Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Η δίψα του καλοκαιριού

Ο Πηλαδάκης στα τέλη Ιουνίου δήλωνε ότι στόχος της ομάδας είναι μια θέση στη πεντάδα και η διάκριση στο κύπελλο. Επίσης, είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένα χαμένο ματς στο νέο γήπεδο. Μέχρι στιγμής δεν δικαιώνεται. Ο πρώτος αγώνας στο νέο γήπεδο με αντίπαλο τον Π.Α.Ο.Κ. συνοδεύτηκε με  ήττα, η ομάδα απέχει αρκετές θέσεις από την πεντάδα και στο κύπελλο αποκλείστηκε από την Α.Ε.Κ., τρώγοντας τέσσερα τεμάχια.

Στις αρχές Αυγούστου αναφέρθηκε στη ζήτηση των διαρκείας και είπε ότι περίμενε μεγαλύτερη ανταπόκριση από τον κόσμο. Διαχώρισε την επιτυχία από την αποτυχία λέγοντας χαρακτηριστικά: ''επιτυχία θα είναι να πρωταγωνιστούμε σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Αποτυχία θα είναι να παίζει καλά η ομάδα και το γήπεδο να είναι άδειο ή να βρισκόμαστε στις τελευταίες θέσεις και η ομάδα να μην πείθει''. Στο τελευταίο έπεσε διάνα. Η ομάδα βρίσκεται στον πάτο και δεν πείθει. Τα δείγματα γραφής δείχνουν ότι πράγματι υπάρχει αγωνιστικό πρόβλημα. Η αποτυχία βρίσκεται προ των πυλών; Ίδωμεν. Πάντως, ο κόσμος ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά στο κάλεσμα για το νέο γήπεδο.

Και φτάνουμε στα μέσα Οκτωβρίου.  Η Λάρισα παίζει εντός έδρας με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Τριπολιτσιώτες έχουν αμυντικογενή χαρακτήρα και παίζουν καλά την κόντρα. Το ματς λήγει 2-0 υπέρ των φιλοξενούμενων και το πάρτι ξεκινάει. Οπαδοί της ομάδας περικυκλώνουν τον Πηλαδάκη και του λένε να πάρει μέτρα. Δραστικά μέτρα. Τι εννοούσαν με αυτό δεν γνωρίζω. Τι να έκανε δηλαδή; Να φορούσε το σορτσάκι του και να έμπαινε στη θέση του Ταυλαρίδη να παίξει; Τέλος πάντων. Ένας αγανακτισμένος οπαδός ζητά από τον Πρόεδρο να του δώσει πίσω τα λεφτά από το αγορασθέν εισιτήριο διαρκείας. Ο Πηλαδάκης, προφανώς εκνευρισμένος, βγάζει τέσσερα κατοστάρικα και τα πετάει στον οπαδό. Οι φήμες λένε ότι μετά ο οπαδός έψαξε τον Πρόεδρο και του ζήτησε συγνώμη για την συμπεριφορά του. Φυσικά κράτησε το διαρκείας του. Τα λεφτά δεν ξέρω.


Ο Πηλαδάκης όμως έχει στο μανίκι του ένα πολύ δυνατό χαρτί.
Το νέο γήπεδο. Ποιος μπορεί να του πει το οτιδήποτε; Θα γυρίσει και θα πει καθίστε ρε μάγκες, σας έφτιαξα γήπεδο με κόπο και χρήμα και με κράζετε; Δίκιο θα είχε. Ο Παπακώστας όμως δεν έφτιαξε κάποιο γήπεδο. Προσπάθησε να φτιάξει ομάδα, αλλά σύμφωνα με τα αποτελέσματα απέτυχε. Η γνώμη μου είναι ότι ο Παπακώστας δεν είναι κακός προπονητής. Όπου έχει πάει έχει κάνει δουλειά. Και ο Πηλαδάκης δεν είναι  ο τύπος Προέδρου που διώχνει τον προπονητή στο πρώτο στραβό αποτέλεσμα. Αντίθετα τον στηρίζει και μάλιστα σε σημείο που δεν αρέσει στους οπαδούς. Στην προκειμένη περίπτωση όμως το πράγμα δεν περπάταγε. Το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Παπακώστας.

Παρόλο που πήρε ισοπαλίες στην έδρα του Βόλου, του Άρη και του Π.Α.Ο. η ομάδα συνέχιζε να μην πείθει. Και η λύση ήρθε από το εξωτερικό. Ο Πηλαδάκης ακούει τους οπαδούς και απορρίπτει τον Δερμιτζάκη, αλλά αργεί χαρακτηριστικά να επιλέξει νέο προπονητή. Αυτό δείχνει ότι δεν υπήρχε εναλλακτικό σχέδιο. Τελικά, αποφασίζει να μην φέρει Έλληνα τεχνικό, κυνηγάει τον Κόουλμαν που δεν του κάθεται και τελικά ''εισάγει'' στη χώρα μας τον Νορβηγό Άντερσεν. Αν θυμάμαι καλά τον είχε φέρει κάποτε ο Πανόπουλος στη Ξάνθη, μόνο και μόνο για να τον κρατήσει μια ολόκληρη βδομάδα και να τον διώξει πριν ξεκινήσει η σεζόν. Όχι ότι ο Πηλαδάκης τον κράτησε περισσότερο. Τι να ένιωθε αυτός ο άνθρωπος από Α.Ε.Λ. και ελληνικό πρωτάθλημα δεν ξέρω. Πάντως, ο Νορβηγός μετά την εκτός έδρας τριάρα από τον Ατρόμητο δήλωσε ότι είναι μαχητής. Και οι οπαδοί που μετά τον αγώνα περίμεναν το πούλμαν με την αποστολή μαχητές είναι. Για αυτό πετούσαν πέτρες, αυγά και γιαούρτια. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά σπάσανε την επόμενη μέρα τα αμάξια των Μπλάζεκ και Ρομέου. Που είναι η απαιτούμενη ηρεμία ρε παιδιά; Έλα ντε. Το θεμα είναι ότι ο Πηλαδάκης έπρεπε να φέρει Έλληνα τεχνικό που ξέρει τα κόλπα. Έκανε λάθος. Έχουμε ήδη μπει στο δεύτερο γύρο κι ως εκ τούτου τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Τελικώς, μετά την ήττα από την Καβάλα, έφυγε ο Νορβηγός και στη θέση του ήρθε ο Κωστένογλου. Η ομάδα, προ Κωστένογλου, μετρούσε οχτώ συνεχόμενες ήττες και δέκα ματς χωρίς νίκη. Μπορεί η αλλαγή τεχνικού να σηματοδοτήσει την αλλαγή πλεύσης; Γιατί όχι; Πάντως, η ομάδα επέστρεψε στις νίκες με αντίπαλο τον Ηρακλη και πήρε βαθιά ανάσα (κλισέ).

Γιατί  όμως η ομάδα δεν μπορεί να αποδώσει στο χόρτο; Το υλικό δεν είναι άσχημο. Ίσως η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των μεταγραφών, η εμμονή σε κάποιους παίχτες (π.χ. Μακίνουα)  και η μανία για μεγάλα ονόματα, όπως ο - ελεύθερος  πλέον - Γκέρεμι, να έπαιξαν το ρόλο τους. Για τους οπαδούς μερίδιο ευθύνης έχει και η διαιτησία. Είναι προφανές ότι δεν φταίνε τα κοράκια για την μέτρια προς κακή εικόνα της ομάδας. Προσοχή: μιλάω για εμφάνιση, για παρουσία κι όχι για αποτέλεσμα. Οφείλω όμως να αναφέρω και τις φήμες που έχουν διαρρεύσει περί έντονης δραστηριότητας στο παρασκήνιο. Δεν αποκλείω να ισχύει κάτι τέτοιο. Κατά την ταπεινή μου άποψη, η πηγή των κακών είναι η ανυπομονησία και η επιπολαιότητα του Πηλαδάκη, καθώς και οι υψηλές προσδοκίες που καλλιέργησε πριν ακόμα ξεκινήσει η σεζόν. Και μόλις φάνηκε ότι οι προσδοκίες αυτές δεν μπορούν να εκπληρωθούν, ήρθε η πίεση του κόσμου και έδεσε το γλυκό.

Κανονικά θα έπρεπε να βγει ο Πρόεδρας από το καλοκαίρι και να ζητήσει από τον κόσμο υπομονή και πίστη. Να εξηγούσε ότι με την κατασκευή του γηπέδου η ομάδα θα περνούσε σε μεταβατικό στάδιο και να τους προετοίμαζε για την νέα χρονιά. Αντίθετα βιάστηκε και προέβη σε λάθος προγραμματισμό. Θα έπρεπε να ξέρει ότι τα γήπεδα δεν παίζουν μπάλα. Αυτό όμως δείχνει την δίψα που επικρατεί στην Α.Ε.Λ. Οφείλεις όμως να διαχειριστείς σωστά την κατάσταση, να μην αποπροσανατολιστείς και να μην ξεφύγεις, διότι μπορεί να το πληρώσεις άσχημα. Πάντως, το αφεντικό παραδέχτηκε δημόσια τα λάθη του. Το λυπηρό είναι ότι τα λάθη τα συνεχίζουν οι οπαδοί, οδηγώντας την ομάδα στην πτώση. Ωστόσο, δεν πρέπει να συμβιβαστεί με τον υποβιβασμό, αντίθετα, όντας με την πλάτη στον τοίχο, οφείλει να παλέψει με νύχια και με δόντια. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Προέδρου: ''αν πέσουμε, θα πεθάνω από τη στενοχώρια μου και θα πολεμήσω να ξανανεβούμε. Στη μέση δεν τα παρατάω''. Λεβέντικες δηλώσεις. Αν όμως έρθει το μοιραίο θα γυρίσει πολλά βήματα πίσω. Και είναι κρίμα, διότι προηγούνται άλλοι.

Υ.Γ.1 Λέσχη Φίλων Α.Ε.Λ.; Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει;

Υ.Γ.2 Οι φήμες που μιλάνε για επιχειρηματικές συμφωνίες - πάνω και κάτω από το τραπέζι - μεταξύ Πηλαδάκη και Βγενόπουλου χαρακτηρίζονται ως ανυπόστατες. Με ρωτάτε αν περιλαμβάνεται το νέο γήπεδο σε αυτές τις συμφωνίες; Ουδέν σχόλιο.

Υ.Γ.3 Παραδίνω το λόγο στους Σκορπιούς. Τα λόγια είναι περιττά.

 I feel your body on my skin, you 're the Goddess of my dreams, cause I love you, cause I love you...The only true love of my life, you 're the owner of my heart, cause I love you, yes I love you...

28 σχόλια:

  1. Αυτούς τους κυνηγάνε ακόμα τα ούρα του Τσίγκοφ. Όλα σ' αυτή τη ζωή πληρώνονται. Πάντως η Λάρισα, ακόμα κι αν πέσει, δεν είναι από τις ομάδες που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Τεράστιο φυτώριο ο κάμπος και σχεδόν αποτελεί, μαζί με τη Μακεδονία, τη μεγαλύτερη δεξαμενή ταλέντων στη χώρα. Η αλήθεια είναι ότι προηγούνται άλλοι που δικαιούνται μια θέση στη δεύτερη κατηγορία. Όμως εδώ θα παίξουν ρόλο τα κονέ και οι υψηλες προστασίες που ο Πηλαδάκης δεν διαθέτει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kanthare egrapses allo ena arthro me arxi, mesi kai telos. i larisa mporei na exei enantion tis diaitisia kai paraskinio alla ki ego pisteyo oti den tha pesei. sosta les oti proigountai alloi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στα αθλητικά με βρίσκεις παντελώς .... άσχετη!
    Καλή βδομάδα εύχομαι και απολαμβάνω το τραγουδάκι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αετόπουλο, εννοείται ότι δεν θα εξαφανιστεί από τον ποδοσφαιρκό χάρτη. Ομάδες που έχουν κόσμο δεν χάνονται και η Λάρισα έχει κόσμο. Και εννοείται ότι έχει μεγάλη δεξαμενη παιχτών. Κάποτε η Λάρισα στηριζόταν στους γηγενείς παίχτες. Πλέον βλέπεις, Εβραίους, Καμερουνέζους, Πολωνούς, Τυνήσιους και γω δεν ξέρω τι άλλο. Όσο για τα κονέ και τις προστασίες που λες φημολογείται ότι προσφέρθηκε στον Πηλαδάκη η σίγουρη σωτηρία με αντάλλαγμα 200 χιλιάρικα κι αυτός αρνήθηκε. Για αυτό και τον πάνε καροτσάκι. Αυτά τα λένε οι φήμες.

    Ευχαριστώ ανώνυμε. Εννοείται ότι προηγούνται άλλοι για πτώση. Πάντως το ποιος τελικά θα υποβιβαστεί προξενεί κάθε σεζόν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Για να δούμε.

    Έλενα μην αγχώνεσαι. Και κάποιοι άλλοι που ασχολούνται καθημερινά και λέγονται δημοσιογράφοι και ρεπόρτερ άσχετοι είναι. Τουλάχιστον εσύ έχεις το θάρρος και το δηλώνεις. Μακάρι να το είχαν και αυτοί. Όσο για το τραγουδάκι, μάλλον πρόκειται για τραγουδάρα. Και με εκφράζει τόσο πολύ το άτιμο. Καλή βδομάδα και σε σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ούτε εγώ θεωρώ τόσο κακό τον Παπακώστα, απλά δεν έπιασε στη Λάρισα. Τώρα θα δούμε τι θα γίνει με Κωστένογλου. Πάντως, πρώτο δείγμα θετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είπα να σου ρίξω το σχόλιο υπ' αριθμ. 42.000... χε χε χε...
    Δεν το λένε μόνο οι φήμες για τα 200 χιλιάρικα. Πάντως εγώ βλέπω Κέρκυρα, Σέρρες και Αστέρα στη Βου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μικρέ Σκάουτερ κι εγώ αυτό πιστεύω. Δεν είναι κακός ο Παπακώστας. Απλά δεν έρχονται όλα όπως τα σχεδιάζουμε. Κια φυσικά δεν γίνεται πάντα να πετυχαίνουμε τους σε αυτό που κάνουμε. Πράγματι πρώτο δείγμα θετικό. Η Λάρισα αυτό που πρέπει σε πρώτη φάση είναι να εκμεταλλευτεί την έδρα της και βλέπουμε.

    Αετόπουλο, δεν το λένε μόνο οι φήμες; Ποιος άλλος το λέει άραγε; Όσο για το ποιος θα πέσει στη βου ετσι όπως έχουμε γίνει ειλικρινά δεν έχω ιδέα ποιοι θα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν πα να πήρε τον (με τη βοήθεια του Θεού) Κωστένογλου, εγώ πιστευω ότι η ΑΕΛ θα πέσει.Κρίμα για τον κόσμο κ το γήπεδο. Τέτοιες επαρχιακές ομάδες θέλω, όχι να παίζει ο Λεβαδειακός με 200 άτομα στο χωράφι του..

    Παρόλαυτα το αξίζει, γιατί είναι μαυρα χάλια.

    Τελικά δεν μας είπες για κεινες τις φήμες:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλημέρα! Καλή εβδομάδα!
    Δεν ξέρω τελικά αν θα πέσει η Λάρισα...
    ...πάντως έχουν αρχίσει με νύχια και με δόντια να το παλεύουν, αν κι αργά...

    Όσον αφορά τον Πηλαδάκη ...δεν είναι και τόσο άσχετος! Έχει τα κονέ του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ δεν πολυσκαμπάζω από μπάλα, όμως σε διαβάζω. Είμαι ΑΕΚ λόγω μπαμπά και λόγω μεγάλης αγάπης :-) Έχω πάει μερικές φορές γήπεδο αλλά το ψιλοβαριέμαι σαν θέαμα. Μόνο η ατμόσφαιρα μου αρέσει. Θυμάμαι με τη Μίλαν που είχε κερδίσει η ΑΕΚ. Δεν είχα ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Πάντως από Λάρισα δεν έχω ιδέα. Θέλω να σωθεί επειδή μου έχει μείνει από τον Λαζόπουλο εκείνο του σούζα τ' αλογάκι. χι χι χι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φήμες,υπόγειες συμφωνίες και συναλλαγές,κυνήγι από τους διαιτητές,στημένα παιχνίδια,λαμόγια δίπλα σε προέδρους....γαμώ τη μπάλα μου γαμώ!!!Πότε θα ρθει εκείνη η ρημάδα η ώρα που θα βροντοφωνάξουμε..ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ;
    Βέβαια,όλα τα παραπάνω κι ακόμη περισσότερα αποτελούν (δυστυχώς)πραγματικότητα και επειδή,ως γνωστόν,η αλήθεια είναι μόνο μία,είμαστε αναγκασμένοι να πορευθούμε με αυτά.
    Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα,για πολλούς και διάφορους λόγους,όταν ένας πρόεδρος καταλάβει πως έκανε κάποιο λάθος συνήθως έχει περάσει πολύς καιρός από τη στιγμή που το έκανε και προκειμένου να το διορθώσει κάνει διαδοχικά και άλλα(πχ ΠΑΟΚ,ΑΕΛ και όχι μόνο).Αυτό σε συνδυασμό με την έλλειψη υπομονής και τη συνεχώς αυξανόμενη πίεση της εξέδρας(βλ ΠΑΟ) καθώς και τα 'αντικειμενικά' και 'ανιδιοτελή' άρθρα των δημοσιογράφων,δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα που μόνο κακό κάνει στην κάθε ομάδα.
    Δεν είναι κακό να πάει χαμένη μια χρονιά(απώλεια πρωταθλήματος για κάποιους,κακή σαιζόν ή υποβιβασμός για άλλους),το κακό είναι πως με τίποτα δε μαθαίνουμε από τα λάθη μας και ποτέ δε χρησιμοποιούμε τις αποτυχίες μας ως ευκαιρίες για νέα αρχή με πιο ορθολογικές και ψύχραιμες επιλογές.
    Το μόνο παρήγορο είναι πως πλέον κάποιοι παραδέχονται τα λάθη τους και άρα δε φταίνε μια ζωή οι άλλοι.Κάτι είναι κι αυτό.Άντε να δούμε.
    Γεια χαρά,ευχαριστώ για το βήμα που μου δίνεις.


    Αντάρτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν ξέρω αν θα πέσει η Λάρισα θα πέσει αν και είναι πολύ πιθανό.Το γήπεδο αλλά και τα λεφτά που λέγαμε στην προηγούμενη ανάρτηση δεν φτιάχνουν την ομάδα.Συζητάγαμε προχθές με έναν φίλο και μου λέει:«δεν πρόκειται να πέσει εθνική η Λάρισα,έχει καινούριο γήπεδο»

    Τι σχέση έχει αυτό;Καθώς έφυγε ο Φωτάκης Η ομάδα χειροτέρεψε και φέτος που έφυγε ο Τσίγγας έπιασε...πάτο.Δεν περιμένω να δώ την Λάρισα του 2007 που είδαμε στο Ουέφα αλλά όχι και δεύτερη εθνική.Είναι περίφανη ομάδα.

    @Kanthar0s

    Είδες τον Μήτρογλου;Έφυγε απ΄ το λιμάνι...τσούπ!Δυό γκολάκια στον Άρη...έχει άστρο το παιδί.Μ@λ@κες πρέπει να είναι στον ΟΣΦΠ για να θέλουν να τον διώξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. από μπάλα .. εγώ απλα παρακολουθώ αγώνες από τήν τηλεοράση .. στα διαδικαστικά καί στίς τεχνικές λεπτομέρειες εσύ είσαι o Chief !!
    Πέρασα νά σού πώ μιά Καλημέρα καί νά έχεις μιά πολύ Καλή εβδομάδα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλε Κάνθαρε αν και δεν συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα λες, δεν έχω παρά να σου αναγνωρίσω την υγιή ενασχόλησή σου με τα του ποδοσφαίρου. Έχεις άποψη και τη λες. Αυτό από μόνο του είναι καλό στοιχείο. Δεν έχει σημασία εάν είσαι σωστός ή λάθος σε όλα ή σε μερικά πό αυτά.
    Για τη δική σου ομάδα πότε θα μας γράψεις;;Και κάτι που θα σε στεναχωρέσει. Φίλε η ομάδα σου στις 20 φεβρουαρίου θα είναι στη ζώνη του υποβιβασμού. Είναι πλέον φαβορί/υποψήφιος για υποβιβασμό.
    Πάντα ποδοσφαιρικά μιλάω (όχι οπαδικά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παβού δεν τίθεται θέμα. Αν η ΑΕΛ αξίζει να πέσει, ας πέσει. Τελεία και παύλα. Εννοείται ότι όλοι θέλουμε μια δυνατή Λάρισα. Οι φήμες είπαμε είναι ανυπόστατες.

    Γιάννη νομίζω ότι έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της κατάστασης. Ας παλέψει κι ότι βγει. Πάντως το ένα κονέ του Πηλαδάκη έφυγε (Βγενόπουλος).

    Πανδώρα η ατμόσφαιρα στο γήπεδο είναι όλα τα λεφτά. Αναλόγως και το ματς βέβαια. Είμαι σίγουρος ότι στο ΑΕΚ - Μίλαν η ατμόσφαιρα θα ήταν αυτή που πρέπει. Σε ευχαριστώ.

    Αντάρτη, το να παραδέχεσαι τα λάθη σου δείχνει ότι δεν αποφεύγεις την ατομική ευθύνη και δεν κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλο σου. Το να τα διορθώσεις απαιτεί πολύ κόπο και φυσικά ικανότητα. Το πρόβλημα είναι όταν πας θα διορθώσεις ένα λάθος με λάθος. Όσο για το κάρβουνο που λες ας ελπίσουμε ότι θα έρθει η ώρα και η στιγμή που θα δούμε καλύτερες μέρες. Όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να αλλάξουμε πρώτα ως άνθρωποι. Δεν γίνεται διαφορετικά. Εγώ σε ευχαριστώ Αντάρτη.

    Ύπνε, όπως γράφω και στην ανάρτηση τα γήπεδα δεν παίζουν μπάλα. Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι η κατρακύλα άρχισε όταν έφυγε ο Λυράκης που πλέον βρίσκεται στην Κέρκυρα. Μπορεί όντως να είναι αυτός ο λόγος. Μπορεί απλά να είναι σύμπτωση. Κανείς δεν ξέρει. Όσο για τα γκολ του Μήτρογλου κανένα άστρο δεν είχε. Η ομάδα μου πετούσε αετό, έκανε επαναλαμβανόμενα λάθη και το πλήρωσε.

    Γεια σου Alma Libre. Ευχαριστώ και καλό απόγευμα να έχεις.

    Καλύτερε για αυτό είμαστε εδώ για να διαφωνούμε. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το επόμενο άρθρο θα αναφέρεται στην Αρειανάρα, διότι βλέπω ότι για πολλοστή φορά έχουμε αρχίσει να ξεφεύγουμε. Δεν νομίζω ότι η ομάδα μου θα είναι στη ζώνη υποβιβασμού, αλλά το ότι παίζουμε κλωτσοσκούφι είναι βέβαιο. Θέλω να πιστεύω ότι θα αντιδράσουμε σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα Κάνθαρε.

    Η Λάρισα δεν πείθει καθόλου και το ότι κέρδισε τον Ηρακλή δεν μου λέει κάτι.
    Δεν πιστεύω ότι θα υποβιβαστεί, για άλλους λόγους κυρίως, αλλά δεν νομίζω να έκανε και τίποτα ο Κωστένογλου. Ούτε είναι λογικό που έδιωξε τον Νορβηγό ο Πηλαδάκης. Δηλαδή τι περίμενε; Ότι θα νικήσει τον Ολυμπιακό ας πούμε; Και αφού έχασε είναι αποτυχημένος; Ενώ ο Κωστένογλου είναι καλός Έλληνας προπονητής; Είναι καθαρά Ελληνικές νοοτροπίες αυτές. Με μία ομάδα έτοιμη και δουλεμένη από άλλον, είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να αλλάξει κάτι ένας νέος προπονητής αμέσως. Θέλει πολύ χρόνο και δουλειά. Τα ίδια έλεγαν και οι Α.Ε.Κ.τζήδες όταν νίκησαν τον Άρη για τον Χιμένεθ και μετά δεν μπορούσαν να σταυρώσουν νίκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @KANTHAR0S

    Τώρα φίλε μου συγνώμη που στο λέω αλλά μου μίλησε η οπαδική σου πλευρά.

    Η ομάδα σου έχασε,από τον Πανιώνιο.Έπαιξε κατα διαστήματα καλύτερη μπάλα σε σχ΄ση με τον Άρη.Για το άστρο του Μήτρογλου εννοώ οτι ξέρει μπάλα.Δεν κλοτσοπατιέται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εεεπ, σχόλιο για την ΑΕΛάρα. Άκου, λοιπόν, κι έναν οπαδό της!
    Θα σου πω κάτι που δεν μου αρέσει γιατί ακούγεται ως δικαιολογία αλλά δυστυχώς στέκει. Στον πρώτο γύρο την ΑΕΛ την έσκισε η διαιτησία. Τέτοιο κυνηγητό δεν έχει γίνει ποτέ και σε καμία ομάδα. Μπες στο youtube, βάλε «οι σφαγές της ΑΕΛ» και... απόλαυσε! (και όλα αυτά ως την 13η αγωνιστική, πριν από ΑΕΚ, ΟΣΦΠ! Ακόμη και χθες με τον Ηρακλή, δεν μας δόθηκε πέναλτι!). Δες από μόνος σου πόσους βαθμούς παραπάνω θα έπρεπε να έχει.
    Το κείμενο που έγραψε ο (ΑΕΚτζής) Σαμπράκος στην (αθηναϊκή εφημερίδα) Εξέδρα με τις 250.000 ευρώ που ο Πηλαδάκης δεν έδωσε στα λαμόγια της διαιτησίας για να τα έχει καλά μαζί τους ίσως να είναι η απάντηση για το κυνηγητό.
    Από εκεί και πέρα, οι εμφανίσεις της ΑΕΛ στον πρώτο γύρο ήταν ως επί το πλείστον καλές. Με εξαίρεση τα ματς με Ατρόμητο (που νίκησε), Αστέρα Τρίπολης, ΑΕΚ σε κανένα από τα υπόλοιπα 12 δεν ήταν χειρότερη από τον αντίπαλό της. Αλλά δεν έπαιρνε αποτελέσματα. Άλλες φορές (τις περισσότερες) λόγω διαιτησίας άλλες -όπως στο μεταξύ μας ματς στο Βικελίδης- λόγω ατυχίας.
    Όταν λοιπόν μία ομάδα τελειώνει τον πρώτο γύρο με 11 πόντους, στην ουσία είναι πεσμένη. Αν βάλεις και τα όσα συνέβησαν τώρα τελευταία με τον κόσμο, που πάντα είναι απαιτητικός, καταλαβαίνεις πώς έχουν τα πράγματα.
    Μια ομάδα με 0 ψυχολογία, με την πλάτη στον τοίχο, πώς να παίξει και πώς να σωθεί;
    Επίσης, έχουν γίνει λάθη και από τον συνήθως ψύχραιμο Πηλαδάκη με τους προπονητές.
    Λάθη έγιναν και το καλοκαίρι αλλά όχι τόσο χοντρά όσο λένε όλοι.
    Το μεγαλύτερο λάθος του Πήλα είναι ότι δεν έχει δίπλα του έναν τεχνικό διευθυντή και κάποιους ανθρώπους που να γνωρίζουν από μπάλα ώστε να τον προστατεύουν και να κάνει σωστές επιλογές.
    Τέλος, αν και οπαδός της ΑΕΛ, πιστεύω ότι οι πιθανότητες πλέον είναι ελάχιστες. Αλλά θα το παλέψουμε!
    ΥΓ: Θα μπορούσα να γράψω πολλά αλλά θα κουράσω και σταματάω.
    ΥΓ 2: Προς Δικέφαλο Αετόπουλο: Τα περισσότερα που λες είναι, κατά την άποψή μου, λογικά. Όμως εκείνο με τον Τσίγκοφ τι το ήθελες; Όλη την Ελλάδα να ρωτήσεις θα σου πει ότι δίκαια πήραμε το Πρωτάθλημα τότε. Και αν πάει έτσι και εμάς μας κυνηγάνε τα ούρα του Τσίγκοφ, εσείς τι αμαρτίες πληρώνετε και δεν έχετε πάρει τίτλο εδώ και κάτι αιώνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μία διορθοσούλα. Με τον Ατρόμητο στην πρεμιέρα η ΑΕΛ ήταν πολύ κακή, όπως και ο αντίπαλός της. Δεν ήταν χειρότερη όπως αναφέρω παραπάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΛΑΘΟΣ ΦΙΛΕ ΚΑΝΘΑΡΕ!ΔΕΝ ΠΕΤΑΓΕ ΑΕΤΟ,ΠΕΤΑΓΕ ΧΑΡΤ-ΑΕΤΟ!!!ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΜΟΙΑΛΟΥΣ ΑΜΑΘΟΥΣ ΒΟΣΚΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΠΟΥ ΠΙΑΝΕΙ ΤΗ ΜΙΣΗ ΒΟΥΛΗ!!!ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΟΛΟΙ!!!!

    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχχαα (ενοείται οτι κάνω πλάκα ε;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γεια σου Μπάμπη. Την έχω δει την Λάρισα αρκετές φορές να αγωνίζεται. Δεν είναι τόσο χάλια. Για παράδειγμα η ομάδα μου παίζει χειρότερη μπάλα. Και με τον Ηρακλή το πάλεψε το ματς με πείσμα και το πήρε. Τα κενά βέβαια παραμένουν. Τον Νορβηγό δεν έπρεπε καν να τον πάρει. Κακή επιλογή. Λάθος επιλογή. Ουσιαστικά σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος αυτό που μπορεί να κάνει ο Κωστένγλου και ο κάθε Κωστένγλου είναι να αλλάξει λίγο την ψυχολογία. Εννοείται ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι εκπληκτικά τρομερό. Η συνέχεια θα δείξει.

    Ύπνε δεν σου μίλησε η οπαδική μου πλευρά. Ο Άρης έχασε γιατί έκανε λάθη, όχι διότι ο Πανιώνιος έκανε κάτι φοβερό. Όσο για τον Μήτρογλου δεν τον εχω σε μεγάλη υπόληψη. Να σαι καλά ρε παίχτη.

    Γεια σου ρε Πιγκουΐνε. Η διαιτησία μπορεί να παίξει ρόλο στην βαθμολογία, αλλά όχι στην συνολική εικόνα μιας ομάδας. Με αφορμή το σχόλιο σου θέτω ένα ερώτημα. Τι μας ενδιαφέρει τελικά; Το να βλέπουμε καλή μπάλα ή να παίρνουμε βαθμούς; Είσαι σωστός για Σαμπράκο. Ερωτώ και πάλι. Γιατί ο εν λόγω δημοσιογράφος δεν βγαίνει με ονόματα και στοιχεία να πει τι έγινε; Γιατί πρέπει να μιλάμε με σήματα μορς; Για τον τεχνικό διευθυντή ίσως φταίει το ότι έφυγε ο Λυράκης και δεν αναπληρώθηκε το κενό του. Ίσως πάλι όχι. Το σίγουρο είναι ότι δεν χρειάζεται να φέρνεις καραβιές ξένων από όλα τα μέρη της γης. Έχεις μεγάλη δεξαμενή παιχτών. Αξιοποίησέ την. Τέλος, ως οπαδός του Άρη σου λέω ότι οι πιθανότητες να σωθείς δεν είναι ελάχιστες. Σε ευχαριστώ για το δομημένο σχόλιο σου. Να μας ξανάρθεις.

    Γεια σου ρε Αφροδίτη με τις κορυφαίες τούρτες σου. Καλό απόγευμα να έχεις.

    Τα σέβη μου σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κα(νθ)αρα και ξεκα(νθ)αρα λογια.
    Η Λαρισα θα τα δωσει ολα για ολα. Υπαρχει περιπτωση να σωθει. Εχει δορυφορους γυρω της. Ας μην ξεχναμε την νικη μεσα στον Ολυμπιακο για να βγει ΟΥΕΦΑ και να μην βγει ο ΑΡΗΣ ε;
    Εχει ακομη αγωνιστικες μπολικες για να γινουν αδικιες ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ. Θυμαμαι τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ της ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ μια χρονια ειχε 6 βαθμους στον Α' γυρο και στον Β' γυρο βγηκε σχεδον πρωταθλητης! Η ΛΑΡΙΣΑ ειναι το κεντρο της Ελλαδας. Εχει ιστορια και προσωπικα δεν θελω να πεσει κατηγορια. Οσο για τον ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ειναι χαλι μαυρο , ομως θελει λιγο ΚΙΤΡΙΝΟ χρωμα και θα γινει και παλι κιτρινιμαυρο. Με ΕΥΡΩ στην αγορα φερνει 2-3 παικτες τωρα και σουλουπωνεται. 1 ΒΑΘΜΟ απεχει απο την πενταδα. Ο ΑΡΗΣ δεν επρεπε πρωτα να διωξει τους μπεκρηδες και μετα να ψαξει για αντικαταστατες. Χαθηκε λιγο εδαφος. Με τετοιο κοσμο διπλα του ; ΑΚΟΜΗ και στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ. Οροσημο το ματς ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ. Απο ΄κει και μετα τα λεμε ξανα .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΘΑ ΤΟ ΣΩΣΕΙ Η ΑΕΛ. ΕΧΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΜΗ ΜΠΡΟΣΤΑ. Ο ΘΡΥΛΟΣ ΜΟΥ ΝΑ'ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΘΑΡΕ.... Ο ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ ΘΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΘΕΙ ΑΝ ΠΑΣΕΙ Η ΑΕΛ!!! ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τι γκολ να βαλω πάλι,ουτε το χτεσινο θριαμβο στο μπάσκετ δεν μπορω να χαρω!εχουμε Κούπερ και τον διώχνουμε!Στο μπάσκετ εχουμε ρεκορ 7-1 στην Ευρωπη και διωχνουμε τον κόουτς επειδή εχασε απ'τον... Πανιώνιο!Με 800000€ μπάτζετ τι καλυτερη ομάδα να σου φκιάξει;Ούτε ο κοουτς φταιει,ούτε οι παιχτες,ρίξε όβολα να φκιάξεις καλύτερη ομάδα...
    Γράψε κατι,για θα σκάσω γμτ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Sierra Golf, τη νίκη της Λάρισας μέσα στον ΟΣΦΠ δεν την ξεχνάω. Εννοείται ότι έχει πολύ δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα. Όσο για την Αρειανάρα το έθεσες πολύ όμορφα με τα χρώματα. Μου άρεσε. Όλα θα γίνουν φίλε μου. Όλα θα γίνουν.

    Κώστα έχουμε πολλές αγωνιστικές ακόμη. Επίσης, έχουμε και πολλά δανεικά. Θα δούμε τι θα γίνει. Λευτεριά στον Πιγκουίνο.

    VAD, εντός της ημέρας ανεβαίνει άρθρο καταπέλτης. Προσδεθείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το μεγαλύτερο λάθος τα τελευταία χρόνια, κατ'εμέ, είναι ότι ο κάμπος πλέον δεν αποτελεί φυτώριο. Αγοράζουμε ξένους παίχτες από εδώ και εκεί, ενώ οι ακαδημίες είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες και λειτουργούν ως ο γνωστός του γνωστού. Ταλεντάκια υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει οργάνωση. Τώρα τελευταία νομίζω ανέλαβε ο Αλεξούλης.
    Άλλο λάθος να μην υπάρχει παλιός άσος μέσα στην ομάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι για τους περισσότερους παίχτες ακούγονται διαρκώς νυχτοπερπατήματα. Ένας παλιός άσος θα έφτιαχνε από την μία την ψυχολογία, από την άλλη το χαλινάρι.
    Ο Πηλαδάκης είναι οραματιστής. Πέτυχε το γήπεδο, θα πετύχει κι άλλα. Μόνο να τον αφήσουμε, ή καλύτερα να σταθούμε δίπλα του. Και ας κάνει και λάθη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. KitsosMitsos, λάθη κάνει αυτός που δεν προσπαθεί. Ο Πηλαδάκης σωστά λες ότι είναι οραματιστής. Έδειξε πάντως να έχει καταλάβει τι έκανε λάθος. Μένει να το δούμε στην πράξη. Μακάρι η Λάρισα να γεμίσει με διψασμένα Ελληνάκια και να πάει μπροστά. Μακάρι όλες οι ομάδες να προωθούν τα παιδιά από τα φυτώρια τους. Βλέπεις, όμως υπάρχουν και τα παιχνίδια των μάνατζερ. Σε βρισκώ και για την εμπλοκή κάποιου παλαιμάχου.

    Σε ευχαριστώ φίλε μου. Καλό ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...