Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ξεχωριστή περίπτωση



Ο Έλληνας οπαδός αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση. Ιδιόρρυθμη. Εξαιρετική. Και πρέπει να εξετάζεται με επιείκεια. Δεν γίνεται διαφορετικά. Ειδάλλως, θα έπρεπε να οδηγηθούν όλοι, έστω οι περισσότεροι, στο εκτελεστικό απόσπασμα για κακοποίηση και δυσφήμιση του αθλήματος. Πιστός σε καφενειακές συζητήσεις, λάτρης επιχειρημάτων του στυλ ''φαπ'' και ''μπε'', έξοχος ερμηνευτής του παρασκηνίου, παντελώς αδιάφορος -κι ως εκ τούτου άσχετος- για τακτική και συχνά αιθεροβάμων. Θα μπορούσα να προσθέσω κι άλλα χαρακτηριστικά. Όλοι, νομίζω, θα μπορούσαμε. Πώς μπορείς να εξηγήσεις, λοιπόν, σε κάποιον τη διαφορά μεταξύ ''Άρης'' και ''Π.Α.Ε. Άρης''; Στη θέση του Άρη βάλτε όποια ελληνική ομάδα θέλετε. Γίνεται; Είναι εφικτό; Δεν το νομίζω. Πώς μπορείς να εξηγήσεις σε κάποιον αμετανόητο ότι, όταν αγωνίζεται ελληνική ομάδα στην Ευρώπη, οφείλουμε να την υποστηρίζουμε μπας και μαζέψουμε κανά βαθμό στο κοινό σακούλι της Ευρώπης; Διότι στην Ευρώπη όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Πώς μπορείς να εξηγήσεις σε κάποιον ότι δεν είναι και πολύ ηθικό/τίμιο/σωστό να ουρλιάζεις όταν νοιώθεις ότι αδικείσαι, τη στιγμή που όταν αδικείς δεν τρέχει κάστανο; Πώς μπορείς να εξηγήσεις σε κάποιον ότι έχουμε ακριβώς το πρωτάθλημα που μας αξίζει; Εύλογες απορίες. Για δυνατούς λύτες. Επομένως, τι κάνεις; Σε ποιες πράξεις προβαίνεις; Μάλλον κάθεσαι στον καναπέ σου, παραγγέλνεις σουβλάκια, φλερτάρεις με εύγευστες ξανθιές, λες χαριτωμένες μαλακίες με τα φιλαράκια σου και παρακολουθείς ξένοιαστος ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι μεταξύ της Μπενφίκα και μιας ελληνικής ομάδας.

Υ.Γ.1 Σε μεταγενέστερη ανάρτηση θα σας χαρίσω απλόχερα τι σημαίνει για μένα το ποδόσφαιρο και η ομάδα που υποστηρίζω.

Υ.Γ.2 Η συμβατική σοφία υποδηλώνει ότι ένας προπονητής είναι καλός όταν παίρνει (καλά) αποτελέσματα. Με βάση αυτήν την λογική μπορώ να βγάλω άχρηστους κορυφαία ονόματα του χώρου. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο προπονητής είναι καλός όταν διακρίνεται από συνέπεια σε αυτό που κάνει. Είτε πρόκειται για δηλώσεις, είτε για τακτική, είτε για αντιμετώπιση κρίσεων. Κι αν οι δημοσιογράφοι συνεχίσουν να κρίνουν τον Μίτσελ με τον τρόπο που τον κρίνουν, συγγνώμη, αλλά μάλλον πρόκειται για κακό προπονητή. Ίσως γιατί και οι δημοσιογράφοι που τον κρίνουν είναι κακοί.

Υ.Γ.3 Ο Ιβάν Σαββίδης, έχοντας άξιο συμπαραστάτη ολόκληρο το σύστημα της Σαλονίκης, με τις φήμες να λένε ότι η σημαία του Π.Α.Ο.Κ. θα αναπαριστά πλέον τον Κόλκα, κατάφερε και ανέτρεψε την τιμωρία της Ουέφα. Η παράγκα του Πλατινί θα πέσει. Θα γκρεμιστεί συμέθελα. Δεν είναι δυνατόν να βγάζει αυτός ο αλαζόνας Γάλλος τέτοιο μένος κατά του Π.Α.Ο.Κ. Για αυτό και υπάρχουν οι ανάλογες συστάσεις προς τους οπαδούς που θα βρεθούν στο γήπεδο. Να είναι ήσυχα παιδιά. Να κάνουν εξάσκηση στα γαλλικά τους και στο πιάνο. Να βάζουν την Μαλαματίνα στην τσέπη μόλις καταναλώσουν το περιεχόμενο. Απέναντι στους οπαδούς αγωνίζεται η ομάδα του Στέφενς. Ποια Μακάμπι και κουραφέξαλα; Η συμπεριφορά και η παρουσία των φιλάθλων καίει την Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. Σαν να τους λέει: «Στην Ευρώπη καθίστε σούζα, στην Ελλάδα κάντε τα όλα πουτάνα». Κι αφού αναφερθήκαμε στον Ολλανδό προπονητή, ας κάνω και μια ερώτηση προς πάντα ενδιαφερόμενο: αν ο Δώνης έκανε αυτά που κάνει ο Στέφενς, από ποιο μέρος του σώματος θα τον είχαν κρεμάσει; Από τα αυτιά, τα δάχτυλα ή τα κωλομάγουλα;

Υ.Γ.4 Στο τσου λου είχαμε ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Από το Χ της Μπάρτσα με την Μίλαν και το διπλό της Ντόρτμουντ στο Λονδίνο, μέχρι την ήττα της Γιούβε στην Μαδρίτη. Μένουν ακόμα τρεις αγωνιστικές για να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν τα φαβορί.

Υ.Γ.5 Thunder, Thunder, Thunder, Thundercats, Hooooo!!!

26 σχόλια:

  1. Υπενθύμισις,θυμασαι περυσι κατι παιδάκια,που πήγαν στη Βιεννη,πώς καθίσανε σταυροπόδι,παναγίτσες,εξω απ'το γήπεδο της Ραπίντ,περιμενοντας σαν χριστιανόπουλα στο κατηχητικό,΄ποτε θα ρθει η σειρά τους να μπουνε στο γήπεδο;Παναγίες,σου λεω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι αντίθετος στο ότι πρέπει να υποστηρίζεις την ελληνική ομάδα στην Ευρώπη, που ξανακούστικε ρε τώρα ένας βάζελος να υποστηρίζει το γαύρο ή οι αρειανοί τα ΠΑΟΚια, μη λέμε αστεία. Πουθενά δεν γίνονται αυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάνθαρε,
    ἔχεις δίκηο γιά τούς ὀπαδούς (βάζω καί μένα μέσα), ἀλλά πιστεύω ὅτι ὅλοι οἱ ὀπαδοί τοῦ κόσμου πάνω-κάτω ἴδιοι εἶναι. Ἀκόμη καί στίς χῶρες, ποδοσδαιρικά, πιό προηγμένες. Λίγοι θά ἐνδιαφερθοῦν νά ΜΑΘΟΥΝ γιά τακτικές, συστήματα κλπ. Τό δέ σλόγκαν πού ἐκφράζει τόν ὀπαδο, τόν κάθε ὀπαδό, εἶναι τό, "....καί τά μυαλά στά κάγκελα". Τί παραπάνω νά περιμένει κάποιος ἀπό μᾶς;(τούς ὀπαδούς ἐννοῶ).
    Σχετικά μέ τό ὅτι πρέπει νά ὑποστηρίζουμε ΚΑΘΕ ἑλληνική ὁμάδα πού παίζει στήν εὐρώπη δύσκολα θά μπορούσα νά συμφωνήσω. Λέω "δύσκολα", γιατί.... γιατί εἴπαμε, "... καί τά μυαλἀ στά κάγκελα" :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χάρης

    Κάνθαρε, είσαι λίγο αφελής ως προς τις απαιτήσεις σου από τους οπαδούς. Τα "φαπ" και τα "μπε", κυριολεκτικά ή/και μεταφορικά, ήρθαν για να μείνουν.

    Ο Μίτσελ, από κει που μέτραγε μέρες, έγινε μάγκας προπονητής, σύμφωνα με τις κωλοφυλλάδες. Πραγματικά δεν μπορώ ακόμα να κρίνω τον Μίτσελ ως προπονητή, αλλά οι κωλογραφιάδες απλώς πουλάνε εκδούλευση στον χοντρό. Αμ, το άλλο? Στην ατομική κριτική των παικτών, ο Μανωλάς (πηγή κινδύνων για την γαύρικη άμυνα, μην ξεχνιόμαστε) βαθμολογήθηκε στο sport24 με 4,5/5. Είδες τί γίνεται αν, καλώς ή κακώς, είσαι από τα αγαπημένα παιδιά του Προέδρου?

    Ο Ολυμπιακός δεν είναι να τον εμπιστεύεσαι. Αν με την Άντερλεχτ έπρεπε να είχε φάει 3 γκολ στο ημίχρονο (απεναντίας, της έριξε 3 ο Κωστάκης), με την Μπενφίκα έπρεπε να νικήσει. Ας όψεται η βροχή, και η περίεργη διαιτησία σε κάποια σημεία. Ο σπήκερ χθες ήταν τόσο εκνευριστικός με τις μαλακίες του, που από ένα σημείο και μετά ήταν σκέτη απόλαυση.

    Δεν ξέρω τί χαζά κάνει ο Στέφενς στον ΠΑΟΚ, αλλά μόνο και μόνο που έχει εξαφανίσει τον Πάμπλο Γκαρσία, είναι αιτία πολέμου και Τζιχάντ.

    Το Τσου Λου χθες είχε εκπλήξεις, αλλά και επιβεβαίωση κάποιων φαβορί. Ο Όμιλος των Ντόρτμουντ-Νάπολι-Άρσεναλ (με την Μαρσέιγ σάκο του μποξ) είναι απόλαυση. Παρά τους 6 βαθμούς και των 3 ομάδων, θεωρώ σίγουρη την πρόκριση των Γερμανών. Από κει και πέρα, Ιταλοί και Άγγλοι (Άγγλοι τρόπος του λέγειν...) θα βγάλουν τα μάτια τους μεταξύ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. VAD, ναι, Παναγίες.

    Tommy, δεκτή η άποψή σου. Δεν ξέρω αν γίνονται αλλού, αλλά γνωρίζω πολύ καλά ότι γίνονται στην Ελλάδα. Προσωπικά, όμως, δεν με γεμίζει να χαίρομαι με τις ευρωπαϊκές ήττες των ελληνικών ομάδων. Είτε αυτή η ελληνική ομάδα λέγεται Ελπίδα Σαππών, είτε λέγεται ΠΑΟΚ. Τι έχω να κερδίσω αν χάσει ο ΠΑΟΚ ή ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη; Προτιμώ να κοιτάω τα του οίκου μου.

    Cummulus, δεν ξέρω αν γίνονται κι αλλού αυτά. Και για αυτό δεν αναφέρω τίποτα για εξωτερικό. Στην Ελλάδα, όμως, γίνονται και μάλλον αποτελούν τον κανόνα. Περί τακτικής και γενικώς ποδοσφαίρου έχω γράψει ένα άρθρο για την άγνοια που έχουμε αναφορικά με αυτό το όμορφο άθλημα. Διότι μου φαίνεται ότι ελάχιστοι αγαπούν το ποδόσφαιρο ως άθλημα. Οι περισσότεροι, τολμώ να πω, δεν αγαπούν καν την ομάδα τους, αλλά προτιμούν να υποστηρίζουν την ΠΑΕ. Ελπίζω να γίνεται αντιληπτή η διαφορά.

    Χάρη, χαίρομαι που με λες αφελής. Το λαμβάνω ως κοπλιμάν. Αυτό που γίνεται με τον Μίτσελ δεν έχει προηγούμενο. Αν δεν ήξερες ότι η κριτική των δημοσιογράφων αφορά τον ίδιο άνθρωπο, θα νόμιζες ότι κάθε φορά αλλάζει ο υπό εξέταση προπονητής. Είδες τι σου είναι οι δημοσιογράφοι; Δεν τους πιάνεις από πουθενά. Αυτό, πάντως, που μου έμεινε από το χθεσινό ματς είναι η εμφάνιση της Μπενφίκα. Την είδα για πρώτη φορά φέτος και ειλικρινά δεν περίμενα να είναι τόσο κακή. Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για τη φιναλίστ του περσινού τελικού πρώην Ουέφα, στον οποίο, μάλιστα, ήταν και καλύτερη της Τσέλσι. Αιτία πολέμου και τζιχάντ; Βλέπεις να κουνιέται κανείς στον ΠΑΟΚ κατά του Στέφενς; Θυμάσαι τι έγινε πέρυσι με τον Δώνη; Νομίζω ότι ο όμιλος που αναφέρεις είναι μακράν ο πιο ενδιαφέρων. Προσωπικά θέλω να περάσουν και οι τρεις στην επόμενη φάση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαίρετε!

    Θρυλική μορφή παντός καιρού, μη χαμπαρίζων από ήττες καί υποβιβασμούς, είναι ο επί δεκαετίες (σαράντα χρόνια φούρναρης) προπονητής της Οσέρ!

    Υγ: Προς τον προλαλήσαντα Ανώνυμο Χάρη: Βρέ σύ! Ακόμη παρακολουθείς αγώνες με τον ήχο ανοιχτό; :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά, ο Γκι Ρου αποτελεί μοναδική περίπτωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι το γήπεδο στενό και με το μαύρο υπόβαθρο θυμάμαι ματσάκι στην Προοδευτική ή στον ΠΑΟ Ρουφ - σε ξερό εννοείται. Υποσχέθηκες στη λαοθάλασσα των επισκεπτών του ιστολογίου ότι θα ικανοποιήσεις τα απεγνωσμένα (sic) αιτήματά τους. Δώσε πλάτος στο "γήπεδο" αδερφέ μου!

    Επί της ουσίας του νήματος θα τοποθετηθώ στο εγγύς μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπουργέ μου η λύση είναι η μεγέθυνση της οθόνης (πλήκτρα Ctrl, +). Εγώ αυτό κάνω και δεν έχω πρόβλημα ούτε με το πλάτος, ούτε με το μέγεθος της γραμματοσειράς...

      Επίσης αν δουλεύεις Maxthon επιλέγεις "λειτουργία νύχτας", ρυθμίζεις σε ότι χρώμα θέλεις το background και τα γράμματα και είσαι κομπλέ...

      Διαγραφή
  9. Δηλαδή άμεσα.

    Τακτικές και σχηματισμοί επί χάρτου είναι για τους φίλαθλοι. Οι φιλάθλοι θένε μπούγιο, χαβαλέ, ενδεχομένως νταηλίκια, σεξουαλικούς παραλληλισμούς και παρασκήνιο με όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

    Αν ήτανε να μελετάνε τακτικές θα παρακολουθούσαν και μπάσκετ. Αλλά εκεί αν δεν έχεις στοιχειώδεις γνώσεις τακτικής το χάνεις το τόπι. Και το ρίχνεις στα γραφικά: ότι παίζεται με τα χέρια είναι της πλάκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απορία ψιλοάσχετη: Αν γίνεται κάποιο φιλικό (όπου δεν παίζουν βαθμοί για την Ελλάδα) και παίζει μια ελληνική ομάδα με μια ξένη, η ελληνική δεν έχει κανέναν Έλληνα παίχτη και η ξένη ομάδα έχει 2 τότε ποιον θα υποστήριζες;

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπουργέ, με αυτό το φόντο, παλαιάς κοπής, δεν μπορώ να δώσω πλάτος! Το ξέρω ότι έχω υποσχεθεί ανανέωση. Δεν το έχω ξεχάσει. Και επειδή η εκδρομή του τριημέρου προς Σαλονίκη ακυρώθηκε, νομίζω ότι θα μπορέσω να κλέψω λίγο χρόνο και να δοκιμάσω διάφορα πρότυπα. Όσο για την τακτική δεν λέω να γίνουν οι οπαδοί εξπέρ της τακτικής. Δεν είναι κακό να μην ξέρεις τακτική. Αλλά να μην το παίζουν ειδικοί. Ό,τι και καλά γνωρίζουν τα πάντα. Το χείριστο, δηλαδή, είναι ότι οι περισσότεροι νομίζουν ότι ξέρουν τακτική. Μολαταύτα, η συντριπτική μερίδα στέκεται στο αποτέλεσμα, ή σε τεχνικά στοιχεία, και μέσω αυτής ερμηνεύουν την τακτική.

    Πρόεδρε, θα μου ήταν αδιάφορο το παιχνίδι. Εξάλλου, ποτέ δεν ασχολούμαι με φιλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο μέσος Έλληνας φίλαθλος δεν είναι παρά ο μέσος Έλληνας πολίτης. Κι όταν συμπεριφέρεται όπως συμπεριφέρεται στα σοβαρά ζητήματα πως περιμένεις να είναι διαφορετικός ως προς τα δευτερεύοντα (όπως το ποδόσφαιρο);

    Στα περί Μίτσελ... Όταν έχω προσωπική άποψη για μία ομάδα ή ένα ματς η γνώμη των δημοσιογράφων μου είναι αδιάφορη, δεν την διαβάζω καν. Ποιος τους δίνει σημασία πια; (Πλην εξαιρέσεων βεβαίως-βεβαίως!)

    Δώνης - Στέφενς: διαφορετικό βιογραφικό = διαφορετική αντιμετώπιση. Άλλη βαρύτητα, άλλες εμπειρίες, άλλη πίστωση χρόνου. Έτσι γίνεται παγκοσμίως, όχι μόνο στην Ελλάδα. Ο Στέφενς το κέρδισε αυτό με την δουλειά του. Το "όνομα" απορροφάει τους κραδασμούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτοί που λέμε, έχουν την ΙΔΙΑ συμπεριφορά στην πολιτική, στο αδύνατο - τρόπος του λέγειν - φύλο, στα αυτοκίνητα, ΠΑΝΤΟΥ. Αν έτσι βαδίζεις, λοξά σαν τον κάβουρα, δεν αλλάζει η περπατησιά.

    Η αλλαγή πρέπει να γίνει εδώ και τώρα. Όπως το 'λεγε παλιά το λαμόγιο Ανδρέας και επανέφερε στη μνήμη πέρυσι-πρόπερσι η διαφημισάρα της wind.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπαλαντέρ, η πρώτη παράγραφος που γράφεις είναι ακριβώς αυτή που χρησιμοποίησα ως επιχείρημα στην κουβέντα με έναν φίλο περί Ελλήνων οπαδών. Το επιχείρημα δεν έγνε δεκτό. Ποιος δίνει σημασία στους δημοσιογράφους; Όλοι! Ή, έστω, σχεδόν όλοι! Συμφωνώ για το βιογραφικό και την βαρύτητα του Στέφενς. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η αντιμετώπιση του Δώνη, σε σύγκριση με αυτήν του Στέφενες, δείχνει το πόσο μεγάλη ήταν η εμπάθεια όλων προς τον Έλληνα τεχνικό (κλισέ). Το γεγονός ότι με τον Στέφενς υπάρχει μια σχετική μουγκαμάρα δεν είναι παράλογο. Το παράλογο είναι ότι με τον Δώνη είχαν ξεσαλώσει.

    Υπουργέ, για να αλλάξει κάτι πρέπει να θες να αλλάξει. Εμείς θέλουμε; Δεν το νομίζω. Το μόνο που θέλουμε είναι να αλλάξουν οι άλλοι και ο υπόλοιπος κόσμος χωρίς να αλλάξουμε εμείς.

    Καλημέρα και Χρόνια Πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το «αλλαγή εδώ και τώρα» πήγαινε στο πλάτος του μπλογκογηπέδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ομολογώ ότι δεν το κατάλαβα! Νόμιζα ότι η δεύτερη παράγραφος αποτελούσε συνέχεια της πρώτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ομολογώ ότι το δίκιο είναι με το μέρος σου. Μετά την απάντησή σου ξαναδιάβασα το σχόλιό μου και είδα ότι ξεκάθαρα σηκώνει παρανόηση. Φαίνεται η 2η παράγραφος να είναι συνέχεια της πρώτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Kanthare έχω την λύση στο να αυξήσεις το πλάτος χωρίς να αλλάξεις το πρότυπο. Εάν ενδιαφέρεσαι πες μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μπαλαντέρ, το έχω προσπαθήσει δυο-τρεις φορές στο παρελθόν και δεν μπόρεσα. Μέχρι και το HTML του προτύπου είχα πειράξει. Αν ξέρεις κάτι παραπάνω, καλοδεχούμενες οι γνώσεις σου. Αν και μάλλον θα αλλάξει το πρότυπο. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από την στιγμή που αποφάσισες να αλλάξεις πρότυπο, άκυρη η πρότασή μου. Απλά την έκανα γιατί παλιότερα είχες πει ότι προτιμάς τούτο το πρότυπο...

      Πάντως, αφού το ανέφερα, είναι σχετικά εύκολο αυτό που σου πρότεινα αρκεί να γνωρίζεις επεξεργασία κώδικα...

      Ιδού ένα απλό παράδειγμα - πείραμα: http://3.bp.blogspot.com/-hs_he2QWN5s/Um5_7qOggiI/AAAAAAAA1mo/HQh4WzudtZM/s1600/kantharos.jpg

      (Διαστάσεις - χρώματα - σχεδίαση βάζουμε ότι και όπως θέλουμε.) Πάντως μία αναβάθμιση προτύπου για να μπορείς να το χειρίζεσαι ο ίδιος όπως θέλεις είναι προτιμότερη. Συμφωνώ με τον υπουργό. Την καλησπέρα μου...

      Διαγραφή
  20. Θα πω κάτι κι' αν θες το σκέπτεσαι. Με τόσα widgets και links που έχεις στην πλαϊνή στήλη, θεωρώ απαραίτητο να επιλέξεις πρότυπο με 2 πλαϊνές στήλες.

    Το δικό μου είναι το Φανταστικό (Awesome) και σ' αυτό μπορείς να κάνεις ότι γουστάρεις, σχεδόν τα πάντα, όρεξη να 'χεις. Εικόνες ή χρώμα της επιλογής σου στο παρασκήνιο, πλάτη διαφορετικά για κάθε στήλη - κεντρική και πλαϊνές - χρώματα γραμμάτων, τα πάντα όλα.

    Ο δε χρόνος που απαιτείται δεν παίρνει πάνω από ώρα, για το 1ο αρεστό αποτέλεσμα. Στην πορεία γίνονται ότι διορθώσεις κρίνει ο blogger.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπουργέ συμφωνώ κι επαυξάνω. Λόγω της πληθώρας widget και gadget χρειάζεται όχι απλά δύο sidebar, αλλά η μία να είναι και δίστηλη. Κι συμπληρωματικά τρίστηλο footer...

      Διαγραφή
  21. Μήπως ξεφύγαμε απ' το θέμα της ανάρτησης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται. Αυτός είναι ο στόχος. Να κάνουμε ντου στα ιστολόγια τα ξένα και να τα κάνουμε ιερόδουλη!
      lol

      Διαγραφή
  22. Όχι ακόμα! Εν τω μεταξύ θέλω να ανεβάζω μια ανάρτηση για το Μπάρτσα - Ρεάλ, αλλά δεν έχω χρόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...