Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Η φύση, ο μεγάλος λευκός και η Αρειανάρα

Με το που ήρθε ο Τσιώλης θέσαμε έναν στόχο. Κι ο στόχος επιτεύχθηκε. Κάναμε πέντε συνεχόμενες νίκες που ήρθαν μέσα από αντίξοες συνθήκες: τραυματισμοί, αποβολές, αποχωρήσεις, ανατροπές, πίεση, άγχος. Παρόλα αυτά κατορθώσαμε και εκπληρώσαμε το χρέος μας. Ένα χρέος που δεν θα χρειαζόταν να εκπληρώσουμε αν ήμαστε πιο προσεκτικοί σε αρκετά παιχνίδια, κατά τα οποία χάσαμε αρκετούς βαθμούς. Αυτό είναι το πρώτο σκέλος της αλήθειας. Το δεύτερο έχει να κάνει με το αν αξίζαμε να είμαστε στα play off. Η απάντηση με βάση τη συνολική επίδοση και απόδοση της ομάδας είναι αρνητική. Δεν αξίζαμε να βρισκόμαστε στην πεντάδα. Επομένως, είμαι ευχαριστημένος με την εκπλήρωση του χρέους, αλλά απογοητευμένος που δεν βρισκόμαστε στις πρώτες πέντε θέσεις. Να σας το πω με πολύ απλά λόγια: πως θα την παλέψω χωρίς την Αρειανάρα μέχρι την επόμενη σεζόν; Τα play off χωρίς την παρουσία του Άρη δεν έχουν την ίδια γλύκα και δηλώνω εκ των προτέρων ότι μάλλον θα απέχω της όλης διαδικασίας. Καλά να πάθουμε όμως. Ας προσέχαμε. Τα λάθη και οι εμμονές πληρώνονται και μάλιστα όχι μόνο οικονομικά. Το νερό όμως έχει μπει στο αυλάκι. Ο Τσιώλης κατόρθωσε να διαχειριστεί υποδειγματικά την υφιστάμενη κατάσταση κι ως εκ τούτου ευελπιστώ ότι θα κάνει καλή δουλειά. Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια θα είμαστε όλοι εμείς που ακολουθούμε τον Άρη. Εξάλλου, το λέει και το σύνθημα: Άρη θυμήσου μια ζωή μαζί σου. Η δίψα, η πίστη, η ελπίδα και η προσήλωση είναι ανεξάντλητα στοιχεία. Ο ίδιος ο κόσμος είναι ανεξάντλητος. Γράφοντας όλα αυτά αρχίζω και συνέρχομαι. Η Αρειανάρα έκανε το καθήκον της, ο κόσμος φώναζε ασταμάτητα, τα εφόδια υπάρχουν και τα καλύτερα έρχονται. Το καλοκαίρι μας δίνεται η δυνατότητα να φτιάξουμε κάτι πολύ καλό και να εκμεταλλευτούμε την ανεπάρκεια των ανταγωνιστών μας. Μακάρι να το καταφέρουμε.

Πάμε μια βόλτα και στην Ισπανία. Ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι όποιος αγωνίζεται απέναντι στην Μπάρτσα πρέπει να παίζει πίσω από την μπάλα και τη σέντρα μπας και τσιμπήσει το Χ. Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά και οι εξαιρέσεις ελάχιστες, αν όχι μηδαμινές. Πρόκειται πραγματικά για εσφαλμένη άποψη. Η ίδια η Μπαρτσελόνα έχει αποφασίσει να ακολουθήσει το συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Η ίδια η Μπαρτσελόνα έχει αποφασίσει να φρενάρει το ρυθμό. Η ίδια η Μπαρτσελόνα έχει αποφασίσει να παίζει ποδόσφαιρο κατοχής και κατ' επέκταση ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Οι αντεπιθέσεις δεν την ενδιαφέρουν ιδιαίτερα. Το στυλ παιχνιδιού που έχει υιοθετήσει δεν εφαρμόζεται από ανάγκη λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών του εκάστοτε αγώνα, αλλά είναι προσωπική της επιλογή. Για κάποιους μπορεί να φαίνεται βαρετό, για κάποιους άλλους αξιοθαύμαστο. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Κι όμως η Μπαρτσελόνα δεν κάνει κάτι παράλογο. Αντίθετα, ακολουθεί τη λογική που πρέπει να διέπει το ποδόσφαιρο. Απλότητα και ορθολογισμός. Για παράδειγμα, είναι κοινώς αποδεκτό ότι η μπάλα τρέχει πιο γρήγορα από τον παίχτη. Ο Γκουαρδιόλα το εκμεταλλεύεται, έχοντας στην μηχανή του τα σημαντικότατα γρανάζια Τσάβι και Ινιέστα. Το αποτέλεσμα είναι να κυνηγά ο αντίπαλος την μπάλα μέχρι να πεθάνει ο Χαϊλάντερ και αναπόφευκτα να κουράζεται. Κι αν η μπάλα χρειάζεται κουβάλημα, τότε έρχεται ο Μέσι κι ο Πικέ. Αν όμως πρέπει να εκθειάσουμε την ομάδα της Βαρκελώνης, τότε ας το πράξουμε (και) για την αμυντική συμπεριφορά της. Η τακτική της συνέπεια σε θέματα επιστροφών και αλληλοκαλύψεων είναι πραγματικά για σεμινάριο. Ας μην ξεχνάμε ότι η κατοχή μπάλας προέρχεται από τα αμέτρητα κλεψίματα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ως απόρροια της ασφυκτικής πίεσης που υποβάλλεται ο αντίπαλος. Μια μεσαία γραμμή που συχνά παίρνει βοήθειες από τα ακραία μπακ, τα οποία συχνά μετατρέπονται σε κεντρικά χαφ.

Επομένως, ανεξαρτήτως αντιπάλου, ο Πέπε έχει επιλέξει ένα συγκεκριμένο τρόπο επιθετικής ανάπτυξης και αμυντικής σύμπτυξης. Δεν προσαρμόζεται σε κανέναν αντίπαλο, αλλά αφήνει τους αντιπάλους της να προσαρμοστούν πάνω της, μπας και βρουν το αδύνατο της σημείο. Έχω την εντύπωση ότι το να βρεις τα αδύνατα σημεία της Μπάρτσα είναι σαν να ψάχνεις υγιεινά προϊόντα σε καταστήματα fast food. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα είναι ανίκητη; Όχι βέβαια. Κανείς δεν είναι ανίκητος, παρά μόνο η φύση. Άρα πως μπορείς να κερδίσεις αυτή την Μπαρτσελόνα; Θεωρώ ότι δεν υπάρχουν και πολλοί τρόποι, αλλά κατά τη γνώμη μου αν θες να αυξήσεις τις πιθανότητες επιτυχίας θα πρέπει να ποντάρεις σε τρία πράγματα. Πρώτον, δεν βάζεις δυο και τρεις παίχτες πάνω στο Μέσι, διότι με αυτό το τρόπο αποδυναμώνεις ποσοτικά και ενδεχομένως ποιοτικά την μεσαία σου γραμμή, δίνοντας παράλληλα υπερπολύτιμη ελευθερία κινήσεων σε Τσάβι και Ινιέστα. Δεύτερον, το να ξεκινάς με έναν επιθετικό για να θωρακίσεις με επιπλέον παίχτη το κέντρο σου είναι σαν να δίνεις στην άμυνα της Μπάρτσα φραπεδιά, γυαλιά ηλίου και αντηλιακό. Τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα, όταν αυτός υποστηρίζεται από ατομιστές, ποζεράδες και απείθαρχους συμπαίχτες. Επομένως, ξεκινάς με δυο επιθετικούς και  κάνεις τον σταυρό σου. Προσοχή όμως: επιλέγεις γρήγορες μπαλαδόφατσες και ποντάρεις στα αργά πόδια του Πουγιόλ, περιμένοντας να γίνει κάποια αναμπουμπούλα ή κάποια αντεπίθεση για να απομονώσεις τον Πουγιόλ και να παίξεις το ένας εναντίον ενός. Τρίτον, δεν αφήνεις τον εαυτό σου να κλειστεί πίσω. Από τη στιγμή που η Μπάρτσα δεν αρέσκεται σε αντεπιθέσεις και προτιμά να κάνει παιχνίδι σε λίγα τετραγωνικά, ανεβάζεις τις γραμμές σου ψηλά και εκμεταλλεύεσαι τους κενούς χώρους. Ειδικά, η διάταξη της άμυνας πρέπει να είναι με έξυπνο τρόπο στημένη κι όχι απλά να βρίσκονται τέσσερα κορμιά σε ευθεία. Σημαντική παράμετρος σε αυτή την περίπτωση είναι αν θα παίξεις τεχνητό offside ή όχι. Με λίγα λόγια προσπαθείς να ''υποχρεώσεις'' την Μπάρτσα να προσαρμοστεί πάνω σου κι όχι το αντίθετο. Από τα παραπάνω ο Μουρίνιο δεν έκανε σχεδόν τίποτα. Με την τακτική που επιλέγει απέναντι στους Καταλανούς μπορεί κάποιες φορές να μη χάνει, αλλά οι πιθανοτήτες για νίκη είναι απειροελάχιστες. Ωστόσο, δεν είναι τυχαίο ότι μόλις η Ρεάλ έμεινε με δέκα παίχτες ανέβασε την απόδοσή της. Στην αναρχία, στην αταξία και στους κενούς χώρους (υποτίθεται ότι) η Ρεάλ είναι πιο καλή. Έπεται συνέχεια.

Υ.Γ.1 Όταν παίζει Ο.Σ.Φ.Π. - Π.Α.Ο. και το Σ.Ε.Φ. δεν είναι γεμάτο δεν μπορείς να πεις και πολλά πράγματα. Η κατάντια συνεχίζεται.

Υ.Γ.2 Η Σίτι επιβλήθηκε επί της Γιουνάιτεντ. Υποτίθεται ότι κάπως έτσι παίρνει κιλά η φανέλα. Θα έχει ενδιαφέρον η συνέχεια. Προσωπικά, η ομάδα του Μαντσίνι δεν με πείθει. Τουλάχιστον ακόμα.

Υ.Γ.3 Για την μπασκετική Αρειανάρα τι να πω; Ιδανικοί αυτόχειρες. Όποιος θέλει να αυτοκτονήσει ας πάρει μαθήματα από την ομάδα του Λευτέρη Σούμποτιτς.

Υ.Γ.4 Οι Great White δεν γνώρισαν ποτέ επιτυχία στην Ευρώπη. Στην Αμερική όμως είναι γνωστοί. Μάλιστα, για κάποιο διάστημα ήταν πολύ γνωστοί. Ένας λόγος για την διασημότητά τους είναι το τραγούδι που ακολουθεί.

I look in your eyes, they touch my soul, my love is hard to hide, I'm never alone when we're apart, I feel you by my side...how could I belong to someone else, when holdin' you feels so right, and here in my heart, where no one else will ever be, we've made it so far, so lock the door and throw away the key...don't turn your back on me, you're all I need...

18 σχόλια:

  1. Προσυπογράφω απόλυτα!!!
    Είσαι μεγάλος μπαλογνώστης ρε Κάνθαρε!
    Κρίμα για τον Άρη!
    Και κρίμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι πολύ θυμωμένος με όσα γραφικά έγιναν στο Πανθεσσαλικό, όπου ο Μπέος έκανε επίδειξη δύναμης, εκμεταλλευόμενος την ανυπαρξία των Αμέτοχων. Την πληρώσατε και εσείς δυστυχώς.

    Για να παίξεις 4-4-2 πρέπει αν διαθέτεις δυό all weather μέσους, αυτό που λέμε box-to-box. Αλλά το κυριότερο πρέπει να ξέρουν να φτιάχνουν παιχνίδι, τουλάχιστον ο ένας. Και τουλάχιστον ο ένας, ή ο άλλος, να βλέπει δίχτυα.

    Όσο για το πως αντιμετωπίζεις τη Μπαρτσελόνα, υπάρχει τρόπος. Αμυντικά με πολύ τρέξιμο και επιθετικά με pick 'n roll. Αφού αμύνονται με τον τρόπο που έχει περιγραφεί εδώ

    http://4minister.wordpress.com/2011/03/15/τακτική-barcelona

    πρέπει να ξεμαρκάρονται οι παίκτες σου με κίνηση ώστε να υποδέχονται τη μπάλα. Ειδικά αυτός που μένει ελεύθερος αφού ο αντίπαλός του κινείται πάνω στη μπάλα. Αλλά κυρίως οι δυό πρώτοι που έχουν τη μπάλα να την πασάρουν γρήγορα πριν συγκεντρωθεί πάνω τους η πίεση. Αν καταφέρεις να δώσεις τρίτη μπαλιά γρήγορα έχεις κερδίσει χρόνο και χώρο, αφού η Μπαρτσελονιώτες :p δεν μπορούν να πιέζουν σε όλο το γήπεδο.

    Άλλο όμως είναι να τα γράφεις και πολύ δυσκολότερο να το υλοποιήσεις. Για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να καλύψεις 115 χλμ και τον ανήφορο στο παιχνίδι. Εκτός και έχεις παίκτες που μπορούν με καλά ποσοστά να τριπλάρουν τον αντίπαλο. Η Μπαρτσελόνα παίζει άμυνα ζώνης και το αντίδοτο, όπως και στο μπάσκετ, είναι οι διεισδύσεις και τα μακρινά σουτ. Με το πρώτο να είναι πιο αποτελεσματικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτο που εγινε στο μπάσκετ συμβαινει συχνά,μια κωλοφαρδία,ένα σουτ απελπισίας και εληξε,τώρα προεχουν τα πλ'ει οφ,να ζωντανεψει το Παλέ,να τους σπάσουμε την εδρα και τέλος...
    Να θυμηθούμε και το παλιο καλο συνθημα"Ποτέ,ποτέ,ποτέ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ομάδα με ξάφνιασε με το 5 στα 5! Δεν το περίμενα, αν και το πίστευα. Αν μου έλεγε κάποιος πες μου μια στιγμή που μας στέρησε τα play off θα έλεγα σίγουρα το 94ο λεπτό στη Λάρισα. Αν δεν είχαμε χαρίσει εκείνο το γκολ θα είμασταν 5άδα τώρα.

    Ελπίζω να μάθουμε από τα λάθη μας και του χρόνου να είναι μια καλύτερη και λιγότερο περίεργη χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλαράκι κάναμε πολλά λάθη και εμείς στο πρωτάθλημα. Μας απορρόφησε όλη την ενέργεια μας η Ευρώπη. "Αυτοκτονήσαμε" με κάποια αποτελέσματα εντός έδρας. Αλλάξαμε τρείς προπονητές. Κάναμε υπερπροσπάθεια στο τέλος και πράξαμε το καθήκον μας. Αλλά εμείς πάμε να πολεμήσουμε με σφεντόνες και οι άλλοι με πυρηνικά.
    Δεν γίνεται να παλεύουμε με Καβάλες, Λάρισες και Βόλους για να βγούμε Ευρώπη.ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, διοίκηση και παίκτες.
    Για το μπάσκετ δεν ξέρω τι να πώ η ομάδα εδώ και δύο χρόνια κοροϊδεύει.
    Καλά να περάσετε αυτές τις Άγιες Μέρες.
    Περιμένω την άποψη σου για τον απολογισμό που έγραψα.
    Υ.Γ. Όσο για την Μπαρτσελόνα που γράφεις, θα δανειστώ κάτι που είχε πει ο Kραϊόφσκι για τον ΜΕΓΑΛΟ ΝΙΚΟ ΓΚΑΛΗ. "Ξέρω έναν τρόπο να σταματήσουμε τον Γκάλη: να τον κλειδώσουμε στο ξενοδοχείο". Κλειδώστε Μέσι-Ινιέστα-Τσάβι και τότε κάτι γίνεται. Δεν υπάρχει αυτή η ομάδα,θα την μνημονούμε για χρόνια.
    Καλό Πάσχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kάνθαρε,
    δέν βλέπω γιατί νά μην παίζαμε στήν Εὐρώπη. Ὄχι φίλε μου, δέν κατανοώ τό, "δέν ἀξίζαμε". Καθόλου δέν το κατανοῶ, ὀταν υπάρχει ἐνα ντεμαράζ 5 στά 5.
    Εάν δέν χρησιμοποιήσαμε βρώμικα μέσα, και κερδίαμε ή χάναμε μέσα στό γήπεδο, τότε δικαιούμαστε νά λέμε πώς "τήν Ευρώπη τήν χά-σα-με".Προσωπικά εἶμαι πολύ λυπημένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η επιλογή Μιχαλήτσου ήταν αυτή που έριξε πολύ τον Άρη. Ο Τσιώλης είναι πολύ καλός και αν τον ενισχύσουν θα κάνει μεγάλα πράγματα. Πιστεύω πως θα είστε πολύ καλοί του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλαρακι Κανθαρε οτι και να λεμε ειμαστε οι ιδανικοι αυτοχειρες.Μια νικη με τα λιμα του ελληνικου πρωταθληματος ηταν αρκετη για τα play offs και δεν την καναμε αφησαμε καθε μικρομεσαια ομαδουλα να πανηγυριζει μεσα στο χαριλαου.Ας ελπισουμε για κατι καλυτερο του χρονου.
    Το μπασκετακι,αχ καταντησαν τον αυτοκρατωρα ομαδουλα.Αν ειχα ενα μαγικο ραβδι θα εδιωχνα ολη τη σαβουρα και δε θα τους αφηνα να περασουν 10χιλιομετρα απο το παλαι.Δε λεω να νικας τον Παο και τον Οσφπ,αλλα ναχανεις απο τα τρικαλα και να σε κανει γιο γιο καθε μαρουσακι και κολοσακι και καβαλακι εε αυτο δεν τρωγεται.
    Ουστ απο τη ομαδα ολοι χθες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξεχασα,καλο ΠΑΣΧΑ με υγεια και ευτυχια φιλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δήμο, ευχαριστώ πολύ για το κοπλιμάν. Δεν έχει κρίμα για τον Άρη. Έκανε λάθη και τα πλήρωσε. Εμείς θα πορευόμαστε μαζί του ανεξαιρέτως συνθηκών και αποτελεσμάτων.

    Υπουργέ μου, δεν το είδα το ματς του ΠΑΟ και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Και δεν με νοιάζει κιόλας. Αν ήμουν σοβαρός σε ορισμένα παιχνίδια μέσα στη σεζόν θα ήμουν άνετα πέμπτος. Για να μην πω τρίτος και φρικάρω κάποιους. Όσο για την αντιμετώπιση της Μπάρτσα εννοείται ότι θέλει τρέξιμο. Πάρα πολύ τρέξιμο. Τρέξιμο με και χωρίς την μπάλα. Ειδικά το ξεμαρκάρισμα είναι τεράστια υπόθεση την οποία λίγοι καταλαβαίνουν και εφαρμόζουν. Τα 115 χλμ που είπες είναι ένα άκρως ικανοποιητικό νούμερο. Ποιος μπορεί όμως να τα καλύψει; Ελάχιστοι. Όσο για τις μπούκες και τα σουτ για να τα κάνεις θα πρέπει να φτάσεις μέχρι το ύψος της μεγάλης περιοχής, πράγμα δύσκολο. Δεν πάμε στη Ρεάλ να δείξουμε στον αλαζόνα Μουρίνιο πως να αντιμετωπίσει την Μπάρτσα; Τι λες;

    Μακάρι ρε VAD. Μακάρι. Να έρθει κόσμος στο Παλέ και να παίξουμε καλό μπάσκετ.

    Biologion, δεν είναι μόνο το γκολ στην Λάρισα. Μόνο τους βαθμούς που χάσαμε εντός έδρας να εξετάσεις καταλαβαίνεις τι γίνεται. Παρόλο που συμπαθώ τον Μιχαλήτσιο, τολμώ να πω ότι όσο καθόταν στην καρέκλα χάσαμε υπερπολύτιμο έδαφος σε κρίσιμο σημείο. Δεν μπόρεσε να διορθώσει κάποιες γκέλες του Κούπερ. Δεν μασάμε όμως. Άρης είσαι.

    Γεια σου Όλγα. Δεν σου λέω ακόμα καλή Ανάσταση. Την Πέμπτη θα στο πω. Καλά να περνάς.

    Ani, πρώτα θα κοιτάξω τα δικά μου λάθη και μετά θα ασχοληθώ με το παρασκήνιο. Πρώτα πρέπει να λύσουμε τα προβλήματά μας και μετά να αφοσιωθούμε στο πως θα αποκτήσουμε κι εμείς πυρηνικά. Δυστυχώς στην Ελλάδα πάμε ανάποδα και για αυτό οι επιτυχίες κρατάνε ελάχιστα. Όσο για το μπάσκετ δεν βρίσκω λόγια πλέον. Δεν χάνω όμως την πίστη και την ελπίδα. Για την Μπάρτσα καλά τα είπες. Καλά να περάσεις κι εσύ με υγεία, ευτυχία και σύνεση.

    Cummulus, κάναμε το 5 στα 5. Το αυτονόητο. Στα προηγούμενα ματς τι κάναμε; Στις εντός έδρας ήττες από Ξάνθη, Πανιώνιο και Ηρακλή τι κάναμε; Θυμάμαι τις εμφανίσεις που είχαμε κάνει και με πιάνει θλίψη. Ας μην λυπόμαστε φίλε μου. Τα καλύτερα έρχονται.

    Footballfan, κι εγώ το ίδιο πιστεύω. Άσε που θα δουλέψει ο άνθρωπος χωρίς την πίεση της Ευρώπης και θα αφοσιωθεί σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Η νέα σεζόν θα είναι σημαντικό σκαλοπάτι. Έχω πίστη.

    Foris, δεν μασάμε. Ελπίζουμε, πιστεύουμε και ακολουθούμε τον Άρη. Είμαι αισιόδοξος για τη νέα σεζόν. Όσο για το μπάσκετ θέλω να πιστεύω ότι τη νέα σεζόν με τον Λευτέρη στον πάγκο μας θα αποκτήσουμε σταθερότητα. Και επιτέλους ένα κορμό και δυο δεδομένους ξένους που δεν θα τους αλλάζουμε κάθε τρεις μήνες. Υγεία και ευτυχία φίλε μου. Να είσαι καλά.

    Θα υπάρξει νέα ανάρτηση την Πέμπτη. Ελπίζω να τη βρείτε ενδιαφέρουσα. Επομένως, δεν σας εύχομαι ακόμα καλό Πάσχα. Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπράβο στον Τσιώλη αλλά του χρόνου θα κριθεί...και αν,ε;
    Εμένα με ρωτάς πως θα αντεξω χωρίς Θρύλο για τους επόμενους 4 μήνες; Αντε να ρθουν τα φιλικά του Ιουλίου τουλάχιστον:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τώρα που η ομάδα έμεινε εκτός play offs (εκτός κι αν κάτι προκύψει με τις αδειοδοτήσεις) θα μπορούσαμε ίσως επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε το πόσο κακό έκανε στην ομάδα ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ;;; Το συνολικό κόστος-τίμημα (οικονομικά) που πλήρωσε ο ΑΡΗΣ για να έχει προπονητή τον Κούπερ είναι γύρω στα 5,5 εκ ευρώ. 1,2 εκ το συμβόλαιό του + 4 με 4,5 εκ οι απώλειες εσόδων από την μη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του χρόνου. Είναι ποτέ δυνατόν να ψάχνουμε για ευθύνες στο πρόσωπο του Μιχαλήτσιου; Ο Μιχαλήτσιος είχε την ομάδα για επτά αγωνιστικές (ή έξι;;;), ο Τσιώλης την είχε για πέντε και ο Κούπερ την είχε για δέκα οκτώ και από πέρσι τη μισή χρονιά και στην Ευρώπη και στην προετοιμασία!!! Λυπάμαι πολύ για την παραδοχή μου αυτή αλλά θεωρώ ότι ο κύριος Κούπερ (μολονότι αποτελεί ένα τεράστιο όνομα στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα και μια αξιοσέβαστη προσωπικότητα) ήταν η πλέον ακατάλληλη προπονητική επιλογή για τον ΑΡΗ. Εξηγούμαι προκαταβολικά ότι δε θα δεχτώ καμία δικαιολογία περί ρόστερ γιατί το ίδιο και χειρότερο ρόστερ διαχειρίστηκε τις 5 τελευταίες αγωνιστικές και ο Τσιώλης και τα αποτελέσματα τα είδαμε όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΟΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΤΣΙΟΣ ΒΡΕ;;;;

    ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΑΣΧΑ ΦΙΛΕ ΚΑΝΘΑΡΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κανθαρε μακαρι να δουμε κατι καλο απο τον αρη στην μπαλα
    αρκει ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΞΑΝΑ 15 ΠΑΙΧΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΓΑΜΑΤΑ
    ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΠΑΛΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΥΛΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΓΝΩΜΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΑΟΥΡΙΔΗΣ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΩ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΚΑΘΟΤΙ Η ΦΕΤΙΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΜΕΤΡΙΑ ΩΣ ΚΑΚΗ
    ΤΗ ΖΗΤΑΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ Ο ΑΜΟΙΡΟΣ
    ΚΑΛΑ PLAYOFF ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΜΟΥ ΜΕ ΓΕΜΑΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΤΣΑΡΕΣ
    ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ
    ΡΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ?
    Ο ΜΠΡΑΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΤΑΠΟΥΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ ?
    Ο ΓΙΑΤΣΕΦΣΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ?Η Ο ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ?
    Ε ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΔΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΑΣ ΚΑΝΘΑΡΕ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!!!!!!
    ΦΙΛΙΑ Χ 2 ΜΑΡΙΑ ΜΙΣΙΡΛΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ταμάμ σε όλα!
    Η παρουσία του Τσιώλη μας γεμίζει ελπίδες!
    Καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παβού κι εγώ τα φιλικά περιμένω. Όσο για το Τσιώλη εννοείται ότι δεν μπορούμε ακόμα να του ασκήσουμε ουσιαστική κριτική. Τα πρώτα δείγματα γραφής είναι ενθαρρυντικά, αλλά οφείλουμε να εξετάσουμε πως θα στήσει την ομάδα. Στην διαχείριση τα πήγε καλά πάντως.

    Ανώνυμε, το θέμα που θίγεις το έχουμε αναφέρει ανά καιρούς. Όπως έγραψα και πιο πάνω ο Μιχαλήτσιος δεν μπόρεσε να διορθώσει τις γκέλες που είχαμε επί Κούπερ. Ήταν πολύ δύσκολο να κρατήσουμε τρία καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Για να πάμε καλά στην Ευρώπη, δυστυχώς παραμερίστηκαν δυο καρπούζια. Η επιλογή του Μιχαλήτσιου αποδείχτηκε εκ των υστέρων αβάσιμη και άστοχη. Αυτό που κατά την γνώμη μου συνέβη είναι ότι το μέγεθος του Κούπερ ήταν μεγαλύτερο από αυτό του Άρη και απλά χρειαζόταν χρόνος για να επιτευχθεί η απαιτούμενη εξίσωση. Χρόνος που δεν υπήρχε, που δεν διατέθηκε. Ο Κούπερ κατάφερε να μας δώσει όραμα, κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Κατάφερε και οδήγησε μαεστρικά την ομάδα στην Ευρώπη και ίσως έδειξε μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκεί παρά στην Ελλάδα. Τολμώ να πω πλέον ότι το όραμα μεταβιβάζεται στον Τσιώλη. Ο χρόνος θα δείξει.

    Κώστα ευχαριστώ και ανταποδίδω τις ευχές.

    Κωνσταντίνε, μακάρι να μην πάρουμε πάλι 15 παίχτες, αλλά τα προγνωστικά είναι εναντίον μας. Στο μπάσκετ, ελπίζω να παρακαλουθήσουμε παιχνίδια αντάξια των ονομάτων που τερμάτισαν στην πρώτη τετράδα. Γεμάτα γήπεδα, καλό μπάσκετ, όμορφα παιχνίδια. Τόσα πολλά ζητάμε;

    [handmade+art] x2, ανταποδίδω τις ευχές. Υγεία, ευτυχία, σύνεση. Τα σέβη μου.

    Γεια σου ρε Πορτιάτη γίγαντα. Καλές γιορτές να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...