Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Αρειανάρα και σία

Τις τελευταίες μέρες ακούω μαλακίες παντός είδους. Πολλές από αυτές αφορούν τον Άρη. Δεν αποτελεί είδηση το γεγονός ότι αδυνατούμε να διαχειριστούμε καταστάσεις που απαιτούν ειδικούς χειρισμούς. Για παράδειγμα δεν μπορούμε να διαχειριστούμε αποτελέσματα. Δεν μπορούμε να διαχειριστούμε επιτυχίες. Δεν μπορούμε να διαχειριστούμε αποτυχίες. Δεν μπορούμε να διαχειριστούμε κρίσεις. Και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε κρίση. Σε μια κρίση την οποία για πολλοστή φορά δημιουργούμε μόνοι μας.

Δεν θα γράψω το τι έχω ακούσει και διαβάσει, αλλά το τι πραγματικά πιστεύω. Πρώτα από όλα έχουμε αναρωτηθεί ποτέ τι σημαίνει ο Άρης για εμάς; Επιλεχθήκαμε για κάποιον λόγο. Ξέρουμε ποιος είναι αυτός ο λόγος; Ξέρουμε γιατί περιμένουμε με λαχτάρα να έρθει η Κυριακή;  Ας αφήσουμε για λίγο στην άκρη, τα αγωνιστικά, τις βαθμολογίες, τις φήμες και τα παρασκήνια κι ας βάλουμε λίγο ρομαντισμό. Επιτρέψτε μου με ελάχιστα λόγια να σας πω τι σημαίνει για μένα ο Άρης. Περιμένω πως και πως να έρθει η μέρα που θα παίξουμε. Περιμένω πως και πως να έρθει η ώρα που θα παίξουμε. Περιμένω πως και πως να δω την ομάδα να μπαίνει στο χόρτο και αυτόματα γεμίζω ικανοποίηση. Αμέσως νοιώθω χαρά. Θα σχολιάσω τον αγώνα που βλέπω και θα ασκήσω καλοπροαίρετη κριτική όποτε χρειάζεται. Δεν θα κράξω απλά για να κράξω. Δεν θα βρίσω απλά για να βρίσω. Δεν θα λέω μαλακίες απλά για να τις πω. Και όταν τελειώσει το ματς, ασχέτως αποτελέσματος, νοιώθω ευτυχής που είδα την Αρειανάρα να αγωνίζεται.  Νοιώθω γεμάτος, χωρίς να με ενδιαφέρει ιδιαίτερα αν στα επίσημα καθόταν ο Γράντας, ο Κοντομηνάς, ο Σκόρδας ή ο Αθανασιάδης. Χωρίς να με ενδιαφέρει ιδιαίτερα αν στον πάγκο καθόταν ο Διαμαντόπουλος, ο Τεννές, ο Αναστόπουλος ή ο Κούπερ. Χωρίς να με νοιάζει ιδιαίτερα αν στο χόρτο έπαιζε ο Λόντσαρ, ο Έρακ, ο Αμπελάς, ο Αμορόζο ή ο Κατίδης.


Δυστυχώς, δεν σκέφτονται όλοι όπως εγώ. Κάποιοι πάνε στο γήπεδο και δεν βλέπουν αγώνα. Κάποιοι πάνε στο γήπεδο για να χώσουν μπινελίκια άνευ λόγου και αιτίας. Κάποιοι πάνε χωρίς να γνωρίζουν τι σχήμα έχει μια μπάλα ποδοσφαίρου. Κάποιοι άλλοι πάνε απλά και μόνο επειδή έξω από το Χαριλάου έχει ωραία βρώμικα. Κι όσοι δεν πάνε γήπεδο, δεν πειράζει. Υπάρχουν και τα ραδιόφωνα. Και τι κάνουν όλοι αυτοί; Καταλογίζουν ευθύνες στους πάντες και στα πάντα, ενώ παράλληλα ασκούν κριτική επί παντός επιστητού. Από τον Άρη θυμάμαι να έχουν περάσει πολλές διοικήσεις, περισσότεροι προπονητές και ακόμη περισσότεροι παίχτες. Τα πάντα έχουν αλλάξει εκτός από ένα: η νοοτροπία του κόσμου. Φυσικά δεν είναι όλοι έτσι. Προς Θεού (του πολέμου). Αλλά βλέπετε στη Σαλονίκη μέχρι πρότινος υπήρχε - και υπάρχει ακόμα σε κάποιο βαθμό - μια περίεργη κατάσταση. Ποια είναι αυτή; Η αβάντα υπέρ του Π.Α.Ο.Κ. και η προπαγάνδα εις βάρος του Ηρακλή και κυρίως του Άρη. Ποια ήταν η λύση; Η δημιουργία του Aris FM. Πράγματι, το επίσημο ραδιόφωνο του Άρη αποτελεί πρωτοποριακή κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα. Στην πορεία όμως προέκυψε ένα πρόβλημα. Στην προσπάθειά του να προστατεύσει την ομάδα από την εις βάρος της προπαγάνδα, πήγαμε στο άλλο άκρο και αρκετές είναι οι φορές που ουσιαστικά γίνεται προπαγάνδα υπέρ μας. Ως περήφανος Αρειανός πολλές φορές νοιώθω ότι προσβάλλεται η νοημοσύνη μου. 

Και συνεχίζω με τον Super3. Όπως έχετε καταλάβει ο Κάνθαρος δεν είναι Σουπεράς. Υπήρχε όμως μια περίοδος που έγραφα στο φόρουμ. Βέβαια, το τέλος μου ήταν άδοξο. Βλέπετε, είχα ''τολμήσει'' να γράψω κάποιες αλήθειες για την ομάδα και αποπέμφθηκα ως υποτιθέμενος ΠΑΟΚτσής (!!!). Τι γίνεται λοιπόν με τον σύνδεσμο; Είναι πολύ πιθανό, εκεί που όλα είναι μέλι γάλα, ξαφνικά να ξυπνήσεις ένα πρωί και να δεις ανακοινώσεις από το πουθενά, κατηγορώντας τον τάδε, τον δείνα και εγώ δεν ξέρω ποιον άλλον. Για παράδειγμα, τι νόημα και τι σκοπό είχε μια ανακοίνωση που ρίχνει βέλη στον μάνατζερ του Κούπερ; Τι νόημα έχει να κράζεις και να στοχοποιείς πρόσωπα και μάλιστα σε επιλεγμένα χρονικά διαστήματα; Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω. Μήπως επειδή οι φήμες έλεγαν ότι ο Κούπερ θέλει να διώξει από την ομάδα τον πληροφοριοδότη του συνδέσμου;

Τα πράγματα όμως δεν σταματούν εκεί. Μακάρι να σταματούσαν εκεί. Σε αντιδιαστολή με το Aris FM, υπάρχουν και τα Αθλητικά Νέα. Πολλοί είναι αυτοί που τα παρομοιάζουν ως αντιπολίτευση. Για όσους δεν γνωρίσουν, πίσω από τα Αθλητικά Νέα βρίσκεται ο πρώην Πρόεδρος της Π.Α.Ε. Άρης Λάμπρος Σκόρδας. Είναι ο ίδιος που δημιούργησε την Λέσχη Φίλων Άρη, η οποία έβαλε ταφόπλακα στην Προεδρία του. Ποιος είναι ο ρόλος της Λέσχης; Το να πηγαίνεις σε συνέδρια εις τας Ευρώπας και να κόβεις πίτες έχει την πλάκα του, αλλά ποιος πραγματικά είναι ο ρόλος της; Αυτή τη στιγμή η Λέσχη απαριθμεί περίπου 7.800 μέλη, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο μια λύση υπάρχει. Η αναβάθμισή της και η ουσιαστική εμπλοκή της στα κοινά της ομάδας με σκοπό την προστασία της. Διότι, βλέπω παντού βέλη και πυρά, αλλά καμιά ασπίδα και κανέναν κυματοθραύστη.

Ο Κούπερ που λειτουργούσε ως απορροφητήρας των κραδασμών αποτελεί παρελθόν. Είχαμε την τιμή να έχουμε στον πάγκο μας ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν περάσει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έναν προπονητή με κύρος σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Που σε κάθε του δήλωση δεν μπορούσες να βρεις ούτε ένα ψεγάδι. Που είναι  κύριος  με ''κ'' κεφαλαίο εντός και εκτός γηπέδου. Ο Κούπερ δεν είναι μάγος, ούτε θαυματοποιός. Είναι κανονικός προπονητής και το μόνο που ήθελε είναι τα απαραίτητα εργαλεία. Έκανε λάθη. Αγωνιστικά λάθη. Αυτό έλειπε να μην κάνει λάθη. Δούλευε όμως και με ακατάλληλα εργαλεία. Καταραμένη φτώχεια. Και η αλήθεια είναι ότι το ρόστερ της ομάδας είναι υπερτιμημένο. Η προπαγάνδα που λέγαμε προηγουμένως. Επιπλέον, δεν επαληθεύτηκε ο  Δημήτρης Δραγώγιας όταν (σωστά) έλεγε: ''ο Κούπερ δεν είναι το πρόβλημα του Άρη. Είναι η λύση του''. Προφανώς για κάποιους ως λύση θεωρήθηκε η απομάκρυνσή του. Για μένα η (σωστή) λύση θα ήταν να μείνει στο τιμόνι της ομάδας, να μας δώσει επιπλέον όραμα και να μας ανεβάσει σκαλοπάτια. Δυστυχώς, στην Ελλάδα αγνοούμε τι σημαίνει να έχεις κανονικό προπονητή στον πάγκο σου. Αγνοούμε την  βαρύτητα του προπονητή σε μια ομάδα. Και τώρα που ο ΕΡΚ έφυγε ας πάρουμε τον Παπακώστα. Αν είμαστε τυχεροί μπορεί να είναι ελεύθερος ο Σούλης Παπαδόπουλος ή ο Αναστόπουλος. Το σίγουρο είναι ότι ο Άρης χωρίς τον Κούπερ χάνει λίγο από την λάμψη του. Για να είμαι πιο ακριβής το ελληνικό πρωτάθλημα γίνεται φτωχότερο. Το μόνο που εύχομαι είναι να μην τα φορτώσουν όλα σε εκείνον. Δεν γίνεται να φταίει μόνο αυτός και κανένας άλλος. Αν φταίει. Πάντως, η φυγή του γεννά ένα σωρό ερωτήματα που ζήτημα είναι πόσα από αυτά θα απαντηθούν.

Οδεύοντας προς το σφύριγμα του άρθρου να πω και δυο λόγια για τον Κόντη. Ξεκινώ με μια απλούστατη ερώτηση. Είναι δυνατόν να είχε καπελωθεί ο Κούπερ από τον Κόντη και να μην μιλούσε; Τι είναι ο Κούπερ, Νιόμπλιας; Κι αν όντως ίσχυε κάτι τέτοιο εν γνώση του Κούπερ, τότε ο Αργεντινός φέρει ευθύνη.  Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω όλους αυτούς που λένε και ξαναλένε για τις επιλογές Κούπερ. Ρε παιδιά, ο εκάστοτε προπονητής ζητάει κάποιους παίχτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και αυτοί που επωμίζονται τα μεταγραφικά ψάχνουν να τους βρουν. Κατόπιν, ο προπονητής εξετάζει τα ευρήματα και αποφασίζει. Σίγουρα θα υπάρχουν και κάποιοι παίχτες που είναι κυριολεκτικά επιλογές του προπονητή. Το θέμα δεν είναι ποιος φέρνει τον παίχτη, αλλά  η επίτευξη του στόχου και η υλοποίηση του σχεδίου. Δυστυχώς, εμείς έχουμε ανάγει το όλο ζήτημα σε πυρηνική φυσική και τον Κόντη σε αινιγματική φυσιογνωμία τεραστίου μεγέθους. Ας συνέλθουμε επιτέλους. Πρέπει να είμαστε οι μόνοι οπαδοί που χαραμίζουν τόση φαιά ουσία και τόσο σάλιο για τη διαδικασία των μεταγραφικών. Συνεχώς τρωγόμαστε με τα ρούχα μας. Ότι καλό πάμε να φτιάξουμε, το χαλάμε μόνοι μας. Προσοχή: δεν παίρνω θέση υπέρ του Κόντη. Όσοι με διαβάζουν γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι η γνώμη μου για αυτόν. Μπορείτε κι εσείς να πείτε τη δικιά σας άποψη. Έχω την εντύπωση ότι θα έχουμε πολλά κοινά σημεία επαφής.

Είμαι σίγουρος ότι πολλοί θεωρούν ότι όλα αυτά που γράφω δεν έχουν σχέση με την τωρινή κατάσταση που επικρατεί στον Άρη. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί πιστεύουν ότι λέω βλακείες. Μπορεί να είναι κι έτσι. Το βέβαιο είναι ότι ξεχνάμε πολύ εύκολα. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τον τελικό κυπέλλου. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που προκριθήκαμε από έναν δύσκολο όμιλο στο πρώην Ουέφα. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που αναδειχθήκαμε κορυφαία ελληνική ομάδα για το 2010. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από το γκολ του Βελώνη. Δυστυχώς όμως, θέλουμε άμεσα αποτελέσματα με μηδενική πίστωση χρόνου. Δεν χτίζονται έτσι ομάδες. Για την ακρίβεια δεν χτίζεται τίποτα έτσι. Το να ασκούμε καλοπροαίρετη κριτική, να στεναχωριόμαστε και να γκρινιάζουμε είναι θεμιτό και υγιές, αλλά οφείλουμε να κινούμαστε εντός ορίων. Οφείλουμε να είμαστε ρεαλιστές. Οφείλουμε όλοι μας να κανονίσουμε μια κοινή πορεία πλεύσης.

Πάντως, ο Κάνθαρος στέκεται υπερήφανα στο πλευρό του Θεού του Πολέμου και δεν πρόκειται να τον αφήσει ποτέ. Γιατί στέκομαι δίπλα του; Διότι, δεν υποστηρίζω τον Σκόρδα, τον Κόντη, τον Κούπερ, τον Αθανασιάση, τον Δαμιανίδη και σία. Υποστηρίζω την Αρειανάρα και περιμένω κι εσείς να κάνετε το ίδιο.

Υ.Γ.1 Για όσους αναρωτιούνται ποιος είναι ο ''κοριός'' στα αποδυτήρια, αρκεί να πω ότι του αρέσει να τζογάρει και να τρώει μπουγατσίδια.

Υ.Γ.2  Την δεδομένη στιγμή δεν με νοιάζει το γιατί έφυγε, αλλά το ότι έφυγε. Όποιος και να είναι ο λόγος περιμένω κάποια στιγμή να λάμψει η αλήθεια.

Υ.Γ.3 Στην Αμερική είναι πασίγνωστοι, όμως στην Ευρώπη δεν γνώρισαν ποτέ την αρμόζουσα επιτυχία. Κυρίες, δεσποινίδες και κύριοι σας παρουσιάζω τους Journey.

How could I make you stay, I still regret the night you walked away, what we shared was not enough, where did I lose your love...

33 σχόλια:

  1. Φίλε KANTHAR0S δεν πρόλαβα να διαβάσω το κείμενο αλλά υποεθέτω πώς θα λές για τον Κούπερ.Θα κοιτάξω να το διαβάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έγκλημα για τον Άρη που έδιωξε τον Κούπερ. Ειδικά από τη στιγμή που δεν βρίσκεις «Κούπερ» ελεύθερους κάθε μέρα και δη μέσα στη σαιζόν.

    Όσο για τις μεταγραφές, τεράστιο ρίσκο η μεταγραφή του Καστίγιο, καθώς μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει 3 χρόνια να παίξει σοβαρή μπάλα.

    Για εμένα πλέον τίθεται ζήτημα ακόμη και εισόδου στα play off. Με τον Κούπερ, είχα την εντύπωση -έως σιγουριά- ότι κουτσά-στραβά θα τα καταφέρετε. Αν υπάρξει κάποιος απ'τους πιο κάτω που πάρει στα σοβαρά ότι στόχος του δεν είναι να μην πέσει, τότε θα γίνει μεγάλη μάχη.

    ΥΓ. Ο ΠΑΟΚ λογικά θα πάρει προπονητή το καλοκαίρι. Ξέρεις ποιο θα είναι το 1ο όνομα που θα ακουστεί. Αν όντως σας τον φάνε, εκεί είναι που θα φανεί στο 100% το έγκλημα του Άρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για εμένα ο Κούπερ έφυγε γιατί αποδοκιμάστηκε μετά τον αγώνα με τον Πανιώνιο. Και φυσικά ρόλο έπαιξε η επιθυμία του να δώσει πόδι στον υπερεκτιμημένο -πλην πληροφοριοδότη- Κόκε. Γενικά μιλώντας, οι οπαδικοί σύνδεσμοι κατα 99% αποτελούν καρκινώματα για τους συλλόγους και αυτό το φαινόμενο δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα (βλ.Ιταλία).
    Το άρθρο σου ήταν πολύ ωραίο Κάνθαρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχως πληροφοριες λενε ηδη οτι με τον παοκ θα γινει το γηπεδο λαμπογιαλο. ΟΧΙ δεν χωριστηκε στα δυο ο ΑΡΗΣ. Απλα οι αυλικοι ειναι αυτοι , ενω οι χιλιαδες οργισμενοι;
    Το οικοδομημα καταρρεει και το πληγμα θα ειναι μεγαλο. Στην μεγαλυτερη συσπειρωση που εγινε ποτε.
    Τι να βγει να πει ενας ταπεινος και σεμνος ανθρωπος οπως ειναι ο Κουπερ; Με τον τροπο τους τον <> και με τα λεφτα που δεν θα του δινουν θα παρουν ακομη δυο παικτες.
    Κουπερ ομως ξανα δεεεεεν.
    Γι αυτο ας κατσουν με γυμνα τα τσιμεντα και φισκα την 3. Η οργη αρχισε. Φρικη και τρομος! Ο ΘΕΟΣ να βαλει το χερι του.
    WWW.SIMOSSHOW.GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα Κωστή!
    Επειδή στα ίδια νερά κολυμπάμε, το δηλώνω εξαρχής με καλύπτει πλήρως η δεύτερη παράγραφός σου!

    Ο Κούπερ κύριος ήρθε, κύριος έφυγε! Η τελευταία του δήλωση στο ραδιόφωνό μας: "Πάνω απ’ όλα είναι ο ΑΡΗΣ και όχι ο Κούπερ." (η συνέντευξή του αποκαλυπτική και ενδεικτική του ήθους του)
    Οπότε: ο Κούπερ έφυγε - ζήτω ο Κούπερ!

    Ο θεός (ΑΡΗΣ) είναι ως γνωστόν αθάνατος, πολλοί (και σημαντικοί) ήρθαν και έφυγαν αλλά αυτός εκεί! Στις επάλξεις! Όπως και οι πιστοί οπαδοί του! "Δεν θα σ'αφήσουμε ποτέ!"

    Ψηλά το κεφάλι, τίποτα δεν τελείωσε!
    Για τα παρασκήνια αργότερα, όταν μετά την καταιγίδα βγει ο ήλιος!

    Σημαντικότερη κατάκτηση της Ομάδας η Λέσχη της! Να την περιφρουρήσουμε και να την αναβαθμίσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Κάνθαρε, πληρέστατο το άρθρο σου. Και συμφωνώ σε τεράστιο ποσοστό με τα όσα γράφεις. Θα δώσω όμως μεγαλύτερη βαρύτητα στο 2ο υστερόγραφό σου. Το θέμα και το πρόβλημα είναι ότι έφυγε. Όπως όλοι ξέρουμε δεν θα μάθουμε ποτέ τα πως και τα γιατί. Για το λόγο αυτό η δημιουργία σεναρίων μόνο κακό μπορεί να κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. όταν διωχνεις εναν Κούπερ,πρέπει να φερεις εναν καλύτερό του,μη μου πει κανείς ότι υπάρχει;
    -Δηλαδή για να καταλαβω,ο Κόκε έδιωξε τον Κούπερ;;;;Δηλαδή γίναμε ΠΑΟΚ,όπου ο Γκαρσία καθοριζει ποιος θα ειναι προπονητής;
    -Φυσικά Αρης απ'τα γεννοφάσκια μας,αυτό δεν αλλάζει με τίποτα!
    -έχω και τον μπασκετικό καημό,ειναι αδικο να την πληρωσει ο Ντρούκερ,εχεις άποψη;
    -Μα,γμτ τη γκινια μας,την ιδια μερα αλλάζουμε δυο προπονητές όταν στην Ευρωπη και τα δυο αθλήματα πήγαν θαυμασια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επειδη και εγω εχω μια ρομαντικη σχεση με το ποδοσφαιρο,συμφωνω απολυτα μαζι σου.
    Κουπερ στο καλο,μας συγχωρεις αν χωρις να το θελουμε σε πικραναμε.
    Ας ελπισουμε οτι ειναι η τελευταια πικρα για φετος.
    Δε μπορω να γραψω περισσοτερα,δεν εχω διαθεση.
    Τους χαιρετισμους μου σε ολα τα συναρειανα που σχολιασαν παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε διάβασα κάνθαρε, ωραίο το άρθρο σου, καλογραμμένο και ουσιαστικό.

    Θα ήθελα να το ξανανοίξουμε το θέμα στο τέλος της χρονιάς που θα έχουμε και πιο ολοκληρωμένη αποψη.

    Εγώ πάντως βλέπω απο-ανάπτυξη στο σύλλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λευτεριά στον Κούπερ!

    Μεγάλη απώλεια, για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στον ΠΑΟΚ δεν πάει, αφού βρωμάει η πιάτσα ότι o ΠΑΟΚ όπου μιλάνε ελληνικά, και όχι μόνο, χρωστάει. Διαβάστε δίπλα στο «Περιμένοντας τους Άραβες» τις δηλώσεις του Ντιμίτρι Σέλουκ.

    Δεν μπορεί να έχω στείλει στον Π.Α.Ο.Κ. δυο παίκτες χωρίς χρέωση, το μόνο που έχει να κάνει η ομάδα είναι να πληρώνει το συμβόλαιό τους και τελικά να μην κάνει ούτε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η λύση, είναι η συμμετοχή στην ΛΕΣΧΗ. Είναι η τελευταία λύση...

    Δεν έχουμε διάρκεια, συνοχή, σταθερότητα ως ομάδα..Αυτό αποδυκνύεται, αν αναλογιστεί κανείς, τις αμέτρητες αλλαγές παιχτων και προπονητων..

    Στην ΛΕΣΧΗ λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ΑΕΚ και ο Άρης έχουν κοινή μοίρα στο να μην μπορούν να κρατάνε στον πάγκο τους σπουδαίους προπονητές.

    Δε θα πω τα τετριμμένα του τύπου "ο Κούπερ δε γνώριζε τις ιδιαιτερότητες του Ελληνικού Πρωταθλήματος" και λοιπές παπαριές.
    Ναι ρε μάστορα, δε γνώριζε την ξεφτίλα της Σούπερ-Λιγκ,αλλά -δυστυχώς- αναγκάστηκε να τη μάθει. Και πολύ πρόωρα μάλιστα.

    Θεωρώ -και πείτε με τρελό- πως είναι τιμητικό γι' αυτόν το ότι έφυγε παίρνοντας όλη την ευθύνη πάνω του. Θα μπορούσε άνετα να κάτσει και να εξαντλήσει όλο του το συμβόλαιο (και όλα του τα λεφτά που θα μπορούσε να πάρει από τον ΑΡΗ), να λέει πως φταίει η διοίκηση, ή στην τελική να κάτσει μέχρι να απολυθεί και να τσεπώσει βαρβάτη αποζημίωση.
    Δεν έκανε όμως τίποτα απ' όλα αυτά, και αυτό μου δείχνει άνθρωπο που βάζει το όνομά του πάνω από τα λεφτά. Κοινώς: άνθρωπο με αρχίδια.

    Δεν ξέρω ποιο θα είναι το μέλλον του Άρη, δεν είμαι ειδήμων του ποδοσφαίρου και των διοικητικών, δεν έχω εντρυφήσει στα θέματα του Άρη. Ξέρω όμως ότι χάθηκε μια πολύ καλή μονάδα για το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

    Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. O Kαλύτερος Αρειανολόγος είναι εδώ !! Καλή σου μέρα Κωστή μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να το διαβάσεις Ύπνε και να μου πεις την γνώμη σου.

    Μορφέα ο Κούπερ ήταν δάσκαλος και δεν χωρά αμφιβολία σε αυτό. Θα γίνει μάχη για τα play off. Για τον Καστίγιο θα μιλήσει το χόρτο. Όσο για τον ΠΑΟΚ ουδέν σχόλιον.

    Μικρέ Σκάουτερ οι οπαδικοί σύνδεσμοι πολλές φορές ξεφεύγουν. Συμβαίνει και στην Ιταλία έχεις δίκιο. Αναφορικά με τον Σούπερ3 οι λίγοι εκφράζουν τους πολλούς χωρίς την θέληση και την εξουσιοδότηση των πολλών. Τώρα για ποιο λόγο έφυγε ο Κούπερ δεν μπορώ να ξέρω. Ίσως πραγματικά να εννοούσε ότι η φυγή του θα φέρει ηλεκτροσόκ. Τώρα πως θα γίνει αυτό; Θα μάθει ο Καζναφέρης καλύτερη μπάλα ή ο Μίτσελ θα γιατρευτεί από την αμνησία;

    Ανώνυμε το τι θα ακουστεί από δω και πέρα δεν περιγράφεται. Ο καθένας βγαίνει στο ράδιο και λέει την γνώμη του, εμπεριστατωμένη ή μη. Το θέμα είναι να μείνουμε κοντά στην ομάδα και να ακούγεται όσο το δυνατόν συχνότερα η φωνή της λογικής και της αλήθειας.

    Πορτιάτη χαίρομαι που είσαι ρομαντικός. Ο Κούπερ είναι ΚΥΡΙΟΣ και δεν έδωσε ποτέ δικαιώματα. Εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Αρειανάρα. Μακάρι η Λέσχη να εμπλακεί περισσότερο στα κοινά της ομάδας. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι πράγματι σπουδαίο νέο.

    Biologion να συνεχίζω το δεύτερο υστερόγραφο; Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει τώρα είναι να δούμε τι κάνουμε. Πως θα προχωρήσουμε και ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις. Και να σου πω και κάτι; Δεν θέλω ξένο προπονητή. Θέλω Έλληνα. Ας δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον Μιχαλήτσιο.

    VAD το να βρεις (κανονικό) προπονητή σε αυτό το χρονικό σημείο είναι πολύ δυσκολο. Όπως λέω και παραπάνω ας μείνει ο Μιχαλήτσιος. Τώρα το θέμα Κόκε σηκώνει πολύ κουβέντα. Θέλει ένα άρθρο μόνος του. Όσο για το μπάσκετ κάτι θα ετοιμάσω.

    Γεια σου ρε Foris. Ειμαστε λέβεντες εμείς οι Αρειανοί ρε γμτ. Δεν κολλάμε πουθένα. Τα σέβη μου.

    Ευχαριστώ Χαράλαμπε. Σαφώς και πρέπει να ξανανοίξει το καλοκαίρι. Τότε θα γίνει και το ταμείο. Ίδωμεν.

    Υπουργέ μου ποιος ΠΑΟΚ τώρα; Μιλάμε για ομάδα που έχει παγωμένα χρέη ύψους 35 μυρίων και δεν κουνιέται φύλλο. Α ρε καταραμένη δημοκρατία.

    Jim ναι στη Λέσχη. Αλλά θα πρέπει πρώτα να λυθούν κάποιες απορίες και κάποια προβληματάκια. Φαντάσου μια πλήρως ''καθαρή'' και δίκαιη Λέσχη με 20.000 κόσμο.

    Φυσικέ ο Κούπερ είναι ΚΥΡΙΟΣ. Ειλικρινά όσο καιρό παρακολουθώ συνειδητά τα αθλητικά δρώμενα δεν έχω ξαναδεί τόσο καλή απεικόνιση μιας κατάστασης. Δεν υπάρχει ούτε μια φορά που δήλωσε κάτι, το οποίο δεν ισχύει ή είναι μαλακία. Ούτε μία. Μπορεί πράγματι η γραπτή του δήλωση να είναι η μοναδική αλήθεια για το όλο θέμα. Το ερώτημα όμως είναι το εξής: αν στην ομάδα γίνεται κάτι λάθος όφειλε φεύγοντας να το πει;

    Γεια σου Τάνια λεβέντισσα. Καλό απόγευμα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλε Κάνθαρε πάρα πολύ μεστό και πετυχημένο το άρθρο σου. Για μένα το χειρότερο είναι ότι μαζί με τον Κούπερ (και μέχρι να βρεθεί κάποιος αντιστοιχος) χάθηκε και η ελπίδα των αριανών ότι κάτι καλό πάει να γίνει.
    Σε αυτό που λές, σχετικά με τον σύνδεσμο, η άποψη μου είναι ότι επειδή περάσαμε πολλές άσχημες καταστάσεις, ο σύνδεσμος αναγκάστηκε να γίνει η πρώτη (και ίσως τελευταία) γραμμή άμυνας του συλλόγου. Αυτό βέβαια τους έγινε συνήθεια και πλέον βλέπουν παντού εχθρούς και θεωρούν ότι μόνο αυτό που πιστεύουν είναι το σωστό.
    Για τον Κόντη, τι να πω. Όσα καλά και να έχει κάνει, τα χαλάει με τις αστείες δηλώσεις που κάνει κάθε τρεις και λίγο. Για τα υπόλοιπα δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω.
    Απλά πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτό το πάνε έλα παικτών στην ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. δεν έχω διαβασει τα προηγούμενα σχόλια, θα το κάνω αργότερα, διάβασα όμως το άρθρο σου. Όλα όσα γράφεις με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο. Θα περίμενα όμως ως νοήμων άνθρωπος (που σε θεωρώ) να καταλάβεις (ή μάλλον να το πεις, γιατί πιστεύω το έχεις καταλάβει) ότι εσύ είσαι αυτός που είσαι γιατί δεν έχεις κανένα συμφέρον και ασχολείσαι μόνο για το μεράκι σου (μην πω άλλη πιο σεξιστική λέξη), ενώ οι περισσότεροι, που είναι και στις "επάλξεις" έχουν πάντα ένα συμφέρον (συνήθως οικονομικό) για να το κάνουν. Όσο λοιπόν εκ των πραγμάτων εκείνοι θα ασχολούνται πιο ενεργά (αφού βγάζουν κάτι από αυτό) μην περιμένεις σοβαρή προκοπή για το ποδόσφαιρο. Δεν αντιλέγω ότι υπάρχουν και κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις αλλά κατ εμέ τη δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς...
    Δεν είμαι άρης και πολύ περισσότερο δεν έχω καμία σχέση με λέσχες, super3 και τα σχετικά. Είμαι όμως βέβαιος ότι αν έλειπε το συμφέρον, αυτοί που θα ασχολούνταν ενεργά, δε θα ήταν πανω από 10-20 ατομα και όλοι θα κινούνταν με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας, όχι απαραίτητα πάντα με την ίδια γνώμη.
    Αντίθετα τώρα τα συμφέροντα είναι αντικρουώμενα και δεν ξέρεις ποιος θέλει πραγματικά τι... για να έρθω και στην περίπτωση του ΕΡΚ (έναν πολύ καλό προπονητή, με τα καλά του και τα λάθη του, αλλά προπονητή), ο τρόπος που έγινε δείχνει φαγωμα και δεν μπορείς να ξέρεις αν έχει γίνει για τους σωστούς λόγους (δηλαδή καθαρά αγωνιστικούς) ή για άλλους. Τείνω προς τη γνώμη ότι είναι άλλοι. Ένα είναι σίγουρο: με τόσους τριγύρω να λένε το μακρύ τους και το κοντό τους, την αλήθεια την ξέρουν πολύ λίγοι και οι υπόλοιποι θα αργήσουμε να την μάθουμε.
    Υ.Γ. Είσαι από τους λίγους, και ειδικά από τους νέους, που ασχολούνται από μεράκι και μόνο. Συνέχισε το... Και όταν μάθεις και εσύ την αλήθεια, μοιράσου την μαζί μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. συμφωνω για ακομη μία φορα απολυτα!
    μεγαλη απωλεια ηταν αυτη του Κουπερ.
    φετος στις αρχες του πρωταθληματος συζητωντας με εναν φιλο (αντιθετης ομαδας,της ακριβως αντιθετης μου για να ακριβολογω) μου ελεγε οτι ειναι σιγουρος οτι ο Αρης θα παει πολυ καλα φετος,ηταν πεπεισμενος.πολυ κριμα παντως,προπονηταρας ηταν.εγω προσωπικα δεν ειδα λαθη,αν και δεν κατεχω τα τεχνικα οπως εσυ.δεν ειχε και πολλα εργαλεια(και budget εξαλλου).τι να πω;μακαρι να ερθει καποιος καλυτερος αν και νομιζω οτι ο Κουπερ ειναι -ηταν- ο καλυτερος προπονητης στην Ελλαδα αυτην την στιγμη(ναι δεν θεωρω ουτε τον Βαλβερδε ,ουτε τον Φερειρα καλους προπονητες).

    παντως ασχετο πηρατε εναν ιαπωνα.δεν τον ξερω καθολου.
    επισης ασχετο αλλα οκ οι journey,ποτε δεν εκαναν το μπαμ ομως
    μουσικη προταση:Aldous Snow -Infant Sorrow-τα σπαει λεμε!!
    καλο βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φίλε Σωτήρη ο σύνδεσμος έχει βοηθήσει αρκετά την ομάδα. Αλλά σε πολλά είναι λάθος. Αυτό δεν είναι τόσο κακό. Το κακό είναι ότι όποιος έχει αντίθετη άποψη αποτελεί ξένο σώμα. Όσο για τον Κόντη το ότι βγαίνει στα ράδια και δηλώνει πολλές φορές ότι του έρθει είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο. Όπως επίσης και το ότι επί Κούπερ δεν έβγαινε τόσο πολύ στα ράδια. Για να δούμε τώρα αν θα αυξηθεί η συχνότητα των δηλώσεων του.

    Ανώνυμε, το ποιοι και πόσοι βγάζουν χρήματα δεν μπορώ να το ξέρω. Προφανώς μιλάω για αυτούς που δεν φαίνονται και τόσο. Είναι όμως σαφές ότι θα υπάρχουν κάποιοι τέτοιοι. Πάντως, εννοείται ότι υπάρχει κάποιο συμφέρον κι όχι απαραίτητα οικονομικό. Το ποιοι λόγοι οδήγησαν τον Κούπερ να παραιτηθεί μάλλον θα μείνει ανεξήγητο. Εκτός αν η εξήγηση είναι πιο απλή από ότι νομίζουμε. Όσο για την αλήθεια να είσαι σίγουρος ότι την επιδιώκω και την προβάλλω.

    Γεια σου ρε Μπακαλιαρίνα με τις μουσικές σου επιλογές. Εμείς φέτος δεν περιμέναμε μαγική πορεία με τον Κούπερ. Περιμέναμε, ασχέτως αποτελεσμάτων, να μπούμε σε μια σειρά, σε μια τάξη. Όπως γράφω και στο άρθρο δεν έχουμε την υπομονή και την εγκράτεια. Θέλουμε με τα λίγα να αποκτήσουμε πολλά. Δεν γίνεται ρε παιδιά. Δεν γίνεται. Και σε τελική ανάλυση ας αλλάξουμε λίγο ρώτα. Ας δοκιμάσουμε και κάτι άλλο.

    Γεια σου ρε ανώνυμε. Είσαι λεβεντιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πολύ καλά τι συμβαίνει με τα πέριξ (αλλά και τα εντός) της ομάδας σου (και των περισσότερων που έγραψαν παραπάνω). Οπότε θα μείνω μόνο στην απλή διαπίστωση ότι όντως είναι κρίμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο να χάνει ανθρώπους σαν τον Κούπερ.
    Και πιστεύω ότι θα χάσει και ο Άρης, καθώς όπως λες και στο σχόλιό σου, ο Έκτορας -πέρα από όλα τα άλλα- απορροφούσε και τους κραδασμούς. Τώρα, δίχως αυτόν, τα πράγματα μπορεί να αγριέψουν (από τα αποτελέσματα θα εξαρτηθεί).
    Το σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή πρέπει να γίνει γνωστό γιατί έφυγε. Το τι κρύβεται από πίσω. Τώρα, ο καθένας μπορεί να πει ό,τι θέλει αλλά δεν νομίζω πως έχει και ιδιαίτερη αξία.
    Τι θα κάνετε στην Κρήτη; Πώς το βλέπεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οταν χαθηκε ο Εκτωρας επεσε η Τροια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. σημερα θα σου βαλω ενα στιχακι ..
    δικο σου φιλε..


    Θάλασσα, στείλε κύματα
    να πλύνω την πληγή μου
    Πάρε το θρήνο μου μακριά
    και σβήσε την οργή μου…

    Του έρωτα η σαϊτιά
    του Χάρου το φιλί
    δεν ξέρω ποια λαβωματιά
    πονάει πιο πολύ?

    Πού μ' οδηγούν τα βήματα
    και της καρδιά μου οι χτύποι
    Μοιρολογίστρα στη χαρά
    και γιορτινή στη λύπη….

    Του έρωτα η σαϊτιά
    του Χάρου το φιλί
    δεν ξέρω ποια λαβωματιά
    πονάει πιο πολύ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Είναι τυχαίο πως μόλις έφυγε ο ΕΡΚ ήρθε η καραβιά με νέα πραμάτια από Ιαπωνία και Πορτογαλία μεριά;Έκτορα,σ΄ευχαριστούμε για όσα μας χάρισες,σου ζητάμε συγγνώμη για όσα σου κάναμε και θα πρεπεί να σε χιλιοευχαριστούν αυτοί που προσπάθησες να καλύψεις με όσα είπες τη μέρα που έφυγες!!!Τώρα πια...καλή μας τύχη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πιγκουΐνε, ο Κούπερ είχε ένα σχέδιο, ένα πλάνο που δυστυχώς έμεινε επί χάρτου. Έμεινε ανεκπλήρωτο. Τώρα δεν ξέρω αν τα πράγματα αγριέψουν είναι όμως σαφές ότι αλλάζουμε προσανατολισμό. Τι θα κάνω στην Κρήτη; Συνήθως μια ομάδα που περνάει από τέτοια φάση κερδίζει. Είναι θέμα ψυχολογίας. Περιμένω διπλό.

    Σίμο σε παρακαλώ να πεις στους φίλους που παρακολουθούν ποια είναι η Τροία στην προκειμένη περίπτωση.

    Ευχαριστώ ρε Μάγε. Να είσαι συντονισμένος. Υποθέτω ότι στην επόμενή μου ανάρτηση θα χρειαστεί να μου ξαναγράψεις κάτι. Να σαι καλά φίλε μου. Να σαι καλά.

    Σαλόνικα, όχι δεν είναι τυχαίο. Καθόλου τυχαίο. Επανερχόμαστε στην παλιά πραγματικότητα. Ξέρεις τώρα. Καινούριο (Ισπανό) προπονητή κάθε έξι μήνες, δυο ντουζίνες παίχτες κάθε καλοκαίρι, δανεικούς τον χειμώνα, γκρίνια και μηδαμινό όραμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Kanthar0s βγάζεις μια υγεία ρε παιδί μου. Μπράβο:) Σε αντίθεση με την ομάδα σου που ξάφνου με ξενέρωσε πάρα πολύ! Πίστευα στον Κούπερ γιατί όπως είπε είναι Κύριος, και κανονικός προπονητής. Μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα κ με αυτούς τους παίχτες έφερε αποτελέσματα. Αν τον αφηνατε θα ανεβαίνατε κι άλλο.

    Το γιατί έφυγε νομίζω ότι είναι πλέον πασιφανές: 3 μεταγραφές σε 24 ώρες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Λοιπόν Κανθαρε,κατά τη γνώμη μου ο Κούπερ ξέρει τι κάνει.Πάει να μας γίνει ο νέος Μπάγιεβιτς,κάτσε να δείς.Το είπα στο μπλόγκ μου χιουμοριστικά σε μια ανάρτηση με τον Κούπερ να λέει "Όχι δεν θα φύγω απλά μου είπαν πως θα με δίξει τώρα που έφυγα λίγο η τηλεόραση και μόλις ξαναέρθω θα με ξαναδίξει"

    Μπορεί και να κατάλαβε την άθλια κατάσταση του πρωταθλήματός μας...
    Τι να πώ φίλε μου δεν ξέρω δικιά του επιλογή ήταν.Πάντος εγώ επιμένω οτι άν έρθει ο Νέρυ η ομάδα του ΑΡΗ θα ανακάμψει.Και μπορεί να μην πάει για διεκδίκιση αλλά ίσως για Γιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπέρα καλέ μου φίλε!
    ...όλη η ουσία είναι σε εκείνη την πρόταση που είπες ότι το πρόβλημα του Άρη δεν είναι ο Κούπερ, αλλά ο Κούπερ είναι η λύση του προβλήματος.

    Κατά την ταπεινή μου άποψη - αν και είμαι ΠΑΟΚΤΖΗΣ, πολύ καλός προπονητής... Σοβαρός, γνώστης και σταθερός σε απόψεις και πιστεύω. Ότι πρέπει δηλαδή για να τον κρατήσεις σε μια ομάδα πάνω από μια πενταετία και να σου κάνει ομάδα για τα επόμενα χρόνια...

    Τώρα; ...ας πρόσεχαν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Σε ευχαριστώ Παβού. Μακάρι να έβγαζε και ο Άρης υγεία. Όπως το είπες: τρεις μεταγραφές σε 24 ώρες. Και τι μεταγραφές. Όλοι εμείς τι να καταλάβουμε τώρα. Όπου φτώχεια και γκρίνια.

    Ύπνε, το αν θα ανακάμψει η ομάδα θα το δούμε. Πρώτα από όλα όμως πρέπει να οριοθετήσουμε τι σημαίνει ο όρος ανάκαμψη. Για τον Νέρι θα μιλήσει το χόρτο.

    Γιάννη ενεοείται ότι ήταν η λύση του. Τώρα ας μείνουμε με τον πιστό και πειθαρχημένο στρατιώτη Μιχαλήτσιο και όπου μας βγάλει. Ας τον αφήσουμε να δουλέψει και γιατί όχι να δημιουργήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μα φίλε Κάνθαρε ο Άρης δεν είναι σε άσχημη κατάσταση!Ειδικά στην Ευρώπη πήγε στον δυσκολότερο όμιλο και τους ξεφτίλισε όλους.Γιατί να μην κάνει το ίδιο και στην Ελλάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κι όμως Ύπνε βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση. Στην Ευρώπη ισχύουν διαφορετικά δεδομένα. Στην Ελλάδα παίζει κακή μπάλα. Για να τους ξεφτιλίσει στην Ελλάδα πρώτα από όλα χρειάζεται λεφτά και υπομονή. Εμείς δεν τα διαθέτουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Είμαστε η μόνη ομάδα που έχουμε πεσει κ έχουμε σηκωθεί τόσες φορές κ έχουμε καταφέρει να έχουμε μετά απο αυτό περισότερους οπαδούς Αρειανάρα μια ζωη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Βούλα ακριβώς όπως το είπες. Αρειανάρα μια ζωή. Κυριολεκτικά μια ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...