Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Όνειρα, ανεμοδούρες, βροχές, προθέρμανση και Μπιέλσα!

Ο Κατσαβάκης γνωρίζει άριστα πως να καλύπτει χώρους και ανταποκρίνεται ικανοποιητικά χωρίς κατοχή μπάλας. Οι ομάδες του έχουν πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά, αλλά στερούνται επιθετικών ικανοτήτων. Αγωνίζεται με δέκα παίχτες πίσω από σέντρα και μπάλα και κατόπιν, περίπου στο 60' λεπτό, αν το σκορ βρίσκεται ακόμα σε εύθραυστη ισορροπία, ενσωματώνει στο παιχνίδι του τις αντεπιθέσεις, παρά την ποιοτική ανεπάρκεια του ρόστερ, προκειμένου να κλέψει το ματς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το εντός έδρας ματς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Είναι προφανές ότι η Δόξα, στο χθεσινό ματς, παρουσίασε πιο επιθετικό πρόσωπο. Αυτό δείχνει ότι ο Κατσαβάκης πίστεψε την νίκη. Καλά έκανε. Ουδείς μπορεί να στερήσει το όνειρο. Ίσως ο πρόσφατος αγώνας μεταξύ των δυο ομάδων να ενίσχυσε την πίστη του. Στην πράξη, ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ομαλά. Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Καστίγιο, που προσέδιδε κινητικότητα στην επίθεση, φόρτωσε την δεξιά πλευρά της Δόξας και δημιούργησε κραχτές ευκαιρίες, έστω κι αν δεν έπαιξε ποδόσφαιρο κατοχής ή, αν θέλετε, πρωτοβουλίας. Κι όπως υποδηλώνει ο άγραφος κανόνας του ποδοσφαίρου: «Εκείνος που χάνει τις ευκαιρίες, τρώει τα γκολ». Ευτυχώς, για εμάς, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Σε αυτό το σημείο οφείλω να αναφέρω την πολύ καλή παρουσία του Ακόστα. Σε αντίθεση με το προηγούμενο ματς που έπαιζε ως αριστερό εσωτερικό χαφ, πήρε μέτρα, πάτησε περιοχή, έδειξε ορμητική διάθεση και συνέβαλε στην καλή επιθετική λειτουργία. Είναι πιθανό να είχε λάβει διαφορετικές εντολές από τον πάγκο. Επιπλέον, δεν αμέλησε τα ανασταλτικά του καθήκοντα και κάλυπτε σε επαρκή βαθμό τον Μίτσελ. Ένας Μίτσελ που είναι ''καθαρός'' παίχτης, τρεχαλατζής, φιλότιμος, αλλά έχει μετριότατη αμυντική συμπεριφορά και είναι ιδιαίτερα αδύναμος στο ένας εναντίον ενός. Τέλος, όσο έχουμε μαθηματικές πιθανότητες, ελπίζουμε. Μπροστά μας βρίσκονται ακόμα δώδεκα παιχνίδια που σημαίνει ότι υπάρχουν 36 διαθέσιμοι βαθμοί. Ας προσπαθήσουμε να μαζέψουμε όσους περισσότερους μπορούμε. Μπορείς να σκοτώσεις των ονειροπόλο, αλλά όχι το όνειρο. Η έξοδος στην Ευρώπη κρίνεται απαραίτητη για την βιωσιμότητα της ομάδας. Κι αν είναι δυνατόν, χωρίς να απολεσθεί η όποια ανταγωνιστικότητά μας.


Και πάμε στον Π.Α.Ο.Κ. Ή μάλλον στον Κόλκα. Τα γραπτά του είναι ισάξια με αυτά που έγραφε ο Κάνθαρος όταν ήταν πέντε χρονών. Είναι τρομερό -σε θλιβερό βαθμό- να παρατηρείς σε βάθος χρόνου πως μεταλλάσσονται. Κι όταν λέω βάθος χρόνου, μην νομίζετε ότι αναφέρομαι σε έτη. Όχι, βέβαια. Για τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο χρειάστηκε μόνο μια μέρα (!). Για τον Ζαγοράκη έχει αφιερώσει περισσότερο χρόνο. Τα κείμενα που αφορούν τον Πρόεδρο του Π.Α.Ο.Κ. λαμβάνουν αποθεωτικό, συμβουλευτικό, στηρικτικό, κριτικό ακόμα και εμπαθή χαρακτήρα. Για παράδειγμα, όταν είχε βουίξει η Θεσσαλονίκη ότι ο Κόλκας τα έχει συμφωνήσει με τους Φλωρίδη και Σαχπατζίδη, ο ''έγκυρος'' δημοσιογράφος του Π.Α.Ο.Κ., πραγματοποιούσε ανελέητη αντιπολίτευση στην διοίκηση της ομάδας. Μόλις οι Φλωρίδης και Σαχπατζίδης έφυγαν για την Κόπα Καμπάνα, τα κείμενα του απέκτησαν έναν αποθεωτικό χαρακτήρα. Πλέον, έχουμε περάσει στο συμβουλευτικό στάδιο με μερικές πινελιές εμπάθειας να κάνουν την εμφάνισή τους. Τελευταίο του θύμα ο Μπολόνι. Κάποτε ήταν με το ένα πόδι εκτός Π.Α.Ο.Κ., επειδή ''δεν καταλάβαινε την δομή και τα θέλω της ομάδας'', και τώρα ο Ρουμάνος τεχνικός ''τα κάνει όλα και συμφέρει''. Τα γραπτά του είναι ασύνδετα, χωρίς συνέπεια και διακρίνονται από επιλεκτική διατύπωση αληθειών και ορισμένων μπηχτών προς πάσα κατεύθυνση. Ο Κόλκας, λοιπόν, αποτελεί μια γνήσια ανεμοδούρα. Όπου φυσάει ο άνεμος.

Σειρά έχει ο Ολυμπιακός. Είδα μόνο το πρώτο 45λεπτο κι ως εκ τούτου δεν δύναμαι να προβώ σε οποιαδήποτε τακτική διαπίστωση. Μπορώ, όμως, να εκφράσω  μια απορία και μια παρατήρηση. Η απορία είναι σύντομη: αυτοί οι περίφημοι ''κύκλοι της διοίκησης'' ποιοι είναι; Τον τελευταίο καιρό πρέπει να το έχω ακούσει πάνω από πέντε φορές. Ονόματα δεν έχουν αυτοί οι κύκλοι; Τέλος πάντων. Και περνάμε στην παρατήρηση. Έστω ότι είσαι ο Σάββας Θεοδωρίδης. Κάθεσαι στον καναπέ του σπιτιού σου, αράζεις με τον ''Γαύρο'' αγκαλιά και χτυπάει το τηλέφωνό σου. Το σηκώνεις και μαζί του σηκώνεσαι κι εσύ από τον καναπέ σε στάση προσοχής. Στην άλλη γραμμή είναι ο Μαρινάκης. Με το που ακούς την μελιστάλαχτη φωνή του, βρέχεις το βρακάκι σου. Καθώς μιλάτε, σε προσκαλεί στην επική μάχη κατά της ''παράγκας του Γόντικα''. Με το που το ακούς, βρέχεις και το παντελονάκι σου. Και για να δείξεις την ευγνωμοσύνη και τη χαρά σου, όπου βρεθείς κι όπου σταθείς, μιλάς για τα ''διαιτητικά εγκλήματα'' κατά του Ολυμπιακού.

Και πάμε στο Ο.Α.Κ.Α. Κυριολεκτικά πήγαμε στο Ο.Α.Κ.Α. Βρίσκω μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθώ τις προθερμάνσεις των ομάδων. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο και υπερβολικό, αλλά μπορείς να προβείς σε πλήθος συμπερασμάτων. 'Εβλεπα, λοιπόν, τον Κατσουράνη και (χαμο)γελούσα χαριτωμένα. Μεγάλος παραμυθάς. Πιο εντατική προθέρμανση έκανε ο πιτσιρικάς που πηδούσε το πλεξιγκλάς για να βρει τα φιλαράκια του. Ο τραυματισμός του ήταν τυχαίος; Μπορεί. Τέλος πάντων. Να πω και δυο κουβέντες για την οπαδική συμπεριφορά. Δεν αναφέρομαι μόνο στους φίλους του Π.Α.Ο. -η μπάλα τους παίρνει όλους. Μπορεί να φταίω εγώ, μπορεί να έχω μεγαλώσει, μπορεί να μην καταλαβαίνω όσα πρέπει, αλλά το γήπεδο είναι η αποθέωση της μαλακίας. Είσαι από παντού περικυκλωμένος. Το τι ακούγεται είναι για σεμινάριο παπαριάς. Θα το αναλύσουμε κάποια στιγμή. Ο Π.Α.Ο., λοιπόν, είχε μεγάλο πλάτος, με τα ακραία μπακ να ανεβαίνουν σχεδόν στη σέντρα, τον Κατσουράνη να βρίσκεται πέντε μέτρα πιο ψηλά από τον Σιμάο και τον Λέτο να έχει ξεκάθαρα έναν ελεύθερο ρόλο. Ο Ατρόμητος προσπάθησε να εφαρμόσει το παιχνίδι του, αλλά δεν έδειχνε επικίνδυνος. Μόλις, μάλιστα, τραυματίστηκε ο Κατσουράνης, κατέστη φανερό ότι ο Δώνης κοιτούσε τον κώλο του (το ντουμπλάρισμα στον Λέτο έβγαζε μάτια). Οι γηπεδούχοι, χωρίς τον δημιουργικό μέσο είχαν πρόβλημα στην ανάπτυξη, μολαταύτα βρήκαν στο πρόσωπο του Σιμάο τον ηγέτη της μεσαίας γραμμής. Πραγματικά ανέλπιστο. Ένας Σιμάο που στην προθέρμανση έκανε πλασέ με το εσωτερικό του γόνατου και κου(ν)τεπιέ με τον αστράγαλο. Στο δεύτερο μέρος, ο Βιτόλο έτρεχε οριζόντια, απωθώντας από την περιοχή τους επιθετικογενείς παίχτες του αντιπάλου, ο Ζέκα -ελέω Φερέιρα- ανέλαβε τα ηνία του άξονα και ανέβασε αισθητά την απόδοσή του, οι ατομικές ενέργειες έλαβαν υψηλή προτεραιότητα κι ο Κουίνσι το παστέλωσε. Και μόλις ο Π.Α.Ο. πήρε προβάδισμα, οπισθοχώρησε περίπου δέκα μέτρα, δίνοντας χώρο στον αντίπαλο που δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί. Και για να μην το ξεχάσω: το γήπεδο ανακοίνωσε ότι M.V.P. ήταν ο Κουίνσι. Δίκιο έχει. Ο M.O.M, όμως, ήταν από κοινού οι Σιμάο και Ζέκα.



Τελευταίος αγώνας της ημέρας: Ρεάλ - Μπιλμπάο. Το τελικό σκορ ήρθε 4-1 υπέρ των γηπεδούχων, αλλά επιτρέψτε μου να γράψω δυο λόγια για τους Βάσκους. Δεν συνηθίζεται να υπάρχει αναφορά στον ηττημένο, πόσω μάλλον όταν δέχεται τεσσάρα, έστω και πλασματική, αλλά το συγκρότημα του Μπιέλσα είναι αυτό που λέμε ''ομάδα''. Δουλεμένη ομάδα. Τι σημαίνει, όμως, ο όρος ''δουλεμένη ομάδα''; Σημαίνει ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο. Πειθαρχημένο σύστημα. Αλληλοκαλύψεις. Αυτοματισμούς. Πολύ καλή φυσική κατάσταση. Κανονικό προπονητή στον πάγκο. Παίχτες που λειτουργούν υπό το κράτος ενός κοινού κώδικα. Όπως ακριβώς και η Μπαρτσελόνα. Σημαίνει ότι χαίρεσαι να την παρακολουθείς. Σας προτρέπω να της δώσετε την προσοχή που της αρμόζει. Όπως υποστηρίζει κι ο Σωτηρακόπουλος: «Στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, φέτος, ο Αργεντινός τεχνικός χρησιμοποιεί πότε 3-3-2-2 ή 3-3-1-3 εντός έδρας μετατρέποντας και πάλι το «Σαν Μαμές» σε αληθινό κάστρο. Όπως γράφουν οι ισπανικές εφημερίδες, ο Μπιέλσα κατάφερε να αλλάξει τη νοοτροπία παικτών αλλά και οπαδών της Αθλέτικ, επειδή το στυλ του είναι πραγματικά επιθετικό χωρίς να εγκαταλείπει την τακτική πληρότητα!». Όσο για τον Μουρίνιο, ήτο αναμενόμενο ότι εκτός από τους δαίμονές του, θα είχε να αντιμετωπίσει τις γιούχες του κοινού και τις τριβές στο εσωτερικό της ομάδας. Οι παίχτες της Ρεάλ λένε το αυτονόητο: «Δεν γίνεται κάθε φορά που αγωνιζόμαστε με την Μπαρτσελόνα να παίζουμε άμυνα». Όμως, το αυτονόητο, αλλάζει, μεταλλάσσεται, εννοείται, ανάλογα με τα βιώματα του καθενός. Κι ο Μουρίνιο έχει διαφορετικά βιώματα. Όπως είπε κι ο Ράμος στον προπονητή του: «Όχι, αλλά ανάλογα με τις συνθήκες του παιχνιδιού, κάποιες φορές αλλάζουν τα ατομικά μαρκαρίσματα. Αλλά, αφού εσείς δεν φορέσατε ποτέ σας κοντό παντελονάκι, δεν γνωρίζετε ότι αυτά συμβαίνουν μέσα στο γήπεδο!».

Υ.Γ.1 Καστίγιο, σε παρακαλώ να πασάρεις περισσότερο. Γίνε πιο ουσιαστικός. Παίξε ποδόσφαιρο. Εντάξει, αγόρι μου; 

Υ.Γ.2 Οι φήμες λένε ότι ο Μουρίνιο φεύγει το καλοκαίρι. Οι ίδιες φήμες επιμένουν ότι το Παρίσι τον περιμένει με ανοιχτές αγκάλες, ενώ την ίδια στιγμή η αυθεντική Μάντσεστερ ψάχνει τον διάδοχο του Σερ Άλεξ.

Υ.Γ.3 Οι περισσότεροι εξ ημών ψάχνουμε το νόημα της ζωής. Ο Ιταλός τενόρος το ανακάλυψε στα 2:42 λεπτά. Κυρίες, δεσποινίδες και κύριοι, σας παρουσιάζω τον Λουτσιάνο Παβαρότι. Αφιερωμένο στην Αστροφεγγιά.

17 σχόλια:

  1. Χάρης

    Φίλε Κάνθαρε, μην κρίνεις τον Ακόστα και τον Καστίγιο από ένα καλό παιχνίδι που έκαναν απέναντι στον ουραγό του πρωταθλήματος, την ομάδα με το δεδομένα πιο αδύναμο ρόστερ. Ας κάνουν 10 σερί καλά ή πολύ καλά παιχνίδια και βλέπουμε. Γνώμη μου ότι τσάμπα περιμένεις να δεις τον παλιό Καστίγιο.

    Ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός αυτή την εποχή κάνει την φυσιολογική αγωνιστική κοιλιά που κάνουν όλες οι ομάδες. Και ο Παναθηναϊκός αγκομαχάει (κι ας κερδίζει με 1-0), και η ΑΕΚ έχει κλατάρει και χάνει παίκτες και βαθμούς. Το μείον για τον Ολυμπιακό είναι ότι οι πολλές μεταγραφές του καλοκαιριού δεν βοήθησαν ή αποδείχθηκαν απάτη (πλην του Ορμπάιθ), με συνέπεια 15 παίκτες να έχουν επωμισθεί το βάρος της ομάδας και δεν υπάρχει κάποιος να τους αποφορτίσει. Λογκά ο Ολυμπιακός θα χάσει το πρωτάθλημα από αυτό το σημαντικό γεγονός. Και εννοείται ότι "οι κύκλοι της Χ ΠΑΕ" είναι πάντα ο εκάστοτε πρόεδρος. Λες και μπορεί να "διαρρεύσει" άποψη στις εφημερίδες ένας κλητήρας της όποιας ΠΑΕ.

    Όσο για την Ρεάλ Μαδρίτης κι εγώ πιστεύω ότι ο Μουρίνιο θα φύγει το καλοκαίρι. Έχουν μαζευτεί πολλά νεύρα στο Μπερναμπέου. Εκτός κι αν φυλάει ο Μουρίνιο καμιά έκπληξη για τα σημαντικότερα ματς την Άνοιξη. Να μελετάει μέσα από τις ήττες την Μπαρτσελόνα, να δοκιμάζει κάποια ευαίσθητα σημεία της και στο Τσάμπιονς Ληγκ και στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος να αμολήσει προσεκτικά και οργανωμένα τα σκυλιά και ό,τι γίνει. Δεν είναι χαζός ο Πορτογάλος, το βλέπει και ο ίδιος ότι η άμυνα που παίζει είναι ανώφελη. Μπορεί να βάζει κανά γκολάκι, αλλά δεν αρκεί για να κερδίσει. Δεν νομίζω ο Μουρίνιο να πάει στην Παρί Σαιν Ζερμαίν, πήραν τον Αντσελόττι. Στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πιστεύω δεν τον θέλουν για να διαδεχθεί τον Φέργκιουσον. Θα δούμε τί επιφυλάσσει το μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Κανθαρέ, διάβασα το άρθρο σου με μεγάλη προσοχή.Αρχικά θα ήθελα και εγώ να συμφωνήσω σε αυτά που λες για την Μπιλμπάο. Την πορεία της ομάδας, όσο και αν φαίνεται περίεργο την παρακολουθώ από το 2007, κάθε χρόνο κάνει και το κάτι παραπάνω. Οι οπαδοί της την αγαπάνε την ομάδα και το γήπεδο της, είναι μια καυτή έδρα με κόσμια συμπεριφορά.

    Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, ότι η ίδια ομάδα άφησε πίσω της την Παρί των εκ. στο Europa league.

    Και περνάμε τώρα στον Άρη. Πολύ σημαντική η νίκη που πέτυχε. Ο Άρης έχει υλικό αλλά οι παίκτες του δεν ξέρουν τι σημαίνει η λήξη ''ομάδα''. Δεν συναργάζονται. Ωστόσο πιστεύω ότι με λίγη τύχη μπορεί να βγει στα πλέι οφ, γιατί πιστευώ ότι η Ξάνθη θα ξεφουσκώσει και ο Ατρόμητος θα χάσει βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, δεν παίζουν ποδόσφαιρο στο φετινό πρωτάθλημα, με εξαίρεση μια σειρά 5 αγώνων, στο οποίο η ΑΕΚ έκανε το μπαμ.

    Καλή συνέχεια φίλε.

    ''Βάλτε γκολ ωρέ παλικάρια''

    Το κάρφωσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Χάρη, εννοείται ότι τον Ακόστα πρέπει να τον δούμε σε βάθος χρόνου. Δεν αντιλέγω. Απλά σημείωσα την πολύ καλή του παρουσία σε σχέση με το προηγούμενο ματς ή, αν προτιμάς, τα προηγούμενα ματς. Ίσως έπαιξε ρόλο η περιορισμένη δυναμικότητα του αντιπάλου ή οι οδηγίες από τον πάγκο. Το σίγουρο είναι ότι χρειάζονται παιχνίδια για να καταλάβουμε ακριβώς τι παίχτης είναι. Όσο για τον Καστίγιο, δεν τον πάω, έχω γράψει ότι για μένα έχει τελειώσει, αλλά αφού αποτελεί ακόμα μέλος της ομάδας, οφείλω να τον λογίζω ως παίχτη του Άρη. Χθες, πάντως, έδειξε ορεξάτος και ευδιάθετος. Θα δούμε την συνέχεια. Και παπάδες να κάνει, βέβαια, δεν θα σβήσει από την μνήμη μου τις μαλακίες που έχει κάνει. Πάμε στον Ολυμπιακό. Είμαι Πρόεδρος στον Ολυμπιακό και είσαι τεχνικός διευθυντής. Έστω ότι σου δίνω 15 μύρια για μεταγραφές κι εσύ πας και παίρνεις με διάφορα κολλητιλίκια τον Φέισα, τον Κατάι, τον Γέστε, τον Αμπντούν και όλους τους υπόλοιπους. Έρχονται στην ομάδα και παρουσιάζονται ως παιχταράδες. Οι δημοσιογράφοι προσπαθούν σκληρά να πείσουν τον κόσμο ότι δημιουργείται η ελληνική Μπαρτσελόνα. Μαζεύεις ότι κινείται στην ελληνική αγορά και κατόπιν εκτελέιται με δανεικές συμβάσεις που γυρνάει μπούμερανγκ. Και ξαφνικά βλέπεις ότι ο ελλιπής και ''λίγος'' Παναθηναϊκός έχει πάρει κεφάλι στην κούρσα. Επομένως, ο Σάββας είχε απόλυτο δίκιο. Από το να μοιράζει λεφτά ο Πρόεδρος σε Ιμπάνιεθ - Ντάρκο και τυχάρπαστους παίχτες ας τα δώσει σε άπορα παιδιά, αστέγους κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Τα νεύρα στο Μπερναμπέου είναι δικαιολογημένα και αναμενόμενα. Δεν είναι δυαντόν να περίμενα εγώ αναταραχές κι όχι οι ίδιοι οι Μαδριλένοι. Κι εγώ νομίζω ότι ο Μουρίνιο θα φύγει. Ενδεχόμενη φυγή θα αντιπροσωπεύει παραδοχή ήττας. Κάτι σπάνιο για αυτόν. Ο νέος σταθμός, αν τελικά φύγει, είναι άγνωστος. Μένουν μόνον οι φήμες.

    Γεια σου G.Z. Η Μπιλμπάο είναι παράδειγμα προς μίμηση. Η εταιρική της κουλτούρα είναι αξιοζήλευτη. Και δεν πρόκειται για τυχαία ομάδα. Έχει μεγάλη ιστορία. Εννοείται ότι δεν είναι τυχαίο που άφησε εκτός την Παρί. Εξάλλου, και η ίδια η Παρί δεν είναι ακόμα έτοιμη και πιθανολογώ ότι με την μεταγραφική πολιτική που ακολουθεί, αυτή του νεοπλουτισμού, θα αργήσει να μπει στην ευρωπαϊκή ελίτ. Τα εφόδια, πάντως, υπάρχουν. Όσο για την Αρειανάρα πιστεύω ότι υπάρχουν ελπίδες για πεντάδα. Δεν είναι δυνατόν να μην παλέψω. Θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις. Κι ας υποστηρίζει διαφορετικά το γκάλοπ που βρίσκεται πάνω δεξιά. Τα σέβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανθαράκο πέρασα να ευχηθώ καλή βδομάδα, με πολλές πολλές νίκες στην ομάδα σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν την Τεταρτη με πανε μεσα παρακαλω να μου στελνετε τον "γαυρο" στη φυλακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή εβδομάδα φίλε!'Λίγο οργισμένος ο λόγος σου! Όχι πως έχεις άδικο σε όλα όσα γράφεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Aris/krisimo_48wro_gia_tzeims.1587829.html

    Τι σου ελεγα;Αρχισαν τα όργανα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγχαρητήρια για το χιούμορ..
    Η περιγραφή του ΠΑΟ-Ατρόμητος απλά επική

    Mkakogns

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γειά σου Κάνθαρε,
    αν καί εἶδα τό μάτς μέχρι τὀ δεύτερο μας γκόλ,
    μ΄ἄρεσε αὐτό πού εἶδα. Δέν εἶμαι ὅμως ἀπό ἐκείνους πού λένε ὅτι κερδίσαμε δύο ἐσωτερικές μεταγραφές. (Καστίγιο καί Ἀκόστα). Ἄς περιμένουμε λίγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δεν θα συμφωνησω και δεν θα διαφωνησω με αυτα που λες για ολυμπιακο και αλλους.
    εγω ξερω γιατι ετσι με εχουν μαθει οτι οταν μια ομαδα χωλαινει το γεναρη γινονται ενεσεις.
    οι λογοι που μπορει να ΜΗΝ γινουν μετγραφες ειναι δυο.
    δεν εχω λεφτα
    δεν θελω παιχτες
    24 ιανουαριου κι εχουμε σουταρει 3 χωρις να παρουμε κανεναν!!!
    κι αυτον που λενε οτι εχουν κλεισει ειναι τερματοφυλακας θεση στην οποια ΔΕΝ θελουμε ενισχυση αμεσα!!!!
    τι να λεμε τωρα!!!!
    ο μαρινακης η γαλαντομος ειναι η μαλακας!!!
    εχω κλειδωσει στο δευτερο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεια σου Κάνθαρε

    σημαντική η νίκη και με ανατροπή

    άκουγα καραλή προχθές και έλεγε πως πολύ δύσκολα θα παίξει η αεκ ευρώπη του χρόνου

    υπό προυποθέσεις μπορεί και η 6η θέση να οδηγήσει στην ευρώπη

    εμείς όμως θα περάσουμε τα κριτήρια;;;

    Lio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σου Έλενα. Τα μαγειρικά μου σέβη.

    Μανόλο, γιατί να σε πάνε μέσα; Χρωστάς στο Δημόσιο;

    Καλησπέρες στον Γιάννη. Οργισμένος; Όχι, δεν θα το έλεγα. Ήμουν νηφάλιος όταν έγραφα το κείμενο.

    Vad, δεν ξέρω τι γίνεται. Αυτό που ξέρω είναι ότι όπου φτώχεια και γκρίνια. Επίσης, ξέρω ότι αν φύγει ο Αλεξανδρής, θα γίνει χαμός.

    Γεια σου Mkakogns. Ευχαριστώ για τα καλά σου λογιά. Επική ήταν η προθέρμανση του Κατσουράνη. Όχι, το σχετικό κείμενο.

    Cummulus, οι τωρινές συνθήκες δεν υποδεικνύουν οι οι Καστίγιο και Ακόστα συνιστούν ''εσωτερικές μεταγραφές''. Μην τρελαθούμε. Εσωτερική μεταγραφή μπορεί να είναι ο Νάτσο. Έστω ότι έρχεται από το κραββάτι του πόνου και μαγεύει. Τότε, ναι, θα μιλούσαμε για εσωτερική μεταγραφή.

    Θέμη, καλά τα λες. Διάβασα κι αυτά που έχεις γράψει στο blog σου. Δεν μπορώ να προσθέσω κάτι περισσότερο.

    Lio, κάθε νίκη είναι σημαντική, αλλά οφείλουμε να εστιάζουμε και στο πως αυτή έρχεται. Ένα αποτέλεσμα από μόνο του είναι κομμάτι της ιστορίας κι όχι όλη η ιστορία. Δεν γνωρίζω για την ΑΕΚ. Γνωρίζω, όμως, για εμάς. Τα τελευταία χρόνια ο Άρης ήταν από τις πρώτες ΠΑΕ που έπαιρνε αδειοδότηση. Ας ελπίσουμε ότι το ίδιο θα ισχύσει και φέτος. Τα λεγόμενα του Ζαμπέτα δεν με καθησύχασαν. Μίλησε για την αδειοδότηση λες και επρόκειτο για πόθο. Λες και μιλούσε για γκόμενα. Δεν είναι πόθος. Αναγκαιότητα είναι και άμεση προτεραιότητα. Κι αν δεν την πάρουν, να ψάξουν τρύπα να κρυφτούνε. Την ανακοίνωση των Ιερολοχιτών την διάβασες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. φίλε τσέσαρεκ. Τί λέει. θα τον πάρουμε στην κύπρο όπως φαίνεται (απόλλων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. όχι Κάναρε δεν τη διάβασα

    θα τη ψάξω

    αν δεν κάνω λάθος άλλο πράγμα η άδεια για συμμετοχή στο πρωτάθλημα και άλλο για τη συμμετοχή στα ευρωπαικά κύπελα

    εκτός και αν εναρμονιστούν από φέτος

    Lio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γεια σου Άλεξ. Ο Τσέζαρεκ είναι καλός παίχτης. Δεν είναι κάτι φοβερό, ούτε εκπληκτικό. Ούτε είναι σαπάκι. Μην περιμένεις να σου δημιουργήσει. Καλές μπαλιές θέλει για να σου τελειώσει τη φάση. Τρέχει πολύ, είναι φιλότιμος και μάχεται. Στον Άρη έφαγε πολύ κράξιμο. Αδικαιολόγητο, κατά την γνώμη μου.

    Lio, (μάλλον) δεν κάνεις λάθος. Αλλά το θέμα είναι να μην χρωστάς και να κρατάς σε ισορροπία τον ισολογισμό σου. Θεωρητικά τα κριτήρια Ευρώπης και Ελλάδας πρέπει να είναι ίδια, αλλά κάτι μου λέει ότι πάλι στην Ελλάδα δεν θα υπάρχει αξιοκρατία. Προέχει, πάντως, η αδειοδότηση στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το αν θα καταφέρουμε, εν τέλει, να παίξουμε Ευρώπη δεν τμπορούμε να το ξέρουμε από τώρα, παρά μόνο να κάνουμε υποθέσεις κι αυτό είναι επικίνδυνο και μπορεί να μας οδηγήσει σε λάθος μονοπάτια. Πρέπει να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. αν θέλει μόνο καλές μπαλιές τότε θα βγεί πρώτος σκόρερ στον απόλλωνα γιατί έχουμε ένα παιχτούρι τον μπακούρα που δεν παίζεται. τον ήθελε ο ολυμπιακός αλλά τράκαρε με το αυτοκίνητο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τότε είναι πολύ πιθανό να πετύχει αρκετά γκολ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...