Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Ο κύκλος και το ρεβόλβερ

Τρεις είναι, κατά τη γνώμη μου, οι κακές ομάδες. Η πρώτη είναι η Κέρκυρα. Δεύτερη ο Αστέρας Τρίπολης. Ακολουθεί ο Άρης. Στο τσακίρ κέφι μπορείς να τσοντάρεις και τα Γιάννενα. Η Α.Ε.Κ. βρίσκεται στο μεταίχμιο της λίστας. Τέλειωσε, λοιπόν, το ματς στο Ο.Α.Κ.Α. και ομολογώ ότι ξαφνιάστηκα, βλέποντας τους φίλους της Α.Ε.Κ. να χειροκροτούν. Δεν κατάλαβα το λόγο. Μέτρια ήταν η ομάδα. Μετριότατη. Για να μην πω τίποτα χειρότερο. Το 3-0 δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς. Ειλικρινά, δίχως ίχνος ειρωνείας, το να επευφημείς αυτή την Α.Ε.Κ. αποτελεί εγκληματική ενέργεια. Επαναλαμβάνω ότι δεν υποτιμώ την Α.Ε.Κ. Σε καμία των περιπτώσεων. Την κριτικάρω καθ' αυτό τον τρόπο, διότι σέβομαι και εκτιμώ το μέγεθος της. Αντίθετα, λυπούμαι για την εμφάνιση του Άρη. Όχι, δεν ήταν τραγική. Ούτε θα κάτσω να βρω δικαιολογίες. Η ομάδα είναι άρρωστη. Μας λείπουν δυο σημαντικότατα στοιχεία. Το πρώτο λέγεται ψυχολογία. Το δεύτερο ονομάζεται χημεία. Δέσιμο. Ομοιογένεια. Για να επιτευχθεί απαιτείται χρόνος. Ποιο είναι το φάρμακο; Ακριβώς αυτό: ο χρόνος. Όχι, η απομάκρυνση του προπονητή. Περί Τσιώλη, όμως, θα αναφερθούμε στην επόμενη ανάρτηση. Υποθέτω ότι μέχρι τότε θα αποτελεί παρελθόν. Μακάρι να βγω ψεύτης.


Τι αποκόμισα από το ματς; Πρώτο και βασικότερο: ο Τσιώλης είναι αγχωμένος του κερατά. Φαίνεται στο βλέμμα του. Το μυρίζεσαι. Κι όταν είσαι υπέρ το δέον αγχωμένος, δεν μπορείς να αποδώσεις. Ξεκάθαρα πράγματα. Η ομάδα χρειάζεται επειγόντως ηρεμία. Εξού και οι αλλαγές σε πρόσωπα και διάταξη. Προσπαθεί να βρει μια ικανή φόρμουλα. Για να μην μακρηγορώ, η ομάδα δείχνει να βρίσκεται ακόμη σε φάση προετοιμασίας. Θυμηθείτε με ποιους παίχτες έλαβε μέρος η καλοκαιρινή προετοιμασία και ποιοι αγωνίζονται τώρα. Δεν θα εξετάσω τι πήγε -αν πήγε- στραβά. Απλά σπεκουλάρω τα δεδομένα. Για παράδειγμα, τα σέντερ μπακ δεν μπορούν να συνεννοηθούν. Ο Παπαστεριανός δεν είναι δεξί μπακ. Δεν κατέχει την θέση τακτικά και προφανώς δεν μπορεί να την μάθει σε δύο παιχνίδια. Επιπλέον, δεν είναι δυνατόν να παίζει ο Πρίττας (Ολύμπιος Θεός) μαζί με τον Τόχα. Ο μεν Πρίττας δεν μπορεί να παίξει κάθετο ποδόσφαιρο με σταθερή σταθερότητα, ο δε Κολομβιανός εκνευρίζει την μπάλα και τον Κάνθαρο. Δεν μπορεί να εναρμονιστεί με τις επιταγές του γρήγορου ποδοσφαίρου. Τέλος. Θα μπορούσα να γράψω κι άλλα, όπως για την διψασμένη εμφάνιση του Καζναφέρη, ωστόσο κρατάω ενέργεια για το επόμενο άρθρο. Το θέμα είναι ότι κάποια στιγμή η προετοιμασία, μέσω των επίσημων αγώνων, θα λάβει τέλος και τότε η ομάδα θα ρολάρει. Προϊόντος χρόνου θα επιτευχθεί η ζητούμενη ομοιογένεια. Είτε κάθεται ο Τσιώλης στον πάγκο είτε ο φούφουτος. Να το θυμάστε αυτό. Ελπίζω να το θυμάται και η διοίκηση. Έχει κι αυτή πολλές ευθύνες, αν όχι τις περισσότερες.

Όσον αφορά την Α.Ε.Κ., όπως είπα και στον πρόλογο, δεν μου έδειξε καλή εικόνα. Παρόλα αυτά, έφαγα τρία τεμάχια. Ουδόλως με τιμάει κάτι τέτοιο. Πάντως, μπορείς να κατασταλάξεις σε κάποια πράγματα. Για παράδειγμα, πρόκειται για την πλέον απρόβλεπτη ομάδα του πρωταθλήματος. Σαν να έχεις ένα ρεβόλβερ που δεν είναι γεμάτο. Δεν ξέρεις αν θα έχει σφαίρα για την πάρτι σου. Σου δίνει την εντύπωση ότι παίζει άτακτα, αλλά θαρρώ πως πρόκειται περισσότερο για οργανωμένη αναρχία, παρά για εγγενής αδυναμία. Επιπλέον, έχει την τύχη να διαθέτει έμπειρους παίχτες στον άξονα. Ο Δέλλας μπορεί να έχει γεράσει, αλλά το ξέρει το τόπι. Γνωρίζει που να σταθεί και τι πρέπει να κάνει. Πλην αυτού, βελτιώνεται κι ο Κάλα που στον αγώνα έπαιζε ως κλώνος του Τσίρο Φεράρα. Και πάμε στον Καφέ που απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι μπορεί να δει γήπεδο και να παίξει κάθετα. Και φτάνουμε στον Λύμπε. Ισχύει ό,τι και για τον Δέλλα. Αν είχαν γρηγορότερα ποδάρια θα είχαν έτι μεγαλύτερη καριέρα. Ελπίζω για το καλό της υστεροφημίας τους, με το πέρας της τωρινής σεζόν, να κρεμάσουν τα παπούτσια τους. Τέλος, ο Λεονάρντο συνεχίζει να δίνει φαπ στον Χιμένεθ. Ήθελα να δω τι θα έκανε η Α.Ε.Κ., χωρίς την ταχύτητα του Λεονάρντο. Μόνο με τον Μπέλεκ θα την έβγαζε; Και ναι, οι Καράμπελας και Κοντοές δεν είναι επιπέδου Α.Ε.Κ. Όμως, το φιλότιμό τους είναι αξιοζήλευτο.

Κλείνοντας, θέλω να εκφράσω μια απορία. Για να ακριβολογώ, θέλω να απευθύνω ένα ερώτημα προς τους παίχτες του Άρη. Πριν από κάθε ματς στήνετε έναν κύκλο. Τι σκατά λέτε μέσα σε αυτό το πηγαδάκι; Ανέκδοτα; Προβλέψεις για το στοίχημα; Πού θα πάτε μπαρότσαρκα; Για να ξέρουμε και τι λέμε. Ο προπονητής είναι ο εύκολος στόχος, διότι είναι ένας. Οι παίχτες, όμως, δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Οφείλουν να προβληματιστούν. Κι από ό,τι βλέπω έχουν αρχίσει να συνηδειτοποιούν κάποια πράγματα. Πάλι καλά.

Υ.Γ.1 «Δεν µπορώ να καταλάβω γιατί εξακολουθείτε να µε αποκαλείτε εκπρόσωπο του πρίγκιπα. Δεν είµαι εκπρόσωπός του. Συνέταιροι είµαστε. Δεν αποφασίζει µόνος του». Κι όταν τον ρωτήσανε αν θα βάλει λεφτά, χαµογέλασε και αποκρίθηκε µε αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Φυσικά κι όχι. Ο πρίγκιπας βάζει τα λεφτά κι εγώ τις ιδέες. Το µυαλό». Ρισπέκτ στον μεσιέ Τσάκα. Πλάκα τους κάνει. Μια χαψιά. Αλήθεια, που χάθηκε ο Βγενόπουλος κι ο Ενιαίος Φορέας;

Υ.Γ.2 Έφυγε με πεντάρα από την έδρα της Τσέλσι και έγινε (πάλι) προπονηταράς. Κάποιοι θέλουν βούρδουλα. Φεύγουμε από το νησί και πάμε στην Ισπανία. Υποβάλλω τα σέβη μου στη Λεβάντε και στην Μπιλμπάο. Η Λεβάντε δείχνει ότι με τα λίγα μπορείς να φτιάξεις πολλά, ενώ η Μπιλμπάο αποτελεί ομάδα πρότυπο σε παν επίπεδο. Μάλιστα, όσον αφορά τους Βάσκους, οφείλω να δηλώσω ότι χαίρομαι να τους παρακολουθώ.

Υ.Γ.3 Από τον Κώστα Καίσαρη: «Καλά κάνουν, λοιπόν, και βρίζουν και φωνάζουν για την πολιτική κατάσταση στα γήπεδα. Μέχρι εκεί όμως και µη παρέκει. Ο χαβαλές δεν είναι πολιτική πράξη. Καλαµπούρι, ναι. Ξεχαρµάνιασµα, ναι. Επανάσταση, όχι. Οποιος κάνει αντίσταση, την κάνει µε τη στάση ζωής του. Σε καθηµερινή βάση. Συνειδητά. Και µόνο ο ορισµός του αγανακτισµένου τα λέει όλα. Ότι πιστέψανε όλοι αυτοί τον Παπανδρέου στο ''λεφτά υπάρχουν'', περίµεναν αυξήσεις και διορισµούς, όπως (έκανε) ο πατέρας του, και τώρα που τους κόβει µισθούς και συντάξεις, αγανακτήσανε».

Υ.Γ.4 Ο Κάρολος Παπούλιας, θείος του Πιλάβιου (Ψηλός Σισέ) και Πρόεδρος της Δημοκρατίας (εντός και εκτός εισαγωγικών), δήλωσε ότι πολέμησε για την Ελλάδα ως αντάρτης. Έστω ότι η δήλωση του είναι αληθής. Το δέχομαι. Δεν έχω λόγο να τον αμφισβητήσω. Γιατί πολέμησε; Για να την παραδώσει τώρα; Και μάλιστα αμαχητί; Κι ο Φιλίπ Πεταίν, στρατάρχης της Γαλλίας, πολέμησε για την πατρίδα του στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλα ο ρόλος του στην Κυβέρνηση του Βισύ είναι γνωστός τοις πάσι. Επιπλέον, μόνο ο Κάρολος Παπούλιας αγωνίστηκε κατά των Γερμανών; Όχι, βέβαια. Πόσοι, όμως, από τους αγωνιστές έγιναν πολιτικοί, βουλευτές και Υπουργοί; Πόσοι από αυτούς έγιναν Πρόεδροι της Δημοκρατίας; Για να ξέρουμε και τι λέμε.

Υ.Γ.5 Παρατήρησα, προς μεγάλη μου λύπη, τη φωτογραφία του μαθητή που μουτζώνει την εξέδρα των επισήμων. Άκρως υπερβολική και ανούσια αντίδραση ενός ανθρώπου που ακόμα δεν έχει βγει από το αυγό του και δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα. Προφανώς κάποιος τον δασκάλεψε. Δίνω κόκκινη κάρτα σε όποιον προέβη σε τέτοια πράξη. Αν είναι να μουντζώσει κάποιον, να στρέψει την παλάμη του προς τους γονείς του και τους καθηγητές του. Αυτοί ψήφισαν τους επισήμους που κάθονταν στις εξέδρες. Το είπα στο προηγούμενο άρθρο: απαιτείται αυτοκριτική. Δεν είναι προαιρετική. Είναι απαραίτητη.

Υ.Γ.6 Οι ταινίες μπορεί να μην σας αρέσουν. Δεν σας κατηγορώ. Τα soundtrack αυτών, όμως, είναι άκρως ενδιαφέροντα και τα προτείνω ανεπιφύλακτα. Ο Κάνθαρος βρίσκεται σε εξωγήινη φυσική κατάσταση. Συν τοις άλλοις, ακούω τα παρακάτω τραγούδια και ντοπάρομαι ψυχολογικά. Μετατρέπομαι σε κλώνο του Πρίττα (πυραυλοκίνητος). Τρέμετε αντίπαλοι!


24 σχόλια:

  1. 1ον) Συμφωνῶ γιά τό ὅτι ἡ ὁμάδα βρίσκεται σέ προετοιμασία.
    2ον) Ἐπαυξάνω γιά τό ΥΓ 5.
    Καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Leviathan, καλή βδομάδα και σε σένα. Να είμαστε καλά ρε μάγκα.

    Cummulus, καλό βράδυ φίλε μου. Θα ρολάρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφου καταφέραμε και αναστήσαμε τους λούστρους, είμαστε άξιοι της μοίρας μας..Όσο δεν υπάρχει χαφ στο κέντρο (αυτό το 8αρακι που λέμε) που να πάρει την μπάλα και να την προωθήσει μπροστά θα βλέπουμε τις γιόμες και όλη αυτή την αναρχία στην ανάπτυξη του παιχνιδιού...Βασικά ποια χάφ τώρα ούτε αρχή ούτε τέλος έχουμε...Πάντως τα μισά γκόλ που έχουμε φάει αν όχι η πλειοψηφία είναι απο κεφαλιές...ψαχτείτε και πίσω στη άμυνα λιγάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάθησα και είδα το ΑΕΚ -Άρης παρότι σπάνια βλέπω 2 αγώνες την ημέρα. Εννοείται ότι θα έβλεπα το ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΘΑ!

    Αυτό που εστίασα είναι η επιθετική μέθοδος του Άρη που δεν βγάζει γκολ με τίποτα! Είδα λοιπόν οι παίκτες να μην κάνουν κίνηση χωρίς τη μπάλα, κατά συνέπεια να είναι μόνιμα μαρκαρισμένοι. Να μην υπάρχουν αυτοματισμοί, δηλαδή πράγματα δουλεμένα στην προπόνηση. Αυτό φταίει και όχι το 8άρι που λείπει. Δεν παίζεται έτσι η μπάλα κύριε Σάκη λυπάμαι.

    Ο Πρίττας δεν έχει καμιά σχέση με εκείνον που κλήθηκε (αδικαιολόγητα καθυστερημένα) κάποτε στην Εθνική Ελλάδας, ο Τόχα πράγματι δεν είναι παρών στο χορτάρι. Ο Σανκαρέ μου άρεσε, τηρουμένων των αναλογιών, σαν μέλος μιας ομάδας που ήταν χάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χάρης

    Ο Άρης έφερε Σεπτέμβρη τους 4 του Ολυμπιακού Βόλου συν τον Καπετάνο από τον Ιούνιο, μαζί με διάφορους άλλους (Ιάκομπ, Σολτάνι). Και μάλιστα, όλοι αυτοί πρέπει ως καινούριες μεταγραφές να παίξουν κατευθείαν στην βασική ενδεκάδα, ή έστω να μπαίνουν αλλαγή οπωσδήποτε. Πώς είναι δυνατόν να υπάρξει ομοιογένεια και χημεία στην ομάδα του Άρη? Όσο για τον Τσιώλη, θεωρώ βέβαιο ότι θα φύγει.

    Ο Τσάκας κάνει πλάκα με τα λεφτα του Πρίγκηπα. Ας πάρει πρώτα τν ομάδα ο πρίγκηψ και βλέπουμε. Το τελευταίο ρητό του Τσάκα είναι το εξής: Δημοσιογράφος "Ο Πρίγκηπας έχει στόχο να επενδύσει στην Ελλάδα πέρα από τον ΠΑΟ?" Τσάκας "Και βέβαια" Δημοσιογράφος "Σε ποιό όριο δηλαδή θα φτάσουν οι επενδύσεις του?" Τσάκας "Τώρα αν σας πω unlimited θα με πάρουν στο ψιλό"...

    Η Ζωή και η μπάλα ρόδα είναι και γυρίζουν. Όπως η Άρσεναλ έφαγε 8 από την Μάντσεστερ, έτσι έριξε 5 στην Τσέλσι. Όπως η Γιουνάιτεντ έριξε 8 στην Άρσεναλ έτσι έφαγε 6 από την Σίτυ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η Τσέλσι θα ξεφτιλίσει με την σειρά της την Σίτυ, στον κύκλο του "μια φορά τον δίνω και μια φορά τον τρώω". Τις Μπιλμπάο και Λεβάντε δεν τις έχω παρακολουθήσει δυστυχώς.

    Οι ίδιοι βουλευτές που ήταν καλοί όταν διόριζαν και έδιναν αυξήσεις, τώρα είναι κακοί που απολύουν και κόβουν τα πάντα - εκτός από τα φαγοπότια τους. Ο Πάγκαλος και ο κάθε Πάγκαλος όμως συνεχίζει να παίρνει €100.000 ετησίως, χώρια τις λαμογιές με τον προϋπολογισμό του πολιτικού του γραφείου και τους λογαριασμούς των κινητών τηλεφώνων των υφισταμένων του. Πόσα δηλαδή πράγματι πληρώνονται και πόσα κρατάει στις τσέπες του.

    Ο Παπούλιας είναι ντροπή για τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Να επικαλείται την (κατά λέξη μόνο) Δημοκρατία μόνο όταν τον βρίζουν. Αντί να την υπερασπίζεται κάθε μέρα του βίου του. Τί κάνει ο γέροντας του γηροκομείου 6,5 χρόνια τώρα, από τότε που τον έβαλαν ο Κωστάκης και ο Γιωργάκης Πρόεδρο για να μην μπλέκεται στα πόδια τους? Δεν δικαιούται να μιλάει με τέτοιο τρόπο για τον αγώνα (δεν πολέμησε μόνο ο Παπούλιας), λες και μιας μέρας δουλειά σου δίνει το δικαίωμα να πληρωθείς μηνιάτικο. Ο κύριος αυτός υπήρξε δανειστής-μαϊμού του Ανδρέα Παπανδρέου στην ιστορία της περίφημης ροζ βίλας στην Εκάλη. Επειδή ο Ανδρέας δεν μπορούσε να συμπληρώσει το πόθεν έσχες εκείνη την εποχή, ο Παπούλιας και κάποιοι άλλοι εμφανίστηκαν ως δανειστές του - όχι ότι έδωσαν έστω δεκάρα τσακιστή, μόνο με το στόμα επί της ουσίας, άλλωστε ποιός να ελέγξει πραγματικά ποιόν? Ο Μητσοτάκης π.χ. που έλεγε ότι δεν θεωρούσε σωστό ο πρώην Πρωθυπουργός της χώρας να πάει φυλακή? Σοβαροί να είμαστε.

    Δεν είναι μόνο ο μικρός μουντζωτής δασκαλεμένος. Είναι και διάφορα σχολεία που παρήλασαν με μαύρα περιβραχιόνια και δεν κοίταξαν τους επισήμους. Αν και συμφωνώ με την πράξη τους από σπόντα. Ποιούς να κοιτάξεις άλλωστε? Μόνο τους εναπομείναντες ανάπηρους και ήρωες πολέμου αξίζει να χαιρετίσεις σε παρέλαση.

    Είμαι φανατικός του Ρόκυ, αν και το 4 είναι πολύ μεγάλη και κακόγουστη αμερικανιά. Ας έβαζες το κλασικό τραγούδι της προπόνησής του, σε φανκ στυλ, όχι το Eye of the Tiger.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΥΓ3,Μέχρι τωραχουλιγκάνους τους ανεβάζανε,μαστουρηδες τους κατεβάζανε,τώρα τους ονόμασαν πολιτικοποιημενους!Για όνομα του θεού,ας γινονται οι βουλευτικές εκλογές μεσα στις οργανωμενες θ΄υρες:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με την πρώτη σου φράση με πληγώνεις...Άκου κακή η Κέρκυρα! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα Έχεις απόλυτο όμως δίκιο.
    Τα ματς μετά το δικό μας 2-2 δεν τα παρακολούθησα, οπότε θα μείνω στη δική σου άποψη που είναι πάντα έγκυρη.
    Να ξέρεις αγαπητέ Κάνθαρε, πως κάθε κακή ομάδα, έστω και πραγματοποιήσει μια νίκη πανηγυρίζει λες και πήρε το πρωτάθλημα...Το έχουμε αυτό μέσα μας σαν λαός. Εύκολα ξεχνάμε, εύκολα αφορίζουμε, εύκολα θεοποιούμε! ;)
    Κεφάλαιο Τσάκας: Περιμένω να γελάσω στο τέλος!
    Αυτά είχα να σχολιάσω...Ααααα να μην ξεχάσω:
    Ο Ρόκυ δεν ήταν από τις αγαπημένες μου ταινίες, μια ξεχωρίζω μόνο, την αναμέτρησή του με το Ρώσο...Πάντως έχεις δίκιο σε κάτι ακόμα: Τα soundtracks των ταινιών τα λατρεύω! Όπως και το συγκεκριμένο που άκουσα σήμερα!
    Να ΄σαι καλά!
    Καλή εβδομάδα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δεν εχω συνελθει ακομα λεμε!!!!
    οταν ισιωσω ξαναπερναω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλή εβδομάδα φίλε μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Animation, είμαστε πράγματι άξιοι της μοίρας μας. Παίζουμε κακή μπάλα. Γιατί; Διότι, ο επιθετικός, ο Γιάκομπ, δεν μπορεί να στοπάρει την μπάλα από τις καμινάδες τους Σανκαρέ, τουλάχιστον όταν η μπάλα καταλήγει στον Ρουμάνο, διότι συνήθως πάει σε πόδια ή κεφάλι αντιπάλου. Γιατί, όμως, ο Σανκαρέ επιχειρεί τις καμινάδες; Είναι κομμάτι του αγωνιστικού πλάνου, όπως γινόταν επί Κούπερ; Δεν νομίζω. Το ότι έχουμε φάει γκολ από κεφαλιές δείχνει ότι δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των σέντερ μπακ και σύνδεση με τον τερματοφύλακα. Επιπλέον, χθες ο Λαζαρίδης ήταν πολύ κακός. Δεν παίζει ρόλο μόνο το ύψος, αλλά επιπλέον η τοποθέτηση, το άλμα, ο συγχρονισμός. Το ρεζουμέ είναι ότι δεν παίζουμε ποδόσφαιρο. Και κάτι για τον Γιάκομπ. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο παίχτης δεν είναι κλώνος του Μπίρχοφ, του Κλόζε και του Γιορέντε.

    Υπουργέ, ο Πρίττας με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ έδειξε ότι είναι σε αρκετά καλή κατάσταση. Είναι υποτιμημένος παίχτης και γκαντεμόπαιδο. Ήρθε αργά η αναγνώριση. Σίγουρα δεν παίζει όπως την εποχή που αναφέρεις, αλλά είναι εξαιρετικός στον μαν του μαν και δίνει ηρεμία στο παιχνίδι. Δεν έχει δημιουργικικές και εκτελεστικές ικανότητες για αυτόν τον λόγο δεν πρέπει να παίζει με παίχτες τύπου Τόχα. Ο Κολομβιανός χθες με εκνεύρισε τόσο πολύ που με άκουσε όλη η καφετέρια. Και ναι, δεν κάνουμε κίνηση χωρίς την μπάλα. Υπεθέταμε ότι θα είχαμε τους Καστίγιο, Νέτο και Σολτάνι για αυτή την δουλειά. Επαναλαμβάνω ότι η ομάδα θα δέσει. Χρόνο θέλει και ψυχολογία.

    Χάρη, όπως είπα στο κείμενο, η ομοιογένεια θα έρθει προϊόντος χρόνου. Κι ας μην κάθεται ο Τσιώλης στον πάγκο. Ο Τσάκας είχε πει ότι αν δεν βγουν αληθινά αυτά που λέει να του σπάσουν το σπίτι. Πάντως, ό,τι έχει πει, έχει βγει, έστω και με χρονοκαθυστέρηση. Σωστό αυτό που λες για την ζωή και την μπάλα. Σκέψου να ερχόντουσαν αυτά τα αποτέλεσματα στην Ελλάδα. Λαϊκά δικαστήρια θα είχαμε. Ποιος Σερ Άλεξ και ποιος Αρσέν; Όλοι μυρουδιάδες. Εμείς ξέρουμε. Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες περί βουλευτών και Παπούλια. Έχω μια πολύ μικρή ένσταση για τους μαθητάδες. Το να μην γυρίσεις το κεφάλι στην εξέδρα των επισήμων είναι δεκτό. Το θεωρώ υγιής αντίδραση. Εντός πλαισίου. Δεν είναι προκλητικό. Το να φορέσεις μαύρο περιβραχιόνιο επίσης. Δεν θίγεις. Δεν προκαλείς. Σε αντίθεση με το να μουντζώνεις. Εκεί ξεφεύγεις και πολύ μάλιστα. Γίνεσαι εριστικός. Κυρίως, διότι δασκαλεύεις έναν μαθητή που δεν μπορεί να συλλάβει το μέγεθος της πράξης του. Το πολύ πολύ να λέει στους φίλους του περήφανος ότι μούντζωσε την Διαμαντοπούλου. Άντε να ρίξει και καμιά γκόμενα. Και οι προηγούμενες κινήσεις ήταν δασκαλεμένες, αλλά συγκριτικά με την μούντζα ήταν ήσσονος σημασίας. Όσο για τον Ρόκι ξαναρίξε μια ματιά στο τελευταίο υστερόγραφο. Διορθώθηκε το λάθος. Κι αυτό με πορώνει.

    Vad, είσαι ολόσωστος. Ολόσωστός.

    Αστροφεγγιά, αν ο Τσάκας είναι παραμυθάς, τότε θα έχουμε ευχάριστο τέλος. Ακριβώς σαν τα παραμύθια. Σαν λαός έχουμε πολλά καλά, αλλά και πολλά κακά. Το ότι είμαστε των άκρων είναι βέβαιο με μαθηματική ακρίβεια και ο αθλητισμός είναι ένας υπέροχος τρόπος για να το διακρίνει κανείς. Δυστυχώς. Φοβερά sountrack του Ρόκι. Από τα καλύτερα του είδους.

    Γεια σου Θέμη. Θα ισιώσεις θες δεν θες. Έχεις αγώνα αύριο.

    Καλή βδομάδα Σκοτεινέ Ήλιε.

    Καλή βδομάδα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τον κύκλο μάλλον τον ζηλέψανε από το βόλει!!!
    Πάντα ήταν προπονηταράς ο Βενγκέρ είτε έχανε είτε κέρδιζε. Αυτοί που βρίζουν είναι οι γνωστοί που παραπονιούνται με την παραμικρή γκέλα οποιουδήποτε. Έχουν καταντήσει γραφικοί.
    Θέλω να γίνω Τσάκας! Έχω την ιδέα να ανοίξουμε ουζάδικο σε συγκεκριμένο μέρος. Ποιος με χρηματοδοτεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολλά like στο ΥΓ3 και 5. Ακριβώς τα ίδια πιστεύω και εγώ.
    Επίσης, έψαχνα να συμπληρώσω κάποια τραγουδάκια για τα mp3 που ακούω όταν πάω για τρεξιματάκι και με βοήθησες τα μάλα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πρόεδρε, δεν ξέρω από που τον ζηλέψανε, αλλά θα ήθελα να μάθω τι λένε μέσα σε αυτόν τον κύκλο. Έτσι, για να ικανοποιηθεί το πρωτόγονο ένστικτο της περιέργειάς μου. Είσαι επιεικής όταν χρησιμοποιείς τη λέξη ''γραφικοί''. Κάπως αλλιώς ονομάζονται. Κοίτα να δεις τώρα σύμπτωση. Κι εγώ θέλω να γίνω Τσάκας. Όχι εμφανισιακά. Κι εγώ θέλω να ανοίξω ουζάδικο. Πώς θα γίνει η δουλειά;

    Γεια σου Air Ioanni. Μακάρι να τα πίστευαν κι άλλοι άνθρωποι. Πας για τρέξιμο ρε θηρίο; Καλά κάνεις. Τρέξιμο χωρίς μουσικούλα δεν υφίσταται. Τα σέβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλή βδομάδα Κανθαράκο!!
    Καλές επιτυχίες στην ομάδα σου εύχομαι!
    Και η ευχή μου να ξέρεις... πιάνει;-)
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μέσα έπεσες τελικά, Τσιώλης τέλος. Τώρα θα διαπιστώσουμε εάν η αποχώρηση του θα είναι βάλσαμο ή όχι. Ακούγεται πως θα έρθει ο Όγιος. Δεν μου φαίνεται αξιόπιστη λύση. Το μέλλον θα δείξει, υποθέτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για τη νίκη της ομάδος μου δε λέω τίποτα μέσα στο πληγωμένο blog φίλου.
    τουλάχιστον τα γκολ ήταν όλα καθαρά.
    Ο Κάρολος είναι προιόν συναλλαγής του Κωστάκη και του Γιωργάκη χωρίς να μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για κάτι σοβαρό που έχει πετύχει.
    Άλλωστε δεν είχε βγεί ούτε βουλευτής στον νομό Ιωαννίνων,παίρνοντας μόνο 2000 σταυρούς περίπου.
    Δανεικά,βίλλες κλπ ας μη τα ξεχνάμε...
    Καλή συνέχεια στον ΑΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι φίλοι της ΑΕΚ χειροκρότησαν για τους εξής λόγους:

    Πρώτα-πρώτα λόγω συσσωρευμένης απογοήτευσης πάνω στην οποία ήρθε το χτεσινό αποτέλεσμα για να γελάσει λίγο το χειλάκι τους.

    Δεύτερον γιατί διέκριναν ότι πέρυσι που η ΑΕΚ είχε πολύ καλύτερο ρόστερ με Σκόκους, Μπλάνκους, Ντιόπηδες, Σαχάδες, Τζιμπούρηδες και τα ρέστα, ο Άρης της ξηγήθηκε ένα αρμυρό φιστίκι 2-1 μέσα στο ΟΑΚΑ και την άφησε στα κρύα του λουτρού.

    Τρίτον επειδή ο Άρης φέτος κατάφερε να αποκτήσει τέσσερις ποδοσφαιριστές από τον Ολυμπιακό Βόλου τους οποίους και η ΑΕΚ γλυκοκοίταζε και τελικά δεν κατάφερε να πάρει ούτε τα κορδόνια τον παπουτσιών τους.

    Τέταρτον γιατί ο Άρης κατάφερε να έχει προπονητή τον άνθρωπο που όλοι θα ήθελαν σαν αντικαταστάτη του Χιμένεθ στην ΑΕΚ ομως δεν είχαν τολμήσει να τον φέρουν όταν τα έσπασε με τον Μπέο με αποτέλεσμα να ανέβει στη Θεσσαλονίκη.

    Πέμπτον επειδή πολλοί ΑΕΚτζήδες πίστευαν ότι ειδικά φέτος ο Άρης βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα από την ομάδα τους και ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι θα είναι σκληρό ντέρμπι στο οποίο θα έπεφταν κορμιά, αφού πολλά διακυβεύονταν και από πολλούς στην κάθε ομάδα.

    Νομίζω αρκούν αυτά. Οπότε δεν χρειαζόταν να πιάσει καμιά φανταστική απόδοση η ΑΕΚ για να ξεσπάσουν και να εκτονωθούν. Τους βγήκε αυθόρμητα. Κατά τα άλλα μη νομίζεις ότι δεν ξέρουν όλοι πως ουσιαστικά τίποτα δεν άλλαξε στην ΑΕΚ και πως οι ακόμα χειρότερες μέρες βρίσκονται προ των πυλών. Αρειανοί και ΑΕΚτζήδες -εκτός από τα χρώματα έχουν και μερικά ακόμα κοινά στοιχεία. Ένα απ' αυτά είναι ότι δεν μασάνε ταραμά και δεν παραμυθιάζονται εύκολα. Με λίγα λόγια είναι ψαγμένοι φίλαθλοι.

    Τώρα για την απομάκρυνση του Τσιώλη ξέρεις την άποψή μου. Την θεωρώ τρομερό λάθος. Ο Άρης με αρκετούς νέους παίκτες στο ρόστερ του ήθελε το χρόνο του για να ρολάρει. Και θεωρώ έγκλημα ότι δεν δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος για να χτιστεί μια νέα ομάδα.

    Ως προς τα υστερόγραφα, για μεν το 1 έχει να πέσει πολύ γέλιο. Ακόμα δεν είδαμε τίποτα. Για το 2 έχω να πω ότι εδώ φαίνεται η διαφορά μας με όλο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Οι άνθρωποι ξέρουν να περιμένουν και γι' αυτό προσλαμβάνουν τους κατάλληλους ανθρώπους που ξέρουν να χτίζουν και δεν πτοούνται από κανένα αρνητικό αποτέλεσμα. Κι ας είναι αυτά εξάρες και οκτάρες. Για το 3 μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι δεν έχει δίκιο σε κάτι ο Καίσαρης; Για το 4 με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο. Τι θα πει πολέμησε και τι θα πει σεβασμός στους θεσμούς όταν κανείς μα κανείς δεν αποδίδει τον απαιτούμενο σεβασμό στον πολίτη πάνω στην πλάτη του οποίου βρίσκουν πεδίο όλοι αυτοί για να διαπράττουν τις αλχημείες τους. Για το 5 δεν ξέρω. Σίγουρα δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε σαν κίνηση. Από την άλλη έχουμε καταλάβει ποιο μέλλον προετοιμάζουν τα καθάρματα της πολιτικής γι' αυτά τα παιδιά; Μήπως είναι πολύ επιεική μαζί τους που τους ρίχνουν απλές μούτζες και όχι τίποτα χειρότερο; Για το 6 τι να πω; Είμαι γνωστός soundtrackάκιας :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. συγχαρητηρια στην κιτρινομαυρη ωρα για το πρωτοσελιδο της

    κριμα για τον τσιωλη τον πιστευα

    ακουγεται για ογιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κανθαρε θα ηθελα να παρω λιγη απο την αισιοδοξια σου αλλα τα γεγονοτα δε με αφηνουν,ηδη ο Τσιωλης ειναι παρελθον,χρονο δεν εχουμε γιατι θα προκυψουν τα οικονομικα προβληματα της ομαδας,τα οποια δε θα ειχαμε αν η ομαδα εκανα φυσιολογικα 3 νικες.
    Ο κοσμος κουραστηκε.
    Δεν υπαρχει πλανο απο τη διοικηση,κανει κινησεις πανικου,θα κανει αλλες 10 μεταγραφες το γεναρη για να δειξει οτι προσπαθει και θα δημιουργησει μεγαλυτερη τρυπα σταοικονομικα.
    Η χρονια ειναι χαμενη.
    Το γραφω χρονια πειτε αληθειες στον κοσμο,βαλτε καθε χρονο ενα δυο παικτακια απο τα δευτερα,δημιουργηστε μια υποδομη για μετα απο 3,4 χρονια χωρις χρεη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χάρης

    Κάνθαρε να 'σαι καλά για το Gonna fly now!!! Κάνε ό,τι κι ο Ρόκυ στην αρχή της προπόνησης για να είσαι σε φόρμα: ξύπνα στις 5 το πρωί, σπάσε 5 αυγά, ρίξε τους κρόκους σε ένα ποτήρι και πιες το!

    Και νόμιζα τα είχαμε δει όλα με αυτή την κυβέρνηση. Μετά από ατελείωτους νόμους που θα έσωζαν μονομιάς την Ελλάδα, τώρα έχει δημοψήφισμα, που κατά την γνώμη μου αποτελεί μέρος της μεθόδευσης για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη: λέει ο λαός όχι, γινόμαστε μπίλιες με τους Γερμανούς που σπάσανε το κεφάλι τους στην Σύνοδο κορυφής να δουν τί θα κάνουν με μας τους αστοιχείωτους (το κούρεμα κούρεμα, αλλά είναι έστω μια κάποια συμφωνία, έστω και αν δεν είναι ολοκληρωτική λύση του προβλήματος) και τα τινάζουμε όλα στον αέρα! Αν προκαλέσουμε και κανένα ντόμινο στην Ευρώπη, μικρό ή μεγάλο, ούτε που μας απασχολεί. Οι κύριοι που πριν κάνανε του κεφαλιού τους και δεν ρωτούσαν και δεν άκουγαν κανέναν, οι ατρόμητοι, τώρα φοβήθηκαν και θέλουν να ρίξουν το φταίξιμο για ό,τι ακολουθήσει στον λαό. Ναι, ο λαουτζίκος είναι υπεύθυνος για την κατάσταση της Ελλάδος εδώ και 30 χρόνια, αλλά δεν ευθύνεται για τους "χειρισμούς" του Γιωργάκη με τον Παπακωνσταντίνου και τώρα έχει τον Βενιζέλο που "θυσιάζει την πολιτική του καριέρα για την Ελλάδα" (αυτονόητο και όχι αξιέπαινο το γεγονός, το αν θα μας σώσει βέβαια είναι αμφίβολο...) μπας και κάνει τίποτα. Που δυσφημίζανε την Ελλάδα για διεφθαρμένη (ναι μεν διεφθαρένη, αλλά...), που μεγεθύνανε το πρόβλημα στις αγορές, που δεν υπήρχε σάλιο αλλά το πιστόλι στον κρόταφο, και άλλα πολλά, και θα μας έσωζαν (το κάνανε 3-4 φορές). Και διαπίστωσαν ως εκ θαύματος κάποια στιγμή ότι μαλακιστήκανε. Αλλά πέρα βρέχει. Εμείς να είμαστε Υπουργοί, ή και να αλλάξουμε εν μια νυκτί τα πιστεύω μας για να γίνουμε Υπουργοί, και όλα τ' άλλα να πάνε να γ****ούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Έλενα, κατά την γνώμη μου, επιτυχία για την ομάδα μου είναι να πατάει το χόρτο και να αγωνίζεται. Είτε χάνει είτε κερδίζει. Είτε παίζει καλά είτε άσχημα. Καλή βδομάδα και σε σένα.

    Μικρέ Σκάουτερ, δεν είπα κάτι προφητικό. Η απομάκρυνσή του ήταν δεδομένη εδώ και δυο βδομάδες. Για να μην πω περισσότερο. Για αυτό ακριβώς τον στήριζα. Χωρίς να έχω καμιά πληροφορία, το να έρθει ο Όγιος μου φαίνεται απίθανο. Θα είναι επικοινωνιακό λάθος εκ μέρους του Αθανασιάδη.

    Ανέστη, πες την γνωμή σου. Ελεύθερα. Ο Κάρολος έχει λερωμένη τη φωλιά του. Θυμάμαι με θλίψη που έβλεπα ζωντανά την ορκωμοσία του με την Μπενάκη. Σκάνδαλο. Έπρεπε να πέσουν τα τσιμέντα και δεν έπεσε ούτε πετσετάκι.

    Αετόπουλο, δεκτοί οι λόγοι που χειροκρότησαν. Δεν αντιλέγω. Για τον Τσιώλη δεν ξέρω τι άλλο να γράψω. Μέσα από το χώρο, εξέφρασα τα πιστεύω μου και προσπάθησα να δώσω μια διαφορετική διάσταση. Τακτικά μπορεί να είχα επιτυχία, αλλά στρατηγικά απέτυχα παταγωδώς. Δυστυχώς, αρκετοί ήταν αυτοί που περίμεναν το τέλος, δίχως να πράξουν το οτιδήποτε. Για τα υστερόγραφα χαίρομαι που συμφωνούμε. Απλά να πω για το υστερόγραφο νούμερο έξι, ότι ο μαθητής δεν τιμωρήθηκε για την χειρονομία μου. Δώστε του και έπαινο ρε παιδιά.

    Ανώνυμε, η Κιτρινόμαυρη Ώρα κέρδισε με το σπαθί της την απευθείας αποβολή με κόκκινη κάρτα. Εμετικό το πρωτοσέλιδο. Ο Όγιος δεν έρχεται. Θα έρθει φρέσκο πράγμα. Άφθαρτο. Μέχρι να το φθείρουμε.

    Φόρη, πρέπει να λέμε αλήθειες. Συμφωνώ με τα μπούνια. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι εκμηδενίζουμε την αισιοδοξία και κάνουμε σημαία την μιζέρια. Αρειανοί είμαστε. Με την ελπίδα ζούμε. Η διοίκηση έχεις πολλές ευθύνες. Πάλεψε για να προσλάβει έναν προπονητή και τον πήρε μόνο και μόνο για να τον κρατήσει συνολικά έντεκα ολόκληρες αγωνιστικές. Χρειάζεται καλύτερη επικοινωνία από την διοίκηση. Ο Αθανασιάδης πρέπει να καταλάβει ότι με τον Τσαλτίδη η δουλειά δεν πάει μπροστά. Ούτε με τον Κόντη. Μιλάω επικοινωνιακά. Έλεγα ότι πρέπει να βγει ο Αθανασιάδης και να πει ότι ο Τσιώλης μένει. Από την στιγμή που δεν το έκανε δεν υπήρχε στήριξη. Πρέπει να βγει ο Αθανασιάδης και να πει θα ρίξουμε στη μάχη στα μικρά Αρειανάκια από τα φυτώρια. Δεν το έκανε. Όταν βλέπεις ότι η εκάστοτε διοίκησή δεν ανακοινώνει επίσημα πράγματα, σημαίνει ότι δεν θέλει, δεν μπορεί ή αποκρύβει πράγματα. Κλείνοντας, δηλώνω ότι η χρονιά δεν τέλειωσε. Τώρα αρχίζει.

    Χάρη, κομματάρα το Gonna fly now. Για το κείμενο που έγραψες, συμφωνώ και επαυξάνω. Θυμίζει εκβιαστική κίνηση και δείχνει σύγχυση. Ξέρεις τι με προβληματίζει; Δεν έχω καταλάβει αν έχουν ικανότητες ή όχι. Αν και, όπως λέει ο πατέρας μου, για να πράξεις το κακό θέλει ικανότητα, έστω και αμφιλεγόμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. δεν αντεχω θα σκασω αν δεν το πω!!!
    για να δεις πως βλεπουν την ευρωπη οι "μεγαλες ομαδες"
    http://www.sportdog.gr/article/65283/poia-lokomotiv-o-panathenaikos

    και λεγε εσυ μετα για βαθμους και αλλα ωραια παραμυθια!!!
    κι αντε ο θρυλος και η βαζελα το κανουν για να μην χασουν το πρωταθλημα.
    η κουλα τι κερδιζει απο αυτο???
    ενα γιατρο γρηγοραααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Θέμη, όταν αγωνίζεται ελληνική ομάδα στην Ευρώπη δεν μπορεί να την σνομπάρει. Λες και έχουμε χορτάσει από ευρωπαϊκές διακρίσεις. Στην Ευρώπη βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...