Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Επάρκεια και ανεπάρκεια

Τον τελευταίο καιρό, ακούω συχνά για μια νέα ποδοσφαιρική ασθένεια. Το όνομα αυτής; Μπαρτσελονίτιδα. Η συγκεκριμένη ασθένεια προσβάλει φιλόδοξες, τεχνικές, γρήγορες ομάδες, οι οποίες θεωρούν ότι εν μία νυκτί μετατράπηκαν σε κλώνο της Μπαρτσελόνα. Η αλήθεια είναι ότι η Μπαρτσελονίτιδα δεν συνιστά ασθένεια των ομάδων, όσο των οπαδών και των Μ.Μ.Ε. Ως εκ τούτου, ο μοναδικός ξενιστής της Μπαρτσελονίτιδας είναι η ίδια η Μπαρτσελόνα, η οποία, όμως, θρέφει οπαδούς και δημοσιογράφους. Στην περίπτωση της Μπιλμπάο ουδεμία Μπαρτσελονίτιδα υφίσταται. Μάλιστα, ισχύει το αντίθετο: ο Πέπε είναι αυτός που μιμείται τον Μπιέλσα. Έχουμε πει, λοιπόν, ότι η Μπιλμπάο αποτελεί μια δουλεμένη ομάδα που ακολουθεί κατά γράμμα τις εντολές του προπονητή της και υποτάσσεται χωρίς δεύτερη σκέψη στα θέλω του. Χθες, οι Βάσκοι ήταν ορμητικοί, πειθαρχημένοι, παθιασμένοι, ακούραστοι: ήταν για μια ακόμη φορά εντυπωσιακοί. Προσοχή: αναφέρομαι σε τακτική συνέπεια, σε αγωνιστική παρουσία -το αποτέλεσμα δεν αποτελεί ολόκληρη την πίτα, αλλά κομμάτι αυτής. Έβγαιναν νικητές στις προσωπικές μονομαχίες, είχαν σπουδαίες αλληλοκαλύψεις, έπαιζαν σχεδόν αψεγάδιαστα το μαν του μαν, κάλυπταν υποδειγματικά την αδύνατη πλευρά και εφάρμοζαν ξαφνικά την τριγωνική επίθεση. Το αμυντικό πλάνο υποδείκνυε το συνεχές πρέσινγκ στο τερέν του αντιπάλου και τα κλεψίματα μπάλας, προκειμένου να αποκτηθεί γρήγορα κατοχή. Κι όταν η μπάλα βρισκόταν στα πόδια των γηπεδούχων, τότε συνέβαιναν όμορφα πράγματα.


Η Μπιλμπάο, έχοντας σταθερό τέμπο και αλλάζοντας πάσες με την μία, έπαιζε ''με την μπάλα κάτω'', αρνούμενη πεισματικά να σηκώσει το τόπι στον αέρα. Την μοναδική φορά που το έπραξε, στο 24' λεπτό, ο Αουρτενέτσε, με μια μακρινή μπαλιά, εντόπισε τον Γιορέντε που εκτέλεσε εύστοχα με μονοκόμματο σουτ, βρίσκοντας τον Ντε Χέα σε λάθος βηματισμό. Ωστόσο, η ομάδα ξεδίπλωσε όλα τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά στο τρίλεπτο 12'-14' λεπτό. Η μπάλα ανακτήθηκε κατόπιν έντονης πίεσης, ο Χάβι Μαρτίνεζ έφτιαξε παιχνίδι, ο Ιραόλα συμμετείχε στην επιθετική λειτουργία, ο Γιορέντε (target man) ''έσπασε'' με την μία στον Μουνιαΐν κι ο τελευταίος εκτέλεσε, έστω και στο δοκάρι. Συν τοις άλλοις, οφείλω να αναγνωρίσω την συμβολή των δυο ακραίων αμυντικών. Ο Ιραόλα, ένα πολύ επιθετικό και ικανό δεξί μπακ, έπαιρνε συνεχώς μέτρα στην πλευρά και μαζί με τον Σουσαέτα, ο οποίος σου έδινε την εντύπωση ότι είχε οργώσει το αριστερό άκρο αμύνης της Μάντσεστερ και, μετατρεπόμενος σε δεξί εσωτερικό χαφ, όλο το μήκος του άξονα, τρομοκράτησαν τον αντίπαλο. Το ίδιο ισχύει και για τον Αουρτενέτσε, το αριστερό μπακ, ο οποίος, αν και δεν πήρε αντίστοιχα μέτρα με τον Ιραόλα, συνεργάστηκε άψογα με τον Μουνιαΐν. Ένας Μουνιαΐν που συνέκλινε επιτυχώς προς τον άξονα και πατούσε περιοχή. Σε αυτό το σημείο, βέβαια, πρέπει να πω ότι οι Ιραόλα και Αουρτενέτσε δεν σου έδιναν την εικόνα ακραίων αμυντικών που παίρνουν μέτρα στην πλευρά, αλλά παιχτών που βγαίνουν ως εξτρέμ και δίνουν πλάτος στο γήπεδο. Όπως ακριβώς ο Αμορεμπιέτα έδινε βάθος στην άμυνα της Μπιλμπάο.

Από την άλλη πλευρά, είδαμε μια άχρωμη και άγευστη Μάντσεστερ. Όσο ξενέρωτες ήταν οι μπλε φανέλες που φορούσαν, άλλο τόσο ήταν και η εικόνα της ομάδας στο χόρτο. Ο Σερ Άλεξ επέλεξε να ξεκινήσει τον Ρούνεϊ ως μοναδικό προωθημένο, με τον Κλέβερλι πίσω του και τον Παρκ να αλλάζει πλευρές, ενώ ο Γκιγκς ήταν ξεκάθαρο ότι είχε αναλάβει έναν ελεύθερο ρόλο -οι οριζόντιες κινήσεις του στην αμυντική γραμμή αποσκοπούσαν στο μπέρδεμα του αντιπάλου, αλλά δεν έφεραν ουσιαστικό αποτέλεσμα. Με θλίψη έβλεπα τους Red Devils να έχουν μετατραπεί σε αγγελάκια χωρίς φτερά. Μια ομάδα που διαχρονικά γνωρίζει πως να παίζει στο χώρο και να απεγκλωβίζει την μπάλα σε λίγα τετραγωνικά, δεν μπορούσε να πάρει ανάσα! Οι διαγώνιες αλληλοκαλύψεις δεν εφαρμόστηκαν ποτέ, τα ακραία μπακ, Εβρά και Ράφαελ, αντιμετώπισαν πλείστες δυσκολίες με τις συνεργασίες των παιχτών της Μπιλμπάο, καθώς συχνά είχαν να αντιμετωπίσουν δυο και τρεις αντιπάλους, ενώ ο Έβανς και ο Γιανγκ ήταν φανερά εκτός κλίματος και πραγματικότητας. Ήταν κυριολεκτικά χαμένοι. Ο μόνος που πάλευε, αλλά σύντομα έμεινε από σωματικές και ψυχολογικές δυνάμεις ήταν ο Κάρικ. Όσο για τον Ρούνεΐ, μπορεί να πέτυχε ένα όμορφο τέρμα, ωστόσο δεν υπερβάλλω όταν γράφω ότι στο δεύτερο μέρος ο Άγγλος δεν πρέπει να ακούμπησε μπάλα παραπάνω από τέσσερις φορές. Και στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου, το ''δεν μπορώ'' μετατράπηκε σε ''δεν θέλω''. Ο τσίχλας, παραδεχόμενος την ανωτερότητα του αντιπάλου, προέβη σε αλλαγές που φανέρωναν συντήρηση δυνάμεων και συγκράτηση του σκορ. Σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, κυριολεκτικά σε όλα τα μήκη και πλάτη, οι Βάσκοι κυριαρχούσαν και ήλεγχαν πλήρως το παιχνίδι. Ακόμα και μετά την αναγκαστική αντικατάσταση του Γιορέντε, δεν επηρεάστηκαν και δεν έχασαν ίχνος της επιθετικότητάς τους: ο Τοκέρο έδειξε φιλότιμο, πάθος και συνιστώσα ενός συστήματος που υπολογίζει όλα τα κομμάτια του. Ωστόσο, κατά την ταπεινή μου γνώμη, το σκορ διατηρήθηκε σε φτωχά επίπεδα. Οι παίχτες του Μπιέλσα φάνηκαν ολίγον αναποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια και σπαταλούσαν τις ευκαιρίες, όπως η κρατική μηχανή το δημόσιο χρήμα. Φτάνοντας στο φινάλε της ρεβάνς, στο θρυλικό Σαν Μαμές, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κι ο Φέργκιουσον ηττήθηκαν κατά κράτος από την Αθλέτικ Μπιλμπάο και τον Μπιέλσα αντίστοιχα. Οι Άγγλοι δέχθηκαν συνολικά πέντε τέρματα από τους Βάσκους -θα μπορούσαν να έχουν δεχθεί άλλα πέντε- και αποχαιρέτισαν πρόωρα (και) το πρώην Ουέφα. Δεν είναι μόνοι. Έχουν παρέα τη Σίτι.

Και πάμε στο Καραΐσκάκη. Η νίκη στο Χάρκοβο, ήρθε έπειτα από ένα ματς αναμονής και ανορθόδοξης άμυνας. Το αποτέλεσμα δικαίωσε την (άστοχη) τακτική επιλογή. 'Εχουμε πει, όμως: άλλο εμφάνιση, άλλο αποτέλεσμα. Αντιθέτως, χθες, ο Ολυμπιακός έπρεπε να παρουσιάσει τα στοιχεία με τα οποία γαλουχήθηκε από τον προπονητή του. Έπρεπε να επιβάλλει το παιχνίδι του. Να επιδείξει τακτικό ρεαλισμό. Και πράγματι, το έπραξε. Η ομάδα ήταν ορμητική και παρέσυρε όποιον Ουκρανό συναντούσε στο πέρασμά της -οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν/περιορίσουν/κόψουν το υψηλό τέμπο των γηπεδούχων. Ο Ιμπαγάσα κρατούσε την μπαγκέτα, ο Μανιάτης είχε μετατραπεί σε κλώνο του Σάμι Κεντίρα, ο Ορμπάιθ μοίραζε διαγώνια, ο Φουστέρ απειλούσε και προσπαθούσε να παίξει κάθετα και τα ακραία μπακ έπαιρναν μέτρα. Α, κι ο Τζιμπούρ περπατούσε. Όσο για τον Μιραλάς πρέπει να κάτσει να σκεφτεί κάποια πράγματα. Το ίδιο ισχύει και για τον Βαλβέρδε. Είμαι βέβαιος ότι ο Βάσκος δεν είναι διόλου ευχαριστημένος από την τακτική συνέπεια και την ομαδικότητα ορισμένων παιχτών. Τέλος πάντων. Ο Ολυμπιακός, κατόρθωσε να εξαργυρώσει την άκρατη επιθετικότητά του με τον Μαρκάνο, στο 15' λεπτό, έπειτα από σέντρα του δυναμικού Χολέμπα(ς). Είναι προφανές ότι η ομάδα έχει δουλέψει στις σέντρες, τις τοποθετήσεις και τα σκριν μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Το αποτέλεσμα; Να εισπράττεις γκολ από ένα (σέντερ) μπακ -ο Μαρκάνο είχε σκοράρει και με τον Άρη. Οι γηπεδούχοι, λοιπόν, στο πρώτο μισάωρο ήταν ορεξάτοι, αποφασισμένοι, έπαιξαν ''με την μπάλα κάτω'' και ξεδίπλωσαν στο γήπεδο όλες τις ομαδικές τους αρετές: πίεση στο τερέν του αντιπάλου, εκμετάλλευση λάθους, ανελέητο κυνηγητό στα χαφ, δυναμισμό, τριγωνικοί συνδυασμοί και θραύση του ηθικού των αντιπάλων. Εντούτοις, φάνηκαν ατομιστές, επιπόλαιοι, ανίκανοι, πείτε το όπως θέλετε, στην τελική προσπάθεια. Για παράδειγμα, το τετ α τετ που χάνει ο Τζιμπούρ οφείλεται αποκλειστικά στον Ράφικ, ενώ ο ίδιος παίχτης, στο Χάρκοβο, είχε σοβαρή κρίση ομαδικότητας -δεν στοχοποιώ τον Αλγερινό: αρκετοί παίχτες φανέρωσαν (μερική) ανικανότητα ή έλλειψη καθαρού μυαλού. Τα χειρότερα, όμως, δεν είχαν έρθει: ήταν ηλίου φαεινότερο ότι η απόδοση της ομάδας δεν θα μπορούσε να διατηρηθεί καθόλη τη διάρκεια του αγώνα σε υψηλά επίπεδα. Δυστυχώς, για τον Ολυμπιακό, η έλλειψη διάρκειας εντάθηκε από τις αναγκαστικές (;) αλλαγές του Ιμπαγάσα και Μανιάτη. Εκτός αν ο Βάσκος υπέθεσε ότι η πρόκριση ήταν τετελεσμένο γεγονός και θέλησε να προφυλάξει -σε αρκετά πρώιμο σημείο του παιχνιδιού- ορισμένους παίχτες. Μην νομίζετε ότι υπερβάλλω: οι προπονητές, λόγω της αναπόφευκτης ανησυχία τους, την πίεση του προγράμματος και τα πλαίσια του rotation, συχνά αναγκάζονται να πάρουν ρίσκα. Κι αν τα ρίσκα στεφθούν με αποτυχία, ο μηχανισμός των ρεπορτάζ βρίσκεται ήδη στημένος. Επομένως, το ντέρμπι της Κυριακής θα φανερώσει την εγκυρότητα του μηχανισμού. Ένα ντέρμπι, στο οποίο ο Ολυμπιακός πάει με τελείως διαφορετική ψυχολογία από αυτή που ήλπιζε και περίμενε.


Μολαταύτα, τα πράγματα στο ποδόσφαιρο, όπως, άλλωστε, και στην ζωή, δεν έρχονται πάντα όπως τα θέλουμε. Χωρίς τον Ιμπαγάσα να κρατάει μπάλα, να απεγκλωβίζει συμπαίχτες και να κάνει παιχνίδι και τον αεικίνητο Μανιάτη, ο οποίος έτρεξε πολλά μέτρα στον άξονα, να κρατά χώρο και να συγκρατεί αντιπάλους, επήλθε αγωνιστική καθίζηση -οι Μακούν και Μοντέστο δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να φρενάρουν τον ρυθμό και τους γρήγορους συνδυασμούς των φιλοξενουμένων, ενώ ο Ορμπάιθ, όντας χωρίς στήριγμα και βοήθειες από τα ακραία μπακ, έμοιαζε σαν ναυαγός χωρίς σωσίβιο. Η ομάδα, μετά το 60' λεπτό, μπούκωσε, απώλεσε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, έχασε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έπαυσε να δέχεται βοήθεια από τους ακραίους και κυριεύτηκε από έναν ανεξήγητο πανικό και άγχος: δημιουργικά και ανασταλτικά υπήρχε σοβαρότατο πρόβλημα. Έχω βαρεθεί να λέω και να γράφω ότι ο Ολυμπιακός, χωρίς την παρουσία του Ιμπαγάσα, χάνει πολύ μεγάλο μέρος της δυναμικότητάς του. Ο Αργεντινός προσθέτει κύρος, δημιουργικότητα, φαντασία και ουσία. Αυτό, όμως, (πρέπει να) αποτελεί δικαιολογία για την εικόνα του Ολυμπιακού στο δεύτερο 45λεπτο; Όχι, βέβαια. Σε καμία περίπτωση. Αλλά είναι προφανές ότι η πίστη στο πλάνο εξανεμίστηκε γρήγορα και ξαφνικά. Από τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν αναίτια, χωρίς, υποθέτω, αντίστοιχη οδηγία από τον πάγκο, και μετατράπηκαν σταδιακά σε ρόλο κομπάρσου, ανήμπορου να αντιδράσει -ίσως πίστεψαν ότι η πρόκριση θα ερχόταν, εύκολα ή δύσκολα, και ξεκίνησαν νωρίς τα όνειρα για Ρουμανίες: οι οπαδοί μπορεί να διακατέχονται από υπέρμετρη αισιοδοξία και εν ολίγοις να δικαιολογούνται, οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο, όχι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η παρουσία του Φουστέρ: σε όλο το δεύτερο ημίχρονο δεν πρέπει να ακούμπησε μπάλα πάνω από τρεις φορές. Κι εδώ ακριβώς ανατέλλει η ποδοσφαιρική αφέλεια της Μέταλιστ. Μία ομάδα που έκανε σχεδόν τα πάντα για να απορρίψει την απότομη αγωνιστική μετάπτωση του Ολυμπιακού. Από το 64' λεπτό, λοιπόν, ήρθε η σειρά των Ουκρανών για να θραύσουν το ηθικό του αντιπάλου. Ωστόσο, η μερική ανικανότητα, η ανεξήγητη σιγουριά και η έλλειψη ομαδικότητας, παραλίγο να στερήσουν από τους φιλοξενούμενους την ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρόκριση -αν ήμουν οπαδός της Μέταλιστ, θα είχα λιντσάρει με βασανιστικό τρόπο αυτόν τον Ντέβιτς κι ας έβαλε το νικητήριο τέρμα. Εδώ είχαν κερδίσει φάουλ, προς το τέλος του ματς, έξω από την περιοχή του Μέγιερι κι αντί να το εκτελέσουν με συρτή πάσα, ώστε να σπεύσουν προς το σημαιάκι του κόρνερ για να κερδίσουν χρόνο, το εκτέλεσαν απευθείας με σκοπό να βάλουν γκολ! Δεν θα σχολιάσω την απαράδεκτη παράβαση του Μοντέστο και την εξίσου απαράδεκτη εκτέλεση πέναλτι που είδαν τα ματάκια μου, αλλά την ανεπάρκεια του Μέγιερι· ενός τερματοφύλακα, ο οποίος, επειδή αγωνίζεται σε μια ομάδα που ομολογουμένως δέχεται λιγοστές φάσεις σε κάθε αγώνα, συχνά υπερτιμάται από τα Μ.Μ.Ε. και τους οπαδούς. Το αποτέλεσμα; Σε δυο εύκολες φάσεις, και μάλιστα σε πολύ κρίσιμα χρονικά σημεία, που έπρεπε να βγει από την εστία του σαν μαινόμενος ταύρος, παρασέρνοντας συμπαίχτες και αντιπάλους, και να μαζέψει το τόπι, κυριεύτηκε από άγχος και αστάθεια, δήλωσε βροντερό απών και χάρισε απλόχερα την πρόκριση στην Μέταλιστ. Δεν πρόκειται για κάποια είδηση, βέβαια: έχουμε πει ότι ο Ούγγρος δεν εμπνέει σιγουριά και δυστυχώς η άποψη επιβεβαιώθηκε με χείριστο και επίπονο τρόπο. Επιπλέον, τα λάθη του Μέγιερι φανέρωσαν και το μεγαλείο της έλλειψης του Σουηδού ογκόλιθου.

Συγκεφαλαιώνοντας επιλογικά, ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, όπως είναι γνωστό, αποτελείται από δυο ημίχρονα. Δυο ποδοσφαιρικοί αγώνες αποτελούνται από τέσσερα ημίχρονα. Απλά μαθηματικά είναι. Ο Ολυμπιακός, στο Χάρκοβο, ήταν μετριότατος, για να μην πω κακός, ενώ στο χθεσινό ματς έπαιξε με φουλ τις μηχανές για περίπου τριάντα λεπτά. Τα υπόλοιπα εξήντα λεπτά τι απέγιναν;  Επομένως, η ομάδα παρουσιάστηκε ανεπαρκής στα τρία από τα τέσσερα ημίχρονα. Δεν υπάρχει, όμως, πρόβλημα. Οι δημοσιογράφοι την βρήκαν την λύση. Πάντα την βρίσκουν. Κι αν δεν υπάρχει, την εφευρίσκουν. Είχαν προετοιμάσει το έδαφος για ενδεχόμενη αποτυχία. Το είχαν προλειάνει. Ναι, είναι οι ίδιοι που έγραφαν για την μεγάλη εμφάνιση του Ολυμπιακού στο Χάρκοβο (ρε, τι πίνετε;)! Προκρίνεται ο Ολυμπιακός; Πήρε την πρόκριση απέναντι σε μια σκληροτράχηλη και δυσκατάβλητη ομάδα. Αποκλείεται ο Ολυμπιακός; Αποκλείστηκε από μια επιθετική και ταλαντούχα ομάδα. Τι ισχύει; Αν κρατάς, βάσει συνολικού σκορ, την πρόκριση στα χέρια σου, αλλά είσαι ανήμπορος να διαχειριστείς ενδεχόμενη επιτυχία και αδυνατείς να αποτελειώσεις και να αποκλείσεις, εντός έδρας, μια αφελέστατη, φλύαρη ομάδα με λανθασμένη αγωνιστική νοοτροπία, τότε δεν αξίζεις την πρόκριση. Δεν υπάρχει χαρακίρι, δεν τίθεται θέμα αυτοκτονίας και δεν υφίσταται, όπως οι περίφημοι κύκλοι της Π.Α.Ε. αφήνουν να εννοηθεί, ζήτημα διαιτησίας. Απλά ήσουν άξιος της μοίρας σου.

Υ.Γ.1 Σφαγή της Λάρισας. Ο επόπτης σήκωσε σημαία για υπόδειξη οφσάιντ. Μετά από εκτέλεση πλάγιου άουτ!!! Κι ο διαιτητής σφύριξε την παράβαση!!! Και δεν συνέβη μόνο αυτή η φάση. Απίστευτα πράγματα!

Υ.Γ.2 Οι Γιαννακόπουλοι και οι Αγγελόπουλοι είναι επιχειρηματίες μεγάλου κύρους και βεληνεκούς. Κι όμως, αποδεικνύονται παράγοντες μικρού εκτοπίσματος και μεγέθους. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί το μπάσκετ έχει πάρει την κατιούσα.

Υ.Γ.3 Τους έχουμε φιλοξενήσει στο παρελθόν. Απολαύστε τους.


22 σχόλια:

  1. Δεν θα κατσω να σχολιασω τα λαθη που εγιναν. Ενας καλος Ολυμπιακος στο πρωτο μερος αλλα μετα το 60 κλαταρε, δεν μπουκωσε οπως εγραψες. Οι παικτες δεν μπορουσαν να παρουν ανασα, εσκασαν.

    Και μενω τωρα εδω γιατι το θεμα ειναι σοβαρο και δεν αφορα μονο τον Ολυμπιακο, αλλα ολες τις ομαδες που παιζουν πρωταθλημα-ευρωπη. Μονο στην Ελλαδα δεν μπορουν οι προπονητες (ελληνες-ξενοι) να φτιαξουν φυσικη κατασταση στους παικτες. Μηπως φταινε οι μουσακαδες? Μηπως φταινε τα ουισκια? Τα ξενυχτια στο "Βιλα" και στο Αθηνων Αρενα? Βαρεθηκα θα βλεπω αυτο το προβλημα τοσα χρονια και να μην μπορουν να το διορθωσουν. Μα κανενας ομως?

    Ααα ρε Νικολα καλα τα λες εσυ... για τη φυσικη κατασταση, αλλα σε θεωρουν γραφικο. Ετσι ειναι ομως οποιος χρεωνεται για να παρακολουθησει προπονησεις μεγαλων ευρωπαικων ομαδων και τους λεει να μαθουν μπαλιτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΝΘΑΡΕ!ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΟΙ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ

    ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΚΑΙ ΓΙΟΥΡΟΠΑ...ΕΣΥ ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ?ΑΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΛΑΤΕ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ Μας ΓΙΑ ανα ΔΕΙΤΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΧΘΕς καθως και τα λαιβ του σαββατοκυριακου

    υπολοχαγος3!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eχει δικιο ο μανολο,γενικα σε αυτο πιστευω οτι φταινε οι παιχτες και οι διοικησεις.Οι παιχτες γιατι ειναι με μια νοοτροπια χαλαρης προπονησουλας και στα καπακια βολτα στην παραλιακη,ενω οι διοικησεις ειτε δεν ασχολουνται και δεν κοιτανε μακροπροθεσμα,ειτε αφηνουν την κατασταση ως εχει αφου δε θελουν να μπλεξουν με τα αποδυτηρια.Και κλασικα την πληρωνει ο προπονητης,λες και αυτος δεν θελει να κανει σοβαρη προετοιμασια και ζορικες προπονησεις.Απλα σου λεει "αφου ετσι βολευονται εδω περα ολοι,τι ειμαι εγω να τους χαλασω τη ζαχαρενια?".

    Μονο ο μεγαλος χενκ τεν κατε καταφερε να βαλει τα δυο ποδια σε ενα παπουτσι και να τους ξεπατωσει στις προπονησεις (με εμφανη αποτελεσματα) αλλα την πατησε κι αυτος οταν εχασε τη στηριξη της διοικησης.Μια απο τα ιδια δηλαδη...

    υγ1.Δεν πιστευω παντως οτι μονο αυτο φταιει που αποκλειστηκε ο οσφπ.Καθαρα λαθη τακτικης πληρωσε μη γυρνωντας σωστα την ομαδα πισω.Αμα εβαζε ενα στοπερ ακομα δηλαδη θα του λεγανε τιποτα?αφου δεν αντεχει η ομαδα,φορτωνεις την αμυνα,βασικα πραγματα...

    υγ2.την 50ρα μπαλια στο πρωτο της μπιλμπαο ειμαι σχεδον σιγουρος οτι δεν την κανει ο αμορεμπιετα αλλα ο αριστερος μπακ (αρτινετσε?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μανόλο, δεν σου χαλάω χατήρι. Κλάταρε, λοιπόν. Και δεν μου λες, γιατί δεν μπορούσαν να πάρουν ανάσα; Μπορείς να μαντέψεις; Κάτσε να σου πω εγώ. Όταν αγωνίζεσαι σε ένα πρωτάθλημα χαμηλής ταχύτητας και έχεις να αντιμετωπίσεις τον Κορδονούρη, τον Πίτσο και τον Μπαρτονλίνι, δεν πας μπροστά. Όταν την ήδη μειωμένη ανταγωνιστικότητα την ξευτιλίζει ο ίδιος σου ο Πρόεδρος, δεν πας μπροστά. Όταν τα οπαδικά σου μέσα θεωρούν ότι είσαι η Μπαρτσελόνα της Ελλάδας (Θεέ μου!), δεν πας μπροστά. Κι όταν οι οπαδοί διακατέχονται από ανεξήγητη αλαζονεία και προκλητική έπαρση, δεν πας μπροστά. Επομένως, δεν είναι θέμα μόνο προπονήσεων ή τράβηγμα αυτιών από τη διοίκηση. Χρειάζονται να αλλάξουν αρκετά στις δομές του ελληνικού ποδοσφαίρου και απαιτούνται βαθιές τομές στην νοοτροπία της ομάδας. Κρίμα, πραγματικά κρίμα, που αποκλείστηκες, αλλά όχι άδικο.

    Γεια σου Υπολογαχέ! Για τσου λου ψηφίζω Μπάρτσα. Για πρώην Ουέφα Μπιλμπάο ή Βαλένθια. Μάλιστα, οι δυο ομάδες αγωνίζονται αντιμέτωπες την Κυριακή. Μεγάλο ματς.

    Ls13, εξήγησα παραπάνω ότι δεν είναι απλά θέμα προπονήσεων ή ανοχής εκ μέρους της διοίκησης. Το παζλ αποτελείται από περισσότερα κομμάτια που χρίζουν της απαραίτητης προσοχής και αναθεώρησης. Για τον Κάτε συμφωνώ ότι δούλευε εντατικά στις προπονήσεις και εν μέρει για αυτό απολύθηκε. Πραγματικά ηλίθια απόλυση. Γενικώς όταν ακούς άσχημα λόγια, ειδικά από πριμαντόνες, για τη δουλειά ενός προπονητή στις προπονήσεις ή από δημοσιογράφους ότι ο εκάστοτε τεχνικός ''έχασε τα αποδυτήρια'', τότε σημαίνει ότι μάλλον τους βγάζει το λάδι. Και εννοείται ότι δεν φταίει (μόνο) η κούραση. Μην τρελαθούμε. Ο Μέγιερι ήταν κουρασμένος που είχε βάλει στα χέρια του βούτυρο; Ο Βαλβέρδε ήταν κουρασμένος που έκανε την τρίτη αλλαγή στο 87΄λεπτό; Αφού περίπτωση παράτασης δεν υπήρχε. Τι περίμενε; Η ομάδα φάνηκε ανέτοιμη να διεκδικήσει αυτό που της αναλογούσε. Απέτυχε να διαχειριστεί ορθολογικά την υφιστάμενη κατάσταση, εντός και εκτός χόρτου, και το πλήρωσε με έναν απροσδόκητο, όπως εξελίχθηκε, αποκλεισμό. Κρίμα. Όσο για την μακρινή μπαλιά, με έβαλες σε σκέψεις. Μπορεί να την έβγαλε κι ο Αουρτενέτσε. Θα το τσεκάρω.

    Να έχουμε ένα όμορφο απογευματόβραδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να αρχισω με αυτα που συμφωνω. Κανεις δεν ειπε οτι αποκλειστηκε αδικα ο Ολυμπιακος, επαιξε και εχασε, αν και ποτε δεν καταλαβα τη λογικη με αυτα τα εκτος εδρας γκολ γιατι να μετρανε διπλα, κατι σαν το χρυσο γκολ μου μοιαζει τοσο χαζο. Τελος παντων.
    Επισης συμφωνω οτι πρεπει να αλλαξει ριζικα το ελληνικο ποδοσφαιρο.

    Παμε τωρα στις διαφωνιες μας ή καλυτερα στην διαφορερικη οπτικη γωνια. Τι θα πει πρωταθλημα χαμηλης ταχυτητας? Αυτο εχουμε, σε αυτο παιζει η ομαδα, τι να κανουμε να παρουμε την ομαδα και να παμε στην Πρεμιερ Σιπ? Δεν νομιζω οτι φταει ο Ολυμπιακος για τους παικτες που παιζουν στο πρωταθλημα. Ισα ισα που ειναι η μονη ομαδα που φερνει παικταραδες και κοσμουν τα γηπεδα.

    Συνεχιζουμε τωρα και στα του προεδρου. Τι δουλεια εχει ο προεδρος αν οι αλλοι δεν κανουν μεταγραφες? Φταει ο Μαρινακης (ή ο Κοκκαλης) που ο παο ψαχνει να βρει τον αλ σαλεχ μαλουχ για να τον σωσει? Φταει ο Μαρινακης που στην αεκ εχουν σαν συμβουλο σωτηριας τον Τροχανα και παρακαλανε τον Τζουνιορ να πληρωσει τα χρεη των αλλων? Φταει ο Μαρινακης που ο παοκ δεν εχει διοικηση? Τι θα πει ξευτιλιζει? Τι εκανε και την ξευτιλησε? Μηπως επειδη ζητησε αναβολη του ματς με τον ΟΦΗ, ή μηπως ηταν εκεινος που ζητησε να παγωσει για μια βδομαδα το πρωταθλημα?

    Αυτα για τις εφημεριδες πραγματικα με κουραζουν, πρωτον γιατι δεν τις εστερνιζομαι και δευτερον γιατι δεν νομιζω οτι ο Μανιατης ή ο Μελμπεργκ επηρεαζονται με το τι γραφει ο "Γαυρος".

    Εκει που διαφωνω καθετα, ειναι με αυτο που γραφεις για τους οπαδους. Η μαγεια του οπαδισμου ειναι εκει, σε αυτο που ειχαμε γραψει και στο κορεο "σκορ γουιν εντ λετ ας ντριμ". Δεν ειναι αλαζονεια να θες την ομαδα σου πρωτη, ασχετως αν συμβαινει ή οχι. Γιατι ακομα και τελευταια να ειναι η ομαδα ο οπαδος θα ειναι εκει. Επισης οι δικοι μου θρυλοι (ποδοσφαιρικοι) οι περισσοτεροι ειναι μεσα απο την ομαδα μου. Μπροστα στον Ντελ Πιερο ο Μπιλαρος μπορει να μην πιανει μια, αλλα εγω τον Καραπιαλη αγαπησα και αυτον χαζευα στο γηπεδο, με αυτον αγαπησα το ποδοσφαιρο και την ομαδα μου. Καταλαβες τι εννοω.

    Αν επαγγελματιες παικτες, κοιτανε τι λενε οι οπαδοι και οι εφημεριδες κατι δεν παει καλα με την παρτη τους. Αν και νομιζω πως σε μια ομαδα που εχει καλο προπονητη, λιγοι ειναι αυτοι που παιζουν για το χατιρι του κοσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρώτα από όλα οφείλω να πω οτι την μπαλιά την έβγαλε όντως ο Αουρτενέτσε. Είχε δίκιο ο ls13. Διορθώθηκε το λάθος.

    Μανόλο, έρχομαι σε σένα. Για το πρωτάθλημα χαμηλής ταχύτητας εννοείται ότι δεν φταίει ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός φταίει για την ξεθωριασμένη ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος. Καλώς ή κάκως, οι περισσότεροι καταλαβαίνουν πλήρως τι εννοώ. Υποθέτω κι εσύ ξέρεις τι εννοώ. Και όχι, δεν φταίει ο Ολυμπιακός που ο ΠΑΟ, ο ΠΑΟΚ, ο Άρης και η ΑΕΚ τα σκάτωσαν οικονομικά.

    Αλλά είναι προφανές ότι οι πράξεις του Ολυμπιακού στο παρασκήνιο σκοτώνουν το προϊόν, ζημιώνουν την εικόνα του και αμαυρώνουν το καλό ποδόσφαιρο που παίζει. Δεν είναι τυχαίο ότι με τον Μαρινάκη στην Προεδρία της Σούπερ Λιγκας το ελληνικό ποδόσφαιρο, αντί να πάει μπροστά, πήγε πίσω. Ακόμα και φέτος, μόλις αντιλήφθηκες ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθεί τ κατσαρόλι, έβαλες λυτούς και δεμένους -με αρκετή δόση διακριτικότητας- για να το σιγουρέψεις και να κάνεις επίδειξη δύναμης. Όπως πέρυσι, αλλά τότε ήταν αδιάκριτα. Και ξέρεις ποια είναι η πλάκα; Ότι δεν χρειάζεται! Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα με πολύ κόσμο και δεν έχει ανάγκη κανένα παρασκήνιο, φυλλάδες, αθλητική δικαιοσύνη, διαιτησίες και λοιπά για να κάνει πορεία πρωταθληματισμού σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτά τα κανουν οι μικρές ομάδες που έχουν κόμπεξ.

    Κι ακριβώς αυτή είναι η διαφορά: έχει αναρωτηθεί πόσες φορές έχεις προχωρήσει στην Ευρώπη με αξιώσεις τα τελευταία 15 χρόνια; Ξέρεις τον λόγο; Εδώ με το που τέλειωσε το ματς με την Μέταλιστ βγήκαν ρεπόρτερ του Ολυμπιακού και έλεγαν ότι οι κύκλοι της ΠΑΕ είναι δυσαρεστημένοι από την διαιτησία! Νομίζετε ότι στην Ελλάδα σας κυνηγούν όλοι (με πρώτο και καλύτερο τον Πρόεδρό σου), το ίδιο πιστεύετε ότι συμβαίνει και στην Ευρώπη! Το ξαναλέω: απαιτούνται βαθιές τομές στις δομές στο ελληνικού ποδοσφαίρου και στην νοοτροπία του οργανισμού Ολυμπιακού. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να τσαλακώνεις την εικόνα σου. Οι μόνοι που δεν το καταλαβαίνουν είναι οι φίλοι του Ολυμπιακού, αν και -ευτυχώς!- έχω συναντήσει αρκετούς Ολυμπιακούς που έχουν πλήρη επίγνωση -όμως, οι περισσότεροι βρίσκονται σε βαθύ σκοτάδι και βαυκαλίζονται ότι όλα βαίνουν καλώς.

    Τα πιστεύω και τα θέλω των οπαδών περνάνε στους παίχτες. Η εκάστοτε ομάδα συνιστά ένα δυναμικό σύστημα που δέχεται εξωτερικά ερεθίσματα και αλληλεπιδρά. Δεν είναι αποστειρωμένος οργανισμός, αλλά με ανοιχτό, ορθάνοιχτο. Επομένως, οι παίχτες αποκτούν αλαζονική υπόσταση, όταν οι οπαδοί ξεφεύγουν και νομίζουν ότι βλέπουν την Μπαρτσελόνα. Οι παίχτες πουλάνε οπαδιλίκι, όταν βλέπουν ότι, χωρίς να κάνουν και κάτι σπουδαίο, γίνονται αντικείμενο λατρείας. Οι παίχτες χώνουν μπουνιές στους αντιπάλους και αποθεώνονται από τους οπαδούς.

    Πάω για 8x8. Θα μαγέψω!

    Χαιρετώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κανθαρε, τα πραγματα ειναι απλα. Παιξαμε με μια μετρια ευρωπαικη ομαδα και χασαμε. Δικαιολογιες του στυλ η διαιτησια ή ο Μεγιερι κτλ. ειναι σταχτη στα ματια. Πες το ατυχια, πες το ανικανοτητα,πες το υπεροψια, πες κατωτεροτητα, το αποτελεσμα ειναι το ιδιο. Χασαμε δικαια απο μια μετρια ομαδα.
    Συμφωνω με το manolog3 για τους οπαδους. Μην ξεχνας οτι και εσεις οι οπαδοι μιας μετριας εως κακης ομαδας, θεωρειτε την ομαδας την καλυτερη στην Ελλαδα που σχεδον παντα αδικειται απο τη διαιτησια. Το ιδιο και οι βαζελοι.

    Υ.Γ. Αν το ντερμπι ερθει ισοπαλια, θα πρεπει να αναθεωρησουμε πολλες απο τις αποψεις μας, γυρω απο τον αγγελικα πλασμενο κοσμο του ποδοσφαιρου.

    Ηλιας Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δε ξερω πραγματικα εαν ειναι δυνατο μια ομαδα που προερχεται απο ενα ΚΑΚΗΣ ποιοτητας πρωταθλημα να μπορει να πρωταγωνιστησει στην Ευρωπη.
    Το Ελληνικο πρωταθλημα ειναι διεθφαρμενο μεχρι το μεδουλι. Παραγοντες, παραγοντισκοι, μανατζαραιοι δε δινουν δεκαρα για ενα ομορφο, ανταγωνιστικο, παραγωγικο ποδοσφαιρο.

    Δεν δημιουργησε ο ΟΣΦΠ αυτη την κατασταση, τη βρηκε ομως και εδω και πολλα χρονια τη χρησιμοποιει εις οφελος του.

    Σε ενα μη εμπορικο πρωταθλημα λαμογιων η μονη λυση να επιβιωσεις ειναι να το κατακτησεις και να βγεις στο ΤΣ.Λ. Τουλαχιστον ετσι σκεφτονται ΟΣΦΠ (περισσοτερο) και ΠΑΟ (λιγοτερο).

    Εκεινο που αδυνατουν να καταλαβουν ειναι οτι αυτη η τακτικη μακροπροσθεσμα αποβαινει εις βαρος τους. Αντι να κτισουν απλα κλεβουν απο τα ετοιμα και επιβιωνουν ασθμαινοντας.
    Στο τελος ο ΟΣΦΠ θα παιρνει το πρωταθλημα με αντιπαλους που ειτε δε θα ενδιαφερονται ειτε απλα δε θα μπορουν να τον κοντραρουν.

    Χωρις λοιπον ενα ανταγωνιστικο πρωταθλημα στο οποιο ο ΟΣΦΠ απαγορευεται να χασει, ας μη περιμενουν οι φιλοι του Ευρωπαικες διακρισεις, παρα μονο απο σποντα.

    Η μονη ισως λυση θα ηταν ενα ισχυρος παραγοντας να επιβαλει νεους κανονες με γνωμονα τη σωτηρια του ποδοσφαιρου και να σπασει το αποστημα (μιας και το συστημα των παραγοντισκων σε ολες τις κατηγοριες εννοειται οτι δε θελει να αλλαξουν τα κοζα).

    Δε βλεπω ομως πως μπορει να γινει αυτο. Ο περισσοτερος φιλαθλος κοσμος δε παταει στο γηπεδο εδω και χρονια ουτως ή αλλως ομως το συστημα ποσως ενδιαφερεται για τον υγειη οπαδο.

    Ισως αν τους εκοβε τελειως τα λεφτα το κρατος.. να εψαχναν αλλου τα λαμογια για παρα.

    Αλλα κατσε το κρατος να τα βαλει πρωτα με δικαστικους και εφοριακους ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χάρης

    Κάνθαρε, η Μπαρτσελονίτιδα έχει εξήγηση. Στην Ελλάδα άλλωστε που ζούμε, μας έχουν κάνει οι πούστηδες του ποδοσφαίρου να ξεχάσουμε τί είναι το καθαρό ποδόσφαιρο και ασχολούμαστε με ό,τι θα έπρεπε να αφορά μόνο την εκάστοτε διοίκηση των ΠΑΕ (αδειοδότηση, λεφτά του Τσάμπιονς Ληγκ, αστυνομικά ρεπορτάζ, βεντέτες οπαδών, σύνθεση μετόχων, ποινικό μητρώο των παραγόντων, κλπ). Μόλις κάποια ομάδα παίξει λίγη μπαλίτσα και αλλάξει πάνω από 3 σερί πάσες χωρίς να κοπεί από τον αντίπαλο, μιλάμε για Μπαρτσελόνες, Ρεάλ και Άγιαξ. Εν προκειμένω, ο Ολυμπιακός παιζει ενδιαφέρον ποδόσφαιρο, με παίκτες που στην πλειοψηφία τους το υπηρετούν πιστά. Πίεση ψηλά στην αντίπαλη περιοχή, η άμυνα τοποθετημένη ψηλά, κατοχή της μπάλας και γρήγορες επιθέσεις κατά το δυνατόν. Καμία σχέση με το τίκι-τάκα της Μπάρτσα. Απλώς ο Ολυμπιακός παίζει με ένα προσωπικό στυλ που ταιριάζει στο ρόστερ και σύμφωνα με την φιλοσοφία του προπονητή, και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους για τις προσπάθειές τους και τα αποτελέσματά τους.

    Δεν είδα το Μπιλμπάο-Μάντσεστερ, αλλά θα σταθώ στην κατάντια της Μάντσεστερ. Ο σερ Άλεξ είναι (μαζί με τον Βενγκέρ) ο απόλυτος προπονητής-μάνατζερ. Τους παίκτες που ανέδειξε και πούλησε και βελτίωσε και ωρίμασε είναι το μισό σύγχρονο ποδδοσφαιρικό στερέωμα. Αλλά εδώ και 3 χρόνια έχει αφήσει το ρόστερ να φτωχύνει επικίνδυνα. Καταλαβαίνω ότι πρέπει να καλύψεις τα χρέη του συλλόγου, οπότε πουλάς τον Ρονάλντο με 90 εκατομμύρια € και ανασαίνεις. Στις μεταγραφές πάντα υπάρχει το ρίσκο, αλλά οι αποτυχημένες μεταγραφές έχουν γίνει πολλές τελευταία. Δεν θα κρεμάσω τον Φιλ Τζόουνς ή τον Σμόλινγκ για παράδειγμα, άλλωστε είναι μικρά παιδιά ακόμα. Ο Κάρικ τί ακριβό παλτό είναι? Ο Άντερσον πόσα χρόνια είναι που ήρθε από την Πόρτο και ακόμα δεν έχει καταλάβει πού πήγε? Οι δίδυμοι Ραφαέλ και Φάμπιο πότε θα σοβαρευτούν στον ελάχιστο βαθμό? Και κυρίως, γιατί ο σερ Άλεξ έχει αφήσει την ομάδα με παιδαρέλια και τρέχει μετά να παρακαλάει τον αποσυρθέντα Σκόουλς να επιστρέψει μπας και καλύψει την τρύπα στο κέντρο? Πάλι καλά που ο Πωλ έκανε προπονήσεις με την δεύτερη ομάδα για πλάκα 6 μήνες και διατήρησε το σώμα του.

    Ο Ολυμπιακός την πάτησε άσχημα με την Μέταλιστ. Στο πρώτο ημίχρονο την διέλυσε, της έκανε πλάκα, αλλά το σκορ έγραφε μόλις 1-0. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν βγήκε καν από τα αποδυτήρια. Θεώρησαν εξασφαλισμένη την πρόκριση, και θέλησαν τα παλληκάρια να κρατήσουν δυνάμεις για τον Παναθηναϊκό. Με ποιού την εντολή έγινε κάτι τέτοιο? Αν το έκανε ο Βαλβέρδε, με μόλις ένα γκολ προβάδισμα, ήταν μεγάλο λάθος. Ο Μέγιερι θεωρώ ότι είναι απλά ένας αξιοπρεπής τερματοφύλακας, που πιάνει την βάση ας πούμε στην ατομική βαθμολογία. Σαν τον Κοστάντσο δεν είναι, αλλά ούτε κάτι το ιδιαίτερο. Αλλά είπαμε, αν δεν παινεύουν οι γαύρικες φυλλάδες τον κάθε Μέγιερι, θα πέσει το Καραϊσκάκη να τους πλακώσει.

    Ο επόπτης που έδωσε οφσάιντ σε πλάγιο άουτ είναι ακόμα στους πίνακες?

    Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι είναι μεγάλα και κακομαθημένα παιδιά. Αφού δεν μπορούν να φέρουν βόλτα τους Γιαννακόπουλους, βγάζουν φανελάκια με το πόσα φάουλ έδωσαν οι διαιτηταί στον έναν και στον άλλον. Μόνο ο Τσουκαλάς θα φόραγε τέτοια μπλουζάκια και θα πίστευε ότι είναι έξυπνο. Ο Θανάσης κάνει πλάκα μαζί τους, όπως ο Μαρινάκης με τον Γόντικα. Αλήτης μεγάλος και τσάμπα μάγκας ο Θανάσης. Τα βρισίδια που πετάει καμιά φορά μέσα στον ΕΣΑΚΕ (κάτι για αρχ...α και πόσο μάγκας είναι) είναι γιατί τους έχει δικούς του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ηλία, σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου. Έμαθα πολλά πράγματα για την ομάδα μου κι επιβεβαίωσα ακόμη περισσότερα για εσάς. Το υστερόγραφο δεν το κατάλαβα.

    Βgt, όταν θυσιάζουμε την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος, αυτά παθαίνουμε. Εδώ βγαίνουν τα οπαδικά κεφάλια του ΠΑΟ και λένε ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν (!) την ομαλή διεξαγωγή του ντέρμπι. Και στο Ρεάλ - Μπάρτσα κάθονται οι φίλοι των δυο ομάδων ο ένας δίπλα στον άλλον. Τι ψάχνουμε να βρούμε τώρα; Η κατάσταση είναι νοσηρή και μίζερη. Και εννοείται ότι ο Ολυμπιακός δεν δημιούργησε αυτή την κατάσταση. Εν πολλοίς, προϋπήρχε. Αλλά κι εκεί βλέπεις την κατάντια μας. Αυτά που έβριζαν, αυτά κάνουν. Φαίνεται ότι όταν τα κάνεις εσύ δεν ονομάζονται λαμογιά, αλλά ''μαγκιά'', ''διδαχή ήθους (sic!)'' και ''όλοι σας και μόνοι μας (sic!)''. Γαμώ το κέρατό μου, γαμώ. Αν ζητάς την γνώμη μου, οι κρατικές επιδοτήσεις μέσω ΟΠΑΠ, χορηγιών και λοιπά, πρέπει να κοπούν πάραυτα και η κάθε ΠΑΕ να στρώσει τον κώλο της κάτω και να χαράξει μια ορθολογική πορεία, να συγκροτήσει κάποιο μακρόπνοο σχεδιασμό.

    Χάρη, εδώ αγωνίζεται ένας φέρελπις ποδοσφαιριστής, παίζει δυο φορές κι εμείς τον βγάζουμε παιχταρά! Ε Λ Ε Ο Σ. Εννοείται ότι όταν μια ομάδα αλλάζει τρεις συνεχόμενες πάσες, στα μάτια μας είναι ομαδάρα. Όσο για την αγωνιστική παρουσία του Ολυμπιακού, μπορώ να πω ότι είναι άκρως αξιόλογη και θα συμφωνήσω ότι είναι ενδιαφέρουσα. Σίγουρα υπάρχουν και προβλήματα, αλλά η ομάδα τηρεί συγκεκριμένη ταυτότητα. Έργο Βαλβέρδε. Το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι προσπαθούν να μας πείσουν από το καλοκαίρι ότι αναδύεται η ελληνική έκδοση της Μπαρτσελόνα και η ανεξήγητη έπαρση των οπαδών του Ολυμπιακού, υποδεικνύει την Μπαρτσελονίτιδα. Κι όλα αυτά τη στιγμή που η αυθεντική Μπάρτσα δεν έχει ίχνος έπαρσης. Απίστευτα πράγματα. Η Μπιλμπάο είναι εντυπωσιακή. Παίζει πραγματικό ποδόσφαιρο. Αυτή την στιγμή στην Ισπανία τέσσερις ομάδες παίζουν πραγματικό ποδόσφαιρο: Μπάρτσα, Ρεάλ, Βαλένθια και Μπιλμπάο. Θα προσέθετα και την Ατλέτικο, αλλά βρίθει από ποδοσφαιρική αφέλεια. Για την Μάντσεστερ τα πράγματα δεν πήγαν καλά στην Ευρώπη, αλλά στην Αγγλία, αν θυμάμαι σωστά, πέρασε πρώτη. Είναι αλήθεια ότι ο τσίχλας τα τελευταία προσπαθεί με τα λίγα να φτιάξει πολλά και εν πολλοίς το πετυχαίνει, αλλά χρειάζεται ποιοτικές ενέσεις. Το μέγεθος του προβλήματος φαίνεται από την χρησιμοποίηση του Γκιγκς και την επιστροφή του Σκόουλς -δεν υποτιμώ επ' ουδενί τους δυο παίχτες, απλά τονίζω ότι ο Σερ Άλεξ χρειάζεται ποιοτικούς παίχτες που ξέρει και εμπιστεύεται. Για τον Ολυμπιακό, θεωρώ ότι το σύστημα του Ολυμπιακού επαναπαύτηκε, ξέχασε ότι έχει και δεύτερο ημίχρονο και μέχρι να δει τι γίνεται του ήρθε η κουτουλιά στο δόξα πατρί: στην αξιοκρατική Ευρώπη, η έπαρση και η ολιγωρία τιμωρείται. Ο Μέγιερι είναι ένας αξιόλογος τερματοφύλακας. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο -Κοστάντσο, υπάρχει μόνο ένας. Αλλά η αγωνιστική του παρουσία διαμόρφωσε το αποτέλεσμα. Για το διαιτητικό τρίο στον αγώνα της Λάρισας, πιθανολογώ ότι στο μέλλον, όχι μόνο θα παραμείνουν στους πίνακες, αλλά θα χριστούν και διεθνείς. Εδώ θα είμαστε και θα το δούμε. Οι Γιαννακόπουλοι και οι Αγγελόπουυλοι φέρονται σαν κακομαθημένα παιδάκια του χωριού. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, αυτό είναι και το μπάσκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. To κακο δεν ειναι να μην μπορεις να σταματησεις τι θα γινει,ειναι να μη μπορεις να προβλεψεις τι θα γινει...

    Εμεις αργα η γρηγορα ξερουμε τι θα συμβει,δεν ειναι κοινο μυστικο,και ξερουμε και πως θα παρουσιαστει προς τα εξω...οι προκλησεις εχουν ενα οριο,εχει ξεπεραστει προ πολλου αυτο,ο θεος βοηθος απο δω και περα...

    Την κυριακη δεν θα ανοιξει μυτη παντως...

    Οι συγκρισεις γιαννακοπουλων-αγγελοπουλων ειναι για παιδια δημοτικου,αυτα που τους λενε οτι η ελλαδα εχει 7 ευρωπαικα στο μπασκετ (6 ο ΠΑΟ,1 ο γαυρος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε, δεν ξέρω για τα ποδοσφαιρικά, παρόλο που όπως έχουμε ξαναπεί, έχουν μεγάλη σχέση με τα κοινωνικοπολιτικά, θέλω μια τέτοια άποψη σου εδώ, πριν τις εκλογές.
    Βλέπεις κι εσύ αυτό που βλέπω εγώ και που υποψιαζόμουν;
    Δεν βλέπω εδώ και καιρό πια ειδήσεις μόνο στο γυμναστήριο αναγκαστικά την ώρα που λιώνω. Βλέπω τις ειδήσεις λοιπόν να μας προετοιμάζουν..
    Για να ψηφίσουμε και πάλι τα ίδια!!!!!!!
    Με αποκαλύψεις καθημερινές για τα κακώς κείμενα - που φυσικά ποτέ δεν επιφέρουν ποινές- μια απίστευτη πλάνη, τόσο εξόφθαλμη....
    Τέσπα, μπήκα σε άσχετο ποστ να εκτονωθώ..χααχαχ
    Σε φιλώ, μου έλειψες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εσύ με τα ποδοσφαιρικά σου κι εγω το χαβά μου,αντε,πάμε Μαρούσι σήμερα!Και δεν τοχει και στην tv γμτ:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα Kanthare. Πως είσαι παιχταρά μου; Σε φόρμα σε βρίσκω και χαίρομαι. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την φετινή Ευρωπαϊκή του παρουσία. Ας προσπαθήσει να "χτίσει" πάνω της για να μην πάει χαμένη. Την Μπιλμπάο δεν την είχα δει φέτος (απ' ότι βλέπω δεν είμαι ο μόνος). Στα ματς με την Μάντσεστερ μου "πέταξε τα μάτια έξω" (και πάλι απ' ότι βλέπω δεν είμαι ο μόνος). Θα την παρακολουθώ στενά. Της εύχομαι την κούπα... Αυτό το "περί ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος"... τι να μας πούνε οι "κουτόφραγκοι" απ' την ζωή τους! Όταν αυτοί τρώγανε βελανίδια εμείς είχαμε ήδη χοληστερίνη, να ούμε! (Δεν έχει δράκο το παραμύθι θα βρω άλλο.)

    ΥΓ.1 Ενδιαφέρουσα περίπτωση οι Rage. Κάτι όμως τους έλλειπε για να γίνουν μεγάλη (δεν εννοώ εμπορικά) μπάντα. Λατρεμένο το "Secrets in a Weird World" και αγαπημένα τα "Perfect Man", "Lingua Mortis", "XIII".

    ΥΓ.2 Σε κάποια από τα παραπάνω σχόλια αναφέρθηκε τ' όνομα του Τεν Κάτε. Νομίζω ότι οι περισσότεροι ακόμη δεν έχουν καταλάβει τι προσπάθησε να κάνει. Δεν είμαστε στην Ελλάδα για κανονικούς προπονητές. Κι όσοι τέτοιοι έρθουν και μείνουν βάζουν αρκετό νερό στο κρασί τους...

    ΥΓ.3 Υπό τους μαγευτικούς ήχους του απίστευτου καινούριου δίσκου των Pharaoh σας εύχομαι ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. παιδα σας καλω να γινετε μελη του μπλογκ μου.Κατω-κατω εβαλα καποια γκατζετ σας αρεσουν με αλιβσκορ κ.λ.π?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ls13, συνήθως, όταν ακούγεται ότι θα πέσει ξύλο και θα γίνει ντου, δεν γίνεται τίποτα. Ο οπαδός που θέλει να υποδυθεί τον μαχητή, δρα υπό το στοιχείο του αιφνιδιασμού κι όχι καταργόντας το. Οι Γιαννακόπουλοι και οι Αγγελόπουλοι είναι για γέλια. Ειδικά αυτός ο Θανάσης, έχει χάσει την μπάλα. Τον κατέστρεψε η έπαρση.

    AnD, η κατάσταση είναι πιο σοβαρή από όσο νομίζουμε. Πάντα ήταν, αλλά βλέπεις εκείνες τις ημέρες ζούσαμε σε εικονικές πραγματικότητες. Όπως διαχρονικά ζουν οι πολιτικοί που εμείς ψηφίζουμε. Όσο νομίζουμε ότι το αίτιο της μιζέριας μας και της αθλιότητάς μας είναι η οικονομική κρίση, τόσο αβοήθητοι γινόμαστε. Αβοήθητοι από τον ίδιο μας τον εαυτό. Έβλεπα τις προάλλες, από σπόντα, τον Σκανδαλίδη, αυτό το καθίκι. Μα, τον Τουτατή, δεν άντεξα πάνω από δυο λεπτά. Τον είδα και σιχάθηκα το ανθρώπινο είδος. Ο ξεπεσμός ενός ατόμου δεν έχει όρια. Εν προκειμένω, μαζί τους καταρρέει και η χώρα.

    Vad, υπό κανονικές συνθήκες θα πήγαινα στο Μαρούσι να απολαύσω την ομάδα. Και μετά κανά σινεμαδάκι, ή για μάσα, ή για ποτάρα, ή για όλα τα προαναφερθέντα! Έχω πάει πολλές φορές με το Μαρούσι και πάντα οι Αρειανοί έφτιαχναν ωραία κερκίδα. Όμως, οι συνθήκες δεν είναι κανονικές.

    Μπαλαντέρ, οσον αφορά τις τακτικές αναλύσεις μποιρώ να πω ότι όντως βρίσκομαι σε φόρμα. Φαίνεται ότι όσο πιο στενοχωρημένος είναι κάποιος, τόσο πιο πολύ έμπνευση του έρχεται. Πώς ακριβώς θα χτίσει ο Ολυμπιακός πάνω στην φετινή του πορεία; Η Μπιλμπάο, στους τελευταίους μήνες που την παρακολουθώ και ανεξαρτήτως αποτελέσματος, είναι εντυπωσιακή. Την Κυριακή παίζουν μεταξύ τους Βαλένθια και Μπιλμπάο. Θα σου πρότεινα να το δεις. Εγώ, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα το παρακολουθήσω. Η ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος είναι μια πονεμένη ιστορία. Πολύ πονεμένη ιστορία. Σε οργάνωση, προγραμματισμό, παραγοντικό τακτ, fair play και λοιπά βρισκόμαστε έτης φωτός πίσω από τα προηγμένα πρωταθλήματα. Για αυτό είναι προηγμένα, όχι μόνο λόγω θεάματος. Οι Rage είναι ωραία μπάντα. Συμφωνώ για την επιλογή των άλμπουμ. Μου την σπάει, όμως, που πολλοί ακούνε Rage και νομίζουν ότι πρόκειται για τους Rage Againg the Machine. Σαν τους Jetrho Tull, που ο κόσμος νομίζει ότι πρόκειται για κάποιον καλλιτέχνη, του οποίου το μικρό όνομα είναι Jethro και το επώνυμο Τull. Απίστευτα πράγματα. Οι κανονικοί προπονητές έχουν και κανονικά αιτήματα. Κι εμείς νομίζουμε ότι αυτοί είναι περίεργοι. Η δουλεία του Κάτε, πάντως, θεωρείται ανεπαρκής κι όμως είναι υποτιμημένη. Pharaoh, ε;

    Γεια σου Υπολοχαγέ, γίγαντα!

    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι εννοείς όταν λες πως οι Jetrho Tull είναι συγκρότημα; Θα μας κουφάνεις εσύ! Στο τέλος θα μας πεις ότι και η φωνάρα ο Παύλος ο Ντόγκης είναι συγκρότημα!!!

    ΥΓ. Ποιος σε στεναχώρησε αγορίνα μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ποιος με στενοχώρησε; Η πουτάνα η ζωή και η άτιμη η κενωνία (κλισέ)! Μπαλαντέρ, έδωσα εσωτερική υπόσχεση ότι δεν θα σας ξαναζαλίσω με τα προσωπικά μου. Εξάλλου, πέρα από την πλάκα, δεν θέλω να φανώ αχάριστος: άλλοι δεν έχουν παπούτσι να φορέσουν. Εμείς, όμως, έχουμε χορτάσει από υλικά αγαθά. Άλλα μας λείπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανταγωνιστικό θα γινόταν το πρωτάθλημα, αν κάποτε αποφάσιζαν και οι άλλες διοικήσεις , εκτός του καταραμένου Ολυμπιακού, να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να φέρουν κανα παιχτη της προκοπής. Ε να μην τα περιμενουν ολα απο τις διαιτησιες και τα οργανα, ας κάνουν κάτι και αυτοί.
    Ο Τεν Κατε για να γίνει κανονικος προπονητης θα έπρεπε πρώτα να μην εχει μια δικαιολογία για κάθε στραβοπάτημα. Πάντοτε είχε μια δικαιολογία έτοιμη ο πούστης ! Το ίδιο κάνει τώρα και ο Φερέιρα!
    Καλά υπάρχουν άνθρωποι που δε γνωρίζουν τοσο καλά τους Rage και τους Jethro Tull ? Στον Καιάδα ...
    Υ.Γ. Ελπίζω το ντέρμπι να μην έρθει ισοπαλία, όπως είχε έρθει στον πρώτο γύρο, γιατί τώρα τελευταία πολύ μοιρασμένα τα βλέπω τα αποτελέσματα στα μεγάλα παιχνίδια.

    Ηλίας Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ηλία, δεν είναι μόνο θέμα ποιότητας και θεάματος. Είναι πρωτίστως θέμα ορθολογικής λειτουργίας και προτεραιοτήτων. Πρέπει όλοι μας (ΠΑΕ, παράγοντες, ποδοσφαιριστές, οπαδοί, δημοσιογράφοι, πολιτικοί), να αποφασίσουμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε.

    Διαφωνώ για τις δικαιολογίες, όπως λες, του Κάτε. Ο Κάτε είναι ένας ένας από τους λίγους προπονητές που έχω δει, ο οποίος δεν προσέφευγε σε δικαιολογίες. Άλλοι δυο που μου έρχονται τάχιστα στο μυαλό είναι οι Κούπερ και Βαλβέρδε -αν και οι δυο τελευταίοι το έκανα με μεγαλύτερη συχνότητα και συνέπεια από τον Ολλανδό. Ξέρεις γιατί; Διότι, οι άνθρωποι είχαν πλάνο στο μυαλό τους και δούλευαν. Πίστευαν στο έργο τους, αυτό έβγαζαν προς τα έξω και δεν επέτρεπαν σε κανέναν να αμφισβητήσει τη δουλειά τους και τα κίνητρά τους. Οι δικαιολογίες αρμόζουν στα χέρια των παραγόντων, των δημοσιογράφων και των οπαδών. Ειδικά αυτές του κώλου. Όσο για τον Φερέιρα έχεις δίκιο. Λέει δικαιολογίες, αλλά έχει και ορισμένα ελαφρυντικά. Καλώς ή κακώς, δεν μπορούσε να επιβιώσει και να κρατήσει σε εγρήγορση στο σύστημα του ΠΑΟ. Τα θεμέλια του οικοδομήματος είναι σαθρά και τα προβλήματα πολλά, χωρίς να ευθύνεται ο Φερέιρα για αυτό. Αν ζητάς την γνώμη μου θα έπρεπε να επικεντρώνεται στο αγωνιστικό, αλλά το να τον καλεί ο εισαγγελέας είναι άκρως υπερβολικό.

    ίλε, θυμάμαι τον Μπλάκμορ να δηλώνει ότι θεωρεί τον Ίαν Άντερσον μουσική ιδιοφυϊα. Κι όμως, υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καν ακούσει το όνομα Jethro Tull. Όταν τους είχα ακούσει για πρώτη φορά στη ζωή μου σε ένα δισκάδικο στη Θεσσαλονική, πριν πολλά χρόνια, τους ερωτεύτηκα.

    Το ματς είναι ντέρμπι. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Ουδέν αποτέλεσμα θα μου προξενήσει έκπληξη.

    Πάω να δω Αρειανάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΚΑΝΘΑΡΕ εσυ ησουν αυτοσ στο παοκτσιδικο σαιυ??οχι πως πειραζειαπλα ερωτηση?Χορταινω να βλεπω τα αρθρα σου φιλε.ΑΠΗΛΙΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...