Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Βέγγος και αξιοπρέπεια




Υ.Γ.1 Αφού πήραμε τη δόση μας από τον παλιό, καλό ελληνικό κινηματογράφο, αρχίζουμε τις αναλυσούλες μας. Το πόσο άσχετοι είμαστε από ποδόσφαιρο, το έχουμε εξηγήσει σε ένα μακροσκελές άρθρο που γνώρισε αναπάντεχη αποδοχή και επιτυχία. Η άγνοια μας, λοιπόν, συνεχίζεται. Διαβάζω ρεπορτάζ του κώλου και σχόλια του πρωκτού που υπογραμμίζουν το μαρκάρισμα του Λέτο από τον Τοροσίδη. Μάλιστα. Το ότι ο Λέτο δεν παίζει πλέον καθαρό αριστερό εξτρέμ, αλλά κινείται σε οριζόντιο επίπεδο με ξαφνικές κάθετες κινήσεις, μάλλον κρίνεται ήσσονος σημασίας. Προφανώς κι ο Βαλβέρδε δεν θα βάλει τον Τοροσίδη πάνω στον Λέτο. Ο Βάσκος είναι πιο σχετικός από εμάς και σίγουρα γνωρίζει περισσότερα. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι ο ευνουχισμός την μεσαίας γραμμής του Π.Α.Ο., κυρίως το δημιουργικό κομμάτι της, ήτοι Κατσουράνης, Κλέιτον και Ζέκα, ούτως ώστε να μπλοκάρει τις διαγώνιες και κάθετες πάσες. Πώς θα το πράξει αυτό; Με τον τρόπο του. Παίζοντας εντός έδρας και διακατεχόμενος από την φιλοσοφία του, δεν υπάρχει εναλλακτική: πίεση στα χαφ και πρέσινγκ στα 3/4 του γηπέδου. Οι γραμμές ανεβαίνουν, αλλά παράλληλα ανεβαίνει και η επικινδυνότητα στην άμυνα, λόγω των ανοιχτών χώρων -ο Π.Α.Ο. βγάζει παίχτες από πίσω. Όσο πιο ψηλά θα είναι η τετράδα της άµυνας, τόσο πιο εύκολος θα είναι ο αιφνιδιασµός για τον Παναθηναϊκό. Το ερώτημα που ανατέλλει είναι το εξής: μπορεί ο Ορμπάιθ κι ο Μοδέστο (ή ο Φουστέρ) να αντεπεξέλθουν στον ρόλο τους; Οψόμεθα. Θυμίζω ότι ο soft Ορμπάιθ δεν είναι καλός κόφτης και ο φιλότιμος Μοδέστο χαρακτηρίζεται ως περιορισμένων ικανοτήτων, πλην, όμως, είναι ο μοναδικός χαφ που έχει το μυαλό του στην άμυνα. Βρε μπας και παίξει ο Μακούν και μεταμορφωθεί σε κλώνο του Μπάλακ;

Υ.Γ.2 Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να αποτρέψεις έναν παίχτη από το να κινείται χωρίς την μπάλα. Για παράδειγμα, δεν μπορείς να εμποδίσεις τον Κουίνσι από το να τρέχει χωρίς αυτήν. Τι θα πράξεις; Θα τον φυτέψεις σαν κουνουπίδι στο έδαφος ή θα του βάλεις αλυσίδες στα πόδια; Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να τον εμποδίσεις να (υπο)δεχτεί το τόπι. Πώς γίνεται αυτό; Έμμεσα. Πιέζοντας τον πομπό της πάσας ή έστω ταλαιπωρώντας τον δέκτη. Έτσι θα περιορίσεις την ταχύτητα του Κουίνσι, προτάσσοντας ως αντιστάθμισμα την ταχύτητα του Αβραάμ, και έτσι θα μπλοκάρεις τον Λέτο. Δεν θα μαρκάρεις μαν του μαν τον Λέτο. Θα μαρκάρεις τους παίχτες που θα ψάχνουν τον Λέτο. Αντίθετα, εκεί που δεν χωράει αμφιβολία είναι η φύλαξη του Ιμπαγάσα. Υποθέτω ότι ο Σιμάο θα προσπαθήσει να του βάλει βεντούζες. Ο Αργεντινός, όμως, δεν είναι ντελικάτος. Το εννοώ με την καλή έννοια. Δεν καταλαβαίνει από κλωτσιές, τρέχει σαν σκυλί -είναι 35 χρονών- και γνωρίζει πολύ καλά πως να κινείται χωρίς την μπάλα, προκειμένου να ξεμαρκαριστεί και/για να την υποδεχτεί. Και εννοείται ότι θα παίξει. Μην πιστεύετε τα ρεπορτάζ. Θα έχει δύσκολη αποστολή ο Σιμάο. Όχι μόνο πρέπει να μαρκάρει τον Ιμπαγάσα, αλλά οφείλει να απελευθερώνει και τον Κατσουράνη. Και ποιος θα είναι ο ρόλος του Φερέιρα; Δεν χρειάζεται να αλλάξει τίποτα. Η ομάδα ρολάρει, έχει ψυχολογία, είναι απρόβλεπτα προβλέψιμη και βγάζει στο γήπεδο όλα όσα είχε υποσχεθεί ο μυρουδιάς Πορτογάλος. Φαίνεται, όμως, ότι άνοιξαν τα ρουθούνια του και μύρισε την προπονητική. Κι ας έφτασε 65 χρονών. Ποτέ δεν είναι αργά. Άτιμε χρόνε.

Υ.Γ.3 Ας σταθούμε για λίγο και στους αναρχικούς του Ολυμπιακού. Αλλάζουν θέσεις, δεν μαρκάρουν, δεν παίζουν ομαδικά. Πώς θα πιέσει τότε ο Ολυμπιακός; Ο Κάνθαρος, όντας λάτρης της αγωνιστικής πειθαρχίας, ταράζεται με την σταθερή προκλητικότητά τους. Έχω την εντύπωση ότι ο Βαλβέρδε δεν τα (πολυ)γουστάρει αυτά τα πράγματα. Για την ακρίβεια είμαι βέβαιος. Προβλέπω ένας εκ των δυο να γίνεται αλλαγή και μάλλον ο κλήρος θα πέσει στον Βέλγο που σίγουρα δεν θέλει και μάλλον δεν μπορεί να παίζει στον ασβέστη. Εξάλλου, ο Τζιμπούρ είναι τρομοκράτης και δεν σηκώνει τέτοια αντιμετώπιση από τον προπονητή του. Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για το αριστερό άκρο αμύνης του Π.Α.Ο., ευθύνεται ο Σπυρόπουλος που λογικά δεν θα το κουνήσει ρούπι από τη θέση του, λόγω σαφών εντολών από τον πάγκο. Από την άλλη πλευρά δεν μπορώ να προβλέψω την αποστολή του Τοροσίδη στο χώρο. Θα πάρει μέτρα στην πλευρά; Ίσως. Αυτό που με προβληματίζει είναι η έκταση και ένταση της βοήθειας που θα δίνεται στον Σπυρόπουλο. Θα γυρνάει ο Ζέκα; Θα καλύπτει ο Σαριέγκι; Ίδωμεν. Θα επιβληθεί ο Μπουμσόνγκ στο ψηλό παιχνίδι; Ίσως. Αν, όμως, επιβληθεί ο Π.Α.Ο. θα βρίσκεται πιο κοντά στη νίκη. Πάμε πάλι στην άλλη πλευρά του λόφου. Ο Ολυμπιακός, κατά τη γνώμη μου, μπορεί να ποντάρει στον Μόνχε. Έδειξε καλά στοιχεία και αποτελεί, προς το παρόν, αινιγματικό ποδοσφαιριστή. Θα έχει ενδιαφέρον το ζεύγος Μόνχε - Μαρίνος (ή Βύντρα).

Υ.Γ.4 Ο Παναθηναϊκός, όπως έχω πει πολλάκις, οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Βλάση Τσάκα. Ο άνθρωπος δεν παίζεται. Όσο άσχημος δείχνει, άλλο τόσο ετοιμόλογος είναι. Όσο ύψος του λείπει, το αντικαθιστά σε πανουργία. Κι όσα κιλά ζυγίζει, άλλο τόσο επικοινωνιακός είναι. Στα δάχτυλα τους παίζει. Πλάκα τους κάνει. Αυτός ο άνθρωπος, λοιπόν, έχει προσδώσει στο τμήμα ηρεμία. Ασχολούνται όλοι με εκείνον και την καμήλα του Πρίγκηπα και ελάχιστοι με την ομάδα. Αλλά ο Φερέιρα έκανε ένα λάθος. Οι ομολογουμένως πολύ καλές εμφανίσεις της ομάδας, υποχρέωσαν τα Μ.Μ.Ε. να αναφερθούν στο αγωνιστικό κομμάτι. Η υπόθεση, βλέπετε, μύρισε αίμα και αμέσως έσπευσαν τα αρπακτικά. Ο κόσμος που είχε πέσει σε χειμερία νάρκη, ω (!) του θαύματος, έδειξε σημεία ζωής. Από εκεί που έβριζαν τον Τζίγγερ, άρχισαν να μελετάνε τον Φερέιρα, μετά τους παίχτες, έπειτα τον Τσάκα και τώρα το κλίμα έχει αρχίσει να αντιστρέφεται υπέρ όλων, πλην Τζίγγερ. Παράνοια (μαζί σου Αρειανάρα στα ουράνια). Ό,τι και να γίνει, τον Τζίγγερ θα τον βρίζουνε, ωστόσο, πέρι ραλίστα, θα αναφερθούμε σε μεταγενέστερη ανάρτηση. Εντούτοις, είναι θλιβερό. Όπου φυσάει ο άνεμος. Ουδεμία συνέπεια. Ουδείς ειρμός. Είναι φοβερός ο τρόπος που το οπαδιλίκι επιδρά στην ψυχοσύνθεση του οπαδού. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τους Ολυμπιακούς. Θυμηθείτε την λαίλαπα που έγινε γαμιάς και τον γυμνό βασιλιά. Αναρωτιέμαι πόσοι αγαπούν πραγματικά την ομάδα τους και το ποδόσφαιρο. Προσοχή: αναφέρομαι στους φιλάθλους/οπαδούς. Για τους παράγοντες και τους δημοσιογράφους, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, είμαι βέβαιος.

Υ.Γ.5 Γιατί έφυγε ο Κόκκαλης; Τι θα κάνει ο Τζίγγερ μετά την διαφαινόμενη αποχώρηση; Γιατί θέλουν να αποχωρήσουν οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι; Τι έχει στο μυαλό του ο υιός Γιαννακόπουλος (λεβεντόπαιδο); Ο Κοντομηνάς; Γιατί ο Μελισσανίδης (υποτίθεται ότι) δεν μπαίνει στην Α.Ε.Κ.; Τι συνδέει τους προαναφερθέντες άντρες; Ποια εταιρία στην Ελλάδα κερδίζει εκατοντάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο; Η απάντηση βρίσκεται στον Βέγγο. Βάλτε το βίντεο να παίζει και δείτε με τι ασχολείται πίσω από τα κάγκελα.

Υ.Γ.6 Η Λέσχη Φίλων Άρη έβγαλε ανακοίνωση κατά της διαιτησίας. Να δεχτώ ότι μας έχει αδικήσει; Να το δεχτώ. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βγάλει ανακοίνωση; Πλάκα κάνουμε; Αυτός είναι ο ρόλος της; Δεν νομίζω. Γιατί δεν βγάζει μια ανακοίνωση για τον Καστίγιο που ξεχνάει να μπει στο γήπεδο ή για τον Καπετάνο που δεν μπορεί να σκοράρει σε τετ α τετ; Έστω για το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουμε δει ένα τριγωνάκι ή ένα σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή. Η διαιτησία ευθύνεται για τις εμφανίσεις; Μην υποτιμάτε την νοημοσύνη μας.

Υ.Γ.7 Από τον Βασίλη Σαμπράκο: «Τελικά, πράγματι πιάνει η κάθαρση και είναι πραγματική: το ποδόσφαιρο καθαρίζει από τους κανονικούς και κάνει ακόμα περισσότερο χώρο στα λαμόγια».

Υ.Γ.8 Το παρόν υστερόγραφο θα περιλάμβανε πέντε αράδες περί Πολυτεχνείου. Εντούτοις, με έπιασε οίστρος, έχοντας ως συνέπεια οι πέντε αράδες να πολλαπλασιαστούν επί δέκα. Ως εκ τούτου, έκρινα σκόπιμο να περιλάβω το υστερόγραφο σε ξεχωριστή ανάρτηση. Η επόμενη ανάρτηση, λοιπόν, θα αφορά το Πολυτεχνείο. Θα αναμένω με γνήσιο ενδιαφέρον τα σχόλιά σας.

Υ.Γ.9 Πας στην αεροπορική βάση. Βρίσκεις το υπόστεγο με το νούμερο 18. Κάθεσαι 6 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα, τσεκάρεις τα U.F.O. και κατόπιν φεύγεις. Έντεκα χρόνια αργότερα, επιστρέφεις στο ίδιο υπόστεγο. Κάθεσαι 4 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα, βλέπεις την δράση των U.F.O. και τα ισοπεδώνεις όλα.



24 σχόλια:

  1. Ο Τσάκας είναι ικανός να φέρει τον Πενηντάλεπτο (aka 50 Cent) και να πει ότι είναι ο Ροναλντίνιο. Και να τον πιστέψουνε!
    \m/ Megadeath \m/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Λεβιάθαν. Ανταποδίδω τις ευχές.

    Πρόεδρε, ο Τσάκας πρέπει να πάρει το βραβείο του άντρα της χρονιάς. Οι Μegadeth, σε αυτά τα δυο τραγούδια νομίζω ότι δίνουν κυριολεκτικά τα ρέστα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στέκομαι στα βιντεάκια με τον Βέγγο, κάνω άλλη μια στάση στη μουσική. ευφραίνεται η ψυχή μου!
    αυτό μου είναι αρκετό.
    για τα υπόλοιπα λόγο δεν έχω!
    φιλί κανθαρούλη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χάρης

    Το φετινό παιχνίδι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός δεν έχει καμία σχέση με το περυσινό ντέρμπυ της ντροπής. Τότε ο ΠΑΟ που περπατούσε και τα έδωσε όλα στην τελευταία του ευκαιρία για τον τίτλο, νίκησε τον Ολυμπιακό που είχε πρόβλημα στην φυσική κατάσταση σε κάθε δεύτερο ημίχρονο. Και ανέλαβε δράση το κοράκι για να αλλοιώσει το παιχνίδι.

    Φέτος, και οι δύο ομάδες τρέχουν και προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός με λίγη αναρχία λόγω της φύσης του Τζιμπούρ και του Μιραλάς, ενώ ο Παναθηναϊκός επιδεικνύει μια φοβερή για Ελληνική ομάδα ομαδικότητα και πάσες σχεδόν με την μία. Και απουσιάζουν παίκτες όπως ο Νίνης και ο Χριστοδουλόπουλος, ενώ τα σέντερ φορ Τοτσέ και Πετρόπουλος είναι εκτός ενδεκάδας.

    Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έχει ένα μικρό προβάδισμα όχι τόσο λόγω έδρας, αλλά λόγω ομοιογένειας, συν τις πειστικές εμφανίσεις στο τσου λου που του δίνουν αυτοπεποίθηση. Βέβαια όλα αυτά είναι θεωρητικά και θα δούμε στο χορτάρι τί θα κάνουν οι παίχτες.

    Ο Τσάκας λες να ακολουθεί την τακτική του Μουρίνιο, προκαλώντας και τραβώντας τα φώτα πάνω του συνέχεια για να αποφορτίσει την ομάδα?

    Για το Πολυτεχνείο είναι απλά τα πράγματα, το έχω ζήσει άλλωστε και σαν φοιτητής του από μέσα. Κάποια παιδιά από όσους έκαναν αντίσταση, χωρίς να ανήκουν σε κάποια συγκεκριμένη φοιτητική παράταξη και να σκοτώνονται μεταξύ τους για το ποιός είναι πιο μεγάλος και τρανός, ατύχησαν και σκοτώθηκαν. Και πατώντας πάνω στα πτώματά τους, μετά την Μεταπολίτευση, κάποιοι βρήκαν σιγά-σιγά τον δρομο προς την εξουσία. Την εξουσία που ποδοπάτησε και κατάντησε την Ελλάδα και τους Έλληνες στα σημερινά χάλια. Στις μέρες μας, κάποιοι 20χρονοι το παίζουν φοιτητοπατέρες της Αριστεράς λόγω αυτών των πτωμάτων. Και σε κάθε επέτειο τα κάνουν όλα πουτάνα, έτσι για να ξεχαρμανιάσουν. Ακόμα και οι Αναρχικοί. Οι πολιτικοί κάθε χρόνο "συγκινούνται" από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τους σιχαίνομαι όλους. Η θυσία και ημνήμη των νέων της εποχής έχει βεβηλωθεί πλέον απ' όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kantharako μου αν και είμαι μεγάλη φαν του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και έχω δει άπειρες ταινίες κι όχι μόνο μια φορά την καθεμιά τη συγκεκριμένη με τον Βέγγο και το Δούκα δεν την έχω δει...
    Είχε πλάκα πάντως και ευχαριστώ που μου δόθηκε η ευκαιρία να δω αυτό το απόσπασμα εδώ.
    Όσον αφορά τις αναλύσεις αγαπητέ μου φίλε, είναι καλές και σωστές μέχρι να σφυρίξει το εναρκτήριο λάκτισμα ο διαιτητής. Ξέρεις και εσύ πολύ καλά πως η θεωρία από την πράξη διαφέρει πολύ.
    Αυτό που εύχομαι στο αυριανό παιχνίδι να δούμε καλή μπάλα...Πραγματικά διψάω για καλή μπάλα...και ας κερδίσει ο Θρύλος! (χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα)
    Υπέροχα τα clips σου στο τέλος. Πάντα εδώ γνωρίζω πως θα ακούσω καλό μέταλλο! ;)
    Καλό σου Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα παιξουμε το συστημα φυσαρμονικα... ολοι μαζι μπροστα και ολοι μαζι πισω :P

    Γιατι δεν εβαλες τον Σταυριδη? Μεγας Γαυρος και κολληταρι του τιτανοτεραστιου Γουλανδρη. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λύχνε, ο Βέγγος και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές του παλιού ελληνικού κινηματογράφου είναι απίστευτοι. Θα σου πω τώρα πως ξεκινάει όμορφα η μέρα: ανοίγεις τη λίστα με τα mp3. Πας στο γράμμα ''m'' και ψάχνεις τους Megadeth. Γραπώνεις το τηλεχειριστήριο του ηχοσυστήματος και πατάς το volume μέχρι εκεί που φτάνει η ανθρώπινη βλακεία, ήτοι στα ύψη. Πατάς play. Και μόλις διαπιστώσεις ότι οι τοίχοι αρχίσουν και τρίζουν, τότε βρίσκεσαι σε καλό δρόμο. Καλή συνέχεια.

    Χάρη, όντως, δεν έχει καμία σχέση με το περσινό έκτρωμα. Διαφορετικές συνθήκες. Ο ΠΑΟ δείχνει ορεξάτος και απελευθερωμένος. Είναι μεγάλη υπόθεση να θες να μπεις στο γήπεδο κι ακόμα μεγαλύτερη να θες να παίξεις ποδόσφαιρο και δη ομαδικό. Δίνω έμφαση στη λέξη ''θες''. Ο Ολυμπιακός μου δείχνει λίγο μπερδεμένος. Έχει αποκτήσει μεγαλύτερη αντοχή σε σύγκριση με πέρυσι, αλλά δεν βλέπω να έχουν προστεθεί νέα στοιχεία στο παιχνίδι του. Με βάση, πάντως, τις αμυντικές γραμμές και τους τερματοφύλακες όλα είναι πιθανά. Υποθέτω ότι ένα γκολ έκαστος θα το βάλει. Στο χόρτο, όμως, μπορεί να επικρατήσουν διαφορετικά ισχύοντα. Όσο για το Πολυτεχνείο, επίτρεψε μου να μην απαντήσω τώρα. Έχω ετοιμάσει μια ανάρτηση που πιστεύω ότι θα ξενίσει τους περισσότερους. Αντίθετο ενδεχόμενο θα μου προξενήσει έκληξη. Όσο για τον Τσάκα ο άνθρωπος είναι φοβερός. Ούτε οι πολιτικοί τέτοια ευελιξία. Ρωτάς τους πολιτικούς για τον ουρανό και εκείνοι σου απαντούν για θάλλασες και αντίπαλα κόμματα. Βρε για τον ουρανό σε ρώτησα. Ρωτάς τον Τσάκα για το οτιδήποτε και εκείνος δεν διστάζει. Απαντά σαν να γνώριζε την απάντηση χρόνια. Δεν ξέρω αν τραβάει τα φώτα επίτηδες ή όχι, αλλά η ομάδα αποφορτίζεται ψυχολογικά.

    Αστροφεγγιά, την έχω δει μια φορά στη ζωή μου -δεν τη θυμάμαι πολύ καλά. Πάντως, τα δυο βιντεάκια αντιπροσωπεύουν σε μεγάλο βαθμό την πλοκή της ταινίας. Εμένα μου φαίνεται και αρκετά διδακτική. Συμφωνώ απόλυτα για την τεράστια απόσταση μεταξύ θεωρίας και πράξης, αλλά νοιώθω, λόγω χρησιμοποιηθέντος ύφους, ότι δεν συμφωνείς με κάτι από αυτά που έγραψα. Όσο για τις μεταλλιές, να είναι καλά οι Metallica που έδιωξαν τον Dave. Καλό Που-Σου-Κου!

    Ρε Μανόλο, έτσι παίζαμε όταν πηγαίναμε Δημοτικό! Εκτός από κάποιους αμετανόητους που νόμιζαν ότι ήταν κλώνοι του Ρομάριο. Δεν ήξερα ότι ο Σταυρίδης ήταν Ολυμπιακός. Επίσης, δεν θυμάμαι να έχει παίξει σε ταινία που αφορά ΠΑΟ και ΟΣΦΠ. Μέγας ηθοποιός κι αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ετσι συστημα φυσαρμονικα και ο χοντρος μπακοτερμα καθοταν για να μην γκρινιαζει! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαίρομαι γιατί δεν κάνεις τον "μετά Χριστόν προφήτη", αλλά λες την άποψή σου πριν το παιχνίδι. Άλλωστε, αυτή είναι η νοστιμιά της ποδοσφαιροκουβέντας: να προσπαθήσεις να προσεγγίσεις το παιχνίδι και να υποστηρίξεις ποδοσφαιρικά την άποψή σου, όχι να λες "ή αυτό ή το άλλο" και στο τέλος του παιχνιδιού να λες "τα έλεγα εγώ"!
    Respect, για το ειρωνικό ύφος σου απέναντι στους δημοσιογράφους. Εγώ έχω αποφασίσει να μην ασχολούμαι άλλο μαζί τους. Τα Υ.Γ.2 και 3 είναι μια πολύ καλή απόδειξη για το πώς μιλάμε σωστά για ποδόσφαιρο.
    Για τον Τσάκα έχω να πω ότι, με όσα βλέπω να κάνει τώρα, τρέμω στη ιδέα να αναλάβει τον Παναθηναϊκό. Και απορώ με την ελευθερία κινήσεων και λόγου που του έχουν δώσει οι φίλοι του Παναθηναϊκού..
    Για τα υπολοιπα Υστερόγραφά σου δε θα αναφερθώ εδώ, αλλά πιστέυω ότι θα μου ξαναδώσεις την ευκαιρία να γράψω..
    Πάντα μας φτιάχνεις με τη μουσική σου..

    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με τα του σινεμά καλά το ξεκίνησες μετά!! ο μπαγάσας του ολυμπιακού είναι; αμ ποιανού πες, πολλοί μπαγάσιδες μέσα σε αυτή την ομάδα(μη δένεις σημασία) εγώ είμαι άσχετη και ΑΕΚ ,το ξέρεις γιατί ταιριάζουμε σε πολλά, και στα χρώματα...
    καλό ΠΣΚ εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όχι Κανθάρακο μου λάθος εντύπωση σχημάτισες...δεν είχα "ύφος", απλά κυρίως πριν από τα μεγάλα ντέρμπι (τουλάχιστον στα χαρτιά) προτιμώ να κρατώ μικρά καλάθια και να λέω λίγα λόγια...
    Εσύ μια χαρά τα λες φίλε μου, το ξέρεις πως δεν αμφισβητώ ποτέ την άποψή σου σου περί αθλητικών! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. άσε τις άλλες ομάδες και πες μας με τον Άρη τι θα γίνει???? Θα πάρει 3πόντο?

    έλα ...σε πειράζω!

    Όλα καλά φίλε μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα σταθώ στο υστερόγραφο του Χάρη σχετικά με το Πολυτεχνείο και θα πω πως μακάρι κι άλλοι σε διάφορα μπλογκ να σκέφτονταν και να εκφράζονταν κάπως έτσι (με ειλικρίνεια πάνω απ' όλα), να ανοίξουν τα μάτια τους και να πάψουν να ζουν σε καταστάσεις που μας πάνε 60 χρόνια πίσω...

    Υ.Γ.: Ως λάτρης του παλιού ελληνικού κινηματογράφου υποκλείνομαι στην επιλογή των βίντεο!!!

    Καλό Σαββατοκύριακο Κάνθαρε:-) Mπράβο για την κριτική ΠΡΙΝ το μεγάλο παιχνίδι!! Κι εγώ κάτι τέτοια έλεγα σήμερα στη δουλειά αλλά κάποιοι "εξυπνάκηδες" έπεσαν να με φάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπεροχα τα βιντεακια με Βεγγο

    να σαι καλα Κανθαρε

    Lio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. δε διαβαζω τιποτα ειμαι κοματια παω (φτουουουου) πηγαινω για νανι γιατι αυριο εχω ραντεβου με το ραφτη μου.
    εχω παραγγειλει μια κελεμπια κι ενα ζευγαρι παπουτσια γυριστα!!!
    κατσε να με δεις αυριο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Με τον Κάνθαρο συμφωνούμε στην συντριπτική πλειοψηφία, όπως και εκείνος μπορεί να βεβαιώσει.

    Ακόμα και στο ότι τελικά θα παίξει τελικά ο Ιμπαγάσα συμφωνήσαμε, άσχετα αν αποτύχαμε. Εκεί που διαφωνήσαμε ήταν αν πρέπει η Πανάθα να μαρκάρει man-to-man τον Αργεντίνο, ο Κωστής λέει ναι, εγώ όχι. Μόνο που δεν θα μάθουμε ποιος έχει δίκιο αφού αποκλείστηκε απ' την αποστολή.

    Όποιος ενδιαφέρεται να διαβάσει τη δική μου άποψη για το ντέρμπι εδώ

    http://4minister.wordpress.com/2011/11/14/τακτική-στο-ντέρμπι

    και εδώ

    http://4minister.wordpress.com/2011/11/17/σαββατοκύριακο-με-ντέρμπι

    όπως το γουστάρετε, προκαταβολικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπακότερμα; Ωχ! Θα γράφει συνεχώς η ταρίφα.

    Scouser Jim, το σωστό είναι να σχολιάζεις πριν το ματς και μετά, κατα την ανάλυση, να βλέπεις τι υπέθεσες λάθος. Δεν είναι κακό να κάνεις λάθος και φυσικά δεν είναι κακό να το παραδέχεσαι. Για παράδειγμα, έχω γράψει κάποια πράγματα για το Λέτο. Αν ο παίχτης συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και δείξει ότι αποκτήσει διάρκεια να είσαι σίγουρος ότι θα ρίξω φαπ στον εαυτό μου. Ο δημοσιογράφος δεν θα το κάνει αυτό. Για την ακρίβεια δεν θυμάμαι ούτε ένα δημοσιογράφο να λέει ''έκανα λάθος''. Αυτό έπρεπε, λοιπόν, να κάνουν οι δημοσιογράφοι, αλλά δυστυχώς για όλους μας κάποιοι δεν μπορούν, ελέω έλλειψη γνώσεων, και κάποιοι δεν θέλουν, λόγω προσήλωσης στην εκάστοτε ΠΑΕ. Μακάρι να είχα περισσότερο χρόνο και να έγραφα πιο συχνά για το πριν και το μετά ενός αγώνα. Κι όχι μόνο για ελληνικά ματς, αλλά και ευρωπαϊκά. Ο Τσάκας, αν θυμάμαι σωστά, έχει πει ότι είναι συνέταιρος με τον Πρίγκιπα κι ότι θα λάβει το πόστο του αντιπροέδρου. Υποθέτω ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα αλλάξει ύφος. Μέχρι να πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, συνεχίζει να τους κάνει πλάκα. Αν πραγματοποιηθεί. Σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου. Καλά να περνάς.

    Φούλη, ελληνικό σινεμά. Παλιό ελληνικό σινεμά. Τι πιο ωραίο και ευχάριστο από αυτό; Δεν νομίζω ότι είσαι πιο άσχετη από κάποιους που το παίζουν ειδήμονες. Όσο για τα χρώματα, όπως έλεγε μια ψυχή, ''αν κόψεις τις φλέβες μου θα τρέξει κίτρινο και μαύρο''. Καλό
    Σου-Κου.

    Αστροφεγγιά, συγνώμη για τη λάθος εντύπωση. Έτσι μου φάνηκε. Καλά κάνεις και κρατάς μικρό καλάθι. Δεν είναι δυνατόν, εκ των πραγμάτων, να τα λέω όλα σωστά. Κάπου κάνω λάθη. Όταν τα κάνω, παρακαλώ να μου τα σημειώνετε και να με διορθώνετε.

    Γιάννη, όλα καλά (ψεύτης). Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Με ρωτάς τι θα κάνει ο Άρης; Δεν έχω ιδέα. Κάποια στιγμή θα σπάσει το ρόδι. Θα είναι αυτή την αγωνιστική, την επόμενη, την μεθεπόμενη; Δεν ξέρω. Έχω δηλώσει ότι η ομάδα θα ρολάρει με τις αρχές του νέου έτους. Καλή συνέχεια να έχεις και πάντα καλά.

    T.A.G, περί Πολυτεχνείου θα αναφερθώ στην επόμενη ανάρτηση και πιστεύω ότι θα υπάρξουν αρκετές αντιδράσεις. Εγώ υποκλίνομαι για το γούστο σας περί κινηματογράφου. Όπως είπα και στον Jim, αν μπορούσα θα ανέβαζα ανάρτηση πριν και μετά το παιχνίδι. Δεν μπορώ όμως. Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα. Να είμαστε καλά.

    Γεια σου Lio. Εσύ να είσαι καλά. Ευχαριστώ.

    Θέμη, στο ξαναλέω: είσαι σατανάς.

    Υπουργέ, ομολογώ ότι δεν περίμενα να λένε την αλήθεια τα ρεπορτάζ. Σπάνια περίπτωση. Την πατήσαμε. Το αν θα είχα δίκιο ή θα είχες εσύ δίκιο, νομίζω ότι ουδέν ρόλο παίζει. Το ρεζουμέ είναι ότι χωρίς Ιμπαγάσα, θα είσαι σε θέση να μαρκάρεις πληρέστερα (σ)το χώρο. Επιπλέον, απαλλάχτηκες από ένα βραχνά που σίγουρα θα σε ταλαιπωρούσε. Θα έχει ενδιαφέρον πως ο Ολυμπιακός θα καλύψει το κενό του. Υπενθυμίζω ότι χωρίς τον Αργεντινό, οι Ολυμπιακοί φαίνονται διαφορετική ομάδα. Το βάρος της δημιουργίας θα πέσει στον Ορμπάιθ που έχει καλή διαγώνια πάσα και λογικά ο Μιραλάς θα πάρει πολλές προσπάθειες πάνω του. Δεν ξέρω αν θα παίξει ο Φουστέρ, αλλά ποτέ δεν με γέμιζε ως παίχτης. Αν ρίξεις βοήθειες στον Σπυρόπουλο θα την κλειδώσεις την πλευρά. Επιμένω ότι η αινιγματική φιγούρα του Μόνχε μπορεί να κάνει τη ζημιά. Όπως και οι ανοιχτοί χώροι που θα εμφανιστούν από την άνοδο των γραμμών του Ολυμπαικού. Δεν νομίζω ότι φτάνει η ταχύτητα του Αβραάμ. Ίδωμεν.

    Καλό ξημέρωμα σε όλους.

    Υ.Γ. Αύριο παίζει και η μπασκετική Αρειανάρα. Μακάρι να έμενα Σαλονίκη και να πήγαινα στο Παλέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κάναθρε κι όμως: ο Ιμπαγάσα εκτός αποστολής! Κρίμα. Πάντως, για να πω την αλήθεια ούετ εγώ πίστυα τα "ρεπορτάζ". Άλλο ματς θα γίνει χωρίς τον μαέστρο..

    Ο Τόρο θα την πάρει όλη τη γραμμή. Αρκεί να έχει πνευμόνια. Αρκει η θέληση;

    Δε μασάει ο Ερνέστο από τρομοκράτες. Όμως το ισορροπημένο κακό για την ομάδα-ελλείψει καλών εξρέμ- είναι να παίζει με Μιραλάς στα άκρα κ να κλέινει.

    Καλό μας κ να νικήσει ο Θρύλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θα σταθώ στην απουσία του Ιμπαγάσα. Είναι ο μοναδικός παίκτης του Ολυμπιακού που δεν έχει αντικαταστάτη.
    Έτσι κι αλλιώς, πάντως, δεν βλέπω να ξεφεύγει από τον άσο το παιχνίδι.
    Για να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Παβού, τα ρεπορτάζ έλεγαν αλήθεια. Εντυπωσιακό. Ο Ιμπαγάσα είναι όντως μαέστρος. Κάνει τη διαφορά βρε παιδί μου. Αν ο Τόρο πάρει όλη τη γραμμή και με δεδομένη την τάση του Μιραλάς να συγκλίνει προς τον άξονα νομίζω ότι θα έχουμε ένα όμορφο ζευγάρι. Όσο μέτρα, όμως, θα παίρνει ο Τόρο, τόσο περισσότερο θα ανοίγει το χωράφι στα μετάπισθεν. Επίσης, δεν νομίζω ότι έχει την αντοχή. Λογικά θα περιοσριστεί σε τρεις-τέσσερις κούρσες σε όλο το ματς. Και πολλές λέω. Ο Ερνέστο μπορεί να μην μασάει από τρομοκράτες, μασάει όμως η ηρεμία της ομάδας και οι οπαδοί. Για τους δημοσιογράφους σου δεν υπάρχει πρόβλημα. Έχει βγει μια γενιά δημοσιογράφων του Ολυμπιακού που μετατρέπουν τον ουρανό σε θάλασσα, το άσπρο σε μαύρο, και τον Ολυμπιακό σε Μπαρτσελόνα. Και το χειρότερο είναι ότι αρκετοί οπαδοί τους μιμούνται. Νταξ, οι δημοσιογράφοι τρώνε ψωμάκι από τον Μαρινάκη και γλιτώνουν τις μηνύσεις, αποκρύπτοντας την αλήθεια και γλύφοντας κώλους. Οι οπαδοί τι σκατά κερδίζουν; Θα έγραφα κι άλλα. Συγκρατούμαι.

    Πιγκουίνε, χωρίς τον Αργεντινό, ο Ολυμπιακός δείχνει δαιφορετική ομάδα, άνευ δημιουργικών τάσεων. Ο τρόπος που απεγκλωβίζει την μπάλα, για τα επίπεδα του ελληνικού πρωταθλήματος είναι θαυμάσιος. Τι κάνει; Το αυτονόητο. Ξεμαρκάρεται, ζητάει τόπι, έχει ήδη σηκώσει από πριν κεφάλι, δηλαδή πρώτα έχει σκεφτεί τι θα κάνει την μπάλα και μετά την δέχεται, δεν χρονοτριβεί και πασάρει κάθετα, διαγώνια, παράλληλα. Παιχταράς είναι. Δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι το ματς είναι άσσος. Παρατηρώ, όμως, μια εγρήγορση των Ολυμπιακών και μια διάχυτη αισιοδοξία. Θέλουν να φάνε τον αντίπαλο. Αντίθετα ο ΠΑΟ κυμαίνεται σε πιο ήπιο ύφος. Το όι δεν βγάζουν την εικόνα του πεινασμένου δεν σημαίνει ότι στα αποδυτήρια κάθονται με τη Βίβλο στο χέρι. Αν η ομάδα έχει όντως ψυχολογία και έχει δουλευτεί με βάση την διάρκεια, τότε πιστεύω ότι έχει πολλές πιθανότητες ακόμα και για νίκη. Κάποια πράγματα θα φανούν στο γήπεδο, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Ο χαρακτήρας και η ταυτότητα μιας ομάδας φαίνεται στο γήπεδο ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κάνθαρε, αντιδράσεις είναι καλό να υπάρχουν. Όπως και διαφορετικές απόψεις και διαφωνίες, είναι χρήσιμο και υγιές. Φανατίλα, δήθεν, πόρωση και "αρτηριοσκλήρωση" εγκεφάλου όμως πρέπει να καταπολεμηθούν.... Καλό Σαββατοκύριακο:-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σε βλεπω να αποκαλεις τον Τσακα "θεο", και προς στιγμην τρομαξα. Δεν πιστευω να εισαι τοσο μικρομυαλος ωστε να τσιμπας ευκολα με Τσακες-Πριγκηπες, και με το ποσο σταρατα (θεε μου!!) τα λεει ο Βλασσαρος.
    Ειναι μεγαλη αληθεια παντως. Το ολο τζερτζελο εχει αποφορτισει την ομαδα, της εκανε μεγαλο καλο, και ουσιαστικα τη φερνει σε ρολο οδηγου.

    Το ερωτημα ειναι: Τι θα γινει αν συνεχιστουν μια χαρα οι διαπραγματευσεις, εμφανιστει τελικα ο πετρολεφτας, και παρει θεση στην ΠΑΕ ο Τσακας, ενας τυπος που δεν μπορει να ξεχωρισει μια μπαλα απο μια μπριζολα.
    Η απαντηση ειναι: Παει η ρεντα της ομαδας, και η δουλεια του Φερειρα!

    Πρεπει να το αναλυσω καποια στιγμη περεταιρω στο δικο μου blog...

    ΥΓ: Το οτι εχει υποφερει ο Αρης απο ανικανους προεδρους και β' εθνικη, δεν σημαινει οτι ο Τζιγκερ δεν ειναι ανικανος. Αυτο για τη λατρεια σου προς τον ραλιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τ.Α.G, όσο υπάρχουν επιχειρήματα και λογικό υπόβαθρο να διαφωνούμε όσο θέλουμε για ό,τι θέλουμε.

    Άλεξ, για τον Πρίγκιπα δεν έχω πάρει θέση, διότι δεν μπορώ να πάρω θέση. Δεν έχω ιδέα τι πραγματικά γίνεται. Σίγουρα, όμως, πολλά κομμάτια του παζλ δεν ταιριάζουν. Το μόνο που βλέπω είναι μια σιωπή. Σιώπη από το Δ.Σ., σιωπή από τον Τζίγγερ, σιωπή από τον Βγενό. Ειδικά η σιωπή του τελευταίου είναι που με έχει προβληματίσει. Αν κάτι ήταν ψέμα δεν θα έβγαινε να το δηλώσει; Όσο για τους οπαδούς έχουν χάσει την μπάλα. Οι μόνοι που δεν σιωπούν είναι οι δημοσιογράφοι και ο Τσάκας. Οι πρώτοι το παίρνουν στην πλάκα και αναφέρονται στην υπόθεση μεταξύ σοβαρού και αστείου, ώστε να είναι καλυμμένοι σε παν ενδεχόμενο. Πόσοι έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση; Ο δεύτερος έχει καταλάβει ότι το σκηνικό είναι άρτια στημένο και δίνει μια αξιοζήλευτη παράσταση. Όσο πουλάει, οι δημοσιογραφοι θα τον κυνηγούν. Αν με ρωτάς τι θα ψήφιζα ως ενδεχόμενο θα σου έλεγα ότι όπως εμφανίστηκε από το πουθενά, κάπως έτσι θα εξαφανιστεί. Εν μία νυκτι. Κυριολεκτικά. Αν, όμως, γίνει -λέμε αν γίνει- Αντιπρόεδρος υποθέτω ότι θα πρέπει να αλλάξει πολλά στην επικοινωνία του και την λειτουργία του. Ειδάλλως, η ομάδα θα γίνει ρεζίλι των σκυλιών. Να θυμάσαι, όμως, ότι τη δεδομένη στιγμή ο Τσάκας -σε θεωρητικό, πρακτικό και νομικό επίπεδο- ουδεμία σχέση τηρεί με τη διοίκηση του ΠΑΟ. Επομένως, μπορεί να λέει ό,τι θέλει και να τάζει ό,τι θέλει από τη στιγμή που ουσιαστικά δεν έχει καν αποδειχθεί η σχέση του με κάποιον υποψήφιο αγοραστή. Όσο για τον ραλίστα, σε καμία περίπτωση δεν τον λατρεύω, ούτε τον μισώ. Μου είναι παντελώς αδιάφορος. Απλά καταγράφω την γνώμη μου. Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα γράψω κάτι για τον Τζίγγερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...