Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Περιφερειακή όραση

Νομίζω πως όλοι συμφωνούμε ότι ένα από τα προβλήματα του Άρη είναι οι συνεχείς αλλαγές προπονητών και μάλιστα με διαφορετική φιλοσοφία ο καθένας. Η κατάσταση πήγε να ομαλοποιηθεί με τον Κούπερ, αλλά καλώς ή κακώς η μπίλια δεν έκατσε στο κίτρινο. Πριν τον Αργεντινό είχαμε δοκιμάσει διάφορα μοντέλα. Τι να πρωτοθυμηθώ; Τον αναδυόμενο Όγιος; Τον έμπειρο Κίκε; Τον άσημο Ολίβα; Τον μπαρουτοκαπνισμένο Ντούσαν; Τον παγκόσμιο πρωταθλητή Μαζίνιο; Εσχάτως, είχαμε και τον καμικάζι Μιχαλήτσιο. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να επουλωθεί αυτή η πληγή.

Οφείλω να πω μπράβο στη διοίκηση που είχε ήδη ξεκινήσει επαφές με τον Τσιώλη από την στιγμή που ο τελευταίος έφυγε από τον Ολυμπιακό Βόλου. Έπιασε τον παλμό του κόσμου και έφερε έναν προπονητή καθολικής αποδοχής και μάλιστα Έλληνα. Επίσης, οφείλω να πω ότι για μια ακόμη φορά οι δημοσιογράφοι έγιναν περίγελοι. Ρε κόπανοι, ειλικρινά θέλω να μου πείτε από που αντλείτε τις πληροφορίες σας και με ποιο δικαίωμα βγάζετε μόνοι σας συμπεράσματα; Στο θέμα Τσιώλη έπεσε πολύ κωλοτούμπα σε διάστημα ελαχίστων ωρών: απάντησε αρνητικά, το σκέφτεται, δεν ξέρει, έρχεται και πάει λέγοντας. Πόσο ρούκουνες είστε ρε γαμώτο; Τέλος πάντων. Δεν το συνεχίζω.

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι οι λόγοι που δεν του επέτρεψαν να δεχτεί αμέσως την πρόταση. Υποτίθεται ότι είχε δεσμευτεί να μην δουλέψει μέχρι το τέλος της σεζόν. Σε ποιον είχε δεσμευτεί; Στον Μπέο; Ας είμαστε σοβαροί. Στον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου; Σε μια τέτοια περίπτωση τον δικαιολογώ απόλυτα. Και να μην ερχόταν το ίδιο θα έλεγα. Ο προβληματισμός του δείχνει υγεία. Ο δισταγμός του δείχνει ήθος. Ωστόσο, πιστεύω ότι οι φίλοι του Ολυμπιακού Βόλου τον συγχωρούν για την μη τήρηση της δέσμευσής του. Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και όπως δήλωσε κι ο ίδιος δύσκολα κάποιος μπορεί να του πει όχι. Οι μόνοι που ίσως δεν τον συγχωρήσουν είναι οι οπαδοί της Λάρισας που τον ήθελαν διακαώς στην ομάδα τους. Αν και για αυτό δεν φταίει ο Τσιώλης, αλλά ο Πηλαδάκης. Τι να κάνει όμως κι αυτός; Είχαμε πει ότι ο Πηλαδάκης πλέον δεν έχει και πολλές επιλογές.

Ο νέος τεχνικός μπορεί να μην έχει την φήμη του Κούπερ και μπορεί να έχει εργαστεί σε μικρομεσαίες ομάδες, αλλά την δεδομένη στιγμή διαθέτει ένα άκρως ελκυστικό πακέτο. Έχει μεγάλη ζήτηση, είναι Έλληνας, είναι γνώστης του ελληνικού πρωταθλήματος, είναι έμπειρος και όπως δείχνουν τα πράγματα είναι έτοιμος και διψασμένος να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις της διοίκησης και του κόσμου. Θεωρώ ότι είναι δουλευταράς και συγκριτικά με άλλους Έλληνες συναδέλφους του έχει αρκετά καλή γνώση της τακτικής που δεν περιορίζεται μόνο στο κάνω φάουλ για να κόψω τον ρυθμό ή δίνω εντολή στο σέντερ μπακ όταν πιέζεται να μετατρέπει την μπάλα σε ρουκέτα. Στον Βόλο παρουσίασε μια δομημένη ομάδα με αρχή και τέλος. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι Βολιώτες με τον Τσιώλη στον πάγκο τους έπαιζαν την καλύτερη μπάλα στο πρωτάθλημα. Όπως δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι από επικοινωνιακή σκοπιά, ο Τσιώλης καρπώθηκε το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας, λόγω της κόντρας του με τον Μπέο που μάλλον δεν άντεξε να βλέπει τον τεχνικό της ομάδας του να γίνεται ολοένα και δημοφιλέστερος. Όμως, ο Άρης δεν είναι Βόλος. Διαφορετικές συνθήκες, υψηλότερες απαιτήσεις, φοβερή πίστη, ισχυρότερες πιέσεις,  τεράστια δίψα, ανθυγιεινό περιβάλλον. Με λίγα λόγια πολύ μεγαλύτερο βαπόρι από αυτό του Βόλου. Μένει να δούμε πόσο καλός καπετάνιος είναι, αν και λογικά αυτό θα φανεί προϊόντος του χρόνου. 

Πάντως, το πρώτο δείγμα απέναντι στην Κέρκυρα είναι θετικό. Δεν μιλώ φυσικά για το αποτέλεσμα, αλλά για τις κινήσεις που έκανε από τον πάγκο με τις εξωτερικές και κυρίως με τις εσωτερικές αλλαγές. Φαίνεται ότι δεν διστάζει να τροποποιεί το σύστημα και τη διάταξη της ομάδας κατά τη διάρκεια του εκάστοτε αγώνα ανάλογα με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Δεν φοβάται να προσαρμοστεί. Ίσως αυτό εννοούσε ο Γκιάρο όταν έλεγε ότι ο νέος προπονητής έχει περιφερειακή όραση. Βέβαια, στην Κέρκυρα έγιναν πράγματα και θαύματα: σκόραρε ο Κόκε, βάλαμε τέσσερα γκολ, βγάλαμε δυο κάθετες, σκοράραμε δυο φορές από στημένη φάση, ανατρέψαμε δυο φορές το σκορ. Ούτε Πρωταπριλιά να ήταν. Μένει να δούμε την συνέχεια και προφανώς δεν αναφέρομαι για φέτος, αλλά για του χρόνου. Ας ελπίσουμε ότι μέσω αυτής της συνεργασίας θα κερδίσουν και οι δυο πλευρές. Το μόνο που χρειάζεται είναι πίστωση χρόνου. Ας έχουμε υπομονή κι ας του δώσουμε τα χρονικά εφόδια για να δουλέψει σε μακροχρόνιο επίπεδο. Νομίζω ότι θα δικαιωθούμε.
 
Με αφορμή την ασθένεια του Αμπιντάλ ας γράψω κάποιες σειρές. Πότε δεν κατάλαβα γιατί ορισμένοι τον λένε άσχετο ή κάνουν λογοπαίγνια του στυλ  ''Αμπαλαντάλ''. Θεωρώ ότι όσοι τα λένε αυτά δεν έχουν παρακολουθήσει τον παίχτη. Διότι, αν τον είχαν σπουδάσει θα ξέρανε ότι ο άνθρωπος είναι κάτι παραπάνω από ικανός. Θυμάμαι όταν είχε πρωτοεμφανιστεί με την φανέλα της Μονακό με τα γαλλικά Μ.Μ.Ε. να κάνουν λόγο για τον νέο Τουράμ. Φυσικά ήταν πολύ δύσκολο να φτάσει τον Τουράμ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν ατάλαντος. Όταν ο τεχνικός Κλοντ Πιέλ έφυγε από την Μονακό με προορισμό την Λιλ πήρε μαζί του και τον Αμπιντάλ. Η εξέλιξή του μεγάλη. Έγινε μήλον της έριδος για Λυόν και Παρί με την πρώτη να κερδίζει την υπογραφή του παίχτη. Στο μεταξύ χρίστηκε και διεθνής. Στη Λυόν περνούσε καλά, αλλά μόλις έμαθε για το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να πάει στη Βαρκελώνη, όπου ακόμα και εκεί κατείχε θέση βασικού, παρά τις αρχικές δυσκολίες. Δηλώνω ότι αρνούμαι να ακούω και να διαβάζω από ανθρώπους που δεν παρακολουθούν ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ότι ο Αμπιντάλ είναι άσχετος. Μάλλον αυτοί είναι άσχετοι. Αλλά βλέπετε εδώ στην Ελλάδα είμαστε ''γνώστες''. Μπορεί την μια μέρα ο παίχτης να είναι παιχτάκι και την επομένη να είναι παιχταράς. Πάντως, σε περίπτωση που ο Αμπιντάλ δεν καταφέρει να επιστρέψει υγιής, στη Γαλλία - και συγκεκριμένα στην Παρί - βρίσκεται ο άξιος αντικαταστατής του: ο Μαμαντού Σα(κ)χό. Περαστικά Αμπιντάλ.

Υ.Γ.1 Θέλω να πιστεύω ότι θα βρω χρόνο για να ασχοληθώ και με την μπασκετούμπα. Χθες παλέψαμε και παραλίγο να το πάρουμε το ματσάκιον, αλλά πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τα νεκρά χρονικά διαστήματα.

Υ.Γ.2 Στην σημερινή ανάρτηση θα δούμε και θα ακούσουμε χωρίς χρονοτριβές τους αειθαλείς Bee Gees.

I want my life to be lived with you...I'm a man, can't you see what I am, I live and I breath for you, but what good does it do, if I ain't got you, if I ain't, baby you don't know what it's like, baby you don't know what it's like, to love somebody the way I love you...

31 σχόλια:

  1. Αυτοί που λένε ότι ο Αμπιντάλ είναι άμπαλος, όχι απλά δεν έχουν παρακολουθήσει τον παίκτη, δεν έχουν παρακολουθήσει ποδόσφαιρο! Π.χ. η προσθήκη του στο ρόστερ κάποιας ομάδας από τις 5-6 πρώτες στη βαθμολογία της Superleague, είναι νομίζω αρκετή να της δώσει το Κατσαρόλι, τόσο άμπαλος είναι!

    Από βάθους καρδιάς τα περαστικά μου, είναι κρίμα να κινδυνεύει η ζωή ενός τόσο νέου ανθρώπου.

    Στον Τσιώλη τώρα. Δεν έχω καταφέρει να μάθω με τι βοηθούς προπονητές εργάζεται. Αναμφισβήτητα είναι ένας tactician και bench coach, αλλά μέχρι να φτάσει εκεί χρειάζεται να έχει βοηθούς να ετοιμάζουν τους παίκτες. Αυτούς που έρχονται με μεταγραφή αλλά κυρίως αυτούς που ανήκουν ήδη στην ομάδα και είναι Έλληνες. Μιλάω για γυμναστές, προπονητές τερματοφυλάκων, δασκάλους άμυνας, επίθεσης κ.τ.λ.

    Αυτά βρίσκονται σε δευτερεύουσα μοίρα στις μικρές ομάδες, αλλά ο Άρης δεν είναι μικρή ομάδα, ανήκει στο κλαμπ των 5-6 μεγάλων. Ή έστω στο κλαμπ των 3-4 μετά τους 2 πιο μεγάλους, γι' αυτούς που πιστεύουν παραδοσιακά. Αν και η φετινή Ευρώπη, που είναι ο καθρέφτης αλήθειας του ποδοσφαίρου, έδειξε ότι οι 2 μεγάλοι φέτος ήταν μικρότεροι από κάποιους άλλους. Ίσως γιατί «το ποδόσφαιρο είναι τυχερό που έχει εμένα και τον Βαγγέλη», μη χέσω!

    Ο Σάκης λοιπόν προτίμησε να πάει σε μια μεγάλη ομάδα, παρά σε κάποια που το χρονικό του υποβιβασμού της ήταν κοινό μυστικό, ας ήταν αυτή η ομάδα της καρδιά του. Πράγμα που είχα αναφέρει από την Τρίτη 8/3/11, άσχετα με τα γραφόμενα των δημοσιογράφων, στο θέμα Μεταγραφές καλοκαίρι 2011.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρχήν περαστικά στον Έρικ. Αξιοπρεπέστατος παίκτης και κυρίως καλός άνθρωπος. Ποτέ του δεν προκάλεσε.

    Πέραν τούτου, θεωρώ πως η επιλογή του Τσιώλη ήταν η καλύτερη για την ομάδα σου Κάνθαρε. Έλληνας και δουλευταράς με αγάπη γι'αυτό που κάνει. Απλά ελπίζω να τον αφήσουν να δουλέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό Σαββατοκύριακο Κανθαράκο!
    Με πολλά χαμόγελα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ματς με την Κέρκυρα με πόνεσε λίγο, αλλά χαλάλι σου! ;)
    Το τραγούδι υπέροχο!
    Καλημέρα! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΙ ΕΓΩ ΓΚΟΛ....ΟΥΠΣ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ...ΧΙΧΙΧΙΧΙ!ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ...ΚΑΛΟ ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γατόνι είσαι κάνθαρε και νομίζει οτι καταλαβαίνεις γιατι δεν ήθελε να αναλάβει ο Τσιώλης από την αρχή πέρα από τα δεδηλωμένα του.

    Τα αρειανά σέβη μου φιλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. συμφωνώ για τον αμπινταλ σε ολα, με μια ενσταση, παρολο που στην μπαρτσα επαιξε στοππερ στα τελευταια ματς η θεση του δεν ειναι αυτη, αριστερο κατι σαν μπακ-ολη την πλευρα παιζει κανονικα. αρα, ο αντικαταστατης του δεν ειναι ο
    σα(κ)χο που μαλλον θα ειναι το νεο τοπ στοππερ-αντιΝτεσαγι...μανατζερικη παιχτουρα ο μαμαντου..

    κατα τα αλλα περαστικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Tον Τσιώλη θα τον δώ σε 2 αγωνιστικές φίλε Κάνθαρε..Τα σεβη μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μακάρι να τον αφήσουν να δουλέψει απερίσπαστος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kanthare τα είπες όλα.Να ξεκινήσω από το τελευταία για τον Αμπιντάλ. Έχεις απόλυτο δίκιο. Φυσικά δεν είναι άμπαλος και αυτό το επιβεβαιώνει όποιος παρακολουθεί ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και δεν είναι και «μυρωδιάς»..

    Για τον Τσιώλη επίσης συμφωνώ. Θεωρώ πως ήταν η ιδανικότερη επιλογή, από τη στιγμή που το έγκλημα με την αποχώρηση του Κούπερ διαπράχθηκε...

    Εκτίμησα πολύ τον Τσιώλη από τη δουλειά του στον Ολυμπιακό Βόλου, που για μένα ήταν μια από τις καλύτερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος, με τον χειρότερο δυνατό πρόεδρο όμως{άλλο θέμα αυτό}..

    Θα περιμένω όμως να δω τη δουλειά του Τσιώλη σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Άρης. Έκανε καλή δουλειά σε μικρομεσαίους συλλόγους (Ιωνικός, Θρασύβουλος, Λεβαδειακός, Βόλος) αλλά ο πάγκος του Άρη έχει διαφορετικές απαιτήσεις...Απαραίτητη πάντως είναι η στήριξη από τη διοίκηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπουργέ μου, καλά τα λες για τους βοηθούς. Εννοείται ότι παίζουν ρόλο. Δυστυχώς εμείς στην Ελλάδα νομίζουμε ότι οι προπονήσεις είναι κάτι που πάνε οι παίχτες και λένε ανέκδοτα. Οι προπονήσεις δεν είναι συμπληρωματικές του αγώνα. Από ότι ξέρω θα πάρει ορισμένους συνεργάτες που είχε και στον Ολυμπιακού Βόλου. Νομίζω ότι το καλοκαίρι θα ξέρουμε περισσότερα. Μακάρι να πάμε καλά με τον Τσιώλη και να πάει κι αυτός καλά. Πάντως, δεν νοιώθω τυχερός που το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει τον Βαγγέλη και τον Πατέρα; Αμπιντάλ έλα στην Αρειανάρα.

    Μικρέ Σκάουτερ όλοι αυτό ελπίζουμε. Χρόνο και υπομονή θέλουμε. Αν έχουμε αυτά τα δυο στοιχεία θα έρθει και το σχέδιο, θα έρθουν και οι εύστοχες επιλογές. Όσο για τον Αμπιντάλ χαίρομαι που τον εκτιμάς. Ίσως τελικά αυτοί που τον χλευάζουν να είναι λιγότεροι από όσους νόμιζα.

    Καλό Σαββατόβραδο Έλενα και καλή Κυριακή με όμορφες δημιουργίες.

    Γεια σου Αστροφεγγιά. Παντού Άρης. Το τραγούδι είναι πολύ όμορφο. Ξέρεις γιατί; Διότι έχει απλά και κατανοητά στιχάκια, συνοδευόμενα με έναν ωραίο ρυθμό.

    Γεια σου Handmade+art. Καλά να περάσεις και να έχεις καλή συνέχεια. Δεν έβαλες απλά γκολ. Γκολάρα έβαλες και έσκισες τα δίχτυα.

    Σας ευχαριστώ όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χαράλαμπε, νομίζω ότι ήταν διστακτικός για δυο λόγους. Πρώτον, ελέω Λάρισας: είναι γνωστό ότι γουστάρει την ΑΕΛ και περίμενε να δει τις εξελίξεις. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι αν τον είχε πλησιάσει ο Πηλαδάκης και ποια ήταν η αντίδραση του Τσιώλη. Δεύτερον, ίσως να έμαθε ότι το καλοκαίρι έχουμε εκλογές και να μην ήθελε να μπλεχτεί σε αυτή την διαδικασία. Άσε που μπορεί να σκέφτηκε και την περίπτωση να έχανε όλα τα ματς που έμεναν και να τον έπαιρναν με τις πέτρες. Υποθέσεις κάνουμε. Διόρθωσε με αν κάνω λάθος.

    Γιάννη, η ένστασή σου είναι δεκτή 100%. Η φυσική θέση του Αμπιντάλ είναι αριστερό μπακ. Όμως και στην Λιλ και στην Μπάρτσα και στην Εθνική έχει αγωνιστή ως στόπερ. Εξάλλου, μην ξεχνάς ότι όταν είχε πρωτοεμφανιστεί τον είχαν βαφτίσει ο νέος Τουράμ. Ο Σακχό είναι μεγάλος παίχτης. Αρχηγός στην Παρί από τα 19 σχεδόν. Η φυσική του θέση είναι ουσιαστικά σέντερ μπακ, αλλά παίζει με την ίδια ευκολία αριστερά. Η διαφορά τους είναι ότι ο Σακχό δεν έχει επιθετικές αρετές. Με λίγα λόγια μπορεί και να έχεις δίκιο για το ότι δεν είναι ο αντικαταστάτης του. Πάντως, και οι δυο είναι ποιοτικοί παίχτες.

    Ντορεμί, προσωπικά τον Τσιώλη θα τον δω του χρόνου. Δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις σε αυτό το χρονικό σημείο.

    KitsosMitsos όλοι αυτό θέλουμε. Ειλικρινά, γουστάρω που έχουμε Έλληνα προπονητή. Μακάρι να πάμε καλά.

    Χάρη, μακάρι να δουλέψει ο Τσιώλης και να πάμε καλά. Στήριξη θέλει όχι μόνο από την διοίκηση, αλλά κι από τον κόσμο και είναι βεβαιο ότι σε βραχυχρόνιο επίπεδο θα την έχει. Το θέμα είναι να υπάρχει στήριξη όταν θα έρθουν κακές εμφανίσεις και ήττες. Όσο για την φυγή Κούπερ δεν ήταν έγκλημα, αλλά κάτι χειρότερο: ήταν λάθος. Μην λες άσχημα λόγια για τον Μπεό. Πως θα διασκεδάζουμε μετά;

    Σας ευχαριστώ όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. http://asian-aroma.com/

    http://www.orthodoxjapan.jp/



    +GODNITE JAPAN+


    ***********************GODNITE WORLD.+.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα σας βοηθήσει ο Τσιώλης. Δεν ξέρω, όμως, αν ο κόσμος θα κάνει υπομονή μαζί του και δεν θα αρχίσει η γκρίνια και η μουρμούρα στην πρώτη στραβή (-ες)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. τι γκολ να βάλω τώρα Κανθαρούλι μου...

    έχει μια πανσέληνο... όνειρο... και εγώ μόνη στο σπίτι να ονειρεύομαι τα ταξίδια που δεν έκανα... φτου μου!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για μπασκετάκι τι λες για Σούμποτιτς ; Θα στεριώσει άραγε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. κανθαρε
    το θεμα ειναι απλο.
    πρωτα απο ολα τι ειδους μπαλα θελετε να βλεπετε στο γηπεδο.
    μετα αν η διοικηση μπορει να στηριξει οικονομικα μια τετοια ομαδα.
    μετα αν ο τσιολης μπορει να φτιαξει αυτη την ομαδα.
    και τελος ποση υπομονη θα δειξετε μεχρι να αρχισει να περπαταει.
    θα εχει διαφορα ο αρης του τσιολη με το βολο του τσιολη.
    αλλη ομαδα με αλλες απαιτησεις και κοσμο.
    η γνωμη μου ειναι οτι θα εχει καθοδική πορεια η ομαδα γιατι δεν εχει δυνατη διοικηση.

    το σημα το εκμεταλευετε ακομα ο σουπερ 3????
    γιατι ενα φεγγαρι που το ηθελε ο κοντομηνας του ζηταγανε 25 μυρια δρχ.
    αν ναι μη ψαχνετε για φως.

    και στον μπαοκ διαβασα οτι στο γηπεδο στη θυρα 4 μπαινουν χωρις εισητηρια κοληταρια των οργανωμενων και οι σεκιουριτι κανουν τουμπεκι.
    πως να πας μπροστα ετσι???
    ποιος επενδυτης να πλησιασει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημέρα Κωστή!
    Πολύ σωστά όσα γράφεις για τον Τσιώλη,το έχει αποδείξει όπου κι αν εργάστηκε πως κατέχει το αντικείμενο κι αφήνει έργο πίσω του.
    Μια μόνο ένσταση βασισμένη στα δικά σου λόγια:
    "Διαφορετικές συνθήκες, υψηλότερες απαιτήσεις, φοβερή πίστη, ισχυρότερες πιέσεις, τεράστια δίψα, ανθυγιεινό περιβάλλον"!Ολα αυτά θα του επιτρέψουν να εργαστεί απερίσπαστος ή θα είναι τροχοπέδη στη δουλειά του;Θυμήσου τις παρεμβάσεις των παραγόντων,ακόμα και στον Μπάγεβιτς είχαν απαγορεύσει τη χρησιμοποίηση του Παπάζογλου μια εποχή.Κι απ' ότι έδειξε ο Τσιώλης με την περίπτωση του Μπέου δεν ανέχεται παιχνίδια.Μακάρι να τον αφήσουν να κάνει τη δουλειά του γιατί πιστεύω ότι μπορεί να δώσει πολλά και θα προωθήσει και Ελληνες παίκτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γεια σου ρε ανώνυμε λεβεντιά. Ο Κάνθαρος μιλάει για Τσιώλη και Αμπιντάλ κι εσύ για Γιαπάν.

    Πιγκουίνε, μένει να το δούμε στην πράξη. Ελπίζω ότι θα πάμε καλά.

    Κι όμως Λύχνε σκόραρες.

    Περίνιο, πρέπει να γράψω κάτι και για μπάσκετ ρε γμτ. Δεν ξέρω αν θα βρίσκεται και του χρόνου στο Παλέ. Ίδωμεν.

    Θέμη σε πληροφορώ ότι στην 4 τα πράγματα είναι χειρότερα από την 3. Αλλά τι ξέρω εγώ; Ένας κομπλεξικός Αρειανός είμαι. Αναφορικά με εμάς το καλοκαίρι έχει εκλογές. Νομίζω ότι κάτι πάει να αλλάξει. Για να δούμε. Πιστεύω ότι την νέα σεζόν θα δημιουργηθεί η προοπτική για κάτι καλό. Για να τελειώσει η σεζόν και βλέπουμε τι θα γίνει. Προσωπικά ψάχνω για φως.

    Ζείδωρον, θέλω να πιστεύω ότι θα εργασεί απερίσπαστος. Θέλω να πιστεύω ότι θα κάνουμε εύστοχες επιλογές σε παίχτες. Θέλω να πιστεύω ότι θα έρθει κανά ταλεντάκι από την επαρχία. Θέλω να πιστεύω ότι με στην καλοκαιρινή προετοιμασία θα προωθήσει Ελληνάκια από τα φυτώρια και θα δώσει ευκαιρίες. Μακάρι.

    Γεια σου Γιώργο. Καλώς ήρθες φίλε μου.

    Πολλές καλημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κάποιο Σάββατο του Φεβρουάριου τού 2006 βρέθηκα για επαγγελματικούς λόγους στο ξενοδοχείο Gongo Palace της Γλυφάδας. Στο ξενοδοχείο διέμενε η αποστολή τού Ιωνικού Νικαίας η οποία την άλλη μέρα αντιμετώπιζε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Προπονητής τού Ιωνικού ήταν ο Σάκης Τσιώλης. Δεν θα ξεχάσω ότι μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση το κλίμα που επικρατούσε ανάμεσα στους παίκτες τού Ιωνικού. Έλεγες ότι αυτό το γκρουπ των 20-22 ανθρώπων ήταν μια παρέα. Γελαστές φάτσες, καλαμπούρι και πάνω απ' όλα ένας άνθρωπος που κινούσε τα νήματα και ενέπνεε τον σεβασμό στους πάντες. Μια κουβέντα έλεγε και τον ακολουθούσαν σαν κοτοπουλάκια. Όχι με θυμό όμως, ούτε βαριεστημένα. Ήταν φανερό και στους πιο άσχετους ότι όλοι οι παίκτες του τον έκαναν κέφι σαν άνθρωπο. Εκείνος ήταν χαλαρός, χωρίς φωνές και υστερίες, γελούσε μαζί τους, έπιναν καφέ και σχολίαζαν διάφορα πράγματα. Μου έχει μείνει από τότε και πολλές φορές έτυχε να κάνω συγκρίσεις με άλλες αποστολές ομάδων που έτυχε να συνευρεθώ. Όλο εκείνο το κλίμα ήταν έργο Τσιώλη. Και εκείνη την εποχή ο Ιωνικός ήταν πέμπτος στην βαθμολογία και θύμιζε τον φετινό Βόλο. Είχε κουφάνει κόσμο με την απόδοσή του.

    Τώρα να πω να έχουν το μυαλό στον Άρη να τον κρατήσουν για αρκετά χρόνια και να του δώσουν την ευκαιρία να χτίσει ομάδα-οικογένεια; Άντε και το εύχομαι εγώ, σημαίνει και ότι θα το κάνουν; Στην Ελλάδα στην πρώτη στραβή βρίσκουμε αμέσως το εξιλαστήριο θύμα στο πρόσωπο του προπονητή. Τα έχουμε ξαναπεί. Πιο εύκολα φεύγει ένας προπονητής παρά πέντε-έξι απείθαρχοι παίκτες. Είναι και πιο οικονομικό για την κάθε διοίκηση.

    Μακάρι πάντως να μείνει στον Άρη ο Τσιώλης. Είναι προπονηταράς (για μένα ο καλύτερος Έλληνας) με γνώσεις, είναι καλό παιδί και ξέρει να κερδίζει τους πάντες γύρω του και δουλεύει σαν σκύλος αλλά όχι στα χαμένα... με σύστημα... Μετά τον Κούπερ τον θεωρώ την κορυφαία λύση για τον Άρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Eιναι καιρός να βγούν μπροστά και ήδη εχουν κάνει τα πρώτα τους αρκετά βήματα, έλληνες προπονητές με νοοτροπία πιο φρέσκια που θα τολμούν να παίξουν πιο στρωτό ποδόσφαιρο, πιο ανοιχτά και πιο κάθετα χωρίς γιόμες και "πίσω ωρε παληκάρια".
    Ευχομαι καλή επιτυχία στον Τσιώλη, στον Δώνη, τον Ουζουνίδη και άλλους που πριν οχι πάνω απο 10 χρόνια αγωνίζονταν ως παίκτες.
    Θα έλεγα σε κάθε φίλαθλο κάθε ομάδας -ποδοσφαιρικής βασικά- να μην περιμένει θαύματα αλλα να αγκαλιάζει με εμπιστοσύνη παίκτες και προπονητές αλλα και διοίκηση όσο μπορεί και όσο εκει δεν υπάρχουν Μπέοι και λοιποί... και να εχουν υπομονή στηρίζοντας την ομάδα κι αγαπώντας το άθλημα, επιτέλους το άθλημα ειναι αυτό που κάνει κάποιους ποδοσφαιριστές, άλλους προπονητές και άλλους να νιώθουν καλά και να αθλούνται και οι ίδιοι με τις οικογένειές τους.

    Για το μπασκετάκι περιμένω να γράψεις κατι, αφου εγω σταμάτησα να γράφω στο αθλητικό μου μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γεια σου Κάνθαρε !!! http://toohardgr.blogspot.com/2011/03/blog-post_20.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ...καλός ο Τσιώλης. Έχει καλή και σταθερή πορεία, είναι γνώστης, καλά εξωτερική εμφάνιση (στυλ), έχει μαζί του τα ΜΜΕ, πάει καλά ολόκληρο το πακέτο! Απλά ...πρέπει να του δοθεί χρόνος από τον Άρη. Αυτό είναι το σημαντικό. Γιατί να είναι δηλαδή καλύτερος του ένας ξένος προπονητής που δεν θα ξέρει ούτε γλώσσα, ούτε τα τεκτενόμενα στην Ελλάδα;

    Θέλουν χρόνο οι προπονητές!!! Χρόνο και στήριξη! Μαθαίνουν και αυτοί... Και όσο περισσότερο μένει ένας "καλός" προπονητής στην ίδια ομάδα ξέρει και την χειρίζεται με τον πλέον άριστο τρόπο. Θυμηθείται τον Γκέραρντ στον ΟΦΗ! Πόσα χρόνια;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αετόπουλο, προφανώς είναι πιο εύκολο να διώξεις έναν προπονητή, παρά 5-6 παίχτες. Το εύκολο πάντως δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό. Πάντως, στα δυο ματς που παίξαμε με Τσιώλη η ομάδα έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Δείχνει ότι έχει και επιθετικές αρετές. Βέβαια, αντιμετωπίσαμε αντιπάλους με πολύ μέτριες άμυνες. Προωπικά τον αφήνω απερίσπαστο να δουλέψει. Τον πιστεύω, τον συμπαθώ και μέχρι στιγμής με έχει κερδίσει με τα λόγια και τις πράξεις του. Όσο για τις αποστολές που λες, θυμάμαι μια αποστολή με τον Κούπερ που καθόντουσαν όλοι χαλαροί και συζητούσαν στο λόμπι, αλλά μόλις σηκώθηκε ο Κούπερ από την καρέκλα και είπε κάτι όλοι τον άκουσαν λες και ήταν ο πατέρας τους.

    Τζονάκο, να είμαι ειλικρινής στους Έλληνές προπονητές δεν πολυπιστεύω. Είναι δουλευταράδες και ξέρουν να παίζουν την κόντρα, αλλά δύσκολα αναπροσαρμόζουν τα πλάνα τους. Στερούνται τακτικής παιδείας. Αυτοί που με είχαν εντυπωσιάσει ήταν ο Κυράστας κι ο Αναστασιάδης. Νομίζω ότι πλέον μόνο ο Τσιώλης αποτελεί εξαίρεση και εσχάτως ο Δώνης που όσο περνάνε τα χρόνια ωριμάζει αν και χθες με τον ΠΑΟΚ τα σκάτωσε πάλι, αφού η άμυνα είχε ανέβει σχεδόν στη σέντρα. Δεν περιμένω θαύματα από τον Τσιώλη και τον κάθε Τσιώλη. Περιμένω δουλειά και προσπάθεια. Για το μπάσκετ έχεις δίκιο, κάτι πρέπει να γράψω, αλλά τρέχουν και οι ρημάδες οι εξελίξεις συνεχώς. Τώρα με την διακοπή, ελέω Εθνικής, είναι ευκαιρία.

    Ηλία, ήσουν καταιγιστικός. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Πραγματικά καταιγιστικός. Προσωπικά είμαι υπέρ της άποψης: ''όποτε μπορώ να εξευτελίσω αντίπαλο πρέπει να το κάνω''.

    Γιάννη, δυστυχώς στην Ελλάδα δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την βαρύτητα και την σημαντικότητα του προπονητή. Αυτός είναι ο μαέστρος, αυτός είναι ο καθοδηγητής. Όσο για την εξωτερική εμφάνιση και το στυλ κάποιες φορές όταν γελάει μοιάζει με το Λουί Ντεφινές με τον Κάνθαρο να λιώνει στα γέλια.

    Άπειρες καλημέρες και να έχετε όμορφη βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γειά σου Κάνθαρε. Γιά νά πῶ τήν ἀμαρτία μου, δέν θεώρησα ὡς σωστότερη ἐπιλογή τόν Τσιώλη. Τό "κάτι τις" ὅμως τό δείχνει. Βέβαια δεν ἔχει ἄγχος γιατί άν δέν μπούμε στά πλέυ-όφ, δέν θά ἔχει καμμιά εὐθύνη. Ὄ Τσιώλης θά δείξει στό ἐπόμενο πρωτάθλημα, ἥ στά play-off, ἐφ'ὅσον φυσικά μποῦμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γεια σου φίλε μου. Δεν είναι αμαρτία να μην θεωρείς τον Τσιώλη ως την σωστότερη επιλογή. Προς Θεού. Δικαίωμα σου είναι και καλά κάνεις. Πολύ σωστό αυτό που λες για τα play off. Όταν βρίσκεσαι υπό καθεστώς πίεσης ενδέχεται τα αντανακλαστικά σου να λειτουργήσουν διαφορετικά. Τον Τσιώλη θα αρχίσω να τον κρίνω ουσιαστικά στα τέλη του ερχόμενου Δεκέμβρη. Για να μην σου πω σε ένα χρόνο από τώρα. Καλό βράδυ να έχεις φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ποσο μου λειψαν τα ψαρακια...

    καλο βραδυυυυυυυυυυυυυυυυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλό βράδυ φίλη μου. Να σαι καλά.

    Καλό ξημέρωμα να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...