Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Bull(ντόζιερ) και κλαρίνα

Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο άθλημα. Αντίθετα, το μπάσκετ είναι σχετικά προβλέψιμο. Κατά ένα συντριπτικό ποσοστό θα κερδίσει ο καλύτερος. Σπάνια θα συναντήσεις εκπλήξεις. Η κοινή συνισταμένη των δυο αθλημάτων είναι το ότι η καλύτερη ομάδα (δια)κρίνεται από τη διάρκεια. Κι εμείς διάρκεια δεν είχαμε σε κανένα σημείο της σεζόν και σε κανένα σημείο των play off. Για την ακρίβεια δεν είχαμε πολλά πράγματα. Δεν είχαμε ομαδικό πνεύμα. Ενέργεια και διάθεση για να παίξουμε προσωπική και ομαδική άμυνα. Αντίδοτο στις άμυνες ζώνης μετά προσαρμογής (του Μαρκόπουλου). Παίχτη να παίζει ικανοποιητικά και αποτελεσματικά το ένας εναντίον ενός. Ψηλούς με γρήγορα πόδια και γρήγορη σκέψη. Επιθετικά συστήματα. Τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι ψηλοί κοντοί και οι κοντοί ψηλοί. Διαύγεια και οξυδέρκεια για να αντιδράσουμε σωστά υπό καθεστώτα πίεσης και κρίσης. Και το κυριότερο όλων: δεν είχαμε εταιρικό και αγωνιστικό πλάνο. Ως εκ τούτου, δεν είχαμε ψυχολογία.


Αυτό που είχαμε είναι μια μόνιμη γκρίνια που περιστρέφεται γύρω από τα πάντα. Γιατί αναπνέει ο Δαμιανίδης; Γιατί υπάρχει ο Σούμποτιτς; Γιατί απεβίωσε ο Σαμολαδάς; Γιατί τρυπηθήκαμε; Γιατί δεν παίζει ο Λίνος; Γιατί ο Τζεβελέκης δεν κλείνει τις τρύπες που άνοιξε ο ίδιος; Γιατί δεν έχουμε ανακαλύψει το νέο Γκάλη; Τα ερωτήματα πολλά, ανούσια και άστοχα. Οι απαντήσεις είναι ξεκάθαρες. Επί παραδείγματι, ο Λίνος δεν παίζει, διότι προφανώς δεν μπορεί να παίξει. Το παιδί με το που δέχεται την σπυριάρα προσπαθεί να την ξεφορτωθεί, νομίζοντας ότι είναι χειροβομβίδα. Αυτά παθαίνουμε όταν φορτώνουμε φερέλπιδες παίχτες με βάρη που αδυνατούν να σηκώσουν. Θεωρείς ότι ο Λίνος είναι ταλαντούχος παίχτης; Πολύ όμορφα. Δώσε τον δανεικό σε κάποια ομάδα στυλ Τρικάλων και θα δούμε αν μπορεί να βγάλει το ταλέντο του και να αντέξει την πίεση. Ο Ολυμπιακός χαζός είναι που (μας) έδωσε δανεικό τον Σλούκα; Ρητορικό το ερώτημα. Βέβαια, θα μου πείτε και τον Τσαϊρέλη δίναμε δανεικό. Σωστό κι αυτό. Τον δίναμε δανεικό, είδαμε ότι δεν την παλεύει και για επιβράβευση τον κρατήσαμε. Για όσους δεν γνωρίζουν τι σημαίνει Τσαϊρέλης απλά να πω ότι πρόκειται για έναν παίχτη, ο οποίος μόλις βρίσκεται μόνος του μπροστά από το καλάθι κάνει προσποίηση στον εαυτό του.

Σας παρακαλώ μην γελάτε. Το έκανε στο τελευταίο ματς της σειράς. Το ερώτημα είναι γιατί η σειρά πήγε σε πέμπτο ματς; Πας στην Πυλαία και σπας την έδρα. Κατόπιν, τους φέρνεις στο Παλέ και τους αποτελειώνεις. Όχι στα λόγια. Στην πράξη. Είχαμε πει ότι το μυστικό της σειράς είναι να τους κρατήσουμε κάτω από τους 70 πόντους. Στο Παλέ παραλίγο να φτάσουν την κατοστάρα. Πώς να τους αποτελειώσεις όταν δέχεσαι στην έδρα σου 91 πόντους; Σε εκείνο το ματς πήρες μια διαφορά έντεκα πόντων και νόμιζες ότι αυτόματα κέρδισες τον αγώνα κι ας είχε ακόμα δεκαπέντε ολόκληρα λεπτά.  Είδατε τι κάνει η επανάπαυση και η έπαρση; Τιμωρούν οι ρουφιάνες. Και φτάσαμε στο πέμπτο ματς, στο οποίο παίξαμε πανάθλια. Η πλάκα είναι ότι παρόλο που ήμαστε τραγικοί σε κάθε επίπεδο στο τέλος διεκδικήσαμε τη νίκη. Κι όταν λέω ότι παίξαμε πανάθλια και τραγικά το εννοώ. Το χειρότερο δεν ήταν η τεχνική μας ανεπάρκεια. Το χειρότερο ήταν ότι δεν είδα πίστη. Δεν είδα πάθος. Ενέργεια. Διάθεση. Τρανταχτό παράδειγμα η επιθετική μας ανυπαρξία. Ούτε βολές δεν μπορούσαμε να πετύχουμε. Απλά να φύγει η μπάλα από τα χέρια μας. Λες και οι παίχτες μας δεν φορούσαν αθλητικά παπούτσια, αλλά παντόφλες. Κι ας φώναζε ο Πίξι από τον πάγκο. Μου θύμισε τον Μπλατ που πέρυσι ούρλιαζε να πάει η μπάλα στον Μπετς και δευτερόλεπτα αργότερα τα τρίποντα έπεφταν σαν τα γιαούρτια που τρώνε οι πολιτικοί από τους αγανακτισμένους. Αντίθετα, ο Μαρκόπουλος το πίστευε και το κατέστησε σαφές στους παίχτες του. Διαφορετικά, δεν θα γινόταν ήρωας στο Παλέ ο Γκετσέφσκι, ούτε θα έπαιρνε στην Πυλαία ο Ντόζιερ 18 (!) ριμπάουντ.

Επ' ουδενί λόγω κατηγορώ τον Σούμποτιτς. Τι να κάνει κι αυτός; Ήλθε, είδε και όπως δείχνουν τα πράγματα θα απέλθει. Τα λάθη έχουν ξεκινήσει από το καλοκαίρι. Επιτέλους, ήρθε ή ώρα να πάρουμε έναν κανονικό προπονητή. Έχουν ακουστεί τρία ονόματα: Ζντοβτς, Σφαιρόπουλος και Ζούρος. Πάρτε κάποιον, δείξτε του εμπιστοσύνη και αφήστε τον να δουλέψει. Έπειτα, οριοθετήστε το μπάτζετ και κάντε εύστοχες επιλογές σε παίχτες. Κατά τη διάρκεια της σεζόν ελαχιστοποιήστε τις αλλαγές ξένων και κοινοτικών. Και πριν κάνετε όλα αυτά που γράφω βγείτε και γνωστοποιήστε τις προθέσεις σας για την Αρειανάρα. Δώστε όραμα και πίστη στους Αρειανούς. Προσπαθήστε να επαναφέρετε τη χαμένη δίψα. Το να χάνετε παιχνίδια είναι θεμιτό. Το να χάνετε τον κόσμο είναι ανεπίτρεπτο. Και πιστέψτε με ότι αν χάσετε καθολικά τον κόσμο δεν θα πέσουν κλαρίνα, όπως έγινε στην Πυλαία.

Υ.Γ.1 Επικρατεί έντονη φήμη ότι όποιος προπονητής έρχεται στην ομάδα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη του συνδέσμου. Υποτίθεται ότι για αυτό ακριβώς το λόγο δεν ήρθε μεσούσης της περιόδου ο Σφαιρόπουλος. Τελικώς, ήρθε ο Σούμποτιτς. Αν πράγματι ισχύει ότι πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του συνδέσμου χαίρομαι. Διότι, η διοίκηση στη περίπτωση του Σούμποτιτς την έγραψε στα παλαιά της υποδήματα. Αν και θα προτιμούσα να το έκανε στην περίπτωση του Σφαιρόπουλου. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να απαγκιστρωθούμε από το σύνδεσμο, τουλάχιστον όσον αφορά τις διοικητικές αποφάσεις. Δεν θα χάσουμε.

Υ.Γ.2 Κάποτε, ο Ιωαννίδης είχε φέρει το Ζούρο. Εξαρχής, τον είδαμε με κακό μάτι. Στην περίπτωση που (ξανα)κάτσει στον πάγκο, ίσως, ήρθε η ώρα να επανορθώσουμε.

Υ.Γ.3 Τεράστιο Ντάλας. Τεράστια νίκη. Βουρ για δαχτυλίδι.

Υ.Γ.4 Αυτή η ιστορία με τον Καστίγιο με έχει κουράσει. Σας παρακαλώ μόλις υπογράψει συμβόλαιο με τον Άρη ή  κάποια άλλη ομάδα ενημερώστε μας.

Υ.Γ.5 Bull(ντόζιερ) ο τίτλος, Bulldozer το τραγούδι. Φυσικά από τους Machine Head.

11 σχόλια:

  1. Τον Ζουρο ολοι τον κοροιδευαν, αλλα ηταν ο πρωτος που εβαλε την στατιστικη και το laptop στον παγκο!! Τοτε βεβαια που να ξεραν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και τον ειχε φερει ο κοκκαλης
    εκατο χρονια μπροστα εβλεπε ο θειος.
    αυτος ο ανθρωπος πρεπει να ειναι προφητης.
    σε οτι εχει πει κατα καιρους 100% μεσα εχει πεσει!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Σούμποτιτς ειναι ο τελευταιος που φταιει,τα επιμερους λαθη δεν εχουν σημασία,το ξαναειπαμε,με 800000 προϋπολογισμο δεν κάνεις ομάδα με απαιτησεις,δίκαια μειναμε απέξω, κι αν,όπως ακούγεται,πάμε προκριματικά ευρωλιγκα ως τέταρτη ομάδα,χωρις τα όβολα,θα γυρισουμε πάλι πίσω,να κυνηγάμε Κολοσσό και Καβάλα...

    Καλημέρα εξ Ελλάδος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αφου μπορεσες να συνερθεις μπραβο σου
    γιατι εγω ακομα δεν μπορω να σηκωσω κεφαλι
    μετα απο εδω θα παω να γραψω

    την σειρα την ειδα και θελω να πω ενα μπραβο στον παοκ
    γιατι ?
    μα εκανε το πιο απλο μπασκετικο πραγμα
    εδωσε την ομαδα σε εναν που γνωριζει μπασκετ λεγε με σταυροπουλο
    εδωσε την ομαδα στον σουλη εναν καταξιωμενο προπονητη
    γιατι οι ελληνες προπονητες στο μπασκετ θα το ξαναπω ειναι απο τους καλυτερους στην ευρωπη
    και τα παραδειγματα πολλα
    εδωσε στον σουλη την ομαδα η ομαδα του παοκ ειχε χημεια ολη τη χρονια
    και ξερεις γιατι ?
    γιατι σε καθε θεση ειχε κανονικους παικτες
    ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ
    απο το ενα ως το πεντε
    ο κοσμος του παοκ ως αμιγως ποδοσφαιρικος δεν ασχολειτο με την ομαδα του μπασκετ και αυτο εκανε καλο λειτουργησε δηλαδη ως βαλσαμο και εδωσε στην ομαδα ηρεμια
    τωρα αν μου πεις για τα επεισοδια σε συγκεκριμενους αγωνες δυστυχως τα κατοικιδια δεν προκειται να εκλειψουν ποτε
    και ο παοκ μπηκε στην ευρωλιγκα και σαν μπονους θα δωσει τα προκριματικα στην πυλαια
    ολα αυτα τα γραφω γιατι ο αρης η αμιγως μπασκετικη ομαδα στην ελλαδα δεν εκανε τιποτα απο ολα αυτα
    πηρε το ανεκδοτο ντρουκερ στην αρχη
    τον ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΜΠΑΣΚΕΤ
    ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΑΚΡΑΝ
    εκανε μια ομαδα μπουρδελο και ετρεχαν μετα να μαζεψουν αληθεια τη ?
    ο παοκ μακραν ηταν οχι η καλυτερη ομαδα απο τον αρη ΑΛΛΑ η ποιο σταθερη αυτην που ειχε διαρκεια
    αυτην που ειχε ΠΑΙΚΤΕΣ που ειχε αντανακλαστικα
    αυτα ως μια απαντηση ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ

    κατι αλλο
    αρης δεν ειναι ο super 3 αν το καταλαβουν οι ανθρωποι του μπασκετ του αρεως τοτε θα μπορουν να σηκωσουν κεφαλι ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ
    το τριτο παιχνιδι μεσα στο παλε ΚΑΝΘΑΡΕ ΤΟ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Ο ΣΟΥΜΠΟΤΙΤΣ
    ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΜΠΑΝΒΙΤΣ και μην εχοντας αλλον ψηλο
    και αφου βλεπεις την αδυναμια της ομαδας σου στα ριμπαουντ ΓΥΡΝΑΣ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΣΕ ΖΩΝΗ
    να κοψεις τον γιετσεφσκι
    και να παρεις τα ριμπαουντ
    δεν το εκανες και ο σουλης που μονο μαλακας δεν ειναι τροφοδοτουσε συνεχεια τον σκοπιανο
    αποτελεσμα
    μεσα στο παλε ο παοκ εκανε προπονηση εξελισοντας την ομαδα ο σουλης για το τελευταιο ματς
    και καπου εκει το παραμυθι ειχε τελειωσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εεεε σήμερα δεν θα ανακατευτώ στα του αθλήματος...
    Σου εύχομαι εντούτοις καλό Σ/Κ και όντως το τραγούδι είναι σκέτη μπουλντόζα...τα παρασέρνει όλα στο πέρασμά της! χαχαχαχαχαχαχα
    Κοινώς τα σπάει! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ θα σταθώ στο υστερόγραφο υπ'αριθμόν 4: Αν ο Καστίγιο θέλει να παίξει μπάλα τότε είναι μονόδρομος ο Άρης. Για την ακρίβεια, η Σαχτάρ θα του δώσει την ελευθέρας του με τη προϋπόθεση ότι ο Μεξικάνος θα έρθει στον Άρη, οπότε είναι μάλλον σίγουρη μεταγραφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου φίλε Kantharos!
    ...ξέρεις είμαι Παοκτζής και χάρηκα ιδιαίτερα την 3η θέση. Και το παράξενο: όχι τόσο επειδή ήταν εναντίων του Άρη, αλλά επειδή η ομάδα φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μανόλο, μια χαρά είναι ο Ζούρος. Άλλα πράγματα δεν είναι μια χαρά.

    Θέμη, δεν ξέρω αν έφερε τον Ζούρο, αλλά ο Κόκκαλης είχε ένα τεράστιο προσόν. Ενώ ήταν οπαδός, υπήρχαν στιγμές που λειτουργούσε με ψυχρή λογική και ρεαλισμό.

    Vad, δεν είναι τα λεφτά. Δυστυχώς, στερούμαστε ορθολογικού πλάνου. Βάλε και το γεγονός ότι ο πάγκος είναι ηλεκτρικός με τεράστιες απαιτήσεις και δένει το γλυκό.

    Κωνσταντίνε, ο ΠΑΟΚ είναι δουλεμένη ομάδα. Μπορεί να μην μπορεί να βγάλει πολλά πράγματα στο παρκέ, αλλά αυτά που βγάζουν το κάνουν καλά. Οπως έχουμε ξαναπεί ο καλύτερος παίχτης του ΠΑΟΚ είναι ο Μαρκόπουλος. Δουλευταράς. Υποθέτω ότι κι ο Σταυρόπουλος την έκανε την δουλειά του. Τώρα γιατί εμείς δεν έχουμε παλαιμάχους εν ενεργεία αυτό είναι άλλο θέμα. Για το ματς στο Παλέ δεν μπορώ να κατηγορήσω τον Σούμποτιτς. Τι να κάνει κι αυτός; Δεν λες πάλι καλά που έφυγε ο Ντρούκερ; Μακάρι του χρόνου να πάρουμε κάποιον ικανό προπονητή και να μην τον κάψουμε. Μακάρι να αντέξει το βάρος, τις απαιτήσεις και την πίεση.

    Γεια σου Αστροφεγγιά. Οντως μπουλντόζα. Στην επόμενη ανάρτηση θα βάλουμε κάτι λιγότερο δυνατό, αλλά εξίσου ωραίο.

    Μικρέ Σκάουτερ, βαρέθηκα τα ρεπορτάζ με τον Καστίγιο. Ικανός παίχτης, αλλά κωλοπαίδι. Και τα κωλοπαίδια δεν μου αρέσουν. Ομως, δεν είναι θέμα δικό μου. Αφού ο Τσιώλης τον θέλει, ας τηρήσουν τα συμφωνηθέντα κι ας έρθει για να τελειώνει η ιστορία. Αν πάμε να κόψουμε λεφτά κι από τον Καστίγιο στο τέλος θα παίζω εγώ στην ομάδα.

    Γιάννη, το σημαντικό είναι ότι είδαμε πάλι μπάσκετ. Έγιναν μεγάλοι αγώνες που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Μακάρι ο κόσμος να το πάρει ζεστά το όλο θέμα.

    Υ.Γ. Ο Πίξι βγήκε και είπε κάποια πράγματα. Θα υπάρχει και συνέχεια. Με αποδείξεις όπως είπε χαρακτηριστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημερα Καλη Εβδομαδα Μεγαλη Γιορτη σημερα του Αγιου Πνευματος χρονια Πολλα και Καλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα! Χρόνια πολλά! Καλή εβδομάδα να έχουμε!

    Το ελληνικό μπάσκετ θέλει δουλειά, συστήματα, ομαδικό πνεύμα και όχι μονάδες και τρίποντα. Θέλει να λοιώσουν οι παίχτες στο παρκέ! Ο Γιαννάκης κάποτε συνέχιζε τις προπονήσεις μετά την προπόνηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολλούς χαιρετισμούς σε Greecelands και Chris. Άκρως σημαντικό αυτό που λες για τον Γιαννάκη. Δυστυχώς στην Ελλάδα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν το καταλαβαίνουμε ή μάλλον δεν θέλουμε να το καταλάβουμε.

    Καλή βδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...