Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Άχυρο και πάλι άχυρο

Ο άρχοντας του γηπέδου ήταν -μακράν του δευτέρου- ο Ντιόπ. Κάποια στιγμή πίστεψα ότι είχε βάλει μαγνήτες στην μπάλα. Όπου πήγαινε το τόπι, βρισκόταν κι αυτός. Η επιβλητική του παρουσία εξαφάνισε τον Σφακιανάκη και τον κράτησε μακριά από την περιοχή του Σάχα, ενώ περιόρισε σημαντικά τα τρεξίματα του αειθαλούς Νέμπε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εμφανιστεί αστάθεια στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ατρομήτου. Οι Μπαζίνσκι και Ολιβέιρα δεν μπορούν να συνθέσουν καλή δυάδα και συναγωνίζονται για το ποιος θα κάνει τις περισσότερες γκάφες σε κάθε ματς. Βέβαια, παίζει ρόλο και το γεγονός ότι η άμυνα του Ατρομήτου ανεβαίνει πολύ ψηλά. Εντολές Δώνη.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον αθόρυβο Μάκο, ο οποίος στήριξε ικανοποιητικά τον Ντιόπ και μάλιστα από τη στιγμή που βγήκε ο Σκόκο κάλυπτε και τον Γεωργέα. Επομένως, με την Α.Ε.Κ. να ελέγχει το κέντρο, ο Ατρόμητος δεν μπορούσε να πάρει μέτρα στο γήπεδο. Πριν το ματς, θεωρούσα ότι θα βλέπαμε καλό παιχνίδι, διότι και οι δυο ομάδες αρέσκονται στο να παίζουν ανοιχτό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς, το πρώτο μέρος ήταν μετριότατο. Στο δεύτερο ημίχρονο η ένταση ανέβηκε κι ο Ατρόμητος εμφανίστηκε πειθαρχημένος για να γυρίσει το σκορ, αλλά δεν τα κατάφερε. Από το ξεκίνημα του δεύτερου μέρος μέχρι το 65' λεπτό η ομάδα πίεσε, έκανε φάσεις, αλλά μετά κουράστηκε. Ο Καμαρά δεν έδωσε όσα μπορούσε, ο Αναστασάκος είναι αργό και βαρύ κορμί κι ο Σαγκανόφσκι  με τον Νάστο αδυνατούσαν να δημιουργήσουν ρήγμα από την ελλειμματική δεξιά πλευρά της Α.Ε.Κ. Μόλις είδα τους παίχτες του Δώνη να αρχίζουν τις γιόμες, σκέφτηκα ότι το έργο τελειώνει. Μόλις είδα τον Χιμένεθ να βγάζει τον Μπλάνκο για να βάλει τον Καφέ, σκέφτηκα ότι το έργο τέλειωσε. Ένας Χιμένεθ που από τον πάγκο δεν έκανε τίποτα απολύτως. Υποθέτω ότι τον βοήθησε η ροή του ματς.

Φυσικά, η Α.Ε.Κ. δεν έπαιξε καμιά σπουδαία μπάλα. Ειδικά, στο δεύτερο ημίχρονο θύμιζε θεατή που έβλεπε δωρεάν το παιχνίδι. Δεν ισχύει το ίδιο για τον Δέλλα, ο οποίος έδωσε πολύτιμες βοήθειες στον άξονα. Θεωρώ ότι αν είχε πιο γρήγορα ποδάρια θα είχε κάνει μεγαλύτερη καριέρα. Πάντως, μου προξενεί εντύπωση ο Μανωλάς, ο οποίος τώρα τελευταία κάτι έχει πάθει και δεν στέκει πολύ καλά. Τώρα που το σκέφτομαι στην Α.Ε.Κ. κι άλλοι δεν στέκουν καλά, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα. Ή μάλλον ας το κάνουμε. Είναι δυνατόν ρε Αδαμίδη να δηλώνεις ότι ο τελικός με τον Ατρόμητο είναι το ματς της εικοσαετίας; Είναι δυνατόν οι οπαδοί της ομάδας να κουβαλάνε άχυρο μέσα στο κεφάλι τους; Μετά σας φταίει ο ήλιος, τα ταξί και τα ποδήλατα. Ο Πιλάβιος ήταν εκεί. Ελπίζω να είδε το άχυρο και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. Ακούς Πιλάβιε; Δείξε ότι δεν κουβαλάς κι εσύ άχυρο και πάρε επιτέλους μια πρωτοβουλία.

Υ.Γ.1 Οι ακραίες καταστάσεις απαιτούν ακραία μέτρα. Μένει να προσδιορίσουμε αν το ελληνικό ποδόσφαιρο διακατέχεται από ακραίες καταστάσεις.

Υ.Γ.2 Τα σέβη μου στον γίγαντα Animation και στις φωτοσοπιές του.

Υ.Γ.3 Την προσεχή Τρίτη έχουμε πραγματικό ποδόσφαιρο. Προσδεθείτε.

Υ.Γ.4 Στην παρούσα ανάρτηση θα γνωρίσουμε τους Warrant. Το 1989 κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Σημαντική συνεισφορά είχε το τραγούδι που ακολουθεί.

I don't need to be the king of the world, αs long as Ι'm the hero of this little girl...how I love the way you move and the sparkle in your eyes...when I come home late at night and you're in bed asleep, now I wrap my arms around you so I can feel you breathe...I don't need to be a superman, as long as you will always be my biggest fan...I've got nowhere left to go, and no one really cares, I don't know what to do, but I'm never giving up on you...

18 σχόλια:

  1. από ποδόσφαιρο δεν ξέρω και πολλά και το χθεσινό παιχνίδι το είδα μέχρι τις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου.. όμως νομίζω πως έχω το δικαίωμα να τονίσω πως σήμερα -για να μην πω από τη λήξη του αγώνα- όλοι οι αεκτζήδες έχουν βγει έξω και πανηγυρίζουν ή κάθονται μέσα στο σπίτι τους και γράφουν προσβλητικά στάτους στο facebook εναντίον του ατρόμητου. σαν κάτι να έχουν ξεχάσει όμως.. δεν σχολίασαν τον πανικό που ξεκίνησαν, ούτε τα επεισόδια που έγιναν.
    σωστά προς τη νίκη τι είναι ο πόνος;;;
    να χαίρονται το κύπελο, αυτό τους νοιάζει μόνο. που όλος ο κόσμος συζητάει την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου, τους αφήνει παγερά αδιάφορους.. ΕΤΣΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αλαξε τιτλο
    καρβουνο και παλι καρβουνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό μήνα Κανθαράκο, καλή Πρωτομαγιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ, είμαι ΑΕΚ. Είμαι ΑΕΚ επειδή τα παιδιά μου είναι ΑΕΚ. Χθές λοιπόν, ντράπηκα. Ντράπηκα που τους έμαθα να αγαπούν το ποδόσφαιρο. Και χάρηκα που δεν μπόρεσα να τους πάω να δούν τον αγώνα...
    Καλό μήνα κιτρινόμαυρε φίλε μου! Και μακάρι να έρθει κάποτε η κάθαρση στο ταλαίπωρο ποδόσφαιρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωστά τα λες Κάνθαρε. Συμφωνώ με όσα έγραψες. Ο Μανωλάς έχει αρχίσει να ξεφεύγει, όταν τον πρωτοείδα πέρσι μου φάνηκε πιο μυαλωμένος, χθες έκανε πολλές μπαρούφες και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Πιθανόν να φταίει ολίγον τι ο θείος του, να του φούσκωσε τα μυαλά. Πέραν τούτου, η ΑΕΚ για εμένα το αξιζε, ήταν κάπως καλύτερη.

    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλό μήνα φίλε, οι σκέψεις μου να μην ασχολούμαι πλέον σοβαρά με το ποδόσφαιρο αρχίζουν και ωριμάζουν, ίσως πιο πολύ απο ποτέ.....
    Σιγά μην κάτσω να δώ το μάτς της Τρίτης....Θα περιμένω να αρχίσουν τα play off να δώ λίγη μπαλίτσα...:D !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαλο μηνα φιλαρακι.
    Τελικα οταν πρωταγωνιστες ειναι οι χουλιγκανς και οχι το ποδοσγαιρο τι να λεμε τωρα.
    Εφαρμογη των ποινων της UEFA χθες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλό μήνα Κωστή!
    Λυπάμαι αλλά αν περιμένεις από τον Πιλάβιο να δώσει λύση θα σε απογοητεύσω.Ο άνθρωπος μαζεύει τις καταγγελίες στα συρτάρια του αντί να τις στέλνει στον εισαγγελέα και χτες μπροστά στα μάτια πέρα από τα έκτροπα έγινε απονομή Κυπέλλου σ' έναν αγώνα που δεν τελείωσε ποτέ!!!
    Δεν αξίζει πια ν' ασχολούμαστε με το Ελληνικό ποδόσφαιρο ούτε από τηλεοράσεως.Εχει γεμίσει από μαφιόζους και αχυρόμυαλους όπως πολύ σωστά λες.Σκέφτηκες τι θα γινόταν αν έχανε η ΑΕΚ ή αν ο Κάκος επέμενε στη διακοπή;Ακόμα νεκρούς θα μετράγαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΚΑΝΘΑΡΕ!ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η σεμνή τελετή(λέγε με ελληνικό ποδόσφαιρο) έλαβε τέλος.Ούτε play offs,ούτε προκριματικά ch.league,ούτε τιμωρίες,ούτε αγώνες χωρίς θεατές,τίποτα.Απλά δεν υπάρχουν.
    Καμιά ελπίδα για το μέλλον,μιας και δεν υπάρχει ουσιαστική θέληση για αλλαγές.
    Να το χαίρονται το ποδόσφαιρό τους,να το καμαρώνουν,να το χουν κορώνα στο κεφάλι τους,τιμή τους και καμάρι τους...ευχαριστώ,δε θα πάρω άλλο...μπάφιασα!


    Αντάρτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kanthare δεν είναι μόνο τώρα τελευταία έτσι ο Μανωλάς. Έχει γίνει πολύ τσογλάνι το παιδία, παρότι στην αρχή φαινόταν να έχει μυαλό και πολλοί έλεγαν πως θα είναι σημαντική η βοήθεια του θείου του. Ο Στέλιος όμως, μάλλον περισσότερο κακό του έκανε...

    Και να σταθώ και στο Υ.Γ.1. Οι ακραίες καταστάσεις υπάρχουν πράγματι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Γι' αυτό και τα ακραία μέτρα είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Ένα ακραίο μέτρο π.χ., θα ήταν ο Κάκος να διακόψει το Σάββατο το ματς και να το κατοχυρώσει υπέρ του Ατρομήτου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και σαν τί περιμέναμε δηλαδή; Να σηκωθούν οι "γνήσιοι" αεκτζήδες και να πουν: Όχι, δεν έπρεπε να τελειώσει αυτό το ματς. Να τιμωρηθούμε!

    Τα ίδια δεν κάνουν τόσα χρόνια οι γάβροι; Τα ίδια δεν έκαναν πέρυσι οι ζέλοι; Τα ίδια δεν κάνουν όπου βρουν "καταξίωση" οι συμπολίτες; Τα ίδια δεν θα κάναμε κι οι περισσότεροι από εμάς στην περίπτωση που...;

    Και μη μου πείτε ότι εμείς ψηθήκαμε με πίκρες και εξάντληση της αυστηρότητας των κανονισμών στην ομάδα μας και δεν θα ήμασταν ποτέ τόσο αλαζόνες. Ήδη η ιστορία και για τη φάρα μας έχει δείξει, ότι το πρώτο πράγμα που θα πουν ("παράγοντες", ραδιόφωνα και "δημοσιογράφοι", ακόμη και απλοί οπαδοί) είναι γιατί αδικήθηκε η ομάδα (πχ πτώση στην Β' με τα έκτροπα στο Άρης-Ηρακλής) ή αν υποθετικά ήταν ο Άρης κάθε φορά στην θέση της ευνοημένης ομάδας ότι δεν θα απολάμβανε την ίδια εύνοια. Δευτερεύουσας σημασίας πάντα το σημαντικό, δηλαδή η μη ( ή ελαστική) εφαρμογή/τήρηση του αντίστοιχου κανόνα/νόμου.

    Είμαι φοιτητής στον Βόλο και έχω δει πως η επιτυχία (έστω και σε μικρή κλίμακα), γεμίζει με τόσο αέρα τα μυαλά του Έλληνα, έχων μεσογειακό ταμπεραμέντο μην αφοδεύσω, που δεν δίνει ούτε σεντ για τα μέσα, παρά μόνο για τον σκοπό.

    Αυτοί είμαστε κι αυτοί μας αξίζουν. Μπέοι, Πιλάβιοι, Κάκοι(ίσως οι λιγότερο αρμόδιοι και περισσότερο κραγμένοι), Μαρινάκηδες και πιο γενικά Πάγκαλοι, Γιωργάκηδες, δημοσιοκαρεκλοκένταυροι κι η λίστα τήνει στο άπειρο.

    Αφού μέσα μας όλοι κρύβουμε έναν wannabe ή φτασμένο βολεμένο, γιατί ζητάμε από τους υπόλοιπος σ'αυτό το "κράτος" τα ρέστα;

    Το φαινόμενο είναι κοινωνικό (κλισέ {και το 'κλισέ' κλισέ σ'αυτό το blog :P}). Η μπάλα είναι απλώς άλλο ένα πρίσμα για να δούμε πόσο ΓΤΠ είμαστε. Δεν το γαμω-πιάνουμε (aka dont we fuckin get it);

    ΥΓ1: Highlight του τελικού για μένα το πλάνο με τον Δώνη να ρωτά αν ήταν οφσάιντ το 1ο γκολ και το νεύμα αηδίας μετά...

    ΥΓ2: Δεν θυμάμαι αν το 'χω ξαναπει εδώ ή αν το έχει πει άλλος, αλλά μήπως να το γυρίσουμε στο χόκει; Εκεί κάνουμε κυριολεκτικά πρωταθλητισμό και το άθλημα δύσκολα να διαφθαρεί στο σύντομο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. θα σταθώ σε μία φράση σου, σε αυτό που λες για τις ακραίες θέσεις και τα ακραία μέτρα (Υ.Γ.1 Οι ακραίες καταστάσεις απαιτούν ακραία μέτρα. Μένει να προσδιορίσουμε αν το ελληνικό ποδόσφαιρο διακατέχεται από ακραίες καταστάσεις.)
    ...ελπίζω να ΜΗΝ υπονοείται κάτι του στυλ "μια χούντα μας χρειάζεται" ή παρόμοιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μόλις (και άμα) μου περάσει η ντροπή θα σχολιάσω.
    Τώρα αδυνατώ. Καλό μήνα σε όλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ευχαριστώ Άγγελε.

    Κατ, το να χαρακτηρίζεις τον αντίπαλο είναι λάθος. Δεν χρειάζεται. Δεν είναι απαραίτητο. Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει υγεία. Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει ελπίδα. Όμως, τα θέλω τα δικά μου δεν συμπορευόνται με τα ισχύοντα δεδομένα.

    Θέμη κι αυτό μέσα είναι.

    Καλό μήνα στην Τάνια και στην Έλενα (λεβέντισσες).

    Ευαγγελία, ο Κάνθαρος είναι Άρης. Κι αυτός ντράπηκε.

    Footballfan, έχω την εντύπωση ότι ο Μανωλάς έχει κακούς συμβούλους. Το ότι πήγε στα αποδυτήρια του Ατρομήτου και είπε πήρατε τα αρχίδια μου ελέγχεται ως ανακριβές. Ίσως πάλι εγώ είμαι αυτός που έχει μπερδέψει κάποιες έννοιες στο κεφάλι, όπως για παράδειγμα το ήθος.

    Φίλε Ani το ποδόσφαιρο είναι απλά για να γεμίζει το χρόνο μας. Δεν είναι τόσο σημαντικό. Υπάγεται όμως στα σπορ. Στον αθλητισμό. Κι ο αθλητισμός συντάσσεται με κάποια ιδεώδη. Δυστυχώς, βλέπω ότι από τη στιγμή που και στον αθλητισμό πιάνουμε πάτο δεν υπάρχει γιατρειά. Δυστυχώς. Εμείς έχουμε αφεθεί στην πλάνη της οικονομικής κρίσης κι αντί να κοιτάξουμε πέρα από το καβούκι μας και να γίνουμε καλύτεροι, λειτουργούμε με άσχημους τρόπους, χρησιμοποιώντας την οικονομική κρίση ως πρόσχημα. Παλιά δλδ στα χωριά που δεν είχανε κυριολεκτικά ψωμί να φάνε έπρεπε να τα έχουν ανατινάξει όλα. Με την κρίση αξιών και ιδεών ποιος θα ασχοληθεί;

    Foris, μη σου πω από προχθές.

    Υ.Γ. Συγνώμη που άργησα να απαντήσω, αλλά έχει πάρει φωτιά ο πάτος μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ζείδωρον, ο Πιλάβιος είχε την ευκαιρία να λάβει μια ιστορική απόφαση και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, αλλά δεν τόλμησε. Παντελλής έλλειψη πρωτοβουλίας και υπευθυνότητας. Εκτόπισμα μηδέν. Κρίμα. Πραγματικά κρίμα. Όλοι οι Πρόεδροι που κυβερνάνε σε αυτή τη χώρα, σε όποιον (δημόσιο) τομέα και να βρίσκονται είναι πάνινα αρκουδάκια που το μόνο που κάνουν είναι μαμ, κακά και νάνι.

    Handmade+art, καλά είμαι (ψεύτης). Σε ευχαριστώ.

    Αντάρτη, αυτή η θέληση μας έχει κάψει. Όπως το είπες είναι. Ώρες ώρες με αυτά που βλέπουν τα ματάκια μου αναρωτιέμαι αν είμαι έξυπνος ή βλάκας. Αναρωτιέμαι αν είμαι λογικός ή παράλογος. Αναρωτιέμαι αν εγώ είμαι αυτός που ζει σε ουτοπικό κόσμο.

    Χάρη καλά το έθεσες. Τσογλάνι. Ευτυχώς δεν βρίσκεται στην ομάδα μου. Όσο για το να διακόψει το ματς ο Κάκος επίτρεψέ μου να σου πω ότι δεν είναι ακραίο μέτρο. Είναι πολύ απλά η εφαρμογή του κανονισμού.

    Τα σέβη μου στον Άλεξ. Μόνο να πω ότι δεν κατέχω το χόκεϊ.

    Γιάννη δεν υποννοώ χούντα. Αν και είναι δύσκολο να φανταστώ χειρότερη χούντα από αυτό που ζούμε σήμερα. Μπορούμε να ξεκινήσουμε από τα απλά: εφαρμογή των ήδη υπάρχοντων νόμων. Μετά βλέπουμε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χρησιμοποιήσεις τον παραδειγματισμό υπέρ σου. Δημοκρατικοί τρόποι.

    Καλό μήνα ρε Μπαλαντέρ. Καλό μήνα.

    Υ.Γ. Συγνώμη που άργησα να απαντήσω, αλλά έχει πάρει φωτιά ο πάτος μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...