Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Άλλο επίπεδο

Παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον το παιχνίδι του ''Βιθέντε Καλντερόν'' ανάμεσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Ρεάλ Μαδρίτης για την δέκατη αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Η Ρεάλ θέλει να συνεχίσει την καλή παράδοση που έχει απέναντι στην μισητή αντίπαλό της, ενώ οι γηπεδουχοι χρειάζονται την νίκη για να ξεφύγουν από την ζώνη του υποβιβασμού. Μπορώ να πω ότι έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από την ροή και την εξέλιξη του ματς, καθώς και από την ποιότητα των παιχτών των δυο ομάδων.

Η Ρεάλ που αγωνίστηκε χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο, λόγω τραυματισμού, ευτύχησε να πετύχει γκολ στο 5' λεπτό της αναμέτρησης με όμορφο σουτ του Βραζιλιάνο Κακά. Η Ατλέτικο που είχε στον πάγκο τους Αγουέρο και Μάξι Ροντρίγκεζ προσπαθούσε να απαντήσει αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει τη μεσαία γραμμή της ''Βασίλισσας'', όπου δέσποζε η παρουσία των Λασανά Ντιαρά και Ξάβι Αλόνζο. Αναλώθηκε σε προσπάθειες από το αριστερό άκρο της επίθεσης με κύριο εκφραστή τον Πορτογάλο Σιμάο. Η Ρεάλ έλεγχε το παιχνίδι και δεν άργησε να πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Μαρτσέλο (με το δεξί πόδι) στο 25' λεπτό από πάσα του Μπενζεμά. Ο Γάλλος επιβεβαίωσε την καλή κατάσταση που βρίσκεται, όταν στο 34' λεπτό από πάσα του Αρμπελόα δεν κατάφερε να σκοράρει αφού ο τερματοφύλακας της Ατλέτικο, Ασένχο, απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Το πρώτο ημίχρονο έληξε με τον Σιμάο να μην μπορεί να σκοράρει από πλεονεκτική θέση. Ήταν φανερό ότι οι ''Ροχιμπλάνκος'' είχαν πολλά προβλήματα ανασταλτικά και δημιουργικά, ενώ είχαν και παίχτες όπως ο Ρέγιες εκτός ρυθμού αγώνα.


Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο προπονητής των γηπεδούχων Κίκε Φλόρες έριξε στην μάχη το μεγάλο αστέρι της ομάδας Σέρτζιο Αγουέρο. Η ''Βασίλισσα'' με κεκτημένη φόρα από το πρώτο ημίχρονο έχασε τεράστια ευκαιρία στο 49' λεπτό με τον Μπενζεμά να τριπλασιάσει τα τέρματά της. Στο μεταξύ ο Ρέγιες συνέχισε να βρίσκεται εκτός κλίματος αναγκάζοντας τον Φλόρες να τον κάνει αλλαγή, περνώντας στην θέση του τον Μάξι Ροντρίγκεζ. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Ρέγιες σε 49 παιχνίδια με την φανέλα της Ατλέτικο δεν έχει πετύχει ακόμη γκολ! Στο 64' λεπτό η Ρεάλ επιβεβαίωσε μια ακόμη φορά την κυριαρχία της στο γήπεδο, καθώς ύστερα από την πίεση του Χιγκουαΐν, ο Κολομβιανός Περέα έχασε την μπάλα, με αποτέλεσμα να μην δυσκολευτεί ο Γαλλοαργεντiνός να πλασάρει τον ανήμπορο να αντιδράσει Ασένχο. Μετά το γκολ ο Χιγκουαΐν άφησε την θέση του στον Ραούλ.

Πέντε λεπτά αργότερα, όμως, συνέβη μια φάση που άλλαξε την ροή του παιχνιδιού. Ο Σέρτζιο Ράμος ανέτρεψε τον Αγουέρο ελάχιστα έξω από την μεγάλη περιοχή και αντίκρισε δικαιολογημένα την κόκκινη κάρτα. Το φάουλ εκτέλεσε ο Σιμάο και έφυγε ελάχιστα άουτ. Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τον Μανουέλ Πελεγκρίνι να αντικαταστήσει τον πολύ καλό Μπενζεμά με τον Αργεντίνο Φερνάντο Γκάγκο στην προσπάθεια του να ελέγξει το κέντρο και να κλείσει διαδρόμους. Ήταν η σειρά των γηπεδούχων να ασκήσουν πίεση στα χαφ της Ρεάλ και τα κατάφεραν θαυμάσια. Από εκείνο το σημείο και μετά η Ατλέτικο πίεζε ολοένα και περισσότερο και σκεφτόμουν ότι ήταν θέμα χρόνου να σκοράρει.

Η πρώτη προειδοποίηση δόθηκε από τον ακούραστο Σαντάνα με τον Κασίγιας να δείχνει τα αντανακλαστικά του. Δώδεκα λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού, ο Ουρουγουανός Ντιέγκο Φορλάν βρίσκει δίχτυα ύστερα από έξοχη σέντρα του Τσέχου Τόμας Ουφαλούσι. Εκείνη την στιγμή λέω από μέσα μου βρε μπας και; Δυο λεπτά αργότερα ήρθε η σειρά του Αγουέρο να σκοράρει, αφού ξεπέρασε το εμπόδιο του Πέπε. Το σκορ ήταν πλέον 2-3 και απέμεναν μόλις 10 λεπτά, χωρίς τις καθυστερήσεις, για τη λήξη του ματς.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο με τον Κασίγιας να πολιορκείται ακατάπαυστα. Τα δυο σέντερ μπακ των ''Γκαλάκτικος'' Πέπε και Γκαράι δεν μπορούσαν να αναχαιτίσουν τις απανωτές επιθέσεις των γηπεδούχων, ενώ και τα αμυντικά χαφ είχαν χάσει τη μάχη του κέντρου κατά κράτος από τον Σαντάνα και τον ανεβασμένο στο δεύτερο ημίχρονο Ραούλ Γκαρσία. Μεγάλη ευκαιρία στο 85' λεπτό με τον Σιμάο, ακυρωθέν γκολ λόγω οριακού οφσάιντ στο 87΄και νέα μεγάλη φάση με τον Φορλάν ένα λεπτό αργότερα σίγουρα άγχωσαν τον Πελεγκρίνι. Ο τέταρτος έδειξε τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων για να τελειώσει το μαρτύριο της Ρεάλ. Ο Αγουέρο στο 92' χάνει τεράστια ευκαιρία, ύστερα από πάσα με το στήθος του Μάξι Ροντρίγκεζ, με τον Κασίγιας να δηλώνει παρών για μια ακόμη φορά.

Το παιχνίδι έληξε με σκορ 2-3 με τη Ρεάλ να παίρνει τους τρεις βαθμούς την νίκης που την διατηρούν ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, η οποία κέρδισε την Μαγιόρκα εντός έδρας με 4-2. Αντίθετα, η Ατλέτικο παρέμεινε στη ζώνη του υποβιβασμού και είναι απορίας άξιο πως μια τέτοια ομάδα με αυτό το υλικό βρίσκεται τόσο χαμηλά στη βαθμολογία. Πολύ μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα σε δυο ομάδες που έπαιξαν καλή μπάλα. Πολλές κάθετες πάσες, μακρινές μπαλιές ακριβείας και πολλά σουτ από μέση και μακρινή απόσταση ήταν αυτά που χάρηκα περισσότερο. Διότι δεν βλέπεις κάθε μέρα τέτοια παιχνίδια.

1 σχόλιο:

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...