Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Κόντρα στο πλάνο

Η Μαρσέιγ την επόμενη αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος αντιμετωπίζει την Παρί. Για όσους δεν γνωρίζουν, το συγκεκριμένο ματς αποτελεί τον ορισμό του ντέρμπι. Κυριολεκτικά πέφτουν κορμιά. Ως εκ τούτου, ο Ντεσάμπ κράτησε τα μπόσικα. Αυτό φυσικά ουδόλως απασχόλησε τον Βάσκο. Άλλωστε, δεν θα έπρεπε. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει ξεκάθαρο σχέδιο μέσα στο κεφάλι του. Το εν λόγω σχέδιο το προσάρμοσε στο παιχνίδι της ομάδας και ζητάει από τους παίκτες να το τηρήσουν πιστά. Και το κυριότερο: τους πείθει να το εφαρμόσουν. Νταξ, δεν το καταφέρνει με όλους τους παίχτες, αλλά αυτό δεν μειώνει το εγχείρημά του. Χθες, στην Μασσαλία, ο Βάσκος κλήθηκε να παρουσιάσει μια ομάδα με αμυντικογενή αμυντικά χαφ. Ο Μοδέστο και ο Μανιάτης έχουν διαφορετικό στυλ από τους Ορμπάιθ, Μακούν και Ιμπαγάσα. Ως εκ τούτου, ο Βάσκος δεν μπορούσε να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Από ό,τι κατάλαβα, ούτω ή άλλως, δεν ήθελε. Ήταν ξεκάθαρο πως έψαχνε την κόντρα. Η άμυνα διαδραματιζόταν στα 2/4 του γηπέδου και η πίεση ήταν σχετικά χαλαρή. Όταν, όμως, ο Σεϊρού προσπαθούσε να φτιάξει παιχνίδι, ψάχνοντας, την κάθετη πάσα, η πίεση αυξανόταν αισθητά. Μέχρι κι ο Τζιμπούρ μάρκαρε. Από τη διάταξη του Αλγερινού καταλάβαινες και τον αγωνιστικό προσανατολισμό της ομάδας. Μοναδική παραφωνία αποτελούσε ο Μιραλάς. Ο Βέλγος στα χαρτιά έπαιζε δεξιά. Στο χόρτο έπαιζε αριστερά. Και ο σπίκερ έλεγε ότι του έχει ανατεθεί ελεύθερος ρόλος. Τρίχες κατσαρές. Ο παίχτης είναι άτακτος. Ως εκ τούτου, το μονοπώλιο των επιθέσεων εντοπιζόταν στον αριστερό ασβέστη.


Μολαταύτα, η πλευρά του Μαρκάνο συναντούσε αρκετά προβλήματα. Διέκρινα έντονο πρόβλημα στις διαγώνιες αλληλοκαλύψεις -συνέβη και στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ο Βαλμπουενά, αν είχε μεγαλύτερη υπομονή και δεν άλλαζε συνεχώς πλευρές, θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά. Σε αυτό ευθύνεται ο Ντεσάμπ. Επιπλέον, ο Μαρκάνο έχει σοβαρότατο πρόβλημα στις απομακρύνσεις. Τις ελάχιστες φορές που η διαγώνια αλληλοκάλυψη επετεύχθη, δεν έδιωχνε την μπάλα στον διαγώνιο άξονα, αλλά στον κάθετο. Εγκληματικό λάθος που πήγε να εκμεταλλευτεί ο Ντιαρά. Αυτά τα πράγματα τα μαθαίνει κανείς από τα μπαμπίνο. Ένας Ντιαρά, που σε αντίθεση με το πρώτο ματς, έπαιζε στην ίδια ευθεία με τον Σεϊρού. Τολμώ, μάλιστα, να πω ότι έπαιζε κάποια μέτρα ψηλότερα από τον παρτενέρ του. Πάτησε πολλές φορές περιοχή και είχε ορισμένες καλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Και κάτι ακόμα για την αριστερή πτέρυγα των φιλοξενούμενων: ο Καμπορέ, δεδομένου ότι είχε να αντιμετωπίσει δυο και τρεις αντιπάλους, τα πήγε θαυμάσια. Είχε γρήγορες επιστροφές και μπλόκαρε σχεδόν όλες τις επιθέσεις του Ολυμπιακού.

Επανέρχομαι στα χαφ του Ολυμπιακού. Ο Μοδέστο για μια ακόμη φορά ίδρωσε την φανέλα. Ο Γάλλος είναι εργάτης. Αυτός, όμως, που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Μανιάτης. Κυριάρχησε στο κέντρο, προσπάθησε να βγάλει την μπάλα μπροστά, μετατρεπόταν, όποτε ήταν απαραίτητο, σε τρίτο στόπερ και συγχρόνως κάλυπτε τα πλάγια μπακ, ειδικά τον Τοροσίδη, αφού αριστερά γυρνούσε κι ο  Χολέμπας. Σημειωτέον, όταν ο Μιραλάς ερχόταν αριστερά, ο Χολέμπας μετατρεπόταν σε τρίτο χαφ. Αυτό είδα, αλλά δεν έχω ιδέα αν το τακτικό πλάνο υποδήλωνε τέτοια προσαρμογή. Ο Ρεμί και τα δυο αδελφάκια, πάντως, εγκλωβίστηκαν στην συσπείρωση των γραμμών του Ολυμπιακού. Ο Μανιάτης, λοιπόν, ήταν ο απόλυτος M.O.M (Man of the Match). Ο Φετφατζίδης, τότε, τι ήταν; Ο M.V.P., ήτοι ο πολυτιμότερος παίχτης. Πέτυχε το γκολ σε πολύ κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού και έδειξε όρεξη. Ένα γκολ που προήλθε από ωραία μπαλιά -με το εξωτερικό- του Γέστε. Ο Ισπανός βλέπει γήπεδο, έχει την κάθετη πάσα, αλλά είναι πολύ soft παίχτης και δεν έχει αντοχές. Πιθανολογώ ότι ως αλλαγή αποδίδει καλύτερα. Ποιον αντικατέστησε ο Γέστε; Τον Φουστέρ. Υπερτιμημένος παίχτης. Όταν λείπει ο Ιμπαγάσα, ο Φουστέρ πίνει το φίλτρο της εξαφάνισης. Ο Αργεντινός είναι εκείνος που τον κάνει μάγκα, διότι του δίνει ελευθερία κινήσεων.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, πήρε μια μεγάλη νίκη και μάλιστα εκτός έδρας. Ο Βάσκος πόνταρε στην νωθρότητα των γηπεδούχων και στην ταχύτητα του Μιραλάς και δικαιώθηκε. Βέβαια, όπως, είπαμε παραπάνω, είχε έναν άξιο και ανέλπιστο συμπαραραστάτη -τον Μανιάτη. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα ματς που υπερφόρτωνε τον άξονα καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, χθες, στο πρώτο ημίχρονο, προτίμησε να καβατζάρει την αριστερή πτέρυγα και κατόπιν, στο δεύτερο μέρος, τοποθέτησε τον Μιραλάς στην κορυφή και τον Γέστε πίσω του, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τα αργά ποδάρια του Εν Κουλού και του Ντιαβαρά. Ο Ντεσάμπ πέταξε μέσα τον Λούτσο, μήπως γίνει πάλι Road Runner, αλλά ο τελευταίος αναλώθηκε σε σέντρες, έχοντας ως προφανή στόχο τον Ζινιάκ, που απέκρουε ψύχραιμα -συνήθως- η αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού. Οι λιγότερες πάσες και η μικρότερη κατοχή, σε σχέση με τον αντίπαλό του, μετά το τέλος του παιχνιδιού, φανέρωσαν πλήρως τις οξυδερκείς σκέψεις του Βάσκου. Η πρόκριση είναι εφικτή.

Υ.Γ.1 Μεθεόρτια Ο.Φ.Η. - Άρη. Μέγιστο φάουλ του Ολυμπιακού. Για μια ακόμη φορά. Το να παραθέτεις μονοδιάστατα και επιλεκτικά (τα) γεγονότα είναι λίαν επικίνδυνο και ανήθικο. Αν ο Ολυμπιακός θέλει να κερδίσει αντιπάθειες ας συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο. Το πετυχαίνει. Ούτε τη διαιτησία εκθέτει μήτε τον Π.Α.Ο. Τον ίδιο του τον εαυτό μειώνει.

Υ.Γ.2 Τσάκα, είσαι απολαυστικός, αλλά σήκωσε χειρόφρενο. Σε παίρνει η κατηφόρα.

Υ.Γ.3 Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον το come back του Λάμπρου Σκόρδα. Για να δούμε τι θα δούμε.

Υ.Γ.4 Τα σέβη μου στην αρμάδα του Έμερι. Η Βαλένθια, είτε χάνει είτε κερδίζει, είναι απολαυστική ομάδα.

Υ.Γ.5 Το ''Face the Heat'' των Σκορπιών -κυκλοφόρησε το 1993- αποτελεί, αν θυμάμαι καλά, το δεύτερο cd της συλλογής μου. Η παρακάτω τραγουδάρα ορίζει την έναρξη του άλμπουμ.

51 σχόλια:

  1. κανθαρε καλημερα.
    ο ηλιος λαμπει.
    ο ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΑΣ.
    ο μιραλας επαιζε οντως σε ελευθερο χωρο.
    απλα μπανταρει λιγο προς τα αριστερα.
    η πιεση δεν ηταν σχετικα χαλαρη.
    ασφυκτικη για εκτος εδρας παιχνιδι ηταν.
    και τρεχαλα μεχρι το 90 φευγα.
    ο φουστερ ακομα ειναι εκτος ρυθμου λογο απουσιας κι οχι λογο ιμπαγασα!!!
    ξεχασες το ΜΕΓΕΡΙ.
    πες κατι και για αυτο το παιδι!!!
    το μεγαλο μξπραβο παει στο βαλβερδε.
    με τοσες βασικες απουσιες ουτε σχημα αλαξε ουτε πλανο.
    το αν στα χαρτια η ομαδα φαινετε αμυντικογενεις δε φταιει ο ιθπανοθ.
    δεν ειχε τιποτα αλλο να βαλει.

    για το οφη-αρης περα απο το αν κερδισες δικαια η οχι που δεν με νοιαζει κιολας ο αναστο ειχε διαφορετικη αποψη παντως αν σε ενδιαφερει η αποψη του.
    την αποψη σου για τις αποβολες την περιμενω.
    εγω δε το ειδα το παιχνιδι αλλα δεν πρεπει να ειναι τυχαιο γεγονος.
    οσο για αντιπαθειες και συμπαθειες ο καθενας διαλεγει τους φιλους που θελει.
    γουσταρω να εχω απεναντι βαζελο κουλα μπαοκ αρη.
    ο φιλος σου σου εβγαλε τα ματια δυο κολλητες χρονιες κι εσυ ακομα τον ολυμπιακο βλεπεις απεναντι.
    μαλλον επρεπε να σε αφησω να παρεις κανενα κυπελακι.
    εμεις γεμισαμε το μουσειο και τα υπολοιπα τα ριχνουμε στο φαληρο για κυματοθραυστη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβερό το γκολ του Φετφατζίδη! Ο Γέστε αυτό ήθελε να κάνει; Έχω αμφιβολίες! Βγήκε πάντως! Μοιάζει με σέντρα Σπυρόπουλου που όταν κάνει κάποια καλή αναρωτιέσαι αν ήθελε να πάει σ'΄αυτόν τον παίχτη η μπάλα ή σε κάποιον άλλο!
    Άραξε, ο Τσάκας φέρνει Ρονι, Ντρογκμπά και 5-6 ακόμα.... Ρε μήπως τόσο καιρό μιλάει για το manager;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χάρης

    Ο Ολυμπιακός χθες έπαιξε πάρα πολύ καλά. Τολμώ να πω ότι έπαιξε καλύτερα απ' ότι με την Βέρντερ που την είχε κερδίσει 1-3 εκτός έδρας. Είχε σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού σταθερά καλή απόδοση, με λίγα σκαμπανεβάσματα. Θα ήταν μέγιστη ποδοσφαιρική αδικία αν δεν είχε κερδίσει το παιχνίδι.

    Η Μαρσέιγ δεν έπαιξε τόσο νωθρά όσο νομίζουν πολλοί. Ούτε υποτίμησαν τον Ολυμπιακό, άλλωστε ο Ντεσάν είχε προειδοποιήσει τους παίκτες του. Τόσο μπορούν, τόσο έπαιξαν. Τους είδαμε και στο πρώτο ματς πώς έπαιξαν. ΟΚ, έχουν καλά τρεξίματα και δύναμη, αλλά έχουν και ποδοσφαιρικές αδυναμίες. Αρκετοί από αυτούς, ειδικά η τετράδα της άμυνας, είναι οι λεγόμενοι "ταγαράδες". Άμπαλοι.

    Ο Μανιάτης, μετά το αρχικό τρακ όπου έτρεχε άτακτα σαν τον Βέγγο, ξεψάρωσε και απελευθερώθηκε εντελώς, και μάρκαρε παντού. Και ανέβαζε την ομάδα στην επίθεση, είτε με πάσες είτε με κουβάλημα της μπάλας. Μέχρι και ευκαιρία για γκολ ειχε. Μπράβο του.

    Ο Μιραλάς ήταν πολύ επικίνδυνος για την αντίπαλη άμυνα. Πολές φορές έτρεξε μπροστά κα απείλησε το τέρμα της Μαρσέιγ. Το χαμένο τετ α τετ δεν νομίζω ότι ήταν από επιπολαιότητα. Ξεχνάμε ότι υπάρχει και ο αντίπαλος που αμύνεται. Ο Μανταντά το έπιασε.

    Ο Γέστε έπαιξε χθες όπως ο Τσιάρτας με την Εθνική στην Πορτογαλία. Δεν μπορούσε να τρέξει, αλλά έβγαλε μια ωραία μπαλιά (κι όχι στραβοκλωτσιά) στον Τζιμπούρ που την άφησε στον Φετφατζίδη για το γκολ.

    Ο Φετφατζίδης μπήκε αργά στο παιχνίδι. Πρώτη φορά που ακουμπάει την μπάλα, του φεύγει πλάγιο άουτ. Αναρωτιέμαι "τί είναι αυτά τα πράματα", αλλά ΟΚ, σε όλους συμβαίνουν. Μετά βάζει το γκολ. Γκολάρα. Το σουτ το κάνει με ψυχραιμία και υπολογισμένα. Δεν είναι ξερόμυτο. Ούτε σουτ απελπισίας. Πήρε τα πάνω του, που μετά τους ντρίμπλαρε όλους, κρατώντας την μπάλα και ροκανίζοντας τον χρόνο. Μπράβο του.

    Κυρίως, μπράβο στον Βαλβέρδε. Που έβαλε την ομάδα να παίξει ποδόσφαιρο για 85 λεπτά και μετά φυσιολογικά κλείστηκε. Τέτοιο ποδοσφαιρικό θέαμα από ελληνική ομάδα δυσκολεύομαι να θυμηθώ αν έχω ξαναδεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. The Dude

    Τι ακριβώς ειναι ενδιαφέρον στο come back του Σκόρδα, φίλε kanthare;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θέμη, ψυχραιμία. Ο Βαλβέρδε είναι ένας προπονητής που παίρνει τακτικά ρίσκα. Κάποιες φορές του βγαίνουν, κάποιες άλλες όχι. Η αμυντική γραμμή ξεκινούσε με επιτήρηση του αντιπάλου. Δεν υπήρχε πίεση στην πρώτη πάσα. Η πίεση είχε αποκλειστικό στόχο να εμποδίσει την αναπτυξιακή κυκλοφορία της Μαρσέιγ και ξεκινούσε όταν την μπάλα την έπαιρναν τα χαφ, όχι τα μπακ. Ο Μέγερι δίνει μεγαλύτερη σιγουριά από τον Κοστάντσο. Δεν φαίνεται κάτι εκπληκτικό προς το παρόν. Χρειάζομαι κι άλλο χρόνο για να τον κρίνω. Μέχρι τώρα, πάντως, είναι αξιόλογος. Οι επιλογές του Βαλβέρδε δεν ήταν τόσο λόγω αναγκαιότητας. Θα μπορούσε να βάλει τον Φουστέρ πίσω και τον Γέστε μπροστά. Ή να ξεκινήσει τον Πάντελιτς. Απλά επέλεξε διαφορετική τακτική. Όχι, δεν με ενδιαφέρει η άποψη του Αναστόπουλου. Με ενδιαφέρει αυτό που είδαν τα ματάκια μου και πίστεψέ με δεν έχει καμία σχέση με μονόπλευρες σφαγές. Θέμη, δεν ασχολούμαι εγώ με τον Ολυμπιακό. Αυτός ασχολείται με το ποδόσφαιρο και δυστυχώς όταν το πράττει, λειτουργεί συνήθως με άκομψο τρόπο. Δεν θέλω να με αφήσει κανείς να πάρω κυπελλάκι. Όλα θα γίνουν.

    Πρόεδρε, ωραίο γκολ του Φέτφα, αλλά απέχει έτη φωτός από το χαρακτηριστεί φοβερό. Νομίζω ότι ο Γέστε ναι, αυτό ήθελε να κάνει. Ο Τσάκας, ειδικά για τους ουδέτερους, είναι απολαυστικός, αλλά όσο περνάει ο καιρός η κατάστασή του χειροτερεύει. Όπως έχω πει, νομίζω ότι θα φύγει όπως εμφανίστηκε: ξαφνικά.

    Χάρη, κατά την γνώμη μου, είχε παίξει καλύτερα στην Βρέμη. Στην Γερμανία είχε κάνει γεμάτη εμφάνιση. Το χθεσινό ματς θα το μπορούσε να το είχε χάσει -ήταν αμφίρροπο. Δεν νομίζω ότι θα ήταν μέγιστη ποδοσφαιρική αδικία. Αν ρωτάς την γνώμη μου, το αποτέλεσμα θα έπρεπε να ήταν ισόπαλο. Επαναλαμβάνω ότι η Μαρσέιγ έχει ντέρμπι με την Παρί. Πραγματική βεντέτα. Πραγματική μάχη. Οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν τη σημασία του. Κατ 'εμέ εμφανίστηκε νωθρή. Τα δυο σέντερ μπακ θέλουν δουλειά. Ο Τραορέ είναι γνωστό ότι είναι περιορισμένων ικανοτήτων. Ο Καμπορέ πήγε πολύ καλά. Ο Μανιάτης ήταν κυρίαρχος του γηπέδου. Η συμβολή του στη νίκη ήταν τεράστια. Ποιος να το έλεγε ότι ο Μανιάτης θα έπαιζε αμυντικό χαφ με παρτενέρ τον Μοδέστο και θα ήταν ο κορυφαίος του παιχνιδιού; Ποιος; Ο Μιραλάς είναι άτακτος. Έχει ταχύτητα, έκρηξη, μπούκα και ντρίπλα, αλλά δεν έχει πειθαρχία. Δεν μου αρέσουν οι απείθαρχοι παίχτες. Κι εγώ νομίζω ότι ο Γέστε την ήθελε την μπαλιά. Ωραία πάσα. Κι ο Φέτφα καλά το έπιασε. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι γκολάρα. Σε καμία περίπτωση. Η μπάλα, βέβαια, δεν πάει γωνία, αλλά το τεμάχιο γράφτηκε. Όσο για το κοντρόλ που έκανε στην αρχή, προσωπικά τον συγχώρεσα. Θέλεις κάποια λεπτά για να εγκλιματιστείς στο ματς. Ακόμα και οι καλύτεροι παίχτες κάνουν λάθος κοντρόλ. Εντούτοις, το γκολ που πέτυχε δεν σημαίνει τίποτα. Ο παίχτης θέλει πάρα πολύ δουλειά για να αποκτήσει διάρκεια. Επιμένω ότι η ποδοσφαιρική ταυτότητά του είναι δημιούργημα των δημοσιογράφων.

    Dude, είναι προφανές ότι τα αντανακλαστικά της Λέσχης λειτουργούν επιλεκτικά. Μια Λέσχη που διακατέχεται από αξιοπερίεργες προτεραιότητες. Γιατί; Τι έχουν να φοβηθούν από τον Σκόρδα και φέρονται σαν αγρίμια; Υποτίθεται ότι καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται. Έτσι δεν είναι; Επαναλαμβάνω ότι είμαι πολύ περίεργος. Πριν μήνες απειλούσαν τον Σκόρδα με αγωγές και λοιπά. Ουδείς τον ενόχλησε, ουδείς τον πήγε στα δικαστήρια. Αντίθετα, έκανε αυτός την επίθεσή του. Υποθέτω ότι κάτι διέκρινε. Κάποιο αδύνατο σημείο. Και κάτι ακόμα: ο Σκόρδας δεν δημοσιοποίησε τίποτα για την υπόθεση. Η Λέσχη είναι εκείνη που δημοσιοποίησε το ζήτημα. Ελπίζω να γράψω μια ανάρτηση επ΄αυτού.

    Γεια σου Cummulus. Καλησπέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου Κάνθαρε! Για μένα ο Μανιάτης δεν ήταν τόσο καλός...ο Μοντεστό έδεσε το κέντρο.
    Συμφωνώ με Φουστέρ κ Ιμπαγάσα.
    Ο Μιραλάς έπαιζε ψιλοπαντού μέχρι το 60-70. Το δεξί άκρο καλύπτε ο Φουστέρ όταν ο Βέλογος έκλεινε. Νομίζω ότι ήταν κανονισμένο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου άρεσε πολύ η ανάλυσή σου....το τραγούδι υπέροχο!
    Καλό απόγευμα! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χάρης

    Κάνθαρε διαφωνώ με την Βέρντερ, τότε στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν υπήρχε, το γήπεδο ήταν κατηφορικό και είχε φάει μόνο ένα γκολ. Μετά βέβαια έγινε ΤΟ θαύμα και το γύρισε σε 1-3.

    Χθες στην Μασσαλία ο Ολυμπιακός πίεσε σε όλο το ματς, με αποτέλεσμα η μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Όπως κινδύνεψε η Μαρσέιγ να φάει γκολ, έτσι κινδύνεψε και ο Ολυμπιακός να φάει γκολάκια. Το τελικό σκορ θα μπορούσε να είναι 1-2 ή 2-3, αλλά και πάλι με το 0-1 είναι υπερευχαριστημένος. Ας είναι καλά ο Μέγερι που έσωσε την κεφαλιά του Ντιαρά και την προβολή του Βαλμπουενά.

    Μια απορία: ο Τοροσίδης γιατί είναι τόσο χάλια τον τελευταίο καιρό? Ούτε μια σέντρα της προκοπής δεν έβγαλε χθες, όλες στραβοκλωτσιές ήταν. Λίγα τρεξίματα, καθώς έδειχνε βαρύς, σε αντίθεση με Μαρκάνο-Χολέμπας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ντέρμπι είναι πράγματι ένας σημαντικός παράγοντας αλλά η Μαρσέιγ χρειάζονταν το τρίποντο, εξ'ου και έπαιξαν όλοι σχεδόν οι βασικοί. Γενικά, ο ΟΣΦΠ έκανε καλό παιχνίδι, λαμβάνοντας υπόψην και τις απουσίες. Ο Μανιάτης ήταν καλός, το ίδιο και ο Γέστε, αν και μισοπνευμονάκιας, δεν βγάζει 90 λεπτά. Τον Φουστέρ τον έκαναν παίκτη οι εφημερίδες, πικρή αλήθεια, απλά έτυχε να πετύχει μερικά γκολ.

    Ωραίο τραγούδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στις λεπτομέρειες και σωστά κέρδισε. Φυσικά και υποτιμήθηκε από τους Γάλλους, απόδειξη η αντίδρασή τους μετά το γκολ. Ας πρόσεχαν. Ελαφριά φανέλα. Μπορεί να έχουν μπροστά το ντέρμπι αλλά το γκολ του Ολυμπιακού φαινόταν, ψηνόταν. Όταν το φας δεν μπορείς να παραγγείλεις ένα για σένα, λες και είναι χωριάτικη.

    Όποιος ενδιαφέρεται να έχει τη δική του άποψη για το ΟΦΗ - ΑΡΗΣ, χωρίς να στηρίζεται στη μπούρδα ή τα ψέματα του καθενός, έχει την ευκαιρία:

    http://www.youtube.com/watch?v=hx59rb1aEY4

    Όπου αποτυπώνεται πεντακάθαρα ότι πριν να γίνει το πέναλτι στον Μάντζιο, έγιναν πράγματα και θάματα. Που θα είχαν καθορίσει το αποτέλεσμα (διπλό) από το ημίχρονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παβού, ο Μοδέστο δεν έχει τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται από ένα χαφ, προκειμένου να κρατήσει το κέντρο. Μέχρι πρότινος, βέβαια, δεν τα είχε ούτε ο Μανιάτης. Τέλος πάντων. Αυτό το ψιλοπαντού του Μιραλάς είναι το πρόβλημα. Όσο για τον Φουστέρ είναι ξεκάθαρο ότι στα άκρα δεν μπορεί να προσφέρει ούτε τα αυτονόητα. Όσο για τι είναι και τι δεν είναι κανονισμένο μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Εν προκειμένω, μπορεί και να ήταν. Δεν λέω όχι.

    Ευχαριστώ Αστροφεγγιά. Καλό απόγευμα να έχεις.

    Χάρη, είναι πιθανό να μην θυμάμαι καλά το πρώτο ημίχρονο της Γερμανίας. Μου έχει μείνει, όμως, στο μυαλό γεμάτη εμφάνιση. Μάλλον παρασύρομαι από το δεύτερο μέρος κι ως εκ τούτου θυμάμαι λάθος. Επομένως, σύμφωνα με αυτά που γράφεις, δεν θα ήταν μέγιστη ποδοσφαιρική αδικία αν έχανε. Ο Μέγερι είχε την τύχη να δέχεται την μπάλα πάνω στο κορμί του. Κάποιοι άλλοι το λένε τοποθέτηση. Μάλλον ήταν τύχη. Πράγματι ο Τοροσίδης ήταν βαρύς. Χωρίς φρεσκάδα. Χωρίς διάρκεια. Από την αρχή της σεζόν είναι έτσι. Υποτίθεται ότι τότε έψαχνε μεταγραφή στο εξωτερικό και μάλιστα σε μεγάλη ομάδα. Η απορία σου είναι εύλογη.

    Μικρέ Σκάουτερ, ο Ντεσάμπ πίστεψε ότι αν ελαχιστοποιήσει τα ρίσκα θα καταφέρει να πάρει το ματς ή έστω ότι δεν θα το χάσει. Τα ρίσκα, όμως, συνοδεύονται από υψηλή επικινδυνότητα. Και προφανώς η επιτυχία του Ολυμπιακού δεν μειώνεται. Αχ, αυτές οι εφημερίδες τι μας κάνουν ρε γμτ. Τραγουδάρα. Τα σέβη μου.

    Σωστός ο Υπουργός για τη χωριάτικη και την αντίδραση των Γάλλων μετά το τεμάχιο. Για το ΟΦΗ - Άρης δεν ξέρω τι είναι χειρότερο. Ο διαιτητής που τα κάνει όλα πουτάνα; Ο ΟΦΗ που μιλάει για σφαγεία; Ο Ολυμπιακός που σαφέστατα αποτυπώνει επιλεκτικά τα γεγονότα και διεστραβλώνει την αλήθεια για να κατευθύνει και να επηρρεάσει γνώμες; Εκείνοι που πιστεύουν τις φυλλάδες του Ολυμπιακού ή/και τα ραδιόφωνα του ΟΦΗ; Εγώ που το αναφέρω; Tough call.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν βρίσκω την παραμικρή δυσκολία κρίσης για το Ηράκλειο.

    1. Ο Μήτσιος έχει δώσει πολλές φορές δικαιώματα και είναι εντελώς ακατάλληλος για διαιτητής, γιατί δεν σφυρίζει αυτό που βλέπει αλλά κάνει "πολιτική". Αυτό που λαϊκά λέμε διατεταγμένη υπηρεσία.
    2. Ο αγώνας είναι διπλό ήδη, οι μισθοφόροι των Κρητικών ΜΕΤΑ σηκώνουν στον αέρα τον σκόρερ για να τον "τιμωρήσουν". Ο ορισμός της κόκκινης κάρτας! Αυτό δείχνει το βίντεο και όποιος το δει δεν χρειάζεται τη γνώμη κανενός τρίτου.
    3. Αν δινόταν η επιβεβλημένη κόκκινη κάρτα, με τον Άρη ΗΔΗ να προηγείται, έχει λήξει η σεμνή τελετή.
    4. Η πρώτη φάση με το Μάντζιο είναι πέναλτι και σε καμιά περίπτωση κίτρινη κάρτα. Η δεύτερη είναι βουτιά και σωστή κίτρινη, αλλά είναι κανονικά η πρώτη στη σειρά.
    5. Η ομάδα της πολυεπίπεδης προπαγάνδας υπολόγιζε να είναι μπροστά στη βαθμολογία και τώρα που δεν είναι ρίχνει λάσπη με το ανατρεπόμενο.
    6. Εκείνοι που στο συγκεκριμένο θέμα πιστεύουν τις φυλλάδες του Ολυμπιακού ή/και τα ραδιόφωνα του ΟΦΗ, ή πρέπει να σταματήσουν να βλέπουν και να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο γιατί είναι μυρωδιάδες, ή πρέπει να σταματήσουν να είναι ψεύτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καλησπερα πατριδα !!! αναρωτιεμαι τι να σημαινει αραγε λομπες??? -))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κάνθαρε, για άλλη μια φορά προσπαθείς να υποβαθμίσεις την τεράστια νίκη του Θρύλου, ξεκινώντας με την αποψη περί ντέρμπι στη Γαλλία, ενώ ξεχνάς ότι και εδώ είχαμε ντέρμπι πριν λίγες μέρες, και ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε εχτές με τρανταχτές απουσίες, απέναντι σε μια πλήρη Μαρσειγ.
    Τέλος πάντων η αλήθεια είναι ότι τους πατήσαμε, όπως κάναμε και με τον ΠΑΟ προ ημερών (με τη διαφορά, ότι η κωλοφαρδία του βάζελου ήταν απίστευτη για άλλη μια φορά ).
    Οι οπαδοί του Θρύλου είμαστε υπερήφανοι γιατί έχουμε την μόνη ομάδα στην Ελλάδα που παίζει ποδόσφαιρο ευρωπαικού επιπέδου, μακράν την καλυτερη μπάλα που έχει παιχτεί στην Ελλάδα.
    Την ώρα λοιπόν που εσείς περιμένετε έναν πρίγκηπα που δεν έρχεται, εμείς τρελενόμαστε με την ομαδάρα μας και όσο η ομάδα θα παρουσιάζει αυτό το θέαμα,εμείς θα γουστάρουμε και ας τερματίσουμε και πέμπτοι!
    Οσο για τις σφαγές της διαιτησίας στο πρωτάθλημα, σίγουρα όποιος φοράει πρασινο-κίτρινα γυαλιά βλέπει άλλα πράγματα από αυτόν που φοράει κόκκινα γυαλια !

    eliasp.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα παλικαρά μου από το Βόλο πιά μετά από 10 μήνες στα πέλαγα. Οι διακοπές για μένα τώρα αρχίζουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. διαβάζω
    διαβάζω
    σε λίγο θα ξέρω πολλά!
    παρ όλ αυτά...
    http://www.youtube.com/watch?v=RCD14IrOcIs
    και καληνύκτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Υπουργέ, ειλικρινά δεν ξέρω. Το σίγουρο είναι ότι κάπου δεν τσουλάμε καλά. Πώς ορίζεται αυτό το ''κάπου''; Για κάποιους λέγεται διαιτησία. Για άλλους φυλλάδες. Εγώ προτιμώ να τα ρίχνω σε εμάς, δηλαδή στους οπαδούς, που παίρνουμε -λανθασμένα- αρκετά πράγματα δεδομένα.

    Λένα, δεν ξέρεις τι σημαίνει λόμπα; Τς τς τς τς. Όταν περνάς την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα, προκειμένου να σκοράρεις. Ουσιαστικά σημαίνει ''σκάβω την μπάλα''. Τα σέβη μου.

    Ηλία, καλημέρα. Δεν νομίζω ότι υποβαθμίζω την νίκη του Ολυμπιακού. Είσαι ο πρωταθλητής Ελλάδας και οφείλεις να παίζεις για τη νίκη, εντός και εκτός έδρας. Ουσιαστικά δεν μου προξενεί έκπληξη το αποτέλεσμα και έπρεπε να το γράψω και στο κυρίως κείμενο. Το ματς, κατά την γνώμη μου, βρισκόταν σε σχετική ισορροπία. Θα μπορούσες να χάσεις, θα μπορούσε να κερδίσεις. Τελικά κέρδισες με πειθαρχημένη εμφάνιση, πλην Μιραλάς, και είχες σίγουρα αξιοπρόσεκτη τακτική. Τι να κάνω δλδ; Να αποθεώνω και να ανυψώνω; Εκπληκτική εμφάνιση, φανταστικό γκολ, τρομερό κουτσάρισμα και λοιπά; Αν τα έβλεπα θα τα έγραφα. Αυτά τα γράφουν οι φυλλάδες και οι δημοσιογράφοι στην πρώτη ευκαιρία. Δεν αντιπροσωπεύω ούτε το ένα μήτε το άλλο. Το μόνο που αποθέωσα, πιστεύω δικαιολογημένα, ήταν η απόδοση του Μανιάτη. Μια τέτοια εμφάνιση από τον Μανιάτη υπό αυτές τις συνθήκες δεν θεωρείται αυτονόητη. Μπράβο στον παίχτη και μπράβο στον Βαλβέρδε για την επιλογή του. Δεν ξέρω αν η μπάλα που παίζεις στην Ελλάδα είναι μακράν η καλύτερη που έχει παιχτεί στην Ελλάδα. Θαρρώ πως είσαι υπερβολικός. Σίγουρα, όμως, (προσπαθείς να) παίζεις μπάλα ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Ο Βαλβέρδε δεν είναι απατεώνας. Είναι σοβαρός και δίκαιος. Θα μείνει, άραγε, του χρόνου; Μακάρι να μείνει. Αποτελεί κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τέλος, γιατί πρέπει να φοράμε χρωματιστά γυαλιά;

    Chrisgio, τώρα αρχίζουν; Κανονικά δεν έπρεπε να τελειώνουν ποτέ. Καλές διακοπές!

    Summertime Blues, σε πληροφορώ ότι γνωρίζεις περισσότερα από ορισμένους ''γνώστες''. Ευχαριστώ για το τραγούδι. Όνειρα γλυκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ ***χειροτεχνήματα***

    Λόμπα είναι η κορυφογραμμή και εναλλακτικά η καμπούρα.

    Ανώνυμε, όποιος φοράει πράσινα ή κόκκινα γυαλιά για ένα αγώνα ΟΦΗ - ΑΡΗ πρέπει να σταματήσει να βλέπει ποδόσφαιρο. Τόσο απλά. Αν είχες μπει στον κόπο να δεις το βίντεο που έβαλα παραπάνω

    http://www.youtube.com/watch?v=hx59rb1aEY4

    ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΕΣ να πεις αυτή την κουβέντα, μόνο και μόνο από αυτοσεβασμό. Δες το πρώτα και τα ξαναλέμε. Χωρίς να το έχεις δει ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Βρε Αρχηγέ,ούτε μια γραμμούλα για το μπασκετάκι;Δυο συνεχόμενες νίκες ειχαμε να δουμε απο περσι!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ρε συ 4minister ηρεμησε αγορι μου, μη τρελαινεσαι. Διαβασε πρωτα εσυ καλα τι γραφω εγώ και μετα να δω και εγω ένα βιντεακι με τρεις φάσεις. Ανέφερα εγώ πουθενά για Οφη-Αρη ?
    Ελεος με σας τα βαζέλια !!!

    eliasp.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. http://www.youtube.com/watch?v=Pnv3W7MI6Sg&feature=related
    και καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εκτός από τους Scorpions all the rest sounds greek 2me!=P Μια που τό΄φερε η κουβέντα όμως κάποια στιγμή πρέπει να πεταχτώ Παρισ(ζ)άκι! Happy wknd!=D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. κανθαρε
    οπως θα εχεις παρατηρησει ολοι οι γαυροι στεκονται στην ωραια μπαλα και και στο γεγονος οτι η ομαδα δεν παιζει ταμπουρι στην ευρωπη.
    αυτο ειναι εργο του ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ που περασε τα τελευταια χρονια απο την ελλαδιτσα.
    πραγματικο κοσμημα ο ισπανος!!!
    και ως ανθρωπος και ως προπονητης.
    οτι περνας επιδερμικα την νικη του θρυλου ειναι γεγονος.
    σχολια του στυλ οτι εισαι πρωταθλητης και εκανε το αυτονοητο ειναι σταχτη στα ματια.
    εριξα (οπως τα εριξα)3 στην πρωταθλητρια γερμανιας και στα εκτος εδρας διαφημησα το ελληνικο ποδοσφαιρο με την ποιοτητα που εβγαλα.
    αυτη ειναι η αληθεια.
    αν ολοι εσεις που αυτοαποκαλειστε αντικειμενικοι θελατε κατι καλυτερο απο το θρυλο να πιεζατε να ξεκινουσε κανονικα το πρωταθλημα κι οχι να κυνηγατε φαντασματα.
    επαιξα πρωτο επισημο παιχνιδι 15 σεπτεμβρη με τη μαρσειγ και ειχα ενα φιλικο στις 17 αυγουστου κι αλλο ενα μια βδομαδα πριν το πρωτο επισημο.
    οσο για το αρης οφη και τα βιντεακια που βαζετε εχει κι αλλα το γιουτουμπι!!
    εξαλου εμεις ως γαυροι οπαδοι δεν λεμε τιποτα απο αυτο που βλεπουμε.
    ο οφης πρωτη χρονια χωρις τη στηριξη της αγιας οικογενειας βαφτιστηκε με μιας παραρτημα του ολυμπιακου επειδη δωσαμε δυο δανεικους!!!!
    ακουσον ακουσον!!!!
    τοσα χρονια δινατε παιρνατε παιχτες προπονητες
    (ο σκανζι ειχε πει μονος του οτι εγω πληρωνομαι απο τα γραφεια της μοτορ οιλ και αν θελω κατι πηγαινω στο μαρουσι)
    και μας ζαλιζατε οτι δεν ειναι αρμα!!!!
    και ξαφνου να δυο βασικοι παιχτες εκτος.
    κι αν σας πειραζει που φωναζουμε για θυμηθητε πως ξεσαλωνατε για το γιαχο πριν το ντερμπι!!!!
    μηπως οτι ερχετε παιχνιδι αναμεσα σε αρη βαζελο εχει καμια σχεση με τα αποιτελεσματα με οφη πανιωνιο????
    λεω εγω τωρα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. VAD, έχεις δίκιο για την μπασκετούμπα. Έπρεπε να το αναφέρω. Κάναμε δυο συνεχόμενες νίκες. Για μένα, πάντως, ήταν δεδομένες. Επαναλαμβάνω ότι η ομάδα θα έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα και πρέπει να βρει αγωνιστική ισορροπία. Ο Τίγρης που δουλεύει θα τα καταφέρει με τους Ινδιάνους του. Θέλω να δω θέληση, μαχητικότητα, ενέργεια και όρεξη. Μόνο αυτό.

    Summertime Blues, ρε θηρίο, τέτοια ακούς;

    Cibus♥I, τα σέβη μου. Κομματάρα των Scorpions. Με πέρδεψες. Παριζάκι ή Παρισάκι; Μάλλον και τα δυο. Κι εγώ θέλω Παρισάκι ρε γμτ.

    Θέμη, θέτεις πολλά ζητήματα. Για πάμε να τα συζητήσουμε: χωρίς να θέλω να σε προβληματίσω, δεν έπαιξες μπαλάρα. Ήταν πειθαρχημένη η εμφάνιση, με ουσιώδη τακτική, με ξεκάθαρο στρατηγικό σκοπό την νίκη αλλά δεν ήταν μπαλάρα. Η μπάλαρα, με την τακτική εμφάνιση και το αποτέλεσμα έχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ τους. Γιατί να παίξεις ταμπούρι στην Ευρώπη; Ρε Θέμη, δεν περνάω την νίκη του Ολυμπιακού επιδερμικά. Τι να πω δλδ; Τι λέξεις να χρησιμοποιήσω; Μέσα στο κείμενο δήλωσα: ''Μεγάλη νίκη''. Τι παραπάνω θα μπορούσα να πω; Πώς αλλιώς θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω; Το αν διαφήμισες το ελληνικό ποδόσφαιρο στο εξωτερικό θα το κρίνει το ίδιο το εξωτερικό, όχι ο οπαδός του Ολυμπιακού. Αν θυμάμαι καλά, σε καμία ανάρτησή μου -και είναι αρκετές-, δεν έχω πει ότι είμαι αντικειμενικός. Το αν είμαι σωστός ή όχι το κρίνουν οι αναγνώστες. Το αν αυτά που γράφω ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα το κρίνουν οι αναγνώστες. Θέλω να πιστεύω με καθαρό μυαλό κι όχι οπαδικά κριτήρια. Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς έπρεπε να ήσουν έτοιμος. Ο Βαλβέρδε φέρει ευθύνη σε αυτό. Επιπλέον, ποιος ευθύνεται για την καθυστέρηση της έναρξης του πρωταθλήματος; Για πες μου. Υποτίθεται ότι είχαμε το σκάνδαλο με τα στημένα, στο οποίο είναι μπλεγμένος κι ο Πρόεδρος σου. Δεν το λέω εγώ. Η δικαιοσύνη το λέει που τον έχει καλέσει και δεν πηγαίνει. Η ίδια που του απαγόρευσε την έξοδο από την χώρα το καλοκαίρι. Όχι κι ό,τι καλύτερο. Για να ξέρουμε και τι λέμε Θέμη. Στον ΟΦΗ έχεις καλές σχέσεις εδώ και τουλάχιστον δυο σεζόν. Και πέρυσι δανεικούς του έδινες. Το ότι έχεις καλές σχέσεις με τον ΟΦΗ δεν συνιστά εγκληματκή ενέργεια και δεν τον μετατρέπει ντε φάκτο σε παράρτημά σου. Η δράση των παραρτημάτων εμφανίζεται εξωαγωνιστικα κι όχι αγωνιστικά. Δλδ, επειδή ο Μάντζιος κι ο Ταβλαρίδης, αποβλήθηκαν θες να μου πεις ότι έγινε υπέρ του ΠΑΟ; Αν αποβαλλόταν ο Μπουλούτ -τυχαίο το παράδειγμα- θα λέγατε τα ίδια; Αν στο ματς με τον Πανιώνιο, πάει ο Φατί να κόψει την μπάλα από τον Γουνουλάκη και αποβληθεί με κόκκινη τι θα βγω να πω; Ότι με έσφαξε ο διαιτητής για να ευνοηθεί ο ΠΑΟ στο Χαριλάου; Εσύ λες ότι έχει σχέση, εγώ λέω ότι δεν έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Όποιος παρακολουθεί το φετινό Ολυμπιακό ξέρει ότι ο Φουστέρ παίζει συχνά στα άκρα (ελλείψη εξτρεμ) για να βοηθήσει την άμυνα. Το κάνει κ μόνος του όταν δει ότι ο παίχτης που παίζει εκεί έχει αφήσει τη θέση του.
    Φυσικά κ δεν κάνει το παιδί εκεί γι αυτό κ συγκλίνει κ αυτός πολύ συχνά στον άξονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Άσε μας ρε Ηλία που θα μας βάλεις και χέρι. Μιλούσαμε για συγκεκριμένο παιχνίδι και αφού δεν εξήγησες ότι μιλάς για κάτι διαφορετικό το λάθος είναι δικό σου. Δες πρώτα το βίντεο και να δεις για πότε θα καταπιείς τη γλώσσα σου.

    Αυτό το "άλλοθι", ότι «καλά κάνω και φοράω κόκκινα γυαλιά αφού και οι άλλοι φοράνε άλλα χρώματα», έχει παλιώσει και δεν περνάει. Ντεμοντέ.

    Εσύ π.χ. φορώντας τα κόκκινα γυαλιά βλέπεις πως πάτησες τη Μαρσέιγ. Έχω να σου πω ότι όταν ο αντίπαλος έχει χάσει κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή και δεύτερη από τα 5-6 μέτρα, που και τις δυό αποκρούει δύσκολα ο Μέγερι, στη 2η μόλις προλαβαίνει και κλείνει τα πόδια, δεν μπορείς να λες ότι τον πάτησες! Αν σου είχε βάλει ένα από τα δυό θα είχες έρθει Χ, όπως έγινε το Σάββατο στο ντέρμπι που η Πανάθα στο παστέλωσε. Ήσουν και στα δυό ματς καλύτερος και άξιζες τη νίκη, κανείς δεν το αρνείται, αλλά στο ποδόσφαιρο όταν είσαι φλύαρος και άστοχος, όπως είναι συνέχεια φέτος η δική σου ομάδα, παθαίνεις χουνέρια.

    Δες το ανάποδα. Η Μαρσέιγ ήταν πιο φλύαρη από σένα και δίκαια έχασε. Αυτός είναι και ο λόγος που ενώ είναι καλύτερη ομάδα από τη δική σου ήταν χειρότερη στο χορτάρι και, επαναλαμβάνω, δίκαια έχασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ¨Οσο για τις σφαγές της διαιτησίας στο πρωτάθλημα, σίγουρα όποιος φοράει πρασινο-κίτρινα γυαλιά βλέπει άλλα πράγματα από αυτόν που φοράει κόκκινα γυαλια !¨
    Πόσο πιο σαφής θα μπορούσα να είμαι ? Δε χρειαζεται να είναι κανεις καθηγητής πανεπιστημίου για να καταλάβει ότι μιλάω για το ελληνικό πρωτάθλημα γενικά και για όπου γίνονται εσκεμμένα λάθη της διαιτησίας ! Και φυσικά δεν χρειαζεται να είναι κανείς καθηγητής πανεπιστημίου για να καταλάβει ότι αυτό που εννοώ είναι ότι π.χ. αν παίζει ΟΣΦΠ-ΠΑΟ και σε ένα σουτ του Μιραλάς , η μπάλα αποκρουστεί κάπου πάνω στη γραμμή, εγώ θα δώ ότι μπήκε μέσα, ενώ εσύ θα δεις ότι δεν έχει μπει . Οσο και να προσπαθείτε να με πείσετε ότι είστε αντικειμενικοί, απλά δεν με πείθετε. Αυτό που κάνω εγώ είναι ότι παραδέχομαι ότι ΔΕΝ είμαι αντικειμενικός. Παραδέξου το και εσύ !
    Εγώ είδα τον Ολυμπιακό να παίζει μπαλάρα. Εσύ και ο Κανθαρος δεν το είδατε αυτό.
    Ο καθένας βλέπει αυτό που του επιτρέπουν τα γυαλιά που φοράει .
    Να ξεκαθαρίσω ότι εγώ τον σεβασμό μου στον συνομιλητή μου τον δείχνω με το να διαβάζω προσεχτικά αυτά που έχει γράψει. Τον Κάνθαρο τον σέβομαι , αλλά δεν έχει νόημα να μπαίνω εδώ μέσα και να γράφω πόσο δίκιο έχει και πόσο σωστά τα λέει, εφόσον διαφωνώ μαζί του σε βασικά θέματα.
    Για το βίντεο που παρουσιάζεις σαν ευαγγέλιο, φυσικά και το έχω δεί , αλλά δε θεωρησα ότι πρέπει να αναφερθώ για τον λόγο που ανέφερα πιο πάνω. Είναι ένα βίντεο που παρουσιαζει τον Αρη σαν περισσότερο αδικημένο από τον ΟΦΗ, πράγμα που ΓΙΑ ΜΕΝΑ δεν ευσταθεί . Αλλά εγώ φοράω κόκκινα γυαλιά !
    Για τα ΑΝ που λες οσον αφορα τη Μαρσειγ, εχω και εγω να σου πω κατι : Κάποτε κάποιος μεγάλος ποιητής (δηλ. Πανούσης ) είχε πει ότι αν η γιαγιά μου είχε ρουλεμαν, θα ήτανε πατίνι !
    Τέλος ο λόγος που η Μαρσειγ εχασε δίκαια είναι γιατί της το φυστίκωσε ο Φετφα και θα έπρεπε να της το είχε φυστικώσει άλλες τρείς φορές ο Μιραλάς !


    eliasp.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Παβού, προσωπικά δεν έχω διακρίνει τάση του Φουστέρ για βοήθεια στην άμυνα από τα φτερά.

    Ηλία, επειδή ανέφερες το όνομά μου, επιμένω ότι αυτό που είδαμε την Τετάρτη δεν αντιπροσωπεύει αυτό που λέμε ''μπαλάρα''. Το ότι διαφωνούμε σε πολλά θέματα, όπως λες, είναι θετικό, θεμιτό και δεκτό. Αυτό έλειπε, να συμφωνούμε σε όλα. Για αυτό είμαστε εδώ: για να διαφωνούμε και να συζητάμε. Για να λέμε την γνώμη μας και την άποψη μας. Όμως, σε ξαναρωτάω: γιατί πρέπει να φοράμε χρωματιστά γυαλιά;

    Είμαι λιώμα. Καλό ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλημέρα,Συναρειανέ,ενημερωσε μας,σε παρακαλώ,τι συμβαινει με τον Πρίττα;Γιατί μπήκε στην καταψυξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Και εγώ επιμένω ότι είδαμε μπαλάρα . Φυσικά δεν είμαστε και Μπαρτσελόνα, αλλά πως να το κάνουμε τώρα ? Τους διαλύσαμε !
    Με ρωτάς γιατί πρέπει να φοράμε χρωματιστά γυαλιά ? Η απάντηση είναι απλή : γιατί δε γίνεται διαφορετικά. Η αντικειμενικότητα είναι μια έννοια που στην ουσία δεν υπάρχει. Από την στιγμή που ο καθένας μας έχει διαφορετική οπτική και εκφράζει την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΨΗ, δε μπορεί να είναι αντικειμενικός. Προφανώς είναι μια έννοια που εφευρέθηκε για να χρησιμοποιείται για την παραπλάνηση του κοσμάκη. Να σε ρωτήσω και εγώ κάτι . Εσύ θεωρείς ότι δε φοράς χρωματιστά γυαλιά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. γιατι το κουραζουμε ρε παιδια???
    ρε συ κανθαρε δωσε ενα λινκ μετα τη νικη μεσα στη μαδριτη του αρη να δουμε πως παρουσιαζες τοτε το παιχνιδι.
    κι εσυ πρωθυπουργε ενα λινκ μετα το διπλο στην ιντερ και στη ρομα.
    τοσα απλα.
    κανθαρε μεχρι αφιερωματα κανατε για την πορεια και την μπαλαρα που παιξατε.
    εγω στεκομαι στα δημοσιευματα των αγγλων μετα το 2-1 και των γαλλων τωρα καθως και στα ματακια μου.
    οσο για τα στημενα κανθαρε ας παει κι ο βαγγελας κι ο πατερας μεσα.
    αλλα το πρωταθλημα να ξεκινουσε κανονικα!!!
    οχι να ζηταει η κουλα κι ο βαζελος διακοπη!!!!
    αλλο το ενα κι αλλο το αλλο.
    θα μπορουσε η δικαιοσυνη να συνεχισει το εργο της παραλληλα οπως οι τουρκοι κι οι ιταλοι.
    αλλα ΟΟΟΟΟΟΟΟΧΙ.
    εδω ειναι ελλαδα και η κουλα με το βαζελο βλεποντας τα χαλια τους το καλοκαιρι που δεν ειχαν μαντηλι να κλαψουν δεν ηθελα να γινει πρωταθλημα!!!!
    αυτο κολαει με τα κοκκινα και πρασινοκιτρινα γυαλια που λεει κι ο ηλιας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Θέμη δεν μπορώ να σε ικανοποιήσω γιατί ο αγώνας στο Μιλάνο έγινε τον 11/08 και άνοιξα blog το 2/09. Εξάλλου υπάρχει τεράστια διαφορά να κερδίζεις την Ίντερ του Μουρίνιο από τη Μαρσέιγ του σήμερα.

    Όσο για τους παράγοντες που λες, στο προκείμενο του ΠΑΟ και της ΑΕΚ, έχεις δίκιο. Η γελοιότητα των παραγόντων εξάλλου ευθύνεται για τη δεινή θέση των ομάδων τους. Σκόπιμα όμως "ξεχνάς" την γελοιότητα του Βαγγέλη που δεν είναι διαφορετικός και κάποια στιγμή η ομάδα σου θα ζημιωθεί. Θυμήσου την κουβέντα μου.

    Ηλία αυτό που λέω είναι πως η επιβαλλόμενη κόκκινη κάρτα στο 38° λεπτό, με τον Άρη ΗΔΗ να προηγείται, αποτελεί ολοφάνερη προσπάθεια εκ μέρους του διαιτητή για αλλοίωση του αποτελέσματος υπέρ του ΟΦΗ. Αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, λυπάμαι. Υπάρχουν κάποια ζητήματα που για να αμφισβητηθούν προϋποθέτουν παραβίαση βασικών αρχών. Στο προκείμενο του ποδοσφαίρου αλλά κατ' επέκταση και της λογικής. Η έλλειψη πίστης στις βασικές αρχές έχουν φέρει αυτό τον τόπο στη σημερινή του δεινή θέση. Η απόλυτη πίστη του υπερήφανου Έλληνα σε ψευτοαρχές, όπως το κόμμα του, η ομάδα του, η συντεχνία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. VAD, δεν ξέρω γιατί δεν τον παίρνει στην αποστολή. Υποτίθεται ότι προτιμά τον Βράνιες, γουστάρει τον Κατίδη και για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω δείχνει προτίμηση στον Τόχα. Είναι προφανές ότι στις προπονήσεις συμβαίνουν πράγματα που εμείς δεν γνωρίζουμε. Είτε, λοιπόν, ο παίχτης δεν προσπαθεί και προφανώς δεν δικαιώνεται είτε ο Πολωνός δεν τον συμπαθεί. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι διαφορετικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι άλλα ενδεχόμενα. Το σίγουρο είναι ότι οι δηλώσεις του Πρίττα δεν τον βοηθούν σε κάτι. Μάλλον το αντίθετο. Εκτός αν Πολωνός είναι δίκαιος -δεν το ξέρω ακόμα- και δεν καταλάβαινει από τέτοια.

    Ηλία, τότε είναι προφανές ότι έχουμε διαφορετική αντίληψη περί μπαλάρας. Η προσωπική άποψη, δηλαδή, κάποιου ανθρώπου δεν υποδηλώνει ποτέ την πραγματικότητα; Θα κρίνουμε την άποψη με βάση την ιδιότητα που φέρει ή με το αν αυτά που λέει είναι αληθινά ή όχι; Διότι, πλην των προσωπικών απόψεων, υπάρχει και η πραγματικότητα, η αλήθεια. Αν είναι κάποιος Παναθηναϊκός δεν μπορεί να μιλάει για τον Ολυμπιακό, επειδή είναι πράσινος; Κι αν αυτά που λέει είναι σωστά; Θα τα αρνηθείς επειδή είναι πράσινος κι όχι κόκκινος; Αυτό που σου γράφω τώρα είναι πάγιο γνώρισμα των οπαδών. Μπορούν να τα λένε μεταξύ τους κάποιοι φίλοι μιας ομάδας, π.χ. ΠΑΟΚτσήδες, αλλά μόλις βγουν οι Αρειανοί και αναφέρουν ακριβώς τα ίδια πράγματα που ανέφεραν οι ΠΑΟΚτσήδες, τότε ξεσπά αντιπαράθεση ολκής. Μπορούμε να τα λέμε μεταξύ μας, αλλά όχι να μας τα λένε οι άλλοι. Κι αυτό το βαφτίζουμε περηφάνεια. Παπάρια μάντολες. Με ρωτάς αν φοράω χρωματιστά γυαλιά. Ξέρεις τι μπινελίκι έχω φάει από συνοπάδους μου για αυτά που γράφω και υποστηρίζω; Κάποιοι Σουπεράδες με θεωρούσαν ΠΑΟΚτσή. Υποθέτω ότι ακόμα με θεωρούν. Και κάποιοι ΠΑΟκτσήδες με χαρακτηρίζουν ΠΑΟΚτσάκι. Απίστευτα πράγματα. Τα χρωματιστά γυαλιά αντιπροσωπεύουν ανούσια εμπάθεια. Αν διακρίνεις ανούσια εμπάθεια στα κείμενά μου, π.χ. για τον Ολυμπιακό, τότε ναι, φοράω χρωματιστά γυαλιά.

    Θέμη, δυστυχώς, λόγω ανωτέρας βίας, δεν διαθέτω ανάρτηση για το διπλό στην Μαδρίτη. Υπάρχουν, όμως αναρτήσεις, για τον άσσο στο Χαριλάου με την Ατλέτικο, για το εντός έδρας Χ με τη Σίτι και την ήττα στο Μάντσεστερ. Ορίστε. Για να δούμε πως παρουσιάζα τα παιχνίδια. Διάβασε και γνωστοποίησε μου τυχόν ουσιαστικές διαφορές στον τρόπο γραφής μου. Ουσιαστική διαφορά δεν σημαίνει ότι επειδή γράφω Αρειανάρα, πρέπει να γράφω και Ολυμπιακάρα.

    http://kanthar0s.blogspot.com/2010/09/blog-post_18.html

    http://kanthar0s.blogspot.com/2011/02/turbo.html

    http://kanthar0s.blogspot.com/2011/02/blog-post_25.html

    Δηλαδή, το πρωτάθλημα δεν ξεκίνησε κανονικά για ποιο λόγο; Για να παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός ανέτοιμος στην Ευρώπη; Ρε Θέμη, γνώριζες αυτή την κατάσταση πολύ καιρό πριν. Δεν ξέρω τι γινόταν στις προπονήσεις και τι έκανε ο Βαλβέρδε, αλλά είναι προφανές ότι δεν έκανε όσα μπορούσε. Φάνηκε κι από την εμφάνιση κι από τις δηλώσες κι από την μετα-αγωνιστική μεταχείριση του τύπου. Ήρθε η ήττα; Ήρθε και το άλλοθι για αυτήν. Πόσα φιλικά έπαιξες εκείνον τον τελευταίο μήνα, με τι αντιπάλους και σε τι έδρες; Όφειλες να ήσουν έτοιμος. Δεν ήσουν. Δεν πήγαινες για μπάλα με τους φίλους σου. Ποδοσφαιρκό αγώνα στο τσου λου έδινες. Ποιος φταίει που δεν ήσουν έτοιμος; Μην λέμε ό,τι θέλουμε.

    Πάω κολυμβητήριο. Καλό μεσημέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Το ότι μπαίνετε εδώ, σε ένα Αρειανό blog είναι απόδειξη ότι καταλαβαίνετε πως σας δίνετε η ευκαιρία να ακούσετε μια τρίτη γνώμη. Όλο αυτό με την μετέπειτα αντίδρασή σας πάει στράφι. Ο αντίπαλος που παραδέχεται αυτοβούλως, χωρίς πίεση (χωρίς να ερωτηθεί), ότι ήσουν καλύτερος και δίκαια κέρδισες, αξίζει την προσοχή σας.

    Αν ήμουν βάζελος θα έγραφα ότι ο Μιραλάς έκανε πέναλτι στο 83° λεπτό, καθώς και ότι το γκολ ήταν από θέση οφσάιντ και το αποτέλεσμα ήταν σικέ. Όμως είμαι Παναθηναϊκός και πάνω απ' όλα φίλαθλος και επαναλαμβάνω ότι ήταν μια δίκαιη νίκη γιατί ο Ολυμπιακός την άξιζε. Όπως λέω ότι τον αδικεί το αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη.

    Λέω όμως παράλληλα ότι η Μαρσέιγ έκανε δύο τετ-α-τετ, επομένως δεν έχετε το δικαίωμα να πιστεύετε ότι την πατήσατε. Μόνο ότι είσαστε καλύτεροι και δίκαια κερδίσατε, μέχρι εκεί. Και ότι είναι καλύτερη ομάδα, πράγμα που αποδεικνύει η βαθμολογία του ομίλου, αλλά εσείς παίξατε καλύτερα στον συγκεκριμένο αγώνα γιατί υπολόγισαν λάθος τα πράγματα, έπρεπε να το πληρώσουν και το πλήρωσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. 4minister η αποβολη ειναι στο 78ο λεπτο και οχι στο 38ο. Μετα εχουμε ξεκαθαρο πεναλτι που δε δινεται και κιτρινη καρτα στο Μαντζιο για διαμαρτυρια. Μετα αποβολη του Μαντζιου και του Ταυλαριδη , οι οποιοι θα απουσιασουν απο τον επομενο αγωνα με τον Παναθηναικο ( τυχαιο ? Δε νομιζω !!! ). Οπως λες κι εσυ, ορισμενα πραγματα δεν επιδεχονται αμφισβητηση !

    Κανθαρε το οτι διακατεχεσαι απο εμπαθεια εναντιον του Ολυμπιακου και δειχνεις συμπαθεια για τον ΠΑΟ, ειναι δυστυχως ολοφανερο !
    Τα γραπτα μενουν ξερεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δες ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το βίντεο:

    http://www.youtube.com/watch?v=hx59rb1aEY4

    Η επιβαλλόμενη κόκκινη σε βάρος του ΟΦΗ είναι στο 38:43 όπως δείχνει η εικόνα.

    Αρχίζω να αναρωτιέμαι μήπως υπάρχει πρόβλημα με τα ελληνικά μου και δεν με καταλαβαίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ηλία, φυσικά και τα γραπτά μένουν. Αλλά δεν καταλαβαίνω από που προκύπτει το ολοφάνερο. Μην μπερδεύεις την εμπάθεια με την κριτική και την παράθεση γεγονότων με το ψέμα. Η διαχωριστική γραμμή είναι πολύ λεπτή. Εμείς την καταστήσαμε λεπτή. Οι φυλλάδες και οι παράγοντες κάνουν την δουλειά τους κι εμείς τσιμπάμε σαν χάνοι. Επιπλέον, από τη στιγμή που με θεωρείς εμπαθή, αν και δεν καταλαβαίνω από που προκύπτει αυτό, αναλογίσου τους λόγους που μπορεί να είμαι. Μισώ τον Ολυμπιακό; Ζηλεύω τους τίτλους του Ολυμπιακού; Τον κόσμο του; Τις φυλλάδες του; Τις ευρωπαϊκές του πορείες; Τον Πρόεδρό του; Τις αξίες του; Σε παρακαλώ πες μου. Αντίστοιχα, αν έχεις την καλοσύνη, πες μου γιατί συμπαθώ τον Παναθηναϊκό; Τι συμπαθώ από τον ΠΑΟ; Τον Τζίγγερ; Τον Πατέρα; Τον Καπετάνιο; Τον Σισέ; Τον Σαριέγκι; Ό,τι είναι πράσινο; Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι όποιος δεν αποθεώνει τον Ολυμπιακό είναι εμπαθής με τον Ολυμπιακό. Οποιος κριτικάρει τον Ολυμπιακό είναι αντιολυμπιακός. Όποιος εκφράσει διαφορετική άποψη από εκείνη του ολυμπιακού στρατηγείου είναι βαλτός, εμπαθής, ψεύτης και λοιπά. Για να μην πάμε μακριά, τσέκαρε από την αρχή την συνομιλία σου με τον Υπουργό. Και δες το βίντεο προσεχτικά. Τα σέβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μα ρε παιδια έλεος, που τη βλέπετε την επιβαλλομενη κόκκινη στο 38 ? Εχει δοθεί ποτέ κόκκινη σε μαρκαρισμα στα πόδια από πίσω ? Το προβλέπει αυτό ο κανονισμος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ηλία ελπίζω να κάνεις χιούμορ!

    Αν παρ' ελπίδα μιλάς σοβαρά, δεν θέλω να συνεχίσω τη συζήτηση. Είναι χάσιμο χρόνου αφού πρόκειται για κατάσταση μη αναστρέψιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ηλία, με αναγκάζεις να πάρω θέση για θέματα διαιτησίας και δεν θέλω. Το μαρκάρισμα του Μπουλούτ είναι απευθείας κόκκινη. Δεν πάει καν για μπάλα. Όπως έκανε κάποτε ο Ρόι Κιν (καρατσόγλανος). Ο διαιτητής έβγαλε κίτρινη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Για να το τελειωνουμε, ειναι στην ευχέρεια του διαιτητη να διαγνώσει πρόθεση στο μαρκάρισμα και να δώσει την κάρτα που αυτός νομίζει. Οπως και στη φάση με το πεταγμα της μπάλας , όπου εσεις θεωρείτε ότι επρεπε να δωθεί κόκκινη, επειδή σε μια παρόμοια φάση παλιότερα είχε δωθεί σε παίκτη του Αρη. Φυσικά όμως δεν βλέπετε το ολοφάνερο. Οτι δηλαδή τότε ο παικτης του Αρη την είχε πετάξει στα μούτρα του αντιπάλου, ενώ τώρα ο παίκτης του ΟΦΗ σχεδόν την ακούμπησε στον ωμο του αντιπάλου, ίσως και λόγω βιασύνης ο οποίος έπεσε με απίστευτο θεατρινισμό για να αποκομίσει όφελος.
    Οπως φυσικά δε γίνεται καθόλου κουβέντα για το πεναλτι στο Μαντζιο και την άδικη κιτρινη που δέχτηκε για διαμαρτυρία.
    Τέλος πάντων, εγώ οταν μιλούσα για χρωματιστά γυαλιά, δεν αναφερόμουν στον συγκεκριμένο αγώνα αλλά γενικά στην κατάσταση που επικρατει στο ποδόσφαιρο και το πως όλοι μας την αντιμετωπίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ηλία, τιμωρείται η πρόθεση κι όχι σε πιο σημείο θα πέσει η μπάλα (π.χ. πρόσωπο ή ώμος). Ο Σολτάνι για το ίδιο παράπτωμα πήρε απευθείας κόκκινη και επιπλέον τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές -ανήκουστο. Πέναλτι στον Μάντζιο δεν υπάρχει ούτε στην πρώτη φάση μήτε στη δεύτερη. Ο άνθρωπος έχει ύψος 1.91 και πέφτει, διότι θέλει να πέσει. Δεύτερη κίτρινη στον Ούμπιντες δεν υπάρχει. Απευθείας κόκκινη στον Μπουλούτ, που παίρνει μόνο πόδια, δεν δόθηκε, όπως και στον Ταυλαρίδη που επίσης παίρνει μόνο πόδια και παρόλα αυτά έχει το θράσος να λέει στον διαιτητή ότι δεν έκανε καν φάουλ. Ένας Ταυλαρίδης που έπρεπε να αποβληθεί απευθείας με κόκκινη κάρτα δυο φορές. Αντίθετα αποβλήθηκε με δυο κίτρινες. Νομίζουν ότι αυτά αρκούν. Όλα αυτά τα γράφω για να τελειώνουμε το θέμα, όπως λες. Κανένας ΟΦΗ δεν σφαγιάστηκε και κανένας ΠΑΟ δεν ευνοήθηκε. Να αναρωτηθείς τι θα γινόταν αν το επόμενο παιχνίδι του ΟΦΗ γινόταν με Ολυμπιακό κι όχι με ΠΑΟ. Για την κατάσταση γενικά δεν μου είπες και είναι η τρίτη φορά που σε ρωτάω: γιατί πρέπει να φοράμε χρωματιστά γυαλιά; Γιατί να μην προσπαθούμε να αποτυπώσουμε τα γεγονότα όπως πραγματικά συνέβησαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. δεν ειναι τυχαιο το "ολοι σας και μονοι μας".
    και στα πετρινα χρονια μας κοκοκο κανανε ολοι οι "αντικειμενικοι" και "μεγαλουργουσαν" οι υπερομαδες!!

    κανθαρε ο αρης ο επισημος και οι οπαδοι βριζανε για τον αβρααμ που πηρε η παε και 2,5 μυρια και ο μπαοκ εκανε πλατσα πλατσα πλουτσα το καλοκαιρι με βιτολο.
    και να χορηγιες ο βγενο για σαλπι και οι οπαδοι κοκοκο.
    και αντε ψαξε εσυ αν επρεπε να παρει κοκκινη ο μαντζιος η ο ταυλαριδης.
    εγω εχω φιλο βαζελο που στο παιχνιδι της λεωφορου με μαρκαριαν το πεναλτυ του κωσταντινου ελεγε οτι δεν επρεπε να το δωσει γιατι ηταν στο 90!!!!!!!
    το παιχνιδι πανιωνιος αρης ειναι 2πλο με κρεμυδι και τζατζικι.
    και το αρης παο 2πλο κι η κοκα κολα δωρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Κάνθαρε, με αυτά που γράφεις απαντάς μόνος σου στην ερώτησή σου !
    Εχω πει την άποψή μου επί του θέματος, δεν μπορώ να επανέρχομαι συνέχεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Γεια σου Leviathan. Καλή Κυριακή.

    Θέμη, που κολλάνε τα πέτρινα χρόνια, ο Αβραάμ, ο Βιτόλο, ο ΠΑΟΚ κι ο φίλος σου ο βάζελος; Δεν ψάχνω τίποτα. Δεν θέλω να μιλάω για διαιτησία, αλλά είπα να τελειώνω το θέμα ή μάλλον το είπε πρόωτος ο Ηλίας. Δεν μπορώ να ξέρω τα αποτελέσματα στα επόμενα ματς του Άρη. Περιττό να σου πω ότι αν κάτσουν τα αποτελέσματα όπως είπες δεν σημαίνει πάλι τίποτα. Πρέπει να δούμε και να εστιάσουμε στις εμφανίσεις. Εμείς τις περισσότερες φορές δεν έχουμε ιδεά τι έγινε στο γήπεδο, στεκόμαστε στο αποτέλεσμα, πιστεύουμε αυτό που θέλουμε να πιστέψουμε και πέφτουμε θύματα της αναληθούς αναπαραγωγής νέων και ειδήσεων.

    Ηλία, την απάντηση στην ερώτησή μου την ξέρω πολύ καλά. Βγάλε τις φανέλες από τις δυο ομάδες. Παίζουν 22 άνθρωποι που δεν έχουμε ιδέα ποιοι είναι. Το ματς είναι μοναδικό. Δεν έχει επαναληπτικό. Δεν έχει πρωτάθλημα. Δεν εχει τίποτα. Αφαίρεσε τις ταμπέλες από τα πάντα. Απομόνωσε τον αγώνα στο σύνολό του. Και πες τι βλέπεις.

    Καλημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Δηλαδή, αυτό κάνεις εσύ ?
    Γιατί δε φαινεται.
    Είμαι Ολυμπιακος και αντιπαναθηναικός εδώ και 38 χρόνια και εσύ είσαι Αρειανος και αντιολυμπιακος δεν ξέρω πόσα χρόνια .
    Μέσα από αυτό το πρίσμα βλέπουμε τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ρε Ηλία, δεν ασχολούμαι με τον ΠΑΟΚ και θα ασχολούμαι με τον Ολυμπιακό; Τι λες τώρα; Άκου αντιολυμπιακός. Γιατί; Επειδή γράφω τα πράγματα διαφορετικά από τις φυλλάδες σου, τα ραδιόφωνά σου και τους δημοσιογράφους σου; Για αυτό πρέπει να βαφτιστώ αντιολυμπιακός; Πάμε καλά; Αν γράψω ότι έπαιξες μπαλάρα στην Ισπανία τι θα γράψω άυριο, μεθαύριο για την Μπαρτσελόνα της Ισπανίας; Πώς θα χαρακτηρίσω μια φοβερή εμφάνισή της; Αν γράψω ότι η πάσα του Γέστε είναι εκληκτική πώς πρέπει να περιγράψω μια κάθετη του Τσάβι που κόβει σαν βούτυρο την αντίπαλη άμυνα; Αν γράψω ότι το γκολ του Φέτφα είναι τρομερό πως πρέπει να αποτυπώσω στην οθόνη του υπολογιστή τα γκολ του Φαν Μπάστεν; Ούτε μπαλάρα έπαιξες, ούτε πασάρα ήταν, ούτε γκολάρα ήταν. Ήταν μεγάλη νίκη, όμορφη πάσα και ωραίο γκολ. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αντιολυμπιακος δεν εισαι επειδη εγραψες οτι δεν ηταν μπαλαρα στη Γαλλια, αλλα επειδη, αν δεν το εχεις προσεξει, σχεδον σε καθε αναρτηση σου γραφεις κατι αρνητικο για τον Ολυμπιακο ή παραπεμπεις σε κατι που εχεις σχολιασει παλιοτερα αρνητικα. Λες και ολα τα δεινα οφειλονται στον Ολυμπιακο!
    Οντως ασχολεισαι περισσοτερο με τον Ολυμπιακο απο τον ΠΑΟΚ !!!
    Επειδη σε ενοχλουν οι φυλλαδες, τα ραδιοφωνα και οι δημοσιογραφοι του Ολυμπιακου (μονο), εχω να σου πω οτι εγω δεν ασχολουμαι . Γουσταρω ομως να διαβαζω την αντιθετη αποψη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ηλία, μόνο για τον Ολυμπιακό γράφω κάτι αρνητικό; Δεν είναι ερώτηση παγίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...