Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Ανικανότητα, πανικός και Lego

Αδυνατώ να καταλάβω γιατί πρέπει να προβαίνουμε σε υπερβολές. Μετακινούμαστε πολύ εύκολα και γρήγορα μεταξύ των άκρων, χωρίς, μάλιστα, να περνάμε από τις στάσεις ''αμφιβολία'', ''διαύγεια'', ''λογική'' και ''αυτοκριτική''. Γιατί; Πιθανολογώ ότι η υπερβολή είναι άκρως αναγνωρίσιμη. Σαν να βλέπεις τον Τζέφρυ στο δρόμο. Όλοι τον (ανα)γνωρίζουν, ελάχιστοι τον κατανοούν. Το ίδιο ισχύει και για την υπερβολή. Πού είναι το μέτρο; Πού είναι η σύνεση; Ποιος έχασε τα συγκεκριμένα στοιχεία για να τα βρουν οι Π.Α.Ο.Κ.τσήδες; Ξεσάλωσαν οι άνθρωποι. Ευτυχώς, για αυτούς, δεν έχασαν. Ποιος θα άκουγε μετά τους Αρειανούς; Θα ξεσάλωναν και εκείνοι. Θα μπορούσα να γράψω πολλά για λίγους και λίγα για πολλούς, ωστόσο, θα προτιμήσω την σιγή. Και η σιωπή έχει τη δική της φωνή. Το δήλωναν, εξάλλου, οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Ουδεμία σχέση, δηλαδή, με τους τωρινούς Έλληνες ή ''Έλληνες''. Τέλος πάντων.

Και πάμε στα του ματς. Προβληματίστηκα σφόδρα από τις απουσίες του Π.Α.Ο.Κ. -να σημειωθεί ότι και ο Άρης είχε απουσίες. Αν ήταν πλήρης θα ξέραμε τι θα αντιμετωπίζαμε και θα γνωρίζαμε τον τρόπο δράσης. Θα πιάναμε τις γωνίες, αφού ο Μπολόνι αρέσκεται να παίζει από τις πτέρυγες, αποκόπτοντας με έμμεσο τρόπο την δράση του Γκαρσία (επαναστάτης). Χθες, όμως, δεν υπήρχε ούτε Γκαρσία μήτε Κλάους. Το όρθιο ξύλο ξεκίνησε βασικός, αποκαλύπτοντας την ποιοτική γύμνια του ρόστερ, ο Σάλπι προτιμήθηκε αντί του -δεν μπορώ να επωμισθώ τη θέση του δεξιού χαφ- Γεωργιάδη κι ο Βιερίνια έπαιξε άτυπα ως επιτελικός μέσος. Τι έκαναν όλοι αυτοί; Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου. Δεν κατάλαβα γιατί δεν ξεκίνησε ο Πορτογάλος δεξιά. Δεν έχει δει ο Μπολόνι ότι ο Μίτσελ είναι αδύναμος στο ένας εναντίον ενός; Ένας Μίτσελ που για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ήταν τακτικά συνεπής. Μακάρι να συνεχίσει έτσι.


Στο πρώτο μέρος, λοιπόν, όλος ο Άρης ήταν οργανωμένα συμπαγής. Έβγαινε πρώτος στην μπάλα, είτε με κεφάλι είτε με πόδια, είχε γρήγορες επιστροφές, ευτύχησε να προηγηθεί με τον Λαζαρίδη σε πρώιμο σημείο του αγώνα και όλα έδειχναν ότι έλεγχε το ρυθμό. Από την άλλη πλευρά, ο Π.Α.Ο.Κ. ήταν αποδιοργανωμένος σε μεγάλο βαθμό. Αδύναμος στον αέρα, ανούσιες πασούλες σε οριζόντιο επίπεδο, βαθιές μπαλιές προς το κεφάλι του όρθιου ξύλου -μπας και γίνει καμιά αναμπουμπούλα- και κρυφή ελπίδα ο Βιερίνια μήπως και εκτοξεύσει καμιά τορπίλη με τα δυνατά του πόδια. Τελικώς, οι οριζόντιες πασούλες λάμβαναν μέρος με το ζόρι, διότι οι παίχτες του Άρη έπεφταν σαν σκυλιά του πολέμου πάνω στο τόπι. Τα γεμιστά προς το κεφάλι του όρθιου ξύλου καταρρίπτονταν από τα αντιαεροπορικά και ο Βιερίνια αφενός μεν έφαγε κάποιες κλωτσιές και ηρέμησε, αφετέρου δε ο Πρίττας έδρασε ως άριστος μαντουμανίστας και τον απομόνωσε ποδοσφαιρικά. Ένας Πρίττας που έπαιζε ελάχιστα πίσω από τον Φατί. Ο Γάλλος δεν είχε τόσο καλή παρουσία, ωστόσο ο Καπετάνος έπαιρνε όπισθεν μέτρα στον άξονα και τον κάλυπτε ανασταλτικά. Το ρεζουμέ είναι ότι ο Π.Α.Ο.Κ. στο πρώτο μέρος ήταν κακός, ενώ ο Άρης φάνηκε να οπισθοχωρεί (τακτικά;), ελέω γρήγορου τεμαχίου, αφήνοντας μπροστά τον Γιάκομπ που πάλευε με αντιπάλους και τεχνική ανεπάρκεια, τον Ούμπιντες που δεν βοήθησε όσο θα ήθελα και θα ήθελε και τον Ακόστα που θαρρώ ότι ήταν η μοναδική παραφωνία των γηπεδούχων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της παραχώρησης χώρου, ήταν οι περισσότερες πάσες, αν και ανούσιες, εκ μέρους των φιλοξενουμένων, ενώ ενδεικτικό των καλών επιστροφών ήταν το παρακάτω γεγονός: οι επιθέσεις του Π.Α.Ο.Κ., δηλαδή οι καμινάδες για το κεφάλι του Παπάζογλου, εκδηλωνόντουσαν με τρεις ή τέσσερις παίχτες απέναντι σε εφτά ή οχτώ Αρειανούς. Ούτε η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να στρώσει επίθεση με τόσο μεγάλο αριθμητικό μειονέκτημα. Και φυσικά, οι πτέρυγες, για τις οποίες έκανα τόση βαβούρα, ουδόλως μας απασχόλησαν. Οι Ρομπέρ και Σνάουτσερ ήταν πιόνια του σουμπούτεο, ενώ οι Σαλπιγγίδης και Ετό δεν επεχείρησαν ούτε έναν συνδυασμό.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου περίμενα να δω τον Ίβιτς και τον Καστίγιο. Τελικώς, είδα μόνο τον πρώτο. Ο δεύτερος εισήλθε, αφού ο Π.Α.Ο.Κ. μας πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα και μάλιστα με σκόρερ τον Παπάζογλου. Ήμαρτον. Πήδα ρε Σανκαρέ και δάγκωσέ τον στην κάλτσα. Είμαι σίγουρος ότι ο Τσιώλης είχε την είσοδο του Καστίγιο στο μυαλό του, αλλά τον πρόλαβαν οι εξελίξεις -δεν τον κατηγορώ. Εξάλλου, ο Καστίγιο, από την εποχή του Ολυμπιακού κιόλας, φαίνεται ότι αποδίδει καλύτερα ως αλλαγή. Όσο για τον Ίβιτς, δεν ανησυχούσα ιδιαίτερα. Ο Σέρβος είναι αργός, χωρίς ιδιαίτερες αντοχές, αδυνατεί να ναρκοθετεί τον άξονα, όπως έκανε με αξιοθαύμαστη συνέπεια πριν δυο χρόνια, και δεν μπορεί να πάρει πολλά μέτρα σε αυτόν. Παρόλα αυτά, έστω και λίγο, ανέβασε τη μεσαία γραμμή κάποια μέτρα και έβγαινε κρυφός κυνηγός, αφού πρώτα έσπαγε την μπάλα στα πλευρά. Ο Αρίας, από τη στιγμή που ο Ίβιτς ήταν σχετικά κλεισμένος, έπρεπε να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες -δεν πήρε. Και κάπου εδώ εμφανίζεται ο Λαζάρ, η ανικανότητα και ο πανικός. Ο Ρουμάνος, ερμηνεύοντας υποφερτά το ρόλο του Γκαρσία, συμμάζεψε τη μεσαία γραμμή της ομάδας του και ενεργοποίησε κάπως περισσότερο τις πτέρυγες, ήτοι έδωσε μεγαλύτερο πλάτος στο γήπεδο. Σε αυτό βοήθησε η ψυχολογική κατάρρευση του Άρη και πιθανολογώ η έξοδος του Φατί. Ποιος ήταν ο ανίκανος; Οι γηπεδούχοι. Ανέκαθεν, κουβαλούσαμε τον χαρακτηρισμό ''ομάδα ψυχολογίας''. Μόλις φάγαμε το γκολ τερματίσαμε. Καπούτ που λένε και οι Γερμανοί. Κι όταν λέω ανικανότητα εννοώ από το να μην μπορείς να δώσεις μια πάσα πέντε μέτρων, μέχρι να φοβάσαι. Τι σημαίνει φοβάμαι; Σημαίνει ότι έχω χάσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Την πίστη. Την ελπίδα. Ε, λοιπόν, ας (ξανα)βρούμε τα απολεσθέντα στοιχεία. Και ο προπονητής, και οι παίχτες, και όλοι εμείς που είμαστε υγιείς άρρωστοι με την Αρειανάρα. Και που κολλάει ο πανικός που προανέφερα; Στους φιλοξενούμενους. Κάθε φορά που η μπάλα πλησίαζε, ειδικά εναέρια, στην μεγάλη περιοχή, η άμυνα έψαχνε τρόπο να την εντοπίσει, να κλειδώσει στόχο και να την μεταμορφώσει σε ρουκέτα προς πάσα κατεύθυνση. Ουδεμία ψυχραιμία. Κι όχι μόνο από τον τερματοφύλακα ή την αμυντική γραμμή, αλλά από όλη την άμυνα. Τέτοιο πανικό βλέπω μόνο σε αγώνα μουντιαλίτο.


Εν κατακλείδι, το Χ ουδόλως χάλασε τον Π.Α.Ο.Κ., αλλά στενοχώρησε τον Άρη. Αναφερόμενος στην εμφάνιση των ομάδων, δηλώνω ότι το πρώτο 45λεπτο ήταν υποφερτό, ενώ το δεύτερο μέρος ήταν (πολύ) χαμηλού επιπέδου. Αν υπήρχε ποδοσφαιρική Δικαιοσύνη, θα έπρεπε να αφαιρεθεί ένας βαθμός κι από τις δυο ομάδες για κακοποίηση του αθλήματος. Εντούτοις, δεν απογοητεύομαι ούτε από το αποτέλεσμα μήτε από την εμφάνιση. Τα είπα με τους φίλους μου, ήπια τις ξανθιές μου, έφαγα την ποικιλία μου και πέρασα πολύ καλά. Εξάλλου, ουδείς τερματίζει στον μαραθώνιο, έχοντας τρέξει μια κούρσα 1000 μέτρων. Και το πρωτάθλημα είναι αυτό ακριβώς: μαραθώνιος. Έχουμε ακόμα πολλά χιλιόμετρα, πολλές αγωνιστικές. Όπως επίσης έχουμε και πολλή δουλειά. Ποιος σας είπε ότι οι ομάδες χτίζονται σε πέντε αγωνιστικές; Με μηδενική πίστωση χρόνου δεν χτίζεις ούτε ένα τοιχάκι με Lego. Ας ελπίσουμε ότι θα αποκατασταθεί η διαταραχθείσα ηρεμία και θα σημάνει γενική αντεπίθεση. Χθες ήμουν Άρης, σήμερα είμαι Άρης, αύριο θα είμαι Άρης.

Υ.Γ.1 Ο Τσιώλης πρέπει να μείνει. Τέλος. Και μια ερώτηση: αν το ντέρμπι του Μάντσεστερ λάμβανε μέρος στο ελληνικό πρωτάθλημα, με ποιον τρόπο θα εκτελούσαν τον τσίχλα;

Υ.Γ.2 Λευτεριά στην μπασκετική Αρειανάρα.

Υ.Γ.3 Η Π.Α.Ε. Άρης, μεσούσης της εβδομάδας, πρότεινε την ακύρωση της βαθμολογίας και την επανέναρξη του πρωταθλήματος, δεχόμενη την συμμετοχή 18 ομάδων, υπό την προϋπόθεση να μην υπάρξει μείωση στα τηλεοπτικά, προκειμένου να βρεθεί λύση αναφορικά με την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Ο Κάνθαρος αρνείται το σκεπτικό της πρότασης για τον απλό λόγο ότι πρόκειται για υποκρισία και κίνηση εντυπωσιασμού. Αν είχαμε μαζέψει αρκετούς ή πολλούς βαθμούς θα προβαίναμε σε τέτοια πρόταση; Σε καμία περίπτωση. Σκληρό φάουλ από τη διοίκηση του Άρη.

Υ.Γ.4 Φάκελος Lemmy: Ήταν 30 χρονών και έμοιαζε 50. Ήταν 40 χρονών και έμοιαζε 50. Ήταν 50 χρονών και έμοιαζε 50. Είναι 65 χρονών και μοιάζει 50. Είναι οι Motorhead και ισοπεδώνουν τα πάντα όλα. Μην το χάσετε.

31 σχόλια:

  1. Εσύ με το δικό σου τόπι,εγω με το δικό μου,καλά τα πήγαμε χτες,τα καινουρια αμερικανακια ξερουν μπάσκετ,αν αφομοιώσουν τα συστηματα του καλού Αλεξανδρή και δε μου το παιξουν Τάκερ,θα παμε καλά,θα δεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεχασα την καλημέρα,γμτ,και καλη βδομαδα,ρε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είδα ματσάκι αλλά όλοι λέτε ότι ήταν κακό. Πρέπει σύντομα να δω αγώνα Άρη, κάτι πρέπει να λείπει στην ανάπτυξη της ομάδας, κάτι βασικό. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι τόσο ανίκανοι επιθετικά και να έχουν σκοράρει μόνο οι αμυντικοί! Δεν παίρνουν προφανώς σωστά τη μπάλα σε απόσταση βολής οι επιθετικοί.

    Ακούγεται ότι οι γυναίκες τα πιοτά και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια (επικό τραγούδι του επιπλοποιού Κυριαζή, που τραβιόταν τότε με τη Βανάρα). Για τον Άρη λέω ...

    Ο Γιάχος είναι κακός διαιτητής, πρέπει να του αφαιρέσουν τη σφυρίχτρα. Κρίνω τα κοράκια όχι μόνο όταν έχουν διαμορφώσει αποτέλεσμα (δεν το έκανε ο Γιούχου χθες), αλλά γενικά. Δρόμο λοιπόν απ' το ελλ. ποδόσφαιρο το γκαγκατσόπαιδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν η Μάντσεστερ ήταν στο Ελληνικό πρωτάθλημα, σιγά μην είχε αντέξει ο Σερ Άλεξ εξαρχής εικοσιπέντε χρόνια για να τον εκτελέσουν τώρα. Θα τον πετούσανε σε κανένα 1-0 γύρω στο '87 και θα βάζαν στη θέση του το βοηθό του, όπως κάνουν τόσα χρόνια με τεράστια αποτυχία οι ελληνικές ομάδες (;). Επί του Άρεως δεν έχω να πω τίποτα για το αγωνιστικό, για το εξωγηπεδικό και τις 18 ομάδες έχω να πω πως ό,τι μας συμφέρει...Για το πανό στο ΟΑΚΑ για τους πολιτικάντηδες, τη διακοπή και τις αστειότητες των μπάτσων δεν έχεις τίποτα να πεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο Άρης είναι η λατρεία σου!
    η ιδέα να είμαι 100 και να φαίνομαι 50 με ξετρελαίνει! χιχιχι!

    φιλάκι πετροκέρασο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εγω για μια καλημέρα πέρασα, γιατί για να σχολιασω το κείμενο δεν παίζει, είμαι εκτός τόπου και χρόνου, έχω γίνει και ξανθιά οπότε είμαι ..αστα να πάνε !!!χιχιχι

    καλη βδομάδα να εχουμε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Vad, χθες είδα μόνο το πρώτο ημίχρονο. Ναι, τα πήγαμε σχετικά καλά, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το πρόβλημα που υπάρχει στα ριμπάουντ. Πού είναι η διάθεση; Πού είναι τα μπλοκ άουτ; Δεχόμαστε εύκολα καλάθια με αυτόν τον τρόπο. Επιπλέον, στην άμυνα ψιλοχανόμαστε στις περιστροφές. Θέλουμε επειγόντως έναν πραγματικό σέντερ. Αν είχαμε και ένα μπομπάτο τριάρι δεν θα με χάλαγε.

    Υπουργέ, έχουμε ορμητικο ξεκίνημα σε κάθε ματς για περίπου 15-20 λεπτά. Μετά δεν είναι τόσο ότι δεν μπορούμε -αρνούμαι να δεχτώ ότι το ρόστερ είναι τόσο ανίκανο. Στα φιλικά, για παράδειγμα, δημιουργούσαμε πολλές φάσεις. Παίζει τεράστιο ρόλο η ψυχολογία, περισσότερο από νομίζουν οι ''προπονητές''. Σίγουρα υπάρχει πρόβλημα κάθετου ποδοσφαίρου, που δεν περίμενα σε τόσο έντονο βαθμό για να είμαι ειλικρινής, αλλά ακόμα δεν βρίσκομαι σε θέση να διακρίνω ποιο γρανάζι θέλει λάδωμα. Εκδοχές υπάρχουν πολλές εκ των οποίων η μία λέγεται ανεπάρκεια άξονα. Περιμένω την επιστροφή του Βράνιες και του Νάτσο για να διαπιστώσω αν πράγματι υπάρχει μέγιστο και μόνιμο πρόβλημα. Αυτοί οι δυο μαζί με τον Φατί μπορούν να αποτελέσουν ένα θαυμάσιο τρίγωνο στη μεσαία γραμμή που θα καταβροχθίζει τα πάντα όλα. Επιπλέον, ο Γιάκομπ είναι ακατάλληλος όταν το παιχνίδι έχει τέτοια ροή, αλλά κατάλληλος για τα στημένα -το κατανοώ. Αφού δίνουμε χώρο στον αντίπαλο, θέλουμε ένα φορ ευέλικτο και σχετικά γρήγορο. Ο Τσέζαρεκ, για παράδειγμα, όσο και να τον βρίζουν κάποιοι, χώνεται στις φάσεις. Δεν είναι κακός παίχτης, απλά έχει ένα πρόβλημα με τα τελειώματα. Αν ήταν γκολτζής δεν θα έπαιζε Ελλάδα. Μακάρι να είχαμε Μπομπαντίγια. Όσο τον σπούδαζα, τόσο περισσότερο τον γούσταρα. Για τα ξενύχτια ακούγονται πολλά. Μάλιστα, έχει ακουστεί η φήμη ότι ενώ ορισμένοι Αρειάνοι τσαντίζονται όταν τους βλεπουν έξω, κάποιοι άλλοι τους κερνούν σφηνάκια. Για μένα όλα αυτά είναι παπάρια μάντολες. Όταν η ομάδα δεν πάει καλά ψάχνεις να βρεις άλλοθι. Μην ξεχνάς ότι αυτό είναι άλλοθι και για τους παίχτες, όχι μόνο για την ομάδα. Αν ο Άρης είχε μαζέψει πολλούς βαθμούς π.χ. 12 θα ασχολιόταν κάποιος με το αν ο Νέτο πίνει το βράδυ της Παρασκεύης υποβρύχια; Πέρυσι που ο Νέτο είχε κάνει καλή σεζόν ασχολήθηκε κανείς με το αν βγαίνει τα βράδια και που πάει; Όχι. Είχαν πέσει πάνω στον Κάλβο. Αν ο Κάλβο μάγευε θα τον ένοιαζε τον Αρειανό τι πίνει; Εδώ παιχταράδες (Μπεστ, Γκασκόιν, Μαραντόνα) πίνανε ότι πίνανε και στο γήπεδο μαγεύανε. Καταλαβαίνω ότι με τα αν δεν πάμε μπροστά, αλλά στην ιστορία με τα ξενύχτια έχουμε δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις από ότι συνήθως. Ή μήπως δεν βγαίνει έξω ο Βιερίνια; Ο Μιραλάς; Ο Μήτρογλου;

    Βάρβαρε, από το 1987; Τόσο μίζεροι είναι οι Έλληνες παράγοντες και οπαδοί; Ή μήπως είναι έξυπνοι; Μήπως οι Άγλλοι παράγοντες είναι βλάκες; Αυτή η ιστορία με τα πανιά είναι απίστευτη. Στο ΟΑΚΑ έψαχναν να βρουν τον τυπά με το πανό. Στο Χαριλάου δεν ξεκινούσε το ματς στο δεύτερο μέρος για πανό πολιτικού περιεχομένου. Στο πρώτο ημίχρονο δεν το είδε; Οι διαιτητές όταν βγαίνουν έξω δεν βλέπουν τι πανό υπάρχουν; Και για να έχουμε καλό ερώτημα: εδώ υπάρχουν προκλητικά και υβριστικά πανό που αφορούν το ποδόσφαιρο και δεν συγκινείται κανείς. Γίνονται σχεδόν από όλους τους οπαδούς και δεν βγάζω τους Αρειανούς απ' έξω. Στα γήπεδα γίνεται πανικός. Δίνουν ραντεβού για ξύλο, καρέκλες μετατρέπονται σε F-16, μαλαματίνες μετομορφώνονται σε βομβαρδιστικά A-7, μπαίνουν στο γήπεδο για να ''πάρουν'' φανέλες, για να ''διδάξουν'' αξίες και ήθος και ότι άλλο θέλετε και θέλουμε. Και μας πειράζουν τα πανό για τον Τζέφρυ; Για την κατάσταση που βιώνει η χώρα; Μέγιστη υποκρισία από όλους. Κι από τους οπαδούς που συνιστούν πολίτες κι από τις αρχές. Οι ψήφοι των πολιτών επί 40 ολόκληρα χρόνια είναι αυτοί που έφεραν την χώρα σε αυτή την κατάσταση και οι αρχές ενώ κάνουν τα στραβά μάτια σε άλλα κι άλλα, μόλις βλέπουν πανί πολιτικού περιεχομένου φρικάρουν. Αισχύνομαι και θλίβομαι. Κυρίως για την ''δημοκρατία'' που βιώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λύχνε, Αρειανάρα και τα μυαλά στα μίξερ.

    Γεια σου Μαρία. Δεν έχουμε πρόβλημα με το χρώμα του μαλλιού. Μην κολλάς.

    Καλημέρες και καλή βδομάδα. Σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χάρης

    Το ματς δεν το είδα, αλλά με αφορμή το παιχνίδι θέλω να εκφράσω την απορία μου για τον Παπάζογλου. Πώς γίνεται ένας επιθετικός που πριν 4 χρόνια με τον Μπάγεβιτς προπονητή στον Άρη έπαιζε πολύ καλά και σκόραρε μέχρι που έπαθε χιαστούς και καταστράφηκε, σήμερα να έχει καταντήσει όντως ένα όρθιο τηλεγραφόξυλο και να έχει τον άχαρο ρόλο του Έλληνα Κράουτς (καμινάδα για τον ψηλό και ό,τι γίνει)?

    Το πρόβλημα του Άρη δενείναι η ψυχολογία. Θέλει (πιθανόν) να παίξει κάθετο ποδόσφαιρο, χωρίς να έχει τους κατάλληλους παίχτες. Το σύστημα απαιτεί μέσους play-makers και επιθετικούς γρήγορους και διεμβολιστές. Είναι play-maker π.χ. ο Φατί? Είναι γρήγορος και διεμβολιστής π.χ. ο Ιάκομπ? Όχι. Αυτό που χρειάζεται, είναι να προσαρμοστεί ο κόουτς στο ρόστερ και να περιμένει μέχρι το καλοκαίρι για μεταγραφές.

    Ένα πολύ κοντινό παιχνίδι σε αυτό του χθεσινού Γιουνάιτεντ-Σίτυ 1-6 είναι το περίφημο ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 1-4 στην Λεωφόρο. Δεν θυμάμαι όμως αν ο προπονητής έφυγε νύχτα που λένε.

    Όλα τα είχα ακούσει και όλα τα είχα δει, με τις 16 ομάδες του πρωταθλήματος να γίνονται 18 και μετά πάλι 16, με τον Νίκο Μαχλά και τον Πέτρο Θεοδωρίδη να έχουν απολαυστικούς διαλόγους στην κόντρα τους για το ποιός θα παίξει στην πρώτη κατηγορία και ποιός όχι. Αλλά η πρόταση του Άρη να ακυρωθεί το πρωτάθλημα και να ξανάρχιζε από το μηδέν για να παιχτεί με 18 ομάδες ξεφεύγει από το τσίρκο και αγγίζει τα όρια του σουρεάλ. Το ξαναλέω: όλη η φασαρία με τις ομάδες που θα πάρουν την θέση του Ολυμπιακού Βόλου και της Νέας Καβάλας έγινε για να ανέβει ο δορυφόρος του Ολυμπιαού, ο Βοιωτός Κομπότης. Γι' αυτό αθωώθηκαν για τα στημένα ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας.

    Τα πανό που βρίζουν την Βουλή κακώς κατέβηκαν. Έπρεπε να επιμείνουν μέχρι τέλους. Το ότι κατέβηκαν δεν σημαίνει ότι ο κόσμος δεν συνεχίζει να τους βρίζει και να τους έχει χαμηλά στην εκτίμησή του. Αν και, αν είσαι νευριασμένος με κάτι ή κάποιον, το τακτοποιείς αυτοπροσώπως, δεν ανεβάζεις πανό. Η Αθήνα 5 εκατομμύρια κόσμος, και στο Σύνταγμα πάνω από 150.000 δεν πήγαν ποτέ στους Αγανακτισμένους, στις ειρηνικές διαδηλώσεις. Όλοι κοιμούνται ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το εκανα copy paste απο τον Ani,βαριεμαι πλεον να γραφω.Ρε φιλε στο ιδιο εργο θεατες.Καθε χρονο τα ιδια λεμε.
    Ποιος προπονητης φταιει? να τον αλαξουμε και τι θα γινει θα μαθει ο Μιτσελ να μαρκαρει,να κανει κοντρολ ο Λαζαριδης η ο Τοχα να μη γυρναει γυρω απο τον εαυτο του.Θελει μια συνεπεια και μια συνεχεια απο τη διοικηση και οχι λυσεις πανικου.Μικρα βηματα καθε χρονια οχι 30 μεταγραφες,1-2 παικτακια απο την 2η ομαδα να μπουν στο κλιμα .Απλα βγητε και πειτε αληθειες στον κοσμο.Το παραμυθι του καλυτερου ροστερ της 10ετιας κατερευσε.37 ατομα εχουμε ροστερ και απο αυτους ουτε οι 5 δεν μπορουν να παιξουν,ημαρτον ρε παιδια,ημαρτον.
    Μου αρέσει Απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. γεια σου ρε πικραμενε.
    για τον τσιολη μαλλον τα λεει καλα ο χαρης.
    αν ξεπερασει και το συνδρομο καταδίωξης που εχει με το μαρινακη και τον ολυμπιακο ισως περασει απεναντι στους αντικειμενικους.
    μεχρι τοτε θα ειναι στι ιδιο τσουβαλι με τους αλλοι που η ομαδα τους ειναι ο αντιολυμπιακος!!!
    η δικη μου αποψη ειναι οτι αφου σου αρεσει αυτο που βλεπεις τον στηριζεις.
    αν αυτο που βλεπεις τωρα δε σου αρεσει αλλα ξερεις και εισαι σιγουρος οτι θα σου αρεσει στο μελλον παλι τον στηριζεις.
    αν τον στηριζεις γιατι πρεπει να στηριξεις καποτε κι εσυ εναν προπονητη ντε και καλα και αφου ειναι και ελληνας ακομα καλυτερα τοτε βαση αυτο που βλεπεις εισαι λαθος.

    στο υγ1 η απαντηση δόθηκε περυσι!!!
    τα ειπε ολα ο δημητριαδης
    οσο ζω θα ζηταω ποδοσφαιρικη εκδικηση.
    ουουουουουουου!!!!!!!
    υπομονη μεχρι το παιχνιδι στο ναο βασιλακη!!!!!!

    στο υγ3 δε σε βλεπω κουβαρντα στις εκφρασεις σου για την ξεφτιλα που ζητησε η διοικηση σου!!!
    αν το ειχε ζητησει κανας μαρινακης θα επρεπε να ανοίξουμε το λεξικο μπαμπινιωτη για να αποκρυπτογραφησουμε τις έννοιες που θα εδινες!!!!!
    καλα αυτη η διοικηση ονομα δεν εχει???
    τι ειναι??
    μαζευτηκαμε 3-4 σε κανα καφενειο και ιδρύσαμε μια ομαδα??
    αυτα γινονταν το 1900!!!!
    ιδιοκτητη δεν εχετε να τον μαθουμε κι εμεις??

    για το ενδεχομενο να γινει κεκλεισμενων των θυρων το παιχνιδι με το θρυλο στο κλεανθης πως το κρινεις??
    μηπως φταιει ο βαγγελης??
    οχι ο μαρινακης βρε
    ο περπινιαδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγω κανθαρουλη επειδη δεν καταλαβα και πολλα.. πηγα στα ψαρακια και τα ταισα....
    μετα ειπα να ψηφισω... πηγα ψήφισα...

    αφηνω και φιλακιαααααααααααα ....

    καλο βραδυυυυυυυυυυυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κάνθαρε δεν είδα το ματσάκι αλλά σε εμπιστευομαι για την κρίση σου.
    Θέλω Σάκη Τσιώλη κ ελπίζω να του δοθεί η ευκαιρία να δουλέψει. Εξάλλου, όπως το είπες είναι: οι ομάδες δεν χτίζονται από την μια μερα στην άλλη.

    Χάρηκαν τα Παόκια πράγματι. Αν κ πίστευα ότι μόνο με την νίκη χαίρονται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γειά σου Κάνθαρε....ωραία τα λες μάλλον...αλλά δεν καταλαβαίνω και πολλά!!!Περιμένω να δω και άλλα από σένα...
    Για αρχή σου στέλνω φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χάρη, ο Ντούσαν κάτι είχε δει που δεν το βλέπαμε εμείς. Ίσως να μην εξελίχθηκε όσο περίμενε ο Σέρβος. Ίσως να μην δούλεψε. Ίσως να έπαιξε ρόλο ο τραυματισμός. Ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο να πω επ' αυτού. Για μένα είναι και ψυχολογικό το πρόβλημα. Για το κάθετο ποδόσφαιρο που λες πρέπει να διευκρινίσουμε ότι μια κάθετη πάσα μπορεί να βγει από οποιονδήποτε παίχτη προς οποιονδήποτε συμπαίχτη και χώρο. Για παράδειγμα, από τον Βελλίδη στον Λαζαρίδη. Ή από τον Μίτσελ στον Ακόστα. Ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι το κάθετο ποδόσφαιρο παίζεται μόνο στο τερέν του αντιπάλου και εκδηλώνεται με πάσα έτοιμη για γκολ. Στο 1-4 που λες αν θυμάμαι καλά προπονητής ήταν ο Αποστολάκης. Πρέπει να ήταν υπηρεσιακός. Λεβαδειακός και Κομπώτης αθώοι. Μάλιστα. Τι είναι αυτά ρε; Τι δούλεμα φάγαμε ρε γμτ; Αυτή είναι η περίφημη κάθαρση; Να τη χέσω. Κανονικά έπρεπε όλα τα γήπεδα να είναι τίγκα με πανιά. Καταρχήν, όμως, πρέπει να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να υποστούμε αυτοκριτική. Το επόμενο άρθρο θα είναι πολιτικού περιεχομένου. Περισσότερα τότε. Απαιτείται αφύπνιση.

    Φόρη, αν είναι να αλλάξουμε προπονητή γιατί θα το κάνουμε; Ποια θα είναι τα κίνητρα; Να ικανοποιηθεί το λαϊκό αίσθημα; Χαίρομαι που βλέπω πολλούς Αρειανούς νηφάλιους που ζητούν την παραμονή του Τσιώλη. Πίστεψέ με θα ρολάρουμε. Αν το πιστέψουμε εμείς, θα το πιστέψουν και εκείνοι. Ο ρόλος μας ως προς την διαμόρφωση ψυχολογίας είναι σημαντικοτάτος. Μια ομάδα συνιστά ένα δυναμικό σύστημα. Ανοιχτό σύστημα. Δεν είναι αποστειρωμένος οργανισμός. Η αύρα των οπαδών μεταφέρεται στην ομάδα. Θα ρολάρουμε.

    Άρη, ανταποδίδω την αφιέρωση: http://www.youtube.com/watch?v=buElOjx2T7w

    Θέμη, τον Τσιώλη τον στηρίζω διότι τον πιστεύω. Δεν συνηθίζω να στηρίζω ή να προτιμώ ανθρώπους που δεν πιστεύω. Ο Τσιώλης θα βρει τα πατήματα του. Θα καταλάβει ότι η πίεση είναι απείρως μεγαλύτερη από αυτό που θεωρούσε. Ήδη το καταλαβαίνει και κατά τη γνώμη μου ήδη αναθεωρεί κάποια πράγματα. Θα ρολάρουμε. Δεν μου λες: όποιος έκραζε τον τέως Πρόεδρο της Σούπερ Λιγκας που τυχαίνει να προεδρεύει στον Ολυμπιακό είναι αντιολυμπιακός; Ωραίος συνειρμός. Εγώ που βγαίνω και λέω ότι η διοίκησή μου έκανε μαλακία με την πρότασή της είμαι αντιαρειανός; Ξέρεις πολλούς τέτοιους αντιαρειανούς; Ή μήπως βγήκε ο Αθανασιάδης και δήλωσε χθες ότι διδάξαμε αξίες και ήθος; Μήπως είπε I screw you σε κάποιον αντίπαλο ποδοσφαιριστή; Μήπως στέλνει εξώδικα σε αθλητικά site και στους δημοσιογράφους της ομάδας του και δεν το ξέρω; Μήπως πάει στα γήπεδα και πετάει μπουκάλια; Μήπως κινητοποιει όλη την αστυνομία για ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών. Μήπως έχω Πρόεδρο κομπλεξικό, εριστικό και προκλητικό; Μήπως έχω Πρόεδρο με δεδομένες σχέσεις στο παρασκήνιο; Ο Μαρινάλης έχει κερδίσει με το σπαθί του τους χαρακτηρισμούς. Όταν φέρεται έτσι, δεν γίνεται να έχει επιεική αντιμετώπιση. Θέμη, πρέπει να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα για τον όρο ''αντιολυμπιακός'', να διαχωρίσεις μέσα στο μυαλό σου την ΠΑΕ από την ομάδα και που και που να σκέφτεσαι και το καημένο το ποδόσφαιρο. Όσο για το ενδεχόμενο να γίνει το επόμενο ματς κεκλεισμένων είναι ορατό. Καλά να πάθουμε.

    Γεια σου Σ'αγαπώ. Τα ψαράκια ευχαριστούν το λαό τους. Καλή συνέχεια και καλό βράδυ.

    Χαιρετώ τον συμπολεμιστή Παβού. Τα ΠΑΟΚια μας φαγανε τα αυτιά όλη την βδομάδα για Β' Εθνικές και εύκολη νίκη και απόλυση Τσιώλη και και και. Πολύ γλώσσα ρε παιδί μου. Τελικά πήραν το Χ και πανηγυρίζουν. Έτσι είναι αυτά. Όσο για τον Τσιώλη έχω βαρεθεί να εκφράζω το αυτονόητο. Ας αφήσουμε τον άνθρωπο να δουλέψει και θα δικαιωθούμε. Θέλει ακόμα ελάχιστο χρόνο προσαρμογής.

    Γεια σου ανώνυμε. Δεν ξέρω αν τα λέω ωραία. Εσείς είστε ο κριτής και ελπίζω να είστε δίκαιος. Δεν θέλω φρου φρου και αρώματα. Θέλω την αλήθεια. Κι ας πληγώνει η ρουφιάνα. Την αντέχω. Δεν πειράζει που δεν καταλαβαίνεις. Κι εκείνοι που υποτίθεται ότι ασχολούνται δεν καταλαβαίνουν. Οι περισσότερο παριστάνουν ή νομίζουν ότι καταλαβαίνουν. Τα σέβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νικολας.

    Χαιρετω την ομηγυρη και καταθετω την αποψη και τα σχολια μου για το ΠΑΟΚ-Αρης. Συνηθως ειναι το μόνο παιχνιδι που προσπαθω να δω απο το Ελληνικο πρωταθλημα της πλακας. Οσο υπαρχει ακομα παθος και ‘’τρελλα’’καλως εννοουμενη. Οπως με τον Αρειανο που εκανε ξορκια και γκαντεμιόνια στο youtube. Πολυ τον γουσταρησα κι ελιωσα στο γελιο με την ‘’αρρωστεια’’ του.

    Ο Αρης εκτος απο ψυχολογια δεν εχει και παιχτες. Δηλαδη ποδοσφαιριστες με τακτικη παιδεια και μυαλο μονο για ποδοσφαιρο. Οι τεσσερις Βολιωτες στο δευτερο ημιχρονο ‘’εξαφανιστηκαν’’, δειγμα οτι τους λειπουν παιχνιδια και φυσικη κατασταση. Ο Ουμπιδες με τον Καπετανο μπορουν να δημιουργησουν πολλες φασεις, αρκει να εχουν αξιολογους επιθετικους να τις τελειωνουν. Ο Βικτωρας μπροστα ειναι χειροτερος του Σακη Απαπαζογλου. Επισης ο Παπαστεριανος με τον Μιτσελ δεν ειναι για ομαδα που θελει να πρωταγωνιστησει. Δε γινεται να συγκριθουν με Λινο και Ετο. Ο Σανκαρε απο το 60’ και μετα ηθελε φιαλες οξυγονου. Ο Βελλιδης στην τελευταια φαση του ημιχρονου, οταν εσωσε το σουτ του Λαζαρου, πηγε να μαζεψει την μπαλα απο το κορνερ κι εφαγε την καρτα. Τελειως απερισκεπτη. Στο γκολ ο Σακης πηρε την κεφαλια μεσα στην μικρη περιοχη.
    Ο Τσιωλης εχει μεχρι τωρα πεντε παιχτες απο το Βολο. Αυτοι χρειαζονται χρονο να μαθουν τους συμπαιχτες τους. Επισης βασικοι παιχτες στα χαρτια, οπως ο Καστιγιο και ο Νετο, δειχνουν να καιγονται. Με λιγα λογια ο Τσιωλης θελει χρονο να χτισει την ομαδα πανω στους Βολιωτες. Αν θα του τον δωσουν οι Σουπεραδες, δε γνωριζω. Παντως ο αρχικος σχεδιασμος κατερευσε.

    Ο ΠΑΟΚ αν και δεχτηκε γκολ στο ξεκινημα, εδειξε πιο οργανωμενη ομαδα. Δειγμα δουλειας του Μπολονι. Οτι ο Μιρο Σναουτσνερ δεν μπορει να παιξει στο επιθετικο μισο το ξερουν ολοι. Οτι ελειπε η εμπειρια και το μυαλο του Γκαρσια φαινοταν σε καθε γιομα. Οτι λειπει ενας καλος κεντρικος παιχτης που θα οργανωνει και θα σκοραρει καπου καπου (σαν τον Ιβιτς προ διετιας), κανει επισης μπαμ. Ο Ρομπερ εδειξε οτι δικαια βρισκεται στον παγκο. Ο Σακης-Γιαμπουλανι-Παπαζογλου, ηταν καλυτερος απ’ ο,τι περιμενα, οχι ομως καλυτερος απο τον Κλαους που ειχε κολλημα ο Σαντος.
    Αυτος ο ΠΑΟΚ με ολιγη απο Λαζαρο, Βιερινια, Κοντρερας και Μαλεζα, πηρε τον ποντο ανετα. Το οτι δεν προσπαθησε να παρει το διπλο με ανησυχει, κυριως αν ηταν επιλογη του Μπολονι. Γιατι ο Αρης του δευτερου ημιχρονου εσερνε να χασει. Μονο με στημενες φασεις εφτανε στην περιοχη του Χαλκια (Μεγαλη ευθυνη στο γκολ του Λαζαριδη).

    Με λιγα λογια η ισοπαλια ηταν δικαιο αποτελεσμα, με τον ΠΑΟΚ να εχει κατοχη και να δειχνει πιο ‘’σιγουρος’’, με εμπιστοσυνη στον εαυτο του.

    Για να παιξεις καθετο ποδοσφαιρο πρεπει να εχεις τους παιχτες που μπορουν να τρεξουν γρηγορα απο την μια περιοχη στην αλλη. Χωρις τη μπαλα κυριως, γιατι υπαρχει η προυποθεση οτι εχεις καλους ακραιους. Με τη μπαλα θα τρεξουν μονο οταν θα κλεψουν και θα ξεκινησουν μονοι τους την κοντρα. Γενικα αυτοι οι παιχτες ειναι περιζητητοι και πανακριβοι. Για παραδειγμα ο Ramires στην Τσελσι και στην εθνικη Βραζιλιας, ο παλιος καλος Εσιεν, ο Κεντιρα στη Γερμανια, ο Γκουαριν στην Πορτο.
    Στην Ελληνικη εκδοση, δωσε μου τρεις κοπιες του Φωτακη και του Τζιολη και θα ειμαι τρελα χαρουμενος. Ο 24χρονος Κατσουρανης ηταν τετοιος.


    ΥΓ. Εχω κατασκοπευσει αρκετα την Αθλετικ Μπιλμπαο του λατρευτου Μπιελσα. Αυριο αν ειμαι ξεκουραστος χωρις τρεχαματα, θ’ αναρτησω πονημα. Οπως και την επιθυμια του Πεπ Γκουαρδιολα να βολεψει οσους περισσοτερους μεσους μπορει στην 11αδα. Αν ο Μεσσι εβαζε το πεναλτυ θα δικαωνοταν. Τωρα θα πρεπει ν’ ακουει την κριτικη.

    Καληνυχτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μηδέν οι πάνκηδες Μότορχεντ. Επίσης ξέχασες οτι ο Παοκ παίζει με την ίδια σχεδόν 11αδα και Ευρώπη. Κρίμα για το Χ διότι πιστεύω οτι σοβαρές ομάδες πρέπει να τα παίρνουν τετοια ματσάκια απ το ημίχρονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολύ κακό παιχνίδι, το πιο αδιάφορο ντέρμπι των τελευταίων ετών. Τον Φέργκιουσον δεν τον κουνάει κανείς, εδώ δεν κουνήθηκε ο Βενγκέρ. Πάντως σοκαριστικό αποτέλεσμα το 1-6.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Νικόλα, δεν νομίζω ότι το υλικό είναι τόσο χάλια. Έχουμε καλές μονάδες. Θέλει λίγο χρόνο για να δέσουν μαζί. Η ομοιογένεια, δεν είναι απλή υπόθεση, όπως νομίζουν οι περισσότεροι. Ο Γιάκομπ δεν είναι χειρότερος του Παπάζογλου. Είναι πιο καλό δέντρο, πιο γερό και έχει μεγαλύτερα κλαδιά. Για να είμαι πιο ακριβής θεωρώ ότι ο Ρουμάνος είναι πιο χρήσιμος. Απλά χρειάζεται βοήθεια από τον άξονα και συμμετοχή των πλευρών. Ειδάλλως, είναι μόνος και αβοήθητος. Πρέπει να έρχονται παίχτες από πίσω. Το κάνει ο Μίτσελ, μπορεί να το κάνει κι ο Νέτο. Κι ο Φατί ακόμα ή ο καλός Νάτσο. Θα υπάρχει βελτίωση. Επαναλαμβάνω ότι το υλικό, ειδικά για το μπάτζετ που έχουμε είναι καλό. Όχι φοβερό, ούτε σάπιο. Είναι καλό. Δεν νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ πήρε τον πόντο τόσο άνετα. Φαίνεται από τις φωνές του Μπολόνι και τις τραγικές αντιδράσεις της άμυνας. Αν ημουν συγκεντρωμένος και πιο ικανός θα έπρεπε, αφού δεν κατάφερα να κάνω το 2-0 στο πρώτο μέρος, να πάρω πάλι το προβάδισμα στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν ήμουν, δεν το έκανα και καλά να πάθω. Η ελαφρότατη κατοχή που είχες ήταν ανούσια του κερατά. Χρειάστηκε μια αδράνεια στο μαρκάρισμα του σεντραδόρου και λάθος αντίδραση του Σανκαρέ. Κατά τα άλλα δεν έδειξες τίποτα ιδιαίτερο, τουλάχιστον για ομάδα που θέλει να λέει ότι πρωταγωνιστεί. Ποιο διπλό να πάρει ο ΠΑΟΚ; Ούτε μπορούσε μήτε ήθελε. Υπερευχαριστημένος (έπρεπε να) είσαι με το Χ. Δίκαιο αποτέλεσμα, αλλά διαφωνώ ότι ο ΠΑΟΚ ήταν πιο σίγουρος. Σε κανένα σημείο του αγώνα δεν διέκρινα κάτι τέτοιο. Το κάθετο ποδόσφαιρο πρωτίστως σημαίνει κάθετα και διαγώνια σπριντ. Κάθετα σπριντ χωρίς μπάλα και διαγώνια σπριντ για να παρασύρεις παίχτες και να αδειάζει η αδύνατη πλευρά. Για αυτό χρειάζεσαι παιχτες που πατούν περιοχή και κάνουν κοψίματα. Οι χαφ δεν αρκεί να κλέβουν, να μαρκάρουν ή να γίνονται τρίτοι στόπερ. Πρέπει να παίρνουν μέτρα στον γήπεδο. Ο Κεντίρα κι ο Γκουαρίν μου αρέσουν. Ειδικά ο Κολομβιανός που οργώνει τον άξονα. Συμφωνώ για τον Μέσι. Ο Πέπε πρέπει να το γυρίσει και επίσημα στο 3-7-0 για να χωρέσουν όλοι. Ίδωμεν. Η σεζόν έχει ακόμα δρόμο. Θα υπάρχουν τραυματίες, τιμωρημένοι. Όλοι θα παίξουν. Λευτεριά στην Μπιλμπάο.

    HolyMartyr, δεν γουστάρεις Motorhead; Ο ΠΑΟΚ δεν έχει βάθος, όχι τόσο ποσοτικό, όσο ποιοτικό. Πιστεύω ότι ο Μπολόνι προτιμά συνεχώς τους βασικούς, διότι δεν γίνεται να φωνάζει ότι θέλει παίχτες και να κάνει rotation. Μάλιστα, πρόσεξε σε τι παιχνίδια έκανε rotation και ποιος ήταν ο επόμενος αντίπαλος. Για να δείξει πόσο ανάγκη έχει τον καλό, βασικό ποδοσφαιριστή. Κι αυτό μέτρο πίεσης είναι. Επίσης, είναι ακόμα αρχή της σεζόν. Αν κουράστηκαν τα παλικάρια από τώρα άστα να πάνε. Έπρεπε να βάλουμε άλλο ένα γκολ στο πρώτο μέρος. Δεν το βάλαμε και μας πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα. Καλά να πάθουμε.

    Μικρέ Σκάουτερ, όντως κακό παιχνίδι. Ο Βενγκέρ γιατί να κουνηθεί; Επειδή έκανε άσχημο ξεκίνημα; Έχει υπογράψει κάποιος συμβόλαιο με την επιτυχία, την διάρκεια και την διάκριση; Όχι. Πόσα χρόνια κάθεται στον πάγκο της Άρσεναλ; Πόσα χρόνια κάθεται ο τσίχλας στο Μάντσεστερ; Πόσα χρόνια κάθησε ο Ουγιέ; Και μιλάμε για μεγάλες ομάδες και μεγάλο πρωτάθλημα. Εμείς εδώ -κι όχι μόνο- κρύβουμε τον ήλιο με το δάχτυλό μας και νομίζουμε ότι είμαστε τιτάνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "Τα είπα με τους φίλους μου, ήπια τις ξανθιές μου, έφαγα την ποικιλία μου και πέρασα πολύ καλά." πίστεύω ότι έχει αναφέρει το όλο νόημα του ποδοσφαίρου, Είναι αυτό που δεν θα καταλάβουν ποτέ τα λαμόγια των επεισοδίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πέρασα να αφήσω την καλησπέρα μου σε φίλους.
    Δεν είναι σωστό να σχολιάσω τα οικογενειακά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κάνθαρε , ευχαριστώ για την απάντηση. Ωραίο σε βρίσκω. Ναι μεν δε γουστάρω Μοτορχεντ, αλλα καλά τα λές γενικά. Όσο για το ροτεισον του ΠΑΟΚ, απλά δεν ισχύει. Μέτρα λίγο πόσα μπάκ έχει κατ αρχην. Πόσους φορ. Αυτό μπορεί, αυτό παίζει, και αν σκεφτείς οτι Λαζαρ, Σπαντασιο, Λεοναρντο ενσωματώθηκαν αργά, μένεις με την περσίνη, μεγάλη σε ηλικία ομάδα, που πρέπει να βγάλει όλη τη σεζόν κουτσά-στραβά. Πιστευω οτι Λίνο, Γκαρσία, Λαζάρ, Αθανασιάδη, Βιερινια, Κοντρέρας , Έτο(επιθετικά), ειναι πολυ ποιοτικοι παικτες, για τα δεδομενα της ΣουπαΛιγκ. Το προβλημα ειναι οτι απο τοτε που εφυγε ο Βιτόλο δεν εχουμε κοφτη, ο βραχυσωμος μαλλον ειναι μπακ αντι για επιθετικος, οι Τσιριλο, Μπαλαφας, Ιβιτς, Χαλκιάς απλά δε κανουν, και έτσι χανουμε τζαμπα βαθμους. Χωρις να θελω να υποτιμησω τον Άρη, απλά με εκνευριζει το γεγονος οτι χανουμε βαθμους απο τετοιες ομάδες (ΟΦΗ μια απ τα ίδια). Αυτά.
    Hail and Kill, sir.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Νικολας.
    Φιλε Κανθαρε διαφωνω στο οτι ο ΠΑΟΚ ιδρωσε να παρει τον ποντο. Σε ολο το δευτερο ημιχρονο ο Αρης πατησε περιοχη μονο απο στημενες φασεις. Το γεγονος οτι δεν κυνηγησε με πεισμα το διπλο μ’ ανησυχει. Κι αν αυτη ηταν επιθυμια του Μπολονι, τοτε ο πηχυς ειναι χαμηλα. Τετοιον ξεψυχισμενο Αρη δεν βρισκεις συχνα.

    Περνω σε πιο ευχαριστο θεμα.
    Ο λατρευτος loco Bielsa, αρχιζει να βαζει τη σφραγιδα του στη Bilbao. Μολις κατανοησουν πληρως τις μεθοδους και τις ιδεες του, οι παιχταραδες της Αθλετικ θα ειναι σιγουρα στην τετραδα και στο τσουλου της επομενης χρονιας.
    Η τακτικη του ειναι η ιδια που καθιερωσε την εθνικη Αργεντινης στην πρωτη θεση της παγκοσμιας καταταξης επι των ημερων του. Αυτη που εδωσε προκριση στο μουντιαλ και στα νοκ αουτ παιχνιδια του μουντιαλ στη Χιλη.
    Αυτη η τακτικη που ζηταει να εχεις την πρωτοβουλια και να βγαζεις εξι κι εφτα παιχτες στην αντιπαλη περιοχη. Που ζηταει να μαρκαρεις και να κυνηγας τον αντιπαλο σου μανιασμενα. Που δεν συμβιβαζεται με ισοπαλιες, εδρες και λοιπα ποδοσφαιρικα στερεοτυπα.
    Γιατι απλα εμπνεει τους παιχτες και τους δινει οραμα κι εμπιστοσυνη.

    Η αμυντικη γραμμη εχει τρια μπακ στην ευθεια. Πολλες φορες ομως θα δεις τον Amorebieta να κανει επελασεις απο την αριστερη πλευρα και μεγαλες πασες με το καλο αριστερο του ποδι. Ο Εκιζα ειναι στη μεση και ο Ιραολα δεξια.
    Δυο αμυντικα χαφ, ο διεθνης Javi Martinez και ο νεαρος Itturaspe και πιο μπροστα ο επισης νεαρος De Marcos.
    Δυο παιχτες στις πλευρες, δεξια ο Susaeta κι αριστερα ο Gabilondo, που μοιραζεται το χρονο με τον Aurtenetxe.
    Δυο επιθετικοι, ο διεθνης και σκορερ και καλος στον αερα Fernando Lliorente και ο διεθνης με τις μικρες εθνικες 18χρονος Iker Muniain.
    H παραταξη τους στο χορταρι εχει σχεση με κατι παλια συστηματα, που ειχαν μεσα δεξια και μεσα αριστερα θεσεις, συγχρονως με τους εξω δεξια κι εξω αριστερα. Αυτο εχει να κανει με την παραταξη οχι σε οριζοντια θεση, (οπως εχουμε συνηθησει να βλεπουμε), αλλά σε καθετη.
    Για να γινει πιο κατανοητο, χωριζουμε το γηπεδο σε πεντε λουριδες κατα μηκος. Η μια εχει πλατος περιπου 12 μετρα, απο τη γραμμη του αουτ προς τα μεσα. Η αλλη απο τη γραμμη του απεναντι αουτ και μεσα.
    Αν υπολογισουμε το πλατος του γηπεδου στα 65 περιπου μετρα, βγαζουμε δυο λουριδες απο τα πλαγια αουτ, συνολικα 24 περιπου μετρα, μειωνοντας το χωρο στα 40 μετρα.
    Η μια κεντρικη λουριδα ξεκινα απο τη μια εστια και τελειωνει στην αλλη, κι εχει πλατος τα εφτα μετρα της εστιας, συν ενα-δυο μετρα, δεξια κι αριστερα.
    Ετσι εχουμε τις δυο ακριανες λουριδες, που αγωνιζονται οι εξω αριστερα και δεξια. Την κεντρικη λουριδα που αγωνιζονται οι παιχτες του αξονα και τις δυο ημικεντρικες λουριδες που αγωνιζονται οι μεσα δεξια και μεσα αριστερα.

    Ο Bielsa λοιπον βαζει τα τρια μπακ στις κεντρικες λουριδες. Τα τρια χαφ ακριβως μπροστα απο τα μπακ και το μονο που αλλαζει ειναι τα μετρα που θα εχουν αποσταση, αναλογως τον αντιπαλο. Τους δυο εξτρεμ στις ακριανες λουριδες, κι εχει ελευθερους σε κινηση τους δυο επιθετικους του.
    Στη φιλοσοφια του το συστημα ειναι 1-3-2-3-1 μετρωντας καθετα σε λουριδες. Στο κλασικο μετρημα οριζοντια μπορει να μεταφραστει σε 3-5-2 με παραλλαγες 3-4-3, οταν προωθειται αρκετα ο De Marcos.

    Εναντιον της Osasuna ο Javi Martinez εκανε πανω απο 20 σπριντ 30 μετρων στον αξονα και σκοραρε με κεφαλια. O De Marcos πατουσε συνεχεια περιοχη, αλλά ηταν αστοχος. Μεχρι κι ο Ιραολα ειχε τρια σπριντ απο την αμυνα και τελειωσε επιθεσεις αστοχα.
    Η συνεχης κινηση που εχει η ομαδαρα, ειναι δυσκολο στους αντιπαλους να την παρακολουθησουν. Μονο εναντιον της Valencia ειχαν προβλημα στην κατοχη μπαλας, κι αυτο γιατι η Valencia ειναι μετα την Barca η καλυτερη του ειδους.

    Περιμενω να δω και τον αγωνα της Πεμπτης με την Ατλετικο Μαδριτης, για να πειστω οτι αρχιζει να παιρνει και βαθμους.


    ΥΓ. Με τα χεβυμεταλα συγκροτηματα δε τα παω καλα. Γουσταρω ομως τον παρακατω τυπο που χορευει οπως ο Messi στο χορταρι.

    http://youtu.be/7K_adXXxrbU

    Καληνυχτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πρόεδρε, αυτή είναι η ουσία. Το ποδόσφαιρο είναι από τα δεύτερα, τρίτα, τέταρτα, πράγματα της ζωής. Δυστυχώς, κάποιοι το θεωρούν πρώη μέριμνα.

    Γεια σου Ανέστη. Μια παρέα είμαστε όλοι. Σε προτρέπω να σχολιάσεις.

    HolyMartyr, κι όμως υποτιμάς τον Άρη. Το rotation που έγραψα το έκανε για παράδειγμα στη Ρωσία. Ουσιαστικά ήταν rotation της πλάκας, αλλά τέλος πάντων -μέχρι και οι παίχτες παραξενεύτηκαν. Το έκανε ως μέτρο πίεσης για να δείξει ότι δεν έχει υλικό. Ειδάλλως, θα φώναζε τσάμπα και θα φαινόταν αναξιόπιστος. Γενικώς όλα αυτά είναι επικοινωνιακά κόλπα των προπονητών. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ότι κάποιοι παίχτες που έχουν τραβήξει κουπί τα δυο, τρία τελευταία χρόνια έχουν μεγαλώσει. Οφθαλμοφανές κι όμως ουδείς το παρατηρεί. Το ευτυχές είναι ότι τα συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι ανήκουν σε αυτούς του μεγάλους σε ηλικία παίχτες που τυχαίνει να παίρνουν και πολλά χρήματα. Το καλοκαίρι θα πρέπει να εξισώσεις κάποια πράγματα και κυρίως να αρχίσεις να βάζεις σε τάξη τα οικονομικά σου. Ο Ζαγοράκης που είχε θέσει, όταν ανέλαβε, ως πρώτο στόχο την οικονομική εξυγίανση τα παράτησε γρήγορα, διότι κατάλαβε ότι κάτι τέτοιο σε μια ομάδα με απαιτήσεις, κόσμο, πίεση και λοιπά δεν είναι δυνατόν να γίνει. Νύχτα θα έφευγε. Όχι ότι τώρα θα φύγει μέρα, αλλά τουλάχιστον θα αντέξει περισσότερο. Άλλο να λες ότι θα βάλουμε σε τάξη τα οικονομικά κι άλλο να είσαι με το στιλό στο χέρι και να υπογράφεις. Υποθέτω ότι με καταλαβαίνεις. Πιθανολογώ ότι πόνταρε στο τσου λου. Στο συγκεκριμένο ρίσκο απέτυχε και πολύ φοβάμαι ότι θα την πατήσει όπως ο Ντέμης. Και είναι κρίμα, διότι και οι δυο είναι ποδοσφαιράνθρωποι που μπορούν να προσφέρουν πολλά. Και περνάμε στα σημαντικά θέματα: γιατί δεν γουστάρεις Motorhead; Τα σέβη μου.

    Αγαπητέ Νικόλα, ακόμα και τα στημένα που λες για να τα κερδίσω σημαίνει ότι έκανα. Δεν εμφανίστηκαν από το πουθενά. Κάπως τα κέρδισα. Ορθόδοξα, ανορθόδοξα τα κέρδισα. Και κάθε φορά που τα κέρδιζα, κάθε φορά που η μπάλα ήταν στον αέρα σε έλουζε κρύος ιδρώτας. Στο διπλανό τραπέζι καθόντουσαν ΠΑΟΚτσήδες και κάθε φορά που γινόταν σέντρα ήταν αμάν και ωχ και μάνα σώσε με. Θυμάσαι της αντιδράσεις της άμυνας σου; Αυτό δεν το λέω ακριβώς άνεση. Μην παρασύρεσαι από την ισοφάριση. Και στο τέλος ΠΑΟΚτσήδες και Αρειανοί συμφωνήσαμε ότι το ματς ήταν σούπα. Ευτυχώς, εκείνο το μεσημέρι είχα φάει λαχανόρυζο και δεν μου έπεσε τόσο βαρύ το ματσάκιον. Όσο για την Μπιλμπάο, ομολογώ ότι δεν την έχω σπουδάσει φέτος -έχω δει μόνο ένα ματς. Πέρυσι την παρακολουθούσα. Ανέκαθεν μου άρεσε ως ομάδα. Έχει πράγματι καλούς, σύγχρονους και πειθαρχημένους παίχτες: Ιραόλα, Χάβι Μαρτίνεζ, Γκαμπιλόντο. Ακόμα κι αυτός ο Γιορέντε κάνει καλά την δουλειά του αν και δεν μου αρέσει ιδιαίτερα. Και φυσικά ο Muniain. Θα προσπαθήσω να δω το ματς με την αγαπημένη Ατλέτικο. Η επόμενη ανάρτηση θα είναι πολιτικού περιεχομένου, αλλά δεν κολλάμε. Είσαι πάντα ευπρόσδεκτος για να συζητήσουμε το συγκεκριμένο ματς κι όχι μόνο. Παντού χωράει μια καλή κουβέντα για μπάλα και ποδόσφαιρο. Όσο για τον τυπά που χορεύει μου θυμίζει τον Πιάτι της Βαλένθια. Πάω για τρέξιμο και μετά θα φλερτάρω με ξανθιές. Καλό βράδυ να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κάνθαρε, πότε θα ανανεώσεις το blog...?
    έτσι να ασχολούμαστε με κάτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Όταν λες ''ανανεώσω'' εννοείς νέα ανάρτηση; Νέα ανάρτηση αύριο. Πολιτικού περιεχομένου. By the way, το όνομά σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Όταν λέει ανανέωση εννοεί άλλο πρότυπο απ' αυτό το πεθαμενί που έχεις τώρα!

    Μπορώ να κάνω μερικές προτάσεις έναντι αδράς αμοιβής ... Σαν προστάτζα θέλω κους-κους από το φλερτ με τις ξανθιές.

    :lol:

    Υ.Γ: Πήρα τα μέηλς και θα επιληφθώ αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Υπουργέ, το σκέφτηκα κι αυτό, αλλά δεν βρίσκεται στο μυαλό μου μια τέτοια αλλαγή. Έχω κοιτάξει ορισμένα πρότυπα, αλλά δεν έχω καταλήξει σε κάποιο συγκεκριμένο.

    Υ.Γ. Είναι πεθαμενί; Το μόνο παράπονο που έχω ακούσει για το πρότυπο είναι ότι ενοχλεί κάποιους στο διάβασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κάνθαρε, πάλι σωστό σε βρίσκω. Το rotation ίσως και να γίνεται για να δεί μια και καλή ποιοί μπορούν και ποιοί όχι. Όσο για τον Άρη, ε απλά πιστέυω οτι έχουμε καλύτερο υλικό(στα χαρτιά πάντα), και αν θέλουμε να μιλάμε για υπέρβαση, τέτοια μάτς πρέπει να τα κερδίζουμε. Για μένα ειναι ευκαίρια με τον ΠΑΟ να σέρνεται, την ΑΕΚ για γέλια, να δώσουμε και 5 φράγκα παραπάνω για παίχτες μήπως και γίνει τίποτα.

    Όσο για Motorhead, δε πέφτω στη παγίδα να απαντήσω :P Ασόβαρο ήταν το σχόλιο, απλά ποτέ δε μ αρέσανε. Χεηλ και πάω να διαβάσω τη νεα ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγαπητέ φίλε, δεν ξέρω αν έχεις καλύτερο υλικό. Ενδέχεται να έχεις ελαφρό προβάδισμα. Έχεις σίγουρα, όμως, πιο στοιβαρή ομάδα. Στέκεται σε πιο γερά θεμέλια. Αν θες να μιλάς για υπέρβαση πρέπει όχι να τα κερδίζεις, αλλά να τα παλεύεις και να δείχνεις ότι παίζεις για τη νίκη. Τις προάλλες, στο ματς, δεν έδειξες ούτε να το παλεύεις μήτε ότι παίζεις για τη νίκη. Σε αυτά τα ματς η πεμπτουσία είναι τα κίνητρα. Τα αποτελέσματα είναι για τους κλώνους του Μίνου και του Τσαλτίδη. Να δώσεις και 5 και 15 φράγκα παραπάνω, αλλά δεν υπάρχουν. Δεκτό το ότι δεν σου αρέσουν οι Motorhead. Δεν πειράζει. Συμφωνούμε σε άλλες μπάντες. Καλό ξημέρωμα να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...