Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Το μέτρο, η (πραγματική) αλλαγή και το λυχνάρι

Οι αρχαίοι Έλληνες μιλούσαν για σύνεση. Εξήραν το μέτρο. Επιζητούσαν την ισορροπία κι όχι τα άκρα. Σύμφωνα με τα αρχαία κείμενα, όποιος είχε αλαζονική συμπεριφορά,  υπερέβαινε το μέτρο και ξεπερνούσε τα όρια διέπραττε ύβριν. Τι συμβαίνει σε μια τέτοια περίπτωση; Εμφανίζεται η Νέμεσις και επεμβαίνει, όπου διαπράττεται ύβρις, για να μας επαναφέρει στην πειθαρχημένη σκέψη και να αποκαταστήσει τη διαταραχθείσα ισορροπία. Είναι προφανές ότι στην εποχή μας δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Παλιά, όταν έκλεβες ήσουν δαχτυλοδειχτούμενος. Πλέον, αν μπορείς να κλέψεις και δεν το κάνεις θεωρείσαι βλάκας και κορόιδο. Εκεί καταντήσαμε.

Η υπερβολή σε όλο το μεγαλείο της. Όποια πτυχή της ζωής και να επιλέξετε δεν έχει καμιά σημασία. Τα ίδια πράγματα ισχύουν. Για παράδειγμα, κανείς δεν βάζει ένα φρένο στη ληστρική εκμετάλλευση του περιβάλλοντος. Κανείς δεν βάζει μια κάλτσα στο στόμα του Πάγκαλου και των κλώνων του. Κανείς δεν βάζει ένα στοπ στην υπερκατανάλωση οποιασδήποτε μορφής. Αποζητάμε συνεχώς το καινούριο, το εξελιγμένο, το μοντέρνο. Δεν συμβιβαζόμαστε με το παλιό. Αδυνατούμε να καταλάβουμε ότι κι αυτό έχει την χάρη του. Κι αυτό έχει την μαγεία του. Και πάνω από όλα αυτό είναι το παραδοσιακό, το γνήσιο και το αυθεντικό. Αυτά όμως αφορούν μόνο εμάς τους ανεπτυγμένους. Διότι, οι αναπτυσσόμενοι έχουν τα δικά τους προβλήματα. Αλήθεια, πόσο ηθικό είναι να έχουμε τα πάντα και να ζητάμε ακόμα περισσότερα τη στιγμή που κάποιοι άνθρωποι στη Σομαλία δεν έχουν καν τα αγαθά πρώτης ανάγκης; Πόσο δίκαιο είναι να ''λερώνουν'' οι πλούσιες χώρες το περιβάλλον και να το γεύονται και οι φτωχές παρόλο που η συμμετοχή τους στη ρύπανση είναι μηδαμινή; Πόσο σωστό είναι οι αναπτυγμένες χώρες να πληρώνουν τα κέντρα αδυνατίσματος και τα χειρουργεία για να χάσουν βάρος, ενόσω οι φτωχές χώρες δεν έχουν να φάνε και πεθαίνουν κυριολεκτικά από έλλειψη πόσιμου νερού; Που ακριβώς εντοπίζεται η ηθική στα παραπάνω ερωτήματα; Η ειρωνεία έγκειται στο ότι παρόλο που γνωρίζουμε την απάντηση εξακολουθούμε να αποφεύγουμε την ατομική ευθύνη και να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας. Παραμένουμε προσκολλημένοι στην αλαζονεία, στην απληστία και στην υπερβολή.

Περιμένουμε να αλλάξουν τα πάντα γύρω μας, χωρίς να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι. Αυτό δεν γίνεται. Δεν είναι εφικτό. Δεν είναι δυνατό. Όσο πιο νωρίς το καταλάβουμε, τόσο πιο γρήγορα θα σωθούμε. Μέχρι τότε ας συνεχίσουμε να ζούμε σε ένα ψεύτικο κόσμο που περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό μας. Ας συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε την λογική  και το νου με τρόπους απαράδεκτους που μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην αυτοκαταστροφή μας. Ακούω και διαβάζω ότι έτσι όπως πάμε θα καταστρέψουμε τον πλανήτη και παπάρια μάντολες. Ο πλανήτης θα μείνει στη θέση του. Η ζωή στη γη θα βρει έναν δρόμο για την εξέλιξη. Εμείς θα εξαφανιστούμε.

Ανέκαθεν πίστευα ότι οι άνθρωποι αλλάζουν. Κατά τη γνώμη μου δυο τρόποι υπάρχουν για να αλλάξει κάποιος. Ο πρώτος τρόπος σχετίζεται με την οικογένεια και τις αξίες που σου μεταλαμπαδεύει. Αν το αξιακό σου σύστημα στερεώνεται σε κραταιές βάσεις, τότε έχεις πάρει κάποια σημαντικά εφόδια που θα σε βοηθήσουν σε αυτή τη αλλαγή. Αν πάλι δεν έχεις εισπράξει κάποια πράγματα από μικρή ηλικία τότε αντίο ζωή. Έχασες και μαζί σου χάσαμε κι εμείς. Δυστυχώς σε μια τέτοια περίπτωση ο μόνος τρόπος αλλαγής περιορίζεται στο να περάσουμε κάποιο ισχυρό, έντονο, συγκινησιακό σοκ που θα μας ταρακουνήσει και θα μας οδηγήσει σε πραγματικό προβληματισμό. Που θα μας υποχρεώσει να δούμε τα πράγματα υπό διαφορετική οπτική γωνιά. Φυσικά μπορεί να υπάρξει και συνδυασμός των δυο περιπτώσεων που σαφώς επιταχύνει τη διαδικασία αλλαγής.

Υ.Γ.1 Η παρούσα ανάρτηση αποτελεί κάτι αυθόρμητο και παρορμητικό. Απλά αποτύπωσα τις στιγμιαίες σκέψεις μου απευθείας στο blog, άνευ προετοιμασίας και λοιπής επεξεργασίας. Επομένως, συγχωρέστε με αν το κείμενο φαίνεται ασύνδετο. Ίσως να φταίει το ότι είχα 39 και φεύγα πυρετό.

Υ.Γ.2 Ο Paul Stanley, τραγουδιστής και κιθαρίστας των τεράστιων KISS, σε μια απόπειρα για να αποδείξει ότι το να γράψεις ένα πετυχημένο disco τραγούδι είναι αρκετά εύκολο, μας χαρίζει ένα από τα πιο εμπορικά τραγούδια της μπάντας.

Tonight I wanna see it in your eyes, feel the magic, there's something that drives me wild, and tonight we're make it all come true, 'cause girl you were made for me, and girl I was made for you...

42 σχόλια:

  1. Περνάς ακόμα από το στάδιο εκείνο κατά το οποίο κατηγορείς τον εαυτό σου και εξιδανικεύεις τον άλλο γιατί κάνοντας την αυτοκριτική σου βλέπεις οτι είχες ευθύνη.
    Δε θα σου πω το τετριμένο "φταίνε κι οι δυο" γιατί εμένα δε με νοιάζει τι κάνει ο άλλος αλλά τι κάνω εγώ για να είμαι σωστή και δίκαιη.
    Παρόλα αυτά ο έρωτας είναι μια δύναμη που δε σ'αφήνει να ζεις μακριά απ'τον άλλο. Όπως νιώθεις εσύ, έτσι θα έπρεπε να νιώθει κι εκείνη.

    Επίσης, ακόμα κι αν είχε τα παράπονά της κι εσύ τρόμπαρες, θα έπρεπε να περιμένει από ΄σένα μια καλή δικαιολογία την επόμενη ημέρα. Απ'ό,τι μας λες είχες ετοιμάσει τις εκπλήξεις σου και είχες όλη την καλή διάθεση.
    Μην είσαι σκληρός άλλο με τον εαυτό σου, άξιζες μια ευκαιρία. Ακόμα όμως κι αν δεν την άξιζες έπρεπε να σου δοθεί από έρωτα...

    Τι ξέρω κι εγώ... Απ΄την πλευρά σου είμαι, απλά ένα χρόνο μετά. Το βλέπω πιο ψύχραιμα τώρα και πιστεύω οτι όποιος είναι ερωτευμένος δικαιούται να κάνει και βλακείες (αυτή ήμουν εγώ) και εφόσον κι ο άλλος είναι ερωτευμένος πρέπει να το καταλαβαίνει αυτό, να έχει κατανόηση και διάθεση για προσπάθεια.

    Σα γυναίκα, ερωτευμένη ούσα, δε μπορώ να διανοηθώ να αφήνω τον άλλο ό,τι και να μου κάνει. Αν τον αφήσω θα είναι μόνο γιατί δεν τον θέλω πια. Τώρα αν δεν τον θέλω γιατί μ'έπρηξε ή γιατί με κούρασε με τα λάθη του ή γιατί ήταν αδιάφορος ή γιατί μου έκανε κάτι άλλο που με πλήγωσε δεν έχει σημασία.
    Σημασία έχει το αποτέλεσμα και αυτό είναι οτι για να τον αφήσω δεν τον θέλω πια.
    Η αγάπη είναι κάτι που σίγουρα μένει και υπάρχει αλλά νομίζω οι περισσότεροι θέλουμε να ζούμε ερωτευμένοι για όσο αυτό διαρκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι φτέμε για την κατάντια μας.
    Αυτό είναι το μόνο σίγουρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν εισαι καλος στον γραπτο λογοοοοοο?κι ολα αυτα τα συναισθηματα που μου εβγαλες!!!!!
    βρε γλυκακι μου γλυκο...ακουσε τον ...τον κανθαρακο μας...μπορει να σου ταπει οπως μας τα ειπε κι εμας...αξιζει μια δευτερη ευκαιρια...εγω μαζι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανθαρε ΑΡΗς εισαι.
    Ειμαστε μαθημενοι στην πικρα.
    Ψηλα το κεφαλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σκέψου και να ήσουν καλός στον γραπτό λόγο!!
    Απίστευτα έντονο συναίσθημα μου έβγαλε η γραφή σου, αφού αν είχα ένα μαγικό λυχνάρι, πίστεψέ με κι εγώ θα παρακαλούσα να επιστρέψει σε σένα το γλυκάκι σου!
    Δεν την ξέρω και δεν ξέρω αν αξίζει όλο αυτό που νοιώθεις γι αυτήν, όμως πολύ θα χαρώ αν κάποια στιγμή ακούσω ότι είστε και πάλι μαζί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε KANTHARE, διανύουμε,μία εποχή κρίσης, όχι μόνο στον οικονομικό τομέα, αλλά και στον τομέα των αξιών. Επειδή, όλοι μας, είτε το θέλουμε είτε όχι βρισκόμαστε μεσα στον "χορό" και χορεύουμε, αναγκαστικά κάνουμε τις επιλογές μας και διαμορφώνουμε την συμπεριφορά μας.

    Ο κάθε άνθρωπος, από την πλευρά του, όταν βρεθεί σε παρόμοια θέση με την δική σου, έχει τις δικες του αντιδρασεις και συμπεριφορές..

    Όπως σου είχα πει, σε ενα σχόλιο μου, αν θυμασαι παλιά και εγώ βρέθηκα στην θέση σου, στο παρελθόν..Απλά, εγώ, διαμόρφωσα, χωρίς να το θέλω ίσως, μια συμπεριφορά διαφορετική..

    Δεν παραδεχόμουν, ότι, την αγαπούσα και μιλούσα αρνητικά γι'αυτήν..Έψαχνα διάφορες λύσεις για να ξεφυγω με το νου μου κάνωντας τον καραγκιόζη, αλλά, υποσυνείδητα ήξερα ότι ήμουν εκεί ακόμα...

    Το σημαντικότερο που ειπες, ήταν , ότι, όταν υποστούμε ένα συναισθηματικό σόκ, καταλαβαίνουμε πολλά πράγματα για τον εαυτό μας..

    Πολυ σημαντικά τα λόγια της φίλης με προσωνύμιο AnD...

    Και για να μην κουραζω παραπάνω, κλείνοντας θα πω, ότι εφοσον υπάρχει παθος, θεληση, αγαπη, όλα θα γινουν με τον καιρό...

    ΑΑΑ...Και για να μην αφήσω ανολοκληρωτη την δική μου περίπτωση και για να δειξω και στην πραξη ότι αυτα που γραφω ισχυουν (για παθος-αγαπη-θεληση), να σου πω, ότι με την παραπάνω κοπέλα που έλεγα, σήμερα είμαστε μαζί και είμαστε καλύτερα από ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. AnD, προφανώς φταίμε και οι δυο. Όμως, δεν έχω παρά να παραδεχθώ τις δικές μου ευθύνες και να γίνω καλύτερος. Δεν μπορώ όμως να μην την βλέπω, να μην την ακούω και να μην την αγγίζω. Δεν γίνεται. Και το θέμα δεν είναι αν αξίζω εγώ ή εκείνη. Και οι δυο αξίζουμε. Και οι δυο γαμώ τον πυρετό μου.

    Άστα να πάνε Ύπνε.

    Ευχαριστώ ρε Μαρία, αλλά επιμένω ότι δεν είμαι καλός στον γραπτό λόγο. Αν ήμουν θα μπορούσα να σας εξηγήσω πόσο πολύ θέλω να περάσουν τα χρόνια και να την βλέπω καθημερινά, να την ακούω καθημερινά και να την αγγίζω καθημερινά, όπου και να είναι, είτε βρίσκεται στην Ζιμπάουε, είτε βρίσκεται στο Λονδίνο, είτε βρίσκεται εδώ Αθήνα.

    Foris, Άρης είμαι. Το ίδιο και το γλύκακι. Γίνεται να με πάρει τηλέφωνο το σου-κου και να μου πει να δούμε την Αρειανάρα με τον ΠΑΟΚ; Γίνεται;

    Έλενα, πίστεψέ με...αξίζει.

    Φίλε JIΜ ποτέ δεν μίλησα με αρνητικά λόγια για το γλυκάκι. Κάθε φορά που έρχεται στις σκέψεις μου και στα όνειρα μου, μου δημιουργεί μόνο ευχάριστα συναισθήματα. Και να ήθελα δεν γίνεται να την δω διαφορετικά παρά μόνο με χαρά, λατρεία και λαχτάρα. Μακάρι να γυρίσει σε μένα και θα είμαστε καλύτερα από ποτέ, όπως ακριβώς κι εσύ.

    Σας ευχαριστώ ρε παιδιά. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. να ηξερες ποσο σε καταλαβαινω

    εχω βρεθει στο σημειο που επρεπε να παρω μοιραιες αποφασεις που θα με επηρρεαζαν για την υπολοιπη ζωη μου και με επηρρεαζουν ευτυχως μεχρι και σημερα.δεν αλλαζω με τιποτα να ξυπναω και να κοιμαμαι διπλα του.
    το συναισθημα αυτης της απωλειας ειναι αδυνατο να περιγραφει με λογια,ειναι πολυ μικρη η λεκτικη φυλακη των σκεψεων μας για να αποτυπωσει το μεγαλειο των συναισθηματων.
    ειμαι σιγουρη οτι το αξιζει,οπως σιγουρη ειμαι οτι θα ξαναγυρισει

    υ.γ: αν και μεγαλωνοντας ειδα οτι οι kiss ειναι ποπ,εξακολουθω να τους παω με τα 1000!εξακολουθω να τους ακουω στο αμαξι!εξακολουθω να βαζω το εν λογω κομματι τους στον υπερκινητο σκυλο μου.

    υ.γ2:ως αποφοιτη λογοτεχνικων σπουδων,πιστεψε με, τον κατεχεις τον γραπτο λογο

    καλο βραδυ και περαστικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχ βρε Κάνθαρε τι ωραία που τα λες...
    Όσον αφορά την κατάσταση στην οποία ζούμε έχεις απόλυτο δίκιο..Αν δεν αλλάξουμε εμείς πώς περιμένουμε να έρθουν οι αλλαγές κι από πού;

    Όσον αφορά το γλυκάκι σου πιστεύω πως δε μπορεί να φταις μόνο εσύ..Κι επίσης πιστεύω πως αν είστε ο ένας για τον άλλον εεεε δε γίνεται βρε παιδί μου κάποια στιγμή θα ξαναείστε μαζί..Δεν ξέρω ποιος φταίει και τι έχει γίνει ακριβώς..Αλλά είναι τόσο δυνατά τα αισθήματά σου που δε γίνεται να μην είστε μαζί!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε Κάνθαρε θα σου πω αυτο που διάβασα απο μία συνεντευξη του Γκάλη...Είχε πει<< Άμα δεν ξεχάσεις την πρώτη σου αγάπη δεν θα γνωρίσεις την τελευταια.>> Βεβαια μπορεί να μην ήταν η πρωτη σου αλλα δεν ξέρεις αν ηταν και η τελευταία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. A ρε Κάνθαρε!!!
    Α ρε γλυκάκι... ακου τον που λιώνει για πάρτυ σου και γύρνα να σε μιλήσει το παλικάρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kάνθαρε,αν με πυρετό γράφεις τόσο καλά φαντάζομαι απύρετος θα ζωγραφίζεις!
    Α,έρωτα τι μας κάνεις!Το γλυκάκι σου εκτός από τα λόγια νομίζω ότι με τις πράξεις σου θα το έχεις κοντά σου!Το τριανταφυλλάκι μοσχοβολάει η μουσικούλα ζωντανεύει!Άντε με την ευχή όλων μας προχώρα!
    Καλημέρα και περαστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν νοιώθεις τόσο έντονα για εκείνην καλό θα ήταν να της τα πείς απευθείας...
    Αν σ'αγαπάει κι εκείνη αληθινά, θα σου δώσει άλλη μια ευκαιρία...
    Προσπάθησε να εξαντλήσεις κάθε προσπάθεια επανασύνδεσης, αν αποτύχεις...θα έχεις ήσυχη συνείδηση στο ότι προσπάθησες...

    Γρήγορα περαστικά σου εύχομαι Κάνθαρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μακάρι ρε Μπακαλιαρίνα. Μακάρι. Και ναι το αξίζει. Οι KISS είναι θεοί κι όχι δεν κατέχω τον γραπτό λόγο. Ευχαριστώ.

    Νίνα και οι δυο κάναμε λάθη. Άνθρωποι είμαστε γαμώ την πουτάνα μου και λάθη κάνουμε. Δεν αλλάζει αυτό. Είναι κρίμα εξαιτίας κάποιων λαθών να χαθεί όλο αυτό. Έχω ακόμα πάρα πολλά να της δώσω. Πάρα πολλά. Το έχω ξαναπεί στο παρελθόν: αν δείτε κάποιον τρελό να τρέχει μόνος του στο δρόμο, με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά, κρατώντας λουλούδια και μοιράζοντας δεξιά και αριστερά καραμέλες, φωνάζοντας ''γύρισε, γύρισε'' να ξέρετε εγώ θα είμαι.

    Φίλε ανώνυμε ο Γκάλης ήταν ίσως ο κορυφαίος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών. Εδώ όμως κάνει λάθος. Δεν γίνεται να ξεχάσεις κάτι που αγαπάς τόσο πολύ. Απλά δεν γίνεται. Μπορείς να το αγνοείς και να υποκρίνεσαι ότι δεν υπήρχε ποτέ ή να προσποιείσαι ότι ''έλα μωρέ δεν τρέχει τίποτα'', αλλά δεν μπορείς να το ξεχάσεις. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο. Είναι σαν να ξεχνώ την ζωή μου.

    Άκου ρε γλυκάκι τον Δήμο που σου λέει να με ακούσεις! Ξέρει τι λέει το παλικάρι.

    50fm ειλικρινά δεν μπορώ να ζωγραφίσω ούτε κύκλο. Τόσο άμπαλος είμαι. Και επαναλαμβάνω ότι ακριβώς επειδή αδυνατώ να σας δώσω να καταλάβετε πόσο πολύ μου λείπει, δεν κατέχω τον γραπτό λόγο. Το χρώμα του τριαντάφυλλου παραπέμπει στην Αρειανάρα, το ίδιο το τριαντάφυλλο είναι από τα αγαπημένα μας λουλούδια. Πόσες φορές πηγαίναμε στον κήπο και κόβαμε τριαντάφυλλα για να αποξηράνουμε. Και καθόμουν να κόβω και να βγάζω τα αγκάθια για να τα προετοιμάσω για αποξήρανση. Και το έκανα με τόση χαρά. Ποτέ δεν βαρέθηκα. Ποτέ. Βρίσκαμε και όμορφα βάζα και τα βάζαμε μέσα. Ξέρετε πόσο ωραία ήταν; Ή που πηγαίναμε στον κήπο και κόβαμε κορόμηλα, μούσμουλα, βερύκοκα. Και φτιάχναμε μετά μαρμελάδα κορόμηλο. Όλα αυτά για εμάς ήταν διασκέδαση. Ήταν παιχνίδι. Ή που πηγαίναμε και παίρναμε λουλούδια και φυτεύαμε και βάφαμε τις πήλινες γλάστρες σε χρώμα κεραμίδι. Αξία τέτοιων στιγμών πραγματικά ανεκτίμητη.

    Γεια σου Μάχεν από την Ινδονησία.

    Γεια σου Ύπνε.

    Αστροφεγγιά προσπαθώ. Πραγματικά προσπαθώ. Και οι δυνάμεις μου είναι ανεξάντλητες. Όπως λέει και το σύνθημα: όσο θα ζω, χιλιόμετρα θα γράφω και θα τραγουδώ, πως δεν σ'άφησα στα δύσκολα, σ'ακολούθησα παντού πιστά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κάνθαρε φίλε μου βάστα γερά!
    Τα πάντα μπορεί να συμβούν..που ξες ίσως βρεις κανά λυχνάρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρε συ φίλε, με έχεις κάνει κομμάτια λέμε. Σε τέτοιο σημείο που πήρα μια πολύ σοβαρή και αμετάκλητη απόφαση. Μέχρι να γυρίσει το γλυκάκι σου δεν πρόκειται να ξαναβάλω λουκουμάδες στο στόμα μου! Και ξέρεις εσύ τι σημαίνει αυτό για μένα!

    Γλυκάκι, λυπήσου με και γύρνα σ' αυτόν τον άμπαλο συνκιτρινιάρη Αρειανό. Είναι καλό παιδί και σ' αγαπάει τόσο που δεν περιγράφεται. Κι αν έκανε και καμιά λαλακία, νέο παιδί ήταν. Όλοι δικαιούμαστε μια λαλακία στη ζωή μας. Δεν πρέπει να μας καταδικάσουν σε ισόβια γι' αυτήν. Εκτός αν πρόκειται για καταδίκη σε ισόβια μαζί σου. Τότε καταδίκασέ τον κι εγώ μαζί σου. Λυπήσου με ρε κοριτσάκι. Λυπήσου και τα τρία λουκουματζίδικα του κέντρου που έβγαζαν καθημερινά το ψωμάκι τους από μένα. Σκέψου τις οικογένειές τους, τα παιδάκια τους. Τι θα απογίνουν αυτοί οι άνθρωποι; Τόσες ψυχές θα πεινάσουν. Έλα, μην είσαι σκληρή. Ξέρω από αυτόν τον άχρηστο πόσο καλή καρδιά έχεις.

    Κι εσύ ωρέ Κάνθαρε, κουνήσου μωρέ και μη μοιρολογάς. Αυτά τα μαμημένα τα τριαντάφυλλα μη περιμένεις να γυρίσει για να της τα χαρίσεις. Τρέχα κι αγόρασε πέντε-έξι αγκαλιές και στρώσε τα έξω από την πόρτα της. Κι αντί να γράφεις εδώ μέσα τον πόνο σου άρχισε να της γράφεις ποιήματα και να της στέλνεις δέκα την ημέρα. Δώσε εκεί πέρα κανένα δεκάρικο σε ένα πιτσιρίκι να της τα πηγαίνει στο σπίτι. Κάθε φορά να βάζεις και μια σοκολάτα μέσα. Ποια της άρεσε; Και lacta να είναι μαμώ τον Ολυμπιακό μου μέσα κάνε την καρδιά σου πέτρα και αγόρασέ τις τέτοιες.

    Ρε, λυπηθείτε με κι οι δυο σας. Αν διαβάσετε αυτές τις μέρες σε κανένα ρεπορτάζ αθλητικής εφημερίδας ότι γνωστός αντιδραστικός ΑΕΚτζής που είχε το διάολο μέσα του εξέπνευσε από στερητικό σύνδρομο αλουκουμαδίασης θα έχετε το κρίμα στο λαιμό σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αν ήμουν το γλυκάκι θα με είχες λιώσει. Αυτά που μοιράζεσαι εδώ μαζί μας, δείξτα της. Είναι αμαρτία να αγαπιούνται δυο άνθρωποι και να είναι χώρια!!
    Αφού νοιώθεις τόσα πολλά κυνήγησέ το. Γιατί αν δεν παλέψεις για αυτό που αγαπάς κάποια μέρα θα τα βάλεις με τον ευατό σου που άφησε την αγ΄΄απη, την ευτυχια να φύγει μακρυά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λοιπόν, όλοι εσείς οι οπαδοί του ΑΡΗ είστε πολύ συναισθηματικά παιδιά.Αγαπάτε και σας αγαπούν πολύ.Υποφέρετε όμως και πολύ!
    Το κίτρινο τριαντάφυλλο ...πολύ όμορφο!
    Το κίτρινο χρώμα ...είναι μίσος, δεν θα μπορούσε όμως να είναι κόκκινο! Το μίσος όμως δεν διαφέρει από την έντονη αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έτσι σε θέλω. Να μη κάνεις πίσω αλλά να έχεις και τα άντερα να αυτομαστιγώνεσαι για τα δικά σου λάθη. Θα γυρίσει. Στο υπογράφω ότι θα συγκινηθεί και θα γυρίσει. Καμιά γυναίκα δε μπορεί να μείνει ασυγκίνητη μπροστά σε τέτοια κατάθεση ψυχής. ΑΕΚ-Άρης= Συναισθηματική Συμμαχία :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Biologion φίλε μου μακάρι να βρω το λυχνάρι και μα το Χριστό και τη Παναγία θα τηρήσω με θρησκευτική ευλάβεια αυτό που γράφω στην ανάρτηση.

    Αετόπουλο είσαι μορφή τεραστίων διαστάσεων. Τέλος. Σε ευχαριστώ.

    Μανουσίνα οι δυνάμεις μου είναι ανεξάντλητες. Νοιώθω τόσα πολλά κι ακόμα παραπάνω.

    Δήμητρα οι φίλοι του Άρη είναι λεβεντόπαιδα. Είναι αγρίμια. Είναι θηρία.

    Πανδώρα το να μην παλέψω για το γλυκάκι είναι σαν να βάζω ταφόπλακα στη ζωή μου. Θα παλέψω μέχρι τελίκης πτώσης. Η λατρεία μου για αυτήν ξεπερνά την λατρεία του Αετόπουλου για τους λουκουμάδες. Και όλοι ξέρουμε τι σημάνουν οι λουκουμάδες για το Αετόπουλο.

    Πραγματικά σας ευχαριστώ όλους. Και να είστε σίγουροι ότι αν γυρίσει κοντά μου θα είστε οι πρώτοι που θα το μάθετε, αφού πρώτα κάνω μια βόλτα στο φεγγάρι για να στολίσω τον ουρανό με αστέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπέρα.
    Πονάει φιλαράκι ο έρωτας!!!Το ξέρω καλά και εγω πόναγα για μια κυρια.
    Νομίζω ότι πρέπει να τρέξεις και να μην το αφήσεις στην τύχη του ολο αυτό.
    Αν είναι ανθρωπος με αισθήματα θα σε καταλάβει.
    Εσυ την ξέρεις καλύτερα οπότε..
    Αντε και μετά πάμε παρέα Χαριλάου.ΚΑι εχω καιρό να ΠΑΩ.ΝΑ δούμε την ΟΜΑΔΑΡΑ μας.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σε "γνωρίζω" αρκετό καιρό μ'αρέσει η ταπεινοφροσύνη στον άνθρωπο .Και συ διαθέτεις αρκετή..
    Νασε καλά, θα ήθελα πολύ να ήταν διαφορετικά τα πράγματα για σένα και αυτήν που αγαπάς...
    Υπομονή δεν μπορεί θα το καταλάβει..
    Καλό Σ/Κ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φίλε Κάνθαρε περιμένω μία ανάρτηση που μου είχες πει οτι θα κάνεις και την έχεις ετοιμη για τους πιτσιρικάδες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κάνθαρε και με πυρετό
    γράφεις πολύ ωραία,
    απόψεις , σκέψεις, έρωτες
    σε μια καλή παρέα.

    Απλος και περιγραφικός
    καθάρια η ψυχή σου,
    να ξέρεις ότι συμφωνούν
    πάρα πολλοί μαζί σου.

    Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κανθαρε πρεπει να βρουμε που μενεις και να σε βαλουμε σε γυαλα για να σε διατηρησουμε...προχωρα αδερφε και μην κολλας πουθενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μάριε φίλε μου να γυρίσει και πάμε και στο φεγγάρι. Και ναι είναι άνθρωπος με αίσθήματα. Είναι το άλλο μου μισό.

    Γεια σου Τάνια. Μέχρι να σβήσει ο ήλιος θα ζω για εκείνη. Την θέλω και την πιστεύω όσο τίποτα άλλο στον κόσμο. Τα σέβη μου.

    Φίλε Ύπνε αυτή τη στιγμή ασχολούμαι με το γλυκάκι που είναι όλη μου η ζωή.

    Σε ευχαριστώ Φάνη. Σε ευχαριστώ φίλε μου.

    Ανώνυμε μένω στο Δήμο Παπάγου, Νομό Αττικής και δεν χρειάζεται να μπω σε γυάλα εκτός αν μέσα σε αυτή βρίσκεται το γλυκάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το να έχεις τα π@π@ρια να εξωτερικεύεις έτσι τα συναισθήματα και τον πόνο σου λέει πολλά για το ποιόν σου συνάδελφε... Σίγουρα το πρώην έτερον σου ήμισυ, κάτι από αυτές τις αναρτήσεις σου θα διαβάζει... Ε, δεν μπορεί άνθρωποι -που όπως μας λες ζήσανε κάποια σημαντικά πράγματα μαζί- να υψώνουν απλά έναν τοίχο ανάμεσα τους.
    Δεν με νοιάζει τι έγινε, με νοιάζεις όμως εσύ καλέ μου διαδικτυακέ φίλε και το γεγονός ότι ακόμα "παλεύεις"... Και η πάλη δεν θα τελειώσει ακόμα... Οι περισσότεροι το περάσαμε... Θα περάσει όμως, ίσως, κάποτε. Όχι η σκέψη, η καθημερινή πάλη θα περάσει...
    Α, όπως έλεγα. Δεν μπορεί, κάτι θα διαβάζει (το γλυκάκι σου) από αυτά που γράφεις. Γιατί αν δεν σε διαβάζει, τότε.. παλεύεις σε στημένο παιχνίδι. Αν σ' ακούει δεν πρέπει να σε αφήνει να παιδεύεσαι... έτσι νομίζω εγώ ή μάλλον έτσι θα έκανα εγώ. Ξεκάθαρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλέ μου γειάσου...ε,ναί καταλαβαίνω,απόλυτα τί θες να πείς,με όλα αυτά..μακάρι να σκεφτόντουσαν και άλλοι,με αυτό τον τρόπο και μακάρι,μ ακ ά ρι όμως να μάθαιναν και άλλοι τόσο πολύ από τα όποια,λάθη τους και να έκαναν αυτή την ειλικρινή,μεταστροφή και εξομολόγηση που έκανες εσύ,εδώ...καλέ μου κάποτε είχα τύχει να έχω,σχέση με κάποιο άτομο αν έχεις διαβάσει παλιά μου ποστάκια,μπορεί να έχεις διαβάσει γι'αυτό το άτομο...ΔΥΣΤΥΧΩΣ καλέ μου έχω να σου πώ,ότι ΔΕΝ μετανιώνουν ό-λοι στη ζωή με τον ίδιο,τρόπο και τόοσο ειλικρινά όσο εσύ και ΔΕΝ έχουν,ό-λο το γνώθι σ'αυτόν που λένε ό πως εσύ,το άτομο αυτό (με το οποίο σχετιζόμουν) μπορεί να πεί κανείς ότι έχει ότι χειρότερο στοιχείο μπορεί,να έχει κάποιος μέσα του οκ?...έχει ίσως το χειρότερο χαρακτήρα που μπορεί κάποιος να συναντήσει,σε άτομο...(ανώριμο,επιπόλαιο,σκατόψυχο,με απίστευτη μεγαλομανία) κ.α,κ.α κακά...το άτομο αυτό μου φέρθηκε με το χειρότερο,τρόπο ΔΕΝ μετάνιωσε πο-τέ για ό,τι έκανε σε μένα και ας έλεγε ότι έχει αλλάξει κλπ,κλπ πάντα πο-τέ δεν άλλαξε κάθε φορά έκανε τα τρίσχειρότερα-τουλάχιστον επειδή υπήρξαν και άλλες πολύυυ πρίν από μένα που πέρασαν το λούκι το δικό μου...οκ? και η ειρωνία της υπόθεσης,είναι ότι αυτό το άτομο ενώ θα πρεπε,να υποφέρει το ίδιο και να τραβάει τα λούκια του αιώνα,αυτό όχι μόνο ΔΕΝ υποφέρει αλλά τώρα,είναι (άκουσον,άκουσον!!!) παντρεμένος εδώ και δύο?χρόνια με μιά πολύυ πλούσια κοπέλα και ζεί ευτιχισμένος? δε ξέρω μαζί της στην Κρήτη!!!αντί να πληρώσει για τις χιλιάδες κοπέλες που κορόιδεψε,γκάστρωσε,τις παράτησε,τις κεράτωνε,τους διέλυσε τις ζωές,τις κατέστρεψε εντελώς...ανάμεσά τους κι εγώ...που με τραβολογούσε 13χρόνια και με δούλευε ασύστολα, αυτός όχι μόνο,δε τα πλήρωσε αυτά που έκανε αλλά τώρα έχει,κάνει και έναν πλούσιο γάμο και ζεί και ζωή χαρισάμενη!!!!!!!!!!(προφανώς υποθέτω τώρα θα κάνει τα ίδια στη νόμιμη σύζυγό του??) ποιός ξέρει...βγήκε και ο κερδισμένος της υπόθεσης από πάνω ο κύριος!!έκανε κακό κατέστρεψε ζωές και καλοπερνάει από πάνω...και ΔΕ μετάνιωσε και πο-τέ για ότι έκανε...όπως βλέπεις δεν 'ταρακουνιούνται συθέμελα'όλοι σαν και σένα....και δεν συνέρχονται όλοι όπως εσύ..κάποιοι συνεχίζουν να είναι,ζώα πάρ'αυτά και ίσως και χειρότερα ζώα από πρίν...πάντως έχεις δίκιο σε όλα...ε,καλέ μου όταν είμαστε άρρωστοι ή κακή,κατάσταση γενικά νιώθουμε πιό έντονα ότι θέλουμε,τον άνθρωπο που αγαπάμε δίπλα μας..δεν είναι τίποτε..είναι φυσιολογικό...καλησπέρες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γιάννη ας με παιδέψει όσο θέλει. Την θέλω, πιστεύω σε εκείνη, μου λείπει πάρα πολύ κι ότι και να κάνω το αξίζει. Έχω ακόμα να την δώσω πάρα πολλά και προφανώς δεν αναφέρομαι μόνο σε υλικά αγαθά. Έχω να της δώσω πάρα πολλά που πηγάζουν από μέσα μου. Όπως κι αυτή έχει να μου δώσει πάρα πολλά. Κι όπως γράφω στην ανάρτηση θέλω να περνάνε τα χρόνια και να είμαστε μαζί. Το γλυκάκι κι εγώ, εγώ και το γλυκάκι. Γιάννη η αλλαγή μου δεν συνοψίζεται μόνο στα λόγια. Ειλικρινά σου μιλάω.

    Αθανασία σου δηλώνω ότι δεν έχω σχέση με τον άνθρωπο που γράφεις. Η δική μου αλλαγή είναι πραγματικότατη και ειλικρινέστατη. Όπως γράφω και στον Γιάννη δεν περιορίζεται στα λόγια. Το γλυκάκι δίνει νόημα στη ζωή μου, δίνει νόημα σε ότι κάνω και την θέλω δίπλα μου όχι μόνο για να περνάω καλά μόνο εγώ. Την θέλω δίπλα μου για να περνάμε μαζί καλά. Και μαζί μπορούμε να κατακτήσουμε το σύμπαν. Και πίστεψε με: το λέω και το εννοώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ξεκινάμε συνήθως να αλλάξουμε τον κόσμο χωρίς να αλλάξουμε τον εαυτό μας.
    Έχεις κάνει την πιο σωστή κίνηση, ξεκινάς από σένα. Κάπου καλά θα σε βγάλει, να είσαι σίγουρος.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. AEKARA OLE OLE OLE!
    ΑΕΚ.-

    !!!!!!
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ+ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...
    ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...

    ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ...
    ΠΡΟΣ ΠΑΝΔΩΡΑ+ΤΑΝΙΑ
    ---ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟ-
    ΤΥΠΟΥ ΜΟΙΡΑΙΑ ΗΜΙΓΥΜΝΗΣ ΓΥΝΗΣ->ΤΥΠΟΥ->
    ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΜΕ!->ΨΑΧΝΩ ΓΚΟΜΕΝΟ!!!!(ΕΞΩ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΕ??)

    ΩΣ ΚΟΡΙΤΣΙ
    (ΑΝ ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ ΜΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΩΣ ΓΥΝΑΙΚΑ!)
    ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΩΣ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΟ ΦΥΛΟ ΜΑΣ
    ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ
    ΤΗΣ ΦΑΜ ΦΑΤΑΛ....

    ΠΡΟΕΧΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
    ΚΙ ΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΦΥΛΟ ΤΟΥ...ΣΑΝ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ ΧΗΡΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ...ΕΙΝΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟ.

    ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. κΑνθαρε,
    διεκδικῶ ότι αγαπῶ.
    μην κλαίγεσαι εδώ μέσα.
    κάνε τήν τρελλή αγάπη σου ΠΡΑΞΗ.
    ΔΕΙΞΤΟ ΤΗΣ ΠΟΣΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΣ.
    ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ,
    ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΟΥ
    ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΤΗΝ....

    ΤΩΡΑ ΑΠΛΑ ΤΑ ΛΕΣ,ΤΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙΣ
    ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΓΡΑΠΤΟ ΛΟΓΟ.
    ΑΠΟΔΙΔΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΣΟΥ!

    ΕΙΣΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ?ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΣΕ ΚΕΙΝΗ,
    ΕΙΣΑΙ ΜΕΤΑΝΙΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ όποια ΛΑΘΗ σου?
    απεδειξε το σε κεινη.
    ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ
    ΔΟΚΙΜΑΣΕ
    ΕΞΑΝΤΛΗΣΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ
    ΖΗΤΑ ΤΗΣ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ.
    ΑΝ ΣΕ ΑΓΑΠΑΕΙ-ΘΑ ΣΟΥ ΤΗ ΔΩΣΕΙ.

    Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
    ΠΑΝΤΟΥ.
    ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ
    ΓΙΑ ΝΑ ΟΜΟΡΦΥΝΕΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ.
    ΑΓΑΠΗ+

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. KitsosMitsos ήδη με βγάζει κάπου καλά. Αν με βγάλει και στο γλυκάκι θα είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στο κόσμο του σύμπαντος. Η πλάκα είναι ότι θα είναι και εκείνη. Μένει μόνο να πιστέψει σε μένα, έστω και στον ελάχιστο βαθμό και όλα τα υπόλοιπα θα τα κανονίσω εγώ προσωπικά με υπέρτατη χαρά.

    Γεια σου ρε Ηλία.

    Ανώνυμη με συγχωρείς, αλλά είσαι παντελώς άσχετη με το θέμα.

    Ανώνυμε τα γράφω, τα καταγράφω κι όμως δεν μπορώ να περιγράψω τι σημαίνει για μένα. Μόνο εγώ ξέρω τι πραγματικά σημαίνει για μένα. Διότι το ένοιωθα και το νοιώθω. Είναι το μοναδικό πλάσμα για το οποίο νοιάζομαι τόσο πολύ. Είναι το μοναδικό πλάσμα που θέλω να βλέπω κάθε πρωί. Είναι το μοναδικό πλάσμα που θέλω να γεράσω μαζί του. Είναι το τοτέμ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ειμαι ΑΡΕΙΑΝΟΣ και παρακολουθω το μπλογκ σου εδώ και πολύ καιρό.Πρωτον θελω να σου πω οτι περιμενω με πολυ αγωνια αρθρο για το σημερινο ματς.Αυτα που γραφεις ειναι λογικα και σωστα και συμφωνω σχεδον για ολα μαζι σου.Ακομα και να μην συμφωνω δεχομαι τη γνωμη σου και τα επιχειρηματα σου.Λοιπον ειναι η πρωτη φορα που σου γραφω γιατι πραγματικα εχω συγκινηθει.Διαβασα και το σχολιο του JIM παραπανω και βρισκομαι στην ιδια θεση με αυτον.Ημουν με μια κοπελα, χωρισαμε, ξαναβρεθηκαμε και τωρα ειμαστε παλι μαζι πιο ευτυχισμενοι απο ποτε.Ευχομαι κι εσυ ΚΑΝΘΑΡΕ να παθεις το ιδιο ακριβως πραγμα και ευχομαι το γλυκακι σου να παρει την σωστη επιλογη.Δεν ειναι πισογυρισμα το να ξανασμιγεις με καποιον που σε αγαπαει και σε θελει αληθινα.Κι εσυ ΚΑΝθΑΡΕ την αγαπας.Δεν γινεται να τα γραφεις αυτα και να μην πηγαζουν απο μεσα σου.Μην ξεχασεις το αρθρο για το σημερινο ματς με τον παοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ευχαριστώ ρε ανώνυμε για τα καλά σου λόγια. Το γλυκάκι το αγαπώ πιο πολύ από την ίδια μου την ζωή. Δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο και δεν με νοιάζει τίποτα άλλο παρα να είμαι μαζί της. Μόνο αυτό. Να είμαι μαζί της. Να είναι κι αυτή μαζί μου και δεν θα το μετανιώσει ποτέ. Της απλώνω το χέρι μου. Ας το πιάσει και μαζί θα ταξιδέψουμε σε όλο το σύμπαν, όπως δεν έχει ξαναταξιδέψει κανείς.

    Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα γράψω άρθρο για την Αρειανάρα. Προσδεθείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αδερφέ Κάνθαρε με συγκίνησες. Συγχώραμε για το αδερφέ αλλά εγώ έτσι αισθάνομαι κάποιον που μιλάει στην καρδιά μου. Είσαι ΨΥΧΑΡΑ! Εύχομαι να γυρίσει η κοπελιά σε σένα και είμαι σίγουρος πως άσχετα με το τι είχε συμβεί δεν θα το μετανοιώσει. Εγώ θα σου αφιερώσω τον στίχο από ένα τραγούδι του Διονύση Τσακνή "μα εμένα την στιγμούλα μου πίσω ποιος θα μου φέρει, εγώ ό,τι αγάπησα σ' εκείνη το χρωστώ". Καλό μήνα αδερφέ μου και συνέχισε να κάνεις όνειρα έχοντας και την κοπελιά σου μέσα σε αυτά γιατί κάποια στιγμή θα γυρίσει για να τα κάνετε μαζί πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Σάββα εσύ είσαι αδερφός. Σε ευχαριστώ ειλικρινά για τα λόγια σου. Πραγματικά όλα τα όνειρά μου έχουν το γλυκάκι πρωταγωνίστρια και είναι όλα τόσο όμορφα και τόσο γλυκά λες και βουτάς σε ένα βαρέλι με θυμαρίσιο μέλι. Και ξέρεις πόσα από αυτά περιμένουν υπομονετικά την σειρά τους για να γίνουν πραγματικότητα; Δεν μπορείς να φανταστείς.

    Καλό μήνα να έχεις Σάββα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. καλησπερα

    συγνωμη που ημουν ασχετη με το θεμα στο 1ο σχολιο μου.

    μετα στο 2ο
    ανελυσα τα περι του θεματος σου
    σκεφτομενα μου!

    ευλογησον.

    ΑΕΚΑΡΑ ΟΛΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Συγχωρεμένη ανώνυμη. Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...