Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Η επιστροφή των εξόριστων

Όχι, δεν εφήρμοσε το σύστημα εξαγνισμού. Δεν ασχολήθηκε καν με καμινάδες. Ήθελε στρωτό ποδόσφαιρο και γρήγορη εναλλαγή της μπάλας. Το πρόβλημα παρουσιάζεται, όταν θες να παντρέψεις την ταχύτητα με την ακρίβεια. Για το επίπεδο τεχνικής κατάρτισης των παιχτών των Ιωαννίνων είναι εξαιρετικά δύσκολο. Κι όμως, θα μπορούσαν να πάρουν την ισοπαλία. Δεν κλείστηκαν, δεν πανικοβλήθηκαν και μπορώ να πω με σχετική σιγουριά ότι τακτικά υπήρξαν συνεπείς. Δεν έχουν, όμως, συνηθίσει να παίζουν αρκετά με την μπάλα στα πόδια τους, δηλαδή να έχουν κατοχή, κι ως εκ τούτου λογικό ήταν να βραχυκυκλώνουν στα τελευταία στάδια της επιθετικής ανάπτυξης. Ίσως ο Μπακαγιόκο, αν ξεκινούσε βασικός, να μπορούσε να κάνει τη ζημιά. Ήταν φανερό ότι ο Τζάνης δεν έχει το ειδικό βάρος για να κουβαλήσει την επίθεση της ομάδας του Αναστασιάδη. Αντίθετα, αυτός ο Γεωργίου έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Θα τον προσέχω. Το σημείο ορόσημο, κατά την γνώμη μου, εντοπίζεται στο 65' λεπτό. Σε εκείνη τη χρονική στιγμή η αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων ανέβηκε πολύ ψηλά -σχεδόν στη σέντρα- και προσπάθησαν να κυνηγήσουν το γκολ. Εντούτοις, δεν απείλησαν, ωστόσο οι επιστροφές τους ήταν υποδειγματικές. Δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε τα χωράφια που εμφανίστηκαν στην άμυνα του αντιπάλου. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις, εμείς οι ίδιοι σηκώναμε φρένο. Τρανό παράδειγμα ο εξόριστος Καστίγιο. Γιατί γινόταν αυτό; Δεν γνωρίζω. Προπονητική οδηγία; Κούραση; Τεχνική ανεπάρκεια; Τακτική αδυναμία; Άγνωστο.


Το σημαντικό είναι ότι πετύχαμε νωρίς το γκολ και διατηρήσαμε το σκορ, χωρίς να πιεστούμε ιδιαίτερα, έστω κι αν η διαχείριση δεν ήταν ενδεδειγμένη. Το ευτυχές αποτέλεσμα μας αποσυμπιέζει σε υπερθετικό βαθμό και απομακρύνει την γκρίνια, αλλά η αλήθεια είναι ότι η ομάδα δεν εντυπωσίασε. Τουλάχιστον δεν αποσυντονίστηκε. Μελανά σημεία αποτελούν οι αντιδράσεις του Ντίκο που συνεχίζει να είναι επιρρεπής στο λάθος και η έλλειψη αμυντικής προσήλωσης του Μίτσελ. Ωστόσο, οφείλω να αναγνωρίσω ότι ο Βραζιλιάνος είχε πολύ καλή συνεργασία με τον Ούμπιντες και γενικά πρόκειται για ένα παίχτη που τρέχει πολλά χιλιόμετρα στο φτερό και μοχθεί στο γήπεδο. Από την άλλη πλευρά ο Νέτο είχε σωστή τακτική συμπεριφορά και κινήθηκε αρκετά, σε άμυνα και επίθεση, χωρίς την μπάλα. Με λίγα λόγια, ''έπαιξε καλά'', χωρίς να ''παίξει πολύ''. Μακάρι να μπορούσε κι ο Καστίγιο να εντρυφήσει στη συγκεκριμένη νοοτροπία. Μακάρι να βγάλει ποδοσφαιρικό εγωισμό και γνήσιο ποδοσφαιρικό τσαμπουκά. Αν θέλει να κάνει ''μαγκιές'', να φύγει, να πάει αλλού. Και εξετάζουμε τους Man of the Match. Ο πρώτος είναι ο Καζναφέρης. Αν τιθασεύσει λίγο τα πάθη και τις ορμές του, νομίζω ότι θα εξελιχθεί έτι περισσότερο. Χρειάζεται να ωριμάσει ποδοσφαιρικά. Διακρίνω περιθώρια βελτίωσης. Ο δεύτερος είναι ο Φατί. Ο Γάλλος ήταν σχεδόν παντού. Όντας απελευθερωμένος από την απουσία του Τόχα, έκανε τα πάντα στο γήπεδο. Κάλυψε πάρα πολλά χιλιόμετρα στον άξονα, πήρε επιθετικές πρωτοβουλίες, έκανε δυο καλά μακρινά σουτ, έβγαλε την πάσα στον σκόρερ, μοίρασε παιχνίδι διαγώνια και έκοψε μπάλες, όπως ο Κάνθαρος κόβει ξύλα για να ζεσταθεί τις κρύες μέρες του χειμώνα. Η επάνοδος του εξόριστου Παπαστεριανού κρίνεται θετική. Χωρίς να είναι εντυπωσιακός, παρουσίασε αυτά που δεν εμφανίζει ο Τόχα: έβγαλε ενέργεια, έπαιξε κάθετα και κάλυψε τους συμπαίχτες του. Απλά και ουσιαστικά. Σε αυτό το σημείο επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι πρέπει να προκρίνουμε ένα σχήμα με τρία χαφ, ιδιαίτερα στα ματς υψηλής έντασης, πίεσης και επικινδυνότητας, εκ των οποίων ο ένας να επωμιστεί το ρόλο του κόφτη. Ένας ρόλος που ταιριάζει στον εξόριστο Πρίττα (πυραυλοκίνητος). Έχοντας τις σωστές αλληλοκαλύψεις, θα δαγκώνουμε τσιμέντο και θα μασάμε σίδερα.

Και πάμε στους Μιχαλήτσιο - Σεμερτζίδη. Δεν χρειάστηκαν να βάλουν τις δικές τους πινελιές. Η ροή του ματς -το γρήγορο γκολ του Καστίγιο- αρκούσε. Το σημαντικό είναι ότι ο Πολωνός Γκουαρντιόλα απομακρύνθηκε. Επικίνδυνος άνθρωπος. Μαζί του έφυγαν, θαρρώ, και οι πειραματισμοί του Harvard. Γιατί, όμως, ήρθε; Ποιος τον έφερε; Ποιος θα απολογηθεί; Τέλος πάντων. Μπορεί ο καμικάζι Μιχαλήτσιος να διαχειριστεί την υφιστάμενη κατάσταση; Με δεδομένο το περσινό δείγμα γραφής, όχι δεν μπορεί. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκείνη την περίοδο επικρατούσαν ιδιάζουσες συνθήκες. Η πιο σωστή κίνηση αρχίζει και τελειώνει στην επιλογή Έλληνα τεχνικού. Ελπίζω να μην είναι ο Λεμονής. Δεν ταιριάζει με την εταιρική κουλτούρα του οργανισμού, όπως ακριβώς δεν ταίριαζε ο Μήτρογλου. Δεν ξεχνώ το πόσο άτιμα φέρθηκε στην Ξάνθη. Εκτός αν η διοίκηση ασκήσει δημόσια αυτοκριτική και κατασταλάξει σε συγκεκριμένη φιλοσοφία, δηλαδή τι είδους προπονητή επιθυμεί. Για να ξέρουμε και τι λέμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εξόριστοι επέστρεψαν και -προς το παρόν- δικαιώθηκαν.

Υ.Γ.1 Περί Παπαδήμου: «Την Πρωτοχρονιά πήγε στο Δήμο της Αθήνας που μοιράζανε συσσίτιο στους άστεγους. Σαν να λέμε ότι ένας έμπορος ναρκωτικών πήγε να κάνει επίσκεψη σε κέντρο απεξάρτησης». Από τον Κώστα Καίσαρη.

Υ.Γ.2 Δικαιοσύνη και αξιοκρατία. Έτσι δεν είναι, κύριε Κουλούρη;

Υ.Γ.3 Μου φαίνεται ότι η επιστροφή Κόκε θα παίξει πολύ σοβαρά. Ίδωμεν.

Υ.Γ.4 Το αποτέλεσμα της Δόξας με τον Ολυμπιακό δεν μου προξενεί έκπληξη.

Υ.Γ.5 Σαλιαρέλης is back. Όσο για την Α.Ε.Κ., έχω να πω ότι όποιος θέλει να πάρει την Π.Α.Ε., πρέπει να είναι λαμόγιο ή μπατίρης. Δεν εξηγείται διαφορετικά.

Υ.Γ.6 Οι Helloween, το 1987, κυκλοφορούν το πρώτο μέρος του ''Keeper of the Seven Keys'', στο οποίο εμφανίζεται για πρώτη φορά ο Michael Kiske και για προτελευταία ο Kai Hansen. Το άλμπουμ συγκαταλέγεται στα κλασικά του είδους.

17 σχόλια:

  1. Δεν είδα τον Άρη, δεν έχω ιδέα. Αλλά θα πω ότι το Keeper είναι δισκάρα, και το 1 και το 2!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή βδομάδα Κανθαράκο, με χαμόγελα ελπίζω!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανθαρακο μου δεν μπορώ να έχω αποψη σε τίποτα γιατί δεν έχω γνώση σε αυτά που αναφέρεις. Μπορώ όμως να σου ευχηθώ ολόψυχα χρόνια πολλά και καλή χρονιά με λιγότερους δυνάστες πάνω απο το κεφάλι μας.


    σε φιλώ πολύ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα Keeper είναι ανυπέρβλητες δυσκάρες.Τέλος.

    Ο Άρης μία από τα ίδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρόεδρε, κι εμείς που τον είδαμε, ιδέα δεν έχουμε! Εννοείται ότι είναι δισκάρες.

    Γεια σου Έλενα. Χαμόγελα, στεναχώρια, δεν παίζει ρόλο. Εμείς είμαστε εδώ. Πάντα καλά.

    Αγαπητή Μαρία, ο μεγαλύτερος δυνάστης πάνω από το κεφάλι μας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Καλή χρονιά να έχουμε.

    Κόκκινε Δράκε, κάθομαι και τα ακούω αυτή τη στιγμή. Όσο για την Αρειανάρα, δεν κολλάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χάρης

    Κάνθαρε, ο Λεμονής θα ήταν ιδανική περίπτωση προπονητή για τον Άρη. Θα τον σουλουπώσει και θα παιξει όσο καλύτερα μπορεί. Δεν είναι δυνατόν να έχεις φάει στην μάπα τον Μαζίνιο, τον Κίκε Ερνάντεθ, και τον Πρόμπιερζ και να σου κακοφαίνεται ο σερ Τάκης. Δεν θεωρώ ότι έχει προκαλέσει τόσο πολύ όσο ο Μήτρογλου ή ο Τσουκαλάς. Το ότι άφησε κάποτε την Ξάνθη για να γυρίσει στον Ολυμπιακό (και να τον ξανασφουγγαρίσει αργότερα ο Κόκκαλης) δεν πρέπει να σε απασχολεί. Επαγγελματίας είναι, όχι ο Μιχαλήτσιος. Όπως οι ομάδες κοιτάνε να διώξουν τον προπονητή που τα κάνει μαντάρα (όπως η Παρί Σαιν Ζερμαίν με τον Κομπουαρέ, ο Ολυμπιακός με τον Λίνεν και η ΑΕΚ με τον Χιμένεθ), έτσι και οι προπονητές θα φύγουν για να πάνε κάπου καλύτερα. Μην μπερδεύουμε τα συναισθήματα με το συμφέρον. Όσο για τον Άρη, είδωμεν.

    Ο Κουλούρης που κυκολφορεί με αθεώρητο δίπλωμα οδήγησης (είναι άνω των 65 ετών) και πέρασε 4 κόκκινα φανάρια κα διαπληκτίστηκε με αστυνομικούς όπου φέρεται να τραυμάτισε τον έναν, δεν πρέπει να υποστεί τις συνέπειες του Νόμου? Αλλά μόλις άκουσα τον Παπουτσή να λέει υποκριτικά "συγχαρητήρια στους αστυνομικούς" κατάλαβα ότι όλα θα είναι εντάξει και δεν πρόκειται να πάθει τίποτα ο Κίμων.

    Οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να παράφαγαν στις γιορτές. Δεν εξηγείται αλλιώς η κακή εικόνα σε 2 ματς, με Ατρόμητο και Δόξα Δράμας.

    Α, ρε Σαλιαρέλη, γίγαντα... Με το που φάνηκε στον ορίζοντα, ο Μαρινάκης κυκλοφόρησε στον Τύπο την ιστορία με τα σκισμένα παντελόνια και σακάκια του Αργύρη και του Ξενιάδη. Και ο μέγας Σαλιαρέλης απάντησε ότι του κατεβάσανε κι εκείνου τα παντελόνια και το σκορ είναι 1-1. Και απειλεί κιόλας ότι σε λίγο καιρό θα επανεμφανιστεί στον Ολυμπιακό. Τί να πω. Αν έχει κανέναν άσσο στο μανίκι του (όπως τότε που με κόλπο πήρε τις μετοχές από τον Κοσκωτά και ο Ζωρζ από το εξωτερικό φώναζε ότι ποτέ δεν είχε υπογράψει την παραχώρηση των μετοχών του...) θα γελάμε, ειδάλλλως είναι άσφαιρα πυρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν είδα το παιχνίδι, οπότε δεν μπορώ να μιλήσω ποδοσφαιρικά. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι τέτοιες στιγμές, το μόνο που μετράει είναι οι 3 βαθμοί. Παίρνεις βαθμολογική ανάσα και κερδίζεις χρόνο για να προετοιμάσεις την επόμενη κίνηση (επιλογή προπονητή). Εννοείται πως η λύση Μιχαλήτσιου θα πρέπει να είναι προσωρινή και πρέπει να βρεθεί ένας τεχνικός που θα έχει την εμπιστοσύνη όλων. Βέβαια, αν αρχίσει ο Άρης ένα σερί νικών, δε νομίζω να φύγει ο Μιχαλήτσιος, παρά μόνο μετά τη λήξη του πρωταθλήματος.

    Και τα δύο "Keeper" είναι αγαπημένοι δίσκοι. Στην περυσινή συναυλία, μου άρεσε το πως τραγούδησε ορισμένα κομμάτια τους ο Deris.

    Τους χαιρετισμούς μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το 1ο και το 2ο υστερόγραφο είναι όλα τα λεφτά!

    ματς μουτς κανθαρούλη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο μιχαλίτσιος δεν ήταν και ο scouter σας; καλό αυτό τουλάχιστον θα ξέρει τους αντιπάλους (ως ένα σημείο) Χαιρετώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ἡ ὁμάδα δέν παρουσίασε τίποτα, μά τίποτα, τό ίδιαίτερο. Εὐτυχῶς πού ὁ Καστίγιο ἔμεινε ὀλομόναχος στό κέντρο τῆς περιοχῆς τοῦ ΠΑΣ.
    Νικήσαμε, ἀλλά....
    (τό γούσταρα τό κομμάτι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν είδα τον Αρη αλλά είδα την αλλαγή προπονητή..άστα φίλε Κάνθαρε, δε πάει έτσι η δουλειά...

    Για να δούμε τι θα φέρουν. Αλλά αν δεν δώσετε χρόνο στον προπονητή προκοπή δε βρίσκετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. εισαι εκει που ησουν και περυσι τετοια εποχη.
    και μαλλον του χρονου τα ιδια θα λεμε για τον αρη τετοια εποχη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χάρη, ο Λεμονής δεν είναι κακός προπονητής. Θα ήταν καλή επιλογή για τον πάγκο του Άρη. Αλλά: δεν μπορώ να διαγράψω από την μνήμη μου τον ανήθικο και απαράδεκτο τρόπο που έφυγε από την Ξάνθη και κυρίως τις μαλακίες που έλεγε για να δικαιολογήσει τη άτακτη φυγή του. Τραγική συμπεριφορά. Για κάποιους μπορεί να είναι μικρής σημασίας, για μένα όχι. Δεν θέλω τέτοιον προπονητή. Δεν έχει να κάνει με προπονητικές ικανότητες. Έχει να κάνει ότι ως Αρειανός δεν με εκφράζει ο εν λόγω ''κύριος''. Ρε Χάρη, αν ήμουν ο δράστης τι θα γινόταν; Θα με είχαν μπουζουριάσει σε τρία δεύτερα. Ίσως τον έσωσε το eyeliner. Το αποτέλεσμα με τη Δόξα δεν είναι γκέλα. Ούτε η εμφάνιση ή το σκορ συνιστά έκπληξη. Έχουν γνώση οι φύλακες. Αυτό που γίνεται στην ΑΕΚ και η εμφάνιση του Σαλιαρέλη δεν γίνονται ούτε σε τούρκικα σίριαλ. Θα έχουμε αρκετά επεισόδια ακόμα.

    Scouser Jim, φυσικά και μετράει το αποτέλεσμα, αλλά οφείλεις να ερμηνεύσεις τον τρόπο που αυτό έρχεται. Πρέπει να ξέρεις γιατί κερδίζεις, ενώ δεν είχες καλή παρουσία. Ένα σοβαρό προπονητικό τιμ, όταν βλέπει το βίντεο του αγώνα, πρέπει να προβεί σε αναγκαίες και απαραίτητες διαπιστώσεις. Να εντοπίσει τα λάθη και να προσπαθήσει να τα διορθώσει. Ειδάλλως ας αλλάξει επάγγελμα. Αν αρχίσει σερί νικών εννοείται ότι δεν φεύγει ο καμικάζι. Η επιλογή του προπονητή είναι πολύ πιο σύνθετη από όσο νομίζει ο περισσότερος κόσμος. Η εκάστοτε διοίκηση πρέπει να ξέρει τι φιλοσοφία θέλει, τι στυλ επιθυμεί. Εμείς ξέρουμε; Καλός είναι κι ο Ντέρις, αλλά τον Κίσκε δεν τον φτάνει.

    Γεια σου Λύχνε παιχταρά.

    Άλεξ, ο Μιχαλήτσιος είναι ο καμικάζι μας. Παίρνει το Zero και καρφώνεται στις διαφημιστικές πινακίδες. Ναι, ήταν (είναι) και σκάουτερ.

    Cummulus, τουλάχιστον δεν είχαμε πειράματα. Συγκριτικά με άλλα παιχνίδια παίξαμε πιο ρεαλιστικά. Το γρήγορο γκολ εξασφάλισε ηρεμία στο γήπεδο και έβγαλε σχετική αυτοπεποίθηση, αν και η διαχείριση του σκορ θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Το ζητούμενο είναι η διάρκεια. Το κομμάτι είναι δύναμη.

    Γεια σου Summertime Blues. Καλησπέρες.

    Παβού, η επιλογή ενός προπονητή σηκώνει πολλή σκέψη. Οι περισσότερες διοικήσεις δεν ανέχονται να χάνουν χρόνο στην εύρεση ενός κατάλληλου τιμονιέρη. Εδώ υπάρχουν μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες που αποτυγχάνουν στα θέματα προπονητών. Εμείς θα κολλήσουμε; Η πλάκα είναι να αρχίσουμε τις μεταγραφές χωρίς να έχουμε προπονητή. Ο Κόκε, για παράδειγμα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, επιστρέφει. Ποιος πήρε την απόφαση; Ο Σεμερτζίδης;

    Θέμη, δεν έχεις άδικο. Οι δυο καταστάσεις επιφέρουν πολλαπλές ομοιότητες και επιδέχονται διαφορετικών ερμηνειών. Ελπίζω του χρόνου να μην λέμε τα ίδια.

    Πάω πισίνα να μουλιάσω την δίμετρη κορμάρα μου. Καλησπέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν είδα το ματς αλλά ευτυχώς που νικήσαμε

    Κανθαρε τρελά ρισπεκτ για τη φωτο :)

    Την πέμπτη πάμε για την πρόκριση, μεν με ρωτήσεις πως...

    Lio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΥΓ5. Συμφωνώ απολύτως.
    ΥΓ.6 Δισκάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Lio, την Πέμπτη, πρέπει να κερδίσουμε. Τέλος. Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά. Αν μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε και καλή εμφάνιση ακόμα καλύτερα.

    Γεια σου Ντοκ. Είσαι λεβεντιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...