Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Απειλές, διάθεση και ικανότητα

Υποτίθεται ότι ο μυθικός Ηρακλής γεννήθηκε στην Θήβα. Μάλλον πρόκειται για υπαρκτό πρόσωπο, καθώς αρχαιολογικά ευρήματα έχουν οριοθετήσει επακριβώς την κατοικία του. Ας μην ξεφεύγουμε όμως. Ο Ηρακλής εκτός από τους περίφημους δώδεκα άθλους, πραγματοποίησε κι άλλα κατορθώματα, όπως για παράδειγμα την απελευθέρωση του Προμηθέα ή την επικράτησή του κατά του γίγαντα Ανταίου. Χθες προσπάθησε να υπερισχύσει έναντι του Θεού του Πολέμου και πραγματικά το κατάφερε, έστω κι αν δεν το άξιζε. Μάλιστα, νίκησε χωρίς οι οπαδοί του να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα.

Ποτέ δεν κατάλαβα τις απειλητικές ανακοινώσεις ή τα τελεσίγραφα του στυλ: ''ο χρόνος μετράει από τώρα'', ''βγάλτε στο γήπεδο την Αρειανή σας περηφάνια'' ή ''αγωνιστείτε περί κιτρινόμαυρων βωμών και εστιών''. Εν προκειμένω, βρέθηκα αντιμέτωπος με ένα βασανιστικό δίλημμα: αυτοί που γράφουν τέτοια πράγματα τα πιστεύουν πραγματικά ή απλώς προσπαθούν να διατηρήσουν τους παίχτες σε εγρήγορση; Αν ισχύει η δεύτερη περίπτωση έχει καλώς. Για την έτερη περίπτωση ενίσταμαι και μάλιστα εντόνως. Διότι, δεν πρόκειται τόσο για θέμα διάθεσης, όσο ικανοτήτων. Τόσο μπορούν, τόσο παίζουν. Δηλαδή, αν κάποιος πιάσει τον Μίτσελ και του πει, υπό την απειλή ηλεκτρομαγνητικού όπλου, στο επόμενο ματς να μην τον περάσει ούτε το φως των προβολέων τι θα γίνει; Θα μετατραπεί ο Μίτσελ σε κλώνο του Γκάρεθ Μπέιλ; Δεν νομίζω. Το πολύ πολύ να πανικοβληθεί και από υπερβάλλοντα ζήλο να αποβληθεί με κόκκινη κάρτα. Στον Τόχα τι να πεις; Σταμάτα να κάνεις σβούρες γύρω από τον εαυτό σου ή σου κόβω πέντε εκατοστά από το μαλαπέρδι σου; Ο Κολομβιανός έχει μεγάλο απόθεμα εκατοστών κι ως εκ τούτου δεν τον φοβίζουν τέτοια πράγματα. Στον Μπομπαντίγια δεν μπορείς να του πεις και πολλά: θα σε φυτέψει σαν κουνουπίδι στο έδαφος. Νομίζω ότι μόνο στον Κόκε ενδέχεται να πιάσουν οι απειλές. Του λες ότι δεν ξαναπατάει σε καζίνο και μπουγατσάδικα κι έχω την αίσθηση ότι αυτόματα θα μετατραπεί σε μια βελτιωμένη έκδοση του Τζόλα. Τέλος πάντων.


Είχαμε πει ότι στην τωρινή καμπή του πρωταθλήματος δεν θέλουμε καλές εμφανίσεις, αλλά ατόφιες νίκες. Θεωρώ ότι κάναμε σχετικά καλή εμφάνιση και δεν αξίζαμε  σε καμία περίπτωση την ήττα. Ομολογώ ότι περίμενα νικηφόρο αποτέλεσμα. Όχι υγιεινό περίπατο, αλλά δύσκολη επικράτηση. Θα προσπαθήσω να δω τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο νηφάλια μπορώ.  Μπήκαμε ορμητικά με τον Κόκε να κάνει δυο σουτ σε  διάστημα τεσσάρων (!) λεπτών. Άριστος οιωνός, δεν συμφωνείτε; Γενικά, το πρώτο 25λεπτο του αγώνα είχε ξέφρενη ροή. Αν εξαιρέσω τα πολλά φάουλ και τα νεύρα των φιλοξενουμένων θα έλεγα ότι ήταν υψηλού επιπέδου. Πάντως, τα φάουλ δικαιολογούνται. Υποθέτω ότι ο Παράσχος είχε δώσει εντολή να κόβουν τον ρυθμό. Πιέζαμε ψηλά και ρίξαμε αρκετό τρέξιμο. Το δυστύχημα είναι ότι το ίδιο έκαναν και οι παίχτες του Ηρακλή. Η διαφορά μας ήταν ότι κερδίζαμε σχεδόν όλες τις προσωπικές μονομαχίες που μας επέτρεπε να βγαίνουμε με αξιώσεις μπροστά (κλισέ). Έκανε όμως μπαμ ότι δεν είχαμε καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Όταν πρέπει να κάνουμε σουτ πασάρουμε, όταν πρέπει να κάνουμε πάσα σουτάρουμε κι όταν δεν πρέπει να κάνουμε τίποτα από τα δύο πάμε να μπούμε με την μπάλα στα δίχτυα. Παράνοια (μαζί σου Αρειανάρα στα ουράνια).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μιχαλήτσιος σήκωσε τον Τόχα και τον έβαλε στην θέση του Πρίττα. Ο Σάκαρος δεν είχε κέφια. Ωστόσο, αυτός ο Περέιρα, παρόλο που ήρθε με λάθος κίνητρα, εξελίσσεται σε σημαντικό γρανάζι. Καλή μεταβίβαση, καλή τοποθέτηση, βρίσκεται μέσα στις φάσεις, προωθείται και γενικώς συμπεριφέρεται λες και είναι μέσος τύπου box to box. Νομίζω ότι με το Φατί θα κάνει  πολύ καλό δίδυμο. Ας ελπίσουμε ότι θα μείνει και του χρόνου. Μπαίνει λοιπόν ο Κολομβιανός για να κάνει (;) την διαφορά. Να μοιράσει παιχνίδι στις πτέρυγες και να ανεβάσει την ομάδα μπροστά.  Είναι προφανές ότι δεν έκανε τίποτα από τα δύο, όχι επειδή δεν ήθελε, αλλά πολύ απλά δεν μπορούσε. Επιπλέον, ο Μιχαλήτσιος αδυνατούσε να συγκρατήσει τον ανυπόμονο Καστίγιο που ήθελε τρεις μπάλες και μια κουδουνίστρα μόνος του. Στο απέναντι άκρο εξακριβώθηκε για μια ακόμη φορά ότι ο Νέτο σε οργανωμένες συνθήκες άμυνας αδυνατεί να βρει διαδρόμους. Ο μπούκλας θέλει ανοιχτούς χώρους για να κάνει τη ζημιά κι ο Ηρακλής κάλυψε ικανοποιητικά τα κενά. Επανέρχομαι στον - δεν παίρνω ρίσκα - Μιχαλήτσιο. Έβγαλε καθυστερημένα τον Καστίγιο που νόμιζε ότι απολάμβανε τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε θεατρικό έργο του Μπρόντγουεϊ και άφησε σε όλο το ματς τον Κόκε που από ένα σημείο και μετά δεν ήξερα και δεν ήξερε που βρίσκεται. Επιπλέον, ο Μπόμπα δείχνει ότι αρέσκεται να κινείται πολύ με την μπάλα στα πόδια εκτός περιοχής και ελάχιστα χωρίς την μπάλα εντός αυτής. Κι όλα αυτά με τον Ηρακλή να κάνει την πρώτη και μοναδική (οργανωμένη) επίθεση του δευτέρου ημιχρόνου στο 67' λεπτό. Στο 82' λεπτό, επειδή ο Μίτσελ έχει δυσκαμψία στο πόδι, οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να σκοράρουν, πρώτα με τον  Σολτάνι και έπειτα με τον Ζερκά. Και φτάνουμε στο 87' λεπτό, οπότε γίνεται μια  (τυφλή) μπαλιά από τον Χοσέμι με προφανή στόχο κάποιο άτυχο πτηνό, με την μπάλα να φτάνει  αρχικά στον Ζερκά και κατόπιν στον Ιάκομπ που πλασάρει τον Σηφάκη. Και η γκρίνια ξεκινάει.

Ο Ηρακλής ήρθε για το Χ και πήρε καταλάθος την νίκη. Καθόλου άσχημα. Ο Άρης ήθελε μόνο νίκη. Προσωπικά και Χ να έληγε το παιχνίδι θα το εκλάμβανα ως ήττα. Δεν κατάλαβα όμως γιατί ο Μιχαλήτσιος δεν ρίσκαρε περισσότερο. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που ήρθε με αμυντικούς προσανατολισμούς και προσπάθησε να παίξει την κόντρα. Η πλάκα είναι ότι οι αντεπιθέσεις που έβγαλαν οι Ηρακλειδείς ήταν απειροελάχιστες. Κι όμως χάσαμε και δώσαμε στον Ηρακλή την δεύτερη εκτός έδρας νίκη του. Το γεγονός ότι η ενδεκάδα είχε πολλά νέα πρόσωπα που θεωρητικά επηρέασαν τη ομαλή λειτουργία και τον συντονισμό της ομάδας τα ακούω βερεσέ. Αυτά παθαίνει όποιος δεν έχει υπομονή και πειθαρχία στο παιχνίδι του. Εδώ κοτζάμ Μπαρτσελόνα βραχυκυκλώνει μόλις χάνει αυτά τα δυο στοιχεία.  Είναι αυτονόητο ότι λέμε αντίο στα play off. Ίσως έτσι είναι καλύτερα. Εξάλλου, δεν αξίζαμε να βρισκόμαστε στην πρώτη πεντάδα. Η βαθμολογία δεν λέει ψέμματα. Ας πάμε στα επόμενα ματς με ότι ψυχολογικά και σωματικά αποθέματα διαθέτουμε και κατόπιν να κάτσουμε να βρούμε τι έφταιξε, να πάρουμε κάποιες αποφάσεις και να θεσπίσουμε ένα μακροχρόνιο πλάνο. Το τι αποφάσεις πρέπει να λάβουμε θα το εξετάσουμε στις επόμενες αναρτήσεις. Μέχρι τότε: τόσο μπορούμε, τόσο παίζουμε.

Υ.Γ.1 Το να βρίζουμε στην προκειμένη περίπτωση εν χορώ τον Κόντη δεν νομίζω ότι έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα. Αντίθετα, βρίσκω τρομακτικό νόημα σε αυτά που είπε ο Μιχαλήτσιος για τον Κούπερ σχετικά με το ότι ο στόχος του Άρη έπρεπε να είναι η παραμονή (!). Αν πράγματι ο Κούπερ είπε κάτι τέτοιο δεν ξέρω αν πρέπει να του βγάλω το καπέλο ή να αρχίσω να κράζω.

Υ.Γ.2 Για πολλοστή φορά κρίνουμε ένα παιχνίδι με βάση το αποτέλεσμα κι όχι την εμφάνιση. Ξαφνικά ο Ηρακλής του ''άχρηστου'' Ουζουνίδη μετατράπηκε σε ομάδα του ''μάστορα'' Παράσχου που αδικεί τον εαυτό της και έχει πολλές δυνατότητες. Θα τρελαθούμε ρε γαμώτο.

Υ.Γ.3 Από τη στιγμή που η φετινή Αρειανάρα μας έχει συνηθίσει σε αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές δεν μου μένει άλλη επιλογή από το να σας παρουσιάσω τους αχαλίνωτους Motörhead και την ακαταμάχητη μπαλάντα τους (!).

Love me forever or not at all, end of our tether, backs to the wall, give me your hand, don't you ever ask why, promise me nothing, live 'till we die...

21 σχόλια:

  1. Έχω την εντύπωση πως θα δυσκολευτεί ο Άρης να μπει στα play-off. Πως το βλέπεις βάση του προγράμματος ; Έχει ελπίδες ;
    Σαν Παναθηναικός θέλω να σε κερδίσω δίκαια (αυτή τη φορά) μέσα στο Χαριλάου όταν παίξουμε στα play -off....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με τον @PERINIO.Ο Άρης δύσκολα θα μπεί στα πλέι-οφφ γιατι η Καβάλα και ο Βόλος το έχουν πάρει πατριωτικά.

    Ο Ηρακλής είχε κατώτερη απόδοση από τον άρη.Κρίμα ρε Κάνθαρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είχα χτυπήσει το καμπανάκι στις 19 του μηνού Φλεβάρη: «αν ο Άρης κάνει 2 ήττες αυτή και την επόμενη αγωνιστική στον Κάμπο, μπαίνει σε περιπέτειες για την κατηγορία», ακριβώς μετά την ήττα από το Γαύρο. Εσύ Κωστή το είχες διαβάσει αλλά δεν το πίστευες και δεν έκανες σχόλιο. Δεν έκανε τις ήττες αλλά δεν κέρδισε κιόλας (0-0 με Πιτσούνι και 2-2 στον Κάμπο). Έκανε την ήττα τώρα, άδικη μεν αλλά έτσι γίνεται στην ξώραφη, δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Με δεδομένο ότι ο Άρης έχει ακόμα 3 εκτός (Κέρκυρα, Αστέρι, Ξανθιά) και 2 εντός (το ένα με Βόλο, το άλλο με Σέρρες) νομίζω ότι οι περιπέτειες άρχισαν.

    Βέβαια θα είναι μόνο περιπέτειες, γιατί τους 33-34 βαθμούς που χρειάζεται μια ομάδα για να σωθεί, πιστεύω ότι ο Άρης εύκολα θα τους συγκεντρώσει. Πάντως με τους 30 που έχει τώρα ΔΕΝ ΣΩΝΕΤΑΙ!

    Επίσης είχα πει ότι ο Κόκε πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Δεν τιμωρήθηκε και η ομάδα έγινε χαλαρή. Όταν μάλιστα ακούν οι παίκτες ο Μιχαλήτσιος να πιάνει στο στόμα του τον Κούπερ καταλαβαίνουν με τι έχουν να κάνουν. ΜΕ ΚΕΦΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αδερφέ Κάνθαρε πραγματικά στεναχωριέμαι με τον Άρη γιατί θεωρώ ότι για δυο-τρεις χρονιές έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο και άξιζε πολύ περισσότερα πράγματα. Φέτος μας έδωσε την χαρά να τον απολαύσουμε και στην Ευρώπη και μάλιστα μας έκανε και υπερήφανους. Δεν ξέρω τι τρέχει γιατί δεν παρακολουθώ την ομάδα στενά, αλλά ότι πρόβλημα και αν υπάρχει πρέπει να λυθεί άμεσα. Δυστυχώς δεν βλέπω τον Άρη να βγαίνει play off αλλά σίγουρα δεν τον βλέπω και να πέφτει. Το ελληνικό πρωτάθλημα χρειάζεται τον καλό Άρη γιατί δεν πιστεύω πως ομάδες όπως η Α.Ε.Κ., Καβάλα, Ολυμπιακός Βόλου, Εργοτέλης, Ξάνθη και Ηρακλής θα μπορούσαν να κοιτάξουν στα ίσα ομάδες όπως η Ατλέτικο και η Λεβερκούζεν. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου η ομάδα να βρει την ταυτότητά της και την νέα χρονιά να παίξει ποδόσφαιρο αντάξιο της ιστορίας της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport.gr, οι άνθρωποι της διοίκησης του Άρη βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Σάκη Τσιώλη, για να κάτσει στον πάγκο της ομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περίνιο, ο Άρης δεν θα δυσκολευτεί καθόλου για τον απλό λόγο ότι δεν θα μπει στα play off. Εξάλλου, δεν θέλω να μπει. Δεν αξίζουμε να είμαστε εκεί.

    Ύπνε κρίμα ξεκρίμα τα λάθη πληρώνονται. Ας προσέχαμε.

    Υπουργέ μου, από το καλοκαίρι φωνάζω για τα λάθη. Πίστευα ότι κουτσά στραβά θα ήμαστε στα play off, αλλά όσο περνούσαν τα ματς έβλεπα ότι η ομάδα μάλλον θα μείνει στη μέση της βαθμολογίας. Ο Κούπερ όταν έφυγε έκανε λόγο για ηλεκτροσόκ, το οποίο δεν ήρθε ποτέ. Θα το ξαναπώ για πολλοστή φορά. Για να ελαχιστοποιήσεις τα λάθη πρέπει να συμφιλιωθείς με έννοιες όπως ο χρόνος, η υπομονή και το σχέδιο. Για μια ακόμη χρονιά αυτά τα στοιχεία τα σνομπάραμε. Εξαίρεση αποτελούν τα ευρωπαϊκά ματς, αλλά εκεί δεν έχεις άγχος, δεν έχεις πίεση, δεν έχεις να αντιμετώπισεις κλειστές άμυνες, ούτε έχεις να παίξεις ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Όσο για τον Τσιώλη το φωνάζω από την πρώτη μέρα που έφυγε από τον Βόλο. Σοβαρός, πειθαρχημένος και ξέρει από τακτική. Να έρθει. Ο Μιχαλήτσιος μου δείχνει ότι δεν μπορεί να σταθεί.

    Θανάση πάει και ξαναπάει. Ο Άρης μας ομορφαίνει τη ζωή.

    Γεια σου Σάββα. Μακάρι η ομάδα να βρει τον δρόμο της. Τώρα το τι φταίει είναι τεράστια κουβέντα. Μάλλον είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων, παρά μεμονωμένες καταστάσεις. Κάτσε να τελειώσει η σεζόν και βλέπουμε. Μας περιμένει πολύ δουλειά το καλοκαίρι. Πρέπει να πάρουμε γενναίες αποφάσεις. Ο κόσμος θα βρίσκεται εκεί. Όπου παίζει ο θεός δεν θα είναι μοναχός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν θέλω να σταθώ καθόλου στα αγωνιστικά, sorry Κάνθαρε, ξέρω ότι προτιμάς να μένεις εντός γραμμών. Αλλά θέλω να σταθώ στο πόσο πίσω μας γυρνάν όλα τα χθεσινά. Πραγματικά θα σκάσω, πίστευα ότι η ομάδα είχε πάρει ένα δρόμο τέτοιο που ή θα ανηφόριζε ή θα γυρόφερνε στα συνηθισμένα επίπεδα. Και ξαφνικά, πήγαμε πίσω, μας πήρε η κατηφόρα. Πολύ μεγάλη είναι η πίκρα που νιώθω!

    Όσο για δηλώσεις Μιχαλήτσου θεωρώ ότι είνα λίγο άκυρες και μου φάνηκε σαν να μην ήξερε ούτε ο ίδιος τι έλεγε..Την αλήθεια ποτέ δε θα τη μάθουμε πάντως στα σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ρε κανθαρε τι εγινε??
    μπουκαραν μεσα οπαδοι???
    επεσε ξυλο μεσα στο γηπεδο??/
    αααα δεν επαιζε ο ολυμπιακος οποτε ως μη γινόμενα ολα ετσι???
    βλεπεις τωρα τη διαφορα??
    οταν μπαινουν γαυροι να πανηγυρισουν την κουπα γινετε το ελα να δεις.
    οταν μπουκαρουν βαζελοι αρηανοι αεκακια και λοιποι συγγενεις με σκοπο να χτυπησουν τους παιχτες ΓΑΡΓΑΡΑ.
    αγωνιστικα οποιος πιστευει οτι με μηχαλιτσιο ο αρης και χαβο ο μπαοκ θα πατε μπροστα
    καληνυχτα σ αγαπαω του χρονου παλι....
    αντι να αναψετε καμια λαμπαδα που καταδεχτηκε ο κουπερ να κατσει στον παγκο σας και να σας δωσει οντοτητα ως ομαδα
    τον βριζετε κι απο πανω.
    καθηστε τωρα με τον μηχαλιτσιο και θα δεις σε καθε εντος εδρας γκελα να γινετε ροντεο το βικελιδης.
    και μετα να ξαναβαλεις τα σχολια των ευρωπαιων για το λαο του αρη θαχει πλακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. :-) HALLO KAI TRIS ALO!

    Μ'ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙΣ ΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ
    ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΑ...

    ΧΑΣΑΤΕ...Ε ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ?

    ΝΕΞΤ ΤΑΗΜ...ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΤΕ.

    Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ!

    ΕΜΕΙΣ-->Η ΑΕΚΑΡΑ ΝΕΝΙΚΗΜΕΝ!!! 4 ΓΚΟΛΑΚΙΑ!

    ΤΑ ΠΑΟΚΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΟΛΙΓΗ ταπείνωση
    διοτι ξεφυγαν.

    ΑΕΚαρα ολε!
    +ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ+
    Σ'ΕΥΧΑΡΣΤΟΥΜΕ +ΑΓΙΕ ΝΕΣΤΩΡΑ=ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ/ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ...

    οποιος προσεύχεται Ο ΧΡΙΣΤΌς ΜΑς ΠΆΝΤΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΥ-ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟΙ!! ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑΝΑΤΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΦΡΙΚΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΩΝ.

    ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ,ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΝΥΧΤΑ
    ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ
    ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Biologion, οι δηλώσεις Μιχαλήτσιου είναι πραγματικά άκυρες. Παντελώς λάθος timing. Όσο για τα εξωαγωνιστικά δεν νομίζω ότι έγινε κάτι το φοβερό. Μπήκαν οι οπαδοί για να κυνηγήσουν τους παίχτες. Χάσαμε την υπομονή μας και δεν έπρεπε. Το να επικεντρωθούμε όμως (μόνο) σε αυτό είναι λάθος. Υπάρχουν πολλοί πιο σημαντικά πράγματα. Για παράδειγμα οι δηλώσεις και τα έργα του Μιχαλήτσιου ή οι εκπληκτικές ανακοινώσεις του Super 3. Υπάρχουν κι άλλα που δεν είναι επί του παρόντος και βαραίνουν την διοίκηση και τον κόσμο που την ψήφισε. Θα έρθει η ώρα τους.

    Καλέ μου Θέμη σε παρακαλώ μη μου συγκρίνεις τελείως διαφορετικά γεγονότα. Τους παίχτες μας κυνηγήσαμε κι όχι για να τους πάρουμε τις φανέλες. Ούτε για να διδάξουμε ήθος. Ούτε για να πανηγυρίσουμε κάποιον τίτλο. Ούτε επειδή έχουμε διοίκηση που αρέσκεται σε εμπρηστικές δηλώσεις. Ούτε για να δούμε πως σκάει μια μολότοφ στο χορτάρι. Το λάθος όλων αυτών που μπήκαν μέσα είναι ότι δεν φταίνει οι παίχτες. Τό είπα άλλωστε και στο κείμενο δις: τόσο μπορούν, τόσο παίζουν. Όσο για τον Κούπερ θεωρώ ότι δεν υπάρχει ούτε ένας σκεπτόμενος Αρειανός που να τον βρίζει. Όλοι μας θέλαμε τον Κούπερ στον πάγκο. Ο Κούπερ μας έδωσε όραμα και η ευρωπαϊκή πορεία πιστώνεται κυρίως σε αυτόν και στην διοίκηση που τον έφερε. Μην λέμε ότι θέλουμε. Δυστυχώς, η ελληνική νοοτροπία θεωρεί πως η υπομονή είναι αδυναμία κι όχι αρετή. Δεν νομίζω ότι είχα ποστάρει σχόλια Ευρωπαίων για το λαό του Άρη. Καλό χαρταετό και καλή όρεξη. Προσωπικά χαρταετό δεν πέταξα, αλλά το φαγητό το τίμησα και με το παραπάνω. Καλοφαγάς γαρ.

    Angel, προσωπικά δεν με πείραξε τόσο η ήττα. Με πείραξαν διάφορα άλλα που δεν τα γράφω σε αυτό το κείμενο, αλλά θα έρθει η ώρα τους. Δεν χάσαμε τα play off λόγω αυτού του αποτελέσματος. Όχι βέβαια. Όσο για την ΑΕΚ έριξε τέσσερα τεμάχια και θα μπορούσε να ρίξει κι αλλά. Καλό απόγευμα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κάνθαρε για άλλη μια φορά θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου! Η ομάδα φέτος πάει για τις θέσεις 8-10 τελείωσε δεν έχει άλλο. Ακόμη κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε ο Ολυμπιακός Βόλου παίζει καλύτερα από εμάς. Τι να το κάνω με αυτά τα χάλια να βγω Ευρώπη και να καρδιοχτυπώ να κερδίσω πάλι κάποια Σλάβεν...Είπαμε τα θαύματα μια φορά γίνονται...Καλύτερα να στραπατσαριστούμε μπας και γίνουν οι σωστές κινήσεις αυτή τη φορά για να χτίσουμε από την αρχή την ομάδα. Τόχα, Κόκε,Μίτσελ,Καστίγιο,Κασφανέρης,Οριόλ,Πορτίγια,Τσέζαρεκ είναι για φευγιό κατά τη γνώμη μου. Μαζί με τον Γκιάρο που θα σταματήσει και τον Περέιρα που είναι δανεικός και μάλλον θα επιστρέψει μας κάνουν μια δεκάδα...Και πρέπει να έρθουν καλύτεροι από αυτούς αν θέλουμε κάτι παραπάνω...Τώρα ποιος θα τους προπονεί ; Κάποιος που να γνωρίζει την Ελληνική πραγματικότητα και να μπορεί να παρακινήσει τους παίκτες. Όχι ξένο μεγάλο όνομα, αρκετά με τις υπερβάσεις που αφήνουν πικρή γεύση και τρύπα στα ταμεία...Και επιτέλους να ανέβουν παιδιά από την Κ20 στην ομάδα. Ο Νίνης πως πήγε στα 18 στον ΠΑΟ ; Ο Περέιρα είναι 19 και παίζει μια χαρά. Πρέπει επιτέλους να εκμεταλλευτούμε τις ακαδημίες και εμείς - όπως και το σκάουτινγκ. Και ας χτενίσουν λίγο τις μικρές κατηγορίες στην Ελλάδα. Φτάνει πια η Β εθνική Ισπανίας και η Ιαπωνία και η Κολομβία...Υπάρχουν παικτάκια Ελληνες που διψούν για μπάλα και διάκριση..

    Υ.Γ. Στο γκολ του Ηρακλή σε θυμήθηκα ρε συ Κάνθαρε...Πρόσεξε την ώρα που ο Γιάκομπ περνάει τον Σηφάκη ότι ο Μίτσελ δεν κάνει μια τελευταία προσπάθεια να τον κόψει, να σπρηντάρει, να πέσει στα πόδια του κάτι τέλος πάντων αλλά μου φαίνεται ότι επιβραδύνει κιόλας...Αυτό και μόνο θα ήταν αρκετό για μένα για να μην τον έβαζα ποτέ ξανά...Βαγκέλι αριστερά, Νέτο δεξιά και στα χαφ ? Η τον Μενδρινό (που όσο περνάει ο καιρός ανεβαίνει) ή τον...Κόκε -μέχρι το καλοκαίρι- γιατί ο άνθρωπος δεξί χαφ είναι αλλά δεν το ξέρει ακόμα και το παίζει σέντερ φορ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ειναι κριμα αυτοι που "κιτρινισαν" το Μαντσεστερ,να χαλανε την καλή τους εικόνα με την προχτεσινή "μπούκα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κάνθαρε, είδα μόνο φάσεις του αγώνα και πρέπει να πω ότι το αποτέλεσμα σας αδικεί. Δεν είναι ώρα για υπερβολες αλλά ξέχνα την 5άδα.
    Το θέμα πλέον είναι να σωθεί η χρονιά χωρίς καρδιοχτύπια κ από τον Μάη ξανασυζητάμε για την οργανωση της ομάδας.

    Υ.Γ.
    Σάκης Τσιώλης; Πάρε θεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ Γιάννη για να χτίσεις το οτιδήποτε απαιτείται χρόνος και υπομονή. Εμείς δυστυχώς καταναλώνουμε λάθος το χρόνο μας και δεν έχουμε υπομονή. Το έχω πει πολλές φορές: το καλαίρι πρέπει να ζυγίσουμε κάποιες καταστάσεις προσεχτικά και να λάβουμε σοβαρότατες αποφάσεις. Περιττό να πω ότι δεν χωράνε εγωισμοί. Όλοι Άρης είμαστε. Όσο για τον Μίτσελ, δυστυχώς από την αρχή της σεζόν κάνει μπαμ ότι το παιδί δεν μπορεί. Αυτός ο παίχτης δεν μπορεί να παίξει άμυνα. Έχω βαρεθεί να βλέπω τον Λαζαρίδη να τον καλύπτει συνεχώς. Αν πρέπει σώνει και καλά να παίζει, ας τον βάλουν αριστερό χαφ. Αν και τον είχε βάλει ο Κούπερ και δεν μπορώ να πω ότι αρίστευσε.

    VAD, το μόνο που χάλασε είναι η υπομονή μας. Τίποτα άλλο. Επειδή δεν τα έγραψα στο άρθρο ας πω ποια δυο πράγματα είναι μακράν τα σημαντικότερα από το ματς. Πρώτον, η έκπληξή μου όταν είδα τον Κόκε να ξεκινάει ενδεκαδάτος και μάλιστα πρώτος στην γραμμή όντας αρχηγός και δεύτερον οι γιούχες δέκα κόπανων κατά την τέλεση του ενός λεπτού σιγής για τους δυο αστυνομικούς. Θεωρώ ότι και τα δυο γεγονότα έχουν μεγάλες προεκτάσεις.

    Παβού δεν αξίζαμε την ήττα σε καμία περίπτωση. Μην τρελαθούμε. Και όπως γράφω στο υστερόγραφο για μια ακόμη είδα ανθρώπους του ποδοσφαίρου να κρίνουν το ματς με βάση το αποτέλεσμα κι όχι την εικόνα των δυο ομάδων. Όσο για τον Τσιώλη τον θέλω. Έλληνας, πειθαρχημένος, δουλευταράς και αρκετά καλή γνώση της τακτικής. Νομίζω ότι αξίζει να πάρει μια ευκαιρία και ελπίζω ότι θα βγουν και οι δυο πλευρές κερδισμένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μηπως λεω μήπως, ο Κούπερ ήξερε για που πάει η δουλειά με αυτά που του δίναν...? Αυτός μας έφερε στους 32 και τον έδιωξε η... Φιλιππινέζα κατ' άλλους... ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ! ΤΑ ΧΩ ΠΑΡΕΙ ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΝΘΑΡΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Hello my friend, thank you very much for your visit, happy Tuesday with happiness and peace. Hugs Valter.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Doremi ψυχαραιμία φίλε μου. Θα βγούμε δυνατοί από την κρίση. Το καλοκαίρι είναι κοντά. Που ξέρεις; Μπορεί να φύγει η Φιλιππινέζα.

    Hello again my dear friend from the unknown. Peace and freedom for Kontis.

    Καλό βράδυ σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η Φιλιππινέζα θέλει σαν τρελλός να κατέβει Αθήνα, αλλά μόνο αν επιστρέψει ο Πατέρας (ξου-ξου) έχει ελπίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ενα μονο θα σου πω:κομματαρα!!!!!
    καλημερες απο τον χιονισμενο Περαια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Υπουργέ μου, ο Κόντης πρόσφατα έκανε κάτι περίεργες δηλώσεις. Θα δείξει. Το σίγουρο είναι ότι οι Αρειανοί δεν τον θέλουν. Φυσικά δεν είναι φταίει μόνο αυτός, αλλά ίσως είναι καλό να φύγει για λόγους αλλαγής πλεύσης.

    Γεια σου Μπακαλιαρίνα. Ζήτω οι Motorhead.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...