Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Με ψηλά το κεφάλι

Άπαντες περιμένουν να έρθουν οι Τρίτες, οι Τετάρτες και οι Πέμπτες. Να ξεχαρμανιάσουν. Να ξεχάσουν ότι ο κατώτατος μισθός έχει πέσει στα τέσσερα κατοστάρικα και να θυμηθούν τι σημαίνει ποδόσφαιρο. Δεν είναι μόνο το θέαμα και η καταφανέσταστη διαφορά ποιότητας. Είναι ότι ξεφεύγουμε από την δίνη της εγχώριας αθλητικής επικαιρότητας. Ξεφεύγουμε από την ακατανόητη εσωστρέφεια και την μίζερη εξωστρέφεια που διέπει την λειτουργία της εκάστοτε ελληνικής ομάδας. Και φυσικά, η Αρειανάρα δεν αποτελεί εξαίρεση. Η χώρα έχει τον Πάγκαλο ως αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και ο Άρης διαθέτεις στις τάξεις του τον Τσαλτίδη ως εκπρόσωπο επικοινωνίας της Π.Α.Ε. Απίστευτα πράγματα.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα, λοιπόν, έχουμε το διαιτητόσφαιρο και στο τσου λου το ποδόσφαιρο. Σαφής η διαφορά. Το ίδιο ισχύει και στο πρώην Ουέφα, όπου η αμφιβολία των φαβορί είναι μεγαλύτερη και τα αποτελέσματα πιο αμφίρροπα, χωρίς να διαταράσσεται η ποιότητα των αναμετρήσεων. Τρανό παράδειγμα ο χθεσινός Ολυμπιακός. Ο Βάσκος έστησε σωστά την ομάδα, διέκρινε τις αδυναμίες και την ανετοιμότητα των Ρώσων και με μια μικρή δόση τύχης, πήρε το αποτέλεσμα. Πήρε μια μεγάλη, παλικαρίσια νίκη. Το δήλωσε κι ο Μαρινάκης: «Είστε λιοντάρια και παλικάρια. Παρά τις ακραίες καιρικές συνθήκες και την εχθρική διαιτησία καταφέρατε και αποσπάσατε μία σπουδαία νίκη».


Η εχθρική διαιτησία, λοιπόν, ο συνθετικός χλοοτάπητας και οι χαμηλότατες θερμοκρασίες δεν εμπόδισαν τα παιδιά που δηλώνουν Ολυμπιακοί να πάνε στο σχολείο με ψηλά το κεφάλι. Μετά την παράγκα του Γόντικα, ανατέλλει κι αυτή του Πλατινί, ενός ανθρώπου εμποτισμένου με αντιολυμπιακό μένος, ήδη από τα χρόνια που αγωνιζόταν στην Σεντ Ετιέν. Κι ο Σάββας συνεχίζει αναπόσπαστα το έργο που του ανέθεσε ο Μαρινάκης. Στην Ξάνθη είχε στήσει καραούλι στον διαιτητή και (του) φώναζε με συχνότητα μυδραλιοβόλου: «Ντροπή σου!». Χθες, όμως, ο Σάββας ήταν άψογος. Ούτε στη φυσούνα είχε στήσει καρτέρι μήτε στις κάμερες δήλωσε κάτι εναντίον της παράγκας του Πλατινί. Μέχρι κι ο Μητρόπουλος, για τον οποίο ο ρεπόρτερ του γηπέδου μας πληροφορούσε ότι ζει με πάθος και ένταση το ματς, δεν προέβη σε κάποια ενέργεια. Να πετάξει ένα παπούτσι, βρε αδερφέ. Αλλά, βλέπετε, ο Κάρολ απέκρουσε το πέναλτι και άπαντες επέστρεψαν ευχαριστημένοι. Μην νομίζετε ότι ήθελε να το πιάσει. Στην αρχή είχε άλλον σκοπό. Το δήλωσε και ο Σαργκάνης: «Μπήκε με την εμπειρία του, δεν είναι κανένας πιτσιρικάς με τρακ. Μπήκε αποφασισμένος ν' αποκρούσει το πέναλτι». Αν ήταν, δηλαδή, ο Μέγιερι, ο Καπίνο ή ο Βελλίδης θα έμπαιναν αποφασισμένοι να μην το αποκρούσουν; Θεέ και Κύριε. Στα πέναλτι, εξάλλου, το άγχος μεταφέρεται στον εκτελεστή κι όχι στον τερματοφύλακα.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, αγωνίστηκε ώριμα και πειθαρχημένα, κέρδισε δίκαια και καθαρά. Ο υπερηχητικός Μανιάτης κάλυπτε την ανεπάρκεια του Μακούν, ο Τζιμπούρ τραβιόταν στη γραμμή και άνοιγε διαδρόμους για τον Φουστέρ, ενώ η αμυντική γραμμή εγκλώβισε τον Βάλντεζ σαν τανάλια. Έχω δηλώσει πολλάκις ότι ο Βάσκος είναι κανονικός προπονητής και αποτελεί έναν λαμπερό φανοστάτη στο μίζερο ελληνικό πρωτάθλημα και στην περίεργη ιδιοσυγκρασία της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός. Κάποια στιγμή πρέπει να αναλύσουμε την σημασία του να κάθεται ''ένας κανονικός προπονητής'' στον πάγκο της ομάδας. Θα ήθελα να μείνει και του χρόνου, αλλά, θεωρώ ότι αυτή η μιζέρια και η περιέργεια, δυστυχώς, θα τον στείλουν πίσω στο ισπανικό πρωτάθλημα για να εξαργυρώσει την καλή του ευρωπαϊκή πορεία. Μέχρι τότε η πρόκριση στους οχτώ είναι ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα. Το ίδιο και το πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό.

Υ.Γ.1 Από τον Κώστα Καίσαρη: «Ο Γιώργος Παπανδρέου, µιλώντας στην κοινοβουλευτική οµάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ήταν συγκλονιστικός: ''Με έβρισαν. Με λοιδόρησαν. Με είπαν προδότη και δοσίλογο''. Τι περίµενε δηλαδή; Να του πούνε µπράβο επειδή έβαλε την Ελλάδα στο Δέλτα Νι Ταυ; [...] Ο Σαµαράς αντίθετα κοιτάει µπροστά. Σχεδόν πανηγυρίζοντας είπε στους βουλευτές του ότι µετά την υπογραφή της δανειακής σύµβασης και την ολοκλήρωση του PSI θα γίνουν αµέσως εκλογές. Κι αυτοί χειροκρόταγαν µετά µανίας. Ότι γινόµαστε κυβέρνηση δηλαδή, εγώ πρωθυπουργός κι εσείς υπουργοί. Για να διαχειριστούν όλοι µαζί τη φτώχεια, την ανέχεια και την πείνα. Τόσο πολύ βιάζονται να κυβερνήσουνε τους ανέργους και τους εξαθλιωµένους. Και ποια είναι η πλάκα. Ο Σαµαράς διέγραψε την Ντόρα επειδή ψήφισε το πρώτο µνηµόνιο και τώρα διαγράφει αυτούς που ψηφίσανε ''όχι'' στο δεύτερο µνηµόνιο. Αυτό πάει να πει πολιτική συνέπεια. Αυτό πάει να πει να έχεις αρχές».

Υ.Γ.2 Είναι προφανές ότι η Μπαρτσελόνα, χωρίς τον Τσάβι στην σύνθεσή της, έχει προβλήματα στην κυκλοφορία. Ναι, το ξέρω ότι ακούγεται οξύμωρο, διότι αναφέρομαι σε μια ομάδα που χθες είχε κατοχή 70% και εξαπλάσιες πάσες από τον αντίπαλό της, αλλά τα στατιστικά στο ποδόσφαιρο μαρτυρούν μονάχα ένα πολύ μικρό κομμάτι της ιστορίας κι όχι όλη την ιστορία. Επίσης, με τον Ματσεράνο στο κέντρο άμυνας, φάνηκε και η διαφορά στον τρόπο ανάπτυξης. Δεν εννοώ ότι είναι καλύτερη ή χειρότερη, απλά διαφορετική λόγω των διαφορετικών τεχνικών χαρακτηριστικών μεταξύ Πικέ και Ματσεράνο. Τέλος, είναι προφανές ότι η ομάδα έχει διαχρονικό πρόβλημα στον αέρα. Σε αυτό δεν ευθύνονται οι αμυντικές αδυναμίες της ομάδας, αλλά κυρίως οι επελάσεις των ακραίων μπακ, συνήθως Ντάνι Άλβες και Αμπιντάλ, οι επιστροφές των οποίων, εκ των πραγμάτων, δεν γίνεται να είναι απόλυτα επιτυχείς.

Υ.Γ.3 Καλή επιτυχία στον Π.Α.Ο.Κ. Την αρχή την έκανε ο Ολυμπιακός και του έδειξε τον δρόμο. Η Ελλάδα χρειάζεται ευρωπαϊκές νίκες για να πάρει τους βαθμούς και, όσο κι αν ακούγεται περίεργο, να ανακτήσει μέρος του χαμένου πρεστίζ ως χώρα. Για τον Π.Α.Ο.Κ., όμως, θα τα πούμε στην επόμενη ανάρτηση.

Υ.Γ.4 Οι πειραματισμοί του Pete Townshend σε όλο τους το μεγαλείο. 

13 σχόλια:

  1. Τις καλησπέρες μ Κάνθαρε

    "Θρυλικός" ο Μαρινάκης, μακάρι να είχε blog να τον διαβάζαμε

    μεγάλη νίκη, μπορεί και 2η την ερχόμενη βδομάδα

    Κάνθαρε μ'άρεσε η ομάδα με εργοτέλη. ελπίζω να είναι έτοιμος ο φατι την κυριακή

    θα ναι μεγάλη απώλεια αν δεν παίξει

    Lio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρε οσο και να με τσιγκλας δεν τσιμπαω σημερα!!!!
    βρηκες και τη μερα!!!
    μετα απο νικη εκτος!!!!!
    πρεπει να επεμβει ο μπλοκιγκος εισαγγελεας και να σε ριξει κανα διημερο στην ψηρου με τιποτα πακιστανους για να συνελθεις!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γραψε για τα οικονομικα του βαζελου να πεσει το γελιο της αρκουδας κι ασε τον ολυμπιακο.
    200 σχολια θα πιασεις.
    κατα διαολου παμε εμεις!!!
    ουτε προεδρο εχουμε ουτε προπονητη εξω απο ευρωπη εξω απο κυπελο στο πρωταθλημα αστα να πανε........
    α στα δι...ο με αυτη την παλιοζωη!!
    βαρεθηκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ase ton gayro kai grapse gia to matstis kyriakis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ σωστά τα σχόλιά σου φίλε...Αυτή είναι η πραγματικότητα...
    Όσο για το υ.γ. με το Σαμαρά..Τελικά αυτή η βουλή γεμάτη κωλοτούμπες είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΝΘΑΡΕ έγραψες για την νίκη του ΘΡΥΛΟΥ
    δεν έχει αξία τελικά ούτε αυτήν
    πως είχα γράψει ότι το ελληνικό ποδοσφαίρο έγινε η κολυμβήθρα που Σιλωάμ για όλους τους αδικημένους της ζωής
    ε πάρε τον ΚΥΡΙΟ γερουλάνο μέλος αυτού του Θαυμάσιου Πολιτικού χώρου που έσκισε το βρακί του από το νταηλίκι τον άκουγα να μιλάει και μου σηκώθηκε
    ΜΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ συγκλονίστηκα λέω τόσο μεγάλους πολιτικούς άντρες έχουμε
    ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ πάνω απ όλα
    που έφερε ένα άρθρο τινάζοντας τις ελληνικές ομάδες στον αέρα
    και την εθνική ελλάδος
    άρα η δουλειά έτσι όπως πάει δεν θα παίξουμε άλλο η ιστορία τελειώνει εδώ
    και η πασοκάρα θα ευαγγελίζεται ότι μετά τη χώρα όπου την έσωσε ο μεγάλος ο μοναδικός ο ασυναγώνιστος ΓΕΩΡΓΙΟΣ γόνος της τρομερής και μοναδικής οικογένειας που ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΣΥΜΒΟΛΟ τώρα καθάρισε και την κόπρο
    ΑΧΑΡΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΑ
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΕΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΔΕΡΦΕ ΚΑΝΘΑΡΕ
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ?ΕΧΩ ΛΕΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ
    ΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ ΜΕΤΑ ΔΙΟΤΙ Ο ΕΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΔΕΡΦΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΣΤΑΡΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Lio, είσαι σωστός. Να είχε blog, όπως ο Νικολακόπουλος. Και μόνο στη σκέψη ανατριχιάζω. Όντως μεγάλη νίκη και εννοείται ότι μπορεί να ξανακερδίσει την Ρούμπιν. Οι Ρώσοι έδειξαν σημάδια ανετοιμότητας και κακής φυσικής κατάστασης. Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έκανε και μπράβο του. Με τον Εργοτέλη παίξαμε καλά. Απλά δεν μας έκατσε το αποτέλεσμα. Δεν πειράζει. Εκτός από τον Φατί, έχουμε και τον Ούμπιντες. Ας ελπίσουμε ότι θα παίξουνε και οι δυο.

    Θέμη, ακριβώς αυτό λέω κι εγώ. Παίζεις εκτός έδρας ευρωπαϊκό ματς. Το κερδίζεις, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και βγαίνει ο Πρόεδρος και μιλάει για εχθρικές διαιτησίες; Αυτός τσιγκλάει εμάς, όχι εγώ εσένα. Αυτός βρήκε τη μέρα, όχι εγώ. Όσο για αυτά που λες περί μπλογκικού εισαγγελέα, έχω να πω ότι είσαι σατανάς! Τα σέβη μου.

    Ανώνυμε, θα γράψω ένα pre game show. Έτσι για να γουστάρουμε.

    Φίλε Wordpress, οι κωλοτούμπες δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των αθλητών. Το κάθε κόμμα πρέπει στη σημαία του να βάλει και ένα σηματάκι με μια κωλοτούμπα από δίπλα.

    Κωνσταντίνε, θα ήθελα να γράψω αναλυτικά για τον Γερουλάνο, αλλά ακόμα το μελετάω το θέμα. Δεν έχω αποκρυσταλλωμένη άποψη. Ο Ολυμπιακός, πάντως, ξεσηκώθηκε, επειδή πέρασε το αθλητικό νομοσχέδιο για τους Άραβες του ΠΑΟ. Λογικό και αναμενόμενο. Σου λέει, αν με αυτά τα χάλια είναι δυο βαθμούς μπροστά από εμάς, σκέψου τι έχει να γίνει αν έχουν καβάτζα αραβικά δηνάρια. Όσο για το ότι απειλείται το αυτοδιοίκητο ειλικρινά δεν έχω λόγια. Πρώτα από όλα για ποιο αυτοδιοίκητο μιλάμε; Έχει ήδη καταγηρθεί. Μην ξεχνάμε τα γεγονότα με Ηρακλή, Βόλο και Καβάλα. Ειδικά του Ηρακλή είναι σκάνδαλο. Και πάμε και πιο πίσω χρονικά. Εδώ βγήκε χθες στη δημοσιότητα ένα επίσημο έγγραφο που έλεγε ότι ο ΠΑΟΚ δεν πληρώνει φόρους εδώ και τέσσερα χρόνια (!!!). Αν πράγματι ισχύει αυτό, πώς σκατά παίρνει φορολογική ενημερότητα; Αν η Ουέφα έχει βγάλει την ΑΕΚ off και η διοργανώτρια αρχή απειλεί την ομάδα λόγω πολλών χρεών ότι δεν θα πάρει αδειοδότηση, πώς σκατά την πήρε φέτος και έπαιζε στο πρωτάθλημα; Τους τελευταίους τρεις μήνες δημιουργήθηκε το πρόβλημα; Ποιος δουλεύει ποιον; Μια ΑΕΚ που φέτος παρουσίασε χειρόγραφη φορολογική ενημερότητα (!!!). Αυτά, βέβαια, ισχύουν εδώ και χρόνια. Ο ίδιος ο Άρης, επί Καραμπέρη, έχει πάρει άδεια, χωρίς να την αξίζει. Με άδειο φάκελο, όπως φημολογείται. Ευτυχώς από τότε, θέλω να πιστεύω, ότι οι Αρειανοί έβαλαν μυαλό. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε την επίσημη αντίδραση της Ουέφα και το καλοκαίρι. Να δούμε ποιοι, εν τέλει, θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και πως ακριβώς θα συμβεί αυτό. Τέλος, μην ξεσπάς στον Γερουλανο. Αυτός θέλει έξι ώρες για να φτιάξει το μούσι. Μέχρι πρότινος δεν ήξερε τίποτα περί ποδόσφαίρου. Υπερωρίες βάραγε στο Υπουργείο για να μάθει όχι στο soccer δεν έχει touchdowns. Ακατάλληλος άνθρωπος σε ακατάλληλη θέση. Ποιος τον τοποθέτησε εκεί;

    Καλημεροκαλησπέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. όχι κάνθαρε όχι
    ο ολυμπιακός δεν ξεσηκώθηκε επειδή πέρασε ο τσάκας από την ελληνική βουλή
    διάβασε το και θα καταλάβεις
    εδώ δεν θα μπορώ να βλέπω τον ολυμπιακό στην ευρώπη
    εσείς που είστε ποδοσφαιρικοί δεν θα δείτε την ελλάδα στο EURO
    το πρόβλημα το δικό μου είναι αν δω τον τσάκα με τους άραβες να μοιράζουν ρολόγια ?τη είναι αυτό που είπες ?
    και έτσι να το δεις τη έκανε ο πασοκατζής?
    πέρασε ένα νομοσχέδιο για τους μπατιροβγενόπουλους ?που χρωστάνε 27 μύρια και παρακαλάνε να πέσει η μετοχή τους ?
    για διάβασε το άρθρο καλύτερα και δες πως θα πετάξουν τις ομάδες από την ευρώπη
    όχι να με νοιάζει ο τσάκας δηλαδή ΕΛΕΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προφανώς, αν η Ουέφα αντιδράσει κι εμείς πετάξουμε αετό, οι ομάδες και η Εθνική θα μείνουν εκτός ευρωπαϊκών κυπέλλων. Εδώ η ίδια η ΕΠΟ σπεύδει για καταγγελία στην Ούεφα. Ο ανεπίσημος Ολυμπιακός, όμως, οι οπαδοί δλδ, δεν πρόβαλε αυτό το επιχείρημα. Πρόβαλε ότι ο νόμος ευνοεί τον Παναθηναϊκό. Ο επίσημος, μέσω του Καραπαπά και μάλιστα με αξιοπερίεργο τρόπο («ύποπτη, παρανοϊκή και στα όρια της σχιζοφρένειας η τοποθέτηση του Γερουλάνου»), είπε ότι η Ελλάδα και οι ελληνικές ομάδες κινδυνεύουν με αποκλεισμό. Και τα δυο επιχειρήματα ισχύουν. Κι αν θυμάσαι καιρό πριν, σχεδόν κανένας δεν στεκόταν στο αυτοδιοίκητο: όλοι μιλούσαν για το νομοσχέδιο του Τσάκα και το θεωρουσαν ως επίδειξη δύναμης παρόλο που αναφερόντουσαν στο ίδιο νομοσχέδιο! Μπορεί για σένα το να μοιράζει αραβικά ρολόγια ο Τσάκας -ορθώς- να μην είναι πρόβλημα, αλλά για τους περισσότερους είναι. Νομίζεις ότι αυτοί που αγοράζουν Πρωταθλητή με τα εμετικά πρωτοσέλιδα τους νοιάζει αν η Ελλάδα θα αποκλειστεί από το Euro; Στα παπάρια τους. Πρέπει να ξέρουμε γιατί αντιδρούμε. Πού βασίζεται η όχληση; Ποια είναι τα κίνητρα; Μας ενοχλεί η κατάργηση του αυτοδιοικήτου, αν μπορούμε να βαφτίσουμε έτσι την κατάσταση, διότι πλήττεται το κύρος του ελληνικού ποδοσφαίρου (και της πολιτικής ηγεσίας σε θέματα αθλητισμού) ή επειδή δεν θα μπορώ να τσεπώσω τα λεφτά του τσου λου; Μας ενοχλεί το ότι η Εθνική μας ενδεχομένως να αποκλειστεί από τα τελικά του Εuro, μια θέση που κέρδισε στα γήπεδα με το σπαθί της, ή θα χαίρονται π.χ. οι ΑΕΚτσήδες και οι ΠΑΟΚτσήδες, ή, μάλλον, για να το θέσω καλύτερα οι ΠΑΕ, επειδή αποκλείστηκαν όλες οι ελληνικές ομάδες κι όχι μόνο αυτές οι δυο λόγω χρεών, πράγμα που σημαίνει ότι επικοινωνιακά βγαίνουν κερδισμένες; Κάτσε να δούμε για ποιο λόγο γκρινιάζει ο καθένας και θα το συζητήσουμε πιο αναλυτικά.

    Υ.Γ. Επαναλαμβάνω: ακατάλληλοι άνθρωποι, σε ακατάλληλες θέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καταρχήν, συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. "Μεγάλο" διπλό. Εκμεταλλεύτηκε πλήρως τα πλεονεκτήματά του (ουδέτερο γήπεδο, αντίπαλος που είχε δύο μήνες να παίξει επίσημο ματς) και διαχειρίστηκε άψογα τα όποια μειονεκτήματά του (καιρικές συνθήκες, τραυματισμός Μέλμπεργκ, κόκκινη Μέγιερι). Επειδή θεωρώ σημαντικότερες τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις απ' το εγχώριο πρωτάθλημα, χαιρετίζω κάθε νίκη (ιδιαίτερα εκτός έδρας) ακόμη κι αν έρθει κόντρα στα Άσπρα Χώματα της πιο ανυπόληπτης ποδοσφαιρικά χώρας. Εύχομαι και στον ΠΑΟΚ σήμερα καλή τύχη, αν και η αποστολή του είναι σαφώς πιο δύσκολη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για το άλλο θέμα που αναπτύχθηκε στα σχόλια, δεν έχω ενημερωθεί πλήρως για το καινούριο αθλητικό νομοσχέδιο για να εκφέρω σοβαρή γνώμη. Αυτό όμως που γνωρίζω σίγουρα είναι πως η περιβόητη φράση "αποκλεισμός από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις" είναι καθαρά (και μόνο) εκβιαστική. Απειλή για να περάσουν κάποια πράγματα. Μία "μπλόφα". Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κακή,στραβή κι ανάποδη αποτυχία στην αγια βαρβάρα σήμερα...άκου εκεί καλή επιτυχία!Μάλλον αν άκουγες ότι σήμερα έστειλαν Σιδηρόπουλο στην Τούμπα,δεν θα το έγραφες αυτό για τα ορκς της νησίδας!Πίσσα και πούπουλα,κανένας οίκτος και συμπάθεια στις ντροπές του βορρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπαλαντέρ, καμία ελληνική ομάδα δεν έχει το δικαίωμα να σνομπάρει την Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός μπορεί να προχωρήσει στην επόμενη φάση. Για τον αποκλεισμό, δεν έχεις άδικο ότι πρόκειται για εκβιαστική απειλή. Εξάλλου, αρκετοί ιχυρίζονται ότι η αντίδραση της ΕΠΟ είναι σικέ. Μην ξεχνάμε ότι και η ίδια η ΕΠΟ φέρει ευθύνες. Ίδωμεν.

    Ανώνυμε, όταν έγραφα το κείμενο, δεν είχα ιδέα ποιος θα ήταν διαιτητής στο ματς και ειλικρινά δεν με απασχολούσε κιόλας. Ο Σιδηρόπουλος λέγεται ότι είναι φιλοπαοκτσής. Στα παπάρια μου. Εμείς θα μπούμε να πάρουμε την νίκη. Κι ας σφυρίζει κι ο Γ.Χ. (μεγάλος αλήτης και κωλόπαιδο). Κι αν παίξουμε όπως στα τελευταία ματς, δεν χάνουμε. Για το ματς με την Ουντινέζε, μην ξεχνάς ότι κάθε βαθμός που αποκομίζει ελληνική ομάδα μπαίνει στο συνολικό σακούλι. Όλοι επωφελούνται από μια ευρωπαϊκή νίκη, όποια ομάδα κι αν την έφερε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...