Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

(Μ)πάνε έλα

Αρκετοί στη Θεσσαλονίκη θεωρούν πως ο Ζαγοράκης βάζει τον εγωισμό του πάνω από το συμφέρον του συλλόγου. Αλλά για ποιον εγωισμό μιλάμε; Εδώ αφήνει τα αναρχόσκυλα να κάνουν ότι θέλουν. Εδώ ψηφίζει τον Μαρινάκη. Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι ο δρόμος της επιλεκτικής σιωπής δεν οδηγεί πουθενά. Κυριολεκτικά πουθενά. Γκρεμός. Αδιέξοδο. Dead end που λένε κι οι Εγγλέζοι. Κι ας προβάλλεται η άποψη ότι πλέον στον Π.Α.Ο.Κ. μετρούν τα έργα και οι πράξεις. Ωστόσο, η εποχή των δηλώσεων και των ανακοινώσεων δεν έχει παρέλθει, τουλάχιστον ακόμα. Κι όποιος θέλει να ξεφύγει από την πειθαρχημένη σκέψη και να προτρέξει στο αγωνιστικό ή οικονομικό αποτέλεσμα της ομάδας δεν θα κερδίσει τίποτα. Το έχουμε ξαναπεί: ο Ζαγοράκης έκανε πρωταθλητισμό με τα λεφτά του πολυμετοχικού. Η πίκρα είναι ότι κανείς δεν έχει βγει να το δηλώσει. Το δούλεμα συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.


Βγαίνει, λοιπόν, η φήμη ότι ο Π.Α.Ο. συμφώνησε με τον Βρύζα. Το μαθαίνει η διοίκηση του Π.Α.Ο.Κ. και αμέσως τίθεται επί τάπητος το ενδεχόμενο επιστροφής του. Αίφνης, ο Πρόεδρας παίρνει το αεροπλάνο και κατεβαίνει Αθήνα για να συναντήσει τον Βρύζα. Και ερωτώ εγώ ο ανίδεος και κομπλεξικός, πλην τίμιος και περήφανος, Αρειανός: ρε λακαμά Ζαγοράκη γιατί δεν προσέγγιζες τόσο καιρό τον Ζήση; Τι περίμενες; Να πουλήσεις τον Μπαλάφα στον Αντωνίου για πέντε εκατομμύρια (γιούρο); Φαίνεται ότι ο Θόδωρας δεν ανέχεται την απουσία του Βρύζα και προκειμένου να μην στελεχώσει ολόκληρη την Π.Α.Ε. με πρώην μπασκετμπολίστες - από τη στιγμή που τα φιλαράκια του την κάνουν με ελαφρά - σκέφτηκε να τον επαναφέρει.  Όμως, ξεχνάει ότι δεν υπάρχει μόνο ο Μπάνε και ο Βρύζας. Υπάρχει ο Κόρφας, ο Μαματζιόλας, ο Τσέκος, ο Μπουντούρης κι ο Μπαλογιάνης. Επαρκούν για όλη την Π.Α.Ε. Θα έλεγα και τον Φασούλα, αλλά μάλλον αυτός δεν πιάνεται εδώ και πολλά χρόνια. Και για να έχουμε καλό ερώτημα τι θα απογίνει ο Κωνσταντινίδης; Ίσως μετατραπεί σε σβούρα.

Όταν προσπαθείς να παίξεις με τα λεγόμενα επικοινωνιακά παιχνίδια οφείλεις να γνωρίζεις ότι κάποιες φορές λειτουργούν σαν μπούμερανγκ. Εν προκειμένω, ο Πρόεδρας δεν είχε κάτι να χάσει ή τουλάχιστον έτσι νομίζει: του κάνει την πρόταση και αναμένει την απάντηση. Αν δεχτεί είναι γίγαντας κι αν αρνηθεί είναι πάλι γίγαντας. Μονά - ζυγά δικά του. Εντούτοις, ο Βρύζας είναι ελεύθερος να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Νταξ, δεν πρόκειται να πάει στον Άρη. Με τον Παναθηναϊκό υποτίθεται ότι συνομιλεί. Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι. Γιατί τα λέω όλα αυτά; Διότι, έχουμε ξεφύγει. Μέχρι και προδότη τον βάφτισαν τον άνθρωπο. Η υπερβολή στο μεγαλείο της. Εν τέλει, αυτό που μπορεί να ισχυριστεί κανείς είναι ότι ενδεχόμενη πρόσληψη του Βρύζα από τον Π.Α.Ο. θα πληγώσει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα προδώσει. Η διαφορά είναι χαώδης. Κλείνοντας την τρέχουσα παράγραφο ξαναρωτώ: τι περίμενες ρε Ζαγοράκη;

Πάντως, το πρόβλημα εντοπίζεται σε διαφορετικά λημέρια. Δημοσιογραφικά λημέρια. Όσο έχετε  τον Κόλκα και τους κλώνους του να περνάνε την ανεπίσημη γραμμή της Π.Α.Ε. καλύτερα να πάτε μαζικά να γίνετε μέλη στη Λέσχη Φίλων Άρη. Την επίσημη γραμμή την γνωρίζουμε καλά: ανούσιες ανακοινώσεις κατά της αστυνομίας και του κράτους, καθώς και αναφορές για σωματεία ''μικρότερου βεληνεκούς''. Με δυο λόγια: μηδενική διάθεση για αυτοκριτική και προδέρμ για τους οπαδούς. Όμως, αυτά θέλει ο λαός. Για αυτά διψάει. Και προφανώς για αυτά διψάνε οι δημοσιογράφοι της Σαλονίκης. Αυτά τα δυο στοιχεία είναι αλληλένδετα. Έστω κι αν η αλήθεια δεν αποτελεί κρίκο αυτής της αλυσίδας. Επομένως, αυτός που βρίσκεται στην λάθος πλευρά του λόφου, μάλλον είμαι εγώ.

Υ.Γ.1 Για την μπασκετούμπα θα μιλήσουμε, αφού τελειώσει η σειρά. Πάντως, όποιος θέλει να αυτοκτονήσει ας πάρει μαθήματα από τον μπασκετικό Άρη. Αύριο, λίγο πριν το ματς, θα τσοντάρω και λινκ. Για να παρακολουθήσετε το ματς πατήστε εδώ ή εδώ ή εδώ.

Υ.Γ.2 Σας παραδίδω στις σολιές των Tipton και Downing.

20 σχόλια:

  1. Καλά να περνάς.
    Καλή εβδομάδα.

    Φιλιά ανανέωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου φαινεται πως εμεις άμυνα παιζουμε μόνο στην Πυλαια:))Πάμε,ρε,και δεν τους φοβόμαστε,τους εχουμε,θα το δεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Σ'αγαπώ. Καλή συνέχεια να έχεις.

    Αχ ρε Vad αυτή η άμυνα... Αυτή η άμυνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατι να μην παρει η βαζελα τον Βρυζα? Και πως θα γελαμε δηλαδη? Υπερομαδα θα φτιαξουν και φετος απο διοικηση, τεχνικο τιμ και παικτες!!

    Ο Ζαγορακης να παρει στη θεση του Βρυζα, την Ιωαννα Λιλη μπας και παρει καναν παικτη τσαμπα μονο με καμια βιζιτα!! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραία τα λες Κάναθρε; Και είναι απορίας άξιο γιατί ο Ζαγόρ τόσο καιρό τον είχε στην απέξω τον Ζήση. Ή μήπως παίζει το αντίθετο;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θεε μου σε τι ποδοσφαιρικο κοσμο εφερα τα παιδια μου??????
    ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ παζαρευει με παιχταραδες για να πλαισιωσουν τους ηδη υπαρχοντες και ΟΛΟΙ οι υπολοιποι πανε να παρουν κατιμαδες να τους βαλουν διπλα στους αλλους που εχουν.

    ρε συ τι ειπε ο στοκος(σκοκος)??
    οτι αν ερθει ελλαδα μονο για αε6αρα θα το κανει!!!
    τον ρωτησε κανενας αν τον θελουμε οι υπολοιποι???
    ρε αι παενε να βοσκας καμηλες τωρα που θες να παιξεις και στο θρυλο!!!!
    αμα θελησουμε να διασχισουμε καμια ερημο εσενα θα παρουμε για καμηλιερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου ρε κάνθαρε!

    Ο ΠΑΟΚ βρήκε νεο ηγέτη για τα επόμενα 10 χρόνια μετά από αυτά.
    Αφθαρτός και ατσαλάκωτος ο Τεο αφού η χαλάστρα στον ΠΑΟ βούλωσε τα στόματα της αντιπολίτευσης μετά από μια άσχημη χρονιά. Φέρελπις αρχηγός ο Ζήσης στα πηγαδάκια της Τούμπας που είναι και "άρρωστο ΠΑΟΚτσάκι" περιφρονώντας τα λεφτά του Τζίγγερ.

    Επικοινωνιακά ευφυες αλλά ποια η σκοπιμότητα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. φιλε ολα ειναι βρωμα βρωμα βρωμα τα λεφτα μας να περνουνε και να μας εχουνε στην πριζα ... πια δεν πιστευω κανεναν π.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. KANTHARAKO MAΣ ΓΛΥΚΕ ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗΜΕΕΕΕΕΡΑ!
    ΦΙΛΙΑ Χ 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. συμφωνω με οσα λες (με οσα καταλαβα τουλαχιστον :) :) ) ο τιτλος του αρθρου φοβερος :) καλημερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μανόλο, η Ιωάννα Λίλη από όσο ξέρω έχει εμπλακεί στην ΠΑΕ. Αν δεν κάνω λάθος είχε κάτι κουμάντα με την μπουτίκ. Νομίζω μαζί με την αδερφή της ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

    Παβού δεν ξέρω. Εδώ δεν πρέπει να ξέρουν οι ίδιοι. Και οι δυο είναι εσωστρεφείς. Κι αν κάποιος δημοσιογράφος/ρεπόρτερ γνωρίζει την αλήθεια σιγά μην την πει.

    Ρε Θέμη ακόμα αρχή είναι. Κάτσε να τελειώσει η μεταγραφική περίοδος και τα ξαναλέμε. Όταν λες να πλαισιώσουν τους ήδη υπάρχοντες εννοείς τους Φετφατζίδη, Ουρτάδο, Μήτρογλου, Φουστέρ και Ριέρα;

    Την καλησπέρα μου στον Δημήτρη και στον Σωτήρη. Ευχαριστώ ρε μάγκες.

    Χαράλαμπε, ούτε ευφυές είναι, ούτε σκοπιμότητα υπάρχει. Νταραβέρι να γίνεται και να έχουν δουλειά οι δημοσιογράφοι. Και το δούλεμα συνεχίζεται.

    Δεν κολλάμε ρε Μάγε. Εμείς είμαστε υγιείς άρρωστοι. Θα έρθει η ώρα τους. Έχε πίστη.

    [handmade+art] x2, πολλές καλησπέρες. Να είσαι καλά.

    Μαρία, το να σκέφτομαι τι τίτλο θα βάλω είναι από τις αγαπημένες μου ασχολίες. Προσπαθώ να επινοήσω ευφάνταστους τίτλους. Καλό απόγευμα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Rock hard ride free. Καλά με σκάλωσες τώρα. Όλη μέρα priest θα ακούω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τεράστια κομματάρα φίλε μου. Τεράστια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εεετσι ο Ζαγορ την εχει σκισει τη γατα...απο τοτε που παντρευτηκε τη Λιλη, ουτε μια γυμνη φωτογραφηση να δει ο λαος.

    Αντριλα λεμε ο Τεο... μαλλον θα ειναι απο τις τυροπιτες που τρωει, οπως τοτε που τον ειχαν πιασει για ντοπινγκ με το αεκακι. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε Μανόλο και ποιος είσαι εσύ που θα μιλήσεις για τον Ζαγοράκη; Ο Ζαγόρ είναι μακεδονομάχος, λεβεντόπαιδο και ΠΑΟΚτσής, αν και το τελευταίο ελέγχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κάποια πληροφορία που έχω είναι ότι κάποιος, εκτός ΠΑΟΚ, θορυβήθηκε ότι ο Ζήσης μπορεί να πάρει μαζί του και τον Βιεϊρίνια. Και έβαλε τα μεγάλα μέσα - κουμπαριές - να ακυρώσει την απειλή εν τη γενέσει της.

    Όσο για τους αχαρακτήριστους χαρακτηρισμούς (sic) του Κάνθαρου προς το Ζαγοράκι, του κάνω δώρο ένα φιαλίδιο υγρού στοματικής υγιεινής, να το χρησιμοποιεί πριν τον πιάσει στο στόμα του.

    :razz:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κωστη ασχετο, αλλα πρεπει να κανουμε μια ωραια αναρτηση με ολα τα "τρελα" που εχουν ακουστει στους αθλητικους δικαστες, για δικαιολογιες των πραξεων τους.

    Μου ερχονται πολλα, στο μυαλο!! :P

    Θεουληδες ολοι ενας και ενας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Υπουργέ, ως φίλαθλος έχω εκνευριστεί πάρα πολύ με τον Ζαγοράκη. Στο Σύνταγμα εμφανίζονται οι αγανακτισμένοι. Στην Τούμπα που είναι;

    Μανόλο μιλάμε για επικές ιστορίες. Έχω ήδη ανεβάσει μια τέτοια ανάρτηση στην κατηγορία κουίζ. Θα ανεβάσω κι άλλες. Θαυμαστά τα έργα της αθλητικής Δικαιοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...