Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Το καλοκαίρι γαρ εγγύς

Σχεδόν δάκρυσα. Να θέλει ο άνθρωπος να αγιάσει και να μην μπορεί. Και τι έκανε; Αποφάσισε, αφιλοκερδώς μάλιστα, μετά τις συναυλίες σε Νίκαια και Ηράκλειο, να παίξει στο Ίλιον, προκειμένου να τονώσει το φρόνημα των εκεί κατοίκων. Για να μην το βάλουν κάτω. Να πάψουν να σκέφτονται ότι ο κατώτατος μισθός έχει πέσει στα τέσσερα κατοστάρικα και να ξεχάσουν την ανερχόμενη Πρωθυπουργία του Αντωνάκη. Κι ο κόσμος, όπως και στις προηγούμενες γειτονιές, τον υποδέχτηκε εγκάρδια: με γιαούρτια, καφέδες και γιούχα. Η γιούχα, μάλιστα, που είναι και αφορολόγητη, έπεσε βροχή. Μπορεί, λοιπόν, ο κόσμος του Ίλιον, λόγω της ιδιαίτερης βραδιάς, να ξέχασε τα προαναφερθέντα, αλλά θυμήθηκε ορισμένες δηλώσεις του καλλιτέχνη και τη θέση της γυναίκας του στα πολιτικά τεκταινόμενα. Αλλά για τέτοια αναισθησία μιλάμε. Να το παίζεις πνευματικός άνθρωπος και διανοούμενος κι όμως να αδυνατείς να αντιληφθείς ότι το κλίμα είναι στραμμένο εναντίον σου και τα πυρά στοχεύουν εσένα. Και με τη γυναίκα σου να κάθεται σπίτι. Να αρνείται να σου συμπαρασταθεί στο μαρτύριο που διάλεξες. Γιατί, όμως; Έχει κάτι να φοβηθεί; Να ντραπεί; Εξάλλου, τα κίνητρά της είναι αγνά. Την χώρα έσωσε κι όχι μία και δυο φορές. Άσχετα αν οι πολίτες δεν το αναγνωρίζουν. Κι ο λαοφιλής καλλιτέχνης συνεχίζει ακάθεκτος. Με όπλο τον επαγγελματισμό και την σεμνότητά του κατορθώνει να βγάλει εις πέρας τις αποστολές του. Ούτε από την σκηνή κατεβαίνει μήτε στις προκλήσεις αντιδρά. Αλλά, για να είμαστε και ακριβοδίκαιοι, η αντίδραση των απανταχού κατοίκων δείχνει το ύψος του βάθους, στο οποίο έχουμε περιέλθει. Το καφριλίκι καλά κρατεί. Η σωστή αντίδραση θα ήταν να μην πήγαινε κανείς στη συναυλία. Να τον παρακολουθούσαν μόνο τα καρεκλάκια. Δεν πάει, όμως, έτσι. Κάποιοι κατανάλωσαν τον χρόνο τους για να παρευρεθούν αυτοπροσώπως στη συναυλία και να εκτοξεύσουν μπαράζ ύβρεων. Εμπάθεια ή υποκρισία; Εξάλλου, οι λοιποί μουσικοί και το συνεργείο τι αμαρτίες πληρώνουν; Ο Νταλάρας, δηλαδή, μας έφταιξε; Εδώ μας σκίζουν τον πάτο -λέμε από πάνω και ευχαριστώ- και ξεσπάμε στον Νταλάρα; Τώρα μάθαμε την περίεργη ιδιοσυγκρασία του; Επομένως, πριν πας και πετάξεις γιαούρτι στον Νταλάρα -και στον κάθε Νταλάρα- πήγαινε στον καθρέφτη και πέτα ένα στραγγιστό στο πρόσωπο που βλέπεις απέναντι σου.


Προβλήματα, όμως, δεν έχει μόνο ο Νταλάρας. Έχει κι ο Π.Α.Ο.Κ. Βγήκε ο Βρύζας και αποκάλυψε χρέη με οκταψήφια νούμερα, ενώ έθεσε ως άμεση προτεραιότητα την εισροή πέντε μυρίων, προκειμένου η Π.Α.Ε. να εξασφαλίσει ή έστω να επιτείνει τη βιωσιμότητά της. Τα πράγματα για τον Π.Α.Ο.Κ. δεν γίνονται πιο ξεκάθαρα: Διοίκηση Πρωτοδικείου με παγωμένα χρέη, χωρίς δηλαδή να υπολογίζονται οι παλαιότερες χρήσεις, άρα και ικανοποιητική ρευστότητα, κατόρθωσε -διότι περί κατορθώματος πρόκειται- να εκτοξεύσει τα χρέη της εταιρίας στα 22 μύρια. Και να μην ξεχάσουμε τους τόκους και τις προσαυξήσεις. Μάλιστα, αν προσθέσουμε και τα παγωμένα, τα οποία κάποια στιγμή θα υποστούν αναπόφευκτη απόψυξη, το ποσό ξεπερνάει κατά πολύ τα 60 μύρια (!). Προσοχή: τα παγωμένα χρέη αφορούν το κράτος, όχι τρίτους. Κι εδώ ανατέλλει ο ήλιος της παράνοιας: αν ο Κάνθαρος χρωστάει στη εφορία 100 ευρώ, θα έρθουν το άλλο πρωί οι αστυφύλακες για να του περάσουν βραχιόλια. Και φυσικά δεν μπορώ να ''παγώσω'' το χρέος των 100 γιούρο ή να πάρω φορολογική ενημερότητα. Η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ., όμως, δεν έχει κανένα πρόβλημα. Και όλα αυτά με το Ζαγοράκη να βάζει την ουρά στα σκέλια και να φεύγει σαν βρεγμένη γάτα. Πρώτα, όμως, χωρίς να δώσει λόγο στο Δ.Σ., φρόντισε να εισπράξει με μονογραφή 120 χιλιάρικα. Έτσι λειτουργούν οι Μακεδονομάχοι. Στο τσακίρ κέφι δίνουν και κανά δάνειο στον Βιολίδη. Για αυτό κι ο Βρύζας με τον Σβούρα έχουν λαμβάνειν μηνιαίως εφτά και τριάμισι χιλιάρικα αντίστοιχα, ήτοι 132 χιλιαρικάκια τον χρόνο. Αν αντέξει η Π.Α.Ε. έναν χρόνο. Αυτό, όμως, θα πει ανιδιοτελής αγάπη. Οι παίχτες είναι πάνω από χρόνο απλήρωτοι, οι υπάλληλοι έχουν ξεχάσει πότε είδαν λεφτά στους λογαριασμούς τους, η ομάδα πηγαίνει για κανονιά κι εσύ ρουφάς προκλητικά το μεδούλι από μια χρεοκοπημένη εταιρία. Έτσι πάει. Το ίδιο κάνουν και οι πολιτικοί που εμείς ψηφίζουμε. Κάποια στιγμή, όμως, θα τελειώσει κι αυτό. Όπως τέλειωσε και το Π.Α.Ο.Κ.τσάκι, ο Ζαγοράκης. Και τώρα δεν υπάρχει και Βγενόπουλος για να το παίζει ο εκάστοτε Ζαγοράκης μεγάλος και τρανός. Ακόμα περιμένω έναν, έναν γαμώ το κεφάλι μου, να παραδεχτεί ότι ο Π.Α.Ο.Κ. έκανε πρωταθλητισμό με πολυμετοχικά λεφτά. Αλλά δεν ξέρεις ποτέ: ακόμα και τις Κυριακές ανοίγουν οι τράπεζες.

Και ποια είναι η πλάκα; Ότι έχεις τους Π.Α.Ο.Κ.τσήδες να σου πρήζουν τα τομπολίνια με τα χρέη του Άρη. Τις αποχές του Άρη. Τις προσφυγές του Άρη. Απίστευτα πράγματα. Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα. Ένας Άρης που κι αυτός δεν έχει προβεί σε ορθολογική διαχείριση και έχει παρουσιάσει ζημιές. Ευτυχώς, όμως, απέχουμε αρκετά δεκάδες μύρια για να φτάσουμε τα επίπεδα του Π.Α.Ο.Κ. και της Α.Ε.Κ. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα τα φτάσουμε ποτέ. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και θα πάρουμε την αδειοδότηση. Η πλάκα ξέρετε ποια θα είναι; Να πάρει αδειοδότηση ο Π.Α.Ο.Κ και η Α.Ε.Κ. και να μην πάρει ο Άρης. Εκεί θα πέσει το γέλιο της αρκούδας. Μεγαλύτερο από αυτό που παρατηρείται τώρα: ο ένας να γελάει με τα χάλια του άλλου -ρε, όλοι στα ίδια σκατά είμαστε! Κι όταν έρθει η στιγμή που θα πρέπει να βάλουμε τα κλάμματα; Ποιος θα γελάει; Η Α.Ε.Κ.; Αυτή είναι παρατημένη από τους ίδιους της τους οπαδούς. Στην αρχή της σεζόν η κατάρρευση της ομάδας έδινε απόδοση 1.10. Τώρα δίνει 0.90. Ποντάρεις και χάνεις και λεφτά από πάνω. Να είναι καλά ο Αδαμίδης που έβαλε το κερασάκι στην τούρτα. Αλλά τι περίμενες; Ο ρέστος το μόνο που ξέρει να δίνει είναι κενές υποσχέσεις. Χωρίς περιεχόμενο και ουσία. Αφού τζάμπα είναι -σάμπως και οι πολιτικοί το ίδιο δεν κάνουν; Όπως γράφει ο Κώστας Καίσαρης: «Το γεγονός και µόνο ότι η οµάδα δεν έχει κάποια χιλιάρικα για να σφραγίσει εισιτήρια κι ο Βούρος σχεδιάζει καινούργιο γήπεδο, τα λέει όλα». Τουλάχιστον ο Βρύζας, σε αντίθεση με την επιλεκτική σιωπή του Ζαγοράκη, βγήκε και επεξήγησε, έστω και συνοπτικά, πως έχει η κατάσταση. Όλες οι ομάδες, λοιπόν, πρέπει να βγουν και να μιλήσουν τη γλώσσα της αλήθειας. Να πάψουν την ανεξήγητη και καταδικαστική εσωστρέφεια. Να σταματήσουν τις προπαγανδιστικές δηλώσεις και τις ντρίμπλες στην αλήθεια. Η αλήθεια δεν είναι αντίπαλος, αλλά ο πιο ποιοτικός συμπαίχτης μας. Και μην νομίζετε ότι μόνο αυτές οι τρεις ομάδες έχουν προβλήματα. Ο Παναθηναϊκός ψάχνει να βρει λεφτά, όπως ο Λοβέρδος κυνηγά ψήφους, ενώ κι ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την νίκη του Π.Α.Ο.Κ. σαν μπέμπης που του έδωσαν καραμελίτσες με γεύση ούζο. Ο Ολυμπιακός, βλέπετε, δεν υπολόγιζε την σθεναρή αντίσταση του Π.Α.Ο.: χρειάζεται τα λεφτά του τσου λου, όπως η Ελλάδα χρειάζεται τη δόση της από το Δ.Ν.Τ. Αυτά προς το παρόν. Το βέβαιο είναι ότι δεν θα πλήξουμε. Θα περάσουμε άκρως ενδιαφέρον καλοκαίρι.

Υ.Γ.1 Η Μίλαν έψαχνε τρόπο να πατήσει φρένο, ενώ η Άρσεναλ, όσο είχε δυνάμεις, δεν άφηνε το πόδι της από το γκάζι. Οι Ιταλοί δεν είχαν ιδιαίτερη διάθεση για ποδόσφαιρο και παρουσίασαν αρκετά προβλήματα στα χαφ και στα πλάγια μπακ. Μπήκαν με υπεροπτικό στυλ και παραλίγο να την πατήσουν. Μόλις, όμως, πάτησε χόρτο ο Ακουιλάνι, το παιχνίδι ισορρόπησε κι ο Φαν Μπόμελ βρήκε το στήριγμα που έψαχνε. Όσο για την Άρσεναλ, το πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της, αλλά η πρόκριση χάθηκε στο Σαν Σίρο κι όχι στο Emirates. Πάντως, πολύ θα γούσταρα να πέταγε η ομάδα του Αρσέν και τέταρτη κανονιά. Πλάκα θα είχε.

Υ.Γ.2 Οι Queensryche δεν πιστεύουν στην αγάπη. Διαφωνώ κάθετα. Η αγάπη υφίσταται. Το έχω ζήσει σε μέγιστο βαθμό, έστω κι αν αμφισβητήθηκα έντονα, έστω κι αν εκδιώχθηκα ανελέητα, έστω κι αν έφαγα επικό σουτάρισμα στο γάμα. Τουλάχιστον γνωρίζω την μοναδική αλήθεια. Επομένως, μιλάω εκ πείρας: ο Tate και η παρέα του κάνουν λάθος.

14 σχόλια:

  1. Ρε Κάνθαρε...το ενδεχόμενο να είναι δάκτυλος Πανούση όλα αυτά τα σκέφτηκες? Προβοκάτσια δηλαδή...Χα! Πέρα από τη πλάκα αδεια επρεπε να ναι τα καρεκλακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε κουκουβάγια! Δεν κοιμάσαι;

    Ο Πανούσης θα τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Χε, χε, χε. Υπάρχει και ένα επικό βιντεάκι από ΑΜΑΝ. Κάτσε να το ψάξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιο πολύ απ' όλα μου έκανε εντύπωση η αναισθησία του!
    Ο κόσμος τον γιουχάϊζε, του πετάγανε γιαούρτια, κι αυτός εκεί..... το έπαιζε υπεράνω!
    Ελεος πια!
    Κανονικά όλοιαυτοί οι "Νταλάρες" θα πρέπει να μην κυκλοφορούν εξω από το σπίτι τους για καμιά εικοσαετία, μπας και τους ξεχάσει ο κόσμος, κι αυτούς και όλα όσα είπαν και έκαναν!
    Φιλιά Κανθαράκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χάρης

    Η περίπτωση Νταλάρα είναι για τα βιβλία ψυχιατρκής. Από αριστερίσκος το 1969, στον θεσμό που έγινε στις μέρες μας. Επιτυχημένος στην δουλειά του, νο πρόμπλεμ. Να χαρεί τα λεφτά του με την οικογένειά του, όπως κάθε επιτυχημένος επαγγελματίας και άνθρωπος. Εκεί που τα χαλάει, είναι στο πνεύμα του. Δεν κάνει για πνευματικός άνθρωπος, των Τεχνών και των Γραμμάτων. Όταν έχεις από πολύ καιρό κολλητούς και οικογενειακούς φίλους τον Πάγκαλο, τον Κόκκαλη και τον Ψυχάρη, δεν μπορείς στα καλά καθούμενα να θυμάσαι το Ίλιον και άλλες τέτοιες περιοχές που ο Νταλάρας αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι. Ούτε έχει κανένα δικαίωμα να μας λέει για το Αιγαίο που ανήκει στα ψάρια, συμβαδίζοντας με το πνεύμα των ενδοτικών ΠΑΣΟΚικών κυβερνήσεων απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο. Ανυπομονώ να δω τις συναυλίες αλληλεγγύης του Νταλάρα στους δοκιμαζόμενους Υπουργούς (πρώην και νυν) που δεν μπορούν να χαρούν τις Merecedes τους στην όμορφη Ελληνική Φύση και αναγκάζονται για πρώτη φορά στα 60 τους να δουλεύουν τριπλοβάρδιες στα Υπουργεία τους λόγω της Τρόικας. Όσο για τα καφριλίκια, καλά τα λες φίλε Κάνθαρε. "Αφήστε τα μίση και πιάστε την Στανίση". Αφήστε τον ηλίθιο τον Νταλάρα και ασχοληθείτε με τους "συνφαγοπότες" μας (ακούει ο Πάγκαλος?!) και κάντε και μια αυτοκριτική.

    Για τον ΠΑΟΚ δεν ξέρω τί να πω. Τα ξέρουν καλύτερα οι ίδιοι. Εκτιμώ ότι θα πάρει άδεια για του χρόνου, αλλά όχι λόγω επενδυτικής εισροής 5-6 εκατομμυρίων. Θα αναγκαστεί να σκοτώσει ό,τι εμπόρευμα έχει. Αθανασιάδη, Σαλπιγγίδη, Γεωργιάδη, ό,τι να 'ναι. Μπορεί οι ΠΑΟΚτσήδες να μην είδαν τον Βιεϊρίνια στον Ολυμπιακό, αλλά ίσως δουν κάποιον εκ των ανωτέρω. Η ΑΕΚ δεν σώνεται με τίποτα, και ξεχάστε τον Μελισσανίδη που πουλάει ελπίδα. Σε παλαιότερες εποχές δεν θα υπήρχε καν θέμα αδειοδότησης, αλλά με το Financial Fair Play και την ΟΥΕΦΑ από πάνω, μαγκιές δεν περνάνε. Ούτε έχει μείνει και κανένας για να πουληθεί, πλην του Μάκου. Θα δούμε λογικά την ΑΕΚ για πρώτη φορά στην Β' Εθνική. Ο Άρης είναι στο χέρι της διοίκησης το αν θα πάρει άδεια. Οψόμεθα. Ο Παναθηναϊκός θα πάρει άδεια, αλλά με ακόμα φτωχότερο ρόστερ, και μην υπολογίζει ο κόσμος σε Άραβες και πρίγκηπες. Με τον Λέτο να χάνει την χρονιά, το πρωτάθλημα χάθηκε για τον Παναθηναϊκό και τυπικά. Τα βλέπει όλα αυτά ο Βαγγέλης και γελάει. Σε λίγο θα κουνάει επιδεικτικά τα εκατομμύρια στα μούτρα όλων. Και δεν θα έχει άδικο.

    Το Άρσεναλ-Μίλαν ήταν μια έκπληξη. Η Μίλαν έπαιξε με μόνους κόφτες τον αργό Φαν Μπόμμελ και τον (διάδοχο του Gattuso) Nocerino, συν τους Emanuelson, Robinho, El Shaarawy και Ibrahimovic. Η Άρσεναλ είχε στόχο να πιέσει ασφυκτικά, να τρέξει μέχρι τέλους και ό,τι γίνει. Με ρίσκο να βάλει ας πούμε 2 γκολ και να φάει 1, έκλεισε το ημίχρονο στο ανέλπιστο 3-0, με την Μίλαν να μην υπάρχει στο γήπεδο. Ο El Shaarawy έχασε το τετ α τετ για να κάνει το 3-1 και να τελειώσει το ματς (αφού αντί για 1 γκολ για το 4-0, η Άρσεναλ θα χρειαζόταν άλλα 3 για το 6-1). Οπότε λες, όλα μπορούν να γίνουν. Στο δεύτερο ημίχρονο η Μίλαν έκλεισε αποτελεσματικά τους διαδρόμους και κράτησε το σκορ πρόκρισης, και ανέβηκε λιγάκι στον επιθετικό τομέα, με αποκορύφωμα το χαμένο γκολ εξ επαφής που έχασε ο Nocerino νομίζω. Εν τέλει, την πρόκριση την πήρε δίκαια η Μίλαν πιστεύω, με βάση το ρόστερ της, αλλά έχει και σημαντικές αμυντικές αδυναμίες. Μάλλον φταίει η απουσία του τιτάνα Nesta. Η Άρσεναλ από την άλλη, με παιδάκια δεν μπορεί να πάει πουθενά. Καλός ο νεαρός ο Chamberlain, αλλά έχει ακόμα πολλά ψωμιά να φάει μεχρι να ξεπεράσει τον άμπαλο Walcott. Τα ίδια για τον Gibbs και τον Koscielny. Μόνο με Van Persie, Song, Gervinho, Vermaelen, Sagna και Sczeszny δεν μπορείς να φτάσεις ψηλά. Αλλά τον παραδέχομαι τον Wenger ότι διαχρονικά έχει βγάλει λαγούς από το καπέλο με τα λίγα χρήματα που έχει για ξόδεμα σε σχέση με τις 2 Μάντσεστερ και την Τσέλσυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ματσαρα η χθεσινη? Μα τι ΜΑΤΣΑΡΑ? Παρολο που αντιθαπω και τις δυο ομαδες, με καθηλωσε και να πω την αληθεια μου ηθελα ενα 4-0 και να παει παρατα και μετα (μ)πεναλτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. στηριζω πανουση.

    για τις ομαδες καλα τα λες.
    εγω φωναζω για τα πολυμετοχικα λεφτα του μπαοκ.
    αλλα βλεπω και εδω στα σχολια κανα δυο να λενε οκομα οτι ο μπαοκ ειναι παραρτημα του ολυμπιακου!!!!
    οτι ναναι!!!!
    μια ενσταση εχω μονο.
    ο ολυμπιακος δεν χανει και τιποτα σπουδαιο αν παρει ο βαζελος το πρωταθλημα.
    το πολυ να χασει 4 μυρια απο τα τηλεοπτικα.
    γιατι εστω και σαν δευτερος δεν πιστευω οτι θα μας πεταξει εξω μια οντενσε!!!
    απλα ο βαζελος θα επαιρνε βαθια ανασα αλλα για ενα χρονο.
    οτι εγινε και με τον κοκκαλη την προτελευταια χρονια αν θυμασε.
    πηρε το φιλι της ζωης απο το τσου λου αλλα μετα εσκασε.
    γενικα δεν εχουν μελλον οι 4 που αναφερεις.
    ο χαρτης θα αλαξει ριζικα.
    η ατυχια τους ειναι οτι η ουεφα δεν χαριζετε ειδικα σε κατι χωρες οπως εμεις.

    με αφορμη την συμφωνια της σκουπα λιγκ με τον οπαπ για την χορηγια και το μειομενο ποσο θα καταθεσω καποιες σκεψεις-ερωτηματα.
    χωρις να πω οτι ειμαστε ενα κρατος αγγελικα πλασμενο για να μην περεξηγηθω.
    αλλα μηπως ηταν ενα σχεδιο ολο αυτο με τα στημενα??
    κατι περιπου ομοιο με τα στατιστικα του ελειματος του 09 για το δημοσιο!!!
    μηπως το διογκοσανε τεχνητα το κυκλωμα με σκοπο να μπορεσουν οι κρατουντες να διαλυσουν την επο και τη λιγκα ωστε να μπουν μεσα με δικα τους ατομα??
    χρονια το επιχηρουν αλλα δεν τους βγαινει καθως τρεχει η επο στην ουεφα και ξανα απο την αρχη!!
    αν διαλυσουν οικονομικα οι ομαδες δεν ειναι πιο ευκολος ο ελεγχος της ομαδας-οπαδων??
    κατι τετοιο δεν μας εκαναν οι γερμανοι???
    δεν λεω οτι δεν υπαρχει στησιμο αλλα μου κανει εντυπωση το μεγεθος της οργανωσης και η αμεσοτητα της αντιδρασης της nova και του οπαπ που ειναι οι μεγαλυτεροι αιμοδοτες του ποδοσφαιρου.
    τωρα ανακαλυψαν την αμερικη??
    χρονια υπαρχει αυτο το συννεφο πανω απο το ποδοσφαιρο μας.
    θα με επειθε μια διαφορετικη προσεγγιση απο τα δυο fund(sic).
    να εδινε περισσοτερα λεφτα για διαλευκανση της υποθεσεις ας πουμε.
    εξαλου η nova τι πουλαει??
    οσοι την εχουν για το πρωταθλημα την εχουν παρει.
    και ο οπαπ στον ελληνα φιλαθλο απευθυνετε οχι στον αλοδαπο.
    λεω εγω τωρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. PiciFriki, ποιος Νταλάρας;

    Έλενα, όλοι αυτοί οι κλώνοι του Νταλάρα τρέφονται από την ανεπάρκεια μας. Όχι μόνο γίνονται μαϊντανοί και διανοούμενοι του κώλου, αλλά πλουτίζουν κιόλας. Κι εμείς καθόμαστε και σκάμε με το πόσο καλά υπηρετεί το ψεύτικο προφίλ του.

    Χάρη, έτσι είναι. Αλλά ο Νταλάρας τα βρίσκει και τα κάνει. Το να δείχνεις την αντίδρασή σου με αυτόν τον τρόπο δεν ωφελεί την κατάσταση. Ίσα ίσα του δίνεις αξία και τον πεισμώνεις για την ορθότητα, όπως ο ίδιος νομίζει, του έργου του. Αυτό που γίνεται στον ΠΑΟΚ είναι σκάνδαλο. Έχουν διοίκηση πρωτοδικείου εδώ και πόσα χρόνια; Τέσσερα; Πέντε; Και τα χρέη από τις χρήσεις πριν το πρωτοδικείο είναι παγωμένα. Απίστευτα πράγματα. Ξεκίνησαν δλδ από το μηδέν και δημιούργησαν χρέη 22 μυρίων. Αυτή ήταν η εξυγίανση του Ζαγοράκη. Να την χαίρονται. Ένας Ζαγοράκης που απέτυχε οικτρά. Στην ΑΕΚ τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Εκεί χρωστάνε τα κέρατά τους, όχι μόνο σε τρίτους, αλλά και στο κράτος και μάλιστα καυτά, όχι παγωμένα όπως του ΠΑΟΚ. Βάζουν, λοιπόν, το χέρι στην τσέπη και πιάνουν το παπούτσι. Και βγαίνει ο Βούρος και λέει υπάρχουν επενδυτές για το γήπεδο. Ρε Χάρη, θα τρελαθούμε. Η Αρειανάρα έχει τα δικά της προβλήματα: ελάχιστη ρευστότητα, μειωμένα έσοδα, ανεξήγητη εσωστρέφεια και σκορδικές αντιπολιτεύσεις. Θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει σύντομα για όλους. Για ο Άρσεναλ - Μίλαν συμφωνώ μαζί σου. Οι Άγγλοι έκαναν υπερπροσπάθεια και ξεζουμίστηκαν. Και επιτέλους συναντώ κάποιον που θεωρεί λίγο τον Γουόλκοτ. Ο παίχτης έχει μόνο ταχύτητα και τίποτα άλλο. Τον Αρσέν τον θεωρώ μεγάλο manager και καλό προπονητή, αν και στο κοουτσάρισμα με μπερδεύει ώρες ώρες. Αλλά δεν θα μπορούσα να συμμετέχω στο ξέσκισμα που έλαβε μέρος στην αρχή της σεζόν. Θα δούμε το προσεχές καλοκαίρι τι ψάρια θα πιάσει. Η ομάδα θέλει μπόλιασμα με καταφανέσταστη ποιότητα.

    Μανόλο, κι εγώ γούσταρα τέταρτο γκολ. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον η αντίδραση των Ιταλών σε ένα τέταρτο γκολ. Άσε που αν έκανε το 4-0 η Άρσεναλ, ο Σωτηρακόπουλος θα πετούσε στα ουράνια.

    Γεια σου Θέμη. Όλοι Πανούση! Αν τερματίσεις δεύτερος δεν θα έχεις τη σιγουριά της πρώτης θέσης. Κι αν πάθεις κανά κάζο, όπως ο ΠΑΟ, οι κραδασμοί θα είναι ισχυρότατοι. Εξάλλου, υποτίθεται ότι κυνηγάς όλα τα λεφτά του τσου λου κι όχι την μοιρασιά. Όσο για τους υπόλοιπους, είμαι περίεργος να δω ποιος θα πάρει αδειόδοτηση και ποιος όχι. Σε αυτό το πρωτάθλημα δεν πλήττεις ποτέ. Μία εξήγηση για την χορηγία και τις σκανδαλώδεις μετραγραφές του Βγενόπουλου, είναι ότι ο Βγενό στην προσπάθειά του να αποδυναμώσει τον Ολυμπιακό, ισχυροποίησε τον ΠΑΟΚ. Κι όντας ο ΠΑΟΚ ισχυροποιημένος με τα πολυμετοχικά λεφτά, έπεσε ο Άρης στο καναβάτσο. Να χαρώ τους αθέμιτους ανταγωνισμούς. Τέλος πάντων. Συνηθισμένος είμαι. Όσο για τα στημένα, λες ότι όλο είναι ένα κόλπο για να ελέγχουν το σύστημα; Ειλικρινά δεν ξέρω. Σε αυτή τη χώρα όλα είναι πιθανά. Δεν θα εκπλαγώ. Εμένα με γαργαλάει η στάση του ΟΠΑΠ. Μιλάμε για μια εξόχως κερδοφόρα εταιρία που εκμεταλλεύεται ένα προϊόν. Απλά μου φαίνεται ότι μαζί με το προϊόν, εκμεταλλεύεται και τις ομάδες. Την στάση τς Νόβα την καταλαβαίνω πιο ολοκληρώμενα: τα τηλεοπτικά δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για ευελιξία. Τέλος πάντων. Πολύ μεγάλο το θέμα. Άντε να βρεις άκρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάνθαρε είδες Α.Π.Ο.Ε.Λ.? αν ναι γράψε κανένα σχόλιο

    άκουσα ένα ωραίο στο ραδιόφωνο <> πέθανα στα γέλια

    αν και μάζεψε πολλούς βαθμούς ο ολυμπιακός δεν ξέρεις αν θα είναι δυνατός στην τελευταία κλήρωση, οπότε είναι σημαντικό να πάρει το πρωτάθλημα

    τις καλησπέρες μ

    Lio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια σου Lio. Ναι, είδα. Κάτι έχω ετοιμάσει. Όσο για τον Ολυμπιακό, δεν έχει σημασία αν θα είναι δυνατός ή όχι. Κανέναν δεν έχει δικαίωμα να σνομπάρει την Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καθε φορα που κερδιζει ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στην ευρωπη βγαζουν καντηλες στο βαζελο!!
    βλεπουν το ταμειο του απεναντι να γεμιζει και τους πιανει ζαλαδα απο αυτα που χρειαζετε να βαλουν για να τον φτασουν.
    για τους διοικουντες λεω γιατι οι οπαδοι........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν γεμίζεις το ταμείο σου, καλά κάνεις! Εγώ δεν ζηλεύω τα γεμάτα ταμεία. Ζηλεύω την ιεροτελεστία ενός ευρωπαϊκού παιχνιδιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε, Kanthare, δυστυχώς τα πράγματα δεν έγιναν έτσι όπως τα λες.
    Ο Νταλάρας, που όπου πάει γεμίζει ασφυκτικά τους χώρους, έγινε δεκτός με επευφημίες από χιλιάδες ανθρώπους που πήγαν να τον ακούσουν στο Ίλιον αλλά και χθες στη Δάφνη. Εξαίρεση αποτέλεσαν 40 οργανωμένοι... κοινωνικοί επαναστάτες, που τα έκαναν μπάχαλο. Αυτοί τον αποδοκιμασαν και του επιτέθηκαν, όχι ο «κόσμος» στο σύνολό του όπως αναφέρεις.
    Δυστυχώς, οφείλω να ομολογήσω πως όλοι αυτοί οι κάφροι έχουν τη συμπαράσταση της πλειοψηφείας του κόσμου (κάτι που καταδεικνύουν και τα σχόλια των αναγνωστών σου - από τα οποία ξεχωρίζω εκείνο της Έλενας που χαρακτήρισε αναισθησία (!!!) το ότι ο Νταλάρας τραγουδούσε ενώ οι κανίβαλοι τον έβριζαν και του πετούσαν ως και καρέκλες!).
    Ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει ό,τι θεωρεί σωστό, να έχει την άποψή του και να μη φοβάται να την πει ακόμη και αν άλλοι αναγνώστες σου θεωρούν ότι είναι αναγκασμένος να λέει όσα θέλουν να ακούσουν.
    Και πράγματι, αν δεν σου αρέσει ο Νταλάρας, πολύ απλά τον αγνοείς και αφήνεις τους υποστηρικτές του (υποθέτω ότι όσοι δεν τον βρίζουν, είναι και αυτοί προδότες ή αναίσθητοι - συγνώμη αλλά κόλλησα στον θεϊκό αντίστοιχο χαρακτηρισμό) να τον παρακολουθούν.
    Και να είσαι σίγουρος ότι ο Νταλάρας δεν πρόκειται να βρεθεί ποτέ μπροστά σε άδεια καρεκλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πιγκουίνε, με συγχωρείς για την καθυστέρηση ανταπόκρισης. Δεν είδα ότι υπήρχε στην παρούσα ανάρτηση κι άλλο σχόλιο!

    Προφανώς υπάρχει και κόσμος που πάει για να τον παρακολουθήσει. Εξάλλου, τζάμπα ήταν. Εισιτήριο δεν υπήρχε. Δεν μου λες, όμως. Πώς ένοιωθαν όλοι αυτοί που πήγαν να απολαύσουν τα τραγούδια του καλλιτέχνη, όταν έβλεπαν αυτούς τους οργανωμένους, όπως λες, να πετάνε γιαούρτια; Όταν έβλεπαν να ανεβαίνουν στην σκηνή άνθρωποι με απειλητικές διαθέσεις; Αντέδρασε κανείς; Όλοι μόκο ήταν. Τουμπεκί. Σαν να βλέπεις έναν οπαδό στην κερκίδα να πετάει πέτρες στον επόπτη και εσύ να κοιτάς τα αστεριά. Σιωπηλή συγκατάθεση λέγεται αυτό και συνενοχή. Σαν να είσαι αυτόπτης μάρτυρας σε κάποια παράνομη πράξη και να μην το δηλώνεις στην Δικαιοσύνη. Και το χειρότερο ξέρεις ποιος είναι; Οι δηλώσεις του Νταλάρα μετά τις συναυλίες. Δηλώσεις που είχαν απολογητική χροιά. Του στυλ: ''Δεν ψήφισα την γυναίκα μου''. Μπας και γλιτώσει κανά μπινελίκι. Από εκεί καταλαβαίνεις.

    Τα σέβη μου.

    Υ.Γ. Εννοείται ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα της γνώμης του. Αρκεί να εκφράζεται κόσμια. Όχι, με γιαούρτια ή μπινελίκια. Ούτε με προκλητικές δηλώσεις και πράξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...