Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Τέσσερα γκολ και μια ποικιλία

Αν ο Άρης απέναντι στην Καβάλα ήταν ομάδα του Μαζίνιο, τότε στην Τούμπα περιμέναμε να δούμε κάποια νέα πράγματα που θα έφερναν την σφραγίδα του Κούπερ. Ο αγώνας στην Τούμπα τέλειωσε και μπορώ να πω ότι είδαμε πάλι τον Άρη του Μαζίνιο κι όχι του Αργεντίνου. Τολμώ να πω μάλιστα ότι είδαμε μια κακή έκδοση του ''βραζιλιάνικου'' Άρη. Υποθέτω ότι αυτό συνέβη στα πλαίσια της αλλαγής της τεχνικής ηγεσίας. Δεν θα προβώ σε ανάλυση του αγώνα φάση προς φάση, αλλά θα αποτυπώσω κάποια συγκεκριμένα πράγματα που παρατήρησα και κάποιες σκόρπιες σκέψεις.

Είμαι σίγουρος ότι η απουσία του Αμπρέου ανακούφισε τον Σάντος σε μεγάλο βαθμό και ίσως είναι ο λόγος που επέλεξε δυο επιθετικογενή ακραία μπακ (Λίνο και Αραμπατζή). Η κίνηση αυτή του Σάντος αποδείχτηκε σωστή.


Τα δυο αμυντικά χαφ του Άρη, Φερνάντεζ και Ναφτί, δεν μπήκαν ποτέ στο κλίμα του αγώνα, με το κέντρο του Π.Α.Ο.Κ. αποτελούμενο από Π. Γκαρσία, Βιτόλο και Ίβιτς να έχει κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο. Ο Σάντος έκρινε ότι η χρησιμοποίηση των Λίνο και Αραμπατζή προσθέτει μία παραπάνω επιλογή στην επίθεση της ομάδας του, ειδικά από την στιγμή που θεωρεί πως το κέντρο του είναι πλήρες. Η ορμητικότητα του ''Δικεφάλου του Βορρά'' με αιχμή του δόρατος τον Βιερίνια, έπεφτε πάνω στον Νασούτι, τον Ρομπέρζ και τον Αράνο, με τον τελευταίο να έχει πολλά προβλήματα από τον Πορτογάλο. Αντίθετα στο άλλο άκρο, ο Νέτο δεν ταλαιπωρήθηκε ιδιαίτερα από τον στατικό Σορλέν. Πάντως, ο Γάλλος στόπερ έδειξε ότι δεν μπορούσε. Η πιο κοντινή του πάσα ήταν 30 μέτρων και γενικά με την παρουσία του δεν βοηθήσε τον Νασούτι. Φάνηκε πόσο πολύ λείπει ο Ρονάλντο Γκιάρο από την άμυνα του Άρη. Προσωπικά θα προτιμούσα τον Κουλουχέρη στη θέση του Ρομπέρζ. Ένα όμως είναι σίγουρο, ότι το κέντρο της άμυνας χρειάζεται ενίσχυση. Αντίθετα, τα κενά του κέντρου άμυνας του Π.Α.Ο.Κ. ενώ υπήρχαν, δεν φάνηκαν.

Ένα άλλο σημείο που οφείλω να σταθώ είναι η επιλογή του 4-4-2 από τον Κούπερ και η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων των παιχτών του. Ο Αργεντίνος δεν διαχειρίστηκε σωστά το ματς, αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει. Είναι ακόμα πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Το μόνο που καταλογίζω στον Κούπερ είναι η απόφασή του να μην καθίσει στον πάγκο της ομάδας απέναντι στην Καβάλα. Ο Άρης επιτιθόταν μονοδιάστατα από την αριστερή πλευρά με τον Κάλβο, την στιγμή που ο Χαβίτο δεν έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του. Ο καλύτερος παίχτης του Άρη κατά την γνώμη μου ήταν ο Κόκε, ο οποίος βρισκόταν παντού και μάλιστα χωρίς πολλές βοήθειες από τον Κάμπορα.

Σημαντικό και το γεγονός ότι από τα πέντε γκολ που μπήκαν, τα τέσσερα προήλθαν από στημένες φάσεις. Μόνο ένα μπήκε από οργανωμένη επίθεση, αυτό που έβαλε ο Μουσλίμοβιτς που είχε να σκοράρει δέκα μήνες στο πρωτάθλημα. Οι φίλοι του Π.Α.Ο.Κ θα πρέπει να πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Άρη για την ανάστασή του.

Και κάτι άλλο τώρα που το θυμήθηκα. Πόσο υπερτιμημένο είναι αυτό το ''μαγευτικό'' πρωτάθλημα της Αργεντινής; Δηλαδή αυτός ο πολυδιαφημισμένος Γκρασιάν τι έχει προσφέρει πλην της εμφάνισης του με τον Παναθηναϊκό; Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι.

Σε γενικές γραμμές ο Π.Α.Ο.Κ. του πρώτου ημιχρόνου μπορώ να πω ότι ήταν ελαφρώς καλύτερος από τον Άρη, αλλά όχι κάτι συνταρακτικό. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης είχε τις ευκαιρίες, αλλά ο Πορτογάλος καρπουζοψαράς παίζοντας έξυπνα με αντεπιθέσεις πέτυχε το 4-0 και από κει και πέρα αντίο ζωή. Ο Άρης δεν έχει κανένα δικαίωμα να ψάξει για δικαιολογίες. Παρόλα αυτά δικαιούτο τουλάχιστον ένα γκολ. Ο Σάντος για μια ακόμη φορά έπαιξε αυτό που μπορεί και μπράβο του. Δεν υπερεκτιμά τις δυνατότητες της ομάδας του και φυσικά τις δικές του. Δίκαιη η νίκη του ''Δικεφάλου του Βορρά''.

Υ.Γ.1 Καλά την παλεύουν στη Νόβα; Τι άθλια ριπλέι ήταν αυτά που δείχνανε (όταν τα δείχνανε);

Υ.Γ.2 Το συγκεκριμένο ματς το πήρε η Τούμπα ή ο Σάντος;

Υ.Γ.3 Με τη διαιτησία δεν θα ασχοληθώ.

Y.Γ.4 Η ποικιλία είναι αυτή που έτρωγα όταν έβλεπα το ματς.

19 σχόλια:

  1. de eixa ti dinatotita na dw to paixnidi,alla fantazomai mia eikona pou den antikatroptizei tin omada tou ari,perimena ena teleiws diaforetiko paixnidi me proponiti ton couper,se kathe periptwsi kerdise o paok sta simeia dikaia pire to apotelesma...ston ari prepei na diereunisoun tis aities gia tis proilthe i ita.... tha simfwnisw me ta aparadekta replay tou agwna

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. megalo paketo o aris simera...den to perimena na xasei poso mallon me auto to apotelesma. nomizw pws eleipe simera o abreou...kai oxi mono...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εγώ νομίζω ότι ο Αμπρέου έλειπε σήμερα. Θα μπορούσε κάλλιστα να εκμεταλλευτεί τα οφθαλμοφανή κενά της άμυνας του Π.Α.Ο.Κ.
    Το ευχάριστο είναι ότι ο Κόκε αρχίζει να ξυπνάει και να πατάει όλο και περισσότερο περιοχή.
    Θα έχω την υπομονή και θα περιμένω περισσότερα συμπεράσματα για την ομάδα στο ματς με τον Πανιώνιο εντός έδρας, όπου θα περιμένω δίδυμο Αμπρέου με Κόκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδια ενας κουκος(Αμπρεου) δεν φερνει την ανοιξη,ο ΑΡΗΣ ηταν πολυ κατωτερος του ΠΑΟΚ,περισσοτερο απο ολα ειναι οτι οι Παοκτσιδες
    πεισμοσαν με τις δηλωσεις Λαμπριακου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O ΠΑοκ ειναι η μονη ομαδα του κοσμου που βαζει συνεχως περισσοτερα γκολ απο τις ευκαιριες που κανει. Χτες νικουσε 3-0 στο 50' κ η μονη αξιολογη φαση που ειχε κανει ηταν μια με τον Μουσλιμοβιτς που ηταν κ οφσαιτ!!!
    Πραγματικα πιστευω οτι ο Σαντος ειναι ο μοναδικος που μπορει να αντικαταστησει επαξια τον Ρεχαγκελ...
    Ρομπερζ, Αρανο, Χαβιτο σε αλλο γηπεδο ηταν χτες...Κατα τ αλλα δε μπορω να κανω ιδιαιτερη κριτικη στο ματς γιατι ειχε ληξει απο νωρις εντελως ανεξηγητα... Η γκινια του Αρη αλλωστε ειναι γνωστη κ εκδιαμετρου αντιθετη απ την ρεντα των αντιπαλων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Άρης κατάφερε να φάει 4 από ομάδα του Σάντος. Ο Σάντος κατάφερε να βάλει 4 σε ομάδα.

    Αυτό μόνο, τέλος!

    (α, και το ματς όχι μόνο δεν ήταν καρα-under, αλλά ήρθε και over 4.5)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΞΕΝΕΡΩΣΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΧΘΕΣ...ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΦΑΓΑΜΕ 4 ΓΚΟΛ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΔΙΝΑ ΚΑΜΙΑ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ. ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΠΑΟΚ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΟΚΕ, Ο ΧΑΒΙΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΑΠΟ ΤΟ 2006 Ή Ο ΚΑΛΒΟ Ή Ο ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ...ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Πέναλτι σε εκτέλεση φάουλ δεν έχω ξαναδεί" Τάδε έφη ο μεσιέ Κόντης..... Αυτή τη φάση http://www.youtube.com/watch?v=4U032Ep6WLY στο 2:40 δεν την έχετε δει δηλαδή.....?? Α ρε προπαγάνδα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. den to eida to mats mono kapoies faseis alla mou ekane entupwxsh oti mphkan 5 goal kai ta 4 htan apo sthmenes faseis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ali8euei oti o kalopoulos einai 8essalonikios?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ (ΕΠΤΑΛΟΦΙΤΗΣ)ΚΑΙ ΠΑΟΚΤΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κάνθαρε...

    respect από τον Nefelim...

    τον γνωστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γίνε άρης να γουστάρεις. Το οτι για τον άρη κάθε ματς με τον ΠΑΟΚ είναι ο στόχος όλης της χρονιάς αποδείχθηκε και χθες. Τόσο πάθος, νεύρο και κλωτσιά σε ποιό άλλο ματς ρίχνει? Ή μήπως τους προκάλεσαν τα κακά παιδιά του ΠΑΟΚ? Έλεος. Καλά κάνεις kanthare και δεν σχολιάζεις την διαιτησία γιατί και στο φάουλ ο Νέτο βγάζει καθαρά το χέρι του, και ο Μούσλι απλά πανηγύρισε χωρίς να βγάλει την φανέλα του η να κρεμαστεί από τα κάγγελα σαν τον τσιρίλο το πιθήκι. Όσο για τον Λαμπριάκο τι να πει κανείς, αν δεν πουλούσε τόσο αντιπαοκτσιδιλική τώρα θα έπαιζε στην Αναγέννηση Σαππών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. tetoious panhgyrismous mono o paok tha mporouse na kanei gia tetoio derby. teleiwse i xronia gia ton paok tou xronou pali

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ ανώνυμε οφείλω να σε πληροφορήσω ότι η ένδοξη ομάδα των Σαπών (ή Σαππών) ονομάζεται Ελπίδα κι όχι Αναγέννηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΑΥΤΗ Η ΣΕΖΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΓΙΑ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. O PAOK ITAN I KALITERI OMADA KAI KERDISE DIKAIA! TA PENALTI ITAN KAI TA DIO KATHARA KAI O ARANO EPREPE NA EIXE APOBLITHEI ME DEUTERI KITRINI! AN OXI STO PENALTI TOTE STO FOUL STON VIEIRINHA OTAN EGEINE TO 2:0!

    O PAOK THA PAREI KAI TO DIPLO MESA STO BIKELIDIS GIATI EINAI APLOS I KALITERI OMADA KAI EXEI PAIXTES POLI MEGALITERIS AKSIAS APO TON ARH!

    RE TON FOUKARA TON ARH...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...