Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Απλότητα υπό τη συνοδεία πιάνου

Έχουμε πει κατά καιρούς ότι το να παίζεις άμυνα είναι σχετικά εύκολο. Κυρίως, απαιτείται δουλειά, πειθαρχία και προσήλωση στο αμυντικό πλάνο που οριοθετεί ο προπονητής. Όμως, τι εννοούμε όταν λέμε άμυνα; Τεχνητό οφσάιντ; Μεγάλο μήκος στον άξονα; Ασφυκτικό πρέσινγκ; Χαλαρή επιτήρηση του αντιπάλου; Ζώνη ή ζώνες; Μαν του μαν; Κατενάτσιο; Συνδυασμός των παραπάνω; Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να υπάρχουν τρεξίματα και αλληλοκαλύψεις. Επιπλέον, δεν αρκεί απλά να λες ''παίζω άμυνα'': πρέπει να προσδιορίσεις τον σκοπό. Προσπαθείς να μη δεχτείς γκολ, αλλά με ποιον τρόπο; Αμύνεσαι για να αναγκάσεις τον αντίπαλο να υποπέσει σε λάθος; Αμύνεσαι για να κλέψεις μπάλες; Αμύνεσαι υπέρ βωμών και εστιών; Ένας σοβαρός προπονητής όταν θέτει τον σκοπό του αμυντικού πλάνου συνήθως προσαρμόζεται στο να κλέβει μπάλες. Ο λόγος; Να αποκτήσει (γρήγορα) κατοχή μπάλας και (ενδεχομένως) να πιάσει τον αντίπαλο σε συνθήκες ανοργάνωτης άμυνας. Πώς αλλιώς θα σκοράρεις αν δεν έχεις το τόπι στα πόδια σου; Αφού εξακριβώσεις το είδος και τον σκοπό της άμυνας, πρέπει να επιλέξεις το ιδανικό σύστημα και την ιδανική διάταξη σε απόλυτη συνάρτηση με τους παίχτες που διαθέτεις και τις ιδιαίτερες συνθήκες του εκάστοτε αγώνα. Παράλληλα, οφείλεις να λάβεις σοβαρότατα υπόψη σου τα κιλά της φανέλας που φοράνε οι παίχτες σου.

Αν έχεις ταλαντούχους τύπους που γουστάρουν το άναρχο ποδόσφαιρο και γουστάρουν να τρέχουν με (και χωρίς) την μπάλα, τι σόι κοντρολαρισμένο ποδόσφαιρο να παίξεις; Προφανώς, θα επιλέξεις την κόντρα και το ανοιχτό γήπεδο. Υπενθυμίζω ότι το ατομικό ταλέντο συνάδει με την απροβλεψιμότητα. Προσοχή: μια μεγάλη ομάδα, ως προς τον τρόπο παιχνιδιού, πρέπει να είναι (απόλυτα) προβλέψιμη, ενώ οι παίχτες που εφαρμόζουν το αγωνιστικό πλάνο πρέπει να είναι ακριβώς το αντίθετο. Το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν ο προπονητής προσπαθεί να καλουπώσει αυτούς τους παίχτες και να τους μετατρέψει σε κάτι που δεν είναι και μάλλον δεν θα γίνουν ποτέ. Το πρόβλημα εντείνεται όταν βρεθείς με την πλάτη στον τοίχο κι ο μόνος τρόπος για να σωθείς είναι να βγάλεις τα καλούπια. Όμως, γιατί τα είχες βάλεις εξαρχής; Δεν καταλαβαίνεις ότι με αυτόν τον τρόπο η προβλεψιμότητα της ομάδας πάει στο βρόντο; Το αποτέλεσμα είναι να παρουσιάζεις μετριότατη εικόνα. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια ομάδα που έχει στο παλμαρέ της εννέα κύπελλα πρωταθλητριών και δυο κύπελλα Ουέφα. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια ομάδα, της οποίας η φιλοσοφία είναι συνυφασμένη με την επίθεση, την ορμητικότητα και το θέαμα. Ας μην ξεχνάμε ότι οι ίδιοι οι οπαδοί της αρχίζουν την γιούχα όταν βλέπουν ότι η ομάδα δεν παράγει φάσεις και δεν πετυχαίνει γκολ. Ας μην ξεχνάμε ότι η ίδια η ομάδα είναι μεγαλύτερο μέγεθος από τον αλαζόνα και εγωιστή προπονητή που κάθεται στον πάγκο της. Νομίζω ότι η τελευταία πρόταση είναι μακράν η σημαντικότερη. Το χειρότερο είναι ότι ο ίδιος δεν το καταλαβαίνει ή για να το θέσω καλύτερα δεν θέλει να το καταλάβει. Το χείριστο είναι ότι αρχίζουν να το καταλαβαίνουν όλοι οι άλλοι.


Σε αντίθεση με την άμυνα, η επίθεση απαιτεί ορισμένες αρετές, οι οποίες σπάνια προκύπτουν μέσα από την προπόνηση. Η ποδοσφαιρική ευφυΐα αναπτύσσεται, αλλά δεν ξεφυτρώνει μόνη της. Όμως, ανατέλλουν κάποια ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο επίθεσης. Για παράδειγμα, θα κάνεις παιχνίδι από τον άξονα ή θα πλαγιοκοπήσεις; Θα προκρίνεις κάποιον παίχτη ως κρυφό κυνηγό; Θα ανεβαίνουν τα ακραία μπακ; Θα παίξεις με target man; Θα υπάρχουν εναλλαγές θέσεων; Θα έχεις δώσει ελευθερία κινήσεων σε κάποιον συγκεκριμένο παίχτη; Μήπως θα επιλέξεις ένα συνδυασμό όλων αυτών; Αναφορικά με τον σκοπό τα πράγματα απλοποιούνται σε μέγιστο βαθμό: πολύ απλά πρέπει να βάλεις περισσότερα γκολ από τον αντίπαλό σου. Επομένως, καταρτίζεις την επιθετική γραμμή ανάλογα με τους διαθέσιμους παίχτες και τις ανάγκες του αγώνα. Όμως, για να πετύχεις περισσότερα τέρματα από τον αντίπαλό σου πρέπει να έχεις και αξιόπιστη αμυντική λειτουργία. Σημαντικό είναι να θυμάσαι ότι όσο καλή άμυνα και να παίζεις αν δεν μπορείς να βάλεις την μπάλα στο πλεχτό δεν υπάρχει προκοπή. Τι να συμβαίνει, άραγε, όταν διαθέτεις πειθαρχημένους παίχτες με άψογη φυσική κατάσταση, ποδοσφαιρικό μυαλό και τακτική παιδεία - συνοδευόμενη με αξιοθαύμαστη τακτική συνέπεια - που συγκροτούν ένα συμπαγές σύνολο σε άμυνα και επίθεση; Θεωρώ πως όλοι γνωρίζουμε την απάντηση.

Αν έχεις δημιουργικούς τύπους που παίζουν σε λίγα τετραγωνικά και προτιμούν τις μικρές και πολλές πάσες, τι σόι αντεπίθεση να βγάλεις; Προφανώς, θα παίξεις ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Και θα εφαρμόσεις αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού, ανεξαιρέτως ποιον έχεις απέναντί σου. Η προβλεψιμότητα που λέγαμε παραπάνω. Φυσικά, στα ματς υψηλής έντασης ο προπονητής θα βάλει τις δικές του πινελιές. Ποιος προπονητής; Αυτός που δεν προσπαθεί να μετατρέψει τους ποδοσφαιριστές του σε κάτι που δεν είναι και δεν θα γίνουν ποτέ. Αυτός που έχει εμφυσήσει στους παίχτες του έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας. Αυτός που τους εμπνέει να παίξουν αυτό που ξέρουν στο μέγιστο βαθμό.  Και το ξέρουν καλά οι άτιμοι. Διότι, αυτό που γίνεται είναι η μετουσίωση της θεωρίας σε πράξη ακριβώς στον απόλυτο βαθμό. 

Αυτό που βλέπουμε είναι ποδόσφαιρο. Αγνό, καθαρό, απλό ποδόσφαιρο. Και η απλότητα συνάδει με την τελειότητα. Κι όταν δεν θες ή δεν μπορείς να κατανοήσεις κάτι, αναμενόμενο είναι να το χλευάσεις. Να το μειώσεις. Να το υποβαθμίσεις. Να γκρινιάξεις. Να δικαιολογηθείς. Ίσως, διότι, ο εγωκεντρισμός σου δεν σου επιτρέπει να δεις την αλήθεια κατάματα. Κι όταν δεν καταλαβαίνεις τα λάθη σου και δεν διορθώνεσαι μέσα από αυτά, τότε είναι βέβαιο με μαθηματική ακρίβεια ότι θα τα ξανακάνεις. Όταν δεν καταλαβαίνεις γιατί χάνεις, τότε το ενδεχόμενο να ξαναχάσεις - και μάλιστα με παρόμοιο τρόπο -  είναι κάτι παραπάνω από ορατό. Κι όταν γράφω ήττα δεν εννοώ μόνο αγωνιστικά. Ο Κάνθαρος είναι της άποψης ότι άνθρωπος που δεν ξέρει να χάνει, δεν ξέρει να κερδίζει. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην μπάλα. Τέλος, δηλώνω ότι είμαι χαρούμενος που προκρίθηκε το ποδόσφαιρο. Είμαι χαρούμενος που παρακολουθώ ιδίοις όμμασι αυτήν την ομάδα. Ελπίζω να είστε κι εσείς.

Υ.Γ.1 Δεν ξέρω από βέσπα. Ούτε γνωρίζω πως να παριστάνω τον σωματοφύλακα ενός βουλευτή, τον ποιητή και τον κλώνο του πράκτορα 007. Είμαι καλοφαγάς, αλλά δεν μπορώ να φάω δέκα μακαρονάδες. Δεν έχω πέντε αδερφές να παντρέψω και σχετικά πρόσφατα ξαναήρθαν οι Γερμανοί. Ενδεχομένως να είμαι καλός άνθρωπος, αλλά σίγουρα δεν είμαι ο Καζαμπούμπου. Κι όσες φορές έχω πάει στο αστυνομικό τμήμα, ποτέ δεν έχω εισπράξει σφαλιάρα από κάποιον που προσποιείται τον αστυφύλακα. Είσαι τιτανοτεράστιος ρε Βέγγο. Τιτανοτεράστιος.

Υ.Γ.2 Υπενθυμίζω για πολλοστή φορά ότι δεν αναφέρομαι σε αποτελέσματα, αλλά στην αγωνιστική παρουσία των ομάδων.

Υ.Γ.3 Όσο περνούσαν τα χρόνια, τόσο άλλαζε ο ήχος τους. Ίσως, διότι, το ίδιο έπραξαν και οι Paradise Lost, ασχέτως αν οι My Dying Bride ακόμη αντιστέκονται. Το κομμάτι που ακολουθεί προέρχεται από το δεύτερο άλμπουμ των Anathema. Πιάνο και πάλι πιάνο.

18 σχόλια:

  1. Δεν μπορώ να καταλάβω πως πολλοί βρίσκουν βαρετό και προβλεπόμενο το ποδόσφαιρο που πάιζει αυτόν τον καιρό η Μπαρτσελόνα. Επίσης δεν μπρώ να καταλάβω γιατί δεν μπορεί η Ρεάλ Μαδρίτης να παίξει στα ίσα την Μπαρτσελόνα. Αν δεν μπορεί η Ρεάλ ποιά ομάδα μπορεί ; Η Οσασούνα ή ο Ηρακλής Ψαχνών ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kanthare chappeau άλλη μια φορά!
    Υποκλίνομαι!!!!
    Συμφωνώ απόλυτα!
    Το μόνο που θα προσθέσω είναι ότι τα τελετυταία 3 χρόνια οι Μαδριλένοι θέλουν απλά να νικήσουν την Barca και δεν τους νοιάζει αν θα είναι ταμπουρωμένοι με 20% κατοχη μονο...
    ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ο ΒΕΓΓΟΣ!!!! Τι να λεμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρε Κάνθαρε!
    Η αλήθεια είναι ότι παρακολουθώ το blog σου αρκετό καιρό (ας είναι καλά Το Κουρκούτι) αλλά ποτέ μέχρι τώρα δεν ένιωσα την ανάγκη να παρέμβω, γιατί, ειδικά στα θέματα του Άρη ήταν σαν να διάβαζα τον εαυτό μου, απόλυτη συμφωνία!
    Ωστόσο, πολύ φοβάμαι ότι θα διαφωνήσω. Στα (ουδέτερα) μάτια μου η εικόνα της Μπάρτσα έπεσε πολύ και δεν μπορώ να κατηγορήσω κανένα Μουρίνιο·it takes two to tango!Και αν το σκληρό (και ίσως αντιαθλητικό) παιχνίδι είναι unfair, προσωπικά ότι πιο unfair έχω δει είναι οι θεατρινισμοί για να κερδίσεις κόκκινη(!). Επίσης, το αν η Μπάρτσα ξέρει να χάνει δεν μας άφησαν να το δούμε φέτος (σε παραπέμπω σε αυτό το άρθρο http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=49810&autid=15&sn=13 που γράφτηκε μετα τον πρώτο ημιτελικό και (δυστυχώς) με εκφράζει απόλυτα).
    Όλα τα παραπάνω δεν τα λέω για να μειώσω την (προφανή) ποδοσφαιρική αξία της Μπάρτσα (που δεν χρειαζεται προκρίσεις και τρόπαια για επιβεβαίωση), αλλά για να επισημάνω την (προφανή) μεροληψία με την οποία αντιμετωπίστηκε φέτος.
    Αυτά!Τεράστιο respect για το ΥΓ1 (κυρίως ) και το ΥΓ3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα Φίλε μου...
    ..."ότι άνθρωπος που δεν ξέρει να χάνει, δεν ξέρει να κερδίζει"... Τα είπε όλα σε μια αράδα λέξεις!

    Anathema - Are You There, or Angelica...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περίνιο, η Ρεάλ δεν μπορεί να παίξει στα ίσα την Μπάρτσα, διότι εγκλωβίζεται στον εγωκεντρισμό του Μουρίνιο. Η Ρεάλ δεν είναι Πόρτο, ούτε Ίντερ. Αυτό πρέπει να καταλάβει. Για την Οσασούνα και τον Ηρακλή Ψαχνών δεν γνωρίζω, αλλά σε πληροφορώ ότι ομάδες όπως η Κοπεγχάγη και η Μπιλμπάο έχουν κατορθώσει να παίξουν ορθολογικά απέναντι στην Μπάρτσα και να την ζορίσουν όσο δεν πάει. Ούτε ανθρώπινες αλυσίδες πίσω από τη σέντρα και τη μπάλα, ούτε σκληρά μαρκαρίσματα, ούτε επικοινωνιακά τρικ του κώλου, ούτε τίποτα.

    Τα σέβη μου στον μπλαουγκράνα Δήμο. Για τον Θανάση είπαμε: τιτανοτεράστιος.

    Νίκο, μισώ τους θεατρινισμούς και γουστάρω αυτούς που δεν θέλουν να πέσουν. Επίσης, απεχθάνομαι το αντιαθλητικό - κι όχι το σκληρό - παιχνίδι. Αν οι δυο ομάδες έχουν υποπέσει σε αυτά τα σφάλματα είναι ένοχες. Για μεροληψία θα πως ελάχιστα: δεν είναι κομματάκι υποκριτικό να μιλάει ο Μουρίνιο για διαιτησία; Μακάρι να θυμόταν με την ίδια ευκολία που γκρινιάζει. Εντούτοις, το να γνωρίζει η Μπάρτσα ενδεχόμενη εύνοια μόνο κακό της κάνει. Ευχαριστώ για το σχόλιο ρε Νίκο.

    Γεια σου ρε Αστραπή. Μακάρι να μπορούσαμε όλοι μας να δεχτούμε την ήττα. Οι Anathema έχουν αρκετά καλά τραγουδάκια, αλλά πάει χάλασαν κι αυτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.barcelonismo.gr/2011/05/blog-post_6862.html

    Κάνθαρε σε αναδημοσίευσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάνθαρε τα λες (η μάλλον τα γράφεις) πολύ σωστά. Το θέμα είναι πως δεν ταιριάζει ο Μουρίνιο με τη Ρεάλ. Αυτός δεν έχει πρόβλημα να τσαλακωθεί, να καταστρέψει το παιχνίδι για να πάρει το αποτέλεσμα ενώ η Ρέαλ θέλει να παίζει μπάλα, θέλει επιθετική πνοή.

    Υ.Γ Πράγματι τεράστιος ο Βέγγος. Να είναι καλά εκεί πάνω, στη γειτονιά των αγγέλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σου Greecelands. Πολλές καλησπέρες.

    Ευχαριστώ Δήμο για την αναδημοσίευση.

    Footballfan, επίτρεψέ μου να κάνω μία πρόβλεψη: ο επόμενος σταθμός του Μουρίνιο θα είναι η Μάντσεστερ Σίτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θέλω να τονίσω ότι είναι απίθανο να πάει σε κάποια ομάδα ένας προπονητής, όποιος και να είναι αυτός, και να καταφέρει την πρώτη χρονιά να επικρατήσει της καλύτερης ομάδας στον κόσμο. Εννοώ να επικρατήσει συνολικά, όχι μόνο σε ένα αγώνα.

    Μικρός είναι ο Ζοζέ, έχει να φάει καρβέλια ακόμα για να τα καταφέρει. Μόνο που σαν Μπαρτσελονιώτης το απεύχομαι. Πολύ παλιός, πριν ακόμα πατήσει το πόδι του ο Ροναλντίνιο στο Καμπ Νου. Όμως για να τα καταφέρει πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα συνολικά, να φτιάξει υποδομές επιπέδου π.χ. Γιατί μέχρι τώρα τον βλέπω να κάνει ένα πυροτέχνημα και μετά να φεύγει αφήνοντας πίσω του συντρίμμια.

    Λευτεριά στον εκδοροσφαγέα Ντε Μπλέκερε. Αν ξεχάσατε είναι εφτούνος που απέβαλε τον Βύντρα στον αγώνα της Εθνικής μας με την Ελβετία. Μιά αποβολή από απαράδεκτη μέχρι ελεγχόμενη για διαπλοκή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Ρεάλ ποτέ δεν υπήρξε αμυντικογενής ομάδα για να δείξει τώρα αυτές τις ανύρπακτες αρετές. Μάλιστα στα 2 αυτά παιχνίδια του C.L μεταξύ των 2 αυτών Ισπανικών ομάδων, αυτό που παρατήρησα ήταν το καταστροφικό παιχνίδι των Μανδριλένων που έπεφταν με δύναμη στα πόδια των Καταλανών με σκοπό να διακόψουν τη ροή του αγώνα. Ιδιαίτερα στο Μπερναμπέου, θα νόμιζε κανείς πως γηπεδούχος ήταν η Μπάρτσα και όχι η Ρεάλ.
    Το θεωρώ φυσικό κάτι τέτοιες ομάδες να έχουν αλαζονία, αλλά όταν έχουν να αντιμετωπίσουν μια καλοκουρδισμένη μηχανή όπως είναι η Μπάρτσα, η αλαζονία τους γύρίζει μπούμερανγκ. Η παρουσία του Μουρίνιο στον πάγκο εντείνει αυτή τη συμπεριφορά.
    Δικαίως η Ρεάλ αποκλείστηκε (και για μένα πολύ εύκολα) και δικαίως οι Μπλαουγκράνα διεκδικούν το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό τίτλο.
    Θεωρώ πως η Manu θα αποδειχθεί καλύτερη αντίπαλος στον τελικό και πως θα απολαύσουμε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι.
    Γι' άλλη μια φορά, τέλεια η ανάλυσή σου, Kanthare και πολύ ωραίο το τραγούδι που διάλεξες!
    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπουργέ μου, εννοείται ότι η Ρεάλ είναι ακόμα πολύ πίσω σε σχέση με την Μπάρτσα. Πρώτα από όλα αυτό που γίνεται με τα φυτώρια και τις υποδομές της Μπάρτσα δεν έχει προηγούμενο. Οι παίχτες εξοικειώνονται με το ομαδικό περιβάλλον από μικρή ηλικία. Για όσους δεν γνωρίζουν αυτό είναι πάρα μα πάρα πολύ σημαντικό. Επομένως, σωστά λες ότι ο Μουρίνιο πάει για το πυροτέχνημα. Δεν νομίζω ότι τον ενδιαφέρει η ομάδα, αλλά η προσωπική του καριέρα. Αν τον ενδιέφερε η Ρεάλ θα έδειχνε μεγαλύτερη σπουδή σε ορισμένες πτυχές. Όσο για τον διαιτητή επίτρεψέ μου να σου πω κάτι που το έχω πει πολλάκις. Όποιος βλέπει ευρωπαϊκά πρωταθλήματα γνωρίζει ότι τα διαιτητικά εγκλήματα που γίνονται είναι βγαλμένα από σενάρια απιστημονικής φαντασίας. Εμείς νομίζουμε ότι μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά. Η διαφορά της Ελλάδας με τους άλλους είναι ότι εμείς είμαστε τσαπατσούληδες, τεμπέληδες και άσχετοι. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελούν οι Έλληνες επόπτες που πραγματικά πιστεύω ότι είναι πανάσχετοι. Το πρόβλημα ξεκινάει από την ΕΠΟ και την επιτροπή διαιτησίας. Δεν είναι τυχαίο ότι βλέπεις επόπτες να κάθονται παντελώς σε λάθος θέση, ή να μην τρέχουν για να ακολουθήσουν τη φάση ή βλέπεις διαιτητές με τις κοιλιές έξω. Οι άνθρωποι δεν δουλεύουν και κανένας δεν τους βάζει χέρι. Μόνο η Ουέφα και η Φίφα, οι οποίες που και που βγάζουν από τις λίστες τους ελληνικά διαιτητικά τρία, λόγω π.χ. μη πρόκρισης στα τεστ φυσικής κατάστασης.

    Ρε Αστροφεγγιά θα με τρελάνεις; Η δικιά μου ανάλυση είναι τέλεια ή η δικιά σου; Για την αλαζονεία που λες να σου πω ότι οι μεγάλες ομάδες πρέπει να έχουν σοβαρότητα και αυτοπεποίθηση. Η αλαζονεία δείχνει σαφέσταση έλλειψη αθλητικής κουλτούρας που σίγουρα δεν έχει ο Μουρίνιο. Όσο για τον τελικό ελπίζω ότι θα είναι συγκινητικός. Η μόνη ομάδα που μπορεί να κάνει τη ζημιά στην Μπάρτσα είναι αυτή του τσίχλα. Τα σέβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι σοβαρές ομάδες Kanthare δείχνουν πάντα τον απαιτούμενο σεβασμό προς τον αντίπαλο ανεξάρτητα το ποιος είναι.
    Μεταξύ μας, η Ρεάλ βασίζεται κυρίως στο όνομα που έχει κτίσει τόσα χρόνια με τους τίτλους και τα μεγάλα ονόματα (αδιαμφισβήτητα) των παιχτών που έχει στο παλμαρέ της. Όμως ως γνωστόν οι μονάδες δεν φτιάχνουν και το καλό σύνολο.
    Αλλάζοντας θέμα θα πω, πως στον τελικό παίζουν οι δυο αγαπημένες μου ομάδες στην Ευρώπη. Θυμάμαι το 2009 είχα δίλημμα για το ποια θα υποστηρίξω, οπότε προσπαθώ να παραμείνω ουδέτερη. Είμαι της άποψης πως οι Καταλανοί έχουν ένα προβάδισμα. Λατρεύω το "πάσινγκ γκέιμ" τους που ώρες ώρες γίνεται με ιλιγκιώδης ταχύτητα, ικανό να υπνωτίσει ή να κουράσει αφάνταστα τον εκάστοτε αντίπαλο...
    Αναμένω με ανυπομονησία τον τελικό της 28ης Μαΐου.
    Σέβομαι και τις 2 ομάδες που δείχνουν μια σταθερή παρουσία σε αυτό το θεσμό!
    Καλό σου απόγευμα! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θεωρώ πως η Μπάρτσα είναι φαβορί με βραχεία κεφαλή. Μόνο τόσο και πολύ είπα. Η Γιουνάιτεντ έχει την καλύτερη φέτος άμυνα στο Τσαμπιονλίγκ χωρίς να παίζει ταμπούρι. Και όπως λέει το παλιό μπασκετικό ρητό «η καλή άμυνα παίρνει τα παιχνίδια και η καλή επίθεση κόβει εισιτήρια».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κωστή καλησπέρα!
    Ζωγράφισες πάλι.και 'γω πιστεύω πως κάποιοι προπονητές είναι υπερεκτιμημένοι.Επίσης το σύστημα και τον τρόπο παιχνιδιού σου τα προσαρμόζεις ανάλογα με το υλικό που έχεις κι εδώ αποδεικνύεται πως τον καλό προπονητή τον κάνουν και οι καλοί παίχτες.Να σου θυμίσω πως στην Ελλάδα κάναμε κάποτε Θεό το Ρότσα κι όταν τον επόμενο χρόνο πήγε στον Ηλυσιακό έπιασε πάτο.Οσο για τη Μπάρτσα είναι αρκετά κλικ μπροστά από τη δεύτερη ομάδα στην Ευρώπη!Μόνο τα τρία γκολ απέναντι στη Ρεάλ κι ειδικά το προχτεσινό είναι για σεμινάρια.

    Υ.Γ.:Για το Θανάση Βέγγο τι να πούμε φίλε μου,το πιο ταπεινό αστέρι που πέρασε απ' αυτό τον τόπο.Να 'ναι καλά εκεί πάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γι΄ αυτό το ποδόσφαιρο θα είναι πάντα πιο καθαρό από την πολιτική. Τον Δώνη τον κάλεσε ο δικαστής να απολογηθεί.. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ. Καλό Π/Σ/Κ. http://fotisbazakas.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κουραστικη πλεον η Μπαρτσα...
    Ασε τους Anathema, ετοιμαζομαστε για Blind Guardian.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αστροφεγγιά και Υπουργέ, θα δούμε ωραίο τελικό. Θα έχουμε και τα δίπιτά μας, τις μπύρες μας, την παρέα και θα λιώσουμε. Και κατόπιν θα σχολιάσουμε.

    Ζείδωρον, δεν πιάνουν όλοι οι προπονητές στις ομάδες. Η κάθε ομάδα έχει τις δικιές της ιδιαιτεραιτότητες και ο κάθε προπονητής την δικιά του φιλοσοφία. Κι όπως είχα γράψει πρόσφατα, το ποδόσφαιρο δεν είναι μαγειρική, όπου η επιτυχία της συνταγής είναι δεδομένη. Με λίγα λόγια, είναι πιθανό ο Μουρίνιο να αποτύχει στη Ρεάλ. Αν θες τη γνώμη μου, λαμβάνοντας υπόψη και την ηλεκρική καρέκλα της Ρεάλ, βλέπω την απόλυση να έρχεται.

    Γεια σου ρε Φώτη.

    Azxd, όχι και κουραστική. Νταξ, δεν παίζει όπως εμείς, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ποιοι Blind Guardian; Έρχονται Judas Priest και Whitesnake. Χαμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ποιος θα λομπάρει τον τερματοφύλακα;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...