Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Ο He-Man και η οργή του Θεού

Όποιος διαβάζει με συνέπεια το παρόν blog, γνωρίζει τις απόψεις μου για τον Κώστα Μήτρογλου. Δεν μπορώ, όμως, να μείνω αδρανής και να μην εκθειάσω τη φόρμα που βρίσκεται. Κι όταν ένας ποδοσφαιριστής είναι φορμαρισμένος, πραγματικά φορμαρισμένος, δεν τον σταματάει ούτε ο He-Man (φώτο). Να είναι καλά η φυγή του Τζιμπούρ που του άνοιξε το δρόμο προς την εντεκάδα και η παρουσία του Σαβιόλα, με τον τελευταίο να απελευθερώνει τον Μήτρογλου κι όχι το αντίθετο! Από εκεί και πέρα, ο παίχτης χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά για να βελτιώσει τις χτυπητές του αδυναμίες. Μπορεί να ξεκινήσει από τα απλά, όπως το τι είναι οφσάιντ, μέχρι τα πιο σύνθετα, π.χ. να καταλάβει ότι το μαρκάρισμα δεν είναι ποδοσφαιρική ταπείνωση. Και βλέπουμε. Το λέω αυτό, διότι δεν χρειάζεται να είσαι σκάουτερ υψηλού επιπέδου για να καταλάβεις τι είδους παίχτης είναι ο Μήτρογλου. Ούτε απαιτείται να έχεις τελειώσει κάποιο Πανεπιστήμιο ανίχνευσης ταλέντου και ικανότητας. Ο καθρέφτης είναι το χόρτο. Τα νούμερα τα ερμηνεύει ο καθένας όπως θέλει.


Το ίδιο ισχύει για τον Παναθηναϊκό. Με τις τελευταίες προσθήκες να προσδίδουν ποιότητα στην ομάδα και να συμβάλουν τα δέοντα στην εύρυθμη λειτουργία και απόδοση του αγωνιστικού πλάνου. Όχι, μην νομίζετε ότι οι τελευταίες μεταγραφές είναι τίποτα παιχταράδες. Από το πανέρι προέρχονται. Και μάλλον συνιστούν κινήσεις πανικού, καθώς, αν ήταν σίγουροι για την ομάδα, δεν θα έπαιρναν κανέναν. Με τον Νταμπίζα, έναν τεχνικό διευθυντή που επιλέχθηκε από τον προπονητή (!) κι όχι το αντίθετο, να δηλώνει ότι η ομάδα έκλεισε τις μεταγραφές και το ρόστερ ολοκληρώθηκε, πετώντας το μπαλάκι στον προπονητή. Αλλά σε αυτό το χαμηλού επιπέδου πρωτάθλημα, λίγη ικανότητα να έχεις στον ασβέστη και μετατρέπεσαι σε οργή του Θεού. Λίγο τρεχαντήρι να είσαι, με μέτρια τεχνική, και γίνεσαι κλώνος του Ντάβιντς. Ένα καλό τελείωμα να διαθέτεις και ξαφνικά σε βαφτίζουν killer. Τα ίδια, όμως, ισχύουν και για τον προπονητή. Κάνεις τα βασικά και σε αποθεώνουν. Όπως αποθέωναν τα Μ.Μ.Ε. τον Αναστασίου, επειδή η ομάδα, όπως είπαν, δεν παράτησε το παιχνίδι με τον Π.Α.Ο.Κ. σε κανένα σημείο του αγώνα. Σαν να σου λένε ότι αυτή είναι η εξαίρεση. Ότι σπάνια θα δεις ποδοσφαιρική ομάδα να επιμένει, να παλεύει και να μάχεται. Πραγματικά ξεχνάς κι αυτά που ξέρεις.

Και σβήνουμε με την Αρειανάρα. Το ίδιο ισχύει κι εδώ. Δεν ήταν απαραίτητο ή προαπαιτούμενο να είσαι επιστήμονας για να καταλάβεις ότι ο Χατζηνικολάου ήταν κακή επιλογή. Ούτε πρέπει να έχεις γνώσεις υψηλού επιπέδου για να καταλάβεις ότι, παρά το ρίσκο της επιλογής, ο Μιλίνκοβιτς έχει αλλάξει πολλά πράγματα σε τακτικό και ψυχολογικό κομμάτι. Κι ας ελπίσουμε ότι δεν θα αλλάξει κι ο ίδιος. Όχι τίποτα άλλο, αλλά ο Φλεβάρης είναι ο κατεξοχήν μήνας του Μιχαλήτσιου.

Υ.Γ.1 Στην αρχή είχαμε την Τρόικα. Ήταν η αγαπημένη μας ασχολία. Θεωρούσαμε ότι ήταν η πηγή όλων των κακών. Για όλα, λοιπόν, έφταιγε η Τρόικα. Από την κακοκαιρία και την κίνηση στους δρόμους μέχρι τα ανάλατα φαγητά και τις αξύριστες μασχάλες. Πλέον, για όλα ευθύνεται η Χρυσή Αυγή. Για την κλιματική αλλαγή, την τρύπα του όζοντος, την κρεατοφαγία και την ισοπαλία της Α.Ε.Κ. Έχει χαθεί το μέτρο. Η σοβαρότητα, πάντως, έχει χαθεί προ πολλού.

Υ.Γ.2 Αυτό που γίνεται με τα στημένα στο ποδόσφαιρο είναι άνευ προηγουμένου. Οι μάρτυρες κατηγορίας μετατρέπονται σε μάρτυρες υπεράσπισης. Οι κατηγορούμενοι έχουν αθωωθεί και δεν το ξέρουν. Κι ο Θωμαΐδης διεξάγει υπεράνθρωπη προσπάθεια να μεταφέρει το δικαστήριο στο στούντιο με τον ίδιο να επωμίζεται το ρόλο του δικαστή. Πρέπει να είναι ωραίος τύπος ο Κυριάκος.

Υ.Γ.3 Να χαρώ τον αντικαπνιστικό νόμο. Είχα πάει το Σάββατο το βράδυ σε ένα μπαράκι στην Κηφισιά και νόμιζα ότι από ένα σημείο και μετά ανέπνεα μόνο νικοτίνη και βαρέα μέταλλα. Τα δε ρούχα έπρεπε να τα πάω ο ίδιος, με τα χέρια μου, στην πυρά. Πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα στην Ε.Ε. που δεν τηρούμε έναν νόμο που αποτελεί κοινή λογική, αυτονόητο και άγραφο κανόνα. Πραγματική κατάντια που φανερώνει το ύψος του βάθους στο οποίο έχουμε περιέλθει.

Υ.Γ.4 Η Μπαρτσελόνα, λένε, ενδιαφέρεται για τον Γιώργο Σαμαρά. Υποθέτω ότι πρόκειται για τυπογραφικό λάθος. Μάλλον εννοούν τον Τρύφωνα Σαμαρά, μπας και καταφέρει να δώσει λίγο όγκο στο μαλλί του Πουγιόλ. Εξάλλου, ο Γιώργος ο Σαμαράς θα πρέπει να ετοιμάζεται για τον αγώνα με την Σλοβακία.

Υ.Γ.5 Love To Love You Baby! 

21 σχόλια:

  1. Ο αντικαπνιστικός νόμος δεν πρέπει να ίσχυσε ποτέ. Στα μαγαζιά που πάω τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα: ότι δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Μιλάμε για τριτοκοσμικές καταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατσε να κανει νεο συμβολαιο ο χοντρος στον Κωστη να ανεβασει και τη ρητρα και θα σου πω εγω μετα.... Φουλ για Γερμανια παει με το παπι του σουζα.

    Ο Κυριακος Θωμαιδης... ποσο τον αντιπαθω αυτον τον ανθρωπο (?) χρονια τωρα προσπαθει να γινει δικαστης, αλλα ευτυχως για τη δικαιοσυνη παντα αποτυγχανει.

    Εμενα παντως στα μπαρακια δεν με ενοχλουν τα τσιγαρα αλλα τα μαπα ποτα που μας σερβιρουν. Μα καλα και εσυ στην ΚηφιΣΑ για ποτο? :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Manolo, επιμένω ότι ο Μήτρογλου πρέπει να βελτιώσει πολλά πράγματα στο παιχνίδι του. Έχει παρουσιάσει ήδη βελτίωση σε πολλούς τομείς, π.χ., στις τοποθετήσεις, εκτέλεση με τα δυο πόδια, κίνηση χωρίς μπάλα, αλλά ακόμα χρειάζεται πολλή δουλειά. Πρώτα από όλα δεν έχει αντοχή. Στα ματς που πρέπει να μαρκάρει, να πιέσει ή να τρέξει τέλος πάντων, του κάνει κοντινό η κάμερα και νομίζεις ότι χρειάζεται φορητή μονάδα νεφρού. Άσε που αν βρει καλό αμυντικό απέναντί του ή παίζει χωρίς στήριγμα δεν βοηθάει ιδιαίτερα. Έπειτα, ακόμα δεν έχει μάθει τι σημαίνει οφσάιντ. Να κινείται στον χώρο όταν η ομάδα δεν έχει κατοχή. Να παίζει με πλάτη. Να πασάρει με τη μία. Και το πιο δύσκολο: να αποκτήσει μυαλό στο κεφάλι του.

    Ο Θωμαϊδης είναι γαμώ τα παιδιά. Δώστου μια έδρα, ένα σφυράκι, λίγους μάρτυρες και ένα πιασάρικο θέμα κι άστον με τους μήνες να ασχολείται. Εξάλλου, δεν πειράζει και κανέναν. Το κέφι του κάνει.

    Δεν είχα διάθεση να βγω το Σάββατο το βράδυ. Μου λέει ένας φίλος ''πάμε για ένα χαλαρό ποτάκι στο Χαλάνδρι, θα έρθει και μια φίλη της γκόμενας μου''. Δεν γαμιέται, λέω εγώ, πάμε. Στην πορεία η φίλη έγινε φίλος, το Χαλάνδρι έγινε Κηφισιά και το χαλαρό ποτάκι έγινε ''πήγα έντεκα και έφυγα τρεις''. Ο ορισμός του χαζοξενυχτιού. Και γιατί έφυγα τρεις; Διότι αυτός που οδηγούσε, η φίλη που έγινε φίλος, την έπεφτε σε μια γκόμενα και περιμέναμε να γράψει το σκορ. Άστα να πάνε. Περίμενα το Σου-Κου για να ξεκουραστώ και τελικά κουράστηκα περισσότερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δε με ενοχλεί ο καπνός,όμως η αγένεια του στιλ: «Καπνίζω και δε σέβομαι τίποτα και κανέναν,επειδή είμαι γαμάτος/η»,μου γυρνάει το μυαλό. Αυτή την αναισθησία και την έλλειψη κοινωνίας παιδείας προφανώς και δεν τη συναντάς εύκολα στο εξωτερικό. Γι' αυτό εκεί εφαρμόζεται ευκολότερα ο αντικαπνιστικός νόμος και θεσπίστηκε νωρίτερα από 'δω.

    Στο Υ.Γ. 4 διάβασα: «Η Μοτσαρέλα ενδιαφέρεται για το Γιώργο Σαμαρά» και λέω «τι θέλει να πει ο ποιητής;Καινούρια ομάδα η Μοτσαρέλα;». :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Μήτρογλας είναι κίλερ, δεδομένο. Τίποτε άλλο στην ομάδα δεν μπορεί να προσφέρει. Κι' αυτό δεδομένο. Η βελτίωσή του οφείλεται στην ξανθιά κοπελιά που συζούν εδώ και κάμποσους μήνες!

    Τέλος, στις αναμετρήσεις με τη Μπενφίκα θα φανούν τα πάντα. Γιατί είναι μια καλή ομάδα, αλλά σε καμιά περίπτωση από το πάνω ράφι. Αν δεν καταφέρει να τους ανησυχήσει θα πάει άκλαφτος.

    Όχι δηλαδή ότι αληθεύουν τα δημοσιεύματα ότι τον θένε στας Ευρώπας από άκρη σ' άκρη. Ερυθρόδερμη προπαγάνδα είναι ετούτα.

    Ο Θωμαΐδης είναι τρύπια λινάτσα.

    Δεν χρειάζεται αντικαπνιστικός νόμος, αλλά σωστά εξαεριζόμενα μαγαζιά. Και βέβαια καθόλου κάπνισμα στους δημόσιους χώρους, υπηρεσίες κ.λ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτοκράτορας και στο "παλατάκι" τους!
    Σαν άλλοτε:)

    (Καλά,εγω στο δικό μου κόσμο) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το κείμενό σου για τη Χ.Α. άξιο να διαβαστεί και να προβληματίσει. δεν περίμενα και τίποτα λιγότερο. το διάβασα τη μέρα της ανάρτησης, όμως ήμουν τόσο χάλια από γρίπη που δεν είχα διάθεση να σχολιάσω.

    για το κακό μας χάλι, πάντα κάποιος άλλος φταίει... εμείς ποτέ!
    οι νόμοι θεσπίζονται για να μπορούμε να τους παραβιάζουμε ασυστόλως. ελληνικό το μότο. παντού και στα πάντα, πάντα....

    καληνύχτα Κανθαρούλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια σου Κάνθαρε!Καταιγιστικός και απολαυστικός!

    Συμφωνώ με Μήτρογλου. Θέλει πολλή δουλειά ακόμα στην τακτική (για να γίνει αυτό που τον παρουσιάζουν) και φυσικά διάρκεια..

    Καλό αυτό με τον Μιχαλήτσιο:):) Ελπίζω να στεριώσει ο Μιλίνκοβιτς.

    Τον νόμο αυτόν, τον είχα ξεχάσει. Που τον θυμήθηκες;

    Οι δίκες είναι για γέλια. Φοβού τον μέγα Μάκαρο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν τον θέλει η Μπαρτσελόνα το Σαμαρά, η Head & Shoulders τον θέλει εκεί για να πηγαίνει κόντρα στον Κριστιάνο και το Ultrex...

    Αυτούς που χαίρονται με την ήττα του ΠαναθηναΙκού δεν τους καταλαβαίνω.. Δεν έπαιζε με καμιά Μπάρτσα, με τον Πάοκ έπαιζε. Σε λίγο θα χαίρονται αμα φέρουν ισοπαλία με τον Πλατανιά...

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κ. †, έχω πάει σε τρεις χώρες του εξωτερικού: Αγγλία, Βέλγιο και Ιταλία. Τέτοιο πράγμα με το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους μόνο στην Ελλάδα το έχω δει και πουθενά αλλού. Προσωπικά με ενοχλεί και ο σταρχιδισμός, αλλά και ο καπνός. Κι επειδή υπάρχει θέμα με τον καπνό στο σπίτι, όταν βγαίνω έξω θέλω λίγο να αναπνέω οξυγόνο. Εσύ διάβασες μοτσαρέλα κι εγώ θυμήθηκα τη μορταδέλα! Υποτιμημένο αλλαντικό. Θα πάω να πάρω.

    Υπουργέ, να δεχτω ότι με σωστό εξαερισμό λύνεται το πρόβλημα. Ούτε καν αυτό δεν βλέπεις! Απίστευτα πράγματα. Μην μιλάς έτσι για τον Κυριάκο. Μπορεί να σου έρθει καμιά πρόσκληση για την ''Δίκη'' και να τρέχεις και να μην φτάνεις. Δυστυχώς τα ΜΜΕ έχουν αποπροσανατολίσει τον κόσμο του Ολυμπιακού, κι όχι μόνο, με το καλό 25λεπτο στο ματς με την Παρί και το κάπως πλασματικό σκορ με την Άντερλεχτ.

    VAD, δεν είσαι στον κόσμο σου. Η αλήθεια είναι ότι ξέχασα να το αναφέρω στην ανάρτηση! Το ματς δυστυχώς δεν μπόρεσα να το δω, διότι δεν είχα χρόνο, αλλά από ό,τι κατάλαβα στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος. Όσο για το ζευγαρί του τελικού, είναι στημένο ή δεν είναι; Τι λέτε;

    Βίκυ, ευχαριστώ. Κι εμένα μου άρεσε το άρθρο για την Χρυσή Αυγή. Πάντα φταίει κάποιος άλλος. Κι αυτό δεν αφορά μόνο τα πολιτικά, αλλά την ίδια μας τη ζωή. Ολόκληρο το φάσμα αυτής. Πάντοτε αποφεύγουμε την ατομική ευθύνη και ψάχνουμε παιδικά επιχειρήματα για να την σκαπουλάρουμε. Για να κατηγορήσουμε τον άλλον. Οι νόμοι θεσπίζονται για να εφαρμόζονται κι από τις δυο πλευρές: Κράτος και πολίτες. Βέβαια, οι αρχαίοι Ρώμαιοι είχαν φτιάξει έναν νόμο που έλεγε ότι όποτε θέλουν, όποτε κρίνουν ότι υπάρχει ανάγκη, μπορούν βάσει αυτού του νόμου να καταργούν αυστηρώς για ένα έτος κάποιον νόμο που δεν τους έκανε κέφι. Εμείς αυτό το κάνουμε χωρίς να χρειάζεται κάποιο νομοσχέδιο και για παραπάνω διάστημα από ένα έτος. Καταραμένη νομολαγνεία!

    Παβού, να δεις ότι ο Μάκαρος θα αθωωθεί πανηγυρικά και θα του πουν και συγγνώμη για την ταλαιπωρία. Η Δικαιοσύνη έχει γίνει μια βιτρίνα, ένα είδος κουτσομπολιού. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι κι αυτός ο τομέας στην Ελλάδα υπολειτουργεί και κωλυσιεργεί. Προκλητικά πολλές φορές. Πού τον θυμήθηκα τον νόμο; Ο νόμος θυμήθηκε εμένα! Καλό αυτό με τον Μιχαλήτσιο, αλλά ας ελπίσουμε ότι δεν επαληθευτεί.

    Πρόεδρε, σωστός για Σαμαρά. Έχει ωραίο μαλλί, πάντως, ο μπάσταρδος. Μεταξένιο. Και ίσιο σαν ευθεία εθνικής οδού. Λογικό είναι να τον ζηλεύει ο κόσμος και συγκεκριμένα οι γυναίκες. Αυτό που λες με τον Πλατανιά, κατά την γνώμη μου ισχύει. Θέλω να πω ότι ο Παναθηναϊκός έχει μικρύνει ως μέγεθος. Με τα προβλήματα που έχει η ομάδα, είναι πολύ δύσκολο να κρατήσεις το φρόνημα ψηλά και να δείξεις ότι παραμένεις στην κορυφή. Και προφανώς δεν εννοώ αγωνιστικά.

    Πολλές καλημέρες σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μη σας πιάνουν κότσο τα δημοσιογράφα, μέσα και τα "πράσινα". Δεν υπάρχει χαρά για την ήττα στην Τούμπα. Ικανοποίηση μόνο ότι στάθηκε στο χορτάρι, με μια διαιτησία εχθρική. Στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος υπήρχαν βάσιμοι φόβοι για πολύ άσχημα πράγματα και φαίνεται να διαψεύδονται.

    Δεν είναι ισάξιος του ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός, αλλά δεν είναι αυτός ο φετινός του στόχος, να χτυπήσει Τσαμπιολί. Ίσως ούτε καν Γιουρόπα. Με τόσα οικονομικά βαρίδια που κουβαλά αυτό είναι ουτοπία.

    Τροφή για σκέψη. Μελετήστε την ολομέτωπη σημερινή επίθεση που ασκεί η Ερυθρόδερμη Προπαγάνδα στους πόντιους και δευτερευόντως σε Αλαφού. Με φορείς ΚΑΙ "ουδέτερες" εφημερίδες.

    Μετά τη μελέτη στη διάθεσή σας για τυχόν απορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χάρης

    Κάνθαρε, ο Μήτρογλου τελευταία είναι σίγουρα φορμαρισμένος. Δεν είναι λίγο να έχεις 3 σερί χατ τρικ σε αυτό το ψευτοπρωτάθλημα, συν ένα με την Άντερλεχτ (που ήταν ένα τρελό ματς, αντί να χάνουν 3-0 στο ημίχρονο από τους Βέλγους, νίκησε ο Ολυμπιακός με 3 γκολ του Μήτρογλου, ο κολλητός μου, όντας φανατικός κωλόγαυρος, δεν το πίστευε αυτό που έβλεπε! έλεγε "όχι ρε παιδιά, κάνανε θεό τον Μήτρογλου"). Μην υπερβάλλουμε όμως. Όπως έχω ξαναπεί, στην Ελλάδα αρκεί να κάνεις ένα καλό ματς για να βαφτιστείς παικταράς. Για να γίνεις παικταράς, πρέπει να έχεις πίσω σου τουλάχιστον 2-3 καλές σαιζόν. Ο Μήτρογλου προς το παρόν έρχεται από μια καλούτσικη περυσινή χρονιά (είπαμε, κωλοπρωτάθλημα έχουμε, αν δεν έβαζε ούτε καν τα γκολ που έβαλε, θα ήταν ο παίκτης για πέταμα), και φέτος έχει σκαμπανεβάσματα. Έχει χατ τρικ, αλλά και ματς που ήταν χαμένος. Και είναι 25 ετών, δεν είναι κανένα τελέντο 19 χρονών για να είμαστε πιο συγκαταβατικοί μαζί του. Τέλος πάντων, όσοι πιστεύουν τα πρωτοσέλιδα με τις μεταγραφές του Κωστάκη στην Ευρώπη, καλά θα κάνουν να τα φυλάξουν σε κανένα συρτάρι για ενθύμιο. Θα έρθει η μέρα που θα τα διαβάσουν ξανά και θα γελάνε.

    Για Παναθηναϊκό και Άρη δεν μπορώ να πω τίποτα. Είναι πτώματα πεσμένα στο καναβάτσο, και δεν είναι σωστό να κριτικάρω στα σοβαρά.

    Η δίκη των στημένων είναι φαρσοκομωδία. Όλοι σχεδόν φωνάζουν "δεν ξέρω τίποτα" πριν καν τους γίνει κάποια ερώτηση. Αν ήθελαν να κάνουν σωστή δουλειά και να βγει άκρη, έπρεπε πρώτα να "δέσουν" ποδοσφαιριστές να καταθέσουν. Χωρίς αυτό, όλα είναι μάταια. Συνεπώς, Μπιτσαξής και σία βιάστηκαν να κάνουν συλλήψεις πριν 2,5 χρόνια. Αλλά τί υπάρχει στην Ελλάδα που να μην είναι προχειροδουλειά?

    Ο Κυριάκος Θωμαΐδης κάνει απλά το κέφι του και το χαίρεται με την ψυχή του. Κοτζάμ "Δίκη" κάνει στην τηλεόραση. Κλασική περίπτωση τύπου που κάνει και ράνει (στις εκπομπές του περιμένεις να ακούσεις βαρύγδουπα και σημαντικά πράγματα, και στην πραγματικότητα είναι μηδέν στο πηλίκο, με ένα θίασο προσκεκλημένων), και μετά λέει "εγώ έκανα το καθήκον μου, αλλά το Κράτος δεν έκανε τίποτα".

    Πολλά ζητάς στην Ελλάδα. Άκου εκεί να σε σεβαστούν και να μην καπνίζουν πάνω σου.

    Ο Σαμαράς στην Μπάρτσα? Το έγραψαν και στο εξωτερικό, ή μόνο σε ελληνικά sites? Πλάκα-πλάκα, ο Γιώργος Σαμαράς πρέπει να είναι ο μόνος Έλληνας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ξαναλέω: Επαγγελματίας. Ποδοσφαιριστής. Κι αυτό γιατί δεν έχει σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο και την νοοτροπία του (δεν έχει όνειρο να πάει στον Ολυμπιακό και τέρμα). Ο Σαμαράς μου δείχνει ότι στην Σέλτικ (και πιο πριν) προπονείται. Ότι έχει αφοσιωθεί στην δουλειά του, αντί να κοροϊδεύει και να ανεβαίνει στα κάγκελα στο πέταλο για να πουλήσει οπαδιλίκι. Ότι δεν πίνει. Ότι δεν καπνίζει. Ότι δεν έχει γίνει παρτάλι πριν την ώρα του (Κατσουράνης, Σεϊταρίδης μου έρχονται κατ' ευθείαν στο μυαλό). Έχει μπόι 1,90 και βάλε, αλλά για άλλους ακούς ότι είναι βαρυκόκκαλοι και δεν μπορούν να κουνηθούν. Αν υπάρχει Έλληνας ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει σοβαρή μεταγραφή είναι ο Σαμαράς (εντάξει, δεν υπάρχουν μόνο Μπαρτσελόνα-Ρεάλ και παρόμοιες ομάδες, υπάρχουν κι άλλες, καλύτερες από την Σέλτικ). Ποιοί Έλληνες Μέσσι (Νίνης, Κουτσιανικούλης, Φετφατζίδης)? Σοβαροί να είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπουργέ, μπορεί να διαψεύονται, αλλά είναι αρχή ακόμα. Και επιμένω ότι ο ΠΑΟ πρέπει να έχει στόχο την αποφυγή του υποβιβασμού. Ούτε τσου λου, ούτε πρώην Ουέφα, ούτε να περιφέρομαι στην έκτη, έβδομη και όγδοη θέση. Ο πιο ρεαλιστικός στόχος είναι αυτός που προανέφερα. Και δεν είναι ντροπή να το παραδεχτεί κάποιος, ούτε μειώνεται το ειδικό βάρος της ομάδας. Νομίζω ότι κατά βάθος το γνωρίζει κι ο Αναστασίου πως αν στραβώσει το πράγμα, δύσκολα ισιώνει. Αυτό πρέπει να αποφύγει ο ΠΑΟ. Από τον ανεπίσημο Ολυμπιακό, δηλαδή τους ανεπίσημους εκφραστές της επίσημης γραμμής της ΠΑΕ, βλέπω ότι ασχολούνται κάπως χλιαρά με τον Σαββίδη. Με τον Μελισσανίδη δεν θα το έλεγα ότι ασχολούνται. Είναι κάπως νωρίς και κάπως άκομψο να ασχολείσαι με κάποιον που αγωνίζεται στην Γ' Εθνική.

    Χάρη, στα ματς που έχουν υψηλή ένταση, και υψηλό τέμπο, καθώς και στα ματς που βρίσκει αποτελεσματική αντίπαλη άμυνα, ο Μήτρογλου χάνεται. Επίσης, συγγνώμη αν θα στενοχωρήσω τους φίλους του Ολυμπιακού, αλλά το ελληνικό πρωτάθλημα δεν αποτελεί ορθολογικό κριτήριο για την αξία/ικανότητα ενός παίχτη. Από κει και πέρα, η βελτίωση που έχει παρουσιάσει είναι εμφανής, αλλά, επαναλαμβάνω, χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά. Όσο για κάτι απόψεις που έχω ακούσει του στυλ ''ο Μητρογκόλ τον Γενάρη θα πάει σε τοπ ευρωπαϊκό κλαμπ'', ας κρατήσουμε μικρό καλάθι. Ο Κυριάκος είναι Θεός και λίγα τα λόγια σου! Ο Σαμαράς έχει ποδοσφαιρική παιδεία, έχει μη ελληνική νοοτροπία και ξέρει μπάλα και ποδόσφαιρο. Στην Σέλτικ είναι ιδιαίτερα αγαπητός και στην Εθνική πάντα προσφέρει αυτό που μπορεί. Μπορεί να με εκνευρίζει ώρες ώρες, αλλά παραδέχομαι ότι είναι ποιοτικός παίχτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για τον αντικαπνιστικο νομο θα πω μονο αυτο.ΔΕΝ εχουμε παιδεια πλεον!Ειμαστε ο λαος που εδωσε τα παντα και κατεληξε να μην εχει κρατησει τιποτα απο αυτα που μετεδωσε.Ο Τρυφων Σαμαρας ειναι δηλωμενος παοκτζης και καλος κομμωτης ζηλιαρηδες!Κανθαρε θα επρεπε να αντρεπεσαι(που ελεγε και η προγιαγια μου)που δεν εκανες θεμα την νικη του ΑΡΗ επι του μπαοκ.Καλε τι μου θυμησες τωρα!Ο χι-μαν!Ημουν πιτσιρικα τοτε που το εβλεπα με τα αδελφια μου.χεχε!Αριστέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αριστέα, πιστεύω ακράδαντα ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι η έλλειψη παιδείας. Μεγαλύτερο πρόβλημα μακράν του δευτέρου. Από εκεί πηγάζουν όλα. Κι όμως, ουδείς επικεντρώνεται σε αυτό!

    Ο Τρύφων Σαμαράς είναι είδωλο. Το νάζι του, η γλώσσα του σώματος, η κόμη του, τα τιγρέ ζυγωματικά του. Θεούλης!

    Αριστέα μου, τι θέμα να κάνω για το μπάσκετ; Δυστυχώς έχω πάψει να παρακολουθώ μπάσκετ. Ακόμα και την Αρειανάρα που κάποτε την έβλεπα με τρισμέγιστη χαρά, πλέον την παρακολουθώ με το ζόρι -όμως, δηλώνω ευθαρσώς ότι αν έμανα Σαλονίκη θα είχα αγοράσει διαρκείας στο Παλέ. Για μένα το μπάσκετ έχει γίνει άθλημα της πλάκας για το οποίο δεν ενδιαφέρεται κανείς, ούτε καν οι ίδιοι οι παίχτες, και αυτό φαίνεται από το πόσο ελάχιστα πουλάει. Ο κόσμος του Άρη μπορεί να αποτελεί εξαίρεση, καθώς έχει δείξει άπειρες φορές ότι διαθέτει μπασκετικό κοινό, αλλά και πάλι το όραμα της διοίκησης, η διάθεση του Αγγέλου και η όρεξη των παιχτών δεν μπορούν ακόμα να με πείσουν ότι αξίζει να ασχοληθώ εντονότερα με ένα γενικώς παρηκμασμένο προϊόν.

    Όσο το γιατί δεν έκανα ανάρτηση με την νίκη του Άρη επί του ΠΑΟΚ, ο λόγος είναι πολύ απλός. Πάντα μια νίκη μέσα στην έδρα του αιώνιου αντιπάλου είναι μεγάλη/σημαντική, αλλά δεν θα μπορούσα να προβώ σε οποιαδήποτε ανάρτηση, με αφορμή μια νίκη επί του ΠΑΟΚ, λόγω του ότι θα ήταν υποκριτικό εκ μέρους μου για τους λόγους που αναφέρω παραπάνω.

    Τέλος, ήμουν πιτσιρίκι και έβλεπα He-Man, είμαι τριαντάρης και βλέπω He-Man! Κάποιες αγάπες δεν ξεχνιούνται.


    Καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγω εβλεπα και σπορτ μπιλυ!:-Ρ Της ιδιας γενιας ειμαστε βλεπω!Αριστέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κι εγώ έβλεπα. Αλλά δεν ήταν και από τα αγαπημένα μου παιδικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εμενα μου αρεσαν πολυ οι θαντερ κατς.Καληνυχτα κανθαρουλη:-Ρ Αριστέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλά, Thundercats έβλεπα μέχρι και πριν λίγους μήνες. Από τα πλέον αγαπημένα μου! Να δεις και τα καινούρια Thundercats. Έχει βγει μόλις μία σεζόν, η οποία ήταν άκρως ενδιαφέρουσα, κι ενώ υπήρχαν σχέδια και για δεύτερη, για κάποιο λόγο έχει παγώσει το θέμα.

    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...