Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Οι κηδείες, το κατσαβίδι κι ο καμβάς

Η Α.Ε.Κ. κρατάει τον Μανωλά για να τον πουλήσει κι όχι για να αποτελέσει συμπαγές κομμάτι του ρόστερ. Ο Π.Α.Ο.Κ. προσπαθεί να κρατήσει τον Βιτόλο για να μην γνωρίσει η επιλεκτική σιωπή του Ζαγοράκη τη μήνη των οπαδών κι όχι για να αποτελέσει ο Ισπανός τα πνευμόνια του Πάμπλο Γκαρσία. Ο Π.Α.Ο. δεν κρατάει ούτε έναν: όσοι θέλουν φεύγουν. Στον Ολυμπιακό η απουσία υγιούς ανταγωνισμού επιτρέπει στην ομάδα να πορεύεται με σέρβικα μανατζεριλίκια, πράγμα που σημαίνει ότι στην Ευρώπη θα πιάσει πολλά μποφόρ. Τελικά ποιες ομάδες παρουσιάζουν πλάνο; Υπάρχουν; Ναι υπάρχουν. Ο Άρης και ο Ατρόμητος. 


Ο Ατρόμητος προσπαθεί αθόρυβα να καλύψει τις αγωνιστικές αναπηρίες και σε μεγάλο βαθμό το καταφέρνει. Η φυγή των Μπαζίνσκι και Ολιβέιρα είναι ευλογία για την ομάδα. Οι δυο παίχτες ήταν από τους χειρότερους αμυντικούς του πρωταθλήματος. Το ελαφρυντικό που τους προσάπτω έγκειται στο ότι ο Δώνης αρέσκεται να παίζει με την άμυνα ψηλά και σε ευθεία γραμμή. Δύσκολα πράγματα. Ωστόσο, οι δυο παίχτες έχουν σοβαρές αμυντικές αδυναμίες και μηδενική συγκέντρωση. Κι όλα αυτά, έχοντας μπροστά τους δυο σκύλους που ακούνε στα ονόματα Σαρμιέντο και Νεμπεγλέρας. Ειδικά ο τελευταίος αν ήξερε περισσότερη μπάλα θα έπαιζε σε μεγάλη ομάδα του εξωτερικού. Το να βρεις χειρότερα ή έστω ισάξια σέντερ μπακ πραγματικά θα είναι τεράστια επιτυχία. Επομένως, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα των υπολοίπων ομάδων, την ατομική βελτίωση του Δώνη -όπως μας έδειξε σε αρκετά παιχνίδια- και τον σωστό προγραμματισμό της ομάδας πιστεύω ακράδαντα ότι στο νέο πρωτάθλημα θα έχουμε ενδιαφέροντα αποτέλεσματα. Θα έχουμε πολλές κηδείες. Φυσικά, Γερουλάνου και Μπιτσαξή επιτρέποντος. Διότι, δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Ποιες ομάδες θα τιμωρηθούν, ποιες θα υποβιβαστούν, ποιες θα προβιβαστούν, ποιες θα παραμείνουν, ποιες θα συγχωνευτούν, ποιες θα χρεοκοπήσουν και πάει λέγοντας. Προς το παρόν τηρούμε στάση αναμονής. Για τον έτερη ομάδα που εμφανίζει αγωνιστικό πλάνο, τον Άρη, θα τα πούμε στην επόμενη ανάρτηση. Υπόσχομαι ότι θα γράψω ένα χορταστικό άρθρο.

Επανέρχομαι στην πρώτη παράγραφο. Σύμφωνα με όσα έγραψα για Μανωλά και Βιτόλο προκύπτει ένα βασικό σημείο που επιβάλλεται να κατανοήσουμε πλήρως. Πάρτε ένα κατσαβίδι και βιδώστε το καλά στο μυαλό σας: οι ποδοσφαιριστές χέστηκαν για τις φανέλες, τις ομάδες και τους οπαδούς. Το μόνο πράγμα που αγαπάνε είναι τα λεφτά και τίποτα άλλο. Τα παραδείγματα ουκ ολίγα, ενώ οι λιγοστές εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Δυστυχώς, το φαινόμενο της σημαίας σπανίζει ολοένα και περισσότερο. Δεν εννοώ ότι η προσωπολατρεία (πρέπει να) είναι ανεπιθύμητη, αλλά εμείς ξεπερνάμε τα όρια σε προκλητικό βαθμό και αποθεώνουμε με το ελάχιστο δείγμα γραφής. Ο Μανωλάς, ο Βιτόλο, ο Κόκε, ο Πάντελιτς, ο Ίβιτς, ο Κάλβο, ο Λέτο, ο Ριέρα κι ο Σισέ δεν θα βρίσκονται για πάντα εδώ. Το ίδιο και ο Ζαγοράκης, ο Μαρινάκης, ο Αδαμίδης, ο Μπέος και όλοι αυτοί οι παράγοντες που νομίζουν ότι πρέπει να πρωταγωνιστούν, διότι βάζουν λεφτά ή πλάτες. Τεράστιο λάθος. Οι πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές, διότι προσφέρουν θέαμα. Ένα θέαμα το οποίο απευθύνεται στο φίλαθλο/οπαδικό κοινό, ήτοι στους πελάτες του προϊόντος που ονομάζεται ποδόσφαιρο. Στο χέρι μας είναι να προστατεύσουμε αυτό που τόσο πολύ αγαπάμε. Δυστυχώς, υπάρχουν κι αυτοί που δεν το γουστάρουν για διάφορους λόγους. Ίσως, διότι, όταν ήταν μικροί δεν έπαιζαν μπάλα στις αλάνες και δεν γυρνούσαν σπίτια τους με ματωμένα γόνατα. Ίσως, διότι, έχουν γαλουχηθεί με διαφορετική κουλτούρα περί αθλητισμού. Ίσως, διότι, το βλέπουν ως μέσο προσωπικής προβολής και χρηματικού κέρδους. Ειλικρινά δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι εκλείπει ο ρομαντισμός. Απουσιάζει το συναίσθημα. 

Να πω και κάποια πράγματα για τον Σισέ. Ο άνθρωπος είναι σταρ. Αναφέρομαι εντός γηπέδου. Εκτός γηπέδου δεν τον θεωρώ σταρ. Ο Κάνθαρος δεν ανέχεται τις γκλαμουριές και προσπαθεί να κρίνει χωρίς να υπολογίζει την ιδιότητα του εκάστοτε ποζερά. Όπως έχουμε πει στο πρόσφατο παρελθόν, αυτό που μας τσουρουφλίζει είναι το πόσο καλά ο καθένας υπηρετεί το προφίλ που έχει φτιάξει ή έχουμε φτιάξει εμείς για αυτόν. Βέβαια, το τι πιστεύω για το κοινωνικό στάτους του Σισέ μάλλον έχει μικρή σημασία. Να τον κρίνουμε εντός των γραμμών; Να τον κρίνουμε. Για την Ελλάδα ο Σισέ είναι πολυτέλεια. Έχει κάποια προσόντα που σπανίζουν σε επιθετικό που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Διαθέτει ταχύτητα, έκρηξη, άλμα, σωστές τοποθετήσεις, καλό τελείωμα με πόδι και κεφάλι. Στερείται ιδιαίτερης τεχνικής, δημιουργικότητας και ομαδικότητας, αλλά την δουλειά του την έκανε. Και την έκανε καλά. Πολύ καλά. Με παιάνες και διατυμπανισμούς. Παρατηρώντας την ομάδα το αναμενόμενο θα ήταν η παραμονή του Γάλλου επιθετικού, διότι δημιουργούσε την πλάνη ότι η ομάδα ήταν λειτουργική. Το λογικό θα ήταν η πώλησή του. Για την ακρίβεια θα έπρεπε να έχει πωληθεί από τον Ιανουάριο, αλλά πιθανολογώ ότι δεν υπήρχαν αγοραστές.

Ως εκ τούτου, οι αντίπαλοι γνώριζαν ότι αν μπλοκάρεις τον Γάλλο, αυτόματα μπλοκάρεις όλη την ομάδα. Τα κεντρικά χαφ της ομάδας δεν είχαν τρεξίματα και δεν μπορούσαν να πατήσουν περιοχή, ενώ παράλληλα η ομάδα δεν είχε εξτρέμ. Να είναι καλά ο Νιόμπλιας που κατάφερε να ξηλώσει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ότι αυτοματισμό είχε χτίσει ο Κάτε. Επομένως, το αγωνιστικό πλάνο του Π.Α.Ο. περιλάμβανε το να φτάσει η μπάλα με κάθε τρόπο στον Σισέ. Με γιόμες, με σέντρες, με κόντρες, με οτιδήποτε. Η παρουσία του Γάλλου εγκλώβιζε το παιχνίδι της ομάδας και το έκανε προβλέψιμο σε άκρως κατανοητή μορφή. Η ομάδα, όντας ευνουχισμένη, έπαιζε πιο πολύ για να στείλει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, παρά για να παίξει και να σκοράρει οργανωμένα. Το μεγάλο ερώτημα που ανατέλλει είναι το ποιος θα τον αντικαταστήσει. Η απάντηση είναι πολύ απλή: κανένας. Ο παίχτης είναι μεγάλος σκόρερ και μεγάλη πολυτέλεια για να αντικατασταθεί έτσι απλά. Η ουσιαστική αντικατάστασή του συνάδει με τη θέσπιση ενός ορθολογικού αγωνιστικού πλάνου και την εισαγωγή κάποιων βασικών στοιχείων του ποδοσφαίρου όπως ομαδικότητα, αποφασιστικότητα και πειθαρχία. Το να κάτσεις να ψάξεις τον αντι-Σισέ είναι άσκοπο. Όπως άσκοπο είναι να περιμένεις να καλυφθεί η Α.Μ.Κ. Αναρωτιέμαι αν θα υπάρχει κάποια κύρωση εις βάρος της ομάδας. Μιας ομάδας της οποίας το διοικητικό καράβι πορεύεται χωρίς ιστία με μοναδικό κουπί τα πορτογαλικά κονέ του Φερέιρα. Όλοι μαζί να πούμε ένα μπράβο στους σωτήρες. Το έργο στον καμβά του Παναθηναϊκού προμηνύεται άχρωμο.

Υ.Γ.1 Για το μπάσκετ τι να πω; Συναντήσεις, συνελεύσεις, συμβούλια και τζίφος. Μηδέν εις το πηλίκιον που λέει κι ο Τζέφρυ. Κι έχεις τον Τζεβελέκη να σου λέει ιστορίες περί ανέμων και υδάτων. Rephrase. Κι έχεις τον Τζεβελέκη να σου λέει ιστορίες για αγρίους.

Υ.Γ.2 Μαθήματα περί σημαίας από τον Μπερλουσκόνι: «Όταν πήγα στη Μίλαν ο μόνος που προϋπήρχε στην ομάδα πριν από μένα ήταν ο Μαλντίνι. Θα φύγει από την ομάδα μόνο όταν αυτός θελησει». Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο, αλλά αυτά που έχει πετύχει ο τρελός Ιταλός στο Μιλάνο είναι εκπληκτικά. Ίσως, διότι, ήξερε να εκτιμά πως υπήρχε Μίλαν και πριν από αυτόν, καθώς και το ότι θα υπάρχει μετά το τέλος της βασιλείας του. Πόσοι (Έλληνες) παράγοντες μπορούν συνειδητά να εφαρμόσουν τις παραπάνω απόψεις;

Υ.Γ.3 Δεν μπορώ να το κρύψω. Το παραδέχομαι. Είμαι S.M.F.

15 σχόλια:

  1. Η περίοδος των μεταγραφών δεν με ενδιαφέρει καθόλου, οπότε και δεν ασχολούμαι κιόλας!
    Πέρασα λοιπόν, για μια καλησπέρα και να σου πω, πως μ' αρέσει το τραγουδάκι σου...! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kanthare
    με ταραξες!!
    δεν εχει πλανο ο ολυμπιακος κι εχει ο αρης με τον ατρομητο???
    ο τσιολης και ο δωνης εχουν καλυτερες παραστασεις απο τον βαλβερδε και ξερουν τι θελουν εν αντιθέσει με τον ισπανο???
    και ο σπανος με τον κοντη η τον αθανασιαδη ειναι σε θεση να στηριξουν τα οποια πλανα του προπονητη τους ενω ο μαρινακης οχι????
    μαλιστα.
    στη σαλατα ελπιζω αυτο που βαζεις να ειναι ριγανη κι οχι το αλλο πρασινο!!!!
    για ατρομητο δε σχολιαζω εξαλου ποιος ασχολείται με αυτους??
    αλλα εσυ στον αρη απο τα σερβακια που λες οτι εχει ο ολυμπιακος ποσα θα ηθελες για την 11αδα σου???
    παντως οφειλω να ομολογήσω οτι οταν αναφερεστε στον ολυμπιακο το μετρο σύγκρισης ειναι η ευρωπη και οοοοοοοολοι οι αλλοι συγκρίνονται μεταξυ τους εντος των τειχών δηλαδη.
    μ αρεσει αυτο.
    ενα πραγμα σαν το ολοι σας και μονοι μας.
    με διαφαινόμενη τη μεταγραφη του γεστε και ας πουμε οτι παιρνει και τον σαντσες με ενα πιθανο σχημα
    μαρκανο τοροσιδης αβρααμ μελμπεργκ σαντσες ιμπαγασα ριερα γεστε μιραλας τζιμπουρ
    αυτο ποιανου πλανο ειναι???
    του πριγκηπα του ποδονυφτη???
    ο σισε ειναι αμπαλος και στον ολυμπιακο αυτοι περνανε ντουκου.
    κι ο παντελιτς τα καρφωνε με 10 λεπτα συμετοχη και σκαρφαλωνε στην 7 αλλα τον μιραλας αποθεωνανε οι αλλοι και τον μητρογλου.
    τωρα οι βαζελοι τοσα χρονια με τα παλτα που ειχαν μαζεψει ο σισες μπροστα τους φανταζε σαν μαραντονα (φτου κακα) φαντασου να ειχαν και τζιοβανι!!!!!!!
    σε μονιμη νιρβανα θα ηταν!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεικτά συναισθήματα μου προκαλεί η ανάρτηση σου Κάνθαρε και είναι από τις λίγες φορές που δεν συμφωνώ μαζί σου σε μερικά πράγματα. Καταρχήν διαφωνώ για τον Δώνη, ο άνθρωπος είναι μικροπρεπής, δεν μπορεί να σταθεί σε μεγάλη ομάδα (στην ΑΕΚ πάτωσε) και δεν τον θεωρώ και δα τόσο μάστερ στη τακτική. Σίγουρα, αναγνωρίζω το πάθος για τη δουλειά του, αυτό δεν χωρά αμφισβήτηση, όπως και το ότι έχει αυτοπεποίθηση και κυνηγά ευκαιρίες.

    Για τον Ολυμπιακό που λες, η ομάδα έχει πλάνο. Αλλά με δύο διαφορές: 1) Το πλάνο διαμορφώθηκε στη πορεία, καθώς αρχικά είχαμε τη περιβόητη ελληνοποίηση και μετά την αποδέσμευση Ελλήνων όπως Σοϊλέδης (έχει μέλλον ο μικρός), ο Μήτρογλου (τσογλάνι μεν, καλύτερος του Πάντελιτς δε) και πόσων άλλων. Ελληνοποίηση δίχως εκμετάλλευση των υπάρχοντων Ελλήνων και αυτών που βγήκαν από τις ακαδημίες δεν υφίσταται.
    2) Είναι βραχυπρόθεσμο. Ο Βαλβέρδε έχει κολλήματα αλλά έχει και κάτι ακόμα: Έναν χρόνο συμβόλαιο. Του χρόνου αντίο. Αλλά οι κινήσεις του έχουν αντίκτυπο στο μέλλον, καθώς οι Ισπανοί που έχει φέρει είναι μέτριοι (Ουρτάδο<Γ.Παπαδόπουλος, Φουστέρ...άσε καλύτερα και ο Γέστε μεγάλος) ενώ για τους Σέρβους θέλω να τους δω πρώτα. Διότι και για τον Ντιόγκο λέγανε όλοι τι παικτάρα, τι ταλεντάρα, ωστόσο μετά από λίγο όλοι κλαίγανε τα 10 μύρια...Επίσης, διώχνει Μήτρογλου, Γκαλίτσιο, Παπαδόπουλο ότι ελληνικό έχει ο σύλλογος, ενώ αρνείται και τον Τζαβέλλα που για μπακ απ καλός είναι και σίγουρα πιο καλός από Χολέμπας.
    Τελικά μάλλον δεν έχει πλάνο...

    Για τις Σημαίες έχεις απόλυτο δίκαιο.
    Για τον Άρη, περιμένω την ανάρτηση σου για να δω αν έχεις δίκιο για πλάνο και πργάνωση. Μέχρι στιγμής δεν βλέπω κάτι τέτοιο, ακόμα τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου Αστροφεγγιά. Αύριο να δεις τι έχεις να γίνει. Twisted Sister και τα μυαλά στα μίξερ.

    Θέμη είσαι απόλαυση. Πάμε λοιπόν. Αυτή τη στιγμή στο ελληνικό πρωτάθλημα είσαι μια σκάλα πάνω από τους υπολοίπους. Είσαι εκτός συναγωνισμού. Εδώ πέρυσι πήρες πρωτάθλημα, παίζοντας 35 με 40 λεπτά μπάλας. Αγωνιστικά δεν μπορούσε να σε κοντράρει κανένας. Τολμώ να πω και εξωαγωνιστικά για ευνόητους λόγους. Το έχω πει άπειρες φορές ότι το πρωτάθλημά μας είναι σάπιο, διότι στερείται ανταγωνισμού. Το να είσαι πρώτος στο χωριό και να μην σε νοιάζει η πόλη είναι ότι χειρότερο για τον απλό λόγο ότι έτσι σκάβεις μόνος τον λάκο σου. Και ο Μαρινάκης χέστηκε για την πόλη. Μάλιστα για την πόλη χέστηκαν και οι οπαδοί. Έχει μπει η ευρωπαϊκή αποτυχία στο DNA τους. Από κει και πέρα ο Σισέ δεν είναι άμπαλος και οι φορές που το γήπεδο φώναζει τα ονόματα ορισμένων ποδοσφαιριστών και του προπονητή είναι πολλές. Μιλάμε για παίχτες που αγαπάνε τα λεφτά, μιλάμε για προπονητή που αγαπάει τα λεφτά που μάλιστα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν θα βρίσκεται του χρόνου στον Ολυμπιακό. Επομένως για ποιο πλάνο μιλάμε; Τι θα απογίνουν τα Ισπανάκια του Βάσκου και τα Σερβάκια του Κοβάσεβιτς; Πρόσεξε: δεν αναφέρομαι μόνο σε αγωνιστικό πλάνο, αλλά κυρίως σε διοικητικό. Όταν έχεις για Πρόεδρο έναν κολλημένο οπαδό, έναν επικίνδυνο άνθρωπο δεν υπάρχει κανένα πλάνο. Ο μόνος που είχε την φοβερή ιδιότητα να είναι οπαδός και παράλληλα να λειτουργεί με ψυχρή λογική ήταν ο Κόκκαλης. Κανένας άλλος. Κι όπως έχω πει στην προσπάθειά του να ξεπεράσει τον Σωκράτη θα κάνει λάθη. Ήδη έχει κάνει αρκετά και έπονται κι άλλα.

    Μικρέ Σκάουτερ, δεν έγραψα ότι ο Δώνης είναι προπονηταράς. Έγραψα ότι είναι βελτιωμένος. Στην ΑΕΚ όντως πάτωσε, αλλά νομίζω ότι κατάλαβε πολλά πράγματα από αυτή την εμπειρία. Θα τον δούμε και θα τον κρίνουμε. Όσο για τον Ολυμπιακό κινείται με τη σιγουριά του φαβορί και τη ψυχολογία του στυλ ''είμαι καλύτερος''. Αυτό σημαίνει ότι έχει επαναπαυτεί. Φέτος θα έχει εξτρά παιχνίδια λόγω Ευρώπης και έναν Ιμπαγκάζα κατά ένα χρόνο μεγαλύτερο. Πολύ εύστοχη η παρατήρησή σου για τον Βάσκο. Φέτος έμεινε με το ζόρι. Του χρόνου; Όσο για την Αρειανάρα υπομονή λίγες μέρες. Αν δεν έβλεπα οργάνωση ο πρώτος που θα έβγαινε και θα το δήλωνε θα ήμουν εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ασε,Κάνθαρε,για το μπάσκετ,τι να λεμε,θα λιγοστέψει,λέι,το μπάτζετ,δηλαδή απ'τα περσινά 800 χιλιάρικα πού θα κατέβει;γειτονιά...,για την Α'τοπική κατηγορία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ρε συ κανθαρε
    να συμφωνήσουμε σε κατι μια φορα.
    οτι ο βαλβερδε εχει ενα χρονο συμβόλαιο ειναι γεγονος.
    αλλα και 5 χρονια να ειχε ποιος ειναι σιγουρος οτι θα το εξαντλουσε???
    τωρα αν φυγει του χρονου η λογικη (κι εγω μαζι)λεει οτι ο πρπονητης που θα ερθει θα ειναι συνεχεια του ερνεστο κι οχι αυτο που βλεπαμε επι κοκκαλη αλλος προπονητης αλλο συστημα αλλοι παιχτες.
    αυτο θα περιμενουμε να το δουμε κι οχι να το προδικαζουμε απο τωρα.
    οσον αφορα την ευρωπη φερε μου ενα παραδειγμα που στην ελλαδα στηθηκε ομαδα για ευρωπη.
    οχι στα λογια στην πραξη!!!
    εδω ο βαζελος προπερσι που εχωσε ενα καραβι φραγκα ο σκοπος του ηταν το πρωταθλημα για να καπαρωσει τα 15 μυρια της εισοδου στους ομιλους!!!!
    για ποια πορεια λεμε τωρα???
    η ενσταση που καταθετω για σενα ειναι σε κανα δυο ποστ που εχεις κανει αναφορα στον ολυμπιακο ενω το θεμα ειναι το ελληνικο πρωταθλημα εσυ τον ολυμπιακο τον κρινεις με βασει τις ομαδες στο τσου λου.
    το να λες απλα οτι παιζει εκτος συναγωνισμου στην ελλαδα αλλα στην ευρωπη θα πιασει μποφορ μονο ως ειρωνικο το λαμβανω εγω!!!
    τα σερβακια που αναφερεις αν δεν κανω λαθος ειναι κατι αναλογο του φετφα του μανωλα του φορτουνη του νινη του κυριακου παππαδοπουλου αλλα με μια μικρη (τεραστια)διαφορα!!!!
    μιλαμε για γιουγκους.
    για χωρα που εξαγει παιχτες σε μεγαλες ομαδες.
    οι δικοι μας μεχρι τη μποχουμ και δανεικοι στην ασκολι ειναι!!!!
    ποιος φετφα και παραμυθια???
    εγω σε πληροφορώ οτι θα επαιρνα μονο ξενους για τον ολυμπιακο αλλα ειναι και ρουφιανα η ουεφα με τις ντιρεκτιβες της!!!

    στον γκαλιτσιο που κανει αναφορα ο μικρος σκαουτερ
    ξερεις ποσα καντηλια εχουμε ριξει απο τις μακακιες που εκανε καθε φορα που τον εβαζε(κατ αναγκη βαιβαια) και ο γιαννακης αλλα τοσα.
    λαδι λαδι και τιγανιτα τιποτα ηταν.
    ακομα και τον κυριακο παππαδοπουλο οταν τον εβαζε διπλα στον αντζα ετρεχε για δυο ο παρασκευας!!!!!
    μην τρελενεστε για ελληνες παιχτες λες και απο ανεκαθεν βγαζαμε φορλαν τσαβι ρουνει (δε λεω μαραντονα γιατι θα παρει φωτια το π-ληκτρολογιο).
    η αποψη μου ειναι οτι κατι ομαδες τυπου πανιωνιου καβαλα ξανθη ηρακλης η τωρινη αεκ αρης πρεπει να εχουν στην ενδεκαδα τους 8 ελληνες μικρους.
    καλους κακους.
    ετσι μονο θα βγουν ελληνες παιχτες κι οχι στον ολυμπιακο τον βαζελο.
    ποιος θα στεκοταν διπλα στον ιμπαγασα τον καρεμπε τον ζιλμπερτο το σισε(αυτον τον βαζω γιατι ψαχνω κανα δεκαλεπτο στο μυαλο μου να βρω κανα παιχταρα που εφερε το βαζελι και δε βρισκω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. VAD, το ότι θα λιγοστέψει το μπάτζετ δεν είναι απαραίτητα κακό. Αρκεί να βρεις έναν προπονητή που ξέρει να δουλεύει και να ελίσσεται μέσα από τέτοιες καταστάσεις. Μακάρι να βρούμε το δρόμο μας. Έχει κάνει λάθη η διοίκηση, είμαστε κι εμείς υπερβολικοί και δένει το γλυκό. Ακούγεται ότι θα έρθει ο Αλεξανδρής. Ίδωμεν.

    Θέμη όταν αναφέρομαι για Ευρώπη δεν ενοοώ πορεία, αλλά νοοτροπία. Ο Άρης πέρυσι δεν είχε στο μυαλό του να κάνει την ανεπανάληπτη ευρωπαϊκή πορεία, αλλά δεν σνόμπαρε την Ευρώπη, ούτε έκρυψε τις αδυναμίες του κάτω από το χαλάκι του ελληνικού πρωταθλήματος. Όσο για τον Φέτφα συμφωνώ: παραμύθια. Το να προωθείς ή να αγοράζεις Έλληνες παίχτες δεν μου λέει τίποτα. Οφείλεις να έχεις πλάνο στις ακαδημίες σου και στο σκάουτινγκ. Εσύ δεν έχεις. Αν η προώθηση παιχτών από τα φυτώρια ισοδυναμεί με αναγκαιότητα άστα να πάνε. Και σε ρωτάω. Ομάδες μεγαθήρια πως καταφέρνουν και παράγουν παίχτες; Παίχτες που δεν χρειάζεται απαραίτητα να βγουν παιχταράδες, αλλά που μπορούν να πωληθούν έστω σε μικροτέρο σύλλογο και να αποφέρουν λεφτά στα ταμεία; Το να προωθώ ή να ποντάρω σε Έλληνες δεν σημαίνει ότι πάω προς διάλυση ή δεν έχω πρεστίζ. Εξάλλου, αν και το είπες μόνος σου, οφείλω να σου υπενθυμήσω τις ρυθμίσεις της Ουέφα που θα ισχύουν από του χρόνου. Τότε να δεις πως θα τρέχεις να αγοράζεις και να προωθείς Ελληνάκια. Χωρίς πλάνο. Άναρχα και άτακτα. Όσο για τα μποφόρ δεν είναι καθόλου ειρωνικό. Το έγραψα με βάση την ιστορική πραγματικότητα, την οποία δεν νομίζω ότι μπορείς να αμφισβητήσεις. Έχεις δίκιο ότι τον Ολυμπιακό τον κρίνω, έχοντας ως βάση και το τσου λου, διότι θεωρώ ότι δεν έχεις το δικαίωμα να σνομπάρεις μια τέτοια διοργάνωση. Ειδικά από τη στιγμή που οι βαθμοί που έχεις φέρει στη χώρα μας -συγκριτικά με το πόσες φορές έχεις παίξει τσου λου- είναι ελάχιστοι.

    Υ.Γ. Έψαχνες παιχταρά από τον ΠΑΟ και δεν έβρισκες; Μάρκους Μινχ φίλε μου. Από τους καλύτερους που έχω παρακολουθήσει στο πρωτάθλημα της Ελλάδας. Παιχταράς με όλη τη σημασία της λέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κανθαρε
    δεν εχει αγχος ο ολυμπιακος με την οδηγια της ουεφας.
    η παραλιγο μεταγραφη του ελευθεροπουλου αυτο θα εξυπηρετουσε αλωστε αλλο αν χαλασε λογω αντιδρασεων του λαου.
    στην ευρωπη οι ελληνικες ομαδες ειναι οτι κατσει.
    εδω στο γιουρο το 2004 για να βαλουμε ενα γκολ πηγαιναμε και στο μουντιαλ για μια νικη και μολις τα καναμε τρελαθηκαμε λες και τα πηραμε!!!
    οι ελληνικες ομαδες την ευρωπη την βλεπουν σαν αγελαδα που βγαζει γαλα και μολις στερεψει τη σφαζουν και την τρωνε κι οχι σαν φαρμα να βγαζει αγελαδες.
    το να πουλαω παιχτες σε μικροτερες ομαδες ειναι εφικτο και τωρα μονο που αντι για λεφτα παιρνει στηριξη εξωθεσμικα (πανιωνιο κερκυρα κ.α)
    για τα μποφορ αντι να λες για ατρομητο και αρη ομως να λες ρεαλ μονακο μολντε ροζεμποργκ κ.α και ετσι να κανεις συγκριση.
    οσο για την ιστορια απλα να θυμισω οτι αποκλειστικα δυο φορες με 10 και 9 βαθμους ενω η βαζελα περνουσε με 7 και 8!!!!!
    και εγω βρηκα την τσελσι και γιουβεντους στους 16 κι αυτος τη λεγκια στους 8
    συν κατι πεναλτια μουφα ρεαλ στο 0-1 μακαμπι στο 0-0 μονακο 1-0 κανονικο γκολ οκκα (περναγα εγω)ρεαλ ρομπερτο καρλος 0-0 το χερι πεναλτυ και αποβολη.
    λιγο ρολο παιξανε κι αυτα!!!!
    ενω ειχε κι ενα θεμα με τις γουνες.
    οι βαθμοι οι δικοι μου ειναι εξολοκληρου στο τσου λου ενω κουλα και βαζελα εφερναν απο ουεφα και κυπελουχων αν θυμασε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ρε συ καλυτερος ο μινχ???
    απο ποιον?
    απο τζολε η απο γεωργατο???
    διόρθωσε το σε παρακω το "Από τους καλύτερους που έχω παρακολουθήσει στο πρωτάθλημα της Ελλάδας."
    με το "καλυτερος που εχω παρακολουθησει στο βαζελο"
    ιεροσυλε θα σε αφορησω!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημερίζω - έπειτα από πολύ καιρό - το φίλο Κώστα! Ελπίζω να είσαι καλά. Σου εύχομαι καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.

    Παρεπιπτόντως, σήμερα που σου έστειλα το μήνυμα, χάρηκα ακόμα περισσότερο γιατί είδα πως γράφεις για τον Ατρόμητο! Εδώ και πολλά χρόνια που έχει γίνει άθλιο το Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν παρακολουθώ καμιά ομάδα (παιδί υποστήριζα πολύ θερμά τον Άρη - ξέρεις, εποχή Φοιρού) αλλά όταν με πιέζουν να τοποθετηθώ με κάποια ομάδα, ε, επειδή μένω Περιστέρι, λέω εντάξει, είμαι Ατρόμητος (πήγα, μάλιστα, και στον τελικό του κυπέλου)...

    Φίλε Κώστα σου στέλνω θερμό χαιρετισμό και σου εύχομαι πάντα το καλύτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θέμη στο ξαναλέω: είσαι απόλαυση. Να θυμάσαι ότι αν δεν ήταν ο ΠΑΟ με τις καλές του πορείες το πολύ πολύ να έπαιζες Ουέφα και να έβλεπες το χρήμα του τσου λου με μεγεθυντικούς φακούς. Μου λες ότι ο ΠΑΟ πήρε τους βαθμούς από Ουέφα και κυπελλούχων; Δεν είναι ακριβές αυτό. Εσύ όταν πήγαινες σε αυτές τις διοργανώσεις τι έκανες; Ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου. Όσο για τον Μινχ πραγματικά ο άνθρωπος ήταν εξωπραγματικός. Ένα αριστερό μπακ που έπαιζε όλη την πλευρά. Κυριολεκτικά όλη την πλευρά. Και χωρίς αμυντικά κενά παρακαλώ. Βλέπω κάτι αριστερά μπακ της πλάκας τύπου Μίτσελ, Σπυρόπουλου, Λίνο και δεν συμμαζεύεται και θυμάμαι τον Γερμαναρά. Οσο για το Τζόλε ποτέ δεν μου γέμισε το μάτι. Για Ελλάδα αρκετά καλός. Ειδικά για να βαράει τα πολλά πέναλτι που κέρδιζες επί εποχής Κόκκαλη φοβερός. Επιπλέον, φοβερός ήταν και για να στήνει τις σέντρες στα εντός έδρας ματς, με χρηματικό αντάλλαγμα βεβαίως βεβαίως, καθώς και για να αποτελεί τον κοριό στα αποδυτήρια της ομάδας. Για αυτό και ήταν πάντα στο απυρόβλητο. Για τον Γεωργάτο να πω ότι ποτέ δεν τον συμπάθησα από την εποχή που είχε μαλλιά. Παίχτης άναρχος, με αμυντικές αδυναμίες και χωρίς φιλοδοξίες. Ο Μινχ πολύ καλύτερος. Μα είναι δυνατόν στα πλαίσια της μαλακίας που είχε πιάσει την Ίντερ εκείνη την περίοδο να παίρνει τον Γεωργάτο και εκείνος να θέλει να γυρίσει πίσω για να πίνει φραπεδιά; Κλείνοντας δηλώνω ότι λατρεύω τέτοιες συζητήσεις. Να περνάς καλά ρε παίχτη.

    Diatton, χάρηκα που σε είδα. Να ξαναπεράσεις. Καλός κι ο Ατρόμητος, αλλά σαν την Αρειανάρα δεν έχει. Από κει και πέρα, έγραψα για τον Ατρόμητο, όχι απλά για να γράψω, αλλά διότι ειλικρινά πιστεύω ότι μπορεί να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη ττης νέας περιόδου. Αν μείνει κι ο Τάτος ακόμα καλύτερα. Να είσαι καλά και να έχεις ένα όμορφο καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ρε συ για τον τζολε πες οτι θες κι ας διαφωνω.
    ΑΛΑ ΡΕ ΚΑΝΘΑΡΕ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΑΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙΣ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΣΟΥ!!!!!!!!!
    το καλυτερο αριστερο μπακ που ειδα στην ελλαδα.
    με την καλυτερη σεντρα με ντριμπλα που ο σισες αν κι επιθετικος ουτε στον υπνο του δεν μπορει να κανει.
    με σπασιμο μεσης σαν της κομανετσι με ψυχη με τσαμπουκα με διαμαντενιο σκουλαρικη στο αριστερο αυτι.
    μιλατε για σταρ εξω απο το γηπεδο για το σισε αλλα ο αναστο κι ο γεωργατος αυτα τα εκαναν χρονια πριν.(οχι να φορανε φουστες!!!)
    ο λιπι εσκιζε το διπλωμα του να τον πεισει να ξαναπαει στην ιντερ.κι ο μορατι του χαριζε το πορτοφολι του.
    ακου μινχ!!!!!!
    εγω το μονο μινγκ που ξερω ειναι αυτα τα αεροπλανα που ειχε δωσει η ρωσια στο ιραν και στην κινα.
    αυτα που πεφτουν μονα του ντε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θέμη, δεν έγραψα ότι ο Σισέ είναι σταρ εκτός γηπέδου. Ακριβώς το αντίθετο έγραψα. Καλά για τον Τζόλε είπαμε: πληροφοριοδότης των αποδυτηριών. Με τα τέσσερα να έπαιζε στο χόρτο θα έγραφαν την επόμενη μέρα τεράστια εμφάνιση από τον αρχηγό. Να τραβάς τις κωλότριχές σου. Όσο για το Γεωργάτο θυμάμαι την μεταγράφη του στην Ίντερ. Ήμουν Χαλκιδική και το μαθαίνω τελείως κατά τύχη όταν πήγα να πάρω μπουγάτσες. Συναντώ δυο φίλους ΠΑΟΚτσάκια και τους το λέω. Έκανα αμάν να τους πείσω και τους έσυρα με το ζόρι στο περίπτερο για να δούμε τα πρωτοσέλιδα. Γράφω δούμε, διότι ούτε εγώ το πίστευα 100%. Ειλικρινά ποτέ δεν μου γέμισε το μάτι. Αλλά αυτός ο Μινχ ήταν πραγματικό Μιγκ. Δεν σου κάνω πλάκα. Αυτά που έχω δει να κάνει ο Γερμανός από την αριατερή πλευρά δεν τα έχω δει να τα κάνει άλλος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Παιχταράς ρε Θέμη!!!

    Υ.Γ. Πάω να θαυμάσω τους Twisted Sister.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ἀντε νά περιμένουμε γιά τον Ἀρη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Cummulus, μόλις άρχισα να επεξεργάζομαι την αρθρούμπα. Άγνωστο πότε θα ανέβει. Μάλλον αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...