Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Για πάντα ελεύθερος

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη μετά από 32 χρόνια αποτελεί παρελθόν. Είναι πράγματι μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά τι σημαίνει αυτό; Μάλλον τίποτα. Το σίγουρο είναι ότι οι κόποι όλων αυτών που ούρλιαζαν κατά του ραλίστα απέδωσαν καρπούς. Πλέον, δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία. Η ''πηγή όλων των κακών'' αποχώρησε. Έφυγε. Αποσύρθηκε. Τώρα ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να ανοίξει τα φτερά του και να πετάξει μακριά. Μακριά από πρωταθλητισμό. Οικονομική και διοικητική σταθερότητα. Προπονητικό κέντρο. Γήπεδο. Πρεστίζ.


Δυστυχώς, οι φίλοι του Παναθηναϊκού που γαλουχήθηκαν με τους τίτλους του Ολυμπιακού αδυνατούν να καταλάβουν ότι το να πάρεις ένα πρωτάθλημα δεν προσθέτει εκατοστά στο πουλί σου. Μπορεί να έβριζαν τον Κόκκαλη, αλλά κατά βάθος τον ζήλευαν. Για αυτό όταν ήρθε ο Πατέρας και περηφανευόταν -εκστομίζοντας βαρύγδουπες δηλώσεις- ότι ελέγχει το παρασκήνιο, ο πράσινος όχλος ζητωκραύγαζε. Διότι, πίστευαν ότι είχαν βρει το δικό τους Κόκκαλη. Επαναλαμβάνω ότι σε αυτή την κατηγορία ανήκουν όσοι μεγάλωσαν με τους τίτλους του Ολυμπιακού. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία είχαν κρατήσει τελείως διαφορετική στάση. Προφανώς, γνωρίζουν περισσότερα. 

Εντούτοις, είναι τρομακτικό αυτό που περιγράφω. Να έχεις έναν ιδιοκτήτη που δεν είναι λαμόγιο και καθίκι, και, αντί να νοιώθεις περήφανος που υποστηρίζεις μια ομάδα με καθαρό κούτελο, εσύ να τον χλευάζεις και να του βρίζεις τη μάνα, επειδή ''δεν είχε'' τα καλαμπαλίκια να στήσει ματς, να μιλήσει σε διαιτητές και να ''διδάξει'' αξίες και ήθος. Αλλά τι κάθομαι και γράφω ο βλαξ; Εδώ πάμε και ψηφίζουμε τα κόμματα και τα πολιτικά πρόσωπα που μας έχουν σκίσει τον πάτο. Τα υποστηρίζουμε, τα γουστάρουμε, τα ψηφίζουμε, τα κράζουμε και τούμπαλιν. Στην ηθική του Τζίγγερ θα κολλήσουμε; Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η οικονομική κρίση (ή ''κρίση'') αποτελεί έντεχνο τέχνασμα της μαλακίας που μας δέρνει, της ανικανότητας που μας διακρίνει και της ανηθικότητας που μας χαρακτηρίζει. Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά έχει καταστεί και δικαιολογία ολκής. Το να έχεις ήθος τη σημερινή εποχή είναι λάθος. Το να μπορείς να κλέψεις και να μην κλέβεις είναι ατόπημα. Το να είσαι σωστός, δίκαιος και ειλικρινής αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός. Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο νίκες και τίτλοι. Είναι κάτι πολύ ανώτερο και περίπλοκο από αυτό που θεωρούν οι περισσότεροι. Επιτρέψτε μου να είμαι της άποψης ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει πολλαπλές συνιστώσες. Κοινωνικές συνιστώσες.

Θέλω να δω όλα αυτά τα ''καλόπαιδα'' που φαγώθηκαν να φύγει ο Τζίγγερ τι θα κάνουν τώρα. Ποιον θα βρίζουν; Πώς θα γεμίζουν τις μέρες τους; Τι θα γράφουν στα φόρουμ; Τι συνθήματα θα φωνάζουν στο γήπεδο; Τι θα αναγράφουν στα πανό; Σε ποιον θα λένε ''πούλα''; Πού θα διοχετεύσουν τη χειμαρρώδη ενέργειά τους; Μακάρι να έδειχναν την ίδια όρεξη και στην εργασία τους. Μακάρι να έδειχναν την ίδια όρεξη και στις παντός είδους σχέσεις τους. Μακάρι να έδειχναν την ίδια όρεξη και στην κάλπη την ώρα της ψήφου. Μακάρι να άκουγαν περισσότερο και να μιλούσαν λιγότερο. Τι ξέρω, όμως, εγώ; Ένας Αρειανός είμαι που έχω να δω τίτλο στο ποδόσφαιρο 41 ολόκληρα χρόνια. Που έχω δει κακομοίρηδες να υποδύονται εμίρηδες και να τρώνε μπουγατσίδια και πιτόγυρα στην Εγνατία και στην Παπαναστασίου. Που έχω δει Ελληνοαμερικανούς να έρχονται, να πουλάνε παίχτες, να εξαφανίζονται και εμείς να μένουμε με τα καλαμπόκια στα δόντια. Που έχω δει να με σφάζουν άπειρες φορές, εντός και εκτός γηπέδου, και κάθε, μα κάθε, φορά να σηκώνομαι και να ξανασηκώνομαι. Μόνος μου. Ολομόναχος. Τα έχω περάσει και αντιλαμβάνομαι πλήρως την κατάσταση που αγνοούν προκλητικά όλοι αυτοί που ούρλιαζαν κατά του Τζίγγερ. Τα έχω περάσει και παρόλα αυτά υπερχειλίζω με πίστη, περηφάνεια, ελπίδα και δίψα. Η αχαριστία είναι άγνωστη λέξη για μας. Πρωτίστως, όμως, συνειδητοποιώ πλήρως ότι μια ομάδα συνιστά ανώνυμη εταιρία. Με έσοδα, έξοδα και ισολογισμούς.

Οι νεαροί φίλοι του Παναθηναϊκού δεν τα έχουν περάσει αυτά. Τα πρωταθλήματα του Ολυμπιακού δεν τους επέτρεπαν να τα γευτούν. Αντίθετα, έχουν δει κάποιους τίτλους. Φανταχτερές ευρωπαϊκές πορείες. Σπουδαίες εμφανίσεις. Μεγάλες νίκες. Ποιοτικούς παίχτες. Πληρωμές κάθε πρώτη του μηνός. Νοικοκυρεμένο σωματείο. Κι όλα αυτά με τον Τζίγγερ στο τιμόνι. Ωστόσο, φαίνεται ότι το κράξιμο διενεργείται για επιλεκτικούς -και τολμώ να πω για προσωπικούς- λόγους. Το θέμα είναι ότι η οικογένεια αποτελεί παρελθόν. Άλλο να το λέμε μεταξύ μας κι άλλο να γίνεται πραγματικότητα. Δεν πειράζει. Το πρωτοδικείο έρχεται. Το ίδιο και η παρακμή και δεν εννοώ μόνο το αγωνιστικό κομμάτι -αυτό είναι το ελάχιστο. Επανεξετάζοντας το προαναφερθέν ερώτημα που υποδηλώνει ποιον θα βρίζουν οι οπαδοί κατόπιν της αποχώρησης του Τζίγγερ, η απάντηση είναι απλή: τον Τζίγγερ. Μόνο που τώρα θα τον βρίζουν επειδή αποχώρησε. Εκτός, αν γυρίσουν οι δυο ''σωτήρες''. Πώς θα τους δεχτούν πίσω σε μια τέτοια περίπτωση; Αν έχουν τσίπα, όπως τουλάχιστον διαλαλούν οι ίδιοι οι οπαδοί, θα πρέπει να τους στείλουν στο διάολο και ακόμα παραπέρα. Ίδωμεν. Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, είναι ελεύθερος και μάλιστα χωρίς εναλλακτική πρόταση. Για πάντα ελεύθερος. Αρκεί να λυθεί το οπαδικό πρόβλημα που ταλανίζει την ομάδα. Το μονοπώλιο ευθυνών δεν πρέπει να αποδίδεται στον Τζίγγερ, αλλά στους οπαδούς. Καλή τύχη και καλό κουράγιο.

Υ.Γ.1 Ο Τζίγγερ είναι ελεύθερος.

Υ.Γ.2 Προς δημοσιογράφους: ξεσαλώστε.

Υ.Γ.3 Δεν θα σχολιάσω την συνέντευξη, διότι θα ήθελα τρία σεντόνια για να την αποκρυπτογραφήσω. Αυτά που είπε είναι άκρως ενδιαφέροντα και λίαν καυστικά. Προφανώς τα περισσότερα θα περάσουν στο ντούκου.

Υ.Γ.4 Ο Ηρακλής έπεσε στην Β' Εθνική. Ουδείς γνωρίζει αν η απόφαση είναι τελεσίδικη. Με την Ε.Π.Ο.land δεν μπορείς να ξέρεις τι σου ξημερώνει. Και φυσικά δεν πλήττεις ποτέ. Πάντως, με τα τωρινά δεδομένα η απόφαση είναι σκάνδαλο. Για τα ίδια παραπτώματα επιβάλλονται διαφορετικές ποινές. Για χειρότερες παραβάσεις προκύπτουν χάδια. Για τα χείριστα πεπραγμένα με λίγη τύχη δεν ξέρεις που μπορεί να φτάσεις. Ίσως και στην κορυφή.

Υ.Γ.5 Δεν χρειάζονται συστάσεις. Τους έχουμε φιλοξενήσει αρκετές φορές. Το τραγούδι που ακολουθεί είναι αφιερωμένο στους άρρωστους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Θα ήθελα να το αφιερώσω στους υγιείς φιλάθλους, αλλά δεν έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου.

34 σχόλια:

  1. η Κοκκαλοποίηση του αθλητισμού ήταν το μεγαλύτερο έγκλημα που έγινε στο ποδόσφαιρό μας. Όσο για τον Ηρακλή και στην Β και στην Γ. Δεν έδωσαν πλαστά χαρτιά???? Πως τολμάνε να μιλάνε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Kόκκαλης ήταν όντως τεράστιο πρόβλημα για το ποδοσφαίρο. Το κακό είναι ότι όλοι τον βρίζουνε αλλά άμα τον είχαν για πρόεδρο στην ομάδα τους (όποια κι αν είναι αυτή) θα τον προσκυνούσαν. Έτσι έγινε και με τον Παναθηναϊκό όταν ήρθε ο Πατέρας. Δυστυχώς έτσι θα γινόταν αν πήγαινε ένας τέτοιος πρόεδρος σε οποιαδήποτε ομάδα. Δυστυχώς αυτά είναι τα μυαλά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mahler, το πρόβλημα δεν είναι μόνο η κοκκαλοποίηση ή η γαυροποίηση. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι συγχέουμε βασικές έννοιες και αρχές μέσα στο κεφάλι μου. Και κυρίως έχουμε μπερδέψει προτεραιότητες. Όσο για την περίπτωση του Ηρακλή αν το λάβεις μεμονωμένα είμαι της άποψης ότι πρέπει να πέσει. Δεν υπολογίζω μόνο τι γράφει ο κώδικας. Στο ποδόσφαιρο επικρατούν διαφορετικά δεδομένα. Προάγει τον αθέμιτο ανταγωνισμό και προβάλλει κάκιστο πρότυπο. Όταν, όμως, για το ίδιο παράπτωμα έχουμε ΠΑΕ που δεν υποβιβάζονται, τότε κάπου αρμενίζουμε στραβά. Όταν άλλες ΠΑΕ για χειρότερα παραμπτώματα τιμωρούνται, έστω πρωτοβάθμια, με αφαίρεση βαθμών, τότε κάπου αρμενίζουμε στραβά. Ο Ηρακλής δεν έχει δίκιο όταν φωνάζει για την παράβασή του, αλλά έχει όλα τα δίκια του κόσμου όταν ζητάει την ισονομία.

    Πρόεδρε, δεν θα γινόταν παντού έτσι. Δεν συμφωνώ. Ο Άρης δεν είναι έτσι. Ο Πανιώνιος δεν είναι έτσι. Η Λάρισα δεν είναι έτσι. Υπάρχουν σκεπτόμενοι οπαδοί. Και φυσικά υπάρχει οπαδική υγεία. Απλά καταρρακώνεται από λιγοστούς μαντράχαλους και κυρίως από τους παράγοντες που νομίζουν ότι είναι σταρ και τους δημοσιογράφους που θεωρούν εαυτόν κλώνο του Θουκυδίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κανθαρε παραλιγο να δακρυσω.
    πραγματικα με συγκινησε το κειμενο σου.
    αν ηταν στο χερι μου θα αγιοποιουσα την οικογενεια βαρδινιγιαννη και θα εδινα το ονομα τους σε κεντρικους δρομους σε ολη τη χωρα.
    ρε φιλε σε τι ηλικιες απευθύνεσαι???
    γιατι αν αρχισω εγω να γραφω θα θελω 500 σεντονια!!!!!!!!
    προσσωπικα χεστηκα για αυτους.
    αν ο κοκκαλης για ολους εσας ηταν παραγκαρχης η οικογενεια αυτη ειναι μεσιτες.
    ααααα!!!
    ακομα γελαω με το δεν χροσταει πουθενα και δεν χρωστουσε και πληρωνε στην ωρα του!!!!!!
    τα 999.000ΔΡΧ συμβολαιο το χρονο γιατι πανω απο μυριο πληρωνε φορο ενοεις εσυ κι αυτος????
    σε καλο σου.
    ευθυμήσαμε παλι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξέρεις δεν είμαι βάζελος, αλλά τα γράφεις όλα πολύ σωστά! ;)
    Ευχαριστώ για το τραγούδι!
    Θέλω να πιστεύω πως είμαι μια υγιής φίλαθλος!
    Καλό βράδυ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θέμη, μέσα από το κείμενο δεν αγιοποιώ τον Τζίγγερ και τους Βαρδινογιάννηδες. Δεν με ενδιαφέρει τέτοιο πράγμα. Ούτε άγιοι είναι μήτε αλάνθαστοι. Απλά καταγράφω την θλιβερή και μίζερη πραγματικότητα. Πέφτουμε θύματα της άγνοιας μας, των άτοπων επιθυμιών μας και των υποσχέσεων ανθρώπων αμφιβόλου ηθικής ακεραιότητας. Και αυτό δεν γίνεται μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά στις περισσότερες πτυχές της ζωής. Το ποδόσφαιρο είναι μπίζνα. Και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται. Όχι μόνο με άκρατο και τυφλό οπαδισμό. Όποιος νομίζει ότι ο Τζίγγερ, ο Κόκκαλης ή ο Μαρινάλης έβαζαν ή βάζουν λεφτά σε μακροχρόνιο επίπεδο από τις τσέπες τους είστε πολλοί γελασμένοι. Ο μόνος που βάζει λεφτά είναι αυτός που δεν τα έχει. Μέσα από το κείμενο προσπαθώ να δείξω ότι το ποδόσφαιρο είναι δευτερεύουσας και τριτεύουσας σημασίας. Κι όμως όλοι αυτοί που απαιτούσαν την αποπομπή του Τζίγγερ δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει ποδόσφαιρο, ομάδα, ήθος και προτεραιότητες. Ακριβώς συμβαίνει με όλους αυτούς που φωνάζουν για τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Διάβασα κάποια σχόλια σε αθλητική ιστοσελίδα και ειλικρινά θλιβόμουν. Το γιατί έχουμε χρεωκοπήσει ηθικά, αξιακά και κοινωνικά είναι οφθαλμοφανές.

    Αστροφεγγιά, γίνε Άρης να γουστάρεις. Είναι υποτιμημένοι οι WASP. Ευχαριστώ που ακούς τα τραγούδια που βάζω. Φαίνεται ότι δεν τα τσοντάρω τζάμπα. Καλό βράδυ να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. kanthare
    φιλε αν μπορουσαμε οι οπαδοι να συντηρησουμε τις ομαδες μας απο μονοι μας χωρις τη "συνδρομη"των λεφταδων θα ηταν πραγματικα τελειο.
    πως ομως θα παρουμε παιχταραδες θα φτιαξουμε γηπεδα??
    ερχοντε λοιπον οι λεφταδες παιρνουν την ομαδα και καμια 10αρια δημοσια εργα βγαζουν κανα 2-3- δις ευρω βαζουν στην ομαδα καμια 10αρια μυρια και παπαλα.
    για αυτο εγω λεω οτι για να ξεβρωμισει ο χώρος πρεπει να βαλεις φυλακη προεδρους υπουργους οικονομικων αθλητισμου προθυπουργους και ασε τον μπεο.
    αλλα λαμογιο με λαμογιο εχει διαφορα.
    σαν αυτους κανενας.
    πραγματικα πιστευω οτι κερδισε το ποδοσφαιρο σημερα.
    ακριβως οτι λεγατε περυσι εσεις για τον κοκκαλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πόσο δίκαιο έχεις ρε κάνθαρε. όταν ένας παράγοντας πρόσφερε τόσα σε μια ομάδα και δεν λέω στο πδόσφαιρο αλλά στην ομάδα δεν τον πετάς έτσι. (βλ απόλλων λεμεσού)τώρα θα συμφωνήσω και με τον θέμη στο θέμα παραγόντων αλλά δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης βαρδινογιάννη - κόκκαλή ο δεύτερος την παράγκα την έχει τέχνη. ο πρώτος κρατούσε τα προσχήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το γελοίο της υπόθεσης ξέρεις ποιο είναι, φίλε Κάνθαρε, ότι εκτός του ότι δεν υπάρχει λύση στον ορίζοντα, ακόμα και τώρα πολλοί γράφουν σε διάφορα φόρουμ "Τζίγγερ πούλα"!!!

    Ο Βαρδινογιάννης είναι για τους Παναθηναϊκούς, ότι οι Αγγελόπουλοι στο μπάσκετ για τους Ολυμπιακούς, τους βρίζουν διότι δεν φέρνουν κούπες, χωρίς να σκέφτονται τι θα έρθει μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάνθαρε,
    γι΄αὐτούς δέν ξέρω -καί ἴσως δέν μέ νοιάζει-ἀλλά νά πάρει ἡ εὐχή- ξέρω γιά τά 41 χρόνια. Ἄς δοκιμάσουν ὅμως τώρα, χωρίς μεγαλομέτοχο, νά ἄντιγράψουν τό μοντέλο διοίκησης του ΑΡΗ. Τότε θά δοῦμε τήν ποιότητα τοῦ παναθηναϊκοῦ λαοῦ, ἤ τοῦ κάθε λαοῦ πού θά θελήσει νά διοικηθεῖ ὁ ὁμάδα τους, ἀπό αὐτούς τούς ἴδιους (τούς ὁπαδούς) . Προσωπικά τό εὔχομαι γιά κάθε ὁμάδα, γιατί ἔτσι θά ἐξαφανισθοῦν ποδοσφαιρικά παράσιτα καί ἐπαγγελματίες παράγοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η οικογενεια Βαρδινογιαννη στην αρχη του επαγγελματικου ποδοσφαιρου, ειχε ξεσκισει καθε εννοια περι νομιμοτητας και ηθικης. Δεν μπορω να ξεχασω τα χειρουργεια τυπου Λιτσα, τις Ελληνοποιησεις τυπου Μπουμπλη, τις μπουκες του καπετανιου με το κουμπουρι.
    Στη συνεχεια αφου ξεκαυλωσε και πηρε τις κουπες της, αρχισε να χαλαρωνει και να δειχνει την ταση της ν’ αποχωρησει απο το προσκηνιο. Γι αυτο και δεν εκανε κοντρα-ρελανς στον Κοκκαλη.
    Στα υπερ της ειναι, οτι καθαρισε τους Ταλιμπαν της κερκιδας, διαλυοντας τη ΝΟΠΟ και τους κλωνους της. Επισης δημιουργησε το αθλητικο κεντρο στην Παιανια, κι εβγαλε τη μιση εθνικη Ελλαδας που κατεκτησε το γαμημενο.

    Οι οπαδοι τωρα, κι οχι αποκλειστικα της Παναθας, οταν ενημερωνονται απο τον Πρωταθλητη και την Πρασινη, ειναι λογικο να γινουν Ουγκ και Αμπαλαεα.
    Οι υγιεις δυναμεις του ποδοσφαιρου ομως τι κανουν επ’ αυτου ?
    Απλως απομακρυνονται και ασχολουνται με την Αρσεναλ και την Μπαρτσα.

    Λοιπον Κανθαρε. Εκανες δυο-τρια σφαλματα στο αρθρο σου την περασμενη Δευτερα, οταν ακτινογραφησες τον αγωνα Barcelona-Villareal.
    Το πρωτο ηταν η διαταξη της Μπαρτσα, που κατεβηκε με 3-5-2, που στην ουσια ηταν 3-7-0. Γιατι οι δυο επιθετικοι ηταν στην ουσια εξτρεμ, πατωντας τις πλαγιες γραμμες και δινοντας χωρο στους πεντε κεντρικους παικτες να κανουν σπριντ καθετα. Ολα τα γκολ μπηκαν σχεδον πανομοιοτυπα.
    Η αποκτηση του Fabregas και η τρομακτικη βελτιωση του Thiago, (καλα αυτος ο Μαζινιο γιατι δεν τον εφερε δανεικο στον Αρη ?), κανουν επιτακτικη την αλλαγη του συστηματος. Οι επιστροφες των Pique-Pujol, λογικα θα σπρωξουν στο κεντρο και τον Sergio, με αποτελεσμα να υπαρχει ενας κορμος 16-17 πρωτοκλασσατων παιχτων και την 11αδα ν’ αποτελει γριφο.

    ΥΓ Ο ΠΑΟΚ εχει ρεντα, αλλά εχει και προπονητη.
    ΥΓ2. Ο ‘’δασκαλος’’ Σαντος χανει μονο απο αποδεδειγμενα ανωτερους αντιπαλους.
    ΥΓ3 Ο Μερτεσακερ δινει υψος στην αμυνα, κι ελπιζω να λυσει το προβλημα με τις στημενες φασεις.
    ΥΓ4 Εκανα εγγραφη σε φορουμ της Athletic club de Bilbao. Για τον μεγαλο Marcelo Bielsa.
    ΥΓ5 Τα γραφω ολα μαζεμενα, γιατι ειχα μια βδομαδα υποχρεωτικες διακοπες.

    Νικολας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θέμη, επαναλαμβάνω ότι οι ιδιοκτήτες ομάδων τη σημερινή εποχή δεν βάζουν λεφτά στις ομάδες. Για να το θέσω καλύτερα όσα βάζουν, τόσα βγάζουν. Μη ξεχνάς ότι οι ομάδες συνιστούν ανώνυμες εταιρίες. Μην ξεχνάς ότι η Ουέφα από του χρόνου θα ελέγχει τους ισολογισμούς όλων των ομάδων. Εξαιρέσεις υπάρχουν. Κάτι περίεργοι Ρώσοι και Άραβες. Ειδικά στο εξωτερικό οι ομάδες έχουν βελτιώσει το προϊόν (π.χ γήπεδα, παίχτες κ.ά.), έχουν αναπτύξει αξιόλογα δίκτυα σκάουτινγκ και έχουν επενδύσει στο μάρκετινγκ. Οι τρεις αυτές έννοιες είναι άγνωστα στοιχεία για εμάς. Δεν ξέρω αν κέρδισε το ποδόσφαιρο και μέσα από το άρθρο μου δεν συγκρίνω το ποιος είναι καλύτερος ή χειρότερος. Επαναλαμβάνω ότι μπερδεύουμε προτεραιότητες. Λυπηρό.

    Άλεξ, καταναλώσαν τόση ενέργεια για να φύγει ο Τζίγγερ που ανάθεμα αν την διοχετεύουν σε σημαντικότερα πράγματα. Τώρα όποιος νομίζει ότι οι οργανωμένοι ξέσπασαν επειδή η ομάδα δεν έπαιρνε τίτλους είναι βαθιά νυχτωμένος. Προφανώς, ο Τζίγγερ δεν έκανε τα χατίρια των οπαδών, όπως ο Κόκκαλης κι ο Μαρινάκης στην εφτά, ο Ζαγοράκης στην τέσσερα και φυσικά δεν θα βγάλω τον Σούπερ 3 έξω από το χορό. Θυμηθείτε τι έπαθε κάποιος άλλος που δεν υλοποιούσε τα θέλω των οπαδών. Α ρε Ντέμη. Το χειρότερο είναι ότι απαιτούσαν να φύγει χωρίς να διατυπώνουν εναλλακτική πρόταση. Χωρίς να προτείνουν λύσεις. Χωρίς να υπάρχει διάδοχη κατάσταση. Το χείριστο είναι ότι έχουν τόσο μεγάλη άγνοια που δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει πρωτοδικείο, χρέη και μιζέρια. Θα τα μάθουν από πρώτο χέρι.

    Μικρέ Σκάουτερ, μόνο οι κούπες είναι το πρόβλημα; Δεν είμαι τόσο σίγουρος. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην δομή μια ΠΑΕ. Οι δεσμοί μεταξύ διοικήσεων και οπαδών πρέπει να κοπούν ή για να το θέσω καλύτερα πρέπει να εξασθενήσουν. Όταν λέμε οργανωμένοι δεν το λέμε για πλάκα. Είναι οργανωμένοι πραγματικά. Οργανωμένοι σε όλα ή σχεδόν σε όλα. Συνολική αντίδραση, στοχευμένα πυρά και φυσικά σχέδιο. Όπως είπε και ένας φίλος του ΠΑΟ: ''Απαλλαχτήκαμε από τον Τζίγγερ, χωρίς να έχουμε κάποιον να πάρει τη θέση του. Να δούμε τώρα πως θα απαλλαχτούμε από τα παιδάκια της 13''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Cummulus, ουσιαστικά το λέω ξεκάθαρα. Δεν έχουν οπαδική κουλτούρα. Ελάχιστες είναι οι ομάδες με οπαδική κουλτούρα -το έγραψα και σε προηγούμενο σχόλιο. Μία από αυτές είναι ο Πανιώνιος με τους φίλους του να βγαίνουν στους δρόμους για να αποτρέψουν την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου από την οικογένεια Ψωμιάδη. Προτιμούσαν να πέσουν, παρά να δεχτούν τέτοιο άνθρωπο στο σπίτι τους. Από την άλλη έχεις τον Ηρακλή που παρακαλούσαν τους Ψωμιάδες να έρθουν στην ομάδα. Η διαφορά είναι σαφής. Όσο για τα 41 χρόνια δεν κολλάμε. Ο λαός του Άρη έχει το μοναδικό προνόμιο να μην έχει γευτεί τίτλο 41 χρόνια κι όμως οι οπαδοί του να αυξάνονται. Χρειάζεται περαιτέρω συσπείρωση κι όλα θα γίνουν.

    Γεια σου Νικόλα. Ξεχνάμε πολλές φορές ότι οι οπαδοί είναι άνθρωποι με σάρκα και οστά. Αυτό σημαίνει ότι έχουν αδυναμίες. Δεν φιλτράρουν αυτά που διαβάζουν, δεν προσέχουν αυτά που γίνονται, δεν γνωρίζουν την άγνοια τους και δεν τιθασεύουν τις υπέρμετρες φιλοδοξίες τους. Τα έλεγε ο Σωκράτης πριν 2.500 χρόνια. Δεν έχουμε γνώση. Όχι γνώσεις. Γνώση. Τι κάνουν οι υγιείς ομάδες του ποδοσφαίρου; Το ερώτημα είναι τι μπορούν να κάνουν; Όσο για την Μπάρτσα επίτρεψέ μου να υποστηρίξω τον γράφοντα. Στην προτελευταία παράγραφο αναφέρω ότι η ομάδα παίζει χωρίς επιθετικό. Απουσιάζει η κλασική φιγούρα του επιθετικού. Αυτό φαίνεται καθαρά στη διάταξη της ομάδας. Η απουσία του επιθετικού υπερκαλύπτεται από τις συνεχείς κινήσεις άνευ μπάλας. Το έχω πει σε αρκετά άρθρα ότι η ομάδα παίζει με μηδέν παίχτες μπροστά. Επομένως, συμφωνούμε απόλυτα ότι η διάταξη στο γήπεδο ήταν 3-7-0. Το σύστημα, όμως, δείχνει 3-4-3. Προφανώς, εμπιστευόμαστε την διάταξη. Τα κάθετα σπριντ τα χαρακτήρισα ως κινήσεις μπρος πίσω στα όρια του τεχνητού οφσάιντ. Η Μπάρτσα παίζει κάθετο ποδόσφαιρο και δεν είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα γκολ που πετυχαίνει -κι όχι μόνο απέναντι στη Βιγιαρεάλ- είναι προιόν συνεχούς δουλειάς και δεδομένη ομοιογένειας. Μοιάζουν μεταξύ τους, διότι είναι δουλεμένα. Το γιατί ο Μαζίνιο δεν έφερε τον Τιάγκο στον Άρη δεν το ξέρω. Είχε ακουστεί μια φήμη, αλλά παρέμεινε φήμη. Το σχήμα με τα τρία στόπερ το έχει ξαναδοκιμάσει στο παρελθόν., αλλά πλέον νομίζω ότι θα το δούμε σε τακτκά χρονικά διαστήματα. Μια σεζόν, ειδικά σε τέτοιο επίπεδο, έχει κάρτες, τραυματισμούς, κόπωση. Θεωρώ ότι ο Πέπε δεν θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα να βρει τις λύσεις. Χθες βγήκε μια φήμη ότι η Μπάρτσα απέκτησε τον Νεϊμάρ. Μάλλον είναι ανυπόστατη και απλώς μέσω αυτής γίνεται προσπάθεια να ανέβει η χρηματιστηριακή αξία του παίχτη. Ο ΠΑΟΚ έχει προπονητή. Ποσότητα παιχτών δεν έχει. Ο Μερτεζάκερ είναι καλός αμυντικός και θα βοηθήσει. Ο Σάντος έχει συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού και ευτυχώς για εμάς ταυτίζεται σε αρκετές πτυχές με αυτό του Ρεχάγκελ. Εξάλλου, το αγωνιστικό πλάνο του Σάντος το γνωρίζαμε από τον ΠΑΟΚ. Μεγάλη ομάδα η Μπιλμπάο. Πέρασες καλά στις διακοπές; Ευχαριστώ Νικόλα για τις παρατηρήσεις σου. Ελπίζω να σε κάλυψα με τις απαντήσεις μου.

    Καλημέρες σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φιλε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ!!!!!! ειμαι παναθηναικος απο αυτους που γνωρισα τον ΠΑΟ πολυ πριν τον κοκκαλη κ τα βρωμικα πρωταθληματα του και συμφωνω οτι τα πραγματα ειναι οπως τα περιγραφεις!ΕΥΓΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ναι, Ο Τζίγκερ ειναι λεύτερος.

    Και ποιός είπε οτι όλοι οι βάζελοι γούσταραν ενα παραγκάρχη ;
    Και πού το είδατε οτι όλοι οι βάζελοι θέλαν να φύγει ο Τζίγγερ, χωρίς εναλλακτική απο πίσω ;
    Και πώς γίνεται ο 'μεσσίας' Βγενόπουλος χάρη του οποίου κάναν και πορεία διαμαρτυρίας τρομάρα τους, να εχει εξαφανιστεί τόσο καιρό ;
    Οσοι είχαν εθιστεί στο "πούλα" και κυρίως στο "Φύγε" τωρα να έρθουν να μου πούν τι βλέπουν για το μέλλον. Η πάλι θα φταίει ο ραλίστας ; Η πάλι θα φταίει ο Κόκκαλης κι ο Γκαγκάτσης ; Ο Πιλάφιος και ο Γαβρινάκης ; Οι άλλοι ;
    Α, καλά, άμα ειστε μάγκες όλοι οι προεδράδες κύριοι, Ζαγοράκηδες, Πατέρες, Αδαμίδηδες και λοιποί όλοι, συντρίψτε την παράγκα με νόμιμα μέσα και χωρίς να στήσετε δική σας παράγκα μπας και δούμε μπάλλα. Κι ας χάσω και 4-2 απο την Λάρισα, αν ειναι καλύτερη, ας χάσω. Τουλάχιστο θα ξέρω οτι παίχτηκε στο γήπεδο το θέμα και μετά θα βγω για μπύρες με Λαρισινούς. Τι μου κάνανε για να τους βρίσω, κράξω, δείρω ; Αλλα αυτο ειναι μια άλλη κουβέντα.
    Μα τι λεω, εγω μπασκετικός ειμαι, δεν ξέρω μπάλλα, σε ενα τόπο που αν δεν είσαι οπαδός, δεν εχεις μεγαλύτερο πουλί οταν κερδίζεις και ντρέπεσαι εξευτελισμένος οταν χάνεις. Δεν εχει σημασία ο αγώνας, αλλα να μεγαλώσει το πουλί του κάφρου για να καμαρώσει μετά που θα λερώνει τους τοίχους με μουτζούρες Θυρα-7, Θ-13, Original21 και τα ρέστα.
    Εβίβες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ευχαριστώ πολύ Laplace. Είμαι σίγουρος ότι αρκετοί θα διαφωνούν. Ευχαριστώ και πάλι.

    Tzonako, δεν έχω να προσθέσω κάτι επιπλέον. Τα σέβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα Kanthare!
    ...προσωπικά εδώ και καιρό έχω ξεκαθαρίσει μέσα μου για ποιο λόγο πάω γήπεδο και γιατί κάποιοι θέλουν να γίνουν Πρόεδροι...

    Απλώς κρίμα για τον πιτσιρικά που σκοτώθηκε (τον σκοτώσανε) στην Κρήτη...
    Έτσι μας θέλουν, πρόβατα πίσω από σύμβολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κάνθαρε, είμαι συγκλονισμένος ! Πραγματικά , βρίσκομαι σε απελπιστική κατάσταση. Τι θα γίνει τώρα ρε φίλε, που η ΑΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, αποφάσισε να αποσυρθεί από τον αγγελικό κοσμο του ποδοσφαίρου ? Η απόλυτη καταστροφή. Αφήνουν ελεύθερη την λαίλαπα που λέγεται Μαρινάκης να κάνει παιχνίδι ! Μα όχι δεν είναι δυνατόν ! Οι ανθρωποι που δίδαξαν ΗΘΟΣ , στο ελληνικό ποδόσφαιρο (με τα περίστροφα, με τους Δούρους, με τους Μπουμπλήδες, με το +6 κάθε χρόνο από τον ΟΦΗ, με τον έλεγχο όλων των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων, με τον έλεγχο ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος και αλλά πολλά, που εγώ που έχω επιλεκτική μνήμη , προσπαθώ να μην τα θυμάμαι) , αφήνουν τον Παναθηναικό να καταστραφεί !!!
    Μιιιιιλάμε για ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ !!!
    Ας μην ανησυχούν οι φίλοι βάζελοι, ο ΠΑΟ δεν θα καταστραφεί… Μόνο κερδισμένος μπορεί να βγεί από την αποχώρηση των «ανθρώπων που μια ζωή είχαν καβούρια στις τσέπες τους». Των ανθρώπων που δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ πραγματικά για τη συγκεκριμένη ομάδα, αυτών που δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ να φτιάξουν ενα γήπεδο για να στεγάσουν τη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Που ταιζαν το παραμύθι της μεγάλης ευρωπαικής ομάδας , του πρέσβη . Αυτών που παντα βρίσκονται στο απυρόβλητο, αυτών που μπροστά στο μεγάλο οικονομικό άνοιγμα που οι ιδιοι δημιούργησαν, κάνουν πίσω και τρέπονται σε άτακτη υποχώρηση.
    Από αυτή την άτακτη υποχώρηση των πρωτομαστόρων της διαπλοκής, το ποδόσφαιρο έχει μόνο να κερδίσει . Οσο για τον ΠΑΟ, δεν χάνεται… γιατί είναι μαγαζί γωνία.

    Eliasp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το μόνο που με ανακουφίζει με τον Πατέρα είναι ότι έμεινε λίγο χρόνο στην ομάδα και ο μέσος άνθρωπος δικαιολογείται να χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να καταλάβει την αλήθεια, τη γαυροποίηση επί προεδρίας του.

    Όταν έκαναν ντου τα καθίκια - γιατί μόνο ως τέτοια μπορώ να χαρακτηρίσω τους κακοποιούς που κάποιοι απ' αυτούς σφάζονται για τη διακίνηση - σε άλλους φιλάθλους στο ΟΑΚΑ, βρέθηκαν άνθρωποι που τους απώθησαν. Αυτό δείχνει υγεία και μέσα στους Πράσινους. Δύσκολα όμως ξεχωρίζεται στο ντόρο των λίγων.

    Η οικογένεια ακόμα δεν έφυγε. Η πιστοποίηση της πράξης θα γίνει ΜΟΝΟ όταν κάποιος δεχτεί να γίνει κύριος των μετοχών τους.

    Μπορούσε επίσης σε μια εβδομάδα να μαζέψει τα κακοποιά στοιχεία, όπως θα έκανε στις υπόλοιπες επιχειρηματικές δραστηριότητές της. Το ότι τα άφησε να κάνουν ότι γουστάρουν εγείρει απορίες.

    Στοχευμένα έγινε η απότομη αποκάλυψη της αποχώρησης (με παραμονή), για να περάσει η εντύπωση Πρωτοδικείου. Αυτό που με κάνει να διαφωνώ είναι η βεβαιότητα ότι η οικογένεια δεν χαρίζει ούτε τον πυρετό της, οπότε θεωρώ πως η αλήθεια είναι διαφορετική.

    Όταν πάμε στην ταμπακιέρα ακούμε παραμύθα. Όπως τα δήθεν 150 που ειπώθηκε ότι ξόδεψαν οι πολυμετοχικοί, ενώ οι μεταγραφές τους στοίχισαν 36,6 εκ με ανάλυση ένα-ένα παίκτη! Επίσης, σ' αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες - κατά δηλώσεις τους - οικονομικές στιγμές, δεν επιστρέφονται τα 6 εκ. που κρατά η ΓΗΠΕΛ και είχε δοθεί υπόσχεση επί πολυμετοχικότητας ακόμα ότι θα επιστραφούν.

    Συμφωνώ με Νικόλα, ο Μπόλονι είναι ίσως ο καλύτερος προπονητής της Σουπερλίγκας. Με ανησυχούν μόνο οι πολλοί μυικοί τραυματισμοί. Το ίδιο και για το Σάντος, που παίρνει από τις ομάδες του το μέγιστο που μπορούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ηλία, δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Πρώτα από όλα δεν σε είδα να κρίνεις την ανηθικότητα του Κόκκαλη ή του Μαρινάκη με τέτοιο πάθος. Εκτός αν η παράγκα, οι λαμογιές και οι ομάδες δορυφόροι άρχιζαν και τέλειωναν στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Το ξέρεις και το ξέρω ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Λες ότι δεν ενδιαφέρθηκαν για την ομάδα. Το ότι ήταν η μόνη ομάδα που δεν είχε χρέη, προσφυγές, αγωγές και τα λοιπά δεν υποδήλωνε υγεία για τον σύλλογο; Το ότι προσπάθησε να φτιάξει γήπεδο χωρίς την ανάμιξη του κράτους τι σημαίνει; Το γήπεδο που θα παίξεις μπάλα την Τρίτη ξέρεις σε ποιον ανήκει; Το οικονομικό άνοιγμα ποιος το έκανε; Ποια ομάδα έφερε τους περισσότερους βαθμούς στην Ελλάδα για να πάιζει ο πρωταθλητής χωρίς μπαράζ στο τσου λου; Απλά ερωτήματα υποβάλλω. Μην τα μηδενίζουμε όλα.

    Υπουργέ, ευτυχώς για όλους μας που έφυγε ο Πατέρας. Η οικογένεια δεν έφυγε επίσημα. Αλλά όταν λέει με στόμφο ''ξεχάστε μας από την ομάδα'' σε μια επίσημη συνέντευξη που κράτησε 1,5 ώρα, μάλλον το εννοεί. Κι ο Ντέμης προσπάθησε να μαζέψει και να απομονώσει τα κακοποιά στοιχεία. Είδες που κατέληξε. Για το πρωτοδικείο θα δούμε τι θα γίνει με τις παραιτήσεις του Δ.Σ. Τα χρήματα που ξοδεύτηκαν είναι πάρα πολλά. Επιβεβαιώνεται αυτό που φωνάζω συνεχώς. Οι ΠΑΕ συνιστούν εταιρίες. Αν δεν έχεις πλάνο και σχέδιο τελείωσες. Όσα λεφτά και να έχεις θα τα στείλεις στο βρόντο. Και ναι ακούσαμε αρκετά παραμύθια. Όσο για Μπολόνι φαίνεται ότι διακατάχεται από ποδοσφαιρκό ρεαλισμό. Οι μυικοί τραυματισμοί συμβαίνουν για δυο λόγους. Οι παίχτες είναι αγύμναστοι και δεν αντέχουν ή απλά οι προπονήσεις είναι μεγάλης έντασης, ενδεχομένως και διάρκειας. Μια προετοιμασία κατά την οποία απουσιάζουν οι θλάσεις σημαίνει δείχνει θετικά σημάδια. Αντίθετα, όταν ακούς για θλάσεις τα μαντάτα δεν είναι καλά. Είτε τους πιέζει ο προπονητής για το κάτι παραπάνω είτε οι παίχτες είναι παραλίες, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Ο Σάντος είναι δουλευταράς και με τα λίγα φτιάχνει πολλά. Συνεπής στη φιλοσοφία του και στο αγωνιστικό πλάνο.

    Καληνύχτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το κεφαλαιο ‘’θλασεις’’ δεν ειναι τοσο απλο, οσο το αναφερετε. Αλοιμονο αν μια ομαδα με 3-4 γυμναστες, διατροφολογους, φυσικοθεραπευτες, εργοφυσιολογους, δεν εχει σωστο προγραμμα εκγυμνασης και βελτιωσης της φυσικης καταστασης.
    Απλως οι συνιστωσες στους μυικους τραυματισμους ειναι αρκετες. Κυριωτερη η εξωγηπεδικη ζωη και η ηλικια. Επισης σημαντικος παραγοντας ειναι ο μυοσκελετικος, που αποδιδεται στη φυσιολογια του αθλητη απο γεννησης του. Δηλαδη το DNA του. Περιπτωση που ταιριαζει γαντι στον Arjen Robben.
    Επαιξε σε PSV, Chelsea, Madrid, Bayern. Δηλαδη σε ομαδες που επενδυουν σε ιατρικη υποστηριξη πολλα ευρω. Κι ομως καθε χρονια θα χασει το λιγοτερο 10 αγωνες, λογω μυικων προβληματων.

    Στην περιπτωση του ΠΑΟΚ, οι Ιβιτς, Κοντρερας, Σαλπιγγιδης ειναι πανω απο 30 ετων. Στις επιβαρυνσεις σε ταχυδυναμικες ενεργειες, κινδυνευουν παντα στην αρχη της χρονιας. Οσο περναει ο καιρος και παιζουν τους αγωνες, το κορμι συνηθιζει.
    Ο Κλαους εβγαλε ολη την προετοιμασια, επαιξε ολα τα παιχνιδια, συν αγωνα με ταξιδι στις ΗΠΑ με την εθνικη. Κλαταρε απο την υπερφορτωση, γιατι δε νομιζω να ξαναειχε τοσο γεματο προγραμμα.
    Κατι σαν το Jack Whilsere, που επαιξε περσυ πανω απο 60 επισημα παιχνιδια με Αρσεναλ και Εθνικη Αγγλιας. Υπερφορτωση και καταγμα κοπωσης.

    Οι μεγαλες ομαδες και κυριως οι Γερμανικες, οταν υπογραφουν νεαρους παιχτες, κατω των 20 χρονων, δινουν μεγαλη βαρυτητα στο ιατρικο ιστορικο του παιχτη, αλλά εξεταζουν και οστε΄ι΄κες παθησεις.
    Στα ρεπορταζ των εφημεριδων γραφεται, οτι ο παιχτης αφου περασει τα ιατρικα τεστς, θα υπογραψει. Αναρωτηθηκε ποτε κανεις τι ειναι αυτα τα τεστς ?

    Νικολας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. kanthare
    ψαξε καλυτερα για το γηπεδο καραισκακη.
    δεν τα ξερεις καλα.
    ουτε και για βοτανικο μου φενετε!!!
    οσο για το δεν χρωσταγε ποτε ο βαζελος πως να χρωσταει με μηδενικα συμβολαια??
    σωστα λες για ανηθηκοτητα κοκκαλη και μαρινακη αλλα βαλε μεσα μελισανιδη καρρα γιδοπουλο μπατατουδη.
    και μην αρχισεις παλι τις συγκρισεις για το ποιος ειναι μεγαλυτερο λαμογιο.
    ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ.
    και για τοπυς κατα αλλα συμπαθεις βαζελους ας μας κανουν καμια αυτοκριτικη για το μπασκετ.
    η εκει ο ουρανος ειναι γαλαζιος και στη λιμνη κολυμπανε χρυσοψαρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κάνθαρε, σίγουρα δεν είμαι εγώ αξιος να κρίνω το ήθος ή την ανηθικότητα κάποιου. Ομως μου παρουσιάζεις τον Κοκκαλη και τον Μαρινάκη ως ανήθικους και λαμόγια και παραγκάρχες, και την οικογένεια Βαρδινογιάννη ως ηθικούς και σχεδόν αγίους , ενώ ΟΛΟΙ γνωρίζουν ότι είναι οι πρώτοι διδάξαντες και ότι αν δεν υπήρχαν αυτοί, ισως να μην υπήρχαν και οι υπόλοιποι . Καλό είναι να βλέπουμε τα ασχημα του αντιπάλου, αλλά να βλέπουμε και τα δικά μας τα χάλια , αν καταλαβαίνεις τι εννοώ .
    Οσο για το γήπεδο, γιατί ρε φίλε αφού ενδιαφέρθηκε τοοοοόσο πολύ, δεν το έχει φτιάξει ακόμα. Μήπως είναι πρόσχημα τα περί ανάμειξης της πολιτείας ? Μήπως ήθελε να του το χτίσει το κράτος ? Λεω μήπως .
    Και βέβαια ο ΠΑΟ επί Βαρδινογιαννη έχει φέρει πολλούς βαθμούς στην Ελλάδα. Και ο Ολυμπιακός αν έπαιζε κάθε χρόνο στο ΟΥΕΦΑ , θα έφερνε περισσότερους !!!
    Και επειδή όλοι στο ποδόσφαιρο κρίνονται εκ του αποτελέσματος , ρώτα τα αδέρφια σου τους Παναθηναικούς να σου πουν πόσο επιτυχημένος ήταν ο Βαρδινογιάννης !

    Eliasp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Στις αναλύσεις σου σωστός
    για άλλη μια φορά
    σίγουρα στο λιμάνι
    σκάνε από χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Νικόλα, εννοείται ότι οι θλάσεις δεν είναι απλό θέμα. Αλλά όταν ο Ολυμπιακός έχει δέκα θλάσεις -και μάλιστα σε κάθε προετοιμασία- δεν νομίζω ότι θέμα μυοσκελετού, ούτε τυχαίο. Εκτός αν όλοι οι παίχτες του Ολυμπιακού ή του ΠΑΟΚ είναι κλώνοι του Ρόμπεν που δεν το νομίζω. Δεν είναι μόνο οι Ίβιτς και Κοντρέρας πάνω από τριάντα χρονών. Είναι και οι Γκιγκς, Ντρογκμπά, Τσάβι, Καρβάλιο, Νέμπεγλέρας, Κορδονούρης και τόσοι άλλοι. Αυτοί γιατί δεν παθαίνουν θλάσεις; Η εξωγηπεδική ζωή του παίχτη εν μέρει είναι ευθύνη της ομάδας. Η εκάστοτε ομάδα οφείλει να προστατεύσει τα περιουσιακά στοιχεία της. Για αυτό και έχει το τιμ των διαιτολόγων, γυμναστών και τα λοιπά. Η Μίλαν γιατί δεν παθαίνει θλάσεις; Η Μπάρτσα; Η Μάντσεστερ; Θα μου πεις ότι φέρνω ακραία παραδείγματα. Το δέχομαι. Αλλά μέσω της υπερβολής θέλω να δείξω ότι στην Ελλάδα δεν δουλεύουμε σωστά, ότι τόσο λόγω άγνοιας ή ανικατότητας, όσο λόγω θέλησης. Ο Κλάους και ο κάθε Κλάους δεν κάηκε επειδή το πρόγραμμα είναι βεβαρυμένο. Κάηκε, διότι στην Ελλάδα δεν δουλεύουν σωστά. Πολύ σωστή η παρατήρησή σου για τις ιατρικές εξετάσεις. Τα σέβη μου.

    Θέμη, σε ποιον ανήκει το Καραϊσκάκη; Αφού, όπως λες, ο Βαρδινογγιάνης είναι το μεγαλύτερο λαμόγιο γιατί υποστηρίζεις με τέτοιο πάθος τον Μαρινάκη και τον Κόκκαλη; Δεν είναι λαμόγια; Ειδικά από τη στιγμή που δεν θες συγκρίσεις περί λαμογιάς. Αφού λες ότι ο πρώτος διδάξας είναι ο Καπετάνιος γιατί δεχτήκατε τις λαμογιές του Κόκκαλη; Γιατί δεν αντιδράσατε και δεν φωνάζατε, όπως για τον Καπετάνιο; Σκότωσε ο ένας, να σκοτώσουμε κι εμείς; Αφού θεωρείτε την οικογένεια υπέυθυνη για πολλά δεινά του ελληνικού ποδοσφαίρου γιατί υπερασπίζετε με τέτοιο σθένος τον Μαρινάκη που ''διξάσκει'' αξίες και ήθος; Με την ίδια λογική κι ο Καπετάνιος και ο κάθε Καπετάνιος ''δίδασκε'' ή ''διδάσκει'' αξίες και ήθος. Έτσι θα πάμε μπροστά;

    Ηλία, δεν σου παρουσιάζω την οικογένεια ως άγια και θεματοφύλακα του ποδοσφαίρου. Το άρθρο είναι κυρίως για την επιλεκτική στάση που κρατούμε σε σημαντικά θέματα. Διοχετεύουμε την ενέργειά μας, όχι όπου πρέπει, αλλά σε πράγματα που δεν έχουν πραγματική ουσία. Και δεν αναφέρομαι στην οικογένεια, αλλά στον Τζίγγερ. Θα ήμουν αφελής να αναφερόμουν στην οικογένεια. Επειδή, λοιπόν, αυτοί, όπως λες, είναι οι πρώτοι διδάξαντες σημαίνει ότι έπρεπε να πάρεις τα σκήπτρα από αυτούς; Τι λογική είναι αυτή; Από τη στιγμή που δεν σου άρεσαν αυτά που έκανε ο Καπετάνιος εσύ γιατί τα κάνεις; Νοιώθεις όμορφα; Όσο για το γήπεδο αναρωτιέσαι αν ο Τζίγγερ ήθελε το κράτος για να του το φτιάξει; Περίεργο να λέει φίλος του ΟΣΦΠ τέτοιο πράγμα. Το γήπεδο που θα παίξεις την Τρίτη ποιος το έφτιαξε και σε ποιον ανήκει πραγματικά; Δηλαδή ο ΠΑΟ έπαιζε κάθε χρόνο στο Ουέφα; Κι εγώ νόμιζα ότι οι πρωταθλήτριες Ισπανίας, Ιταλίας και Γερμανίας παίζουν στο τσου λου. Οι Παναθηναϊκοί δεν είναι αδέρφια μου.

    Γεια σου Φάνη. Είσαι γίγαντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. κανθαρε
    το κουραζουμε πολυ.
    υπαρχει κανενας αλλος τροπος να παρει ο ολυμπιακος τιτλο στο μπασκετ εκτος του στησηματος????
    φυσικσ κι οχι.
    δεν καταδικαζετε ομως αυτα που συμβαινουν εκει παρα μας τα κανετε τσουρεκια για τον εξαστερο!!!
    οποτε αν φυγουν οι αγγελοπουλοι και ερθει ο φιτσουλας κι αρχισει να παιρνει τιτλους με τη σεσουλα θα αρχισει κι εκει το παραμυθι.
    το ιδιο συμβαινει και στο ποδοδσφαιρο.
    το κυκλομα υπαρχει πολυ πριν απο βαλιτσογιανη και κοκκαλη.
    απο πριν τον πολεμο του 40 τραβαει το πραγμα με κεντρικα προσσωπα ΠΑΝΤΑ απο την ΕΠΟ!!!
    η διαφορα ειναι οτι επι βαλιτσογιαννη η εκδουλευση γινοταν εξωφθαλμα και προκλητικα.
    εμεις που μεγαλωσαμε με αυτη την κατασταση σε πληροφορώ οτι ζουμε να δουμε το βαζελο στα ερασιτεχνικα πρωταθληματα.
    κι αυτο που λεει ο ηλιας δικιο εχει για τη βαθμολογια.
    μαζευε βαθμους στο ουεφα και το κυπελουχων τοτε και επεζε τσου λου στο δευτερο γκρουπ.
    και ναι εκανε και πολλα διπλα.
    απο ασσους ομως??
    ενω εμεις τοσα χρονια απ ευθειας τσουλου και 3-4 γκρουπ.
    εδω ρε συ μεχρι το αεκακι μπηκε 2 γκρουπ που το μονο σεντονι που ηξερε ηταν αυτο που που απλωνανε οι γιαγιαδες τους στα αλονια για να λιασουν τη σταφυδα.
    δυο χρονιες εκανε κυπελουχων με τραμπακουλες και εφτασε στους 8 και μπηκε 2 γκρουπ.
    γνωστα αυτα.
    για το γηπεδο εχεις παραπληροφορηση.
    60 μυρια δανειο ειχε παρει ο θειος στο ονομα του με 1000 ευρω η καρεκλα οπως ελεγαν τοτε το γηπεδο στηχισε λιγο πανω απο 60 μυρια.
    τα μονα φραγκα που ΘΑ εβαζε το δημοσιο ηταν για τον περιβαλοντα χωρο αλλα οσο το ειδες εσυ αλλο τοσο το φτιαξανε κιολας.
    ολα τα αλλα που λες-λενε ειναι παραμυθια της χαλημας.
    αντε το πολυ πολυ να ειναι σκανδαλο οτι το πηρε το δημοσιο απο τον νικολαου το εδωσε στη γγα κι αυτοι στον ερασιτεχνη ολυμπιακο δηλ θεοδωρακακη και αυτος στον θειο.
    αυτα και τελος.
    και κοκκαλη και μαρινακη στηριζω γιατι στηριζουν αυτο που γουσταρω.
    αν το γραφανμε στα φρυδια τους θα τους εγραφα κι εγω.
    ολοι ετσι κανουν κι οποιος λεει το αντιθετο εγω λεω οτι ειναι ψευτης.
    δες τα βαζελια στη μπαλα κραζουν για νοθεια και στο μπασκετ αγκαλιαζουν το νονο με το γιο τον στηχηματατζη.
    σου ειπα μη με τσιγκλας αλλο γιατι θα γεμισουμε σχολια εδω μεσα.
    τοσα χρονια φωναζαμε για τον οφη και αυτοι μας ελεγαν οτι ο οφης τους αφησε εκτος ευρωπης μια χρονια.
    οτι απο τοτε αγνοητε ο κουτσουπιας πως τον λεγανε δε λενε!!!
    η μαριανα τα ειπε ολα φετος αλλα ο μπαταχτσης μονο τον μαρινακη εβλεπε.
    αντε τωρα με τα λαμογια.....
    εχεις την εντυπωση οτι αν το κρατος λειτουργουσε σωστα και ξεσκιζε τον καπετανιο τοτε που τον επιασαν για δοροδοκια αρχες του 80 θα ειχαμε φαινομενα μελισανιδη κοκαλη???
    πιασε τους κοντους τοτε βαλτους στον προκρουστη και αν ξαναδεις νοθεια στο μπασκετ χ....με

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κανθαρε εχεις λαθος, οταν γραφεις οτι δεν υπαρχουν μυικοι τραυματισμοι στις κορυφαιες ομαδες της Ευρωπης. Χαρακτηριστικα αναφερω οτι ο Drogba, επαιξε μολις 19 αγωνες το 2008 και 24 αγωνες το 2009, σε συνολο 38+38=76 αγωνων της Premier League.
    Ομοιως ο Giggs επαιξε τα τελεταια τρια χρονια 25+25+28=78 αγωνες πρωταθληματος, σε συνολο 114 αγωνων. Στους 39 απο αυτους που επαιξε (δηλαδη τους μισους), μπηκε ή βγηκε σαν αλλαγη.
    Οι περισσοτεροι μυικοι τραυματισμοι ομως των προαναφερομενων, προηλθαν απο υπερπροσπαθεια και δυναμικες κινησεις.
    Αλλο μεγαλο παραδειγμα απο το ΝΒΑ, εκει που ο Wade αμοιβεται περιπου 20 μυρια το χρονο. Και τις θλασεις του ειχε και τις ημικρανιες του ειχε.

    Οσο για τους βαζελογαυρους που κοπτονται για το καλο του ποδοσφαιρου και την εξυγιανση του, αναφερω τις κυκλοφοριες των εφημεριδων το Σαββατο 2 Φεβρουαριου, που βρηκα τυχαια στο δυκτιο.
    Πρωταθλητης, 8292
    Γαυρος, 5685
    Πρασινη, 2398
    Συνολο=16375, που αντιστοιχει στο 33,12 των πωλησεων αθλητικων εφημεριδων.
    Αν ο ενας στους τρεις που διαβαζει αθλητικες εφημεριδες, υιοθετει τις αποψεις των παραπανω εντυπων, τοτε μην αναρωτιεσαι για το χαλι του ποδοσφαιρου και της εν γενει κοινωνικης, πολιτιστικης ζωης μας.
    Το Αιγαλεω κι ο Ολυμπιακος να νικανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αυτο με τον Ντρογκμπά το θυμάμαι μεχρι κι εγω ο μη ποδοσφαιρικός.
    Εχει δίκιο νομίζω ο παραπάνω ανώνυμος.
    Οπως εχει δίκιο και στην τελευταία του πρόταση.
    Ο Κάνθαρος ειναι ενας μπλόγκερ με σοβαρή άποψη για πολλά θέματα και ιδίως σε αθλητικά γουστάρω τα θέματα που πιάνει και λεπτομέρειες που αφήνουν άλλοι να περάσουν απαρατήρητες, εκείνος τις αναφέρει και τις βάζει στο ζύγι και αυτές.
    Μπράβο γι αυτό.
    Ειναι κρίμα να τονε στριμώχνουμε εδω γιατι θα το γυρίσει σε αναρτήσεις πολιτικές ή περι σελέμπριτις και τον χάσαμε :)
    Ομως στα μπλογκς, οταν βάζεις θέμα δυνατό και επιτρέπεις σχολιασμό, πρέπει να αντέξεις και τα χτυπήματα.
    (Δεν ειναι λίγοι οι μπλόγκερς που που τα παράτησαν επειδή δεν άντεχαν ακριβώς αυτό).
    Λέει κάποια πράγματα και αυτομάτως η μία πλευρά στη συζήτηση μουλαρώνει, η δε άλλη πλευρά προσπαθεί να αποδείξει πως δεν ειναι ελέφας !
    Ρε παιδιά ο άνθρωπος ειναι Αρειανός και γράφει για άλλους συλλόγους και αυτό θα πρεπε να μας τιμά. Μακάρι να ήξερα ανάλογα πολλά κι εγω για τον Αρη ή για τον Πιερικό ας πούμε.
    Δεν υπερασπίζεται την οικογένεια Πρασινογιάννη, λέει απλά οτι πολύ τους έπρηξαν διάφοροι και ασχέτως αν ειναι καλοί ή κακοί, ειναι πλέον λεύτεροι !
    Λέυτερος πα να πει εξω και μακριά απο αυτά. ελεύθερος να κάνει κάτι άλλο. Και μακάρι γιατι πιστεύω οτι ειχε ο ραλίστας εστω στο ελάχιστο, ειλικρινείς προθέσεις για το ποδόσφαιρο όπως κι ο Ντέμης κι ο Αδαμίδης κι μερικοί άλλοι.
    Λέει ο Κάνθαρος για κάποια γεγονότα, χωρίς να παλεύει να πάρει το μέρος κάποιων αλλα αντίθετα να κρατησει - ει δυνατόν - και κάποιες ισορροπίες την ωρα που η χώρα ειναι βουτηγμένη στα χρέη και αιωρείται η οριστική καταδίκη παραγκαρχών και τσαμπουκάδων, την ώρα που κατι άμυαλοι πάνε και μαχαιρώνονται και σπάζουν τα γραφεία ενος Χ συλλόγου.
    Θέμη, θα με δεχόσουν να δούμε ματς ΟΣΦΠ-Αρη, μαζί ; Βάζελος ειμαι.
    Οχι φανατικός.
    Εχω να πατήσω σε ποδοσφαιρικό γήπεδο κάπου 19 χρόνια. Δεν μου έλειψε και ζώ κιόλας, διπλό το καλό.
    Το θέμα παιδιά ειναι ποιός την έχει πιο μεγάλη, ποιός την εχει πιο μικρή, ή αν μπορούμε όλοι με ωραίο χαβαλέ να δούμε μαζι καλή μπαλλίτσα, κι αυτοί με τη μεγάλημ κι αυτοί με τη μικρή ;
    Ναι, η Πολιτεία εχει τεράστιες ευθύνες.
    Εμείς ομως, μπορούμε να ανατρέψουμε όλες τις παράνοιες.
    Και η πρώτη κίνηση, ΔΕΝ διαβάζουμε αθλητικές φυλλάδες.
    Πάμε για καφέ με φίλους άλλων συλλόγων και ενδιαφερόμαστε για του αλλουνού την ομάδα, ρωτάμε, μαθαίνουμε ευχόμαστε επιτυχίες και φεύγουμε μια χαρά φίλοι.
    Με συγχωρείς Κάνθαρε θα έσκαγα αν δεν έγραφα κάτι ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Θέμη, όντως το κουράζουμε. Εσύ μιλάς για οικογένεια, εγώ μιλάω για Τζίγγερ. Δεν ζούσα το 1940 και δεν ξέρω τι γινόταν. Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν έχεις κανένα δικαίωμα να μειώνεις μια ελληνική ομάδα -όποια κι αν είναι αυτή- που έφερε βαθμούς στην Ελλάδα και μάλιστα σου έδωσε τη δυνατότητα να περνάς κατευθείαν στους ομίλους. Αν δεν περνούσες κατευθείαν θα είχατε πολλά γλέντια στο λιμάνι και τρελή καζούρα από όλους τους άλλους. Έβλεπα κι εσύ στο Ουέφα τι έκανες όταν πήγαινες. Για το γήπεδο ελπίζω σε καμιά 40 χρόνια να είμαστε και οι δυο παρόντες. Τότε θα δούμε σε ποιον ανήκει. Αλλά σε ξαναρωτάω: αφού οι λαμογιές και τα μαγειρέματα της οικογένειας σε ποδόσφαιρο και των Γιαννακόπουλων σε μπάσκετ σε χαλάνε τόσο πολύ, τότε γιατί κάνεις τα ίδια και χειρότερα;

    Ανώνυμε (Νικόλα;), ενδέχεται να έκανα λάθος. Το δέχομαι. Άλλωστε, είπα στο προηγούμενο σχόλιό μου ότι διακατέχεται από δόση υπερβολής για να δείξω ότι στην Ελλάδα δεν δουλεύουμε. Συμφωνώ ότι οι περισσότεροι τραυματισμοί σε αυτές τις ομάδες προέρχονται από την υπερένταση και την υπερπροσπάθεια. Αντίθετα, στην Ελλάδα προέρχονται από το γεγονός ότι οι παίχτες είναι αγύμναστοι. Το πρωτάθλημά μας είναι αρκετές κλίμακες κάτω από τις υπόλοιπες χώρες -σε ένταση, ταχύτητα και συχνότητα αγώνων- κι όμως οι θλάσεις αποτελούν συνήθεις περιπτώσεις. Ειδικά, ο Ολυμπιακός έχει κάθε χρόνο θλάσεις. Ο ΠΑΟΚ φέτος το ξεφτίλισε. Θυμάμαι και την ΑΕΚ επί Φερέρ που -σύμφωνα με τα ρεπορτάζ- αύξησε λίγο την ένταση και έπεφταν όλοι σαν ζαλισμένα κοτόπουλα. Οι θλάσεις μετά από λίγο σταμάτησαν, διότι έριξε τους ρυθμούς. Δεν γινόταν αλλιώς. Είναι πολύ σημαντικό ο παίχτης να είναι άρτια γυμνασμένος, αλλά ελάχιστοι καταννοούν την βαρύνουσα σημασία των παραπάνω λέξεων. Ειδικά αν δεν έχεις παίξει μπάλα και δη σε κανονικό γήπεδο να δεις τι σημαίνει σπριντ πάνω κάτω. Το ίδιο ισχύει και για την προετοιμασία: ελάχιστοι γνωρίζουν την σπουδαιότητα αυτής. Όσο για τις εφημερίδες η κατάσταση είναι δραμματική. Βλέπω τα πρωτοσέλιδα και θλίβομαι. Όχι ποδοσφαιρικά ή αθλητικά, αλλα για την κατάντια της κοινωνίας. Έχουμε στερέψει από κριτική σκέψη.

    Τζονάκο, μου αρέσει η αντιπαράθεση και δέχομαι την κάθε διαφωνία. Αρκεί να αποτελείται από ορθολογικά επιχειρήματα και όχι δικαιολογίες του στυλ: ''Κωστάκη, γιατί πειράζεις τον Γιώργο; Δεν τον πειράζω, αυτός με πείραξε πρώτα''. Δυστυχώς, στο επάγγελμά μου έχω να αντιμετωπίσω αυτή την κατάσταση με ακατάπαυστη συνέχεια και όχι μόνο από τους μαθητές μου, αλλά κι από συναδέλφους καθηγητές. Αντί να παραδεχτούμε κάποια πράγματα που κάνουμε μπαμ, αυτόματα, ενστικτωδώς και συνειρμικά σπεύδουμε να κατηγορήσουμε τον γείτονα, τον φίλο, την γκόμενα, τον παίχτη, τον Πρόεδρο, αλλά ποτέ τον εαυτό μας. Τόσο αλάνθαστοι είμαστε; Απαντώ μόνος μου: δεν νομίζω. Γράφω και για τις άλλες ομάδες, διότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο Άρης. Μακάρι να γνώριζα και για άλλους συλλόγους. Τον Πανιώνιο φερ'ειπείν. Θα έγραφα και για όλους, αλλά από το να γράψω βλακείες και ασυναρτησίες το βουλώνω. Για παράδειγμα, δεν γράφω πολλά για την ΑΕΚ. Δεν την παρακολουθώ τόσο καλά την ομάδα. Το ποδόσφαιρο είναι θαυμάσιο άθλημα. Να παίζεις. Να παρακολουθείς. Να (απ)ασχολείσαι. Αποτελεί, όμως, χαμηλής προτεραιότητας δραστηριότητα. Και υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που πάνε και παίζουν ξύλο για τον Άρη, τον Ολυμπιακό και τον Θρασύβουλο. Ή πορεύονται -κατόπιν προτροπής του Βγενό και του κάθε Βγενό- κατά του Τζίγγερ. Τρελά πράγματα. Η παράνοια οδηγεί σε παράνοια. Αυτό το πράγμα δεν σημαίνει ''οπαδικό κίνημα''. Δεν είναι έτσι οι πραγματικοί οπαδοί. Δεν χρειάζεται να σε συγχωρήσω για κάτι. Γράψε όποτε θες κι ότι θες. Αρκεί να είναι εμπεριστατωμένα, όπως, άλλωστε, όλα τα σχόλιά σου. Δυστυχώς, μεγάλη μερίδα των δημοσιογράφων δεν ανέχεται την πάσης φύσως κριτική. Ευτυχώς δεν είμαι δημοσιογράφος. Ωστόσο, αυτά που γράφουν δεν τα κρίνουν οι ίδιοι, ούτε οι κρινόμενοι, αλλά το κοινό. Όσο για μένα, την αντέχω την αντιπαράθεση. Έχω αρκετά αποθέματα. Εξάλλου, η πεμτουσία του παρόντος ιστολογίου είναι τα σχόλια τα δικά σας. Μακάρι να είχαμε οπαδούς/φιλάθλους κι από άλλες ομάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εγω σαν μη γαυροποιημενος Παναθηναικος (I hate Πατερας) απεχθανομαι τους Βαρδινογιαννηδες οσο απεχθανομαι τον Κοκκαλη και το Μαρινακη και ολους τους παραγοντες του Ελληνικου Ποδοσφαιρου.

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΠΡΟ ή ΜΑΥΡΟ. ή Τζιγγερ ή Βαγγελα? Κανενας τους.

    Για μενα ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι για τους Βαρδινογιαννηδες ο ΠΑΟ ηταν απλα ενα ΤΡΟΠΑΙΟ. Ενα δειγμα δυναμης της οικογενειας.

    Κι οταν δε μπορουσε πια να ασχολειται ο Καπεταν Γιωργης πασαρανε την ομαδα στον παντελως ακαταλληλο Γιαννακη για να κανει την "πρακτικη" του.

    Το ποσο ενδιαφερεται η οικογενεια Κανθαρε για το καλο της επενδυσης της (βλεπε ΠΑΟ), φαινεται ιδιαιτερα απο τη συμπεριφορα της περυσι και φετος.
    Εγκαταλειψη της ομαδας. Αντιμετωπιση της εως μια ζημιωγονου εταιριας που καπως πρεπει να την ξεφορτωθει. "Εμεις δεν ασχολουμαστε και δεν πληρωνουμε και να οι μετοχες μας και στα γκογκοβια μας τι θα γινει ο ΠΑΟ".

    Εδω δε μπορεσε να την πουλησει αφου πρωτα την απαξιωσε. Τετοια αγαπη. Να μην μιλησουμε για τα οικονομικα οπου μαλλον τα πραγματα δεν ειναι τοσο καθαρα και ξαστερα και νοικοκυρεμενα οσο μας ελεγαν.

    Κι αυτη ακριβως ειναι η αντιμετωπιση της οικογενειας, ιδιαιτερα απο τοτε που εμφανιστηκε ο Κοκκαλης, ποτε δεν τους ενoιαξε να φτιαξουν το Ελληνικο Ποδοσφαιρο ουτε να τα βαλουν με τον Πρακτορα. ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ και απλη συντηρηση ενος ακομη περιουσιακου τους στοιχειου. Και απολυτη συνενοχη για την καταντια του ποδοσφαιρου μας (ευχαριστησε τον Αχιλλεα το καμαρι μας προχθες και αναφεροταν στον "Αχιλλεα και τον Μακη", ενα υποδικο και ενα φυγοδικο, για τετοια προθεση καθαρσης μιλαμε).

    Και μη μου πειτε οτι οι Βαρδινογιαννηδες εφυγαν για τους βριζαν 5 χιλιαδες μαστουρηδες της Θυρας 13? Σιγα..

    Αλλα τι να λεμε τωρα, εδω ο Γιαννακης ευχαριστησε μονο το Γκουμα καιτο Βυντρα. 32 χρονια στην ομαδα... ουτε Ροτσα, ουτε Ζαετς, ουτε Κυραστα, ουτε Σισε (χαχαχα τι λεω τωρα τον ΣΙΣΕ τον εφεραν οι ΑΛΛΟΙ). Αλλα ουτε Βαζεχα βρε Γιαννακη? Τον Γκουμα? Τον αρχιρουφιανο γλυφτη της διοικησης?


    Στα τσακιδια λοιπον η οικογενεια.
    Για μενα μεσομακροπροθεσμα (χα χα) κακο εκανε στον ΠΑΟ. Τον ευνουχησε και τον κρατησε αιχμαλωτο στο βωμο των δημοσιων σχεσεων, χωρις οραμα στοχους και αναπτυξη και κυριως χωρις υγεια. Απλα ενα τροπαιο στον τοιχο τους.
    Στα τσακιδια και το λεω με απεχθεια.

    Και σε τελικη αν δεν υπαρχει καποιος που να αξιζει να παρει τον ΠΑΟ και να του δωσει υγεια ας παρακμασει η ομαδα. Ας διαλυθει. Ουτως ή αλλως εχει καποια αξια η επικρατηση στο απολυτα διεφθαρμενο Ελληνικο Ποδοσφαιρο?
    Γιατι πρεπει σωνει και καλα να πουλαμε τη ψυχη μας στο διαολο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Φίλε the BGT, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Δεν αρκεί μόνο η αγάπη για μια ομάδα. Αν δεν βλέπεις και την ομάδα τεχνοκρατικά δεν υπάρχει προκοπή. Θέλει λογική, θέλει διορατικότητα. Το συναίσθημα από μόνο του αρκεί για να σε καταστρέψει. Το καταννοώ ότι εμείς οι οπαδοί θέλουμε το καλύτερο για την ομάδα μας, αλλά αμελούμε το ότι αυτές συνιστούν ανώνυμες εταιρίες.

    Έχω την αίσθηση ότι υποτιμούμε αρκετά τη σημασία μιας ανώνυμης εταιρίας, είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω αδιαφορίας. Εδώ πολλές φορές την υποτιμούν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες, εμείς θα κολλήσουμε;. Το κέρδος είναι ο κυριότερος σκοπός μιας εταιρίας. Το κέρδος, έτσι ώτσε να οδηγηθεί στην βιωσιμότητα. Οι οικονομικές ανισορροπίες ξεκίνησαν με την πολυμετοχικότητα. Προ αυτής δεν είχες προσφυγές, εξώδικα, χρέη και λοιπά.

    Το ερώτημα είναι τι γίνεται τώρα. Το τοπίο είναι θολό σε πάσης φύσεως κατεύθυνση. Αυτό που πρέπει να λύσετε πρώτα είναι το οπαδικό. Ξεκαθαρίστε τι θέλετε ως οπαδοί για την ομάδα σας και το ποδόσφαιρο. Εσύ την ξεκαθάρισες την θέση σου. Οι υπόλοιποι έχουν πολύ δουλειά ακόμα.

    Όσο για τις ευχαριστίες του Τζίγγερ προφανώς γνωρίζει πράγματα που εμείς δεν τα ξέρουμε. Σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα αυτά που γνωρίζουμε είναι λιγότερα από αυτά που έχουν συμβεί. Και φυσικά δεν ευχαρίστησε κόσμο με βάση τις αγωνιστικές επιδόσεις.

    Η ομάδα έχει ήδη παρακμάσει και δεν εννοώ αγωνιστικά. Το να βλέπεις τα 5000 άτομα της 13 να βρίζουν εν χορώ την μάνα του Τζίγγερ δεν υποδηλώνει υγεία σε καμία περίπτωση. Το πρόβλημα είναι κυρίως οπαδικό. Το ξαναλέω: ξεκαθαρίστε τι θέλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δε νομιζω Κανθαρε οτι οι οπαδοι παιζουν τοσο ρολο στις αποφασεις των ιδιοκτητων οσο νομιζουν. Βασικα ειμαι βεβαιη οτι δε παιζουν κανενα ρολο.

    ΚΑι σαν πολυ σημασια δε δινουμε στους οπαδους που πανε στα πεταλα? Η συντριπτικη πλοιοψηφια των φιλων του ΠΑΟ (κοντα στα 2εκ λενε) δεν παει καν στο γηπεδο πια.

    Και αν ο ΠΑΟ εδειχνε την εικονα υγειους ομαδας (οχι απαραιτητα πρωταθλητριας) να σαι σιγουρος οτι το ΟΑΚΑ θα ειχε 60000 κοσμο και οι διαφοροι συνδεσμιτες θα ηταν μια ανισχυρη μειοψηφια αν οχι εξαφανισμενη.
    Απροπο...ποιος δινει εισιτηρια σε δαυτους τοσα χρονια? Και ποιος εξακολουθει και τους τα δινει τον τελευταιο χρονο? Παντως οχι εγω, ουτε ο Βγαινο ουτε ο Πατερας.

    Οσον αφορα τα περι αγαπης της ομαδας απο τους ιδιοκτητες, προσωπικα δε πιστευω οτι ΟΥΤΕ ενας τους gives a frak οπαδικα/ομαδικα.
    Αλλο αυτο ομως και αλλο να αφηνεις την ομαδα χωρις σοβαρο πλανο επειδη απλα την τρεχεις για να λες οτι την εχεις.

    Δε με πειραζουν λοιπον οι τεχνοκρατες μονο που ουτε αυτο ηταν οι Βαρδινογιαννηδες, πιο πολυ σε δημοσιους υπαλληλους μου εκαναν.
    (δε ξερω αν θυμασαι ποιον εβαλε περυσι ο Τζιγγερ για προεδρο, Κωνσταντοπουλο τον ελεγανε και στο 1ο φιλικο της ομαδας χασαμε τον καλυτερο μας παικτη επειδη οι τεχνοκρατες του Τζιγγερ ξεχασανε να βαλουνε χορταρι στο ΟΑΚΑ..)
    Οι ανθρωποι ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ τον ΠΑΟ εδω και χρονια με το ζορι ασχολουνται.
    Και μια ομαδα χωρις κανενα οραμα δεν εχει μελλον.

    Οσο για το ποιους ευχαριστησε οσα και να μην ξερουμε αλλα τοσα ξερουμε. ΚΑι ξερουμε ποσο λαμογιο ειναι ο "Αχιλλεας" για παραδειγμα. Και να τον ευχαριστει ενας ανθρωπος που δεν ηθελε να αγοραζει λεει πρωταθληματα? Ειμαστε σοβαροι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Όπως καταλαβαίνω οι απόψεις μας κινούνται σε διαφορετικά άκρα. Θεμικό και υγιές. Τα προβλήματα, όμως, δεν σταματούν εδώ. Αντίθετα, μόλις ξεκινούν. Το να φεύγει ο Τζίγγερ χωρίς εναλλακτική πρόταση είναι μέγιστη βλακεία εκ μέρους του φορέα και του κάθε φορέα. Όλοι ούρλιαζαν ''φύγε'' ή ''πούλα''. Διάβασα την ανακοίνωση που βγάλανε και πραγματικά απορώ ποιος την συνέταξε. Τολάνε και γράφουν δεν διώξαμε εμείς. Και ποιος φώναζε ρε ''αλάνια'' κατά του Τζίγγερ; Οι Σουπεράδες και η Ορίτζιναλ; Και για να έχουμε καλό ερώτημα να φύγει να έρθει ποιος; O Βγενόπουλος; Αν δεχτείτε αυτόν τον απατέωνα και ψεύτη στην ομάδα σας είστε για τα σίδερα. Να πουλήσει σε ποιον; Ποιος νορμάλ επιχειρηματίας θα αγοράσει τον ΠΑΟ σε αυτή την κατάσταση; Αυτό που προκύπτει για πολλοστή φορά είναι ότι εύκολα μπαίνεις σε μια ΠΑΕ, αλλά δύσκολα βγαίνεις. Πρόκειται για συμπέρασμα που υποτιμάται σχεδόν από όλους. Σε γενικές γραμμές είμαι αισιόδοξος άνθρωπος, αλλά στη δική σας περίπτωση δεν βλέπω φως στο τούνελ. Μην υποτιμάς την δύναμη των οπαδών. Τις δράσεις τους. Τις επιθυμίες τους. Αλλά μόνο αν οριοθετούνται από ένα στενό πλαίσιο ρεαλισμού. Εσείς το έχετε υπερβεί αυτό το πλαίσιο προ πολλού. Και κάτι τελευταίο: λένε αρκετοί πολέμιοι του Τζίγγερ τι έπιασε τους οπαδούς της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Άρη και λυπούνται για τον Τζίγγερ. Η απάντηση βρίσκεται στο άρθρο. Τίποτα δεν τους έπιασε. Απλά αυτά που έχουν περάσει αυτοί οι οπαδοί, τα αγνοείτε σε προκλητικό βαθμό. Θα τα μάθετε και θαρρώ πως θα αλλάξετε γνώμη. Μόνο που τότε θα είναι αργά. Να έχεις ένα καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...