Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Νίκησε ο χειρότερος

Δε θα πω πολλά για το ντέρμπι, καθώς το ματς δεν χρίζει τρελής ανάλυσης. Θεωρώ ότι παρακολουθήσαμε ένα μέτριο παιχνίδι, για να μη πω κακό, και τζάμπα φάγαμε τόσο πρήξιμο την βδομάδα που μας πέρασε. Πολύ κακό για το τίποτα με λίγα λόγια. Δεδομένου ότι έπαιζαν αντιμέτωπες οι δυο καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος το πιο πιθανό σημείο ήταν το Χ. Η εξέλιξη του αγώνα δεν με δικαίωσε.

Οι διατάξεις των δυο ομάδων απόλυτα δικαιολογημένες. Ο Τεν Κάτε κατέβασε την ομάδα με κυρίαρχο σκοπό να μην χάσει και παραλίγο να το πετύχει. Αντίθετα ο Ζίκο με το σύστημα που επέλεξε, ήθελε να να εκμεταλλευτεί την δύναμη της έδρας και να πετύχει κάποιο γκολ.

Το πολυπρόσωπο κέντρο του Παναθηναϊκού ''έπνιξε'' αρκετά εύκολα τους Ντούντου και Μαρέσκα, με αποτέλεσμα να ελέγχει το κέντρο σε μεγάλο βαθμό, παρά την ανυπαρξία του Σεϊταρίδη και τη δυσλειτουργία του Γκάμπριελ. Ειδικά ο Βραζιλιάνος δεν μπορώ να καταλάβω τι ρόλο βαράει όχι μόνο στο αποψινό ματς, αλλά γενικώς. Τον πήραν για δεξί μπακ και μόνο σε αυτή τη θέση δεν παίζει. Έτσι όπως την κόβω την δουλειά μάλλον κι ίδιος έχει ξεχάσει την θέση του. Είδατε τι παλίκαρος είναι ο Αντωνίου. Αυτά αφορούν το πρώτο ημίχρονο και συνεχίζουμε με αυτό.


Έχω να σταθώ σε κάποια πράγματα που με γαργάλισαν. Οι γραμμές του Ολυμπιακού ήταν τελείως αποκομμένες με συνέπεια η πιο κοντινή πάσα να ήταν 30 μέτρων. Ασύνδετη η άμυνα με την επίθεση. Έτσι δινόταν η ευκαιρία στον Σαλπιγγίδη και τον Σισέ να γίνουν ιδιαίτερα κινητικοί και να προβληματίσουν αρκετά την άμυνα του Ολυμπιακού. Ειδικά ο Σαλπιγγίδης έτρεχε παντού και τον τροφοδοτούσαν συνέχεια. Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου θεωρώ ότι η κυριαρχία των ''πρασίνων'' κατέστη αδιαμφισβήτητη. Και τότε η ταναπού η μπάλα έκανε την χάρη στον Ολυμπιακό.

Παρόλα τα φρου φρου και αρώματα του Ζαϊρί, τα πατάω κι αλλού βρίσκομαι του Όσκαρ και τα προβλήματα της αμυντικής λειτουργίας ευτύχησε να σκοράρει με τον ''πιστολέρο'' Μήτρογλου να κάνει τα δικά του καουμποΐστικα κολπάκια παρά την επίπληξη του Κόκκαλη. Βέβαια, ο Κώστας είναι μεγάλος παίχτης και δεν έχει ανάγκη κανένα Σωκράτη να του λέει τι να κάνει. Κοινώς τον έγραψε. Προσωπικά αναμένω την αντίδραση του Κόκκαλη με μεγάλο ενδιαφέρον.

Γιατί μπήκε όμως το γκολ; Ρωτήστε τον Τζόρβα που στην αμέσως προηγούμενη φάση αντί να μπλοκάρει την μπάλα και να εξοικονομήσει χρόνο και ηρεμία της έδωσε μπουνιά, δίνοντας την ευκαιρία στους ''ερυθρόλευκους'' να επιτεθούν μία τελευταία αλλά καθοριστική φορά. Λεπτομέρεια θα μου πείτε, αλλά αυτές κάνουν την διαφορά.

Εντύπωση μου έκανε ο Αντώνης για μια ακόμη φορά. Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι μετά το ματς με την Άλκμααρ έπεσε ξανά για να μπλοκάρει το τόπι. Μεγάλες στιγμές απο τον Αντώνη που φαίνεται ότι περνάει δεύτερη νιότη.

Για να είμαι ειλικρινής με το που τέλειωσε το πρώτο ημίχρονο σκέφτηκα να το γυρίσω στο ΣΚΑΪ και στα ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα ντοκυμαντέρ του. Το έκανα προσωρινά.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έβρισκε τον Κάτε προβληματισμένο. Το χρονικό σημείο που μπήκε το γκολ θα άλλαζε εκ βάθρων τα σχέδια του Ολλανδού τεχνικού. Από εκεί που καθόταν και περίμενε, ελέγχοντας το κέντρο, έπρεπε να ανοιχτεί και να κυνηγήσει ένα γκολ. Ο Ζίκο, ευτυχής που είδε την ομάδα του να πετυχαίνει ένα γκολ από το πουθενά δεν είχε κάποιο λόγο να αλλάξει κάτι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να φαίνεται καλύτερος, απόρροια από τους διαδρόμους που είχαν ανοιχτεί. Και ξάφνου γίνεται το 2-0. Οι φίλοι του Ολυμπιακού ας ευχαριστήσουν τον Γιούρκα για την ανυπαρξία του και τη συμβολή του στο δεύτερο γκολ, αφήνοντας το δεξί άκρο της άμυνας εκτεθειμένο.

Κάπου εκεί τελειώνει και ο αγώνας. Οι αλλαγές του Κάτε σε πρόσωπα και διάταξη δεν άλλαξε κάτι. Ένα είναι σίγουρο. Ότι το αποτέλεσμα του αγώνα δεν είναι σε καμία περίπτωση δίκαιο. Ο Ολυμπιακός δεν δικαιούτο την νίκη και οι φίλοι του θα πρέπει να προβληματιστούν, παρά να χαίρονται. Όπως έχουμε πει όμως, οι νίκες κρύβουν τα πραγματικά προβλήματα. Από την άλλη πλευρά, δεν νομίζω ότι ο Κάτε έκανε κάποιο λάθος και οποιαδήποτε κριτική εναντίον του θεωρώ πως είναι άδικη. Το τριφύλλι ήθελε κάτι περισσότερο από το σημερινό ματς και δεν το πήρε. Το πιο δίκαιο αποτέλεσμα για μένα θα ήταν η ισοπαλία.

Υ.Γ.1 Τελικά έγραψα αρκετούτσικα.

Υ.Γ.2 Κάκιστη περιγραφή για ακόμη μία φορά από τον γλύφτη Βερνίκο.

Υ.Γ.3 Ζήτω ο Κάκος με τις χαμένες του κάρτες!

5 σχόλια:

  1. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ Χ ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΣΤΟ Β ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ, Ο ΠΑΟ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ! Ο ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥ...ΤΟΝ ΕΣΩΣΕ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΡΧΟΤΑΝ Χ Ή ΕΧΑΝΕ ΘΑ ΑΝΤΙΧΟΥΣΕ ΒΑΡΙΑ Η ΠΙΣΤΟΛΙΑ ΑΠΟ ΑΝΩΘΕΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. de mporw na katalabw telika an einai thema atixias opws dilwse o pateras,se kathe periptwsi thewrw pws einai ena adiko apotelesma gia to panathinaiko....bebaia otan de bazeis trws..tha diafwnisw me ti kritiki oson afora to tzorba kathws apopsi mou einai pws polles fores i amina tou panathinaikou itan panta ena time pisw...o panathinaikos exase giati de riskare opws thewrw lanthasmeni kinisi tou cice sti fasi me tis 2 seri apokrouseis tou prodoti sti deuteri giati na mi bgalei katheti ston afilakto salpiggidi...koinws epipolaiotita.....opws tha simfwnisw gia pio logo xrisimopoiite o gkabriel?????k epitelous giati thesi ton pirame....!!!!!krima gia to panathinaiko.....oson afora ta epeisodia tha diapistwname tin omali leitourgia tou agwna an k efoson o olimpiakos exane!!!!!patera epeigontos enisxisi amintikis leitourgias k enos megalou onomatos gia na bgazei kathetes mpalies....giati pali to paixnidi basizotan se psiles mpalies k sentres!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eisai abalos. ti sxesi exei o seitaridis sto deytero goal? abaloi oloi sas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άμπαλος μπορεί να είμαι, δεν λέω όχι...Θα σε παρακαλούσα όμως να δεις την φάση του δεύτερου γκολ και πως ξεδιπλώνεται η αντεπίθεση του Ολυμπιακού. Αφού την δεις πες μου ποιος καλύπτει τη δεξιά πλευρά του Παναθηναϊκού και ποιος οφείλει να συγκλίνει από το δεξί άκρο προς το κέντρο της άμυνας. Εκτός αν θεωρείς ότι τα ακραία μπακ δεν πρέπει να τρέξουν για να γυρίσουν σε μια αντεπίθεση που δέχεται η ομάδα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΔΗΛΑΔΗ? ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΠΙΟ ΚΟΣΜΙΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...