Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Η είδηση του πλάτους

Το ότι ξεκίνησε ως βασικός ο Μέγιερι δεν αποτελεί είδηση. Είδηση θα ήταν αν τη θέση του Κοστάντσο έπαιρνε ο Νικολακόπουλος ή ο Μαρινάκης. Ο Μέγιερι είναι τερματοφύλακας. Σε αυτή τη θέση έχει προπονηθεί. Για τον Κοστάντσο δεν είμαι και τόσο σίγουρος. Αλλά δεν φταίει αυτός. Άλλοι είναι οι φταίχτες. Κάποιος τον πρότεινε, κάποιος τον τσέκαρε, κάποιος τον σκάναρε, κάποιος εξασφάλισε την υπογραφή του και κάποιος τον ξεκινούσε βασικό. Εντούτοις, είμαι της άποψης ότι οι περισσότεροι εξ αυτών που κράζουν τον παίχτη, δεν έχουν σκεφτεί καν να κράξουν τη διοίκηση, τον προπονητή και το σκάουτινγκ τιμ. Όλα αυτά συμφέρουν τον Ολυμπιακό: οι συζητήσεις για τον Κοστάντσο αποκρύπτουν άλλες αδυναμίες που ταλανίζουν την ομάδα.
 

Και πάμε στα του ματς. Ο Βάσκος δεν επιθυμούσε το πρέσινγκ στα 3/4 του γηπέδου. Έδωσε χώρο στους γηπεδούχους. Υπερβολικό  χώρο. Αδικαιολόγητο. Από πολύ νωρίς. Τρανό παράδειγμα αποτελεί το γκολ. Η περιοχή του Μέγιερι είχε τιγκάρει με κόκκινες φανέλες, τη στιγμή που στο ύψος της μεγάλης περιοχής δεν υπήρχε κανείς. Πού ήταν ο Ορμπάιθ; Ο Φέισα; Μία από τις αποστολές του αμυντικού χαφ είναι να μετατρέπεται σε τρίτο στόπερ, αλλά και να πέφτει πρώτος στην μπάλα. Να πετάει το κορμί του σαν ρακέτα μπροστά από πάσες και σουτ των αντιπάλων. Επαναλαμβάνω: πού ήταν τα αμυντικά χαφ; Η τραγικότητα της κατάστασης διογκώνεται από το μίνι σπριντ του Αβραάμ, προκειμένου να μπλοκάρει το σουτ. Για όσους δεν γνωρίζουν ο Αβραάμ είναι κεντρικός αμυντικός. Στη προκειμένη φάση δεν ήταν αυτή η δουλειά του. Όπως καταλάβαμε, λοιπόν, η Ντόρτμουντ ακολουθεί μία κλασσική ποδοσφαιρική συνταγή: σουτάρει. Συχνά. Δυνατά. Επικίνδυνα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους Γκέτσε, Γκρόσκοϊτς, Πέρισιτς και Λεβαντόφσκι. Μέχρι και τα ακραία μπακ φανέρωναν παρόμοιες ορέξεις. Κι όταν το τέρμα ξέρει ότι οι αντίπαλοι παίχτες εξαπολύουν τορπίλες, φοβάται. Ανησυχεί. Προβληματίζεται. Επιπλέον, οι γηπεδούχοι έπαιζαν με συρτές, κοντινές πάσες και είχαν τάση για γρήγορους συνδυασμούς. Ομολογώ, πάντως, ότι περίμενα τους Γερμανούς πιο ορμητικούς.

Ο Ολυμπιακός, χθες, δεν είχε πλάτος -συνέβη και με τη Μαρσέιγ. Όταν θες να σκοράρεις και δεν έχεις πλάτος, υπερφορτώνεται ο άξονας και ελαχιστοποιούνται οι χώροι. Ο Χολέμπας λειτουργούσε περισσότερο ως μπακ, παρά ως έξω αριστερά, ενώ ο Τζιμπούρ παρακολουθούσε το ματς χωρίς εισιτήριο και μάλιστα μέσα από τον αγωνιστικό χώρο. Μεγάλος μάγκας. Η αδράνεια του Χολέμπας και κυρίως του Τζιμπούρ δεν επέτρεπε στον Ορμπάιθ να κάνει αυτό που δείχνει ότι γνωρίζει καλά: διαγώνιες πάσες. Ως εκ τούτου, το πλάτος ερχόταν μόνο από τα χιλιόμετρα του απομονωμένου Μιραλάς σε οριζόντιο επίπεδο. Οι χώροι άνοιγαν, αλλά δεν ερχόντουσαν παίχτες από πίσω. Σε αυτή την περίπτωση ο Βέλγος έπρεπε να οπισθοχωρήσει ελαφρώς και να επιχειρήσει κάθετες κινήσεις. Δεν το έκανε. Φυσικά δεν φταίει ο Μιραλάς. Ποιος να έκανε κίνηση χωρίς την μπάλα; Ο Φέισα; Ας είμαστε σοβαροί. Ωστόσο, τις λιγοστές φορές που τα ακραία μπακ, ειδικά ο Μαρκάνο και μετέπειτα ο Χολέμπας, έπαιρναν μέτρα στον ασβέστη και η περιοχή του Βαϊντενφέλερ γέμιζε κορμιά, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των γηπεδούχων έδειχνε ορισμένες αδυναμίες. Και δυο γραμμές για τον Μοδέστο: είναι φιλότιμος του κερατά, αλλά είναι μετριότατος στο ένας εναντίον ενός και δεν μπορεί να πάρει μέτρα, ως μπακ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Εν τέλει, κι εγώ φιλότιμος είμαι. Ο Κορσικανός έχει γίνει συνώνυμο της προσπάθειας.

Επιπλέον, ο Κλοπ, προπονητής της Ντόρτμουντ, είχε διακρίνει ξεκάθαρα την σημαντικότητα του Ιμπαγάσα. Ο Αργεντινός ξέρει μπάλα και ποδόσφαιρο. Γνωρίζει πως να ξεμαρκάρεται, παίζει άμυνα, δημιουργεί και τρέχει. Μέχρι και τάκλιν κάνει. Είναι το απόλυτο βαρόμετρο για την ομάδα του Βαλβέρδε. Τι έκανε, λοιπόν, ο Κλοπ; Τον απενεργοποίησε, έστω σε μερικό επίπεδο. Τον βραχυκύκλωσε. Πώς μεταφράζεται αυτό; Ο Ιμπαγάσα γύριζε πίσω για να πάρει μπάλα, πράγμα που σημαίνει ότι έπρεπε να διανύσει περισσότερα μέτρα στον άξονα -αναπόφευκτο ήταν να κουραστεί πιο γρήγορα. Μάλιστα, ο Ορμπάιθ προσπαθούσε να μιμηθεί τον συμπαίχτη του, έχοντας αρκετή επιτυχία. Αντίθετα, ο Φέισα προσπαθούσε να μιμηθεί τον εαυτό του. Ρε παιδιά, ποιος είναι αυτός ο Φέισα; Να μας πει ο Κοβάσεβιτς. Σωστά αντικαταστάθηκε από τον Μακούν. Τέλος πάντων. Το θέμα είναι ότι όταν περιορίζεται ο Ιμπαγάσα, περιορίζεται η ομαλή ανάπτυξη της ομάδας.

Συγκεφαλαιώνοντας επιλογικά, η Ντόρμουντ επεδίωκε, προϊόντος χρόνου, να διατηρήσει το σκορ, παίζοντας την κόντρα όποτε εκείνη έκρινε απαραίτητο. Οι Γερμανοί έχουν άριστη φυσική κατάσταση -ο Λάιτνερ ακόμα τρέχει- που τους επέτρεπε να αλωνίζουν σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, ενώ υποχρέωσε τον Ολυμπιακό να υποπέσει σε αρκετά λάθη, εκ των οποίων υπήρχαν και ορισμένα αβίαστα, ακόμη και πλησίον της περιοχής του Μέγιερι, όπως εκείνο του Χολέμπας που οδήγησε στο δοκάρι του Λεβαντόφσκι. Παρόλα αυτά, το σύνολο του Ολυμπιακού στάθηκε αξιοπρεπώς. Σου έδειχνε την εικόνα μιας ομάδος που ήθελε, αλλά δεν μπορούσε. Δεν ξέρω τι είχε στο μυαλό του ο Βάσκος, αλλά έχω την εντύπωση ότι ήταν λίγο μπερδεμένος. Για παράδειγμα, καθυστέρησε να αλλάξει τον Μοδέστο, ενώ σίγουρα προβληματίστηκε από την εμφάνιση του Αμπτούν. Υποθέτω ότι ήξερε τον τρόπο δράσης, αλλά, παρά τις εσωτερικές και εξωτερικές αλλαγές, δεν μπορούσε να τον εφαρμόσει. Ο Σεμπαστιάν Κελ, δρώντας ως συνδετικός κρίκος μεταξύ άμυνας και επίθεσης, είχε μεγάλη συμβολή στην αποτυχία της ολυμπιακής στρατηγικής. Αυτός ήταν το μυαλό της Ντόρτουντ. Για την τακτική έπαιξαν ρόλο κι άλλοι παράγοντες. Δεν υπήρχε κίνηση χωρίς μπάλα, δεν επετεύχθη πλάτος, ο Ιμπαγάσα έπαιζε με γερμανικές βεντούζες και επιπλέον ο Βαλβέρβε πρέπει να σταματήσει να φορτώνει τον άξονα με κορμιά. Όπως ο Τζέφρυ πρέπει να σταματήσει να υποδύεται τον Πρωθυπουργό (της Ελλάδας).

Υ.Γ.1 Έχω ετοιμάσει ένα άρθρο περί προπονητών και Τσιώλη. Άγνωστο πότε θα το ανεβάσω.

Υ.Γ.2 Η μπασκετική Αρειανάρα κρούει δυνατά τον κώδωνα του κινδύνου κι όλες οι έξοδοι είναι ερμητικά κλειστές. Το γυαλί δεν ράγισε. Έσπασε.

Υ.Γ.3 Τους έχω δει live. Νταξ, ο σαματάς, η δύναμη και η τρέλα είναι δεδομένα στοιχεία σε μια τέτοια συναυλία. Ο Κάνθαρος, όμως, δεν θα ξεχάσει ποτέ το παπούτσι, στυλ εϊτίλας με σκριτς σκρατς, που έφαγε στην κεφάλα σε ανύποπτη στιγμή. Μάλιστα, έκανε και γκελ στον ώμο μου. Μεγάλες στιγμές. Όπως τα riff των Sepultura.

27 σχόλια:

  1. Πολύ αρνητικό στοιχείο του Ολυμπιακού είναι ο Φέισα. Ώρες ώρες πιστεύω ότι δεν του δίδαξε ποτέ κανείς μπάλα.
    Πάντως αντικαταστάθηκε ο Κονστάτζο που ακόμα και για ball boy να τον πάρουνε θα έπρεπε να έχει μέσον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αδερφέ, δεν ξέρω αν στο ξαναείπα, αλλά δε σπαταλώ το χρόνο μου ασχολούμενος με ελληνικές ομάδες στο ποδόσφαιρο. Γι'αυτό και δε διάβασα το κειμενάκι, παρόλο που ξέρω ότι ως συνήθως θα έχεις δίκιο σε όσα λες!

    Το τραγουδάκι ωραίο, χαλάλι το παπούτσι ρε :)

    Υ.Γ.: Να ελπίζω σε ανάρτηση περί της αποψινής Bayern; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρόεδρε, νομίζω ότι η ενδοξότερη στιγμή του Φέισα είναι όταν βγήκε αλλαγή. Τότε και μόνο τότε έκανε αισθητή την παρουσία του. Στο υπόλοιπο διάστημα του παιχνιδιού έκανε αισθητή την απουσία του. Η πιθανότητα ο Κόνστάντσο να έδειχνε διαφορετικά πράγματα στη Βασιλεία από ό,τι εδώ, είναι ελάχιστη. Κάποιο έχουν μεγάλες ευθύνες για αυτό το πράγμα.

    Twisted, μου το έχεις πει και δεν σε κατηγορώ για αυτό. Το τραγουδάκι είναι δύναμη. Το παπούτσι εννοείται ότι ήταν χαλάλι. Μετά την αρχική έκπληξη άρχισα να γελάω. Θα ήθελα πάρα πολύ να αναρτήσω περί Μπάγερν, αλλά απόψε θα σε απογοητεύσω. Ευελπιστώ ότι στο εγγύς μέλλον θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χάρης

    Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κερδίσει χθες, γιατί έχει ένα θέμα με το ρόστερ του. Αριστερό εξτρέμ ο Χολέμπας (απουσία του Ριέρα ή οποιουδήποτε άλλου) παρ' ότι δεν μπορεί να παίξει την θέση. Ο Μαρκάνο αριστερό μπακ επειδή ο Χολέμπας πήγε μπροστά. Ο Φέισα (δεν υποστηρίζω ότι είναι κακός παίχτης, ας τον δούμε σε όλη την σαιζόν πρώτα και βλέπουμε) έπαιξε άσχημα χθες, αλλά προέρχεται από τραυματισμό και απουσία ενός μήνα και συν τοις άλλοις έπαιξε καλά στο Λονδίνο και με την Μπορούσια στον Πειραιά. Ο Μοδέστο έπαιξε δεξί μπακ επειδή οι άλλοι δύο κανονιξκοί μπακ είναι τραυματίες. Χώρια ότι δεξί εξτρέμ αναγκάζεται να παίζει ο Μιραλάς. Και μακάρι να βρει ο Ολυμπιακός έναν νεότερο Ιμπαγάσα.

    Δεν θα σταθώ άλλο σε παίχτες, σε μονάδες. Θα σταθώ στην αισθητή διαφορά ταχύτητας των δύο ομάδων, οι Γερμανοί έτρεχαν πολύ, και ο Ολυμπιακός το αντιστάθμιζε με την εμπειρία των παιχτών του.

    Το κέντρο άμυνας της Μπορούσια είναι ανεπαρκές, και πρέπει σαν αντίπαλος να το εκμεταλλευτείς παίζοντας από το πλάι και ελπίζοντας ο Τζιμπούρ να τους κερδίσει στον αέρα. Αυτό δεν έγινε στον βαθμό που έπρεπε.

    Ο Μέγιερι έπαιξε αξιοπρεπέστατα. Με λίγο τρακ στν αρχή, αλλά και με ηρεμία, αποφασιστικότητα, καλές τοποθετήσεις και επεμβάσεις. Καμία σχέση με τον Κοστάντσο. Ούτε μπουνιές στην μπάλα μέσα στην μικρή περιοχή, ούτε να γονατίσει για να ρουφήξει το γκολ. Το γκολ το έφαγε από την πολυκοσμία και την αναμπουμπούλα.

    Τζέφρυ, πόσο θες να μας τρελάνεις? Μήπως υπάρχει θέμα με στοιχηματισμό υπέρ της χρεοκοπίας της Ελλάδας στα ξένα χρηματιστήρια με τί διάολο τραπεζικά προϊόντα υπάρχουν (όπως τα CDS) και θες να κάνεις δημοψήφισμα? Και τί θα μας ρωτήσεις? Αν συμφωνεί ο Έλληνας με το αν θα... ξυρίσεις το μουστάκι σου? Ή με το αν είναι σωστή η διάσωση πολιτικών και φίλων σου με απαλλακτικούς νόμους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έλα, έλα περιμένω σχόλιο και απόψεις περί Τζιώλη! Ήρθε ή μάλλον τον πήρατε μετά Βαΐων και κλάδων... Τι ή ποιος έφταιξε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ήταν καλός ο Ολυμπιακός, δεν ήταν καλή η Ντόρτμουντ, δεν ήταν ένα ωραίο παιχνίδι. Ο Φέισα ήταν πραγματικά άφαντος, ο Ορμπάιθ που τόσο θαυμάζουν είναι απλά ένας καλύτερος Ουρτάδο, τίποτα παραπάνω. Απλά μια επισήμανση, έχω την εντύπωση πως ο Ιμπαγάσα είναι Αργεντίνος. Περιμένουμε ανάρτηση για Τσιώλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χάρη, πράγματι ο Ολυμπιακός έχει ένα πρόβλημα με το ρόστερ του. Τα έχει πει κι ο Αλέφας (μορφή). Η Ντόρτμουντ ήταν απλά καλή, αλλά ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να καν να απειλήσει. Η άμυνα των Γερμανών δεν τον ένοιωσε. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο έπρεπε να το απειλήσει από τα άκρα. Έχεις δίκιο. Αλλά, όπως γράφω, απαιτείται πλάτος. Ο Μέγιερι, παρά το γκολ, έπαιξε αποφασισμένα. Το γκολ δεν τον αποσυντονίζει. Το εντυπωσιακό είναι μια έξοδος που έκανε και πήρε μαραμαζωμα μέχρι και τα πλευρά του Αβραάμ. Έτσι πρέπει. Να ξέρει ο αντίπαλος ότι το τέρμα θα βγει σαν άρμα μάχης και να χέζει τις κάλτσες του. Αυτό το πράγμα με το δημοψήφισμα δεν μπορώ να το καταλάβω. Τώρα το κάνει; Τώρα; Δεν έχει λογική. Εκτός αν το χρησιμοποιεί ως μέτρο πίεσης. Δεν ξέρω τι να πω.

    Γιάννη, η ανάρτηση, πέρι προπονητών και Τσιώλη, είναι έτοιμη, αλλά δεν ξέρω πότε θα την ανεβάσω. Ουσιαστικά, αυτό που θέλω να επιτύχω είναι να προβληματιστούμε.

    Μικρέ Σκάουτερ, πρώτα από όλα σε ευχαριστώ για την επισήμανση. Ναι, Αργεντινός είναι. Το διόρθωσα. Ο δαίμων του τυπογραφείου δεν λένε; Ο Ορμπάιθ δεν έπαιξε άσχημα χθες. Έδειξε διάθεση, ειδικά όσο ο Ιμπαγάσα παρέμενε με βεντούζες. Άντε να βρούμε τον αντι-Τσιώλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ασε,κάπτεν Αρη,στο μπάσκετ πάμε για φούντο,
    δε βλέπω φως,βαδιζουμε ολοταχώς στο δρόμο του Ηρακλή και της ΑΕΚ:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν μπόρεσα να καταλάβω με τι σύστημα ήθελε να παίξει ο Ολυμπιακός. Εμένα μου φάνηκε να εφαρμόζει το σύστημα κουτουρού. Αλλά πάλι μπορεί να μην ξέρω αρκετή μπάλα για να καταλάβω. Επακόλουθος προβληματισμός είναι αν άλλα είπε ο προπονητής και άλλα έκαναν, ή αν έκαναν αυτό που τους είπε ...

    Ο Φέισα είναι καλός παίκτης αλλά μάλλον δεν έχει συνέλθει από τον σοβαρότατο τραυματισμό του. Που, επειδή έχει περάσει αρκετός καιρός, μπορεί ποτέ να μην συνέλθει. Το πουλαίν μου, ο Μακούν, με αναγκάζει με τις συνεχείς μέτριες αποδόσεις του να αποσύρω την εμπιστοσύνη μου.

    Ο Μέγερι ήταν κανονικός τερματοφύλακας αλλά ήταν μεγάλη μλκ που έκανε ντεμπούτο σε τέτοια αγώνα. Αν έπεφτε καμιά τριαροτεσσάρα θα είχε καεί. Κάτι σάπιο υπάρχει στο τεχνικό team.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σου Leviathan. Καλό μήνα και σε σένα. Έχει και όμορφη μέρα σήμερα. Για εκδρομή είναι.

    VAD, δεν νομίζω ότι θα γίνουμε ΑΕΚ ή Ηρακλής. Τα πράγματα, πάντως, είναι δύσκολα. Υποβόσκουν προβλήματα σοβαρότερα από αυτά που νομίζαμε ότι υπάρχαν. Ο Δαμιανίδης λογικά θα αποτελέσει (;) παρελθόν. Νομίζω ότι και ο ίδιος κουράστηκε. Τώρα θα δούμε αν ισχύει το μετά το Δαμιανίδη ποιος.

    Υπουργέ, νομίζω ότι άλλα τους είπε και άλλα έκαναν. Για παράδειγμα, ο Τζιμπούρ που χθες ήταν κάτι παραπάνω από άτακτος. Η αταξία δικαιολογείται όταν προκαλείς αναμπουμπούλα στον αντίπαλο, όχι στην ομάδα σου. Ακόμα κι ο Μιραλάς που φαίνεται ότι πολλές φορές δρα εκτός ομαδικού πλαισίου, ειδικά όσον αφορά την ανασταλτική λειτουργία. Το ίδιο ιχύει για τον Αμπτούν και τον Μακούν. Είναι προφανές ότι τους ζητάει συγκεκριμένα πράγματα, αλλά δεν τα βλέπουμε. Ο Μακούν φαίνεται σαν πρωτάρης στα γήπεδα κι ο Αμπτούν νομίζει ότι παίζει στην Καβάλα. Για αυτούς τους δυο παίχτες τεράστιο μερίδιο ευθύνης έχουν οι δημοσιογράφοι που παιχταράδες τους ανεβάζανε, παιχταράδες τους κατεβάζανε. Τουλάχιστον ο Μακούν, όντας αλλαγή του Φέισα, έδειξε μια διάθεση, ζήτησε κάποιες μπάλες. Η χρησιμοποίηση Μέγιερι ήταν σίγουρα ρίσκο, αλλά, κατά την γνώμη μου, βγήκε. Από τη στιγμή που βγήκε είμαι σίγουρος ότι θα τον δούμε στο Χαριλάου την προσεχή αγωνιστική. Αν ξαναμπεί ο Κοστάντσο, τότε ναι, θα υπάρχει κάτι σάπιο στο τεχνικό τιμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα οικοδεσπότα!

    Μου φαίνεται αρχίζει κι ο Άρης (ο ποδοσφαιρικός) να έχει νοοτροπία ...Ολυμπιακού Πειραιώς! Δηλαδή, στις μεταγραφές λέει: "- Καλός είναι αυτός, πάρ' τον πρόεδρε!"
    Κάτι "λεπτομέρειες", αν ο "καλός" δένει με την ομάδα, αν υπάρχει προοπτική για χρόνια, κτλ κτλ, ποιός τις κοιτάζει! (Ακόμη έχω στα μάτια μου τις θριαμβολογίες των οπαδικών φυλλάδων για τον Ριέρα των είκοσι μυρίων ευρώ.)

    Ας πούμε ο Τσιώλης. Με τον Ολυμπιακό Βόλου έτυχε κι έδεσε ως σύνολο με τους συγκεκριμένους παίκτες, γι' αυτό έβγαλε αποτέλεσμα. Διότι, στην πραγματικότητα, πότε έγινε προπονητής αξιώσεων ο Τσιώλης; Στον Ιωνικό; Όταν έχανε απο τη Νίκη Βόλου στο κύπελλο με 4-0;

    Ή ο Σανκαρέ. Καλός, άγιος, συμπαθητικός, αλλά στο βάθος του μυαλού του πάντα είχε τη μεταγραφή σε ομάδα με όνομα στας Ευρώπας - κι εκτός Ελλάδος. Όπως όλοι οι Αφρικανοί. Θα δείτε, αν υπάρχει προοπτική να βγείτε Ουέφα, θα τα δώσει όλα. Αλλοιώς είναι να φεύγει απο Μάρτιο.

    Πολύ δύσκολα δένει ελληνική ομάδα μ' έναν βασικό κορμό και "μπολιάσματα". Αυτά τα τελευταία συνήθως απορρίπτονται. Αλλά ποιός να το καταλάβει!

    Υγ: Ρε σεις! Κοτζάμ Θεσσαλονίκη (ερωτική πόλη! LOL!!!), δεν έχει πιτσιρίκια να γεμίσουν τα τσικό, ώστε να βγουν οι "δεμένες" σαλονικιώτικες ομάδες του αύριο; Τί στην ευχή! Στέρεψε απο μικρά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κανθαρε
    οταν κανεις αναλυση του τι ειδαμε εισαι πραγματικα πολυ αναλυτικος και σαφης.
    εκει που μου το χαλας ειναι οταν μεταμορφωνεσαι σε δημοσιογραφο και πας να εξηγησεις γιατι το ειδαμε.
    τα πραγματα ειναι απλα ρε φιλε.
    ολες οι ομαδες στην ευρωπη τρεχουν.
    οι δικες μας ΔΕΝ τρεχουν.
    οι αλλοι τρεχουν με τη μπαλα χωρις τη μπαλα ακομα και στα αποδυτηρια τρεχοντας πανε!!!!
    οι δικες μας ομαδες μονο αν καταστρεψουν το παιχνιδι του αντιπαλου και γενικως τον αγωνα εχουν καποια πιθανοτητα να παρουν θετικο αποτελεσμα!!
    ο χαρης εχει δικιο που λεει οτι δεν απαιζαν τα βασικα ακρα.
    και δε βαζω μεσα την απωλεια φουστερ!!
    μεχρι το 30 δεν μπορουσαμε να παρουμε ανασα.
    και δεν μας πατησαν οπως καποιοι αλλοι παλια αλλα δεν μπορουσαμε να βγαλουμε τη μπαλα μπροστα με καποιο αγωνιστικο πλανο.
    οπως να ναι οτι να ναι οποτε να ναι.
    τα σχολια για κοσταντσο φεισα ορμπαιθ μαλλον απο οπαδικο συναισθημα διακατεχονται.
    αν το γκολ το ετρωγε ο κοσταντσο τωρα θα κρεμοτανε στο πασαλιμανι.
    το ταλεντο του φεισα θα εξαργυρονωταν με καποια μυρια πριν καποια χρονια.
    προχθες επαιξε μετα απο τραυματισμο.
    οπως κι ο τορο αν επαιζε θα ηταν κατι αναλογο.
    τι θα λεγατε τοτε??
    οτι ο τορο ειναι για τα λιονταρια??
    η ντορντμουντ (πολλα ντ ρε φουστη μου!!)επαιξε καλα με μας εδω αρπαξε 3.
    επαιξε καλα με τη μαρσειγ εξω αρπαξε 3.
    επαιξε καλα με μας μεσα κερδισε 1-0.
    δεν ειναι κατι εξαιρετικο αλλα τρεχει συνεχεια και εχει ψηλα κορμια και κατεβαζουν τις καμιναδες που ριχνουν συνεχεια.

    οταν γραφεις για το παιχνιδι και αρχιζεις να πετας μπηχτες για μαρινακη βαλβερδε σκαουτερ ιατρικο τιμ κ.α μου πατας τον καλο ρε φιλε!!!
    αλλα εδω ακουμε οτι ο βαζελος παιζει και μαμω τις μπαλες κι ο παππους απο την πορτογαλια ειναι και μαμω του προπονητες.
    ο λελος μαμω τα φορ.
    ο κατσουρανης περναει δευτερη νιοτη και τα αποδυτηρια του παναθηναικου αραβικου ομιλου ειναι τελεια.
    τι να λεμε τωρα!!!
    η πλακα ειναι οταν κανουν σχολιο για το πεναλτυ που δεν εδωσε ο ρωσος και το δευτερο γκολ του οφη.
    για να εξηγουμε ουτε για πεναλτυ λεω ΕΓΩ ουτε για φαουλ με τον οφη οκ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα κι απο μένα. Εγώ δεν ασχολούμαι με ποδόσφαιρο ούτε της χωρας μου της Κύπρου , ούτε και με Ελλάδα. Εννοώ οτι δεν γνωρίζω τα περί ποδοσφαίρου κανόνες κλπ

    Απλά σας γράφω για να θυμήσω ότι προσφέρει και αρκετές στιγμες χαράς το ποδόσφαιρο. Οπως προχτες το ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο. (άσχετα αν δεν είμαι με αυτή την ομάδα, ανάρτησα ένα αρθράκι στο μπλοκάκι μου) εξηγώ στην εισαγωγή γιατί αναρτώ ποδοσφαιρικά αρχίζει ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

    Διαβάστε αυτά τα δύο λινκ
    http://delfinaki-sunset.blogspot.com/2011/11/blog-post_7647.html

    http://delfinaki-sunset.blogspot.com/2011/11/blog-post_03.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θέμη, θα σε παρακαλούσα να μου πεις σε ποιο σημείο του κειμένου μεταμορφώνομαι σε δημοσιογράφο. Από εκεί και πέρα δεν πετάω μπιχτές σε κανέναν. Την άποψη μου για τον Μαρινάκη την ξέρεις και την έχω γράψει ξεκάθαρα ουκ ολίγες φορές. Μάλιστα, του έχω δώσει τόση μεγάλη αξία που έχω αφιερώσει δυο αναρτησάρες για πάρτι του. Δεν χρειάζεται να πετάξω μπιχτή για τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού. Για το σκάουτινγκ τιμ τι μπιχτή να πετάξω; Πρώτα από όλα ουδεμία ελληνική ομάδα διαθέτει σκάουτινγκ. Δεν πετάω μπιχτή. Καθαρά το λέω. Δεν έκανε λάθος; Ειδικά στη θέση του τερματοφύλακα που αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση; Εδώ λένε ότι ο Κοστάντσο ζήτησε μόνος του να μείνει στον πάγκο. Ένας τερματοφύλακας θέλει να παίζει πάση θυσία. Είτε κουτσός είτε τυφλός είτε άσχετος. Δεν θέλει να βγαίνει απο την εντεκάδα, διότι αν βγει είναι πιθανό να μην ξαναμπεί ποτέ. Κι αυτός ζητάει να βγει οικιοθελώς; Πόσα παίρνει; 900.000; Δεν δικαιολογείται τέτοια απόδοση και τέτοια συμπεριφορά. Κατά την γνώμη μου, υπέγραψε το τέλος του από τον Ολυμπιακό. Συμφωνώ, όμως, ότι αν το έτρωγε ο Κοστάντσο θα τα άκουγε. Έχω την εντύπωση ό,τι και άπιαστο να είναι το γκολ, τον Κονστάντσο θα τον κράζουνε. Εδώ τον κράζανε στο φιλικό. Ρε στο φιλικό. Γενικώς οι μεταγραφές που έγιναν δεν είναι λίγο αξιοπερίεργες; Για τον Βαλβέρδε τι μπιχτή πέταξα; Ο Βάσκος είναι ένας καλός προπονητής που έχει ένα πλάνο μέσα στο κεφάλι του. Εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να τα κάνει όλα τέλεια. Σε ορισμένα σημεία ρισκάρει και χάνει. Θεμιτό. Δεν θα τον κρεμάσουμε για αυτό. Είναι σοβαρός, μετρημένος και δουλεύει. Για τον Φέισα δεν έχω να πω κάτι επιπλέον. Δεν υπήρχε στο γήπεδο. Ο Ορμπάιθ έπαιξε καλά, δεδομένου ότι ο Ιμπαγάσα ήταν εγκλωβισμένος κι ο Φέισα εκτός παιχνιδιού, κι αν είχε στήριξη από τα ακραία χαφ θα έπαιζε καλύτερα. Δεν είχε. Όσο για το τρέξιμο, έτρεξες λιγότερο από τον αντίπαλο σου ή, αν το προτιμάς έτσι, έτρεξε περισσότερο ο αντίπαλος από σένα. Λογικό δεν είναι, από τη στιγμή που ο Τζιμπούρ κι ο Φέισα περπατούσαν; Ειδικά ο Τζιμπούρ ήταν προκλητικός. Το ότι ο Φέισα προερχόταν από τραυματισμό δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Να μην τον έβαζε ο Βάσκος αν δεν ήταν έτοιμος ή μάλλον να μην έδινε το οκ το ιατρικό τιμ. Τον παίχτη τον κρίνω από την τακτική του παιδεία και διαπίστώνω ότι τέτοια δεν διαθέτει. Δεν έκανε καν τα στοιχειώδη. Διαφωνώ με αυτή σου την πρόταση: ''οι δικες μας ομαδες μονο αν καταστρεψουν το παιχνιδι του αντιπαλου και γενικως τον αγωνα εχουν καποια πιθανοτητα να παρουν θετικο αποτελεσμα!''. Η ιστορία έχει δείξει ότι και μπάλα μπορείς να παίξεις και αποτέλεσμα να πάρεις. Το έχουν κάνει ελληνικές ομάδες. Και επανέρχομαι στο θέμα τρεξίματος. Πρέπει να τρέχεις ουσιαστικά. Να ξέρεις που θα τρέξεις, πότε θα τρέξεις. Να κάνεις κατανομή δυνάμεων. Και το κυριότερο: πρέπει να είσαι προπονημένος. Όχι μόνο μέσα από τις προπονήσεις, αλλά κι από το πρωτάθλημα. Και το ελληνικό πρωτάθλημα είναι χαμηλής ταχύτητας. Τις αναφορές σου στον Παναθηναϊκό τις θεωρώ ολίγον εκτός θέματος και δεν τις σχολιάζω. Σωστά πράττεις και δεν μιλάς για διαιτησία. Καλό απόγευμα να έχουμε.

    Γεια σου Δελφινάκι. Μπράβο στο ΑΠΟΕΛ. Μεγάλες εμφανίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα Kanthare. Να συνεισφέρω κι εγώ την κουζουλάδα μου.

    Παιχνίδι πλάτους (απ' τα άκρα) και πίεσης στα 3/4 κάνεις υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Όταν (το τελευταίο χρονικό διάστημα) δίνεις δύο ματς -σχεδόν- κάθε εβδομάδα δεν είναι εύκολο. Ας θυμηθούμε ότι ο περσινός Ολυμπιακός το έκανε (εντυπωσιακά αρκετές φορές, είναι η αλήθεια) για 30 λεπτά. Δεν άντεχε περισσότερο παρότι δεν είχε, εμβόλιμα, ευρωπαϊκά ματς.

    Δεύτερο κι εξίσου σημαντικό: πως να δώσεις πλάτος στο γήπεδο χωρίς ακραίους; Με τον Μιραλάς και τον Τσιμπούρ στ' άκρα προκοπή δεν γίνεται. Σε δεδομένες χρονικές στιγμές μπορεί να αποδώσει, σε βάθος χρόνου-διάρκειας όχι. Είναι τυχαίο που ο Αμπντούν παίζει από την πρώτη μέρα που έπιασε λιμάνι χωρίς ούτε μία, ουσιαστικά, προπόνηση; Είναι ο μόνος καθαρός ακραίος. (Απορία: γιατί διώξανε τον Ζαϊρί αφού δεν πήραν αντικαταστάτη του;)

    Στα του Κονστάντσο, τι να πω; Αδυνατώ να δεχθώ πως η Βασιλεία τον είχε βασικό με τέτοιες εμφανίσεις… Όσο για τον (παιχταρά) Ιμπαγ(κ)άσα, πέραν του έξυπνου παιχνιδιού των Γερμανών συνυπολογίστε και την κόπωση σε συνδυασμό με τον αριθμό παιχνιδιών (τον τελευταίο καιρό) και την προχωρημένη ηλικία του. Αυτός νομίζω πως ήταν ο βασικός λόγος που δεν έκανε την Τρίτη όσα συνηθίζει να κάνει, δεν έχει ανάσες. (Αυτός δεν ήταν ο βασικός λόγος που αποκτήθηκε ο Γέστε; Για να μοιράζονται τα ματς.)

    ΥΓ. Sepultura, not my cup of tea (που λένε και στο χωριό μου)! Πως τους παλεύεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. η πρωτη παραγραφος ειναι σαν να ακουω (διαβαζω στην προκειμενη)δηματο μπραουδακη καραλη καρπετοπανουτσους.

    "Το ότι ξεκίνησε ως βασικός ο Μέγιερι δεν αποτελεί είδηση. Είδηση θα ήταν αν τη θέση του Κοστάντσο έπαιρνε ο Νικολακόπουλος ή ο Μαρινάκης"
    το οτι εβαλες μαρινακης ειναι τυχαιο?
    για εναν προεδρο που εχει το ταμειο ενταξει και μπορει να καθησει με τους οπαδους του στην ιδια θυρα εισαι αδικος!!
    εδω λοιπον εχουμε οπαδισμο και εμπαθεια στο προσωπο του.


    "Ο Μέγιερι είναι τερματοφύλακας. Σε αυτή τη θέση έχει προπονηθεί. Για τον Κοστάντσο δεν είμαι και τόσο σίγουρος."
    εισαι και στις προπονησεις στου ρεντη τωρα?
    το οτι ο κοσταντσο διετελεσε αρχηγος σε ριβερ και βασιλεια ηταν τυχαιο και ασχετο για την αποκτηση του!
    ενω ο σηφακης που ακουγετε εχει σαρωσει τα βραβεια!!!!
    για να μη θυμηθω τι λεγανε οι συγαυροι οταν επαιζε σε μας!!



    "Άλλοι είναι οι φταίχτες. Κάποιος τον πρότεινε, κάποιος τον τσέκαρε, κάποιος τον σκάναρε, κάποιος εξασφάλισε την υπογραφή του και κάποιος τον ξεκινούσε βασικό."
    και συμπληρωνω καποιος του επλενε τη φανελα.

    στο κειμενο:
    "Εντούτοις, είμαι της άποψης ότι οι περισσότεροι εξ αυτών που κράζουν τον παίχτη, δεν έχουν σκεφτεί καν να κράξουν τη διοίκηση, τον προπονητή και το σκάουτινγκ τιμ"

    στην απαντηση:
    "Συμφωνώ, όμως, ότι αν το έτρωγε ο Κοστάντσο θα τα άκουγε. Έχω την εντύπωση ό,τι και άπιαστο να είναι το γκολ, τον Κονστάντσο θα τον κράζουνε. Εδώ τον κράζανε στο φιλικό. Ρε στο φιλικό."
    γιατι να κραξω την διοικηση για καποιους που βριζουν ετσι κι αλλιως??
    η απαντηση δεν αναιρει το κειμενο?


    "Όλα αυτά συμφέρουν τον Ολυμπιακό: οι συζητήσεις για τον Κοστάντσο αποκρύπτουν άλλες αδυναμίες που ταλανίζουν την ομάδα."
    αυτο θελω να το σπασεις σε μικρα κοματια γιατι δε το καταλαβα καθολου!!!
    απο που εχεις πληροφορηση??ποια προβληματα εχει η ομαδα??
    στο πρωταθλημα εχει 4 βαθμους απωλεια και ασε την κουλα ας πουμε ηταν ντερμπι(ο θεος να το κανει)αλλα και παλι εκατσε μια φαση για πεναλτυ κι οσο για το πως προηλθε το γκολ της το ειδες.
    με τον οφη δικαιωνονται οσοι λενε οτι η μπαλα ειναι φορνη.
    κατι για μπεναλτυ και φαουλ στο 2-2 δε το βαζω καθολου.
    στην ευρωπη σε 4 αγωνες εσυ ελεγες οτι στα δυο επαιξα μπαλαρα (εγω οχι)με τη μαρσειγ ηταν το πρωτο επισημο μετα απο ενα μηνα απραξια.
    καλυνηχτα.
    προχθες παλι ελεγαν οτι το πιο δικαιο θα ηταν η ισοπαλια.
    οχι για το πεναλτυ.

    κανω πολλες τελικες σε καθε αγωνα μεσα εξω ευρωπη ελλαδα εχω 0 πεναλτυ υπερ και σε γενικες γραμμες δεν παιρνω ουτε τις αμφισβητουμενες φασεις!!!
    εχω τραυματισμους βασικοτατων παιχτων και για μεγαλα διαστηματα.

    για κανε μια συγκριση με οποιαδηποτε αλλη ελληνικη ομαδα κι αν με πλησιαζει στο ελαχιστο σου δινω δικιο!!!
    γιαυτο η αναφορα στον ποα.

    μη με τρελαινεις λοιπον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εργδημεργ, συγνώμη για την χρονοκαθυστέρηση. Μαλακίστηκα. Δεν ξέρω αν ο Άρης αρχίζει να έχει νοοτροπία Ολυμπιακού Πειραιώς. Σίγουρα, όμως, έχει λάθος νοοτροπία σε αρκετά θέματα. Ας πάρουμε τον προπονητή. Το κριτήριο για να επιλέξεις έναν προπονητή πρέπει να είναι ένα και μοναδικό. Τι παίχτες θες (π.χ. έμπειρους ή νέους). Τι μπάλα θες να παίξεις. Τι σύστημα θες. Τι ποδόσφαιρο. Αμυντικό, επιθετικό, με αντεπιθέσεις και λοιπά. Με λίγα λόγια πρέπει να κατασταλλάξεις σε μια φιλοσοφία και να ψάξεις τον αντίστοιχο προπονητή. Εμείς δεν το κάνουμε. Δεν το λέω εγώ. Οι επιλογές των προπονητών το λένε. Το ιστορικό. Όσο για τα φυτώρια υπάρχουν. Το πρόβλημα είναι η αξιοποίηση των ταλέντων. Να δείξεις εμπιστοσύνη σε αυτά. Το τι ψάρια πιάνουν στις προπονήσεις το βλέπουν οι προπονητές. Δεν γίνεται να μην υπάρχει ούτε ένα παλικάρι που να μην αξίζει.

    Μπαλαντέρ, ο Ολυμπιακός δεν είναι ομάδα της σειράς. Είχε το χρόνο και το χρήμα για να φτιάξει ένα καλό ρόστερ. Με βάθος και ποιότητα. Το ότι θα έπαιζε δυο ματς την βδομάδα το ήξερε. Και βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν. Ο παράγοντας κούραση δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία. Εννοείται ότι δεν μπορείς να δώσεις πλάτος χωρίς ακραίους. Αυτό λέω. Ειδικά όταν τα ακραία μπακ δεν ανεβαίνουν. Το πλάτος της Ίντερ επί Μουρίνιο ή της τωρινής Μπάρτσα τα δίνουν τα ακραία μπακ. Ακόμα και στην Μάντσεστερ Σίτι το πλάτος έρχεται από τα ακραία μπακ. Δεν προβαίνω σε συγκρίσεις απλά το αναφέρω. Ο Ιμπαγάσα είναι παιχταράς και μακάρι να ερχόταν νωρίτερα στην Ελλάδα. Θυμάμαι τον είχε ζητήσει ο Φερέρ στην ΑΕΚ. Δεν ξέρω τον λόγο που αποκτήθηκε ο Γέστε. Όπως επίσης δεν ξέρω γιατί έφυγε ο Ζαϊρί. Τα παλιά των Sepultura είναι ωραία. Δυνατά κομμάτια. Παλεύονται οι άτιμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θέμη, την πρώτη παράγραφο την έγραψα, διότι βαρέθηκα να βλέπω πριν το ματς, στην πρώτη γραμμή της αθλητικής επικαιρότητας, το πόσο φοβερό και τρομερό είναι ότι ο Βάσκος προτίμησε τον Μέγιερι. Σιγά το νέο. Ποιον θα έβαζε; Αφού ο Κοστάντσο δεν έπαιζε καλά. Και μην υποτιμάς το ενδεχόμενο να ζήτησε μόνος του να μην αγωνιστεί. Όσο και να μην με πιστεύεις, το ότι έβαλα τον Μαρινάκη ναι, είναι τυχαίο. Ειδάλλως, θα έβαζα κάποιο λινκ ως αναφορά προς το πρόσωπό του. Δυο αναρτησάρες του έχω αφιερώσει. Το ότι δεν συμπαθώ τον Μαρινάκη, δεν σημαίνει ότι είμαι αντιολυμπιακός. Έχει τεράστια διαφορά. Δεν ήξερα ότι ο Κονστάτσο διετέλεσε αρχηγός της Βασιλείας και της Ρίβερ, αλλά δεν αλλάζει η άποψή μου. Το πρόβλημα με τον Κοστάντσο δεν είναι τα γκολ που τρώει, αλλά οι αντιδράσεις του, η φαινομενική χαλαρότητά του και το ότι δεν εμπνέει σιγουριά. Δεν είναι παιδάκι. Έτοιμο παίχτης είναι που παίρνει και πολλά λεφτά. Και εννοείται ότι δεν είμαι στου Ρέντη. Όσο για τον Σηφάκη ακόμα δεν έχω καταλάβει τον λόγο που δεν τον κρατήσατε. Αν ξέρεις κάτι παραπάνω σε παρακαλώ πες το. Ο Κοστάντσο είναι υπάλληλος. Έστειλε βιογραφικό στην εταιρία. Κάποιος τον πρόκρινε. Πέρασε από συνέντευξη. Εκείνος που του πήρε τη συνέντευξη έκρινε ότι ταιριάζει. Υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας. Του δώσατε ένα όμορφο γραφείο, που έχει μεγάλες ευθύνες, και περιμένατε ως αντάλλαγμα καλές υπηρεσίες. Τις έδειξε; Μάλλον όχι. Διαφωνείς κάπου σε αυτό; Δεν τον υπογράψανε με το ζόρι. Όσο για αυτούς που τον κράζανε στο φιλικό είναι απαράδεκτοι. Δεν είναι δυνατόν να κράζεις μια νέα μεταγραφή σε φιλικό παιχνίδι, εν μέσω καλοκαιριού. Εδώ, όμως, δεν μιλάμε για φιλικά. Επίσημα ματς έχουμε. Η ερώτησή σου: ''γιατι να κραξω την διοικηση για καποιους που βριζουν ετσι κι αλλιως;'' γίνεται δεκτή. Εσύ δεν τον κράζεις τον Κοστάντσο και μαγκιά σου. Τον στηρίζεις. Κι εγώ θα ήθελα να τον στηρίξω, αλλά δεν με βοηθάει. Η θέση του τερματοφύλακα είναι η μοναδική από τις έντεκα θέσεις του γηπέδου που δεν υπάρχει πίστωση χρόνου. Ξέρεις να κάνεις έξοδο; Κάνεις. Ξέρεις να κλείνεις γωνίες; Κλείνεις. Ξέρεις να πετάγεσαι σαν αίλουρος; Πετάγεσαι. Ξέρεις να πιάνεις την μπάλα σταθερά; Την πιάνεις. Και λοιπά και λοιπά. Δέχομαι, όμως, ότι για τον άλφα ή βήτα λόγο μπορεί να μην έχει δείξει ακόμα τα προσόντα. Το ενδεχόμενο αυτό συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες, αλλά δεν παύει να αποτελεί ενδεχόμενο. Θες να σου πω προβλήματα; Πρώτα από όλα τα προβλήματα σε μια ομάδα δεν είναι μόνο αγωνιστικά και φυσικά δεν αφορούν μόνο τα αποτελέσματα. Υπάρχουν και εξωαγωνιστικά. Για παράδειγμα, η κλήση του Μαρινάκη από τον ανακριτή που δεν έγινε πράξη ποτέ. Αυτό δεν είναι πρόβλημα; Να σου θυμίσω ότι το καλοκαίρι του είχε αποκλειστεί η έξοδος από τη χώρα. Όχι και τόσο λαμπερό παράσημο. Οι μεταγραφές συνιστούν άλλο πρόβλημα. Καλά τα λέει ο Αλέφας. Έπρεπε να ψάξεις προσεχτικά και να φέρεις τρεις παιχταράδες. Να φέρεις ποιότητα. Η συνεργασία του Βαλβέρδε με τον Ιμπάνιεθ δεν σε προβληματίζει; Το ότι ο Ντάρκο έσπρωξε Σέρβους παίχτες δεν σε προβληματίζει; Το ότι ο Βαλβέρδε, λέγεται ότι, είναι με το ένα πόδι στην Ισπανία δεν σε προβληματίζει; Μεταξύ μας κι εγώ το πιστεύω αυτό. Κι άντε να ψάχνεις μετά προπονητή με παρόμοια φιλοσοφία. Η περίφημη ελληνοποίηση που δήλωνε ο Πρόεδρος σου; Οι πορείες στην Ευρώπη; Οι δημοσιογράφοι σου που, μεταξύ άλλων, προσπαθούν πολύ σκληρά να μας πείσουν ότι ο Φέτφα είναι πολύ μεγάλο ταλέντο; Θέμη, συγκριτικά με τις ελληνικές ομάδες είσαι μπροστά. Δεν τίθεται αμφιβολία επί τούτου. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι είσαι και αλάνθαστος ή ότι δεν έχεις θέματα προς επίλυση. Κι εδώ έγκειται το πρόβλημα: ο εκάστοτε πρωταθλητής Ελλάδας είναι ''πολύς'' στο ελληνικό πρωτάθλημα και ''λίγος'' στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει ανταγωνιστικότητα.

    Υ.Γ. Μπράβο στον ΠΑΟΚ. Στο ημίχρονο είναι 3-0. Μέτα έχουμε και ΑΕΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. κανθαρε
    τα πολυ παλια χρονια συμπαθουσα την αεκ.
    την αεκ του μαυρου του αρδιζογλου νικολαου μετα του σαβεβσκι τιμουρ τσαρτα αλεξανδρη.
    αλλα σιχαθηκα τον μελισανιδη καρα γιδοπουλο μετα τραχανα και αποκορυφομα το απλυτο μ...ι κατα την αγαπουλα.
    τωρα το μαραντονα στα 25 να φερει τη σιχαμαρα που νιωθω για αυτη την ομαδα δεν την αλαζει!!
    αυτο το δεχομαι και για ολους τους αλλους για τον ολυμπιακο.
    για τον κοσκοτα σαλιαρελη κοκκαλη και τωρα μαρινακη.
    για παιχτες δυσκολα θα βρεθει καποιος να πει καλη κουβεντα για μητροπουλο αναστο σημαιες για μας.
    για σαργκανη βαμβακουλα κυραστα μπορει.
    προδοτες για μας.
    αυτα για το οτι δεν εισαι αντιολυμπιακος.
    δεν ησουν εγινες ομως.
    οπως και πολλοι αλλοι αυτα τα χρονια.
    οπως κι εμεις αντιβαζελοι αντικουλες κλπ.
    μονο καποιος κατα τη γνωμη μου που δεν ασχολειται μπορει να δηλωσει αντικειμενικος.
    αποψη μου.

    για κοσταντσο τωρα.
    ο βαλβερδε σιγουρα θα ηθελε καμενι.
    αλλα δεν ηθελε και να δεσμευσει την ομαδα με ενα βαρυ συμβολαιο συν τα οποια μυρια θα στοιχιζε η αγορα του αφου ηταν γνωστο στο μαρινακη οτι το καλοκαιρι θα φυγει.
    για αυτο και τοσοι δανεικοι και συμβολαια ενος χρονου.
    ο μαρινακης το ηξερε απο την αρχη οτι θα κατσει δυο χρονια.
    και μιας και δε του ζητησε πρωταθλημα απο τον πρωτο χρονο ειχε μπει ως ρητρα οτι θα συζητουσαν μετα τον πρωτο χρονο.
    πιο πολυ πιστευω απο τον βαλβερδε μπηκε παρα απο τον μαρινακη.
    η επιλογη λοιπον τερμτοφυλακα εγινε υποθεση πολλων.
    για αυτο ακουγαμε 1000 ονοματα.
    το βιογραφικο του αργεντινου ηταν καλο.
    σχετικα φτηνος και σχετικα καλη ηλικια με εμπειρια απο ευρωπη.
    οχι μονο τσου λου αλλα και ευρωπαικη πραγματικοτητα.
    το γιατι τον βριζανε απο τις 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ψαχτο κατα μανατζερ και δημοσιογραφων μερια.
    ο κοσμος κουτοχορτο τρωει.
    παντως πολυ σηφακης επαιξε ελε γιακουποβιτς κωσταντοπουλος.
    τυχαιο?
    δεν νομιζω!!!
    αντι να επενδυθουν τα λεφτα στην ελλαδα πηγαν εξω.
    γιαυτο και χτυπησαν απο την αρχη αυτη τη μεταγραφη!!!!!
    αυτα που ελεγε για ελληνοποιηση θα το κανει αλλα με αλλον προπονητη.
    λεμονη??
    παντως ο βαλβερδε να ρισκαρει σε κουτσο αλογο δε νομιζω!!!!
    βρες μου ενναν ελληνα που να παιξει 11αδα στον θρυλο να τσονταρω κι εγω να τον παρουμε χτες!!!!
    οσο για την κληση του μαρινακη απο τον εισαγγελεα ας ειναι καλα ο ρουφιανος που τα ξερασε ολα στην κολητη του (τυχαιο και το ονομα αυτης??)για να μην τον ακουμπησει.
    πως γινετε να μη τον καλεσει οταν παραδεχτεικε οτι μιλησε με το δαλουκα πριν τον αγωνα με τον αρη??
    ο γιοκας του κοντοπιθαρου πως γινετε να βγαζει 13 μυρια απο στημενο αγωνα που παραδεχτεικε ο χριστοδουλοπουλος και να μην καλειτε??
    τελικα καθαρση ειναι οταν καθαριζουμε μονο τα του ολυμπιακου??
    γιατι απο ολη την ιστορια αυτο που εμεινε ειναι οτι το περσινο ηταν στημενο.
    ενω το προπερσινο αντρικιο!!!!
    τουλαχιστον αυτο λενε σε μενα τα βαζελια που ξερω!!

    για τις αλλες ομαδες συγκριτικα ειμαι ετη φωτος μπροστα.
    αν συνεχισει ετσι ο λελος θα βγαλει πανω απο 30 γκολ!!!!!
    ποιος σισες και μλκς μετα!!!
    μολις φαει τις πατσαβουρες του κι αυτος θα βαλει την ουρα στα σκελια σαν κατι μεγαλεξανδρους που πριν κατεβουν φαληρο πηγαιναν για κουπα και μετα για σκουπα!!!!
    αντε καληνυχτα παω να δω αν εφυγε ο τζεφρυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θέμη, το να αντιπαθείς σφόδρα έναν αντίπαλο παράγοντα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι και εμπαθής με την ομάδα που αντιπροσωπεύει αυτός. Επειδή δεν πάω τον Μαρινάκη, είμαι αντιολυμπιακός; Κάποιος που δεν πάει τον Ζαγοράκη ή τον Βρύζα, είναι αντιπαοκτσής; Κάποιος που δεν πάει τον Αθανασιάδη ή τον Κόντη, είναι αντιαρειανός; Όχι βέβαια. Σίγουρα έχει βάση και ισχύει αυτό που λες, αλλά όχι στον απόλυτο βαθμό. Για τον Κοστάντσο έχω ακούσει κι εγώ διάφορες εμπλοκές με μανατζαραίους. Το θέμα είναι ότι δύσκολα θα ξαναδεί φανέλα βασικού και επειδή δεν μπορείς να κρατάς τερματοφύλακα τέτοιου συμβολαίου στον πάγκο, λογικά θα φύγει. Ήδη τα ρεπορτάζ λένε ότι έχεις βγεις για κυνήγι. Ποτέ μου, όμως, δεν συμπάθησα τα ρεπορτάζ. Για την κλήση του Μαρινάκη που ανέφερα, εννοείται ότι έπρέπε να κληθεί κι ο Πατέρας, και όλοι όσοι είναι μπλεγμένοι. Είναι ο Μαρινάκης κι ο Ολυμπιακός; Να πληρώσουν. Είναι μπλεγμένοι ο Πατέρας, ο Δημητράκης κι ο Μάκαρος; Να πληρώσουν. Όποιος είναι μπλεγμένος να πληρώσει. Οποιοσδήποτε κι αν είναι αυτός. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο στον αθλητισμό, αλλά σε όλο το φάσμα της ζωής. Το ίδιο ισχύει για την κοινωνία, την πολιτική και λοιπά. Όποιος κάνει μαλακία να τιμωρείται. Και ναι, ήμουν αφελής, διότι πίστευα ότι κάτι καλό θα προκύψει από την ιστορία των στημένων. Έκανα λάθος. Για ελληνοποίηση δεν μίλησα εγώ. Οι δικοί σου τα είπανε. Για τους Έλληνες στο έχω πει και θα στο ξαναπώ. Μην περιμένεις να τον βρεις έτοιμο (π.χ. Παπασταθόπουλος). Όχι πως δεν υπάρχουν, αλλά μην περιμένεις να έρθει ουρανοκατέβατος και/ή να σου χτυπήσει την πόρτα. Πρέπει να τον ψάξεις. Να τον δημιουργήσεις. Να δουλέψεις μαζί του. Να τον (προ)ετοιμάσεις. Να τον δοκιμάσεις. Να τον αξιοποιήσεις. Το πρωτάθλημά μας είναι χαμηλής ταχύτητας κι αν θέλουμε να επιβιώσουμε πρέπει να δουλέψουμε όλοι με τα φυτώρια μας. Να τα αξιοποιήσουμε έμπρακτα, όχι στα λόγια. Μόνο έτσι θα έρθει η μεταπωλητική αξία παιχτών που τόσο έχουμε ανάγκη. Μόνο έτσι θα έρθουν οι πολυπόθητες εξαγωγές/πωλήσεις παιχτών. Τι δείχνουν αυτές; Ότι η εκάστοτε ομάδα ξέρει να διαλέγει. Εμείς ξέρουμε; Με τιμάει που κάθομαι στο σπίτι και φνάζω ρυθμικά το όνομα του Τζέφρυ; Σαν καρτούν είναι.

    Υ.Γ. Το ερώτημά μου είναι το εξής: γιατί δεν κράτησες τον Σηφάκη, όταν τον είχες πάρει δανεικό από τον ΟΦΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ό,τι και να πεις έχεις δίκιο...
    Καλημέρα Κάνθαρε!

    Υ.Γ: Γκαζώνει το τραγούδι! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χάρης

    Παίδες, ηρεμείστε με τον Ολυμπιακό. Ξεχάστε τον όρο "Αντιολυμπιακοί". Σας έχει κάνει πλύση εγκεφάλου ο Κόκκαλης τόσα χρόνια ότι "μας πολεμάνε" και διάφορα κουτά. "Μας πολεμάνε" και θέλουνε να καταστρέψουν την παράγκα του Θωμά, χωρίς κανέναν λόγο... Δεν φταίει ο μέσος φίλαθλος, μή φανατικός ποδοσφαιρόφιλος, αν αντιπαθεί τον Ολυμπιακό με αυτά που έχει δει από το 1997. Δεν τον τσίμπησε καμιά μύγα και ξαφνικά έβαλε σκοπό της ζωής του να εχθρεύεται τον Ολυμπιακό. Αυτή η κατάντια του ποδοσφαίρου και η σαπίλα έχουν αιτίες, και μάλιστα σε καιρούς που τα λεφτά έπεφταν με την σέσουλα.

    Ο Κόκκαλης διέφθειρε το ποδόσφαιρο στην συνείδηση όλων. Ακόμη και των επίδοξων επενδυτών στο ποδόσφαιρο. Όλοι νομίζουν ότι "αν δεν πληρώσουμε το παρασκήνιο, δεν θα δούμε προκοπή". Κατά την γνώμη μου, πολλή αξία δόθηκε στο παρασκήνιο, που δεν αποτελείται από φαντάσματα αλλά έχει βεβαίως και ονόματα (ΕΠΟ κυρίως, αλλά και ΚΕΔ). Κανείς δεν σκέφτεται το λογικό "να παίξω μπάλα και ας κάνει το κοράκι ο διαιτητής ό,τι θέλει". Ταυτοχρόνως αυτή η ιδεολογία περί παρασκηνίου λειτουργεί σαν δικαιολογία για να μην βάζει κανείς λεφτά, να την βγάζει στην φτήνια, και να αρκείται είτε σε συμμαχίες για να επιβιώσει αν είναι μικρός (π.χ. Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ-Άρης-ΑΕΚ με Παναθηναϊκό), είτε σε ανταγωνισμό για τον έλεγχο του παρασκηνίου αν πάει για Πρωτάθλημα. Ο ανταγωνισμός, αντί να είναι στο χορτάρι, είναι στο παρασκήνιο. Γι' αυτό και δίκαια πλέον πήραν αξία οι πρόεδροι και όχι οι παίχτες. Αφού οι πρόεδροι με τα κονέ τους αρκούν για να πάρει η ομάδα τον τίτλο, δεν χρειάζεται η ομάδα παίχτες καλούς και ακριβούς.

    Τα ίδια με τον Κόκκαλη κάνει και ο Μαρινάκης. Ριζούπολη ο ένας, Καραϊσκάκη ο άλλος. Παράγκα του Θωμά ο ένας, Μπέο ο άλλος (και Μάκαρο ο παράλλος). Έλεγχο των φυλλάδων ο ένας, αγωγές στον Τύπο ο άλλος. Κατηγορούμενος για κατασκοπεία ο ένας, κατηγορούμενος για συμμετοχή με υπόδικους σε οργανωμένα επεισόδια ο άλλος. Δεν δικάστηκε ο ένας, ούτε που δικάστηκε ο άλλος. Καταλαβαίνει κανείς γιατί είναι αντιπαθής, με λόγο και αιτία, η ομάδα του Ολυμπιακού, και δεν υπάρχουν αντιολυμπιακοί που δεν χωνεύουν "το μεγαλείο της ομάδας του Πειραιά" (χώρια ότι πολλοί ολυμπιακοί δεν έχουν πατήσει καν στον Πειραιά). Μια ομάδα που διαχρονικά όλα αυτά τα χρόνια είχε παιχταράδες στο ρόστερ (Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο, Τζιοβάνι, Καστίγιο, Καρεμπέ, Γεωργάτο, Καραπιάλη, Γιαννακόπουλο, Ελευθερόπουλο, Αλεξανδρή, Πατσατζόγλου ανάμεσα σε άλλους) αλλά αμαυρώθηκε από τους προέδρους και τις τακτικές τους.

    Τώρα που καταπώς φαίνεται μπαίνει μέσα ο Τσάκας και ο πρίγκηψ στον Παναθηναϊκό, να δω αν θα κρατήσουν τον λογο τους ότι δεν θα ανακατευτούν με το παρασκήνιο, αλλά θα "φτιάξουν ομάδα που θα νικάει και τους Καλόπουλους".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο Πατέρας δεν γινόταν να κατηγορηθεί γιατί είναι το "βαθύ λαρύγγι" στην υπόθεση. Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις αποχώρησε από τα διοικητικά (Δεκέμβρη 2010)έπιασε δουλειά ο κοριός της Ε.Υ.Π. (Γενάρη 2011).

    Το ντιβανόπανο σκέπασε τα στημένα μόλις είχαν σειρά τα μεγάλα ψάρια. Που δεν ανήκαν σε μια ομάδα μόνο, είναι πολλοί οι εμπλεκόμενοι από πολλές πρωτοκλασάτες ομάδες. Στο στρώσιμο του ντιβανόπανου έχει μεγάλη συμμετοχή η πολιτική ηγεσία, ίσως τη μεγαλύτερη.

    Ο Φετφατζίδης έχει σουτ 14χρονου σε ηλικία 21 ετών. Οι περισσότρες πιθανότητες είναι να μείνει στάσιμος, γιατί μάλλον δεν δουλεύει. Αν δούλευε δεν θα ήταν τόσο κακός στο σουτ σε αυτή την ηλικία.

    Ο Σηφάκης διώχτηκε από τον Ολυμπιακό γιατί ο Νικοπολίδης δεν ήθελε ανταγωνισμό για τη θέση, με αρωγή των φίλων του (κλίκα) στην ομάδα και στα κόκκινα Μέσα.

    Πολλοί επιφανείς δημοσιογράφοι έχουν εμπορικές σχέσεις μεσιτικού τύπου με μανατζαρέους. Βοηθούν να φύγουν ή να έρθουν παίκτες. Εκμεταλλεύονται την άγνοια των προέδρων (μυρωδιάδες στην πλειοψηφία τους) συνεργάζονται δε και με τους επικεφαλής στις θύρες των φανατικών. Και αυτοί μέσα στο κόλπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γεια σου Αστροφεγγιά. Εννοείται ότι γκαζώνει το τραγούδι. Πολλές καλησπέρες.

    Χάρη, απλά να τονίζω ότι η πρόθεση ''αντί'' έχει ισχυρή εξουσία. Επομένως, για να λες κάποιον αντιολυμπιακό, αντιαρειανό, αντιεξουσιαστή και λοιπά πρέπει να εκπληρώνονται κάποιες προϋποθέσεις. Συμφωνώ ότι πολλοί τα έχουν με τον Κόκκαλη και τον Μαρινάκη αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα έχουν και με τον Ολυμπιακό. Ισχύει, αλλά όχι απόλυτα. Καταννοώ πλήρως το κείμενό σου και δεν μπορώ να σου δώσω άδικο. Το ερώτημα μου είναι το εξής: πόσοι φίλαθλοι/οπαδοί αντιλαμβάνονται τα της ομάδας τους;

    Υπουργέ, ο Πατέρας, όπως έχω γράψει σε αντίστοιχη ανάρτηση, είναι μπλεγμένος και μάλλον πήρε ασυλία. Όπως είναι και άλλοι μπλεγμένοι. Ξαναλέω ότι υπήρξα αφελής. Ο Φετφατσίδης είναι δημιούργημα των δημοσιογράφων. Απόψε παίζω μουντιαλίτο 8x8. Ας έρθει ο Φέτφα να ταράξουμε τους αντιπάλους στα γκολ. Για τον Ολυμπιακό δεν κάνει. Για τους δημοσιογράφους ναι. Οι κλίκες του Ολυμπιακού αποτελούν ωραίους μύθους. Κι όπως ξέρουμε οι μύθοι διακατέχονται από δόσεις αλήθειας. Τέλος, συμφωνώ με την τελευταία παράγραφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο σηφακης ηταν δανεικος απο τον οφη και για την αγορα του ζητησε ο οφης 500.οοο.
    σε μια εποχη που ο οφης ηταν δεκανικη του βαζελου θεωρηθηκε και σωστα κατα τη γνωμη μου οτι με τοσα λεφτα βρισκεις καλυτερο και δεν βαζεις και φραγκα στο ταμειο μιας ομαδας δορυφορο.
    κι ο σηφακης ακουγε τοτε καντηλια.
    αλλα οχι σε αυτο το βαθμο.
    πιο πολυ εγινε ντορος γιατι ηταν ελληνας.
    ο μαρινακης που βριζουν ολοι εκανε την πιο συμφερουσα συμβαση με το νοβα και κονομανε ολοι επειδη εβαλε και τον ολυμπιακο μεσα.
    τα χανουμια θα ειχαν χαιρετησει απο περυσι αν δεν εδινε το γηπεδο να παιξουν ευρωπη.
    δεν λεω οτι ειναι αγιος αλλα στηυν αρχη οι σκοποι του ηταν ανιδιοτελεις.
    η γνωμη μου ειναι οτι μολις ειδε τις παγιδες τους πηρε παραμαζομα με τις δικες τους μεθοδους και καλα εκανε.
    οχι σα το σωκρατη που εκατσε 3 χρονια να τρωει σφαλιαρες απο τον καπετανιο!!
    και στο φιναλε για την επενδυση του το εκανε αυτος.
    ασε μας εμας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Θέμη, αυτός ας κάνει ό,τι θέλει. Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε. Το πως ερμηνεύουμε τα γεγονότα. Ο Σηφάκης είναι αξιόπιστος τερματοφύλακας και μπορεί να συαθεί στον Ολυμπιακό. Έπρεπε να τον πάρεις τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...