Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Οι απελευθερώσεις και το στοίχημα της όπισθεν

Η φυγή του -βγάζω τα φρύδια μου- Κριστιάνο Ρονάλντο απελευθέρωσε τη Μάντσεστερ. Ο Πορτογάλος έχει τρομερά φυσικά προσόντα (άλμα, δύναμη, αντοχή, έκρηξη, ταχύτητα), αλλά στερείται τακτικής παιδείας και χαρακτηρίζεται από αγωνιστική αναρχία και αταξία. Οι παίχτες του Σερ Άλεξ ακολουθούν οριοθετημένο πλάνο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες. Όμως, στο μυαλό του Κριστιάνο Ρονάλντο οι πρωτοβουλίες μεταφράζονται σε ατομιστίες. Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ των δυο και ευτυχώς για εμάς οι φιναλίστ το γνωρίζουν καλά. Για παράδειγμα, πρωτοβουλίες ανελάμβανε ο Ζιντάν. Ο (αυθεντικός) Ρονάλντο. Αναλαμβάνει ο Τότι. Ο Μέσι. Ο Γκιγκς. Οι πρωτοβουλίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι ενός ολοκληρωμένου και ορθολογικού αγωνιστικού πλάνου. Αντίθετα, οι ατομιστίες αποτελούν παρεκκλίνουσα συμπεριφορά. Τρανό παράδειγμα ο ανεκδιήγητος Αριέλ Ορτέγκα.


Ο παίχτης που επωφελήθηκε περισσότερο από τη φυγή του Πορτογάλου ήταν ο Ρούνεϊ. Ένας μοντέρνος επιθετικός που χρησιμοποιεί και τα δυο πόδια. Που κινείται συνεχώς με ή χωρίς την μπάλα και καλύπτει μεγάλο πλάτος. Που υποστηρίζεται από έναν Μεξικανό ποδοσφαιριστή, τον οποίο πριν λίγους μήνες ελάχιστοι γνώριζαν και μάλιστα ορισμένοι έφτασαν στο σημείο να χλευάσουν το Φέργκιουσον για την επιλογή του. Όμως, ο τσίχλας δεν είναι Δερμιτζάκης. Δεν είναι Νιόμπλιας. Γνωρίζει πως να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις κι ο παίχτης φρόντισε να τον επιβεβαιώσει με τις εμφανίσεις του και τα πολύτιμα τεμάχια που κάρφωσε. Επομένως, αυτοί οι δυο θα είναι η αιχμή του δόρατος. Αυτοί οι δυο θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τα αργά πόδια του Πουγιόλ και το γεγονός ότι η άμυνα της Μπάρτσα ορισμένες φορές, ελέω Πικέ, ανεβαίνει σχετικά ψηλά. Υποθέτω ότι ο Πέπ γνωρίζει πως οι Νάνι, Βαλέντσια, Γκιγκς και Άντερσον θα καιροφυλακτούν. Το ίδιο κι ο Παρκ, ο οποίος το Σάββατο θα τρέχει ακόμα και στο ημίχρονο.

Η αμυντική τακτική της Μπάρτσα ορίζεται ως το ασφυκτικό πρέσινγκ που λαμβάνει μέρος στην μεσαία γραμμή. Οι παίχτες της διαθέτουν φοβερά αποθέματα ενέργειας που τους επιτρέπουν να τρέχουν ακατάπαυστα και να μαρκάρουν ακόμα και τις διαφημιστικές πινακίδες. Άρα, αυτό που πρέπει να δούμε είναι αν οι Άγγλοι θα μπορέσουν με το που κερδίζουν την μπάλα να την απεγκλωβίζουν γρήγορα από τα λίγα τετραγωνικά που θα έχουν στη διάθεσή τους. Πραγματικά πολύ δύσκολο εγχείρημα, αν και οι παίχτες του τσίχλα γνωρίζουν ικανοποιητικά πως να αξιοποιούν τον χώρο. Επιπλέον, μένει να διαπιστώσουμε πως θα ανταποκριθεί ο άξονας στο εμπάργκο της μπάλας που θα επιβάλλει η Μπάρτσα. Κι όταν λέω εμπάργκο εννοώ την άριστη και συνεχή κυκλοφορία, καθώς επίσης και τα υψηλά ποσοστά κατοχής. Το σίγουρο είναι ότι αν κάποιος μπορεί να βρει τρόπους απέναντι στην απλότητα της Μπάρτσα αυτός είναι ο τσίχλας. Ούτε ο Μουρίνιο, ούτε ο Αντσελότι, ούτε κανείς άλλος. Και με τρόπους θεμιτούς, όχι κλωτσοσκούφια και ανθρώπινες αλυσίδες πίσω από μπάλα, αντιπάλους και σέντρα. Υπενθυμίζω ότι η σκοπιμότητα έχει πολλούς τρόπους εφαρμογής, χωρίς να είναι όλοι κατακριτέοι. Σε αυτό το σημείο, οφείλω να πω μια μεγάλη αλήθεια: το υλικό της Μάντσεστερ συγκριτικά με εκείνο της Μπάρτσα είναι υποδεέστερο. Το ζητούμενο είναι το ομαδικό πνεύμα των Άγγλων να υπερισχύσει έναντι της δεδομένης ποιότητας των Ισπανών. Αυτό που περιμένω να δω είναι το συμπαγές σύνολο του Φέργκιουσον να τρέχει, να μαρκάρει, να αλληλοκαλύπτει και να δημιουργεί. Ναι, να δημιουργεί. Διότι είσαι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Διότι στον πάγκο σου κάθεται ένας από τους καλύτερους προπονητές σε παγκόσμια κλίμακα. Διότι, γνωρίζεις την ιστορική και αγωνιστική ταυτότητά σου. Διότι οι παίχτες σου μπορούν να αναλάβουν προσωπικές πρωτοβουλίες και να αλλάξουν τη ροή του παιχνιδιού. Διότι,ξέρεις πως, αν κερδίσεις την Μπαρτσελόνα παίζοντας ποδόσφαιρο με αρχή και τέλος, θα αποκομίσεις πολλαπλά οφέλη. Και πραγματικά αξίζει να το παλέψεις. Εξάλλου, όταν δεν δημιουργείς, αυτόματα περιορίζονται οι πιθανότητές σου για να πετύχεις κάποιο γκολ. Ο τσίχλας το γνωρίζει πολύ καλά.

Επειδή έχω όρεξη ας ξεφύγουμε κάπως. Θυμάμαι σε κάποιο ματς ότι είχαμε βάλει πέντε γκολ, κερδίζοντας παράλληλα το παιχνίδι. Ο Κάνθαρος αγωνιζόταν στα χαφ. Έρχεται κάποιος και μου λέει: ''Σήμερα δεν έπαιξες καλά''. Τον ρωτάω: ''Γιατί το λες αυτό;''. Και μου απαντάει το επικό: ''Μα σήμερα δεν σκόραρες''. Βλέπετε, ο Κάνθαρος ανέβαινε αρκετές φορές μπροστά και πετούσε τορπίλες. Πράγματι, δεν είχα σκοράρει, αλλά και τα πέντε γκολ προήλθαν από δικές μου ασίστ. Απλά η δουλειά που έκανα στο γήπεδο δεν συνοδεύτηκε από τυμπανοκρουσίες και ''κουβάλημα'' της μπάλας, αλλά από ουσία. Δυστυχώς, δεν κατέχουν όλοι το άθλημα. Αναφέρομαι σε νοητικό επίπεδο. Δεν μπορείς να το σπουδάσεις. Δεν υπάρχει κάποιο Πανεπιστήμιο που να διδάσκει θεωρητικά μαθήματα ποδοσφαίρου. Αν θες να μάθεις πιάνο θα πας σε κάποιο ωδείο για να διδαχθείς αρμονία και σολφέζ. Στην μπάλα που θα πας; Το πολύ πολύ να προσλάβεις ως καθηγητή τον Αλέφαντο και να σου διηγείται ιστορίες από τον Αστέρα Εξαρχείων. Επομένως, δεν πρέπει να προξενεί εντύπωση, όταν αδυνατούμε να ερμηνεύσουμε εύστοχα το πότε κάποιος παίζει καλά ή άσχημα. Κι όπως πολύ σωστά λέει ο Καρπερτόπουλος, πλην της τάσης να μπερδεύουμε την εμφάνιση με το αποτέλεσμα, νομίζουμε ότι κάποιος ''παίζει καλά'', όταν έχει πολλές φορές την μπάλα στα πόδια του, όταν ''παίζει πολύ''. Παντελώς λάθος αντίληψη των πραγμάτων. Για παράδειγμα, ο Ιμπραΐμοβιτς ''παίζει πολύ''. Ο Πέπ κατάλαβε το λάθος του και του έδωσε μπότα, έστω κι αν έπρεπε να τον ανεχτεί για μια ολόκληρη σεζόν. Η αντίδραση του Σουηδού ήταν η πλέον αναμενόμενη: χλευασμός, παράπονο, γκρίνια και μηδενική διάθεση αυτοκριτικής. Έχουμε πει ότι όταν δε θέλουμε ή δεν μπορούμε να καταλάβουμε κάτι το μειώνουμε και το υποβαθμίζουμε. Στην προκειμένη περίπτωση ήταν φανερό ότι ο παίχτης μπλόκαρε όλο το ξεδίπλωμα της ομάδας. Δεν μπορούσε να κατανοήσει τον κοινό κώδικα που διέπει την ομάδα. Επομένως, όπως ακριβώς συνέβη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και την Μάντσεστερ, η φυγή του Σουηδού απελευθέρωσε την ομάδα και την κατέστησε ένα ταχύτατο και όμορφο αμάξι που δεν διαθέτει όπισθεν. Μένει να δούμε αν οι ''Κόκκινοι Διάβολοι'' θα βρουν το κουμπί που ενεργοποιεί την όπισθεν. Αν υπάρχει. Το ευτυχές είναι ότι και οι δυο ομάδες μπορούν και θέλουν να ''παίζουν καλά'', χωρίς να ''παίζουν πολύ''. Φυσικά, οι Καταλανοί είναι καλύτεροι σε αυτό το θέμα για τον απλό λόγο ότι γνωρίζουν πληρέστερα από τον καθένα ότι η μπάλα τρέχει πιο γρήγορα από όλους κι ως εκ τούτου την αφήνουν να τρέχει προς όφελός τους.

Κλείνοντας, να πω ότι στην περίπτωση κατά την οποία η Μάντσεστερ αντιμετώπιζε οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα ήταν αυτόματα το φαβορί. Εν προκειμένω, δεν είναι. Ίσως, εν τέλει, να μην παίζει και τόσο σπουδαίο ρόλο. Το πιο σημαντικό είναι ότι θα παρακολουθήσουμε ένα τελικό ανάμεσα σε δυο μεγάλες ομάδες. Ας ελπίζουμε ότι η αποζημίωση που θα λάβουμε ως (τηλε)θεατές θα είναι εξίσου μεγάλη. Η συνέχεια επί του χόρτου.

Υ.Γ.1 Η διοίκηση έκανε λόγο για τραγική φιλοξενία. Οι οπαδοί αναφέρονται στη διαιτησία και στον Σούμποτιτς. Τι λέει ο Κάνθαρος για όλα αυτά; Παπάρια μάντολες. Αν κάποιος θέλει να αυτοκτονήσει μπορείς να πάρει δωρεάν μαθήματα από τον μπασκετικό Άρη. Αυτό που είδα είναι ότι τον Π.Α.Ο.Κ. τον έχουμε. Τον έχουμε εντός, εκτός κι επί τα αυτά. Απλά χρειάζεται μεγαλύτερη προσήλωση στην άμυνα και υπομονή στην επίθεση. Ας στηρίξουμε την ομάδα με όλες μας τις δυνάμεις και θα αποζημιωθούμε. Να είστε σίγουροι για αυτό.

Υ.Γ.2 Αναμένω με μεγάλη αγωνία να ακούσω τις προτάσεις σας για το μενού του Σαββάτου. Δεν νοείται να βλέπεις (τελικό) τσου λου, χωρίς τα απαραίτητα εδέσματα. Θέλω σπέσιαλ προτάσεις. Θα μαζευτούμε καλοφαγάδες.

18 σχόλια:

  1. Πολύ σωστή η ανάλυση σου. Βλέπω Μπαρτσελόνα με 2-0 3-0 νίκη ή Μάντσεστερ με φτωχό 1-0. Τον Ράιαν δεν τον ανέφερες ; Λες να παίξει το τελευταίο μεγάλο παιχνίδι της ζωής του ;

    Κάνε μου και μια πρόβλεψη για τον τελικό του μπάσκετ. Τι βλέπεις μετά την νίκη του ΠΑΟ μέσα στο ΣΕΦ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κλασσικά εδέσματα προτείνω εγώ. Πίτσες, πατατάκια και μπύρες!

    Και πολύ metal στη διαπασών αν τύχει να είναι κάνας μαλάκας που θα περιγράφει τον αγώνα :)

    Επί του ζουμίου τώρα, θεωρώ ότι η Barca είναι πολύ καλύτερη ως ΟΜΑΔΑ από όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές τα τελευταία χρόνια και αν κατακτούσε κάθε τίτλο που υπάρχει, δε θα με παραξένευε καθόλου, διότι το αξίζει.

    Όντως ο τελικός φιλοξενεί δύο πολύ καλές ομάδες και το σίγουρο είναι ότι θα δούμε πολύ καλό παιχνίδι!

    Από τη στιγμή που δεν παίζει η Bayern, ας νικήσει ο καλύτερος, δηλαδή η Barcelona :)

    P.S. Ωραία σχόλια, Κάνθαρε, φίλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάνθαρε αυτα που γράφεις τα σκέφτεσαι μόνος σου? Αν τα σκεφτεσαι μονος σου εισαι ετη φωτος μπροστά από όλα αυτά τα λαμόγια που το παίζουν δημοσιογράφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eδω που φτάσαμε,μονο το Παλέ σκεφτομαι:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα συμφωνήσω με τον τελευταίο ανώνυμο κάνθαρε φοβερό το άρθρο σου και από ποδοσφαιρική ανάλυση και από άνεση λόγου και διατύπωση. Εξαιρετική ανάλυση χαραμίζεσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε KANTHARE τα σέβη μου !!!
    Εξαιρετικό το άρθρο σου… Το κατέχεις το άθλημα, όσο λίγοι…

    Πρόβλεψη δεν θα κάνω… θα κάνω ευχή να μπει γρήγορα γκολ, για να χαζέψουμε λίγο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η pre-game ανάλυσή σου του μεγάλου τελικού είναι καλή. Αναμένω όμως το αυριανό παιχνίδι και εύχομαι ειλικρινά να χορτάσω καλή μπάλα αναξάρτητα το ποιος θα νικήσει...
    Βρε Kanthare τραγουδάκι σήμερα δεν έχουμε?
    Μην μου παίρνεις το γλυκό μέσα απ΄το στόμα καλέ! ;)
    Καλό Σ/Κ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμένα σε τέτοια μ'αρέσει να τρώω λουκάνικα βραστά με ρίγανη και κέτσαπ. χιχιχιιχ
    Επίσης καναπεδάκια από ψωμί τοστ, πέστο, μίλνερ και γαλοπούλα.
    Υγιεινό.
    Καλά να περάσετε.
    Ας νικήσει ο καλύτερος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Περίνιο, ο Γκιγκς είναι μία από τις τελευταίες μεγάλες σημαίες που έχουν απομείνει. Έχει αδιαμφισβήτητη ποιότητα και είμαι σίγουρος ότι όταν κληθεί θα τα δώσει όλα. Ένας Ράιαν από τα παλιά μπορεί να κάνει τη διαφορά, ειδικά αν παίξει από την αριστερή πλευρά κι όχι στον άξονα. Όσο για τον τελικό του μπάσκετ ο ΠΑΟ έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Λέγεται ομοιογένεια. Ο Ολυμπιακός δεν με πείθει και όσο έχει για οργανωτή αυτό το άναρχο πράγμα που λέγεται Τεόντοσιτς θα τη βγάζει με Κύπελλα Ελλάδας.

    TwistedTool, προσανατολιζόμαστε σε σουβλάκια υπό τη συνοδεία παγωμένης μπύρας. Ενδεχομένως στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου να φτιάξουμε και σπιτικό ποπ κορν. Κατόπιν, παγωτό μηχανής. Όσο για το μέταλ συμφωνώ με τα μπούνια, αλλά δυστυχώς οι υπόλοιποι δεν είναι φαν του εν λόγω μουσικού είδους. Bayern ε; Καλή φάση.

    Ανώνυμε θυμάσαι στο δημοτικό το σκέφτομαι και γράφω; Ακριβώς αυτό κάνω. Στα σχολικά μου χρόνια ήμουν μετριότατος στις εκθέσεις. Ίσως διότι τότε δεν έγραφα για ποδόσφαιρο.

    Vad, δυστυχώς μένω πολύ μακριά ρε γμτ. Εσύ ακόμα πιο μακριά. Τους έχουμε πάντως. Πίστη θέλει. Δεν είναι καλύτεροι από εμάς.

    Ευχαριστώ πολύ Πρόεδρε. Από τη στιγμή που με τιμάτε με την παρουσία σας και τα σχόλια σας δεν νομίζω ότι χαραμίζομαι.

    Μπετόνια, μου άρεσε η ευχή σου. Την ψηφίζω. Λες να δούμε πολλά γκολ; Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

    Αστροφεγγιά, εννοείται ότι περιμένουμε το αυριανό ματς για να χορτάσουμε (και) μπάλα. Τα τραγουδάκια που έβαζα είχαν συγκεκριμένο λόγο. Όπως δήλωσα πρόσφατα ήρθε το τέλος. Όμως, που και που θα τσοντάρω κανά κομμάτι διαφορετικής θεματολογίας. Ήδη έχω ένα στο μυαλό μου. Καλό Π-Σ-Κ.

    AnD, λες να φάμε τίποτα μπέργκερ; Μου φαίνεται ότι το μόνο δεδομένο είναι η παγωμένη μπύρα. Όσο για το ποιος θα βγει νικητής ας είναι το ποδόσφαιρο(καρακλισέ).

    Να είστε καλά ρε μάγκες. Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Φέργκιουσον είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ προπονητής που μπορεί να περιορίσει τη Μπαρτσελόνα χωρίς να πονέσουν τα μάτια μας. Κακά τα ψέμματα, μπορεί η Μπαρτσελόνα να έχει απείρως καλύτερο υλικό απ'ότι η Γιουνάιτεντ αλλά έχει στον πάγκο της τον μοναδικό άνθρωπο που μπορεί να βγάλει από τη μύγα ξύγκι. Άλλοι, αν είχαν παίκτε όπως ο Παρκ ο Φλέτσερ και ο Καρικ θα έκαναν πάρτυ αν απέφευγαν τον υποβιβασμό τους και αυτός καταφέρνει και παίρνει τίτλους!

    Το Γουέμπλει θα παίξει σημαίνοντα ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης, Η Μπάρτσα έχει άσχημες αναμνήσεις από την Αγγλία γενικά, δεν μπορεί εύκολα να κερδίσει.

    Η Μαν. Γιου θα παίξει με αντεπιθέσεις, προφανώς, και ελπίζω ο Φέργκι να μην πέσει στη παγίδα να παίξει με ένα φορ. Η άμυνα της Μπάρτσα δεν είναι τόσο σπουδαία, οι Μπούσκετς Τσάβι και Ινιέστα τη σώζουν αρκετά καθώς ορθώνουν τοίχος ανάμεσα σε κέντρο και άμυνα και καταπίνουν τον εκάστοτε αντίπαλο. Ένας φορ θα είναι σαν ένα καλάμι σε μία λίμνη. Με δύο φορ όμως η συνταγή αλλάζει. Ειδικά αν παίξει ο Τσικαρίτο και όχι το χειρόφρενο ο Μπερμπάτοφ.

    Για μενού προτείνω τα κλασσικά αν βαριέσαι να φτιάξεις κάτι: Σουβλάκια, "βρώμικο" κανα πατατάκι και μπύρες/αναψυκτικά. Τώρα, αν σου κάνει κέφι, πέτα κανένα παϊδάκι, καμία πανσέτα στη σχάρα, καμία μπριζολίτσα, πατάτες τηγανιτές και τζατζικάκι σε αφθονία.

    Ρε Κάνθαρε γιατί δεν κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα; Εδώ έκαναν καριέρα ο Ξενάκης και ο Θαναηλάκης και ο Καρπετόπουλος και ο Πανούτσος...Και πόσοι άλλοι άμπαλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν χρειάζεται να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος πάντα λόγος για να ακούμε ένα ωραίο τραγουδάκι, Kanthare, έτσι δεν είναι?
    Και από το λίγο που σε ξέρω, αναγνωρίζω πως οι επιλογές σου είναι υπέροχες! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μικρέ Σκάουτερ, συμφωνώ απόλυτα ότι ο τσίχλας δεν πρέπει να παίξει με έναν φορ. Δεν νομίζω ότι θα το κάνει. Δεν θα το κάνει, διότι έτσι θα δημιουργήσει ανισορροπία στην ομάδα. Η άμυνα της Μπάρτσα θα νιώσει την επίθεση της M.U. Είμαι σχεδόν σίγουρος για αυτό. Όσο για τον Κάρικ θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν. Η Μπάρτσα υπερφορτώνει τον άξονα και βγάζει το λάδι στα αντίπαλα κεντρικά χαφ. Πιθανολογώ ότι κυρίως ο Παρκ θα καλύπτει στα χαφ κι ότι ο Ρούνεϊ θα ρίξει πολύ οριζόντιο τρέξιμο. Φίλε, αυτό με τη σχάρα ήταν καλή ιδέα. Θα το ψάξω. Όσο για το χόμπι μου, είμαι της άποψης ότι αν το κάνω επάγγελμα αυτόματα θα χάσω την όποια σωστή αίσθηση διατηρώ επί των πραγμάτων. Εξάλλου, και να θέλω να το κάνω επάγγελμα δεν νομίζω ότι είναι τόσο εύκολο και απλό. Υποθέτω ότι προηγούνται άλλοι. Και να σου πω και κάτι; Δεν νομίζω ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί που ενδιαφέρονται πραγματικά για μπάλα. Οι περισσότεροι θέλουν βία, διαιτητές και καφριλίκι. Ο Κάνθαρος δεν είναι διατεθειμένος να μπλεχτεί σε τέτοιες ιστορίες.

    Αστροφεγγιά έχεις δίκιο. Ίσως θα μπορούσα να συνοδεύω τις αναρτήσεις μου με κάποιο τραγουδάκι. Ακυρο. Με κάποια τραγουδάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αδελφέ Κάνθαρε, με το σπιτικό ποπ κορν και το παγωτό μηχανής η όλη φάση αποκτά επικές διαστάσεις!

    Ε καλά, αν δεν ακούν ΜΟΥΣΙΚΗ οι υπόλοιποι, ας τους μορφώσουμε βρε :)

    Συμφωνώ επί της μουσικής συνοδείας πάντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καληνύχτα Κάνθαρε!
    Όνειρα γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το ειδες το ματς,εδω δεν εχω Νοva,μ'ανεβαζει πολύ η εκτιμηση σου οτι τους εχουμε...,σου εχω εμπιστοσυνη και περιμενω να επαληθευθεις,αν ακουσεις πανηγυρια απο Χαρτούμ,θα ξερεις για ποιο λογο ειναι:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Kanthare τα σέβη μου. Εξαιρετικό το άρθρο σου. Προσωπικά αύριο περιμένω έναν σπουδαίο τελικό. Συμφωνώ απόλυτα πως ο τσίχλας είναι ο μόνος που μπορεί να σταματήσει τη Μπάρτσα. Και θεωρώ, το έχω γράψει κιόλας, πως αυτή η Γιουνάιτεντ είναι καλύτερη από εκείνη που έχασε από τη Μπαρτσελόνα στην Ρώμη. Τότε οι Άγγλοι έπαιζαν με 10 παίχτες γιατί ο Ρονάλντο ήταν σε άλλο γήπεδο. Έχει φοβερό ταλέντο αυτός ο παίχτης αλλά δεν έχει το σημαντικότερο, προσωπικότητα. Και αν δεν έχει προσωπικότητα ο παίχτης δε μπορεί να είναι ηγέτης...Ηγέτης ήταν ο Ζιντάν. Ο Ρομπέρτο Κάρλος είχε πει κάποτε πως «όταν δεν ξέρουμε τι να κάνουμε τη μπάλα τη δίνουμε στον Ζιζού»...

    Ξέφυγα λίγο. Πίστεύω πάντως πως η Μπάρτσα έχει περισσότερες πιθανότητες. Περιμένω δε από τον Ρούνει, αν έχει κι άλλον ένα επιθετικό δίπλα του που κι εγώ θεωρώ πως πρέπει να έχει, να ανακατέψει τον Πικέ με τον Πουγιόλ...

    Καλή συνέχεια φίλε και χαίρομαι που τα 'παμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΛΟΙ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ...ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΠΑΙΧΤΑΡΑ ΚΑΝΘΑΡΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. TwistedTool, αφού ο λάος θέλει μουσική συνοδεία θα την έχει. Τώρα όσο για το μενού μάλλον γίνεται αλλαγή σχεδίων. Οδεύουμε προς πίτσα.

    Γεια σου Ευαγγελία. Να είσαι καλά.

    Vad, ούτε εγώ έχω Nova. Από το διαδίκτυο το βλέπω. Αλλά πραγματικά τους έχουμε. Άυριο, λίγο πριν το παιχνίδι, θα βάλω στα σχόλια ενεργό λινκ. Όποιος θέλει να δει το ματς ας πατήσει πάνω του.

    Χάρη, ο Ζιντάν ήταν αυτό που λέμε παιχταράς. Κι αν δεν είχε κάνει τη μαλακία με την κουτουλιά τώρα θα ήταν 100% ποδοσφαιρικά αθάνατος. Ο τσίχλας δεν αλλάζει νοοτροπία. Ρούνεϊ και Μεξικανός. Τέλος. Οτιδήποτε άλλο συνιστά ποδοσφαιρικό έγκλημα. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

    Γεια σου Κώστα. Λες να πάει καμιά παράταση να γουστάρουμε; Χαμός.

    Καλό απόγευμα και καλό τελικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...