Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Η συμφωνία της καταστροφής

Η τελευταία φορά που πήγα στο Καραϊσκάκη ήταν σε ένα φιλικό με την Πολωνία. Ε, λοιπόν, πήγα και χθες. Πάλι είχαμε εκπλήξεις, υπνωτικά χάπια και σουμπούτεο. Αναφέρομαι στα του Άρη. Και για μια ακόμη φορά, διαπιστώνω με απόλυτη ακρίβεια ότι το γήπεδο είναι η αποθέωση της μαλακίας. Είσαι από παντού περικυκλωμένος. Δεν ξέρει από που να φύγεις. Τέλος πάντων. Πάμε να δούμε τι έγινε στο ματς.

Αντιγράφω ένα σχόλιο που έγραψα σε άρθρο του : «Με τον Ολυμπιακό θυμάμαι επικές σφαγές. Δεν ξέρω από που να αρχίσω και που να τελειώσω. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει τίποτα. Οφείλουμε να παρουσιαστούμε έτοιμοι και αιφνιδιαστικοί. Θέλω να πιστεύω ότι ο Μασάδο θα παρατάξει την ομάδα με τακτικό ρεαλισμό και δεν θα σπαταλήσουμε το πρώτο ημίχρονο, όπως στα ματς με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Δεν μας ταιριάζει το ποδόσφαιρο αναμονής και σίγουρα δεν είμαστε αμυντικογενής ομάδα. Από την άλλη, δεν μπορούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλύτερος στον συγκεκριμένο τομέα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να παίξουμε ποδόσφαιρο κατοχής και να εκμεταλλευτούμε την επίθεση που βρίθει με ταχύτητα σε πόδια και συνδυασμούς. Το πρόβλημα είναι ότι ο Ολυμπιακός, όντας ικανότατος στο ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, θα αποζητά κι αυτός την κατοχή. Επομένως, ποια θα είναι η τακτική επιλογή του Μασάδο: θα περιμένει πίσω ή θα βγει μπροστά; Όντας λάτρης του αιφνιδιασμού, προτείνω να βγούμε μπροστά, να ρισκάρουμε και να βάλουμε φωτιά στο Καραϊσκάκη»


Αστόχησα πλήρως στα θέλω του Μασάδο -στα υπόλοιπα έπεσα διάνα. Μόλις είδα την σύνθεση της εντεκάδας, απόρησα, παραξενεύτηκα και ένα απαισιόδοξο συναίσθημα άρχισε να με γαργαλάει. Μόλις είδα την διάταξη στο χόρτο, το απαισιόδοξο συναίσθημα μετατράπηκε σε σιγουριά: οδεύαμε ολοταχώς προς ήττα. Κι ακόμα το χρονόμετρο δεν είχε ξεπεράσει το πρώτο λεπτό. Το αγωνιστικό πλάνο του Μασάδο, λοιπόν, ήταν κυριολεκτικά εκτός πραγματικότητας. Ήταν μια άστοχη τακτική επιλογή που έκανε μπαμ εκ των προτέρων. Προσοχή: τακτική επιλογή κι όχι τακτικός ρεαλισμός. Ο Καστίγιο ήταν αποκομμένος από την μεσαία γραμμή κι ως εκ τούτου παρουσιαζόντουσαν δυο επιλογές: μακρινές μπαλιές που συχνά κατέληγαν σε μυστήριο λαϊκού ήρωα ή οπισθοχώρηση του Νέρι τουλάχιστον δέκα μέτρα για να πάρει μπάλα. Και πες ότι την έπαιρνε. Τι την έκανε; Μοίραζε οριζόντιες πασούλες. Υπενθυμίζω ότι βρισκόμαστε ακριβώς στον ασβέστη της σέντρας. Έστω, λοιπόν, ότι κάτοχος της μπάλας γινόταν ο Παπαζαχαρίας. Ποια ήταν η επόμενη κίνηση; Πάσα προς τα πίσω. Προσοχή: είναι αυτονόητο ότι η μπάλα, κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα θα γυρίσει και πίσω, αλλά το συγκεκριμένο μοτίβο που περιγράφω ίσχυε καθόλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Είναι, όμως, προφανές: ο Παπαζαχαρίας δεν έχει οργανωτικές ικανότητες, ενώ οι απόπειρες του Πρίττα (Ολύμπιος Θεός) για κάθετο παιχνίδι ήταν αποτυχημένες. Ακόμα κι ο Καπετάνος που είχε επωμιστεί την ανάπτυξη, σπάνια έπαιρνε μπάλα κι όταν την είχε δεν ήξερε που να την μοιράσει. Η απόγνωση ήταν τόσο μεγάλη που μέχρι κι ο Σανκαρέ προσπάθησε να πάρει μέτρα στον άξονα και να φτιάξει παιχνίδι από πίσω. Επιπλέον, η οπισθοχώρηση του Καστίγιο έκλεινε την ομάδα στο τερέν της και το κυριότερο: δεν έδειχνε την παραμικρή διάθεση να βγει.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός ήταν ορμητικός, επιθετικός, έπαιζε με ''κάτω την μπάλα'', είχε ικανοποιητικό transition game σε άμυνα και επίθεση και, δίχως να πιέζει έντονα, ψηλά ή παθιασμένα, ανάγκαζε τους παίχτες του Άρη σε εύκολα λάθη. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά τα εκμεταλλευόταν έξοχα. Για παράδειγμα, ο Λαζαρίδης έκανε όσα λάθη δεν έχει κάνει σε 1,5 χρόνο με την φανέλα του Άρη. Αντίθετα, ο Σανκαρέ ήταν πιο συγκεντρωμένος και ικανός, αλλά κι αυτός συνάντησε αρκετά προβλήματα, κυρίως από τις διαγώνιες και κάθετες πάσες του άρχοντα Ιμπαγάσα -για μια ακόμη φορά φαίνεται το μέγεθος της επίδρασης του Ιμπαγάσα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Εντούτοις, και οι δυο κεντρικοί οπισθοφύλακες μετέτρεπαν το τόπι σε φλεγόμενο αστέρα. Για να φύγει η ευθύνη από πάνω τους και να απεγκλωβιστεί η άμυνα. Αλλά και πάλι: μέναμε προσκολλημένοι στο τερέν μας. Ούτε τσιμέντο ταχείας πήξης να μας έριχναν. Ο Σανκαρέ, λοιπόν, έστριβε σωστά και γρήγορα, αλλά συχνά είχε να αντιμετωπίσει δυο και τρεις αντιπάλους. Όπως ο Τσουκάνης, την πλευρά του οποίου επισκέφθηκαν οι Αμπτούν (ορεξάτος), Μιραλάς, Ντιόγκο και Τοροσίδης. Η επίθεση του Ολυμπιακού, έχοντας αυξομειούμενο πλάτος και φορτωμένη μεσαία γραμμή, πόνταρε στο αριστερό άκρο του αντιπάλου και δικαιώθηκε. Ο Τσούκανης, όντας εκτός περιοχής, είχε αρκετά προβλήματα στο ένας εναντίον ενός, ενώ στο μεγάλο κουτί μάρκαρε χώρο κι όχι κορμιά. Κι όλα αυτά χωρίς να πάρει μέτρα στην πλευρά (την σέντρα την περνούσε μόνο για να εκτελέσει πλάγιο άουτ). Κυρίες, δεσποινίδες και κύριοι, τώρα κατάλαβα γιατί παίζει συνεχώς ο Μίτσελ. Έχει, όμως, και δυο ελαφρυντικά: πρώτον, τα κορδόνια του (τα έδενε συνεχώς) και δεύτερον, δεν πήρε βοήθειες από τους συμπαίχτες του. Πώς να αλληλοκαλύψει διαγώνια, όταν ο Ακόστα δεν γυρνούσε κι ο Λαζαρίδης αλλού πατούσε κι αλλού βρισκόταν; Επαναφέρω την κουβέντα περί λαθών εκ μέρους Λαζαρίδη. Η αποθέωση ήταν η φάση, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, που οδήγησε στην αποβολή του Σηφάκη και το πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού. Ένα λάθος που μας άφησε με εννιά παίχτες και μετουσιώθηκε σε εις βάρος μας γκολ. Ναι, εννιά παίχτες. Ξεκινήσαμε, βλέπετε, με δέκα. Ο Σολτάνι δεν μετράει. Έχω την εντύπωση ότι πιο πολύ έτρεξα εγώ από το καρεκλάκι που καθόμουν, παρά ο Αλγερινός. Τέλος πάντων.

Το πρώτο μέρος τέλειωσε με τον Μαρκάνο να βλέπει το ματς δωρεάν, τον Μέλμπεργκ, λόγω της τάσης του Καστίγιο προς την αριστερή πλευρά, να ακουμπάει κάποιες φορές μπάλα για να μην σκουριάσει και τον Μέγιερι να είναι θυμωμένος που δεν τον έπαιζαν ούτε τα ball boys. Μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα ότι ο Ολυμπιακός αποζημίωσε τον κόσμο του, κυριάρχησε στο γήπεδο, δεν αποσυντονίστηκε από το επιθυμητό αργό τέμπο των φιλοξενουμένων και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον τα λάθη του αντιπάλου. Και κάτι τελευταίο: ήταν φανερό, δοθέντος της δεδομένης απροθυμίας του Άρη να βγει μπροστά και της απομόνωσης του Καστίγιο, ότι ο Μοντέστο, ως κορυφή του αμυντικού τριγώνου μεταξύ του ιδίου και των Μέλμπεργκ-Μαρκάνο, περίσσευε. Οι Μακούν και Ιμπαγάσα, ευρισκόμενοι περίπου στο ίδιο ύψος, αλλά και οι γρήγορες επιστροφές των Τοροσίδη και Χολέμπας εξασφάλιζαν σε μεγάλο βαθμό την άμυνα -ίσως ο Βαλβέρδε ήθελε να πειραματιστεί εν όψει του αγώνα με τη Μέταλιστ ή απλά να πάει στα σίγουρα. Ένας Βαλβέρδε που δεν χρειάστηκε να επέμβει: η ροή του ματς τον βοήθησε σε αυτό. Εξάλλου, μια δουλεμένη ομάδα δεν χρειάζεται πάντα την καθοδήγηση από τον πάγκο, διότι ξέρει από πριν τι να κάνει και πως να λειτουργήσει.

Το δεύτερο μέρος δεν έκρυβε πολλές συγκινήσεις. Οι γηπεδούχοι, παίζοντας με την μηχανή στο ρελαντί, έπεσαν, ενώ οι φιλοξενούμενοι, φανερώνοντας μια χλιαρή διάθεση, ανέβηκαν κι ως εκ τούτου το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. Σε κάποια σημεία, μάλιστα, θύμιζε φιλικό αγώνα. Άρα, περνάμε στον επίλογο. Τι γεύση μου άφησε το ματς; Σπαταλήσαμε πάλι ένα ημίχρονο. Σε κάθε ματς, δηλαδή, που κρύβει εντάσεις, δυσκολίες και δύναμη, θα παίζουμε καθαυτόν τον τρόπο; Γιατί, όμως; Τι είχε στο μυαλό του ο Μασάδο; Την προστασία των Βελλίδη, Ούμπιντες και Φατί (πρακτικό βαρόμετρο) από κάρτες και τραυματισμούς; Ή μήπως έχει μετανιώσει την τακτική του αγώνα με τον Εργοτέλη, στον οποίο κατεβήκαμε με επιθετική διάθεση και παρουσιάσαμε πολύ καλή εικόνα, αλλά δεν μας έκατσε το αποτέλεσμα; Νταξ, η αποβολή του Σηφάκη και ο τραυματισμός του Ακόστα σαφώς επηρέασαν τα σχέδια και τις διορθωτικές κινήσεις του Μασάδο για το δεύτερο ημίχρονο, αλλά η εικόνα του πρώτου 45λέπτου ήταν αρκετά κάτω του μετρίου. Ήταν κακή. Σίγουρα, μια ήττα από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη θεωρείται εντός προγράμματος. Ίσως πολύ απλά τηρήσαμε το πρόγραμμα. Αλλά, ρε παιδιά, θέλουμε να μπούμε play off; Ναι ή όχι; Θέλουμε να προσπαθήσουμε; Ναι ή όχι; Εκτός αν θεωρούμε ότι θα παίξουμε ούτως ή άλλως Ευρώπη, λόγω αποκλεισμών ορισμένων ελληνικών ομάδων από τις λίστες της Ουέφα. Και κάτι τελευταίο: αν το ματς το είχαμε όντως ξεγραμμένο, τότε να το λέγαμε και στους παίχτες για να προβούν στις ανάλογες δηλώσεις.

Υ.Γ.1 Είχα μια χαριτωμένη διαφωνία με έναν φίλο του Π.Α.Ο. για το ποιος έπαιξε χειρότερα: ο Άρης ή ο Παναθηναϊκός; Εκεί φτάσαμε. Όπως στην πολιτική. Που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει αύριο. Ο Τζέφρυ έσωσε την Ελλάδα πολλάκις: το ίδιο θα κάνει κι ο Αντωνάκης. Εκτός αν πεταχτεί από την κουρτίνα ο Καρατζαφέρης. Πάντως, το κίνημα της πατάτας καλά κρατεί. Τους έχει ξεφτιλίσει όλους. Όλους!

Υ.Γ.2 Εύχομαι καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό για τη ρεβάνς με τη Μέταλιστ. Μπορεί να προκριθεί.

Υ.Γ.3 Είναι κομματάρα ή είναι ιδέα μου;

36 σχόλια:

  1. Είναι κομματάρα!!!

    Το ματς αυτό ήταν ξεγραμμένο πριν ξεκινήσει καν να μη σου πω πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

    Ο Μασάδο καλά έκανε κ προστάτεψε τους παίχτες. Το θέμα είναι να κερδίσεις τα 2 επόμενα ματς.

    Μπορείς. Θα το κάνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Agapite Kanthare diabasa to post sou me perisso endiaferon...ksekinises -peripou- legontas oti thymasai epikes sfages sto Karaiskaki, alla opos diapistosa sto ypoloipo keimeno epikentrothikes sta meion kai ta lathi tis omadas sou!
    Xairomai pou eisai antikeimenikos kai mou aresei poly to styl grafis sou!
    To tragoudi einai poly oraio!
    Eyxomai na exeis mia omorfi ebdomada!
    Kalo ksimeroma -afino sxolio 4.02 to proi, lol-!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η τακτική ανάλυση δική σου αρμοδότητα,δική μου ειναι το απαραιτητο πέναλτι και φυσικά η παρεπόμενη αποβολή,πάντως οι νικητές έχουν κάθε δίκιο να διαμαρτύρονται,δε γίνεται,βρε συναρειανέ μου,να πέφτουν οι ολυμπιακοί δέκα φορές στο χόρτο της περιοχής και ο διαιτητής να δίνει μόνο ενα πέναλτι!:))

    ΥΓ.Πάμε γερά μεθαύριο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ευκολα,απλα,3-0.
    φυσικα δε λειπουν αναφορες για μπεναλτι!!!!!
    μια ομαδα που σεβεται τον εαυτο της οταν παιζει στο καραισκακη (οχι απαραιτητα δες χριστοδουλοπουλο)ΠΡΕΠΕΙ να αδικειτε!!!
    μαζι με τη δοξα οι δυο πιο ευκολες νικες στο ναο.
    εχω πει πολακις οταν ειναι μπροστα ο θρυλος υπαρχει παραγκα.
    οταν ειναι πισω ειναι κερδισμενο το ποδοσφαιρο.
    για αυτο
    ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.
    το παιχνιδι δεν αξιζει κριτικης.
    ουτε σε ανοιχτη προπονηση να βρισκομασταν!!!
    εμεις παιζαμε με τα σμαρτφον(sic).
    κατεβασια και γκολ εισασταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο πλουσιος και ο φτωχος Θεμης 7.
    Ο θεμης 3 ομως θελει πεναλτι και φωναζει ΤΡΙΑ χρονια τωρα!!!
    Να τα χιλιασεις τα πρωταθληματα σου.
    Μακαρι να κανεις κι' αλλες τοσο ποιο ευκολες νικες. Εννοειται παντα με μισες ομαδες.
    Οπως ομως και να'χει καλη επιτυχια ΚΑΙ στην Ευρωπη!!!
    Εμεις; Απλα ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ. ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φταιω εγω η ο ολυμπιακος που πλενεις το βραδυ τις φανελες για να τις ξαναβαλεις το πρωι??
      αν δεν αντεχεις η δεν μπορεις μην συμετεχεις.
      παιξε στα περιφεριακα.
      και τυχεροι εισασταν που εχουμε αγωνα την πεμπτη γιατι θα χαναμε το σκορ.
      και στο φιναλε εστω για μια φορα στη ζωη σας παραδεχτειτε οτι ο ολυμπιακος ηταν καλυτερος και κερδισε δικαια.
      δεν ειναι ντροπη.
      αυτα που επικαλειστε ειναι ντροπη.
      ακομα με πονανε τα γονατα μου απο το σηκω κατσε με τοσες φασεις.

      Διαγραφή
  6. αφού λοιπόν φταίει η διαιτησία για άλλη μια χρονιά μπορώ να αισθανθώ υπερήφανος που το ξαναπαίρνω με τη διαιτησία που βλέπει Η πλειοψηφία
    όπως και εχθές ξεκάθαρα η διαιτησία έσφαξε την ομάδα του Άρη
    μυρωδιάς ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ πετούσε χαρταετό
    σωστές απόψεις είναι αυτές
    εξάλλου και την ομιλία του ΓΑΠ που την έβλεπαν και έκλαιγαν όπως και αυτήν του βενιζέλου
    είναι άξια λόγου εξού και τα κλάματα και οι συγκινήσεις
    μεγάλε Έλληνα

    Κάνθαρε για άλλη μια φορά άψογος στις κρίσεις σου τις ποδοσφαιρικές ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ
    ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΦΕΣΟΡΑΣ τέλος
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χάρης

    Ο Άρης παρατάχθηκε απέναντι στον Ολυμπιακό χωρίς τους 2 σημαντικότερους παίκτες του, Ούμπιντες και Φατί. Και πάλι όμως δεν πιστεύω ότι με όλους τους βασικούς μέσα θα μπορούσε ο Άρης να φέρει βόλτα τον Ολυμπιακό. Η αδυναμία του Άρη στο ρόστερ είναι η ανυπαρξία κεντρικών μέσων μιας κάποιας ποιότητας, που να μπορούν να κόβουν και να ράβουν. Ο Φατί είναι μέτριος στο κόψιμο αλλά καλός στο μοίρασμα του παιχνιδιού. Ο Ούμπιντες είναι κλασικό δεκάρι. Οι υπάρχοντες Παπαζαχαρίας, Παπαστεριανός και Πρίττας είναι μόνο για να κόβουν αέρα-πατέρα. Τέλος πάντων, η εξέλιξη του παιχνιδιού μου φάνηκε δίκαιη.

    Η ΑΕΚ τί κατάλαβε που νίκησε τον Παναθηναϊκό και διατηρήθηκε στην πεντάδα? Αφού δεν πρόκειται να πάρει άδεια για το Γιουρόπα Ληγκ. Απλώς έδωσε την χαριστική βολή στις ελίδες του Παναθηναϊκού για τον τίτλο. Το -4, με την εικόνα που βγάζει συνολικά ως ομάδα ο Παναθηναϊκός αλλά και με την διοικητική αστάθεια, δεν ανατρέπεται, ακόμα κι αν νικήσει τον Ολυμπιακό σε μια εβδομάδα. Αν συνεχίσουν να αγκομαχάνε, ούτε στα πλαίη οφφ τους βλέπω καλά. Πάντως, βγάζω το καπέλο σε Φερέιρα και παίκτες που πάλεψαν και αντιστάθηκαν μέχρι εδώ απέναντι στην δεδομένη ανωτερότητα του Ολυμπιακού, όντες απλήρωτοι και παρατημένοι από τους μετόχους.

    Το κίνημα της πατάτας που λες φίλε Κάνθαρε όντως τους ξεφτίλισε όλους. Με πρώτο και καλύτερο το ΚΚΕ. Πράγματι αν δεν πει κάτι το ΚΚΕ, ένα κίνημα είναι κατά των συμφερόντων του λαού. Και δεν περίμενα το Ράδιο Αρβύλα να μου ανοίξει τα μάτια. Τους Αγανακτισμένους (άσχετα με το πώς ακριβώς ξεκίνησε ως κίνημα και πώς εξελίχθηκε και ξεφούσκωσε) τους έβρισε η Αλέκα, όταν έλεγαν σωστά οι οργανωτές ότι δεν θέλουν κόμματα και έδιωξαν το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ-ΜΛ και τους έλεγαν "αν θέλετε ελάτε ως απλοί πολίτες, όχι ως κόμματα". Και αυτοί αποχώρησαν, για να δείξουν τί καλοί πολίτες που είναι. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει στην συνέχεια, με το γάλα, τα φρούτα, τα μαρούλια, τα πάντα όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κόκκινε Δράκε κι εγώ αυτό νομίζω: είναι κομματάρα! Να δεχτώ ότι το ματς ήταν ξεγραμμένο. Έπρεπε να το ξεγράψουμε με τέτοια απόδοση; Σίγουρα υπάρχουν ελαφρυντικά, όπως π.χ. οι τραυματισμοί (δεδομένοι και ενδεχόμενοι), οι κάρτες, η ποιότητα του αντιπάλου, αλλά ομολογώ ότι δεν περίμενα τέτοια εικόνα. Εδώ και τρία ματς δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ρίσκο! Θα μου πεις ήταν ντέρμπι, αλλά αν δεν πάρει σε δύσκολα ματς ρίσκα, σε ποια θα πάρεις; Με τον ΟΦΗ και τον Πανιώνιο;

    Αστροφεγγιά, όχι μόνο στο Καραϊσκάκη, αλλά εντός εκτός και επί τα αυτά. Τέλος πάντων. Υποτίθεται ότι σε αυτό το blog επικεντρωνόμαστε στις τακτικές. Και καλά κάνουμε! Το γεγονός ότι σου αρέσει το στυλ γραφής μου το δέχομαι ως λαμπερό κοπλιμάν. Ελπίζω να το εννοείς. Κι από πότε μας έγινες νυχτοπούλι; Καλή βδομάδα!

    VAD, όταν τρως τρία γκολ δεν μπορείς να φωνάζεις για διαιτησία. Ναι, το πρώτο γκολ προήλθε από κόρνερ που ήταν επιθετικό φάουλ και θα μπορούσε να σφυρίξει κάποιο πέναλτι υπέρ του Άρη, αλλά αυτά τα γεγονότα δεν ξεγράφουν την κακή απόδοση που είχαμε, την απροθυμία που δείξαμε και τα λάθη που κάναμε -εμένα με πείραξε η έλλειψη θέλησης. Προσοχή: υπάρχει ένα τεράστιο αλλά. Δεν γίνεται να σταθώ/σταθούμε στον έναν, σε αυτόν που κρατάει την σφυρίχτρα και να μην επικετρωθώ στους 22 παίχτες των δυο ομάδων και τους προπονητές τους. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές.

    Θέμη, με τριάρα στο κεφάλι δεν μπορώ να πω και πολλά. Αυτό το όλοι μας και μόνοι σας το έχετε βγάλει εσείς και μόνο εσείς και οφείλω για μια ακόμη φορά να σε πληροφορήσω ότι είναι άστοχο, άτυχο και μη ρεαλιστικό σλόγκαν. Ουσιαστικά είναι προϊόν ολυμπιακής προπαγάνδας. Όσο για την διαιτησία δεν έχεις κανένα δικαίωμα να την αναφέρεις. Που κάθε Κυριακή μας έπρηζε τα παπάρια ο Σάββας με τις αδικίες κατά του Ολυμπιακού και την παράγκα του Γόντικα. Μόλις ο Ολυμπιακός απέκτησε το μομέντουμ ξαφνικά όλα αυτά σταμάτησαν για να ξεκινήσουν οι διώξεις στον Φερέιρα. Κάποιοι δείχνουν και τον Δούρο ως υπεύθυνο αυτής της παύσης του Σάββα. Τέλος πάντων. Όσο για το ματς, τι να παραδεχτούμε ρε Θέμη; Θες να το γράψω σε δέκα γλώσσες; Δεν ήσουν απλά καλύτερος, ήσουν πολύ καλύτερος. Αλλά αυτό δεν σου επιτρέπει να διαχέεις την αλαζονία σου προς τα έξω. Θα γυρίσει μπούμερανγκ. Και ξέρεις τι μου δείχνει αυτό; Ότι δεν μπορείς να διαχειριστείς την επιτυχία. Εννοώ κυρίως οπαδικά, αλλά και λειτουργικά όσον αφορά την ΠΑΕ.

    Sierra Golf, για τα πέναλτι που ζητάμε πρέπει να δεχτούμε δυο καταστάσεις. Η πρώτη υποδηλώνει την επιβολή του να πατάμε περισσότερες φορές περιοχή. Η δεύτερη αφορά την συνειδητή επιλογή της ΠΑΕ Άρης και των Αρειανών, να απέχουν από τα κέντρα αποφάσεων και της ουτοπικής -όπως φαίνεται- προσμονής για ισονομία εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Είναι γνωστή η οδηγία του Βασσάρα που είχε δώσει στους διαιτητές σχετικά με το να μην δίνουν πέναλτι στον Άρη, διότι αρκετοί παίχτες του (Χαβίτο, Κόκε, Κάλβο, Κάμπορα) λέει, πέφτουν εύκολα! Απίστευτα πράγματα! Όσο για το ευρωπαϊκό ματς του Ολυμπιακού μπορεί και πρέπει να περάσει: 1)πρόκειται για ελληνική ομάδα, 2) σε αυτές τις δύσκολες ώρες ακούγεται, μέσω του αθλητισμού, η Ελλάδα στο εξωτερικό, 3) παίρνει βαθμούς η χώρα στη βαθμολογία της Ουέφα κι αυτό ωφελεί όλες τις ελληνικές ομάδες. Το να θέλουν κάποιοι να χάνει/αποκλείεται από την Ευρώπη η εκάστοτε ελληνική ομάδα, επειδή δεν την γουστάρουν, μου θυμίζει την ιστορία με τον γάιδαρο του γείτονα. Αντί να στρώσουμε τον κώλο μας κάτω και να αποκτήσουμε κι εμείς γάιδαρο, πάμε και σκοτώνουμε αυτόν του γείτονα. Αυτοί είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κωνσταντίνε, αν το πάρεις, που μάλλον θα το πάρεις, δεν θα είναι λόγω διαιτησίας. Θα είναι λόγω αγωνιστικής ανωτερότητας. Ας μην αντιστρέφουμε τις καταστάσεις και να μην διαστρεβλώνουμε την πραγματικότητα ότι όλοι είναι κατά του Ολυμπιακού. Δεν είναι! Δεν ασχολούνται όλοι μαζί σας. Αλλά το να παίζεις -ανεπιτυχώς- τα λεγόμενα mind games και να φωνάζεις ότι η διαιτησία σε κυνηγά, από την αρχή ουσιαστικά του πρωταθλήματος είναι προκλητικό και ουτοπικό (α, ρε, Βαλβέρδε!). Δλδ τι να πουνε ομάδες σαν τη Λάρισα, τον Ηρακλή και τον Άρη που τους έχουν περάσει απο πριονοκορεδέλα; Τι έπρεπε να κάνουν; Σε ευχαριστώ για το μπράβο, αλλά δεν νομίζω ότι το αξίζω. Ευχαριστώ και πάλι.

    Χάρη, ίσως να μην μπορούσε, αλλά άξιζε να προσπαθήσει. Εμένα αυτό με πείραξε: δεν δείξαμε την παραμικρή διάθεση. Δεν το συζητώ ότι ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος. Στο πρώτο μέρος κυριάρχησε και επέβαλε το παιχνίδι του σε ένα ανορεξικό Άρη. Καλά έκανε και καλά να πάθουμε. Η ΑΕΚ δεν ξέρω τι κατάλαβε. Αλλά έχει κι αυτή ένα πρεστίζ, ένα κοινό που πρέπει να ικανοποιήσει. Ωραία, για το πρώην Ουέφα δεν θα πάρει άδεια. Για το ελληνικό πρωτάθλημα θα πάρει; Καλά κάνεις και βγάζεις το καπέλο σε Φερέιρα και παίχτες. Μια παρατημένη ομάδα από μετόχους, κόσμο και ΜΜΕ ,και συχνά εργαζόμενη σε εχθρικό περιβάλλον εντός φιλίου εδάφους, προσπάθησε σκληρά, αλλά, από ότι φαίνεται, δεν άντέχει στα τελευταία σπριντ. Το κίνημα της πατάτας μακάρι να επεκταθεί και σε άλλα προϊόντα. Θα χει τρομερό ενδιαφέρον το πως θα εξελιχθεί. Αν (το αφήσουν να) εξελιχθεί. Συν τοις άλλοις, δείχνει την ανεπάρκεια, αστοχία, γύμνια, πες το όπως γουστάρεις, του στάτους κβο της αγοράς, αλλά την επαλήθευση του όρου ''από την παραγωγή στην καταναλώση'', των πολιτικών κομμάτων (βλέπε ΚΚΕ), της υποκρισίας της κοινωνίας που πάει ο άλλος με το πολυτελές 4x4 να αγοράσει δέκα σακιά πατάτες, διότι, όπως ισχυρίζεται, πεινάει (!), των ΜΜΕ που πλασάρουν ότι πουλάει, αλλά δεν στηρίζουν ότι αξίζει, των χονδρέμπορων που ανεβάζουν τις τιμές 500% πάνω με την δικαιολογία ότι αναλαμβάνουν ρίσκα αποθήκευσης, μεταφοράς, συντήρησης και λοιπά, των αγροτών που χόρτασαν με επιδοτήσεις και πακέτα στήριξης και αρνούνται πεισματικά να οργανωθούν, να συνεργαστούν πρωτογενώς και να σχηματίσουν ισχυρούς συναιτερισμούς. Ξέχασα κάποιον;

    Καλή βδομάδα να έχουμε! Λευτεριά σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συγγνώμη έχω μιλήσει ποτέ εγώ για διαιτησία ?
    έχεις ακούσει από εμένα ΑΣΕ τους άλλους από εμένα έχεις ακούσει να κατηγορώ τον οποιοδήποτε ?
    θα χαρώ να μου αναφέρεις έστω και μια φορά
    ΜΙΑ ΦΟΡΑ
    Αν δεν μπορούν κάποιοι να δουν μπάλα και όταν πάνε στον καφενέ κάθονται προκατελλημένα δεν είναι πρόβλημα μου η μάλλον είναι πρόβλημα μου διότι αυτοί θεωρητικά πάντα είναι σκεπτόμενοι και αξιολογούν ανθρώπους και καταστάσεις
    επομένως μην μου γράφεις για ανεπιτυχή παιχνίδια μυαλού
    όταν γράφω εγώ να κρίνεις τα δικά μου γραπτά και όχι το τη ακούς από άλλους για δήθεν παράγκες και διαιτησίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κωνσταντίνε, δεν αναφερόμουν σε εσένα. Νομίζω ότι ήταν/είναι προφανές, αλλά μάλλον δεν το κατέστησα αντιληπτό. Με αφορμή τα γραπτά σου περιέγραψα μια κατάσταση. Κι αυτοί οι άνθρωποι που λες, ψηφίζουν και εκλέγουν τον Τζέφρυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγω αυτο το "Εχω την καλυτερη ομαδα, εκανα 5000 τελικες γι αυτο μη μιλατε για τη διαιτησια" δε το καταλαβαινω. Απο κανεναν.
    Και η Μπαρτσα εχει την καλυτερη ομαδα στον πλανητη και ειναι 10 βαθμους πισω απο τη Ρεαλ.
    Και λοιπον?

    Κερδισε τον Αρη χωρις να σε ευνοησει η διατησια. Μπορεις? η να το θεσω και αλλιως, αφου παιζεις μπαλαρα (ή αν θες την καλυτερη μπαλα αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα) δε χρειαζεται σωνει καλα και να νικας με δεκανικια.

    Δηλαδη ειναι ντροπη, να μπαινουν συνεχως τρικλοποδιες σε ενα διαλυμενο ΠΑΟ για να παρει το πρωταθλημα η σουπερ ντουπερ καλυτερη ομαδα στην Ελλαδα και να σου λενε κι απο πανω "μονοι μας και ολοι σας".
    Κι οταν αυτοικανοποιειται κανεις, μονος του ειναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα Κάνθαρε.

    Δεν έχω να πω πολλά, το κείμενο σου τα λέει όλα. Σαφώς ανώτερος ο Ολυμπιακός, έκανε το παιχνίδι του όπως ήθελε αυτός και εγκλώβισε την ομάδα σου. Οφείλουμε να βγάλουμε το καπέλο στον Βαλβέρδε που έχει καταφέρει να βγάλει αλώβητος το πρόγραμμα μέχρι στιγμής, παίρνοντας τα αποτελέσματα που θέλει. Λογικά και μετά την ήττα του Παναθηναϊκού χθες, έχει το πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα.

    Υ.Γ Πως έχει καταντήσει έτσι ο Σολτάνι; Αλλιώς τον θυμόμουν με τον Ηρακλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιατι δεν σηκωσες ενα χερι προς την 8 να σε δω ρε, μια μουτζα εστω! :P

    Δεν ξερω αν ο Αρης ηταν κακος σιγουρα παντως ο Ολυμπιακος ηταν διαβολος της Τασμανιας, ωραια μπαλα, συγκεντρωμενος, δεν εδωσε περιθωρια και χορο στον αντιπαλο να αναπτιχθει. Επισης ειχε κατι που δεν διαβασα πουθενα, τον Ντιογκο σε τρελα κεφια. Επαιξε καλα και δεν το ανεφεραν. Κακως.

    Πες μου οτι ο Καρατζαφερης θα πεταχτει σαν τον μιστερ Ζονγκ να τρελαθουμε! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Bgt, αντιγράφω από ένα πρόσφατο άρθρο του Καίσαρη: ''Δύο ήττες έχει στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια ο Παναθηναϊκός. Από τις δύο αυτές ήττες το +5 έγινε -1. Στη Λιβαδειά και προχθές στο ΟΑΚΑ από τον ΠΑΟΚ. Τι κοινό έχουν αυτά τα δύο ματς; Αποφάσεις της Super League που προηγήθηκαν. Επειδή ο Λεβαδειακός είχε πράγματι βεβαρημένο αγωνιστικό πρόγραμμα, ζήτησε και δεν έπαιξε την Τετάρτη πριν από το ματς με τον Παναθηναϊκό. Κι ότι δικαιούνταν μια ανάσα ο Λεβαδειακός, που έπαιζε σερί Κυριακή - Τετάρτη - Κυριακή, τη δικαιούνταν. Συνέπεσε, όμως, την ανάσα αυτή να την πάρει πριν από το ματς με τον Παναθηναϊκό. Σύμπτωση. Υπάρχει και δεύτερη συνεχόμενη σύμπτωση όμως. Η αναβολή του πρωταθλήματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον νέο αθλητικό νόμο. Οπως έχω ξαναγράψει, αν δεν είχε προκύψει η αναβολή το ματς Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ θα είχε διεξαχθεί την περασμένη Κυριακή, τρεις μέρες μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από την Ουντινέζε με 0-3. Αντί, λοιπόν, να πάει ο ΠΑΟΚ να παίξει στο ΟΑΚΑ την Κυριακή, αμέσως μετά την Πέμπτη, έπαιξε ύστερα από δέκα μέρες ξεκούραστος. Κι αν δεν είχε προκύψει αυτή η αναβολή, ο Ολυμπιακός θα έπαιζε το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ αμέσως μετά το εκτός έδρας ματς της Πέμπτης με τη Μέταλιστ στην Ουκρανία. Θα πει κάποιος ότι της κοντής της τσαπού τα μαλλιά τής φταίνε. Αν έχεις ομάδα, κύριε Παναθηναϊκέ, και θέλεις να πάρεις το πρωτάθλημα, έμπα μέσα στο γήπεδο, παίξε και κέρδισε. Δεν είναι Μπαρτσελόνα ο Λεβαδειακός''. Υπενθυμίζω ότι ο Καίσαρης είναι Ολυμπιακός. Κλείνω, λέγοντας ότι ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και δεν χρειάζεται την διαιτησία για να κερδίζει, να μην χάνει ή να κατακτά τίτλους. Μια τέτοια κατάσταση βλάπτει το προφίλ του ανεπαρνόθωτα. Και μέτα ακούς και το ''όλοι σας και μόνοι μας'' και σε αποτελειώνουν. Το χειρότερο είναι ότι βλάπτει κι όλες τις υπόλοιπες ομάδες. Το χείριστο ότι δεν το καταλαβαίνουν οι ίδιοι οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ή, για να είμαι ακριβέστερος, δεν θέλουν να το καταλάβουν.

    Μικρέ Σκάουτερ, ο Βαλβέρδε έχει προβεί σε καλό προγραμματισμό, δεν είχε τραυματισμούς και κάρτες, έχει ένα καλό ρόστερ με ποιότητα και βάθος και κρατάει γερά κάτω από την μασχάλη τρία καρπούζια. θα είναι πλήγμα για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο αν φύγει το καλοκαίρι. Όσο για τον Σολτάνι κι εγώ αλλιώς τον θυμόμουν. Στον πρώτο γύρο του περσινού πρωταθλήματος ήταν πολύ καλός. Τώρα είναι...

    Μανόλο, ήμουν στη θύρα 34. Το Καραϊσκάκη για τα πρότυπα της Ελλάδας είναι ένα πολύ ωραίο και λειτουργικό γήπεδο. ΜAνόλο πίστεψέ με: ο Άρης, όχι μόνο ήταν κακός, αλλά δεν είχε καν την θέληση να δράσει ή έστω να αντιδράσει. Ήταν προφανές ότι ο Μασάδο είχε ξεγράψει το ματς -τουλάχιστον ο Γιαννώτας είχε διαφορετική άποψη και προσπάθησε. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός ακολούθησε την πεπατημένη. Σιγά μην κάτσει να ασχοληθεί με τις προφυλάξεις του Μασάδο. Ο Ντιόγκο ήταν φιλότιμος και ορεξάτος, αλλά κάτι δεν κολλάει καλά, ρε παιδί μου. Τον βλέπεις και δεν σε γεμίζει. Δεν έχει την στόφα ηγέτη. Έπαιξε αρκετά καλά, όμως, και ανέλαβε δημιουργικό ρόλο. Ο Καρατζαφέρης εύκολα θα υποδυόταν τον κύριο Ζονγκ. Και σε τσίρκο θα μπορούσε να δουλέψει. Κι αυτός και οι συνάδελφοί του. Οι κωλοτούμπες δεν αποτελούν προνόμιο μόνο των αθλητών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ελα μ**νι στον τόπο σου ! Τι είναι αυτά που ακούνε τα ματάκια μου και βλέπουνε τα αυτιά μου ?
    Ρε Κάνθαρε έλεος ! Φταίει η διαιτησία που σας παίξαμε μονότερμα και σας διαλύσαμε ? Φταίνε οι αποφάσεις των κέντρων που ο Λεβαδειακο΄ς και ο Πάοκ έπαιξαν ξεκούραστοι με τον ΠΑΟ. Δηλαδή ο βάζελος τι ήταν ? Μήπως ήταν κουρασμένος όταν έπαιζε μαζί τους ? Ελεος, ας συνέλθετε λίγο που μου παραθέτεις και λόγια του αρχιδιαπλεκόμενου του Καισαρη !

    Hλίας Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρε Ηλία, ας μην γενικεύουμε το ειδικό. Είπα ή έγραψα ότι η διαιτησία καθόρισε το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα; Όχι, βέβαια. Ο Ολυμπιακός ήταν κατά πολύ ανώτερος. Τέλος. Για τα γραπτά του Καίσαρη που παρέθεσα σε ρωτάω ευθέως: έστω ότι η κατάσταση ήταν αντιστραμμένη. Ότι στη θέση του Παναθηναϊκού ήταν ο Ολυμπιακός. Ποια θα ήταν η αντίδραση, η επίσημη αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός; Ποια θα ήταν η αντίδραση των οπαδών. Και ποια θα ήταν η αντίδραση των οπαδών-δημοσιογράφων σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Kantharako kai bebaia to ennoo oti mou aresei to styl sou, an kai den sxoliazo syxna...
    Oso gia to nyxtopouli pou les anekathen imoun kai eimai...aneksartita pou den perno to xrono mou sta blogs, alla sto fb! xaxaxaxaxaxaxa
    Filia polla!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ρε κανθαρε μαλον δεν καταλαβες.
    στο κειμενο καλα τα λες.
    η αναφορα στη διαιτησια παει στο σχολιο.
    το ευκολα κι απλα σε σενα που σου ελεγα για τις δηλωσεις γιανιωτα βελιδη.
    σαφως ανωτερος ο θρυλος.
    και να ξεχωριζεις σε ποιον μιλας.
    ειμαι οπαδος και θα απευθυνεσε σε μενα.
    γιατι αλλιως οταν μιλαει ο κοντης η ο αθανασιαδης θα σε ταυτιζω μαζι του.
    αγαπαω σαββα αλλα δε συμφωνω κιολας μαζι του.
    εχει και δικια εχει κι αδικα.
    εμεις ειμαστε οπαδοι.
    οι διοικουντες ας τα βρουν μεταξυ τους.
    τι με νοιαζει εμενα ο γοντικας η ο κωσταντινου??
    απο τα σχολια των αρηανων καταλαβα οτι τσαμπα πληρωνω λεφτα για διαρκειας.
    αφου δεν ειδα πεναλτι και το επιθετικο φαουλ πριν το γκολ!!!!!
    σε λιγο θα μας πουν οτι εφτανε στα σπιτια τους κι η καπνα απο τις καντινες!!!!!
    οσο για το ολοι σας και μονοι μας ελπιζω να ακουγες ραδιο σημερα.
    μεχρι που τα χωνανε στην αεκ γιατι κερδισε και εκοψε βαθμους στον ποα.
    οτι ηταν για τα λιονταρια ο βαζελος δεν το λενε!!!
    παντως η ομαδα σου δε φτουραει μια.
    πολυ λιγη.
    αν και στο ξεκινημα του πρωταθληματος ειχε ορεξη .
    ουτε αρχη ουτε τελος.
    λιγα τριγωνακια και μεχρι εκει.
    το λεω γιατι ανησηχησε ενας φιλος μου βαζελος που σας εχει μεσα.
    και κει κλαρινο βλεπω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κάνθαρε ήμουν κι εγώ Καραϊσκάκη. Στην αρχή μου κακοφάνηκε που από την 26 έβλεπα τόσα δίχτυα όσα οι πέστροφες σε εκτροφείο. Γρήγορα άλλαξα γνώμη και παρακαλούσα να πέσουν μπροστά μου χοντρές κουρτίνες, ή τελοσπάντων να περαάσει ο χρόνος. Γιατί μες στο κρύο ούτε τσιγγάρο, μες στο καραϊτάβλι ούτε σύνθημα, και μέσα από την 11άδα ούτε ένας με τσαγανό. Τρία σύμφωνα μόνο gtp. Και φέτος τα play-off μοιάζουν πολύ πιο μακρυνά απ'ότι πέρισυ ίδιο καιρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κάνθαρε, καλως μας ήρθες Καραϊσκάκη. Δεν μας αποζημείωσε τόσο η ομάδα όσο λες. Από το 15' έως το 45' έπαιξε καλά. Ας όψεται η Ευρώπη.
    Χαμηλό τέμπτο στην υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα. Σας περίμενα πιο δυνατούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χάρης

    Κάνθαρε κι εγώ τον Καίσαρη διαβάζω, φαίνεται όλοι μάθαμε από την "Μάνα του Λόχου"! Ο Καίσαρης δεν είναι Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός, ούτε για οπαδό κανενός τον κόβω. Διαβάζοντάς τον εδώ και χρόνια, διαβλέπω μια απλή συμπάθεια προς τον Πανιώνιο. Πιθανόν να κάνω λάθος. Συχνά γράφει για τον Πανιώνιο, την Νέα Σμύρνη και τα γύρω-γύρω. Από τον Κουτελάκη και τον Σιότροπο, μέχρι τον Μπέο και την σημερινή διοίκηση πρωτοδικείου. Για τους τελευταίους ειδικά ο Καίσαρης έχει γράψει, σχετικά με το ότι οι άνθρωποι δεν έχουν να βάλουν λεφτά στον Πανιώνιο: "Αν τους γυρίσεις ανάποδα, θα πέσουν μόνο αναπτήρες και κλειδιά"!

    Εν πάσει περιπτώσει, δεν χρειάζεται να στα πει ο Καίσαρης για να καταλάβεις ότι αν έχεις ομάδα σοβαρή, μπες μεσα και κέρδα τους, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Άλλωστε, όποιος φωνάζει είναι από κάτω. Είναι αδύναμος και ανήμπορος να αντιδράσει. Ο ισχυρός δεν έχει ανάγκη να φωνάζει, εκτός αν υπάρχουν συμπλέγματα. Άσε τον Βαγγέλη να φωνάζει το "μόνοι μας και όλοι τους". Μόνο αυτός το πιστεύει. Πλάκα πλάκα, το παραπάνω ρητό είναι αληθινό. Ο Ολυμπιακός μόνος του στην πρώτη θέση και υγιής ομάδα, και οι υπόλοιποι να βράζουν στο ζουμί τους.

    Παίδες, ξεκολλάτε με τις ομαδάρες στην Ελλάδα. Όλοι το 50-50 θέλουν στην διαιτησία. 50 για μας, και 50 εναντίον του αντιπάλου. Ούτε κουκούτσια, ούτε σπόρια, ούτε τίποτα στον αντίπαλο. Όλο το καρπούζι μόνο στην ομαδάρα που έχει το πάνω χέρι. Το ξέρω τί γίνεται στην διαιτησία. Αν δεν είσαι καλός ταχυδρόμος για να το πας το γράμμα, σε εξαφανίζουν αργά ή γρήγορα από τους πίνακες. Οι διαιτητές των μεγάλων κατηγοριών ειδικά σφυρίζουν όπου φυσάει ο άνεμος. Σήμερα με τον Κόκκαλη, αύριο με τον Πατέρα, μεθαύριο με τον Μαρινάκη. Τρανά παραδείγματα ο Βασάρας παλαιότερα και ο Κάκος στις μέρες μας. Ο Βασάρας κατά το ρεπορτάζ "ήταν" του Παναθηναϊκού στα χρόνια της Παράγκας, και αργότερα ο ΠΑΟ τον έβριζε (γιατί προφανώς έγινε "κόκκινος" σύμφωνα με το ρεπορτάζ). Στο τέλος τον έβριζαν όλοι. Ο Κάκος επί Κόκκαλη ήταν "κόκκινος", μέχρι και κόκκινο κασκόλ θυμάμαι του είχαν κρεμάσει χαρούμενοι οπαδοί του Ολυμπιακού στην επαρχία. Με τον Πατέρα στα πράγματα ο πύρινος κόσμος του Πειραιά έβριζε τον Κάκο. Με τον Μαρινάκη καβάλα στ' άλογο ξαναέγινε "κόκκινος". Πάντα κατά το ρεπορτάζ. Όλο αυτό μόνο θλίψη πρέπει να προκαλεί σε όλους.

    Φίλε Κάνθαρε, όπως έχει πει πάλι ο Καίσαρης, είναι μάταιο να συζητάς στα σοβαρά με οπαδούς. Με φανατικούς που δεν θέλουν να τους βρίζεις τον Πρόεδρο ή να ξεφτιλίζεις τους παίκτες και τον προπονητή, κουβέντα δεν κάνεις. Άσε τους να διαβάζουν Γαύρο και Ντέρμπυ. Πρωταθλητή και Πράσινη. Μην ξεχάσω και κάτι Ώρες για Σπορ και Σπορ του Βορρά. Όλα έχουν το καλύτερο χαρτί για τις δουλειές του σπιτιού, ειδικά όταν βάφεις το σπίτι να πέφτουν τα χρώματα και τα λάδια πάνω τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αστροφεγγιά, κι εγώ νυχτοπούλι είμαι. Την νύχτα, ρε παιδί μου, αποδίδω καλύτερα. Έχει ησυχια, δεν υπάρχουν πειρασμοί και μπορείς να ολοκληρώσεις πειθαρχημένα τις δουλειές σου.

    Θέμη, στο πρώτο γκολ, αντι να δώσει επιθετικό φάουλ, δίνει κόρνερ, όπως θα μπορούσε να δώσει και πέναλτι. Και να τα έδινε κατά ένα συντριπτικό ποσοστό θα έχανα. Δεν το συζητώ. Αφού σου λέω: με το που είδα σύνθεση και διάταξη, τέλος! Άντε να σε κούραζα λίγο παραπάνω. Όσο για τις δηλώσεις το έγραψα και στο κείμενο: την επόμενη φορά να προειδοποιούν τους παίχτες. Αν και ο Γιαννώτας, όταν μπήκε μέσα, τίμησε τα λεγόμενά του και εξέθεσε τον Μασάδο για την τακτική που ακολούθησε και το γεγονός ότι άφησε εκτός τον ίδιο, καθώς και τους Ούμπιντες - Φατί. Τέλος πάντων. Το ματς στο ΠΑΟ - Άρης είναι διπλό! Δεν το συζητώ! Να με ταυτίσεις με τον Κόντη και τον Αθανασιάδη; Όχι, ρε Θέμη. Δεν έχω διάθεση να δείχνω παράλογες αγάπες στην ΠΑΕ. Όταν κάνει κάτι καλό, το λέω κι όταν μαλακίζεται πάλι το λέω. Εσείς μόνο υποστηρίζετε. Και ευχαριστώ για την ωραία πάσα που μου δίνεις για τα βρώμικα. Υποτίθεται ότι έξω από το γήπεδο έχει βρώμικα. Πολλά βρώμικα. Πάρα πολλά βρώμικα. Αυτά τα γατρονομικά περίπτερα (πρέπει να) λειτουργούν με τέλειο ανταγωνισμό. Φευ! Είναι προφανές ότι πρόκειται για καρτέλ. Η τιμή είναι συμφωνημένη και φτάνει τα πέντε ευρώ! Και για ποιο πράγμα; Για ένα ψωμάκι με λουκάνικο, κρεμμύδι, ντομάτα, παγωμένες πατάτες και σος για να γλυστράει. Έχε χάρη που το βρώμικο μου το κέρασαν, αλλιώς δέκα μέρες να είχα να φάω πέντε ευρώ σε αυτά τα λαμόγια δεν έδινα.

    Άλεξ, κι εγώ περίμενα να περάσει ο χρόνος για να φύγω. Ειδικά το δεύτερο ημίχρονο ήταν ανυπόφορο. Φιλικό ματς. Το χασμουρητό έπεσε σύννεφο. Ο μόνος που έδειξε διάθεση ήταν ο Γιαννώτας. Ακόμα κι ο Μασάδο από τον πάγκο που τον έβλεπα δεν μιλούσε, δεν κουνιόταν, δεν φώναζε, κάτι ρε παιδί μου! Τζίφος. Νηνεμία. Η κατάσταση με τα play off δυσκολεύει πάρα πολύ. Όλα τα προγνωστικά είναι εις βάρος μας. Εδώ ο Τσιώλης κάνει πορεία πρωταθλητισμού με τον Αστέρα! Ναι, αυτός ο άχρηστος που έφυγε κακήν κακώς από την ομάδα. Για να έρθει ο Πολωνός Γκουαρντιόλα! Μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας, Άλεξ! Μόνοι μας! Ας ελπίσουμε ότι κάποιες ομάδες δεν θα πάρουν άδεια για την Ευρώπη, μπας και τις αντικαταστήσουμε εμείς. Αν πάρουμε κι εμείς άδεια.

    Γεια σου Παβού. Καλώς σας βρήκα. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο ήταν ορμητικότατος. Όπως είπε κι ο Θέμης από το σήκω - κάτσε πόνεσαν τα γόνατά του! Κι εγώ μας περίμενα πιο δυνατούς. Για την ακρίβεια μας περίμενα πιο ορεξάτους, αλλά ο Μασάδο παράτησε το παιχνίδι. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά μέσω των τακτικών του επιλογών το παράτησαν και οι παίχτες.

    Καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλώς τον Χάρη! Γεμίσαμε νυχτοπούλια!

    Τον Καίσαρη τον θεωρώ από τους καλύτερους αρθρογράφους. Έχει ιδιαίτερο στυλ και χρησιμοποιεί την ειρωνεία τόσο καλά που, αν δεν είσαι εκπαιδευμένος, νομίζεις ότι μιλάει σοβαρά. Όσο για το τι ομάδα είναι, οι φήμες έντονα υποδεικνύουν τον Ολυμπιακό. Άσε που έχω και ένα φίλο που εργάζεται στο ίδιο site με τον Καίσαρη και μου λέει το ίδιο πράγμα. Δεν έχει, όμως, πρόβλημα να κριτικάρει την ΠΑΕ και παράλληλα να γράψει καλά λόγια για το αγωνιστικό. Θυμάμαι κάποια άρθρα που κατέκρινε τον Μαρινάκη ως Πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ και από κάτω τα σχόλια ήταν μηνύματα συμπαράστασης για τον Πρόεδσρο του Ολυμπιακού. Άντε τώρα εσύ να εξηγήσεις ότι γράφει για τον Πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ κι όχι για την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της ΠΑΕ. Μάταιος κόπος. Ωστόσο, μπορεί να έχεις και δίκιο: ενδέχεται να μην υποστηρίζει τον Ολυμπιακό. Όλα παίζουν. Όσο για τον Πανιώνιο, συμφωνώ!

    Αυτό ''το μόνοι μας κι όλοι σας'' είναι δημιούργημα της ολυμπιακής προπαγάνδας. Και δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που πέφτουν σε αυτή την παγίδα και το πιστεύουν. Όπως πιστεύουν ότι ο Μαρινάκης είναι ο ανυπέρβλητος παράγοντας του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όποιος νορμάλ άνθρωπος ανατρέξει στις δηλώσεις του, όταν μας είχε συστηθεί, καταλάβαινε ότι στο ποδόσφαιρο έμπαινε ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Που αν του έδειχνες μια πράσινη μπάλα θα την περνούσε για καρπούζι. Αλλά όλοι εμείς πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί που έχουμε τον Μαρινάκη και τον Πατέρα (sic!). Έχεις, όμως απόλυτο δίκιο: ο Ολυμπιακός είναι καλοπληρωτής και οργανωμένος σε παν επίπεδο. Πολύ μπροστά από τους αντιπάλους του. Τους άλλους τους γυρνάς ανάποδα και πέφτουν από τις τσέπες αναπτήρες και κλειδιά (sic!)! Και κάτι τελευταίο: στην Ελλάδα όταν αδικούμαστε ουρλιάζουμε για σφαγές και όταν αδικήσουμε με τον ίδιο τρόπο που αδικούμε δεν τρέχει κάστανο. Αυτοί είμαστε.

    Νομίζω ότι οι περισσότεροι διαιτητές είναι όπου φυσάει ο άνεμος. Ανάλογα με το ποιος έχει τα κουμάντα. Η απόλυτη κατάντια. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά οι περισσότεροι είναι και άσχετοι. Και σου πετάνε μετά και την δικαιολογία ότι έχουν άγχος και φόβο για τα σφυρίγματά τους. Δεν αντιλέγω, αλλά φέρουν και οι ίδιοι σημαντική ευθύνη με αυτό. Και φυσικά, να μην αφήσουμε απ΄έξω τους επόπτες. Άλλα μπουμπούκια κι αυτά. Και οι τηλεδιαιτητές την δουλειά τους. Το ίδιο και οι δημοσιογράφοι. Θάβουν συνειδήσεις και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Ξεχνάς κι αυτά που ξέρεις. Εγώ, πάντως, θλίβομαι βαθύτατα. Νοιώθω ότι υποτιμούν και βιάζουν την νοημοσύνη μου.

    Τώρα που μπαίνει η άνοιξη έχω να κάνω κάτι βαψίματα. Θα ακολουθήσω την συμβολή σου. Κερδισμένος θα βγω.

    Τα σέβη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κάνθαρε, ο Παναθηναϊκός έπαιξε χειρότερα. Συμφωνώ με το φίλο σου. Αν κάνει τέτοια εμφάνιση με Ολυμπιακό δεν τον βλέπω καθόλου καλά.
    Είναι κομματάρα, δεν είναι ιδέα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κάνθαρε όσο εσεις οι υπόλοιποι θα κλαψουρίζετε για την ευνοια της διαιτησίας στον Ολυμπιακό, (που μας τα 'χετε πρίξει τα τελευταία 15 χρόνια)
    τόσο θα φωνάζουμε και εμείς. Μόνο εσεις θα έχετε το δικαίωμα στην προπαγάνδα ?

    Ηλιας Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Χαιρετώ τον Ntok! Δεν το είδα το ΑΕΚ - ΠΑΟ για να έχω άποψη. Αλλά, από ό,τι γεύομαι, πραγματικά πρέπει να έπαιξε χειρότερα ο ΠΑΟ. Την Κυριακή όλα τα προγνωστικά είναι ανοιχτά. Σίγουρα ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, έχει ψυχολογία, έχει θετική ψυχολογία και παίζει και για δυο αποτελέσματα, αλλά είναι ντέρμπι κι ως εκ τούτου όλα γίνονται. Φίλε, δεν χορταίνω να το ακούω!

    Ηλία, με τσιτώνεις, αλλά θα αρκεστώ μόνο σε αυτό: δεν είναι μόνο η διαιτησία. Πρόσθεσε την αθλητική Δικαιοσύνη και τις φυλλάδες και έχεις όλη την εικόνα συμπληρωμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εχεις δίκιο, ξεχασα να αναφέρω ότι κλαψουρίζετε και για αυτά...

    Ηλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Συναρειανέ μου,οχι,βεβαια,δε φορτωνω ευθύνες στη διαιτησία,απλώς,ετσι για να τηρηθεί το εθιμο,επιβεβαιώθηκε το ανεκδοτο,ο νεαρός περπατάει στα στενά της Καστέλας,
    γλιστράει,πεφτει κατω,κι όλοι βγαίνουν στα μπαλκόνια και φωνάζουν "πέναλτι,ρεεεεε":)))

    Αντε,πάμε γερά απόψε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. οπως καταλαβαινεις φιλε κανθαρε απο τα σχολια το συμπερασμα ειναι οτι κατεβηκες για το 2πλο επαιξες μπαλαρα με πατησες αλλα αυτος ο ρουφ ο γιαχος εδωσε μαιμου μπεναλτι σε μενα εκοψε ενα σε σενα στο 0-0 και μοιραια ο ολυμπιακος κερδισε!!!!!
    γραφε εσυ οσες αναλυσεις για τακτικη θες.
    ειδες τι ωραια??
    ενω βλεπουμε ολοι το ιδιο παιχνιδι αλλα καταλαβαινουμε αναλογα τα γυαλια που φοραμε.
    επιμενω ο αρης ειναι για τα λιονταρια.
    μακραν απο τις χειροτερες ομαδες που μπηκαν στο ναο φετος.
    κι αντε βγαινεις ευρωπη.
    τι εγινε??
    αν ειναι για τα φραγκα αλλα κουλα και βαζελο παω πασο.
    θα εχει πολλα κλαρινα παντως γιαυτο ανετο παπουτσακι για χορο και τα κοστουμια με το μεγαλο πετο στο καθαριστηριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Έτσι είναι, Ηλία. ''Κλαψουρίζουμε'' μόνοι μας, χωρίς λόγο, απλά και μόνο επειδή είμαστε εμποτισμένοι με αντιολυμπιακό μένος.

    Vad, Καστέλλα; Χα χα χα χα! Σήμερα πάμε για νίκη. Μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε ένα καλό φίνις. Ας αρπάξουμε την ευκαιρία. Αν, και συνήθως, τέτοια ντέρμπι χαλυβδώνουν τον αντίπαλο.

    Θέμη, εγώ προσωπικά δεν καταλαβαίνω αυτό που γράφεις. Για το μαϊμού πέναλτι που λες ότι πήρες να σου πω ότι οι Αρειανοί δεν φωνάζουν για αυτό. Η συγκεκριμένη φάση είναι αποβολή και πέναλτι: δεν τίθεται θέμα επ' αυτού. Αυτό έλειπε. Οι διαμρτυρίες στοχεύουν μια αντίστοιχη φάση στην Τούμπα, στην οποία ο Κρέσιτς πήρε κίτρινη κι όχι κόκινη κάρτα. Αλλά αυτό είναι το ελληνικό πρωτάθλημα: αξιοκρατία και ισονομία. Για το αν θα βγω Ευρώπη θα το δούμε. Προμηνύεται καυτό καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Χάρς

    Ξέρεις Κάνθαρε πόσος κόσμος ακόμα πιστεύει ότι "η μισή Ελλάδα είναι Ολυμπιακοί και η άλλη μισή αντι-Ολυμπιακοί"? Όπως με την Ελλάδα, που για τα κακά της μοίρας της πάντα φταίνε οι "ανθέλληνες ξένοι" (δηλαδή Αμερικανοί, Σκοπιανοί, Τούρκοι, Ευρωπαίοι, Ρώσοι, Εβραίοι, Σιωνιστές, Αφρικανοί, Κινέζοι, εξωγήινοι και πάει λέγοντας) και ποτέ οι ίδιοι οι Έλληνες, έτσι και οι Ολυμπιακοί όπου συναντούν άρνηση των 12 (καθαρών πάντα) πρωταθλημάτων του Κόκκαλη και των 2 (το φετεινό δεν χάνεται ούτε με σφαίρες) του Μαρινάκη την αποδίδουν στο αντιολυμπιακό μένος και στην ζήλεια του μεγαλείου της Ολυμπιακάρας.

    Για την οικονομία της συζήτησης, αναγνωρίζω ότι ο Ολυμπιακός είχε καλύτερους συνολικά παίκτες από ΠΑΟ και ΑΕΚ από το 1996 που παρακολουθώ μπάλα. Τζόρτζεβιτς και Γεωργάτος ειδικά δεν υπήρχαν σε άλλες ομάδες. Από την άλλη, στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Κάποιες φορές κερδίζει και ο αδύναμος. Η Λάρισα που πήρε πρωτάθλημα γιατί να θεωρείται αδιανόητο γεγονός στην Ελλάδα? Εδώ στην Γαλλία πήρε πρωτάθλημα η Λιλλ, στην Ολλανδία η Άλκμααρ και η Τβέντε, στην Γερμανία η Βόλφσμπουργκ, στην Ισπανία η Λα Κορούνια, δεν είναι πιο ωραίο να μοιράζονται οι τίτλοι (και τα λεφτά του Τσάμπιονς Ληγκ)? Πόσο υπερήφανος είναι ο μέσος γαύρος με τα 39 πρωταθλήματα, που τα περισσότερα από τα τελευταία 14 τα πήρε σχεδόν στημένα και με ανύπαρκτο (δηλαδή δολοφονημένο) ανταγωνισμό? Στο διά ταύτα, 2 πρωταθλήματα άξιζαν στην ΑΕΚ (το 2002 με Σάντος που χάθηκε στην ισοβαθμία και το 2008 νομίζω με την υπόθεση Βάλνερ), και στον Παναθηναϊκό είχε κλαπεί το πρωτάθλημα του 2001 ή 2003 (δεν θυμάμαι καλά) με τον Κυράστα στον πάγκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χάρη, μην τα λες αυτά! Απαγορεύεται! Στημένα πρωταθλήματα και δολοφονημένος ανταγωνισμός; Αποκλείεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. οχι αστον!!!
    μη του κοβεις τη φορα ρε κανθαρε!!
    χαρη θα μπω το μεσημερι να σου απαντησω.

    κανθαρε φταιει ο ολυμπιακος που δεν πηρε κοκκινη ο κρεσιτς??
    αντι για το γαιδαρο βαρατε το σαμαρι??
    ωραια επιχειρηματα εχετε τελικα!!!!
    εγω νομιζα οτι φωναζατε για το πεναλτι που δε σας εδωσε στο μακροβουτι χωρις βατηρα μεσα στο καραισκακη (δε θυμαμε ποιος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ρε Θέμη, θες να με τρελάνεις; Είπα εγώ ότι φταίει ο Ολυμπιακός για την μη αποβολή του Κρέσιτς; Ήμαρτον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...