Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Απόκριες, Γκάλης και (Άλις) Κούπερ

Ο Κάνθαρος τις προάλλες είχε πάει σε ένα μασκέ πάρτυ, κάπου στο Χαλάνδρι. Έχω ξαναπάει στο ίδιο μέρος. Ωραίο μαγαζί και παρόλο που καπνίζανε -γαμώ τον αντικαπνιστικό μου νόμο- δεν υπήρχε ιδιαίτερο πρόβλημα από τη στιγμή που λειτουργούσε ικανοποιητικά ο εξαερισμός. Ο Κάνθαρος δεν είχε πολύ όρεξη για να ντυθεί, αλλά τελικά μασκαρεύτηκε. Συγκεκριμένα, ντύθηκα φαντάρος εν ώρα γυμναστικής. Με τα προβλεπόμενα ρούχα και τα προβλεπόμενα παπούτσια. Μέχρι και τις φοβερές κάλτσες είχα φορέσει που φτάνουν μέχρι το γόνατο. Είχα τυλίξει και την προβλεπόμενη πράσινη πετσετούλα γύρω από το λαιμό για ντεμέκ πυρασφάλεια, τσόνταρα και ένα καπέλο αλά Ιντιάνα Τζόουνς στη κεφάλα, και όλα κυριλέ. Νταξ, δεν περίμενα από τις γυναίκες να μου πουν τι υποδηλώνει η στολή μου, αλλά σοκαρίστηκα όταν υπήρχαν άνδρες που δεν είχαν καταλάβει τι είχα ντυθεί. Σπρίντερ έλεγε ο ένας, ποδοσφαιριστής έλεγε ο άλλος. Ρε ρούκουνες, τι  σπρίντερ και ποδοσφαιριστής; Με τα χοντροπάπουτσα που ζυγίζουν πέντε κιλά το ένα; Και το Ε.Σ. στο σορτσάκι, στο φούτερ και στις κάλτσες τι σημαίνουν; Ένωση Σιδηρόβεργας; Ίσως τους μπέρδεψε η καπελαδούρα. Τέλος πάντων.

Όπως ξέρετε ο Κάνθαρος είναι Αρειανάρα. Δεν γνωρίζω πόσοι από εσάς γνωρίζετε τον Γκάλη, αλλά κατά την γνώμη μου τον θεωρώ έναν από τους καλύτερους Ευρωπαίους μπασκετμπολίστες και σίγουρα τον καλύτερο Έλληνα όλων των εποχών. Δυστυχώς, τον πρόλαβα τα τελευταία χρόνια της καριέρας του, αλλά πάλι καλά που υπάρχουν οι αθάνατες βιντεοκασσέτες, τις οποίες έχω ξεκοκαλίσει. Κι όμως, όταν πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα έπεσαν όλοι να τον φάνε. Ο ''πατριάρχης'' Ανέστης Πεταλίδης είχε απόλυτο δίκιο όταν δήλωνε προς τους επικριτές του παίχτη: «Αύριο θα γλείφετε, εδώ που φτύνετε σήμερα». Δηλώνω ευθαρσώς ότι όποιος τολμά να συγκρίνει τον Γκάλη με κάποιον Διαμαντίδη (!!!), και εγώ δεν ξέρω τι άλλο, είναι απόλυτα άσχετος, κομπλεξικός και ιερόσυλος. Όπως ένας οπαδός δημοσιογράφος του Ολυμπιακού που συνέκρινε τον Φετφατζίδη με τον Χατζηπαναγή. Θεέ και Κύριε! Επιστροφή στον Νικ, όμως. Μιλάμε για ένα τέρας φυσικής κατάστασης, με πολύ δυνατά πόδια που του επέτρεπαν να πατάει γερά και να απογειώνεται. Μπορεί να τον είχες μελετήσει, να τον είχες σπουδάσει, να ήξερες τι κίνηση θα κάνει, αλλά δεν μπορούσες να τον σταματήσεις. Σμπαριάλαζε κάθε αμυντικό σύστημα. Θεωρώ πως αν ήταν ψηλότερος θα είχε κάνει μεγάλη καριέρα στο N.B.A., αλλά, βλέπετε, ήταν δυάρι σε κορμί playmaker και δεν ήταν ο ορισμός του μπόμπερ από την περιφέρεια. Στην Αμερική αυτά τα στοιχεία κάποτε μετρούσαν, πλέον νομίζω πως όχι. Θα μπορούσα να πω, ή να δείξω, πάρα πολλά για τον Γκάλη, αλλά προτιμώ να διαβάσω τα δικά σας πιστεύω.

Και πάμε στον Alice Cooper. Αμερικανός ροκάς που ξεκίνησε την καριέρα του από τα τέλη του 1960. Φυσικά, οι περισσότεροι τον γνωρίζουν από το ''Trash'', ένα άλπουμ που γνώρισε τεράστια επιτυχία πριν περίπου 20 χρόνια. Ιδιαίτερη φυσιογνωμία και cult φιγούρα. Σε γενικές γραμμές, η μουσική του έχει πιασάρικους ρυθμούς, κάποια όμορφα ριφάκια και στίχους απλούς και κατανοητούς. Δυστυχώς, δεν είχα την τύχη να βρεθώ σε κάποια live εμφάνισή του για να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι αν αληθεύουν όλες αυτές οι φημολογίες περί πραγματικού σόου πάνω στη σκηνή. Μπορεί να είναι εφετζής, μπορεί  για κάποιους να είναι υπερτιμημένος, αλλά νομίζω ότι έχει βάλει την ανεξίτηλη σφραγίδα του στο χώρο της ροκ μουσικής. Ίσως, διότι, αντιλήφθηκε πως δουλεύει η μουσική βιομηχανία και τα θέλω του αμερικανικού κοινού.

Έχω την εντύπωση ότι πολλοί από εσάς θα αναρωτιέστε τι σχέση έχουν οι Απόκριες, ο Γκάλης κι ο Alice Cooper. Η απάντηση θα δοθεί οσονούπω στο Υ.Γ.1 της παρούσης ανάρτησης. Επομένως μείνετε συντονισμένοι. Μέχρι να έρθει η στιγμή της αποκάλυψης μπορείτε ελεύθερα να πείτε τη γνώμη σας.

Υ.Γ.1 Με μεγάλη περηφάνια σας παρουσιάζω τον Γκάλης Cooper και υποβάλλω τα σέβη μου στον μάγκα της φωτογραφίας.


Υ.Γ.2 Το σημερινό τραγούδι φυσικά σχετίζεται με τον Alice Cooper και το ''Trash''.

I can't take another night, burning inside this, hell is living without your love, ain't nothing without your touch me, heaven would be like hell, is living without you, nights get longer and colder, I'm down begging to hold ya...

31 σχόλια:

  1. που ειναι το ΥΓ1?
    τι σχεση εχει ο κουπερ ,ο γκαλης και οι αποκριες?
    παρ αυτα,ουτε εγω νομζω θα καταλαβαινα τι ντυθηκες.τελικα καπνιζουν ακομη μεσα στα μαγαζια?(ναι εχω να βγω ποοοοοοολλα χρονια) και τα αντικαπνιστικα μετρα?τα 'βαρβατα'(μετα συγχωρησεως) προστιμα?
    να σοβαρευτω
    κοιταξε τον αλις κουπερ τον σιχαινομαι
    στην εποχη μου το λεγαμε ποζερι,τωρα το λενε παπατζα.τπτ το ιδιατερο στην μουσικη,show off και αγιος ο διας.τεσπα,τπτ το ιδιαιτερο κατ εμε

    να παω στα σοβαρα τωρα.
    κανεις δεν αμφισβητει τον Γκαλη-ποιος θα τολμουσε αλλωστε?ειναι σαν να αμφισβητεις τους slayer.η συγκριση με τον Διαμαντιδη ερχεται φυσικα.βλεπεις ειναι ο πιο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ (οχι ο καλυτερος ο πιο ολοκληρωμενος παικτης) αυτην την στιγμη στην ελλαδα.σαφως και δεν ειναι ο πιο ολοκληρωμενος ολων των εποχων,ποιος μπορει να ξεχασει τον big Φανη?
    αλλα το ελληνικο μπασκετ καιρο ειχε να δει εναν παικτη να κατακτα 4 φορες σερι το βραβειου του καλυτερου αμυντικου στην ευρωπη,τωρα θα μου πεις καινουργιο φρουτο ειναι και αυτο(το συγκεκριμενο βραβειο),και θα εχεις και δικιο.
    τεσπα ειναι εξαιρετικος παικτης,διαφημισμενος(και ναι παιζει και αυτο ρολο) αλλα σαφως δεν ειναι Γκαλης κ ουτε προκειται να γινει.συμφωνουμε εν ολιγοις.
    coherence nowhere to be found σε ολα αυτα που γραφω.
    καλημερες και καλο σ/κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τί να πει κανείς... Για τα σπασίματα μέσης; Για την απίστευτη ευστοχία; Για την αμείωτη απόδοση; Γενικά για το αστέρι που είχε πάνω από το κεφάλι του όταν έπαιζε;

    Δεν θα αναλύσω πολλά και το αφήνω για τους πιο μπασκετόφατσες.

    Θα πω μόνο ότι (όντας πιτσιρικάς τότε) το όνομά του ήταν από τις πρώτες λέξεις που είπα και φώναξα.

    Επίσης, για όσους επικρίνουν την συμπεριφορά του και τα τερτίπια του κατά καιρούς (δήθεν σνομπ εν σιτ), απλώς δεν καταλαβαίνουν ότι όταν μέσα σου έχεις το DNA του πρωταγωνιστή, πρωταθλητή και ολοκληρωμένου αθλητή (κοινώς όταν είσαι αυθεντία σε οτιδήποτε), βλέπεις τα πράγματα μέσα από άλλο πρίσμα, ακριβώς γιατί δεν σου αρκεί τίποτα λιγότερο από την πρωτιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι συγκρίσεις συχνά ειναι άστοχες. Αλλο ο ένας, κι άλλο ο άλλος.
    Οι λογικές συγκρίσεων εχουν προέλθει απο ποδοσφαιρικού τύπου αθλητικογράφους που το κάνουν συχνά παρομοιάζοντας τον τάδε πιτσιρικά με τον Ρομάριο ή τον άλλον με τον Μέσσι ή οποιονδήποτε με το Χατζηπαναγή.
    Η σύγκριση ειναι λάθος.
    Πιό σωστό ειναι να κάνεις παράθεση των στοιχείων του καθενός χωρίς να μπαίνεις σε λογικές σύγκρισης.
    Ο Γκάλης ένας ήταν, σημερα ειναι άλλοι με άλλο στυλ, άλλες ικανότητες, άλλα στοιχεία και αύριο ελπίζω να βγούν και άλλοι.
    Κάθε φορά που ειχε ματς οπου έπαιζε ο Γκάλης εγω ήμουν στην τηλεόραση η στο γήπεδο. Ο άνθρωπος ηταν το κάτι αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. προσπαθώ να σκεφτώ λογοπαίγνιο για Νίκο Γκάλη και Alice Cooper και να βγει κάτι σε Ector Raul Cuper αλλά δεν μου βγαίνει. Θα μάθω λογικά πιο μετά :P

    Το να αναγκάζει πάντως μια ομάδα και ακόμα ειδικότερα ένας παίκτης όλη τη φίλαθλη Ελλάδα να παρακολουθεί τα παιχνίδια του Άρη είναι μεγάλο ζήτημα. Τον Γκάλη κατηγορώ για τις οπαδικές μου προτιμήσεις και όπως και εσύ δυστυχώς τον πρόλαβα στα τελειώματα. Τότε που το μπάσκετ ήταν ακόμα ανταγωνιστικό και δεν το έβλεπαν σαν αγγαρεία... Τι να πεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάνθαρε,
    1)γιά τόν Γκάλλη τί να πεῖ κανείς; Προσωπικά, σιωπῶ...
    2)"Hell is living(...)without love", σύμφωνα με τό τραγούδι. Ε, λοιπόν ἀν σ΄ενδιαφέρει θα σου έλεγα ότι η ¨κόλαση" κατά την Ορθοδοξία (σε αντίθεση με τους δυτικούς) δεν είναι "τόπος",αλλά "κατάσταση", στήν οποῖα βιώνεται η ἀπουσία τῆς αγάπης του Χριστοῦ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ήμουν αρκετά μικρός όταν ο γκάλης έπαιζε αλλά θυμάμαι τα όργια που έκανε. θυμάμαι πως είχε έρθει και σε εμάς και δυστυχώς από κάποια μανούρα για λόγο που δεν τον έχω ψάξει ιδιαίτερα σταμάτησε με άκομψο τρόπο την καρριέρα του, για παίκτη τέτοιας αξίας.

    η σύγκριση με τον διαμαντίδη, προσωπικά, δεν θεωρώ ότι είναι κάποιου είδους ιεροσυλία. εξάλλου έχουμε απογοητευτεί πολλές φορές από τα είδωλα μας και έχω σταματήσει να πιστεύω σε αυτά εδώ και καιρό. πάντως δεν γίνεται να συγκριθούν, αφού το μπάσκετ της εποχής εκείνης είναι τελείως διαφορετικό με το σημερινό. οι κόντοι πλέον έχουν ψηλώσει, οι ψηλοί δεν είναι κούτσουρα που στέκονται κάτω από την ρακέτα, οι χρόνοι συμμετοχής παικτών στις ομάδες επιπέδου F4 (που ήταν ο Αρης τότε) είναι σαφώς πιο μοιρασμένοι και όχι τα 37λεπτα που παίζαν τότε κτλ κτλ...

    είναι άδικη η σύγκριση και για τους δύο παίκτες, σαν να μιλάμε για λεμόνια και πορτοκάλια, εσπεριδοειδή και τα δύο αλλά δεν συγκρίνονται γιατί έχουν διαφορετικό ρόλο στην διατροφή μας.

    Love the game...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ελα κι εγω μπερδευτηκα.Εχουν οι φανταροι σορτακι που να λεει κιολας Ε.Σ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπακαλιάρε, έχουμε νόμους που κυριολεκτικά ουδείς τους εφαρμόζει. Άστα να πάνε. Όσο για τη στολή, αν έχεις πάει στρατό κάνει μπαμ βρε παιδί μου. Τώρα για τον Άλις πολλοί είναι αυτοί που δεν τον πάνε. Ποζεράς κετς. Μα είναι δυνατόν να συγκρίνουμε τον Γκάλη με κάποιον άλλον; Ο άνθρωπος ακόμα και τώρα να έπαιζε τριαντάρες θα πετούσε. Ειδικά, όπως έχει γίνει το πρωτάθλημά μας μη σου πω και σαραντάρες.

    Άλεξ, ο Γκάλης ως αθλητής ήταν σταρ, άσχετα αν μετά την απόσυρση έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ. Δεν νομίζω ότι διαφωνεί κάποιος σε αυτό. Μεταξύ μας καλά κάνει και κρατάει χαμηλό προφίλ: δεν τσακαλώνεται η εικόνα του. Μεγάλωσε γενιές και γενιές μπάσκετ. Ελπίζω κάποτε το ιδιόκτητο γήπεδο μπάσκετ του Άρη να πάρει το όνομα του. Του αξίζει.

    Τζονάκο, συμφωνώ ότι συχνά οι συγκρίσεις είναι άστοχες και ανούσιες. Για να συγκρίνεις δυο πράγματα, πρόσωπα, καταστάσεις θα πρέπει να πληρούν τα κάποια κριτήρια. Κι όμως υπάρχουν δημοσιογράφοι που έχουν θέσει επί τάπητος τέτοια σύγκριση. Αν είναι δυνατόν. Και να διαβάζεις σχόλια από φίλους του ΠΑΟ που προφανώς δεν γνωρίζουν τι εστί Γκάλης και να λένε: βέβαια ο Διαμαντίδης είναι καλύτερος.

    Morphine Child, μέχρι το βράδυ θα μάθεις κι ελπίζω να σου αρέσει. Συμφωνώ απόλυτα ότι το μπάσκετ τότε ήταν ανταγωνιστικό. Ήταν ένα αναδυόμενο προϊόν που γνώρισε δόξες και πλέον έχει καταντήσει όπως το ποδόσφαιρο: να μαλώνουν τα βουβάλια και να την πληρώνουν τα βατράχια. Κρίμα. Μικρός έπαιζα πολύ μπάσκετ, έβλεπα πολύ μπάσκετ και τώρα με το ζόρι κάθομαι να παρακολουθήσω. Λες να εμφανιστεί ένας νεος Γκάλης και να μας στρέψει πάλι στην ποιότητα;

    Γεια σου Cummulus. Φυσικά και είναι κατάσταση. Την βιώνω καθημερινά. Μου λείπει πολύ φίλε μου. Όχι η κόλαση.

    Γιάννη, όπως είπαμε ο Γκάλης ως αθλητής ήταν σταρ. Ο τότε προπονητής του ΠΑΟ Πολίτης δεν τον αντιμετώπισε ως τέτοιον και ήταν αναμενόμενο ο Γκάλης να την κάνει. Η πίκρα της υπόθεσης είναι μπορούσε ακόμα να προσφέρει σε υψηλό επίπεδο. Η ειρωνεία είναι ότι σύμφωνα με φήμες ο Γκάλης ήταν αυτός που πρότεινε στον Παύλο την πρόσληψη Πολίτη. Οι καιροί έχουν αλλάξει στο μπάσκετ, αλλά κάποια πράγματα μένουν ίδια. Ο Γκάλης είναι ένας και μοναδικός. Σταρ, ηγέτης και το κυριότερο αυθεντικός αθλητής κι όχι απατεώνας, όπως κάποιες αλητόφατσες σήμερα που έχουν και την καβάτζα των ΜΜΕ. Προσωπικά νομίζω ότι πλέον έπαψα να το αγαπώ το game. Θα είμαι όμως κοντά του.

    Meanan, αναμενόμενο να μην καταλάβαινες τι είχα ντυθεί. Κι αυτό εχει την μαγεία του να μην ξέρεις τι έχει ντυθεί ο άλλος. Αλλά να μην ξέρουν άντρες τι έχω ντυθεί μου φαίνεται λίγο κουλό.

    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O Γκάλης είναι αυτός που άλλαξε ή μάλλον έγραψε την ιστορία του μπάσκετ στην Ελλάδα.
    Ήμουν μικρή τότε και μόλις άρχισα να βλέπω μπάσκετ αλλά ήταν αντιληπτό οτι λόγω του Γκάλη έγινε το άθλημα αυτό τόσο δημοφιλές.
    Έγινα Άρης την εποχή του Γκάλη και... δεν ξέρω Κάνθαρε ίσως είναι ιδέα μου αλλά νομίζω οτι και το μπάσκετ του Πάοκ χρωστάει πολλά σ'αυτό τον παίχτη.
    Η πρόκληση του ανταγωνισμού έδωσε κίνητρα στον αντίπαλο Πάοκ και το θέαμα που πρόσφεραν τότε οι δύο ομάδες ήταν πραγματικά μοναδικό.
    Δεν ξέρω γιατί πρέπει πάντα να οδηγούμαστε σε αντιπαλότητες αφού αυτά τα αθλήματα είναι ανταγωνιστικά μεν αλλά με σκοπό το καλό θέαμα.
    Ποιός θέλει να κερδίζει μια αδύναμη ομάδα;
    Ποιός δεν επιδιώκει να έχει απέναντί του έναν καλό αντίπαλο ώστε να έχει μεγαλύτερη αξία η νίκη του;
    Γιατί αυτά τα κουρέλες και οι βρισιές όταν ο στόχος είναι η συνεχής βελτίωση και το τίμιο παιχνίδι;
    Να προσθέσω οτι ο Γκάλης επέδειξε και πολύ συγκροτημένο χαρακτήρα στην μέχρι τώρα πορεία του αν και ως παίχτης πρέπει να κρίνεται και είναι απλά κορυφαίος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. mlk exo gamithei sto gelio monos mou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://www.youtube.com/watch?v=34dnJVdmCzU

    ALICE COOPERs INTERVIEW....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τον ειδα στην πρωτη του προπόνηση στο Παλέ και φυσικά στο πρωτο ματς μεσα στο ναό του μπάσκετ,εκεί οπου στη συνεχεια ο Θεός του μπάσκετ "λειτουργούσε" καθ'εκαστην εβδομάδα!:)
    Περιττό να σου πω ότι τον λάτρεψα!
    Δε μου φαινεται;:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα φίλε! Συμφωνώ και υπογράφω για όσα λες σχετικά με τον Γκάλη! Αξεπέραστος!

    Όσο για τη φωτο θα ΄θελα να δω και σένα ντυμένο φαντάρο!!! Χαχα!! Καλημέρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και γιατί δεν είσαι ακόμα Άρης AnD; Αρειανάρα μια ζωή. Όσο για αυτό που λες για ΠΑΟΚ συμφωνώ και επαυξάνω. Ο ανταγωνισμός είναι απαραίτητος και μέσα από αυτόν μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Με τον θεμιτό ανταγωνισμό. Δυστυχώς εμείς δεν το καταλαβαίνουμε αυτό. Γκάλη γύρνα στο Παλέ να παίξεις στο επόμενο ματς.

    Πρώτε ανώνυμε κι εγώ το ίδιο.

    Δεύτερε ανώνυμε το είδα το βιντεάκι και δεν μπορώ να πω ότι εκπλήσσομαι.

    Τα σέβη μου στον VAD που δήλωσε παρών στην πρώτη προπόνηση του Γκάλη στο Παλέ. Τεράστος παίχτης. Τι να λέμε τώρα.

    Γεια σου Γιάννη. Λες να ανεβάσω καμιά φώτο με τον Κάνθαρο να ''γυμνάζεται'' στους πεζόδρομους τυου Χαλανδρίου;

    Αδέρφια στις επόμενες Απόκριες ας ντυθούμε όλοι Γκάλης - Cooper. Πολλές καλημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είμαι ακόμα Άρης!
    Αν αγαπήσεις μια ομάδα δύσκολο ν'αγαπήσεις άλλη.
    Απλά έχω απογοητευτεί με την εικόνα του αθλητισμού, γενικότερα σε όλα τα ομαδικά αθλήματα και δεν παρακολουθώ πλέον τις εξελίξεις. Η εικόνα που δε μου αρέσει προέρχεται τόσο από τις ομάδες όσο και από τους οπαδούς αλλά και την κρατική αντιμετώπιση των καταστάσεων.
    Παρόλα αυτά πάντα χαίρομαι να δω έναν καλό αγώνα όποια ομάδα κι αν παίζει. Η νίκη όμως του Άρη δίνει ακόμα μια γλυκιά γεύση στο αποτέλεσμα.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. για τον Γκάλη δεν κόβω φλέβα, αλλα ο Άλις κΟύπερ είναι άλλη υπόθεση!!! καλά το ντύσιμο κορυφαίο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΩΡΑΙΟΣ Ο ΓΚΑΛΗΣ ΚΟΥΠΕΡ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. τον πρόδωσε η κορμοστασιά του, σκέψου πάντως ότι αν δεν ήταν έτσι δεν θα τον γνωρίζαμε ποτέ..σπουδαίος πυγμάχος.

    όσο για τον τυπά, νταξει, τα σπάει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. AnD, νομίζω ότι πάρα πολύ δύσκολα αλλάζει κάποιος ομάδα. Ειδικά αν είναι Άρης. Χθες πάντως κερδίσαμε με διπλό, τέσσερα γκολ, με καλή εμφάνιση Καστίγιο και γκολ του Κόκε. Ήταν αδύνατο να μην κερδίσουμε.

    Μahler, αν ο Άλις Κούπερ τα σπάει μια φορά, ο Γκάλης Κούπερ τα σπάει εκατό. Επικό ντύσιμο.

    Γεια σου Storm of fire. Του χρόνου κι εγώ αυτό θα ντυθώ.

    Καλή βδομάδα στον Λεβιάθαν.

    Χαιρετώ τον Ηλιοκαμμένο. Πυγμάχος ε; Ίσως. Μορφή ο τυπάς.

    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αδερφέ καλή εβδομάδα και πως να μην είναι άλλωστε μετά τα τέσσερα γκολ του Άρη εχθές. Πρόσεξες; Αναφέρομαι στα τέσσερα γκολ και όχι στην νίκη. Θα σταθώ στον Νίκο Γκάλη μιας και αυτόν αφορά η ανάρτησή σου. Ο Νίκος Γκάλης αδερφέ μου δεν ήταν απλά ένας πολύ καλός παίχτης. Ήταν όλο το ελληνικό μπάσκετ. Πριν τον Γκάλη δεν ασχολείτο κανείς με το μπάσκετ, με τον Γκάλη το άθλημα έγινε πασίγνωστο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Τι να πει κανείς για αυτόν τον παίχτη. Ξεκίνησε σαν πυγμάχος (γι' αυτό και τα καλά του πατήματα και γενικά η ευλυγισία και η σπιρτάδα)και αργότερα ασχολήθηκε με το μπάσκετ. Έκανε κάποια στιγμή δοκιμή για να παίξει στο NBA αλλά κόπηκε λόγω ύψους. Λες και ο Ισάια Τόμας ή ο Τάιρον Μπογκς ήταν ψηλότεροι από τον Γκάλη αλλά τέλος πάντων. Θυμάμαι θρυλικές μάχες Γκάλη με Ντράζεν Πέτροβιτς, Γκάλη με Σαρούνας Μαρτσουλιόνις και δεκάδες άλλοι που προσπάθησαν απλά να τον φτάσουν αλλά ατύχησαν. Κάτι τελευταίο εντελώς ενημερωτικό μιας και ίσως να ήσουν πάρα πολύ μικρός ή να μην είχες γεννηθεί για να το θυμάσαι το συγκεκριμένο παιχνίδι. Στις 24/01/1981 έπαιζαν σε αγώνα μπάσκετ ο Ιωνικός Νικαίας με τον Άρη. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι Γιαννάκης και Γκάλης ήταν αντίπαλοι. Το παιχνίδι έληξε 113-114 υπέρ του Άρη μετά από μία παράταση. Ο Γιαννάκης είχε πετύχει 73 πόντους και ο Γκάλης 62. Το αξιοσημείωτο ήταν ότι τότε δεν υπήρχαν τρίποντα. Ένα παιχνίδι που θα μείνει για πάντα στην ιστορία. Καλή σου μέρα αδερφέ και από εδώ και στο εξής εύχομαι συνέχεια τριάρες και τεσσάρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Geia sou kanthare! xaxaxa super photo! Allh dekaetia o filos!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γεια σου Κανθαρε !!! Φυσικά , αν δεν ήταν ο Γκάλης, κανεις στην Ελλάδα δεν θα ήξερε τι είναι το μπάσκετ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ωραίος ο Κάνθαρος...Και σχετικά με όσα γράφεις, συμφωνώ απόλυτα πως δεν υφίσταται σύγκριση όυτε μεταξύ Γκάλη και Διαμαντίδη ούτε μεταξύ Χατζηπαναγή και Φετφατζίδη. Τόσο ο Γκάλης όσο και ο Χατζηπαναγής(και εγώ από βίντεο τους γνώρισα, δεν πρόλαβα ούτε καν στα τελευταία του τον Γκάλη) δε συγκρίνονται εύκολα με κανέναν άλλο Έλληνα ποδοσφαιριστή η μπασκετμπολίστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΛΗΣΠΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΛΛΑ ΒΑΛΕ ΕΝΑ CHAT BOX ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ/ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σάββα, το περιστατικό που λες με Γκάλη και Γιαννάκη δεν το έζησα, αλλά έχω διαβάσει πολλά πράγματα για αυτό το ματς. Τώρα αν θα μπορούσε να σταθεί στο NBA δεν ξέρω. Ειδικά εκείνα τα χρόνια το ΝΒΑ ήταν στα φόρτε του και βρισκόταν στη νούμερο ένα θέση των προτιμήσεων των φιλάθλων. Μία βιομηχανία με περισσότερες απαιτήσεις από οτι τώρα και μια απάθεια ή εμπάθεια αν θες προς τους μη Αμερικανούς παίχτες. Όσο για την μπάλα από τη στιγμή που βάλαμε 4 γκολ δεν χάναμε.

    Γεια σου Χαράλαμπε. Φοβερός ο τύπος. Σκέψου να είσαι σε παρτάκι και να σκάει μύτη ο φίλος.

    Γεια σου Ηλία. Πλέον σχεδόν όλοι γνωρίζουμε τι είναι το μπάσκετ. Που έχει φτάσει το άθλημα μου λες; Τι απαξίωση είναι αυτό το πράγμα;

    Ε ναι ρε Χάρη ποιες συγκρίσεις τώρα. Μην τρελαθούμε. Κανονικά όποιος γράφει ή λέει τέτοιες μαλακίες πρέπει να τον κλείνουν φυλακή. Αλλά ξέχασα ότι έχουμε δημοκρατία, οπότε ο καθένας λέει ότι θέλει. Εδώ έχουμε κοτζάμ Aντιπρόεδρο της Κυβέρνησης να δηλώνει ότι γουστάρει. Στους αθλητικογράφους θα κολλήσουμε;

    Καλημέρα GEORGEPER. Μην με ευχαριστείς. Το chat box είναι υπό σκέψη.

    Μανόλο ετοιμάζεται ανάρτηση για Μιχαλήτσιο και έπεται ο Τσιώλης.

    Γεια χαρά σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Όλα τα λεφτά ο Galis Cooper

    Αν και είμαι το "αντίπαλο δέος" εννοείται ότι όλη η Ελλάδα είχε γίνει Άρης για τον Γκάλη τον Γιαννάκη τον Σούμποντιτς -εκτός απο μένα λόγω Πρέλιεβιτς Κόρφα Σταυρόπουλο, αλλά κυρίως λόγω καταγωγής-

    Αλλά νομίζω ότι κάνεις ενα μικρό λαθάκι...

    Κάθε φορά που σηκωνόταν -απο οπουδήποτε εντός παιδιάς αλλά και- για τρίποντο απο την κορυφή -συνήθως- έμπαινε μέσα...-με το χαρακτηριστικό σουτ πίσω απο το κεφάλι...-

    Οπότε η δική μου απορία είναι πως κατάφερε η ομάδα του Άρη, να κρατήσει τόσα χρόνια έναν τόσο μεγάλο παίχτη για τόσα χρόνια, και δεν πήγε στο εξωτερικό...

    -άσχετο, το ξέρεις ότι ήταν μποξέρ πριν γίνει μπασκετμπολίστας ε;-

    Για τον Alice δεν έχω να πω πολλά...

    οκ το Trash ήταν ένας δίσκος που τον άκουσε ολόκληρος ο πλανήτης...

    απο τους 30 και πλέον δίσκους του, είναι ο μόνος που ακούγεται "εύκολος"...-και πιο mainstream-

    cheers!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γεια σου Εlt. Αντίπαλος δέος ε; Να ξέρεις ότι με τον Σούμποντιτς στο τιμόνι της ομάδας όλοι Άρης θα (ξανα)γίνουν.

    Όσο για την απορία σου υποθέτω ότι εκείνα τα χρόνια δύσκολα έφευγες για το εξωτερικό. Επικρατούσαν διαφορετικά ισχύοντα σχετικά με τους ξένους, ενώ δεν υπήρχαν κοινοτικοί. Άξιζε όμως τουλάχιστον ένα ευρωπαϊκό.

    Τέλος, ούτε εγώ είμαι ιδιαίτερος φαν του Άλις Κούπερ. Είμαι φανατικός του Γκάλης-Κούπερ. Μια εικόνα, χίλιες λέξεις.

    Καλημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τα σέβη μου στον Γκάλης Cooper!!!! Πέθανα από το γέλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...