Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Η καμαριέρα

Θυμάστε τον Κούπερ; Δεν ξεχνιέται ο μπάσταρδος. Πραγματικό στολίδι για την Αρειανάρα και το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο άνθρωπος είναι κανονικός προπονητής. Πραγματικός δάσκαλος. Η πικρή αλήθεια, όμως, έγκειται στο ότι η προσωπικότητά του ήταν ανώτερη από αυτή της ομάδας. Έγιναν προσπάθειες εξίσωσης, όπως ο τελικός κυπέλλου και οι ευρωπαϊκές εμφανίσεις, αλλά φαίνεται ότι η πολυπόθητη εξίσωση δεν ήταν εφικτή σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Μολαταύτα, θεωρώ ότι αν υπήρχε υπομονή και επιμονή θα τα καταφέρναμε. Ο Κάνθαρος νοιώθει αρκετά τυχερός που είχε την τύχη να τον δει από απόστασης αναπνοής. Σας διαβεβαιώνω ότι ο άνθρωπος ήταν ο απόλυτος άρχοντας των αποδυτηρίων. Φαινόταν από τη συμπεριφορά των παιχτών. Από τις δηλώσεις τους. Τις αντιδράσεις τους. Θυμάμαι τον Πρίττα που τον είχε πλησιάσει για να ρωτήσει κάτι και έμοιαζε σαν ένα παιδάκι που πάει πρώτη φορά στο σχολείο. Κάποιοι, όμως, παρέμεναν αμετανόητοι. Υπήρχε ένας παίχτης που ήταν τσαχπίνης. Κάθε φορά που η αποστολή κατέλυε σε ξενοδοχείο, αυτός λειτουργούσε σαν κλώνος του Στρος Καν. Σωστά μαντέψατε: κυνηγούσε τις καμαριέρες, όπως ο Μίτσελ κυνηγάει τον αντίπαλό του. Αχαλίνωτος ήταν ο άτιμος. Ποιος ήταν ο ποδοσφαιριστής;
  1. Αντού
  2. Κάλβο
  3. Αμπρέου
  4. Μεριέμ
  5. Ναφτί
Καλή επιτυχία.

Υ.Γ.1 Η σωστή απάντηση θα δημοσιευτεί στην επόμενη ανάρτηση.

Υ.Γ.2 Ευτυχώς που ο Σάντος δεν λέγεται Όττο και δεν κατάγεται από τη Γερμανία. Θα είχε ακούσει πολλά μπινελίκια. Ευτυχώς που ο Φετφατζίδης δεν λέγεται Φετφατζίνιο ή Φέτφατζιτς. Επίσης, θα είχε ακούσει πολλά μπινελικιά. Ξεσαλώστε.

Υ.Γ.3 Τώρα θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος της Εθνικής μπάσκετ.

Υ.Γ4 «Τους ρίχνουνε στη Β' Εθνική. Μετά τους βάζουνε να παίξουνε στη Super League με μείον βαθμούς. Στη συνέχεια τους υποβιβάζουνε στη Δ' Εθνική. Μετά το Εφετείο τους δίνει αναστολή και η Super League τους δίνει δικαίωμα ψήφου στις εκλογές για τον καινούργιο πρόεδρο. Παράλληλα, ο απερχόμενος Πρόεδρος της Super League δεν λέει κουβέντα για τα στημένα. Λες κι όλα αυτά έχουν συμβεί σε άλλη χώρα. Ένας Πρόεδρος είναι φυλακή. Ένας ιδιοκτήτης καταζητείται. Στη δικογραφία η κ. Παπανδρέου έχει τυλίξει τις μισές ομάδες και τους μισούς παράγοντες της Super League. Την ίδια μέρα ο αθλητικός εισαγγελέας κ. Φάκος είπε ότι έρχονται νέες διώξεις για ομάδες και παράγοντες της Α' Εθνικής. Για τον Βαγγέλη, όμως, δεν τρέχει κάστανο. Σαν να μην έχει γίνει τίποτα». Τάδε έφη Κώστας Καίσαρης.

Υ.Γ.5 Τοποθεσία: Αθήνα. Έτος: 2004. Κατάσταση: παράνοια. Οι Κεντέρης και Θάνου αποκλείονται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Τζέκος χλευάζεται. Καταδικάζονται από το πλήθος. Με ποια κατηγορία; Ασέβεια, ψεύδη και κοροϊδία. Τοποθεσία: Αθήνα. Έτος: 2011. Κατάσταση: παράνοια. Εφτά χρόνια μετά, οι Κεντέρης και Θάνου αθωώνονται. Η απόφαση, επί της ουσίας, αθωώνει και τον Τζέκο. Ο λόγος; Ανεπάρκεια στοιχείων. Κοινό σημείο επαφής: παράνοια. Και κάπως έτσι ένα από τα σημαντικότερα θέματα της καθολικής επικαιρότητας πέρασε στο ντούκου. Με τις υγείες μας.

Υ.Γ.6 Το παρακάτω κομμάτι αφιερώνεται στον (κατα)ζητούμενο ποδοσφαιριστή του κουίζ. Από τους Led Zeppelin.

36 σχόλια:

  1. Εγώ πάντως ψηφίζω Κάλβο

    ΥΓ: Σου ξέφυγε, εφτά χρόνια μετά αθωώνονται οι Κεντέρης-Θάνου, όχι έντεκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα φίλε μου. Α ρε Κάλβο. Ήξερε μπάλα, αλλά το μυαλό το είχε στο κάτω κεφάλι και στις βραδινές προπονήσεις. Ευχαριστώ πολύ για την παρατήρηση. Το διόρθωσα ήδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως και η όλη κατάσταση αυτής της χώρας, εδώ και πολλά-πολλά χρόνια, παράνοια δεν είναι;
    Φιλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για ακόμα μια φορά υποβάλω τα σέβη μου στα λεγόμενά σου!
    Συμφωνώ μαζί σου...κυρίως στα Υ.Γ σου! χαχαχαχαχαχαχα
    Για τον Άρη, εσύ σίγουρα θα ξέρεις καλύτερα!
    Αχ πάλι κουίζ? Ρε γμτ...δεν τα πάω καλά με τα κουίζ σου! Όλο χάνω! :(
    Μου επιτρέπεις όμως να αναφερθώ στο τραγούδι? Πολύ ωραίο και ανεβαστικό...τα σπάααααααει!
    Φιλιά πολλά Kanthare!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. υγ 2,εγραψε!πολυ σωστο και εξυπνο.
    υγ 3,αυτο περιμενω να δω και εγω..και κυριως τα μετα του αποτελεσματος γραφομενα,σε καθε περιπτωση.
    καλη υπομονη και γερα νευρα με τον σχολιαστη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σου Λύχνε. Παράνοια. Ψυχεδέλεια. Παραλογισμός. Τρέλα. Τι θέση καταλαμβάνει η λογική; Το αυτονόητο; H σύνεση; Απολύτως καμία. Δυστυχώς. Δεν λες πάλι καλά που εκδικάστηκε σε μόλις εφτά χρόνια; Όμως δεν μασάω. Έχω Τζέφρυ.

    Αγαπητή Αστροφεγγιά δεν παίζει ρόλο αν γνωρίζεις ή όχι. Η συμμετοχή είναι όλη η μαγεία, καθώς και η αγωνία για το αν έπεσες μέσα ή όχι. Το τραγούδι είναι πράγματι ανεβαστικό από ένα αξιόλογο συγκρότημα. Οι φήμες που υποδεικνύουν τους Led Zeppelin ως κλέφτες και δανειστές τραγουδιών λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.

    Γεια σου Πάνθηρα. Αυτοί οι δημοσιογράφοι πρέπει να έχουν φτιάξει ένα κλαμπ φίλων Σάντος. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Όσο για τον Φέτφα άστα να πάνε. Για μουντιαλίτο θα είναι φοβερός, αλλά στο χόρτο δεν μπορεί το παλικάρι. Ο Βαλβέρδε, άραγε, γιατί δεν τον προτιμά; Όσο για τον σχολιαστή, όντως δεν παλεύεται. Τον είχα δει κάποτε σε ένα σουβλατζίδικο και χλαπάκιαζε. Έπρεπε να πάω να του πω κανά δυο φωνήεντα, αλλά χλαπάκιαζα κι εγώ. Το φοβερό είναι το ύφος της φωνής του. Βρισκόμαστε πίσω στο σκορ και εκείνος φτιάχνει κλίμα κατάνυξης. Κάνουμε ένα σερί πόντων και ορμάει όπως οι λεγεώνες του Καίσαρα. Και φυσικά όλα είναι εκληκτικά και τέλεια. Κατά τον ίδιο βεβαίως βεβαίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. στερησες ενα λειτουργημα απο εμας που δεν του μιλησες του σιχαμενου.Ετσι ακριβως ειναι οπως τα λες στο τελος.Η ηχος της τηλεορασης να ειναι στο 1/10,ετσι για να παιζει και εγω να ακουω τις λεγεωνες απο το αλλο δωματιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάνθαρε καλησπέρα, έχεις δίκιο σε πολλά απ' όσα λες. Ο Φετφατζίδης τα κόλπα τα κάνει με αντιπάλους τον Αστέρα Τρίπολης και τον Πανσερραϊκό στο Πρωτάθλημα, και με αντιπάλους την Εθνική Καναδά όποτε παίζει στην Εθνική Ελλάδος. Με άλλους και καλύτερους αντιπάλους, δεν ακουμπάει την μπάλα και γίνεται αλλαγή, όπως στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟ στον πρώτο γύρο και στο προχθεσινό παιχνίδι με την Λετονία, όπου δεν εννούσε να βγάλει μια κάθετη μπαλιά της προκοπής σε συμπαίκτες και έγινε πάλι αλλαγή. Όλοι παρασύρθηκαν από τις ντρίμπλες του, επειδή έχουμε συνηθίσει τα κριάρια τους Έλληνες παίχτες της πλάκας. Που με μία καλή εμφάνιση, ένα γκολ, ή έστω μια κλανιά σε ένα παιχνίδι, γινονται παιχταράδες και ο Μέσσι πρέπει να αρχίζει να ανησυχεί για την θέση του στην Μπαρτσελόνα. Έτσι έγινε Μέσσι ο Φορτούνης του Αστέρα Τρίπολης. Γιατί? Επειδή έβαλε γκολ στην ΑΕΚ με ένα μακρινό σουτ? Τίποτα δεν τον έχω δει να κάνει. Ο πρώτος Μέσσι, ο συμπαθέστατος Κουτσιανικούλης, ήδη γύρισε τα πίσω-μπρος στον Εργοτέλη. Ο Νίνης δεν έγινε και δεν θα γίνει Μέσσι, αλλά παραμένει ο καλύτερος από τους νέους Έλληνες παίχτες, κα έχει δείξει την αξία του, αν και έχει μείνει στάσιμος πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάνθηρα, δεν σου κρύβω ότι το έχω μετανιώσει. Θα τον ξαναπετύχω, που θα πάει.

    Ανώνυμε, ο Φετφατζίδης είναι δημιούργημα των δημοσιογράφων. Δεν είναι μόνο ότι κουράζει απίστευτα την μπάλα, δεν έχει σουτ, δεν παίζει κάθετα και λοιπά. Το πρόβλημα με τον παίχτη είναι ότι χωρίς την μπάλα είναι εξαφανισμένος. Σε αυτό ευθύνεται και η δικιά μας ανεπάρκεια σε θέματα τακτικής παιδείας. Ερμηνεύουμε την απόδοση ενός παίχτη με βάση την μπάλα κι όχι την τακτική. Έχω ετοιμάσει ένα άρθρο επ΄αυτού. Κι όπως πολύ εύστοχα είπες στα ματς υψηλής έντασης και επικινδυνότητας βγαίνει αλλαγή. Δεν είναι καθόλου τυχαίο. Ο Κουτσιανικούλης, επίσης, δημιούργημα των δημοσιογράφων και μάλιστα προκλητικό. Να χαρώ την μεγάλη μεταγραφή του Ζαγοράκη που την παρουσίαζαν οι δημοσιογράφοι της ομάδας ως γροθιά στο κατεστημένο (ή ''κατεστημένο'') της Αθήνας. Απίστευτα πράγματα. Όσο για τον Νίνη, δυστυχώς, δεν έχει μείνει απλώς στάσιμος. Έκανε βήματα πίσω. Είναι σίγουρο ότι δεν δουλεύτηκε και πιθανολογώ ότι δεν δούλεψε κι ο ίδιος. Σε συνάρτηση με τα σχόλια του προηγούμενου άρθρου περί θλάσεων ο Νίνης είναι κραυγαλέα περίπτωση του πόσο προκλητικά αδιάφοροι είναι οι άνθρωποι που στελεχώνουν τα τιμ των ομάδων σε θέματα φυσικής κατάστασης, προετοιμασίας, κράσης, αντοχής και λοιπά. Ο παίχτης αν θυμάσαι είχε πάθει κοιλιακούς από την υπερπροσπάθεια και τώρα ήρθε και το γόνατο. Κρίμα. Ο παίχτης είχε τα φόντα να εξελιχθεί, αλλά όταν αραδιάζεις δήθεν προτάσεις της Μάντσεστερ του τσίχλα τι περιμένεις;

    Καλησπέρες σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σωστά όλα τα υστερόγραφά σου! Έγραψες πάλι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τώρα με πιάνεις αδιάβαστο. Τα προηγούμενα κουίζ τα ήξερα, αυτό όχι. Πάντως, λαμβάνοντας υπόψιν τα όσα έχουν ακουστεί γενικά, θεωρώ πως ο Κάλβο είναι ο πιο πιθανός.

    Όσο για τον Σάντος, εντάξει, λάθη κάνει αλλά του αναγνωρίζω ένα πράγμα: Δεν χάνει. Ο Όττο είναι τεράστιος και τον έβριζαν πολλοί επειδή είχε μερικά κολληματάκια (Χαριστέας, Γιαννακόπουλος). Ντροπή πάντως, να μιλάμε έτσι γι'αυτόν που μας έδωσε το Euro.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τζονακο
    απανταω για το σχολιο σου στην προηγουμενη αναρτηση.
    και βέβαια να δουμε μαζι εναν αγωνα.
    γιατι νομιζεις οτι τους αγωνες τους βλεπω στην φοντανα με τα υπολοιπα μελη της θυρας 7??
    μαζι με βαζελους φιλους μου τα βλεπω.
    και σε πληροφορώ οτι δεν παιζουμε μπουνιες καθε κυριακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. κανθαρε γεια σου.
    καλα τα λες για κουπερ.
    τεραστια μορφη.
    κριμα που δεν μπορουσατε να τον κρατησετε.
    για εθνικη δεν βλεπω δεν ασχολουμε.
    χρονια τωρα.
    για κεντερη θανου αποδείχτηκε για μια ακομα φορα οτι ειμαστε μαλακας λαος.
    ολοι οι αλλοι μπορουν να ντοπαρονται και να παιρνουν χρυσα εμεις οχι.
    αντι να κραξουμε τους ξενους που ντοπαρονται κραζουμε τους δικους μας και αποθεωνουμε τον μπολτ!!!!!!
    ειμαι κατα του ντοπαρισματος.
    αν μεσα μας εχουμε καταδικασει τον κεντερη και την θανου θα πρεπει να εχουμε καταδικασει και τον λιουις τον μπουμπκα μπολτ και σια.
    θα συμφωνησω απολυτα με τον ανωνυμο για φετφα.και να συμπληρωσω οτι δεν μαρκαρει κιολας κι αυτο για τον ερνεστο ειναι εγκλημα.
    κι ειναι ενας λογος που στραβωσα με την πωληση ριερα.
    δεν πιστευω οτι εχουμε καλυτερο διδυμο απο ριερα μιραλας για ευρωπη.
    ιδωμεν τριτη κοντη γιορτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ευχαριστώ Πρόεδρε. Τα σέβη μου.

    Μικρέ Σκάουτερ, μακάρι ο Κάλβο να είχε μυαλό. Η φιλοσοφία του Σάντος είναι δεδομένη. Άμυνα, άμυνα και άμυνα. Αυτό διδάσκει, αυτό μπορούμε να παίξουμε. Καλά κάνει και καλά κάνουμε. Έτσι αναδύονται τα δεδομένα χαρακτηριστικά μας. Το να διατηρείς ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού είναι πολύ σημαντικό. Μπορώ να πω ότι η μετάβαση από τον Όττο στον Σάντος ήταν σχετικά ομαλή. Βεβαίως και είχε κολληματάκια ο Γερμανός. Όλοι έχουν. Το πρόβλημα είναι ότι η αντιμετώπιση των ΜΜΕ επί του Σάντος είναι λες και πρόκειται για φιλαράκια που πίνουνε ουζάκια υπό τη συνοδεία μεζέδων. Και συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις γυρνάει μπούμερανγκ και ξαφνικά ανακαλύπτουμε την Αμερική.

    Θέμη, όντως μεγάλη μορφή ο Κούπερ. Έκανε δηλώσεις και δεν μπορούσες να βρεις ένα λάθος. Ούτε ένα ψεγάδι. Τέλος πάντων. Για τον Φέτφα έχεις απόλυτο δίκιο που δεν μαρκάρει. Επίσης, έχεις δίκιο για τον δίκαιο Βαλβέρδε. Ο Βάσκος θέλει να βλέπει πίεση ψηλά κι ο Φετφατζίδης δεν μπορεί να μαρκάρει τον κώλο του. Για τον Ριέρα θα έπρεπε να χαίρεστε. Η συμφωνία ήταν πολύ καλή για την ομάδα και εξαιρετική για τον παίχτη. Οι ενστάσεις για το τάιμινγκ της μεταγραφής γίνονται δεκτές. Και πάμε στην ντόπα. Το θέμα είναι πολύ σημαντικό. Το να θες νικητές και μετάλλια με κάθε κόστος είναι πολύ άσχημο πράγμα. Δυστυχώς, διακρινόμαστε από μια μακιαβελιστική διάθεση του τύπου: ''ο σκοπός αγιάζει τα μέσα''. Δεν πάει έτσι. Και πολύ σωστά αναφέρεις το παράδειγμα ξένων αθλητών. Κράζουμε και χλευάζουμε τους Έλληνες Κεντέρη, Θάνου και Τζέκο τη στιγμή που θαυμάζουμε και πανηγυρίζουμε για τους ''ξένους'' Κεντέρη, Θάνου και Τζέκο. Αν μη τι άλλο πρόκειται για επιλεκτική κρίση επί συγκεκριμένων πραγμάτων. Καλή επιτυχία την Τρίτη. Όπως καταλαβαίνεις μας τελείωσαν (και) τα γκουρμέ πιάτα. Σουβλάκι και ξερό ψωμί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κάνθαρε, για την διαφορετική αντιμετώπιση που απολάμβανε ο Όττο από τον Σάντος είμαι οργισμένος. Είναι μετά να μην βρίζουμε τυς κωλοδημοσιογράφους, και να παίρνει η μπάλα ακόμα και τους λίγους σωστούς και τίμιους. Ο Όττο καλά έκανε και τους είχε γραμμένους, όχι μόνο επειδή στην Ελλάδα είναι κωλοφάρα. Ένας σωστός παγγελματίας που ξέρει την δουλειά του δεν ακούει κανέναν και παίρνει πάνω του την ευθύνη των πράξεών του. Και αυτή την συμπεριφορά την βαφτίσαμε "κόλλημα" του Γερμανού. Γιατί? Επειδή δεν έκανε την χάρη στον Ζήκο και τον Στολτίδη να πάνε στην Εθνική ομάδα, και επειδή ο Χαριστέας, ο Γιαννακόπουλος, ο Δέλλας, ο Μπασινάς και λοιποί τους πέφτανε λίγοι και "άμπαλοι". Και τις επιλογές του μετά το 2005 περίπου τις βαφτίσανε "τρέλες του Γερμανού". Που έβαλε τα ντερέκια Σαμαρά και Χαριστέα εξτρέμ, που ο Τζιόλης κακώς έπαιζε στην Εθνική ομάδα, που δεν έβαζε τον Νίνη, που οι Κατσουράνης-Καραγκούνης δεν βγαίνανε από την ενδεκάδα, που η ομάδα δεν έπαιζε επιθετικά, που που που...

    Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς "μα γιατί ο άνθρωπος να καταφεύγει σε τέτοιες αλχημείες"? Η απάντηση είναι ότι όταν δεν έχεις παίχτες, θα καταφύγεις σε κόλπα και υπολογισμένα ρίσκα, που στους αόμματους στην Ελλάδα φάνηκαν "αλχημείες". Όπως είπε ο Ρεχάγκελ "αν είχαμε Μέσσι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Κακά θα παίζαμε επιθετικά, αλλά επειδή δεν τους έχουμε παίζουμε όπως μπορούμε". Ειλικρινά, τέτοιο κοουτσάρισμα που έκανε επί 9 χρονια ο άνθρωπος, με τους παίχτες που είχε κα να κερδίζει προκρίσεις σε Μουντιάλ και Γιούρο και να κατακτάει κιόλας το Γιούρο στην Πορτογαλία, δεν έχει κάνει ούτε ο Φέργκιουσον ή άλλοι κορυφαίοι προπονητές του χώρου, όπως ο Αλέφαντος και ο Βαζάκας. Και του συμπεριφέρθηκε έτσι πολύς κόσμος επειδή δεν τους έκανε τα χατίρια, αλλά και επειδή κρυβότανε στην Γερμανία και δεν μπορούσαν να τον ξετρυπώσουν εύκολα για να τον πιέσουν.

    Ο Σάντος από την άλλη θεωρώ ότι ταιριάζει στην Εθνική μας, μας ξέρει και τον ξέρουμε, κρατάει την άμυνα σφιχτή, σταδιακά θα προσπαθήσει να τσουλήσει λίγο την μπάλα, αλλά μην περιμένουμε μπαλάρα. Θεωρώ ότι αν υπήρχαν κι άλλοι παίχτες σαν τον Σαμαρά, τον Σαλπιγγίδη, τον Καραγκούνη, και τον Τοροσίδη, η ομάδα θα μπορούσε να παίξει πραγματικά καλύτερα, αλλά δυστυχώς μόνο αυτοί υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γεια σου Κανθαρακο.
    Θα ξεκινησω αναποδα,επιτελους ενα group που ταιριαζει στην ηλικια μου οι τιτανοτεραστιοι led zeppelin τι να πεις γιαυτους .Tα Αγγλακια εστειλαν το rock σε υψη που αλλο συγκροτημα δυσκολα να φτασει.Αν δεν εχει πεθανει ο John Bonam ακομα θα ειχαμε τα ακουσματα τους και θα βλεπαμε αν ο ανταγωνισμος θα αντεχε.
    Για την εθνικη το εχω ξαναπει παλαιοτερα ολα αυτα τα ματσακια ηταν ντερμπυ και τωρα θεωρουμαστε φαβορι χαρη στον ρεχαγκελ.Η φυσικη συνεχεια της εθνικης στον παγκο ηταν ο Σαντος που ουσιαστικα εχει και την ιδια φιλοσοφια με τον προκατοχο του.Με αυτη την ποιοτητα παικτων που εχουμε μια χαρα τα παμε.
    Οσο για το ποιος κυνηγουσε καμαριερες στα ξενοδοχεια θα πω τον Ναφτι.Ο ανθρωπος ειχε δυο νομιμες γυναικες και δεν του εφταναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κάνθαρε πρέπει να έχεις πυρετό or sth. Δεν εξηγείται να αναφέρεται η λέξη παράνοια στο κείμενό σου χωρίς την αρμόζουσα παρένθεση από πίσω, i.e. (μαζί σου Αρειανάρα στα ουράνια)!

    Για το κουίζ δεν θα πρωτοτυπήσω, στηρίζω Κάλβο. Ο άνθρωπος έχει λερωμένο μητρώο, βλ. φήμες για γκαστρωμένες πιτσιρίκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μισοαπαντήθηκε και μου το χαλάσατε. Δεν το ξέρω αλλά Κάλβο βλέπω έτσι κι' αλλιώς για γκομενιάρη.

    Η Εθνική μπάσκετ γύρισε ένα παιχνίδι που της το γύρισε προηγουμένως μια καλύτερη ομάδα. Εξακολουθεί η φανέλα να κάνει γδούπο στο παρκέ. Έλα μωρή αρρώστια! Ωστόσο δεν πάει μακριά, τα θηρία είναι στον απέναντι όμιλο και περιμένουν με τροχισμένα νύχια και δόντια στους χιαστί αγώνες.

    Η αθώωση Κεντέρη - Θάνου (για το τροχαίο μουσαντέ, τι μπλέκετε τη ντόπα) είναι αναμφισβήτητη απόδειξη ότι η ελληνική δικαιοσύνη είναι τυφλή. Ο Χουσεΐν πίνει aicar χρόνια εξ όσων πληροφορούμαι.

    Στο κλαμπ φίλων Σάντος των δημοσιογράφων συμμετέχουν οι ίδιοι που είναι μέλη στο κλαμπ φίλων Πατρινού Τσιγαρόβηχα - Πυργιώτη ποζερά ...

    Ο Φέτφα έχει σουτ δεκατετράχρονου και αν δεν δουλέψει να το βελτιώσει (είναι ήδη 21 ετών) σε 2-3 χρόνια θα παίζει σε κατώτερη κατηγορία αφού έχει και άλλες σοβαρές ελλείψεις. Οι Έλληνες Μέσσι τη μόνη σχέση που έχουν με τον γνήσιο είναι πως έχουν μέση, δεν είναι της Παραολυμπιάδας! :razz:

    Έχω άλλη μια πρόταση για Led Zeppelin

    http://www.youtube.com/watch?v=m4FvKM29TqU

    ελπίζω να σας αρέσει. :rolleyes:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η εθνική μπάσκετ κατι θα κανει,θα δεις...
    -Φετφατζιδης,δώστου μια μπάλα κι αστον να τρεχει,αρκει να μη βρει αντιπαλο μπροστά του:)Καποιοι τον ειπαν νεο Χατζηπαναγή!Ντροπή,ορε!
    Αλλο ναυτης,άλλο καντηλανάφτης!:)
    -Κουτσιανικούλης,μάγκας Λαρισαιος,τα κονόμησε ζεσταινοντας πάγκο,στον Εργοτελη φυσικα΄θα παιξει,για αλλού δεν ειναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κάτι μου λέει πως είναι το 3!
    Μία χαρά τα πήγε χθες η Εθνική! Άντε να δούμε που θα φτάσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμε, η ομάδα αυτά μπορεί να κάνει κι αυτά κάνει. Το ευτυχές είναι ότι με την έλευση Ρεχάγκελ βρήκαμε ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού. Μια οριοθετημένη αγωνιστική φιλοσοφία, μέσω της οποίας προσπαθούμε να αναδείξουμε τα πιο ισχυρά σημεία μας, όπως μαχητικότητα, πείσμα, πειθαρχία, φιλότιμο. Αυτα τα στοιχεία τα εκμεταλλευόμαστε όσο πιο καλά μπορούμε, παίζοντας σκληρή και ομαδική άμυνα. Η επίθεση, όμως, απιτεί και ατομικό ταλέντο που η ομάδα δεν διαθέτει. Μία βασική διαφορά περί Ρεχάγκελ και Σάντος είναι ότι ο τελευταίος, έχοντας δουλέψει σε τρεις ελληνικές ομάδες γνωρίζει πολλά για εμάς -περισσότερα από όσα θα έπρεπε. Αντίθετα, ο Γερμανός σπάνια ερχόταν στην Ελλάδα, δεν άκουγε κανέναν και έκανε αυτό που έκρινε σωστό. Αριστερό μπακ ο Τοροσίδης, φωνές από τους δημοσιογράφους. Αλχημείες με τα επιθετικά χαφ, φωνές από τους δημοσιογράφους. Μη κλήση συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών, φώνες από τους δημοσιογράφους. Αυτό που δεν θα ξεχάσω είναι ότι μπορεί να κερδίζαμε ένα ματς κι αντί να προσέξει τον κώλο του έβγαζε αμυντικογενή παίχτη και έβαζε τον Ντέμη! Το μόνο που του προσάπτω σε απόλυτο βαθμό είναι τα κριτήρια που εφάρμοζε στις επιλογές παιχτών. Μόλις ο Αβραάμ πήρε μεταγραφή στον ΟΣΦΠ πήγε και Εθνική. Γιατί; To ίδιο και ο Γκέκας: η Καλλιθέα δεν μας έκανε. Με αυτά τα δεδομένα ίσως έχουν δίκιο ορισμένοι που φώναζαν για κλειστό κλαμπ. Όμως, ο άνθρωπος πήρε Euro. Έχω την εντύπωση ότι δεν έχουμε συλλάβει το μεγαλείο της επιτυχίας. Είμαι σχεδόν σίγουρος για αυτό. Η επικοινωνία παίζει μεγάλο ρόλο στο ποδόσφαιρο. Το να είσαι επικοινωνιακά συμπαθής και να κερδίζεις την εύνοια των δημοσιογράφων σου δίνει έξτρα χρόνο στο σακούλι. Ωστόσο, η ιστορία διδάσκει ότι κάποια στιγμή το σακούλι τρυπάει κι ως εκ τούτου ο Σάντος θα πρέπει να βρει τρόπους για να το μπαλώσει. Κλείοντας, να πω ότι κι εγώ είμαι οργισμένος. Άκου εκεί ''φανταστική εμφάνιση'' με τους Εβραίους.

    Φόρη, λες ότι η φυσική συνέχεια στον πάγκο ήταν ο Σάντος: σωστό. Για τους Zeppelin ακούγονται διάφορες φήμες ότι πολλές επιτυχίες τους είναι ''δανεισμένες'' από αλλού. Ομολογώ ότι δεν το έχω ψάξει τόσο πολύ, αλλά το δέχομαι ως προβληματισμό. Ωραία μπάντα, πάντως. Επιτέλους και κάποιος που ψηφίζει τον Ναφτί. Καλός παίχτης, σαρδανάπαλος κι αυτός. Υπομονή μέχρι την επόμενη ανάρτηση.

    Άλεξ, τις φήμες για τις γκαστρωμένες πιτσιρίκες τα έχω ακούσει κι εγώ. Οι βραδινές προπονήσεις ήταν το φόρτε του. Α ρε Κάλβο. Με απογοήτευσε αυτός ο παίχτης. Όσο για την παράνοια έχεις δίκιο. Απλά ήθελα να στρέψω αποκλειστικά την προσοχή στο εν λόγω θέμα. Αλλά η Αρειανάρα κολλάει παντού. Έχεις δίκιο. Άρης παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Υπουργέ, έχει σαρώσει ο Κάλβο. Μακάρι να σάρωνε με μεγαλύτερη συνέπεια και στο χόρτο. Στο μπάσκετ δεν μπορέσαμε να διατηρήσουμε την διαφορά που πήραμε. Συνήθως, σε αυτές τις περιπτώσεις, είχαμε τον τρόπο να κρατάμε το σκορ εκεί που το θέλαμε. Τέλος πάντων. Η ομάδα φάνηκε τυχερή με τα απανωτά τρίποντα που πέτυχε και την αντίστοιχη αστοχία των Σλοβένων. Το ζητούμενο ήταν η νίκη. Το πως ήρθε θα έπρεπε να μας αφορά, αλλά βλέπω ότι και στο μπάσκετ ερμηνεύουμε το αποτέλεσμα κι όχι την εμφάνιση. Τα κίνητρα για το τροχαίο ήταν η ντόπα. Όταν είχε γίνει το περιστατικό είχαν πέσει όλοι να τους φάνε. Ίσως ήμουν ο μόνος που έλεγα ρε παιδιά μπορεί όντως να έλεγαν αλήθεια. Αυτό που ξέρω είναι ότι όταν κάποιος είναι αθώος δεν ζητά αναβολές επί αναβολών. Θέλει να τελειώνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Μόλις, είδα ότι οι αναβολές έπεφταν βροχή κατάλαβα ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας. Κι έτσι φτάσαμε στα εφτά χρόνια. Η δικαιοσύνη δεν είναι μόνο τυφλή. Επιπλέον, είναι και αργή. Ο Σάντος θα πρέπει να δείξει και κοουτσάρισμα στον αγώνα με την Κροατία. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν φτάνουν οι πλάτες των δημοσιογράφων. Θα δούμε τον Βαλβέρδε τι εμπιστοσύνη θα δείξει στον Φέτφα. Δεν καταλαβαίνει ο Βάσκος από πιέσεις. Καλό το τραγούδι. Έχουν ωραία κομμάτια, πέρα από τα εμπορικά τους.

    Vad, δεν με πείθει η Εθνική μπάσκετ. Κι όπως έχω ξαναπεί, έχω ξενερώσει με ορισμένα πράγματα. Αν φερόμαστε στις Εθνικές ομάδες, όπως στους συλλόγους πάει το χάσαμε το κορμί πατριώτη. Αυτό με τον Χατζηπαναγή το έχω ποστάρει και στο blog. Απίστευτα πράγματα. Απίστευτα πράγματα. Απίστευτα πράγματα. Αν ήμουν εκδότης σε ένα μέσο και είχα έναν υπάλληλο που ήθελε να ανεβάσει άρθρο για τον Φέτφα που τον συγκρίνει με τον Χατζηπαναγή δεν θα του το επέτρεπα. Τώρα εκνευρίστηκα (εκ νέου). Ο Κουτσιανικούλης έπεστρεψε στον Εργοτέλη. Λιγότερη πίεση. Ίσως κάνει κάποιες καλές εμφανίσεις. Ίδωμεν.

    Πιγκουίνε, ψηφίζεις αυτό το τρελό ψηλό αγόρι; Λες για αυτό να τον έδιωξε ο Κούπερ; Για την Εθνική δεν είμαι αισιόδοξος. Μακάρι να διαψευσθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φίλτατε Κάνθαρε, τα κριτήρια του Όττο Ρεχάγκελ για τους διεθνείς μπορεί να μας φάνηκαν περίεργα, αλλά πιστεύω ότι γενικά είχε δίκιο, και δεν το λέω με την ασφάλεια της χρονικής απόστασης. Το σημαντκότερο κριτήριο του Όττο για τους παίχτες που θέλει, είναι η εμπειρία (δεν αφορά μόνο την ηλικία), όπως και η ικανότητα την δεδομένη στιγμή, όχι το ταλέντο και οι μελλοντικές προοπτικές του παίχτη (αυτό είναι δουλειά ενός συλλόγου να το διαχειριστεί και να το αναπτύξει). Στο διά ταύτα: Πρώτα φώναζαν οι δημοσιογράφοι για τον Ζήκο και τον Στολτίδη που δεν τους πήρε στην Πορτογαλία. Μην ξεχνάμε ότι όταν πήρε μαζί του στην Πορτογαλία Μπασινά, Κατσουράνη, Καραγκούνη, Ζαγοράκη, Καφέ, που είχαν πολλάκις αποδείξει την αξία τους σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τις ομάδες τους, δεν μπορείς να ισχυριστείς ότι πήρε χειρότερους. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, την εποχή που ξεπετάχτηκε στον Άρη και δεν είχε μαζέψει ακόμα εμπειρίες, είχε μπροστά του Δέλλα, Κυργιάκο, Γκούμα, Άντζα, Βύντρα, οπότε όπως και πριν, κάποιους παίρνεις και κάποιους αφήνεις. Το ίδιο ισχύει και για τον Γκέκα όταν έπαιζε στην Καλλιθέα. Το ότι παίζεις καλά σε μια μικρή ομάδα δεν σημαίνει ότι είσαι παιχταράς, δες και τον Κουτσιανικούλη. Όταν είδε ότι ο Φάνης πυροβολεί και στην Γερμανία, τον πήρε αμέσως. Οκ, διαφώνησα με τον Καπετάνο που έφερε στο τέλος, αλλά μην ξεχνάς ότι σκόραρε αρκετά στο Ρουμάνικο Πρωτάθλημα, που είναι ιδίου επιπέδου με την Ελλάδα. Αν σκόραρε στην Ελλάδα 15-20 γκολ και δεν τον έπαιρνε στην Εθνική, μπορεί και να τον κράζανε πάλι τον Γερμανό! Άλλο τρανό παράδειγμα προσφοράς του Ρεχάγκελ στην Εθνική είναι ο Γιάννης Αμανατίδης. Υπήρχε άλλος τέτοιος παίχτης στην Ελλάδα και δεν το ξέρω? Μπορεί να μας άφησε άσχημη εντύπωση στο τέλος, αλλά προσέφερε πολύ στην ομάδα όσο έπαιξε. Το μόνο σκοτεινό σημείο της Εθνικής, είναι το τί έγινε και έφυγαν πολλοί παίχτες τρέχοντας από την Εθνική (Γκέκας, Αμανατίδης, Κυργιάκος, τσακώθηκαν στον ΠΑΟ Τζόρβας-Κατσουράνης-Καραγκούνης) όταν ήρθε ο Σάντος. Η βρώμα ότι δεν ανέχονταν οι βασικοί να χάσουν την θέση τους δεν με πείθει, βάσει της ιστορίας της ομάδας επί Ρεχάγκελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γεια σου Κάνθαρε! Ελπίζω να είσαι καλά.

    Όσον αφορά στο κουίζ, θα έλεγα τον Κάλβο αλλά επειδή η πλειοψηφία προτίμησε τον Τόνι, θα ρίξω την ψήφο μου στον Φρέντι Αντού.

    Νομίζω ότι η απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης για Κεντέρη και Θάνου θα ήταν καλό να μας προϊδεάσει για την εξέλιξη της υπόθεσης των στημένων. Απόφαση εφτά χρόνια μετά (καλό 2018)και αθώωση των εμπλεκομένων (Μπέος και Μπιγκ Μακ θα είναι ήδη έξω σε καινούργιες περιπέτειες). Τέτοια πράγματα βλέπω και εξοργίζομαι.

    Πάμε και για τη νίκη την Κυριακή στο Βικελίδης με Ατρόμητο. Παράνοια, παράνοια, μαζί σου Αρειανάρα στα ουράνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 1. ψάξτε και βρέιτε πόσες χώρες κατάκτησαν το euro.
    2. τι θα λέγατε το 2003 αν σας έλεγα ότι το 2004 θα κατακτούσατε το euro παίζοντας καταθλιπτικό απαισιο ποδόσφαιρο με τρελλή δόση τύχης με σφυρίγματα της διαιτησίας και με αυτογκόλ κάθε ματσ; απ. μωρέ ας το πάρουμε και όπως το πάρουμε.
    3. πότε η ελλάδα κτυπούσε προκρίσεις σε κάθε κύρια ποδοσφαιρική διοράνωση και ότιδήποτε κατώτερο θεωρείτε αποτυχία.
    Παιδιά μην τρελαθούμε. ο ρεχακλής έβαλε βάσεις για ουρανοξύστη κι ας έχουμε λυόμενο. έφτασε την εθνκή στα ουράνια και έθεσε τις βάσεις για άλλες διακρίσεις λόγω βαθμολογίας (δεν μιλώ για κατάκτηση τροπαίου). εκμεταλευτηκε, όπως πολύ σωστα είπατε, τα θετκά του λαού μας (ΔΕΝ είναι η τρίμπλα, πως να το κάνουμε) πως γίνεται να τον βγάλουμε και σκάρτο; κολλήματα; ότι θέλει ας έχει δικαιούτε. ότι ο κύκλος κάποτε κλείνει σε όλα; κι αυτό το ξέρουμε; μήπως τον κύκλο του ρεχακλή τον κλείσαμε πιο σύντομα; ένας θεός ξέρει και τι σημασία έχει. κοιτάμε μπροστά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμε, το να παίρνει μεταγραφή ο Αβραάμ από τον Άρη στον Ολυμπιακό και να γίνεται αμέσως διεθνής είναι προκλητικό και σκανδαλώδες. Κι όταν λέω αμέσως, εννοώ αμέσως. Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της Εθνικής. Ακριβώς το ίδιο έγινε και με τον Γκέκα. Με το που πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟ τον κάλεσε στην Εθνική. Πότε πρόλαβε ο Γκέκας να νοιώσει ανταγωνισμό και πότε πρόλαβε να καταλάβει τι σημαίνει να αγωνίζομαι σε ένα μεγάλο κλαμπ και να παίρνω εμπειρίες; Εκτός αν ο Άρης είναι μια ομάδα χωρίς πίεση, ανταγωνισμό και εμπειρίες. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Εκτός αν όποιος παίζει στην Καλλιθέα και στην κάθε Καλλιθέα απαγορεύεται να παίζει στην Εθνική. Σε αυτό ο Ρεχάγκελ ήταν λάθος και έχασε πόντους ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. Το θέμα δεν είναι τόσο αγωνιστικό, όσο επικοινωνιακό και δικαιοσύνης. Είναι να επιβραβεύεις τους καλύτερους και να δίνεις κίνητρο σε όλους. Με αυτά και με αυτά, όλοι εκείνοι που υποννοούν ότι ο Γερμανός έπαιρνε μίζες για το σπρώξιμο αρκετών ποδοσφαιριστών στη Γερμανία βρίσκουν ισχυρό πάτημα για να το κάνουν. Και δεν σου λέω να τον πάρεις για βασικό σε επίσημο παιχνίδι υψηλής επικινδυνότητας. Για ένα φιλικό να τον βάλεις να πάρει χρόνο συμμετοχής. Όσο για την άρνηση αρκετών παιχτών να αγωνιστούν με την Εθνική είναι προφανές ότι κάτι έχει γίνει. Αρκετοί λένε ότι έθεσαν βέτο συμμετοχής στη βασική εντεκάδα. Κι εμένα δεν με πείθει. Κάποιοι άλλοι λένε ότι ότι με την έλευση Σάντος η Εθνική έπαψε να αποτελεί κλειστό κλαμπ με ότι αυτό συνεπάγεται. Τέλος, αρκετοί ρίχνουν βέλη στον Κατσουράνη, φωτογραφίζοντάς τον ως τον κουμανταδόρο εκτός αγωνιστικού χώρου και εντός αποδυτηρίων. Ευθύνη φέρουν (και) οι δημοσιογράφοι που προφανώς δεν καταγράφουν την αλήθεια και μπλέκουν τα οπαδικά με την Εθνική. Αυτό που δεν ξεχνιέται είναι η αντίδραση ενός δημοσιογράφου του Παναθηναϊκού με το όνομα Κώστας Γουλής, ο οποίος εξεμάνη με τον Σάντος που έβαζε βασικό τον Σηφάκη κι όχι τον Τζόρβα. Μάλιστα έχει γράψει ενα αμίμητο άρθρο με τίτλο: ''Συγνώμη κ. Σάντος, ο Τζόρβας γιατί φαγώθηκε;''. Απίστευτα πράγματα. Καταλαβαίνεις ότι όταν μπλέκουμε τα οπαδικά με τα της Εθνικής (για να μην πω τίποτα χειρότερο) υπάρχει σοβαρό πρόβλημα νοοτροπίας. Και δεν μιλάμε για τον Καν, αλλά για τον Τζόρβα. Αυτό το πράγμα που δεν αξίζει να παίζει ούτε Ά Εθνική.

    Γεια σου Vaggnamite. Καλά είμαι (ψεύτης). Φρέντι Αντού; Τον πήγαινα τον παίχτη. Απείχε πολύ από αυτά που γράφανε και λέγανε πριν κάποια χρόνια για αυτόν, αλλά έδειξε καλά στοιχεία. Στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν θα είχε ιδιαίτερο πρόβλημα. Για τη δικαιοσύνη τα είπαμε. Δεν είναι μόνο τυφλή. Επιπλέον, είναι αργή. Προκλητική. Μεροληπτική. Ακόμα και στα στημένα, δυστυχώς, κάτι παρόμοιο βλέπω να ισχύει. Η αρχική μου πίστη και αισιοδοξία έχουν μετατραπεί σε απογοήτευση, κυρίως με την ταχύτητα και τον τρόπο που εξελίσσονται οι διαδικασίες. Μακάρι την Κυριακή να μπορούσα να βρίσκομαι Χαριλάου. Το σκέφτηκα, αλλά δυστυχώς οι (συνεχείς) υποχρεώσεις δεν μου το επιτρέπουν. Άντε ρε Αρειανάρα. Αποζημίωσε τον κόσμο που θα βρεθεί στις κερκίδες. Το ξαναγράφω: είναι πολύ σημαντικό στην αρχή της σεζόν να παίζεις όμορφα και ελκυστικά, παίρνοντας παράλληλα την νίκη. Πρέπει να γλυκάνουμε τον κόσμο.

    Αlex, αν μας έλεγες το 2003 ότι θα κατακτούσαμε το Euro θα σε περνούσα για τρελό. Προσωπικά, ισχυριζόμουν, όντας φύσει αισιόδοξος άνθρωπος, ότι θα περάσουμε τον όμιλο και τέλος. Διαψεύσθηκα πανηγυρικά. Ευτυχώς. Η επιτυχία του Euro ξεπερνάει πάσα λογική κι όπως έγραψα παραπάνω ακόμα δεν έχουμε συλλάβει το μέγεθος. Η Εθνική επί Ρεχάγκελ ανέβηκε πολλά σκαλοπάτια κι αυτό φαίνεται από τη βαθμολογία των Εθνικών, από το σεβασμό των αντιπάλων, από την μεταχείρηση της Ουέφα ή της Φίφα. Ουδείς το αμφισβητεί αυτό. Για το αν ο κύκλος του έκλεισε πιο νωρίς δεν το γνωρίζω. Ενδεχομένως να μπορούσε να κλείσει με το Euro του 2012. Όμως, υποθέτω ότι οι αποφάσεις είχαν ληφθεί. Το γεγονός ότι ο Σάντος έφυγε από τον ΠΑΟΚ φώναζε από μακριά.

    Γεια σου Chrisgio. Να είσαι καλά ρε παίχτη.

    Καλη συνέχεια σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κάνθαρε, θα σε κουράσω μια τελευταία φορά για την Εθνική. Το αν έπαιρνε μίζες ο Ρεχάγκελ από τους παίχτες που έφερνε στην Εθνική δεν μου φαίνεται πιθανό. Είχε συνεργασία με μάνατζερ σαν τον Κουτσολιάκο, και έστειλε πολλούς διεθνείς σε Γερμανικές ομάδες για να βελτιωθούν (Τζιόλης και Χαριστέας στην Βέρντερ, Γκέκας στην Μπόχουμ, Πλιάτσικας και Κυριάκος Παπαδόπουλος στην Σάλκε). Το αν έπαιρνε μίζες από τις Γερμανικές ομάδες και τον Κουτσολιάκο το θεωρώ πιθανό, αποτελεί δικαίωμά του, αλλά καθόλου μεμπτό. Ούτε έκανε ζημιά στην Εθνική. Σάμπως και οι δημοσιογράφοι που φωνάζουν "γιατί δεν καλούνται στην Εθνική ο Κουτσοπόδης και ο Μαλαπέρδας" δεν πληρώνονται από τους παίχτες για να αβαντάρουν και να πιέσουν την ομοσπονδία? Καλύτερα λοιπόν να παίζουν όσοι γουστάρει ο κόουτς και τον βγάζουν ασπροπρόσωπο παρά ο κάθε τυχαίος. Για τον Τζόρβα συμφωνώ απόλυτα. Ο Γκέκας την εποχή που ήταν στον Παναθηναϊκό δεν έπαιζε στην Εθνική (ή έπαιζε ελάχιστα, δεν θυμάμαι καλά), αλλά καθιερώθηκε όταν πήγε στην Γερμανία. Όσο για την ξεφτίλα του Σάντος να ξεχειλώσει το "κλειστό κλαμπ", να φωνάζει Κονέ, Τζωρτζ Τζων από Αμερική, Πέτσο, Σιόβα, Λαγό, και ένας Θεός ξέρει ποιός άλλος, διαφωνώ κάθετα. Το σκεπτικό μου (για το οποίο κατακρίθηκε ο Ρεχάγκελ για "κλειστό κλαμπ")? Μια Εθνική ομάδα έχει την ευχέρεια και την δυνατότητα να μην περιορίζεται στο ρόστερ αν υπάρχουν τραυματισμοί (είσαι Βραζιλία και τραυματίζεται ο Κακά? έρχεται ο Νεϊμάρ) ή τιμωρίες, αλλά δεν παύει να είναι ομάδα. Δηλαδή? Όπως ένας σύλλογος αναγκαστικά θα πορευτεί και θα ζοριστεί μ' αυτούς που έχει και όχι με αυτούς που δεν έχει, έτσι και μια Εθνική είναι ένα σύνολο παιχτών που καλό είναι να μένει σταθερό με ελάχιστες αλλαγές μόνο όταν υπάρχει ανάγκη ή ευκαιρία, και οι τραυματίες/τιμωρημένοι παραμένουν κοντά για να υπάρχει το κλίμα της οικογένειας που καθιέρωσε ο Ρεχάγκελ. Θυμίζω ότι πριν τον Ρεχάγκελ, ο εκάστοτε ομοσπονδιακός τεχνικός έκανε δημόσιες σχέσεις και έπαιρνε 5-6 παίχτες από ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, και μερικούς από ΠΑΟΚ, Άρη, Ηρακλή, για να συμπληρώσει την αποστολή και να τα έχει με όλους τους παράγοντες καλά και να μην φωνάζουν "Οι παίχτες μας δεν αξίζουν καθόλου? Καλύτεροι είναι οι άλλοι?". Περιττό να πω ότι στους 20, οι 15 παίχτες ήταν διαφορετικοί κάθε φορά, οπότε πώς να γίνει ένα τσούρμο ποδοσφαιριστών ομάδα? Έτσι η ομάδα ρεζιλεύτηκε μεταξύ άλλων και στο Μουντιάλ της Αμερικής το 1994, όπου στα 3 παιχνίδια έπαιξαν και οι 3 τερματοφύλακες, ένας σε κάθε παιχνίδι!!! Δεν έφταιγε μόνο ότι δεν ήταν παίχτες κλάσης. 4 θα τρώγανε και πάλι από την τότε Βουλγαρία του Στόιτσκοφ και την Αργεντινή του Μαραντόνα και του Μπατιστούτα, αλλά την Νιγηρία έστω θα μπορούσαν να την φέρουν βόλτα αν ήταν ομάδα και όχι τσίρκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κάνθαρε δεν μπλέκουμε τα οπαδικά με της Εθνικής αλλά τις βούρτσες με τα άλλα, να δεις πως τα λέν ...

    Υπάρχει πληθώρα ντεμέκ δημοσιογράφων που βγάζουν κάτω απ' το τραπέζι το παντεσπάνι τους, σε συνεργασία με μανατζαραίους για την προώθηση παικτών. Πριν 2 μήνες, Περιπτερόγαυρος και olympiakos24.gr (Καρμίρης και ΣΙΑ) πιάστηκαν μαλλί με μαλλί για αυτόν ακριβώς το λόγο.

    Ανώνυμε (είσαι ο Νικόλας φαντάζομαι) η ιστορία του 1994 είναι απερίγραπτη (που λέει ο λόγος). Συνοπτικά η άποψή μου: οι παίκτες αηδιασμένοι αδιαφόρησαν εσκεμμένα για τα παιχνίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμε, ξεκινώ από τα βασικά. Πρώτον, είσαι ο Νικόλας; Δεύτερον, δεν με κουράζεις με τα Εθνικής. Πάμε λοιπόν. Το 1994 βρίσκεται εκτός συναγωνισμού. Νομίζαμε ότι το μουντιάλ είναι τουριστικό θέρετρο για αυτούς που τίμησαν ή ''τίμησαν'' την φανέλα με το εθνόσημο. Ευτυχώς, τα μυαλά άλλαξαν την τελευταία δεκαπενταετία. Αυτό που λες με τους προκατόχους του Γερμανού είναι το ένα άκρο. Ο Γερμανός έφτασε στο άλλο άκρο και παρόλο που έκανε ότι έκανε, κυρίως στο αγωνιστικό κομμάτι, στο συγκεκριμένο σημείο του δίνω φάουλ. Επαναλαμβάνω ότι το παιχνίδι, πλέον, παίζεται και επικοινωνιακά. Το επικοινωνιακά δεν αναφέρεται μόνο στους δημοσιογράφους ή στον κόσμο, αλλά κυρίως στους πρωταγωνιστές που δεν είναι άλλοι από τους ποδοσφαιριστές. Συχνά, το ξεχνάμε αυτό. Για τις μίζες μπορεί να γίνει μεγάλη κουβέντα. Το αν αποτελεί δικαίωμα του επίτρεψέ μου να αμφιβάλλω. Αν τα κίνητρα κλήσεων παιχτών ήταν η προώθησή τους στη Γερμανία και η αντίστοιχη μίζα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα. Ο Γκέκας κλήθηκε στην Εθνική με το που πήρε μεταγραφή από την Καλλιθέα στον ΠΑΟ. Δεν εξετάζω αν αγωνίστηκε ή καθιερώθηκε, αλλά το πότε μετατράπηκε σε υπολογίσιμη μονάδα στη φαρέτρα του Γερμανού. Επαναλαμβάνω ότι δεν με κουράζεις με τα της Εθνικής κι ότι ο Γερμανός βοήθησε το ελληνικό ποδόσφαιρο όσο λίγοι. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι τα λάθη του δεν τα αρχειοθετούμε. Καλή συνέχεια ρε μάγκα.

    Υπουργέ, εμείς δεν τα μπλέκουμε. Τα μπλέκουν αυτά τα ανθρωπάρια. Ντεμέκ δημοσιογράφοι που λες κι εσύ. Γιατί τα μπλέκουν; Ανικανότητα; Βλακεία; Απληστία; Χρήμα πάνω και κάτω από το τραπέζι; Δεν ξέρω. Το 1994 εφαρμόσαμε το 4-4-2 με τεράστια επιτυχία. Άστα.

    Υ.Γ. Η επόμενη ανάρτηση θα περιλαμβάνει αναφορά σε τουλάχιστον έξι ομάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Παλικαρά μου σήμερα μια χαρά τα πήγατε με τον Ατρόμητο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κάνθαρε δεν είμαι ο Νικόλας που λέτε. Ούτε καν Νίκος δεν λέγομαι. I'm just a guy. Να 'σαι καλά ρε Κάνθαρε για την υπομονή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμε, δεν είναι θέμα υπομονής. Με χαρά απαντώ στα σχόλια και συγνώμη αν κάποιες φορές καθυστερώ. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει δόλος. Να μας ξανάρθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Νικολας.
    Καλησπερα σε ολους και φυσικα στον οικοδεσποτη Κανθαρο. Οταν ειδα την αναρτηση σου για το κουιζ του Αρη και τα υπολοιπα απο τα Ελληνικα δρωμενα, αλλαξα σελιδα στο ιντερνετικο ζαπινγκ. Τα πρωταθληματα της Ευρωπης ξαναρχιζαν, κι επρεπε να δω τα τεκταινομενα. (Εχω αρκετες επιφυλαξεις για την Barca και πιθανως θα γραψω τους προβληματισμους μου, αυριο).
    Τωρα βλεπω πολλες λομπες και οι περισσοτερες αφορουν την Εθνικη και την προσφορα του Οθωνα.
    Θυμαμαι μια ατακα του Ντεμη πριν σηκωσουμε το γαμημενο. ‘’Αν η λιμνη που κολυμπαμε ειναι μικρη, τοτε ας κοιταξουμε να τη μεγαλωσουμε’’.
    Μετα την κατακτηση βρεθηκαμε να κολυμπαμε οχι σε λιμνη, αλλά σε Ωκεανο.
    Ο Οθωνας εδωσε στην Εθνικη το μεταλο και κυριως την ανεβασε στην ελιτ, πραγμα που φαινεται και στις κληρωσεις. Ειχε τις αγκιλωσεις του, αλλά παντα εφερνε αποτελεσματα. Και αν εισαι Ελλαδα, τα χρειαζεσαι.
    Το ιδιο και ο Σαντος. Κι αυτος εχει κολληματα αλλου ειδους, αλλά κι αυτος φερνει αποτελεσματα.
    Εμενα παντως κανεις απο τους δυο, δεν με ‘’φτιαχνει’’ να καθισω να δω ολοκληρο αγωνα ομαδας τους.

    Την Εθνικη του ’94 την εφαγαν οι δεξιωσεις που διοργανωνε ο Αλκετας και οι Ομογενεις. Αυτοι κι αν κονομησαν τοτε.
    Θυμαμαι ενα περιστατικο με τον Κωφιδη που τον περασαν για τρομοκρατη με την χεβυμεταλη μαλουρα. Επειδη δεν ειχε πορτοφολι μαζι του. Κι οταν ο μπατσος τον ρωτησε που βαζει τα λεφτα του, ο Σαββας απαντησε ‘’στις τσεπες του τζιν μου’’. Ακομα δεν μπορει να το καταλαβει ο μπατσος.

    Συγνωμη αν δημιουργω αναστατωση που μπαινω σαν ανωνυμος, αλλά φροντιζω να βαζω το ονομα μου στην αρχη ή στο τελος. Μια φορα το ξεχασα σε προηγουμενη αναρτηση, αλλά ηταν ευκολα αντιληπτο να το καταλαβεται.

    Νικολας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Γεια σου Νικόλα. Σε λίγη ώρα θα ανεβάσω ανάρτηση από αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος. Δεν προλαβαίνω να γράφω πιο συχνά κι ως εκ τούτου δεν μπορώ να καλύψω το επιθυμητό εύρος. Να είμαι ειλικρινής, θα ήθελα να γράψω για την Παρί ή την Άρσεναλ, αλλά την μεν πρώτη δεν κατάφερα να την δω, τη δε δεύτερη την παρακολούθησα ελάχιστα. Η Εθνική του 1994 δεν έχει σχέση με την Εθνική της τελευταίας δεκαετίας. Όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά νοητικά. Σε νοοτροπία. Σε τρόπο σκέψης. Συμφωνώ ότι αυτό το πράγμα που παίζουμε δεν λέγεται ποδόσφαιρο και σίγουρα δυσκολευόμαστε να το παρακολουθήσουμε, αλλά πιστεύω ότι οι περισσότροι δεχόμαστε πως η ομάδα έχει σαφές αγωνιστικό στυλ παιχνιδιού. Ο Σάντος είναι συνεχιστής του Όττο. Χίλιες φορές καλύτερα από το να ερχόταν κάποιος προπονητής που ήθελε να εφαρμόσει διαφορετικά πράγματα. Όσο για τον Κωφίδη είναι λεβέντης. Μη ζητάς συγνώμη για τυχόν αναστάτωση. Δεν χρειάζεται. Καλημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...