Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ο Θεός του Πολέμου (και του Κεραυνού)

Τους έχω παρακολουθήσει. Μπορεί να θεωρούμαστε ισάξιοι, αλλά δεν είμαστε. Όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά σε πολλά θέματα. Δεν με φοβίζουν. Το μόνο που με φοβίζει είναι ο κακός εαυτός μας. Τίποτα άλλο. Διαθέτω όλα τα απαραίτητα εφόδια: έχω τον προπονητή, έχω το υλικό, έχω τον κόσμο, έχω την φανέλα και μπορώ να σπάσω την έδρα τους. Τους έχω κερδίσει στο παρελθόν εκτός έδρας. Μπορώ να το κάνω κι απόψε. Δεν πρόκειται για κάτι σπουδαίο. Απλά να προσέξουμε κάποια πραγματάκια και το ροζ φύλλο είναι δικό μας (κλισέ).

Πρέπει να βρούμε την ενέργεια και τη διάθεση να παίξουμε άμυνα. Άμυνα δεν σημαίνει ότι μαρκάρω μόνο τον αντίπαλό μου. Σημαίνει μπλοκ άουτ. Βοήθειες. Προσήλωση στην μπάλα κι όχι μόνο στα κορμιά. Δυστυχώς, στο τελευταίο έχουμε σοβαρό πρόβλημα, καθώς στις περιστροφές που γίνονται χάνουμε τον μπούσουλα. Όμως, μπορούμε, στο μέτρο του δυνατού, να προσπαθήσουμε όσο πιο σκληρά γίνεται. Εξάλλου, ποιον θα φοβηθούμε; Τον Γιαννακίδη; Τον Καλλέ; Τον Aποστολίδη; Τον Δέδα; Ας είμαστε σοβαροί. Το είπαμε πιο πάνω: φοβόμαστε μόνο τον κακό εαυτό μας. Ο σημαντικότερος παίχτης του Π.Α.Ο.Κ. είναι μακράν ο προπονητής του, τον οποίο θα χαρακτήριζα δουλευταρά και υποτιμημένο. Από εκεί και πέρα οι μόνοι που μπορούν να κάνουν την διαφορά, τουλάχιστον επιθετικά, είναι οι Μάρσαλ, Γκετσέφσκι, και Ντοζίερ. Ο πρώτος είναι καλός παίχτης και βγάζει ενέργεια στην επίθεση. Ο δεύτερος είναι ένα κούτσουρο που μάλλον κάνει καλά τη δουλειά του. Ο τρίτος είναι αρκετά σταθερός στο ζωγραφιστό και στις δυο άκρες του παρκέ.

Επομένως, περιορίζοντας αυτά τα τρία στοιχεία αυτομάτως τους κρατάμε κάτω από τους 70 πόντους. Κι αυτό ακριβώς περιμένω να γίνει σήμερα. Να παίξουμε σκυλίσια άμυνα. Να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Να έχουμε υπομονή στην επίθεση. Μπορεί να λέγεται ότι το υλικό του Άρη είναι καλύτερο, αλλά ως σύνολο ο Π.Α.Ο.Κ. είναι πιο δουλεμένος. Υποθέτω ότι το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Και πιστέψτε με όταν σας λέω ότι θα γίνει μεγάλο ματς.  Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται σε ορισμένους αυτό που θα πω, οι μικροί τελικοί είναι μια κλάση πάνω από τους μεγάλους. Το λυπηρό είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία εξακολουθεί να προβάλλει αυτό το σίχαμα των μεγάλων τελικών. Εντούτοις, ουδόλως μας ενδιαφέρει. Εμείς θα μπούμε στο ματς και θα (προσπαθήσουμε να) κάνουμε το χρέος μας. Δεν με νοιάζει αν θα βγω Ευρωλίγκα. Δεν με νοιάζει αν ο αντίπαλό μου λέγεται Π.Α.Ο.Κ. ή Μαντουλίδης. Αυτό που με νοιάζει είναι να διαπιστώσω προσπάθεια, δίψα, θέληση και πίστη για τη νίκη. Αυτό που με νοιάζει είναι να δω Αρειανάρα. Αυτό που με νοιάζει είναι να παρακολουθήσω το Θεό του Πολέμου.

Υ.Γ.1 Ο αγώνας ξεκινάει στις 19:00. Λίγο πριν το ματς θα τοποθετήσω ενεργό λινκ στο παρόν υστερόγραφο. Για να δείτε το ματς πατήστε εδώ ή εδώ.

Υ.Γ.2 Ευτυχώς, έχουν απομείνει κάποιες φωνές που λένε τα πράγματα με το όνομά τους. Εν προκειμένω, η συγκεκριμένη φωνούλα θα μπορούσε να πει περισσότερα και πραγματικά την ευχαριστώ, διότι αν έπαιρνα την σκυτάλη θα είχαν ακούσει τα εξ αμάξης. Και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται αυτά τα πράγματα. Πραγματικά καμία πρωτοτυπία. Λες και παρακολουθώ ή ακούω την ίδια κασέτα over and over again. Το έχουμε αναφέρει πολλάκις: αν δεν αλλάξουμε μυαλά δεν θα δούμε ποτέ προκοπή, ούτε στην οικονομία, ούτε στην κοινωνία, ούτε στο περιβάλλον, ούτε στον αθλητισμό. Όσο κι αν αρνούμαστε να παραδεχτούμε κάποιες καταστάσεις, η αλήθεια είναι ότι κατά τις τέσσερις τελευταίες δεκαετίες, έχουν γίνει εγκλήματα αναφορικά με τη διαπαιδαγώγηση των Ελλήνων. Μάλλον, έχει γίνει κάτι πολύ χειρότερο. Έχουν γίνει λάθη. Σοβαρότατα λάθη. Το πρόβλημα είναι βαρύνουσας σημασίας και πρέπει όλοι μας, ανεξαρτήτως της ιδιότητας που φέρουμε, να αναθεωρήσουμε πολλές απόψεις. Μακάρι, αντί της οικονομικής Τρόικας να ερχόταν μια κοινωνική. Ίσως, σε μια τέτοια περίπτωση να υπήρχε ελπίδα.

Υ.Γ.3 Για τον Μπουγαΐδη δεν έχω να πω κάτι. Δεν τον έχω δει να αγωνίζεται κι ως εκ τούτου δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για το πως και το γιατί. Υποθέτω ότι το μακρινό μέλλον θα δώσει τις απαντήσεις σε αυτόν που τις ψάχνει.

Υ.Γ.4 Οι φήμες λένε ότι ο Κόκε θα μείνει σύντομα ελεύθερος από το Χιούστον. Οι ίδιες φήμες λένε ότι μπορεί να επιστρέψει στην Αρειανάρα. Προς το παρόν αναμένουμε.

Υ.Γ.5 Άλλαξε ο μήνας; Άλλαξε. Μπήκε το καλοκαίρι; Μπήκε. Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι.

Υ.Γ.6 Το γιουτιούμπι μαλακίζεται: πατήστε play και κατόπιν εκεί που γράφει: ''παρακολουθήστε στο youtube''. Το μόνο που θα πω είναι ότι ο Gene Simmons τα σπάει. Η συνέχεια επί της οθόνης.

21 σχόλια:

  1. Έχω απογοητευτεί τόσο πολύ με τη σειρά του τελικού, τις ήττες της ομάδας μου, που ομολογώ δεν ξέρω καν το δικό σας επιμέρους σκορ σε νίκες...
    Εύχομαι όμως να τα καταφέρετε και καλό σου μήνα Kanthare...!

    Υ.Γ: Υπέροχο το τραγούδι, όντως τα σπάει! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχω δει τους Σαλονικιούς μονομάχους του παρκέ, δεν προλαβαίνω.

    Γενικά υπάρχει μεγάλη διαφορά κλάσης από τους μπασκετικούς δημοσιογράφους σε σχέση με τους ... εξωτερικούς συνεργάτες των γραφείων Τύπου των ΠΑΕ που δουλεύουν σε εφημερίδες και ιστοσελίδες ...

    Με ευχαρίστηση διαπίστωσα ότι αυτά που έγραψα στο περσινό θέμα εξακολουθώ να τα πιστεύω και τώρα, διατηρώντας μια συνέπεια. Το μόνο δυσάρεστο είναι πως κανείς από τους επισκέπτες του blog δεν έδωσε τότε σημασία, και προφανώς δεν πρόκειται να δώσει και τώρα.

    Αν επιστρέψει ο Κόκε θα είναι μέγα σφάλμα, για τον Άρη. Είναι σαν να έχεις χωρίσει, μετά από χρόνια, τη γυναίκα σου και μετά από ένα χρόνο να την ξαναπαντρεύεσαι. Γλυτώνεις τον τίτλο του εφταμαλάκα; Όχι!

    Καλό καλοκαίρι σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου φίλε Κάνθαρε.

    Επειδή από μπάσκετ δεν έχω ιδέα, ποτέ μου δεν το συμπάθησα σαν σπορ, θα σταθώ στο υστερόγραφο υπ'αριθμόν 4: Ο κύκλος του Κόκε έκλεισε. Δεν είναι πλέον απαραίτητος και ζητά και πολλά σε χρήματα. Καλύτερα το τσογλανάκι ο Νέρι παρά ο Ισπανός, για τον οποίον φήμες λένε πως ήταν και πιονι της Σούπερ 3 για να μαθαίνει τα τεκτενώμενα στα αποδυτήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είθε να δούμε ένα -τριτο- πολύ όμορφο παιχνίδι... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι στο χέρι μας να πάρουμε την τρίτη θέση. Μέχρι στιγμής όμως δεν δείξαμε ικανοί να το κάνουμε. Δεν υπάρχει συγκέντρωση και σοβορατότητα, ικανότητα όμως υπάρχει. Αν αλλάξει κάτι στα δύο αυτά στοιχεία θα σπάσουμε την έδρα. Θυμήσου ότι στο πρώτο ματς ο αντίπαλος ήταν μαύρο χάλι, αλλά παρόλα αυτά κάναμε τόσο πολλά λάθη που δεν τον εκμεταλλευτήκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλό μήνα να έχουμε κανθαρούλη μου! το καλοκαίρι ίσως λίγο ζεστάνει τις ψυχές μας…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αστροφεγγιά, θα τα καταφέρουμε. Όσο για το τραγούδι πραγματικά ο ''δαίμονας'' των KISS το απογειώνει. Καλό μήνα να έχουμε.

    Υπουργέ μου, συμφωνώ ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά κλάσης σε μπασκετικούς και ποδοσφαιρκούς δημοσιογράφους. Όμως, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια και στο μπάσκετ παρατηρούνται φαινόμενα εξαθλίωσης. Τα πράγματα όμως είναι πολύ καλύτερα. Όσο για τον Κόκε δεν θα έλεγα όχι στην επάνοδό του. Του κάνεις ένα συμβόλαιο γύρω στα 350 χιλιάρικα και του λες κάτσε δούλεψε μαλακισμένο. Το τόπι το κατέχει, αλλά είναι χρεμπελόσκυλο.

    Μικρέ Σκάουτερ η σχέση του Σούπερ 3 με τον Κόκε ήταν σχέση αγάπης και στοργής. Απλά είναι μεγάλη ευκαιρία να δείξει ότι πράγματι αγαπάει τον Άρη. Γυρνάει πίσω με λίγα λεφτά, προσπαθεί να κάνει το come back και βγαίνουν όλοι κερδισμένοι. Κι ο παίχτης γίνεται μάγκας και η διοίκηση κερδίζει πόντους, διότι σου λέει τον έκλεισα με μισά λεφτά κι ικανοποιείται το αίσθημα του κόσμου. Κακά τα ψέμματα: οι φίλαθλοι τον συμπαθούν τον Κόκε. Επομένως τα πάντα όλα εξαρτώνται από το πόσα λεφτά ζητάει. Όσο για το Νέρι εχει ικανότητες, αλλά δεν έχει μυαλό. Και ανθρώπους χωρίς μυαλό δεν τους θέλω, διότι σε ενδεχόμενη μονομαχία μαζί τους δεν θα μπορέσω ποτέ να βγω νικητής.

    Elt, θα είναι όμορφο παιχνίδι. Μακάρι να το πάρουμε.

    Biologion, έχουμε πει αμέτρητες φορές ότι αυτοκτονούμε μόνοι μας. Καλά τα λες: απαιτείται συγκέντρωση και σοβαρότητα. Άντε να δούμε. Λίγη ώρα έμεινε.

    Γεια σου Λύχνε. Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι. Σίγουρα θα μας ζεστάνει. Έχε πίστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλό μήνα

    καλή επιτυχία στην ομάδα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τωρα ρε κανθαρε θες να σχολιασω τα παιχνιδια του αρη με τον μπαοκ???
    εδω δεν βλεπω τα δικα μας τα δικα σας θα βλεπω??
    αντε καλο καλοκαιρι να πηγαινουμε στις παραλιες με τον πρωταθλητη στη μασχαλη την πετσετα με τον δαφνοστεφανομενο εφηβο στον ωμο την τσαντα με τα μπανιερα των παιδιων στα χερια να ψαχνουμε για ξαπλωστρες αδειες να αραξουμε με τη φραπεδια μας να διαβαζουμε για τις μεταγραφες του θρυλου και που και που να σηκωνουμε τη ματια μας να δουμε και κανα κ..ο καθοτι το ξενο ειναι πιο γλυκο.....
    η συνεχεια επι της παραλιας

    οσο για το μπασκετακι next year!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σου Φάνη. Η επιτυχία ήρθε. Ο Κάνθαρος είναι ευχαριστημένος. Καλό μήνα και σε σένα.

    Θέμη, θέτεις πολλά ζητήματα που απαιτούν πολλά blogs για να τα αναλύσω. Καταννοώ αυτά που γράφεις, αλλά προσωπικά έχω άλλα γούστα. Για παράδειγμα, δεν παίρνω πρωταθλητή. Ούτε φραπεδιά. Προτιμώ ένα κουβά τιγκαρισμένο με παγωμένες μπύρες. Όσο για την εφημερίδα λέω να αρχίσω να φέρνω βιβλία στην παραλία. Έχω τόσα πολλά που δεν τα έχω διαβάσει, κυρίως ιστορικής ύλης. Από κει και πέρα ξαπλώστρα, γυαλί ηλίου, αντιλιακό και σηκώνουμε κεραίες και ραντάρια για καμιά πισωκούνα νταρντάνα. Κι αν πεινάσουμε θα πάρουμε κανά κλαμπ. Εναλλακτικά μπορεί να έχω φέρει μπανάνες, δαμάσκηνα ή κεράσια. Γενικώς, σηκώνει μεγάλη κουβέντα το θέμα. Καλό καλοκαίρι γίγαντα.

    Γεια σου σ' αγαπώ. Καλό μήνα να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το πήρατε και μπράβο σας...

    καλό μήνα Kanthare

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ...του Πολέμου,του Κεραυνού,της Πυλαιας,του Παλέ:),αντε πάμε Παλέ την Κυριακή,να τελειωνουμε,και μετά να ψάχνουμε για ευρώπουλα,μας περιμενει η ευρωλιγκα,με το φετινο προϋπολογισμο δε γινεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. προφητικη αναρτηση,επεσες μεσα σε ολα.
    Φιλε περα απτην προσκαιρη χαρα.ειναι και ωρα προβληματισμου.
    Αυτη η ομαδα με αυτη τη δομη και αυτους τους παικτες δεν μπορει να παει ψηλα.
    Δυστυχως και το μπασκετ θελει λεφτα,λεφτα που δεν εχουμε.
    Οι ηρωικες παλιες εποχες πλεον δεν υπαρχουν,ταλεντα απο την β ομαδα δεν εχεις,επενδυτης να τα χωνει μας τελειωσε οποτε λογικα θα βολοδερνουμε απο την 3η εως την 8η θεση.
    Για ευρωπη δεν το συζητω αντε να κανουμε ενα γυρο προκριματικο.
    Εκεινο που μας μενει ειναι η αγαπη μας για αυτη την ομαδα και οπως λεει και ο Vad χρεος ολων ειναι να παμε στο παλαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Foris Mouratidis,ταλέντα εχεις,Φόρη,πήρες και το πανελληνιο εφήβων με μια εκπληκτική ομάδα,ευρώπουλα δεν εχεις,για να κρατησεις Χρυσικοπουλο,Μποχωριδη και όσους φύγανε τα τελευταια χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επιμένω και θυμήσου τη κουβέντα μου. Η επιστροφή Κόκε είναι μέγα λάθος! Βέβαια δεν είμαι σίγουρος ότι εκείνος θέλει να επιστρέψει σε μια ομάδα που ήταν ο βασιλιάς και τώρα με τον Τσιώλη θα είναι γρανάζι της μηχανής. Να δεχθεί δηλαδή ότι η φιλοσοφία του προπονητή είναι η πίστη στην ομαδική δουλειά, στο ασταμάτητο τρέξιμο, στην πειθαρχία.

    Αν επιστρέψει αργά ή γρήγορα θα τεθεί θέμα, αυτός ή ο προπονητής. Οπότε η Super 3 θα χρειαστεί να πάρει τη σωστή απόφαση, να στηρίξει τον Σάκη, γιατί είναι ο μόνος στον Άρη που ξέρει να φτιάξει ομάδα, οι Σουπεράδες δεν γνωρίζουν. Αν όμως η Super 3 πάρει τη λάθος απόφαση, να στηρίξει Κόκε, χέσε ψηλά κι' αγνάντευε.

    Μπράβο για το brake που εκάματε στην Πυλαία και μάλιστα, όπως παραδέχονται όλοι, πολύ άξια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γεια σου Elt. Ας ελπίσουμε ότι θα το πάρουμε και τη Κυριακή. Καλό μήνα.

    Vad, εννοείται ότι δεν γίνεται με το φετινό μπάτζετ. Κάτσε να τελειώσει η σεζόν και βλέπουμε τι κάνουμε. Καλό θα ήταν να κρατήσουμε τον Πίξι στον πάγκο, κάποιους αξιόλογους παίχτες και να δουλέψουμε για κάτι καλό.

    Φόρη, ανοίγεις μεγάλη συζήτηση τώρα. Λεφτά σίγουρα δεν υπάρχουν. Επιμένω ότι αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι το πλάνο. Να ξέρεις τι ζητάς. Να ξέρεις τους στόχους. Τα λεφτά απλά είναι το μέσο για την εφαρμογή του το πλάνου. Σίγουρα πρέπει να προβληματιστούμε, αλλά έχε πίστη. Άρης είσαι. Μπορούμε να γεμίζουμε το Παλέ σε κάθε αγώνα; Για να ανέβουμε ψηλά πρέπει πρώτα να το πιστέψουμε εμείς οι ίδιοι. Και να σου πω και κάτι; Στη συνείδησή μου ο Άρης είναι στον Όλυμπο.

    PiciFriki, καλό μήνα και σε σένα.

    Vad, για αυτό κάνω λόγο για πλάνο. Δεν αρκούν τα λεφτά.

    Υπουργέ μου τον Κόκε δεν τον βλέπω να έρχεται πίσω. Πολλοί πιστεύουν ότι οι γέφυρες που έριξε για να επιστρέψει οφείλονται στο γεγονός ότι χρωστάει στον Άρη περίπου 650.000 γιούρο. Αν επιστρέψει θεωρητικά θα γλιτώσει αυτά τα λεφτά. Το σίγουρο είναι ότι ο Κόκε έκανε λάθος που έφυγε. Μέχρι στιγμής καλά κάνει η διοίκηση και ο Τσιώλης που λένε όχι στην επιστροφή του. Κι ο Κάνθαρος το ίδιο υποστηρίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν καταλαβαίνω γρί απο αυτά που λές, μα πίνω τη μπύρα σου και πέρασα να σου πω " στην υγειά σου!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εντάξει τότε. Γιατί παραπάνω έγραψες:

    «Όσο για τον Κόκε δεν θα έλεγα όχι στην επάνοδό του. Του κάνεις ένα συμβόλαιο γύρω στα 350 χιλιάρικα ... »

    και με ανησύχησες! Όσο για τα λεφτά που χρωστάει (αν χρωστάει και αν είναι τόσα) ξέρεις τι λένε, μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γεια σου Ευαγγελία. Να είσαι καλά. Καλό ξημέρωμα.

    Υπουργέ μου, υποτίθεται ότι τόσα είναι και υποτίθεται ότι ακόμα δεν τα έχει καταθέσει. Δεν θα έλεγα όχι στην επάνοδό του υπό κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις, τις οποίες μάλλον θα χαρακτήριζα ουτοπικές. Επαναλαμβάνω ότι η διοίκηση καλά κάνει και δεν δίνει τροφή στις φήμες περί επιστροφής. Προφανώς γνωρίζει κάτι παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...