Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ο (ν)αργιλές της country (music)



Υ.Γ.1 Ο Παναιτωλικός ανέβηκε φέτος στην Α' Εθνική. Πρόκειται για νοικοκυρεμένο σωματείο, με τοπική υποστήριξη και δεδομένο ενθουσιασμό. Ο ενθουσιασμός, όμως, γεννά αφέλεια και δη παραγοντική αφέλεια. Ο Κωστούλας δεν υπέπεσε στα κλασικά λάθη που υποπίπτει η εκάστοτε νεοφώτιστη ομάς (κλισέ): κράτησε τον (Έλληνα) προπονητή, ζήτησε την στήριξη των οπαδών και συγκρότησε έναν ορθολογικό μεταγραφικό σχεδιασμό. Όλα αυτά, όμως, κρύβουν παγίδες. Εν προκειμένω, στο Αγρίνιο πίστεψαν ότι η παραμονή θα ήταν εύκολη. Ίσως αποπροσανατολίστηκαν από την ποιοτική ανεπάρκεια της Δόξας και του Λεβαδειακού. Με δεδομένο ότι η σωτηρία εξασφαλίζεται οριακά στους 35, άντε στους 33, βαθμούς, ο Παναιτωλικός έχει ακόμα δρόμο για να ανέβει το βουνό της βαθμολογικής κατάταξης και να πάψει να κοιτά πίσω. Η αίσθησή μου, πάντως, υπαγορεύει ότι δεν θα κινδυνέψει -υπάρχουν χειρότερες ομάδες. Εξάλλου, πόσοι από τους ανταγωνιστές έχουν παίχτες όπως οι Άντι (δανεικός από Πόρτο), Χαριστέας, Θεοδωρίδης, Καμαρά και Μητρόπουλος; Ουδείς. Και έπεται ενίσχυση. Η ομάδα δέσμευσε τον Βιντάλ (από το Σίτι του Μάντσεστερ) ως αντικαταστάτη του τραυματία Κουτρουμάνου, ενισχύθηκε στα χαφ με τον Φερνάντες (αλλαγή του Ντέκο στην Πόρτο του Μουρίνιο) και έκλεισε φύλλο με Ονουάτσι και Ακαλέ. Ο προπονητής ελπίζει να μην έχει προβλήματα στα αποδυτήρια με τα θέλω των παιχτών. Οι οπαδοί ονειρεύονται επιθετική τριπλέτα με Καμαρά, Ονουάτσι και Ακαλέ.  Και ο Πρόεδρος επιθυμεί τη δικαίωση των επιλογών του, όπως, για παράδειγμα, η επιμονή στον Τεννέ. Ένας Τεννές που γνωρίζει πως να ανταποκρίνεται χωρίς κατοχή μπάλας και να παίζει ξαφνικά την κόντρα. Πρέπει, όμως, να επανεξετάσει το επιλεγμένο σύστημα, να εξαργυρώσει την ορμητικότητα της έδρας και να προβεί σε σωστές αγωνιστικές επιλογές. Για παράδειγμα, είναι φανερό ότι ο Χαριστέας έχει χάσει την αρχική φρεσκάδα που διέθετε στα πρώτα ματς ή ότι ο Μητρόπουλος είναι ο μοναδικός αμυντικός χαφ που δαγκώνει. Τουλάχιστον ο Ντολεζάι ανταποκρίνεται ικανοποιητικά στο κέντρο της άμυνας. Τέλος, επανέρχομαι στην μεταγραφή Ακαλέ. Αν τον έπαιρνε μία από τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες θα μας είχαν πρήξει τα καλαμπαλίκια. Ναι ή όχι; Οι οπαδοί, πάντως, ήδη τραγουδούν σε παράφραση το γνωστό, παλιό σύνθημα με πρωταγωνιστή τον Επαλέ: «Ακαλέ, Ακαλέ να 'χαμε ένα(ν) (ν)αργιλέ να ρουφώ και να τα βλέπω όλα κίτρινα και μπλε!».

Υ.Γ.3 Το χειμώνα, λοιπόν, έχει κρύο και ψέμματα. Πόσοι παίχτες απέμειναν; Μόνο ο Καστίγιο. Μάλλον από σπόντα. Μακάρι να απέμεναν και ο Μπομπαντίγια με τον Περέιρα. Τέλος πάντων. Και ερωτώ: γιατί φέτος δεν τιμήσαμε την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου; Πόσα χρόνια, άραγε, έχουν περάσει από την τελευταία φορά που δεν υπογράψαμε κάποιον παίχτη τον Γενάρη; Βάναυσο ερώτημα, επίπονη απάντηση. Τον τελευταίο καιρό παρακολουθώ πολύ στενά το θέμα της φορολογικής ενημερότητας. Ο Κόκε, λέγεται, δεν ήρθε ακριβώς για αυτόν το λόγο. Τυπικό θέμα ισχυριζόταν η Π.Α.Ε. -δεν έχω λόγο να την αμφισβητήσω. Ούτε μπορώ να χλευάσω τα λόγια του Ζαμπέτα και του Κόντη που αναφέρονται στην αδειοδότηση λες και είναι η Μόνικα Μπελούτσι. Προέχει η βιωσιμότητα της ομάδας. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το μέγεθος της σημαντικότητας των οικονομικών στοιχείων. Εδώ ολόκληρη η χώρα βουλιάζει σε πλείστους τομείς και εμείς κοιτάμε το πως θα αποκρύψουμε τις οικονομικές τρύπες και την κακοδιαχείριση μιας Π.Α.Ε.; Αφού το ξέρουμε ότι οι περισσότερες ομάδες έχουν προβλήματα εσόδων ή/και ρευστότητας. Βλέπω, για παράδειγμα, την κατάσταση στην Α.Ε.Κ. και γελάω θλιβερά. Βγείτε και πείτε την αλήθεια. Δεν είναι κακό. Επικοινωνήστε με τους οπαδούς/πελάτες. 

Υ.Γ.2 Η ομάδα συνεχίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κερδίσαμε την Βιλερμπάν και πορευόμαστε εξίσου δυναμικά. Η επόμενη αγωνιστική προσδιορίζει την πιθανότητες πρόκρισης. Θέλουμε το διπλό, μα πάνω από όλα θέλουμε την προσπάθεια. Επιπλέον, δεν χρειαζόμαστε αντικαταστάτη του Τζέιμς. Ας αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τον Μποχωρίδη. Το μικρό Αρειανάκι έδειξε μπασκετικό πείσμα. Έχουμε και τον Βεζένκοφ. Δώστε τους χρόνο συμμετοχής. Δώστε ρόλο σε όλους τους παίχτες. Πιστέψτε στα νέα παιδιά. Πιστέψτε στην ομάδα. Εσύ, Δαμιανίδη, (σε) τι πιστεύεις;

Υ.Γ.2 Ρε Πηλαδάκη, είναι δυνατόν ένας Ουαλός τεχνικός να κουμαντάρει μια ομάδα που μετέχει στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής; Όχι, δεν είναι δυνατόν. Και για καλή σου τύχη το κατάλαβε ο ίδιος ο Ουαλός και έδωσε στον εαυτό του τσαχούρι. Εσύ, όμως, δεν βάζεις μυαλό: συμφωνείς με τον Μπάντοβιτς. Ρε, τον Μπάντοβιτς! Και του βάζεις και τον Νταπίζα από δίπλα Για ποιον λόγο; Το κοουτσάρισμα, σε αντίθεση με τα πιστεύω των περισσοτέρων, δεν είναι απλή υπόθεση. Και κάπως έτσι φτάσαμε στον Κεχαγιά. Ένας Κεχαγιάς που γνωρίζει τι εστί Λάρισα, αλλά έχει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των λανθασμένων επιλογών του Πηλαδάκη και την έντονη δυσαρέσκεια των οπαδών. Καλή τύχη. Θα την χρειαστεί.

Υ.Γ.4 Είδα το βίντεο της φυσούνας από το ματς Ξάνθη - Ο.Σ.Φ.Π. Το χειρότερο δεν προσδιορίζεται στην απρεπή συμπεριφορά του Τοροσίδη ή του Μητρόπουλου. Ο Τοροσίδης υπήρξε απρεπής και εντός αγωνιστικού χώρου: πρέπει κάποια στιγμή να μάθει ότι, όταν ο αντίπαλος κρατάει κάποιον παίχτη από ώμο, εκείνος πέφτει, λόγω φυσικής, με την πλάτη κι όχι με τα πόδια σαν προσκυνητής της Τήνου. Το χείριστο είναι ότι οι περίφημοι κύκλοι της διοίκησης ζητούν και τα ρέστα από πάνω, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ξάνθη τράβηξε και κατόπιν έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο για λόγους εντυπωσιασμού. Λες κι εμείς εντυπωσιαστήκαμε. Όσο για τον Καζίμ, πρέπει να πρόκειται για κοπανιστό αέρα πανικού, αφού ο πομπώδης Μαρινάκης λίγες μέρες πριν, είχε ενημερώσει τον κόσμο ότι η ομάδα δεν θα προβεί σε μεταγραφές. Και μάλλον ο Πρόεδρας δεν περίμενε τέτοια αντίδραση από τον κόσμο. Τι έγινε; Ξαφνικά κρίθηκε σκόπιμη η ενίσχυση της ομάδας; Δεν υπάρχουν δυο ισάξιες εντεκάδες;

Υ.Γ.5 Ο Ίβκοβιτς τώρα ανακάλυψε τον Σλούκα; Κρίμα. Και οι δημοσιογράφοι τώρα ανακάλυψαν τον Σλούκα; Δις κρίμα.

Υ.Γ.6 Τα περισσότερα είδη μουσικής συνδέονται μεταξύ τους. Για παράδειγμα, η country τηρεί πλείστα κοινά σημεία με το rock & roll. Δεν το βγάζω από το μυαλό μου. Η μουσική διαδρομή το αποδεικνύει. Όποιος θέλει, μπορεί να ακούσει τραγούδια του Chuck Berry, του Johnny Cash ή του Elvis Presley και θα καταλάβει τι εννοώ. Φυσικά, το rock & roll δεν επηρεάστηκε μόνο από την country. Στη μουσική συνταγή θα βρείτε ισχυρές πρέζες από jazz και gospel που με τη σειρά τους μετασχηματίστηκαν σε rythm & blues (r&b) και disco. Γενικώς, θα βρείτε έντονα στοιχεία του Αμερικανικού Νότου. Κι όπως ο τριχωτός πίθηκος εξελίχθηκε σε έναν γυμνό απόγονό του, έτσι και το rock & roll οδήγησε την μουσική σε νέα μουσικά μονοπάτια. Για παράδειγμα, classic rock, hard rock και heavy metal, τα οποία καλύπτονταν και καλύπτονται με έναν pop μανδύα. Εντούτοις, κάποια συγκροτήματα δηλώνουν προσκολλημένα στις ρίζες τους και αμετάπειστα ως προς το είδος τους. Όταν προσπαθώ να απαντήσω αυτήν την ερώτηση, σχετικά με το country rock, μου έρχονται συνειρμικά, σχεδόν μηχανικά, δυο απαντήσεις: Lynyrd Skynyrd και ZZ Top. Εν προκειμένω, (και) κατόπιν λαϊκής απαίτησης, θα επικεντρωθούμε στους πρώτους. Ανεβάστε το ποτενσιόμετρο στα ύψη και απολαύστε.





29 σχόλια:

  1. Θα μείνει ο Παναιτωλικός έυκολα! Αλλά ο Μπάμπης ο Τεννές εμένα με χαλάει.
    Σούπερ τους είναι ο Ακαλέ!

    Κρίμα για την ΑΕΛ και τον Πηλαδάκη. Τους θέλω
    στη Superleague αλλά όπως το είπες: με Μπάντοβιτς που πήγαινες;;

    Πράγματι, κάτι παίζει με τα φορολογικά των ΠΑΕ. Θυμάσαι την εποχή του Χατζάρα που είχατε φέρει το ΙΠΠΙΚΟ; αχαχα!
    Θέλω να πω ότι, δεν γίνεται να μην μπορούν να βρουν 1-2 (έστω μέτριους) παίχτες ο ΠΑΟ, ο ΑΡΗΣ κτλ με πολύ λίγα φράγκα..Κάτι παίζει..

    Τον Ερνέστο τον είδες στο βιντεακι από την φυσούνα; Κύριος έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια και χαρά συναρειανέ και συνDefleppardα Kanthare!Για το βίντεο του Τοροσίδη μόνο θα πω το εξής:Τη συμπεριφορά του Τόρο και του Τζαβέλλα δεν την κακολογώ ολοκληρωτικά!Όταν οι σφυγμοί είναι στο κόκκινο και η αδρεναλίνη στα ύψη,δικαιολογείται και το μπινελίκι και η διαμαρτυρία και τα πάντα όλα αν πιστεύεις πως αδικείσαι.Ούτε κανείς πιστεύω να νομίζει πως οι παίκτες μιλάνε στον πληθυντικό με τον κόρακα!!Οι παίκτες όμως,κι όχι ο Σάββας και ο Τάσαρος!!Αυτοί είναι κατά τη γνώμη μου αδικαιολόγητοι!!Όπως και ο κόραξ που δεν έγραψε τίποτα στο φ.α.!Αλλά τί ψάχνεις θα μου πεις;Κι έχεις δίκιο θα σου πω...
    Υ.Γ.:Το βιντεάκι αφιερωμένο στα τσακάλια που είχαν δώσει βραβείο fair play τρομάρα τους(μας)!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παβού, κι εγώ νομίζω ότι θα μείνει ο Παναιτωλικός. Το θέμα είναι ποιος θα πέσει. Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι ο Τεννές έχει χάσει αρκετούς υποστηρικτές. Θα δούμε. Ο Πηλαδάκης έκανε λάθη πέρυσι, τα οποία πληρώνει ακόμα. Πιθανολογώ ότι έχει χάσει και την όρεξη, τον ενθουσιασμό. Το ιππικό δεν ξεχνιέται. Ατυχής ατάκα που έμεινε στην ιστορία. Ο Κουεμάχα, πάντως, ήταν καλός παίχτης και δεν είναι τυχαίο ότι ακολουθεί αξιόλογη καριέρα. Το ρόστερ που είχαμε τότε ήταν αθλιότατο. Με βάση τις πληροφορίες που αλίευσα (τρομάρα μου) από ρεπόρτερ του ΠΑΟ, η ομάδα δεν έχει μεταγραφική απαγόρευση. Ο Άρης από τι καταλαβαίνω δεν μπορούσε να κάνει μεταγραφές λόγω φορολογικής ενημερότητας. Ευτυχώς! Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα οικονομικά πρέπει να είναι επτασφράγιστο μυστικό. Κάποιος, κάποτε, πρέπει να σπάσει τον πάγο. Ο Βαλβέρδε ήταν όντως κύριος. Το ίδιο μπορώ να πω σε γενικές γραμμές και για τον Σάββα, ο οποίος γκρινιάζει άτακτα και εκνευριστικά.

    Φίλε Σαλόνικα, έχοντας παίξει μπάλα καταννοώ απόλυτα τους σφιγμούς και την ένταση. Όπως, επίσης, καταλαβαίνω ότι ο Τοροσίδης έχει μετατραπεί σε μέγα βουτηχτή. Κάκιστη συνήθεια των Ελλήνων ποδοσφαιριστών και των ξένων που εγκλιματίζονται στο εγχώριο πρωτάθλημα. Το πέναλτι, λοιπόν, δεν το παίρνει ακριβώς για αυτόν τον λόγο και έχει και το θράσος από πάνω να πετάει μπινελίκια. Όχι, δεν μιλάνε στον πληθυντικό με τον διαιτητή, αλλά λίγος σεβασμός δεν βλάπτει. Ούτε σημαίνει ότι του απευθύνονται με γαμωσταυρίδια. Όπως είπα και στον Παβού, ο Σάββας δεν ξεπέρασε τις οριακές γραμμές. Ο Μητρόπουλος, αντίθετα, είναι για παραγοντική αγχόνη. Το βιντεάκι για μένα δείχνει την παραγοντική, δημοσιογραφική και οπαδική αποθέωση: όταν αδικούμε το παίζουμε Κινέζοι κι όταν αδικούμαστε με τον ίδιο τρόπο που αδικούμε, ουρλιάζουμε για σφαγές. Γαμημένη υποκρισία. Όσο για τον ρεφ που δεν έγραψε το περιστατικό στο φύλλο αγώνα, είναι πιθανό να του σφύριξε κάποιος ότι τελικά ήταν πέναλτι και να μην ήθελε να τραβήξει το σχοινί στα άκρα. Μέγιστο σφάλμα. Δεν διορθώνεις το λάθος με λάθος. Όφειλε να καταγράψει στο φύλλο αγώνος το περιστατικό.

    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Nαι,μωρε,και κερδισαν και παιξανε και καλο μπάσκετ!
    -Καλα,ωρέ,που φτασαμε;Πεφτει παικτης του Θρύλου κια δε δινεις πέναλτι;;;:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χάρης

    Ο Παναιτωλικός είναι μια ομάδα που συμπαθώ. Καμία σχέση με ομάδες όπου "πρωταγωνιστεί" ο Πρόεδρος (π.χ. Λεβαδειακός, Ολυμπιακός). Το ρόστερ δεν το ξέρω καλά, αλλά ξέρω ότι παίζουν μπαλίτσα όσο καλύτερα μπορούν. Η πρώτη κατηγορία χρειάζεται ομάδες με κόσμο και σοβαρό προφίλ σαν τον Παναιτωλικό.

    Με αφορμή το βίντεο με τον Τοροσίδη, πολλοί λένε ότι κάτι τέτοια σκηνικά είναι συνηθισμένα στα γήπεδα, επειδή το αίμα βράζει. Μπορεί να είναι συνηθισμένα σε αγώνες τοπικού πρωταθληματος, άντε στην Γ' ή Δ' Εθνική, αλλά όχι σε μεγάλες διοργανώσεις. Η Σούπερ Λήγκα δεν είναι μεγάλη διοργάνωση (αντίθετα με Σέριε Α, Πριμέρα Ντιβιζιόν, Πρέμιερ Ληγκ, κλπ), αλλά δεν παύει να είναι η πρώτη τη τάξει διοργάνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τολμάει ο Τοροσίδαρος να πει σε αγώνα Τσάμπιονς Ληγκ ανάλογο υβρεολόγιο σε διαιτητή στην φυσούνα? Τολμάει να του πει π.χ. "φακ οφφ ολλ οφ γιου, μαδεφάκερς, δε πέναλτυ ντιντ'ντ γιου ση ιτ" (ελληνοβλάχικη προφορά αγγλικών)? Θα τόλμαγαν ο Μητρόπουλος και ο Σάββας να σιγοντάρουν έτσι τον παικταρά? Για σύγκριση, ο Σισέ πέρυσι μετά από όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη (ακυρωμένο γκολ Κατσουράνη, οφσάιντ γκολ Τζιμπούρ, μπούκα αλητηρίων του Ολυμπιακού με την λήξη του αγώνα) απλώς απάντησε στο "I screwed you" του Μαρινάκη. Ούτε "κωλοχοντρέ", ούτε "μαλάκα", ούτε αρχ..., ούτε κάτι άλλο. Αυτά βγήκαν τότε στην φόρα, αν έγιναν κι άλλα ας μας τα πουν. Και έχοντας υπ' όψιν την μακρόχρονη ιστορία της Παράγκας, κανείς παίκτης του Ολυμπιακού δεν δικαιούται να φωνάζει για ένα καθαρό μεν πέναλτυ που δεν δόθηκε δε. Οι άλλες ομάδες τί θα έπρεπε να κάνουν τότε για όσα έχουν υποστεί κατά καιρούς?

    Ο Καζίμ-Καζίμ συνεχίζει την παράδοση του Λούα-Λούα. Τρελούτσικος κι αυτός, αλλά καμία σχέση σαν χαρακτήρες. Πιο πολύ στην τρέλα του Καστίγιο δείχνει να κινείται. Πιθανόν να παίξει καλά στα 10 παιχνίδια που απομένουν, με το βάρος να είναι προσεκτικός εν τω μεταξύ μέχρι να τον πάρει ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι. Το αν θα τον κρατήσουν, εναπόκειται στον προπονητή.

    Ο Πηλαδάκης είναι αυτοκαταστροφικός σε σχέση με την ΑΕΛ. Είχε μαζί του τον Δώνη και τον τεχνικό διευθυντή που τώρα είναι στην Κέρκυρα, έβαζε τα λεφτά του και η ομάδα πήγαινε πρίμα. Ξαφνικά του την έδωσε και ήθελε κι αυτός να δείξει ότι ξέρει μπάλα, και τους έδιωξε και τους δύο, με αποτέλεσμα η ομάδα έκτοτε να πηγαίνει από το κακό στο χειρτότερο. Πέρυσι υποβιβάστηκε, παρ' ότι έφτιαξε το νέο γήπεδο, επειδή προπονητής δεν υπήρχε και το ρόστερ ήταν για γέλια. Και δυστυχώς πλέον και λεφτά δεν περισσεύουν του Κώστα και είναι πελαγωμένος, οπότε η ομάδα όχι μόνο δεν ανεβαίνει πρώτη κατηγορία, αλλά δείχνει να στεριώνει στην δεύτερη κατηγορία. Το να παίρνεις τον συμπαθή Μπάντοβιτς (μαζί με τον χομπίστα Νταμπίζα που θέλει να παριστάνει κι αυτός τον προπονητή) για να σου φτιάξει ομάδα είναι αυτοκτονία. Τα λάθη και τα γούστα πληρώνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οχι και αερας κοπανιστος ο Καζιμ... πλακα μας κανεις? Οσο για την μεταγραφη δεν εχει να κανει με τον κοσμο. Η ομαδα ηθελε ενισχυση και εστω και ετσι εγινε καποια. Κατσε να τον δεις στο γηπεδο και μετα να τον κρινεις.

    Σκεψου το αντιστοιχο που εγινε με την Ξανθη να γινοταν στον Παναθηναικο και ηταν στο +5 ο Ολυμπιακος. Σκεψου αντικειμενικα τι θα γινοταν στην Ελλαδα και απαντησε μου.

    Ο Ολυμπιακος φταιει για ολα!! :P

    Κατω τα χερια απ' το Μητροπουλο αντε μη βαλω τις δηλωσεις του μετα απο το ματς της Λεωφουρου και γινει ο κακος χαμος!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μη το τραβατε απο τα μαλλια το βιντεακι ρε μαγκες!!!!
    δηλαδη ο τοροσιδης ηρθε και χαλασε το αγγελικα πλασμενο ποδοσφαιρο σας???
    ο λετο δηλαδη τι σουρνει σε καθε παιχνιδι??
    και οποιος αλλος παιχτης ΚΡΙΝΕΙ οτι τον αδικουν σε μια φαση!!!
    ελεος δηλαδη.
    αφου εισαστε τοσο κουβαρνταδες με τους δικους μας για να δω με τους δικους σας τι ποινες ζητατε??
    σας χαλαει ο σαββας και ο μητροπουλος αλλα ΔΕΝ σας χαλανε ο κωνσταντινου ο δημητριαδης αδραχμιδης καπετανιος τιγης (τιγρης) καρρας ζαγορακης (που κατεβαζε τους βορρειους καφρους και φτυνανε μεσα στα επισημα).
    σας χαλαγε ο καστιγιο οταν χτυπαγε εν ψυχρω αντιπαλους αλλα για ολα τα ΔΡΕΠΑΝΙΑ που κατα καιρους παιξανε παιζουν στην ομαδα σας κοκοκο!!!
    αν δεν δινουν πεναλτυ στον ολυμπιακο καλως κανουν.
    αλλα ολοι εσεις να ζητατε τα δικα σας.
    ο ολυμπιακος δεν δικαιουτε να ομιλει γιατι ΟΛΑ τα χρονια εχει σφαξει ΟΛΕΣ ΤΙς ομαδες.
    οτι ειχε τους καλυτερους παιχτες ακομα και σε χρονια πετρινα και ΟΛΟΙ οι καλοι παιχτες σας ΘΕΛΑΝΕ ΣΑΝ ΦΟΥΣΤΗΔΕΣ να παιξουν στο θρυλο δεν σας λεει τιποτα.
    συμφωνω οτι οι μεγαλοι αυνοουντε απντου και παντα.
    αλλα και οι δικες σας ομαδες απεναντι σε καποιες αλλες μεγαλες ειναι.
    εκει δεν υπαρχει αδικια??
    προς τα πανω κοιτατε?
    προς τα κατω γιατι δεν κοιτατε?
    πως κερδιζετε τις παραμονες και τις εξοδους στα ουφα???
    με το σταυρο στο χερι???
    ακομα και την συμετοχη στο πρωταθλημα πως την εξασφαλιζετε??
    φτιαξτε πρωτα τα του οικου σας και μετα φτιαξτε και τα δικα μας.
    ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ.
    πολυ αντικειμενικοτητα επεσε τα τελευταια χρονια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Vad, όπως το είπες: και καλό μπάσκετ και νίκη. Με μια ομάδα που έχει μπάτζετ 400 χιλιάρικα, προερχόρμενη από κακό σερί, με διοίκηση μπερδεμένη, με τον έναν ξένο λιποτάκτη, με δυο βασικούς Έλληνες τραυματίες. Και παρόλα αυτά, ημέρα Τρίτη, με την αγορά ανοιχτή και στο Παλέ πήγαν κάτι λιγότερο από 2000 άτομα. Όσο για τον Ολυμπιακό του ποδοσφαίρου νοιώθεις ότι κάπου έχει ξεφύγει το πράγμα.

    Χάρη κι εγώ συμπαθώ τον Παναιτωλικό. Μακάρι να μείνει, να οργανωθεί και γιατί όχι να φτάσει ψηλά. Για τη δεύτερη παράγραφο δεν έχω να προσθέσω τίποτα. Το παράδειγμα με το τσου λου αποστομωτικό και χωρίς αντίλογο. Δεν πείθομαι ότι ο Καζίμ είναι επιλογή του Βάσκου. Ούτε με πείθει ο Τερίμ, όταν δηλώνει ότι ο Καζίμ είναι πολύ καλός παίχτης και τον υπολόγιζε. Τότε γιατί τον έδιωξε; Το πιο πιθανό είναι ο Μαρινάκης να είδε τις αντιδράσεις των οπαδων, ακόμα και των πιο ένθερμων υποστηρικτών του, και να σκέφτηκε ότι κάποιον πρέπει να φέρει γρήγορα. Αν φέρθηκε έτσι δείχνει ότι δεν έχει ιδέα από ποδόσφαιρο. Οι ομάδες είναι εταιρίες και πρέπει να λειτουργούν μεθοδευμένα και ορθολογικά. Όχι με οπαδιλίκι του κώλου. Το έχω ξαναπεί: ο άνθρωπος πρέπει να έχει πολύ καλούς συμβούλους για τις επιχειρήσεις του. Για την Λάρισα είναι κρίμα. Οι χειρισμοί του Πηλαδάκη την έφεραν σε αυτό το σημείο. Δεν νομίζω ότι η φυγή του Δώνη, ειδικά εκείνη την περίοδο της καριέρας του, ήταν τόσο μεγάλο πλήγμα -καλοί προπονητές υπάρχουν. Ο Λυράκης, όμως, ήταν καλή περίπτωση και ένας φίλος Λαρισαίος μου έλεγε ότι η αιτία για την περσινή πορεία ήταν η απουσία του Λυράκη. Ο Πηαλαδάης, λοιπόν, έφτιαξε το γήπεδο και νόμιζε ότι η ομάδα θα ανοίξει φτερά. Βιάστηκε. Και τώρα έχει απογοητευτεί, ανοίχτηκε πολύ για επίπεδο Β Εθνικής, έφερε έναν Ουαλό για τεχνικό και έχει οικονομικές δυσχέρειες. Τουλάχιστον, όπως είπες, δείχνει να στεριώνει στη Β κατηγορία. Κάτι είναι κι αυτό. Του χρόνου πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μανόλο, δεν στέκομαι στην αξία του Καζίμ. Δεν απαξιώνω τον παίχτη. Τον έχω δει δυο φορές σε όλη μου τη ζωή -δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Στέκομαι στα κίνητρα της μεταγραφής, τα οποία θα τα χαρακτήριζα εξόχως αμφιλεγόμενα. Περισσότερες λεπτομέρειες έγραψα στην απάντησή μου προς τον Χάρη. Με ρωτάς τι θα γινόταν; Θα ούρλιαζε ο Παναθηναϊκός για σφαγή: τόσο απλά. Ντα, δεν φταίει για όλα ο Ολυμπιακός. Αυτός ο Μητρόπουλος, πάντως, είναι εξοργιστικός. Αναρωτιέμαι αν οι υπόλοιπες πρωταθλήτριες ομάδες της Ευρώπης διαθέτουν στις παραγοντικές τους τάξεις έναν Μητρόπουλο. Η Μπάγερν, δηλαδή, έχει έναν Μητρόπουλο να πετάει παπούτσια και γαμωστραυρίδια όταν νοιώθει ότι αδικείται; Τι συμβαίνει με το ποδόσφαιρό μας;

    Θέμη, δεν μιλάμε απλά για γκρίνια. Έχουμε ξεπεράσει τα όρια της. Μπορεί να γκρινιάζεις χαριτωμένα. Εδώ μιλάμε για ιπτάμενα παπούσια, για μπούκες στα αποδυτήρια των διαιτητών, για μπινελίκια. Και μην μου πεις πάλι για τους άλλους π.χ. για τον Καπετάνιο. Αφού, όταν τα έκανε αυτός δεν σας άρεσαν, τότε γιατί εσείς κάνετε ακριβώς τα ίδια και χειρότερα; Ο Σάββας ανήκει σε άλλη εποχή -για καλό το λέω. Είναι κύριος. Τον είδες το μόνο που είπε είναι ''ντροπή σας που δεν δώσατε το πέναλτι''. Απλά το είπε πολλές φορές. Είναι πιο γραφικός κι από το Πήλιο και πολλές φορές πιο εκνευριστικός από ορισμένους ''μεγάλους'' πολιτικούς άνδρες της χώρας. Ο Μητρόπουλος, αντίθετα, είναι ότι χειρότερο. Χείριστο. Χαλάει, τσαλακώνει το επικοινωνιακό προφίλ του Ολυμπιακού και πουλάει οπαδικό τσαμπουκά της πλάκας. Σου υπενθυμίζω ότι μιλάμε για έναν παράγοντα σε μια πρωταθλήτρια ομάδα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο Μαρινάκης είναι να διώξει τον Μητρόπουλο. Ο σαματάς που προκαλεί είναι εις βάρος της ομάδας. Βέβαια, δεν φταίει ο Μητρόπουλος. Ο Μαρινάκης τον πληρώνει. Τέλος πάντων. Όταν ο Ολυμπιακός αδικεί -και είναι πολλές αυτές οι φορές- έχεις δει τον Τοροσίδη να μπουκάρει με ορμή στη φυσούνα και να φωνάζει ''γαμώ το ένα, γαμώ το άλλο, γαμώ το σπίτι σας, γιατί δεν δώσατε το πέναλτι στον αντίπαλο να μας ισοφαρίσει μέσα στο Καραϊσκάκη;''; Όχι. Κάνει τον Κινέζο, βγαίνει στις κάμερες και δηλώνει ''ότι η ομάδα έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο και πέτυχε μια δίκαιη νίκη''. Έχεις δίκιο: πολύ αντικειμενικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κανθαρε τον κοσμο του Ολυμπιακου δεν τον νοιαζει ο Μαρινακης. Ο κοσμος του Ολυμπιακου τα εχει βαλει με τον Κοκκαλη, ο κοσμος του Ολυμπιακου νοιαζεται για τον Ολυμπιακο του και μονο γι' αυτον.

    Δεν μας νοιαζει γιατι εγινε η μεταγραφη του Καζιμ και του καθε Καζιμ, μας νοιαζει απλως να παιζει μπαλα και να βοηθαει την ομαδα.

    Τωρα εχω βαρεθει να ακουω για τους Μητροπουλους και τους Θεοδωριδηδες, λες και αυτοι εχουν φερει το Ελληνικο ποδοσφαιρο εκει που ειναι.

    Και ναι οταν μου πεταξουν εμενα ενα παπουτσι θα του το δωσω πισω και θα του το βαλω στον κωλο, αν μου πετανε καφεδες και πετρες στη Λεωφορο και βγω ορθιος να θα γυρισω καταμουτρα και θα τους πω οτι "σας γαμαω βαζελια". Οταν μου πετανε πετρες στην Τουμπα και μου ζητησουν την αποψη μου θα τους πως "σιγα, ευχομαι του χρονου να μου πετανε περισσοτερες και να τους κερδισω ΞΑΝΑ".

    Το Ελληνικο ποδοσφαιρο δεν χαλασε γιατι πολυ απλα δεν ηταν ποτε φτιαγμενο. Και για να φτιαξει το Ελληνικο ποδοσφαιρο πρεπει οι Ελληνικες ομαδες να παιζουν σε αλλα πρωταθληματα ξενων χωρων.

    Δεν ειδα ομως κανεναν να εχει διαμαρτυρηθει τοσα χρονια για το Μπασκετ και τις αδερφες Γιαννακοπουλινες... εκει ολα μια χαρα. Αφου δεν ειναι μπροστα ο Ολυμπιακος.

    Περσι που αδικηθηκε η βαζελα μεσα στο Καραισκακη ολοι για την αδικια μιλησατε αλλα κανεις δεν σχολιασε τους τσαμπουκαδες των βαζελων παιχτων που σπασανε τα αποδυτηρια και απειλουσαν βριζοντας τους παικτες του Ολυμπιακου. Αυτη ειναι η αντικειμενικοτητα λοιπον.

    Και να σου πω κατι ρε συ Κανθαρε, οχι για σενα γενικα μιλαω και πες μου αν ειμαι λαθος. Δεν με πειραζει ο οπαδισμος, η φανατιλα και ο υποκειμενισμος, πραγματικα σου μιλαω, με πειραζει ο δηθεν αντικειμενισμος των Ελληνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μανόλο, δεν τον νοιάζει τον κόσμο του Ολυμπιακού ο Μαρινάκης; Τηρώ ισχυρότατες αμφιβολίες περί τούτου. Το πρόσφατο παρελθόν υποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο.

    Δεν σε ενδιαφέρουν τα κίνητρα της απόκτησης του Καζίμ; Τότε δεν σε ενδιαφέρει και η ίδια η μεταγραφή.

    Ο Μητρόπουλος δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο και μάλιστα σε μια μεγάλη ομάδα. Δεν έχω να πω τίποτα παραπάνω. Για τον Σάββα τα έχουμε πει: γραφικός, εκνευριστικός, πολυλογάς αλλά κύριος. Ουδεμία σχέση με τον Μητρόπουλο. Κι όχι δεν το έφεραν αυτοί το ποδόσφαιρο εκεί που είναι, αλλά συνεισφέρουν τον όβολόν τους.

    Αυτά που λες ότι θα κάνεις, να τα κάνεις ως οπαδός. Όχι, ως παράγοντας. Έχει τεράστια διαφορά και ελπίζω να την καταλαβαίνεις. Δεν θα επεκταθώ περισσότερο.

    Στο μπάσκετ, όπως και στο ποδόσφαιρο, ασελγείτε πάνω στις υπόλοιπες ομάδες. Μαλώνετε σαν το ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ. Και οι δυο πλευρές, σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο, είναι προκλητικές.

    Αδικία στο Καραϊσκάκη; Τότε που μπήκαν οι ''φίλαθλοι'' για να ''ζητήσουν'' τις φανέλες των παιχτών; Τότε που ''δίδαξες'' ήθος και αξίες (sic!); Σε παρακαλώ, μην φέρνεις ως επιχείρημα ή παράδειγμα αυτό το ματς.

    Λες ότι σε πειράζει ο δήθεν αντικειμενισμός. Προφανώς η σπόντα πάει και σε μένα, αλλά θα το αφήσω ντούκου. Δεν μου λες: η υποκειμενική αντικειμενικότητα σου αρέσει; Όποιος δηλαδή λέει κάτι που δεν σας αρέσει για τον Ολυμπιακό, είναι δήθεν αντικειμενικός; Ή αντιολυμπιακός; Τότε εγώ είμαι ο μεγαλύτερος αντιαρειανός που υπάρχει.

    Και κάτι τελευταίο που δεν μου το έχει απαντήσει σοβαρά κανένας Ολυμπιακός. Λέτε για τον Καπετάνιο ότι έκανε αυτό. Για τον Μελισσανίδη ότι έκανε εκείνο. Για τον έναν, για τον άλλον. Αφού δεν σας άρεσαν και δεν σας αρέσουν γιατί κάνετε τα ίδια και χειρότερα; Μπορούμε να τα κάνουμε, αλλά όχι να μας τα κάνουν;

    Καλό ξημέρωμα να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κανθαρε, τα λεω πολυ απλα. Οχι δεν τον νοιαζει αν ο Μαρινακης ειναι αγιος ή εγκληματιας. Ο κοσμος του Ολυμπιακου εχει διωξει προεδρους, Σαλιαρελη, Κοκκαλη ετσι θα διωξει και τον Μαρινακη οταν δεν θα μπορει να προσφερει αλλα στην ομαδα.
    Οι προεδροι μπορουν να κανουν το παιχνιδι τους, αλλα τους οπαδους (γενικα των ομαδων) δεν μπορουν να τους ξεγελασουν.

    Ναι δεν με νοιαζει γιατι πηρε τον παικτη, αν το εκανε γιατι σκεφτηκε οτι ποναει η ομαδα ή επειδη δεν ηθελε να ακουει τη γκρινια του κοσμου. Εμενα με ενδιαφερι ο οποιος παικτης ερχεται, καλος ή κακος, να βοηθαει την ομαδα. Γιατι και τον Γεστε για να βοηθησει τον πηραν αλλα μια φορα δεν το κλωτσησε σωστα το τοπι. Τι να το κανω λοιπον το κινητρο της μεταγραφης οταν εκεινη δεν αποδιδει?

    Ο Θεοδωριδης λοιπον εμενα με εκνευριζει περισσοτερο, γιατι λεει βλακιες, ανακριβιες και μειωνει με τις δηλωσεις του τον Ολυμπιακο. Τουλαχιστον ο Μητροπουλος εχει παιξει μπαλα σε δυσκολες και αγριες ποδοσφαιρικα εποχες. Αυτος ειναι ο χαρακτηρας του και τωρα στα 54 του δεν θα αλλαξει. Παλια αμα τον περνουσε παικτης του επαιρνε τα ποδια τι να κανουμε και αν του κολλουσε και κανενας του τραβαγε και δυο μπουνιδια.

    Σαν Ολυμπιακος λοιπον σου φερνω ως παραδειγμα το Καραισκακη και παραδεχομαι οτι ο Παναθηναικος αδικηθηκε. Μπορω να σου μιλησω για την μπουκα και για το ηθος που διδαξε ο Μαρινακης, αλλα θα παει αλλου η κουβεντα. Εχουν βγει ολοι λοιπον πλην των Ολυμπιακων και ζητανε την τιμωρια του Τοροσιδη επειδη εβρισε τον διαιτητη γιατι του εδωσε λαθος αποφαση. Και ρωταω λοιπον οι παικτες του Παναθηναικου περσυ επρεπε να τιμωρηθουν που εβριζαν και πηγαν να επιτεθουν στους παικτες του Ολυμπιακου, στους διαιτητες κλπ κλπ? Προσεξε συγκρινω συμπεριφορα παικτων με συμπεριφορα παικτων. Ο Ζηκος επρεπε να τιμωρηθει οταν ειπε οτι στο Καραισκακη οι διαιτητες παιζουν σαν χεσμενοι? Ο Σισες επρεπε να τιμωρηθει οταν ειπε οτι τον Γαμησαν στο ματς με την αεκ?
    Εμενα δεν με νοιαζει να τιμωρηθει ο Τοροσιδης, αλλα να πουν απο ΣΗΜΕΡΑ οποιος παικτης βριζει θα τιμωρειται και ας ειναι ο Τοροσιδης. Μη μου το παιζουν οσιες παρθενες ολοι, εκει ειναι που βιδωνω. Οοολοι οι αλλοι δηλαδη εχουν λυμενα τα προβληματα τους και τους φταει ο Ολυμπιακος.

    Προσεξε τι συμβαινει αυτη την περιοδο ειναι ο Παναθηναικος στο +5 η ομαδα ΔΕΝ παει καλα, το βλεπουν οτι εχουν απουσιες και ζοριζονται, βλεπουν οτι η ομαδα παει φουλ για πρωτοδικειο και ξερουν οτι η στραβη θα γινει σιγουρα. Ξερουν οτι αν ο Ολυμπιακος παρει και το ματς στο ΟΑΚΑ δεν θα εχουν τρυπα να κρυφτουν και φτιαχνουν κλιμα για αμα χασουν το πρωταθλημα. ΕΛΕΟΣ..

    Για τους Ελληνες προεδρους εχουμε μιλησει πολλες φορες και συμφωνουμε, και αν εχεις παρατηρησει αυτες τις μεγαλες προσωπικοτητες τις παιρνω στην πλακα, γιατι αλλιως δεν παλευονται. Οι πλειοψηφια των προεδρων των ομαδων ασκει βια ειτε σωματικη, ειτε γλωσσικη οπως και να εχει η βια φερνει βια. Η καταπολεμηση της θελει ριζικες αλλαγες που κανενας στην Ελλαδα δεν ειναι διατεθημενος να τις κανει.

    Αυτο που ειπα για την αντικειμενικοτητα δεν το καταλαβες. Και το ξαναλεω, δεν με πειραζει ο φανατισμος, ουτε η εμπαθεια, με πειραζει που δεν το παραδεχονται, ωστε να γινει υγιης κουβεντα. Μη μου πεις ομως οτι δεν υπαρχει αντιολυμπιακο μενος στην Ελλαδα, γιατι ειναι ψεμα. Εδω και ο παοκ τοσα χρονια το ματς που τον ενδιαφερει ειναι με τον Ολυμπιακο και οχι με τον Αρη, η αεκ επισης και παει λεγοντας.

    Κοιτα τι θα γινει αν (που μαλλον) παρει το πρωταθλημα ο Ολυμπιακος, ο κακος χαμος, στημενα θα λενε, πουλημενη διαιτησια κλπ κλπ. Αν ομως το παρει ο παναθηναικος κανεις δεν θα μιλησει ολα καλα και δικαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. κωστα θα απαντησω εγω σε αυτο.
    "Και κάτι τελευταίο που δεν μου το έχει απαντήσει σοβαρά κανένας Ολυμπιακός. Λέτε για τον Καπετάνιο ότι έκανε αυτό. Για τον Μελισσανίδη ότι έκανε εκείνο. Για τον έναν, για τον άλλον. Αφού δεν σας άρεσαν και δεν σας αρέσουν γιατί κάνετε τα ίδια και χειρότερα; Μπορούμε να τα κάνουμε, αλλά όχι να μας τα κάνουν;"

    ας πιασουμε την περιοδο κοκκαλη.
    οταν ανελαβε ηταν ο καπετανιος στα πανω του.
    τον ειχε στη μπατσα για 3 χρονια κι ο σωκρατες αγοραζε παιχτες πληρωνε χρεη και ζητουσε ισονομια.
    δεν ξερουμε αν τη ζητουσε για τα ματια του κοσμου ΑΛΛΑ τη ζητουσε.
    αυτο που επαιρνε ηταν λογια του αερα και στο τελος τσιμπαγε και τα 3 του καπτεν.
    κατι αναλογο με τους αγγελοπουλους στο μπασκετ και τους γιαννακοπουλους και βασιλακοπουλο δηλαδη.
    τελικα καταλαβε οτι ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.
    κι ο μπαοκ κι η λαρισα καπως ετσι τα πηραν.
    οσα πηραν μην εχουν αυταπατες.
    εγω αντιστρεφω το ερωτημα τωρα.
    γιατι η βαζελες εχοντας ζησει τετοιο διωγμο απο την παραγκα οταν διαλυθηκε αυτη εστησαν αλλη??
    στη διαφημηση ο φυλακοβιος "αγαπουλα, την κουκουλα" ποιον φωτογραφιζει??
    γιατι δεν εκαναν καθαρση?
    ο πατερας δηλαδη λειτουργησε ως σωτηρας του ελληνικου ποδοσφαιρου?
    η χορηγια στον μπαοκ απο το βγενοπουλο πως ερμηνευετε απο τους συμπαθεις βαζελους??
    απο εσενα??
    ο μαρινακης πως θα επαιρνε πρωταθλημα σε τετοιες συνθηκες??
    ο επομενος προεδρος του βαζελου θα παει με το σταυρο στο χερι??
    εμας μας αρεσει??
    ΟΧΙ.
    γιατι ασχολουμαστε τοτε με ενα στημενο πρωταθλημα??
    ΕΛΑ ΜΟΥ ΝΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!
    εσυ γιατι ασχολεισαι??
    οι αλλοι γιατι ασχολουνται??
    οι γαυροι στο μπασκετ γιατι δεν ασχολουνται ουτε πηγαινουν γηπεδο??
    γιατι δινουν σε παιχτες ενα τσουβαλι λεφτα αφου τελικα το πρωταθλημα στοιχιζει πολυ λιγοτερο??
    η λιον πως περασε στην επομενη φαση του τσου λου??
    η μαρσειγ??
    το χερι του καρλος, το γκολ του οκκα που δεν μετρησε, τα μουφα πεναλτυ που μας σφυριξανε,οι γουνες, τα ρολογια, ο ιποδρομος,τα χρεη ρεαλ??
    γιατι βλεπουμε τσουλου αφου κι εκει ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ??
    στα μουντιαλ ποσες πρκρισεις εγιναν με απιστευτα σκορ??
    ο ροναλντο γιατι δεν επαιξε στον τελικο??
    πως το πηρε η γαλλια το 98??
    γιατι να βλεπουμε μουντιαλ??

    ειδες ποσα ερωτηματα??
    και δεν ειπα τιποτα για τον αρη!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χάρης

    Έλεος Θέμη! Θες να μας πείσεις ότι η Λάρισα, που έτυχε να έχει μαζεμένους κάποιους παικταράδες-ταλέντα από όλη την Θεσσαλία σε ηλικία 19-23 ετών (με κορυφαίο τον Καραπιάλη), και ο ΠΑΟΚ που είχε για χρόνια παικταράδες και δικαιώθηκε στο τέλος, ότι έφτιαξαν παράγκες για να πάρουν το πρωτάθλημα? Ότι τους έσπρωχναν οι βουλευτές Λαρίσης και Θεσσαλονίκης αντίστοιχα?

    Ο Καπετάνιος, που τον κατηγορούν ότι στα '80s έφτιαξε παράγκα (συμφωνώ) για να είναι ο Παναθηναϊκός από πάνω στα πέτρινα χρόνια του Ολυμπιακού, ήταν πιο σπόρτσμαν από τον Κόκκαλη. Άφησε και μερικούς να πάρουν το πρωτάθλημα, ακόμα και την ΑΕΚ. Ο Θείος δεν άφησε κανέναν να ανασάνει. Σφαγή στο γόνατο από τα κοράκια όλοι οι άλλοι.

    Αν θέλετε να καθαρίσει το ποδόσφαιρο, πρέπει οι παράγοντες να πάψουν να ασχολούνται με την ΕΠΟ και την Διαιτησία. Πρέπει θεσμικά η ΕΠΟ να μην έχει σχέση με τις ΠΑΕ, ούτε κατά διάνοια. Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ να μην εκλέγεται ούτε από τις ΠΑΕ, ούτε από τις ΕΠΣ. Απλώς να είναι ανεξάρτητος ποδοσφαιράνθρωπος. Ένας Θοδωρής Ζαγοράκης, ένας Ντέμης Νικολαΐδης, κάποιος σαν αυτούς τελοσπάντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τελευταία παράγραφος είναι ολόσωστη. Διαφωνώ, ωστόσο, στην επιλογή Ζαγοράκη. Θα προτιμούσα Ντέμη.

      Διαγραφή
    2. χαρη
      ο ολυμπιακος τι ειχε??
      ξυλοκοπους??
      ζιοβανι ριμπο καρεμπε τζολε γεωργατο αλεξανδρη καραπιαλη......
      θα ξεχασω κανεναν και ειναι κριμα!!!
      για θυμησου και αν δεν ξερεις ρωτα να σου πουν πως το πηρε τελικα η λαρισα!!
      μηπως αλαξε κανενας νομος μεσουσης περιοδου??
      για τον μπαοκ απο την προηγουμενη χρονια το ξεραμε οτι με τη συμπληρωση 2000 ετων απο την ιδρυση της σαλλονικης θα επαιρνε τιτλο!!!
      δε πα να χε και τον παπα πρωταθλημα δεν εβλεπε!!!!
      σε 1975 χρονια παλι!!!

      δηλαδη το εγκλημα του κοκκαλη ειναι οτι δεν ηταν σπορτσμαν!!!!
      αν μοιραζε δηλαδη και κανενα θα ηταν ολα μελι γαλα!!!!!

      ανεξαρτητος ποδοσφαιρανθρωπος ειναι αυτος που:
      1ον
      οι οπαδοι που φερνει σε εκτος εδρας παιχνιδι μαζι του ειναι απο τη σαπιλα της εξεδρας και αφου με τα πολλα τους ανεβαζουν σε σουιτα να ριχνουν ροχαλες σε κοσμο που πληρωνει 4,500 ευρω το χρονο διαρκειας.
      2ον
      σε εντος εδρας αγωνα της ομαδας του οι οπαδοι που αυτος εδωσε με λιστα για να μπουν πετανε γυαλινο ποτηρι και παραλιγο να βγαλουν το ματι του πιο ποιοτικου παιχτη του αντιπαλου γιατι εκανε τσαμπουκα.
      3ον
      ΜΑΚΡΑΝ το μεγαλυτερο ποδοσφαιρικο ρεμαλι παιζει στην ομαδα του και απολαμβανει της εκτιμησης οπαδων και διοικησης ασε που χαιρει ασυλιας.
      3ον
      ειναι αυτος που ως προεδρος δεχετε χορηγια απο αλλη ομαδα.
      4ον
      σταματαει απο την εθνικη ομαδα γιατι κρινει οτι αδικειτε η ομαδα του αλλα οταν οπαδοι της δικης του επιτιθενται φραστικα και με αντικειμενα στο παλιο προπονητη ισα που χεστηκε.
      αυτο επι 5-6 φορες.
      5ον
      οταν ξερει οτι τα λεφτα που ζηταει και λαμβανει για καθε χρονο συμβολαιου η ομαδα του γεμιζει χρεη κι ο ιδιος ερχετε μετα απο χρονια να τη σωσει.
      ελληνικη πατεντα αυτη!!!!!!!!!
      6ον
      ενω αυτος εκβιαζε και λαμβανε τα ποσα αυτα αργοτερα ως προεδρος εκβιασε και απειλησε ωστε να μη τα παρουν οι αλλοι.

      για να μη συνεχισω και κουρασω νομιζω οτι τετοιους προεδρους ΕΠΟ ειχαμε και εχουμε.
      ποια η διαφορα γκαγκατση τριβελα δεδε πιλαφιου απο του κυριους που αναφερεις??
      ο μητροπουλος δεν εκανε τιποτα απο ολα αυτα.
      καλυτερος δεν θα ηταν???
      η μηπως επιδη ειναι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ειναι το μεγαλυτερο αμαρτημα στον ελληνικο αθλητισμο??

      Διαγραφή
  15. Κάτσε ρε Μανόλο, θα με τρελάνεις. Δεν σε νοιάζει αν ο Πρόεδρος σου είναι εγκληματίας; Σε νοιάζει μόνο αν βοηθάει την ομάδα; Συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ να κατανοήσω αυτή τη λογική. Οιο παδοί δεν ξεγελιούνται για άλλους λόγους. Όχι, επειδή έχουν δίκιο, αλλά επειδή νομίζουν ότι πάντα έχουν δίκιο. Ε, λοιπόν, δεν έχουν πάντα δίκιο. Έχουν γίνει πολλά εγκλήματα, στα οποία πρωταγωνιστές είναι οι οπαδοί. Το ότι ρίχνουν ή ''ρίχνουν''Προέδρους δεν μου λέει κάτι. Λες και είναι εύκολο να βγεις από μία ΠΑΕ.

    Εξέτασε τα κίνητρα της μεταγραφής του Γέστε και θα καταλάβεις γιατί ο παίχτης δεν έπαιξε μπάλα. Το πιο σημαντικό σε μια μεταγραφή είναι τα πρωταρχικά κίνητρα που γεννούν την ανάγκη της μεταγραφής κι όχι το όνομα του παίχτη, ή αξία του ή η μετέπειτα απόδοση ή επίδοσή του.

    Το ότι ο Μητρόπουλος έχει παίξει μπάλα, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Δεν πρέπει να έχει σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτός ο άνθρωπος. Προσπάθησε να φέρεις την εικόνα του Μητρόπουλου σε κάποια άλλη ομάδα και πες μου αν θα τον γούσταρες. Η απάντηση είναι σαφώς όχι. Το είπα και πριν: ο Σάββας είναι εκνευριστικός με τον τρόπο του. Δεν πετάει, όμως, παπούτσια, ούτε μπινελίκια, ούτε ψάχνει αιτίες για βλαχομαγκιές.

    Όχι, δεν συγκρίνεις συμπεριφορές παιχτών με παιχτών. Συγκρίνεις ανόμοια περιστατικά. Αυτά που έγιναν στο Καραϊσκάκη, εντός και εκτός κανονικής διάρκειας, δεν συγκρίνονται επ' ουδενί με μια βουτιά του Τοροσίδη. Και λέω βουτιά, διότι το πέναλτι το χάνει ο ίδιος. Πέφτει τόσες φορές χωρίς να υπάρχει λόγος που έχει ξεχάσει να πέφτει σωστά όταν του γίνεται πραγματικό φάουλ. Πήγαινε Τοροσίδη στην Ευρώπη να τα κάνεις αυτά: γιούχα από τους ίδιους τους οπαδούς της ομάδας σου θα τρως. Όσο για τις τιμωρίες είμαι απόλυτος. Όποιος μαλακίζεται, να τιμωρείται, είτε είναι παίχτης, είτε παράγοντας, είτε ομάδα, αλλά να έχει το σθένος ο διαιτητής να τα γράψει στο φύλλο αγώνα και η αθλητική δικαιοσύνη να εφαρμόσει τον πειθαρχικό κώδικα και να επιβάλλει ποινές. Θα μπορούσα να γράψω πολλά παραδείγματα, αλλά μάλλον τα ξέρεις καλύτερα από μένα.

    Στην πέμπτη παράγραφο διακρίνω πολλές ανακρίβειες. Ο ΟΣΦΠ είναι αυτός με την πλάτη στον τοίχο, όχι ο ΠΑΟ. Και Πρωτοδικείο να πάνε, και στο στο διάστημα να πάνε, οι παίχτες και ο προπονητής σε αυτό το σημείο δεν παρατάνε την παρτίδα.

    Για τους (Έλληνες) Προέδρους των ΠΑΕ είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζεται ένα είδος παραγοντικής σχολής. Φυσικά δεν εννοώ να πηγαίνουν και να φοιτούν -γίνεται, όμως, κι αυτό. Η εφαρμογή των νόμων χρειάζεται και θα δεις πως ξαφνικά υα αποκτήσουν όλοι τακτ. Διαφορετικά το τακτ εξαρτάται από την διακριτική ευχέρεια του καθενός. Ο Μητρόπουλος έχει τακτ; Όχι. Του βάζει κάποιος το χέρι από την ΠΑΕ; Όχι. Του τραβάνε το αυτί από την ΕΠΟ ή τη Σουπερλιγκ; Όχι. Τον κράζουνε οι οπαδοί; Όχι. Ε, για ποια παραγοντική σχολή μιλάμε;

    Και αντιολυμπιακοί υπάρχουν, και αντιαρειανοί υπάρχουν και αντιβολιώτες υπάρχουν κι ότι θες υπάρχει. Και οι περισσότεροι βγαίνουν και το δηλώνουν, είτε έμμεσα είτε άμεσα. Το άμεσο προϋποθέτει μια δήλωση: είμαι αντιολυμπιακός. Το έμμεσο γίνεται με επεισόδια, με φραστικές επιθέσεις, με σωματική βία. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι να δεν αυμφωνείτε με κάτι που γράφει κάποιος, π.χ. ο Κάνθαρος, δεν σημαίνει ότι απαραίτητα είναι αντιολυμπιακός ή δήθεν αντικειμενικός. Και στην τελική πολλά από αυτά που γράφω τα έχουν γράψει και δημοσιογράφοι που έχουν δηλώσει οπαδοί του Ολυμπιακού. Κι αυτοί αντιολυμπιακοί είναι;

    Από πού προκύπτει η ισχυρή πίστη σου ότι θα πάρεις το πρωτάθλημα; Ειδικά όταν προηγείται ένα δύσκολο ματς στην Τούμπα; Προφανώς και έχεις ελπίδες, αλλά δεν είσαι σε καμία περίπτωβση το φαβορί.

    Υ.Γ. Είναι προφανές ότι δεν γνωρίζεις τα περί ΠΑΟΚ και Άρη. Αν νομίζεις ότι οι ΠΑΟΚτσήδες ενδιαφέρονται περισσότερο για τα ματς με τον ΟΣΦΠ κι όχι με τον Άρη πλανάσαι πλάνην οικτράν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θέμη, στην Ελλάδα μόνο έτσι παίρνεις πρωτάθλημα; Ποιος το λέει αυτό; Εσύ; Οι Πρόεδροι; Από που προκύπτει αυτό; Ρε Θέμη, τα πράγματα είναι πολύ απλά: όταν αδικείσαι στην Ευρώπη σου αρέσει; Λες: ''Γουστάρω που αδικήθηκα!'' και πανηγυρίζεις; Δεν νομίζω. Τότε γιατί αδικείς στο ελληνικό πρωτάθλημα; Επειδή οι δομές είναι σαθρές; Επειδή μπορείς; Για αυτό αδικείς; Εκεί εξαντλείται η περηφάνιά σας; Τα ίδια ισχύουν και για τον ΠΑΟ. Και οι δυο σε αυτό το θέμα είστε βυθισμένοι στον βούρκο. Και σας ακολουθεί στενά ο ΠΑΟΚ. Ένας ΠΑΟΚ που τα κάνει πλακάκια είτε με την πλευρά του Ολυμπιακού είτε με του Παναθηναϊκού. Μονά ζυγά το πάει. Για να είναι καλλυμένος. Με ρωτάς για την χορηγία του Βγενό στον ΠΑΟΚ; Απαντώ: είναι από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του ελληνικού πρωταθλήματος και δεν άνοιξε ρουθούνι. Μέχρι και ο Ολυμπιακός το είχε περάσει στο ντούκου. Γιατί; Διότι μετά τα βρήκε κι εκείνος με την πλευρά του Ζαγοράκη! Με λίγα λόγια το ελληνικό ποδόσφαιρο λειτουργεί με τις αρχές, εναρμονίζεται με τις επιταγές, ενός φαύλου κύκλου. Αν η μπάλα που παιζόταν ήταν τόσο εντυπωσιακή και συναρπαστική όσο τα παραγοντικά εξωαγωνιστικά θα μιλούσαμε μακράν για το καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης.

    Υ.Γ. Ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, διότι το αγαπώ. Ασχολούμαι με την Αρειανάρα, διότι με γεμίζει. Χέστηκα αν χάνει ή κερδίζει, αν παίζει καλά ή άσχημα. Θέλω απλά να τη βλέπω. Και δίνω και στο ποδόσφαιρο και στην Αρειανάρα τον χρόνο και την σειρά που τους αρμόζει. Έχω και ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσεις το λετε ρε κωστα.
      εμεις απλα συμφωνουμε.
      αν δεν ειναι στημενα τοτε γιατι κραζετε το σωκρατη??
      εγω δεν εσφαξα κανεναν.
      θεμη με λενε και η μονη επαφη με το ποδοσφαιρο ειναι οπτικη.
      ουτε πληρωνομε.
      αντιθετα πληρωνω.
      "Ασχολούμαι με την Αρειανάρα, διότι με γεμίζει. Χέστηκα αν χάνει ή κερδίζει, αν παίζει καλά ή άσχημα. Θέλω απλά να τη βλέπω. Και δίνω και στο ποδόσφαιρο και στην Αρειανάρα τον χρόνο και την σειρά που τους αρμόζει. Έχω και ζωή."
      οπου αρης βαλε ολυμπιακος.

      το μονο που λεμε οι ολυμπιακοι ειναι να αξιολογειτε τα γεγονοτα παντα με τα ιδια κριτηρια και οι βολες σας να ειναι ιδιες προς ολους.
      τοτε θα μπορουμε να κανουμε υγιη κουβεντα και εποικοδομητικη.
      σε αντιθετη περιπτωση παλι τα ιδια θα λεμε και θα αναμασαμε σα της κατσικες ταραμα!!!!
      εσυ τον κοκκαλη εγω τον καπετανιο ο αλλος τον μαρινακη καποιος αλλος τον πατερα καποιος αλλος τον...

      Διαγραφή
  17. Καλησπέρα σε όλους! Απίστευτα χορταστική η κουβέντα σας. Επιτρέψτε μου να καταθέσω κι εγώ τις απόψεις μου, μιας και τα θέματα που τέθηκαν είναι πολλά.

    Κάνθαρε σε ευχαριστώ για τους Lynyrd Skynyrd. Και ναι, μαζί με ZZ Top είναι οι πρώτοι που σου έρχονται στο άκουσμα του όρου country rock. Κατοχυρώθηκαν έτσι στις συνειδήσεις όλων. Τους περιμένω το καλοκαίρι και ελπίζω να σε βρω εκεί!

    Στα υπόλοιπα:
    Μιας και μεγάλωσα στην Άρτα (άσχετα αν επιστρέφω, πλέον, αραιά και που), έχω μια καλή εικόνα για τον Κωστούλα. Πρόεδρος ΠΑΕ που δε θυμίζει τον κλασσικό Ελληνα παράγοντα. Για κάποια χρόνια έχανε την άνοδο επειδή πήγαινε με το σταυρό στο χέρι. Πώς το αντιμετώπιζε; Κάθε χρόνο έκανε καλύτερη ομάδα. Δεν τον αγιοποιώ, άλλωστε ο χώρος του ποδοσφαίρου δεν χωράει τους αγίους, αλλά αναγνωρίζω και επικροτώ τη φιλοσοφία του. Το προπονητικό κέντρο του Παναιτωλικού είναι στολίδι και κέντρο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή. Η εμπιστοσύνη στον προπονητή, παρά τα ατυχή αποτελέσματα, δείχνει ότι θέλει να διαφέρει από όσα μας έχουν συνηθίσει οι υπόλοιποι παράγοντες. Μακάρι να μείνει ο Παναιτωλικός, τέτοιες ομάδες και τέτοια άτομα θέλω να πετυχαίνουν.

    Στον Πηλαδάκη (είχα και) έχω συμπάθεια. Μου αρέσει γιατί είναι τεχνοκράτης. Αλλά τελευταία, σαν να βρίσκεται σε σύγχυση. Εύχομαι να τα καταφέρει και να επιστρέψει η ομάδα του στην Α' Εθνική. Όπως και ο Κωστούλας, έβαλε κι αυτός το χεράκι του και δημιούργησε κάτι (νέο γήπεδο), οπότε τον θέλω κι αυτόν ψηλά.

    Τα οικονομικά προβλήματα είναι σοβαρά για τις περισσότερες ομάδες. Αλλά, όπως λένε οι στατιστικοί επιστήμονες: "Common error is no error". Αφού υπάρχουν σε όλους, είναι σαν να μην υπάρχουν. Δυστυχώς, το ελληνικό πρωτάθλημα στηρίζεται σε αυτή τη λογική. Και ομάδες, που υπό φυσιολογικές συνθήκες, δε θα έπρεπε να υπάρχουν στον επιχειρηματικό χάρτη, αγωνίζονται και διεκδικουν Ευρώπη και τίτλους, ενώ μικρές επιχειρήσεις τρέχουν στα δικαστήρια για ολιγοήμερες εκπρόθεσμες οφειλές. O tempora, o mores!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για το βίντεο: έτυχε να δω τη φάση μία φορά. Δεν πολυασχολούμαι με το ελληνικό ποδόσφαιρο, και απόρησα τις επόμενες μέρες με τον ντόρο που έγινε. Δε στέκομαι στο αν ο Ολυμπιακός έπαιξε καλά, ούτε στο γεγονός ότι επειδή έχει αδικήσει άλλες ομάδες, δεν πρέπει να μιλάει. Απλά, παρατήρησα τη συμπεριφορά των ξένων. Κύριοι όλοι τους. Απογοητευμένοι, αλλά Ok. Μου θύμισε λίγο παλιότερες εποχές, που βλέπαμε Asanovic, Bodiroga, Zetterberg κ.α. και τους θεωρούσαμε φιλοσόφους, επειδή τους έπιανε ο φακός με ένα βιβλίο στο χέρι στο αεροδρόμιο, όταν οι υπόλοιποι ήταν στα duty free. Δυστυχώς, όμως, είναι η πραγματικότητα. Ο μέσος έλληνας ποδοσφαιριστής είναι ασόβαρος σαν άνθρωπος γενικότερα, όχι μόνο εντός των τεσσάρων γραμμών. Απογοητεύομαι κάθε φορά που τους βλέπω να προσπαθούν να μιλήσουν στην κάμερα. Δέχομαι ότι οι σφυγμοί χτυπάνε κόκκινο μες στον αγώνα, και πως ο πιο άγιος μπορεί να χάσει τον έλεγχο. Το σέβομαι, αλλα δεν το δέχομαι. Στην Ελλαδα, η κλάψα ξεκινάει από τη σέντρα. Η καλύτερα, από τον ορισμό του διαιτητή. Και το χειρότερο είναι ότι, η μουρμούρα και τα μπινελίκια προς το διαιτητή δε γίνονται μόνο στην Α' Εθνική και στα τοπικά πρωταθλήματα, αλλά και στα παιδικά! Στα παιδικά, ρε γαμώτο, που ο πατέρας στέλνει το παιδί του για να κοινωνικοποιηθεί και να το δει να γυρίζει σπίτι με χαμόγελο και εκεί το μαθαίνουν να συμπεριφέρεται, όπως τα ινδάλματά του. Πώς περιμένουμε ο μικρός Τοροσίδης να αλλάξει συμπεριφορά καθώς μεγαλώνει;

    Δε λέω ότι τα μεγάλα πρωταθλήματα είναι άγια. Απλά έχουν αντιληφθεί ότι οι εποχές άλλαξαν και το ποδόσφαιρο πλέον είναι προϊόν. Και έχουν αποφασίσει όλοι μαζί να προωθήσουν το brand name της (εκάστοτε) λίγκας. Αδικίες υπάρχουν, αλλά υπάρχει και έλεγχος και τιμωρίες (π.χ. υπόθεση Suarez). Ας μην κοιτάμε την καμπούρα των άλλων για να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Ας δούμε τη δική μας (παράγοντες)..

    Ποιοι παράγοντες δηλαδή; Άτομα, που μόνο που τα βλέπεις σε γεμίζουν αρνητισμό. Άτομα, που αν δε βρίσκονταν στο ΔΣ μιας ΠΑΕ ούτε που θα τα βάζαμε σπίτι μας, ούτε που θα θέλαμε παρτίδες μαζί τους. Τώρα όμως, ως στελέχη, τα χειροκροτούμε και, άκουσον άκουσον, δίνουμε και βαρύτητα στα λόγια τους! Απορώ, πώς όλοι αυτοί διοικούν εργοστάσια, καράβια, εκδοτικούς οίκους.. Όλο αυτοί, οι μακρινοί απόγονοι του Fred Flintstone, δεν έχουν θέση στις ομάδες. Στο βωμό της επιτυχίας της ομάδας, ας μη θυσιάζουμε το όνομά της. Συμφωνώ ότι ο (Παναθηναίκός, Ολυμπιακός, Άρης, ΠΑΚ...) δεν είναι ο πρόεδρός του, αλλά θα γραφτεί στο βιβλίο της ιστορίας του συλλόγου. Δεν αξίζει για τέτοια άτομα, να διασύρονται και να βολοδέρνουν οι ομάδες. Ο κάθε λαός έχει δύναμη, αλλά δεν τη χρησιμοποιεί.

    Υ.Γ. Ποιος ασχολείται με τον πρόεδρα; Προέχει η νίκη στο (κάθε) ντέρμπι, με τον κακό αντίπαλο, (που έχει πάντα τη μορφή του Βελζεβούλ).. Μπορεί να ακούγεται ακατανόητο, αλλά κι ο κόσμος φέρει ευθύνη για τη μοίρα της ομάδας, καλή και κακή.

    Υ.Γ.2 Συγνώμη παιδιά, αν σας κούρασα. Καλό βράδυ εύχομαι σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστος.
      αλλα κι εμεις δεν ειμαστε ολοι καφροι.
      επειδη γουσταρουμε τρελα μια ομαδα δεν σημαινει οτι ταυτιζομαστε παντα με τους εκαστοτε προεδρους και του φανατικους που λεει ο απο κατω!!
      εχουμε φιλους βαζελους αεκτζηδες παοκτζηδες και δεν παιζουμε σφαλιαρες καθε σαββατοκυριακο.
      χαβαλε και πλακα κανουμε και καμια φορα τσαντιζομαστε μεταξυ μας για τις αποψεις μας.
      δεν ξερω αν ο κωστουλας κι ο πηλαδακης πηγαν με το σταυρο που μαλλον αυτο εκαναν αλλα η αληθεια ειναι οτι το ελληνικο ποδοσφαιρο ως θεσμος τετοια ατομα τα αποβαλει.
      χαλανε την πιατσα.
      λιγο τη μνημη μας να ακονισουμε να θυμηθουμε ποιοι απο ολους αυτους που λεμε μεγαλοπαραγοντες αφησαν πισω τους κατι σαν παρακαταθηκη για την ομαδα και το ποδοσφαιρο γενικα!!
      αλλοι μπαινουν για να παρουν δουλειες του δημοσιου και απο τα τρελα κερδη τους βαζουν και κανα ψιχουλο στην ομαδα τους.

      εδω μεσα ομως δεν μιλαει ο μαρινακης ο τζιγκερ ο ζαγορακης.
      εσυ κι εγω μιλαμε.
      κι αυτο που με πειραζει ειναι οτι αφου βλεπουμε τα ιδια πραγματα τα αξιολογουμε διαφορετικα.
      εχεις την εντυπωση οτι επειδη εγραψε μια κωλοφυλαδα οτι οι οπαδοι του θρυλου ειπαν μπραβο στον τοροσιδη για τα καντηλια στην εκδηλωση του χορηγου ΟΛΟΙ εμεις ειπαμε το ιδιο??
      σε πληροφορω οτι λεγαμε το αντιθετο και επρεπε να υπαρχει ενας σωματαρας μαυρος σαν αυτον στο πρασινο μιλι και σε καθε αγωνα που ενας παιχτης ξεφευγει να του ριχνει σφαλιαρες και κλωτσιες.
      λεμε ολοι (και εγω περισοτερο)για τα παλια.
      μπαινω καθε μερα στου κανθαρου και φετος που υποτιθετε οτι ο κανονισμος και οι ποινες ειναι "εξοντωτικες" οπως ελεγε ο γερουκλανος με τον μπαταχτση ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΕΝΑΝ ΜΑ ΕΝΑΝ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΒΑΖΕΛΟΥ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΠΟΥ ΠΑΝΕ!!!!!
      ολο αντιεξουσιαστες αναρχικοι και λοιπες παρακρατικες δυναμεις παρεισφιουν μεσα στην εξεδρα των φιλησυχων αυτων οπαδων.
      ριξε ρε καραγκιοζη της καμπανες απο την αρχη!!!!
      μετα φταινε οι "αλλοι"!!!!
      ποσα ντου εγιναν φετος και σε ποια γηπεδα???
      εδω για τα παιδια που σχολιαζουν δεν υπαρχει τιποτα.
      μονο τον τοροσιδη ειδαν να βριζει!!!!!
      καταλαβες τωρα??
      εμενα δε με νοιαζει.
      κωψτε την μπαλα απο τον τοροσιδη χεστηκα.
      αλλα να παιζει ο γκαρσια κι ο τορο εξω???

      Διαγραφή
  19. Μόνο για το μπάσκετ θα πω, τη μπάλλα την αφήνω σε όσους βάζουνε τον αριθμό της θύρας φανατικών δίπλα στο ονοματάκι τους.
    Λοιπόν, Κάνθαρε, στο ματς στο Αλεξάνδρειο με τον Πανιώνιο,πόσα επιθετικά ρημπάουντ ειχα ο Αρης στο Α' ημίχρονο ;
    Η απάντηση παρακάτω.
    Λέγαμε τις προάλλες για τους πλέη μέηκερ.
    Ο Βεργίνης παίζει λίγο καλύτερα τωρα, αλλα δεν πας μπροστά αν δε βελτιωθείς και σε άλλους τομείς, όπως τα ρημπάουντ και τα λάθη.
    Εβλεπα σημερα Περιστέρι-Γάβρο και το Περιστέρι μεσα στην εδρα του εκανε 27 λάθη !
    Παρ' ολα αυτά ο Πεδουλάκης φαίνεται να δουλεύει καλά την ομάδα και του χρόνου θα εχει ενα πολύ καλό σύνολο. Σαν τον Κολοσσό.
    Λοιπον ο Αρης στο ημίχρονο με Πανιώνιο ειχε 2 επιθετικά ρημπάουντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για μπασκετακι μιλας αλλα ειρωνας ξερεις να εισαι.

      Διαγραφή
  20. @ Θεμης7

    Ασε μας ρε Θεμη, που τα κανουνε πουτανα οι βαζελοι, αυτοι ειναι αριστοκρατες, απο αρχαιοτατων χρονων. Βαρεθηκα τα ψεματα, Ολυμπιακοι ηταν που ειχαν εισχωρησει στην μαζα για να βλαψουν την ομαδα του Παναθηναικου και η αστυνομικοι επιτηδες, συννενοημενοι ηταν, για να μην σου πω πως ηταν και αυτοι Ολυμπιακοι.

    Να τιμωρηθει ο Ολυμπιακος, να κλεισουν οι συνδεσμοι του, και να του παρουν τα 13 τελευταια πρωταθληματα της παραγκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μανόλο, εσύ τα λες. Όχι εγώ. Επιπλέον, οφείλω να αναφέρω ότι το ελληνικό πρωτάθλημα δεν παίζεται με δυο ομάδες -συμμετέχουν κι άλλες.

      Διαγραφή
    2. Το φετινο Ελληνικο πρωταθλημα ειναι το χειροτερο που μπορω να θυμηθω σε ολα τα επιπεδα. Οσο γι' αυτο που λες οτι δεν παιζεται με δυο ομαδες, μαλλον διαφωνω. Με μια παιζεται δυστυχως... οι περισσοτερες εχουν τα μαυρα τους τα χαλια, αγωνιστικα και εξω απο το γηπεδο. Το καλο ειναι οτι πλεον το παραμυθι σταματαει τουλαχιστον για ολους αυτους που τους εφταιγε ο Ολυμπιακος.

      Οι βαζελοι αρχισαν να αντιλαμβανονται την κοροιδια που τους πουλουσαν τοσα χρονια οι διοικησεις. Καταλαβαινουν γιατι δεν παιρνουν πρωταθλημα και ευτυχως σταματανε σιγα σιγα να θυμουνται το Γουεμπλει και τις μεγαλες ευρωπαικες πορειες.
      Οι αεκτζηδες παρακαλανε για νεο ΑΦΜ και προσευχονται μπας και σβηστουν τα χρεη.
      Οι παοκτζηδες που εκαναν τεμεναδες στον Ζαγορ (αυτον που καποτε σαν ποδοσφαιριστης εφαγε μια τυροπιτα και του ανεβηκε η τεστοστερονη) το βλεπουν να αποχωρει και να τους αφηνει για αλλη μια φορα στο ελεος.

      Θες να μιλησουμε και για τους μικροτερους? Για ποιο πρωταθλημα μου λες? Αστεια πραγματα. Αυτο ομως εχουμε (ή μας αξιζει) και με αυτο ασχολουμαστε.

      Αυτα που ειπα στο θεμη προφανως και εκανα πλακα, αλλα ειδες ποσο προφητικη βγηκε η ΠΑΕ Παναθηναικος με την ανακοινωση της που εβγαλε μεσοβδομαδα? Ή μηπως νομιζεις οτι περιμενω να τους τιμωρησουν? Αστεια πραγματα στα ψιλα περασε και αυτο.

      Διαγραφή
  21. Scouser Jim, κάποια στιγμή θα τσοντάρουμε και ΖΖ Top. Έτσι για να γουστάρουμε. Αυτά που λες για τον Κωστούλα έρχονται σε αρμονία με αυτά που έχω ακούσει κι εγώ ο ίδιος. Χρειάζονται τέτοιοι παράγοντες και τέτοιες ομάδες. Ο Πηλαδάκης χρειάζεται ψυχραιμία. Σε αυτό το σημείο σίγουρα δεν τη διαθέτει. Όσο για τo ''common error is no error'' μπορώ να πω ότι σε γενικές γραμμές ισχύει. Αλλά εμείς επαναπαυόμαστε και δεν προοδεύουμε. Υπενθυμίζω για πολλοστή φορά ότι έχουμε να κάνουμε με ανώνυμες εταιρίες. Είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό. Και πρώτους σε αυτή την κατηγορία βάζω τους Προέδρους των ΠΑΕ.
    Η παρατήρησή σου για το βίντεο, εν πολλοίς, είναι σωστή. Αυτό που λες για τα παιδικά είναι ολόοσωστο. Για να το υποστηρίζεις, Θα έχεις παρακολουθήσει, υποθέτω, τέτοια περιστατικά. Πραγματικά θλιβερό. Εμποτίζονται με αυτή την νοοτροπία από μικρά παιδιά. Οι γονείς φέρουν τεράστια ευθύνη και ο προπονητής που λυγίζει στις γνώμες των γονιών. Γκρίνια, μίρλα, αδικία εις βάρος μας και τα συναφή. Πώς γίνεται να αλλάξει ο μικρός Τοροσίδης καθώς μεγαλώνει; Κατά την γνώμη μου, γίνεται. Το ερώτημα είναι: θέλει; Επειδή αναφέρεις τα ξένα πρωταθλήματα, πρέπει να πω ότι και εκεί γίνονται αρκετά εγκλήματα, αλλά τα διαχειρίζονται παντελώς διαφορετικά. Έχουν αντιληφθεί ότι το ποδόσφαιρο εκτός από άθλημα είναι κι ένα ελκυστικό προϊόν που χρειάζεται προστασία. Εδώ ποιος προστατεύει το ποδόσφαιρο; Ούτε καν οι οπαδοί. Γιατί; Διότι οι περισσότεροι δεν το αγαπούν. Και παρόλο που δεν το αγαπούν, μετέχουν, συμμετέχουν και το διαμορφώνουν. Και κάτι τελευταίο: όταν γράφουμε κόσμο στις ομάδες, εννοούμε τους οργανωμένους. Και δεν μας κούρασες.

    Τζονάκο, αμυντικά είμαστε καλοί. Το μοναδικό πρόβλημα έγκειται στα ριμπάουντ κι όχι μόνο στα επιθετικά. Το να μην παίρνει μια ομάδα επιθετικά ριμπάουντ μπορεί να σημαίνει ότι είναι πολύ εύστοχη. Στην περίπτωση του Άρη,βέβαια, δεν σημαίνει κάτι τέτοιο. Το πρόβλημα του Άρη εντοπίζεται στην επίθεση. Δεν υπάρχουν αξιοποιήσημα επιθετικά συστήματα, δεν υπάρχει πικ εν ρολ. Και πώς να υπάρχει πικ εν ρολ όταν δεν έχω ικανούς ψηλούς και δημιουργικό πόιντ γκαρντ; Η κατάληξη φαίνεται στις ασίστ. Γενικώς η στατιστική, ειδικά στο μπάσκετ, έχει πολλές ερμηνείες με την σωστή, συνήθως, να είναι μία και μοναδική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...