Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Το πορτοκάλι

Σε ένα μακροσκελές άρθρο, το οποίο έχει οριστεί εξ εμού ως σημείο αναφοράς για πλείστα θέματα, αναφέρω και σχολιάζω την διαφορά μεταξύ των όρων ''μπάλα'' και ποδόσφαιρο''. Ο Κάνθαρος, όντας θιασώτης της τακτικής συνέπειας και της αγωνιστικής πειθαρχίας, απολαμβάνει να βλέπει (και να παίζει) ποδόσφαιρο. Προσοχή: αναφέρομαι σε ποδόσφαιρο, πραγματικό ποδόσφαιρο, όχι σε κεφαλόσφαιρο, ρουκετόσφαιρο, διαιτητόσφαιρο και οπαδόσφαιρο. Ανέκαθεν θαύμαζα τους παίχτες που μοχθούν στο γήπεδο. Όλους εκείνους, οι οποίοι, αναγνωρίζοντας τον αγωνιστικό τους ρόλο, παραμένοντας προσηλωμένοι στο σχέδιο και μην υποτιμώντας την αξία της ομαδικότητας, χαρίζουν την δόξα στις μπαλαδόφατσες. Ο Στρατηγός Πάτον, μετρ στην ανάπτυξη μηχανοκίνητων σχηματισμών και εξαιρετικός τακτικός διοικητής στο πεδίο της μάχης, υποστηρίζει: «Άνδρες γενναίοι κέρδισαν αυτά τα παράσημα, αλλά τα φοράμε μόνο εμείς». Θαυμάζω, λοιπόν, τους περίφημους ''εργάτες''. Ίσως, διότι, κι εγώ μέσα στο γήπεδο λειτουργώ ως τέτοιος, εκτός αν οι περιστάσεις απαιτούν να ''βγω μπροστά''. Ωστόσο, δεν μπορώ να παραμερίσω τους γητευτές της μπάλας. Τους βιρτουόζους. Η τεχνική, άλλωστε, πάντοτε θελκτική, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του θεάματος. Και ευτυχώς για εμάς, υπάρχουν αρκετοί από δαύτους. Ακόμα και στην Ελλάδα. Παίχτες που δεν μπαίνουν σε αγωνιστικά καλούπια. Που διακρίνονται από τακτική ανορθοδοξία. Οργανωμένη αναρχία. Αλλά είναι τόσο τσαχπίνηδες που, για να διασκεδάσουν τους συμπαίχτες του στις προπονήσεις, στα αποδυτήρια και στα αεροδρόμια, παίρνουν ένα πορτοκάλι και προσφέρουν στιγμές απαράμιλλης τεχνικής. Σε ποιον αναφέρομαι;
  1. Νάτσο Σκόκο
  2. Έμπι Σμόλαρεκ
  3. Λουτσιάνο Ντε Σόουζα
  4. Αλβάρο Ρεκόμπα
  5. Ρομπέρτο Μερίνο
  6. Λουτσιάν Σανμαρτεάν
Καλή επιτυχία.

Υ.Γ.1 Η σωστή απάντηση θα δημοσιευτεί στην επόμενη ανάρτηση.

Υ.Γ.2 Ο Ισπανός Γκουαρντιόλα, στην προσπάθειά του να αποφορτίσει την ομάδα και να αποπροσανατολίσει την Ρεάλ, δήλωσε πως δεν νομίζει ότι η ομάδα του μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Κι έχουμε ακόμα έντεκα αγωνιστικές! Με την Μπάρτσα να έχει εντός τη Ρεάλ και πιο εύκολο πρόγραμμα. Λέτε;

Υ.Γ.3 Τις τελευταίες μέρες διαβάζω τακτικά τα ρεπορτάζ των Α.Ε.Κ., Π.Α.Ο.Κ., Άρη και Π.Α.Ο. Εξαιρώντας τα του Άρη, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, σήμερα, ημέρα Τετάρτη, πήρε φορολογική ενημερότητα, ουδέν ρεπορτάζ εκ των υπολοίπων αφιερώνει χώρο, έστω δυο λόγια, σε θέματα αδειοδότησης, είτε για Ελλάδα είτε για Ευρώπη. Αλλά είπαμε: το καλοκαίρι γαρ εγγύς.

Υ.Γ.4 Δαμιανίδη, αγόρι μου, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα δεν έχεις πολλές επιλογές. Μάλλον, μόνο μία: να αποχωρήσεις.

Υ.Γ.5 Οι φήμες υποδηλώνουν ότι ο Σάντος θα παραμείνει στο τιμόνι της Εθνικής.

Υ.Γ.6 Κατά την ταπεινή μου γνώμη, το παρακάτω κομμάτι αποτελεί ένα από τα καλύτερα τραγούδια των Virgin Steele. Ο καθένας ας ερμηνεύσει τον τίτλο όπως θέλει.

26 σχόλια:

  1. ήρθα για να σου πω πολλά ευχαριστώ.
    μια αντίδραση σε κακόβουλα σχόλια άγνωστου ήταν. γρήγορα συνήλθα ... και επανέκαμψα...

    ένα όμορφο απόγευμα να έχεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κουρκούτι, ο Μήτρογλου δεν μπορεί καλά καλά να κοντρολάρει μια πεντάρα μπάλα ποδοσφαίρου, Με πορτοκάλι θα την βγάλει; Κάτσε να μάθει πρώτα τι είναι το οφσάιντ και πως εκτελούνται τα πλάγια άουτ και βλεπουμε για τα φρούτα.

    Λύχνε, δεν χρειάζονται ευχαριστώ. Ούτε καν ένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο λουτσι ειναι ρε συ!!!!
    βραζιλιανοι!!!!
    ακομα και με τα κουκουτσια κανουν κολπα!!!

    τον σανποδοσφαιριστη να υποθεσω τον εβαλες για να πικαρεις καποιουτς??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πού τον ξέθαψες τον Σανμαρτεάν; Καλός παίχτης αλλά παλιοχαρακτήρας και με πήλινα πόδια.
    Τον Σόουζα δε θέλω να τον βλέπω μετά από εκείνο το "περίτεχνο" χτύπημα φάουλ με την ΑΕΛ παλιότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα πω Roberto Merino, που είναι τεράστιος μπαλαδόρος και χαίρομαι που μας τον θύμισες!

    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χάρης

    Κάνθαρε, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός εύκολα ή δύσκολα θα πάρουν άδεια για του χρόνου (για του παραχρόνου θα δούμε). Έστω κι αν χρειαστεί να σκοτώσουν κανέναν παίκτη. Ο Άρης επίσης θα πάρει λογικά άδεια. Το γέλιο θα πέσει με την περίπτωση της ΑΕΚ. 100% δεν παίρνουν άδεια για την Ευρώπη, ξεκάθαρα πράγματα. Δεύτερος Μαρινάκης δεν υπάρχει για να πληρώσει μετρητοίς τα σπασμένα αλλωνών και να βάλει λεφτάρες με το καλημέρα. Για την Σούπερ Λίγκα 90% (ίσως αν κλαυτούν να έχουν αποτέλεσμα) δεν παίρνουν άδεια και πάνε Β' Εθνική. Και να πεις ότι έχουν να πουλήσουν κάποιους παίκτες. Ούτε Σκόκκο υπάρχει, ούτε Τζιμπούρ και Μπλάνκο. Ούτε καν Μανωλάς, που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι (όπως και ο Λεονάρντο εκτιμώ, αλλιώς δεν θα καθόταν τον Γενάρη στην ομάδα με αυτά που του χρωστάνε). Ο μόνος που μπορεί να πουληθεί αντικειμενικά είναι ο Μάκος. Κι αν ακόμα την σκαπουλάρει η ΑΕΚ για του χρόνου, θα κατεβαίνει να παίζει με 11 Κλωναρίδηδες και Σιαλμάδες, και ίσως τους Δέλλα και Λυμπερόπουλο βαλσαμωμένους. Θα έχει σίγουρα γέλιο το καλοκαίρι με την ΑΕΚ και τους αγριεμένους ΑΕΚτζήδες.

    Εύχομαι ο Σάντος να μείνει στην Εθνική ομάδα, με την έννοια ότι είναι αποδεκτή η δουλειά του. Σαν τον Ρεχάγκελ και τα κόλπα του βέβαια ούτε λόγος. Μόνο να σταματήσει τα καραγκιοζιλίκια να φωνάζει τον κάθε πικραμένο στην Εθνική (που παίζει ένα-δυο καλά παιχνίδια στο ελληνικό ψευτοπρωτάθλημα), για να δείξει ότι τάχα δεν είναι σαν τον Ρεχάγκελ που το είχε κάνει λέσχη Μπίλντερμπεργκ (για λίγους και εκλεκτούς). Όταν μάλιστα παίζει με τους ίδιους περίπου παίκτες και το ίδιο ακριβώς σύστημα. Όσο κι αν προσπάθησε να διώξει π.χ. τον Καραγκούνη, τον Κατσουράνη και τον Χαριστέα, τα πρωτοπαλίκαρα του Όθωνα, πάλι με αυτούς παίζει. Γιατί απλά δεν υπάρχουν άλλοι που να είναι καλύτεροι και αποτελεσματικότεροι ακόμα και από αυτά τα ποδοσφαιρικά γερόντια. Ακόμα και ο Σεϊταρίδης, αν δεν είχε πάρει διαζύγιο από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, θα έπαιζε στην Εθνική έστω και αλλαγή του Τοροσίδη.

    Ο οποίος Τοροσίδης, σήμερα που τον είδα από κοντά στο Καραϊσκάκη στο ΟΣΦΠ-ΟΦΗ, δεν βλεπόταν με τίποτα και έστελνε με "σέντρα" την μπάλα πλάγιο άουτ αντί για την αντίπαλη περιοχή. Για τρέξιμο, ούτε λόγος. Ακόμα και οι γαύροι που τον αγαπάνε νευρίασαν μαζί του. Αυτά παθαίνεις με τους δημοσιογράφους που γράφουν ότι φεύγει (πότε άραγε?) για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το κομμάτι είναι κομματάρα.

    Τα 2 Marriage είναι δισκάρες.

    Και οι Virgin Steele κορυφαία μπάντα.

    Κάνθαρε μου φαίνεται ότι πρέπει να φτιάξουμε επιτέλους ένα blog αφιερωμένο στην μεγάλη μας καψούρα. Όχι δεν εννοώ τον Άρη αλλά το Metal...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θέμη, μπαλαδόφατσα ο Λουτσιάνο. Για τον Σανμαρτεάν λες; Παιχταράς! Έλα, πλάκα κάνω!

    KitsoMitso, αποσύρω από την μνήμη μου ένα φιλικό του ΠΑΟ, νομίζω επί του Ιωνικού, με τον Σανμαρτεάν να παίζει καλά και εν μία νυκτί να τον βαφτίζουν οπαδοί και ΜΜΕ παιχταρά! Ένας φίλος, θυμάμαι, έκτοτε, μου είχε πρήξει τα δόντια με τον Σανμαρτεάν. Πω πω πω. Όταν λες περίτεχνο, ποιο εννοείς; Αυτό που άρχισε να τρέχει μόνος τους με την μπάλα;

    Γεια σου, Νίκο! Φίλε, δεν ξεχνιέται ο Μερίνο.

    Χάρη, αν η ΑΕΚ πάρει αδειοδότηση και αγωνιστεί στην Α' Εθνική, θα βγάλω τις κωλότριχές μου. Και ξέρεις ποια είναι η πλάκα; Δεν κάθονται να τα βάλουν κάτω και να χαράξουν μια πορεία. Ψάχνουν κορόιδα να βάλουν λεφτά. Κι αν δεν είναι κορόιδο θα είναι λαμόγιο. Και έχεις τα ρεπορτάζ της ΑΕΚ να γράφουν για ενδεχόμενους επενδυτές λες και η ομάδα θέλει λεφτά για να επενδύσει περισσότερα. Ρε, βάζει το χέρι στην τσέπη και πιάνει το παπούτσι! Λες και απαγορεύεται να πουν ότι η ΑΕΚ έχει σοβαρότατο πρόβλημα βιωσιμότητας. Εδώ δεν μπορεί να σφραγίσει εισιτήρια, τι να λέμε τώρα. Πουληθεί, δεν πουληθεί ο Μάκος, η ομάδα χαρακτηρίζεται από ανυπαρξία σχεδίου. Δεν υπάρχει εταιρικό πλάνο. Πάρε, για παράδειγμα, την μεταγραφή του Ισλανδού. Κι όταν δεν έχεις σχέδιο, όλα τα λεφτά του κόσμου να διαθέτεις, θα τα σπαταλήσεις. Τελευταίο θύμα ο πολυμετοχικός ΠΑΟ. Κι εγώ θέλω τον Σάντος στην Εθνική. Μπορεί στην αρχή να έκανε κάποια ανούσια και αχρείαστα πειράματα (4-4-2 σε ρόμβο), αλλά τον θεωρώ συνεχιστή της φιλοσοφίας Ρεχάγκελ. Συμφωνώ ότι πρέπει να σταματήσει να καλεί τον κάθε πικραμένο και επίσης προτείνω, ενόψει Euro, να σκεφτεί μια διάταξη με τρία μπακ. Όσο έχει την καβάτζα των δημοσιογράφων δεν θα έχει πρόβλημα ο Πορτογάλος. Για τον Τοροσίδη που λες, θυμάμαι μια σχετικά πρόσφατη συζήτηση που είχα με έναν φίλο Ολυμπιακό. Του έλεγα για τους δημοσιογράφους που γράφουν για φανταστικά σενάρια και φανταστικές προτάσεις και έφερα το παράδειγμα Τοροσίδη - Μάντσεστερ. Του λέω ότι ο παίχτης δεν είναι για τέτοιο επίπεδο και με ρωτάει για ποιο επίπεδο είναι; Του λέω, δλδ, αν πάει για Τουλούζ ή στην Μονπελιέ, θα του πέσει άσχημα; Ακόμα ακούω την γκρίνια του φίλου. Άστους να περιμένεουν πρόταση από τον τσίχλα.

    Κόκκινε Δράκε, το γουστάρω πολύ αυτό το κομμάτι. Πάρα πολύ. Θέλω να κάνω πολλά blog: για μαγειρική, για στρατιωτική ιστορία, για μουσική, για φιλοσοφία. Αλλά πρώτον δεν έχω χρόνο και δεύτερον δεν θέλω να καταλήξω φρικιό των blogs: έχουμε και ζωή. Και ναι, το μέταλ είναι καψούρα!

    Καλό ξημέρωμα σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ως μέγας fan του Νάτσο, αποκλείω να ήταν αυτός. Θα το είχα ακούσει/διαβάσει...

    Πω,πω, τι μου θύμισες με τον Μερίνο! Τον έμαθα σ' ένα παιχνίδι της Χαλκηδόνας στο Καραϊσκάκη. Για ένα ημίχρονο έκανε ότι ήθελε με την μπάλα στα πόδια. (Μέχρι που τον "έκλεισε" ο Σόλιντ στην γραμμή με τρεις(!) παίκτες για να τον σταματήσει!)

    Ήταν η μόνη φορά που είδα τον Τζόλε να τρώει χόρτο (στην κυριολεξία). Με δύο απίστευτα σπασίματα μέσης ο κοντοπίθαρος έστειλε τον τεράστιο Τζόρτζεβιτς να βοσκήσει!

    (Στην συνέχεια της φάσης ο Μερίνο έβγαλε συρτή σέντρα κι ο Τσιμπούρ έβαλε γκολάρα με τακουνάκι, αλλά ο διαιτητής το ακύρωσε σαν δήθεν offside και γελούσε όλο το γήπεδο!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όσο για τους Virgin Steele, τι να πω; Μεγάλη λατρεία. Παρακολουθώ την πορεία τους από τα 80ies, ενώ για τον DeFeis έχω να καταθέσω ότι είναι από τα ευγενέστερα και πιο καλλιεργημένα "παιδιά" του χώρου. (Είχα την τιμή να του πάρω δύο τηλεφωνικές συνεντεύξεις στο παρελθόν.) Αγαπημένο άλμπουμ το "Invictus", εξαιρετικά και τα δύο "Marriage..." Στον 21ο αιώνα, πάντως, καλό δίσκο δεν έχει βγάλει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Μερινο ειναι... αλλα τι κερδιζω? :P

    Ο ΜητρογλΑΣ τα πορτοκαλια τα εχει μονο για τις τεκιλες του στα μπαρ καβαλωντας το παπι του! Χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπαλαντέρ, ο Μερίνο ήξερε πολύ μπάλα. Ξεχώριζε και χαιρόσουν να τον βλέπεις. Αδίκησε τον εαυτό του. Κρίμα. Τώρα πρέπει να είναι γύρω στα τριάντα. Όσο για τον Σκόκο να δεις που κάποια στιγμή θα επιστρέψει στην Ελλάδα. Για τους Virgin Steele, δεν μπορώ να πω και πολλά -προφανώς εσύ γνωρίζεις άκρως περισσότερα. Δεν μου λες: είσαι ο αντίστοιχος Σωτηρακόπουλος του μέταλ; Ο Σωτηρακόπουλος είναι ακόμα ενεργός, εσύ; Όσο για τον DeFeis τον θεωρώ παρεξηγεμένο άτομο. Το Noble Savage δεν σου αρέσει; Ίσως το γουστάρω, διότι ήταν το πρώτο άλμπουμ που άκουσα από την μπάντα! Στο εγγύς μέλλον θα τσοντάρω και κάποιο κομμάτι από εκεί.

    Μανόλο, η ψήφος σου καταχωρήθηκε. Μήτρογλας ο ένας, Μητρογλίνιο ο άλλος. Τι έγινε, ρε παιδιά; Και μην είσαι κακοήθης: ο Μήτρογλου δεν πηγαίνει στα μπαρ για τεκίλες, αλλά για βραδυνή γυμναστική. Μεγάλος κυνηγός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χάρης

    Κάνθαρε για τον Μερίνο που λες έχω να πω "και τί έγινε που ήξερε μπάλα?". Ποδόσφαιρο δεν ήξερε. Κάτι τέτοιοι παίκτες είναι για να παίζουν αυστηρά στην Λατινική Αμερική όπου παίζουν ό,τι θέλει ο καθένας. Στην Ευρώπη που είναι πιο πειθαρχημένα, τακτικά και κυρίως γρήγορα τα παιχνίδια, οι διάφοροι μάγοι κα γητευτές της μπάλας απλά ξεφτιλίζονται. Κοτζάμ Ρικέλμε δεν μπόρεσε να παίξει στην Μπαρτσελόνα, έφυγε από την Βιγιαρεάλ, γύρισε στην Αργεντινή και τους κάνει πλάκα μέχρι και σήμερα, αν και μεγάλωσε. Και πέρα από αυτό, δεν ξέρει μόνο ο Μερίνο μπαλάρα. Έχω δει κι εγώ κάτι τύπους στα 5Χ5 που ξέρουν το τόπι σαν τον Μέσσι, αλλά δεν κάνουν για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

    Και για το τέλος, φίλε Κάνθαρε, σε προειδοποιώ ότι μάλλον θα πρέπει σιγά-σιγά να αποχαιρετίσεις τις... κωλότριχές σου όπωςλες! Η ΑΕΚ (ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα) τελικά δεν θα υποβιβαστεί, ακόμα κι αν δεν πάρει άδεια από την ΕΠΟ, όπως αποφάσισε η Σούπερ Λίγκα. Απλά θα της επιβληθεί απαγόρευση μεταγραφών και ανανεώσεων συμβολαίων για ένα έτος. Αν και για την ΑΕΚ μάλλον είναι ευλογία το να μην μπορεί να κάνει μεταγραφές, να την χρεώνει ο κάθε Αδαμίδης τον Γκουντγιόνσεν (και πριν καν τραυματιστεί ήταν περιττός) και τον Γκερέιρο (άλλο παλτό αυτό...). Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, θα πάρει κανονικά μέρος στα πλαίη-οφφ κι ας μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Επομένως, ο Άρης να ξεχάσει τα πλαίη-οφφ μέσω μή αδειοδοτήσεων των άλλων. Τα γέλια ξεκίνησαν ήδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ BALADEUR

    Ισα ισα εγω ειμαι μεγας φαν του Μητρογλου, μεχρι και ΚΩ.ΜΗ.ΤΗΣ. (Κωστας Μητρογλου Η Σωτηρια) εχω ψηφισει. :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το "Noble Savage" το λατρεύω και το θεωρώ ως ένα απ' τα κοσμήματα της δισκοθήκης μου κι ένα απ' τα πέντε-δέκα καλύτερα άλμπουμ των 80ies. Το έχω πάρει και σε cd για να μην φθείρω το βινύλιο (άσε που είχε και μπόλικα bonus). Αν θυμάμαι καλά, το πρώτο Virgin Steele που είχα αγοράσει ήταν το "Burn the Sun" γιατί δεν έβρισκα το "Guardians of the flame" (το πήρα κι αυτό αργότερα βέβαια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η μουσική παιδεία του DeFeis πηγάζει απ' το ότι προέρχεται από καλλιτεχνική οικογένεια. Ο πατέρας του ήταν (θεατρικός) ηθοποιός κι έπαιζε αρχαιοελληνικές τραγωδίες και η αδερφή του τραγουδούσε (τώρα δεν ξέρω τι κάνει) όπερα...

    Σωτηρακόπουλος του μέταλ; Δηλαδή; Πάντως ενεργός δεν είμαι πλέον παρότι έχω υπηρετήσει την μουσική από όλα τα πόστα πλην του μουσικού (το σημαντικότερο δηλαδή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και -για καληνύχτα- μια μεγάλη αποκάλυψη: ο Μητρογλίνιο είναι ο Τζακ Νόρις του ελληνικού ποδοσφαίρου!!! Γι' αυτό λίγα μαζί του γιατί δεν θα ξέρετε από που σας ήρθε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι συμπεριέλαβες στη λίστα τον Λουτσιάνο, που έκανε την απατεωνιά στην ΑΕΛάρα, δεν θα απαντήσω!
    ΥΓ. Καλό θα είναι να μείνει ο Σάντος αλλά όσο περνάει ο καιρός και δεν ανανεώνει τόσο μειώνονται οι πιθανότητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θα ελεγα "Σμολαρεκ" ως παγιδα, γιατι ειναι το πιο "ακυρο" απο τη λιστα. Οχι οτι δεν ηταν σπουδαιος παικτης, απλα δεν τον ξερω ως "τρελομπαλαδωριαρη".

    Κατα τ αλλα, ολους τους εχω ικανους. Το θεμα ειναι ποιος ειναι ο ΠΙΟ ικανος. Χμμ...

    Ειμαι αναμεσα σε Μερινο και Σανμαρτεαν. Μια ενστικτωδης φωνη μου λεει "κυριως τον 2ο" για καποιο λογο...
    Ο Περουβιανος οταν ειχε τη μπαλα αναμεσα στα ποδια του, ηταν αναλογο με το να δινεις κερμα στα χερια του Κρις Ειντζελ.
    Ο Λουτσι... πονεμενη ιστορια!! Θα τον ψαχνανε ολοι οι αμυντικοι του Champions League αμα ειχε λιγο μυαλο (και ισως και πιο γερα ποδια).

    Αυτοι οι δυο ειναι απο τα καλυτερα παραδειγματα παικτων που ξερουν τονους "μπαλας" αλλα οχι "ποδοσφαιρο", γι αυτο και καταντησαν να επιδεικνυουν το ταλεντο τους στα ελληνικα γηπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΝΘΑΡΕ.ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ(ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΕΙ).ΠΑΝΩ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΒΑΛΑΜΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΑΡΙΑΝΟ ΣΑΤ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΣΑΣ.ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΦΟΒΕΡΟ!ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!
    ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ 3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μερίνο σιγουράκι!!! Απίστευτη μπάλα ήξερε, δυστυχώς όμως όχι ποδόσφαιρο.. Ως Περιστεριώτης είχα την τύχη να τον δω αρκετές φορές στο γήπεδο.. Το τι έκανε με την μπάλα στην προθέρμανση ήταν απερίγραπτο... Πήγε Σαλερνιτάνα μετά αν δεν κάνω λάθος, υπάρχουν και βιντεάκια στο youtube από εκεί... Έλεγαν τότε στο Περιστέρι ότι είχε ψυχολογικά προβλήματα και γι' αυτό έφυγε.. Δεν ξέρω, λείπουν όμως τέτοιοι μπαλαδόροι από το ελληνικό ποδόσφαιρο.. Όπως και ο Σανμαρτεάν.. Μεγάλη παικτούρα, ουσία μηδέν όμως..

    Γιώργος Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χάρη, ναι, δεν ήξερε ποδόσφαιρο. Ο Παράσχος είχε δηλώσει ότι μέσα στο γήπεδο έκανε του κεφαλιού του, αλλά με την μπάλα στα πόδια ήταν ότι καλύτερη είχε δει. Όπως είπα στο κείμενο, προτιμώ τους παίχτες που μοχθούν στο γήπεδο και βάζουν το εμείς πάνω από το εγώ, αλλά οι ικανότητες του Μερίνο ήταν αισθητά μεγάλες. Για το μουντιαλίτο που λες, άστα. Έπαιξα προχθές αντίπαλος με κάτι παλικάρια που παίζουν ποδόσφαιρο σάλας (ο ένας εξ αυτών ήταν πρωταθλητής!) και μου βγήκε η γλώσσα στο τρέξιμο. Τελείως διαφορετικό στυλ παιχνιδιού από αυτό που έχω συνηθίσει και μάθει. Όσο για τις κωλότριχές μου, ελπίζω να μην τις αποχαιρετίσω. Πιθανολογώ ότι πρόκειται για επίπονη διαδιακασία. Ο Άρης μπορεί να ξεχνάει τα play off μέσω μη αδειοδότησης αντιπάλων, αλλά δεν ξεχνάει την Ευρώπη. Πρέπει να προσπαθήσουμε να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Και να τακτοποιηθούμε οικονομικά. Έστω κι αν αυτό σημαίνει να παίζω με βασικό σέντερ μπακ τον Κοτσώνη και σέντερ φορ τον Κανούλα.

    Μπαλαντέρ, το Noble Savage" κι εγώ το λατρεύω. Θυμάμαι όταν είχα πρωτοακούσει το πρώτο τραγούδι. Τρέλα! We rule the night! Όταν σε λέω Σωτηρακόπουλο του μέταλ, δεν το εννοώ ειρωνικά. Ακριβώς το αντίθετο. Μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι είσαι μια κινητή εγκυκλοπαίδεια. Το ερώτημα είναι ακριβώς αυτό: γιατί δεν είσαι ενεργός; Μητρογλίνιο; Ααααααααααααααααα.

    Πιγκουίνε, αυτό που είχε κάνει ο Λουτσιάνο δεν γίνονται ούτε στα διαλείμματα όταν παίζουν μπάλα τα παιδιά. Εννοείται ότι ο Σάντος καλό θα ήταν θα μείνει. Κι όπως λένε οι πληροφορίες θα κάτσει μέχρι το 2014.

    Άλεξ, λες τελικά να είναι ο Σμόλαρεκ; Μπορεί. Επομένως, επιλέγεις Μερίνο και Σανμαρτεάν. Ο Περουβιανός είχε πάει όντως Ιταλία κι αν θυμάμαι καλά, είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις. Γιατί τι έχουν τα ελληνικά γήπεδα; Δεν καταλαβαίνω. Πάρτο πίσω, πάρτο πίσω!

    Γεια σου, ρε Υπολοχαγέ!

    Χαιρετώ τον Γιώργο. Καλώς τον Περιστεριώτη! Καλώς ή κακώς εγώ τον έβλεπα μόνο από την τηλεόραση. Μάλλον κακώς. Είχε όντως ψυχολογικά. Τουλάχιστον έτσι έλεγαν. Είχε πεθάνει κι ο πατέρας του. Το είχε δηλώσει κι ο Παράσχος ότι δεν την πάλευε. Εδώ τα ρεπορτάζ έλεγαν ότι τον ήθελε το 2009 η Σίτι του Μάντσεστερ! Και ουδείς το διέψευσε.

    Καλησπέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μικρέ Σκάουτερ, βλέπω ότι ο Σανμαρτεάν έχει πολλούς φίλους. Λογικά σήμερα το απόγευμα θα αναρτήσω νέο κείμενο. Η σωστή απάντηση επί της οθόνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...