Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Θυμάμαι μια εποχή...

...που οι ελληνικές ομάδες επέλεγαν ξένους για να κάνουν τη διαφορά και πραγματικά την έκαναν. Οι προτιμήσεις ήταν κυρίως από την αμερικανική αγορά, χωρίς να σημαίνει ότι οι παίχτες από τις υπόλοιπες χώρες ήταν σαπάκια. Θυμάμαι ποιοτικούς ξένους που έβγαζαν τίμια το ψωμί τους και ρίζωναν στη χώρα μας, όπως οι Κόστνερ, Ουίγκινς, Φορντ, Τσίτουμ, Ρέντφορντ, Μπέργουολντ, Ζντοβς, Μικ. Θυμάμαι ξένους υψηλότατου επιπέδου, όπως οι Μακντάνιελ, Μποντίρογκα, Ράτζα, Ίνγκραμ, Μπέρι, Νόρις, Ουίλκινς, Στογιάκοβιτς, Τζόνσον, Μπλάκμαν, Μαλόουν, Φάντερμπερκ, Μπάρλοου, Μπέιλι, Ντόναλτσον, Σκάιλς, Σκοτ, Γκέιτς, Χιλ, Τζόουνς, Μάξεϊ. Σίγουρα ξεχνάω πάρα πολλούς. Στον Άρη θυμάμαι πραγματικά μεγάλους ξένους. Θυμάμαι τον τεράστιο Ορτίθ. Τον παιχταρά Γκάρι Γκραντ. Τον μπυρόβιο Τάρπλεϊ. Τον σκόρερ Τόνι Γουάιτ. Τον τρελό Χάρολντ Έλις. Τον γιγάντιο Σακλφορντ. Τον σταθερότατο Πάσπαλι. Τον τρομερό Αρλάουκας. Τον απείθαρχο Σόλομον.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια το επίπεδο έχει πέσει πάρα πολύ. Το άνοιγμα των συνόρων, οι νατουραλιζέ, οι κοινοτικοί και η αύξηση του αριθμού των ξένων έριξαν την ποιότητα. Η αθρόα προσέλευση Ευρωπαίων παιχτών στο πάλαι ποτέ κραταιό N.B.A. έχει διαταράξει τις ισορροπίες, καθώς και το γεγονός ότι σπεύδουν όλοι να γίνουν ντραφτ από πολύ μικρή ηλικία. Η πλάκα είναι ότι το άθλημα το απαξιώνουν οι ίδιοι οι μπασκετμπολίστες. Το αποτέλεσμα είναι να βλέπεις μπάσκετ χαμηλού επιπέδου. Να κυριαρχεί η μετριότητα, την οποία προσπαθούν κάποιοι, είτε λόγω ρομαντισμού είτε λόγω λακαμίας, να μας πλασάρουν ως θέαμα και ποιότητα. Λες και δεν ξέρουμε τι σημαίνει μπάσκετ. Ρε άμπαλοι, Αρειανοί είμαστε.

Και κάπως έτσι, λοιπόν, ξεκινάει άλλη μια σεζόν για τον Άρη μας που τον βρίσκει να κρατάει με νύχια και δόντια τα γραφεία της. Με τις ευλογίες του Δαμιανίδη το μπάτζετ με το ζόρι φτάνει το ένα μύριο. Με τις ευλογίες του Μπλατ ήρθε ο Ντρούκερ. Με τις ευλογίες του Ντρούκερ υπογράψαμε κάποιους ξένους. Ο πρώτος είναι ο Πιρς που δεν έδειξε και κάτι φοβερό. Όπως και να έχει το παιδί τραυματίστηκε και στη θέση του ήρθε ο Μπράουν. Μπορεί και να κάνω λάθος, αλλά έχω την αίσθηση ότι πρόκειται για τελείως διαφορετικό στυλ παίχτη. Τέλος πάντων. Στους ψηλούς (;) αποκτήσαμε τον Ντάντστον. Είναι φιλότιμος, φθηνός και εργάτης, αλλά δεν είναι ψηλός. Σε παλαιότερες εποχές του ελληνικού μπάσκετ αυτός ο παίχτης το πολύ πολύ να έπαιζε στην Α' ΕΣΚΑ ή να έδενε τα κορδόνια  του Μάρκο Μιλίσεβιτς (cult φιγούρα). Δεν μπορεί το παλικάρι, αλλά δεν φταίει αυτός. Κάποιοι τον επέλεξαν. Είναι οι ίδιοι που έφεραν τον Τάκερ.


Χρόνια είχα να δω τέτοια πάστα παίχτη. Θυμίζει Αμερικανό παλαιάς κοπής. Θυμίζει άνθρωπο που ξέρει μπάσκετ. Θυμίζει ξένο που έρχεται κυριολεκτικά να κάνει την διαφορά. Και την κάνει. Ποικιλία κινήσεων εντός και εκτός ζωγραφιστού, ορμητικός στο ένας εναντίον ενός και σχετικά καλό σουτ από την περιφέρεια. Παίζει καλή ατομική άμυνα, κλέβοντας κάποιες μπάλες, ενώ συνεισφέρει και στην ομαδική άμυνα, κατεβάζοντας πολλά ριμπάουντ, κυρίως αμυντικά. Ουσιαστικά το μόνο μελανό σημείο του είναι τα λάθη, έχοντας 2,5 σε κάθε ματς, αλλά ψιλοαντισταθμίζονται από τις δυο ασίστ που μοιράζει σε κάθε ματς. Το πρόβλημα είναι ότι οι αντίπαλοι έχουν πάρει πρέφα ότι ο Τάκερ αποτελεί το βαρύ πυροβολικό μας και κάνουν ότι μπορούν για να τον σταματήσουν. Κάποιες φορές το καταφέρνουν, κάποιες άλλες, όχι. Το πρόβλημα εντείνεται όταν δεν μπορεί να βρει πεδίο δράσης κι ο Ταπούτος. Τότε βραχυκυκλώνουμε παντελώς. Ποιος να βγάλει το φίδι από την τρύπα; Οι ψηλοί που δεν υπάρχουν; Ο φιλότιμος Χαραλαμπίδης; Ο λοβοτομημένος -ελέω Ομπράντοβιτς- Χατζηβρέττας; Ο Μπορόβνιακ που χάνεται συνεχώς στις περιστροφές; Ή μήπως ο δανεικός Σλούκας που προετοιμάζεται για την νέα σεζόν με τον Ολυμπιακό;

Αφήστε που όταν μας παίζουν ζώνη χάνουμε τα αυγά και τα πασχάλια. Λογικό είναι. Η άμυνα ζώνης σπάει μέσα από την ρακέτα κι όχι με το να σπας τα σίδερα κατόπιν βομδαρδισμού τριπόντων.  Κι εσύ παίχτη στη ρακέτα δεν έχεις. Πλάκα πλάκα τι να τον κάνεις; Εδώ πέρυσι είχαμε τον Μπετς, αλλά πάλι τρίποντα πετούσαμε κι ας ούρλιαζε ο Μπλατ σαν παλαβός να περάσει η μπάλα στον Άγγλο. Κάποιοι κατηγορούν τον Ντρούκερ. Τι να κάνει κι αυτός; Σίγουρα έχει κάνει λάθη, αλλά αυτός φταίει που εδώ και πόσα χρόνια δεν μπορούμε να κάνουμε ένα πικ εν ρολ; Αυτός φταίει που έχουμε τραγικά ποστοστά στις βολές; Τι να κάνουμε κι εμείς; Να τον διώξουμε; Και ποιος θα τον αποζημιώσει; Και ποιος θα έρθει στη θέση του; Ο Σφαιρόπουλος; Καταραμένη φτώχεια. Δεν βαριέσαι, Άρης είσαι.

Πάντως, η ομάδα δεν πατάει καλά στα ποδάρια της. Είναι σταθερά ασταθής και σε κάθε ματς δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει. Μπορεί σε έναν αγώνα να πετύχουμε 90 πόντους και στον επόμενο με το ζόρι να φτάσουμε τους 60. Η δε άμυνα αποτελεί αίνιγμα προς δυνατούς λύτες. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον, ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλό στην Ευρώπη. Μέχρι τότε υπομονή. Και κάτι τελευταίο: στους μεγάλους ξένους του Άρη βάλτε και τον Τάκερ. Ή μήπως όχι;

Υ.Γ.1 Αυτός ο Ντικούδης που πέρυσι θύμιζε πρώην αθλητή, τι έπαθε ξαφνικά;

Υ.Γ.2 Τα γραφεία της Κ.Α.Ε. Άρης ρωτάνε αν τελικά υπέγραψε ο Λίνος νέο συμβόλαιο.

Υ.Γ.3 Αυτός ο Τόμας έδειξε καλά στοιχεία. Για να δούμε.

Υ.Γ.4 Ο κιθαρίστας των Helloween, Michael Weikath, γράφει το 1996 για λογαριασμό του ''Time of the Oath'', το παρακάτω κομμάτι που αποτελεί σίγουρα ένα από τα πιο υποτιμημένα τραγούδια της μπάντας.

If i knew that I'm your only one, I could live and make it through time, but if one day you'd just be gone, I wouldn't know how to ever get by, how can I make you feel secure, we're both the same I'm King and you are Queen...

16 σχόλια:

  1. Kαλή Εβδομάδα να εχεις Κωστή μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι κάθεσαι και σκέφτεσαι βρε Κωστή;
    Εγώ πάντως σαν μεγαλύτερος έχω μείνει στον Αρη της δεκαετίας του 80:Γκάλης, Γιαννάκης, Σούμποτιτς, Ρωμανίδης, Φιλίππου, Σταμάτης, Παπαγεωργίου, Λυπηρίδης, Δοξάκης, Τσιτάκης, Αθανασιάδης, Κασμερίδης, Κοκολάκης, Παρίσης.
    Προπονητής: Γιάννης Ιωαννίδης.
    Πρόσεξε ένας μόνο ξένος ο Σούμποτιτς!
    Να είσαι καλά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άρης... πολύ κουβέντα βρε παιδί μου... :)
    Δε σε αδικώ, ομάδα σου, αλλά και συ μιλάς για το μπάσκετ στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ πολύ κακή άμυνα φέτος. Δηλαδή ανύπαρκτη.
    Για τον Σλούκα που λες σωστά ότι προφανώς και ετοιμάζεται για τη νέα του χρονιά σε ΟΣΦΠ έχω να πω μόνο καλά λόγια. Το παλικάρι δίνει τα πάντα στο παρκέ, προφανώς για τον εαυτό του, που πολλοί φέτος δεν το κάνουν.

    Καλή εβδομάδα από το ζεστό ακόμα από τις ιαχές των Αρειανών Ηράκλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή βδομάδα και σε σένα Τάνια μου.

    Ζείδωρον ξέχασες τον Γουίλτζερ. Αν είχαμε καλύτερο παίχτη από τον Καναδό ξυλοκόπο θα είχαμε σαρώσει τότε εις τας Ευρώπας.

    Άστα να πάνε Γλυκειά Αλήθεια. Άστα να πάνε. Κάνουμε συνεχώς βήματα πίσω. Και έπεται συνέχεια με αυτό το πράγμα που ονομάζεται μεσογειακή λίγκα και όπως λέγεται θα περιλαμβάνει ομάδα από το Κατάρ (!).

    Biologion, κακή άμυνα, κακή επίθεση. Η άμυνα είναι θέμα διάθεσης και μπορείς να την βελτιώσεις αν έχεις και καθοδήγηση από τον πάγκο. Για την επίθεση όμως θες ταλέντο και ικανότητα. Όσο για τον Σλούκα πράγματι προσπαθεί. Ίσως διότι είναι Αρειανός.

    Πάω για ύπνο τώρα. Βλέπετε έχω κάτι παραπάνω από 39 πυρετό. Καλό βράδυ σε όλους και καλή βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με τετοιο προϋπολογισμό πάλι καλά πάμε,τι να σου κανει κι ο Ντρούκερ,ειναι καλός προπονητης,το δειχνει,παιδί του Μπλατ,αλλά αυτούς τους παιχτες εχει,μ'αυτούς πορευεται..
    Παντως αν προλάβει κι επιστρέψει πριν τα πλέι οφ ο Βεργίνης,(γμτ την ατυχια του!)κάτι θα γίνει,θα δεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θυμάμαι κάποτε φίλε Kanthare,ο πρωταθλητής και μόνο αυτός να παίζει στο τότε πρωταθλητριών και όχι η κάθε κωλοπετινίτσα με το κλειστό συμβόλαιο!Θυμάμαι να παίζουν οι 8 καλύτεροι και να παιρνούν οι 4 πρώτοι στο final 4 κι όχι TOP 16 KAI TOP 8.Θυμάμαι όταν υπήρχε η αυτοκρατορία της ομάδας μας,να μην έχει την εύνοια του κάθε κόρακα όπως συμβαίνει τώρα με τους 2!Και στην τελική θυμάμαι ένα σχετικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που χαιρόσουν να βλέπεις μπάσκετ κι όχι το σημερινό χάλι που δεν το βλέπουν ούτε οι γονείς των παικτών!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. VAD, το θέμα είναι πολύ απλό. Ή μένει ο Ντρούκερ και τον στηρίζουμε, ή φεύγει και πάμε για άλλα με την ελπίδα ότι θα μεταμορφωθούμε προς το καλύτερο. Όσο για τον Βεργίνη, καλός και χρυσός, αλλά δεν μπορεί να αλλάξει και πολλά.

    Φίλε Σαλόνικα3 άστα να πάνε. Κι εγώ θυμάμαι πάρα πολλά πράγματα. Θυμάμαι να βλέπω βιντεοκασσέτες με τα ματς της Αρειανάρας για τα f4. Θυμάμαι να βλέπω στο New Channel N.B.A. με (εξω)πραγματικούς παίχτες και πραγματικούς αστέρες και να περιγράφει o Καρύδας. Θυμάμαι επικά ματς σε Περιστέρι, Νέα Σμύρνη, Αλεξάνδρειο, καθώς και Λίντο, Πατήσια, Πάτρα, Δάφνη και Σαλούν, όπου για να περάσεις έπρεπε να φτύσεις αίμα. Θυμάμαι κι αλλά, δυστυχώς θα μείνουν μόνο αναμνήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραίες εποχές μας θύμησες φίλε Κάνθαρε,πιτσιρικάδες τότε που όταν μας ρωτούσαν τι ομαδα είστε η απάντηση ήταν δεδομένη:στο ποσόσφαιρο αυτό,στο μπάσκετ Άρης.Με το Αλεξάνδρειο κόλαση τίγκα στους παλαβούς και με πραγματικά ωραία ματς,ευρωπαικά και εγχώρια.Μία παραφωνία μόνο είχε εκείνη η επόχή,την ανεξήγητη(?) ήττα στον επαναληπτικό με την Τρέισερ Μιλάνου,αν θυμάμαι καλά που στοίχισε τον αποκλεισμό.
    Όταν μπήκαν στο χορό για τα καλά και οι πρωτευουσιάνοι άρχισαν τα άλλα εγκλήματα με τις ελληνοποιήσεις και την αθρόα εισαγωγή παικτών αμφιβόλου αξίας.
    Και κάπου εκεί άρχισε το μπάσκετ να μιμείται τις άσχημες συνήθειες του ποδοσφαίρου.Παρά το ότι έχουμε ομάδες σε πραγματικά υψηλό επίπεδο,περιλαμβανομένης και της Εθνικής με τεράστιες επιτυχίες,το μέλλον μοιάζει δυσοίωνο μια και οι πρωτοκλασάτοι παίκτες μεγαλώνουν ενώ ταυτόχρονα παράγοντες και προπονητές διστάζουν να εμπιστευτούν τους νεότερους.
    Τα πρασινο-κόκκινα ντέρμπι έχουν το ενδιαφέρον τους αλλά ένα πρωτάθλημα δε συντηρείται μόνο με αυτούς τους αγώνες.Αυτοί οι δύο σε αγώνα δρόμου μόνοι τους κι οι υπόλοιποι στη μετριότητα ακολουθούν.Πολύ κακό προιόν.
    Τέλος πάντων,να 'μαστε καλά και να ελπίζουμε.

    Αντάρτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι μου θύμησες τώρα, τον Φάντερμπεργκ, Τάρπλεϊ και άλλους απίθανους, δεν εινα να μνημόνευσες τον φανταστικό Κλίφφ Λέβινγκστον. Τι να πρωτοθυμηθείς ; Ποιος θυμάται τον Λάντσμπεργερ του Πανιώνιου ; Απο ΝΒΑ και πρώτος ρημπάοθντερ τη χρονιά που έπαιξε, τον Ντάνι Βρέηνς της ΑΕΚ κλπ κλπ ...
    Επι του παρόντος, αυτο που εγω σαν φίλαθλος βλέπω, ειναι έλλειψη ομοιογένειας, λογικό μετά απο τόσες αλλαγές σε προπονητές και παίκτες τα ταλευταία 3 χρόνια.
    Χατζηβρέττας και Ντικούδης, απο τους αγαπημένους μου παίκτες, σίγουρα οποιοσδήποτε θα περίμενε πολλά απο αυτούς, ειδικά ο Χατζηβρέττας ειναι τύπος που εχει τον πρωταθλητισμό μέσα του και ειναι έμπειρος πολύ.
    Ο Ταπούτος μου κάνει εντύπωση, δεν φαίνεται να ειχε την αναμενόμενη εξέλιξη και κάποιος πρέπει να τον βάλει να παίξει λιγο πιο δυνατή άμυνα, αλλα τελος πάντων δεν λεω οτι φταίει αυτός.
    Ούτε οι παίκτες χαμηλού μπάτζετ φταίνε, αφου υπάρχουν καλές λύσεις και σχετικά φτηνές.
    Αναγκαστικά λόγω χρημάτων δεν μπορείς να πάρεις δύο παίκτες με κασέ πάνω απο 1 εκατομμύριο, ή αυτοι δεν έρχονται αν δούν οτι θα παίζουν ουσιαστικά μόνοι τους και δεν θα χουν ανάλογα δυνατή υπόλοιπη ομάδα.
    Πιστεύω πρέπει να στραφούν στις εφηβικές ομάδες να βρούν παίκτες που θα τους δουλέψουν και σε 2 χρόνια θα πρωταγωνιστούν.
    Κάτι τέτοιο πρέπει λέω να κάνουν όλες οι ομάδες Α1 και Α2 πλην ΠΑΟ και Γάβρου, που δείχνουν να αντέχουν σε προϋπολογισμούς περι τα 10 εκατομμύρια τη χρονιά.
    Ξένοι όπως ο Μπατίστ πχ, πρέπει να δουλευτούν επίσης καλά για να λέμε οτι πρόσφεραν, οτι ειχαν αξιόλογο πέρασμα. Ο Μπατίστ ήρθε και στη συνέχεια εξελίχθηκε πολύ καλά.
    Η να έχουν σταθερό χαρακτήρα όπως ο Κεν Μπάρλοου παλιά. Να βρίσκουν σταθερό περιβάλλον ωστε να αισθάνονται επαγγελματίες.
    Ξαναλέω πρέπει να επενδυθεί χρόνος κυρίως αλλα και κάποιο χρήμα σε Ελληνες νεαρούς παίκτες, δεν ειναι δυνατόν να βλέπουμε καλούς ελληνες παίκτες πλέον κάθε 3 χρόνια !
    ειναι γενικότερο το θέμα αυτο με το ελληνικό μπάσκετ κι ο Αρης ειναι μια απο αυτές τις ομάδες.
    Ξένοι υπάρχουν, δεν ξεχνάω τον Ντάνιελς της Καβάλας πέρισι, παικταράς κι οχι ακριβός. Εφυγε πήγε Περιστέρι κι έκτοτε εξαφανίστηκε. Μια χαρά παίκτης, πολυ αθλητικός.
    Τελος πάντων με τα αθλητικά άμα πιάνεις κουβέντα, δεν τελειώνει. Απλά έιπα να συνεισφέρω κι εγω τα 2 σεντς μου στη συζήτηση.
    Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλό απόγευμα να έχεις Ρένα. Να σαι καλά.

    Αντάρτη, δυστυχώς το μέλλον φαντάζει εξαιρετικά δυσοίωνο. Και όπως γράφω σε αυτό μεγάλη ευθύνη έχουν και οι ίδιοι οι παίχτες. Τώρα τρώμε στο μαπίδι αυτά τα δυο πράγματα να παλεύουν για ένα πρωτάθλημα και χαίρονται μόνοι τους. Που και που πετάνε και κανά καπνογόνο, καμιά φωτοβολίδα, καμιά καρέκλα, αλλά δεν βαριέσαι μωρέ, λες και θα πέσει τιμωρία. Όσο για το ματς με την Τρέισερ πραγματικά φοβερό.

    Τζονάκο, αν κάτσω και στίψω το μυαλό μου θα θυμηθώ θρυλικούς παίχτες και επικές μορφές. Ο Ντικούδης στην ΑΕΚ θυμήθηκε ότι είναι μπασκετμπολίστας, ο δε Χατζηβρέττας κάνει χειρότερη σεζον από πέρυσι αποδεικνύοντας ότι ένα βαρέλι μπορεί κυριολεκτικά να μην έχει πάτο. Για τον Μπατίστ είσαι σωστός: όταν είχε έρθει ήταν ένα αδύναμο παιδάκι που με το ζόρι πήγε να γίνει από τριάρι σε τεσσαροπεντάρι. Η πλάκα είναι ότι δούλεψε και πράγματι προσαρμόστηκε. Όσο για τον Ταπούτο, ανήκει στην κατηγορία: ''έχω ταλέντο, αλλά βαριέμαι να δουλέψω''. Όπως τα βλέπω τα πράγματα δεν υπάρχουν ούτε ταλέντα, ούτε υπομονή. Ειδικά όταν έχεις αυτούς τους δυο καρχαρίες που τσακώνονται για το ποιος θα πρωτοκάψει νέους παίχτες. Ειδικά ο Ζέλικο σε αυτό είναι εξπέρ.
    Να σαι καλά φίλε.

    Ευχαριστώ για τα σχόλια σας παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γειάσου ρε φίλε...εεε,έχει περάσει κι ο...Πάσπαλι βρέ από τον Άρη?(κ αι από τον Άρη?) ε,δε το'ξερα αυτό...ε,πάνε καλό μου παιδί οι καιροί,των μύθων του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ,που άφησαν εποχή με το παίξιμό τους και που έκαναν,τους οπαδούς να γκαρίζουν και να χτυπιούνται σαν τρελλοί,από τη κρίση που τους προκαλούσαν,το γκόλ τους...το θυμάμαι και'γώ κάποτε,αυτό..ήμουν μικρή τότε όμως τότε 'πέταγαν'οι ομάδες...τώρα?...άστο καλύτερα το τώρα...ε,αφού έχουν γίνει όλα σκ...τά στη κοινωνία,λογικό είναι να γίνει και το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ έτσι...καλησπέρες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αθανασία, φυσικά και έχει περάσει ο Ζάρκο από τον Άρη. Θυμάμαι μάλιστα ένα ματς απέναντι στον ΠΑΟΚ που τον μάρκαρε ο Μπουντούρης. Αυτό που αποκαλούμε κοινωνία έχει πολλούς καθρέπτες. Ένας από αυτούς είναι και ο αθλητισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα.

    Φυσικά και δεν είναι ο Τάκερ από τους μεγάλους αμερικανούς που πέρασαν από τον Άρη.Η ανυποληψία της τωρινής ομάδας τον κάνει να φαίνεται τέτοιος.

    Κρίμα, πάντως, για τον Άρη και για το μπάσκετ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έχει η τωρινή ομάδα ανυποληψία; Τς τς τς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...