Προτού αρχίσω να αναλύω το ματς οφείλω να δώσω ρισπέκτ στον Ατρόμητο για την αρχική του εντεκάδα που περιλάμβανε δέκα Έλληνες και φυσικά να του ευχηθώ καλή συνέχεια στο θεσμό. Ο Ατρόμητος είναι φιλόδοξη, ενθουσιώδης και ποιοτική ομάδα. Και συνεχίζουμε. Πίστευα ότι το παιχνίδι θα ήταν κλειστό. Δεν ήταν. Γιατί δεν ήταν; Ποιος φταίει; Επιπλέον, πίστευα ότι όποιος άνοιγε το σκορ, θα κέρδιζε. Πάλι λάθος. Εμείς το ανοίξαμε. Γιατί δεν κερδίσαμε; Ποιος φταίει; Η απάντηση θα δοθεί προς το τέλος του κειμένου, αν και όποιος παρακολούθησε το ματς, γνωρίζει πολύ καλά ποιος είναι υπεύθυνος. Όπως, επίσης, όποιος παρακολουθεί τον Ατρόμητο γνωρίζει τον τρόπο παιχνιδιού του. Ο Δώνης περιλαμβάνει την αμυντική γραμμή στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας. Τα σέντερ μπακ αγωνίζονται πολύ ψηλά, μακριά από τον τερματοφύλακα, χωρίς να υπάρχει αυτό που λέμε ''βάθος''. Εντούτοις, εκείνος που αναλαμβάνει το ρόλο του σύρτη, συνήθως ο Ζουέλα (χθες ο Μπάλλας), μπροστά από τα σέντερ μπακ, κρατάει τις γραμμές συνδεδεμένες, ενώ παράλληλα σε συνθήκες άμυνας, μετατρέπεται συχνά σε τρίτο σέντερ μπακ. Επιπλέον, τα ακραία μπακ είναι πολύ επιθετικά, διενεργούν συχνά το όβερλαπ και δέχονται εν κινήσει μακρινές διαγώνιες πάσες από τον Τάτο. Αυτό το πλάνο δεν το είδαμε χθες. Είναι φανερό ότι ο Δώνης προσέγγισε συντηρητικά το ματς και αμόλησε καλούμπα μόνο όταν δέχτηκε το γκολ. Εξάλλου, δεν είχε άλλη επιλογή. Η τακτική συμπεριφορά της ομάδας, μετά το γκολ που δέχτηκε, ήταν μονόδρομος. Την καλούμπα, πάντως, την αμόλησε πειθαρχημένα.
Και πάμε στον Άρη. Περίμενα ότι το προπονητικό δίδυμο του Άρεως θα παρουσίαζε ένα αγωνιστικό πλάνο που θα εναρμονιζόταν με τις επιταγές ποδοσφαιρικού ρεαλισμού. Ήλπιζα ότι δεν θα δείχναμε ποδοσφαιρική αφέλεια. Επομένως, προσδοκούσα να δω σφιχτή άμυνα, μικρό πλάτος και χαμηλό τέμπο. Το κλειδί εντοπιζόταν στην χρησιμοποίηση τριών χαφ -έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου. Τέτοιο σχήμα δεν είδαμε κι ως εκ τούτου τα ακραία χαφ δεν είχαν σωστή τακτική συμπεριφορά και δεν κάλυπταν σε ικανοποιητικό βαθμό τους Φατί και Παπαστεριανό. Ωστόσο, το μικρό πλάτος που παρουσιάσαμε δεν αντιπροσώπευε συσπείρωση γραμμών και σωστή αλληλοκάλυψη ή βοήθειες. Το αμυντικό πλάνο της ομάδας, λοιπόν, βασιζόταν σε ένα μεγάλο τρίγωνο με βάση τους Φατί και Παπαστεριανό, πλευρές τους Νέτο και Ούμπιντες και κορυφή τον Γιαννώτα. Μέχρι και ο Καστίγιο μάρκαρε. Νταξ, μην φανταστείτε ότι μετατράπηκε σε κλώνο του Ντάβιντς. Μολονότι η ομάδα αγωνιζόταν με αυτόματο πιλότο, χωρίς βοήθεια από τον πάγκο, η εικόνα που παρουσιάζαμε ήταν ενθαρρυντική σε σημείο πρόκρισης. Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο έδειχνε ισορροπημένο και φαινόταν ότι ο νικητής θα κριθεί από ένα γκολ. Κι εμείς το πετύχαμε. Τα προβλήματα, όμως, εμφανιζόντουσαν, παρέμεναν ή γνώριζαν ένταση.
- Ο Καστίγιο φαίνεται ότι πληρώνει παλαιά γραμμάτια. Δεν έχει πολλές συμπάθειες. Θαρρώ ότι δεν τον γουστάρει ούτε ο ίδιος του ο εαυτός. Οι παίχτες του Ατρομήτου είχαν στοχεύσει τα πυρά τους πάνω στον Νέρι, πιθανολογώ με την παρότρυνση του Δώνη. Το κόλπο, εν όλω, έπιασε. Ο Καστίγιο απέκτησε νεύρα και (άδικες;) κάρτες. Κρίμα. Πάντως, έδειξε πάθος και διάθεση για πραγματικό ποδόσφαιρο. Αλλά δεν ξέρω που θα φτάσει αυτή η κατάσταση. Οι απονενοημένες ενέργειές του δεν εκφράζουν τον Άρη -σε καμία περίπτωση- και δεν γίνονται αποδεκτές από την συνολική μάζα των Αρειανών. Νομίζω ότι όποιος ήταν αρχικά επιφυλακτικός, πλέον δεν συμμερίζεται την στήριξη -οποιασδήποτε μορφής- προς το πρόσωπό του. Άλλωστε, δεν έχει νόημα. Επιπλέον, ελπίζω, επιτέλους, να καταλάβει ότι δεν παίζει στον Ολυμπιακό. Αν και δεν νομίζω ότι θα παίζει για πολύ καιρό ακόμα στον Άρη. Για μένα ο παίχτης έχει τελειώσει οριστικά.
- Ο Μίτσελ δεν μπορεί να παίξει το τεχνητό οφσάιντ. Το ακραίο μπακ, επειδή συνήθως, όταν μαρκάρει τον αντίπαλο στο άκρο της άμυνας, έχει πλάτη στην εστία, πρέπει να κρατάει πάντα στο νου του μια φωτογραφική εικόνα της περιοχής με την ποσότητα των παιχτών που βρίσκονται σε αυτήν και κυρίως με το στήσιμο συμπαχτών και αντιπάλων. Ο Βραζιλιάνος δεν διαθέτει επαρκή αμυντική αντίληψη και δεν αντιδρά ικανοποιητικά σε φάσεις που απαιτούν γρήγορες και σωστές αποφάσεις.
- Ο Βελλίδης εκτέθηκε από την δεδομένη έλλειψη επικοινωνίας, την αδυναμία των αμυντικών στο ψηλό παιχνίδι και κυρίως από την συμπεριφορά του στις εξόδους. Στο πρώτο γκολ οφείλει να βγει από την εστία του και να συμπαρασύρει συμπαίχτες, αντιπάλους, διαιτητές και μπάλες. Δεν το έκανε. Απλά περίμενε την μπάλα να φτάσει στις γροθιές του. Λάθος εκ μέρους του. Μερική ευθύνη φέρνει και στο γκολ του Μήτρογλου, όπου βρίσκεται σαφώς εκτός θέσης. Ωστόσο, ούτε τον απαξιώσω μήτε θα τον καταδικάσω. Τον πιστεύω τον Βελλίδη. Εξάλλου, κανείς δεν είναι άσφαλτος (sic!). Όλοι δικαιούνται μια κακή παρένθεση. Όπως, άλλωστε, έχω τονίσει επανειλημμένως, ο παίχτης χρειάζεται χρόνο για να αποκτήσει διαρκή αυτοπεποίθηση και να βελτιώσει ορισμένες αδυναμίες (επικοινωνία, εξόδους). Έχει ικανότητες και διάθεση για δουλειά. Δυστυχώς, δεν μπορώ να πράξω αναλόγως και στην περίπτωση του Ντίκο. Εξακολουθεί να υποπίπτει σε λάθη. Δεν βγάζει σιγουριά στις μεταβιβάσεις του και δεν είναι τόσο καλός στα προσωπικά μαρκαρίσματα με αντιπάλους γρηγορότερους από εκείνον, ειδικά όταν η φάση είναι στατική. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι εγκεφαλικό σέντερ μπακ (Ρονάλντο Γκιάρο, γύρνα!). Η επαναφορά του Σανκαρέ στην εντεκάδα κρίνεται επιβεβλημένη. Γιατί, όμως, ξεκίνησε ο Ντίκο;
- Πρέπει να προκρίνουμε σχήμα με τρία χαφ. Δεν γίνεται διαφορετικά. Πρέπει να βάλουμε κλεφτοπόλεμο στο παιχνίδι μας. Να γίνουμε απρόβλεπτοι. Να κλείσουμε διαδρόμους και να δουλέψουμε στις αλληλοκαλύψεις. Επαλαμβάνω: σχήμα με τρία χαφ.
Αν, όμως, ο Μίτσελ δεν μπορεί να παίξει το τεχνητό οφσάιντ, τότε ο Μήτρογλου δεν ξέρει τι σημαίνει οφσάιντ. Έχει την τύχη ή, αν θέλετε, την χαρά να βρίσκεται σε μια ομάδα που έχει στηθεί -εν γνώσει του προπονητή- πάνω του. Ο παίχτης διαθέτει ικανοποιητικά τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά δεν έχει την προσωπικότητα και δεν δείχνει την απαιτούμενη θέληση για περαιτέρω βελτίωση. Χαρακτηριστική φάση αποτελεί η συμπεριφορά αλάνας απέναντι στον Τάτο. Το μόνο που απαιτούσε, λοιπόν, η περίστασή του ήταν ένα καλό μαρκάρισμα, ένα καλό μαν του μαν. Δεν το πράξαμε. Επιπλέον, έπρεπε να τον εξωθούμε όσο τον δυνατόν συχνότερα έξω από την μεγάλη περιοχή. Το κόλπο, μέχρι την είσοδο του Αναστασάκου, στο 61' λεπτό, πέτυχε. Ο επιθετικός του Ατρομήτου, μόλις μπήκε στο παιχνίδι, κράτησε μπάλες, έβγαλε παίχτες από πίσω, έδωσε ελευθερία κινήσεων στον Τάτο, και έκοψε δωρεάν εισιτήριο στον Μήτρογλου για την παραμυθένια περιοχή του Άρη. Από εκείνο το χρονικό σημείο, δηλαδή το μπάσιμο του Αναστασάκου στο χόρτο, οι Λαζαρίδης και Ντίκο αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα στο μαρκάρισμα του Μήτρογλου, ο οποίος ενεργεί οριζόντιες κινήσεις στο ύψος της μεγάλης περιοχής, κινείται στατικά εντός περιοχής και δέχεται πληθώρα πασών από τους συμπαίχτες του, καθώς ο Δώνης έχει επικεντρώσει την εκτελεστική δεινότητα της ομάδας του στο πρόσωπο του Έλληνα επιθετικού (κλισέ). Ένας Δώνης που έχει δουλέψει υπέρ το δέον στις στημένες φάσεις και έχει αρχίσει να αποκτά ποδοσφαιρικό ρεαλισμό και σιγουριά στις κινήσεις του. Διάβασε σωστά την παρτίδα, αντέδρασε με τακτική επίθεση, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το ντούκου του αντιπάλου, πόνταρε μεγάλο ποσό και τα φύλλα που εμφανίστηκαν στην τσόχα τον δικαίωσαν. Οι αλλαγές ήταν πετυχημένες.
Και φτάνουμε στο κυριότερο πρόβλημα του Άρη: η καθοδήγηση από τον πάγκο. Αν οι αλλαγές του Δώνη έπιασαν τόπο, ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι η πλευρά των φιλοξενουμένων ουσιαστικά δεν προέβη ποτέ σε αντικατάσταση παιχτών. Το κοουτσάρισμα θα το χαρακτήριζα επιεικώς άσχημο. Μέχρι κι εγώ θα λειτουργούσα καλύτερα από τον πάγκο. Η διαχείριση του αγώνα ήταν απίστευτα ερασιτεχνική. Λες και το προπονητικό δίδυμο δεν πίστευε στην νίκη και στην πρόκριση. Λες και δεν ήθελε να βρισκόταν στον πάγκο. Βάζεις, λοιπόν, το γκολ στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου και αντί να θωρακίσεις την ομάδα, να ρίξεις τον μεταβολισμό και να χτυπήσεις σαν κόμπρα στην αντεπίθεση, προετοιμάζεις και στήνεις ένα ποδοσφαιρικό έγκλημα εις βάρος του Άρη. Τον πιο φανατικό αντιαρειανό να έβαζες στον πάγκο του Άρη, τέτοια πράγματα δεν θα βλέπαμε από το 60' λεπτό και έπειτα. Μιχαλήτσιο και Σεμερτζίδη, στο πόκερ, ο έχων το καλύτερο φύλλο, δίνει ισχυρό στίγμα και χτυπάει την παρτίδα για να προστατεύσει το φύλλο του και -γιατί όχι- να πάρει αξία. Δεν περιμένει την κίνηση του αντιπάλου και δεν κρατάει μετριοπαθή ή φοβισμένη στάση. Ειδάλλως, θα φάει μπλόφα. Κι εμείς την φάγαμε. Με το κακό να συμβαίνει από μια στημένη φάση. Πόσα γκολ, άραγε, έχουμε φάει από το ψηλό παιχνίδι των εκάστοτε αντιπάλων; Αφήστε το καλύτερα. Θα χάσουμε το μέτρημα.
Ως εκ τούτου, το προπονητικό δίδυμο έπρεπε να ρίξει στην μάχη τον Πρίττα από τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου -είχα ξελαρυγγιαστεί να το φωνάζω. Εντούτοις, με δεδομένη την είσοδο του Αναστασάκου, ο πυραυλοκίνητος Σάκαρος έπρεπε να μπει άμεσα ως αντιστάθμισμα της επιλογής του Δώνη. Τον βάζεις να λειτουργεί σαν συρμάτινη σκούπα μπροστά από τα σέντερ μπακ και αντίο Ατρόμητε. Εμείς τον βάλαμε στο 94' λεπτό (!!!). Ούτε που θέλω να φανταστώ τον λόγο. Παράνοια (μαζί σου Αρειανάρα στα ουράνια). Και κάτι πάρα πολύ σημαντικό: στις κερκίδες βρισκόταν ο νέος προπονητής του Άρη. Δεν διέκρινα ιδιαίτερο κίνητρο από τους ποδοσφαιριστές. Πού ήταν οι ψυχολογικές ντόπες; Πού ήταν η νοητική προετοιμασία; Τι σκατά οδηγίες έδωσε ο Μιχαλήτσιος στον Σολτάνι, πριν ο Αλγερινός περάσει στο γήπεδο; Τι του είπε; Να παίξει για το λαό του Άρη; Να παίξει για την πάρτυ του; Να παίξει για τον νέο προπονητή που βρισκόταν στο γήπεδο και παρακολουθούσε τα πάντα όλα; Μήπως του είπε να παίξει αυτό που ξέρει και εκείνος μπερδεύτηκε; Πάντως, η εμφάνιση του Σολτάνι ήταν απαράδεκτα απαράδεκτη. Χίλιες φορές τα μικρά και διψασμένα Αρειανάκια.
Εν κατακλείδι, η ομάδα αδίκησε τον εαυτό της και έδωσε εξαιρετικές οδηγίες για ιδανική αυτοχειρία. Όσοι πιστοί προσέλθετε. Διαθέτουμε ισχυρές αυτοκαταστροφικές τάσεις. Μακάρι να διαθέταμε και κάποιον ικανό στρατηγό. Κάποιον ηγέτη, εντός και εκτός χόρτου, που να μας οδηγήσει σε ένδοξες μάχες. Και επιτέλους πρέπει να κατασταλάξουμε: η ομάδα βρίσκεται υπό καθεστώς ομηρίας; Ναι ή όχι; Η κατάσταση, κατά την γνώμη μου, παρουσιάζει κοινά σημεία επαφής με το ελληνικό εκλογικό κατεστημένο. Αν θεωρείς ότι η ομάδα κρατείται όμηρη, την απελευθερώνεις με την ψήφο σου. Με αυτό το θέμα, όμως, θα ασχοληθούμε σε ανύποπτο χρόνο.
Υ.Γ.1 Έχουμε αντιμετωπίσει την Γιαγκελόνια που είχε προπονητή τον Πρόμπιερζ. Τον τσιμπήσαμε. Έχουμε αντιμετωπίσει την Μπράγκα που είχε προπονητή τον Μασάδο. Τον γραπώσαμε. Ωραίο κόλπο για να βρίσκουμε προπονητές.
Υ.Γ.2 Το παιχνίδι της Κυριακής θα είναι διαφορετικό από αυτό του κυπέλλου. Υποτίθεται.
Υ.Γ.3 Δεν έχω που να τρέξω: από τους KISS.
Υ.Γ.1 Έχουμε αντιμετωπίσει την Γιαγκελόνια που είχε προπονητή τον Πρόμπιερζ. Τον τσιμπήσαμε. Έχουμε αντιμετωπίσει την Μπράγκα που είχε προπονητή τον Μασάδο. Τον γραπώσαμε. Ωραίο κόλπο για να βρίσκουμε προπονητές.
Υ.Γ.2 Το παιχνίδι της Κυριακής θα είναι διαφορετικό από αυτό του κυπέλλου. Υποτίθεται.
Υ.Γ.3 Δεν έχω που να τρέξω: από τους KISS.
Δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά για το χθεσινό παιχνίδι. Το πρώτο ημίχρονο ήταν βασανιστήριο. Ο Άρης ευτύχησε να προηγηθεί με τον Καστίγιο, ο Δώνης έκανε αλλαγές που βοήθησαν ουσιαστικά και ο Μιχαλίτσος, που είναι σκάουτερ, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Ατρόμητος είναι πράγματι ένα άρτια οργανωμένο σωματείο, κάνουν επαγγελματική δουλειά. Αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε δύο σημαντικά κατά την άποψη μου πράγματα. 1) Του χρόνου ο Μήτρογλου δεν θα είναι στην ομάδα, 2) Το ίδιο και ο Τάτος. Ο Τάτος μαζί με τον Γκαρσία και τον Επστάιν είναι όλος ο Ατρόμητος δημιουργικά, με τον Έλληνα φορ να εκτελεί. Χωρίς αυτούς τους δύο, θέλω να δω τι θα κάνει του χρόνου το "αστέρι".
Για τον Άρη τι να πει κανείς τώρα. Τρίτος προπονητής έρχεται φέτος, οι παίκτες είναι απλήρωτοι, ο κόσμος κουρασμένος (δικαίως) και η διοίκηση απούσα. Ο Καστίγιο έχει πρόβλημα στο κεφάλι. Δεν τον λυπάμαι καθόλου όμως τα θέλει και τα παθαίνει.
ante gia re ante gia h paokara psila
ΑπάντησηΔιαγραφήΧάρης
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Ατρόμητος, παρ' ότι δεν έχω την ευκαιρία να τον παρακολουθώ συχνά, είναι μια ομάδα που μου αρέσει. Προσαθεί να παίξει οργανωμένο ποδόσφαιρο, και ο Δώνης συνεχίζει να ωριμάζει προπονητικά, εμπιστευόμενος τις εμπειρίες του στην Αγγλία και την επιρροή που του ασκεί το αγγλικό ποδόσφαιρο. Και καλά κάνει, αλλιώς θα ήταν Μάκης Κατσαβάκης, ή Γιώργος Βούζας. Τον πιστεύω τον Δώνη, ειδικά αν αναλογιστώ το επίπεδο του μέσου Έλληνα προπονητή, από τον Σούλη Παπαδόπουλο και τον Γιώργο Χατζάρα, μέχρι τον Νίκο Νιόπλια και τον τον Παύλο Δερμιτζάκη. Το καλοκαίρι ο Ατρόμητος θα χάσει τον Τάτο και λογικά και τον Μήτρογλου, ελπίζω όμως να μην επηρεαστεί ιδιαίτερα, για να υπάρχει μια επιπλέον ομάδα που να αξίζει να την δεις στο ελληνικό πρωτάθλημα που αρέσκεται να κάνει ροτέισον στους αθλητικούς εισαγγελείς που αναλαμβάνουν κυκλικά την υπόθεση των στημένων.
Ο Άρης βρίσκεται εν τρικυμία. Αυτό που χρειάζεται, είναι ένας προπονητής με καλαμπαλίκια και προσωπικότητα καιγνώσεις, αλλά και ισχυρή και δεδομένη στήριξη από την Διοίκηση. Θα είναι ένα πρώτο βήμα για την σταδιακή ανάσταση της ομάδας. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι εύκολο πράγμα.
Πριν κάνω την κάτωθι πρόταση, διευκρινίζω ότι δεν έχω δίπλωμα προπονητή όπως ο Νιόπλιας, αλλά απλώς μπορώ και βλέπω κάποια πράγματα στο χόρτο. Με βάση το υπάρχον ρόστερ, πιστεύω ότι ο Άρης δεν χρειάζεται διάταξη με 3 χαφ (4-3-3 ή 4-3-1-2), αλλά με 3 σέντερ μπακ, σε διάταξη 3-4-2-1, όπως ακριβώς παίζει η Νάπολι. Οι Λαζαρίδης-Σανκαρέ-Χ (βάλε όποιον θες) θα δώσουν ηρεμία και ασφάλεια στην ομάδα. Ο Νέτο και ο Μίτσελ δεν διακρίνονται για τις ικανότητές τους στον αμυντικό τομέα, οπότε ας μετατραπούν σε φουλ μπακ, να παίζουν όλη την πλευρά, αφού έχουν τις αντοχές και την ικανότητα να τρέχουν πάνω-κάτω. Οι 2 κεντρικοί μέσοι ας είναι ο Φατί με τον Πρίττα. Οι 2 μεσοεπιθετικοί να είναι ο Ούμπιντες με τον Σολτάνι πιθανόν, ενώ σέντερ φορ θα μπορούσε να είναι ο Τσέαζαρεκ αν δεν είχε φύγει. Και φυσικά υπάρχει ο Γιαννώτας να παίξει είτε φουλ μπακ είτε στους 2 μεσοεπιθετικούς. Πιστεύω ότι μια τέτοια διάταξη θα ταίριαζε γάντι στον Άρη, θα του έδινε πλάτος και ταχύτητα με τα 2 φουλ μπακ και ασφάλεια με τους 3 αμυντικούς και τα 2 αμυντικά χαφ να βοηθάνε, και θα τον ξεμπούκωνε. Όλα αυτά στην θεωρία βέβαια.
Όσον αφορά το ΥΓ1 φίλε Κάνθαρε, μην σε εκπλήσσει. Συνηθισμένο φαινόμενο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός έτσι γνώρισε και απέκτησε τον Ολισαντέμπε από τα ματς με την Πολόνια Βαρσοβίας, αλλιώς δεν θα τον ήξερε ούτε η μάνα του. Και όχι μόνον. Παλιά, ΟΣΦΠ-ΠΑΟ έκαναν μεταγραφές με βάση αν ο Χ παίκτης σκόραρε εναντίον του αιωνίου αντιπάλου, καμιά φορά δε και στον ίδιο τον ενδιαφερόμενο σύλλογο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Ο Αλέκος Τάτσης ("τανκ") ήρθε από την Προοδευτική πριν 9 χρόνια στο λιμάνι (μαζί με τον Τάσο Πάντο) επειδή την προηγούμενη σαιζόν είχε σκοράρει εναντίον του Ολυμπιακού 3 γκολ στα 2 ματς πρωταθλήματος. Το πόσο παιχταράς ήταν φάνηκε αργότερα που τον χάσαμε από τα μάτια μας. Την καλησπέρα μου να 'χεις μεγάλε.
Όπως το λέτε κι' εσείς. Ο Δώνης βάζει μέσα τον Αναστασάκο και οι υπηρεσιακοί ροχαλίζουν. Βάλτε μέσα τον Πρίττα ρε κεφτάδες! Μπορεί να μην κάνει τίποτε αλλά θα έχετε κερδίσει την εύφημο μνεία. Στο 82° και στο 94° δηλαδή θυμηθήκατε ότι έχετε παίκτες στον πάγκο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Νέρι είναι ένα άπλυτο περιοδόπανο και θέλει 5 ντουζίνες σούτια σε μαλακά σημεία. Τα λέγαμε από το καλοκαίρι ότι η παραμονή του είναι υψηλής επικινδυνότητας.
Για το νέο προπονητή έλεγε ο Μαζιάς το απόγιομα ότι είναι ιντελεκτσουέλ τύπος και στις συνεντεύξεις μερικοί δημοσιογράφοι (του κώλου) θα χρειάζονται ερμηνευτές (όχι διερμηνείς). Για μας τους υπόλοιπους θα αποτελέσει ένα ευχάριστο διάλειμμα ανάμεσα στους ρέστους προπονητές με τις ετοιματζίδικες ατάκες.
Μικρέ Σκάουτερ. χάσαμε δικό μας παιχνίδι. Τέλος πάντων. Σκάουτερ, προπονητής ή πιτσαδόρος, δεν το παρατάς το παιχνίδι. Οφείλεις να καθοδηγήσεις τους παίχτες σου. Ο Μιχαλήτσιος μου έδινε την εντύπωση ότι απλά περίμενε να τελειώσει το παιχνίδι. Συμπεριφέρθηκε ακριβώς, όπως οι οπαδοί: παρακάλια σε Θεούς και δαίμονες μπας και αλλάξει η κατάσταση. Για τον Ατρόμητο τα έχουμε πει από το καλοκαίρι. Γίνεται σωστή δουλειά. Είμαι σίγουρος ότι ο Δώνης θα έχει ήδη σκεφτεί το μέλλον χωρίς Τάτο και Μήτρογλου. Όσο για την Αρειανάρα βγάζουμε μόνοι μας τα ματάκια μας. Υποτίθεται ότι φέτος θα βάζαμε τα θεμέλια. Για μια ακόμη φορά φτάσαμε στα κεραμίδια χωρίς να ρίξουμε μπετά. Για τον Καστίγιο δεν σχολιάζω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου ΠΑΟΚτσή. Μέσα στο μυαλό μας, η ομάδα που υποστηρίζουμε είναι πάντα ψηλά.
Γεια σου Χάρη. Ο Δώνης ωριμάζει προπονητικά και έχει σαφείς επιρροές από το αγγλικό πρωτάθλημα. Έχει γνωρίσει πολύ μεγάλη βελτίωση με αποκορύφωμα τους περσινούς ημιτελικούς απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου. Συν τοις άλοις, εργάζεται σε μια ομάδα με στοιβαρή διοίκηση, ηρεμία και σωστό πλάνο. Όπως έχει δηλώσει ο Σπανός τα έξοδα της ομάδας δεν ξεπερνούν ποτέ τα έσοδα. Όσο για τον Άρη, κάτσε να δούμε τον νέο προπονητή. Πόσο θα αντέξει, άραγε; Τέλος πάντων. Μην μου μιλάς για Νιόμπλια -δεν μπορώ. Πω πω πω πω. Μια παραλλαγή του σχήματος που προτείνεις (π.χ. 5-3-2) μπορεί να εφαρμοστεί σε παιχνίδια υψηλής επικινδυνότητας. Ωστόσο, δεν νομίζω ότι είναι ρεαλιστικό την δεδομένη στιγμή. Το καλοκαίρι δουλέψαμε πάνω στον ρόμβο. Γιατί εγκαταλήφθηκε; Επιπλέον, επί Ντούσαν, το σχήμα με τα τρία χαφ (Νέμπε, Νάτσο και Γιάχιτς και μπροστά τους τον Ίβιτς) είχε δουλέψει κάτι παραπάνω από ικανοποητικά. Αλλά δεν ξέρεις ποτέ. Μπορεί το σύστημα που προτείνεις να εφαρμοστεί να πράγματι να ξεμπουκώσει η ομάδα. Θα πρέπει να δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες μάχης. Συμφωνώ και για Ολιζαντέμπε και Τάτση. Με παίχτες το έχω δει πολλές φορές να γίνεται. Με προπονητές δεν το βλέπω και τόσο συχνά. Και μάλιστα δυο φορές μέσα σε δυο μήνες. Καλό ξημέρωμα να έχουμε.
Δεν ξέρω, ρε Υπουργέ. Ειλικρινά δεν ξέρω. Δεν ξέρω που να αποδώσω το μπλακ άουτ. Βρε, εμείς το λέγαμε ότι η παραμονή του Νέρι είναι υψηλής επικινδυνότητας και κατέστη έτι υψηλότερη, όταν υπογράψαμε τον Σολτάνι και τον Γιάκομπ. Η ομάδα έχει πρόβλημα αγωνιστικής πειθαρχίας. Ίσως και εξωαγωνιστικής -δεν το ξέρω. Πάντως, η έλλειψη αγωνιστικής πειθαρχίας συνήθως οφείλεται στην εξωαγωνιστική. Για τον νέο προπονητή θα δούμε. Κάπου πήρε το αυτί μου ότι είναι φιλόλογος. Μπορεί να κάνω και λάθος. Θα το ψάξω το ζήτημα. Αν ισχύει, θα έχουμε όντως ωραίες δηλώσεις. Πάντως, φαίνεται ότι έχει παρουσιάσει κάποιο έργο στην καριέρα του. Θα τον δούμε. Χειρότερος από τον Πολωνό αποκλείεται να είναι.
Καλό Σαββατοκύριακο!
Ο Βράνιες δεν τα είπε, αλλά ο Σηφάκης κάτι έκανε! http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/aris/shfakhs-h-xronia-paei-strafi.1575454.html
ΑπάντησηΔιαγραφήνα έχεις τον τερματοφύλακα της εθνικής και αντί να προσπαθείς να τον κρατήσεις με νύχια και με δόντια να μην του κάνεις καν(!) πρόταση...έλεος
Νίκος
Κάνθαρε,
ΑπάντησηΔιαγραφήσυμφωνῶ μαζί σου, ὅτι ἀρχικά ὁ Δώνης ἀρχικά τό πρόσεξε τό παιχνίδι. Εἶδα, σέ κανά-δυό φάσεις (ὅσο ἐπέτρεπε ἡ ὀθόνη) ἕνα πεντακάθαρο 4-1-4-1,
μέχρι που΄εἶδε μέ τί εἶχε νά κάνει.
Αὐτο τό 4-14-1, πίστευα ὅτι θά ἔπαιζε ὁ Ἄρης μετά τό γκόλ. Δέν τό ἐκανε ὅμως. Γιατί; Τί θέλαμε; Τήν καθαρή νίκη; Ν΄ἀποτελιώσουμε τό ἀντίπαλο; Καλές καί ἅγιες σκέψεις, ἀλλά ἕνα παιχνίδι κυπέλλου εἶναι χωρίς αὔριο, ὅπότε ἡ συντηρητικότητα εἶναι θεμιτή.
Ἐξ΄ ἄλλου, νά μήν ξεχάσουμε πὠς ὁ Μ. εἶχε στήσει ἄριστα τόν Αρη με 4-1-4-1 ὅταν παίξαμε μέ τήν Ἀθλέτικο στό Χαριλάου.
Ἄντε καί τοῦ χρόνου τώρα. :-(
Νίκο, αν ρωτάς την γνώμη μου, καλά τα είπε ο Σηφάκης. Για να είμαστε, όμως, δίκαιοι και εκείνος έκανε λάθη. Δεν γίνεται να προβαίνεις σε εγχείριση, χωρίς να έχεις ενημερώσει την ομάδα σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήCummulus, ο Δώνης, μετά το γκολ, δεν είχε επιλογή. Έπρεπε να κυνηγήσει την ισοφάριση. Και το πέτυχε, εξαιτίας της τακτικής μας ανεπάρκειας μετά το 60 λεπτό (άντε 65 λεπτό) και της ελλιπέστατης καθοδήγησης από το προπονητικό δίδυμο. Και, αν μου επιτρέπεις, μια διόρθωση: ο Μιχαλήτσιος είχε παίξει με τη Μάντσεστερ Σίτι και ομολογώ ότι η διάταξη σε εκείνο το ματς ήταν άριστη, καθώς και το αγωνιστικό πλάνο.
Καλό ξημέρωμα!
Ω, ναί μέ τήν Σίτυ. Σωστά. (καί ἤμουν καί στό μάτς)
ΔιαγραφήΟ Δώνης το κατέχει το τόπι. Το μόνο του κακό ότι ενίοτε έχει κολλήματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύχομαι να ικανοποιήσει την επιθυμία του να δοκιμαστεί και στο εξωτερικό.
Πιθανόν να έκανε κι εκείνος λάθη δεν αντιλέγω. Η ουσία όμως είναι ότι προστίθεται ακόμα ένας κρίκος στην αλυσίδα των χαμένων παικτών. Και έτσι όπως πάει το πράγμα στο τέλος δεν θα θέλει κανείς να έρθει στον 'Αρη (πλην του Κόκε!)
ΑπάντησηΔιαγραφήKitsosMitsos, είναι πολύ βελτιωμένος ο Δώνης. Δείχνει ότι θα βελτιωθεί κι άλλο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝίκο, συμφωνώ. Αρκετοί παίχτες που φεύγουν δεν λένε και τα καλύτερα. Τέλος πάντων.
Σε λίγο ξεκινάει το ματς. Πάμε (;) για νίκη.
Ο Καστίγιο παίζει για τον εαυτό του, όπως κάνει συνήθως. Αχ Αλέφαντο που θέλει:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν το είχα προσέξει ότι ο Ατρόμητος έπαιξε με 10 Ελληνες! Μπράβο στον Δώνη κ στο Περιστέρι!
Το ματς πρωταθλήματος δεν ξέρω αν θα είναι το ίδιο, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι...
Υ.Γ.
Μασάδο wellcome:)
Παβού, ο Καστίγιο χρειάζεται επειγόντως επέμβαση αλλαγή μυαλού. Ο Ατρόμητος βγάζει παίχτες από τα φυτώρια. Δουλεύει σωστά. Σε αντίθεση με κάποιους άλλους που δεν έχουν ιδέα από εταιρικά πλάνα. Στο ματς πρωταθλήματος, αυτή την στιγμή που γράφω το τρέχον σχόλιο, μόλις έλαβς τέλος το πρώτο ημίχρονο. Θα το πω όσο πιο λακωνικά μπορώ: δεν υπάρχει Ατρόμητος στο γήπεδο. Υπάρχει, όμως, ακόμα ένα 45λεπτο. Ίδωμεν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάνθαρε, 'σπέρες. Επιβάλλεται αλλαγή στο γκάλοπ σου, ή έστω να βάλεις ένα ακόμη με το πλέον ουσιώδες ερώτημα: "Θα τα καταφέρει η διοίκηση του Άρη να τον ρίξει για άλλη μια φορά Β';".
ΑπάντησηΔιαγραφήΟύτε φύλλο δεν κουνήθηκε για τις νέες αλητείες του Καστίγιο την Πέμπτη (απορώ αν υπάρχει ταβάνι ή μάλλον πάτος για την απείθαρχη συμπεριφορά του). Κι αν κουνηθεί θα είναι για τα μάτια του κόσμου. Μάλλον με το συμβόλαιό του έχει πιάσει τον παπά (διοίκηση) απ'τα αρχίδια και αντί να διώξουμε αυτόν, διώχνουμε τον κάθε (αγαθό) Τσέζαρεκ για να μαζέψουμε φασούλια μην τυχόν κάνει προσφυγή το "μεγάλο" ταλέντο του Μεξικό.
Κι από εμάς τους Αρειανούς οκνηρία στο έπακρο, όπως άλλωστε συνιστούν και τα σύγχρονα ήθη γενικότερα...
καλημέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήμάλλιασε η γλώσσα σου ε;
χρειάζεται κι αυτό!
καλή εβδομάδα.
Άλεξ, πάσχουμε από πειθαρχία και επικοινωνία, εντός και εκτός γηπέδου. Είναι δύσκολο, όμως, εφαρμόσεις τους πειθαρχικούς κανόνες από την στιγμή που δεν είσαι συνεπής στις οικονομικές σου υποχρεώσεις. Ας ελπίσουμε ότι το μέλλον θα είναι ευοίωνο κι ότι ο Μασάδο θα κάνει καλό φίνις, προκειμένου να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον του κόσμου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Summertime Blues. Άστα. Πολλές καλημέρες και καλή βδομάδα.