Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ο γιακάς και ο Mr. Robot(o)

Είχε παρομοιαστεί σαν σωτήρας. Λυτρωτής. Αναμορφωτής. Οι οπαδοί τον (υπο)δέχτηκαν με υπέρτατη χαρά. Όμως, η χαρά του Αντώνη ξεπερνούσε αυτή του κόσμου. Φαινόταν στα μάτια του. Στη γλώσσα του σώματός του. Στο σηκωμένο γιακά από το πόλο μπλουζάκι του. Νόμιζε ότι πήρε μεταγραφή σε μια μεγαλύτερη πίστα από αυτές που τραγουδάει τα βράδια. Όμως, ο Ηρακλής δεν είναι πίστα. Εταιρία είναι. Χρεωμένη εταιρία. Άργησε πολύ να αντιληφθεί που είχε μπλέξει. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι το να μπλέκεις με τα του ποδοσφαίρου είναι απλή υπόθεση. Η συντριπτική πλειοψηφία αναθεωρεί μετά από ελάχιστο χρονικό διάστημα. Τα χαστούκια που τρώνε τους οδηγούν σε αναθεώρηση. Το ποδόσφαιρο είναι μπίζνα. Είναι πόλεμος. Με ότι αυτό συνεπάγεται. Είμαι βέβαιος ότι ο Ρέμος έχει αποκτήσει, πλέον, διαφορετικό τρόπο σκέψης αναφορικά με το ποδόσφαιρο. Πάντως, είναι άκρως εντυπωσιακό το πόσο γρήγορα η έπαρση, η προβολή και το ψευτοσταριλίκι μετατρέπονται σε πανικό, απογοήτευση και αταξία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ότι πάσαρε τον Ηρακλή σε όποιον έβρισκε μπροστά του. Κάπως έτσι φτάσαμε στον Παντελή και στον Τάκη.

Το φοβερό με την ομάδα είναι ότι αγνοείται η τύχη των μετοχών. Ποιος τις έχει, πόσες έχει, από ποιον τις απέκτησε και πάει λέγοντας. Πραγματικό αίνιγμα. Αλλά τι κάθομαι και γράφω τώρα; Εδώ αγνοείται η τύχη του Τάκη. Μόλις άρχισε να βγαίνει η φήμη ότι ο Ηρακλής δεν πληροί τα κριτήρια της αδειοδότησης ο άνθρωπος εξεμάνη. Και με το δίκιο του, ασχέτως αν αυτή η ιστορία κρατάει από πέρυσι. Σου λέει ο Π.Α.Ο.Κ. και η Α.Ε.Κ. χρωστάνε σε όποιον μπορεί να αρθρώσει φθόγγο οποιασδήποτε γλώσσας, εμένα βρήκαν για εξιλαστήριο θύμα; Βέβαια, ο ίδιος αποποιούταν των ευθυνών του και τα φόρτωνε όλα στο γιακά του Ρέμου. Όμως, αν το πρόβλημα είναι ότι ο Ηρακλής δεν πρέπει να πέσει κατηγορία, επειδή έχει λιγότερες παρατυπίες από άλλες Π.Α.Ε., τότε πάω πάσο. Το θέμα είναι πολύ απλό: έχεις σκελετούς στην ντουλάπα σου; Πέφτεις. Δεν έχεις; Μένεις. Δηλαδή, αν κλέψω πέντε δραχμές τι θα πω στο δικαστήριο; Ότι ο άλλος έκλεψε είκοσι κι ως εκ τούτου πρέπει να αθωωθώ; Αυτή θα είναι η υπερασπιστική μου γραμμή; Ας είμαστε σοβαροί. Το να δηλώνεις ότι έχεις λιγότερους σκελετούς από τον τάδε ή το δείνα δεν αποτελεί ορθολογικό επιχείρημα ως προς την αθώωσή σου. Επιπλέον, το να έχεις πλαστογραφήσει δημόσια έγγραφα θα έπρεπε να αποτελεί τροχοπέδη στις περαιτέρω δραστηριότητές σου για την αναστολή της απόφασης. Όμως, η διοίκηση δεν κολλάει. Στέλνει επιστολές στον Πλατινί και κράζει τον Πιλάβιο και την Ε.Π.Ο. Μέχρι στο CAS θα προσφύγει. Το να στείλεις μια επιστολή είναι φθηνή λύση. Το να κράξεις είναι έτι φθηνότερο. Το να προσφύγεις στο CAS απαιτεί δεκάδες χιλιάδες γιούρο. Καλή τύχη.
 

Μπορεί να μην καταλαβαίνω τους διοικούντες, αλλά κατανοώ πλήρως τους οπαδούς. Η καψούρα δεν παλεύεται. Όπως δεν αντέχεις να βλέπεις την γκόμενα σου με άλλον, κάπως έτσι δεν μπορείς να φανταστείς την ομάδα σου να πέφτει κατηγορία. Θα κάνεις τα πάντα για να αντιστρέψεις την κατάσταση. Θα βγεις στους δρόμους, θα φωνάξεις, θα κράξεις, θα γκρινιάξεις. Μέχρι και τον πρώην Αντιπρόεδρο της Π.Α.Ε. θα ανακρίνεις. Όχι ότι έχουν ουσία όλα αυτά, αλλά διατηρούν μια λογική, έστω και παράλογη. Αυτό που στερείται οποιασδήποτε βάσης είναι οι δηλώσεις αρκετών βουλευτών που έσπευσαν να στηρίξουν τον Ηρακλή. Πρόκειται για την ίδια ομάδα που πλαστογραφεί δημόσια έγγραφα και χρωστάει σε παίχτες, προπονητές, καθαρίστριες, ball boys και μπακάληδες. Νταξ, μάλλον υπερβάλλω κι εγώ. Ξέχασα ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν το ακαταλόγιστο. Πολιτικοί αφού. Ωστόσο, αυτά βλέπουν στον Ηρακλή και παλεύουν με νύχια και με δόντια. Όταν οι πολιτικοί αγνοούν δικαστικές αποφάσεις σιγά μην κολλήσει ο Ημίθεος. Όταν οι πολιτικοί παίρνουν τις μίζες τους σιγά μην κολλήσει ο Τάκης. Όταν οι πολιτικοί αρνούνται να προβάλλουν την αλήθεια και ενθαρρύνουν την ψηφοθηρία σιγά μην κολλήσει ο Χατζηπαναγής. Ο Κωφίδης δεν κολλάει ούτως ή άλλως: να είναι καλά οι Dimmu Borgir και τα διόδια. Εντούτοις, έχουμε αναφέρει πολλάκις ότι η οικονομία, η πολιτική και ο αθλητισμός περνάνε κρίση ως προεκτάσεις την κοινωνικής παθογένειας που μας έχει προσβάλλει. Επιτέλους, πρέπει να τυπώσουμε στο μυαλό μας με πυρωμένο σίδερο ότι η αυθεντική κρίση είναι η κοινωνική. Εμμένω απόλυτα σε αυτή την άποψη. Πάντως, οφείλω να πω ότι ο μόνος πολιτικός που διαχώρισε τη θέση του είναι ο Μπουτάρης, αλλά μάλλον πρόκειται περισσότερο για ''πολιτικό'' και επιπλέον δεν φέρει την ιδιότητα του βουλευτού. Βέβαια, οι (κουτο)πονηροί γνωρίζουν ότι ο Δήμαρχος είναι Αρειανός. Οι έξυπνοι ξέρουν ότι ο Μπουτάρης χέστηκε για τις ψήφους.

Από το παρόν άρθρο προκύπτουν δυο κομβικά στοιχεία. Το πρώτο είναι η επιβολή ισονομίας και η απονομή δικαιοσύνης. Ανοίξτε τους φακέλους και στείλτε στον Καιάδα τους παρανόμους. Έχετε τα καλαμπαλίκια να υποβιβάσετε τον Π.Α.Ο.Κ., τον Πανιώνιο, την Καβάλα, την Α.Ε.Κ., τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Π.Α.Ο.; Τα παραδείγματα είναι τυχαία. Δυστυχώς, το ελληνικό πρωτάθλημα έχει καταστεί πεδίο αθέμιτου ανταγωνισμού. Χρωστάς δεκάδες εκατομμύρια προς το Δημόσιο και τρίτους; Κανένα πρόβλημα. Κάνεις τις μεταγραφές σου και λαμβάνεις κανονικά μέρος στο πρωτάθλημα. Ανακοινώνεις πλασματικές και εικονικές Α.Μ.Κ.; Κανένα πρόβλημα. Παίρνεις το πιστοποιητικό σου και πας στην ευχή της Παναγίας. Κλείνεις μηδενικά συμβόλαια σε παίχτες που παίρνουν εκατοντάδες χιλιάδες γιούρο; Απολύτως κανένα πρόβλημα. Στην ελάχιστη των περιπτώσεων να σε πάρουν χαμπάρι τα ''λαγωνικά'' της Ε.Π.Ο. και να την γλιτώσεις εις αεί, προφασιζόμενος τον ασθενή. Παίζεις μεγάλα ποσά στο στοίχημα που δεν δικαιολογούνται από την φορολογική σου δήλωση; Σωστά μαντέψατε: κανένα πρόβλημα. Συνεχίζεις και παίζεις στοίχημα. Μιλάς με διαιτητές πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα; Κι εδώ κανένα πρόβλημα. Το πολύ πολύ να πας στον αθλητικό δικαστή και να αθωωθείς προβάλλοντας κάποιο ''ακλόνητο'' επιχείρημα. Και ρωτάω εγώ ο χαζός: τα νομοταγή σωματεία, όπως ο Εργοτέλης και ο Ατρόμητος, είναι κορόιδα; Μάλλον είναι. Επομένως, ο Ηρακλής έχει δίκιο να επιζητά την ισονομία, αλλά όχι να την προβάλλει ως επιχείρημα. Όπως, επίσης, δεν καθιστά επιχείρημα το παρασκήνιο που προσπαθεί (;) να κατασπαράξει τον Ηρακλή. Κι εγώ χωρίς αποδείξεις δηλώνω ότι ο Υπουργός υποστηρίζει τον Ολυμπιακό Βόλου κι ο Θέμης στην παραλία διαβάζει τα Αθλητικά Νέα του Σκόρδα. Αυτά είναι δουλειά των δικαστηρίων και της Ε.Π.Ο. Τώρα θα έλεγα κάτι για τον Πιλάβιο, αλλά κρατώ χαρακτήρα και οδεύω τάχιστα προς το δεύτερο εξαγόμενο στοιχείο.

Όταν ο Άρης έμπαινε στο άρθρο 44 ούρλιαζα να μην εκμεταλλευτεί τον νόμο, αλλά να αξιοποιήσει την ευκαιρία που του παρουσιαζόταν. Υποβιβασμός στη Δ' Εθνική και ανάσταση της ομάδας σε κάθε τομέα και επίπεδο. Όπως γίνεται αντιληπτό οι συνοπαδοί μου με ξέσκισαν. Αλλά ο Κάνθαρος απτόητος. Ένας υποβιβασμός στη Δ' Εθνική μόνο θετικά μπορεί να επιφέρει. Μηδενίζονται τα χρέη, συσπειρώνεται ο κόσμος, αποκτάς διοικητική γνώση, προωθείς τους παίχτες των φυτωρίων, πολλαπλασιάζεις τις επαφές σου, μαθαίνεις άριστα το νταραβέρι των χαμηλών κατηγοριών και γίνεσαι εξπέρ στο σκάουτινγκ. Έχοντας λίγη υπομονή ανακτάς την χαμένη σου αυτοπεποίθηση, ενισχύεις εκ νέου το τσαλακωμένο σου προφίλ και αναπτερώνεις το πρεστίζ σου. Σε τέσσερα χρόνια θα επανέλθεις πιο δυνατός, πιο διψασμένος, πιο συσπειρωμένος και πιο γνώστης από ποτέ. Δυστυχώς, η υπομονή θεωρείται αδυναμία κι όχι αρετή. Επομένως, η λύση για τον Ηρακλή είναι να πέσει όχι κατηγορία, αλλά κατηγορίες. Να πέσει στη Δ' Εθνική. Υπάρχει και έτερη λύση: η συγχώνευση με κάποια άλλη ομάδα, όπως η Καλαμαριά ή η Επανομή. Διότι, το να έχει μετατραπεί ο Χατζηπαναγής σε Mr. Robot(o) και να τρέχει σε δρόμους, συνδέσμους, Ε.Π.Ο., Ουέφες και CAS δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. Όχι μόνο γίνεται γραφικός, αλλά κάτι χειρότερο: φθείρεται η εικόνα του και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς. Αντίθετα, μπορεί να βοηθήσει μέσα από ένα πλαίσιο ηρεμίας. Η ομάδα αυτή τη στιγμή έχει χάσει υπερπολύτιμο έδαφος για την αγωνιστική και εξωαγωνιστική προετοιμασία της νέας σεζόν. Δεν έχει προσανατολισμό. Ο Χατζηπαναγής, ο Κωφίδης και οι συνεργάτες τους μπορούν να δώσουν πνοή, αρκεί να καταλάβουν την ουσία των πραγμάτων. Ποδοσφαιράνθρωποι είναι: υποθέτω ότι αργά ή γρήγορα θα αντιληφθούν ποιον δρόμο πρέπει να ακολουθήσουν. Ειδάλλως, δεν έχουν θέση στον τωρινό Ηρακλή.

Υ.Γ.1 Ξεκίνησα για μια ανάρτηση αποτελούμενη από μια φωτογραφία και δυο λόγια και κατέληξα σε ένα μακροσκελές άρθρο. Αυτό θα πει οίστρος.

Υ.Γ.2 Οι φήμες οργιάζουν ότι Ηρακλής, Τρίκαλα και Ο.Φ.Η. προσπαθούν να μαγειρέψουν κάτι πολύ πικάντικο. Ίδωμεν.

Υ.Γ.3 Στη σημερινή ανάρτηση θα γνωρίσουμε τους Styx και ένα από τα δημοφιλέστερα και καλύτερα τραγούδια τους: Domo arigato, Mr. Robotο...I'm Kilroy! Kilroy!

7 σχόλια:

  1. Κάνθαρε θίγεις ένα πολύ λεπτό ζήτημα που ενώ εκ πρώτης όψεως δείχνει πως δεν θέλει ιδιαίτερη ανάλυση, τελικά θέλει και μάλιστα πολλή. Ο Ηρακλής πράγματι παρανόμησε. Οπότε δικαιολογημένα και τον ρίχνουν κατηγορία. Ωστόσο το ίδιο θα πρέπει να γίνει με όλες τις ΠΑΕ με ελάχιστες εξαιρέσεις. Ο Ηρακλής πληρώνει το εξής μάρμαρο: Έπεσε ο Αστέρας και από τη στιγμή που έχει και κραχτά προβλήματα βρήκαν ευκαιρία και τον έριξαν. Ο Πανιώνιος πάλι δεν...ενώ έχει τα ίδια κενά.

    Ο Ρέμος για εμένα δεν φταίει στο ελάχιστο.Ίσα ίσα και λεφτά πέταξε και προκοπή δεν είδε. Είχε αγνά συναισθήματα απλά είχε και κακούς συμβούλους. μα πολύ κακούς. Η λύση της Δ Εθνικής είναι κάτι που εγώ το βρίσκω σωστό για τους λόγους που λες κι εσύ, απλά δύσκολα κάποιος θα βρεθεί να πάρει τέτοια απόφαση, χρειάζεται να έχεις τα απαραίτητα...καταλαβαίνεις. Και η υπομονή και άτομα με αυτά τα προσόντα λείπουν στην Ελλάδα.

    Για το ΥΓ2 περιμένω να δω τι θα γίνει. Κάτι έχει πάρει κι εμένα το αυτί μου. Ξέρεις ποιο είναι το θέμα. Δεν μπορείς να πεις αν έχει δίκιο ή άδικο κάποιος είναι πολύ ρευστά τα πράγματα και αμφιταλαντευόμενα. Θα δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ θα ήθελα να βάλω γκολ υπέρ του Άρη σου!
    να βάλω γκολ, να σπάσω τα δοκάρια!
    όσο για τον Ηρακλή, συγνώμη που θα το πω, μα τα λάθη πληρώνονται. το δίκαιο βέβαια θα ήταν να τα πλήρωναν όλοι και όχι κάποιοι επιλεκτικά.

    φιλιά κανθαρούλι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ύπνε όπως λέει και ο Σκάουτερ θίγεις ένα πολύ «λεπτό» ζήτημα. το πρόβλημα είναι πως στη χώρα που ζούμε, υπάρχει ή μάλλον βασιλεύει η ΑΝΟΜΙΑ! Υπάρχουν νόμοι, αλλά πολύ απλά δεν εφαρμόζονται! Φυσικό είναι λοιπόν να διαμαρτύρονται οι οπαδοί του Ηρακλή και να λένε "γιατί εγώ και όχι η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ"..Είναι όμως και αυτό προϊόν της ανομίας...Αν είχαν εφαρμοστεί οι νόμοι όπως έπρεπε για την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ ή και για παλιότερες υποθέσεις, αν εφαρμόζονταν οι νόμοι και γύρω μας και ο Τσοχατζόπουλος ήταν στη στενή, κανείς δε θα διαμαρτυρόταν. Αυτό που γράφω όμως, είναι μάλλον ουτοπικό...

    Μια και έκανες μια αναφορά στον Μπουτάρη πιο πάνω, θα ήθελα να κάνω κι ένα ΑΣΧΕΤΟ σχόλιο για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Όταν εξελέγη, τον γούσταρα πολύ, γιατί μου άρεσε που δεν είχε πρόβλημα να «τσαλακωθεί» λέγοντας διάφορες ιστορίες από το παρελθόν του. Μου έκανε πολύ αρνητική εντύπωση όμως, με το θέμα με τον Μίκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό σαββατοκύριακο να έχεις με φιλιά νικης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μικρέ Σκάουτερ δεν υπάρχουν άνθρωποι με ικανότητα. Τέλος. Δεν υπάρχουν άνθρωποι με προσωπικότητα. Τέλος. Δεν υπάρχουν άνθρωποι με ήθος. Τέλος. Δεν υπάρχουν άνθρωποι με παπάρια. Τέλος. Εδώ οι πολιτικοί βάζουν μπροστά το προσωπικό και το κομματικό συμφέρον, αντί την πατρίδα. Τι να λέμε τώρα; Ο Ηρακλής παρανόμησε και πρέπει να πληρώσει. Οι υπόλοιποι; Μόνο ο Ηρακλής, ο ΟΦΗ και τα Τρίκαλα έχουν παρατυπίες. Πλάκα κάνουμε;

    Λύχνε, τα λάθη πληρώνονται. Ο Ηρακλής έκανε λάθη και τα πληρώνει. Όμως, που βρίσκεται η δικαιοσύνη; Δεν είναι μόνο τυφλή, είναι απούσα.

    Χάρη, αυτό ακριβώς αναφέρω και στο κείμενο. Όταν έχεις τους πολιτικούς που κανονικά θα έπρεπε να κρεμαστούν όλοι, να κυκλοφορούν ελεύθεροι, να κάνουν ότι θέλουν και να μην τιμωρούνται ποτέ, τι ψάχνουμε να βρούμε; Ποιον κοροιδεύουμε; Απαιτείται διάρκεια και συνέπεια στις τιμωρίες. Απαιτούνται ελεγκτικοί μηχανισμοί.

    Γεια σου ρε Σ' άγαπώ. Να είσαι καλά ρε παίχτρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν είναι το ποιός έκλεψε περισσότερα αλλά το ποιόν θα πιάσουν ποιόυς θα ξέρει, ποιούς κράτάει από το πόδι, πόυ θα ξοδέψει τα εκατομύρια (λάδι) και πολλοί άλλοι παρόμοιοι παράγοντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρόεδρε κι αυτοί οι παράγοντες να τεθούν προς εξέταση παρακαλώ. Για παράδειγμα, οι φήμες υποδηλώνουν ότι ο Δαλούκας είναι έτοιμος να σπάσει και για αυτό του κάψανε το πορσέικο τζιπάκι. Ε ρε γλέντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...