Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Λευτεριά στον Μισούνοφ!




Υ.Γ.1 Λευτεριά στον Μισούνοφ!

19 σχόλια:

  1. Χάρης

    Τα λεφτά που χρωστάει ο Μισούνωφ φαντάζομαι ότι είναι λόγω... μή καταβολής ΦΠΑ από την διακίνηση ναρκωτικών/όπλων/σαρκός/ό,τι να 'ναι. Και δολοφόνος να 'ταν, πάλι θα φώναζαν κάποιοι να ελευθερωθεί πάραυτα. Η λίστα των μεγαλο-οφειλετών βέβαια δεν νομίζω να είναι πλήρης. Δεν γράφει π.χ. για τυχόν χρέη βουλευτών και φίλα προσκειμένων δημοσιογράφων (αβανταδόρων) και επιχειρηματιών (άλλου είδους και επιπέδου αβανταδόροι). Λες και μόνο ο Λάκης Γαβαλάς είναι πολυεκατομμυριούχος επειδή δεν πληρώνει κανέναν ΦΠΑ.

    Ο ποδοσφαιρικός Άρης νικώντας τον Λεβαδειακό πιστεύω σιγούρεψε την παραμονή του στην κατηγορία, ειδικά αν συνεχίσει να ανεβαίνει αγωνιστικά. Προς το παρόν είναι στο επίπεδο ότι γλίτωσε το κακό. Το μέλλον θα δείξει πού θα τερματίσει.

    Η Δόξα Δράμας δεν δυσκολεύει τους αντιπάλους επειδή την υποτιμούν και της κάνουν πλακίτσα αντί να την ξετινάζουν στα γκολ. Έχοντας γίνει σάκος του μποξ, ο Κατσαβάκης αποφάσισε να σώσει τουλάχιστον την αξιοπρέπεια του συλλόγου και των παικτών, με το να κλείνεται στην άμυνα και από εκεί και πέρα ό,τι γίνει και όσο αντέξουν οι παίκτες. Η Δόξα Δράμας παίζεται απ' όλους πλέον στο στοίχημα φαντάζομαι. Ελπίζω να καταλάβουν μερικοί μερικοί γιατί δεν έπρεπε μετά από όσα έγιναν το καλοκαίρι να ανέβουν οι Δόξα Δράμας και Λεβαδειακός με ρόστερ Β' Εθνικής, αλλά να παραμείνουν οι Λάρισα και Πανσερραϊκός.

    Η Λίβερπουλ πάσχει από έλλειψη προπονητή. Καλός και άγιος ο Νταλγκίς, είναι μέρος του ένδοξου παρελθόντος του συλλόγου, αλλά πιστεύω ότι δεν κάνει πλέον για προπονητής της Λίβερπουλ. Όσο καλός προπονητής είναι π.χ. ο Κωστένογλου, άλλο τόσο είναι και ο Κέννυ. Σωστά έκανε που το καλοκαίρι έφερε κυρίως Βρετανούς παίκτες για να ανοικοδομηθεί η ομάδα και να αποκτήσει σταδιακά έναν βρετανικό κορμό, με διαφορετικά αποτελέσματα ο καθένας (Κάρολ, Ντάουνινγκ, Χέντερσον, Άνταμ). Σωστά έσπρωξε τον Τόρρες και έφερε τον Σουάρες πέρυσι, μαζί με το κριάρι τον Κάρολ. Αλλά την τρύπα στην άμυνα δεν την έχει δει άραγε? Με Άγκερ, Σκρτελ και Κάρραγκερ την βγάζει, ενώ έσκασε λεφτάρες για έναν Κόατες που ούτε καν πάτησε χορτάρι. Μετά απορεί πώς τρώει τα γκολ με ανύπαρκτη αμυντική ασφάλεια και τον γκαφατζή Ρέινα στο τέρμα και χάνει τα ματσάκια. Ξαναλέω, καλός και χρυσός και άγιος ο Νταλγκλίς, βοηθάει σε μια μεταβατική περίοδο της ομάδας, αλλά το καλοκαίρι θα πρέπει η δικοίκηση να φέρει έναν πιο σύγχρονο προπονητή. Έχουν λεφτά οι Αμερικανοί για να φέρουν κάποιον αξιόλογο κόουτς, πλην ίσως του Μουρίνιο που στοχεύει για πιο ψηλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για πρωτη φορά παραδινομαι,μπάσκετ τελος φετος για τον Αρη,αυτό μπορουν,αυτο παιζουν,δεν εχουν διάρκεια,μόνοι μεινανε Αλεξανδρής και παικτες,αν πιάσουμε οκτάδα τυχεροι θα ειμαστε...
    -Μισουνοφ,βρε το...Μιχάλη τι τον βρηκε;:)Θυμάσαι γιατί τον φέρανε στον Αρη;Ως αντιπαλον δεος του...Φασούλα,που επαιζε ακομα στον ΠΑΟΚ!!!!:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατείχε μια ρουκέτα χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    Riot θεοί και υποτιμημένοι όπως είπες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kantare ασε την πλακα και αποθεωσε τον καστιγιο!!!
    οταν χανετε η τρωει κοκκινες τον ξεσκιζετε.
    τουλαχιστον οταν σας ξελασπωνει να δειχνετε ανωτεροτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απογοήτευση από την ανακοίνωση της λέσχης

    δεν έχει ιδέα ποιος είναι ο ρόλος της

    ακόμα δεν πιστεύω στην 5αδα η οποία πολύ πιθανό να μην αρκεί για την έξοδο στην ευρώπη

    Lio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χάρη, μακάρι η λίστα να άρχιζε και να τέλειωνε στον Μισούνοφ. Το ερώτημα που με απασχολεί είναι άλλο: γιατί το κράτος άφησε τα ποσά να φτάσουν σε δυσθεώρητα ύψη; Όποιος μπορεί να μου το απαντήσει κερδίζει γλειφιτζούρι με γεύση κανέλα. Για να βοηθήσω, η απάντηση δεν βρίσκεται στην ανικανότητα -όποτε θέλει το κράτος λειτουργεί θαυμάσια. Από βούληση πάσχουμε. Τι κερδίζουμε, όμως, αφήνοντας τα ποσά να εκτοξευτούν; Εκτός από την παράνοια του Γαβαλά που προσπαθούσε πολύ σκληρά να μας πείσει ότι πρέπει να του πούμε και ευχαριστώ που δεν πλήρωνε τους φόρους του. Είναι προφανές ότι δεν είδες το ματς του Άρη με τον Λεβαδειακό. Πρέπει να είναι μακράν το καλύτερο παιχνίδι της σεζόν. Όχι του Άρη, όλου του πρωταθλήματος. Μπορεί να νομίζεις ότι υπερβάλλω, αλλά τέτοιο σφυροκόπημα δεν θυμάμαι ούτε από ομάδες τύπου Μπάρτσα, Ρεάλ, Μπάγερν, Μάντσεστερ. Επαναλαμβάνω μιλάω για εμφάνιση, όχι αποτέλεσμα. Η εμφάνιση ήταν απίστευτη. Πώς έπαιξα με τον ΠΑΟ; Ανέβα τρεις σκάλες και βάλε. Όσο για την σωτηρία που λες δεν το δέχομαι. Άρης είσαι, όχι Λεβαδειακός. Δεν γίνεται να κοιτάς κάτω. Παίρνεις τους βαθμούς για να φτάσεις τους πάνω, όχι για να μη σε φτάσουν οι κάτω. Το ευχάριστο είναι ότι το ρολάρισμα φαίνεται να έρχεται. Η προοδευτική βελτίωση βγάζει μάτια. Αναμένω ανάλογη συνέχεια. Δεν διαφωνώ ότι η Δόξα δεν έπρεπε να παίζει Α' Εθνική. Είναι φανερό ότι πρόκειται περί ανετοιμότητας που οδηγεί σε μερική ανικανότητα. Αλλά μου φαίνεται ότι δεν έχεις παρακολουθήσει την πορεία της στα τελευταία πέντε ματς. Είσαι λίγο άδικος μαζί της. Νομίζω ότι η πορεία του Κωστένογλου με τον Κένι δεν μπορεί να συγκριθεί σε κανένα σημείο. Αν ήταν έτσι ο Κωστένογλου έπρεπε να έχει πάρει ήδη τρία πρωταθλήματα. Υπάρχει πρόβλημα στην άμυνα, καθώς αυτός ο Κοατές κι εμένα δεν μου γεμίζει το μάτι, αλλά νομίζω ότι οι χαμένοι βαθμοί προκύπτουν από την έλλειψη ενός μπομπάτου επιθετικού κι όχι του ''γκαφατζή Ρέινα'' ή της ''ανύπαρκτης αμυντικής γραμμής''. Ευκαιρίες υπάρχουν, αλλά είναι προφανές ότι ο Κάρολ δεν κάνει. Η Λίβερπουλ θέλει κίνηση που ο Κάρολ δεν προσδίδει. Πανάστοχη μεταγραφή. Πήγε να πάρει τον Τέβεζ, δίνοντας ως αντάλλαγμα τον Κάρολ, αλλά αρνήθηκε η Σίτι. Όσο για τον Μουρίνιο πολλοί οπαδοί της Λίβερπουλ θα τον ήθελαν στον πάγκο. Νομίζω ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο η Λίβερπουλ θα αλλάξει τα 3/4 του ρόστερ. Άσε που είναι κανός να πετάξει εκτός ομάδας τον Τζέραρντ και τον Κάραχερ. Τα σέβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Vad, το είπαμε ότι τα σκαμπανεβάσματα θα είναι αρκετά με τα downs να είναι περισσότερα από τα ups. Δεν έχουμε και λεφτά. Όπου φτώχεια και γκρίνια. Θα δούμε αύριο απέναντι στη Βιλερμπάν. Δεν ήταν κακός παίχτης ο Μισούνοφ. Αριστερόχειρας με ένα γλυκό σουτάκι από μέση απόσταση. Δεν έμπαινε, βλέπεις, στην ρακέτα με τα θηρία. Προτιμούσε να απέχει. Είχε, πάντως, καλή τοποθέτηση στα ριμπάουντ και παρόλο που δεν ήταν αθλητικός τύπος, τσίμπαγε πολλές μπάλες. Σαν το Κακιούζη ένα πράγμα.

    Πρόεδρε, ωραίος ο Μισούνοφ. Και ρουκετάς. Οι Riot τρομερά υποτιμημένοι.

    Προσωπικά τον ξεσκίζω όταν κάνει μαλακίες, όχι όταν χάνω. Απλά τυγχάνει όταν κάνει μαλακίες, να χάνω κιόλας. Εξάλλου, δεν το πήρα για να παίρνει κόκκινες. Τον πήρα για να σκοράρει και να βοηθάει την ομάδα. Δεν θα αποθεώσω τον αυτονόητο λόγο της απόκτησής του. Θα χρειαστούν πολλά περισσότερα από τέσσερα συνεχόμενα καλά ματς για να αντιστρέψει την κατάσταση. Δεν νομίζω πως είπε κάποιος ότι παίχτης δεν στερείται ικανοτήτων. Η αποχώρηση του Πολωνού Γκουαρντιόλα του έκανε απίστευτα καλό. Λες και μετά από κάθε ματς τον παίρνει τηλέφωνο και του λέει: ''Με είδες απίθανε Πολωνέ; Ε, με είδες;''. Πιθανολογώ ότι υπήρξαν αλλαγές και σε προσωπικό επίπεδο. Είναι γνωστό ότι είχε αρκετά προβλήματα με τη γυναίκα του. Κάτι συνέβη και έχει απελευθερωθεί. Δεν είναι όμως, μόνο ο Καστίγιο. Όλη η ομάδα φαίνεται ανεβασμένη, ορεξάτη και βελτιωμένη. Θα δούμε.

    Lio, δυστυχώς κι εγώ αυτό έχω καταλάβει. Ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει τη δύναμη της. Δεν έχει αντιληφθεί την σημαντικότητα που έχει ως φορέας. Επιπλέον, μην ξεχνάμε ότι η Λέσχη είναι μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ. Μπορεί να μην πιστεύεις στην πεντάδα και μπορεί πράγματι να μην αρκεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι παίχτες δεν πρέπει ή δεν μπορούν να το παλέψουν. Ας προσπαθήσουμε κι ότι βγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χάρης

    Φίλε Κάνθαρε, σε μια παρτίδα γενικά, πρώτα κοιτάς να σώσεις το παιχνίδι και μετά αν μπορείς να το κερδίσεις. Το ίδιο ισχύει σε μια πολεμική αναμέτρηση, σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου, κλπ. Σπάνια μπορείς να στοχεύσεις κατευθείαν στην νίκη. Ο ποδοσφαιρικός Άρης θυμίζω ότι έχανε από τους πάντες, και ήταν κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού. Είχες 19 βαθμούς πριν το ματς με τον Λεβαδειακό, ο οποίος έχει 10 και οι άλλοι έχουν 17 (Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα) ή 14 (Κέρκυρα). Γι' αυτό είπα ότι ο Άρης προς το παρόν γλίτωσε τουλάχιστον τον υποβιβασμό. Μπορεί να είσαι Άρης, αλλά αυτό δεν σε εμπόδισε να γνωρίσεις 2 φορές τα κατατόπια της Β' Εθνικής τα τελευταία 10 χρόνια. Μην με παρεξηγείς, παραθέτω απλώς γεγονότα και το τί μπορεί να συμβεί στην ομάδα αν δεν προσέξουν. Το ότι έπαιξε πολύ καλά σε ένα ματς δεν σημαίνει τίποτα, παρά μόνο ότι είναι μια νέα αρχή για μια νέα πορεία.

    Την Δόξα Δράμας δεν την έχω δει. Μπορεί να βλέπω αρκετά το πρωτάθλημα, αλλά σε καμία περιπτωση δεν θα κάτσω να δω όλα τα παιχνίδια του πρωταλήματος. Άσε που αν το κάνω θα ζαλιστώ επικίνδυνα. Εδώ ζαλίζομαι καμιά φορά με το να βλέπω τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό. Άδικος απέναντι στην Δόξα Δράμας και τους παίκτες της δεν πιστεύω ότι είμαι. Ρεαλιστής θα έλεγα. Αν κάποιος πρέπει να κατηγορηθεί, είναι ο Πρόεδρός της ο Σάμιος που, εκμεταλλευόμενος τα κονέ του Κομπότη που ήθελε να ανέβει στην πρώτη κατηγορία μετά από όσα έγιναν, τσέπωσε τα τηλεοπτικά της Σούπερ Λίγκας (μιλάμε για μεγάλο μποναμά από το πουθενά), άφησε την ομάδα γυμνή (με μερικούς δανεικούς στο τσάμπα βεβαίως) να ξεφτιλιστεί για να ξανακατέβει σούμπιτος στην Φούτμπωλ Ληγκ με τα λεφτά στο παντελόνι. Χώρια ότι ειδικά στην αρχή, η Δόξα Δράμας ήταν το μεγαλύτερο σιγουράκι στο Στοίχημα. Ειρωνία της τύχης, μετά από όσα έγιναν στο όνομα της κάθαρσης του ποδοσφαίρου λόγω στημένων αγώνων στο στοίχημα.

    Μια ομάδα τρώει γκολ και χάνει παιχνίδια όταν δεν υπάρχει αμυντική ασφάλεια. Δεν εννοώ μόνο την αμυντική τετράδα και τον τερματοφύλακα, αλλά και τα χαφ. Ο κόφτης πρώτα δυσκολεύει την επίθεση των αντιπάλων, μετά οι μπακ πιέζουν με την σειρά τους, και τελευταίος ο τερματοφύλακας που πρέπει να πιάνει ό,τι μπορεί. Η Λίβερπουλ πάσχει πιστεύω κυρίως στα σέντερ μπακ, ενώ ο τερματοφύλακάς της δεν μπορεί να χαρακτηριστεί Κέρβερος. Δεν ισχύει ότι δεν έχει μπομπάτο σέντερ φορ, γιατί έχει τον Σουάρες. Το ότι πήγε να πάρει τον Τέβες ανταλλαγή με τον Κάρολ είναι αφέλεια. Σου λέει ο Μαντσίνι, "θα σου δώσω έναν έτοιμο παιχταρά και θα πάρω ένα κριάρι που πίνει?". Αν τυχόν έρθει ο Μουρίνιο στην Λίβερπουλ, βεβαίως και θα αλλάξει τα 3/4 του ρόστερ. Και βεβαίως να αφήσει στον πάγκο τον Τζέραρντ (πέρυσι η Λίβερπουλ έπαιζε κάπως καλύτερα χωρίς τον Τζέραρντ) και τον Κάραγκερ, αν δεν μπορούν. Εδώ έδιωξε τον Ραούλ από την Ρεάλ, και πολύ καλά έκανε. Μιλάμε είναι σαν να έδιωχνες τον Τζόρτζεβιτς από τον Ολυμπιακό ή τον Βαζέχα από τον Παναθηναϊκό. Αν δεν τον έδιωχνε, θα τον είχε να γκρινιάζει συνέχεια που δεν παίζει, κάτι που θα ήταν άδικο γι' αυτόν. Αν δεν μπορείς να παίξεις πλέον στην Ρεάλ, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να παίξεις αλλού και να το ευχαριστιέσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το 2-1 του Άρη με το Σουβλακιακό είναι πλασματικό, αφού το σκορ μπορούσε να πάρει μεγάλη έκταση. Αυτούς τους αγώνες με τους πραγματικά χειρότερους οφείλει να κερδίζει μια ομάδα για να βρεθεί στη θέση που της αξίζει στη βαθμολογία. Μπορεί η νίκη του Άρη με τον Παναθηναϊκό να είναι επιφανής, αλλά πάλι 3 βαθμούς δίνει. Μάλιστα επιτυγχάνεται δύσκολα, με πολύ κόπο, που μπορεί να φέρει κούραση και γκέλα σε επόμενα παιχνίδια. Ενώ με τους χειρότερους οι νίκες είναι κατά τεκμήριο πιο εύκολες, με λιγότερο κόπο, και μπορούν σαφώς να είναι πολύ περισσότερες.

    Χάρη, η Δόξα δεν ανέβηκε με τα κονέ του γεωργού Κομπότη, αφού ο Σάμιος έχει πολύ στενές - προσωπικές και φιλικές - σχέσεις με τον ... Περπινιάδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χάρη, δεν σε παρεξηγώ. Αυτό έλειπε. Είναι, όμως, θέμα νοοτροπίας. Δεν παίρνω βαθμούς για να αποφύγω τους τελευταίους, αλλά για να πιάσω τους πρώτους. Κοιτώ μπροστά, όχι πίσω. Εξάλλου, ο Άρης κινδύνευε μόνο σε θεωρητική βάση κι αυτό λόγω βαθμολογικής στενότητας σε σύγκριση με αυτό που μπορούσαμε. Καταλαβαίνω ότι δεν μπορείς να αντιληφθείς αυτό που γράφω για την εμφάνιση απέναντι στον Λεβαδειακό. Μάλλον εγώ φταίω. Αντί για μια χαλαρή ανάρτηση, ίσως έπρεπε να επικεντρωθώ στην τακτική ανάλυση. Σε μια τέτοια περίπτωση θα αναδείκνυα και το ρόλο του Μασάδο. Και φυσικά δεν είναι μόνο αυτό το ματς. Η ομάδα βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Προσοχή: αναφέρομαι στις εμφανίσεις, όχι τα αποτελέσματα. Ο επόμενος αγώνας με την Ξάνθη θα κρίνει πάρα πολλά. Πρέπει να το πάρουμε το ματς.

    Δεν σε κατηγορώ που δεν έχεις παρακολουθήσει τη Δόξα. Ήμαρτον. Αλλά η ομάδα έχει διάθεση, όρεξη, πείσμα, κίνητρο και καλό προπονητή. Κι ας στερείται ποιότητας. Προσπαθεί να την αντικαταστήσει με τα προαναφερθέντα στοιχεία. Οι τελευταίες εμφανίσεις της Δόξας δεν είναι τυχαίες. Κι αν δεν σε πείθω μπορείς να τις συγκρίνεις με τα αρχικά παιχνίδια που ήταν πραγματικά εκτός κλίματος. ο Σάμιος, όντας Πρόεδρος της ομάδας, πιθανολογώ ότι φέρει ευθύνη. Η ομάδα ήταν φανερά ανέτοιμη. Πλέον, η ολική ανετοιμότητα αποτελεί παρελθόν, αλλά η ανεπάρκεια του ρόστερ παραμένει. Παρόλα αυτά, επιμένω για την φτωχή επιλογή λέξεων που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι: το ματς με τον ΠΑΟ, αν ερχόταν Χ, δεν θα ήταν γκέλα. Φυσική συνέπεια των πραγμάτων θα ήταν. Όσον αφορά τα κονέ του Κομπότη, δεν γνωρίζω ποια είναι η σχέση του με τον Σάμιο. Αυτό με τα στημένα δεν το δέχομαι. Αφού έγινε η κάθαρση. Έτσι δεν είναι;

    Δεν αντιλέγω ότι η Λίβερπουλ έχει πρόβλημα στα μετόπισθεν. Αλλά πρέπει να γίνουν κάποιες θυσίες, προκειμένου να διατηρηθεί η επιθετικότητα της ομάδας. Το να λέμε τον Ρέινα γκαφατζή, απέχει από το να μην είναι κέρβερος. Έχει διαφορά. Η ομάδα έχει καλή ανάπτυξη, βγάζει φάσεις, αλλά έχει πρόβλημα με την εξαργύρωση αυτών. Ο Σουάρες δεν αρκεί. Αποτελεί τον μονοδιάστατο εκτελεστή της ομάδας, παρόλο που η ομάδα δημιουργεί και χωρίς αυτόν. Χρειάζεται κάποιος άλλος στη θέση του Κάρολ. Οφείλω να σε πληροφορήσω ότι δεν αρνήθηκε ο Μαντσίνι την ανταλλαγή Τέβεζ-Κάρολ, αλλά η διοίκηση -ο Ιταλός ήταν σύμφωνος. Όσο για τον Μουρίνιο και τις σημαίες το θέμα είναι πως θα προσεγγίσεις την σημαία και τι θα της ζητήσεις. Πιθανολογώ ότι από τον Ραούλ δεν ζήτησε τίποτα, παρά μόνο τη φυγή του. Ο Μουρίνιο, σε αντίθεση με τα mind games στα MME, δεν νομίζω ότι διαθέτει επικοινωνιακά χαρίσματα όταν αναφέρεται προσωπικά στους ποδοσφαιριστές του με τις κάμερες κλειστές. Αν δημιουργούσε στον Ραούλ την αίσθηση ότι θα ήταν χρήσιμος, γιατί να γκρινιάξει ο Ραούλ; Μιλάμε για έναν παίχτη που έχει κατακτήσει τα πάντα, οικογενειάρχη και πιστό στρατιώτη της ομάδας. Δεν μιλάμε για κάποιο κωλόπαιδο. Ο Μουρίνιο, όμως, δεν καταλαβαίνει από τέτοια πράγματα. Δεν τον ενδιαφέρουν οι σημαίες και οι ζωντανές ιστορίες. Τον ενδιαφέρει το εγώ. Επομένως είναι σχεδόν βέβαια ότι ο Τζέραρντ και κυρίως ο Κάραχερ θα βρισκόντουσαν εκτός ομάδας. Τίθεται, επομένως, ένα ενδιαφέρον θέμα με τις ''σημαίες'' των ομάδων σε συνάρτηση με την αγωνιστική αξιοποίησή τους εκ μέρους των προπονητών. Και επειδή το θέμα ήταν ο Κένι, νομίζω ότι αξίζει χρόνο. Εδώ έδωσαν πέντε χρόνια στον Ουγιέ.

    Υπουργέ, η νίκη δίνει πάντα τρεις βαθμούς. Ο τρόπος, όμως, με τον οποίο μπαίνουνε οι τρεις βαθμοί στο σακούλι είναι άξιος έρμηνειας και έρευνας. Κι αυτό που έγινε χθες στο Χαριλάου, νομίζω ότι δεν το έχω ξαναδεί στα χρόνια που παρακολουθώ συνειδητά ποδόσφαιρο. Να μην πιάνεις στο στόμα σου τον ''δάσκαλο'' Μαρινάκη. Ήθος και αξίες, Υπουργέ μου. Ήθος και αξίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με ιντριγκάρατε με την κουβέντα γύρω από τη μεγάλη μου αγάπη, τη Liverpool και θα ήθελα να πω κι εγώ την άποψή μου, χωρίς φυσικά να θέλω να σας την επιβάλλω.

    Θα συμφωνήσω με την άποψη του Χάρη, ότι η Liverpool χρειάζεται προπονητή. Διαφωνώ, όμως, με τον παραλληλισμό Kenny- Κωστένογλου. O Dalglish είναι για πολλούς η μεγαλύτερη φυσιογνωμία του συλλόγου, και μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της περιοχής. Είναι ο τελευταίος που έφερε πρωτάθλημα στο Anfield και ένας από τους ελάχιστους που η άποψή του περνούσε, ακόμη κι όταν δεν ήταν προπονητής. Ανέλαβε τα ηνία της ομάδας, σε μια περίοδο που μόλις είχαμε βγεί από ένα μεγάλο διοικητικό αδιέξοδο (διαπραγματεύσεις με την RBS και τελικά νέα διοίκηση) και η ομάδα ήταν στις τελευταίες θέσεις. Ο στόχος ήταν ένας: συσπείρωση όλων γύρω του (λειτούργησε ως αντικραδασμικό) και επαναφορά της ηρεμίας στο club. Το καλοκαίρι, όμως, έγιναν οι προσλήψεις των προπονητών: Steve Clarke και Kevin Keen (θα τους έχετε δει πολλές φορές στους αγώνες, όρθιους, δίπλα στονν Dalglish.). Είναι γνωστό, ότι αυτοί οργανώνουν το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας. Ο Kenny σαφώς συμμετέχει, αλλά είναι κυρίως η ασπίδα όλων. Το καλοκαίρι θα ήθελα κάποιον προπονητή, γιατί η μεταβατική περίοδος του Dalglish θεωρώ ότι τελείωσε (και είναι απόλυτα επιτυχημένη). Αναγνωρίζω στον Dalglish, ότι πέρασε τον Carragher στον πάγκο. Σκεφτείτε την επιρροή που έχει ο Carragher στα αποδυτήρια του συλλόγου και θα καταλάβετε ότι μόνο ο Kenny θα μπορούσε να ενεργήσει έτσι, χωρίς να υπάρξουν εκρήξεις.

    Στα αγωνιστικά: ο Reina μπορεί να μην είναι world class τερματοφύλακας, αλλά σίγουρα δεν είναι γκαφατζής. Έχει κάνει γκάφες, αλλά στα 6 χρόνια παρουσίας του στην ομάδα, ελάχιστα είναι τα παιχνίδια στα οποία του χρεώνουμε κακό αποτέλεσμα. Συνήθως υπήρχε κακή αμυντική λειτουργία, συνολικά. Πέρα από τα αντανακλαστικά του, τού αναγνωρίζω το προσόν ότι μπορεί να κουμαντάρει τους αμυντικούς. Αν εξαιρέσω τον Agger, οι άλλοι τρεις ποδοσφαιριστές που στελεχώνουν την αμυντική γραμμή της Liverpool, θεωρώ ότι δεν είναι ποδοσφαιρικά έξυπνοι (ακόμη κι ο Enrique). Οι επιδόσεις τους, παρουσία του Agger και του Reina, ανεβαίνουν αρκετά.

    Όσον αφορά την αμυντική λειτουργία, δεν είναι τόσο άσχημη όσο φαίνεται. Στο πρωτάθλημα, έχουμε δεχθεί μόλις 21 γκολ: 2η καλύτερη άμυνα πίσω από τη city με 18, και ίδιο παθητικό με United, δηλαδή τις δύο επίδοξες πρωταθλήτριες. Σε όλα τα παιχνίδια της Liverpool, θα δείτε ότι δέχεται λίγες φάσεις ανά παιχνίδι (εξαίρεση τα παιχνίδια με Tottenham, Bolton). Συμφωνώ ότι η αμυντική λειτουργία ξεκινάει από τα χαφ. Παρουσία του Lucas δεν δεχόμασταν φάσεις από τον άξονα. Μετά και τον τραυματισμό του Spearing, αναγκάζεται ο Gerrard να καλύψει το κενό μεταξύ των γραμμών, κάτι που δεν είναι εύκολο να γίνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Adam πολλές φορές παρασύρεται από το ρυθμό του παιχνιδιού και δεν καλύπτει χώρο, αλλά κυνηγάει παίχτη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι επιθετικό. Η ομάδα δημιουργεί πολλές φάσεις (τουλάχιστον όσο ήταν ο Suarez), πράγμα που δείχνει ότι υπάρχει πλάνο ανάπτυξης. Όταν έχεις τελείωμα φάσεων σε ποσοστό μικρότερο του 9%, τότε μιλάμε για αναποτελεσματικότητα. Τόσο από τον Suarez, που πολλές φορές λειτουργούσε ατομιστικά όσο και από τους εξτρεμ, που δημιουργούν φάσεις, αλλά στο τετ α τετ χάνονται.

    Για το θέμα Μουρίνιο, είμαι αρνητικός για μη ποδοσφαιρικούς λόγους - κάποιες παλιότερες δηλώσεις του σχετικά με τη Liverpool. Ξέρω ότι αυτό που λέω είναι εγωιστικό, καθώς σκέφτομαι με προσωπικά κριτήρια και δε σκέφτομαι το καλό της ομάδος. Αν αποφασίσει η διοίκηση να τον φέρει, θα τον χειροκροτήσω και θα υπερασπιστώ τις επιλογές του. Όπως είπες κι εσύ, Κάνθαρε, έχουν πάρει πολλοί πιστωση χρόνου, δε θα πάρει αυτός;

    Συγνώμη αν σας κούρασα, αλλά σας ευχαριστώ για την αφορμή για κουβέντα που μου δώσατε. Εδώ και πολλές αναρτήσεις, πραγματικά ενθουσιάζομαι με τον τρόπο γραφής και των δύο (Κάνθαρε και Χάρη) και με τις προσεγγίσεις σας στα διάφορα θέματα.

    Υ.Γ. Ξέρω ότι στο ζήτησα, αλλά ας περιμένουν λίγο οι Skynyrd. Οι υποτιμημένοι Riot αξίζουν τουλάχιστον να ανοίξουν την εβδομάδα μας μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ήμανε ιδιοκτήτης της Λίβερπουλ δεν θα έπαιρνα τον Μουρίνιο. Θα τον επέλεγα σαν ιδιοκτήτης της Σίτυ, θέλοντας να ξοδέψω χρήμα και να έχω άμεσα αποτελέσματα. Ο Μουρίνιο αυτό έχει δείξει μέχρι στιγμής ότι ξέρει να κάνει καλά. Επίσης αρνητικός παράγοντας είναι ότι όταν φεύγει αφήνει πίσω συντρίμια. Και ότι σήμερα ζητά ένα σκασμό λεφτά και θεωρώ ότι είναι στα κάτω του, άρα δεν είναι κατάλληλη στιγμή εμπορικά.

      Διαγραφή
  12. Χάρης

    Το θέμα με τους παίκτες-σημαίες των συλλόγων είναι περίεργο. Υπάρχουν σημαίες και σημαίες. Ο Καραγκούνης στον Παναθηναϊκό που τον έχουν πεταμένο (πιθανότατα δικαίως), ο Τζόρτζεβιτς παλαιότερα στον Ολυμπιακό, ο Λυμπερόπουλος στην ΑΕΚ, και από Ευρώπη μιλάμε για Γαλαξία αστέρων. Ντελ Πιέρο στην Γιουβέντους (και σε μικρότερο βαθμό ο Μπουφόν), Τόττι στην Ρόμα, Γκιγκς την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (και Σκόουλς σε δεύτερο βαθμό), Ζανέττι στην Ίντερ, Πουγιόλ στην Μπαρτσελόνα, Ραούλ στην Ρεάλ μέχρι πρόπερσυ, Τζέραρντ στην Λίβερπουλ, Ανρί στην Άρσεναλ μέχρι πριν 3 χρόνια, Λάμπαρντ και Τέρρυ στην Τσέλσυ.

    Όσο ο παίκτης παραμένει σε καλή φυσική κατάσταση, κανένα πρόβλημα. Όταν όμως αναπόφευκτα ο παίκτης καβατζάρει τα 30 (άντε 33 το πολύ), έχει χάσει την σπιρτάδα του και τα πνευμόνια του. Και υπάρχουν διάφορες συμπεριφορές των παικτών. Ο Ντελ Πιέρο, που για μένα ξηγιέται σωστότερα απ' όλους, αποδέχτηκε την πραγματικότητα και κάθεται στα αυγά του με μειωμένα λεφτά, χωρίς να γίνεται βάρος στην ομάδα για να παίζει αυτός βασικός στα 37 του. Το ακριβώς αντίθετο από τον Τόττι. Ο Τόττι παλαιότερα ήταν φυσέκι, αλλά τώρα περπατάει. Και με μπροστάρη τον κόσμο, έχει καταφέρει να αποσπάσει ένα μυθικό συμβόλαιο, που δεν πιστεύω ότι το αξίζει. Και απαιτεί να είναι υπολογίσιμος. Ο Λουίς Ενρίκε πήγε να τον φάει για να παίξει ο Μπόγιαν, αλλά δεν τον δικαίωσαν τα αποτελέσματα και επανέφερε τον καπιτάνο στην ενδεκάδα εδώ και 2 μήνες περίπου.

    Κάποιοι άλλοι παίκτες που ανέφερα (Γκιγκς, Σκόουλς, Ανρί) περπατάνε κι αυτοί, αλλά παίζουν χωρίς να πιέζουν καταστάσεις στις ομάδες τους όποτε το ζητήσει ο προπονητής. Ο Ζανέττι είναι μοναδική περίπτωση παίκτη στα 38 του νομίζω.

    Το θέμα με τις σημαίες είναι ότι φτιάχνουν μια κατάσταση που αδικεί όσους φεύγουν από τις ομάδες επειδή πράγματι είναι ανεπαρκείς. Ο άλλος σου λέει γιατί τον κρατάνε και του δίνουν και λεφτάρες και εμένα μου δίνουν τα παπούτσια στο χέρι? Αν οι κύριοι Λάμπαρντ, Τζέραρντ, Ραούλ, Τόττι και άλλοι δεν μπορούν πια να τρέχουν θα έπρεπε να αποστρατευθούν μετά τιμών βεβαίως. Να αποδεχτούν έναν μειωμένο ρόλο, όπως ανάγκασαν με την αδιαμφισβήτητη αξία τους άλλους να είναι κομπάρσοι στο ένδοξο παρελθόν τους. Να πάρουν μεταγραφή για αλλού όπου δεν θα είναι βάρος, ή να τελειώσουν την καριέρα τους. Δεν μπορώ να βλέπω στα γεράματα τον Γκιγκς να περπατάει όταν τον θυμάμαι σίφουνα, ή τον Λυμπερόπουλο να μην μπορεί να πάρει τα πόδια του, κι ας βάζει κανένα γκολάκι πού και πού.

    Scouser Jim σε ευχαριστώ για τα καλά λόγια σου, αν και δεν επιζητώ κάτι τέτοιο. Και πάλι ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έψαξα ξανά και ξανά να βρω κείμενο αλλά τίποτα
    Πολύ πρωτότυπο! Υστερόγραφα χωρίς κείμενο! Θα σε αντέξω κι έτσι τι να κάνω!
    ΥΓ1: Η δουλειά μου δημιουργεί κενά στη μνήμη μου όταν λείπω ολόκληρους μήνες απομονωμένος στα καράβια. Δεν το ήξερα για τον Μισούνοφ. Άντε με το καλό, την άλλη φορά με τάνκς και όλμους. Τα λεφτά να κοιτάξει να τα πληρώσει. Τρελός είμαι, ε;
    ΥΓ2: Τι είναι αυτά που κάθεσαι και ασχολείσαι! Δεν υπάρχουν! Περασμένα μεγαλεία παλικαρά μου!
    ΥΓ3: Χαρά στο κουράγιο σου, αλλά εδώ που έχεις φτάσει σωστά πανηγυρίζεις μια νίκη επί του Λεβαδειακού αλλά καιρός είναι να πάψεις να αναφέρεις τον όρο «μεγάλη ομάδα». Η συνέχεια είναι ζοφερή, δυστυχώς όχι μόνο για τον Άρη.
    ΥΓ4: Για τη Δόξα όποια επιλογή λέξεων και να γίνει η ουσία δεν αλλάζει. Ομάδα άλλης κατηγορίας.
    ΥΓ5: Είμαι Λίβερπουλ από την εποχή Πέισλι, του Φάγκαν, του Σμιθ, του Κλέμενς, του Κέννεντυ, του Τόσακ, του Μακ Ντέρμοντ, του Λη, του Χιούζ, του Ρας, του Σούνες, του Μπάρνς, του Κήγκαν, του Νταλγκλίς κλπ. Και για να είμαι ειλικρινής ακόμα εκεί βολοδέρνω νοερά. Ανακατεμένα ονόματα ενός μεγάλου τμήματος χρόνου του περασμένου αιώνα. Αν ο Άρης είναι η μεγαλύτερη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ομάδα μπάσκετ όλων των εποχών, τότε που έπαιζε στα Φάιναλ Φορ μόνο με Έλληνες (με Γκάλη, Γιαννάκη, Ρωμανίδη, Φιλίππου, τον μοναδικό ξένο και μετριότατο Καναδό Γουίλτζερ και μοναδική αλλαγή τον Δοξάκη στα τελευταία δευτερόλεπτα για να κρατήσουν τη μπάλλα), η Λίβερπουλ είναι η μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο αμιγώς βρετανική με τόσους τίτλους και διάρκεια. Από εκεί πιστεύω ότι πηγάζει αυτή αύρα που αποπνέει αυτή η ομάδα. Αν ο Μουρίνιο έρθει στο Άνφιλντ μέχρι ομάδα μπορεί να αλλάξω. Οι αξιοπρεπείς ομάδες δεν χρειάζονται καραγκιόζηδες. Κάποια στιγμή θα βρουν το δρόμο τους και χωρίς αυτόν.
    ΥΓ6: ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Scouser Jim, χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν τον Μουρίνιο στον πάγκο της αγαπημένης τους ομάδας. Οι φίλαθλοι έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράζουν την γνώμη τους και κάθε υποχρέωση να στηρίζουν την ομάδα. Όσο για τον Κένι, επαναλαμβάνω ότι εδώ πήρε πίστωση χρόνο ο Ουγιέ. Γιατί να μην πάρει ο Κένι; Εξάλλου, ποιος να έρθει; Ο Μπενίτεθ; Θεέ και Κύριε. Μολαταύτα, η άποψη του Χάρη και η δικιά σου για πρόσληψη προπονητή γίνεται δεκτή και σεβαστή. Στην επίθεση επικεντρώθηκα κι εγώ: ευκαιρίες υπάρχουν. Το θέμα είναι να τις μετουσιώσεις σε γκολ. Η τελευταία φήμη που άκουσα αφορά τον Ντεφό και την Λίβερπουλ. Δεν έκατσε η φάση με τον Τέβες αφού. Είναι προφανές ότι οι της Λίβερπουλ θεωρούν πως το πρόβλημα είναι επιθετικό. Η επόμενη ανάρτηση θα περιλαμβάνει Skynyrd. Το υπόσχομαι. Αλλά, βλέπεις, πέσαμε στην περίπτωση. Τέλος, ουδόλως κούρασες. Χαρά μου να διαβάζω τόσο όμορφα σχόλια, όπως το δικό σου και του Χάρη, τα οποία πολλές φορές είναι κλάσεις ανώτερα από τα δικά μου.

    Χάρη, συμφωνώ ότι είναι περίεργο -δεν θα έπρεπε. Όσο μεγαλώνει ο παίχτης πρέπει να καταλάβει ότι αλλάζει και ο ρόλος του στην ομάδα. Τρανό παράδειγμα ο Γκιγκς. Και κυρίως πρέπει να το καταλάβει η διοίκηση και ο προπονητής. Ο Ντελ Πιέρο είναι ωραίο παράδειγμα. Για αυτό έκανα λόγο για επικοινωνιακή προσέγγιση. Όταν ήρθε ο Πρόμπιερζ στον Άρη είπε στον Καστίγιο ότι τον υπολογίζει κι ότι βασίζεται πάνω του. Αυτά ήταν τα λόγια του προπονητή. Οι πράξεις του; Στο επόμενο ματς τον άφησε εκτός αποστολής. Έστω τώρα ότι ο Καστίγιο ήταν σημαία του Άρη. Καταλαβαίνεις τι θα γινόταν. Στην θέση του μπορείς να βάλεις κάποιον άλλον παίχτη. Βάλε π.χ. τον Τέρι από την Τσέλσι. Θυμάσαι τι είχε γίνει με την περίπτωση του Βαζέχα που ήθελαν να τον ξεφορτωθούν στην Παιανία και ο παίχτης βρέθηκε πολύ κοντά στο Χαριλάου; Μοναδικό σημείο που μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα, στην περίπτωση που οι μεν και οι δε έχουν αντιληφθεί στην αλλαγή της κατάστασης, είναι οι σχέσεις των οπαδών με την εκάστοτε σημαία και ποιος θα είναι εκείνος που θα πάρει την πρωτοβουλία να διώξει τον παίχτη κατατεθέν. Στην πρώτη κατηγορία εμπίπτει ο Τότι. Οι σχέσεις του με τους τιφοζι είναι γνωστή. Στην δεύτερη κατηγορία έχουμε τον Μουρίνιο που έδιωξε τον Ραούλ. Οι οπαδοί πήραν το μέρος του προπονητή, διότι πίστεψαν σε αυτόν. Αν ο Μουρίνιο πάει στη Λίβερπουλ και πετάξει στην εξέδρα τους Κάραχερ και Τζέραρντ πως θα αντιδράσουν οι οπαδοί; Η τελευταία παράγραφος είναι σωστή. Συμφωνώ. Αλλά, όπως είπαμε, είναι περίεργο το θέμα.

    Chrisgio, όπως είπα και παραπάνω, μακάρι ο μόνος οφειλέτης να ήταν ο Μισούνοφ. Οι περισσότεροι από αυτούς που χρωστάνε τα έχουν και δεν πληρώνουν. Η κατάσταση είναι θλιβερή. Ποια είναι η λύση; Πολύ απλή: δήμευση περιουσίας. Μην πέφτεις στην παγίδα του αποτελέσματος: δεν πανηγυρίζω για την νίκη, αλλά για την εμφάνιση. Όπως είπα και παραπάνω, το ήξερα και το ξέρω ότι θα με περάσετε για τρελό, αλλά η εμφάνιση ήταν κάτι παραπάνω από καταπληκτική. Αν η Δόξα είναι ομάδα άλλης κατηγορίας, εκείνοι που την στείλανε στην Ά Εθνική σε ποια παραγοντική κατηγορία ανήκουν; Το έχω ξαναπεί: χρειαζόμαστε παραγοντικές σχολές. Δεν ξέρω, αν στέκει το παράδειγμα του μπασκετικού Άρη με την ποδοσφαιρική Λίβερπουλ. Κατάλαβα, όμως, τι θέλεις να πεις. Μην ξεχνάμε ότι στην Αγγλία έχουν περάσει κι άλλες μεγάλες ομάδες που μεγαλούργησαν με γηγενείς παίχτες, όπως η Μάντσεστερ Γ. του Μπάσμπι και η Λιντς του Ντον Ρέβι. Χαίρομαι που συμφωνούμε για τον Μουρίνιο και τον χαρακτηρισμό που του προσδίδεις. Όσο για τον μπασκετικό Άρη, μπορεί να είναι περασμένα μεγαλεία, μπορεί να απέτυχε σε τρία F4, αλλά η συσπείρωση του κόσμου, όλου του κόσμου, γύρω από εκείνη την ομάδα ήταν κάτι πρωτοφανές. Αν είχαμε (καλούς) ξένους θα είχαμε σαρώσει. Ο Άρης ήταν η μόνη μεγάλη ομάδα της εποχής που δεν είχε ξένους. Να είναι καλά οι κανονισμοί της εποχής.

    Τα σέβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα δευτερολογήσω!
    Για τον Μισούνοφ δεν δίνω δεκάρα αν μην είναι ο μόνος. Να πληρώσει. Μόνο σαν αστείο μπορώ να το πάρω αυτό το ΥΓ.
    Για τον Αρη στο ποδόσφαιρο έχω να σου πω ότι η καλή εμφάνιση τις περισσότερες φορές συνάδει και με τις δυνατότητες του αντιπάλου. Μην ελπίζεις, εκεί θα βολοδέρνεις φέτος και του χρόνου θα είσαι χειρότερα. Εκείνο που σε σώζει αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες είναι ότι όλες αλλάζουν επίπεδο προς τα κάτω. Ακόμα κι Ολυμπιακός κρυφοκλυδωνίζεται. Οπότε θα βαυκαλιζόμαστε και θα μιλάμε και τα επόμενα χρόνια για... "μεγάλες" ομάδες κι άλλα φαιδρά!
    Για τη Δόξα, ξεκινώ με ένα σχόλιο για σένα. Έχεις ταλέντο στις ατάκες και τέτοιο είναι το σχόλιό σου γι' αυτήν. Αυτή που την διοικούν δεν έβλεπαν την ποιότητα της ομάδας; Τους φταίνε αυτοί που την ανέβασαν; Αλλά βλέπεις είναι και τα τηλεοπτικά στη μέση κλπ κπ κλπ. Λαμογιακό σκεπτικό. Αν μου ζητήσεις να ανέβω να τραγουδήσω στο μέγαρο μουσικής πείθωντάς με ότι έχω φωνάρα κι εγώ το κάνω θα φταις εσύ ή η ΜΑΛΑΚΙΑ μου;
    Το σκεπτικό ΑΡΗ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ είναι καθαρό γιατί δεν στέκει. Είχαμε 2 ομάδες αμιγώς εθνικές ως προς την σύνθεσή τους και σαν τέτοιες είναι οι μεγαλύτερες στις χώρες τους. Ο ΠΑΟ μορεί σαν σύλλογος να έχει κάνει τα περισσότερα αλλά δεν είναι Ελληνική ομάδα όπως όλες σήμερα. Ο Άρης ήταν Ελληνικός σε όλα τα επίπεδα σαν τέτοιος είναι αξεπέραστος και στα φαιναλ φορ αντιμετώπιζε θηρία που διέθεταν ΜάκΑντου, Μαγκί και άλλους τεράστιους ξένους. Το ίδιο ισχύει και για την βρετανική ομάδα. Όλοι βρετανοί. Με τέτοια σύνθεση αμιγώς βρετανική δεν υπάρχει ομάδα με τόσους τίτλους και δόξα όχι μόνο στην Βρετανία αλλά σε όλον το κόσμο όλες τις εποχές. Τι σχέση μπορεί να έχουν οι, ομολογώ, μεγάλες Λήντς και MU του Μπάσμπι. Υπο τις συνθήκες που σήμερα παίζεται το ποδόσφαιρο και γενικά τα σπόρ με παίκτες διαφόρων εθνικοτήτων ο ΑΡΗΣ στην Ελλάδα και η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ παγκόσμια αποτελούν ακατάρριπτα ρεκορ-φαινόμενα όχι γιατί δεν θα μπορούσαν να καταρριφθούν (κι αυτό παίζεται) αλλά γιατί δεν το επιτρέπουν και οι συνθήκες. Η εποχή των ομάδων χωρίς ξένους πέρασε ανεπιστρεπτι. Για την ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ένας λόγος παραπάνω που ΕΔΕΡΝΕ και ομάδες με ξένους κι εκείνη την εποχή.
    Κι εγώ χαίρομαι που συμφωνούμε για τον Μουρίνιο για τον οποίο πιστεύω και κάτι άλλο. Νομίζω ότι πρέπει να του πηγαίνει περισσότερο απ΄όλα το ιταλικό πρωτάθλημα. Μία σχολή στην οποία ο ΧΕΡΕΡΑ άφησε βαθιά τα σημάδια του εκεί. Μετά απο 5 δεκαετίες ακόμα το αμυντικό και επιστημονικά καταστροφικό ποδόσφαιρο, το ΚΑΤΕΝΑΤΣΙΟ, συνεχίζει να το χαρακτηρίζει. Πέρα των άλλων τον... καραγκιόζη τον θεωρώ και διάδοχο του Αργεντινού. Για να μη θρηνίσουμε κι άλλη καταστροφή σχολής ποδοσφαίρου τουλάχοστον ας πάει που το "ποίημα" το ξέρουν καλά.
    Ας αφήσει ήσυχες ομάδες σαν τη Ρεάλ να συνεχίσουν την πολύ όμορφη ιστορία τους περπατώντας στα όμορφα μονοπάτια του πραγματικού ποδοσφαιρικού θεάματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μεγάλη νίκη επί της βιλερμπάν
    έχεις τίγρη στον πάγκο δεν φοβάσαι τίποτα απολύτως
    μόνος παλεύει μέσα σε αντίξοες συνθήκες και έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που δύσκολα νικιέται
    μαχητικός πάντα ο άρης με άμυνα που τσακίζει και με τα ψέματα βρήκε τον μάλντροου που κάνει παπάδες
    δεν έχεις φράγκα κάνθαρε και αυτά που έγραφα για τα χρέη του ΑΡΗ τις οφειλές τα έγραψα και τα εξήγησα
    το θυμάσαι
    ο παπαδογιάννης ας πούμε ψάχνει πελάτες στην θεσσαλονίκη
    έρχονται και δύσκολοι καιροί μην το ξεχνάμε ε
    όσο για την ομάδα
    να καλύψει την διαφορά με τους ουκρανούς και πιστεύω σε νίκη μέσα στη λυόν την τρίτη
    για την ελλάδα ρε φίλε και τρίτος να βγεις θα πας να δώσεις προκριματικά ευρωλίγκας >?
    πως και με τη θα πας ?θα σου προτείνουν θέση και η ομάδα δεν θα έχει ούτε τα ναύλα
    και απορώ
    τη θέλει η σάρισα και η κάθε σάρισα με το ποδόσφαιρο δεν μπορώ να το καταλάβω
    για την μάσα ρε πούστη μου ?
    βοηθήστε το τμήμα τη να σου κάνει και ο τίγρης
    με τον μπόγρη παίζει και τον βεργίνη

    όσο για την λιβερπουλάρα αυτό θα πω μόνο
    ΜΠΑΡΜΠΑΛΕΚΟ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ?
    Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ
    ΤΡΑΒΑΤΕ ΣΤΑ ΓΑΜΗΔΙΑ ΤΩΡΑ ΜΑΛΑΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μισούνοφ, ε; Ακόμη τον θυμάμαι στην ομάδα σου. Αν δεν απατώμαι, ήταν ο πρώτος «ομογενής» που πέρασε στο ελληνικό μπάσκετ επί Ιωαννίδη.
    Καλό παιδί, πάνω από όλα...
    Να σου κάνω και ένα σχόλιο για τη Λίβερπουλ. Με το υλικό που διαθέτει, για το οποίο ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα, δεν θα έπρεπε να διεκδικεί κάτι περισσότερο από τα Κύπελλα; Δεν είμαι και πολύ βέβαιος ότι ο Κένι κάνει καλή δουλειά. Τουλάχιστον τα αποτελέσματα αυτό καταδεικνύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Chrisgio, εννοείται ότι το υστερόγραφο είναι χιουμοριστικό. Για τον Άρη και τις υπόλοιπες ομάδες ή έστω μεγάλες ομάδες το μέλλον διαγράφεται ξεκάθαρο. Ορίζεται ως η αποσύνδεση της σπατάλης και της κακοδιαχείρισης και η αντικατάσταση αυτών με την ανάπτυξη φυτωρίων. Κάτι που έπρεπε να συμβαίνει ασχέτως κρίσης ή ''κρίσης΄΄. Τρανό παράδειγμα αποτελούν οι Ολλανδοί. Η άνοδος της Δόξας, καλώς ή κακώς, σχετίζεται με την υπόθεση των στημένων. Τι ψάχνουμε να βρούμε; Μεγάλη κοροϊδία. Μάκαντου παιχταράς. Μαγκί παιχταράς. Κι εμείς τα σημερινά παιχτάκια της μετριότητας τα έχουμε αναγάγει σε παιχταράδες. Θλιβερή διαπίστωση που αποδεικνύει την συνεχή πτώση του μπάσκετ. Δεν ξέρω αν του Μουρίνιο του ταιριάζει συγκεκριμένο πρωτάθλημα ή αν πρέπει να το πάμε με ομάδες. Για παράδειγμα και το αγγλικό του ταιριάζει. Το παραδέχεται και ο ίδιος. Ίσως γουστάρει τα ΜΜΕ. Μπορεί όμως, να σταθεί στην Μάντσεστερ του τσίχλα ή στη Λίβερπουλ; Μήπως τον πάρουν με τις πέτρες; Τα σέβη μου.

    Κωνσταντίνε, αυτός ο Κούιτ διαθέτει ελκυστικό πακέτο. Πατάει περιοχή, έχει επαφή με τα δίχτυα και τρέχει σε κάθετο επίπεδο περισσότερο από όλους. Μια πάρα πολύ βελτιωμένη έκδοση του Σαλπιγγίδη. Νταξ, μπορεί να είμαι υπερβολικός. Για την Αρειανάρα είναι απλά τα πράγματα. Κρατήστε Αλεξανδρή, δουλέψτε με τους παίχτες και δώστε τους ρόλο. Βελτιώστε τους. Προωθήστε μικρά Αρειανάκια όπως ο Μποχωρίδης και ο Βεζένκοφ. Ποιες Ευρωλίγκες μου λες; Σωστή διαχείριση στα οικονομικά και στόχος η έξοδος στο πρώην Κόρατς. Με λίγη τύχη και ικανότητα του χρόνου μπορώ να προχωρήσω στον θεσμό. Φέτος δεν μπορώ, παρά την πολύ καλή προσπάθεια. Εγώ τους χαίρομαι, πάντως. Αυτό που δεν χαίρομαι είναι το παιχνίδι που παίζεται στα διοικητικά. Είναι προφανές ότι έχουν γίνει πράγματα που δεν τιμούν την ομάδα. Πράγματα για τα οποία ευθύνονται δυο άνθρωποι. Γαμώ τα ψέμματά σας. Τέλος πάντων.

    Πιγκουίνε, Μισούνοφ και τα μυαλά στα μίξερ. Παίρνει ένα χαλαρό σκριν στο high post, γυρνάει με πρόσωπο στο καλάθι, καλός μηχανισμός στο σουτ και nothing but net! Άριστος χαρακτήρας, πάντως. Κοίτα, όταν δίνεις ένα τσουβάλι λεφτά για τον Κάρολ, είναι προφανές ότι κάτι πήγε στραβά. Κι όταν βλέπεις ομάδες τέτοιου βεληνεκούς να κάνουν τέτοια μεταγραφικά λάθη, καταλαβαίνεις ότι στα μέρη μας δεν υπάρχει ελπίδα. Αν ήμουν οπαδός της Λίβερπουλ θα έδινα μια γεμάτη ευκαιρία στον Κένι ή έστω αν έπαιρνα προπονητή θα τον κρατούσα, δίνοντας του κάποιο διακριτό ρόλο στην ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...