Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Αυτιά και στόμα

Ο Άντι Γουόρχολ είχε πει κάποτε ότι η κόκα κόλα είναι το τελευταίο οχυρό της δημοκρατίας, αφού την πίνουν και πλούσιοι και φτωχοί, ενώ παράλληλα δεν παράγεται σε διαφορετική συσκευασία για τους λιγότερο ή περισσότερο προνομιούχος. Ακριβώς το ίδιο πράγμα είναι και το ποδόσφαιρο. Απέναντι στην στρογγυλή θεά όλοι είμαστε ίσοι. Γιατροί, οικοδόμοι, επιχειρηματίες, σκατατζήδες, καθηγητές, λαντζέρηδες, δικαστές, ρακοσυλλέκτες και σία βράζουν στο ίδιο καζάνι και λαμβάνουν το ίδιο ποδοσφαιρικό πακέτο. Όταν βλέπεις μπάλα αυτόματα εξαϋλώνεται η ιδιότητα που φέρεις, εκτός αν είσαι ο Μαρινάκης ή ο Πάγκαλος. Το θέαμα είναι το ίδιο για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως οικονομικής επιφάνειας, κοινωνικού στάτους ή μορφωτικού επιπέδου. Το ίδιο και η ουσία. Εδώ οι εξαιρέσεις είναι κάπως περισσότερες, όπως για παράδειγμα ο Αχιλλέας Μπέος, ο Παύλος Δεμιτζάκης, ο Γιώργος Παπανδρέου κι ο Νίκος Νιόμπλιας που έχουν κάπως ιδιόρρυθμο τρόπο σκέψης. Ίσως, διότι ζουν σε έναν δικό τους κόσμο.

Το να ζεις σε έναν κόσμο που αποτελείται από τον εαυτό σου και σένα δεν είναι απαραίτητο κακό, αν και μόνο αν εφαρμόζεται η προϋπόθεση που υποδηλώνει ότι δεν πρέπει να βγαίνεις στον πραγματικό κόσμο για να μην τον συνταράξεις συθέμελα. Δυστυχώς, το ελληνικό ποδόσφαιρο - καθώς και οι περισσότεροι τομείς της ζωής - κυβερνώνται από ανθρώπους που δεν έχουν αξίες, ιδανικά, ικανότητες και θέληση. Πώς θα λύσει ένας Πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας τα προβλήματα που ταλανίζουν την ομάδα του από την στιγμή που δεν ξέρει τι σχήμα έχει η μπάλα; Πώς θα κάνει μεταγραφές ένας τεχνικός διευθυντής από την στιγμή που δεν μπορεί να συλλάβει κάποιο μεταγραφικό πλάνο και αγνοεί την σημαντικότητα αυτού; Ας ανεβάσω τον βαθμό δυσκολίας των ερωτήσεων. Πώς θα λύσει ένας Υφυπουργός Αθλητισμού τα προβλήματα στον εν λόγω τομέα όταν δεν έχει ιδέα τι σημαίνει αθλητισμός, όταν δεν έχει πάει ποτέ γήπεδο κι όταν νομίζει ότι η μπάλα φουσκώνει με άμμο κι όχι με αέρα; Πώς θα λύσει ένας Υπουργός Μεταφορών τα προβλήματα στα M.M.M. όταν δεν έχει κάτσει ποτέ να περιμένει το λεωφορείο επί μία ώρα στο κρύο και στη βροχή ή δεν έχει στοιβαχτεί ποτέ στη ''μυρωδάτη'' κονσέρβα που ονομάζεται Η.Σ.Α.Π.; Πώς θα λύσει ένας Υπουργός Υγείας τα προβλήματα στο Ε.Σ.Υ. όταν δεν έχει πάει ποτέ σε Δημόσιο Νοσοκομείο για να διαπιστώσει από πρώτο χέρι πως το να επισκεφτεί κανείς τον παθολόγο, τον δερματολόγο ή τον ορθοπεδικό απαιτεί άψογη φυσική, διανοητική και ψυχολογική κατάσταση; Πώς θα διαχειριστεί ένας Υπουργός Άμυνας τα θέματα που απασχολούν τις Ένοπλες Δυνάμεις όταν δεν έχει πάει στρατό και νομίζει ότι Καλλιόπη λέγεται ο σκύλος του καψιμιτζή; Πού είναι η ικανότητα; Πού είναι η θέληση; Πού είναι το ήθος;

Εν τέλει για ποια δημοκρατία μιλάμε; Ο Άντι Γουόρχολ σε ποια δημοκρατία αναφερόταν; Στην αρχαία Ελλάδα όταν έκανες μαλακία σου δήμευαν την περιουσία ή σε εξοστράκιζαν. Στη σύγχρονη Ελλάδα σε αθωώνουν με συνοπτικές διαδικασίες και σου δίνουν την ευκαιρία να ξανακάνεις μαλακία. Δυστυχώς, στη χώρα μας δεν φορολογείται η μαλακία: θα είχαμε χεστεί στο χρήμα. Κάποτε υπήρχαν νόμοι που εφαρμόζονταν. Τώρα υπάρχει μια απίστευτη νομολαγνεία που δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Το να έχεις νόμους και να μην τους εφαρμόζεις είναι σαν να έχεις την γκόμενα μπροστά σου και αντί να την μπαλαμουτιάζεις να παίζεις με το πουλάκι σου μπροστά στον καθρέφτη και να μονολογείς: ''τι σου κάνω μάνα μου''. Και ποιος αντιδρά; Ουδείς. Χρηματιστήριο, Siemens, Βατοπέδι. Τιμωρήθηκε κανείς; Ουδείς. Θα τιμωρηθεί κανείς για την κατάσταση στην ελληνική οικονομία; Ουδείς. Υπάρχουν νόμοι στο ελληνικό κράτος; Ναι. Εφαρμόζονται; Όχι.


Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αποτελεί εξαίρεση. Υπάρχουν νόμοι στην Superleague; Ναι. Εφαρμόζονται; Όχι. Ως εκ τούτου δεν πλήττεις ποτέ. Ασχολούμαστε με θέματα που ανάθεμα αν στο εξωτερικό καταναλώνουν παραπάνω από τρία λεπτά σκέψης. Είμαστε όμως και τυχεροί, διότι διαθέτουμε στις τάξεις μας τον Νικόλα Πατέρα και τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Επιπλέον, νοιώθω ευτυχής που στο πλευρό του ελληνικού ποδοσφαίρου στέκεται ο Πάνος Μπιτσαξής. Πραγματικός καταπέλτης. Η κάθε του δήλωση λειτουργεί σαν μαχαίρι στην καρδιά της σαπίλας που δεσπόζει στη μπάλα και στον αθλητισμό γενικότερα. Είναι βέβαιο ότι δηλώσεις του τύπου ''το ποδόσφαιρο νοσεί χρόνια'' ή ''στις προτεραιότητές μας βρίσκεται η διαφθορά στο ποδόσφαιρο'' αναγκάζουν τους παραγκάρχες να βάλουν τσίγκινα σωβρακάκια για να μην γνωρίσουν την μανιώδη οργή των κυβερνώντων. Κρίμα που εμφανίζεται μόνο όταν έχει γίνει κάποιο επεισόδιο. Σαν τα σοκολατένια κουνελάκια που εμφανίζονται μόνο το Πάσχα.

Αυτό που προκύπτει είναι ότι τα πάντα εξαρτώνται από μας. Εμείς και μόνο εμείς είμαστε αυτοί που μπορούμε και πρέπει να αποβάλλουμε τα υπάρχοντα στοιχεία που χαρακτηρίζονται από παρεκκλίνουσες συμπεριφορές. Αν περιμένουμε από τον Γιωργάκη, τον Παπακωνσταντίνου, τον Σαμαρά, τον Μπιτσαξή και τον Κούγια να βάλουν τάξη, ας βάλουμε καλύτερα τον Χαράλαμπο να κλαίει. Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε την δύναμη που κρύβεται μέσα μας, είτε πρόκειται για το ελληνικό κράτος, είτε πρόκειται για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είμαστε ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Εκτός αν είμαστε όλοι βολεμένοι, πράγμα που δεν το νομίζω. Κλείνοντας, να πω πόσο αξιοθαύμαστη είναι η φύση: διαθέτουμε δυο αυτιά και ένα στόμα. Ίσως, διότι πρέπει να ακούμε διπλά από όσο μιλάμε.

Υ.Γ.1 Φτάνουμε στο τέλος της Μεγάλης Βδομάδας. Διασκεδάστε, φάτε, πιείτε και περάστε καλά. Ωστόσο, θα σας παρακαλούσα να βρείτε τον απαιτούμενο χρόνο και να ζητήσετε μια ειλικρινή συγνώμη σε αυτούς που πληγώσατε. Ας θυμόμαστε ότι για να αλλάξει ο κόσμος γύρω μας πρέπει  πρώτα να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι. Ο Κάνθαρος, όπως επανειλημμένως έχει δηλώσει, βρίσκεται σε προκεχωρημένο στάδιο αλλαγής και είναι άκρως χαρούμενος με αυτό. Είναι φοβερό και αξιοθαύμαστο ότι παρόλο που δεν σας γνωρίζω προσωπικά, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ευχηθώ ολόψυχα καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση και να το εννοώ με όλη μου την καρδιά. Θα τα ξαναπούμε στα μέσα της επόμενης βδομάδας. Να είστε καλά.

Υ.Γ.2 Υποθέτω ότι μόλις ακούει κάποιος τη λέξη Nazareth, το μυαλό του ταξιδεύει στον Ιησού Χριστό και ενδεχομένως στο ροκ συγκρότημα. Εν προκειμένω, ο Κάνθαρος θα ασχοληθεί με τη δεύτερη περίπτωση.

You can laugh at me because I'm crying, you can tell your friends how much I begged you to stay, you can live your fantasy without me, but you'll never know how much I needed you, dream on, it's so easy for you, though I'm broken in two, dream on, dream on, you can never see, what you're doing to me, so dream on...you can dream your life away without me, but you'll never know how much I needed you...

28 σχόλια:

  1. Καλή επιτυχία στην Α2.

    Με τιμή,
    Ε. Μαρινάκης, Α. Μπέος

    Υ.Γ. Πατέρα θες ή το χαρτζιλίκι για το Κατσουράνη κάνει δουλειά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πώς να μην συμφωνήσω μαζί σου; αυτή είναι η πραγματικότητα. να είσαι καλά. καλό Πάσχα να έχουμε και στο επανειδείν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου φίλε Kanthare! Πραγματικά εξαιρετικό το άρθρο σου...Το διάβασα και με συνεπήρε...Θίγεις πολλά από τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, που δε μας επιτρέπουν να πάμε μπροστά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είσαι για άλλη μια φορά σωστός
    και συμφωνώ μαζί σου
    πολύ σωστός στο γράψιμο
    βγάζεις και τη ψυχή σου

    Οι μέρες είναι γιορτινές
    ευχές απ΄τη καρδιά μου
    το χαίρομαι που έρχεσαι
    και συ στη γειτονιά μου.

    Οπως ποθείς σου εύχομαι
    όμορφα να περάσεις
    να φας να πιείς , να το χαρείς
    και να διασκεδάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλη Ανάσταση,Καλό Πάσχα και τ'αυγά κίτρινα:))
    Ερχονται και τα πλέι οφ στο μπάσκετ,και το μενου έχει ΠΑΟΚ σε Παλέ και Πυλαία,ετσι να θυμηθούμε τις καλες εποχές:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή Ανάσταση με υγεία και καλό σούβλισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπάρχουν νόμοι;
    Ναι.
    Μόνο που είναι φτιαγμένοι λάθος. Ο λάθος σχεδιασμός σε κάνει να παρανομείς και εσένα αλλά και να ανέχεσαι την παρανομία του άλλου από ενοχές.
    Αυτό είναι το πρόβλημα, ο λάθος σχεδιασμός.
    Και περιμένουμε να θιχτούμε για να αντιδράσουμε. Βλέπουμε να γίνονται νόμοι που δεν έχουν νόημα, άλλοι που δεν έχουν εφαρμογή μόνο και μόνο για να νιώθουμε όλοι παράνομοι. Για να είμαστε στα χέρια τους όποτε ξυπνήσουν ανάποδα.
    Για να μη μιλάμε...

    Καλή Ανάσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε μου, Καλή Ανάσταση (στον Άρη)!!!
    Και τ' αυγά κίτρινα όπως πολύ ωραία προείπε κάποιος!...
    Να περάσεις υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή Ανάσταση καλέ μου φίλε! Φεύγω για εξωτερικό σε λίγο, γι αυτό και είχα χαθεί... Θα τα ξαναπούμε σε λίγες μέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλη Ανασταση.
    Καλο Πασχα.
    SIMOSSHOW by SIERRAGOLF.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι νομοι εφαρμόζονται... για εσενα και εμένα.
    Καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κανθαρε, καλα τα λες!

    Απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου παρακολουθω μπαλα, παω γηπεδο και ειμαι Οπαδος απο την πρωτη στιγμη, ποτε δεν περασα στο αλλο ακρο ουτε καν στις κεντρικες θυρες των γηπεδων, δεν με γεμιζε. Κολληματα ειναι αυτα.

    Δεν πηρα ποτε στα σοβαρα τους προεδρους των ομαδων, ουτε της δικης μου. Οι προεδροι ερχονται και φευγουν, οι παικτες επισης... μονο ο Οπαδος μενει διπλα στην ομαδα και παει και στο πιο απομακρισμενο χωριο, με κρυα, βροχες και χιονια.

    Στην Ελλαδα ομως βλεπεις, το μονο που κανουν ειναι να σε στιγματιζουν αν πηγαινεις γηπεδο. Εισαι χουλιγκαν, εισαι ναρκωμανης, εισαι αλητης κλπ. Κανεις δεν "δειχνει" τα υπερ του Οπαδου κανεις δεν τον υπερασπιζεται οταν χρειαζεται. Δεν σου λεω οτι ολοι ειμαστε παναγιες μεσα στην εξεδρα.

    Αν λοιπον δεν σεβεσαι αυτον που ειναι στην ουσια η ασπιδα σου, οχι μονο της ομαδας αλλα και του αθλητισμου τοτε καπου την εχεις χασει τη μπαλα. Το Ελληνικο ποδοσφαιρο μια Ζωη ΣΚΑΤΑ ηταν και δεν εχει να κανει σχεση με τα προσωπα που μπλεκονται μεσα σε αυτο, αλλα με τη ΦΑΡΑ μας, την κουτοπονηρια και τη μιζερια του Ελληνα.

    Εγω ενα ξερω, πως αν παρεις 22 παιδια απο διαφορετικες χωρες το καθενα, τα βαλεις σε μια χωματινη αλανα και τους αφησεις μια μπαλα στην ακρη, θα εχουν χωριστει σε δυο ομαδες και θα κλωτσανε το τοπι, χωρις να χρειαζεται να μιλανε την ιδια γλωσσα.

    "Football is for you and me, not for fucking industry"

    Καλο Πασχα να εχεις!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στην ψώρα μας, επικρατεί, αυτό που επικρατεί στην ζούγκλα και στον βυθό της θάλασσας..Δηλαδή, ο νόμος του ισχυρού..Οπότε, ας μην την ψάχνουμε με νόμους και καθωςπρεπισμούς..

    Οι νόμοι, ισχύουν, μόνο για τους πιο ανισχυρους..Ναι, εκεί, θα ισχύσει ο νόμος. Όχι, όμως, πιο ψηλά...

    Έτσι ηταν και έτσι θα είναι...Το ζητούμενο είναι οι λύσεις, φίλε μου...

    Για μένα, στην παρούσα φάση είναι δύο:

    1) Αν τα δεδομένα σου στο επιτρέπουν (περιουσιακα - εργασιακα - συγγενικα), μείνε εδώ και μη σε νοιάζει..Κοίτα να την βγάζεις όσο πιο "καθαρά" μπορείς..

    2) Αν δεν βλέπεις στον ήλιο μοίρα, κάντην για εξωτερικό...όπως οι μπαμπάδες μας και οι παππούδες μας, τις δεκαετίες του 60 και του 70...Και μην νοιάζεσαι για τιποτα...Ποιος νοιάστηκε για σένα;;;

    Έτσι, τα βλέπω εγώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στη αρχή του προηγούμενου σχολίου μου, που έγραψα η ψώρα μας, ηθελα να γραψω, η χώρα μας...Ο δαίμον του πληκτρολογίου...Διορθώνω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ & ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΡΩΤΙΣΤΩς ΜΕΣΑ ΜΑΣ & ΣΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ.
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ & ΧΑΜΟΓΕΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κωστή μου,
    μες στη μιζέρια της πραγματικότητας
    Ανάσταση ίσον ανάταση ψυχής!
    Και αυτό ακριβώς σου εύχομαι από καρδιάς!

    ...και κίτρινη ανάσταση, βεβαίως! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πως να υπάρξει δημοκρατία όταν έχει σκόπιμα διαλυθεί η αστυνομία (το έργο που οφείλει να παράγει); Όταν έχει σκόπιμα υποβαθμιστεί στα τάρταρα η παιδεία και τα σχολειά δεν βγάζουν εκπαιδευμένους αλλά τεχνικά καταρτισμένους;

    Όταν ισχύει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, η βουλευτική ασυλία; Όταν επιτρέπεται στις υπεράκτιες να δρομολογούν τεράστιες ποσότητες χρήματος σε άγνωστες τσέπες; Όταν στα δικαστήρια παίρνεις πρώτη ημερομηνία δίκης μετά από 8 μήνες, όταν τελεσιδικείς μετά από 2 χρόνια (αν δεν γίνει έφεση);

    Καλή ανάσταση σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλή Ανάσταση στις καρδιές και στο Πνεύμα μας! Υγεία κι ευτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φιλε νασαι γερος εσυ και τα αγαπημενα σου προσωπα.
    Καλο Πασχα,καλη Ανασταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. καλε μου κανθαρουλη... σε διαβασα πολυ προσεκτικα...

    ολοι τα γνωριζουμε... ολοι τα θιγουμε... ολοι παραπονιομαστε... αλλα .. δεν βλεπω τιποτα διαφορετικο δυστυχως... αρα υποθετω.. πως περιμενουνε τον διπλανο μας να κουνηθει για μας... να πραξει για μας.. να πολεμησει για μας..

    ελπιζω να αλλαξουμε ... και να σηκωθουμε...

    καλο πασχα καλη ανασταση...

    να περνας παντα ονειρεμενα...

    φιλακια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κάνθαρε έγραψες!
    Συγχαρητήρια για το ευφυέστατο πόνημα σου, μόνο που θα σε καρφώσω στον Πάγκαλο ότι είσαι σύριζα και θα στην πέσει για τα περί "με εξαερώσεως!"
    Καλό Πάσχα από έναν ...κιτρινόμαυρο που θεωρεί τον Τσιώλη ιδιοφυΐα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπέρα..Θα παραθέσω, ένα link, πιο κάτω, μέσω του οποίου, μπορείτε, όλοι να διαβάσετε, ένα εκτεταμένο αφιέρωμα, στην ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα, με πολλά ιστορικά γεγονότα, πολλά βίντεο και τον τρόπο λειτουργίας των ακαδημιών της...

    http://really-football.blogspot.com/2011/04/barcelonames-que-un-club-photo-vid.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πέρασα να σου ευχηθώ θερμά, να διασκεδάσεις, να χορέψεις, να σουβλίσεις, να φάς, να πιείς, να χαλαρώσεις, και να επιστρέψεις γεμάτος κέφι και χαρά!
    ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. τωρα κανθαρε να υποθεσω οτι εβγαλες το αχτι σου για την απωλεια των play ουφ??
    μα αδελφε μου αυτη καθ αυτη η απωλεια δε λεει τιποτα!!!
    αντε και περναγες εσυ τι πιστευεις οτι θα εκανες του χρονου σε ευρωπη και ελλαδα??
    μονο η συμετοχη θα σου εμενε!!!
    για αυτα που λες συμφωνω αλλα εχουν ουσια να τα λες οταν εισαι απο πανω οχι απο κατω.
    εγω σαν ολυμπιακος θα γουσταρα να τηρηθουν οι κανονισμοι αλλα απο την πρωτη αγωνιστικη κι οχι απο την 23η οπως φετος!!
    καλη ανασταση και καλο πασχα να εχεις οπως κι ολοι οι αλλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μ'αρέσει πολύ το άρθρο όπως και τα περισσότερα. Ωστόσο, έχω μία μικρή ένσταση. Δεν χρειάζεται αποκλεισμός των καταπατητών της δημοκρατίας, διότι θεωρώ πως με αυτό τον τρόπο μπαίνεις σε μία διαδικασία καταπάτηση της δημοκρατίας εσύ ο ίδιος. Δεν είμαι ειρηνιστής. Δεν θεωρώ πως έτσι θα έρθει η αλλαγή στα μυαλά μας, αλλά δεν μ'αρέσει ο όρος εξοστρακισμός... Διότι νομίζω ότι τον χρειαζόμαστε κιόλας. Δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε για να το διώξουμε μακριά. Επίσης για το ποιος είναι ο λόγος που δεν έχει υπάρξει τιμωρία στο Βατοπέδι και όλα τα σχετικά για μένα είναι κάτι αναμενόμενο. Το παράδοξο θα ήταν να υπήρχε τιμωρία. Και αυτό διότι πολύ απλά ένα στύσημα ποτέ δεν θα προσπαθούσε να σκοτώσει τον εαυτό του. Οι καπιταλιστές πάλεψαν για να ρίξουν τη φεουδαρχία, χωρίς να αποδέχονται τους νόμους της, νόμους που οι ίδιοι άλλωστε δεν επέλεξαν να ακολουθούν. Η ιστορία θα επαναληφθεί, αλλά εις βάρος τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Εύχομαι να περάσατε και να περνάτε όλοι καλά. Κι επειδή ως πολίτης είμαι ρεμάλι και μου αρέσει να αψηφώ τις προτάσεις και τις παραινέσεις των διοικούντων, τολμώ να πω Χριστός Ανέστη κι ας προκαλέσω όλους τους μετανάστες της Ελλάδας. Άκου εκεί να λέμε μόνο Χρόνια Πολλά για να μην στεναχωρήσουμε τους αλλοδαπούς Μουσουλμάνους.

    Υ.Γ. Θέμη, η παρούσα ανάρτηση ουδεμία σχέση έχει με τον Άρη και τα play off.

    Υ.Γ.1 Εντός της ημέρας ανεβαίνει νέα ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...