Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Κουτί μας ήρθε

Από την στιγμή που στο ματς με τον Αστέρα δεν πήραμε τους τρεις βαθμούς, για μένα δεν υπήρχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον στο σημερινό ματς. Είτε χάναμε, είτε κερδίζαμε το ίδιο κι αυτό. Με την διαφορά των play off να πηγαίνει στους τέσσερις δεν έχουμε και πολλές ελπίδες για τσου λου. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εξαντλήσουμε τις όποιες πιθανότητες διαθέτουμε. Η ζημιά πάντως, έχει προέλθει από διάφορα παιχνίδια, στα οποία χάσαμε εύκολους βαθμούς με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Πάνθραξ. Να μην επαναληφθούν του χρόνου τέτοια φαινόμενα παρακαλώ.

Από κει και πέρα τι είδαμε σήμερα; Είδαμε έναν αγύμναστο, απείθαρχο και βραδυκίνητο Ολυμπιακό, να μην μπορεί να αλλάξει τρεις πάσες στη μεσαία γραμμή. Από την άλλη πλευρά είδαμε έναν Άρη να δείχνει ότι έχει αρετές, αλλά και αδυναμίες. Και αυτές οι αδυναμίες πρέπει να διορθωθούν. Τα λάθη που έγιναν σήμερα πρέπει να διορθωθούν. Η ηλίθια αποβολή του Αράνο και η τρικλοποδιά του Γκιάρο καλώς έγιναν σε αυτό το ματς. Διότι, τώρα ξέρω ότι οι πιθανότητες να ξαναγίνουν το ερχόμενο Σάββατο είναι μειωμένες. Τα δυο αυτά λάθη κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα επαναληφθούν. Η αλήθεια είναι ότι το παιχνίδι δεν προσφέρεται για συμπεράσματα, αλλά όταν βλέπεις τον Τάσο Πάντο να κάνει ατομική ενέργεια μέσα στην περιοχή σου και να κερδίζει και πέναλτι τότε καταλαβαίνεις πολλά για τη διάθεση και τη ψυχολογία των δυο ομάδων. Βρε κόψτε τον Πάντο παλικάρια!

Έβλεπα για πολλοστή φορά τον Ολυμπιακό φέτος. Ειλικρινά προσπαθώ να διακρίνω μια βελτίωση σε οποιονδήποτε τομέα και δεν μπορώ. Ίσως να είμαι και άμπαλος. Σήμερα υπήρξε για μια ακόμη φορά, πολύ κίνηση με την μπάλα και καθόλου χωρίς. Όταν πήγαινε να βγει κάποιος αυτοματισμός κοβόταν πολύ εύκολα από τους παίχτες του Άρη και πραγματικά πιστεύω ότι αν ο Γκιάρο δεν έκανε την πατατιά δεν χάναμε σήμερα. Έλα όμως που ο Πάντος πήρε την ομάδα πάνω του και κέρδισε το πέναλτι. Και ερωτώ: έτσι θα πας ρε Ολυμπιακέ στα play off; Οι άλλοι ακονίζουν ήδη τα μαχαίρια τους. Τρία πουλάκια κάθονταν και πλέκανε πουλόβερ. Ο Τάσος όμως είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Μίλησε για τα play off και τα χαρακτήρισε πρωτόγνωρη εμπειρία. Το πρόβλημα πάντως δεν είναι αυτό, αλλά το ότι η ομάδα δεν πείθει.

Όπως δεν έπεισε και ο Άρης. Στο πρώτο μέρος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αναπτυσσόταν καλά από τα άκρα και έδειχνε μια διάθεση να παίξει μπάλα. Ωστόσο, στο δεύτερο η ομάδα έκατσε, για να σηκωθεί προς το τέλος του παιχνιδιού. Αυτή η καθίζηση έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να βγουν μπροστά για να καθαρίσουν το ματς, αλλά δεν το κατάφεραν. Ο Μαρέσκα μετά το τέλος του αγώνα μίλησε για έλλειψη τύχης. Πλάκα μας κάνεις ρε Ιταλέ; Ποια τύχη; Ανικανότητα λέγεται.

Όσο για μας είναι φανερό ότι δεν χτυπήσαμε το ματς κι ότι σκεφτόμασταν άλλα πράγματα. Ωστόσο, δεν με ενοχλεί η ήττα. Ίσα ίσα ψιλοχαίρομαι που χάσαμε. Ακούγεται κάπως αυτό που λέω, αλλά προτιμώ να είμαι προσγειωμένος και να έχω επίγνωση της κατάστασης, παρά να βαυκαλίζομαι. Θεωρώ ότι όλα μας ήρθαν κουτί. Άκουγα έναν Α.Ε.Κ.τσή στο ραδιόφωνο και έλεγε ποιος Άρης; Αυτός δεν μπορεί να κερδίσει το πτώμα τον Ολυμπιακό. Πολύ χάρηκα με αυτά τα λόγια. Αυτή η ήττα κρατάει σε εγρήγορση εμάς και σε εφησυχασμό τον Π.Α.Ο. Το μόνο κακό είναι ότι σε ενδεχόμενη νίκη θα υπήρχε μεγαλύτερη πόρωση του κόσμου. Δεν βαριέσαι. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.

Υ.Γ.1 Δεν ανησυχώ για τον τραυματισμό του Κάλβο. Μην μασάτε.

Υ.Γ.2 Αυτόν τον Ολυμπιακό στα play off μπορώ να τον κερδίσω.

21 σχόλια:

  1. Θεωρώ τον Ολυμπιακό μέγα και αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρωτιά στα play off...

    Άλλα ματς εκείνα! Και το ειδικό βάρος κάποιων παικτών του ΟΣΦΠ οι υπόλοιποι δεν τό 'χουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είσαι βραδινός τύπος, ε; Σ' εμπνέει η ηρεμία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το βράδυ αποδίδω καλύτερα από το πρωί. Είμαι και λίγο νυχτοπούλι. Έχει και ησυχία.

    Όσο για τα play off, φαβορί με βαση την συνεπεια που δείχνουν οι ομάδες που συμμετέχουν θεωρώ τον ΠΑΟΚ. Την ΑΕΚ την εχω ικανή για ζημιές. Ο Ολυμπιακός δεν με πείθει ρε Μπαλαντέρ.
    Το σίγουρο είναι ότι οι δυο πρώτες αγωνιστικές θα είναι καθοριστικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο γαύρος είχε φέτος τα μαύρα του τα χάλια και θεωρώ άδικη την 2η θέση που παίρνει στο πρωτάθλημα, αλλά και δεν νομίζω να την διατηρήσει στα play-off.. Προβλέπω μεγάλο κάζο, καθώς αυτός ο γαύρος θα πρέπει να παίξει 2 ντέρμπι την εβδομάδα για 3 εβδομάδες.. Δεν θα την παλέψει με την καμία.. Θα κλατάρουν..
    Για χθες, θεωρώ λάθος του Άρη που δεν το χτύπησε το παιχνίδι, όπως θεωρώ και γενικό λάθος το ότι έχει στραφεί εδώ και καιρό το 100% της προσοχής στο κύπελλο.. Γιατί αν δεν σου κάτσει και το χάσεις (που το εύχομαι βέβαια!!!), θα πας με ψυχολογία μηδέν στα play-off..
    Όπως και να 'χει, εύχομαι καλό τελικό (δεν μπορώ να ευχηθώ κάτι παραπάνω στον Άρη..) και καλά play-off (χωρίς αυτό να είναι ειρωνικό..)
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάνθαρε "έγραψες" πάλι!!! Συμφωνώ σε όλα!
    Αυτό το κύπελλο είναι κίτρινο :)))

    Τελικά γαύρος με ντάκο (ξανθιώτικο) δεν κατεβαίνει με τίποτα! Σκέτο δηλητήριο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιώργο όλα καλά πήγαν χθες!

    Αν ο Ολυμπιακός κατορθώσει να βγει πρώτος με προπονητή τον Μπάντοβιτς τότε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ πετάνε (δικέφαλο) αετό. Προσωπικά φαβορί θεωρώ τον ΠΑΟΚ.

    Αγαπητέ φίλε Πορτιάτη μακάρι να το πάρουμε. Μακάρι.

    Υ.Γ. Σε κανά δυο μέρες έρχεται άρθρο καταπέλτης για τον τελικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kanthare συμφωνώ σε αυτά που γράφεις. Και εγώ στους δικούς μου έλεγα ότι δεν θέλω με τίποτα νίκη γιατί θα πάρουν τα μυαλά των παιχτών αέρα αλλά δεν ήθελα κ ήττα ρε γμτ...

    Με προβληματίζει λίγο η άμυνα ενόψει τελικού διότι έδειξε αστάθεια στα 2 τελευταία ματς.

    5 και σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νομίζω ότι η άμυνα με Νασούτι και Γκιάρο να αλληλοσυμπληρώνει ο ένας τον άλλον θα είναι αρκετά σφιχτή. Θα έχεις τον Νέτο με τις επελάσεις του, τον Βαγγέλι να κρατάει πίσω και να επιτρέπει στον Κάλβο να κάνει δύσκολη τη ζωή των αντιπάλων και το κυριοτερο (ελπίζω) να εχουμε σε καλη βραδια τον Σάκη και τον Ναφτί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενδιαφερουσα η αναρτηση αλλα για μενα χωρις σημασια.Δεν παω να χασω ολα τα παιχνιδια δεν παει να με σφαξει ο καθε Ντακος,δεν με ενδιαφερει.
    Κανθαρε ημουν 11 χρονων στο κυπελο του 70 και τωρα ειμαι 51,δεν αντεχω αλλο,θελω το κυπελο,τα μυαλα μου πονανε.Ενας τιτλος θα δωσει αερα και προοπτικη στην ομαδα και με τον Κουπερ στο τιμονι περιμενω του χρονου ακομη καλυτερα πραγματα.Ολοι ΟΑΚΑ ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. να πω την αλήθεια από τη στιγμή που και μαθηματικά μπήκαμε στα πλέι οφ δεν με πολυενδιέφεραν τα εναπομείναντα ματς. Εννοείται πως όταν παίζει ο Άρης θέλω ΠΑΝΤΑ να κερδίζει, απλά δεν είχα άγχος.

    Αυτό που άρεσε από την ομάδα ήταν η καλούτσικη κίνηση από τη κέντρο και μπροστά και ο πολύ καλός Χαβίτο (τι πάθαίνει ρε παιδιά το παλικάρι μόλις παίζει με τον ΟΣΦΠ;).

    Κύπελλο τώρα και όλα τα άλλα σε δεύτερη μοίρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Κανθαρε ημουν 11 χρονων στο κυπελο του 70 και τωρα ειμαι 51,δεν αντεχω αλλο,θελω το κυπελο,τα μυαλα μου πονανε.Ενας τιτλος θα δωσει αερα και προοπτικη στην ομαδα και με τον Κουπερ στο τιμονι περιμενω του χρονου ακομη καλυτερα πραγματα.Ολοι ΟΑΚΑ ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ."

    Aυτό που λεέι ο Foris....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. γεια σου κανθαρε .το παιχνιδι δε το ειδα ολο χτες αλλα δεν εχασα και τιποτα!!αυτα τα χαλια εχει ο οσφπ ολο το χρονο.δεν περιμενα κατι αλλο χτες ουτε και στη συνεχια.εμενα με προβληματιζει η ομαδα μου.ολους τους αλλους δε σας προβληματιζει που δεν μπορουν να κερδισουν αυτον τον προβληματικο οσφπ????????φετος διπλο τουμπα οακα και οακα .δε λεω για τα διπλα στο ναο .αλλα τετοιο χαλι και να περνει παιχνιδια μια εξηγησει εχω.παιχτες που γαλουχηθηκαν στα προταθληματα κατι τους εχει μεινει ακομα.και στο φιναλε καποιοι απο αυτους που για μας δεν κανουν για 11αδα σε ολους τους αλους θα ξεκιναγε η 11αδα απο αυτους.παραδιγμα κουλουχερης,καφες κ.α.γιαυτο σε μεγαλο βαθμο ηρθε το 12 στα 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συμφωνώ με το Θέμη. Όπως και να έχει, όποιος και να παίζει, η φανέλα του Ολυμπιακού είναι η πιο βαριά της Ελλάδας! Φέτος στο Καραϊσκάκη βλέπαμε έναν Ολυμπιακό χάλι μαύρο, εκτός από τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό, Πανθρακικό και Λεβαδειακό που πήρε άνετες νίκες. Κι όμως χθες ο Άρης ήταν πραγματικά ακίνδυνος, παρά το γεγονός ότι δεν έπαιζε ο Νικοπολίδης και η βασική άμυνα των ερυθρολεύκων. Γνώμη μου ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει τελικά την 1η θέση των Play-off. Θα τα δούμε βέβαια και στην πράξη αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. θα συμφωνησω με τον κανθαρο για την παρουσια και των δυο ομαδων...ουτε ο αρης ηταν καλος αλλα ουτε και ο ολυμπιακος που εβγαζε μεχρι 3 πασες στην τεταρτη καιγοταν...και δε θα συμφωνησω με τον μπαμπη οτι ο αρης ηταν ακινδυνος. νομιζω πως ειναι υπερβολικο!!! παντως το ματς εδειχνε για τον κουπερ οχι και πολυ μεγαλης σημασιας και λογικο ολα παιζονται το σαββατο...κανθαρε περιμενω πως και τι για την αναρτηση που προανηγγειλες για τον τελικο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ρε παιδια για να δειτε ποσο σοβαρα ειχαν παρει οι οπαδοι του ολυμπιακου το παιχνιδι εγω που εχω διαρκειας δεν πηγα και εψαχνα να βρω κανεναν να του το δωσω και δεν πηγαινε κανενας.μιλαμε η απολυτη απαξιωσει τι να λεμε τωρα.κι οσο για τα πλευ ουφ ποια πλευ ουφ και κουραφεξαλα τωρα?????????????????αραχτος στο σπιτι η καφε.αντε γεια απο του χρονου παλι ελληνικο πρωταθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το θέμα είναι αν πάρετε το κύπελλο θα σας ενδιαφέρουν πια τα πλέι οφς; Άσε που πολλά θα κριθούν στον πρώτο αγώνα. Αν χάσετε από τον Ολυμπιακό πιστεύω ότι θα τα παρατήσετε. Έτσι κι αλλιώς την Ευρώπη την έχετε εξασφαλίσει. Και το κύπελλο να μην πάρετε πάλι δεν έχετε πρόβλημα. Αλλά έτσι για το γαμώτο μόνο με νίκη επί του Ολυμπιακού θα σας ανοίξει η όρεξη. Και μετά όλα παίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ας πάρουμε το κύπελλο και μετά χωρίς άγχος θα παίξουμε ελεύθερα για το καλύτερο (τσου λου). Πολύ καθοριστικό το πρώτο ματς στο Χαριλάου με τον Ολυμπιακό. Έχει ακόμα ψωμί η υπόθεση. Το σημαντικό είναι να μαθουμε να διαχειροζομαστε καταστασεις και αποτελεσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κάνθαρος, εγώ θα διαφωνησω μαζί σου σε ένα πράγμα. Στον Ολυμπιακο υπαρχει βελτίωση: όταν πάιζουμε 10 εναντιον 10 είμαστε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ:)

    @ θεμης7 με απογοήτευσες ρε φίλε!! Δηλαδή προτίμησες να κατσεις καναπέ από το να πας γηπεδάκι; Ενταξει χάλια είμαστε φέτος, αλλά όχι και να κοψουμε την Κυριακή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μην αγχώνεστε με (και για) τα πλέι ωχ. Ο Ολυμπιακός θα βγει πρώτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πάντως ρε παιδιά ψιλογουστάρω play off. Θα έχει ένταση, πάθος και πιστευω οτι θα δουμε μεγαλα παιχνιδια. Σίγουρα είναι ψυχοφθόρα διαδικασία, αλλά σκεφτείτε και τι οφέλη θα έχει η κάθε ομάδα από εισιτήρια, τηλεοπτικά, χορηγούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. κανθαρε τωρα το εθεσες ορθα
    για την κονομα εγιναν τα πλει ωχ και οχι για το καλο και την αναβαθμιση του ελληνικου ποδοσφαιρου
    αλλα λαθος πηγε μπροστα φετος το πηρε ο πατερας με το πουρο
    καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...