Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Στύση, καταστροφές και συνομιλίες

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η τάπα ήταν αντικανονική. Δεν ήταν. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι έγινε φάουλ πάνω στον Τζέιμς. Έγινε. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο Πελεκάνος ακούμπησε το διχτάκι, ενώ η μπάλα βρίσκεται πάνω από τη στεφάνη. Το ακούμπησε. Κι εγώ υποστηρίζω ότι η Αρειανάρα έχασε στα τελευταία δευτερόλεπτα δυο ελεύθερες βολές και έπαιξε στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού κάκιστη προσωπική άμυνα στον Σπανούλη. Το να μιλάμε αποκλειστικά για την τελευταία φάση ή τα περιστατικά του πρώτου ημιχρόνου αποτελεί παγίδα ολκής. Πέρα από τα δεδομένα και χρόνια λάθη της διαιτησίας, οφείλουμε να σπεκουλάρουμε τις αδυναμίες μας και να τις βελτιώσουμε. Ωστόσο, δεν κατάλαβα πως γίνεται ο διαιτητής να παίρνει την (μη προβλεπόμενη εκ του κανονισμού) πρωτοβουλία να τσεκάρει το replay έξι και επτά φορές και να μην αντιλαμβάνεται το φάουλ και το διχτάκι. Τέλος πάντων. Επίσης, υποστηρίζω ότι μόλις παρακολούθησα το κάρφωμα του Κιρούς, απέκτησα ξαφνική, άμεση και διαρκής στύση. Τι έκανε ο άνθρωπος; Χρόνια είχα να δω παρόμοιο κάρφωμα. Αυτός ο παίχτης έχει πλούσια αθλητικά προσόντα και σαφέστατη άγνοια κινδύνου. Μπάσκετ, φυσικά, δεν ξέρει, αλλά τα προαναφερθέντα στοιχεία κρίνονται απαραίτητα. Προσδίδουν ενθουσιασμό. Το ρεζουμέ είναι ότι, παρά το γεγονός πως δεν ήμαστε εύστοχοι και αποτελεσματικοί, φανερώσαμε διάθεση, πίστη και ενέργεια. Επεδείξαμε την ανταγωνιστικότητά μας και απεδείξαμε ότι αυτή δεν έρχεται με την εμπειρία, αλλά με την ικανότητα και τη θέληση. Ο Κάνθαρος ευχαριστήθηκε.













Όπως, επίσης, ευχαριστήθηκα και το ματς της Ευρώπης. Παρέα με μια καζανούμπα γεμάτη (σπιτικό) ποπ κορν, παρακολούθησα τον αγώνα από τον υπέροχο καναπέ μου, σουηδικής κατασκευής, αξίας 99 ευρώ. Τι ωραία θα ήταν να βρισκόμουν Σαλονίκη και να έδινα το παρόν στο Παλέ. Ο αντίπαλος ήταν χαμηλής δυναμικότητας κι ως εκ τούτου δεν συναντήσαμε προβλήματα. Εντούτοις, επιμένω ότι πρέπει να βελτιωθούμε στα ριμπάουντ. Να δείξουμε μεγαλύτερη μαχητικότητα και να μην ξεχνιόμαστε να κάνουμε μπλοκ άουτ. Δεν είναι δυνατόν να χτυπάει η μπάλα στο σίδερο κι εμείς να την κοιτάμε σαν αερόστατο. Τα ριμπάουντ αποτελούν τη δικαίωση της καλής ομαδικής άμυνας. Το επιστέγασμα αυτής. Χρειαζόμαστε δουλειά και στην προσωπική άμυνα. Έχουμε παίχτες που διαθέτουν γρήγορα πλάγια βήματα, αλλά θα πρέπει να μην ψαρώνουν στις προσποιήσεις. Το ευχάριστο είναι ότι η ομάδα ανεβαίνει σταδιακά και χτίζει αυτοπεποίθηση. Υπενθυμίζω, ωστόσο, ότι θα έχουμε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Επιπρόσθετα, ένα σημείο που απαιτεί επικέντρωση είναι το διοικητικό. Δεν ξέρω τι επιφυλάσσει το εγγύς μέλλον. Ας ελπίσουμε ότι θα λειτουργήσουμε με γνώμονα τον Άρη. Κλείνοντας, εύχομαι να ξεφύγουμε από τα στενά όρια του τυφλωμένου οπαδισμού, ο οποίος μπλοκάρει την καθαρή σκέψη και την ωμή πραγματικότητα. Δεν εννοώ τους Αρειανούς. Όπως απαντάνε οι Π.Α.Σ.Ο.Κ.τσήδες και οι Νεοδημοκράτες, όταν τους λέει κάποιος ότι κατέστρεψαν τη χώρα, τα ίδια ακριβώς αραδιάζουν και οι Παναθηναϊκοί με τους Ολυμπιακούς, όταν τους λένε ότι κατέστρεψαν το ελληνικό πρωτάθλημα. Και η απόδειξη της θεωρίας περί καταστροφής προέρχεται από το πως τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος ευθύνεται για την ισοπέδωση της χώρας και του μπάσκετ αντίστοιχα. Αφού πρώτα βγάλουν και οι δυο τις ουρές τους από έξω. Και φυσικά, ακριβώς το ίδιο γίνεται και στο ποδόσφαιρο. Τραγελαφικές καταστάσεις.

Και πάμε στον τζαμπιολίδικο Ολυμπιακό. Το ματς έχει τελειώσει, τα σουβλάκια χωνεύονται, η ξανθιά στο ποτήρι εξακολουθεί να με φλερτάρει και η συνομιλία με άνθρωπο γένους θηλυκού ξεκινάει:

- Πολύ χάρηκα με την νίκη του Ολυμπιακού.
- Νίκησε, αλλά δεν προκρίθηκε.
- Δεν προκρίθηκε; Τι εννοείς; Αφού νίκησε.
- Βρε, νίκησε, αλλά νίκησαν κι άλλοι. Δεν ήταν ο μόνος. Ως εκ τούτου, αποκλείστηκε από την επόμενη φάση.
Αποκλείστηκε; Δεν πειράζει. Εγώ πάλι το χάρηκα.
- Εκείνοι δεν το χάρηκαν.
- Θα έπρεπε. Αφού νίκησαν

 
Φυσικά, ο προπονητής, οι παίχτες και οι φίλοι της ομάδας δεν χάρηκαν τη νίκη, όσο η πρωταγωνίστρια της παραπάνω συνομιλίας. Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο συναίσθημα να έχεις (εκ)πληρώσει το χρέος σου και να βασίζεσαι/εξαρτάσαι από τα θέλω τρίτων. Αυτοί οι τρίτοι, λοιπόν, στέρησαν από τον Ολυμπιακό μια πρόκριση στους 16 του τσου λου. Τις δηλώσεις του Τοροσίδη και του Φουστέρ, περί ύποπτου αποτελέσματος στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, τις γράφω εκεί που δεν πιάνει μελάνι, δηλαδή στα καλαμπαλίκια μου και στο μαλαπέρδι μου. Απαράδεκτες. Φανερώνουν αξιοπερίεργη νοοτροπία. Δεν θα εκπλαγώ αν πέσει καμπάνα από την Ουέφα. Επί τούτου, ο Μιχάλης Τσαμπάς, αρχισυντάκτης του Gazzetta, γράφει: «Αν αυτή η εξέλιξη γινόταν σε κάποιον άλλο όμιλο το μόνο βέβαιο είναι ότι όλοι θα συμφωνούσαμε σε κάτι. Θα λέγαμε πως αυτή είναι η μαγεία του ποδοσφαίρου, πως ο βασιλιάς των σπορ είναι πάντα απρόβλεπτος και θα γίνονταν αναλύσεις επί αναλύσεων για την... ψυχή που έβγαλαν οι Γάλλοι και το πως την ''πάτησαν'' οι Γερμανοί». Αντίθετα, ο Βαλβέρδε, παρουσιάστηκε για μια ακόμη φορά σοβαρός στις δηλώσεις του. Μακάρι να παραμείνει ο Βάσκος στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά πολύ φοβάμαι ότι το καλοκαίρι θα αποτελέσει παρελθόν -θέλει να επιστρέψει στην Ισπανία. Ο Μαρινάκης, ο οποίος έδειξε χθες ότι μπορεί να φερθεί πολιτισμένα και λεβέντικα, πρέπει να τον πείσει για το όραμα του Ολυμπιακού. Ειδάλλως, θα ψάχνει για διάδοχο - δεν είναι εύκολο.

Όσο για το ματς, δεν χωράει ιδιαίτερη κριτική. Όπως η Ντόρτμουντ κατέρρευσε μετά το γκολ της Μαρσέιγ, άλλο τόσο αδιάφορη ήταν η Άρσεναλ. Αυτό, όμως, δεν μειώνει την νίκη του Ολυμπιακού που μπήκε για να πάρει το ματς και το πήρε. Πολύ καλά έκανε. Το γεγονός ότι ο Βενγκέρ υποχρεώθηκε να παίξει με κάποιο Playmobil κάτω από τα δοκάρια, δεν αποτελεί πρόβλημα του Ολυμπιακού. Το παιχνίδι είχε ανορθόδοξο ρυθμό, θυμίζοντας φιλικό αγώνα στο τελευταίο στάδιο προετοιμασίας. Μολαταύτα, υπήρχε ενδιαφέρον, υπήρχε σασπένς, ειδικά μετά το γκολ του Μπεναγιούν, υπήρχε πίστη και στο τέλος επικράτησε η πίκρα. Μήπως η τύπισσα της παραπάνω συνομιλίας έχει δίκιο; Η ομάδα μάζεψε εννιά βαθμούς, πάλεψε και έπεσε μαχόμενη, νικώντας την Άρσεναλ. Για ποια αποτυχία μιλάμε; Ο κόσμος αναγνώρισε την προσπάθεια. Εξάλλου, δεν αποκλείστηκε από την Ευρώπη. Συνεχίζει στο πρώην Ουέφα. Μια διοργάνωση που μπορεί να μην έχει την αίγλη, τα λεφτά και το κίνητρο του τσου λου, αλλά σίγουρα περιλαμβάνει συγκινήσεις και δύσκολα παιχνίδια. Προσωπικά χάρηκα την νίκη, χάρηκα το παιχνίδι, χάρηκα τη δίψα του κόσμου και χάρηκα την προσπάθεια του προπονητή και των παιχτών. Αυτό που δεν χαρώ θα είναι το πιθανολογούμενο σνομπάρισμα του πρώην Ουέφα.

Υ.Γ.1 Αρκετοί χάρηκαν με τον αποκλεισμό. Ένας από αυτός ενδέχεται να είναι ο Μαρινάκης. Ενδεχόμενη πρόκριση στους 16, θα δημιουργούσε νοητική κούραση και ψυχολογική φθορά, ειδικά αν κληρωνόταν με ''βατό αντίπαλο'', διότι θα υπήρχαν απαιτήσεις πρόκρισης. Για τον Μαρινάκη, όντας ιδιοκτήτης Π.Α.Ε., προηγείται η βιωσιμότητα της επιχείρησης, ήτοι η πρώτη θέση στο πρωτάθλημα και τα λεφτά του τσου λου. Δικαιολογημένη συμπεριφορά, αρκεί να το πετύχει με θεμιτά μέσα. Ποιοι άλλοι ενδέχεται να χάρηκαν με τον αποκλεισμό; Ορισμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού -οι λόγοι είναι ευνόητοι. Ποιοι στεναχωρήθηκαν με τον αποκλεισμό; Πάλι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Για τους λόγους που αναφέρω στην δεύτερη πρόταση του παρόντος υστερόγραφου: η νοητική κούραση και η ψυχολογική φθορά πιθανότατα θα είχε αντίκτυπο στο κυνήγι του πρωταθλήματος και θα έδινε θεωρητικό προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Επίσης, στεναχωρήθηκε ο Βαλβέρδε, ο οποίος μου θυμίζει τον Κούπερ που σάρωνε πέρυσι (σ)την Ευρώπη. Ο Βάσκος θέλει να φτιάξει όνομα και να ακουστεί στην πατρίδα του κι ο Αργεντινός ήθελε να αποδείξει ότι δεν είναι τελειωμένος -αμφότεροι τα κατάφεραν. Και φυσικά ο κόσμος του Ολυμπιακού που παρόλη την απογοήτευση χειροκρότησε και αναγνώρισε την προσπάθεια. Νομίζω ότι οι μόνοι που εξαιρούνται από την όλη διαδικασία είναι οι δημοσιογράφοι. Οι περισσότεροι εξ αυτών πρέπει να ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά. Πάνε, όπου φυσάει ο άνεμος. Κυριολεκτικά ανεμοδούρες.

Υ.Γ.2 Παρακολούθησα ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού Α.Ε.Κ. - Κέρκυρα. Η ομάδα του Κωστένογλου έπαιξε πολύ καλά, αν και ορισμένες αδυναμίες βγάζουν μάτια. Για παράδειγμα, πρόβλημα στα κεντρικά χαφ, αργά πόδια στο κέντρο άμυνας, περιορισμένες αλληλοκαλύψεις. Δεν νομίζω ότι μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά τη δεδομένη στιγμή είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να κοντράρει, για όσο αντέξει, τον Π.Α.Ο. και τον Ο.Σ.Φ.Π. Κι όπως λέει ο Καρπετόπουλος: «Αν μάλιστα αποφασίσουν να τη στηρίξουν και οι οπαδοί της, μπορεί να κάνει ένα ηρωικό πρωτάθλημα».

Υ.Γ.3 Έρχεται το Σάββατο. Έρχεται το ποδοσφαιρικό νέκταρ: Ρεάλ - Μπάρτσα. 

Υ.Γ.4 Μπορεί κάποιος να μου πει πόσο μεγάλη κομματάρα είναι το τραγούδι που ακολουθεί;

30 σχόλια:

  1. Δεν είδα το μεταξύ μας μάτς στο μπάσκετ, έχω μάθει όμως για τις διαμαρτυρίες..τις αμφισβητούμενες φάσεις...
    Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Χαίρομαι όμως που ο Άρης ανέβηκε αγωνστικά!
    Ανοίγω μια παρένθεση λέγοντας ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στον ποδοσφαιρικό Άρη [για ευνόητους λόγους, εσύ με καταλαβαίνεις, φαντάζομαι! ;) ]
    Συνεχίζω στη φιλική συζήτηση που είχες με το θήλυ. Καλό θα ήταν το φύλο μου όταν είναι παντελώς άσχετο με το άθλημα ή οποιοδήποτε άθλημα να μην χώνεται εκεί που δεν το σπέρνουν. Ίσως είναι προτιμότερο εκείνη την ώρα να ασχολείται με το "μάνι-πέντι" του.
    Εγώ στενοχωρήθηκα χθες...και μάλιστα πολύ! Κυρίως γιατί δεν περίμενα αυτό που έγινε στη Γερμανία. Δεν παρακολουθώ γερμανικό ποδόσφαιρο, δεν μου αρέσουν οι γερμανοί, αλλά ξέρω πως γενικά τους χαρακτηρίζει το πείσμα και ότι δεν παρατούν ένα αγώνα...Το χθεσινό μόνο με υποψίες με γεμίζει.
    Το τι σκέφτεται ο Μαρινάκης και κάθε Μαρινάκης δεν με ενδιαφέρει...κρίμα για την ομάδα μου, είχε μια αξιόλογη πορεία φέτος στο Ch.L. ίσως άξιζε κάτι καλύτερο!
    Τέλος θα κλείσω αυτό το σεντόνι αναφερόμενη άλλη μια φορά στις υπέροχες μουσικές σου επιλογές!
    Καλό σου απόγευμα, Kantharάκο μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που έγραψε ο τύπος του gazetta είναι πιο σωστό και από κάτι πολύ σωστό. Όταν γίνεται κάποια ανατροπή στην Ελλάδα ή εις βάρος κάποιας ελληνικής στην Ευρώπη όπως τώρα αμέσως στήθηκαν τα πάντα! Δηλαδή ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει ανατροπές στην Ελλάδα; (όπως με την Ξάνθη φέτος). Γιατί δε λένε κάτι γι' αυτό;
    Πάντως πιστεύω ότι καλύτερα που πήγε στο Europa γιατί θα μπορεί να κάνει μια αξιόλογη πορεία. Δεν έχει υπερομάδα αλλά έχει ομάδα με πολύ καλές προοπτικές σε αυτή τη διοργάνωση. Όπως και ο Παναθηναϊκός πριν 2 χρόνια (;) θα μπορούσε να έφτανε στους 4 του Europa αν δεν έπαιζε το πουλί του (ή αν είχε σοβαρό τερματοφύλακα αντί του Γκαλίνοβιτς - κυρίως αν δεν τον έπαιζε)!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Αστροφεγγιά. Νταξ, μην είσαι τόσο αυστηρή με τις γυναίκες και την σχέση τους με την μπάλα. Οι περισσότερες τα λένε χαριτωμένα. Υπάρχουν, βέβαια, και ορισμένες που δεν καταλαβαίνουν τη ιεροτελεστία της στιμής και η χρήση μπινελικίων κρίνεται απαραίτητη, αλλά δεν είναι επί του παρόντος. Όταν λες ύποπτο τι εννοείς; Ότι κρύβονται πολιτικές σκοπιομότητες; Ότι το έστησε ο Πλατινί με τον Ντεσάμπ κι εγώ δεν ξέρω ποιον άλλον; Ότι είχαμε παρασκήνιο; Είχαμε διαιτητικές σφαγές; Μάλλον τίποτα από όλα αυτά. Η Ντόρτμουντ μόλις έφαγε το γκολ στο κρίσιμο σημείο που οριοθετεί η λήξη του ημιχρόνου, έκατσε. Ψυχολογικά ισοπεδώθηκε. Μην ξεχνάς ότι η Ντόρτμουντ είναι νέα και ενθουσιώδης ομάδα κι όταν ξαφνικά τρώνε το γκολ και συνειδητοποιούν ότι δεν μπορούν να περάσουν κι ότι ο Ολυμπιακός προηγείται, καταρρέουν. Ουσιαστικά σε δυο ματς απέναντι στη Μαρσέιγ ήταν συγκριτικά καλύτερα κι όμως έφαγε τρία στη Γαλλία και τρία στη Γερμανία. Μήπως και το γεγονός ότι η Άρσεναλ κατέβηκε σχετικά χαλαρά και με αρκετούς παγκίτες είναι ύποπτο; Όχι, βέβαια. Άρα για ποιες υποψίες μου λέτε ρε παιδιά; Μόνοι σας βγάζετε τα ματάκια σας και μειώνετε την προσπάθειά σας. Το ότι είστε πικραμένοι και απογοητευμένοι δεν σημαίνει ότι πρέπει να κυνηγάτε χίμαιρες. Άρης παντού.

    Ρε Πρόεδρε, γιατί να κυνηγάμε συνωμοσίες και παρασκήνιο; Τόσο εμποτισμένοι είμαστε με αυτά; Και θλίβομαι, διότι πλην του απλού κόσμου που έχει δώσει τα διεπιστευτήρια του στη συνωμοσιολαγνεία, βγαίνουν και επαγγελματίες παίχτες και δηλώνουν ότι το αποτέλεσμα είναι ύποπτο. Και σκέφτεται μετά κάποιος αφελής: ''Αφού το λέει ο Έλληνας Καφού, κάπως έτσι θα είναι''. Εχουμε πρόβλημα. Σοβαρό πρόβλημα. Το πρώην Ουέφα δεν είναι εύκολη διοργάνωση. Θα έχει και ορισμένα μεγαθήρια μέσα. Θέλει προσήλωση και κυρίως γνώση. Ποιος είναι ο Ολυμπιακός κι ο κάθε Ολυμπιακός να σνομπάρει το πρώην Ουέφα; Το κατακτά ελληνική ομάδα κάθε χρόνο και έχει βαρεθεί να το βλέπει στην τροπαιοθήκη της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανθαρε, 100% ταύτιση με αυτά που γράφεις για το ματς με τον Ολυμπιακό. Η διαιτησία έδωσε ρεσιτάλ, αλλά αν είχαμε παίξει σωστή άμυνα ΙΣΩΣ να μην είχαμε δεχτεί το τελευταίο τρίποντο. Επίσης αν σε όλη την 4η περίοδο δεν είχαμε συνεχόμενα 1/2 ελ. βολές πάλι δεν θα χάναμε (ειδικά οι 2 τελευταίες). Παρ' όλη την κριτική, μπράβο στην ομάδα γιατί έπαιξε καλό μπάσκετ.

    Για τα ριμπάουντ που αναφέρεις, έχει υπάρξει τεράστια βελτίωση στα τελευταία ματς, χωρίς να σημαίνει πως δεν υπάρχει χώρος για περαιτέρω βελτίωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Biologion, μακάρι να ήταν μόνο το συγκεκριμένο ματς με τον Ολυμπιακό. Το μπάσκετ κάθε χρόνο φθίνει ολοένα και περισσότερο. Δυστυχώς. Ένα μπάσκετ που κάποτε αγαπούσα πάρα πολύ. Κρίμα. Και οι περισσότεροι βαυκαλίζονται ότι όλα βαίνουν καλώς. Ας φτιάξουν ένα δικό τους πρωτάθλημα κι ας πάνε να παίξουν μόνοι τους. Τέλος πάντων. Συμφωνώ ότι στον τομέα των ριμπάουντ η βελτίωση είναι εντυπωσιακή. Υπάρχουν κάποιοι, όπως ο Κιρούς κι ο Ταπούτος, που δείχνουν μαχητικότητα, λαμβάνουν καλή θέση κάτω από το καλάθι και έχουν τη διάθεση να τζαρτζάρουν τον αντίπαλο. Περιμένω περισσότερα από τον Μάλντροου και τον Κρούσιτς. Ειδικά ο τελευταίος, στην άμυνα περιφέρεται σαν τον Κωστέτσο στην (άγρια) Μύκονο. Και φυσικά, περιμένω και την άνοδο του Τσαλδάρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και φάουλ έγινε,σάντουιτς τον κάνανε,και στην καθοδο ήταν η μπάλα,και το διχτάκι κουνηθηκε και μας κλεψανε τη νικη!Ασε,που θα τους χαριστούμε κιόλας!Ασε κι ακομα δεν μπορω να το χωνεψω!Ευτυχώς χτες περάσαμε ωραιο βραδάκι,χρόνια ειχα να δω ματς του Αρη χωρίς άγχος!
    όσο για το κάρφωμα του...Κεϊρούζη
    (ναι,ρε,καρντάσι ειναι και το παλικάρι),να γιατί αγαπάμε την πορτοκαλί μπάλα!
    Μπορεί ο...Τόχας να κάνει τέτοιο κάρφωμα;:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προκρίνεσαι όταν δεν χάνεις. Οι 9 βαθμοί συνήθως δεν επαρκούν όταν έχεις 3 ήττες. Από την ήττα στο Ντόρμουτ ήξερα ότι η πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League έχει δυσμενείς πιθανότητες.

    Στους ομίλους του Champions League προκρίνεσαι όταν δεν χάνεις. Με 2 νίκες και 3 ισοπαλίες είναι περίπου απίθανο να μην προκριθείς. Ας έχεις πάλι 9 βαθμούς. Οι 3 ισοπαλίες σημαίνουν ότι έχεις κόψει 6 βαθμούς από διάφορους αντιπάλους.

    Εξ αρχής ήθελα πρόκριση του Ολυμπιακού στο Europa League. Γιατί έχει πιθανότητες να κάνει 4 αγώνες ακόμα στη διοργάνωση, ίσως και περισσότερους. Που σημαίνει άλλους 2 μήνες περίπου με αγώνες μεσοβδόμαδα.

    Πρέπει να τελειώνει το γραφικό παραμύθι. Όταν ο Ολυμπιακός προχωράει το κάνει με την αξία του και όταν αποκλείεται τον έχουν στήσει. Είναι τόσο ντεμοντέ αυτό το παραμύθι που δεν πουλιέται ούτε στο πανέρι. Και καλά να το ισχυρίζονται οι φίλαθλοι. Όταν όμως τα ίδια λένε και οι παίκτες είναι γελοιότητα.

    Υπάρχουν ένα σωρό ύποπτες φάσεις που συνέβησαν χθες στο Τηγάνι, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι Μαρσεγιέζοι αν είχαν αποκλειστεί.

    Θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιήσουν το επιχείρημα του κοινού σπόνσορα Άρσεναλ και Ολυμπιακού, την Emirates. Ότι και καλά διευθέτησε την πρόκριση και των δυό ομάδων που στηρίζει για να φαίνεται εις διπλούν το σήμα της στα προχωρημένα στάδια της διοργάνωσης.

    Το μπάσκετ πράγματι ψυχορραγεί. Περάσαμε στην εποχή των ισχνών αγελάδων, αφού είχε δημιουργηθεί ένα προϊόν δυσανάλογο με τις δυνατότητες των ομάδων συνολικά. Είναι ανούσιο να παρακολουθεί κανείς τους περισσότερους αγώνες της Α1, αν κάνει συγκρίσεις με το πρόσφατο παρελθόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν είπα πως δεν είναι χαριτωμένες...αλλά το να πετάει κάποιος μια κουβέντα μόνο για να την πετάξει, χωρίς να ενδιαφέρεται και χωρίς να είναι αστείο, ώστε οκ...να γελάσει ο άλλος...καλύτερα να μένει σιωπηλός...\
    Είναι αλήθεια, είμαι πολύ αυστηρή με το φύλο μου.
    Όσο αφορά τις υποψίες..το πήγες πολύ μακριά..Όχι δεν σκέφτηκα ως εκεί. Απλά η Ντόρτμουντ πολύ εύκολα κατέρρευσε...κι αν θες να σχολιάσουμε τον Πλατινί, αν μια τέτοια ανατροπή αποτελέσματος γινόταν στην Ελλάδα θα μας περνούσαν από γενεές 14 μέχρι να ανακαλύψουν τον δόλο...
    Αλλά έτσι είναι...το θέμα είναι να μην σου βγει το όνομα! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κανα κειμενο για το ΑΡΗΣ-παο θα βγαλεις?και συ οπως και εγω βεβαια πεσαμε εντελως εξω σε ολα(διδυμοι πυργοι-τοχα)εκτος του υπερτεραστιου καστιγιο(ουστ χθες!!).Οσο για το μπασκετ η ομαδα δειχνει βελτιωση αρκει να δειξει χαρακτηρα στα εκτος παλε παιχνιδια.Η διαιτησια εχει συσσωρευσει στα τοσα χρονια κυριαρχιας παο-οσφπ τοσο φοβο και κομπλεξ που λειτουργει με τον αυτοματο προστατευοντας τους.Ευχαριστω εκ των προτερων.(Πανος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν εχω δει να μαλώνουν παναθηναϊκοί με γάβρους για το ποιός απο τους δύο κατέστρεψε το άθλημα ! για μπάσκετ μιλάω.
    Αυτο, το αναφέρει ο Σούπερ-3, να τους χαίρεστε :)
    Και στην τελική, όσο και να το "καταστρέφουν" ( άλλοι φυσικά ), τότε ο Αρης πχ, απέδειξε οτι το χαμηλό μπάτζετ μπορεί να νικήσει το μεγάλο και οτι με λιγα και καλά μπορείς να χτίσεις ανταγωνιστική ομάδα. Και αυτο ειναι υγιές. Αρα, μπράβο στον Αρη και στον κάθε Αρη.

    Πέρισι με το ποδόσφαιρο, λάθος διαιτητή στο Αρης-ΠΑΟ και το συζητάμε ακόμα.
    Φέτος, εγινε οτι έγινε στο μπάσκετ Αρης-Ολυμπιακός, αναρωτιέμαι πόσο θα το συζητάμε και αυτό.
    Δεν εχω δει και πολλούς να ήθελαν να ειναι στη θέση του διαιτητή σε τέτοια δύσκολα ματς.

    Οπως λες κι εσυ, αν ειχαν μπει οι βολές, άλλα θα λέγαμε τώρα και δεν θα ειχε βγάλει τέτοια ανακοίνωση ο Σούπερ3 και τέλος, δεν αξίζει να ασχολούμαι με *μπιπ* συνδέσμους.
    Αν αυτοί εκφράζουν κάποιους, τότε δεν πάμε χάλια,πάμε χειρότερα.

    Φάση της χρονιάς θα μπορούσε να ειναι το κάρφωμα του Κεηρούζ. Κρίμα που μέτρησε μόλις για 2 πόντους.

    Ποδόσφαιρο.
    Καλή μπάλλα είδαμε απο γάβρο κι αρσεναλ, αυτά πρέπει να τα λέμε. εμείς τα λέμε, άλλοι δεν τα λένε οταν πρέπει.
    Απλά του κολλημένου οπαδού ο μυαλός θέλει "το πρωτάθλημα" λες και ειναι οτι καλύτερο υπάρχει στον κόσμο. Νοοτροπία χωριού, πώς να γίνει ευρωπαίος ;
    Αλλα ξέχασα, διδάσκουν ήθος και αξίες ...

    Κλείνω με μια υπενθύμιση, εχω ξαναπεί, οτι το να κρίνεις ενα ματς απο την τελευταία φάση στο μπάσκετ ειναι μέγα λάθος και εχει ποδοσφαιρική λογική, διπλό λάθος δηλαδή.
    Γιατι δεν λεει κανείς οτι στο α' δεκάλεπτο χάθηκαν 2 ρημπάουντ και δόθηκε ενα ανάποδο φάουλ ; Αυτο σημαίνει 3 κατοχές μπάλλας.
    Δηλαδή 0 εως 3 καλάθια, ή 0 εως 9 πόντους διαφορά.
    Χάνεις με έναν και σου φταίει η τελευταία φάση ; Το υπόλοιπο παιχνίδι τι ηταν, διακοσμητικό ;
    Δεν απυθύνομαι σε σενα, γενικά το λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νικολας.

    Για να δουμε αν αυτη τη φορα ο Μουρινιο θα υπερβει τις φοβιες του και θα παιξει με δυο αμυντικα χαφ και φουλ επιθεση.
    Απο τα περσυνα τεσσερα clasico στη σειρα και τα δυο του Αυγουστου, καταληγω στο συμπερασμα οτι αντιμετωπιζει με ηττοπαθεια την Barcelona.
    Μεχρι τωρα το πιο δυσκολο παιχνιδι που ειχε η Μαδριτη ηταν μεσα στη Βαλενθια. Εκει επαιξε με τρια αμυντικα χαφ, τους Alonso, Diara και πιο προωθημενο τον Khedira. Μαλιστα δυο φορες ο Γερμανος βρεθηκε σε θεση βολης μεσα στην περιοχη, αλλά δεν ειναι ουτε Κακα, ουτε Pepita, ουτε Di Maria και φυσικα αστοχησε.
    Ευτυχησε να παρει τη νικη, γιατι στο 90’ το δοκαρι και το σωμα του Pepita στερησαν την ισοφαριση απο τη Βαλενθια.

    Το μεγαλο οπλο της Μαδριτης επι ημερων Μουρινιο, ειναι η κοντρα επιθεση και η ταχυτατη μεταβαση στην αντιπαλη περιοχη. Κλειδι σ’ αυτον τον τροπο παιχνιδιου ειναι η μεγαλη πασα του Alonso. Οι υπολοιποι εχουν ‘’δεσει’’ μεταξυ τους και βρισκονται ευκολα. Το τριο Ronaldo-Ozil-Benzema εχει φοβερα τρεξιματα και καλη χημεια. Οπως επισης ο Marcelo που βγαινει απο πισω, με τον Ροναλντο.
    Παντα επικινδυνη ειναι στις στημενες φασεις, λογω του καλου ποδιου του Αλονσο και του Ροναλντο. Στα κορνερ με την προωθηση των Ramos, Pepe εχει σκοραρει μερικα γκολ.

    Αρα που υστερει η Μαδριτη απεναντι στην Barcelona ? Μα φυσικα στο κεφαλι του προπονητη της, που κατεβαζει την ομαδα εντελως παθητικα.
    Στο πρωτο clasico περσυ, κι ενω το σκορ ηταν 1-0 υπερ της Barca, ολη η Μαδριτη ηταν κατω απο τη σεντρα και αμυνοταν, με αποτελεσμα η Barca ν’ αλλαξει 48 πασσες, κρατωντας τη μπαλα πανω απο δυο λεπτα στα ποδια της.
    Ιδου και το βιντεο http://youtu.be/DDPWwozCejo

    Στον πρωτο προημιτελικο του τσουλου, κατεβασε τον Πεπε δευτερο επιθετικο, με οδηγιες να γινεται τριτος αμυντικος χαφ και η Μαδριτη δεν εκανε ουτε μια φαση μπροστα, μεχρι που το ρουφηξε ο Κασιγιας.

    Η μονη αντρικια επιβλητικη κι επιθετικη εμφανιση, ηταν στο πρωτο παιχνιδι του supercopa τον Αυγουστο, κι αυτο λογω της ανετοιμοτητας της Barcelona. Σ’ εκεινο το παιχνιδι η Μαδριτη ηταν πραγματικα ατυχη και αστοχη. Η ισοπαλια τοτε και η ηττα αμεσως μετα στον επαναληπτικο, στοιχησε και τις μονες απωλειες βαθμων στο πρωταθλημα, με την ηττα στη Λεβαντε και την ισοπαλια στην Σανταντερ.
    Απο τοτε ομως η ομαδαρα τρεχει ενα φοβερο σερι 13 νικων, κι εχει αερα 3 βαθμων κι ενα παιχνιδι λιγοτερο στο πρωταθλημα.
    Με βαση αυτα τα δεδομενα, πρεπει να βγει στο γηπεδο και να τελειωσει την υποθεση τιτλος απο το Δεκεμβρη και την 16η αγωνιστικη.


    Για την Barca θα γραψω αυριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χάρης

    Σωστός για το μπασκετικό Άρης-Ολυμπιακός. Δεν πρέπει να κοιτάμε αν έγινε φάουλ, αν ένα κόψιμο ήταν αντικανονικό, αν το παρκέ δεν σκουπίστηκε καλά από την ιδρωτίλα των παικτών, κλπ. Αυτό που μέτρησε, είναι η αντίδραση της ομάδας στηντελευταία επίθεση. Και αυτός ο Κερούς έκανε κάρφωμα από το ΝΒΑ, αλλά μέχρι εκεί. Όπως κι αν κάποιος βάλει μια φορά γκολ περνώντας μόνος του όλη την άμυνα δεν είναι παικταράς.

    Ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός αποκλείστηκε φαινομενκά άδικα, βάσει της εικόνας που έδειξε στα 6 ματς του ομίλου. Όλοι μιλάνε για "ύποπτο" ματς στο Ντόρτμουντ, μέχρι και για τους "Μερκοζί". Πρώτος που πήρε εντολή να μιλήσει έτσι στις κάμερες, ο Μανιάτης, που ακόμα δεν βγήκε από το ολυμπιακό αυγό. Τί να πει και η Μαρσέιγ, που είδε τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει τα δευτερότριτα της Άρσεναλ? Στο κάτω-κάτω, η Ντόρτμουντ τί κίνητρο είχε να παίξει ώστε να μην χάσει τελικά με 2-3? Κακά τα ψέμματα, ο Ολυμπιακός πλήρωσε την ήττα με κάτω τα χερια την πρώτη αγωνιστική. Δεν υπάρχει το "ο Ολυμπιακός δεν είχε παιχνίδια στα πόδια του". Δεν μπορεί να σταθεί μια τέτοια δικαιολογία. Με ή χωρίς παιχνίδια, οφείλεις να παρουσιαστείς έτοιμος για να τρέξεις. Μιλάμε για ματς Σεπτεμβρίου, όχι να παίξεις προκριματικά τον Ιούλιο. Τότε ο Βαλβέρδε ακόμα ψαχνόταν με το ρόστερ στα χαφ. Έβγαλε τον Φέισα στο ημίχρονο, και ο Μακούν έδειχνε σαν παλαίμαχος (στυλ Γκοβού). Ο Ορμπάιθ δεν είχε καθιερωθεί ακόμα.

    Ο Ολυμπιακός δεν πιστεύω ότι θα ασχοληθεί σοβαρά με το Europa. Αν κληρωθεί με καμιά ομαδούλα που την περνάς χωρίς πολύ ζόρι, θα την παλέψει. Αλλιώς, θα αποκλειστεί συνειδητά με κάτω τα χέρια, όπως πριν 2 χρόνια ο Παναθηναϊκός με την Σταντάρ Λιέγης, μιας και δεν ήθελε να ρισκάρει τον στόχο του πρωταθλήματος.

    Η ΑΕΚ όντως πάει καλά με τον Κωστένογλου, αλλά κακά τα ψέμματα, η ομάδα έχει πολλά προβλήματα που κρύβονται από τις επιτυχίες. Οι παίκτες ανακοίνωσαν ότι είναι απλήρωτοι, χτυπώντας ένα διακριτικό καμπανάκι. Ο Μανωλάς ακόμα πιστεύει ότι είναι παικταράς και τσακώνεται με τον Κωστένογλου. Πριν καιρό είχε αποβληθεί για θέατρο στο ματς με την Άντερλεχτ, ειρωνευόταν τον διαιτητή ότι τάχα τον αδίκησε, και μυαλό ακόμα δεν έχει βάλει. Είναι δυνατόν αυτός ο Μανωλάς να πάει στον Παναθηναϊκό όταν μείνει ελεύθερος όπως ακούγεται, ή σε άλλη ομάδα με στόχους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κανθαρε εδω ειχα στυση εγω στα 53 μου εσυ που εισαι και πιτσιρικι αλοιμονο.
    Τελικα συμφωνω και εγω οτι δεν πρεπει να σταθουμε στην τελευταια φαση,τα λαθη γιναν απο μας νωριτερα,δεν μπορω ομως να μη κανω μια συγκριση με το αν το παιχνιδι γινοταν στην εδρα του Ολυμπιακου.
    Τι εγινε το ποδοσφαιρο το περασες ντουκου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ήμουν έτοιμος να σου γράψω το κάτιτις για το χθεσινό παιχνίδι μέχρι που διάβασα το υστερόγραφο υπ'αριθμόν 3 και αμέσως τα ξέχασα όλα. Αυτό το παιχνίδι το περιμένω πως και πως, η Ρεάλ φέτος πετάει, η Μπαρτσελόνα είναι Μπαρτσελόνα και αν ο Μουρίνιο μπει με διάθεση για μπάλα (πιστεύω πως αυτό θα κάνει) τότε θα δούμε ΜΠΑΛΑΡΑ.

    Κλασσικά για μπάσκετ ξέρεις, μυρωδιάς οπότε δεν παίρνω θέση. Καλός ο Ολυμπιακός χθες και κρίμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο ή μη πρόκριση του. Η ΑΕΚ με τη Κέρκυρα έπαιξε πράγματι πολύ καλά αλλά ήταν ένα παιχνίδι μόνο. Θα πρέπει να έχει συνέχεια, και με τα προβλήματα οικονομικής φύσης αμφιβάλλω αν θα υπάρξει. Θα δούμε υποθέτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κανθαρε... δεν συμφωνω!

    Ποιος ειπε οτι στεναχωρηθηκε ο κοσμος του Ολυμπιακου? Δεν μπορω να καταλαβω πως εχει βγει αυτη η αρβυλα. Μια πικρη γευση αφησε μονο για λιγα λεπτα.

    Ειπε ο Ολυμπιακος στον Βενγκερ να βαλει τα δευτερα? Ας εβαζε τα πρωτα ή τα τσικο το ιδιο μας κανει. Εγω την Αρσεναλ εσκισα και αυτο γραφει η ιστορια... εκτος και αν ειναι αλλη ομαδα με τους βασικους και αλλη με τους αναπληρωματικους.

    Θες να το παμε και σε οικονομικα επιπεδα? 3 ζεστα και ακουραστα μυρια εχασε ο Ολυμπιακος που δεν προκριθηκε στο Τσου Λου, και αν το παρουμε και με τη δικη σου ματια, αμα ηθελε το επαιζε το ματς, αλλιως το αφηνε στην τυχη του και επαιζε για το πρωταθλημα και μονο ωστε να βγει πρωτος και να παρει παλι τα φραγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. για το μπασκετ δε με νοιαζει δε το ειδα δε το βλεπω γενικα οποτε εχανα κερδισα μια και το αυτο.
    για το τσου λου αξιζα την προκριση λογω αποδοσης και αποτελεσματων.
    το ντορτμουντ μαρσειγ ηταν αβαβα οτι και να λεει το γαζζετα.
    και το 1-7 της λιον εντασεται οπως καταλαβαινω στην ομορφια του ποδοσφαιρου!!!!!
    ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΩ ΡΕ ΦΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΤΟΣΗ ΟΜΟΡΦΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Vad, το κόψιμο ήταν κανονικό. Με γυμνό μάτι δεν φαίνεται. Εδώ βλέπεις το replay και πάλι δεν είσαι σίγουρος. Κι εγώ απογοητεύτηκα πάρα πολύ με το αποτέλεσμα, αλλά η εμφάνιση με χόρτασε. Η βελτίωση ήταν θεαματική. Και στην Ευρώπη περάσαμε ένα εύκολο απόγευμα χωρίς άγχος. Όσο για το κάρφωμα του Κερούς, νταξ, τι να πω. Ανατρίχιασα. Όσο για τον Τόχα μέσα σε έναν χρόνο είχε κάνει 1,5 καλό παιχνίδι. Μέσα σε λίγους μήνες έκανε δυο πολύ καλά παιχνίδια. Με λίγη υπομονή, σε 4-5 χρόνια πιστεύω ότι θα πιάσει μια σταθερή απόδοση.

    Υπουργέ, έχεις δίκιο ότι δεν πρέπει να χάνεις. Το να τζιμπάς Χ εκτός έδρας είναι ιδανικό κι όπως σωστά λες, εσύ μπορεί να παίρνεις έναν βαθμό, αλλά κόβονται βαθμούς από τους άλλους. Το παραμύθυι που λες ισχύει σε μεγάλο βαθμό. Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα τόσο μεγάλη μερίδα του κόσμου να σκέκεται σε Πλατινί, αβαβά, στημένα και λοιπά. Κι αυτό δείχνει το μέγεθος της πίκρας και της απογοήτευσης. Μου προξένησε μεγάλη έκπληξη. Αυτό σημαίνει ότι προφανώς δεν έχω αφουγκραστεί -στο σημείο που πίστευα- την ψυχολογία του Έλληνα οπαδού και δη των Ολυμπιακών. Το γνωρίζω ότι γίνεται στην Ελλάδα με έντονο ρυθμό, αλλά και στην Ευρώπη; Είναι θλιβερή η κατάσταση του μπάσκετ. Ας κάτσουν να σκεφτούν οι φωστήρες και εκπρόσωποι του ελληνικού μπάσκετ τους λόγους συνεχούς κατάρρευσης, την ίδια στιγμή που στην Ευρώπη βρίσκεται σε συνεχή άνοδο. Ας κάτσουν να σκεφτούν γιατί οι οπαδοί των περισσοτέρων ομάδων έχουν παρατήσει το μπάσκετ. Αυτοί που το φέρανε σε αυτά τα χάλια θα συμπαρασυρθούν από την κατάσταση. Τότε δεν το βλέπανε. Τώρα κάτι αχνοφαίνεται. Αύριο θα σκούζουν. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ένα υποβαθμισμένο προϊόν.

    Αστροφεγγιά, η σιωπή είναι χρυσός. Δεν αρκεί μόνο αυτό. Θα πρέπει να ξέρεις πότε και που θα μείνεις σιωπηλός. Όταν μια γυναίκα βλέπει μπάλα, καλό θα είναι να μην μιλάει. Κι αν θέλει να μιλήσει ας το κάνει χαριτωμένα. Οι περισσότερες, βέβαια, δεν την παλεύουν κάστανο και κατ' επέκταση δεν την παλεύουμε κι εμείς. Για τις υποψίες δεν το πήγα εγώ μακριά. Σου έγραψα αυτά που ακούω από τους οπαδούς της ομάδας και τις παπαριές που γράφουν κάποιοι ρούκουνες στα πρωτοσέλιδα. Επομένως, εκείνοι το πήγαν μακριά. Κι αν θες την γνώμη μου, πολύ μακριά. Το όνομα σου έχει βγει για κάποιο λόγο. Όσο για τους Γερμανούς το ξαναλέω, διότι δεν μπορείτε να το καταλάβετε, ίσως επειδή οι περισσότεροι δεν έχετε παίξει μπάλα και δεν έχετε γευτεί τον ανταγωνισμό. Όταν πιστεύεις σε ένα αποτέλεσμα, σε μια πρόκριση, μάχεσαι με όλες σου τις δυνάμεις και ξαφνικά κάτι γίνεται μέσα στον αγώνα που αναστέλλει την προσπάθειά σου (π.χ. γκολ του αντιπάλου λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου) και συνειδητοποιείς ότι δεν μπορείς να αντιδράσεις, καταρρέεις. Η κατάρρευση είναι ανάλογη με την ένταση του ενθουσιασμού και της πίστης και ενεργοποιείται ολοένα και περισσότερο καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος του ματς. Ειδικά όταν είσαι μικρός σε ηλικία. Ξέρει κανείς τι μέσο όρο ηλικίας έχουν οι Γερμανοί;

    Γεια σου Πάνο. Η διαιτησία δρα με αυτόματο πιλότο; Ομολογώ ότι δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Σατανικό και συνάμα εύστοχο. Για την ποδοσφαιρική Αρειανάρα δεν έχω σκοπό να βγάλω κάτι. Θα ήθελα να βγάλω, αλλά πρώτον και κυριότερο δεν έχω χρόνο και δεύτερον θέλω να δω αν θα αποκτήσουμε διάρκεια. Ούτως ή άλλως ο αγώνας είναι εύκολος στην αποκρυπτογράφησή του. Ο Μίτσελ με τον Ούμπιντες κυριάρχησαν στην αριστερή πτέρυγα με τον τελευταίο να μετατρέπεται σε τρίτο χαφ -συνταγή Κούπερ. Ο Νέτο μπήκε ναυλωμένος, ίσως επειδή βλέπει ότι ο Καζναφέρης παίζει με πάθος και ενθουσιασμό και φοβάται κι ότι ο Γιαννώτας κερδίζει την εμπιστοσύνη του Πολωνού Γκουρντιόλα. Ο Φατί καταβρόχθιζε τα πάντα, κυρίως διότι ο Τόχα έπαιξε ποδόσφαιρο και τον στήριξε -επιτέλους. Ο Βελλίδης συνεχίζει να βγάζει μια σιγουριά, αλλά πρέπει να συνεχίζει να δουλεύει και να βλετιώσει τις εξόδους και την επικοινωνία με τα σέντερ μπακ. Πάλι φάγαμε γκολ από το όριο της μικρής περιοχής. Και τέλος Ντίκο και Σανκαρέ (που εκνεύρισε τον Λέτο) τρόμαζαν συμπαίχτες και αντιπάλους. Βγαίναμε πρώτοι στην μπάλα, κερδίσαμε όλες τις μονομαχίες και φυσιολογικά κερδίσαμε. Αυτά τα ολίγα φίλε μου. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τζονάκο, στο είπα και στην προηγούμενη συζήτησή μας, προφανώς δεν έχεις αντιληφθεί την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της ανακοίνωσης. Και προφανώς ξεχνάτε εύκολα: πόσες φορές ουρλιάζουν οι Ολυμπιακοί για τα (θεωρητικά) κλεμμένα πρωταθλήματα; Έχεις ιδέα πόσες φορές έχει δοθεί η ευκαιρία σε ομάδες με χαμηλότερο μπάτζετ να κερδίσουν τον ΟΣΦΠ και ΠΑΟ; Στα ίσα; Και σε ρωτάω για τρίτη φορά: αν θεωρείς την ανακοίνωση λανθασμένη, πες μου εσύ τους λόγους απαξίωσης του ελληνικού πρωταθλήματος. Ποιοι είναι οι λόγοι; Πες μου ότι δεν έχουν σχέση με ΠΑΟ και ΟΣΦΠ. Πες μου ότι φταίει η ΑΕΚ και ο Ηρακλής. Τότε ποιος έκλεινε κλειστά συμβόλαια στην Ευρωλίγκα; Ο Ίκαρος και το Περιστέρι; Κι ας έβγαινε ο άλλος όγδοος. Κι αυτός που έβγαινε τρίτος έπαιρνε την τσαπού στο χέρι. Ωραία λογική που παράγει κίνητρο και ανταγωνιστικότητα. Σκέψου να κλείνει ο Ολυμπιακός κλειστό συμβόλαιο στο τσου λου και να βγαίνει όγδοος. Περίεργο έτσι; Ή μήπως τα σφυρίγματα στα ματς με ΠΑΟ και ΟΣΦΠ, όταν το ματς δυσκολέψει, τα παίρνει ο Άρης και το Μαρούσι; Και για πες μου πόσο κόσμο είχες στο ματς με τον Ηλυσιακό; Αφού όλα βαίνουν καλώς και η ελληνική Α1 σφίζει από αξιοκρατία, αξιοπιστία, προσκήνιο και κίνητρο. Εξάλλου, φαίνεται από την κλήρωση του κυπέλλου. Για πες μου πόσα κανάλια σφάζονται στα πόδια του ελληνικού πρωταθλήματος για να μην χάσουν το κελεπούρι. Για πες μου για τις καταστροφές παιχτών από ΠΑΟ και ΟΣΦΠ που τους παίρνουν για να μην παίξουν στο Περιστέρι ή στον ΠΑΟΚ. Θα μπορούσαν να σου γράψω πάρα, μα πάρα, πολλά πράγματα.

    Τις καλημέρες μου στον Νικόλα. Ήταν φανερό ότι στο Σούπερ Καπ ότι ο Μουρίνιο είχε προετοιμάσει την ομάδα ειδικά για τα ματς αυτά. Ήταν συνολικά καλύτερος από την Μπάρτσα, στο πρώτο ματς ήταν εντυπωσιακός, αλλά έχασε το τρόπαιο. Δεν ξέρω αν αυτό τον αναγκάσει να αναθεωρήσει την τακτική του απέναντι στην Μπάρτσα. Μπορεί να παίξει με δυο χαφ, μπορεί να βάλει και τρία. Νομίζω ότι σίγουρα θα προβληματίζεται για το σύστημα. Αντίθετα για την διάταξη δεν θα έχει κανένα ενδοιασμό. Συμφωνώ ότι η μετάβαση μπάλας είναι ταχύτατη κι ότι το επιθετικό ταφ (Ρονάλντο, Οζίλ, Ντι Μαρία και κορυφή Μπενζεμά) έχει αποκτήσει ομοιογένεια. Ειδικά οι τρεις πρώτοι με τις πάσες του Αλόνσο, τα μέτρα του Μαρτσέλο, τα χιλιόμετρα του Κεντίρα, τον τσαμπουκά του Ράμος και το ξύλο του Πέπε συνεργάζονται πολύ καλά. Να σου θυμίσω το πόσο μπερδευόντουσαν οι Οζίλ, Ρονάλντο και Ντι Μαρία πέρυσι τέτοια εποχή. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μπορεί να ανακατέψει την τράπουλα (κλισέ) και να δούμε αλλαγές. Είναι πολύ πιθανό ο οδηγός να είναι το παιχνίδι απέναντι στην Βαλένθια που έχει πολλά κοινά στοιχεία με την Μπαρτσελόνα. Θα το διαπιστώσουμε σε λίγες μέρες. Ευχαριστώ.

    Χάρη, ο Κερούς δεν ξέρει μπάσκετ, αλλά ο μπαγάσας με ξεσήκωσε. Για την δεύτερη παράγραφο συμφωνώ απόλυτα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να βγαίνει ο ποδοσφαιρίστης και να δηλώνει τέτοιες παπαριές. Δεν καταλαβαίνει ότι πλήττει το κύρος το δικό του και της ομάδας; Γιατί δεν ασχολείται κανείς με την ανετοιμότητα του Ολυμπιακού στο πρώτο ματς με την Μαρσέιγ; Ο Ολυμπιακός κατακτά το πρώην Ουέφα κάθε χρόνο και έχει χορτάσει από ευρωπαϊκές διακρίσεις; Απαιτώ ως Έλληνας φίλαθλος να παλέψει κι ό,τι προκύψει. Ο Μαρινάκης δεν νομίζω ότι επιθυμεί να καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια. Ο Βάσκος; Ο κόσμος; Καλά, αυτός ο Μανωλάς θεωρείται επαγγελματίας; Πού μου ήθελε και πλουσιοπάροχο συμβόλαιο; Με τα μυαλά που κουβαλάει, ούτε στονΑγροτικό Αστέρα δεν πάει. Ο Κωστένογλου πρέπει να του κόψει τα πόδια. Όλοι λένε για την ανεπάρκεια του Κωστέ, αλλά την κατάσταση την διαχειρίζεται αρκετά καλά και σίγουρα καλύτερα από όσο περίμεναν κάποιοι και βάζω και τον εαυτό μου μέσα. Κι όλα αυτά με ένα πολύ μικρό μέρος από το συμβόλαιο του Χιμένεθ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φόρη, όχι να γινόταν στην έδρα του Ολυμπιακού. Να γινόταν η ίδια φάση από την άλλη πλευρά του παρκέ. Τι θα έδινε; Φάουλ; Αντικανονικό κόψιμο; Το διχτάκι; Τίποτα; Το βρίσκω εξαιρετικά απίθανο να μην έδινε τίποτα. Όσο για το κάρφωμα το έχω ξαναδεί σε βιντεάκι, αλλά δεν συγκρίνεται να το βλέπεις στην κανονική ροή του αγώνα. Το γεγονός ότι δεν το περιμένεις το μετατρέπει σε κάτι μαγικό. Το ποδόσφαιρ δεν το πέρασα ντούκου. Έβαλα ανάρτηση πριν το ματς, αλλά δεν είχα χρόνο για να φτιάξω και μία μετά από αυτό. Έγραψα κάποια πράγματα στον Πάνο (βλέπε παραπάνω σχόλιο) και περιμένω να δω αν θα αποκτήσουμε συνέχεια. Εξάλλου, είχαμε μπασκετούμπα.

    Μικρέ Σκάουτερ, νομίζω ότι όλα εξαρτώνται από τον Μουρίνιο. Το γεγονός ότι παίζει εντός έδρας θα του δώσει ένα μεγαλύτερο κίνητρο για να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα. Αν κρίνω και το Σούπερ Καπ, με την διαφορά ότι η Μπάρτσα θα είναι μάχιμη, νομίζω ότι θα όντως θα παρακολουθήσουμε μπαλάρα. Ίδωμεν.

    Μανόλο, αν δεν στεναχωριόταν ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν θα είχαμε όλα αυτές τις παπαριές για υποψίες και στημένα. Απλά πράγματα. Εννοείται ότι η ιστορία θα γράψει περί επικράτησης της Άρσεναλ. Το είπα και στο κείμενο: ότι οι επιλογές του Βενγκέρ και το κίνητρο της Άρσεναλ δεν ενδιαφέρουν. Εσύ έκανες το χρέος σου. Ξέρεις τι με προβληματίζει; Δεν ξέρω, δεν μπορώ να ξέρω, ποια είναι η σχέση του Βαλβέρδε με τον Πρόεδρο. Είναι σχέση Λεμονή - Κόκκαλη; Κάτανετς - Κόκκαλη; Ποιος υποκύπτει στα θέλω του άλλου;

    Θέμη, δεν αναδημοσιεύω τη θέση του Gazzetta. Απλά επεξήγησα την ιδιότητα του Μιχάλη Τσαμπά, διότι υπέθεσα ότι οι περισσότεροι δεν θα τον γνώριζαν. Εγώ, τουλάχιστον, δεν τον γνώριζα. Δεν ξέρω για τη Λιόν. Δεν παρακολούθησα την Λιόν. Για την κατάρρευση των Γερμανών αναφέρθηκα στο δεύτερο σχόλιο της Αστροφεγγιάς. Καλώς ή κακώς, η εκάστοτε κατάσταση δεν κρέμεται πάντα από τα χέρια μας. Τα πήγατε αρκετά καλά και αν θες την γνώμη μου κυνήγα την πρόκριση στο πρώην Ουέφα. Τα σέβη μου.

    Υ.Γ. Για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα, η μέρα είναι θαυμάσια. Πάω πισίνα. Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν ξερω ποια ειναι αλλα υποψιαζομαι οτι απο τον Μαιο δεν θα υπαρχει, οχι λογω Μαρινακη αλλα για το οικογενειακο προβλημα Βαλβερδε. Πολυ δυσκολα να μεινει ο "Μυτογκας".

    Εχεις και πισινα σπιτι σου? :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ο μαρινακης τον θελει σαν τρελος κι ο βαλβερδε θελει αλλα προς το παρον αν βρει καλυτερα η λιγο κατω στην ισπανια την κανει με τις καλυτερες σχεσεις.
    απαντηση στο σχολιο σου στο μανολη.
    φιλε εμενα δε με χαλαει καθολου το γιουροπα.
    και πολλους γαυρους θα ελεγα.
    απλα αυτο που λες για στενοχωρια οντως υπηρξε στο γηπεδο οπως και ξενερωμα.
    το ολο θεμα ηταν για τα φραγκα αλλα δε νομιζω να κολαει σε 3 μυρια ο βαγγελας!!
    για το πρεστιζ ηταν η ταμπακιερα.
    λιον δεν ειδα ουτε εγω αλλα το αποτελεσμα σε συνδυασμο με το τι ηθελε αρκει για να το ψαξει η ουεφα(χαχαχαχαχαχαχα)ετσι κι αλλιως και τον πανιωνιο τον εχουν βαλει στο στοχο επειδη ηταν πονταρισμενα πολλα στον ασσο.

    να και τι βρηκα μολις τωρα.

    http://www.sportdog.gr/article/73175/misel-tha-kleiseis-ki-esu-ta-matia-photovinteo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χάρης

    Φίλε Κάνθαρε, το σαββατιάτικό κλάσικο ανυπομονώ να το δω.

    Λογικά ο Μουρίνιο θα περιορίσει το ξυλίκι και τις κλωσιές φέτος και θα τους βάλει να παίξουν μπάλα. Κι αυτό γιατί πέρυσι έφαγε τις μπούφλες του, νομίζω ότι είδε το αδιέξοδο του κατενάτσιο απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Μπορεί να έχασε στις λεπτομέρεις τα περυσινά ματς, αλλά ούτε και απείλησε στα σοβαρά την αντίπαλη άμυνα. Δύο ήττες στο Champion's League, μία νίκη στον τελικό Κυπέλλου μετά βίας, μία ήττα και μία ισοπαλία στα παιχνίδια πρωταθλήματος ο απολογισμός. Λογικά θα παίξει με Κασίγιας, Αρμπελόα, Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο, Κεντίρα, Αλόνσ, Εζίλ, Ντι Μαρία, Ρονάλντο και Μπενζεμά (διαφωνώ με την χρησιμοποίση του Μπενζεμά αντί για τον Ιγκουαΐν, αλλά δεν είμαι ο κόουτς της Ρεάλ).

    Η Μπαρτσελόνα φέτος, εμφανίζει κατά την γνώμη μου τρία προβλήματα: Πρώτον, τον κορεσμό των παικτών (οι ίδιοι σχεδόν κάθε χρόνο) από τις συνεχόμενες επιτυχίες των τελευαίων ετών. Δεύτερον, το μικρό ρόστερ δημιουργεί προβλήματα κούρασης στους 15 παίκτες που υπολογίζει ο προπονητής (αν ήμουν κακός, θα έλεγα ότι πέφτει αρκετό φάρμακο, σαν αυτό που ζήταγε ο Μπουρούσης από τον Μάκαρο, ηλεκτρολύτες δηλαδή). Και τρίτον, το ψάξιμο του Γκουαρντιόλα με το να χωρέσει με το ζόρι τον Φάμπρεγας στην βασική ενδεκάδα (μαζί με Ινιέστα και Τσάβι) αλλάζοντας το σύστημα σε κάτι σαν 3-4-3, γεγονός που μπερδεύει και αποδιοργανώνει τους παίκτες και δημιουργεί κενά στην άμυνα, κάτι που φάνηκε στα ματς πρωταθλήματος απέναντι σε μικρομεσαές ομάδες όπου λανσαρίστηκε το νέο σύστημα πιλοτικά. Λογικά, απέναντι στην Ρεάλ, όντας και 3 βαθμύς πίσω, δεν θα ρισκάρει και θα παίξει με το κλασικό 4-3-3.

    Και κάτι ακόμα: με αφορμή το Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Λυών 1-7, όπου η σάπια φέτος Λυών από σατανική σύμπτωση έβαλε όσα γκολ ακριβώς χρειαζόταν για να περάσει στην ισοβαθμία τον Άγιαξ. Δεν αμφιβάλλω για την χαμηλή δυναμικοτητα της Ντιναμό, αλλά δεν είναι περίεργο? Δεν μιλάμε να νικούσε η Λυών με 1, 2 ή 3 γκολ, αλλά για μια τεράστια διαφορά. Στο παρελθόν, σε παλιό Μουντιάλ των '70s, η Ισπανία είχε κερδίσει νομίζω το Περού με 10-1 στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων, περιέργως ακριβώς την διαφορά τερμάτων που χρειαζόταν για να ξεπεράσι στην ισοβαθμία έναν άλλον αντίπαλο, και είχε ξεσπάσει σάλος. Επίσης, αυτές οι ομάδες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, πότε θα σταματήσουν να στήνουν παιχνίδια στο Champion's League και στο Europa League για να τα κονομάει η τοπική τους μαφία που ελέγχει το ποδόσφαιρο μέσω του στοιχήματος προφανώς? Δεν ντρέπονται η Παρτιζάν, η Ντιναμό, ο Ερυθρός Αστέρας (με Κύπελλο Πρωταθλητριών στο παλμαρέ του παρακαλώ), να κάνουν διαγωνισμό στο ποιός θα φάει τα περισσότερα γκολ? Εντάξει, το ξέρω ότι αντί να παίξουν μπάλα ο μόνος στόχος τους είναι να μοσχοπουλάνε ταλέντα, αλλά όλα έχουν κι ένα όριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κανθαρε έτσι όπως την είδα την Αρσεναλ από μέσα, δε νομίζω ότι δεν το πάλεψε το ματς. Σίγουρα αν ήταν "τελικός" γι αυτούς θα ηταν πιο μαχητικοί, θα ήταν αλλιώς, αλλά κ παλι στο β ημίχρονο (μετά το 60) έπαιζαν για να το γυρίσουν..

    Για τους δημοσιοτσάτσους είναι όπως τα λες, αλλά δε νομίζω ότι ο Μαρινάκης χάρηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Θρυλε θεε μου , Ολυμπιακέ μου !
    Κάνθαρε , την ξεσκίσαμε την Αρσεναλ , των πολλών εκατομμυριων , ετσι ! Οπως πατήσαμε τη Μαρσειγ και τη Ντορτμουν ! Ποια ειναι η αξια του Αρσαβιν ? Του Τσαμπερλεν ? Των αλλων "δευτερων" ?
    Τους διαλυσαμε ! Πω πω τι ομαδάρα εχουμε τέλος πάντων ...
    Οσο για τον Πλατινι , ας κοιταξει πρωτα τα χάλια του τσου λου, και μετα να ερθει να μας κάνει υποδειξεις για τη Δοξα Κρανουλας και για τον ΠΑΟ βαρδας ! Αλλη χρονια να βγαζουν απευθειας τις ομαδες που ειναι να παιξουν στους 16. Τι τους θέλουν τους ομίλους ? Ουστ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Υ.Γ.1 Ποιος φέρνει τώρα τους βαθμούς στην Ελλάδα ? Εεεεεεε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μανόλο, κι εγώ δύσκολο το κόβω να μένει. Δεν ξέρεις, όμως, τι γίνεται. Έχει ο καιρός γυρίσματα. Τα χρήματα αποτελούν πειστικό αντικείμενο. Όχι, δεν έχω πισίνα σπίτι μου. Πλάκα θα είχε.

    Θέμη, δεν νομίζω ότι θα μείνει ο Βαλβέρδε. Το καλοκαίρι σε βλέπω με καινούριο προπονητή και νέο άξονα σε όλο του το μήκος -εξαιρείται ο Αβραάμ. Σαφώς και παίζει το πρεστίζ ρόλο. Εννοείται. Όπως εννοείται ότι υπήρχε ξενέρα. Όσο για την Ουέφα, αν κρίνει ότι υπάρχει κάτι επιλήψιμο, καλώς να το εξετάσει. Το άρθρο του Sportdog, γνωστού site για προκλητικά άρθρα-παπαριές, δεν έχει σχέση με τον Ολυμπιακό. Τον Άγιαξ αφορά. Ρε Θέμη, αν η δουλειά ήταν στημένη, θα περιμένανε οι Γάλλοι μέχρι το 90φεύγα για να προκριθούν; Πιο νωρίς δεν μπορούσαν;

    Χάρη, το λέω εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι για να νικήσεις την Μπάρτσα πρέπει να παίξεις ποδόσφαιρο. Δεν γίνεται διαφορετικά. Εκτός αν θες εφήμερες επιτυχίες. Τότε πάω πάσο. Κι προτιμώ τον Ιγκουαΐν από τον Γάλλο. Συμφωνώ με την δεύτερη παράγραφο, πλην της αναφοράς για φάρμακα. Ο κορεσμός είναι δεδομένος και φυσιολογικός. Νομίζω, όμως, ότι έχουν ακόμα δίψα. Το ρόστερ, κατά την γνώμη μου, έχει ικανοποιητικό αριθμό παιχτών και μην ξεχνάς ότι έχει ετοιμοπόλεμα πιτσιρίκια. Ίσως θέλει ένα σέντερ μπακ ακόμα. Η λογική της μεταγραφής Φάμπρεγας ήταν απλή. Ο παίχτης γνωρίζει απόλυτα τι σημαίνει ο οργανισμός Μπαρτσελόνα και φαίνεται ότι θα ταίριαζε ανώδυνα στην εντεκάδα. Η παρουσία του στην Εθνική Ισπανίας άφηνε να εννοηθεί κάτι τέτοιο, καθώς επίσης η ικανοποιητική δοκιματική επίδοση της διάταξης με τρία σέντερ μπακ (3-7-0 ;). Στην πραγματικότητα, βέβαια, το κομμάτι του παζλ, προκειμένου να κολλήσει, ξεκόλλησαν κάποια άλλα. Πάντως, οι τιμωρίες και οι τραυματισμοί φροντίζουν για το μοίρασμα του χρόνου συμμετοχής. Αν το Διναμό - Λιόν στήθηκε, τότε η Ουέφα να ερευνήσει. Λογικά θα το κάνει, όπως λογικά θα πιέσει κι ο Άγιαξ. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι υπάρχει σχέση με το ματς του Ολυμπιακού. Και για να κλείσω με τη Διναμό και τον Αστέρα, τίθεται θέμα εταιρικής κουλτούρας. Προφανώς, δεν τους ενδιαφέρει το ίματζ τους.

    Παβού, δεν είπα ότι δεν το πάλεψε, αλλά δεν την ένοιαζε και πολύ. Εν τέλει, νομίζω ότι ο Μαρινάκης ούτε χάρηκε μήτε απογοητεύτηκε. Όταν αναρωτήθηκα, σε παραπάνω σχόλιο, για το ποιος από Βαλβέρδε και Πρόεδρο υποτάσσεται στα θέλω του άλλου, φωτογράφιζα το πρώην Ουέφα. Αν τα πράγματα στο πρωτάθλημα στραβώσουν, τι θα κάνει ο Μαρινάκης με την υπόθεση Ευρώπη; Θα δώσει το ελεύθερο στον προπονητή ή θα επέμβει;

    Ηλία, είσαι ομαδάρα; Διέλυσες την Άρσεναλ; Δεν νομίζεις ότι είσαι κάπως υπερβολικός; Ποιος φέρνει βαθμούς τώρα στην Ελλάδα; Ο ΠΑΟΚ. Ωστόσο, συνεισφέρεις κι εσύ τον οβολόν σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Λίγο άσχετο με το κυρίως θέμα, αλλά...

    ...Οικοδεσπότα, το είδατε αυτό;

    http://olympia.gr/2011/12/08/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%BF-%CF%84%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B1/#more-111364

    Τί έχετε να πείτε;

    Υγ: Έχει και μουσικές στα σχόλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Συγνώμη, πιό πολλά κομμάτια στο συγγενές άρθρο: http://olympia.gr/2011/12/08/youll-never-walk-alone-video/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Νικολας.


    Στην αρχη της χρονιας ειχα τις αμφιβολιες μου για τον Μεσσι. Κατι φωτογραφιες του που ξενυχτουσε πινοντας ξυδια και κατι δηλωσεις του για την εθνικη Αργεντινης, μου εδιναν την εντυπωση οτι ο παιχταρας ηθελε να ζησει τη ζωη του και τα νειατα του, κανοντας τις μαλακιες του και τις εξαλοσυνες του. 24 χρονων ειναι και υπαρχει μπολικος ντουλας στο πορτοφολι του.
    Ομως τα 29 γκολ σε 27 επισημα παιχνιδια μεχρι τωρα, αποδυκνειουν οτι το μυαλο του το εχει στη μπαλα. Ακομη.
    Συνεπως πρεπει να απαντησουμε στο ερωτημα, γιατι η Barca βρισκεται πισω 6 βαθμους απο τη Μαδριτη ?
    Οι απωλειες της ηταν στο Σοσιεδαδ, που η τοπικη Ρεαλ ισοφαρισε μεσα σε δυο λεπτα σε 2-2. Μεσα στη Βαλενθια που το τελικο 2-2 κρινεται δικαιο, βασει αποδοσης. Εντος εδρας στο 0-0 με τη Σεβιλλη, που ο Μεσσι εχασε το πεναλτυ στο 90’. Στο Μπιλμπαο που ισοφαρισε σε 2-2 στο 90’. Και στη Γεταφε που ηταν ατυχη και αστοχη με το δοκαρι του Μεσσι στο 90’.
    Συνολικη απωλεια 11 βαθμων στις 15 πρωτες αγωνιστικες, ειναι μεγαλος αριθμος για την ομαδα του Γκουαρδιολα.

    Η αποκτηση του Fabregas και του Sanchez, δινει βαθος μεσοεπιθετικα. Συν την τρομερη βελτιωση του Thiago Alcantara και την εκπληκτικη παρουσια στα τελευταια παιχνιδια του Cuenca, κανει αυτο το βαθος, προβλημα.
    Τα προηγουμενα χρονια οι Sergio-Xavi-Iniesta επαιζαν μαζι ολα τα δυσκολα παιχνιδια. Υπηρχε μεταξυ τους φοβερη χημεια.
    Ξαφνικα φετος ηρθε ο Fabregas που ειναι 11δατος και αναγκασε τον Πεπ ν’ αλλαξει το συστημα της ομαδας, βγαζοντας εναν μπακ για να βολεψει τον Cesc. Μαλιστα του εδωσε και το νουμερο 4, που φορουσε κι αυτος οταν επαιζε μπαλα, περνωντας ετσι το μηνυμα οτι ο Fabregas παιρνει ηγετικο ρολο στην ομαδα.
    Αυτο ειχε σαν αποτελεσμα την αμυντικη γραμμη να την απαρτιζουν τρεις παιχτες. Κι αυτην την τριαδα αποκλειεται να την στελεχωνουν καποιοι απο τους Danni Alves, Maxwell- Adriano. Κι αυτο γιατι οι χωροι που πρεπει να καλυφτουν ειναι μεγαλυτεροι και χρειαζεται εκτος απο ταχυτητα και δυναμη, σωματικη διαπλαση και ικανοτητα στον αερα.
    Ετσι λοιπον μενουν οι Pique-Pujol-Mascerano-Abidal.
    Μια φορα επαιξε ο Alves σε διαταξη με τρεις αμυντικους, μεσα στη Βαλενθια, και δεχτηκε δυο γκολ που δημιουργηθηκαν απο τον Mathieu και που λογικα σε διαταξη με 4 αμυντικους, θα υπηρχε καλυψη απο το δεξιο κεντρικο αμυντικο.

    Μεχρι τωρα λοιπον ο Γκουαρδιολα πληρωνει το πειραμα με τους τρεις αμυντικους και τις συνεχεις αλλαγες προσωπων στην αρχικη 11αδα. Σε βαθος χρονου ομως αυτο θα βγει υπερ της Barca, γιατι αποκτα ποικιλια και μεγαλο αριθμο παικτων που μπορουν να παιζουν πολλες θεσεις.
    Στη φετεινη χρονια ομως εχει ν’ αντιμετωπισει την πιο αποτελεσματικη Μαδριτη των τελευταιων χρονων, που μετρα 14 σερι νικες.

    Το Σαββατο νομιζω οτι ο Πεπ θα επιστρεψει στο κλασικο σχημα με τους 4 αμυντικους. Αν ξεκινησει τον Fabregas, τοτε ο Ινιεστα θα παει στη γραμμη και καποιος απο τους Villa-Alexis στον παγκο.

    Λογικα την ισοπαλια την εχει ευκολα η Barca, με την προυποθεση οτι θα δουμε παιχνιδι οπως τα 6 απο τα 7 προηγουμενα. Αν δουμε τη Μαδριτη να προσεγγιζει τον αγωνα, οπως στον πρωτο τελικο του supercopa, τοτε μπορει να εχουμε ειτε ασσο, ειτε διπλο.
    Πιστευω πως με δεδομενο το +3 της Μαδριτης, που πιθανοτατα θα γινει +6 οταν παιξει το παιχνιδι που χρωστα, ο Μουρινιο θα φυλαξει τα νωτα του. Συνεπως οι Alonso-Khedira θα εχουν διπλα τους εναν απο τους Diara ή Coentrao. Αυτο θα στοιχισει στους Κακα Pepita και Di Maria, που θα περασουν στον παγκο, αλλά για τις εμμονες του Μουρινιο, επιφυλασσομαι να γραψω σε αλλο χρονο.


    ΥΓ. Εγω αν ημουν προπονητης στη Μαδριτη με αυτα τα δεδομενα, θα εδινα εντολες για φουλ επιθεση, με δευτερο αμυντικο χαφ τον Κακα, διπλα στον Alonso. Δεν θα βρω ποτε πιο ευνοικες συνθηκες, να καθαρισω τον τιτλο απο την 16η αγωνιστικη. Ηθικο στα υψη, φιλαθλο κοινο διψασμενο και Placido Domingo απο τα μεγαφωνα να τραγουδα τον υμνο της Βασιλισσας.
    http://youtu.be/0JyXLZCSd-g

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εργδημεργ, καλησπέρα. Το είδα το περιστατικό. Πραγματικά συγκινητικό. Οι Ολλανδοί έχουν μια ιδιαίτερη οπαδική και εταιρική κουλτούρα. Σαφδώς διαφορετική από την αντίστοιχη ελληνική και τολμώ να πω καλύτερη. Πιο αποδοτική. Βέβαια, μετά το τέλος του ματς, οι οπαδοί των δυο ομάδων έδωσαν μια μίνι μάχη, αλλά αυτό δεν αναιρεί το βαθύ νόημα της πράξης. Και η μουσική συνοδεία ευχάριστη.

    Νικόλα, αρκετοί ήταν εκείνοι που έτρεφαν αμφίβολα συναισθήματα για τον Μέσι. Θεώρησαν μήπως κι αυτός πέσει θύμα της προβολής και της δημοσιότητας. Προσωπικά δεν έχω διακρίνει τέτοια σημάδια. Συμφωνώ ότι η απώλεια των βαθμών για το επίπεδο της ομάδας είναι αρκετή. Όπως είπα και στον Χάρη, το ρόστερ της ομάδας έχει ικανοποιητικό αριμθό. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχει σέντερ μπακ. Η ποσότητα των χαφ, που συνοδεύεται κι από ποιότητα, μετριάζεται λόγω της διάταξης, ειδικά όταν η ομάδα παίζει με τρία μπακ. Βέβαια, αύριο - συμφωνώ μαζί σου- είναι σίγουρο ότι θα παρατάξει τέσσερα κορμιά στην αμυντική γραμμή. Δεν ξέρω ποια πρόσωπα θα επιλέξει. Σίγουρα θα προσπαθήσει να καθυστερήσει την μαδριλένικη μετάβαση μπάλας αό την άμυνα στην επίθεση. Μια μετάβαση που λαμβάνει μέρος με φοβερή ταχύτητα. Το να πάει με φουλ επίθεση είναι αναμενόμενο και σχετικά λογικό. Προσπαθείς να αποτελειώσεις τον αντίπαλό σου. Δεν ξέρω αν θα προτιμήσει το συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο. Πιστεύω ότι και οι δυο θα μείνουν ευχαριστημένοι με το Χ. Σκέψου να παίξει φουλ επίθεση ο Μουρίνιο και να αρπάξει πάλι πέντε. Θα τσακλακωθεί τόσο πολύ που δεν θα σιδερώνεται με τίποτα. Εξάλλου, είναι ήδη επηρρεασμένος και φορτισμένος όταν παίζει απέντανι στην Μπάρτσα. Αν έπαιρνε το Σούπερ Καπ, ως δικαίωση της τακτικής του, νομίζω ότι θα το ξαναδοκίμαζε. Τώρα δεν ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...