Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Οι Σκρουτζ και το κύρος του (Ι)μπαγάσα

Θεωρώ ότι οι ομάδες που προσπάθησαν να παίξουν ορθολογικό ποδόσφαιρο, καθόλη τη διάρκεια της σεζόν, ήταν ελάχιστες. Απολύτως αναμενόμενο από τη στιγμή που το πρωτάθλημά μας διακατέχεται από σαφή έλλειψη ποιότητας. Απολύτως αναμενόμενο από τη στιγμή που κάθε θεμέλιο που στηρίζει το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα είναι σαθρό. Απολύτως αναμενόμενο από τη στιγμή που η μετριότητα και η σαχλαμάρα διέπει κάθε αρχή της αθλητικής κοινωνίας. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Ολυμπιακός Πειραιώς, Ατρόμητος και Ολυμπιακός Βόλου. Οι υπόλοιπες ήταν για τα θηρία κι αν υπήρχε δικαστήριο περί ποδοσφαιρικού θεάματος και τήρησης αγωνιστικού πλάνου είμαι σίγουρος ότι η επιβληθείσα ποινή θα ήταν ισόβια κάθειρξη. Άντε να την γλίτωνε ο Εργοτέλης.

Μόλις ανέλαβε ο Μαρινάκης, ο Βαλβέρδε λειτούργησε σαν κλώνος του Σκρουτζ Μακ Ντακ, ''μύρισε'' το χρήμα και συμφώνησε χωρίς πολλά σου ξου μου να μετακομίσει στο λιμάνι. Υπενθυμίζω ότι πριν τον Βάσκο, στον πάγκο καθόταν ο Λίνεν που ήταν επιλογή Κόκκαλη. Ο Γερμανός ήταν αυτός που είχε φέρει τον Μιραλάς, τον Χολέμπας και τον Μοντέστο. Η διοίκηση με την βοήθεια των fax και των μάνατζερ έφερε τους Ριέρα, Νέμεθ, Ρόμενταλ, Πάντελιτς και Ιμπαγάσα. Ο Βαλβέρδε έφερε τον Ουρτάδο και τον Φουστέρ. Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Για να δείξω ότι ο Βάσκος εκτός από εργατικός είναι και δίκαιος. Εξαιρώντας, ίσως, τον Νέμεθ, έχω την αίσθηση ότι όλοι πήραν τις ευκαιρίες που τους αναλογούσαν. Μέσα από αυτή την ισονομία ο Βάσκος κατάφερε να αποζυμήσει από τους παίχτες του πολλά περισσότερα από αυτά που μπορούσαν να δώσουν. Φυσικά υπήρχαν και αυτοί που δεν έδωσαν σχεδόν τίποτα, είτε διότι δεν ήθελαν (Ντούντου), είτε διότι δεν μπορούσαν (Ουρτάδο, Ρόμενταλ, Ζαϊρί). Όσοι δεν ταίριαζαν στα πλάνα του και το κυριότερο όσοι δεν έδειχναν διάθεση για δουλειά δόθηκαν δανεικοί ή πουλήθηκαν. Κανείς δεν περίσσεψε.


Ο Βάσκος δούλεψε με ένα υλικό που δεν ήταν δικό του και το διαχειρίστηκε υπεύθυνα.  Ουσιαστικά, δυο στοιχεία έκριναν τον τίτλο: η σοβαρότητα του Βαλβέρδε και η ανεπάρκεια σοβαρού ανταγωνισμού. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν, στη συνέχεια έστρωσε και βρήκε  ρυθμό. Το οξύμωρο είναι ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε το κατσαρόλι, παίζοντας ουσιαστικά ένα ημίχρονο κι αυτό κουτσουρουμένο. Βασικά δεν είναι οξύμωρο: η ομάδα δεν έκανε προετοιμασία. Όπως και να έχει έπιανε 30' με 40' λεπτά (πολύ) καλής απόδοσης, διάστημα κατά το οποίο σκόραρε  και κατόπιν διαχειριζόταν το αποτέλεσμα. Μάλιστα, σε ορισμένα ημίχρονα οι μηχανές δούλευαν στο φουλ, όπως στα εντός έδρας ματς με τον Αστέρα και την Α.Ε.Κ. Κατά τη γνώμη μου το αγωνιστικό πλάνο του Βαλβέρδε βασίζεται στο ποδοσφαιρικό κύρος του Ιμπαγάσα. Σας παρακαλώ μην μου πείτε για τον Φουστέρ: τον έχω σπουδάσει και δηλώνω ευθαρσώς ότι δεν μπορεί να κάνει την διαφορά. Ο Κάνθαρος μιλάει για την εικόνα του παίχτη κι όχι για αριθμούς και αποτελέσματα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι προπονητές προσπαθούσαν να αποκλείσουν τον Ιμπαγάσα και μόνον αυτόν. Για παράδειγμα, ο Κούπερ στο Καραϊσκάκη κατάφερε να τον εγκλωβίσει, ενώ ο Μιχαλήτσιος στο Χαριλάου δεν μπόρεσε να του κολλήσει βεντούζες.

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού είναι απόλυτα εναρμονισμένο με τα στοιχεία που απαιτεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο: κατοχή της μπάλας, πίεση στην περιοχή του αντιπάλου, κοντινές πάσες και γρήγορο (όχι βιαστικό) τέμπο. Κι όλα αυτά μέχρι να βρεθεί το ρήγμα στην αντίπαλη άμυνα. Με δυο λέξεις: ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Δεν προσαρμόζεται στον αντίπαλο, αλλά ακολουθεί το δικό του μοτίβο και αφήνει τον αντίπαλο να προσαρμοστεί σε αυτόν. Επιπλέον, εκμεταλλευόταν τα λάθη της αντίπαλης αμυντικής γραμμής και συχνά τα μετουσίωνε σε γκολ χάρη στην ταχύτητα και στα τελειώματα του Μιραλάς. Ωστόσο, όπως προαναφέραμε αυτό γινόταν για περίπου ένα ημίχρονο. Όχι, η ομάδα δεν ξεχνούσε ότι ο αγώνας χωρίζεται σε δυο ημίχρονα, αλλά συνήθως στο δεύτερο μέρος έμενε από δυνάμεις, έδινε μέτρα στον αντίπαλο και κοιτούσε τον κώλο της. Κι αν αδυνατούσε να ''σκουπίσει'' το ματς στο καλό διάστημα που - κατά ένα συντριπτικό ποσοστό - λάμβανε μέρος στο πρώτο ημίχρονο, τότε άρχιζαν τα δύσκολα. Ειδικά, αν ήταν ματς υψηλής έντασης και επικινδυνότητας, τότε η ομάδα σε χόρτο και πάγκο βραχυκύκλωνε. Όλα αυτά όμως ισχύουν στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου δεσπόζει η μετριότητα, η έλλειψη ποιότητας και η ΕΠΟland.

Το χειρότερο για τον Ολυμπιακό και τον Βαλβέρδε είναι ότι η δεδομένη έλλειψη αντίστασης  τον οδήγησε  στην κούπα, δίχως να φανούν επαρκώς οι ατομικές και οι ομαδικές αδυναμίες. Ωστόσο, στο τσου λου οι αδυναμίες κάνουν μπαμ και φαίνονται όταν σηκώνεις το κεφάλι σου και βλέπεις το matrix του γηπέδου. Για να δημιουργήσει ο Βάσκος μια ικανή ομάδα που να δύναται να σταθεί στην Ευρώπη θέλει δουλειά και λεφτά. Όπως φαίνεται την δουλειά την βάζει ο Ερνέστο και τα λεφτά ο Βαγγέλης. Το εντυπωσιακό είναι το πόσο γρήγορα ''μυρίζονται'' ρευστό οι μάνατζερ. Κλώνοι του Σκρουτζ κι αυτοί. Συνήθως, σε αυτές τις περιπτώσεις τον χειμώνα δεν κρυώνεις. Μένει να δούμε ποιος θα βάλει  το κοουτσάρισμα, τα τρεξίματα και τις σωστές αντιδράσεις υπό καθεστώς πίεσης που μετατρέπεται σε πανικό. Επιπλέον, μένει να δούμε πως θα την παλέψει η ομάδα στο τσου λου με τον Πάρντο να μαζεύει παπαρούνες, τον Ριέρα σε κατάσταση αποσύνθεσης και τον Ιμπαγάσα να έχει να αντιμετωπίσει ποιοτικούς αντιπάλους κι όχι παίχτες τύπου Κουλουχέρη, Παρασκευαΐδη και Ρουμπάκη. Ωστόσο, το πραγματικό πρόβλημα εντοπίζεται στη νευραλγική  μεσαία γραμμή: με τους Μοντέστο (φιλότιμος), Ουρτάδο (αργός) και Φουστέρ (υπερτιμημένος) δεν υπάρχει προκοπή. Το σίγουρο είναι μετά την απόφαση του Βαλβέρδε να μείνει, τα πράγματα για τον Βαγγέλη θα είναι πιο εύκολα. Αρκεί ο Πρόεδρας, εκτός από την διδαχή ήθους και αξιών, να προσδιορίσει τους στόχους του.

Υ.Γ.1 Τα συγχαρητήριά μου στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση του τροπαίου. Αλλά κόψτε πια αυτή την καραμέλα με το ''Αυτοκράτορας''. Και σταματήστε να μιλάτε για τον Διαμαντίδη λες και είναι ο κλώνος του Πίπεν. Έλεος. Και επιτέλους δώστε τσαχούρι στον Χατζηγεωργίου και στον Ιωάννου. Μας τσάκισαν τα νεύρα. Ξέρουμε μπάσκετ και γνωρίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι κορυφαία ομάδα. Τέλος, επιτρέψτε μου να δώσω μια συμβουλή προς πάσαν κατεύθυνση: ''κατεβάστε'' τα παλιά F4 και παρακολουθήστε τα.

Υ.Γ.2 Μπορεί κάποιον να μου πει γιατί κράζουν τον μάνατζερ του Μιραλάς και τον ίδιο τον παίχτη, ενώ οι ερυθρόλευκες (κωλο)φυλλάδες πριν λίγο καιρό είχαν προβεί σε όργιο μαλακίας, υπερβολής και συνεχούς ψεύδους; Κι όχι μονό αυτό, αλλά βγήκε ρεπόρτερ του Ολυμπιακού και έκραξε τον Μιραλάς, επειδή δεν υπέγραφε συμβόλαιο, φέρνοντας ως τρανό (!!!) παράδειγμα το όχι του Μαραντόνα (!!!) που είχε πει κάποτε στα λεφτά της Ρίβερ, προκειμένου να πάει στην Μπόκα. Απίστευτα πράγματα από τον Πέτρο Περίχαρο. Πραγματικά απίστευτα.

Υ.Γ.3 O Timo Tollki συνθέτει την μουσική κι ο Timo Kotipelto γράφει τους στίχους. Το αποτέλεσμα είναι άκρως ικανοποιητικό. Τι μπορούν να πουν οι Stratovarius; Μάλλον αρκετά.

Sometimes it's not that easy finding all the words, for how I feel when you are near, the more we are together, makes me realize, all I ever wanted is you, what can I say? you make all my dreams come true, and every day I want you right here by my side, to take my hand and hold me tight, I never want to be alone again, oh my love, the days are shorter now, I'm reaching for some light, and I find it in your eyes, brighter than the sun it filled me up with love, don't ever close them for me...

14 σχόλια:

  1. Απο Ολυμπιακο δε ξερω πολλα, αλλα μιας και το ανοιξες το θεμα, εξηγησε μου το λογο αποκτησης του Χαβιτο... Ειναι μηπως καποια προσπαθεια να εκνευριστουν οι συμπαικτες του στον Ολυμπιακο και να αποχωρησουν;;!!

    Σημερα παντως οι γαυροφυλλαδες τον φραγκοφονια τον ξαναεκαναν ηρωα..
    Εχουμε γεμισει κωλοφυλλαδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για εμένα δεν χωρά αμφιβολία πως δικαίως κατέκτησε τον τίτλο ο Ολυμπιακός. Δεν θεωρώ, βέβαια, όπως και εσύ, ότι είναι αποκλειστικά και μόνο έργο Βαλβέρδε, τον πήγαιναν καρότσι και οι υπόλοιποι που ήταν απλά ανύπαρκτοι.

    Για εμένα ο Βάσκος δεν είναι ο υπερπροπονητής, είναι απλά δουλευταράς και προσγειωμένος, δεν προκαλεί και θέλει να γίνονται τα πάντα με βάση το πλάνο του. Αυτό είναι σωστό. Αλλά έχει σοβαρά κολλήματα. Ο Ουρτάδο είναι κρέας, ο Φατί ή και ο υγιής Ντιοπ είναι απείρως καλύτεροι από αυτόν.

    Όσον αφορά τις ευκαιρίες που έδωσε, για εμένα είναι πράγματι αδικημένος ο Νέμεθ, που έχει δείξει ικανοποιητικά στοιχεία. Αυτόν τον έφαγε το γεγονός ότι αν και δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής με την εθνική Ουγγαρίας σε ένα παιχνίδι, αυτός παρέμεινε στην αποστολή και δεν επέστρεψε Αθήνα να κάνει προετοιμασία. Αυτό τον έκαψε στα μάτια του Ισπανού.

    Για τον Φουστέρ συμφωνώ απόλυτα, είναι μια μετριότητα που έτυχε να έχει γύρω του ικανοποιητικούς παίκτες και κατάφερνε να κλέψει λίγη λάμψη. Δεν λεω πως είναι Όσκαρ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν και τόσο πετυχημένος όσο ο Γκαλέτι που έκανε θαύματα.

    Θεωρώ πως φέτος που θα μπορέσει να κάνει σωστή προετοιμασία θα πάρει το μέγιστο από τον Ριέρα, τον οποίο θεωρώ πολύ καλό παίκτη. Επίσης αν βάλει μυαλό ο Μήτρογλου και κάνει επιτέλους ότι του πουν, ίσως να καταφέρει κάτι. Δεν τον πάω ιδιαίτερα αλλά έχει κάποια καλά στοιχεία. Και όπως να το κάνουμε, είναι και Έλληνας...

    Τέλος, στον Ολυμπιακό οφείλουν να κάνουν κάτι που θα έπρεπε να το είχαν σκεφτεί από την αρχή της σεζόν. Να βάλουν δίπλα στον Φετφατζίδη τον Ιμπαγάσα. Είναι παρόμοιας κοπής παίκτες, έχουν τον ίδιο σωματότυπο, παίζουν στην ίδια θέση. Απλά ο μικρός δεν έχει ακόμη το μυαλό, έχει όμως καλό ταλέντο, μπορέι να εξελιχθεί. Αρκεί να μην τον κάψουν όπως τον Γιάννη Παπαδόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάνθαρε,
    θά προτάξω τό φιλολογικό μέρος τῆς ἀνάρτησης. Σέ βάζω "λίαν καλῶς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημερα κανθαρε.
    πρωτα πρωτα κοκκινη καρτα για το μυρισε χρημα και συμφωνησε.
    εχεις διαγραψει απο το μυαλο σου οτι μιλαμε για εναν επαγγελματια και τις προοπτικες απο μια συμφωνια.
    επισης για εμενα θα βαλω και μια πρεζα συναισθημα γιατι υπηρξε μια αγαπη απο την πρωτη θητεια.
    οσο για το ηταν ανυπαρκτοι οι αλλοι παλι διαφωνω.
    και περυσι τα ιδια ηταν.
    η διαφορα ειναι οτι φετος ο ολυμπιακος ουτε αδικηθηκε κατα κόρων ουτε αυτοκτονησε.
    ο φουστερ αν λεγοταν φουστερακης τωρα θα μας ζαλιζατε για την αποκαλυψη του πρωταθληματος.
    αλλα επειδη τον εφερε απο την ισπανια ο βαλβερδε δεν ειναι και τιποτα σπουδαιο!!!!
    επισεις ενα αλλο λαθος που κανετε ολοι ειναι να βγαζετε συμπερασματα για του χρονου στο τσου λου χωρις καν να εχουμε δειγμα απο μεταγραφες πλην χαβιτο οσο και απο αποχωρησεις.
    το παιχνιδι του ερνεστο σε γενικες γραμμες ειναι πιεση ψηλα για το λαθος κατοχη και καθετες μπαλιες.
    αν παρατηρησεις γινοντε ελαχιστες σεντρες πια και καμιναδες.
    μια εξερεση ο αβραμης.
    σε γενικες γραμμες ο ολυμπιακος φετος ηταν ολυμπιακος.
    επνιγε τον αντιπαλο και επερνε αυτο που ηθελε χωρις να αφηνει περιθωρια αμφισβητησεις.
    τον ριερα καντε λιγο υπομονη αν δεν πουληθει του χρονου θα προσκυναμε στο ταλεντο του.
    ο μητρογλου θελει μεταμοσχευση εγκεφαλου.
    ο γιαννακης παππαδοπουλος λαδι λαδι και τηγανιτα τιποτα.δεν τον εκαψε κανενας.μεχρι εκει ειναι.
    αν τα 20 και 30 λεπτα του χρονου γινουν 40 και 50 εγω καλυμενος θα ειμαι.
    πρωτος στοχος το πρωταθλημα και το τσου λου για τη χαρα και μονο.
    αυτα ειπαν βαλβερδε μαρινακης και συμφωνω.
    υπερβαση η ομαδες μας μονο στο γιουροπα μπορουν.
    μας ζαλισανε και οι βαζελες με την ευρωλιγκα!!!!!ΡΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΓΙΝΕ ΧΤΕΣ.
    ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
    ΕΞΑΛΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΨΥΧΗ
    ΣΕ ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ Μ Ο ΒΑΖΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΝΘΑΡΕ
    οι επιλογες των παιχτων ηταν απο την αρχη του βαλβερδε
    για το τσαμπιονς λιγκ θα δουμε το πλανο διοικησης και προπονητη
    παντως χωρις να εχω δει δεν μπορω να κρινω
    σκρουτζ δεν ειναι ο ερνεστο απλα ανθρωπος με φιλοδοξιες που δεν τις εκπληρωνε ο πρωην προπονητης και προεδρος του ολυμπιακου σωκρατης κοκκαλης
    τιμη και δοξα στον χαβιτο

    για το final four και το μπασκετ ηταν μια αχρωμη διοργανωση που δεν ειχε την αιγλη προηγουμενων χρονων
    παντως αξια ο βαζελος κατεκτησε το κυππελο κα μπραβο του
    το τη λεει ο ιωαννου και ο χατζηγεωργιου δεν με ενδιαφερει γιατι το εβλεπα απο την EUROLEAGUE
    μια φορα την παταει ο βλαχος αλλωστε

    τα σεβη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ολος ο πλανήτης περιμένει να δει ολυμπηακώ στο τσου-λού :) προσφέρει άφθονο γέλιο. Και μετά στρέφεται στις εγχώριες κούπες που ειναι πιο του χεριού του, ελλείψει και ανταγωνισμού σε επίπεδο εξωαγωνιστικό αλλα και τελικά και αγωνιστικό.

    Γι αυτο που λες για το Διαμαντίδη θέλω να πώ το εξής :
    Τους ήρωες εντος γηπέδων τους κάνουν οι προπονητές και οι συμπαίκτες τους. Οι ίδιοι απλά κάνουν αυτο που ξέρουν και μπορούν.
    Απο κει και περα το τι κάνουν οι φυλλάδες και οι αθλητικογράφοι ειναι άλλο θέμα διοτι απλά θέλουν συν τοις άλλοις να πουλήσουν και εκείνοι τον ήρωα που οι πολλοί αναζητούν.
    Σημερα ο Διαμαντίδης, αύριο ο Χαβίτο ή ο Πάσπαλιε χτες, ο Φασούλας προχτες και μετα ο Παπαλουκάς και ο Βιεϊρίνια κι ουτω καθ' εξής.
    Μη δίνεις σημασία στο τι σου πλασάρουν.
    Αν πλήρωναν ενα σεντς για κάθε φορά που λένε το όνομα ενός "ήρωα" θα το σκέφτονταν καλύτερα όσοι μέσω άλλων πουλάνε τον εαυτό τους και την φυλλάδα τους.
    Ο ίδιος ο Διαμαντίδης ειναι τόσο σεμνό παιδί που σε ολα αυτά λέει όχι και το δείχνει με τη συμπεριφορά του. Αλαζονεία δεν υπάρχει σε αυτόν και σε πολλούς απο εμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. tzonako, δεν είναι μόνο τα φύλλα που πουλιούνται ο λόγος της "ανάδειξης" ηρώων. Πολλά δημοσιογράφα έχουν ΑΜΕΣΗ συνεργασία με μανατζαρέους, όπως πρόσφατα (1-2 μήνες πριν) κατηγόρησε τον Νικολακό ο Καρμίρης. Έγινε τότε ένα εσωτερικό ξεκατίνιασμα, προφανώς γιατί ο Δημοσθένης έχασε κομμάτι απ' την πίτα.

    Όσο για την υπόθεση Μιραλάς, ακόμα δε έχω πειστεί ότι τελείωσε. Περίεργα πράγματα συνέβησαν. Ίσως το ναι του Βέλγου να είναι «στρίβειν δια του αρραβώνος» .... Ή και σκέτη δημοσιογραφική παραμύθα, τύπου μοχλός πίεσης. Μόνο αν δω τζίφρες στα κοντράτα θα πιστέψω. Που σημαίνει ότι πρέπει να ξανάρθει ο Ενροτό στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Azxd, αυτό που ξέρω για τον Χαβίτο είναι ότι ή θα φάει πολύ κράξιμο ή θα δοθεί δανεικός ή και τα δυο. Όσο για τις κωλοφυλλάδες το έχουμε πει πολλές φορές: ούτε για κωλόχαρτο δεν κάνουν.

    Footballfan, καλά τα λες, αλλά έχω μια ένσταση για τον Φέτφα. Το παιδί δεν μπορεί. Ποτέ δεν μπορούσε, αλλά οι δημοσιογράφοι ψάχνουν χρυσό εκεί που δεν υπάρχει. Μπορεί να γνωρίζει μπάλα, αλλά σίγουρα δεν γνωρίζει ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι ο Βάσκος το ξέρει πολύ καλά αυτό. Και για αυτό δεν θα τον δούμε να παίρνει πολύ χρόνο συμμετοχής (στο τσου λου).

    Ευχαριστώ Cummulus. Για κάποιους μπορεί να φαίνεται δευτερευούσης σημασίας, αλλά για μένα σημαίνει πολλά η συγκεκριμένη άποψη.

    Θέμη, αυτα για προοπτικές τα ακούω βερεσέ. Μόλις είδε χρήμα ήρθε. Για ποια προοπτική μου λες όταν έψαχνε ομάδα στην Ισπανία; Ο Ολυμπιακός πέρυσι ούτε αδικήθηκε, ούτε αυτοκτόνησε απλά δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση. Όσο για φέτος οι ανταγωνιστές σου δεν υπήρχαν. Εδώ ο ΠΑΟ τερμάτισε δεύτερος, έχοντας παίξει χειρότερη μπάλα κι από τον Άρη. Όσο για τον Φουστέρ βάλτου όποια κατάληξη επιθέτου γουστάρεις. Θεωρώ ότι θα είχα την οξυδέρκεια να έλεγα ακριβώς τα ίδια πράγματα. Για το τσου λου σε κρίνω με τα τωρινά δεδόμένα, τα οποία δείχνουν ότι αν πας με παρόμοια ομάδα στην Ευρώπη θα γυρίσεις χορτάτος. Αν θες να κάνεις κάτι καλό στο τσου λου απαιτείται ουσιαστική ενίσχυση. Το πρόβλημα με εσάς, όπως έχω ξαναπεί πολλάκις, είναι ότι σας νοιάζει μόνο το χωριό. Να θυμάσαι ότι αυτή θα είναι η αιτία της πτώσης σας.

    Κωνσταντίνε, αν ο Βάσκος είναι άνθρωπος με φιλοδοξίες, όπως λες, γιατί μετα το τέλος της φετινής σεζόν έψαχνε να γυρίσει στην Ισπανία; Το F4 ήταν άγευστο, άχρωμο και άνοστο. Όσο για τις περιγραφές από τη μία είχαμε Χατζηγεωργίου και Ιωάννου κι από την άλλη Συρίγο. Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη. Την καλύτερη δουλειά έκανες με την Ευρωλίγκα. Ανταποδίδω τα σέβη.

    Τζονάκο, βαρέθηκα να διαβάζω και να ακούω για το πόσο παιχταράς είναι ο Διαμαντίδης. Βαρέθηκα να διαβάζω και να ακούω για τις συγκρίσεις με τον Γκάλη (!!!). Έχουμε ματάκια, είμαστε Αρειανοί και ξέρουμε ποιος αξίζει και ποιος όχι. Ξέρουμε ποιος είναι παιχταράς και ποιος όχι. Ξέρουμε ποιος είναι μετριότητα και ποιος όχι. Αυτή η αποθέωση μόνο κακό κάνει, κυρίως στον ίδιο τον παίχτη. Δυστυχώς, το μπάσκετ εξακολουθεί να κατηφορίζει.

    Υπουργέ μου, το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι δεδομένες συνεργασίες μεταξύ δημοσιογράφων/ρεπόρτερ και μάνατζερ. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι τα πιστεύουν όλα αυτά. Όσο για τον Μιραλάς, αν ήμουν Ολυμπιακός, θα ένοιωθα ιδιαίτερα προσβεβλημένος από τη συμπεριφορά των εφημερίδων. Ως φίλαθλος/οπαδός - και κυρίως ως άνθρωπος - δεν ανέχομαι να υποτιμούν την νοημοσύνη μου.

    Καλό απόγευμα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στους τυφλούς επικρατεί ο μονόφθαλμος, αυτό είναι ευρέως γνωστό και στη περίπτωση του Ολυμπιακού ταιριάζει γάντι. Η έλλειψη ανταγωνισμού έκανε την ομάδα του Πειραιά να δείχνει καλή, στην Ευρώπη θα μάζευε γκολ. Για εμένα, καλή μπάλα έπαιξε και η Καβάλα, τουλάχιστον καλύτερη από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ που βρίσκονται στα πλέι οφ.

    Ο ντόρος για τον Μιραλλάς, πάντως, έχει κουράσει αρκετά. Το ότι έμεινε για τα λεφτά είναι δεδομένο, σιγά μην αγάπησε τη φανέλα μέσα σε μία σεζόν, απλά που θα έβρισκε καλύτερα; Το γελοίο της υπόθεσης είναι ένα: Η κολοτούμπα της "έγκριτης"(???) και διόλου οπαδικής εφημερίδας "Γαύρος", που στην αρχή έγραφε ότι μέχρι και το αυτοκίνητο του θα έβαφε κόκκινο για φόρο τιμής στην ομάδα που αγαπά, στη συνέχεια, και ενώ έδειχνε πως θα χάλαγε η συνταγή, έβγαλανα πρωτοσέλιδο "Είσαι ο καλύτερος φραγκοφονιάς" και μετά άρχισαν και πάλι να τον εξήρουν με το πρωτοσέλιδο να λέει "Θα σας γλεντάει" και "Με το σήμα στη καρδιά".

    Αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα φυλλάδας του...ξέρεις. Ωραίο άρθρο Κάνθαρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χα! καλησπέρα πρώτα από όλα!
    Δεν είμαι Ολυμπιακός και το ξέρεις φίλε μου! Σαν Παοκτζής είμαι μάλιστα και αντι-ολυμπιακός... Παρόλα αυτά έχωντας παρακολουθήσει το πρωτάθλημα θα πω ότι είναι -υποκειμενική γνώμη πάντα- το χειρότερο πρωτάθλημα των τελευταίων 15 χρόνων που θυμάμαι. Από τότε δηλαδή που με τη συνδρομητική TV βλέπαμε όλους τους αγώνες κάθε Σαββατοκύριακο. Στάθηκε τυχερός ο Ολυμπιακός. Είχε τη στοιχειώδη σοβαρότητα απέναντι σε φαιδρούς αντιπάλους. Φωτεινή εξαίρεση ο Ολυμπιακός Βόλου!!! Έπρεπε να πάρει κάτι παραπάνω... με το ποδόσφαιρο που έπαιζε. Πήρε όμως ότι του αναλογει ανάλογα με τη Διοίκηση που είχε.
    Καλησπέρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα σέβη μου στον Μικρό Σκάουτερ, τον οποίο με χαρά βλέπω στις επάλξεις. Εδώ και χρόνια έχω μια απορία. Ποιος σκατά αγοράζει αυτές τις φυλλάδες;

    Γεια σου Γιάννη. Το φετινό πρωτάθλημα ήταν μετριότατο για να μην πω τίποτα χειρότερο. Όσο για τον Ολυμπιακό Βόλου οι απόψεις διίστανται. Επικρατεί η γνώμη ότι το εξωαγωνιστικό προφίλ του Ολ. Βόλου στάθηκε ικανό για την είσοδο στα play off. Ο Κάνθαρος επειδή κάτι τέτοια τα ψιλογράφει στα παπάρια του δηλώνει ότι ο Ολ. Βόλου με τον Τσιώλη στον πάγκο έπαιξε ίσως την καλύτερη μπάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O Blogger επανήλθε. Ζητώ συγνώμη από τους φίλους για τα σχόλια που διεγράφησαν. Να είναι καλά ο Blogger. Ήθελα να ανεβάσω μια ανάρτηση σήμερα, αλλά φαίνεται ότι θα περιμένω λίγο ακόμα. Μέχρι αύριο συγκεκριμένα.

    Υ.Γ. Τα σέβη μου στον Μικρό Σκάουτερ που μας τίμησε με την παρουσία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. έλα ρε ξεκωλιάρη σκουληκαντέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...