Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Ρεαλισμός



Δεν σας κρύβω ότι ο Γιάκομπ δεν ήταν αυτό που είχα στο μυαλό μου για τη θέση του σέντερ φορ. Ωστόσο, πρέπει να αναλογιστούμε κάποιες σημαντικές παραμέτρους. Ο παίχτης θα εισπράξει για τον επόμενο χρόνο 180 χιλιάρικα -σχετικά μικρό πόσο. Μας ξέρει και τον ξέρουμε. Συν τοις άλλοις, οφείλει να σκυλιάσει για αυτά που άκουσε τον τελευταίο καιρό και να αποδείξει στο γήπεδο την αξία του. Οφείλει να κλείσει στόματα. Τα δικά μας στόματα. Χαιρετίζω την ρεαλιστική επιλογή της διοίκησης να μην προβεί σε οικονομικές υπερβάσεις και θυσίες. Ας είμαστε κι εμείς ρεαλιστές κι ας καταλάβουμε ότι πρέπει να υπερνικήσουμε τις υπέρμετρες φιλοδοξίες που μας διακρίνουν και να βασιστούμε σε δεδομένο προγραμματισμό.


Τον Αλβανό σκύλο δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Τον γνωρίζω ποδοσφαιρικά. Προϊόν των ακαδημιών που δούλεψε με επιμονή και υπομονή και δικαιώθηκε. Δεν θα σταθώ στα 300 χιλιάρικα που πήραμε από τη μεταγραφή του. Θα ήταν άκομψο εκ μέρους μου. Ο Βανγκέλι δεν ήξερε μπάλα. Δεν ήταν κλώνος του Αμπιντάλ. Δεν αποτελούσε πρώτη επιλογή των προπονητών. Αποτελούσε, όμως, πιστό στρατιώτη του Άρη. Υπερπολύτιμη μονάδα για κάθε ομάδα, τόσο λόγω της ικανότητάς του να παίζει στα δυο άκρα της άμυνας, όσο και για τον επαγγελματισμό του. Και ερχόμαστε στην πεμπτουσία της υπόθεσης που δεν είναι άλλος από το συναίσθημα. Οι Αρειανοί εκτιμούν τους λεβέντες. Τους αυθεντικούς λεβέντες. Όχι τους μάγκες του κώλου. Ο Κρίστι είναι λεβέντης. Τέλος. Τίμησε την φανέλα όσο λίγοι. Την ίδρωσε. Την μάτωσε. Έβλεπε τον αντίπαλο μέσα από τα μάτια μας. Ζούσε για τον Άρη κι όχι από τον Άρη. Καλή επιτυχία ρε μάγκα.


Ο Νάτσο βγήκε από το ψυγείο. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι αν θα αποτελέσει ουσιαστικό κομμάτι του ρόστερ ή απλά θα στολίζει την εξέδρα. Νομίζω ότι η αξία του παίχτη είναι δεδομένη. Ας τον πιστέψουμε τον παίχτη. Πάντως, ο Κάνθαρος τον γουστάρει. Μπορεί να μας βγάλει ασπροπρόσωπους. Σε μια τέτοια περίπτωση, ίσως, γλιτώσουμε από τον Κολομβιανό περιστροφέα. Θα τον δει ο Τσιώλης και θα κρίνει. Μακάρι να μην επηρεαστεί από εξωγενείς παράγοντες και να λάβει την σωστή απόφαση.


Αναφορικά με Ούμπιντες και Σανκαρέ δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι οι δυο παίχτες θεωρούνται κλεισμένοι. Παπάρια μάντολες. Αν δεν τους δω με τη κιτρινόμαυρη φανέλα δεν πιστεύω κανέναν και τίποτα. Ο χρόνος θα δείξει. Οι περιστάσεις επιβάλλουν την ρεαλιστική προσέγγιση της κατάστασης. Την επιστράτευση της λογικής. Αυτό ισχύει για όλους τους Αρειανούς. Εξάλλου, η πίστη και η ελπίδα συνιστούν ανεξάντλητα στοιχεία.

Υ.Γ.1 Η Εθνική Ελλάδος είναι μαχητική και πειθαρχημένη. Παίζει σκληρή άμυνα. Ακολουθεί τις εντολές του προπονητή. Όμως, δεν μπορεί να σκοράρει και πολύ φοβάμαι ότι απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους θα έχει σοβαρότατο πρόβλημα. Το να παίζεις αποτελεσματική άμυνα είναι άκρως επιθυμητό, αλλά αν δεν μπορείς να κουνήσεις το διχτάκι, τότε η όλη προσπάθεια πάει στράφι. Πάντως, εξακολουθώ να βρίσκομαι σε κατάσταση ξενερώματος και εκτόνωσης. Απουσιάζει η δίψα. Τολμώ να πω και το συναίσθημα. Οι λόγοι αρκετοί. Οι ''κουρασμένοι'' απόντες τους γνωρίζουν καλά. Το ίδιο και ο Μπορούσαρος με τους ''ηλεκτρολύτες'' του. Ρε Ζούρο, έπρεπε να βγείς και να μιλήσεις πριν τη διοργάνωση. Πολύ φοβάμαι το τι θα ειπωθεί σε περίπτωση που η Εθνική Ελλάδος δεν εκληρώσει τις προσδοκίες που σε κάθε περίπτωση κρίνονται υψηλές.

Υ.Γ.2 Παίζει και η ποδοσφαιρική Εθνική με το Ισραήλ. Τα ίδια ισχύουν και εκεί. Καλή η άμυνα, αλλά κερδίζει αυτός που σκοράρει. Τουλάχιστον, στο ποδόσφαιρο υπάρχει και η ισοπαλία. Το άλλοθι, όμως, το βρήκαμε. Δεν ήθελε και πολύ ψάξιμο. Ο Κατσουράνης έριξε ιδιαίτερο βάρος στις καιρικές συνθήκες του αγώνα. Συνεχίζει να είναι προκλητικός. Μέχρι κι εγώ, χωρίς ίχνος υπερβολής, τρέχω περισσότερο από τον παίχτη του Παναθηναϊκού.

Υ.Γ.3 Φαγώθηκαν όλοι με τον Αρσέν. Τις έκανε τις μεταγραφές. Άντε να δούμε. 

Υ.Γ.4 Κυκλοφόρησε μια ανυπόστατη φήμη που υποδηλώνει ότι ο Μουρίνιο από την ερχόμενη σεζόν θα εργάζεται στο Παρίσι. Ελπίζω να μην είναι αλήθεια. Δεν μπορώ να βλέπω αυτόν τον αντιπαθητικό κωλοτούμπα να κάθεται στον πάγκο της Παρί (ομαδάρα). Τόσοι προπονητές υπάρχουν.

Υ.Γ.5 Για ακούστε και πείτε την γνώμη σας. Μην ξεχάσετε να διαβάσετε τους υπέροχους στίχους. Από τον θεότρελο Meat Loaf.

27 σχόλια:

  1. Κανθαρουλη διαβαζα και αναρωτηθηκα.. ενα ονομα ελληνα παικτη δεν διαβασα(εκτος του κατσουρανη).. δεν υπαρχουν?.. εννοω.. σε αυτο το επιπεδο που ειναι ολοι αυτοι που αναφερεις.. δεν υπαρχουν αντιστοιχια με ελληνες?..

    παντα οι ξενοι ειναι καλυτεροι απ τους ελληνες?..
    η εμεις εδω δεν παλευουμε να γινουμε τοσο καλοι?..

    ασε που δεν ξερω ουτε εναν απ ολους αυτους που αναφερες...λολ...χαχαχαχαχα..


    καλο απογευμα φιλε μου φιλια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἡ ἐπιλογή τοῦ Γιάκομπ, ὄντως ρεαλιστική. Σ΄ἕνα φανταστικό σενάριο θά μπορούσαμε νά τό εἶχαμε άποκτήσει ἀπό τό ἐξωτερικό, γνωρίζοντας τον ἀπό κασέτες. Θά ἦταν καλύτερα; Μπορὦ νά σέ πῶ ὅτι χάρηκα γιά τόν Νάτσο. Δέν ξερω γιατί, ἡ ἐξέλιξη αύτή μ΄ἔκανε αἰσιόδοξο. Ὁ Νάτσο ξέρει μπάλλα καί τόχει ἀποδείξει. Ἔχουμε -στήν οὐσία- μιά νέα μεταγραφή ἕνός ἐγνωσμένα καλοῦ παίκτη. Ἐλπίζω νά μήν μπεῖ στό ψυγεῖο γιά λόγους σκοπιμότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στον Κατσουράνη πρέπει να δέσουμε ένα σουβλάκι μπροστά από τη μούρη του για να το πιάσει μπας και τρέξει....
    Η Εθνική πάντως δείχνει θετικά σημάδια.. Μακάρι να τα πάμε καλά! Και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σ' αγαπώ, ξύνεις πληγές. Υπάρχει μια ξενομανία. Από τους παίχτες, τους προπονητές μέχρι κι εγώ δεν ξέρω τι. Η πλειοψηφία των ξένων δεν είναι τόσο καλύτεροι από τους Έλληνες. Η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν δουλεύουν. Καλό απόγευμα να έχουμε.

    Cummulus, σίγοπυρα υπάρχουν προβλήματα, αλλά η κατάσταση δεν είναι τόσο τραγική, όσο εννούν κάποιοι υπερβολικοί τύποι. Μην τα μηδενίζουμε όλα. Θα πω και κάτι ριψοκίνδυνο: ένας κακός Νάτσο ισοδυναμεί με έναν καλό Τόχα. Έχουμε ακόμα δρόμο.

    Πρόεδρε, ξέρεις ποιο είναι το θέμα; Ότι αυτός ο παίχτης παίζει στην Εθνική. Το ίδιο και ο Τζόρβας. Ο Σπυρόπουλος. Ο Φετφατζίδης. Μπορώ να ονομάσω κι άλλους. Κι αντίστοιχα δεν παίζουν παίχτες που έκαναν πολύ καλά πρωταθλήματα. Γιατί κύριε Σάντος; Γιατί κύριε δημοσιογράφοι; Όσο για το ματς η ομάδα έπαιξε όπως παίζει πάντα. Κοιμίζει τον αντίπαλο, τους θεατές, τους τηλεθεατές και τους ακροατές. Υπνωτικά χάπια και σουμπούτεο. Δεν δείξαμε ιδιαίτερα πράγματα. Το ίδιο και οι Οβραίοι. Πάντως, ο Νίνης έβαλε ωραίο γκολ που μας έδωσε την πολύτιμη νίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...δεν ξέρω ...Παοκτζής είμαι ...αλλά αυτός ο Γιάκομπο πολύ μου αρέσει! Λίγο να βρει έναν προπονητή που δεν μασάει από μαγκιές και θα βοηθήσει πολύ.

    Όσον αφορά τον Βαγκελι, θα συμφωνήσω ότι παιχταράς δεν ήταν ...ήταν όμως αξιόπιστη λύση. έδινε το 100%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Νάτσο Γκαρσία θα είναι ότι πρέπει, δροσερός-δροσερός. :razz:

    Για τους παίκτες Βόλου-Καβάλας υπάρχει γενική διστακτικότητα γιατί χρειάζεσαι "ηλεκτρολύτες" και φορτιστή, σου λέει ...

    Η Επίσημη Αγαπημένη είναι μια χαρά ομάδα. Με ταβάνι, αλλά ομάδα που παίζει πειθαρχημένο μπάσκετ. Ούτε προσπάθειες τραβάει απ’ τα μαλλιά, ούτε δεν ξέρει τι να κάνει τη μπάλα. Έχει μάθει κάποιες κομπίνες που εφαρμόζει και μυρίζουν προπονητή. Καλό σκάουτιν στους αντιπάλους επίσης.

    Η άλλη Εθνική έδειξε πριν λίγο επίσης ομάδα. Και αυτή με ταβάνι, μάλιστα αισθητά χαμηλότερο, αλλά πήγε για να κάνει το καλύτερο που μπορεί και το έκανε.

    Ξέρεις τις απόψεις μου για τον Πατρινό Τσιγαρόβηχα και την Κλίκα Δυτ. Πελοποννήσου εν γένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πού πάει ο Βανγκέλι;
    -όσοι αγαπουν το μπάσκετ,δε θα κάνουν κριτική στη νεα εθνική ομάδα σε περιπτωση αποτυχίας,την κριτική την κάνουν οι άσχετοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kanthare σωστός σε όλα τα σημεία σου. Ο Γιάκομπ ναι μεν δεν είναι ο υπερπαίχτης που θα γεμίσει τα αντίπαλα δίχτυα με γκολ, αλλά είναι μαχητής και κάτι θα προσφέρει. Γνώμη μου είναι πάντως πως βασικός πρέπει να είναι ο Τσέζαρεκ, εκτός κι αν ο Τσιώλης προτιμήσει πιο "ελαφρύ" σχήμα, με Σολτάνι ή Καστίγιο μπροστά.

    Όσο για τον Νάτσο Γκαρσία. Μου άρεσε και μένα στα καλά του...Αν θυμηθεί το παλιό του εαυτό μπορεί να προσφέρει στον Αρη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. γεια σου ρε κανθαρε
    σας βλεπω φετος ολους τους αρηανους στον ορθοπεδικο γιατι θα πιαστει ο σβερκος σας να κοιτατε συνεχεια πανω.
    με αυτο το ροστερ μονο ευχολογια μπορειτε να κανετε και τιποτα παραπανω.
    αυτη ειναι η πραγματικοτητα.
    ποιος γιακομπ και νατσο??
    ο πιο ποιοτικος παικτης σας ειναι ο σγουρομαλης κι αυτος με τα φεγγαρια του.
    οσο για τον τσιολη τον κατατασω τεταρτο προς αποχορηση μετα απο χιμενεθ ζεσουαλδο και μπολονι.
    εξαλου αν δεχτω ολα αυτα που καταμαρτυρουν του μπεου για περυσι τι συμετοχη ειχε ο εν λογο κυριος στην ομαδα του βολου??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Θέμης7
    Φίλε, θά μποροῦσες ἴσως νά εἶχες δίκηο γιά τόν ὑπαινιγμό σου πρός τόν Τσιώλη, καί τόν Μπέο. Δέν πρέπει ὅμως νά ξεχνᾶμε το περσυνό ντεμαράζ τοῦ Ἄρη στό τέλος τοῦ πρωταθλήματος. Προπονητής ἦταν ο Τσιὠλης, καί τόν Ἄρη δέν τόν διοικοῦσε ὁ Μπέος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Γιάκομπ μπορεί να βοηθήσει αλλά προσωπικά δεν τον έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση.
    Απόλυτα σωστή η περιγραφή για τον Βανγκέλι.
    Τέλος, είσαι πολύ αυστηρός στο δεύτερο υστερόγραφο. Το ότι έπαιξαν σε τέτοιες συνθήκες είναι ανυπόφορο. Σύμφωνοι, και οι άλλοι με 30+ βαθμούς Κελσίου έπαιζαν αλλά σίγουρα τους επηρέαζε λιγότερο αφού ήταν στη χώρα τους. Και ο Κατσουράνης ήταν πολύ καλός (πάλι καλά!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιάννη, οι Αρειανοί ήθελαν πιο πιασιάρικο όνομα. Ο Γιάκομπ δεν έκανε γκελ στον κόσμο. Τα γκελ, όμως, δεν σημαίνουν και προσφορά, παρά μόνο ενθουσιασμό και μάλιστα πολλές φορές αδικαιολόγητο. Ο Βανγκέλι μπορεί να μην είναι ποδοσφαιρικός παιχταράς, αλλά για όλους εμάς είναι παιχταράς.

    Υπουργέ, τα ταβάνια των δυο Εθνικών τα γνωρίζουμε; Και πες ότι στο μπάσκετ έχουμε μεγάλη ιστορία και παράδοση. Στο ποδόσφαιρο; Ποιο ήταν το ταβάνι μας μέχρι πριν δέκα χρόνια; Μεγάλη κουβέντα. Όσο για το Νάτσο, δεν παίζει ρόλο τι πιστεύουμε εμείς, αλλά τι ξέρει ο προπονητής. Ο παλιός Νάτσο μπορεί να βοηθήσει και ο κακός σίγουρα δεν είναι χειρότερος από τον Τόχα. Τουλάχιστον ο Νάτσο προσπαθεί να παίξει κάθετα. Για τους ''ηλεκτρολύτες'' ουδέν σχόλιον.

    Vad, o Βανγκέλι πάει Ουκρανία. Αυτό που λέω για το μπάσκετ είναι ότι έγιναν κάποια πράγματα για τα οποία επίσημα δεν μίλησε κανείς. Έγραψαν οι δημοσιογράφοι, αλλά δεν αποτελούν επίσημους φορείς. Σχολίασαν προπονητές, όπως ο Αλεξανδρής που είπε μεγάλες αλήθειες, αλλά δεν έχει -τουλάχιστον άμεση- σχέση με την Εθνική. Φοβάμαι ότι θα βρεθούν αρκετοί που θα παριστάνουν τους μετά Χριστόν προφήτες. Αν είχανε βγει και τα είχανε πει εκ των προτέρων δεν θα υπήρχε τέτοιο ρίσκο. Και προφανώς δεν δέχεσαι τον Μπορούση στην ομάδα.

    Χάρη, ο σκοπός του επιθετικού στον τωρινό Άρη είναι να ανοίγει διαδρόμους. Αν καταφέρει να το κάνει αυτό ο Γιάκομπ ή ο Τσέζαρεκ, τότε είμαστε καλά. Καλός ο Τσέζαρεκ και άδικη η έντονη κριτική που ασκείται προς το πρόσωπό του, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να παίξει βασικός με τον Γιάκομπ να αποτελεί δεύτερη επιλογή. Υποθέτω ότι θα υπάρχουν πολλές εναλλαγές στην κορυφή. Όσο για τον Νάτσο θα δούμε τις πράξεις του Τσιώλη.

    Θέμη, το δέχομαι αυτό που λες ότι θα κοιτάμε πάνω. Δεν είπε κανείς ότι πάμε για την κορυφή. Νταξ, είπε ο Καστίγιο, αλλά αυτός έχει μείνει στο ''χτυπάω αντίπαλο εκτός φάσης και δεν αποβάλλομαι''. Ο Τσιώλης πρέπει να μείνει στην ομάδα. Ας κρατήσουμε έναν προπονητή για χρόνια. Προσωπικά δεν τον έχω στη λίστα για αποχώρηση. Προηγούνται άλλοι. Η σεζόν είναι μεταβατική για πολλούς λόγους. Ο στόχος πρέπει να είναι η Ευρώπη. Δεν με νοιάζει μέσω ποια θέσης ή ποιου θεσμού θα επιτευχθεί. Απλά να βγω Ευρώπη. Για αυτό που λες για Τσιώλη και Μπέο η αλήθεια είναι μία. Πρώτον, ότι ο Τσιώλης καρπώθηκε μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας από αυτό που του αναλογούσε, λόγω της αρνητικής εικόνας που έβγαζε προς τα έξω ο Μπέος. Δεύτερον, οι δυο άντρες διαφώνησαν και για αυτό χώρισαν οι δρόμοι τους. Το πεδίο διαφωνίας δεν το ξέρουμε. Πιθανολογώ ότι ο Μπέος είχε αρχίσει και φούσκωνε τα παπάρια του Τσιώλη. Τρίτον, δεν ξέρω αν ο Βόλος έχει σχέση με ντόπες. Κάποιοι λένε για τον Μπρέσκα και την ταχύτητά του. Ο Μπρέσκα, όμως, και στον Πανιώνιο σφαίρα ήταν. Το ότι τρέχει ακόμα γρήγορα δεν σημαίνει ότι παίρνει και ντόπα. Όπως δεν σημαίνει ότι έπαιρναν και οι Καβαλιώτες. Μόνο υποθέσεις γίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Cummulus, βεβαίως και θα μπορούσε να έχει δίκιο για τον Τσιώλη. Μην είμαστε απόλυτοι. Αυτά που ξέρουμε είναι ελάχιστα μπροστά σε αυτά που έχουν γίνει. Η προσωπική μου άποψη είναι ο Τσιώλης δεν έχει συμμετοχές στις λαμογιές του Μπέου. Λογικά δεν θα ήξερε τίποτα από τα παρασκηνιακά τερτίπια του Μπέου. Το θέμα είναι να μείνει στην ομάδα και να δουλέψει.

    Πιγκουίνε, τον Γιάκομπ θα τον δούμε και θα τον κρίνουμε. Όσον αφορά το ματς με το Ισραήλ τι να πω; Παίζουμε αμυντικογενές ποδόσφαιρο χωρίς αυτοματισμούς, χωρίς πολλά τρεξίματα (ειδικά στην επίθεση) και χωρίς δημιουργική ικανότητα. Είμαστε, όμως, συμπαγείς, πειθαρχημένοι, αλληλοκαλύπτουμε σωστά και έχουμε συγκεκριμένο τακτικό πλάνο και αγωνιστικό προσανατολισμό, άσχετα αν δεν συμφωνώ με αυτό. Η ομάδα τόσο μπορεί να κάνει, τόσα κάνει. Και τα κάνει σωστά. Αναμφίβολα πρόκειται για μεγάλη επιτυχία. Όμως, το να βγαίνουν οι δημοσιογράφοι μετά το ματς -που δεν έδειχνε η τηλεόραση- και να λένε ότι παίξαμε φανταστικό (!!!) ποδόσφαιρο είναι για γέλια και για κλάμματα. Στο δεύτερο ημίχρονο πήγε να με πάρει ο ύπνος. Χωρίς πλάκα. Σκέψου να μην παίζαμε φανταστικά τι θα πάθαινα. Όσο για τον Κατσουράνη έπαιξε καλά για έναν απλό λόγο: ο άνθρωπος σε λίγα τετραγωνικά μπορεί να αποδώσει αρκετά καλά. Μπάλα ξέρει. Και ποδόσφαιρο. Χθες ήταν οπισθοχωρημένος και είχε πλάι του στηρίγματα. Στον Παναθηναϊκό παίζει στην μεσαία γραμμή, συνήθως είναι αυτός που πρέπει να δώσει στηρίγματα, αλλά ο παίχτης δεν διαθέτει πνευμόνια. Για αυτό φωνάζουν αρκετοί για μετάβασή του στα στόπερ. Προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν μπορεί να παίξει στόπερ. Την έχει την γκέλα. Ο ρόλος που πλέον του ταιριάζει -ειδικά στο περιορισμένων ικανοτήτων ελληνικό πρωτάθλημα- είναι να παίζει ως άτυπο δεκάρι και να τρουπώνει στην περιοχή. Ο ''μυρουδιάς'' Κάτε είχε αντιληφθεί πλήρως το τι μπορεί και θέλει να κάνει ο Κατσουράνης. Μόλις είχε αναλάβει ο Νιόμπλιας ο ρόλος του Κατσουράνη εξανεμίστηκε. Εκτός αν Φερέιρα ακολουθήσει πλάνο Εθνικής. Αλλά δεν νομίζω να θέλουν οι φίλοι του ΠΑΟ να βλέπουν την ομάδά τους να παίζει την κόντρα μέσα στην έδρα τους με αντίπαλο π.χ. τον τον Εργοτέλη.

    Υ.Γ. Πάω να τσακίσω μια μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα και μπουτάκια κοτόπουλο. Καλή μου όρεξη και πολλές καλησπέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. meat loaf...α ρε εποχες...respect και μονο που το εβαλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μόλις γύρισα από το γήπεδο. Λίγα σχόλια για το φιλικό κόντρα στη Δόξα:

    1. Ο Νάτσο μπορεί να βοηθήσει. Κάθετη μπαλιά και αλλαγές παιχνιδιού που είχα καιρό να δω στην ομάδα από τον Βολιβιανό. Και ο κόσμος χειροκρότησε παρατεταμένα όταν μπήκε στο παιχνίδι. Μακάρι να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες του.

    2. Θετικός ο Καπετάνος, μέτριος ο Γιάκομπ. Πολύ μονοκόμματος ο Βίκτορας-αλλά για τον όγκο του τον πήραμε, όχι για την ευλυγισία του. Ο Κώστας έβαλε το γκολ α λα Ρούνεϊ και έκανε μια φοβερή τρίπλα πάνω στην γραμμή λίγο πριν την λήξη. Πραγματικό γρανάζι.

    3. Ο Καστίγιο σε ένα μαρκάρισμα τρελάθηκε και πήγε να ζητήσει τα ρέστα -μέσα στα νεύρα- από το δεξί μπακ της Δόξας. Η κόκκινη σε παίχτη του Άρη θα φραγεί από τον ΟΠΑΠ αυτήν τη σεζόν.

    4. Ο Κρίστι θα λείψει. Ο Νέτο ως μπακ δεν εμπνέει σιγουριά. Τεράστιε Κρίστι. Πάντα 110%, υπογραφή το 2007 σε λευκό συμβόλαιο για ανανέωση. Υπόδειγμα για παίχτη του Άρη.

    Γενικότερα, η ομάδα δεν ρόλαρε, δεν είχε ρυθμό και υστέρησε τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά. Ελπίζω ο Τσιώλης να έκανε όσες δοκιμές ήθελε και να έβγαλε τα συμπεράσματα του.

    Τα σέβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γεια σου Πάνθηρα. Μορφή ο Meat Loaf. Το συγκεκριμένο τραγούδι νομίζω είναι το καλύτερό του. Γεμάτο κομμάτι.

    Vaggnamite, ευχαριστούμε για την ανταπόκριση. Για τον Νάτσο είμαι σίγουρος ότι μπορεί να βοηθήσει. Δυστυχώς, φαίνεται ότι ο μόνος λόγος που είχε παροπλιστεί ήταν το συμβόλαιό του που υπέγραψε επί Σκόρδα με το περίφημο στυλό. Έκτοτε, η απόδοσή του έπεσε. Τουλάχιστον έτσι λένε οι περισσότεροι. Τον θέλω στην ομάδα. Παίζει κάθετα και μπορεί να στείλει τον Τόχα στον πάγκο. Θυμήσου επί Ντούσαν τις εμφανίσεις του. Βέβαια, τότε υπήρχε ο υπέρτατος Νέμπε δίπλα του. Τώρα έχουμε Φατί. Τσιώλη, βάλε τον να παίξει στη θέση του Κολομβιανού. Ο Καπετάνος είναι καλός παίχτης. Θα βοηθήσει. Το ίδιο και ο Γιάκομπ. Αν μπορέσει να σπάει τις μπαλιές δεξιά και αριστερά θα είναι πετυχημένη μεταγραφή. Η κόκκινη θα είναι φραγμένη σε κάθε ματς. Καστίγιο, Σολτάνι και Γιάκομπ. Δυναμίτες. Ο Παπαζαχαρίας πώς τα πήγε ως δεξί μπακ; Δεν χρειάζεται να δίνουμε τόση μεγάλη αξία στα φιλικά. Στα επίσημα ψήνεται το φαγητό. Τα σέβη μου και ευχαριστούμε εκ νέου για το ρεπορτάζ.

    Υ.Γ. Η Εθνική μπάσκετ έχασε. Δεν μου προξενεί έκπληξη. Τα λέγαμε και παραπάνω. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Η μακαρονάδα, πάντως, τα έσπασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θέλω να σχολιάσω επάνω σε σχόλιο άλλου εδω αλλα δεν το κάνω για λόγους προσωπικούς.
    Δεν εννοώ τα ποδοσφαιρικά.
    Εννοώ τα μπασκετικά στα οποία και συμφωνούμε Κάνθαρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. οι έλληνες πάιχτες (ο ίδιο συμβαίνει και με τους κύπριους) θέλουν και τον ουρανό με τα άστρα κάτι που συνήθως δεν αντιπροσωπεύει και την αξία τους. αλλά θα συμφωνήσω και στο ότι δεν δουλέυουν αρκετά. λίγοι είναι αυτοί που δουλεύουν και αυτοί έχουν ήδη ξεχωρίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. η εθνική ποδοσφαίρου δεν είναι καμιά σουπερ ομάδα όπως νομίζουν οι πλείστοι. καλή φιλότιμη ομάδα με προοπτικές. παίζουν με ψυχή και αυτό σημαίνει εθνική.
    Υ.Γ.1 το σκορ της εθνικής κύπρου είναι πλασματικό. καθαρές συγκυρίες προκάλεσαν την πανωλεθρία και μια βασική αιτία η αντοχή... απροπόνητοι παίχτες που είναι ρεζέρβες στις ομάδες τους και καλόυντε να βγάλουν 90λεπτα με την μισή ρεαλ μάντσιεστερ ζενιτ και άλλες κορυφαίες ομάδες.
    Υ.Γ.2 οι ηλίθοιοι 20000 οπαδοί μας αντί να φωνάζουν για την κύπρο φώναζαν μέσι. μετά τα 2 κομμάτια του CR7 σώπασαν
    Υ.Γ.3 Ο μουρίνιο όπου θέλει ας πάει. πάλι μ@λ@κ@ς θα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. cummulus
    το περσινο ντεμαραζ που αναφερεις δε λεει τιποτα.αν ειδες καμια διαφορα στην ομαδα πεστο μου και μενα.
    απο διοίκηση ναι εχετε καλυτερη.
    αντι να εκμεταλλευτείτε την καψα του βαλβερδε περυσι και να παρετε τον μητρογλου το παιξατε βαρυ πεπονι και τρεχα τωρα διχως φορ.

    κανθαρε
    δε λεω για ντοπα.
    για τα στημενα λεω.
    αν ηταν στημενα τοτε και ο φιτσουλας να ηταν προπονητης θα φαινότανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. cummulus
    καψα για τον χαβιτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Tzonako, δυστυχώς στα μπασκετικά φαινόταν που θα πάει το πράγμα. Αλλά όταν σχολιάζεις έχοντας ως κριτήριο τα φιλικά άστα να πάνε. Όταν έχουν λάβει μέρος βαρύνουσας σημασίας περιστατικά και δεν τα σχολιάζουν επίσημα χείλη, άστα να πάνε. Τώρα ξαφνικά μετά την ήττα βγήκαν δημοσιογράφοι και φίλαθλοι και λέγανε το μακρύ και το κοντό τους. Έπρεπε να χάσουμε για να τα πούμε; Δέχομαι ότι οι μπασκετικοί δημοσιογράφοι είναι ανώτερου επιπέδου από τους αντίστοιχους ποδοσφαιρικούς. Αλλά κι αυτοί λίγο πριν την έναρξη της διοργάνωσης παρασύρθηκαν. Τέλος πάντων.

    Πρόεδρε θέλουν τον ουρανό με τα άστρα και τον θέλουν γρήγορα. Κι όταν το αποκτήσουν κωλοκάθονται. Δεν υπάρχει διάρκεια, διότι δεν υπάρχει θέληση. Καμία φιλοδοξία. Κανένας εγωισμός.

    Άλεξ, η Εθνική ποδοσφαίρου δεν με γεμίζει. Δεν είναι ελκυστική. Δεν είναι θεαματική. Δεν είναι δημιουργική. Ωστόσο, γνωρίζει πλήρως τις αδυναμίες της και προσπαθεί μέσα από το σύνολο να πορευτεί. Ρεαλιστής ο Ρεχάγκελ, ρεαλιστής κι ο Σάντος. Το να έχεις ξεκάθαρο πλάνο στο μυαλό σου είναι σημαντικό. Το να συνεχίζεις το πλάνο του προκατόχου σου είναι σημαντικότατο. Διατηρείς την ομοιογένεια. Για την Εθνική Κύπρου δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Ωστόσο, το ότι στον πάγκο κάθεται στον πάγκο ο Νιόμπλιας λέει πολλά. Θα τσακίσει ότι καλό έστησε ο Αναστασιάδης. Είναι σχεδόν σίγουρο. Ο Μουρίνιο ας πάει όπου θέλει εκτός από την Παρί. Θα καταστρέψει και το γαλλικό πρωτάθλημα. Ας επιστρέψει στην Αγγλία που τον λατρεύουν τα ταμπλόιντς σαν την Αφροδίτη που αναδύεται από τη θάλασσα της κωλοτούμπας και της παπαριάς.

    Θέμη, για τα στημένα σου είπα. Τι συμμετοχή να έχει ο Τσιώλης στα παρσκηνιακά τερτίπια του Μπέου; Να τον παίρνει τηλέφωνο ο Αχιλλέας και να του λέει έλα Τσιώλη μην φοβάσαι για αύριο, ο επόπτης είναι δικό μας; Κι ο Τσιώλης έλεγε εντάξει Πρόεδρε ευχαριστώ; Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Εξάλλου, ο Βόλος έπαιζε καλή μπάλα. Έστω ότι μπορείς να στήσεις τα αποτέλεσματα. Τις εμφανίσεις πώς τις στήνεις; Όσο για τον Μήτρογλου εσείς δεν θα μας τον δίνατε. Ο παίχτης στον Άρη ήθελε να έρθει. Και ευτυχώς που δεν ήρθε.

    Καλήμέρες σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Επειδή άργησα να πάω στο γήπεδο, δεν πρόλαβα να δω τον Παπαζαχαρία ως δεξί μπακ. Συνεπώς, δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Ως σέντερ μπακ δεν απειλήθηκε τόσο-είχε όμως κάποιες καλές επεμβάσεις. Η έλλειψη ταχύτητας και εκρηκτικότητας επέτρεψε την δημιουργία ευκαιριών σε αντεπιθέσεις της Δόξας. Ας δούμε που θα τον χρησιμοποιήσει ο Πεπ Τσιώλης σήμερα και ξαναμιλάμε.

    Τα σέβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αρκετοί Αρειανοί είπαν ότι ο Παπασούγκαρ δεν κάνει για δεξί μπακ. Η άποψή μου είναι ότι μπορεί να δώσει λύσεις σε ορισμένα παιχνίδια ως λύση ανάγκης, αλλά όχι να χρησιμοποιείται βασικός. Εξάλλου, κι ο ίδιος ο Τσιώλης φωτογράφισε τον Νέτο για δεξί μπακ. Επομένως, η διαφαινόμενη μετατόπιση του μπούκλα στα μπακ αφήνει την έξω δεξιά θέση του ρόμβου ορφανή. Όρμα Νάτσο αγόρι μου και φάτους όλους. Αφήστε τον πεινασμένο, δώστε του ψυχολογική ντόπα και θα πάει καλά. Θυμηθείτε τον ρόμβο του Ντούσαν και τους παίχτες που τον αποτελούσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο Γιάκομπ εμένα δεν μου αρέσει. Μακάρι να είχατε κλείσει Ρεντερία. Ο Βενγκέρ αγόρασε, να δούμε, όμως αν αγόρασε παίκτες που θα βοηθήσουν όσο περιμένουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γεια σου Kanthare. Όλα καλά αδερφέ;

    α) Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε ο Γιάκομπ είναι καλή μεταγραφή. Λειτουργεί συμπληρωματικά βέβαια...

    β) Σε μια επιθετικογενή ομάδα ο Νέτο είναι μπακ. Σε μία αμυντικογενή (που παίζει στην κόντρα) είναι χαφ-εξτρέμ.

    γ) Ο καλός Νάτσο είναι ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ! Σε τι κατάσταση γύρισε;

    δ) Η μόνη σοβαρή ομάδα στο μίζερο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η εθνική μας...

    ε) Για τους παίκτες Βόλου-Καβάλας με κάλυψε ο υπουργός!

    Τα σέβη μου και την βαθιά μου εκτίμηση στον διαχειριστή του ιστολογίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γεια σου Μικρέ Σκοάουτερ. Ο Ρεντέρια υποθέτω ότι θα ήταν καλύτερη επιλογή. Κόστιζε, όμως, παραπάνω από τα διπλάσια. Όσο για τον Αρσέν πήρε κάποιους παίχτες, αλλά νομίζω ότι θα χρειαστεί περαιτέρω ενίσχυση το χειμώνα.

    Γεια σου Μπαλαντέρ. Όλα καλά (ψεύτης). Ο Γιάκομπ μπορεί να τα βγάλει τα λεφτά του. Όχι τόσο με γκολ, όσο με άνοιγμα διαδρόμων. Αν καταφέρει να ταλαιπωρεί δυο αμυντικούς θα είμαστε καλά. Ο καλός παίχτης, όμως, όταν έχει να αντιμετωπίσει νυφίτσα προπονητή που προτιμά να τον παίξει μαν του μαν πρέπει και να σκοράρει. Θα δούμε. Ο Νάτσο είναι επιθυμητός και αποδεκτός σχεδόν από όλους. Χθες στο φιλικό έπαθε θλάση. Απροπόνητος είναι από ότι καταλαβαίνω. Η Εθνική; Θα συμφωνήσω (εν μέρει). Καλώς ήρθες ρε παίχτη.

    Καλημέρες σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...