Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Γκέλες, ''γκέλες'' και είμαι γκολ!

Ακόμα και τώρα υπάρχουν πολλοί φίλοι του Π.Α.Ο.Κ. που θεωρούν ότι όλα πορεύονται βάσει προγράμματος. Ότι όλα βαίνουν καλώς. Ότι η συνέχεια θα είναι καλύτερη. Ωστόσο, έχουν εμφανιστεί και κάποιοι που δεν είναι ευχαριστημένοι με αυτό που βλέπουν και που ξέρουν ότι αυτό το πράγμα δεν έχει σχέση με το πλάνο τριετίας του Σάντος. Μπορεί να τους κατηγορήσει κανείς; Δεν νομίζω. Στα δυο εντός έδρας ματς με τους νεοφώτιστους, ο Π.Α.Ο.Κ. δέχτηκε τρία γκολ και μάλιστα θα μπορούσε να δεχτεί κι άλλα. Το φοβερό της υπόθεσης είναι ότι πέρυσι σε 18 εντός έδρας ματς πρωταθλήματος είχε δεχτεί μόλις έξι γκολ. Μόνο και μόνο αυτό το στατιστικό αρκεί για να οδηγηθούμε συνειρμικά στη σύγκριση Σάντος - Δερμιτζάκη. Επί της ουσίας όμως δεν μπορείς να συγκρίνεις δυο ανόμοια πράγματα.

Ο Χάρι Κλιν έδωσε την δική του εκδοχή για τα τεκταινόμενα: ''Πιστεύω ότι είναι θέμα τύχης και συμπτώσεων. Πέρυσι υπήρχαν αντίστοιχες φάσεις, αλλά δεν τρώγαμε γκολ. Φέτος με 2-3 φάσεις ο αντίπαλός μας σκοράρει''. Η αλήθεια, αγαπητέ Κοντρέρας, είναι ότι η ομάδα πέρσι ήταν πιο σφιχτή στα μετόπισθεν, με λιγότερους κενούς χώρους και καλύτερη αλληλοκάλυψη. Πάντως, ο Χιλιανός έκανε αναφορά και για την προετοιμασία του Μπερέτα και του επέρριψε ευθύνες. Τα ίδια δήλωσε κι ο Λίνο. Για την ιστορία απλά αναφέρω ότι κανείς από τους δυο έκανε προετοιμασία με τον Ιταλό, αλλά δεν βαριέσαι. Εδώ έρχεται το πρώτο ερώτημά μου: αν ευθύνεται το κακό πρόγραμμα του Μπερέτα, δεν θα έπρεπε να επισημανθεί από τις πρώτες κιόλας μέρες της απομάκρυνσής του; Απαντώ μόνος μου ότι θα έπρεπε. Σειρά για το δεύτερο ερώτημα μου: η προετοιμασία ήταν καλή με τον Άγιαξ και την Φενέρ, αλλά όχι με τις Σέρρες, τον Αστέρα και τον Ολυμπιακό Βόλου; Απαντώ πάλι μόνος μου ότι μάλλον θυμόμαστε τον Μπερέτα όποτε γουστάρουμε.

Ότι και να δηλώνει ο Κοντρέρας, ο Λίνο και ο Δερμιτζάκης (ηλεκτροσοκάκιας) δεν έχουν καμιά σημασία από την στιγμή που η αλήθεια φαίνεται στο χόρτο. Όπως είχα γράψει σε ανύποπτο χρόνο, είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον Π.Α.Ο.Κ. να επαναλάβει τα αποτελέσματα που είχε εντός (και εκτός) έδρας επί Σάντος. Μην ξεχνάμε κιόλας ότι φέτος -σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές- ο Π.Α.Ο.Κ. παίζει Ευρώπη, το οποίο σημαίνει παραπάνω παιχνίδια, περισσότερο άγχος, μεγαλύτερη καταπόνηση και ανάγκη για καλύτερη διαχείριση αποτελεσμάτων.

Κατά την γνώμη μου μεγάλη ευθύνη φέρει ο Ζαγοράκης, ο οποίος φρόντισε εν μία νυκτί να αυξήσει την πίεση στο μέγιστο, δηλώνοντας ότι: ''Φέτος πάμε για πρωτάθλημα''. Αυτό που δεν μας είπε είναι πως ακριβώς πάει για πρωτάθλημα. Με τι όπλα; Με τον Δερμιτζάκη; Τον βλέπω να μιλάει στην τηλεόραση με αυτό το υφάκι και να προτρέπει τους παίχτες του να διασκεδάσουν τα παιχνίδια και χαμογελάω. Πως να ξεκλειδώνουν κλειστές άμυνες τους λέει; Πως να κινούνται χωρίς την μπάλα τους λέει; Πως να κλείνουν χώρους και να αλληλοκαλύπτονται τους λέει; Πως να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό τους λέει; Μάλλον όχι. Δεν πειράζει, όμως. Το άλλοθι βρέθηκε στο πρόσωπο του Μπερέτα. Εξάλλου, ο Δερμιτζάκης είναι φιλαράκι του Προέδρου. Κοίτα να δεις, όμως, που έπεσε λίγο κράξιμο μετά το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου. Μην φανταστείτε τίποτα φοβερό. Δυσανασχέτησαν λίγο με τον Δερμιτζάκη, βρίσανε τον Παπάζογλου και πετάξανε ένα πετραδάκι στο αμάξι του Σάλπι. Η υπομονή, όμως, των οπαδών, ύστερα από την φυγή του Σάντος φαίνεται ότι εξαντλείται γρήγορα. Η πρόκριση στους ομίλους του πρώην Ουέφα μπορεί να γλύκανε τον κόσμο της ομάδας, αλλά δεν θα δεχτούν σε καμία περίπτωση να έρθει σε σύγκρουση με τον μαραθώνιο του πρωταθλήματος. Και φτάνω στο τρίτο ερώτημα μου: οι ισοπαλίες με Αστέρα και Ολυμπιακού Βόλου θεωρούνται γκέλες ή ''γκέλες''; Η ήττα στην Ξάνθη τι θεωρείται;

Πάντως, η απόφαση του Πανόπουλου να αντικαταστήσει τον Κεχαγιά θεωρείται σίγουρα αψυχολόγητη, έστω κι αν λειτούργησε ευεργετικά για την Ξάνθη, αλλά Πανόπουλος είναι αυτός ό,τι θέλει κάνει. Ο κλώνος του Οτσαλάν έδωσε την απαραίτητη ψυχολογική ντόπα, όπως άλλωστε συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Βέβαια, σε αυτό βοήθησε κι ο Κοντρέρας με τον Μαλεζά. Η αμυντική λειτουργία δεν είναι τόσο δυνατή και συνολική όσο πέρυσι. Ο Ίβιτς που έβγαζε μάτια βλέπει την μπάλα σαν σκαμπό για να ξεκουραστεί, ο Λίνο ποτέ δεν μάρκαρε, ο Φιλομένο νομίζει ότι η εστία είναι κουμπότρυπα, ο Σάλπι φαίνεται βαρυκόκκαλος και οι Γκαρσία με Βιτόλο αδυνατούν να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά. Το αποτέλεσμα ήταν η ομάδα να φάει γκολ, ο Κατόνγκο να δημιουργεί πολλά προβλήματα, ο Στρμπα να αποδεικνύει τους λόγους που ήταν στο μουντιάλ κι ο Βασιλακάκης να βάζει το όνομά του στις μεταγραφικές λίστες των ''μεγάλων'' ομάδων. Κι όλα αυτά με την Ξάνθη να παίζει χωρίς επιθετικό. Ο Πόι δεν μπορεί να παίξει κορυφή και για αυτό άλλαζε ρόλους με τον Κατόνγκο και τον Μαρσελίνιο, αφήστε που πολλές φορές κατέβαινε μέχρι τον αριστερό ασβέστη για να μαρκάρει. Επί της ευκαιρίας να δηλώσω ότι η Ξάνθη χτύπησε φλέβα χρυσού με τον Μπόατενγκ. Μου θυμίζει μεταγραφή τύπου Έμερσον κι όμως ελάχιστοι ασχολήθηκαν με αυτή την κίνηση. Η ουσία είναι ότι οι Θρακιώτες φέτος πολύ δύσκολα θα πέσουν. Δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τον Δερμιτζάκη.

Για το έτερο ματς δεν θα γράψω πολλά. Ο Καραγεωργίου έχει σφυρηλατήσει ένα πειθαρχημένο σύνολο αποτελούμενο από μέτριους παίχτες και μπράβο του. Και να σκεφτεί κανείς ότι παίζει με αριστερό μπακ τον Ρουμπάκη και δεξί μπακ τον Κορδονούρη. Κάθε χρόνο κάνει λίγες προσθήκες σε θέσεις που πονάει η ομάδα και δείχνει εμπιστοσύνη στη ντόπια παραγωγή. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι η ομάδα προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο με αρχή και τέλος κι αυτό έκανε στο Χαριλάου. Μάλιστα κατάφερε να μπαλώσει την αποβολή του Ολίσε τόσο καλά που δεν έπαιρνες εύκολα χαμπάρι ότι έπαιζε με παίχτη λιγότερο. Για μας τι να πούμε; Ο Κούπερ ήταν έξαλλος. Παρόλα αυτά δεν δείξαμε τόσο πανικοβλημένοι. Είχαμε προσήλωση στο πλάνο, υπομονή και τύχη. Ωστόσο, για μια ακόμη φορά δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε την αριθμητική μας υπεροχή. Όσο κυλούσαν τα λεπτά η άμυνα των αντιπάλων οπισθοχωρούσε και έκανε το έργο μας πιο δύσκολο. Ευτυχώς ο Τσέζαρεκ λύτρωσε την ομάδα. Η πλάκα είναι ότι την μπαλιά για το γκολ την βγάζει (πάλι) ο Μίτσελ. Μήπως να βάλουμε δεξί μπακ τον Νέτο, αριστερό μπακ τον Βαγγέλι και έξω αριστερά τον Μίτσελ; Ούτως ή άλλως στην άμυνα πελαγοδρομεί. Όπως και να 'χει, από το ματς κρατάμε μόνο την νίκη. Ο Εργοτέλης στάθηκε καλά και ίσως το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν το Χ. Πλέον, στρέφουμε την προσοχή μας στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Ρόζενμποργκ.

Υ.Γ.1 Παρελθόν αποτελεί ο Ντούσαν. Ήδη κυκλοφόρησαν φήμες για τον επόμενο σταθμό του. Ακούς Νικόλα; Ακούς Παύλο;

Υ.Γ.2 Την Κυριακή έχουμε Π.Α.Ο.Κ. - Άρης. Προσδεθείτε.

10 σχόλια:

  1. Φιλαράκι θυμάσαι που τα λέγαμε για τον Παύλο; Πριν καν πάρουν τον Κουμπούρα από την Ιταλία...Που πας με τον Δερμι στην Σαλόνικα ρεεεε!! Μέγα λάθος του Ζαγορακη κ ξέρεις, ε; Τα Μπαόκια απάνω δεν αστειεύονται..θα τον πάρει η μπάλα και αυτόν!

    Είναι αστείο αυτό με τον "πρίγκιψ". Κάθε φορά που είναι άνεργος να ψάχνονται όλοι να του βρουν δουλειά! Ρε, αφήστε τον άνθρωπο να πάρει σύνταξη, πάει, γέρασε!

    Υ.Γ.
    Όταν τα γραπτά μένουν, οι Μπαοκτζήδικες κωλοτούμπες έχουν πλάκα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικα και ειναι γκελες και τα τρια τελευταια του ΠΑΟΚ. Σαφως και το οικοδομημα του Σαντος γκρεμιζεται..

    Παντως θα σε στεναχωρησω, αλλα την Κυριακη βλεπω στανταρ 1 στο ντερμπι. Ο ΠΑΟΚ παιζει με την πλατη στον τοιχο κυριολεκτικα..

    Καλη τυχη παντως στη Νορβηγια, μπορεις το αποτελεσμα :)

    ΥΓ: Δεν θελω με τπτ το Μπαγεβιτς στην ομαδα μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλημερα !!!ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ??????? θΑ ΚΑΕΊ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ!! ΚΑΝΘΑΡΑΚΟ ΜΟΥ ΠΑΡΕ ΚΑΛΟΥ ΚΑΚΟΥ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝΕΒΕΙΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΡΑΚΕΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ !! ΧΑΧΑΧ ΦΙΛΙΆ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σούπερ θέμα για την Αριανάρα μας!

    http://www.sportsecrets.gr/?p=611

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα, το "κακό" στον Πάοκ είναι οτι αρχίζουν και μαζεύονται μέσα στην ομάδα πολλοί "κολητοί" ενός συγκεκριμένου μάνατζερ. Ενδείξεις "αρρω-στημένης" κατάστασης είναι αυτές. Πιστεύω οτι το πρόβλημα του Πάοκ (εάν υπάρχει) πηγάζει από διοίκηση μεριά.
    Την Κυριακή το μάτς ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ είναι 3-0(75%) ή 0-1 (25%). Είναι μια καλή συγκυρία για τον Πάοκ να "αναστηθεί".
    Όσο για τον Άρη, είναι ανύπαρκτος επιθετικά (εώς τώρα). Ο Τόχα είναι μεγάλο παλτό. Ο Κούπερ δηλαδή είδε αυτόν τον παίκτη να παίζει στη Ρουμανία και είπε "μου κάνει";
    Πηλαδάκη πάρε τον Μπάγεβιτς μπας και κάνεις ομάδα ποτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σας ευχαριστώ όλους από την καρδιά μου που με τιμάτε με την παρουσία σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ καλά τα λες φίλε μου Κάνθαρε. Ο ΠΑΟΚ έθεσε τον πύχη πολύ ψηλά χωρίς να υπάρχει και κανένας ιδιαίτερος λόγος. Εδώ πέρσι ο πολύ καλύτερος από τον φετινό ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να περάσει στην βαθμολογία του πρωταθλήματος το φάντασμα του Ολυμπιακού. Δεν μιλάω για την παρωδία τον play-off που ΠΡΕΠΕΙ να καταργηθούν. Για τον Άρη πιστεύω ότι ο Κούπερ κάνει πολύ καλή δουλειά, αλλά πρέπει να δουλέψει πολύ στη δημιουργία φάσεων και κυρίως στο τελείωμα αυτών. Μπορείτε πάντως την τρίτη θέση σίγουρα. Για να μην πω ότι είστε το μεγάλο φαβορί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νομίζω φίλε οτι στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει, ή μάλλον, χάθηκε η διάθεση. Δεν εμπνέει ο προπονητής τους παίχτες λόγω περγαμηνών και αγωνιστικών λαθών και αφου οι ίδιοι εκάναν τα δικά τους στην προετοιμασία με Μπερέτα τώρα απλώς υπομένουν. Στα ματς της Ευρώπης που έχουν κίνητρο, παίζουν. Στην Έλλάδα κάνουν άσχημες εμφανίσεις. Περιμένουν τα ντέρμπυ για να γίνουν μάγκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Την καλημέρα μου στον Μπάμπη και στον Χαράλαμπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ καλή ανάλυση, ο Χάρι Κλιν ίσως ήταν ο καλύτερος κωμικός που γνώρισε η Ελλάδα και μακάρι για τον ΠΑΟΚ να πάρει τον Ντούσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...