Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Το μεγαλείο της ανικανότητας

Όταν έγραφα για ρόμβο στο κέντρο, δεν εννοούσα αυτό που είδαμε στο πρώτο ημίχρονο. Ο σκοπός του ρόμβου είναι να ελέγχεις τον ρυθμό, να κυκλοφορείς την μπάλα, να συσπειρώνεις τις γραμμές, να αλληλοκαλύπτεις με μεγάλη συχνότητα και να προστατεύεις τα μετόπισθεν. Εντούτοις, η βάση (Παπαζαχαρίας) και τα άκρα του ρόμβου (Καπετάνος και Παπαστεριανός) δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του συστήματος και αδυνατούσαν να κυκλοφορήσουν το τόπι -το γεγονός ότι η κορυφή του ρόμβου, ο Ούμπιντες, δεν είχε αγγίξει μπάλα υποδηλώνει τα πάντα όλα. Ακόμα και μετά την εσωτερική αλλαγή του Καπετάνου με τον Ούμπιντες, ίσχυε το ίδιο μοτίβο. Ως εκ τούτου, δεν μπορούσαμε να απεγκλωβίσουμε την μπάλα και δεν μπορούσαμε να αναπτυχθούμε. Προσοχή: δεν κάνω λόγο για καλή ή κακή ανάπτυξη: ουσιαστικά δεν υπήρχε καν. Και μέσα σε όλα αυτά, προσθέστε και την διάταξη (σχεδόν στη σέντρα) των Νέτο και Μίτσελ. Ήταν προφανές ότι ο Μασάδο θέλησε να δώσει πλάτος, χρησιμοποιώντας τα πλάγια μπακ ως μπακ χαφ. Στη θεωρία υπήρχε δόση αγωνιστικού ρεαλισμού, στην πράξη, όμως δεν ξέραμε από που να φύγουμε. Τα κενά στα άκρα της αμυντικής γραμμής ήταν μεγαλύτερα από την προσωπικότητα της Πετρούλας κι ως εκ τούτου η Α.Ε.Κ. έκανε πάρτι. Κυριολεκτικά πάρτι. Ο Νέτο και ο Μίτσελ είχαν αργές επιστροφές, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Ακόμα κι αν βρισκόντουσαν στη θέση τους, είχαν πολλά προβλήματα με τις διαγώνιες αλληλοκαλύψεις και το ένας εναντίον ενός.

Το επιστέγασμα όλων ήταν το σύνηθες: ο Σανκαρέ έσπευδε να καλύψει τον Νέτο κι ο Λαζαρίδης τον Μίτσελ. Μολαταύτα, το ακραίο μπακ δεν συνέκλινε, όπως ορίζει η αμυντική τακτική, προς το κέντρο άμυνας, προκειμένου να γεμίσει την περιοχή του Βελλίδη. Μέχρι κι ο αριστερός κεντρικός οπισθοφύλακας, ο Λαζαρίδης, κλήθηκε να καλύψει το δεξί άκρο άμυνας (!). Κι όλα αυτά απέναντι σε μία αργή ομάδα. Ο μόνος παίχτης που προσδίδει ταχύτητα με την μπάλα στα πόδια είναι ο Λεονάρντο -οι υπόλοιποι άφηναν την μπάλα να τρέξει για αυτούς και καλά έκαναν. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο ο Κωστένογλου πόνταρε στις κοντινές πάσες και τις διαγώνιες μπαλιές προς τον Καράμπελα (κλώνος του Όβερμαρς) και τον Γεωργέα, με τον Σιαλμά να επιχειρεί μπούκες και τον Λύμπε να πατάει περιοχή. Η Α.Ε.Κ., με κινητήριους μοχλούς τον Βάργκας και τον Καφέ, έπαιζε ποδόσφαιρο κατοχής, ήλεγχε την κυκλοφορία και χτυπούσε από τις πτέρυγες. Κι όχι μόνο αυτό: όση ταχύτητα έλειπε στα πόδια, αναπληρωνόταν από το μυαλό. Ο Καφές, ο Λύμπε κι ο Δέλλας μπορεί να έχουν μεγαλώσει ηλικιακά και να χαρακτηρίζονται από έλλειψη ταχύτητας, αλλά το γνωρίζουν το τόπι. Δεν είναι άμπαλοι. Ο Καφές είναι εξαιρετικός στο κάθετο παιχνίδι, ο Λυμπερόπουλος βλέπει γήπεδο κι ο Δέλλας με όπλο την σωστή τοποθέτηση προσπαθούσε να ανταποκριθεί όσο το δυνατόν καλύτερα στο κέντρο άμυνας, έχοντας ως παρτερνέρ τον Κοντοέ. Το πρώτο ημίχρονο, λοιπόν, τελειώνει με το σκορ να δείχνει κουλούρια. Η αλήθεια είναι ότι οι φιλοξενούμενοι άξιζαν και πράγματι θα έπρεπε να πετύχουν ένα γκολ, ίσως και δύο -η Α.Ε.Κ. έκανε σουτ κι εμείς τον σταυρό μας. Ας όψεται, όμως, η ανικανότητά της στο τελείωμα φάσεων. Το πρώτο ημίχρονο της Α.Ε.Κ. μου θύμισε το αντίστοιχο του πρόσφατου αγώνα με τον Ο.Φ.Η.: δεν μπόρεσε να εξαργυρώσει την υπεροχή της και δεν κατάφερε να μετουσιώσει τις τρανταχτές ευκαιρίες σε γκολ -δεν κρύβω ότι το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους ήταν πλασματικό. Ως εκ τούτου, έδωσε στον Άρη την ευκαιρία για ανασύνταξη και αντεπίθεση. Ένας Άρης, του οποίου η φτωχή απόδοση στο πρώτο 45λεπτο θύμιζε εκείνη του αγώνα της Τούμπας.


Ο Μασάδο, βλέποντας ότι η ομάδα δεν συμμορφώνεται με το αγωνιστικό στάτους κβο και παραδεχόμενος την αστοχία του ρόμβου, ανακατεύει την τράπουλα και αλλάζει θέσεις, πρόσωπα και σύστημα. Αποσύρει τον εξαφανισμένο Τριανταφυλλάκο, ο οποίος δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στον άχαρο ρόλο που του είχε ανατεθεί, και τον Παπαστεριανό, ο οποίος, όντας αισθητά και άναρχα οπισθοχωρημένος, δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να εναρμονιστεί με τις επιταγές του ρόμβου, και περνάει στις θέσεις τους τον Φατί και τον Ακόστα. Και ξαφνικά η ομάδα αποκτά πνοή και συνοχή. Το σύστημα άλλαξε σε 4-2-3-1 με την μεσαία γραμμή (Φατί και Παπαζαχαρίας σχεδόν στην ίδια ευθεία) να εμφανίζει -επιτέλους!- ορθή διάταξη και σωστή αγωνιστική συμπεριφορά. Η απόδοση της Αρειανάρας ανέβηκε, η αμυντική συμπεριφορά βελτιώθηκε, το πλάτος αυξήθηκε, κερδίζαμε τις μονομαχίες στο χώρο του κέντρου και παίρναμε συνεχώς μέτρα στο γήπεδο. Ο Μασάδο, διακρίνοντας την σωματική και ψυχολογική κούραση της Α.Ε.Κ., δίνει εντολή για αύξηση του τέμπο και ρίχνει στο ματς, στο 68' λεπτό, τον Γιαννώτα, προκειμένου να αγωνιστεί ως κρυφός επιθετικός και, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του, να ανοίξει χώρους στον Καστίγιο. Ωστόσο, για κάποιον λόγο που αγνοώ, η ομάδα έδειχνε παράλογη προτίμηση στην αριστερή πλευρά:
  • Ήθελε να κουράσει τον αειθαλή Γεωργέα; 
  • Πόνταρε στις συνεργασίες του Ακόστα με τον Μίτσελ;
  • Πίστευε ότι θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την ποιοτική ανεπάρκεια του Κοντοέ ως αριστερού κεντρικού αμυντικού;
  • Δεν εμπιστευόταν την δεξιά πλευρά, αποτελούμενη από Νέτο και Ούμπιντες;
Οφείλω, πάντως, να αποκλείσω την τέταρτη σφαίρα για λόγους τακτικού ρεαλισμού. Αυτό που ξέρω είναι ότι οι γηπεδούχοι, παρά το γεγονός ότι η αντίπαλη περιοχή είχε φίδια, σκορπιούς και κροκόδειλους, ισορρόπησαν το παιχνίδι και μπλόκαραν με την συνδρομή του Ακόστα και του Ούμπιντες τις πτέρυγες της Α.Ε.Κ. Και ελάχιστα λεπτά μετά την είσοδο του Γιαννώτα, ανέλαβε δράση ο Καστίγιο. Όχι, δεν έκανε κάποια εξωπραγματική ενέργεια, αν και έτρεξε αρκετά σε οριζόντιο επίπεδο, έστω με την μπάλα στα πόδια. Αλλά μου έσπασε τα νεύρα με τις μαλακίες του. Πρώτον, δεν έδινε πάσες και δεύτερον, άνοιξε παρτίδες με τους αντιπάλους. Γλώσσα μέσα δεν έβαλε ο μπάσταρδος. Οι αντίπαλοι, όμως, έπεσαν στην παγίδα και υπέπιπταν σε συνεχή φάουλ περιμετρικά της περιοχής του Αραμπατζή. Οι Μάκος, Γεωργέας και Δέλλας έγιναν βορά στις ορέξεις του Καστίγιο. Ουδόλως τιμητικό για αυτούς. Εν τέλει, ίσως για αυτό παίζαμε από αριστερά: για να εκμεταλλευτούμε την τάση του Καστίγιο να ξεκινάει της ενέργειές του από την αριστερή πτέρυγα. Και τελικά το γκολ μπήκε στο 79' λεπτό. Άλλωστε, μόνο από στημένο θα μπορούσαμε να σκοράρουμε. Και σκοράραμε. Ο Αραμπατζής έκανε μια υπέροχη έξοδο που θύμιζε Σαββατόβραδο. Για την ακρίβεια έμοιαζε περισσότερο με διεκδίκηση ριμπάουντ, παρά με έξοδο τερματοφύλακα. Τέλος πάντων. Οι δυνατότητες του κίπερ της Α.Ε.Κ. είναι γνωστές. Να πω και κάτι για τα στημένα. Πρόκειται για υποτιμημένη πτυχή της ποδοσφαιρικής ανάγνωσης. Για να σκοράρεις από στημένα, πρέπει να πρώτα να κερδίσεις κάποια στημένη μπάλα. Δεν στη χαρίζει κάποιος, αν και αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν ισχυρές ενστάσεις επί τούτου. Επομένως, οι στημένες φάσεις δεν αποτελούν απλά κάποιο αδιάφορο στατιστικό, αλλά αναπόσπαστο κομμάτι του εκάστοτε αγωνιστικού πλάνου. Προσοχή: δεν αναφέρομαι μόνο στο πως να σκοράρεις από στημένο, αλλά και το πως να κερδίσεις ένα στημένο. Θέλει κι αυτό δουλειά: πιστέψτε με.

Φτάνοντας στον επίλογο του κειμένου, οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στον Κωστένογλου. Κι αυτό, διότι, παρά το γεγονός ότι δουλεύει υπό αντίξοες συνθήκες, καταφέρνει και παρουσιάζει ένα αξιόμαχο σύνολο, έστω κι αν αυτό βρίθει από αγωνιστικές αδυναμίες (ταχύτητα, αντοχή, αλληλοκάλυψη κ.ά.). Όσο για την χθεσινή ήττα, δεν φταίει αυτός. Η ανικανότητα φταίει. Εντός και εκτός χόρτου. Οι παίχτες της Α.Ε.Κ. απέδειξαν με ποικίλους τρόπους το πως χάνονται οι ευκαιρίες -το πλήρωσε με τον Ο.Φ.Η., το πλήρωσε και με τον Άρη. Κι ο Αραμπατζής κατέστησε σαφές ότι η έξοδος πρωτίστως απαιτεί αποφασιστικότητα -Σάντος, τρέχα μην το χάσεις το κελεπούρι. Επομένως, δεν πρόκειται για ατυχία ή εφαρμογή του ''νόμου του ποδοσφαίρου''. Όσο για την Αρειανάρα, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ξορκίσαμε τον δαίμονά μας που ακούει στο όνομα της Α.Ε.Κ. και κερδίσαμε ένα παιχνίδι που θα μπορούσαμε κάλλιστα, ήδη από το πρώτο μέρος, να έχουμε χάσει -όμως, ένας ποδοσφαιρικός αγώνας διαθέτει δυο ημίχρονα. Ένα πρώτο μέρος που σπαταλήσαμε χωρίς λόγο και αιτία. Το σημαντικό είναι ότι αναπληρώσαμε σε μερικό βαθμό τους χαμένους βαθμούς από την γκέλα με τον Εργοτέλη και ανεβήκαμε το βουνό της βαθμολογικής κατάταξης. Και για να φανώ και λίγο κυνικός, προκειμένου να μπούμε στην πεντάδα, από δω και πέρα σημασία έχουν τα αποτελέσματα κι όχι οι εμφανίσεις. Όπως λέει κι ο Αλέξης Σαββόπουλος με αυστηρό, πλην εύστοχο, τρόπο: «Ο Άρης φρόντισε να βγάλει μόνος του τα μάτια του, πετώντας στα σκουπίδια πολύτιμους βαθμούς που δεν έχει την πολυτέλεια να κάνει υπολογισμούς σε χρονικό ορίζοντα πέραν της μιας εβδομάδας. Πρέπει απλά να κοιτάει από αγώνα σε αγώνα να διορθώνει τις αδυναμίες του, να εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματά του και να ελπίζει σε στραβοπατήματα των άλλων. Αυτός έβαλε στο παιχνίδι Ατρόμητο και Ο.Φ.Η. Δεν του φταίει κανείς άλλος»

Υ.Γ.1 Η σωστή απάντηση στο κουίζ της προηγούμενης ανάρτησης είναι ο Αμπρέου. Τρελός. Θεότρελος. Για αυτό τον λένε και Λόκο. Το βρήκε ο Μικρός Σκάουτερ

Υ.Γ.2 Λέγονται Memorain. Χώρα προέλευσης; Ελλάδα. Το 2006 κυκλοφορούν το ''Reduced to Ashes'', το έβδομο κομμάτι του οποίου έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο ''TV War'', προς τιμή της μέταλ εκπομπής που παρουσιάζει ο Χάκος Περβανίδης στο MAD. Στο τραγούδι συμμετέχουν και δυο μεγάλοι μουσικοί: Nick Menza στα drums και Jeff Waters, ως guest, στην κιθάρα. Η υπέρτατη πώρωση ξεκινά στο 2:10 λεπτό.

13 σχόλια:

  1. Καλησπέρα φίλε Κάνθαρε.

    Λοιπόν σήμερα θα διαφωνήσω μαζί σου. Καταρχήν, το παιχνίδι το έχασε πρωτίστως ο Κωστένογλου. Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν καλά στημένη, έκανε πολλές φάσεις αλλά κάτι το παρατεταμμένο ντεφορμάρισμα το Λεονάρντο, κάτι το κόμπλεξ του Σιαλμά όταν βλέπει την αντίπαλη εστία, κάτι ο πολύ καλός Βελλίδης, δεν επέτρεψαν στην Ένωση να πετύχει κάποιο γκολ που δικαιούνταν. Ο Πάτερ κατέβασε μια οργανωμένη ομάδα. Μετά ήρθε η κατάρρευση.

    Ο Κωστένογλου δεν ξέρει να κάνει αλλαγές. Έβαλε μέσα τον Μπέλεκ που είναι αδιάφορος, αργός, χωρίς ντρίμπλα και χωρίς τελειώματα. Έβαλε και τον Λαγό και έδεσε το γλυκό. Η ΑΕΚ έχασε τελείως την μάχη του άξονα με αποτέλεσμα ο Άρης να βρει χώρους και να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης. Ο Καστίγιο δημιούργησε ρήγματα, προκάλεσε εκνευρισμό στους αντιπάλους του με τα δικά του κόλπα (όσο κι αν φαίνεται παράλογο, καλό έκαναν τα τερτίπια του), η ΑΕΚ φορτώθηκε με κάρτες με αποτέλεσμα να πανικοβληθεί και μετά ο Αραμπατζής έκανε τη μεσολογγίτικη και έδωσε το γκολ, στο οποίο φταίει και ο Μπέλεκ.

    Το ζήτημα είναι πως η ΑΕΚ αν συνεχίσει έτσι δεν θα βγει πλέι οφ. Και μπορεί ο Κωστένογλου να μην έχει υλικό, αλλά χθες χαντάκωσε την ομάδα του. Αυτή είναι άποψη μου, βέβαια. 11 παίκτες μέσα και κανένας δεν δημιουργούσε. Ο Καφές λειτουργεί σαν χειρόφρενο στην ανάπτυξη, ο Δέλλας με γρήγορο αντίπαλο πελαγοδρομεί και ο Λυμπερόπουλος δεν μπορεί άλλο, έχει μεγαλώσει πάρα πολύ.

    Υ.Γ Χίλιες φορές τον Βελλίδη από τον Αραμπατζή και τον Τζόρβα.

    (Μορφή ο Αμπρέου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μικρέ Σκάουτερ, ωραίος ο Αμπρέου. Ήξερε ποδόσφαιρο και ήταν γκολτζής. Πάμε στο ματς. Δεν νομίζω ότι ο Κωστένογλου χαντάκωσε την ομάδα του. Για την ακρίβεια δεν ξέρω τι θα μπορούσε να κάνει για να αποτρέψει την ήττα. Ο Άρηςουσιαστικά έκλεψε το ματς με μια στημένη φάση. Ο Λύμπε έπαθε διάσειση, οι παίχτες άρχισαν να κουράζονται σωματικά και ψυχολογικά, επομένως τι άλλο θα μπορούσε να πράξει; Υπενθυμίζω ότι διαχειρίζεται ένα περιορισμένο ρόστερ. Επίσης, μην ξεχνάς ότι είδε την ομάδα του να παίζει καλύτερα από τον αντίπαλο. Τι θα μπορούσε να αλλάξει για να παίξει ακόμα καλύτερα; Ίσως δεν περίμενε ότι ο Μασάδο θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό το αγωνιστικό πλάνο και δεν προσαρμόστηκε έγκαιρα, αλλά, αλήθεια, με ποιους μηχανισμούς θα μπορούσε να προσαρμοστεί; Το ρεζουμέ, όπως σωστά γράφεις, είναι ότι όντως υπάρχει ο κίνδυνος να μην βγει play off. Μεταξύ μας, όμως, και να βγει play off, πώς ακριβώς θα παίξει στην Ευρώπη; Προμηνύεται συναρπαστικό καλοκαίρι.

    Για τους Δέλλα, Λύμπε και Καφέ προτιμώ να μην είμαι τόσο αυστηρός. Πες το σεβασμό. Πες το ασχετοσύνη. Πες το επιείκεια. Δεν φταίνε αυτοί για την (αγωνιστική) κατασταση στην ΑΕΚ. Και προφανώς δεν φταίει ο Κωστένογλου. Ο άνθρωπος δουλεύει με τα υλικά που έχει και τηρουμένων των αναλογιών τα πάει καλά. Να μας πει ο Αδαμίδης και τα λοιπά κεφάλια για το ποιος φταίει. Αυτοί μικραίνουν την ΑΕΚ κι όχι το ρόστερ ή ο προπονητής της.

    Υ.Γ. Φίλε μου, εννοείται χίλιες φορές Βελλίδης από Αραμπατζή και Τζόρβα! Δεν το συζητώ! Ο Βελλίδης πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει και να δουλεύουν μαζί του. Χρειάζεται ακόμα χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω πάλι,έχοντας μεσάνυχτα απο τακτικές αναλύσεις ποδοσφαιρου,κολλημενος με την πορτοκαλι μπάλα,λέω,πάμε 5χ5,να πιάσουμε εξάδα,μπορούμε,μας το χρωστάει,γιατι φέτος ειχαμε καλή ομάδα,δε μας έκατσε η μπίλια όμως,καιρος να μας κάτσει εστω και αργά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε συ κανθαρε δεν ειπε κανενας στο βελιδη να μην κανει χαζες δηλωσεις??
    απο που πηγαζει η αισιοδοξια του??
    το μονο που τον σωζει απο ενα τσουβαλι γκολ ειναι οι δυο αγωνες με τη μεταλιστ.
    θα φαει δυο τρια και ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. VAD, το είχαμε πει ότι τα σκαμπανεβάσματα. Είναι απολύτως αναμενόμενο και λογικό. Ας ελπίσουμε ότι υα το κάνουμε το 5x5.

    Θέμη, τις δηλώσεις τις έκανε ο Γιαννώτας κι όχι ο Βελλίδης. Εξάλλου, ο Γιαννώτας δεν είπε κακό: την αλήθεια είπε. Καιγόμαστε για την νίκη και θέλω να πιστεύω ότι θα έρθουμε να την πάρουμε. Ξέρει τι έχω παρατηρήσει στοην πλειοψηφία των φίλων του Ολυμπιακού; Δυο πράγματα. Πρώτον, η αξιοπερίεργη κουλτούρα, η παράξενη συμπεριφορά, που ξεκινά από διαιτητικά φαντάσματα, ότι όλοι είναι αντιολυμπιακοί, μέχρι στην ανεξήγητη λατρεία της ΠΑΕ. Δεύτερον, μια άκρατη, ανούσια, αναίτια και παρωπιδική αλαζονία. Σεβασμός μηδέν. Δεν υπάρχουν καν παραδοχές, πόσω μάλλον αισιοδοξία. Μιλάμε για προκλητική υποτίμηση αντιπάλου. Ακόμα και στα ευρωπαϊκά ματς το ίδιο ισχύει. Μηδέν τρόπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. yparxoyn ψηφοφοριες καινουριες κκατω κανθαρε και ολοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τις καλησπέρες μ Κάνθαρε

    σημαντική νίκη, έπρεπε να σπάσει αυτή η αρνητική παράδοση

    μπορείς ρε φίλε να μου εξηγήσεις τι εξυπηρετεί το πρωτοσέλιδο του σκορδα(κυριακή)

    ο ολυμπιακός σίγουρα θα κάνει ροτεισιον στο μεταξύ μας ματς, είναι η μόνη ομάδα που έχει την δυνατότητα

    ελπίζω όμως σε καλή εμφάνιση

    Lio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν δε βάζεις γκολ,τότε θα το φας!
    Αυτός είναι ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου.
    το 0-3 έγινε 1-0
    Σο β'μέρος η ΑΕΚ έπαιζε με 9 μιας και ο Μπέλεκ
    και Λεονάρντο/Λαγός ήταν αλλού.
    Τα προβλήματα που έχει η ΑΕΚ δεν τα έχει ζήσει καμιά Ελληνική ομάδα.
    Καλό βράδυ σε όλη την παρέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Lio, ξορκίσαμε τον δαίμονα. Με την ΑΕΚ θυμάμαι να γίνονται απίστευτα πράγματα και ποτέ η μπίλια δεν καθόταν σε εμάς. Προχθές έκατσε. Στο ματς με τον Ολυμπιακό δεν θέλουμε καλή εμφάνιση. Εδώ που φτάσαμε δεν αρκεί να ταΐζουμε την μηχανή με καλές εμφανίσεις. Θέλουμε νίκες. Το πρωτοσέλιδο της Κυριακής ομολογώ ότι δεν το είδα. Τι έγραφε;

    Ανέστη, δεν τίθεται θέμα ''νόμου του ποδοσφαίρου''. Οι επιθετικοί σου είναι ολίγον ανίκανοι κι ο τερματοφύλακας σου είναι μέτριος. Περί ανικανότητας ο λόγος. Τα προβλήματα που έχει η ΑΕΚ ουσιαστικά δεν τα έχει ζήσει ακόμα. Είμαι πολύ περίεργος να δω αν θα τα ζήσει το καλοκαίρι.

    Καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο βελιδης σε λεωωωωω!!
    τι δεν καταλαβαινεις??

    http://www.katimagiko.gr/article/37160/oneirepsou-marko

    τι παθανε ολοι??
    να κερδισουν θελουν αλλα προπονηση γιοκ.

    για αυτα που ειπες η απαντηση ειναι
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΤΡΕΛΟΙ
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νταξ, τι είπε; Να κερδίσει η ομάδα στην οποία αγωνίζεται. Η πλάκα είναι ότι δηλώσε τόσα πράγματα και οι δημοσιογράφοι στέκονται σε αυτό. Άστα να πάνε. Να φανταστείς είχα διαβάσει τις δηλώσεις του κι ούτε καν πρόσεξα αυτό το κομμάτι.

    Αν είναι να κερδίζουν, χωρίς να κάνουν προπονήσεις, ας είναι. Θέμη, καίγομαι για βαθμούς. Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσω να εκμεταλλευτώ την αλαζονία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. οταν ΞΕΡΕΙΣ οτι παιζεις με ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΟ ΣΟΥ αντιπαλο κοιτας να πας λαου λαου και να τον πιασεις στον υπνο.
    δεν βγαινεις να φωναζεις οτι πας για νικη και τα σχετικα!!!
    στο φιναλε ολες οι ομαδες ΠΡΙΝ ξεκινησει ενας αγωνας για τη νικη παιζουν.
    οτι θελει ο αρης τους βαθμους δε μου λεει απολυτος τιποτα!!!
    δηλαδη ο ολυμπιακος δεν τους θελει περισσοτερο??
    αυτο που μου εκανε εντυπωση και σταθηκα ειναι απο που πηγαζει η αισιοδοξια τους.
    απο τις καλες εμφανισεις τους και την ανοδικη τους αγωνιστικη κατασταση??
    δεν νομιζω!!!
    την αεκ την κερδισε με ενα γκολ την ωρα που πεταχτηκε ο θεος για τσιγαρα στο περιπεπτερο και μολις γυρισε κι ειδε το σκορ εσκισε το δελτιο με το στοιχημα γιατι το χε παιξει "2"!!
    ειδικα εσυ που αρεσκεσαι σε τακτικες αναλυσεις θα επρεπε να ησουν ο πρωτος που θα τους εβαζες χερι.
    γιατι νικες και ισοπαλιες παιρνεις αλλα με πολυ δοση τυχης.
    εχω λαθος??
    και με τον μπαοκ χ εφερες αλλα επρεπε να φας 6 οπως ελεγαν τα καρντασια!!!
    για φτιαξε με τη φαντασια σου ενα εικονικο παιχνιδι με τον ολυμπιακο στο καραισκακη.
    στις παραμετρους βαλε την αγωνιστικη αναταση του ολυμπιακου τη σοβαροτητα και προσοχη που ζηταει ο ΕΡΝΕΣΤΟ (ΟΕΟΕΟΕ)τη διψα για το πρωταθλημα που εχουν οι παιχτες του (και εμεις)και στον αντιποδα την τυχη που εκμεταλευετε ο αρης στα ντερμπι τουλαχιστον με τον μασαδο.
    το αποτελεσμα σου βγαζει χ2??
    γιατι εγω βλεπω εναν ασσο απο δω μεχρι το βικελιδης!!
    οσο αλαζονας και να ειμαι εγω δεν παιζεις με μενα την κυριακη.
    με την ομαδα του βαλβερδε παιζεις.
    και ξερεις οπως κι εγω οτι ο ερνεστο μονο αλαζονας δεν ειναι!!!

    οσο για την κουλτουρα και την παραξενη συμπεριφορα για τα διαιτητικα φαντασματα τους αντιολυμπιακους και τη λατρεια της παε εχω πει κι αλλη φορα οτι εμεις
    ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΟΧΙ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΜΙΣΟΥΜΕ.
    βρες μου μια ομαδα στην ελλαδα που οι οπαδοι αγαπανε τον προεδρο τους ετσι οπως εμεις τον μαρινακη η τον κοκκαλη!!
    βρες μου μια ομαδα που χανει απο τον ολυμπιακο και δεν φωναζει δικαιως και αδικως.
    για χειροτερες διαιτητικες αποφασεις κατα της ομαδας τους και υπερ του βαζελου κανουν την παπια και ταχα μου δεν το ειδαν.
    θες παρδειγματα?
    τα 4 παιχνιδια του αρη περυσι προπερσι.
    και κανε συγκριση με το 2-3 επι ριβαλντο.
    η μεταγραφη βιτολο το καλοκαιρι ΤΣΑΜΠΑ και τα καρντασια ουτε που συγκινηθηκαν.
    κι εμεις δωσαμε 2.5 μυρια για τον αβρααμ και ακομα βριζετε.

    ΣΕΒΑΣΜΟΣ.
    μαλιστα.
    τον ειδα στη κρητη προχθες.
    στην τουμπα φετος περυσι προπερσι αντιπροπερσι....
    στο βικελιδης στο χαριλαου οακα φιλαδελφεια γεντι κουλε.
    το μονοι μας και ολοι σας δεν ειναι συνθημα.
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ξεκινώ ψιλοανάποδα.

    Το μόνοι σας και όλοι σας εσείς το έχετε κάνει σημαία. Θυμίσου το μότο με τα πρωταθλήματα. Οφείλεις να προβληματιστείς για τον λόγο που δημιουργείς αρνητικές εντυπώσεις. Για να σε βοηθήσω ο βασικός λόγος δεν είναι ότι είσαι πρώτος, αλλά κυρίως ο τρόπος που κατακτάς τις πρωτιές. Επίσης, πρέπει να προβληματιστείς για την ψευδαίσθηση που έχετε ότι όλοι σας κυνηγούν. Ποιος ξεκινά και ποιος διαδίδει αυτές τις φήμες;

    Ρε αθεόφοβε, που τον θυμήθηκες τον Αβραάμ; Ποιος βρίζει για αυτήν την μεταγραφή;

    Μη μου μιλάς για διαιτητικές αποφάσεις. Κοίτα να δεις που ο Ολυμπιακός θα βγει και αδικημένος! Να χαρώ την παράγκα του Γόντικα! Απίστευτα πράγματα. Δεν μου λες: έχεις ιδέα πόσες φορές με έχεις κερδίσει καθαρά, επαναλαμβάνω καθαρά, εντός και εκτός έδρας, τα τελευταία χρόνια;

    Θέμη, η διαφορά του αγαπώ τον Πρόεδρο, με το αγαπώ την ομάδα, απέχει έτη φωτός. Μέσα από αυτό το μπλογκ έχω αναφέρει άπειρες φορές ότι οι Πρόεδροι έρχονται και παρέρχονται. Οι ομάδες, όμως, μένουν σαν μαγεία μέσα στο μυαλό μας. Όταν υπάρχει λατρεία για τον εκάστοτε Πρόεδρο, υποβόσκουν ύποπτες υποθέσεις. Δεν λέω σε καμία περίπτωση να μισούμε την εκάστοτε ΠΑΕ, αλλά σίγουρα πρέπει να κρατάμε αποστάσεις από αυτήν -εσείς αρνείστε πεισματικά να το κάνετε. Και σίγουρα δεν ωφελείται η ομάδα. Μόνο μπούμερανγκ γυρίζει αυτή η ιστορία. Ο οπαδός, εξάλλου, συμπεριφέρεται σαν ξενερωμένη γκόμενα. Χίλια καλά να έχεις κάνει, θα βρει αυτό το ένα και θα σε ξετινάξει. Δεν θα στο συγχωρήσει ποτέ. Οι Ολυμπιακοί, δυστυχώς για αυτούς, αποτελούν επίσημο κομμάτι της ΠΑΕ. Αυτό φαίνεται από την λατρεία του μη οργανωμένου κόσμου προς το πρόσωπο του Μαρινάκη. Ούτε λεφτά να σας έδινε.

    Ρε Θέμη, διάβασες το κείμενο για το Άρης-ΑΕΚ; Τι γράφω; Ότι πατήσαμε την ΑΕΚ; Δεν νομίζω. Ο Άρης φταίει που οι άλλοι δεν μπορούν να βάλουν γκολ κι ο Αραμπατζής πηδάει για ριμπάουντ;

    Η κουλτούρα σου και η παράξενη συμπεριφόρα σου, ευτυχώς έρχεται σε αντίθεση με την ύπαρξη του Βαλβέρδε. Ενός σοβαρού, μετρημένου και δίκαιου προπονητή. Τολμώ, μάλιστα, να πω ότι κι ως άνθρωπος κάπως έτσι πρέπει να λειτουργεί. Μακάρι να μείνει.

    Ναι, παίζω με ανώτερο αντίπαλο. Αλλά δεν λέω κάτι εγκληματικό. Πάω για νίκη στο Καραϊσκάκη και ελπίζω να την πάρω. Απαγορεύεται να το πιστεύω ή να το δηλώνουν οι παίχτες; Στο Καραϊσκάκη πάω να παίξω, όχι στο Μπερναμπέου. Στο πλευρό μου κρατώ δέσμια την προκλητική αλαζονία σου. Μακάρι να την εκμεταλλευτώ. Προφανώς κι εσύ χρειάζεσαι τους βαθμούς, αλλά αυτό δεν βλέπω να μειώνει ή έστω να συγκρατεί την άκρατη υπεροψία σου. Εδώ κοτζάμ Μπαρτσελόνα δεν βγάζει αλαζονία και βγάζει ο Ολυμπιακός. Φοβερά πράγματα. Οι οπαδοί-δημοσιογράφοι σου μάλλον κάνουν καλή δουλειά.

    Καλημέρες!

    Υ.Γ. Ο Άρης επί Μασάδο παίζει καλό ποδόσφαιρο. Ακόμα και το Χ με τον Εργοτέλη είναι πλασματικό σκορ. Από τα εφτά ματς που κάθεται στον πάγκο ο Μασάδο είναι αλήθεια πως με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είχαμε μετριότατη απόδοση, κυρίως λόγω της σπατάλης του πρώτου ημιχρόνου. Ελπίζω την Κυριακή να μην ξαναγίνει το ίδιο λάθος. Κι αν δεν πιστεύεις την ανοδική πορεία του Άρη, δες τη βαθμολογία του δεύτερου γύρου. Μπορεί να εκπλαγείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...