Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Το τσιμέντο

Η σεζόν ξεκίνησε. Η Ουέφα σε ένα επικό άρθρο έγραφε ότι η μοναδική ομάδα που μπορεί να αμφισβητήσει τα πρωτεία του Ολυμπιακού είναι ο Άρης. Με μια πρώτη ματιά δεν είχε άδικο, αλλά κάποιος έμπειρος στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου καταλάβαινε ότι κάτι τέτοιο ήταν εξαιρετικά απίθανο, αν όχι ακατόρθωτο. Το ρόστερ, βλέπετε, ήταν αρκετά ποιοτικό και ο ενθουσιασμός είχε φτάσει στα ύψη με τις δυο μεταγραφές αεροδρομίου: τον Γκρασιάν και τον Αμπρέου. Επίσης, δέσποζε η αρχοντιά του Γκιάρο, η ταχύτητα του Νασούτι, η λεβεντιά του Σηφάκη, το ταλέντο του Κάλβο, η επιθετικότητα του Κάμπορα, ο μαγνητισμός του Κόκε, οι μπουκλίτσες του Νέτο, το φιλότιμο του Χαβίτο κι ο τσαμπουκάς του Ντάριο. Και στον πάγκο; Ένας Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Ένας μαύρος πάνθηρας. Ένας άνθρωπος που είχε δώσει μεγάλη ελευθερία κινήσεων στους παίχτες και δεν μπόρεσε να κοντρολάρει το ταμπεραμέντο τους. Η κίνηση της διοίκησης ήταν η ενδεδειγμένη: λύση συνεργασίας. Στη θέση του ήρθε, όπως όλοι ξέρουμε, ενας από τους μεγαλύτερους προπονητές που έχουν πατήσει στην Ελλάδα: ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Όμως, ακόμα κι ο ΕΡΚ δεν μπόρεσε να τιθασεύσει ορισμένους από τους παίχτες της ομάδας. Επομένως, ούτε ο Μαζίνιο μήτε ο Κούπερ κατάφεραν να απαλλαγούν από περίεργα συμβάντα. Ενδεικτικά αναφέρω την αγανάκτηση του Κούπερ με τον Αντού που, αντί να κυνηγάει αντιπάλους, κυνηγούσε τις καμαριέρες. Μην το παίρνετε στραβά, σάτυροι. Απλά φλέρταρε το παιδί. Τέλος πάντων. Κάποτε, λοιπόν, στο προπονητικό κέντρο του Αρη, στα πλαίσια βελτιωτικών εργασιών, έριξαν τσιμέντο για να ανακατασκευαστεί το πάρκινγκ. Και κάποιος μπαγαπόντης, πριν στεγνώσει, πήγε και έγραψε το όνομα/παρατσούκλι συνοδευόμενο από το ''Άρης'' και το νούμερο της φανέλας του. Ποιος είναι ο ένοχος;
  1. Αμπρέου
  2. Κάμπορα
  3. Γκρασιάν
  4. Καλβο
  5. Ντάριο Φερνάντες
  6. Κόκε
Καλή επιτυχία.

Υ.Γ.1 Η σωστή απάντηση θα δημοσιευτεί στην επόμενη ανάρτηση.

Υ.Γ.2 Νταξ, ο Βασίλης Τσιβιλίκας ήταν Αρειανός. Το ξέραμε. Ήταν, όμως, και μεγάλος ηθοποιός. Μέγιστος. Κι ας μην τον πολυδιαφήμιζαν. Και έκανε ακριβώς αυτό που υποδηλώνει η ιδιότητά του: ποιούσε ήθος. Εκτελούσε το έργο του στο ακέραιο. Πραγματικά πηγαίο ταλέντο. Ποιος δεν θυμάται τον πρώτο μάνατζερ του ελληνικού ποδοσφαίρου στην ταινία ''Η Ρένα είναι οφσάιντ''; Ποιος δεν θυμάται τον Τζόνι να κατεβαίνει από το αεροπλάνο με τα κουδούνια στο λαιμό στην ταινία ''Η θεία μου η χίπισσα''; Τον είχα παρακολουθήσει, θυμάμαι, πριν χρόνια, σε μια θεατρική παράσταση, όπου υποδυόταν τον μόδιστρο. Απολαυστικός. Ο άνθρωπος ανήκει σε εκείνη την κατηγόρια ηθοποιών, πραγματικά σπάνια, που σηκώνει μια παράσταση μόνος του. Αυθεντικός πρωταγωνιστής. Αυθεντικός ηθοποιός. Αυθεντικός άνθρωπος. Αυθεντικός Έλληνας.

Υ.Γ.3 Είχατε προβλήματα αϋπνίας; Δεν σας έπαιρνε ο ύπνος; Δεν μπορούσατε να κοιμηθείτε; Το καλύτερο υπνωτικό χάπι ονομάζεται Εθνική Ελλάδος. Ασύγκριτη ποιότητα. Εγγυημένο αποτέλεσμα. Κι όλα αυτά με τον Καρνέζη κάτω από τα γκολπόστ. Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που δεν προτιμήθηκε ο Χαλκιάς ή ο Γλύκος. Έστω ο Κρέσιτς. Ουπς, αυτός δεν είναι Έλληνας. Τον Βελλίδη, πάντως, καταλαβαίνω γιατί δεν το κάλεσε. Στον Άρη παίζει, νέο παιδί είναι, διψασμένο, φορμαρισμένο, με κάλλιστες εμφανίσεις. Τι να τον κάνει στην Εθνική Ελλάδος; Γιατί, άλλωστε, να τον επιβραβεύσει με μια κλήση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα (κλισέ); Και μάλιστα σε φιλικό αγώνα. Δεν υπάρχει νόημα. Οξυδερκής σκέψη από τον Σάντος. Σου λέει: «Μπορώ να καλέσω τερματοφύλακα που δεν τρώει γκολ από το κέντρο; Δεν μπορώ». Εσωτερική υπόσχεση έδωσε ο Σάντος. Στοίχημα με τον εαυτό του. Τάμα στην Παναγία της Τήνου έκανε. Από το σούρσιμο τα γόνατά του μάτωσαν. Πρήστηκαν. Σκοπός της ζωής του να αναστήσει τον Καρνέζη για να αποδείξει ο τελευταίος ότι δεν μπορεί να τρώει γελοία γκολ. Απέτυχε με τον Τζόρβα και δεν αντέχει άλλη στενοχώρια. Για αυτό σκέφτεται και τη φυγή από την Εθνική. Έτσι πάει. Οι μεγάλοι άντρες, έχουν και μεγάλους στόχους.

Υ.Γ.4 ...

25 σχόλια:

  1. ΔΥΣΚΟΛΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ!ΑΠΗΛΙΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χάρης

    Ο Τσιβιλίκας ήταν από τους λίγους κωμικούς ηθοποιούς που πάω, μεταξύ των οποίων ο Μπέζος και ο Χάρης Ρώμας (άλλωστε, μεγάλωσα με τους "Οι Μεν και οι Δεν" και "Της Ελλάδος τα Παιδιά"). Το κυριότερο προσόν του, ήταν ότι είχε ραμμένο το στόμα του στα κανάλια. "Μίλαγε" μόνο στην δουλειά του, στο πάλκο. Κάτι άλλους, σαν τον καραγκιόζη εδώ και αρκετό καιρό Στάθη Ψάλτη, δεν θέλω να τους βλέπω πουθενά. Εύχομαι τον Τσιβιλίκα να τον θυμούνται όσοι τον αγάπησαν.

    Την Εθνική Ελλάδος, το πάλαι ποτέ Πειρατικό, δεν την είδα χθες. Φαντάζομαι ότι δεν έπαιξε καλά. Πρέπει να ξεχάσουμε τον Μπασινά, τον Καραγκούνη, τον Ζαγοράκη, τον Γιαννακόπουλο που κάποτε έπαιζαν και έτρωγαν το χόρτο όλου του γηπέδου, με οποιονδήποτε αντίπαλο. Η Εθνική μας ομάδα έχει δύο γενικότερα μειονεκτήματα: δεδομένα δεν έχει μεγάλη ποιότητα παικτών, και βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο αναπροσαρμογής του ρόστερ. Τα ίδια πέρασε η Εθνική Γερμανίας μετά το 2000, με τους 35άρηδες που έπαιζαν βασικοί. Παίζανε βασικοί, όμως, επειδή από πίσω ερχόταν το χάος. Μόλις αποστρατεύτηκαν ομαδικά και ήρθε τοτε η νέα φουρνιά, φάνηκε η γύμνια του Γερμανικού ποδοσφαίρου. Αν και ακολούθησε παρά φύσιν ο τελικός του Μουντιάλ το 2002 κόντρα στην Βραζιλία, παίζοντας μόνο με τον Όλιβερ Καν και τον Μίχαελ "κάνω-τα-πάντα-όλα" Μπάλλακ, και από εκεί και πέρα φουλ του κριαριού. Η Εθνική μας ομάδα έχει αρκετές ποσοτικά λύσεις, αλλά παρά την προσθήκη του Μανιάτη η μεσαία γραμμή εξακολουθεί να υστερεί σε τρέξιμο και δηιουργία. Το πρόβλημα του τερματοφύλακα είναι δευτερεύον αν και σημαντικό. Όσο για τον Καρνέζη, το ότι έφαγε γκολ από το κέντρο είναι άτυχη στιγμή (προσοχή, όχι ατυχία, αλλά λάθος υπολογισμός, λάθος με δύο λόγια), όπως και ο Νικοπολίδης κατά καιρούς έχει φάει γελοία γκολ. Το θέμα είναι ο κάθε Καρνέζης να αποδείξει με συνέπεια τις ικανότητές του. Ο Νικοπολίδης μπορεί να έφαγε γκολ κάτω από τα πόδια σε μακρινό σουτ κόντρα στους Ουκρανούς το 2005, αλλά ήξερες ότι έχεις τερματοφύλακα Κέρβερο, παρά την άτυχη στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΦΕΡΝΑΝΤΕΖ!ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Ο ΚΑΛΒΟ!ΑΠΗΛΙΟΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ?ΑΠΗΛΙΟΝ3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου Twisted.

    Χάρη, εδώ θα τα χαλάσουμε. Μα, τον Χάρη Ρώμα; Τον θεωρώ ατάλαντο, μονότονο και σαχλό. Ο Μπέζος, αντίθετα, είναι φοβερός. Για τα της Εθνικής, νόμιζα ότι καλούνται οι πλέον φορμαρισμένοι και ποιοτικοί. Προφανώς είμαι βαθιά νυχτωμένος και τολμώ να πω άσχετος. Καρνέζης; Καρνέζης. Φετφατζίδης; Φετφατζίδης; Και πάει λέγοντας. Οσο για τον Νικοπολίδη, τον θεωρώ ένας από τους πιο υπερτιμημένους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Τρία πράγματα τον έσωζαν: είχε φοβερή τοποθέτηση, ήξερε μπαλα και ήταν σοβαρός. Εκτίναξη μηδέν, ρεφλέξ μέτρια, έξοδος σχεδόν ανύπαρκτη, αλλά τουλάχιστον το γνώριζε και δεν έκανε το κλασικό λάθος που υποπίπτουν οι τερματοφύλακες με το να πάνε να βγούνε και να ξαναεπιστρέφουν στο καβούκι τους. Ή βγαίνεις ή δεν βγαίνεις. Επιστρέφοντας στον Καρνέζη να πω ότι το γκολ που έφαγε από το κέντρο δεν είναι ατυχία. Αδυναμία είναι και μάλιστα κραχτή. Τα ίδια ισχύουν κι για τον Τζόρβα.

    Απήλιον, η άποψή σου καταχωρήθηκε. Η σωστή απάντηση θα δημοσιευτεί στην επόμενη ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ηθοποιούς καλούς θα βρεις πολλούς...
    ηθοποιούς καλούς με ήθος και αξιοπρέπεια ελάχιστους...

    καλό μήνα κανθαρούμπο μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και πάνω που θα έβαζα σχόλιο, κόπηκε το ίντερνετ!
    επανήλθε, όπως βλέπεις κι είμαι πάλι εδώ να σου πω καλό μήνα κλπ κλπ ξέρεις εσύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μεγάλος ηθοποιός, σπουδαία προσωπικότητα, αφοσιωμένος επαγγελματίας που ήξερε τη δουλειά του. Έχω δει πολλές παραστάσεις του, καμία ζωντανά δυστυχώς. Μεγάλη απώλεια για το θέατρο.

    Υ.Γ Δύσκολο το κουιζάκι, θα πω Αμπρέου επειδή τα κάνει κάτι τέτοια ο Ουρουγουανός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από που τα μαθαίνεις αυτά?ΑΠΗΛΙΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΙΔΙΑ ΖΗΤΩ ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΛΥΧΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΗΛΙΟΝ.ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΙΧΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥ ΛΥΧΝΟΥΣ Η ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΝ ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟ ΧΡΕΩΣΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΩ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ.ΠΑΡΟΛΑ ΘΕΛΩ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ www.olakitrina.blogspot.com να διβαζε νεα,ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ!καθως ψηφιστε κατωσ στις ψηφοφοριες.Κανθαρε θελω κι εσενα να σχολαιζεις.Θα μου το βαλεις το μπλογκ μου στα αγαπημενα σου?ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΗΛΙΟΝ ΚΑΙ ΛΥΧΝΕ!ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ#

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλό μήνα σε Λύχνο και Summertime Blues!

    Μικρέ Σκάουτερ, μεγάλος ο Τσιβιλίκας. Αλλά, βλέπεις, δεν ήταν για όλους και δεν είχε την προώθηση ''άλλων''. Τέλος πάντων. Ο Αμπρέου μεγάλος παίχτης. Φοβερή αίσθηση τέρματος και γηπέδου, ενώ είχε και το απαραίτητο ένστικτο του σκόρερ. Εκείνη η ομάδα θα μπορούσε να έχει αποδόσει καλύτερα σε θέαμα και ουσία.

    Απήλιον, ψάχνοντας και διαβάζοντας. Μόλις κάτι μου κεντρίσει την περιέργεια ή το ενδιαφέρον, αποθηκεύεται.

    Υπολοχαγέ, σε πρόσθεσα. Μπράβο για το blog. Μπορείς να το βελτιώσεις και να το κάνεις πιο λειτουργικό με βάση το δικό σου, πάντα, γούστο. Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγω παλι ειδα Αγγλια-Ολλανδια! :P

    Και οπως ειχε πει και ο Αλεφαντος "Ο Σαντος κοιμαται στον παγκο θα μπουν οι Τουρκοι στη Θεσσαλονικοι και δεν θα παρει χαμπαρι".

    Επισης μας εχουν λειψει τα καρο πουκαμισα που φτιαχνει απο τραπεζομαντηλα ταβερνας ο Σαντος. Πρεπει να κανουμε ενα αφιερωμα στους "μοδατους" που περασαν απο το Ελληνικο Ποδοσφαιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΡΕ ΚΑΝΘΑΡΕ ΠΑΙΚΤΟΥΡΑ!!!!ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ 3 ΝΑ ΤΟ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΥΟΣ ΤΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΛΑΙΒ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ Α1 ΒΟΛΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια σου Μανόλο. Καλά ο Αλέφας πετάει ορισμένες πετυχημένες ατάκες. ''Μοδάτοι''; Δεν είναι κακή ιδέα. Ένα αφιέρωμα με φωτογραφίες ίσως;

    Μπράβο παιδιά! Και εις ανώτερα! Ποιοι τρεις είστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεια σου Kanthare. Παρεούλα παίζουμε σήμερα. Είχα σκοπό να παρακολουθήσω το ματς, αλλά μόλις είδα το βίντεο απ' το περσινό 0-4 άλλαξα γνώμη!!! Καλησπέρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπαλαντέρ, πρέπει να το πάρουμε το ματσάκιον. Καλή τύχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. με αραπη κοιμηθηκατε ρε κανθαρε??
    αντι να φας 5 εβαλες 1.
    εμας μας βολευει παντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Νταξ, όχι και πέντε. Δεν είναι θέμα τύχης ή ατυχίας. Ανικατότητα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλο μηνα Κανθαρε

    Ενταξει, τελειωσαν τα παραπονα σου απο τον εγκληματια/κοιμισμενο/αμπαλο Σαντος;;
    Η εθνικη βρισκεται στη χειροτερη φαση της οσον αφορα τους τερματοφυλακες (μιας και ο πιο αξιοπιστο, ο Σηφακης, προερχεται απο τραυματισμο), και αυτο εκμεταλευεται ο Καρνεζης σε μια περιοδο ομολογουμενως πολυ σταθερων εμφανισεων.
    Αλλα εσυ μενεις στο οτι ειναι ο "τερματοφυλακας που τα τρωει απο το κεντρο".
    Η απολυτη αδικια απεναντι στην σταθεροτητα του Χαλκια, και απεναντι στην ποιοτητα και τις παραστασεις του Γλυκου και του Βελλιδη, τι να λεμε τωρα!! Καλα που δεν εισαι ΚΑΙ Πανιωνιος, να πεταξεις και καναν Σιδερακη μεσα στη λιστα με τους αδικημενους.

    Κατα τ αλλα, χαιρομαι που μενεις στην αξια του τεραστιου Τσιβιλικα, παρα κεντριζεις στο "ηταν Αρης" οπως τα οπαδικα φερεφωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και πριν αλεκτωρ λαλησει τρις, ο Χαλκιας κατεβαζει τα ρολα και μας αποτελειωνει. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλή βδομάδα! Τα παράπονά μου δεν πάνε μόνο στον Σάντος. Κυρίως πάνε στους δημοσιογράφους που έχουν χτίσει γύρω από τον Πορτογάλο έναν επικοινωνιακό μανδυά. Υπενθυμίζω ότι τον Γερμανό τον είχαν ξεσκίσει. Πάμε στον Καρνέζη. Δεν πρόκειται απλώς για ένα γκολ. Πρόκειται για ένα γελοίο γκολ. Όταν ο προπονητής σου σε επιλέγει ως βασικό τερματοφύλακα δεν γίνεται να τρως ένα τέτοιο γκολ. Δεν πρέπει να φας ένα τέτοιο γκολ. Και ποιες ακριβώς είναι οι πολύ σταθερές εμφανίσεις του Καρνέζη; Πόσους αγώνες έχει παίξει; Ξέρεις; Ίσως δεν έχεις παρακολουθήσει τον Βελλίδη. Τέλος πάντων. Οι Αρειανοί γνωρίζουν την οπαδική ταυτότητα του Τσιβιλίκα. Ποσώς με ενδιαφέρει να τη διαφημίσω. Εδώ που τα λέμε δεν πάει να ήταν υποστηρικτής του Απόλλωνα Κρύας Βρύσης; Προέχει το γεγονός ότι ήταν αυθεντικός ηθοποιός. Και κύριος με ''κ'' κεφαλαίο.

    Υ.Γ. Ο Χαλκιάς δεν κατέβασε ρολά. Αν την εμφάνιση την μεταφράζουμε ως κατέβασμα ρολών έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. (Απο λαθος λογαριασμο ποσταρα ο ανυπαρκτος... :P
    τεσπα, το ξαναγραφω...)

    Περασε ενας χρονος απο τοτε, και ενα 6μηνο μετα τη γκαφα στον Ατρομητο που εδωσε θεση στον Καπινο. Αυτην την περιοδο ηταν για ολους τελειωμενος.
    Απο τοτε που ξαναεπαιξε, μπορει να μην εχει κανει ακομα φοβερες αποκρουσεις, αλλα εχει μεγαλη σταθεροτητα, καλες εξοδους και handling. Καμια σχεση δηλαδη με τον εαυτο του στο ματς με την ΑΕΚ... Αλλιως λες να τον αφηναν βασικο, αντι για τον κακομοιρη τον Καπινο που δεν εκανε και κατι λαθος;;
    Τον Βελλιδη τον εχεις δει σιγουρα καλυτερα, αμα σου εχει εμπνευσει εμπιστοσυνη, παω πασο. Οσο εγω μπορει να τον "σταυρωνω" που ενα χρονο πριν επαιζε στα "αλωνια", τοσο σταυρωνεις εσυ τον Καρνεζη που ενα χρονο πριν εκανε το λαθος που θα αναγκαζε αλλους στη θεση του να σταματησουν...

    Επειδη καποιοι (σε συγκεκριμενα μομεντουμ) λοιδωρουν εναν προπονητη με τεραστιο βιογραφικο, με τον οποιο η χωρα σου εκανε ενα θαυμα, σημαινει οτι ειναι ηλιθιοι. Οχι οτι πρεπει να εχουμε τα ιδια μετρα και σταθμα σε καθε προπονητη της Εθνικης.
    Εγω δεν σε βλεπω να κραζεις δημοσιογραφικες νοοτροπιες και επικοινωνιακους μανδυες. Επιλογες του Σαντος, και το ποδοσφαιρο της Εθνικης κραζεις. Αμα φυγει τωρα ο "καρπουζας", ποιο εγκλημα θα χουμε να θυμομαστε;; Την προκριση σε Euro. Μαλιστα. Αφου γιναμε και συνηθισμενοι τωρα, κλαιν. Τι αλλο;; Ασυλια σε τελειωμενους παικτες, περιεργες επιλογες, βαρετο ποδοσφαιρο. Ακομα πιο μαλιστα!! Τωρα εχεις το μομεντουμ να κραξεις και τον Γερμαναρα.

    Αν ο Χαλκιας "μπορουσε" καθε μερα να κανει αυτη την επεμβαση στο "Γ", σε συνδυασμο με την ολη ηρεμια του χθες, θα τον προτεινα για Μαντσεστερ, οχι απλα για Εθνικη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλημέρες!

    Καταννοώ αυτό που γράφεις για το ότι κράζω τις επιλογές του Σάντος κι όχι τον επικοινωνιακό μανδύα. Δεν σε κατηγορώ. Προφανώς δεν με διαβάζεις συχνά. Αν θες να πάρεις μια γεύση, κάνε κλικ στο λινκ του Y.Γ.3. Η αντιμετώπιση που έχει ο Σάντος σε σχέση με τον Ρεχάγκελ είναι προκλητική. Δεν έχει μα, αλλά, όμως και λοιπά. Όποιος παρακολουθεί τα της Εθνικής το καταλαβαίνει. Μια Εθνική που δεν έχει τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά παίζει αυτό που μπορεί με φιλότιμο και πάθος. Μας ταιριάζει η αμυντικογενής τακτική; Θαυμάσια! Αυτή παίζουμε και καλά κάνουμε. Κι ο Σάντος ως συνεχιστής αυτής την νοοτροπίας αποτελεί έξοχη επιλογή, έστω κι αν τα αχικά του πειράματα (π.χ. 4-4-2 σε ρόμβο) στέφθηκαν με αποτυχία. Επομένως, δεν έχω κανενα πρόβλημα με το στυλ παιχνιδιού. Ούτε έχω συνηθίσει τις προκρίσεις σε Euro και μουντιάλ. Για την ακρίβεια ποτέ δεν θα τις συνηθίσω.

    Ποτέ δεν απαίτησα από την Εθνική να παίζει θελκτικό ποδόσφαιρο. Μα, δεν μπορεί να παίξει. Επομένως, δεν παρουσιάζει θέαμα ή για την ακρίβρια το θέαμα είναι μέτριο, ορισμένες φορές και κακό. Κι όταν λέμε θέαμα, εννούμε επιθετικό ταλέντο. Η ομάδα δεν το έχει. Δεν γράφω κάτι καινούριο. Η τακτική, όμως, που ακολουθούμε δεν χρειάζεται να συνδέεται άμεσα με το θέαμα. Ίσα ίσα την αναπληρώνει και μάλιστα σε πολύ μεγάλο βαθμό. Είμαι σίγουρος ότι στο Euro οι παίχτες θα τα δώσουν όλα, έστω κι αν δεν πάρουμε βαθμό. Επομένως, για να το καταλάβεις καλύτερα, δεν κράζω την τακτική που ακολουθεί ο Σάντος στο χόρτο, αλλά ορισμένες επιλογές του.

    Πάμε στις επιλογές τερματοφύλακα. Αν θυμάμαι καλά ο Σάντος έχει επιλέξει εννιά (!) τερματοφύλακες. Σωστά διάβασες. Και, έχοντας και την τελευταία κλήση στο μυαλό μου, σε διαβεβαιώνω ότι σε αυτούς τους εννιά δεν βρίσκεται ο Βελλίδης. Εδώ είχε καλέσει τον Κοτσώλη κι ο παίχτης τράβαγε τις κωλότριχές του για να δει αν είναι αλήθεια. Το είχε δηλώσει και δημόσια ότι δεν περίμενε κλήση στην Εθνική. Δεν περιγράφω άλλο. Απλά επαναλαμβάνω ότι μάλλον δεν έχεις παρακολουθήσει τον Βελλίδη. Τι άλλο πρέπει να κάνει ο παίχτης για να κληθεί -κι όχι αποκλειστικά να παίξει- στην Εθνική; Να προσγειώνει αεροπλάνα; Εκτός αν νομίζεις ότι τον προμοτάρω, επειδή παίζει στον Άρη.

    Υ.Γ. Έκανε, χθες, ο Χαλκιάς επέμβαση στο γάμα; Πότε, ρε παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Β' ημιχρονο, κανα 10λεπτο νομιζω μετα το 0-1, σε κεφαλια του Τοτσε. ;)

    Στα υπολοιπα με καλυψες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Την θυμάμαι πολύ καλά την φάση. Δεν θυμάμαι, όμως, την απόκρουση στο γάμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...