Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Οι Βάσκοι αυτονομιστές



Ο Γιορέντε, στο 20' λεπτό, εκμεταλλεύεται, έπειτα από σουτ του Σουσαέτα, την ασταθή απόκρουση του Χίλντεμπραντ και ανοίγει το σκορ. Ο ίδιος παίχτης, στο 73' λεπτό, πηδώντας σαν κουνέλι μέσα από την μικρή περιοχή των Γερμανών, θα ισοφαρίσει τα δυο τέρματα του τεράστιου Ραούλ και θα σημάνει το έναυσμα για την λυσσαλέα αντεπίθεση της Μπιλμπάο. Την ανατροπή της ανατροπής θα ολοκληρώσει ο Ντε Μάρκος κι ο Μουνιαΐν. Ο δρόμος προς την Ρουμανία είναι ανοιχτός. Αν αποκλειστούν και οι έτερες ισπανικές ομάδες, θα δεθούν και τα σκυλιά.

Υ.Γ.1 Από τον Κώστα Καίσαρη: «Στην ΑΕΚ αδιαφορούν, αλλά τουλάχιστον δεν τσακώνονται. Δεν βγάζουν τα μάτια τους. Κι είναι και ζεστός ο Ντέμης μπας και κάνει ρεπετισιόν του 2004 και ξανασώσει την κατάσταση. Στον Παναθηναϊκό, πέρα από γκρίνια και φαγωμάρα, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Ούτε μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση σχετικά με την πρωτοβουλία των παλαιμάχων. Οι παλαίμαχοι στις ομάδες είναι σαν τα γραφεία κηδειών που τη στήνουνε στα νοσοκομεία για τους πεθαμένους. Ποιος θα προλάβει πρώτος να πάρει τη δουλειά. Έτσι και οι παλαίμαχοι στο ποδόσφαιρο. Μόλις μια ομάδα είναι στα πρόθυρα της ληξιαρχικής πράξης θανάτου τρέχουνε να αναλάβουνε. Κι αν στην ΑΕΚ βρέθηκε ο Τροχανάς να τους μαζέψει, στον Παναθηναϊκό βρεθήκανε δύο Τροχανάδες. Μετά τον Αλαφούζο προέκυψε πρωτοβουλία του Αλέξανδρου Λυκουρέζου για να περάσει η ομάδα στα χέρια του λαού της. Στόχος, λέει, να συνεισφέρουν τουλάχιστον 100.000 Παναθηναϊκοί. Όμως, τι να πρωτοπληρώσει ο κόσμος; Την Εφορία; Το χαράτσι της ΔΕΗ;».

Υ.Γ.2 Κόντη, αν η ομάδα δεν πάρει αδειοδότηση, θα ανέβω πάνω και θα σε κρεμάσω από τα αυτιά. Αλλά για να εμφανίζεσαι τόσο σίγουρος, επί καθημερινής βάσεως, κάτι παραπάνω θα ξέρεις. Έτσι, δεν είναι;

Υ.Γ.3 Ο Ritchie Blackmore τον θεωρεί μουσική ιδιοφυία. Κι εγώ το ίδιο. Εσείς; Οι Jehtro Tull, όμως, δεν περιορίζονται στην ύπαρξη του Ian Anderson. Θα ήταν άδικο να μην αναγνωρίσουμε το ταλέντο και την ποιότητα των λοιπών μελών της μπάντας.

15 σχόλια:

  1. Παίζει ποδόσφαιρο και αγωνίζεται για την νίκη. Με δεδομένο ότι θα ρίξει περαιτέρω βάρος στην Ευρώπη, θεωρώ ότι, ασχέτως αν φτάσει ή όχι στον τελικό, θα δούμε ωραία ματς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χάρης

    Ωραία η Μπιλμπάο χθες Κάνθαρε! Είδα το μισό ματς μόνο. Η Σάλκε έδειξε να στέκεται καλύτερα για να είμαι ειλικρινής, ειδικά μετά την ισοφάριση 1-1 του Ραούλ τους έπαιζε μονότερμα και έκανε το 2-1 και συνέχιζε. Μάλλον φταίει η απειρία, η έλλειψη ομοιγένειας και η ποδοσφαιρική αφέλεια των νεαρών παικτών της Μπιλπάο, παρ' ότι στο ρόστερ υπάρχουν πολλοί και καλοί ποδοσφαιριστές. Το κομβικό σημείο ήταν ίσως οι αλλαγές της Σάλκε στο δεύτερο ημίχρονο με το σκορ στο 1-1, όπου μπήκαν 2 επιθετικοί παίκτες, ο Χουράδο και άλλος ένας, προκειμένου να χτυπήσουν το ματς και να κυνηγήσουν την νίκη. Ο Γιορέντε έκανε το 2-2 και το ματς ήρθε τούμπα. Παρά τις ευκαιρίες που συνέχιζε να κάνει η Σάλκε (ακόμα και δοκάρι), η Μπιλμπάο ήταν κυρίαρχη του γηπέδου. Το ματς έληξε 2-4, και είμαι σίγουρος ότι οι οπαδοί της Σάλκε με όσα είδαν προς το τέλος του αγώνα αισθάνθηκαν σαν να υποχρεώθηκαν σε στριπτήζ. Μπράβο στα παιδιά και τον προπονητή της Μπιλμπάο, όπως και στην διοίκησή της.

    Στον Παναθηναϊκό δεν καταλαβαίνω τί συμβαίνει και τί παιχνίδια παίζονται. Υποτίθεται ότι αν δεν μπορείς να αντέξεις το βαρύ φορτίο μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, κάθεσαι στα αυγά σου. Κι όμως, ο Βγενόπουλος, ο οποίος παραδέχτηκε ότι έχει χάσει λεφτά με την κρίση και δεν τον παίρνει για μεγαλεία, αρνείται πεισματικά να αποχωρήσει από τα κοινά του Παναθηναϊκού. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά δηλώνει ότι θέλει να πάρει κάποια στιγμή την ομάδα στα χέρια του, μόνο που δεν μας λέει το πότε και με ποιούς όρους και προϋποθέσεις. Ο Βαρδινογιάννης δεν βάζει φράγκο, υποτίθεται ότι έχει ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, κι όμως είναι ακόμα εδώ. Λέει ότι δίνει τις μετοχές του στους παλαιμάχους και αναλαμβάνει το θέμα της ΓΗΠΕΛ, έστω και στο κουβεντιαστό. Τί διάολο συμβαίνει με αυτήν την ΓΗΠΕΛ? Κάτι ακούω ότι η περιοχή του Βοτανικού (όπου ήταν να χτιστεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού) ανεβάζει την αντικειμενική της αξία, παρά την κρίση. Λες ρε Κάνθαρε γι' αυτό να μην ξεκολλάνε ο Τζίγγερ και ο Ανδρέας (αν ισχύει βέβαια)? Και είναι και ο συνεταίρος ο Βωβός που έχει κάνει αγωγές κατά της ενδεχόμενης κατασκευής του γηπέδου με τα τωρινά δεδομένα, αλλά και ζητάει και αποζημίωση αν δεν κατασκευαστεί το γήπεδο! Αν ισχύουν όλα όσα έγραψα, τα οποία δεν τα γνωρίζω από πρώτο χέρι, μάλλον τσακώνονται τα 3 σκυλιά για να πάρουν μεγαλύτερα κομμάτια από την πίτα του γηπέδου, αν ποτέ κατασκευαστεί - που δεν το βλέπω.

    Όσο για τον Άρη, φίλε Κάνθαρε, για να λέει έτσι ο Κόντης, πάει να πει "τον πούλο παίδες". Σαν την δήθεν οχυρωμένη Ελλάδα κατά της οικονομικής κρίσης το 2008 που έλεγε ο Καραμανλής. Μάλλον δεν παίρνει άδεια ο Άρης. Αλλά και να μην πάρει, δεν παθαίνει τίποτα. Πριν υπήρχε ο κίνδυνος υποβιβασμού, τώρα απλώς η απαγόρευση μεταγραφών για ένα έτος. Ούτε καν ένα πρόστιμο ρε παιδί μου. Έτσι κι αλλιώς, καλύτερα δεν είναι ο Άρης να παίζει με Κατίδηδες, Τριανταφυλλάκους και Γιαννιώτες, παρά με κάτι απίθανους που έφερναν ο Κόντης και ο Φερέρ? Ή μήπως θα λείψουν πραγματικά όσοι φύγουν με την λήξη των συμβολαίων τους? Αν είναι έτσι, να καταργήσουν τις αδειοδοτήσεις στην ΕΠΟ. Δεν έχει κανένα νόημα αν εξαλείφεται ο υποβιβασμός, τάχα για να μην υποβαθμιστεί το επίπεδο του πρωταθλήματος. Το πρωτάθλημα όντως θα έκανε ένα βήμα μπροστά, αν λόγω χρεών έπεφταν στην Β' Εθνική ο ΠΑΟ και η ΑΕΚ ή οποιοσδήποτε. Όπως έχουν υποβιβαστεί για διάφορους λόγους σε όλη την Ευρώπη ομάδες θρύλοι (μεταξύ άλλων Γιουβέντους, Φιορεντίνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χάρη, η Μπιλμπάο είναι πραγματική ομάδα και παίζει πραγματικό ποδόσφαιρο. Μιλάω για πλάνο και νοοτροπία, όχι για αποτελέσματα. Το επιθετικό transition game είναι εντυπωσιακό. Δεν κόβει το ρυθμό, έχει αυτοματισμούς και το κυριότερο: έχει πειθαρχημένους παίχτες και έναν προπονητή παγκόσμιας κλάσης. Υποθέτω ότι θα ρίξει το βάρος στην Ευρώπη και θα παραμελήσει κάπως την Πριμέρα. Μην ξεχνάμε ότι έχει περάσει και τελικό κυπέλλου Ισπανίας.

    Ο Τζίγγερ θέλει να απεμπλακεί, αλλά σε ποιον να τον δώσει; Ο Βγενό είναι τεράστιος παπατζής, ο Πατέρας τεράστιο λαμόγιο και οι υπόλοιποι παριστάνουν τις γλάστρες. Και πες ότι την παίρνουν οι παλαίμαχοι. Τι έγινε; Τι άλλαξε; Ο Βαρδινογιάννης μπορεί να τα έχει στηλώσει -και δεν τον κατηγορώ εξ ολοκήρου για αυτό- και να λέει ότι δεν ασχολείται, αλλά τουλάχιστον μέχρι πρότινος κρατούσε επαφή. Επίσης, όσο και να χτυπάει το κεφάλι του κάτω, αυτός είναι κι ο μεγαλομέτοχος. Αυτό, όμως, τι σημαίνει; Ότι υποβαθμίζουμε τις ευθύνες των υπολοίπων μετόχων και της πολυμετοχικότητας; Ο Τζίγγερ έκανε την υποχώρηση, τους άνοιξε την πόρτα, τους δέχτηκε κι αυτοί, μόλις σήκωσε λίγο κυμματάκι, σηκώθηκαν και έφυγαν. Όσο για τη ΓΗΠΕΛ, αυτά που ξέρουν οι ίδιοι, δεν θα τα μάθουμε ποτέ. Ακόμα και οι ρεπόρτερ να τα γνωρίζουν, δεν πρόκειται να τα δημοσιεύσουν. Κια προφανώς τσακώνονται. Σαν μικρά παιδάκια. Ειδικά αυτός ο Βγενόπουλος έχει γίνει πιο γραφικός κι από το Πήλιο. Η αλήθεια είναι ότι έχουν παραμερίσει το συμφέρον της ομάδας για προσωπικές κόντρες. Κι όταν λέω προσωπικές εννοώ επιχειρηματικές, επικοινωνιακές και οικονομικές. Με τον ΠΑΟ, όμως, ποιος ασχολείται;

    Μέρα παρά μέρα, για να μην πω σχεδόν κάθε μέρα, βγαίνει ο Κόντης σε ραδιόφωνα και δηλώνει ότι η ομάδα θα πάρει αδειοδότηση. Επαναλαμβάνω ότι για να το λέει με τόση σιγουριά, κάτι παραπάνω θα ξέρει. Η αλήθεια είναι ότι τα προηγούμενα χρόνια, ο Άρης ήταν από τις πρώτες ΠΑΕ, αν όχι η πρώτη, που έπαιρνε αδειοδότηση. Για να αναφέρονται οι διοικούντες στην αδειοδότηση με τόσο πάθος, σαν να είναι γκόμενα, σημαίνει ότι μάλλον δημιούργηκε οικονομική τρύπα, μεγαλύτερη από αυτή που έπρεπε και από αυτή που μας λένε. Αναγκαστικά θα πρέπει να περιμένουμε τι κρύβει το μέλλον για τον Άρη, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟ και τον ΠΑΟΚ.

    Για την εξάλειψη του υποβιβασμό είμαι μάλλον αντίθετος. Δεν πείθομαι από την δήθεν ανεπάρκεια ανταγωνισμού που προβάλλεται ως επιχείρημα. Ποιον ανταγωνισμό; Ποια ανταγωνιστικότητα; Πλάκα κάνουμε; Αν υπάρχουν κάποιοι που ψήσισαν με αυτό το σκεπτικό, τότε η εικόνα που έχουν για το πρωτάθλημα πρέπει να είναι η χείριστη. Δηλαδή με την εξάλειψη του υποβιβασμού προάγεται ο ανταγωνισμός ή μήπως ο αθέμιτος ανταγωνισμός; Για να ξέρουμε και τι λέμε. Αν κάποιος χρωστάει ή δεν πληροί τα κριτήρια ή, ή, ή, να πέσει. Ακόμα κι αν είναι η Αρειανάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυπάμαι που δεν σε έχω πείσει. Το ότι αυτό που πιστεύεις «Ο Βγενό είναι τεράστιος παπατζής, ο Πατέρας τεράστιο λαμόγιο» είναι κοντά στην αλήθεια δεν αποκλείει ο Σωφέρ να είναι πολύ χειρότερος.

      Η αποχώρηση του Σαουλίδη μου δείχνει κίνηση ποντικού που πηδά από το καράβι που βουλιάζει. Ο καιρός θα δείξει και μάλλον πολύ σύντομα.

      Στηρίζω ανυπερθέτως Ατλέτικο Μπιλμπάο και αποθεώνω Μαρσέλο Μπιέλσα. Είτε παίδες Βάσκων μέχρι την κουπάρα! Είναι ευκαιρία γιατί του χρόνου θα είναι όλα διαφορετικά με πολλές αποχωρήσεις.

      Διαγραφή
    2. Υπουργέ, μπορεί όντως ο Τζίγγερ να είναι πολύ χειρότερος. Δεν αντιλέγω. Εξάλλου, δεν ενίσταμαι με τις διαχειριστικές ικανότητες του Τζίγγερ ή τα κίνητρά του, αλλά με την γενικευμένη στοχοποίησή του, την οποία, εν πολλοίς, κρίνω άδικη. Θα βόλευε πολύ, πάρα πολύ, ορισμένους να έβγαινε ο ραλίστας ο μοναδικός αποδιοπομπαίος τράγος. Άσε που έτσι θα έβγαιναν νικητές οι οργανωμένοι και θα αποκρυπτόταν το οπαδικό πρόβλημα της ομάδας.

      Για τον Σαουρίδη, αυτό που κατάλαβα είναι ότι έφυγε λόγω ηλικίας. Οι κακιές γλώσσες λένε ότι απλά εκθρονίστηκε από την νέα γενιά. Ορισμένοι υποστηρίζουν και τη δικιά σου άποψη. Όμως, δεν έχει πηδήξει από το καράβι άλλες κι άλλες φορές. Γιατί να το κάνει τώρα;

      Θεωρώ ότι οι Βάσκοι, αν δεν βρουν μπροστά τους την Ατλέτικο ή την Βαλένθια, δηλαδή ομάδες που έχουν το know how για να αντισταθούν, θα είναι σίγουρα στον τελικό.

      Διαγραφή
  4. περηφανος για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.
    περηφανος για τους προεδρους που εχει ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.
    εκει που ολοι ασχολειστε με αδειες και διοικηση
    εμεις κοιταμε μονο τα αγωνιστικα.
    με παιχτες πληρωμενους και χωρις εξωαγωνιστικες υποχρεωσεις.
    ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ.
    πιστευω σε ενα χρονο θα εχει καθαρισει κι ο ερασιτεχνης.
    αυτη την εποχη χαιρομαστε περισσοτερο τα παιχνιδια.
    δεν εχουμε προβληματα που να μας αποπροσανατολιζουν.
    και μιλαμε για ομαδες που πριν λιγα χρονια ηταν προ των πυλων της διαλυσης.
    γιαυτο γουσταρουμε και ταυτιζομαστε με τους προεδρους μας κανθαρε.
    και δεν με νοιαζει αν δεν βαζει λεφτα ο μαρινακης με την εννοια που θελουμε .
    μου φτανει η προοπτικη που δινουν για το μελλον.
    κι επαναλαμβανω.
    ποιος οπαδος αλλης ομαδας μπορει να πει αυτα που λεμε εμεις??
    η ξανθη ο παναιτολικος κι ο ατρομητος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολλά συγχαρητήρια στους Βάσκους !!!

    Όποιος θέλει να γίνει πρόεδρος χωρίς να βάλει λεφτά, πετάει ένα πολυμετοχικός ή μια λαϊκή βάση και έχει ελπίδες…

    Το θέμα της ατιμωρησίας πρέπει να τελειώσει στο ποδόσφαιρο, αν θέλουμε να το δούμε ν’ ανεβαίνει επίπεδο. Φυσικά πρέπει να γίνουν πολλά για να γίνει ανταγωνιστικό, αλλά μπορούμε να ξεκινήσουμε με τη δικαιοσύνη και προχωράμε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θέμη, περήφανους για τους Προέδρους που έχει ο Ολυμπιακός; Τελικά, αυτός ο Μαρινάκης όντως διδάσκει ήθος και αξίες. Ουσιαστικό πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση. Τέλος πάντων. Στο έχω ξαναπεί: η ταύτιση με τον εκάστοτε Πρόεδρο είναι επικίνδυνη. Ρε Θέμη, έχεις καταλάβει ότι έχετε ταυτιστεί περισσότερο με τον Πρόεδρο παρά με τον Ολυμπιακό;

    Betonias, ο Πατέρας ήταν Πρόεδρας με τσέπες άλλων. Λεβέντης. Κι από τη λαϊκή βάση ο Χαγοράκης. Και γαμώ τις εξυγιάνσεις έκανε. Ε, ρε, παπατζιλίκι που έπεσε. Μα, δεν καταλαβαίνουν ότι αν καταργηθεί η ποινή του υποβιβασμού θα είναι όλοι στα παπάρια τους; Σου λέει, αφού δεν θα πέσω, σιγά μην σκάσω. Θέλουν να δώσουν ευκαιρίες στους μικρούς και στα φυτώρια; Διατηρήστε την ποινή υποβιβασμού και προσθέστε επιπλέον αυτό το μέτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπαμε φίλε… ατιμωρησία…
      Αν έπεφτε ο μεγάλος λόγο των στημένων, έπεφταν και μερικοί ακόμη μεγάλοι λόγο χρεών, θα έβλεπες διαφορά την επόμενη σεζόν. Μπουζουριάζεις και τους 50 με τις κουκούλες και βλέπεις το μέλλον αλλιώς…
      Θα βλέπαμε μετά… θα πουλούσε κανείς παπά…

      Διαγραφή
    2. Μαζί σου είμαι. Θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος, ο υγιής κόσμος, επιθυμεί αξιοκρατία και δικαιοσύνη. Η πολιτεία τι επιθυμεί; Οι παραγοντίσκοι του πρωταθλήματος τι επιθυμούν; Μου λες; Με αυτό το έρημο το ποδόσφαιρο ποιος ασχολείται;

      Διαγραφή
  7. γεια σου κανθαρε.Πως σου φαινεται το μπλογκ??σου αρεσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σου, ρε μάγκα. Μια χαρά είναι. Μην σταματάς. Είμαστε μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κανθαρε ο ολυμπιακος παντα θα εχει εναν δυνατο επιχειρηματικα προεδρο-οπαδο.
    θα κανει τα λαθη που κανουμε κι εμεις αλλα θα στηριζει παντα την ομαδα.
    θα κοιταζει να την μεγαλωσει κι οχι να συντηρησει το ονομα του απο αυτη.
    πρωτο του μελημα θα ειναι να φτιαχνει κατι για αυτη την ομαδα.
    κατι που ναι μεν θα εχει το ονομα του αλλα θα ανηκει στο συλογο.
    αυτους τους προεδρους τους αγαπαμε και τους στηριζουμε.
    γουλανδρης κοκκαλης ειναι ΜΕΓΑ ευεργετες του θρυλου.
    ακομα κι ο μαρινακης τωρα δεσμευτηκε να πληρωσει τα χρεη που ειχε η ομαδα χωρις να την αφησει γυμνη.
    τι να κανουμε λοιπον??
    να τους βριζουμε για να σας ικανοποιησουμε?
    θα εφτανε ποτε ο αρης η ο ηρακλης εδω που φτασανε με κοντομηνα μυτηληναιο??
    αλλα στο τελος τους βριζανε κιολας?
    αυτον που βλεπεις οτι ερχετε να βοηθησει τον βοηθας κι εσυ.
    βριζουν τους βαρδινογιαννηδες τα βαζελια αλλα παντα πληρωνανε (λιγα αλλα τα δινανε).
    και παντα ειχαν καλη ομαδα.
    ασχετα που δεν εφτιαξαν ποτε κατι για το συλογο.
    οπως και οι κοντοστουπηδες.
    για πες μου γιατι βριζουν τον τζιγκερ κι αποθεωνουν τους κοντους??
    γιατι πηραν 6 ευρωπαικα?
    τωρα που θα φυγουν ποιος θα ερθει??
    και τι θα βρει??
    βαρια συμβολαια μηπως??
    κι απληρωτο οακα??
    μιλας για ηθος.
    εσυ εισαι ηθικο ατομο πιστευω κι ας μη σε ξερω.
    ο μαρινακης σε ποιον διδαξε ηθος?
    στο γοντικα τον αδαμιδη το ζαγορακη τον κοντη κι αλλους.
    ολοι αυτοι εναν μαρινακη θελουνε.
    μακαρι κι οι αγγελοπουλοι να ηταν ετσι!!!!
    να εμπαιναν στα γραφεια της λιγκας και να αρχιζαν τις κλωτσιες σε καρεκλες γραφεια κωλους!!!
    ο κοντος πεταγε τα κατοσταρικα στη μουρη του μπερτομεου!!
    ποσο ηθικο ειναι αυτο??
    μην ψαχνεις για ηθος στη μπαλα γενικα λοιπον.
    εδω ακομα και στα μοναστηρια της πουτανας γινετε!!
    αστο το παραμυθι λοιπον.
    ο νομος του ισχυρου υπαρχει παντου.
    απο το ποδοσφαιρο θα ελειπε??
    τις περισσοτερες φορες λοιπον εμεις ειμαστε οι ισχυροι κι εσεις οι αδυναμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θέμη, δεν λέω να τους βρίζετε. Έλεος. Πόσω μάλλον να τους βρίζετε για να ικανοποιείτε εμάς! Αλλά αυτή η αποθέωση είναι ανεξήγητη. Αγαπάτε πιο πολύ τον Πρόεδρα παρά την ομάδα. Πόσο υγιές είναι αυτό; Δεν καταλαβαίνετε ότι έχει στηθεί ένας μηχανισμός που προσδίδει στον Μαρινάκη υπεράνθρωπη οντότητα; Εδώ έλεγαν οι ρεπόρτερ (του κώλου) ότι το ματς με τον Αστέρα το πήρε ο Μαρινάκης. Επειδή, λένε, κατέβηκε στα αποδυτήρια και έτριξε τα δόντια των παιχτών. Και οι παίχτες φιλοτιμήθηκαν και ανέτρεψαν το σκορ. Εδώ κλήθηκε ο Μαρινάκης για τα στημένα, του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, έχει καταχωρηθεί στην μαύρη λίστα και αντί οι Ολυμπιακοί να κάνουν τουμπεκί, ζητούσαν και τα ρέστα. Τι να λέμε τώρα. Ούε καν τα προσχήματα δεν τηρούσαν.

    Το ''ήθος'' που δίδαξε ο Μαρινάκης δεν το είσπραξε ο Αδαμίδης, ο Ζαγοράκης και ο Κόντης, αλλά το κοινό αυτής της χώρας. Και ευτυχώς που υπήρχαν Ολυμπιακοί που δήλωσαν αηδιασμένοι με το το συγκεκριμένο ''ήθος'' και ''αξίες'' Σκέψου να είχε εισπράξει ο φίλος του Ολυμπιακού ανάλογο ''ήθος''. Πόσο όμορφα θα ένοιωθε;

    Με ρωτάς γιατί βρίζουν οι Παναθηναϊκοί τον Τζίγγερ; Διότι, είναι χαζοί. Πριν βρίσουν τον Τζίγγερ, να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να βρίσουν το είδωλο που εμφανίζεται.

    Η άποψή μου για τους Γιαννακόπουλους είναι γνωστή. Ειδικά αυτός ο Θανάσης είναι ένας χούλιγκαν της πλάκας. Της σειράς. Και δυστυχώς βλέπω ότι και οι Αγγελόπουλοι έχουν αρχίσει τα καραγκιοζιλίκια.

    Κλείνοντας, να πω ότι ο νόμος του ισχυρού δεν προϋποθέτει διδαχές ''ήθους'', ''αξιών'' και λοιπές λαμογιές, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Όταν ο Μέγας Αλέξανδρος σχεδίαζε την επίθεση στα Γαυγάμηλα, ο Παρμενίωνας, αν θυμάμαι σωστά, είχε προτείνει να επιτεθούν το βράδυ, με τον Μέγα Αλέξανδρο να αποκρίνεται: ''Δεν θα κλέψω τη νίκη''. Και σε ευχαριστώ για το κοπλιμάν.

    Τα σέβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...