Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Ο καμικάζι έχει μπούκλες (και Μίτσελ)

Περίμενα ότι με το που θα ξεκινούσε το παιχνίδι και τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου θα πιέζαμε ασφυκτικά τον Ολυμπιακό στα 3/4 του γηπέδου. Δεν το κάναμε. Επιλέξαμε να ασκήσουμε  χαλαρή πίεση στο μισό γήπεδο και να δώσουμε μέτρα στον αντίπαλο. Γιατί ρε Μιχαλήτσιο (καμικάζι);  Με λίγα λόγια επιλέξαμε να παίξουμε την κόντρα, αλλά με λάθος τρόπο. Επιπλέον, παρουσιάσαμε  μικρότερο πλάτος σε σχέση με άλλα παιχνίδια, όμως δεν ήμαστε σφιχτοί και δεν είχαμε αγωνιστική συνέπεια. Παρόλα αυτά  το κάρφωσε ο μπούκλας το τεμάχιο.

Ο Κόκε έχει ενσωματωθεί στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα, παίζει με πλάτη τον αντίπαλο και δεν δείχνει ιδιαίτερη διάθεση να πατήσει περιοχή. Και  άλλοι οργανωτές δεν πατάνε περιοχή, αλλά τουλάχιστον έχουν βρωμόσουτο ή κάνουν προσωπικές ενέργειες. Ο Κόκε αρνείται πεισματικά να τους μιμηθεί. Ίσως δεν μπορεί (πλέον). Τουλάχιστον έχει την ικανότητα να βγάλει μια διαγώνια ή κάθετη πάσα. Κάπως έτσι έκανε το τακουνάκι στον Νέτο που πλάσαρε τον τερματοφίσκουλα του Ο.Σ.Φ.Π. Ο Νέτο την έχει την μπούκα. Εδώ ως μπακ συνέκλινε προς τον άξονα και δοκίμαζε (χωρίς επιτυχία) το αριστερό του πόδι. Ως εξτρέμ - ειδικά σε μη οργανωμένες συνθήκες - νομίζω ότι μπορεί να αποδώσει ικανοποιητικά.

Η Αρειανάρα λοιπόν, έκλεινε τους χώρους και έφραξε τα άκρα. Ο Μίτσελ δεν έκανε επελάσεις και έμενε πιστός στη θέση του, ενώ από την άλλη πλευρά είχα αφήσει τον Αλβανό σκύλο νηστικό όλη την βδομάδα με αποτέλεσμα να καταβροχθίσει τον Ριέρα. Αναμενόμενο ήταν: ο Ισπανός θέλει κινητή μονάδα νεφρού. Με το που μπλοκάραμε τα άκρα, ο Ολυμπιακός άρχιζε να παίζει από τον άξονα. Και από τη στιγμή που κατά τη γνώμη μου είχαμε δώσει λανθασμένα από νωρίς αρκετό χώρο στον Ολυμπιακό, το κακό δεν άργησε να γίνει. Ο Πρίττας δεν έδειξε να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, δεν μπορούσε να περιορίσει αποτελεσματικά τον Ιμπαγκάζα και κάπως έτσι δεχτήκαμε γκολ από τον άξονα κι όχι από τα άκρα ως συνήθως. Ο Αργεντινός τρέχει πολύ χωρίς την μπάλα και γνωρίζει πως να ξεμαρκάρεται.


Στο δεύτερο μέρος κάναμε το ίδιο ακριβώς λάθος. Δεν πιέζαμε και δίναμε αδικαιολόγητα μέτρα στον Ολυμπιακό. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ο Ο.Σ.Φ.Π. είχε καλύτερες επιστροφές από εμάς.  Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι αντί να πιέζουμε εμείς, μας πίεζε ο αντίπαλος. Λογικό από την στιγμή που δεν τρέχαμε χωρίς την μπάλα και γενικά τρέχαμε ελάχιστα. Κι όταν δεν τρέχεις είναι αναπόφευκτο να αφήνεις τους συμπαίχτες σου ακάλυπτους. Εξαίρεση αποτελούν ο Νέτο, ο Φατί και ο Βαγγέλι που προσπαθούσε ανεπιτυχώς να παίξει το όβερλαπ με τον μπούκλα. Άμεση συνέπεια ήταν οι γραμμές να είναι σχετικά αποκομμένες με τον Κόκε ακόμα να περιμένει να πάρει  την μπάλα στα πόδια του. Το σόου ξεκινάει όταν ο ρεπόρτερ μας ενημερώνει ότι ο Μιχαλήτσιος έδωσε εντολή στον Μίτσελ να ανεβαίνει. Δεν χρειαζόταν να μας το πει: το είχαμε καταλάβει από τα κενά που έκαναν την εμφάνισή τους στο αριστερό άκρο της άμυνας. Η στατική, ανενεργή και ακίνδυνη πλευρά με το (υπερ)δίδυμο Μίτσελ - Τόχα προσπαθούσε κάτι να κάνει. Να οργανώσει; Να πάρει πρωτοβουλίες; Να πλαγιοκοπήσει; Ειλικρινά δεν ξέρω. Είναι εμφανέστατο ότι ο Τόχα εκτός από ντελικάτος είναι τακτικά ανεπαρκής να παίξει (και) τη θέση του αριστερού χαφ. Δεν μπορεί το παλικάρι. Κουράζει την μπάλα, τον εαυτό του κι εμάς. Επιπλέον, δεν βοήθησε αρκετά στα χαφ και άφησε τον Φατί ακάλυπτο. Ο Γάλλος έτρεξε, έκοψε, πολέμησε και στο τέλος κουράστηκε. Γιατί δεν προτιμήθηκε ο Ιάπωνας (πουλέν) για τα αριστερά;

Ο Κάνθαρος βλέποντας αυτές τις εξελίξεις κατάλαβε ότι το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού ήταν θέμα χρόνου. Και όντως έτσι έγινε. Όχι πως ο Ολυμπιακός έπαιζε καμιά σπουδαία μπάλα, μην τρελαθούμε. Μετριότατος ήταν. Ο Ιμπαγκάζα συνέχιζε να έχει ελευθερία κινήσεων και ο Μίτσελ συνέχισε να μας αποδεικνύει ότι μάλλον δεν είναι ποδοσφαιριστής. Τον έχω σπουδάσει τον παίχτη από την αρχή της σεζόν. Η αντίδρασή του στη φάση του γκολ είναι ίσως η χειρότερη που θα μπορούσε να κάνει ή η καλύτερη. Εξαρτάται αν υποστηρίζεις τον Άρη ή τον Ολυμπιακό. Επειδή βλέπει ότι δεν βρίσκει με την πρώτη φορά τον Φουστέρ, ξαναπροσπαθεί και τελικά δικαιώνεται. Το αποτέλεσμα είναι ο Άρης την φετινή σεζόν να δέχεται για πολλοστή φορά ακόμα ένα γκολ, λόγω αμυντικής ανικανότητας του Μίτσελ.  Η πλάκα είναι ότι σχεδόν πάντα έχει βοήθειες. Ακόμα θυμάμαι τον Χαβίτο σε κάποια ματς να τρέχει να καλύψει την απουσία του ή τον Λαζαρίδη που τον καλύπτει συνεχώς κι ο Μίτσελ σχεδόν πάντα φροντίζει να τον εκθέτει. Απόψε είχαμε τον Βαγγέλι που τουλάχιστον σε δυο περιπτώσεις έτρεξε για να καλύψει το αριστερό άκρο. Πόσα πρέπει να φάμε πλέον για να τυπωθεί με πυρωμένο σίδερο στο μυαλό μας ότι αυτός ο παίχτης είναι κίνδυνος-θάνατος για την άμυνά μας;

Και το σόου συνεχίζεται. Αντί οι λακαμάδες οι εκφωνητές να κράξουν την ανεπάρκεια του Μίτσελ, και να  αναρωτηθούν γιατί ο Ιμπαγκάζα ήταν χωρίς βεντούζες, άρχισαν να αποθεώνουν τον Φουστέρ, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε πιει το φίλτρο της εξαφάνισης και έκανε αισθητή την παρουσία του μόνο από τις λάθος μεταβιβάσεις του. Αφού σώνει και καλά ήθελαν να αποθεώσουν κάτι ή κάποιον τουλάχιστον ας ανέφεραν την πίεση που ασκούσε με επιτυχία ο Ολυμπιακός στην αμυντική γραμμή του Άρη. Για τη συνέχεια του αγώνα δεν έχω να πω κάτι ιδιαίτερο. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν κατοχή μπάλας χωρίς ιδιαίτερο νόημα και ο Μιχαλήτσιος ανακάτεψε την τράπουλα (κλισέ), προκειμένου να μπει εκ νέου στο παιχνίδι. Η τράπουλα όμως δεν ήταν σημαδεμένη.

Στο προηγούμενο άρθρο είχα γράψει ότι ο Ολυμπιακός βραχυκυκλώνει στα ματς υψηλής πίεσης και έντασης. Απόψε, το δημιουργηθέν βραχυκύκλωμα διορθώθηκε μεν, αλλά όχι από τον πάγκο. Νομίζω ότι ο Βάσκος δεν χρειάστηκε να κάνει τίποτα απολύτως. Η ροή του αγώνα τον βοήθησε σε αυτό. Ας όψεται η τακτική του Μιχαλήτσιου, ο μη περιορισμός του Ιμπαγκάζα και το μετριότατο αγωνιστικό πλάνο που ακολουθήσαμε. Όπως γίνεται αντιληπτό, στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος. Νομίζω ότι ύστερα από αυτό το αποτέλεσμα, οι Πειραιώτες θα πρέπει να αυτοκτονήσουν για να χάσουν το πρωτάθλημα. Πραγματικά αναρωτιέμαι πόσο μέτριο είναι το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου και πόσο σακατιές είναι οι υπόλοιπες ομάδες.

Για την Αρειανάρα και τις μεταγραφές τι να πω; Νομίζω ότι σε αυτό το άρθρο είπα αρκετά πράγματα. Η ομάδα εξακολουθεί να έχει προβληματική ανάπτυξη, προβληματική αριστερή πλευρά, ενώ ακόμα δεν έχουμε βρει τρόπο να σκοτώσουμε τα φίδια, τους σκορπιούς και τους κροκόδειλους στις αντίπαλες περιοχές. Ωστόσο, όπως έχω αναφέρει παλαιότερα πρέπει να καταλάβουμε ότι στο χρονικό σημείο που βρισκόμαστε πρέπει να μας νοιάζει το αποτέλεσμα κι όχι η εμφάνιση, προκειμένου να μπούμε στα play off. Αν ταΐζουμε την μηχανή μόνο με καλές εμφανίσεις δεν θα καταφέρουμε να ανέβουμε το βουνό της κατάταξης. Κοινώς, ας μην παίζουμε καλά κι ας κερδίζουμε. Από κει και πέρα, επιμένω ότι υπό αυτές τις συνθήκες ο Μιχαλήτσιος είναι κατάλληλος για να διαχειριστεί την υφιστάμενη κατάσταση. Υπενθυμίζω όμως ότι το να διαχειρίζεσαι είναι πιο εύκολο από το να στήνεις. Επομένως, το καλοκαίρι έχουμε να σταθμίσουμε κάποιες επιλογές. Μέχρι τότε βλέπουμε. Προηγείται η Μάντσεστερ Σίτι, στην οποία υπόσχομαι ότι θα γνωρίσει ''θερμή'' υποδοχή. Αν και πολύ φοβάμαι ότι αν παίξουμε έτσι την Τρίτη, εμείς θα είμαστε αυτοί που θα καούμε.

Υ.Γ.1 Δόξα και τιμή στον Ρεχάγκελ.

Υ.Γ.2 Ο Ντρούκερ έφυγε. Για να δούμε αν θα φύγει και η επαναλαμβανόμενη αστάθεια.

Υ.Γ.3 Στην ποδοσφαιρική Ελλάδα έχουμε γίνει μάρτυρες ''εξαιρετικών'' γεγονότων. Για παράδειγμα, για το ίδιο πειθαρχικό παράπτωμα να επιβάλλονται διαφορετικές ποινές. Να γίνονται εμπρηστικές και προκλητικές δηλώσεις από παράγοντες, δημοσιογράφους, ακόμα και παίχτες και να μην ασχολείται κανείς, αλλά όλοι να κατηγορούν την αστυνομία και ποτέ, μα ποτέ, να μην φταίνε οι ηθικοί αυτουργοί ή οι οπαδοί. Να ανοίγουν τράπεζες την Κυριακή (!) για να ''τραβήξεις'' λεφτά βρε αδερφέ. Να υπογράφεις παίχτη μετά την λήξη της μεταγραφικής περιόδου και κάποιοι να το δικαιολογούν με το ακλόνητο επιχείρημα ότι ο εν λόγω παίχτης είναι καλό παιδί (!). Να ανοίγουν τα γραφεία της Ε.Π.Ο. Σάββατο πρωί για να εκδικαστεί μια έφεση που δεν μπορούσε να περιμένει μέχρι τη Δευτέρα.  Πραγματικά σπάνιας ''ομορφιάς'' γεγονότα, δεν συμφωνείτε;

Υ.Γ.4  Την επόμενη φορά που κάποιοι θα θελήσουν να δημιουργήσουν θέμα εκ του μη έχοντος και να εμπλέξουν τον Κόντη σε φανταστικές ιστορίες, θα τους παρακαλούσα να είναι πιο προσεχτικοί και να κάτσουν να σκεφτούν ποιον πραγματικά βλάπτουν.

Υ.Γ.5 Για τον ερμηνευτή του τραγουδιού που ακολουθεί θα μπορούσα να γράψω πάρα πολλά, αλλά καλύτερα να τα πει ο ίδιος. Αν θέλετε πείτε εσείς τι πιστεύετε για αυτόν. Και ναι ο Βασιλιάς ζει.

And when you smile the world is brighter, you touch my hand and I'm a King, your love to me is worth a fortune, your love for me is everything...that's the wonder, the wonder of you...

34 σχόλια:

  1. Κωστή καλημέρα!
    Θαυμάζω την αντικειμενικότητα με την οποία κρίνεις την ομάδα σου και τους αντιπάλους παρά την πίκρα της ήττας.Απορία μου:δεν έχει άλλον να βάλει στη θέση του Μίτσελ;Κι επίσης στο δεύτερο μέρος σαν να κράτησε δυνάμεις ο Αρης για την Τετάρτη πιστεύοντας πως έχει την ισοπαλία ή κάνω λάθος;
    Τα Υ.Γ. σου είναι ένα κι ένα!
    Ναι ο βασιλιάς ζει.
    Να είσαι καλά και καλή επιτυχία στην Ευρώπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα λες καλά όπως συνήθως. Όμως θα σε μαλώσω γιατί δεν αναφέρθηκες καθόλου στον ανύπαρκτο Μπαμπαντίγια, που έπρεπε να γίνει αλλαγή από την ανάπαυλα. Ακούγεται ότι είναι καλός παίκτης, αλλά απόψε δεν μπόρεσε να κερδίσει καμιά μονομαχία, ούτε στο κέντρο του γηπέδου. Ίσως να ήταν ανέτοιμος, οπότε δεν έπρεπε να ξεκινήσει. Αλλά δέχομαι την ελπίδα του Μιχαλήτσου να παίξει καλά, μόνο όμως για ένα ημίχρονο. Ο κόουτς ήταν πολύ ντεφορμέ απόψε, μου θύμισε Μπάγεβιτς στον πάγκο, που για να καταλάβει ότι έχει στήσει την ομάδα λάθος πιάναμε το 70ό λεπτό και βάλε.

    Ο Φατί, μετά το 50ό λεπτό περίπου περπατούσε και ο Άρης χάθηκε από το γήπεδο. Ούτε ο Πρίττας ήταν καλός, αλλά τον δικαιολογώ μετά από τόσο μεγάλη αποχή.

    Κατσαρόλι 2010-11 game over. Το αντίθετο θα είναι τεράστια έκπληξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Ζείδωρον. Δυστυχώς μόνο τον Μίτσελ έχουμε και τον Βαγγέλι. Για το πρόβλημα στην αριστερή οπισθοφυλακή φωνάζω από το καλοκαίρι. Έχουμε και ένα 18χρονο Αρειανάκι που λέγεται Αγτζίδης, αλλά είχε τραυματιστεί και βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας. Πόσο χειρότερος να είναι από τον Μίτσελ; Θέλω να πιστεύω ότι δεν κράτησα δυνάμεις για την Μάντσεστερ. Για αυτό και δεν ανέφερα κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω ο Μιχαλήτσιος τι σκεφτόταν κι αν θα ήταν ικανοποιημένος με το Χ. Προσωπικά δεν είμαι ικανοποιημένος με την εμφάνιση. Ούτε θα ήμουν με το Χ.

    Υπουργέ μου αναφέρομαι εμμέσως στον Μπομπαντίγια και στον Καστίγιο στην πρώτη σειρά της τελευταίας παραγράφου. Κάνε κλικ. Το μόνο πράγμα που μου έδειξε ο Μπομπαντίγια είναι ότι έχει σωματοδομή μποξέρ και είναι αργός χωρίς έκρηξη. Ο κόουτς δεν τα ζύγισε καλά τα πράγματα. Δεν του βγήκε και το μαρκάρισμα του Ιμπαγκάζα. Ο Πρίττας δεν είχε φρεσκάδα κι ο Φατί ηταν αβοήθητος και μοιραία κουράστηκε. Υποθέτω πως έχεις δίκιο: κατσαρόλι game over.

    Καλή Κυριακή να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανθαρε καλημέρα ! Ευτυχώς επιβεβαιώνεσαι ότι ο Ολυμπιακος είναι κλάσεις ανώτερος από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στο ελληνικο πρωτάθλημα φέτος. Ασφηκτικο πρέσινγκ στην αμυνα του Αρη, με αποτέλεσμα οι παίκτες σας να μην μπορούν να αλλάξουν την μπάλα πάνω από δύο φορές. Ο Αρης δυστυχώς εντελώς ακίνδυνος, δεν ανησυχησε ουτε μια φορά (εκτός από το γκολ) την αμυνα του ΟΣΦΠ, που καθάριζε όλες τις φάσεις. Ο Αβρααμ βασιλιας, τους κατάπιε όλους. Ο Φουστέρ ήταν εκεί που χρειάστηκε. Ο Τζιμπούρ παραδόξως πολύ καλός, και ο Ραούλ Μπραβο κατάπινε σίδερα. Παραφονία ο Ριερα, ο οποίος δείχνει πολύ κουρασμένος.Εντυπωσιακή η υπομονή που έδειξε στην επίθεση η ομάδα,απέναντι σε έναν ταμπουρωμένο Αρη με 11 πίσω. Τωρα περιμένουμε το βαζελάκο να του δείξουμε ποιο είναι το αφεντικό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kαλημέρα Κωστή μου! Την αποψή μου για τις αναλύσεις σου περί των ποδοσφαιρικών την εχω πει παλιότερα.!!
    Το συγκεκριμένο τραγούδι του Ελβις είναι το αγαπημένο μου!!
    Νάσε καλά !!
    Ο Βασιλιάς ναι Ζει....
    φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα κάνθαρε.

    Να ξεκινήσω επισημαίνοντας την αγωνιστική ανώτερότητα του Ολυμπιακού. Ο Άρης ξεκίνησε καλά αλλά το έχασε αφού δεν μπόρεσε να κρατήσει το 0.

    Ετσι όπως τα λες κανθαρε, γκολ και μετά ταμπούρι.

    Θα κλείσω λέγοντας πως ο καθένας βλέπει οτι θέλει σε ένα ματς. Παίκτες, φίλαθλοι, δημοσιογράφοι, παράγοντες...διαιτητές!

    ΥΓ1: η ΕΠΟ, ο πρόερδος της SL και ο αυτεπάγγελτος αθλητικός εισαγγελέας μονοπωλούν το δίκαιο.

    ΥΓ2: :-) τα σέβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ηλία, πίεζες ψηλά και δεν μπορούσαμε να σπάσουμε την μπάλα, διότι δεν είχαμε υπομονή και καθαρό μυαλό. Ο Άρης ήταν ακίνδυνος, όπως κι ο Ολυμπιακός. Νταξ ο Άρης δεν ήταν και ταμπουρωμένος πίσω με έντεκα παίχτες. Μην το παρουσιάσουμε τόσο τραγικά. Κλείστηκε μόνος του χωρίς λόγο και στη συνέχεια όταν θέλησε να βγει μπροστά δεν μπορούσε.

    Καλημέρα Τάνια. Από τον Βασιλιά έχω πολλά αγαπημένα τραγούδια. Απλοί και κατανοητοί στίχοι, αισθησιακή φωνή, φοβερή ερμηνεία, ωραίος και απέριττος ρυθμός. Θα τον ξαναβάλω τον Βασιλιά σε επόμενες αναρτήσεις. Με εκφράζει.

    Καλημέρα Χαράλαμπε γίγαντα. Όπως είπα και πριν, ήταν επιλογή μας από την αρχή του ματς να παίξουμε έτσι. Ακολουθήσαμε λανθασμένο πλάνο. Το γκολ που πετύχαμε δεν άλλαξε κάτι στην αγωνιστική μας συμπεριφορά. Και μόλις η ομάδα έπρεπε να βγει μπροστά δεν μας άφηνε ο Ολυμπιακός που πίεζε αποτελεσματικά. Δεν γράφω πουθενά για ταμπούρι. Όσο για το Πρόεδρο της SL άστα βράστα. Τα σέβη μου φίλτατε.

    Καλημέρες σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γειά σου Κάνθαρε.
    Κρίμα που δεν τα καταφέρατε, αν και ξεκινήσατε με τις καλύτερες προοπτικές. Ο Άρης έχει ένα βασικό πρόβλημα: Βασικούς για πέταμα, με πρώτους και καλύτερους τους Τόχα, Μίτσελ και την αρχηγάρα τον Κόκε, τον οποίο εγώ θα είχα διώξει από πέρσι.

    Ο Ολυμπιακός δεν είναι κάτι το φοβερό και όλος ο ντόρος επειδή ο Φουστέρ έβαλε ωραίο γκολ είναι απλά εκνευριστικός. Το έχω ξαναπεί ο Φουστέρ είναι ένας ανίκανος-πλην τίμιος και υπερβολικά τυχερός-πάικτης. Όλη η ομάδα είναι ο 35 χρονος Ιμπαγάσα, που είνια πραγματικά χάρμα οφθαλμών. Εκεί χάθηκε το παιχνίδι, που δεν κλείσατε τον εγκέφαλο των Πειραιωτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάνθαρε συμφωνώ απόλυτα με την κριτική που κάνεις στο ματς. Θέλω να μου πεις γιατί ο Άρης προτίμησε να παίξει έτσι και πως είναι δυνατόν σε τόσα δικά σου άρθρα που έχω διαβάσει να συμφωνώ σχεδόν με τα πάντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Ολυμπιακός έπαιξε αδιαμφησβίτιτα κάπως καλύτερη μπάλα από τον Άρη.Εγώ όμως ρε φίλε Κάνθαρε έχω μια απορία που άμα μου τη λύσεις...Πώς γίνετε να έχουν Μιραλλάς,Ριέρα,Πάντελιτς και Ρόμενταλ και να σκοράρει...ο Φουστέρ και ο Τζεμπούρ.Καλά ο Τζεμπούρ έδεσε αρκετά καλά.Δύο γκόλ έχει βάλει ήδη και δεν είναι και πολύ καιρό.Ο Μανιάτης δεν τεριάζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στο μεταξύ να προσθέσω κι όλας οτι ο Καστίγιο δεν πρόκειται να σκοράρει κόντρα στον Ολυμπιακό.Δηλαδή δεν μπορεί,θα φάει ξύλο.

    Όσο για τις άμυνες που έλεγα χθες που άδειαζε ο Γκαλλέτι δεν τελίωσα,είπα τις άμυνες του Πανσερραϊκού και του Πανθρακικού.Αυτές τις αδιάζανε.Αυτοί σήμερα...ούτε αυτούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μικρέ Σκάουτερ, η χρησιμότητα του Κόκε στην εντεκάδα χρίζει μεγάλης κουβέντας και εξαρτάται από το ποιοι είναι οι υπόλοιποι δέκα. Προσωπικά νομίζω ότι αυτό το καλοκαίρι πρέπει να λάβουμε σοβαρές αποφάσεις και επιτέλους να αυξήσουμε κατακόρυφα την ευστοχία μας στις μεταγραφές. Δυστυχώς ο Πρίττας στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσε να κλείσει τον Ιμπαγκάζα. Όσο για τον Φουστέρ άστα να πάνε. Βγαίνουν οι δημοσιογράφοι και τον αποθεώνουν. Μέγιστη προπαγάνδα. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί ως κοινωνία έχουμε πιάσει πάτο.

    Νίκο, δεν ξέρω τον λόγο που ο Μιχαλήτσιος έπαιξε έτσι. Για μένα έπαιξε λάθος. Τον βόλευε το Χ; Σκεφτόταν τη Σίτι; Δεν ήξερε; Δεν μπορούσε; Ειλικρινά δεν ξέρω. Παίζεις στην έδρα σου με τους οπαδούς στο πλευρό σου και θες νίκη για πολλούς λόγους. Μπες μέσα και φάε σίδερα. Εμείς ούτε μπισκότο δεν μπορούσαμε να δαγκώσουμε. Όσο για την δεύτερη ερώτηση το ότι συμφωνείς μαζί μου δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχουμε δίκιο. Σε ευχαριστώ πάντως φίλε μου.

    Ύπνε, θα σε παρακαλούσα θερμά την επόμενη φορά που θα σχολιάσεις να μην γράψεις ανούσια πράγματα. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν ξέρω αλλά στο ημίχρονο ήμουνα σίγουρος πως το παιχνίδι κουτσά στραβά θα το πάρει ο Γαύρος.

    Τώρα πως πιστεύεις πως θα χειριζόταν το παιχνίδι ο Κουπέρ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ καλή η ανάλυσή σου Kanthare, διάβασα και τα σχόλια των φίλων σου...αυτό που θα ήθελα να επισημάνω είναι πως είδαμε τρια γκολ, πανέμορφα τόσο σε δημιουργία όσο (κυρίως) σε εκτέλεση!!!
    Και ένας αγώνας χρειάζεται τέτοια γκολ, που είναι μετουσία του ποδοσφαίρου!
    Καλή εβδομάδα σου εύχομαι!

    Υ.Γ: Elvis the king...υπέροχο τραγούδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γειά σου Κάνθαρε!! καλή η ανάλυση του αγώνα, αν κ όπως ήταν φυσικό (σαν Αρειανός) στάθηκες πιο πολύ στην ομάδα σου.
    Για το βραχυκύκλωμα που λέγαμε, θυμάσαι; Δεν είναι εύκολο απένατι στον φετινό Ολυμπιακό κ δεν μπορέσατε να το κάνετε τόσο για τους λόγους που έγραψες όσο και γιατί ο Ολυμπιακός έχει έναν παιχταρά (Ιμπαγάσα) στην 11άδα που παίρνει την ομάδα στις πλάτες του και ελέγχει όλο το κέντρο!
    Εκπληπτικό το Υ.Γ.3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλή εβδομάδα! (αφού δεν έχεις chatbox! εκτός και αν με γελάνε τα μάτια μου!)
    Καλή συνέχεια! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. λυπάμαι που θα το πω... μα από ποδόσφαιρο δεν σκαμπάζω!!!
    οπότε μια χαρά τα λες Κάνθαρε!!!

    όσο για τον Elvis... ήταν Βασιλιάς και Βασιλιάς θα παραμείνει για πάντα!

    να έχεις μια όμορφη εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η παράσταση τελείωσε κύριοι. Και του χρόνου με υγεία. Για άλλη μια φορά το ίδιο έργο που βλέπουμε χρόνια τώρα. Αναρωτιέμαι αν αξίζει πια να πληρώνουμε εισιτήριο κάθε φορά για να βλέπουμε το ίδιο θέαμα.
    Ο Ολυμπιακός στο Τσου Λου σαν πρωταθλητής, ο Παναθηναϊκός δεύτερος αλλά έξω από το Τσου Λου από τα προκριματικάκι εμείς οι... λοιποί στο Γιουρόπα ή και έξω απ' αυτό (προσωπικά θεωρώ ότι το ίδιο κάνει).
    Εξακολουθεί να με βασανίζει η ίδια απορία. τι τα θέλουμε αυτά τα ρημάδια τα πλέι ωχ; Για να μη πω τι το θέλουμε το ρημάδι το πρωτάθλημα και δεν ανακοινώνουν από τον Σεπτέμβρη την τελική κατάταξη να ξεμπερδεύουμε και να ασχοληθούμε όλοι με το χόκει επί πάγου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΑΕΤΟΠΟΥΛΟ,

    όλοι (σχεδόν) θεωρούμε τα ¨παίξε έξω" μια ανούσια και άχρηστη διαδικασία. Εκτός από αυτούς που αποφασίζουν. Η δημοκρατία σε όλο της το μεγαλείο. Φταίμε όμως και εμείς, γιατί δεν μένουν άδεια τα γήπεδα σ' αυτούς τους αγώνες. Μόλις τελειώνει το βασικό πρωτάθλημα, ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ!

    Την επόμενη χρονιά τα play-off θα έχουν καταργηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο Μπομπαντίγια γιατί να κριθεί από μένα ματς; Και χαζό, και άδικο είνα. Εξ άλλου έιναι γνωστό για ποιόν λόγο βρίσκεται τον Άρη. Πάντως μέσα στο φαινόντουσαν "λεπτές" διαιτητικές σφυριξιές.
    Σε ότι αφορά το...σύστημα, θά έλεγα, ποιό "σύστημα": Βάλαμε ένα γκόλ νωρίς, και μαζευτήκαμε πίσω για να σώσουμε την παρτίδα.
    Αυτό ήταν το "σύστημα".
    Ομως στο παιχνίδι αυτό φάνηκε πάλι το μεγάλο μειονέκτημα μας. Οτι δηλαδή, αν ο αντίπαλος μας παίξει ψηλά, έχουμε αποδιοργανωθεί. Η μπάλα δεν μπορεί να περάσει το κέντρο. Περαστικά μας ακόμα μιά φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τα εσωτερικά πρέπει σύντομα να τα ξεχνάμε.
    Πιστεύω πολύ ότι το αποτέλεσμα θα είναι καλό την Τρίτη.1 ή το πολύ Χ.
    Καλή επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Περίνιο, σκεφτόμουν να γράψω στο άρθρο πως θα έστηνε την ομάδα ο Κούπερ, αλλά φοβήθηκα ότι θα ξεφευγα. Για πάμε. Πρώτα από όλα θα εξουδετέρωνε τον Ιμπαγκάζα. Το έκανε άλλωστε στο Φάληρο. Θα έδινε εντολή στον Τόχα να συγκλίνει προς τα χαφ και να βοηθάει τον Φατί. Αν και μάλλον δεν θα έπαιζε ο Τόχα αριστερά, αλλά ο Μενδρινός. Θα απαγόρευε στον Μίτσελ να ανεβαίνει και θα έβαζε τον Τόχα (Μενδρινός) να γυρνάει και πίσω. Θα θυσίαζε επιθετικά την αριστερή του πλευρά, αλλά τουλάχιστον ανασταλτικά δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Είμαι σίγουρος ότι θα είχαμε καλύτερες αλληλοκαλύψεις, πιο γρήγορα τρεξίματα και θα παίζαμε με μακρινές μπαλιές προκειμένου να μην κλεινόμαστε πίσω και να δίνουμε εύκολες μπάλες στον αντίπαλο. Όπως επίσης είμαι σίγουρος ότι τουλάχιστον στο πρώτο 20λεπτο θα πιέζαμε ψηλά και θα ήμαστε ορμητικοί. Αυτά τα ολίγα.

    Astrofegia, προτείνω την Τρίτη το βράδυ να κάτσεις στην τηλεόραση και να δεις Αρειανάρα. Θα χορτάσεις γκολ. Θα ξεσπάσουμε πάνω στη Σίτι. Έχω και Ιάπωνα διψασμένο. Καλή βδομάδα και ναι ο Βασιλιάς ζει. Απλά ψάχνει την Βασίλισσά του.

    Παβού, δυστυχώς πληρώσαμε την μετριότατη τακτική του Μιχαλήτσιου. Επιπλέον, δεν είχαμε αλληλοκαλύψεις, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό διότι εξοικονομεί χώρο, χρόνο και ενέργεια. Όπως σου είπα και στο blog σου είσαι τυχερός που ο Μιχαλήτσιος δεν έβαλε τον Ιάπωνα μέσα. Την γλιτώσατε και τώρα θα την πληρώσει η Σίτι.

    Γεια σου Chris. Όχι δεν σε γελάνε τα μάτια σου. Καλή βδομάδα να έχεις και καλή συνέχεια.
    Ο Βασιλιάς είναι μεγάλος και τρανός. Και όπως είπα ψάχνει την Βασίλισσά του.

    Λύχνε δεν πειράζεις που δεν σκαμπάζεις. Εδώ κι αυτοί που υποτίθεται ότι ξέρουν δεν έχουν ιδέα. Οπότε μην μασάς. Καλή και όμορφη βδομάδα.

    Αετόπουλο και Υπουργέ σεβαστείτε κι εμάς τους μαζόχες που θέλουμε να βλέπουμε μπάλα. Το χόκεϊ επί πάγου δεν μου αρέσει. Θέλω να βλέπω Τόχα και Μίτσελ. Αν βρίσκω. Αν βρίσκομαι εν τέλει στα play off.

    Cummulus, για αυτό ο Κούπερ έπαιζε με ψηλές μπαλιές και έψαχνε το κεφάλι του Κόκε. Μόλις μας πιέσουν ψηλά δεν μπορούμε με πάσινγκ γκέιμ να αναπτυχθούμε. Δυστυχώς. Όσο για το γκολ ήμαστε από πριν μαζεμένοι. Το γκολ δεν άλλαξε κάτι στην τακτική μας. Έπρεπε να ξυπνήσουμε και να ανέβουν οι γραμμές. Τέλος πάντων. Όσο για τον Μπομπαντίγια νταξ πρώτο ματς είναι. Αλλά τι κτήνος είναι αυτό; Δυνατό και αργό.

    Ανέστη, αν παίξουμε με τη Σίτι όπως χθες νομίζω ότι θα φάμε τρία γκολ και θα είμαστε ευχαριστημένοι. Επειδή όμως στην Ευρώπη ισχύουν άλλα πράγματα, είμαι συγκρατημένα αισόδοξος (κλισέ) για θετικό αποτέλεσμα (κλισέ). Μακάρι να πάιξουμε καλά και να κερδίσουμε. Προσωπικά περιμένω την Τρίτη πως και πως ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

    Καλό βράδυ σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μου αρέσουν τα ευρωπαϊκά ματς...δεν τα χάνω σχεδόν ποτέ!
    Άντε και με τη νίκη! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. παίδες ως αντίπαλος (ολυμπιακός) να πω ότι,
    αν και δεν υπήρχε αποτέλεσμα από τις προσπάθειές του, κάθε φορά που ο μπομπαντίγια ήταν κοντά στη μπάλα, εμένα έτρεμε το φυλλοκάρδι μου.

    ήταν βέβαια και ο μέλμπεργκ που τον μάρκαρε στην αρχή τραγικός. ευτυχώς άλλαξαν νωρίς και τον πήρε ο αβραάμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. γεια σου φιλε κανθαρε
    καλα τα λες αλλα αν δεν εχεις δει το παιχνιδι θα λεγε κανεις οτι ο ολυμπιακος σερνοτανε και τα γκολ μπηκαν απο τσαφ. οχι φιλε εγινε καλο παιχνιδι αλλα η διαφορα ποιοτητας ηταν χαοδης.
    τον φουστερ τον αδικεις καταφορα οπως και τον βαλβερδε που τον εφερε
    αυτος ο βαγγελη στα σκατα γλυστρουσε κι ολο επεφτε???
    παντως οτι και να εγινε προχθες εσυ εισαι καλεσμενος στο τσιμπουσι με τα αρνια σε κανα δυο μηνες
    και μια ερωτηση
    απο αυτα που εχεις δει απο τον φετινο ολυμπιακο κι απο οτι καταλαιβενεις πως την κοβεις την ομαδα να παιζει του χρονου ακομα κι αν δεν κανει μεταγραφες.για το ελληνικο πρωταθλημα λεω και υποθετικα ετσι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Astrofegia, θέλω να πιστεύω ότι την Τρίτη θα μας δουν οι περισσότεροι φίλαθλοι/οπαδοί, ανεξαρτήτως οπαδικής ταυτότητας. Μακάρι να κερδίσουμε και να πανυγηρίσουμε όλοι μαζί. Δεν παίζεις κάθε μέρα με την Μάντσεστερ Σίτι.

    Μάνο, ο Μπομπαντίγια είναι θωρηκτό. Υποτίθεται ότι τα θωρηκτά πριν μερικές δεκαετίες ήταν το καμάρι του ναυτικού της εκάστοτε χώρας. Πλέον, όμως δεν υπάρχουν θωρηκτά στις θάλασσες. Μακάρι ο Μπομπαντίγια να μπορεί να βοηθήσει και μακάρι να βοηθήσει γρήγορα. Όσο για τον Μέλμπεργκ δεν κάνει καλή σεζόν.

    Θέμη, ο ΟΣΦΠ δεν σερνότανε, αλλά δεν έπαιξε και καμιά σπουδαία μπάλα. Είχε ένα πλάνο μέσα στο κεφάλι του και το εφάρμοσε. Δυστυχώς όμως η εφαρμογή του οφείλεται κατά κύριο λόγο σε δικά μας λάθη. Ε να μην τα κάναμε. Για τον Φουστέρ το είπα και στην προηγούμενη ανάρτηση: η απόδοσή του είναι πλασματική. Για το Βαγγέλι έχεις δίκιο. Πολλές φορές πέφτει μόνος του και εκνευρίζομαι. Στην ερώτηση που μου κάνεις δεν ξέρω να απαντήσω, διότι δεν γνωρίζω σε τι κατάσταση θα είναι οι λοιπές ομάδες. Το σίγουρο είναι ότι στην Ευρώπη έτσι όπως είσαι δεν μπορείς να περπατήσεις. Ευχαριστώ για την πρόσκληση ρε μάγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ελληνική ομάδα που μπορεί να κερδίσει τη Σίτυ, αλλά θέλω να δω ένα όνειρο. Εξάλλου γι' αυτό το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ, γιατί δεν είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει ο καλύτερος.

    Μια ερώτηση. Αν ο Φουστέρ δεν είχε σκοράρει το Σάββατο, θα ήταν υπερβολικό να λέγαμε ότι ήταν ανύπαρκτος στο γήπεδο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ένα ψιλοξεκάρφωτο σχόλιο: Γιατί γράφεις συνέχεια "ΙμπαΓΚάΖα;" Ιμπαγάσα τον λένε τον άνθρωπο. Στα ισπανικά τα φωνήεντα b, d, g προφέρονται πολύ απαλά, σχεδόν σαν β, δ, γ. Ακόμη, στα καστιγιάνικα το z προφέρεται ως θ, αλλά στην Νότιοαμερικάνικη ισπανική ως σ. Ο Ibagaza είναι Αργεντίνος αν δεν κάνω λάθος, οπότε η προφορά Ιμπαγάσα είναι απόλυτα σωστή. Τέλος, επειδή ξέρω ισπανικά και έχω σιχαθεί παρακολουθώντας ποδόσφαιρο την ταλαίπωρη Hercules να την προφέρουν λάθος: είναι 'Ερκουλες! Το h δεν προφέρεται ποτέ, με καμία Παναγία!

    Για το συνοθύλευμα που βλέπουμε και αποκαλείται Άρης, δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο. Πονάνε τα ματάκια μας τον τελευταίο καιρό. Αυτή η ομάδα κατάφερε να μας κάνει να νιώσουμε ασύγκριτα περήφανοι και φοβερά απογοητευμένοι την ίδια σεζόν -κατόρθωμα! Απογοήτευση από τη φυγή Κούπερ, απογοήτευση από τα παιχνίδια του Κόντη, από την άβουλη διοίκηση, από τους μετριότατους παίχτες. Δεν έχω κάτι να ελπίζω ως το τέλος της σεζόν, παρά μόνο το τέλος της σύντομα. Ούτε κι Ευρώπη θα βγούμε. Και τι να κάνουμε άλλωστε, να αποκλειόμαστε από τίποτα Σλάβεν πάλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. καλησπερα αδερφια,καλησπερα κωστα!καλα τα λες αλλα...αυτο το αλλα ειναι που μας τα χαλαει παντα!η υπομονη ειναι αρετη...λενε!αντε να δουμε!παμε γι'άλλα αυριο!vamos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Υπουργέ, όντως δεν πρέπει να υπάρχει, αλλά εμείς αύριο παίζουμε μαζί τους και κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει την ελπίδα. Ζω και αναπνέω για το αυριανό παιχνίδι. Όσο για τον Φουστέρ, όχι δεν θα ήταν υπερβολικό: η αλήθεια θα ήταν.

    Αρειανάκι με συγχωρείς. Δεν γνωρίζω Ισπανικά, παρά μόνο αγγλικά και γερμανικά. Ύστερα από το χαριτωμένο σου σχόλιο κατάλαβα το λάθος μου και από δω και πέρα θα το λέω σωστά. Όσο για την Αρειανάρα εμείς την αγαπάμε σε όποια κατάσταση και να βρίσκεται. Μπορεί να μας απογοητεύει, μπορεί να μας στεναχωρεί, αλλά εμείς δεν την αφήνουμε ποτέ και πάντα θα είμαστε εκεί. Πάντα. Η αγάπη φαίνεται στα δύσκολα και προσωπικά δεν περιμένω ανταλλάγματα. Μου αρκεί που έχω την χαρά να την βλέπω να αγωνίζεται. Και αύριο ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα περάσω μια καταπληκτική βραδιά. Αν μάλιστα ερχόταν και το καλύτερο και ομορφότερο κομμάτι του παζλ τότε όλα θα ήταν, χωρίς δόση υπερβολής, κυριολεκτικά τέλεια.

    G.-P., συμφωνώ και επαυξάνω ότι η υπομονή είναι αρετή. Αύριο είναι μεγάλη βραδιά για όλους μας, όχι μόνο την Αρειανάρα. Μακάρι να πάμε καλά. Καλό βράδυ ρε μάγκα.

    Καλό βράδυ σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ANTE ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ!!!! ΛΑΡΥΓΓΙΑ ΕΞΩ ΛΕΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Γεια σου Doremi γίγαντα.

    Άντε μωρή αρρώστια Αρειανάρα, τρέλανέ μας ρε γμτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εμένα θα μ' ενδιέφερε πάντως να γράψεις κάτι και για το Υ.Γ.(2) και κυρίως για τα παρελκόμενά του...

    http://allstarkourouna.blogspot.com/2011/02/blog-post_6150.html

    Αποχή από τους αγώνες του "αυτοκράτορα";;;Πλάκα μας κάνετε;Δικαιώμα σας και μαγκιά σας φυσικά,αλλά κάτι παίζει με Δαμιανίδη μιας και σε εμάς τους τρίτους αυτό που συμβαίνει με τον Άρη είναι μια μορφή συν-διοίκησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αν βρω χρόνο θα γράψω κάτι. Χαμός γίνεται στο μπάσκετ, αλλά το ποδόσφαιρο έχει πάρει όλη την ενέργεια (και τη δόξα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...