Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Το χειμώνα έχει κρύο και ψέμματα

Ο Άρης τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο έκανε πέντε μεταγραφές. Σου λέει χειμώνας είναι κάτσε να πάρω κανά παλτό για να μην κρυώνω. Αστειεύομαι φυσικά. Η ομάδα προφανώς χρειαζόταν ενίσχυση, δεν χωράει αμφιβολία σε αυτό. Η ποσότητα όμως δεν αντιπροσωπεύει την ποιότητα και σίγουρα πρέπει να εξεταστούν τα κίνητρα που βρίσκονται πίσω από κάθε μεταγραφή. Επίσης, οφείλω να σας αναφέρω ότι η παραίτηση Κούπερ και η άμεση επισημοποίηση των μεταγραφών ήταν καθαρή και αγνή σύμπτωση. Μην πάει το μυαλό σας σε κακοήθειες.

Ξεκινάμε από τον Πορτίγια, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο 2,5 ετών. Διάβαζα κάτι ρεπορτάζ για τον παίχτη και κάτι ανταποκρίσεις από την Ισπανία και αμέσως γέμισα ικανοποίηση, διότι κατάλαβα ότι πήραμε ένα κλώνο του Ινιέστα. Σίγουρα όμως ο λόγος απόκτησης του παίχτη δεν είναι αγωνιστικός. Κάθε ομάδα που σέβεται τον εαυτό της οφείλει να έχει έναν Πορτίγια στη μηχανή της. Εμείς είχαμε έναν, τον διώξαμε και τον αντικαταστήσαμε με μια βελτιωμένη έκδοση που σε κενό τέρμα δεν μπορεί να σκοράρει. Αναρωτιέμαι πόσοι Έλληνες Πορτίγιες υπάρχουν στην Β' Εθνική. Υπάρχει έστω κι ένας από μας που πιστεύει ότι ο παίχτης θα εξαντλήσει το συμβόλαιό του;

Σειρά έχει ο Καστίγιο. Πρόκειται για ένα παίχτη που τον έχουμε δει αρκετές φορές να αγωνίζεται. Μπουκαδόρος, διεμβολιστής, ντριμπλέρ, σκόρερ. Σε ζαλίσει και σε μπερδεύει. Βέβαια, έχει περάσει πολύς καιρός από τότε. Έως και τα μάγουλα του έχουν αλλάξει. Το θέμα είναι ότι μέχρι να βρει σε ποιο χρονοντούλαπο έχει κρύψει την φόρμα του θα έχει λήξει το εξάμηνο συμβόλαιο του. Κι όταν τη βρει θα κάνει τα πάντα για να επιστρέψει στο λιμάνι του.


Επόμενος στη λίστα ο Ιάπωνας Σακάτα. Και μόνο το ότι υπογράψαμε Ιάπωνα ποδοσφαιριστή μου δείχνει ότι το βασίλειο των μάνατζερ ζει και βασιλεύει. Μάλιστα, δεν θα μου κάνει καμιά εντύπωση αν το καλοκαίρι δω κι άλλους Ιάπωνες στο πρωτάθλημά μας. Ο εν λόγω παίχτης θα βρίσκεται στην ομάδα μας για τον επόμενο 1,5 χρόνο. Επειδή δεν γνωρίζει αγγλικά -και προφανώς ούτε ελληνικά- θα είναι τυχερός αν μέσα σε αυτό το διάστημα μάθει πως λέγεται η μπούλμπα και η μπουγάτσα. Τους συμπαίχτες του αποκλείεται να τους μάθει: ούτως ή άλλως το καλοκαίρι προβλέπονται νέες καραβιές. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι θα γνωρίζει ποδόσφαιρο.

Τέταρτο απόκτημα ο Πορτογάλος Περέιρα. Ίσως η πιο ηλίθια μεταγραφή. Δανεικός 19χρονος για έξι μήνες από την Πάρμα. Τι σημαίνει αυτό; Παραβλέπω το τι έλεγαν τα ρεπορτάζ για την (υπερ)ποιότητα του παίχτη και εξηγούμαι. Ο Φερέρ συνεργάζεται με τον Άρη. Ο Φερέρ συνεργάζεται με την Πάρμα. Ο Άρης ήθελε να ξεφορτωθεί τον Κάλβο. Η Πάρμα ήθελε να ξεφορτωθεί τον Περέιρα. Ο Άρης πήρε δανεικό τον Περέιρα. Η Πάρμα πήρε δανεικό τον Κάλβο. Υποθέτω ότι πιάνετε τον συλλογισμό. Το χειρότερο είναι ότι μαζί με τον Περέιρα πήραμε κι ένα μπετόνι βενζίνη για να κάψουμε τον Κατίδη μόνοι μας. Χίλιες φορές το 17χρονο διψασμένο Αρειανάκι από ένα 19χρονο μισθοφόρο εκ Πορτογαλίας.

Και φτάνουμε στην τελευταία μας μεταγραφή. Κάποιος Μπομπαντίγια από την Γκλάντμπαχ. Δανεικός κι αυτός για έξι ολόκληρους μήνες. Τα ρεπορτάζ ξεσάλωσαν πάλι. Λες και πήραμε τον Βαν Μπάστεν. Πανηγυρίζουμε για ένα παίχτη που δεν τον ξέρουμε και δεν τον έχουμε δει. Ξέχασα ότι εκτός των ρεπορτάζ υπάρχουν και τα βιντεάκια από το youtube. Αν θέλετε μπορώ να σας ετοιμάσω ένα  επικό βιντεάκι από τις ένδοξες μέρες του Κάνθαρου στα γήπεδα και να τρίβετε τα μάτια σας. Τα βιντεάκια, όμως, δεν παίζουν μπάλα.

Συγκεφαλαιώνοντας επιλογικά, κάναμε πέντε μεταγραφές αμφιβόλου ποιότητας και με αξιοπερίεργα κριτήρια. Είχα γράψει σε παλαιότερο άρθρο ότι πρέπει να κάνουμε μεταγραφές με γνώμονα τον μακρόπνοο σχεδιασμό και τις αναπηρίες της ομάδας. Είναι προφανές ότι εμείς κάναμε μεταγραφές για να κάτσει πιο γρήγορα η σκόνη που σήκωσε η παραίτηση του Κούπερ και να ικανοποιήσουμε τις ορέξεις των οπαδών, των μάνατζερ και των κωλοφυλλάδων. Μπράβο μας. Μήπως ήρθε η ώρα να τελειώσουν τα ψέμματα;

Υ.Γ. Οι Def Leppard με τον Vivian Campell στη σύνθεσή τους κυκλοφορούν το 1993 το ''Retro Active'' και προφανώς γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία. Το άλμπουμ περιέχει ένα από τα πιο ερωτικά τραγούδια της μπάντας.

When we touch, I just lose my self control, a sad sensation I can't hide...Now I ain't big on promises, I 'll be true to you, 'cause I'd do about anything, for some one like, baby for you, I miss you in a heartbeat, I miss you right away...

45 σχόλια:

  1. Kοίτα να δεις,αφού λες οτι o KANTHAROS 'επαιζε μπάλα,γιατί να μη σε πιστεψω;Εμπρος,θέλω να δω το βιντεάκι:)
    όσο για τα παλτά,εγω δεν τα χρειάζομαι,εδω αρχισε να καλοκαιριάζει πάλι:)

    Καλημέρα από Χαρτούμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΗΡΘΑ ΝΑ ΠΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΙΣΩ ΤΑ ΨΑΡΑΚΙΑ ΣΟΥ!!! ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΝΘΑΡΕ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια Καλημερα πέρασα να πω!!! φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είσαι Αρειανάρα και σ΄αρέσουν οι Def Leppard!Μήπως έχουμε καμιά συγγένεια(τα "σπάσανε" στο Καραϊσκάκης στις 1/7/08,η καλύτερη συναυλία ever!!);;;Βέβαια στο Retro Active o Campell δεν είχε συμμετοχή στο γράψιμο των τραγουδιών αφού τα περισσότερα ήταν από b-sides παλαιότερων άλμπουμ αλλά το συγκεκριμένο τραγούδι είναι μπαλαντάρα (και μπαντάρα οι Lepps!!).Όσο για την καψούρα μας οι σπασμωδικές κινήσεις που έγιναν είναι αποτέλεσμα του πανικού που έφερε η αναμενόμενη αποτυχημένη χρονιά κι ελπίζουν να τους βγουν τα "μαγικά" μπας και γίνει το θαύμα!!!Με μια ενστασούλα για τον "Μπόμπα" αφού από ένα φιλαράκι που ασχολείται με Γερμανία κι Ελβετία μου είπε τα καλύτερα κι εμπιστεύομαι απόλυτα τα λεγόμενά του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kanthare σε γενικές γραμμές συμφωνώ με αυτά που γράφεις.

    Μη τους βγάζεις όμως όλους άχρηστους χωρίς να τους δεις να παίζουν.

    Σκέψου ότι το ρόστερ άδειασε τόσο πολύ (μειώθηκε κ το μπάτζετ της ομάδας) που έπαιζες με Αραβίδη κ Κασναφέρη βασικούς...

    Ας ελπίσουμε να μας βγουν μεχρι το καλοκαίρι μετά έχει ο θεός... (κ ο Φερέρ κ ο Κόντης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάνθαρε καλημέρα και καλό Παρασκευοσαββατοκύριακο!!!
    Από αθλητικά εξακολουθώ να δηλώνω άσχετη, αν και με 3 φανατικούς ποδοσφαιρόφιλους στο σπίτι.
    Ίσως βγάζω ... αντίδραση χα χα χα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάνθαρε, περίμενε να τους δούμε. :-)

    Περιμένω να διαβάσω την κριτική σου μετά το ματς με την ΑΕΚ (προς θεού δεν το λέω με σκοπιμότητα) που θα δούμε τους νέους.

    Οχι οτι διαφωνώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγραψες φίλε. Πολύ σωστή η παρατήρηση με τον Ιάπωνα κ τους μανατζαραίους, αλλά και αυτή με τα μάγουλα του Καστίγιο:)
    Θα περιμένω να τους δω, αλλά σημασία έχει ο προγραμματισμός που έπαψε να υπάρχει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάντως κατά τη γνώμη μου ο Καστίγιο μπορεί.Έβλεπα σε ένα μπλόγκ που έλεγε ο Νέρυ και καλά
    -Ήρθα στην Ελλάδα για τον Κούπερ
    -Ο Κούπερ έφυγε.
    -Ήρθα τότε για τη θύρα7
    -Μα ο Άρης δεν έχει θύρα7
    -Ε...τότε πείτε οτι ήρθα να παίξω μπάλα
    -ΘΑΥΜΑ!

    Κάτι τέτοιο ζούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αντε να δούμε τι κουμάσι ειναι κ αυτος ο Πορτιγια κ αν θα κατσει περισοτερο απο αμοροσο κ καμπορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Επίσης, οφείλω να σας αναφέρω ότι η παραίτηση Κούπερ και η άμεση επισημοποίηση των μεταγραφών ήταν καθαρή και αγνή σύμπτωση."

    Εγώ δεν είμαι τόσο σίγουρος, αλλά για γκρίνιες και εξηγήσεις θα υπάρξει χρόνος όταν τελειώσει η χρονιά (πρόωρα ή κανονικά).

    "Το χειρότερο είναι ότι μαζί με τον Περέιρα πήραμε κι ένα μπετόνι βενζίνη για να κάψουμε τον Κατίδη μόνοι μας."

    Αυτό ξαναπες το. Ο Κούπερ είχε δείξει ότι ήθελε να δημιουργήσει ομάδα από τις ακαδημίες και τις μικρές ομάδες του Άρη. Με τον Χατζάρα είχαμε βάλει 3ετές πλάνο (που πάτωσε), με τον Κούπερ δηλαδή γιατί όχι; Τέτοιους προπονητές τους δένεις και δεν τους αφήνεις να αυτοθυσιαστούν για το "καλό της ομάδας". Γιατί τα μόνα που σίγουρα είχε ο Κούπερ ήταν τσίπα και φιλότιμο και δεν θα καθόταν αν τείχος προστασίας (πχ συμβόλαιο για ακόμη 2-3 έτη), δεδομένης της κακής πορείας στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. VAD θα δεις το βιντεάκι και θα τρίβεις τα μάτια σου. Κλάση Ροναλντίνο, όχι αστεία. Ούτε εμείς χρειαζόμαστε παλτά.

    Κώστα σε ευχαριστώ που ταϊζεις τα ψαράκια. Ψυχούλα έχουν κι αυτά. Καλό σου-κου να έχεις.

    Γεια σου Τάνια αρχόντισσα. Καλά να περνάς.

    Salonika3, o Κάμπελ εκείνη την περίοδο πήγε στους Leppard. Φυσικά δεν είχε συμμετοχή στα τραγούδια. Και τι τραγούδια έτσι; To συγκεκριμένο είναι πανέμορφο κομμάτι. Όσο για τον Μπόμπα δεν είπα κάτι κακό για τον παίχτη. Αλλά μην ξεσαλώνουμε χωρίς δείγμα γραφής.

    Κόκκινε Δράκε δεν βγάζω κάποιον άχρηστο. Ακριβώς περιμενώ να τους δω να παίζουν. Αλλά όχι και να ακούω π.χ. ότι ο Περέιρα είναι ο νέος Βιεϊρά. Θα τους δούμε και θα τους κρίνουμε. Το ζήτημα είναι ότι με δανεικούς δεν μπορείς να φτιάξεις ομάδα.

    Έλενα σκέψου το να γίνεις Άρης. Σου εγγυώμαι ότι θα γουστάρεις.

    Χαράλαμπε κι εγώ περιμένω να τους δω. Ειδικά αυτός ο Ιάπωνας έγινε νέο πουλέν. Για το ματς με την ΑΕΚ δεν ξέρω αν θα γράψω. Θα δείξει.

    Παβού πιπέρι στο στόμα. Δεν έχει προγραμματισμό ο Άρης; Σε παρακαλώ. Νομίζεις ότι μαζί με τον Κούπερ έφυγε κι ο προγραμματισμός; Τς, τς, τς...

    Ύπνε και να μπορεί τι να το κάνω; Αφού θα λίγους μήνες θα αποτελέσει παρελθόν. Το θέμα είναι να φτιάξω ομάδα. Μπορώ;

    Βούλα ο Πορτίγια με βάση αυτά που έδειξε δεν μπορεί να κάνει την διαφορά. Δυστυχώς. Στην αγορά υπάρχουν πολλοί μέτριοι παίχτες. Αλλά πως να κάνεις εύστοχες επιλογές και να ζητάς το μάξιμουμ με το ελάχιστο οικονομικό κόστος;

    Άλεξ για να δούμε όταν τελειώσει η χρονιά πόσες απαντήσεις θα πάρουμε. Προφανώς το πλάνο του Χατζάρα πάτωσε. Θυμάμαι το ρόστερ που είχαμε και ανατριχιάζω. Όσο για το πλάνο του Κούπερ δυστυχώς κι αυτό αποτελεί παρελθόν. Πάμε πάλι από την αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πόσο δίκιο έχεις φίλε μου. Νομίζω όλοι νιώθουμε κάπως έτσι και πιστεύουμε τα ίδια με σένα. ΕΛΠΙΖΩ να διαψευστούμε όλοι..αλλά τα γεγονότα θα μιλήσουν και θα μας επαληθεύσουν. Το χειρότερο είναι αυτό που αναφέρεις για Κατίδη. Το παλικάρι έδειξε τρομερή θέληση και δυνατότητες, αλλά θα κάνει καιρό να ξαναδεί 18άδα...
    Κάθε φορά τα ίδια ρε γαμώτο και μυαλό δε βάζουμε όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καλα εχεις βιντεο απο τετοιου περιεχομενου κ δεν το εχεις ανεβασει ακομη;
    κατσε μην τους σταυρώνεις ολους,καποιος μπορει να σας βγει.
    εμενα παντως αυτος ο Σακατα-πως τον λενε-κατι μου κανει.δεν ξερω.απλα ειναι ταχυτατοι οι ιαπωνες,μπορει να μην εχουν βαθος και ποιοτητα αλλα μπορει να σας βγει.καλα οσο για τους υπολοιπους συμφωνω πανω κατω.αυτον που τον παραλληλιζεις με τον vanbasten ουτε τον εχω ξανακουσει,να ειμαι ειλικρινης.
    τι να πω;μακαρι να σας βγει.

    τους def lepard λογικα,πρεπει να τους ειδες οταν ειχαν ερθει
    ωραια συναυλια,ηταν και καλοκαιρακι...αχ τι μου θυμισες(αν και αυτην την στιγμη ακουμε westlife)
    καλο πσκ!
    αντε και να νικησετε την αεκ (ειλικρινα το λεω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Biologion, αντί να ποντάρουμε στα δικά μας παιδιά, πάμε και παίρνουμε δανεικούς αμφιβόλου ποιότητας. Γιατί; Η ομάδα των μικρών είναι πρώτη στη βαθμολογία. Δεν αξίζει κανείς από αυτούς ρε γμτ; Μικρά, διψασμένα, Αρειανάκια. Και μιλάνε και ελληνικά. Γιατί να μην δώσουμε ευκαιρίες στον Κατίδη; Ο Μιχαλήτσιος βοηθάει τα νέα παιδιά. Άντε να δούμε.

    Μπακαλιαρίνα δεν σταυρώνω κανέναν. Περιμένω να τους δω. Αλλά τρελαίνομαι όταν πανηγυρίζουμε για δανεικούς παίχτες χωρίς επιλογή αγοράς που μάλιστα δεν τους ξέρουμε. Οι Ιάπωνες γενικά έχουν καλά στοιχεία και ειδικά τα τελευταία χρόνια έχουν βελτιωθεί αρκετά ως ποδοσφαιριστές. Έχουν προσθέσει νέα στοιχεία στο παιχνίδι τους. Μακάρι αυτός ο Ιάπωνας να αποδώσει. Του Leppard Δεν τους είχα δει, αλλά είναι ωραία μπάντα. Τους πάω. Μακάρι αύριο να κερδίσουμε, αν και συνήθως από την ΑΕΚ τρώμε γκολ κυριολεκτικά από το πουθενά και χάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Πάμε πάλι από την αρχή."

    Πόσες φορές ακόμη....;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. KANTHARE στο ξαναλέω...θα βρουμε που μενεις και θα σε βαλουμε σε γυαλα για να εξετασουμε και να σε διατηρησουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αλεξ, δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω. Δεν ξέρω να απαντήσω. Μακάρι να γνώριζα.

    Ανώνυμε, το που μενω το δήλωσα σε προηγουμενη ανάρτηση. Όσο για την γυάλα αρνούμαι να μπω μέσα, εκτός αν μέσα σε αυτήν βρίσκεται το γλυκάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ας μην ασχοληθώ με τα αθλητικά...θα μείνω στο κρύο... ουυυυυυυυ κάνει πολύ κρύο, φίλε μου! ;)
    Το τραγούδι που διάλεξες είναι πολύ όμορφο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τον Ιάπωνα μη τον υποτιμάς. Έχουν βγει παίκτες-δαίμονες από την Ιαπωνία. Και επιπλέον πιστεύω ότι το ελληνικό πρωτάθλημα με τους αργοκίνητους αμυντικούς που διαθέτουν οι ομάδες του, θα είναι βούτυρο στο ψωμί τους.

    Ο Καστίγιο είναι ένα στοίχημα. Στον Ολυμπιακό δύσκολα θα επιστρέψει και μόνο αν βγάλει μάτια και θυμίσει τον παλιό Καστίγιο. Αν λοιπόν κάνει κάποιες καλές εμφανίσεις και καταφέρει η διοίκηση του Άρη να ανανεώσει τον δανεισμό του ή ακόμα και να τον αποκτήσει σε μια λογική τιμή -δεδομένου ότι είναι καμμένο χαρτί για την ομάδα του- πάλι κέρδος θα προκύψει. Αρκεί να έχει αποβάλλει τις παλιές κακές του συνήθειες και να έχει καταλάβει ότι είναι γήινος και κανείς δεν εξαρτάται από τη μεγαλειότητά του.

    Για τον Περέιρα είναι όπως τα λες. Φτιάχτηκε η δουλειά με την Πάρμα και ανταλλάχθηκε με τον Κάλβο. Μοιάζει η περίπτωσή του με εκείνη της ανταλλαγής του Χετεμάι με τον Χέρσι από την ΑΕΚ και την Τβέντε. Μακάρι να σας βγει καλύτερος απ' ότι βγήκε ο Χέρσι σε μας.

    Για τον Πορτίγια δεν έχω γνώμη. Όμως ο χειρότερος Ισπανός ισούται με τον καλύτερο Έλληνα, κυρίως λόγω παιδείας. Όχι πως είναι κανόνας βέβαια. Τα υπόλοιπα θα φανούν στο γήπεδο.

    Για τον Μπομπαγκίτα και οι δικές μου πληροφορίες μιλάνε για πολύ καλό παίκτη αλλά προβληματικό στη συμπεριφορά. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν "χώρεσε" στην Γκλάντμπαχ. Και φυσικά τον έδωσαν δανεικό ελπίζοντας ότι θα στρώσει και θα γυρίσει καλύτερος.

    Γενικά τις ξέρεις τις απόψεις μου για τους δανεικούς. Οι ομάδες δεν χτίζονται με τέτοιους. Ο δανεισμός είναι καλός μόνο αν υπάρχει οψιόν αγοράς και μάλιστα λογικής, ώστε αν σου βγει ο παίκτης να μπορείς να τον αγοράσεις. Τότε είναι καλός ο δανεισμός γιατί περιορίζεις και το ρίσκο της απευθείας αγοράς ενός παίκτη που στην πορεία δεν τραβάει. Αλλιώς είτε βγει είτε δεν βγει ο δανεικός, αν δεν μπορείς να τον κρατήσεις, δεν βλέπω να έχει κανένα νόημα. Αντιλαμβάνομαι όμως το πνεύμα πάνω στο οποίο κινείται η διοίκηση του Άρη και το οποίο μοιάζει πολύ με αυτό της διοίκησης της ΑΕΚ. Μη έχοντας ρευστό να αγοράσουν παίκτες και μη έχοντας τη δυνατότητα να κάνουν μακρόπνοους προγραμματισμούς, κοιτάζουν δια μέσου των δανεικών να βοηθήσουν την ομάδα να πετύχει τους πιο κοντινούς στόχους της. Η ΑΕΚ με τους δανεικούς θα χτυπήσει κύπελλο και πλέι οφ. Ο Άρης επίσης θα χτυπήσει το πλασάρισμα στην πεντάδα και την είσοδο στα πλέι οφ με απώτερο στόχο το Γιουρόπα Λιγκ. Δεν μπορείς να την καταδικάσεις αυτή την τακτική, ειδικά όπου υπάρχει ανέχεια και άδειο πορτοφόλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φιλε το εχω ξαναγραψει.
    Ας μας πουν οτι δεν εχουν φραγκα και δε χαλιεμαι να βλεπω να παιζουν τα πιτσιρικια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Astrofegia δεν το φοβόμαστε το κρύο. Δεν μασάμε εμείς. Το τραγούδι είναι όμορφο το άτιμο. Περιττό να πω σε ποιον αφιερώνεται. Όχι μόνο το συγκεκριμένο, άλλα όλα όσα συνοδεύουν τις αναρτήσεις.

    Αετόπουλο, τον Ιάπωνα πραγματικά δεν τον υποτιμώ. Τον περιμένω με τεράστια λαχτάρα. Ο Καστίγιο είναι στοίχημα, αλλά όπως και να παίξει θα φύγει. Να τον αποκτήσω ως κανονική μεταγραφή μου φαίνεται απίθανο. Για τον Περέιρα δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Το ίδιο και για τον Πορτίγια. Δεν θέλω άλλους μέτριους παίχτες. Θέλω παίχτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Αν μπορεί να την κάνει ο Μπόμπα, έχει καλώς. Το καλοκαίρι όμως κι αυτός θα κουνήσει μαντήλι. Εννοείται ότι δεν κάνεις ομάδα με δανεικούς. Και εννοείται ότι οι μεταγραφικές πολιτικές του Άρη και της ΑΕΚ μοιάζουν. Και εντάξει οι κοντινοί στόχοι που λες. Με το αύριο όμως και την επιθυμητή διάρκεια που πρέπει να έχει μια ομάδα τι γίνεται;

    Φόρη, συμφωνώ και επαυξάνω. Ας μας πουν ότι δεν υπάρχει φράγκο. Δεν θα γκρινιάξει κάποιος. Την αλήθεια θέλουμε. Και εννοείται ότι δεν χαλιόμαστε να παίζουν τα πιτσιρίκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μια φορά σ'αγάπησα
    και δέκα σε γυρεύω
    και εκατό δεν σε ξεχνω
    και χίλια σε λατρεύω

    Καλησπεερα Σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Kanthare έχεις απόλυτο δίκιο, ειδικά σε όσα γράφεις για τους μάνατζερ και τον Ιάπωνα. Επίσης συμφωνώ απόλυτα με ό,τι γράφεις για τον Περέιρα. Πήραν αυτόν και «έκαψαν» τον Κατίδη που ακούγονται καλά λόγια γι' αυτόν.
    Ο Μπομπαντίγια, δεν είναι άσχημος. Τον είχα δει πέρυσι σε κάποια ματς στο γερμανικό πρωτάθλημα.
    Όσο για τον Καστίγιο, μπορεί να βοηθήσει και στην πιο αισιόδοξη περίπτωση να αναγεννηθεί. Αλλά και πάλι, θα το κάνει για να γυρίσει στα παλιά του λημέρια. Αυτός είναι ο καημός του.
    Το θέμα πάντως είναι, πως δε φτιάχνεις ομάδα με δανεικούς. Και το ίδιο ισχύει και για την ΑΕΚ.

    Καλή συνέχεια φίλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Στον ΆΡΗ, πρέπει, Ε Π Ι Β Α Λ Λ Ε Τ Α Ι , να προωθήσουμε τα παιδιά από την δεύτερη ομάδα.

    Επίσης, ΠΡΕΠΕΙ, να κρατησουμε, έναν προπονητη καταξιωμένο και έμπειρο να δουλέψει για 3 ως 5 χρονια.

    Επίσης, πέρα από τα παιδιά της δεύτερης ομάδας, ΠΡΕΠΕΙ να κρατάμε στην ομάδα μας παίχτες, που είναι πάνω από όλα αθλητες και πειθαρχημένοι.Πχ ο Χαβιτο, ο Γκιάρο..Δηλαδή, αθλητες με καλή εξωγηπεδική ζωή και προσήλωση στην δουλειά τους και μόνο.

    Από κει πέρα, συσπείρωση , του κόσμου στην ΛΈΣΧΗ..

    Έχει μαλλιάσει, η γλώσσα μου να τα λέω και να τα γραφω...Και η δικιά μου και πολλών ακόμα συνοπαδών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. "Επειδή, δεν γνωρίζει αγγλικά - και προφανώς ούτε ελληνικά - θα είναι τυχερός αν μέσα σε αυτό το διάστημα μάθει πως λέγεται η μπούλμπα και η μπουγάτσα."

    Ακόμα γελάω!!!!
    ΘΕΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κάνθαρε, να σου δώκω μια μικρή βοήθεια. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Σακάτα λέγεται sayaka fukuoka ...

    http://www.google.gr/images?hl=el&q=sayaka%20fukuoka&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1504&bih=782

    μοντέλο και TV περσόνα της Ιαπωνίας. Άντε αγράμματοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΑΕΚάρα ΟΛέ ΟΛέ ΟΛέ!!!!!!!!!!

    + κ α λ η μ έ ρ α +

    και καλόν σαββατοΚύριακον!!!

    Αεκἀρα ολέ ολέ ολέ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. υστερόγραφον!

    ((ειμαι η απο πάνω))

    Αγάπη+

    ((πότε παίζομεν μαζι?!?
    ΑΕΚ-ΑΡΗΣ?))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Greecelands, και μια και δέκα και εκατό και χίλιες και εκατομμυρια κι οσο δεν μπορεις να φανταστεις. Καλή συνέχεια να έχεις.

    Χάρη εννοείται ότι δεν φτιάχνεις ομάδα με δανεικούς. Όταν βλέπεις μια ομάδα να παίρνει δανεικούς και μάλιστα χωρίς επιλογή αγοράς, μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα, όπως ότι δεν υπάρχει φράγκο ή δεν υπάρχει πλάνο ή δεν υπάρχει σκάουτινγκ. Δυστυχώς δεν έχω κονέ μέσα στην ομάδα για να γνωρίζω τι γίνεται.

    Φίλε JIM πολύ καλά τα λες. Και η δικιά μου γλώσσα έχει μαλλιάσει, αλλά θα συνεχίζω να τα λέω μέχρι να γίνουν πράξη. Ειδικά αυτό το πράγμα με το να κρατήσουμε ένα προπονητή πολλά χρόνια το θεωρώ επιβεβλημένο. Τα περισσότερα από εκεί ξεκινούν.

    Δήμο σε παρακαλώ όχι Θεός. Άλλος είναι ο Θεός κι άλλη είναι η Θεά. Το ποιοι είναι αυτοί θα το πούμε σε κάποια ανάρτηση. Αν και το να βρείτε την Θεά δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Καλή συνέχεια φίλε μου.

    Ένα ευχαριστώ στον Υπουργό για την βοήθεια. Μακάρι να τον κρατά σε καλή φόρμα και να σαρώνει το γήπεδο. Έχω πολύ καλό προαίσθημα για τον Ιάπωνα.

    Την καλημέρα μου στην ΑΕΚτσού. Σε λίγες ώρες παίζουμε μεταξύ μας. Θεωρώ ότι ένα γκολ θα το πετύχουμε. Θα δούμε. Καλό σου-κου να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου εμπεριέχουν, πάντα, μεγάλο ρίσκο. Όμως, έστω κι ένας να βγει, θα βοηθήσει την ομάδα σου.
    Για τον Μπομπαντίγια ακούγονται, πάντως, καλά λόγια, ενώ πιστεύω ότι και ο Καστίγιο μπορεί να προσφέρει.
    Τέλος πάντων, θα τους δούμε στο γήπεδο και θα τους κρίνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μπορείς να φτιάξεις ομάδα ΚΑΝΘΑΡΕ.Αρκεί να έχεις έναν Βαγγέλα να χώνει το χέρι βαθια στην τσέπη και να παίρνει 5-6 παίχτες,έτσι μωρέ,να γεμίζουν τις εξέδρες :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πόσο δίκιο έχεις ρε συ Κάνθαρε ; Συμφωνώ σε όλα μαζί σου! Πότε θα φύγει αυτή η γάγγραινα από τον Άρη ;;;Δεν υπάρχει ένας αρειανός να πονάει την ομάδα να βγει μπροστά ρε γαμώτο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πιγκουίνε, έχω την εντύπωση ότι οι μεταγραφές Ιανουαρίου κι όχι μόνο εμπεριέχουν ρίσκο όταν γίνονται χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο. Θα τους δούμε απόψε και θα κρίνουμε. Μέχρι να τους κρίνουμε σωστά οι περισσότεροι θα έχουν ήδη φύγει.

    Ύπνε το σχέδιο παίζει μεγαλύτερο ρόλο από τα λεφτά. Πολύ μεγαλύτερο ρόλο.

    Φίλε Γιάννη καλώς ήρθες. Το να έρθει κάποιος Αρειανός να πάρει την ομάδα δεν είναι τόσο απλό. Μην ξεχνάς ότι είμαστε ομάδα λαϊκής βάσης και έχουμε την Λέσχη ως θεσμικό φορέα. Ωραία θα ήταν να είχαμε έναν Αρειανό επενδυτή με λεφτά.

    Σε λίγη ώρα έχουμε αγώνα. Ορίστε το λινκ:

    ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Γνωρίζω ότι δεν υπάρχει αρειανός με λεφτά, δεν εννοούσα αυτό...να μπει μπροστά είπα. Να πονάει την ομάδα και το κάθε ευρώ της που προέρχεται από τον κόσμο. Να μην κάνει πλούσιους τους μάνατζερ...Είδες τον Σάκατα χθες ; Αυτό εννοώ...Δύο αριστερά παπούτσια έχει όπως τον κόβω...αντί να βάλουμε κανένα άρρωστο 20χρονο αρειανάκι να τρέχει σαν δαιμονισμένο πάμε και πληρώνουμε με μεταγραφή παρακαλώ - ούτε καν δανεικός με οψιόν αγοράς - τον κάθε τυχάρπαστο...Αν βάλουμε 10 σκάουτερς να οργώνουν την Γ και Δ Εθνική ή και μερικές άλλες χώρες θα είχαμε και φτηνούς και ισάξιους τουλάχιστον με αυτούς που έρχονται. Και αν μας καθόταν και κανένα λαβράκι θα βγάζαμε και κάτι παραπάνω ίσως. Τι να πω...Τουλάχιστον πήραμε το 2πλό χθες και ας ελπίζουμε ότι ξεκινάει κάτι καλό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Φίλε Γιάννη το να μπει μπροστά κάποιος δεν είναι τόσο απλό. Καταλαβαίνω όμως τι λες, συμφωνώ και επαυξάνω. Δεν ξέρω αν γωνρίζεις, αλλά ήδη ακούστηκε ότι κλείσαμε ένα 22χρονο παιχτη της Δόξας Δράμμας. Για να δούμε. Για να έχει σημασία η χτεσινή νίκη οφείλουμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό. Όπως έπρεπε να κερδίζαμε και τον ΠΑΟΚ. Πάντως, έχω μείνει έκπληκτος από το πόσο γρήγορα αλλάξαμε τρόπο ανάπτυξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ekplhktiko to arthro kantharos... me kalypses 100%... panta tetoia!

    ps bre arh bre arh bre arh, ante thganise to b rwmero to psariiii :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Το ξέρω ρε φίλε να πούμε.Αλλά εδώ που ζούμε παίρνεις παιχτες όταν δεν τους θες και την προηγούμενη χρονιά είχες ούτε έναν καθαρό αριστερό μέσο.Ολυμπιακό μιλάω.Μπράβο για τη νίκη σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ευχαριστώ Doremi. Να είσαι καλά φίλε. Υπομονή μέχρι το Σάββατο.

    Γεια σου ρε Ύπνε. Σειρά παίρνει ο ΟΣΦΠ και μετά η Μάντσεστερ (Σίτι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πολλά παιχνίδια παίζονται
    και στις μεταγραφές
    εμείς οι παραέξω
    δεν βλέπουμε ποτές.

    καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Γεια σου ρε Φάνη γίγαντα. Ευχαριστώ για την μαντινάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Κανθαρε μη χολοσκας, ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Ο ΜΙΡΑΛΑΣ !!!
    Def Leppard θεοι, αλλα τη δεκαετια του '80. Μετα τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Φίλε Κάνθαρε,πρέπει να το χωνέψουμε όλοι,"μικροί-μεγάλοι","πλούσιοι-φτωχοί",παράγοντες-φίλαθλοι ότι η λύση θα έρθει μόνο εκ των έσω.Δουλειά στις υποδομές,εμπιστοσύνη στους νέους.
    Πάντως,βλέποντας τη νίκη του Άρη επί της ΑΕΚ,μου είρθε αυτόματα στο μυαλό ο τίτλος ταινίας του Νικολαίδη.."Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα"...

    Αντάρτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ηλία, το Σάββατο έρχεται κι ο Ιάπωνας (πουλέν). Θα σαρώσει ο Σακάτα. Είναι γεγονός ότι οι Leppard μετά τις αρχές του ΄90 δεν έκαναν και πολλά πράγματα.

    Αντάρτη, εννοείται ότι η λύση θα έρθει μέσα από την ομάδα. Μέχρι να το πάρουμε χαμπάρι χάνουμε χρόνο, χρήμα και υπομονή.

    Καλημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...