Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Καλοκαιρινή υπόθεση εργασίας

Ξυπνάς. Χωρίς άγχος, φωνές, πανικό και ξυπνητήρια. Σηκώνεσαι, τεντώνεσαι και ανοίγεις παντζούρια και παράθυρα. Βγαίνεις έξω, παίρνεις μια βαθιά ανάσα, παρατηρείς τα χρωματιστά λουλούδια που βρίσκονται στον κήπο, ακούς με περίσσεια προσοχή τα πουλάκια που τιτιβίζουν, χαζεύεις τη χελωνούμπα που προσπαθεί με σιδηρά πειθαρχία να διασχίσει την χλόη και αυθόρμητα ένα χαμόγελο σχηματίζεται στο πρόσωπό σου. Εν τω μεταξύ, ο ήλιος έχει αρχίσει να δίνει βροντερό παρόν, αλλά δεν πτοείσαι. Εξάλλου, αυτό ακριβώς επιζητείς: το καλοκαίρι. Παίρνεις breakfast στο μπαλκόνι και το πρωινό αεράκι τυλίγει το είναι σου. Έχοντας ξένοιαστα τα πόδια σου πάνω στην καρέκλα, πιάνεις το κινητό και καλείς κάποια νούμερα. Τα πάντα τίθενται σε εφαρμογή. Έχεις κάτι περισσότερο από μισή ώρα για να ετοιμαστείς και ακριβώς αυτό κάνεις.


Δεν χρειάζεται να πάρεις πολλά μαζί σου, παρά μόνο τα βασικά. Φοράς το μαγιό, στολίζεις τα ποδάρια με διχαλωτή παντόφλα 4+1, γραπώνεις μια μικρή τσάντα και τη γεμίζεις με το αντηλιακό, την Αρειανή πετσέτα θαλάσσης, τις κιτρινόμαυρες ρακέτες, το φουσκωτό τόπι που γράφει Αρειανάρα, το βιβλίο που λαχταράς να διαβάσεις, το πορτοφόλι, τα κλειδιά και μια μπανάνα. Μην γελάτε: το εν λόγω φρούτο είναι απαραίτητο εφόδιο για την παραλία. Ανοίγεις την πόρτα για να φύγεις και παίρνεις πρέφα ότι έχεις ξεχάσει τα γυαλιά ηλίου, το ρολόι χειρός και το κινητό. Αμέσως βάζεις το μυαλό σου να δουλέψει. Για τα γυαλιά ηλίου δεν υπάρχουν παζάρια: τα παίρνεις και τα φοράς δίχως δεύτερη σκέψη, ειδάλλως θα λιώσεις σαν βαμπίρ. Για το ρολόι αφιερώνεις κάπως περισσότερο χρόνο και κατόπιν ώριμης σκέψης το παίρνεις και το βάζεις στην τσάντα σου, όχι στο καρπό σου. Στο κινητό εξαντλείς όλη την αυστηρότητά σου. Εξάλλου, εκεί που πας δεν το χρειάζεσαι. Εν τέλει, σπάνια το χρειάζεσαι, αλλά τέλος πάντων. Βγαίνεις έξω και συνειδητοποιείς ότι το μόνο που άλλαξε από τη στιγμή που ξύπνησες και βγήκες στο μπαλκόνι είναι η χελωνούμπα. Κατάφερε με πείσμα να φτάσει στην άλλη πλευρά του κήπου και να βρει σκιά κάτω από την κορομηλιά κι όχι μόνο αυτό, αλλά παράλληλα τρώει με όλη της την άνεση τους καρπούς που έχουν πέσει από το δέντρο. Πραγματική βασίλισσα.

Όση ώρα χαζεύεις τη χελώνα, τα πουλάκια και τα λουλουδάκια, αντιλαμβάνεσαι ότι βρίσκεσαι προ των πυλών. Η παρέα μαζεύεται και η εκστρατεία ξεκινάει. Η απόσταση δεν είναι μεγάλη. Ούτως ή άλλως δεν έχεις ιδιαίτερο άγχος για το E.T.A. Απλά απολαμβάνεις τη διαδρομή. Όμως, λείπουν ακόμα δυο πολύτιμα γρανάζια. Σταματάς σε ένα περίπτερο για να πάρεις ένα παγωμένο νεράκι και μια αθλητική εφημερίδα. Νταξ, το νεράκι είναι παντού το ίδιο, αλλά η εφημερίδα; Το ξέρω ότι εδώ και πολλά χρόνια δεν την προτιμάς, αλλά υπάρχουν αναρχικοί στην παρέα που θέλουν να γευτούν μία από τις μεγαλύτερες χαρές του καλοκαιριού: τα μεταγραφικά σενάρια. Αφού γκρινιάξεις χαριτωμένα για το ότι τα Αθλητικά Νέα του Σκόρδα δεν κυκλοφορούν στην Αθήνα και θέσεις βέτο σε ορισμένες φυλλάδες, όπως Πρωταθλητή, Γαύρο, Πράσινη και δεν συμμαζεύεται, η παρέα συνεχίζει την πορεία της. Την όμορφη πορεία της.

Βλέπεις μια ταμπέλα που υποδεικνύει ότι σε ελάχιστη χιλιομετρική απόσταση φτάνεις στον προορισμό σου. Σειρά έχει το παρκάρισμα, κατόπιν η αποβίβαση και έπεται η εύρεση στρατηγικής θέσεως προς παρακολούθηση του ''εχθρού''. Όπου ''εχθρός'' σημειώσατε όμορφες παρουσίες, ήτοι γυναίκες. Καταλαμβάνεις το έδαφος, οριοθετείς την περιοχή σου, διενεργείς λεπτομερές scouting του περιβάλλοντα χώρου και στήνεις τη βάση σου. Καθώς παρατηρείς το τοπίο, αντιλαμβάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε μια παραλία με χρυσαφένια άμμο, ικανοποιητικό πλάτος και μεγάλο μήκος (στον άξονα), ενώ συγχρόνως διακρίνεις σκόρπια κοχύλια από εδώ κι από κει. Σηκώνεσαι και πας να τσεκάρεις τα νερά. Εκ πρώτης όψεως, η θάλασσα φαντάζει τέλεια. Οδεύεις προς το σημείο που σκάει το κύμα, βρέχεις τα ποδάρια και γυρνάς προς την παρέα με ένα χαμόγελο και τον αντίχειρα σηκωμένο σαν Ρωμαίος Αυτοκράτορας, υποδηλώνοντας ότι όλα βαίνουν καλώς. Επομένως, όλα είναι ιδανικά. Ή μήπως όχι; Γυρνάς στην ξαπλώστρα, μετουσιώνεσαι σε τραχανά και (ξ)απλώνεις την κορμάρα σου. Νιώθεις ότι λείπει ένα σημαντικότατο κομμάτι του παζλ και όχι δεν είναι η μπανάνα. Καθώς απολαμβάνεις το smoothie, κάτι επιμένει να σε γαργαλάει μέσα σου και στύβεις το μυαλό σου να βρεις ποιο στοιχείο είναι απόν. Ξάφνου, οι κεραίες των αυτιών σου εντοπίζουν μελωδικούς ήχους. Αμέσως, ενεργοποιείται η διαδικασία αναγνώρισης και μετάφρασης. Είναι πιάνο; Ναι, είναι πιάνο! Όντας (υπερ)γεμάτος από ικανοποίηση, το παρακάτω τραγούδι αρχίζει να παίζει κι εσύ μόλις βρήκες το χαμένο κομμάτι του παζλ. Καλό καλοκαίρι σε όλους.

19 σχόλια:

  1. Καλό καλοκαιρι,συναρειανέ,καλές μεταγραφές, κυριως στο μπάσκετ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία η περιγραφή και οι ζωντανές εικόνες που μας μετέφερες στο νου...
    Τρελάθηκα με τη φωτό της γάτας με το καρπούζι! :))))
    Ωραίο τραγουδάκι!

    Καλό Καλοκαίρι, Kanthaράκο! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ζωντανή περιγραφή, πράγματι σαν να τις βλέπεις τις εικόνες!
    Στις καλοκαιρινές διακοπές πάντα πίστευα ότι δεν χρειάζεσαι και πολλά, αυτό που σου προσφέρει η θάλασσα φτάνει και με το παραπάνω...
    Καλές βουτιές λοιπόν και καλή ξεκούραση εύχομαι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άλλο ένα εξαιρετικό κείμενο φίλε Κάνθαρε.
    Άντε να τελειώνει αυτή η εξεταστική να βρούμε κι εμείς χώρο για την εικόνα που περιέγραψες.

    Καλό καλοκαίρι σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου Vad. Καλά να είμαστε, να περνάμε όμορφα και να χαιρόμαστε την Αρειανάρα κι ας μην κάνει ούτε μία μεταγραφή.

    Ευχαριστώ Αστροφεγγιά. Αυτός ήταν ο σκοπός. Να προσπαθήσω να σας φέρω κάποιες εικόνες. Δεν νομίζω ότι έκανα πολύ καλή δουλειά, αλλά ο κριτής είστε εσείς και μόνο εσείς. Κι εγώ τρελάθηκα με την φωτογραφία και φυσικά με το τραγούδι. Για τη φωτογραφία να πω ότι την έχω αποθηκευμένη στον σκληρό σχεδόν τρία χρόνια και περίμενα πως και πως να την δημοσιεύσω.

    Σκοτεινέ Σεφ χαίρομαι που σου άρεσε η περιγραφή. Εννοείται ότι δεν χρειάζεσαι πολλά. Βλέπω κάποιους να σκάνε παραλία με μία τσάντα τιγκαρισμένη ή κουβαλάνε τα ipod, ipad, iped, ipid, ipud kai τα λάπτοπ τους. Άσε που οι περισσότεροι πάνε θάλλασα για να κάνουν πασαρέλα. Έλεος.

    Σε ευχαριστώ πολύ Μικρέ Σκάουτερ. Μην ανησυχείς. Θα τελειώσει η εξεταστική και θα σαρώσεις σε βαθμούς και παραλίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άσε, δε σε πιστεύω! Έχεις όντως πετσέτα του Άρη;;;
    Μη μου πεις οτι διάλεξες και τη μπανάνα λόγω χρώματος...!
    Καλό καλοκαίρι και πάντα τέτοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το πιο γλυκό καρπούζι που έχω δει ποτέ μου! είθε οι περιγραφές σου πραγματικότητα να γίνουνε για όλους μας!
    καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλο καλοκαιρι φιλαρακι.
    Δεν ξερω σε ποιο μερος αναφερεσαι αλλα σαν τη Χαλλλλλκιδικη πουθενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ....ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. AnD, η μπανάνα δίνει ενέργεια, ξεφλουδίζεται όμορφα, μεταφέρεται εύκολα, δεν λερώνεσαι, είναι νόστιμη, δεν θέλει πλύσιμο και είναι κίτρινη. Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω πετσέτα του Άρη. Σκοπεύω να αγοράσω φέτος. Όσο για το καλό καλοκαίρι επίτρεψέ μου να τηρώ ισχυρές αμφιβολίες. Ο Κάνθαρος υποφέρει.

    Λύχνε, εύχομαι να περάσετε ακόμη πιο ωραία από την κατάσταση που περιγράφω με τον ελλιπή λόγο μου. Να περάσετε όλοι καλά και να διασκεδάσετε, χωρίς υπερβολές και φανφάρες.

    Φόρη, θέλω να πιστεύω ότι θα δώσω το παρόν στα υπέροχα Νέα Πλάγια. Το λυπηρό είναι ότι θα λείπει το πιο υπέροχο Πλαγάκι, πράγμα που σημαίνει ότι αυτόματα τα Πλάγια χάνουν μέρος της δυναμικής τους.

    Γεια σου Κατερίνα. Να είσαι καλά, να περνάς δημιουργικά και να έχεις ένα όμορφο καλοκαίρι.

    Καλό βράδυ σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. απολαυστικη αναρτηση :)) καλο απογευγα και ενα υπεροχο καλοκαιρι σου ευχομαι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλο καλοκαίρι να περνάς ονειρεμένα.

    σε φιλω με φιλια καλοκαιρινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κώστα σούπερ το άρθρο σου!!!! Μόνο που στις εφημερίδες και στο χρώμα της πετσέτας θαλάσσης και των υπολοίπων που ανέφερες περί κιτρινόμαυρων θα διαφωνήσω και το ξέρεις!!!! Χαχα !!!

    Ωραία περιγραφή που σε κάνει να φαντάζεσαι πως ζεις το κάθε τι…

    Καλό καλοκαίρι σου εύχομαι και να το περάσεις όσο πιο όμορφα γίνεται… σου αξίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ωραία πράγματα!
    Εύχομαι να περάσεις τέλεια!
    (η γάτα φανταστική!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαρία, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Καλό μεσημέρι και καλό καλοκαίρι να έχεις. Μην ξεχνάς να δημιουργείς.

    Σ' αγαπώ, στα όνειρά μου περνώ ονειρεμένα. Καλό καλοκαίρι να έχεις.

    Θέα, αναμενόμενο να διαφωνήσεις. Δεν έχεις φάει ένεση στο μπράτσο με την κιτρινόμαυρη μαστούρα. Κιτρινίστε τις παραλίες αδέλφια. Όσο για την αξία που λες, είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν άνθρωποι που αξίζουν να περάσουν όμορφα απείρως περισσότερο από μένα. Ο Κάνθαρος δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα με υλικά αγαθά. Άλλα του λείπουν.

    Γεια σου Ερατώ. Η γάτα τα σπάει. Και η θάλασσα. Και το καρπούζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο το κείμενό σου φίλε.
    Καλό καλοκαίρι !!!

    Υ.Γ. Η μπανάνα είναι το φρούτο με την περισσότερη βιταμίνη c και με πολλή ενέργεια. Δεν είναι τυχαίο πως οι αθλητές μεγάλων αποστάσεων μετά τον αγώνα τρώνε μια μπανάνα να φέρουν τον οργανισμό τους στα ίσα. Όσοι αγαπάνε και το τένις, είμαι σίγουρος πως έχουν δει αρκετές φορές τους αθλητές να τρώνε μισή μπανάνα στα διαλείμματα αγώνων με μεγάλη διάρκεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να είναι καλύτερο, αλλά οι κριτές είστε εσείς. Αν κατάφερε να σας δημιουργήσει όμορφες εκόνες, υποθέτω ότι πέτυχα το σκοπό μου, έστω και μερικώς.

    Όσο για την μπανάνα, αποτελεί το τέλειο ενεργειακό σνακ. Πλούσιο, μεταξύ άλλων, σε απλούς υδατάνθρακες, εκλύει γρήγορα ενέργεια και προμηθεύει με καύσιμα τον οργανισμό. Ιδιαίτερα αγαπητό από αθλητές που ζητούν γρήγορη παροχή ενέργειας και σχετικά άμεση υψηλή απόδοση. Τέλος, επίτρεψέ μου να κάνω μια μικρή διόρθωση: το φρούτο με την περισσότερη βιταμίνη C είναι το ακτινίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καλημερες και καλο καλοκαιρι και σε εσενα!!!!!!
    Παντα απολαυστικα τα κειμενα σου ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γεια Άννα. Ευχαριστώ πολύ. Καλημέρες και καλά μπάνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...